Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-08-11

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έσπειρε την κατατροφή ο Σαομάι
  • [02] Νέο τροποποιημένο ψήφισμα
  • [03] Κοντά σε Ιβανσιτς ο ΠΑΟ
  • [04] Στον τελικό του μήκους η Δεβετζή
  • [05] Πόλο: Προκρίθηκε στο Παγκόσμιο η Εθνική
  • [06] Μουντιάλ στο σπίτι της θέλει η Βραζιλία

    [01] Κόσμος

    Ξεπερνούν τους 104 οι νεκροί

    Έσπειρε την κατατροφή ο Σαομάι

    11/8/2006 8:18:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΒΒC

    Τουλάχιστον 104 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Κίνα από τον τυφώνα Σαομάι, τον χειρότερο των τελευταίων 50 ετών. Ο τυφώνας, που αργά το απόγευμα της Παρασκευής υποβιβάστηκε σε τροπική καταιγίδα, συνέχιζε να πλήττει παράκτιες περιοχές με σφοδρές βροχοπτώσεις και ανέμους. Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους πριν την έλευση του τυφώνα και μεταφέρθηκαν σε καταφύγια. Σύμφωνα με επίσημες πληροφορίες περισσότερες από 50.000 κατοικίες έχουν καταστραφεί. Το μεγαλύτερο πλήγμα τόσο όσον αφορά τα θύματα, αλλά και τις υλικές καταστροφές έχουν δεχθεί οι επαρχίες Γουεντζού και Τζεγιάνγκ, όπου το απόγευμα της Πέμπτης σημειώθηκε κατολίσθηση. Στη γειτονική πόλη, Τζινξιάνγκ, 41 χωρικοί μεταξύ των οποίων οχτώ παιδιά, βρέθηκαν στα ερείπια σπιτιού, που είχε καταρρεύσει. Είχαν καταφύγει εκεί θεωρώντας, ότι το συγκεκριμένο κτίσμα θα ήταν καλύτερα προστατευμένοι από ότι στα σπίτια τους. Στο μεταξύ δέντρα, που κόπηκαν από τους ανέμους και συντρίμμια από κτήρια, που κατέρρευσαν έχουν σκεπάσει την τοπική λεωφόρο.

    [02] Μ. Ανατολή

    Ελπίδες για ψήφιση σχεδίου απόφασης

    Νέο τροποποιημένο ψήφισμα

    11/8/2006 9:27:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/8/2006 11:44:13 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πηγή: Reuters-Associeted-γαλλικό Πρακτορείο-ΑΠΕ-ΝΕΤ

    Μετά από μαραθώνιες διαβουλεύσεις, Γαλλία και Ηνωμένες Πολιτείες κατέληξαν σε συμφωνία για σχέδιο ψηφίσματος για το Λίβανο. Το τελικό κείμενο παρουσιάστηκε στα μέλη στη διάρκεια συνεδρίασης κεκλεισμένων των θυρών. Αν όπως όλα δείχνουν επέλθη τελική συμφωνία, θα ακολουθήσει τα ξημερώματα συνεδρίαση σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών για να ψηφισθεί. Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει η Ντόρα Μπακογιάννη. Το σχέδιο ψηφίσματος ήδη βρίσκεται στα χέρια των ενδιαφερόμενων. Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Εχούντ Όλμερτ, μελετά το σχέδιο και αναμένεται να πάρει τις αποφάσεις του. Το ίδιο και ο Λιβανέζος πρωθυπουργός Φουάντ Σινιόρα, ο οποίος βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους υπόλοιπους πολιτικούς ηγέτες της χώρας, αλλά και με τον πρόεδρο τη Βουλής Ναμπίχ Μπέρι, επίσημο διαπραγματευτή της Χεζμπολάχ. Σε συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία με τους δυο ηγέτες, προκειμένου να τους πείσει να αποδεχτούν το νέο σχέδιο, βρίσκεται η υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ, Κοντολίζα Ράις.

    Τι προβλέπεται

    Το νέο τροποποιημένο σχέδιο σύμφωνα με πληροφορίες, προβλέπει:

    - την παύση των εχθροπραξιών, χωρίς όμως να υπάρχει η αναφορά για "άμεση"

    -την αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από το νότιο Λίβανο το συντομότερο δυνατόν, μετά τη λήξη των εχθροπραξιών

    -την ανάπτυξη 15.000 Λιβανέζων στρατιωτών στην ίδια περιοχή με την υποστήριξη της UNIFIL, της δύναμης του ΟΗΕ που βρίσκεται ήδη στο Λίβανο.

    -η δύναμη του ΟΗΕ θα ενισχυθεί με περίπου 15.000 χιλιάδες στρατιώτες της Γαλλίας και άλλων χωρών οι οποίοι θα επιβλέπουν την αποχώρηση των Ισραηλινών, την ανάπτυξη των Λιβανέζων και την μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας

    -την απόσυρση των μαχητών της Χεζμπολαχ πέρα από το ποταμό Λιτάνι, χωρίς να αναφέρεται αν αφοπλιστεί και από ποιον

    -την χωρίς όρους απελευθέρωση των δυο ισραηλινών στρατιωτών από την ισλαμική οργάνωση

    -εμπάργκο πώλησης όπλων σε παραστριωτικές οργανώσεις στο Λίβανο

    Όσον αφορά την απαίτηση των ΗΠΑ και της Γαλλίας, η δύναμη του ΟΗΕ να αναπτυχθεί με βάση το άρθρο 7 του Καταστατικού Χάρτη που να της επιτρέπει τη χρήση όπλων, σε περίπτωση παραβίασης των όρων του ψηφίσματος, μετά από αντιρρήσεις της Λιβανικής πλευράς, αυτή αποσύρθηκε.

    Αντίθετα συμφωνήθηκε η αναπτυξή της με βάση το πιο αδύναμο επιχειρησιακά άρθρο 6.

    Σε ένα μήνα θα ακολουθήσει δεύτερο ψήφισμα που θα θέτει τους πολιτικούς όρους για μόνιμη εκεχειρία .

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Κλιμακώνει τις επιχειρήσεις

    Ελπίδα για συμφωνία

    [03] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Κοντά σε Ιβανσιτς ο ΠΑΟ

    11/8/2006 11:31:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ο Αντρέας Ιβανσιτς φαίνεται πως είναι ο "εκλεκτός" του Χανς Μπάκε για την αντικατάσταση του τραυματία Εκι Γκονζάλες. Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται κοντά σε συμφωνία, τόσο με τον Αυστριακό μέσο, όσο και με τη Σάλτσμπουργκ, στην οποία ανήκει, και η οριστικοποίηση της συμφωνίας μοιάζει θέμα χρόνου. Ο 23χρονος αριστεροπόδαρος χαφ ξεκίνησε την καριέρα του από τη Ραπίντ Βιένης, ενώ εντάχθηκε τον περασμένο Ιανουάριο στο δυναμικό της Σάλτσμπουργκ. Είναι 20 φορές διεθνής με την εθνική ομάδα της Αυστρίας.

    [04] Στον τελικό του μήκους η Δεβετζή

    11/8/2006 8:41:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/8/2006 11:30:25 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Την ευκαιρία να δώσει ένα ακόμα μετάλλιο για τα ελληνικά χρώματα την Κυριακή (13/8), στην κλείσιμο της αυλαίας του 19ου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου του Γκέτεμποργκ θα έχει η Χρυσοπηγή Δεβετζή. Η Ελληνίδα Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο τριπλούν, κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό του μήκους γυναικών και χωρίς άγχος θα έχει θα επιδιώξει μία ακόμη διάκριση στη διοργάνωση. Σήμερα συμμετείχε στο Α΄ προκριματικό γκρουπ του μήκους και με καλύτερο άλμα στα 6.54μ (στο 1ο έκανε 6.25μ και 6.33μ στο 3ο) κατετάγη στην τρίτη θέση του Α γκρουπ, ενώ σημείωσε την 9η καλύτερη επίδοση.

    Δεν τα κατάφεραν

    Αντίθετα με τη Δεβετζή, για το ίδιο αγώνισμα δεν τα κατάφερε να προκριθεί η Παναγιώτα Κουτσιουμάρη, η οποία στο Β γκρουπ έκανε 6.34μ στο 2ο άλμα της (είχε ακόμη 6.10μ στο 1ο και 6.32μ στο 3ο). Η Κουτσιουμάρη κατετάγη 10η στο Β΄ γκρουπ και 16η στο σύνολο. Οι 12 του τελικού και οι επιδόσεις τους στα προκριματικά:

    Οντμούρτοβα (Ρωσία) 6.88μ, Κολτσάνοβα (Ρωσία) 6.74μ, Τριμπάνσκα (Πολωνία) 6.66μ, Βελντάκοβα (Σλοβακία) 6.64μ, Ριμπάλκο (Ουκρανία) 6.61μ, Λεμπούσοβα (Ρωσία) 6.58μ, Αντόν (Ρουμανία) 6.58μ, Μοντάλβο (Ισπανία) 6.55μ, Δεβετζή (Ελλάδα) 6.54μ, Κλουφτ (Σουηδία) 6.53μ, Γκόμες (Πορτογαλία) 6.53μ, Βάζι (Ουγγαρία) 6.51μ.

    Εκτός τελικού στα 100μ εμπόδια έμεινε η Φλώρα Ρεντούμη. Η Ελληνίδα αθλήτρια με 13.15 στην Α ημιτελική σειρά κατετάγη 6η (11η στο σύνολο) και δεν κατάφερε να περάσει στον αποψινό τελικό, από τον οποίο προκρίνονταν οι 4 πρώτες κάθε γκρουπ. Από το Α γκρουπ πρώτη ήταν η Γερμανίδα Κίρστεν Μπολμ με 12.85, ενώ στο Β΄ η Σουηδή Σουζάνα Καλούρ τερμάτισε σε 12.76.

    Ο Θεόπιστος Μαυρίδης δεν κατάφερε να προκριθεί στους ημιτελικούς των 110μ. με εμπόδια. Ο Έλληνας αθλητής κατέλαβε την έκτη θέση στην 1η προκριματική σειρά με χρόνο 14.09, ο οποίος δεν στάθηκε αρκετός για να του δώσει την πρόκριση βάσει χρόνου, αφού από κάθε σειρά προκρίνονταν οι δύο πρώτοι, καθώς και οι αθλητές με τις έξι καλύτερες επιδόσεις των προκριματικών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίδοση του Μαυρίδη ήταν η 22η καλύτερη μεταξύ των αθλητών που έλαβαν μέρος στα προκριματικά των 110μ. με εμπόδια.

    Συγχαρητήρια Παπανδρέου σε Ιακωβάκη, Δεβετζή, Χαλκιά

    Συγχαρητήρια τηλεγραφήματα απέστειλε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, στον Περικλή Ιακωβάκη, την Χρυσοπηγή Δεβετζή και την Φανή Χαλκιά για την κατάκτηση των μεταλλίων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στο Γκέτεμποργκ.

    Ο κ Παπανδρέουν δήλωσε σχετικά, για τις επιτυχίες του ελληνικού στίβου: "Οι αθλητές μας απέδειξαν για μία ακόμα φορά ότι, με πίστη σε αξίες, με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας και με σκληρή δουλειά, μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Η παρουσία και οι επιτυχίες των αθλητών μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου του Γκέτεμποργκ, μας κάνουν όλους υπερήφανους και μας γεμίζουν με αισιοδοξία. Παράλληλα όμως, αναδεικνύουν το καθήκον της Πολιτείας να υπερασπιστεί και να αξιοποιήσει το μεγάλο κεφάλαιο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, που μπορεί να αποτελέσει και τη βάση και τον οδηγό για επιτυχίες όχι μόνον στον αθλητισμό αλλά σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής. Στους αθλητές μας εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια και τους εύχομαι νέες μεγάλες επιτυχίες στο μέλλον".

    Οι τελικοί της ημέρας

    Δέκαθλο

    1. Ρομάν Σέμπρλε (Τσεχία) 8.526 βαθμοί 2. Ατίλα Ζιβότσκι (Ουγγαρία) 8.356 3. Αλεξέι Ντρόζντοφ (Ρωσία) 8.350 4. Αλεξάντρ Πογκορέλοφ (Ρωσία) 8.245 5. Πασκάλ Μπέχρενμπρουργκ (Γερμανία) 8.209 6. Αλιαξάντρ Παρκομένκα (Λευκορωσία) 8.136 7. Στέφαν Ντρεβς (Γερμανία) 8.105 8. Ρομάν Μπαράς (Γαλλία) 8.093

    Ύψος γυναικών

    1. Τία Ελεμπό (Βέλγιο) 2.03μ 2. Βενελίνα Βένεβα (Βουλγαρία) 2.03μ 3. Καϊσα Μπέρκβιστ (Σουηδία) 2.01μ 4. Μπλάνκα Βλάσιτς (Κροατία) 2.01μ 5. Ελενα Σλεσαρένκο (Ρωσία) 1.99μ 6. Ιρινα Μιχαλτσένκο (Ουκρανία) 1.95μ 7. Εκατερίνα Σαβτσένκο (Ρωσία) 1.95μ 7. Αννα Τσιτσέροβα (ΡΩσία) 1.95μ

    200μ. γυναικών

    1. Κιμ Γκιβέρ (Βέλγιο) 22.68 2. Γιούλια Γκούσκινα (ΡΩσία) 22.93 3. Ναταλία Ρουσακόβα (Ρωσία) 23.09 4. Μόνικα Μπεϊνάρ (Πολωνία) 23.28 5. Σιλβιάν Φελίξ (Γαλλία) 23.45 6. Εκατερίνα Κοντρατίεβα (Ρωσία) 23.58 7. Ολένα Τσεμπάνου (Ουκρανία) 23.63 8. Αντζελα Μοροσάνου (Ρουμανία) 23.66

    3.000μ στιπλ

    1. Γιούκα Κεσκισάλο (Φινλανδία) 8.24.89 2. Χοσέ Λουίς Μπλάνκο (Ισπανία) 8.26.22 3. Μπουαμπντελάχ Ταχρί (Γαλλία) 8.27.15 4. Μουσταφά Μοχάμεντ (Σουηδία) 8.27.79 5. Αντόνιο Νταβίντ Χιμένεθ (Ισπανία) 8.28.78 6. Ράντοσλαβ Ποπλάβσκι (Πολωνία) 8.29.33 7. Γκούντερ Βαϊντλίνγκερ (Αυστρία) 8.29.54 8. Σέζαρ Πέρεθ (Ισπανία) 8.30.40

    100μ εμπόδια γυναικών

    1. Σουζάνα Καλούρ (Σουηδία) 12.59 2. Ντέρβαλ Ο΄Ρούρκ (Ιρλανδία) 12.72 3. Κίρστεν Μπολμ (Γερμανία) 12.72 4. Γκλόρι Αλόζι (Ισπανία) 12.86 5. Αουρέλια Τριβιάνσκα (Πολωνία) 12.90 6. Αλεξάντρα Αντόνοβα (Ρωσία) 12.93 7. Τζένι Καλούρ (Σουηδία) 12.94 8. Αντριάνα Λαμάλε (Γαλλία) 12.99

    [05] Πόλο: Προκρίθηκε στο Παγκόσμιο η Εθνική

    11/8/2006 8:26:00 μμ

    Εκτός τετράδας 14ο ΦΙΝΑ Καπ πόλο γυναικών, που διεξάγεται στο Τιανγίν της Κίνας η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των γυναικών μετά την ήττα από την Ιταλία με 11-7, που ήταν και η τρίτη στη διοργάνωση. Παρ όλα αυτά το συγκρότημα του Κούλη Ιωσηφίδη κατάφερε να πάρει την πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου το οποίο θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Μάρτιο στη Μελβούρνη της Αυστραλίας. Αυτό γιατί η Εθνική μας ομάδα μετά την πρόκριση της Ιταλίας στην επόμενη φάση του FINA Cup εξασφάλισε ένα από τα 4 εισιτήρια που δίνει η συγκεκριμένη διοργάνωση, αφού τόσο η Ιταλία όσο και οι ΗΠΑ είχαν προκριθεί στην Μελβούρνη από την τελική φάση του Γουόρλντ Λιγκ, η οποία διεξήχθη στο διάστημα 26-30 Ιουλίου στην Κοσέντζα. Όσον αφορά το ΦΙΝΑ Καπ, με το αποτέλεσμα αυτό το ελληνικό συγκρότημα έχασε το εισιτήριο για την ημιτελική φάση και θα διεκδικήσει αύριο, στις 10:30, εναντίον της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Ουγγαρίας, την 5η θέση.

    ΕΛΛΑΔΑ (Κούλης Ιωσηφίδης): Τσουρή, Μαυρέλου, Μανωλιουδάκη, Ιωσηφίδου, Κάντζου 1, Κοζομπόλη 1, Ασημάκη 1, Αβραμίδου, Γερόλυμου 2, Δημητροκάλη, Κουτέλη, Λαρά 2, Μητσάνη.

    ΙΤΑΛΙΑ (Μάουρο Μαουγκέρι): Τζίλι, Μισέλι 2, Πάβαν, Μποσούργκι 2, Βαλκάι 1, Τζάνσι 1, Ντι Μάριο 4, Ραγκούσα, Σταράσε, Ρόκο, Μουσουμέζι, Φρασινέτι 1, Γκάι.

    Η Ιταλία και η Ρωσία προκρίθηκαν στα ημιτελικά του ΦΙΝΑ Καπ και αύριο θα διεκδικήσουν, εναντίον των ΗΠΑ και της Αυστραλίας αντίστοιχα, μια θέση στον τελικό της Κυριακής. Η Ιταλία νίκησε 11-7 την Ελλάδα η Ρωσία επικράτησε 7-5 της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Ουγγαρίας. Στον αγώνα κατάταξης (7-8) που άνοιξε την αυλαία της 4ης ημέρας, ο Καναδάς νίκησε 11-7 την Κίνα και κατετάγη στην 7η θέση.

    Το πρόγραμμα: 10:30 Ελλάδα-Ουγγαρία, 14:00 ΗΠΑ-Ιταλία, 15:30 Αυστραλία-Ρωσία.

    [06] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Μουντιάλ στο σπίτι της θέλει η Βραζιλία

    11/8/2006 7:39:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Την πιθανότητα να αναλάβει τη διοργάνωση της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014 θα έχει η Βραζιλία, καθώς θα θέσει υποψηφιότητα. Η σχετική απόφαση ελήφθη ύστερα από τη συνάντηση που είχαν ο πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Ρικάρντο Τεϊσέϊρα, και ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής της Βραζιλίας, Κάρλος Αρτουρ Νούτζμαν. Σύμφωνα μάλιστα με πηγές προσκείμενες στην COB (Ολυμπιακή Επιτροπή), αμέσως ύστερα θα παρουσιαστεί και η υποψηφιότητα της Βραζιλίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 11 August 2006 - 20:50:13 UTC