Read the Monthly Armed Forces Magazine (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-07-20

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έκτακτη Σύνοδο της ΕΕ ζητά ο Ν.Κωνσταντόπουλος
  • [02] Συνάντηση για το Κυπριακό
  • [03] Μήνυμα Παπανδρέου προς την Άγκυρα
  • [04] Μαύρη επέτειος
  • [05] Διακοπή κυκλοφορίας
  • [06] Η σχολική χρονιά στο επίκεντρο
  • [07] Πρόγραμμα ανάκλησης σε Τoyota Yaris
  • [08] Έκκληση για άμεση κατάπαυση του πυρός
  • [09] Ανυποχώρητη η Τεχεράνη
  • [10] "Κλειστό" για δύο ώρες το κέντρο
  • [11] Έπιασε "λιμάνι" ο Ματσιγιάουσκας
  • [12] "Πέταξε" για Μπόρμιο η Εθνική
  • [13] "Ρουκέτα" του ΝΒΑ ο Σπανούλης
  • [14] Ποδηλασία: Καλές επιδόσεις στη δεύτερη μέρα
  • [15] "Μαδριλένοι" Καναβάρο, Έμερσον
  • [16] Στο "σκάνδαλο" και η Ρετζίνα;
  • [17] Στις 27/8 η σέντρα στο καμπιονάτο
  • [18] Έδωσε εξηγήσεις στη FIFA ο "Ζιζού"
  • [19] Ένα παραμύθι για την ΕΡΤ

    [01] Πολιτική

    Συνάντηση Κωνσταντόπουλου-Χαμπίμπ

    Έκτακτη Σύνοδο της ΕΕ ζητά ο Ν.Κωνσταντόπουλος

    20/7/2006 6:03:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: NET, AΠΕ

    Συνάντηση με τον πρέσβη του Λιβάνου στην Αθήνα, Γουίλιαμ Χαμπίμπ, είχε αντιπροσωπεία του ΣΥΝ, αποτελούμενη από τον βουλευτή και πρώην πρόεδρο του κόμματος, Νίκο Κωνσταντόπουλο και το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, Πάνο Τριγάζη. Η αντιπροσωπεία εξέφρασε την αλληλεγγύη της προς το δοκιμαζόμενο, από την επίθεση λαό του Λιβάνου. Μετά τη συνάντηση, ο κ. Κωνσταντόπουλος χαρακτήρισε "έγκλημα κατά της ανθρωπότητας" την καταστροφή του Λιβάνου και ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να συγκαλέσει Έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για να τερματιστεί, όπως είπε, "η ωμή και εγκληματική βία". "Είναι ανάγκη η Ευρώπη να θυμηθεί τις αξίες του πολιτισμού της και οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να εγκαταλείψουν αυτή τη στάση των ίσων αποστάσεων", επεσήμανε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ. Παράλληλα, άσκησε σκληρή κριτική τόσο στο Ισραήλ, όσο και στις ΗΠΑ, λέγοντας, πως "η κυβέρνηση του Ισραήλ με την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών ακρωτηριάζει όλες τις εγγυήσεις της Διεθνούς Κοινότητας και του Διεθνούς Δικαίου". Επίσης, υπογράμμισε πως είναι ανάγκη ο πόλεμος να σταματήσει αμέσως, τονίζοντας, πως "αυτό είναι το καθήκον και το χρέος όλων των λαών και όλων των κυβερνήσεων". Από την πλευρά του, ο πρέσβης του Λιβάνου ευχαρίστησε τον ελληνικό λαό για τη συμπαράστασή του και για τις προσπάθειες που γίνονται να διασωθούν οι άμαχοι πολίτες του Λιβάνου.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στη Βουλή η κρίση στη Μ. Ανατολή;

    [02] Πολιτική

    Συνάντηση για το Κυπριακό

    20/7/2006 3:33:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 20/7/2006 5:33:08 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ- ΑΠΕ

    Με τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη συναντήθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής με αντικείμενο τις διαγραφόμενες εξελίξεις στο Κυπριακό. Ο κ. Αναστασιάδης μετέφερε στον πρωθυπουργό τους προβληματισμούς του σχετικά με το ζήτημα. Μάλιστα, τόνισε, ότι όσο περνά ο χρόνος τόσο παγιώνονται τα τετελεσμένα και τα γεγονότα μετατρέπονται σε μη ανατρέψιμα, με επιπτώσεις στην ασφάλεια του κυπριακού ελληνισμού.

    Σε δηλώσεις του, μετά το πέρας της συνάντησης, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ τόνισε, ότι ο κ Καραμανλής ακούει πάντοτε με κατανόηση τις απόψεις και ακολουθώντας πολιτική στήριξης των θέσεων της ελληνοκυπριακής πλευράς, πράττει ό,τι είναι δυνατόν.

    Σε ερώτηση για το αν πρέπει να ενεργοποιηθεί το Σχέδιο Ανάν ή να αξιοποιηθούν κάποια σημεία του, ο κ Αναστασιάδης απάντησε, ότι υπάρχουν σημαντικά στοιχεία, που μπορεί να αξιοποιηθούν από τις κατά καιρούς προτάσεις των Ηνωμένων Εθνών.

    Όπως πρόσθεσε οι κατά καιρούς προτάσεις του ΟΗΕ, πάντοτε θα παραμένουν στο τραπέζι και θα αποτελούν τη βάση διαπραγμάτευσης.

    [03] Πολιτική

    Από τη Σάμο

    Μήνυμα Παπανδρέου προς την Άγκυρα

    20/7/2006 2:38:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 20/7/2006 3:21:31 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ- ΝΕΤ

    Το ακριτικό φυλάκιο της Ψιλής Άμμου στη Σάμο, επισκέφθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σήμερα, ημέρα της επετείου από την εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο. Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο Γιώργος Παπανδρέου, τόνισε, ότι είναι ένα πρόβλημα διεθνές, εισβολής και κατοχής από την Τουρκία. Επίσης, απηύθυνε μήνυμα προς την Άγκυρα επισημαίνοντας, πως αν θέλει να ενταχθεί στην ευρωπαϊκή οικογένεια, πρέπει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις καλής γειτονείας και σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και απέναντι στην Κύπρο, "για να μπορούμε", όπως πρόσθεσε, "να ζούμε ειρηνικά, με συνεργασία και προοπτική οικονομικής ανάπτυξης και φιλίας". Ακόμη ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε, ότι εργάζεται για την ειρήνη, ώστε ο κόπος του λαού, να επενδύεται στην παιδεία και την ανάπτυξη.

    [04] Πολιτική

    32 χρόνια από την εισβολή στη Κύπρο

    Μαύρη επέτειος

    20/7/2006 12:12:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 20/7/2006 12:29:25 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ

    Τριάντα-δύο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο και τη συνεχιζόμενη τουρκική στρατιωτική κατοχή του Βορείου τμήματος της νήσου. Στις εκδηλώσεις για τη μαύρη επέτειο την ελληνική κυβέρνηση εκπροσωπεί ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος Θεόδωρος Κασσίμης. Την ανάγκη επίλυσης του Κυπριακού στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, επισημαίνουν στα μηνύματά τους ο Πρωθυπουργός και οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων με αφορμή την επέτειο. Μηνύματα καταδίκης της εισβολής, με αφορμή τη θλιβερή επέτειο, έστειλαν ο Πρωθυπουργός, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και ο Συνασπισμός.

    Μηνύματα της πολιτικής ηγεσίας

    "Η επανένωση της Κύπρου είναι αμετακίνητος στόχος μας ώστε όλοι οι κάτοικοί του, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι, να επωφελούνται των αγαθών της ένταξης", τονίζει στο μήνυμα του ο Πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής με αφορμή την συμπλήρωση 32 χρόνων από την τουρκική εισβολή.

    Η λύση του Κυπριακού πρέπει να βασίζεται στα ψηφίσματα του ΟΗΕ και το ευρωπαϊκό κεκτημένο τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου.

    Στο μήνυμα του, το ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι ο δρόμος της λύσης για το Κυπριακό πρέπει να έχει ως στόχο και αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας διζωνικής, δικοινοτικής, πολιτικά ανεξάρτητης Ομοσπονδίας, χωρίς διαιτητές και ελεγκτές.

    "Οι εξελίξεις απαιτούν τον πολλαπλασιασμό των προσπαθειών για τη λύση του προβλήματος. Όσο καθυστερεί η λύση τόσο αυξάνονται οι δυσκολίες για την επίτευξη της", επισημαίνει ο Συνασπισμός.

    [05] Κοινωνία

    Λόγω αγώνα δρόμου

    Διακοπή κυκλοφορίας

    20/7/2006 1:05:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Κλειστοί θα παραμείνουν το Σάββατο το πρωί οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας, λόγω αγώνα δρόμου. Η διακοπή της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων θα ξεκινήσει από τις 7:00 έως τις 9:00 το πρωί σε όλο το μήκος της Λεωφόρου Βασιλίσσης Αμαλίας, στην πλατεία Συντάγματος, σε όλο το μήκος της οδού Φιλελλήνων, της Ερμού μεταξύ των οδών Αγίων Ασωμάτων και Αιόλου, της Αιόλου μεταξύ των οδών Σαρρή και Ερμού, της Λεωφόρου Συγγρού μεταξύ της Αθ. Διάκου και της Β. Αμαλίας, της Λεωφόρου Β. Σοφίας μεταξύ της Β. Αμαλίας και Η. Αττικού καθώς και σε όλο το μήκος της Ηρώδου Αττικού.

    [06] Κοινωνία

    Συνάντηση Γιαννάκου-Καραμανλή στο Μαξίμου

    Η σχολική χρονιά στο επίκεντρο

    20/7/2006 12:35:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 20/7/2006 7:04:59 μμ)

    Πηγή: ΝΕτ 105,8-ΑΠΕ

    Η προετοιμασία της νέας σχολικής χρονιάς, ήταν το θέμα της συζήτησης του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή με την υπουργό Παιδείας Μαριέτα Γιαννάκου στο Μέγαρο Μαξίμου. Η κ. Γιαννάκου σε δηλώσεις της αμέσως μετά, επισήμανε ότι για πρώτη φορά περίπου 40.000.000 νέα βιβλία βρίσκονται ήδη στις θέσεις τους, ενώ με ανάλογους ρυθμούς έγιναν και οι διορισμοί των εκπαιδευτικών που φέτος ξεκίνησαν για πρώτη φορά τον Μάρτιο.

    Η Υπουργός αναφέρθηκε και στο θέμα των ΤΕΙ μετά την καθιέρωση της βάσης του "10" για την εισαγωγή και δήλωσε ότι παρά το θόρυβο που έχει γίνει δεν θα υπάρξει πρόβλημα, ενώ η ίδια θα επισκεφθεί τις πόλεις που έχουν ΤΕΙ.

    Σε ερώτηση για τις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγελθεί από την εκπαιδευτική κοινότητα για τον Σεπτέμβριο η κ. Γιαννάκου τόνισε ότι η Κυβέρνηση δεν τρομοκρατείται γιατί έχει τη λαϊκή εντολή. Η υπουργός Παιδείας δεν έδωσε πάντως, κάποιο χρονοδιάγραμμα για την λήξη του διαλόγου σχετικά με το νόμο πλαίσιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

    Συνάντηση Γιαννάκου με προέδρους των ΤΕΙ

    Εξάλλου, η κ. Γιαννάκου είχε συνάντηση το μεσημέρι με τους προέδρους των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και συζήτησε μαζί τους για το ρόλο των ΤΕΙ στην Ανώτατη Εκπαίδευση, στην οποία θα ενταχθούν με όλα τα ακαδημαϊκά κριτήρια.

    Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση η υπουργός Παιδείας επεσήμανε ότι οι πρόεδροι συμφώνησαν με την αξιολόγηση, ενώ επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να κλείσει κανένα Τεχνολογικό Ίδρυμα και κατέληξε τονίζοντας ότι συζητήθηκε ευρέως το θέμα της δημιουργίας νέων "ελκυστικών" τμημάτων.

    Από την πλευρά τους οι πρόεδροι των ΤΕΙ δήλωσαν ικανοποιημένοι από τις θέσεις του υπουργείου, ενώ ζήτησαν να γίνει εξορθολογισμός του συστήματος έτσι ώστε τα Τεχνολογικά Ιδρύματα να ανταποκρίνονται στο ρόλο τους. Μάλιστα εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πρόθεση του υπουργείου να εντάξει ουσιαστικά τα ΤΕΙ στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

    [07] Κοινωνία

    Για αντικατάσταση του αισθητήρα στροφάλου

    Πρόγραμμα ανάκλησης σε Τoyota Yaris

    20/7/2006 6:31:00 μμ

    Πρόγραμμα ανάκλησης εκτελεί η ΤΟΥΟΤΑ Ελλάς ΑΒΕΕ, όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή Θανάσης Σκορδάς. Η ανάκληση αφορά 2.598 οχήματα παραγωγής, για το μοντέλο Yaris, από 31 Ιανουαρίου 2001 έως 29 Οκτωβρίου 2001 και για το Yaris Verso από 31 Ιανουαρίου 2001 έως 8 Οκτωβρίου 2001. Στα παραπάνω οχήματα είναι πιθανό να παρουσιασθεί εισροή μικρής ποσότητας λαδιού από τον κινητήρα στην επαφή του αισθητήρα στροφάλου. Κάτι τέτοιο μπορεί να οδηγήσει σε υπερθέρμανση της επαφής και σε ακραία περίπτωση, διακοπή της λειτουργίας του κινητήρα. Αν και δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο πρόβλημα η ΤΟΥΟΤΑ Ελλάς έχει ήδη ενημερώσει με επιστολή όλους τους κατόχους των συγκεκριμένων μοντέλων προκειμένου να αντικαταστήσει τον αισθητήρα στροφάλου στα αυτοκίνητα της παραπάνω παραγωγής, χωρίς καμία απολύτως οικονομική επιβάρυνση. Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με την εταιρεία TOYOTA ΕΛΛΑΣ Α.Β.Ε.Ε. στο τηλέφωνο 210-2808000.

    Σχετικά Links:

    Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

    ΤΟΥΟΤΑ

    [08] Μ. Ανατολή

    Απευθύνει ο Κόφι Ανάν

    Έκκληση για άμεση κατάπαυση του πυρός

    20/7/2006 7:31:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: Reuters, ΑΠΕ

    Τον άμεσο τερματισμό των εχθροπραξιών στο Λίβανο "για να αποφευχθεί η περαιτέρω απώλεια αθώων ανθρωπίνων ζωών και η πρόκληση περισσότερων δεινών", ζήτησε, μιλώντας στο Συμβούλιο Ασφαλείας, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν. "Ένας γρήγορος τερματισμός των μαχών θα επιτρέψει στους ανθρώπους των οργανώσεων αρωγής να φθάσουν σε αυτούς που έχουν ανάγκη", επεσήμανε ο Κόφι Ανάν, προσθέτοντας πως πρέπει "να δοθεί στη διπλωματία η ευκαιρία να επεξεργαστεί μια πρακτική δέσμη ενεργειών που θα δώσουν μια βιώσιμη λύση στην τρέχουσα κρίση". Ο επικεφαλής του ΟΗΕ είπε ακόμα, πως η ομάδα που έστειλε στη Μέση Ανατολή για να εκτιμήσει την κατάσταση, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μία συμφωνία για μία μόνιμη κατάπαυση του πυρός "θα είναι δύσκολο να επιτευχθεί αυτή την ώρα" για αυτό, αυτό που χρειάζεται είναι ένας προσωρινός τερματισμός των εχθροπραξιών.

    Ακόμα, ο ΓΓ. του ΟΗΕ ζήτησε τη διεξαγωγή μίας διεθνούς συνδιάσκεψης για τον Λίβανο, ενώ παράλληλα κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας "να δράσει με σθεναρότητα" προκειμένου να επιστρέψουν η ειρήνη κι η σταθερότητα στη Μέση Ανατολή.

    Ακόμα, στην 20λεπτη ομιλία κάλεσε τη Χεζμπολάχ να παραδώσει τους Ισραηλινούς αιχμαλώτους της στην κυβέρνηση του Λιβάνου, υπό την αιγίδα του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού, τονίζοντας πως η οργάνωση κρατά όμηρο όλο το έθνος του Λιβάνου.

    Για το Ισραήλ, είπε πως έχει το δικαίωμα της αυτοάμυνας, αλλά κατηγόρησε το Τελ Αβίβ για "υπερβολική χρήση βίας".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Διπλωματικό παρασκήνιο

    [09] Μ. Ανατολή

    Ανυποχώρητη η Τεχεράνη

    20/7/2006 1:47:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: Reuters- ΑΠΕ

    Την πρόθεση του Ιράν να παράγει πυρηνικό καύσιμο στο έδαφός του, διεμήνυσε ο επικεφαλής της χώρας στις διαπραγματεύσεις για το θέμα των πυρηνικών, Αλί Λαριτζανί. Σε δήλωσή του, που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση ο Λαριτζανί κατηγόρησε επίσης τις ΗΠΑ, ότι προσπαθούν να εμποδίσουν μια λύση με διαπραγματεύσεις στη διένεξή του με τη Δύση. "Με βάση το νόμο, το Ιράν έχει σχεδιάσει την παραγωγή 20.000 MW πυρηνικής ηλεκτρικής ενέργειας στα επόμενα 20 χρόνια και χρειάζεται να παράγει πυρηνικό καύσιμο μέσα στη χώρα γι αυτούς τους αντιδραστήρες", ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Όπως πρόσθεσε ο Λαριτζανί, η χώρα του εξακολουθεί να εξετάζει το πακέτο προτάσεων των "έξι", ενώ τόνισε, ότι οι ΗΠΑ προσπαθούν να δημιουργήσουν εμπόδια στο δρόμο των συνομιλιών και σε μια διπλωματική λύση του θέματος".

    Μάλιστα, προειδοποίησε, ότι "αν επιλεγεί η οδός της αντιπαράθεσης στη θέση εκείνης του διαλόγου και σε περίπτωση οποιασδήποτε δράσης για να περιοριστεί το απόλυτο δικαίωμα του ιρανικού λαού, η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν δεν θα έχει άλλη επιλογή παρά να αναθεωρήσει τις πυρηνικές πολιτικές της".

    [10] Αθλητισμός

    "Κλειστό" για δύο ώρες το κέντρο

    20/7/2006 3:12:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Υπομονή και επιμονή θα πρέπει να επιδείξουν όσοι πολίτες επιχειρήσουν να κατέβουν με το αυτοκίνητό τους το Σάββατο στο κέντρο της Αθήνας, καθώς οι δρόμοι θα παραμείνουν κλειστοί από τις 07:00 -09:00 εξαιτίας της διεξαγωγής αγώνα δρόμου. Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθεί διακοπή της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων σε όλο το μήκος της Λεωφόρου Βασιλίσσης Αμαλίας, στην πλατεία Συντάγματος, σε όλο το μήκος της οδού Φιλελλήνων, της Ερμού μεταξύ των οδών Αγίων Ασωμάτων και Αιόλου, της Αιόλου μεταξύ των οδών Σαρρή και Ερμού, της Λεωφόρου Συγγρού μεταξύ της Αθ. Διάκου και της Β. Αμαλίας, της Λεωφόρου Β. Σοφίας μεταξύ της Β. Αμαλίας και Η. Αττικού καθώς και σε όλο το μήκος της Ηρώδου Αττικού.

    [11] Μπάσκετ

    Έπιασε "λιμάνι" ο Ματσιγιάουσκας

    20/7/2006 6:32:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Το καθαρά επίσημο του θέματος έγινε σήμερα Πέμπτη, με την άφιξη του Άρβιντας Ματσιγιάουσκας στην Ελλάδα. Ο Λιθουανός άσος παρουσιάστηκε από την ΚΑΕ Ολυμπιακός και υπέγραψε το συμβόλαιο του διάρκειας 4 ετών με ετήσιες απολαβές 2,2 εκατομμύρια ευρώ. Είναι πλέον ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης του Ολυμπιακού (ακόμη και από το ποδοσφαιρικό τμήμα) με συνολικές απολαβές εννέα εκατ. ευρώ. Ο Λιθουανός σούτινγκ γκαρντ θα φοράει τη φανέλα με το νούμερο "7", Κατά την άφιξη του στο "Ελευθέριος Βενιζέλος", διακόσιοι φίλοι των "ερυθρόλευκων", του επεφύλαξαν, υποδοχή βασιλιά. Αμέσως μετά την παρουσίαση, ο "Ματσέ", η πιο μεγάλη μεταγραφή στο ελληνικό μπάσκετ αυτό το καλοκαίρι, δήλωσε: " Το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι θα παλέψουμε για τίτλους. Θέλω να πάρω τα πάντα με την νέα ομάδα μου". Ενθουσιασμένος και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, κ. Σωκράτης Κόκκαλης για την άφιξη του Λιθουανού άσου, ο οποίος μάλιστα προσωρινά ξέχασε πως είναι Έλληνας και ευχήθηκε στο νέο μεταγραφικό απόκτημα να κατακτήσει το... χρυσό μετάλλιο στο Μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας. "Ο Ολυμπιακός αλλάζει επίπεδο. Για να πάρεις τέτοιον παίκτη, πρέπει να τον πληρώσεις" δήλωσε ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος. Σειρά παίρνει ο Σκούνι Πεν, ο οποίος αναμένεται να έχει στείλει υπογεγραμμένο το συμβόλαιο στα γραφεία της ΚΑΕ μέχρι το βράδυ.

    Από την Ταού και τους Χόρνετς, ο Ματσιγιάουσκας έπιασε "λιμάνι", αλλά νωρίτερα στο αεροδρόμιο οι αστυνομικές αρχές "φυγάδευσαν" τον Ματσιγιάουσκας από την έξοδο των εμπορευμάτων για λόγους ασφαλείας. Στην πίστα του αεροδρομίου τον Ματσιγιάουσκας περίμεναν οι αδελφοί Αγγελόπουλοι μέσα σε αυτοκίνητο και, αφού τον παρέλαβαν, τον οδήγησαν έξω από το αεροδρόμιο, για να γνωρίσει ηρωική υποδοχή από τους φιλάθλους της ομάδας του Πειραιά.

    Στην επίσημη παρουσίαση μίλησαν οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Σωκράτης Κόκκαλης, αλλά και το μεγάλο "αστέρι", Άρβιντας Ματσιγιάουσκας.

    "Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα στην Αθήνα να παίξω για τον Ολυμπιακό. Δεν ήμουν χαρούμενος στο NBA την προηγούμενη χρονιά. Θέλω να πάρω τα πάντα με την νέα ομάδα μου και θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους προσπάθησαν να με φέρουν εδώ" δήλωσε ο Άρβιντας Ματσιγιάουσκας και πρόσθεσε: "Οι Σισκάουσκας και Γιαβτόκας (παίκτες του Παναθηναϊκού) είναι φίλοι μου και παίζουμε μαζί στην εθνική ομάδα, όμως, όταν μπαίνω στο γήπεδο, δίνω τον καλύτερό εαυτό μου για να νικήσω".

    Στην ερώτηση αν προκαλεί πίεση σε κάποιον παίκτη τα χρήματα, απάντησε: "Δεν θέλω να μιλήσω για χρήματα. Είναι κάτι ανάμεσα σε εμένα και στην ομάδα. Εγώ σκέφτομαι το μπάσκετ και πως θα νικήσω μέσα στο γήπεδο".

    Ο Λιθουανός διεθνής εξήγησε πώς αποφάσισε να έρθει στον Ολυμπιακό: "Στην αρχή σκεφτόμουν να αλλάξω ομάδα, αλλά να παραμείνω στο NBA. Ο Ολυμπιακός με έπεισε, γιατί έχει πολύ καλό προπονητή, πολύ καλή ομάδα, το πρωτάθλημα Ελλάδος είναι καλής ποιότητας αλλά και η πόλη σας είναι πολύ όμορφη. Θέλω να κατακτήσω τα πάντα πριν σταματήσω την καριέρα μου και ο Ολυμπιακός μου δίνει αυτήν τη δυνατότητα".

    Στη συνέχεια ρωτήθηκε γιατί δεν μπόρεσε να πετύχει στο ΝΒΑ. "Είναι δύσκολο να εξηγήσω. Πάντα ο πρώτος χρόνος εκεί είναι δύσκολος για έναν Ευρωπαίο. Το μπάσκετ εκεί βασίζεται περισσότερο στη δύναμη του σώματος, αλλά δεν μου δόθηκαν και πολλές ευκαιρίες να αποδείξω ότι αξίζω να παίζω".

    Στο τέλος, σχολίασε για την υποδοχή που του επεφύλαξαν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού: «Ήταν ευχάριστη έκπληξη για μένα να δω τόσους φιλάθλους στο αεροδρόμιο. Δεν το έχω ξαναζήσει στην καριέρα μου".

    Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Σωκράτης Κόκκαλης δήλωσε από την πλευρά του: "Αισιοδοξούμε στην επάνοδο του Ολυμπιακού. Φέτος θα διεκδικήσουμε τα πάντα, καθώς και την πρώτη θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, η τελική φάση του οποίου θα διεξαχθεί στην Αθήνα. Δεν χρειάζεται να πω πολλά για τον Ματσιγιάουσκας. Λίγο πολύ όλοι τον ξέρουν από τις εμφανίσεις του με την Εθνική ομάδα της Λιθουανίας, αλλά και με τις αντίπαλες ομάδες. Τα λόγια, λοιπόν, είναι περιττά. Το μόνο που θέλω να πω, κάτι που είχε τονίσει και ο προπονητής μας, ο κύριος Πίνι Γκέρσον, είναι ότι πρέπει να γεμίσουν οι φίλαθλοι το ΣΕΦ, γιατί η μεγάλη δύναμη του Ολυμπιακού δεν είναι μόνο η ομάδα, αλλά ο κόσμος της. Εύχομαι στον Ματσιγιάουσκας να περάσει καλά τα επόμενα τέσσερα χρόνια στην Ελλάδα, μια ευχάριστη χώρα, στην οποία οι περισσότεροι φίλαθλοι είναι Ολυμπιακοί. Και οι αντίπαλοι, όμως, σέβονται και αναγνωρίζουν τους μεγάλους παίκτες. Ελπίζω ότι μετά από τέσσερα χρόνια θα έχει μόνο καλές αναμνήσεις από την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό".

    Παρασυρόμενος από τον ενθουσιασμό του, όμως, για την άφιξη του Ματσιγιάουσκας, ο Σωκράτης Κόκκαλης είπε στη συνέχεια: "Εύχομαι στον Ματσιγιάουσκας να πάρει με τη Λιθουανία το Παγκόσμιο στην Ιαπωνία". Τότε ένας δημοσιογράφος του υπενθύμισε πως, αν αυτό συμβεί, η Εθνική μας και πρωταθλήτρια Ευρώπης "αποκλείεται" από το χρυσό. Κι ο Σωκράτης Κόκκαλης απάντησε ελαφρώς αμήχανα: "Ε, εντάξει τι θες τώρα;"

    [12] Μπάσκετ

    "Πέταξε" για Μπόρμιο η Εθνική

    20/7/2006 1:42:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Με την ψυχολογία στα ύψη, έπειτα από την μεταγραφή του διεθνή άσου Βασίλη Σπανούλη στους "Χιούστον Ρόκετς", ο πρωταθλητής του Παναθηναϊκού, πέταξε σήμερα το πρωί μαζί με την υπόλοιπη αποστολή της Εθνικής Ανδρών για το ιταλικό Μπόρμιο. Στην έδρα της γειτονικής χώρας η πρωταθλήτρια Ευρώπης, που ολοκλήρωσε το αρχικό στάδιο προετοιμασίας της ενόψει του Παγκοσμίου πρωταθλήματος της Ιαπωνίας στο Καρπενήσι, θα συνεχίσει με τη συμμετοχή της στο ιταλικό διεθνές τουρνουά. Αντίπαλοι της ομάδας του Παναγιώτη Γιαννάκη θα είναι τα αντίστοιχα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα του Καναδά (21/8), της Σερβίας (22/8) και της Ιταλίας (23/8).

    Γιαννάκης: "Είναι νωρίς για συμπεράσματα"

    Αναφερόμενος στους στόχους του δεύτερου σταδίου της προετοιμασίας της Εθνικής, ο εκλέκτορας της Εθνικής τόνισε: "Τώρα θα αρχίσουμε να βρίσκουμε τον ρυθμό μας. Είναι νωρίς για συμπεράσματα, αλλά το σημαντικό είναι ότι υπάρχει μεγάλη διάθεση απ΄ όλους τους παίκτες.

    Σ΄ αυτό το στάδιο προετοιμασίας χρειάζεται μυαλό για την ανάπτυξη της συνεργασίας, Θα προχωρήσουμε μ΄ αυτούς τους παίκτες και στο τουρνουά της Κίνας θα έχουμε μαζί μας 13 ή 14 παίκτες, από τους οποίους θα επιλεγεί και η τελική 12άδα για το Παγκόσμιο" επεσήμανε ο "Δράκος" του ελληνικού μπάσκετ. ο οποίος στη συνέχεια σχολίασε και τη μεταγραφή του πρώην παίκτη του στο Μαρούσι, στο μαγικό κόσμο του ΝΒΑ: "Ο Σπανούλης δέχτηκε μια μεγάλη πρόταση και δείχνει τον χαρακτήρα του να κοιτά ψηλά. Θα είναι πολύ σημαντικό για το ελληνικό μπάσκετ να πετύχει στην νέα αποστολή του".

    Από την πλευρά του, ο Βασίλης Σπανούλης, δεν μπορούσε να κρύψει τον ενθουσιασμό του για αυτή τη νέα σελίδα στην καριέρα του και δήλωσε: "Είναι μια υπέροχη στιγμή. Δεν μπορούσα να αρνηθώ αυτή την πρόκληση της καριέρας μου. Όταν υπάρχουν φιλοδοξίες για να γίνεσαι καλύτερος, πρέπει να παίζεις και με τους καλύτερους. Το ΝΒΑ είναι υπέρτατη φιλοδοξία κάθε παίκτη και στόχος μου είναι να πετύχω".

    Παρόλα αυτά το μυαλό του Σπανούλη αλλά και των υπόλοιπων διεθνών είναι "κολλημένο" στο στόχο της: "Κάθε παίκτης στην Εθνική ομάδα γνωρίζει καλά τον ρόλο του και στα φιλικά παιχνίδια θα πρέπει να δείξουμε τους συνδυασμούς μας, όπως συνέβη και πέρυσι".

    Κακιούζης: "Δεν έχουν σημασία τα αποτελέσματα"

    Για τον αρχηγό της Εθνικής πάντως, Μιχάλη Κακιούζη, αυτό που προέχει είναι η ομάδα να είναι έτοιμη στις 19 Αυγούστου, όταν θα αρχίσει το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στη "Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου":

    "Στα φιλικά παιχνίδια θα αρχίσει το μοντάρισμα της ομάδας και σημασία δεν έχουν τα αποτελέσματα, αλλά τα συμπεράσματα και η αξιοποίηση τους. Σημασία έχει να είμαστε έτοιμοι στις 19 Αυγούστου, όταν θα αρχίσει και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Βρίσκομαι για τρίτο χρόνο στην Εθνική και κάθε φορά όλοι νιώθουμε καλύτερα, γιατί γνωριζόμαστε πολύ καλά" υπογράμμισε ο άσος της "Μπαρτσελόνα".

    [13] Μπάσκετ

    "Ρουκέτα" του ΝΒΑ ο Σπανούλης

    20/7/2006 12:15:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Η πρόκληση του ΝΒΑ αποδείχθηκε πολύ μεγάλη για το διεθνή του Παναθηναϊκού, Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος εδώ και λίγες ώρες ζει το αμερικανικό όνειρο. Ο άσος του "τριφυλλιού", υπέγραψε τα μεσάνυχτα το νέο του συμβόλαιο και αποτελεί πλέον το νέο φετινό απόκτημα των Χιούστον Ρόκετς, όπως ανακοίνωσε η αμερικάνική ομάδα με σχετικό δημοσίευμα στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας. "Οι Ρόκετς υπογράφουν με γκαρντ από την Ελλάδα" αναφέρει χαρακτηριστικά με τον εξής υπότιτλο "Ο Σπανούλης συμφωνεί σε τριετή συνεργασία, αφού αγωνίστηκε στην Ευρώπη". Εκεί αναφέρεται ότι ο διεθνής γκαρντ, που πριν από δύο χρόνια είχε επιλεγεί στο Νο 50 του ντραφτ, αποκτήθηκε με οικονόμικο αντάλλαγμα περίπου 2.4 εκατομμύρια δολάρια για να δώσει βάθος στις θέσεις των γκαρντ.

    "Σταζουν μέλι" στο Χιούστον

    Στη συνέχεια του δημοσιεύματος ο γενικός διευθυντής του Χιούστον, Κάρολ Ντόσον, έπλεξε το εγκώμιο του Έλληνα παίκτη, τον οποίο αποκάλυψε ότι παρακολουθεί εδώ και χρόνια: "Είναι εξαιρετικά πολυδιάστατος και αποτελεί μια πολύ καλή προπτική. Θέλει να γίνει ένας σπουδαίος παίκτης. Όλοι θα συμπαθήσουν αυτόν τον νέο άνδρα, επειδή είναι ένας πολύ σκληραγωγημένος παίκτης.

    Έχουμε παρακολουθήσει πολύ στενά την πρόοδό του. Είναι μια μεγάλη προσαρμογή να έρθει στο NBA, αλλά δουλεύει σκληρά". Στο εν λόγω κείμενο τονίζεται ακόμη ότι ο 23χρονος άσος είναι ένας γρήγορος γκαρντ, ο οποίος θα δώσει "ταχύτητα σε μια ομάδα που τη χρειάζεται" επεσήμανε ο ισχυρός άνδραςτων "Ρόκετς".

    Αναμονή μέχρι το Σεπτέμβριο

    Στη συνέχεια ο συντάκτης του κειμένου Ντέμιαν Πίρς παραθέτει κάποια στοιχεία από το βιογραφικό του Σπανούλη, ο οποίος συνεχίζει την προετοιμασία του με την Εθνική, ενόψει του επικείμενου Μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας: "Αφού έπαιξε καλά με το Μαρούσι, ο Σπανούλης μεταπήδησε στη δύναμη του ελληνικού πρωταθλήματος, τον Παναθηναϊκό, και βοήθησε την ομάδα να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

    Ο ύψους 1,93μ. γκαρντ είχε μέσο όρο 15.5 πόντους και 3.1 ασίστ ανά αγώνα σε 21 παιχνίδια" προσθέτει η σχετική ανακοίνωση και καταλήγει: "Αυτή τη στιγμή το μέλος της ελληνικής ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες προπονείται με την Εθνική Ελλάδας για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα και δεν θα είναι στο Χιούστον έως τον Σεπτέμβριο".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Χιούστον καλεί... Σπανούλη

    [14] Ποδηλασία: Καλές επιδόσεις στη δεύτερη μέρα

    20/7/2006 5:44:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Αρκετές συγκινήσεις και στη δεύτερη μέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Πίστας. Έντονος συναγωνισμός και αρκετά καλές επιδόσεις από τους αθλητές, σε μία από τις γρηγορότερες πίστες του κόσμου, με τα φαβορί να επικρατούν, ήταν το στοιχεία που χαρακτήρισε τη δεύτερη μέρα στο κλειστό Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο της Αθήνας. Από τις ελληνικές συμμετοχές, στο ομαδικό σπριντ της κατηγορίας ανδρών κάτω των 23 η ομάδα μας με τους Δημήτρη Γεωργίου, Κώστα Ιορδανίδη και Κώστα Πενταράκη πήρε την έκτη θέση με χρόνο 47.244 επί οκτώ ομάδων και αποκλείστηκε από τον τελικό. Τον καλύτερο προκριματικό χρόνο έκανε η Γαλλία με 44.574 και θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλιο από τη Γερμανία που έκανε το δεύτερο χρόνο με 45.516. Στο όμνιουμ γυναικών (ατομική καταδίωξη 2χλμ) η Αθηνά Χατζηστύλη κατετάγη 14η με χρόνο 2.36.138.

    [15] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    "Μαδριλένοι" Καναβάρο, Έμερσον

    20/7/2006 1:05:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης είναι από χθες ο αρχηγός της Παγκόσμιας πρωταθλήτριας Ιταλίας, Φάμπιο Καναβάρο και ο Βραζιλιάνος Έμερσον. Οι δύο πρώην άσοι της Γιουβέντους, που μετά τον υποβιβασμό της για την εμπλοκή στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων του καμπιονάτο, είναι σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της "βασίλισσας" τα νέα φετινά αποκτήματα των "μερένγκες". Το σχετικό δημοσίευμα αναφέρει μάλιστα, ότι η συμφωνία για τους δύο πρώτους άσους, που χωρίζουν μετά από "έρωτα" δύο χρόνων με τη "Μεγάλη Κυρία", "έκλεισαν κατά την επίσκεψη του γενικού διευθυντή της Ρεάλ Μαδρίτης, Πέτζα Μιγιάτοβιτς στο Τορίνο και υπέγραψαν τριετές συμβόλαιο". Στη Μαδρίτη οι δύο πρώην "μπιανκονέρι" θα συναντήσουν και τον πρώην τεχνικό της "Βέκια Σινιόρα", Φάμπιο Καπέλο, ο οποίος μετά την εκλογή του προέδρου Καλντερόν, ανέλαβε το τιμόνι της ομάδας της Μαδρίτης.

    "Μπλαουγκράνα" οι Τζαμπρότα, Τουράμ

    Την ιβηρική χερσόνησο όμως επέλεξαν για να συνεχίσουν την καριέρα τους άλλοι δύο συμπαίκτες των παραπάνω στη "Γιούβε", ο Τζανλούκα Τζαμπρότα και ο Γάλλος διεθνής Λιλιάμ Τουράμ. Μόνο που αυτοί επέλεξαν τη μισητή αντίπαλο της Ρεάλ Μαδρίτης, την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Μπαρτσελόνα. Τα ισπανικά ΜΜΕ μάλιστα αναφέρουν ότι οι "μπλαουγκράνα" έχουν έρθει σε συμφωνία με τον ιταλικό σύλλογο για την απόκτηση του Τζαμπρότα έναντι 19 εκατομμυρίων ευρώ και του Τουράμ έναντι πέντε εκατομμυρίων.

    Ο 58 φορές Ιταλός διεθνής, ο οποίος δεσμεύεται από τους "μπιανκονέρι με συμβόλαιο έως το 2010, μπορεί να καλύψει τα δύο άκρα της άμυνας, ενώ ο 34χρονος Γάλλος ρέκορντμαν συμμετοχών των "τρικολόρ", ο οποίος ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μετά από 121 αγώνες, μπορεί να αγωνιστεί στο κέντρο και το δεξί άκρο της άμυνας.

    Σύμφωνα μάλιστα με τον αθλητικό διευθυντή του ισπανικού συλλόγου, Τσίκι Μπεγκιριστάιν, που επέστρεψε από το Τορίνο είναι θέμα χρόνου η επίσημη ανακοίνωση των μεταγραφών τους: "Οι συζητήσεις βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, αλλά είναι καλύτερα να περιμένουμε, έως ότου υπογραφούν τα συμβόλαια. Είμαστε πολύ αισιόδοξοι και σίγουροι ότι θα μπορέσουμε να ρυθμίσουμε το θέμα πριν από τη Δευτέρα".

    Πιστοί την "Κυρία" Μπουφόν, Νέτβεντ

    Εκτός όμως από τους παίκτες που δεν μπορούν να συμβιβαστούν τόσο με την ιδεά να αγωνιστούν φέτος με τη Γιουβέντους στη Β' κατηγορία, υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που δηλώνουν παντοτινοί εραστές της "Κυρίας" του ιταλικού ποδοσφαίρου. Ο λόγος για το διεθνή τερματοφύλακα των "ατζούρι", Τζιτζί Μπουφόν και τον Τσέχο διεθνή, Πάβελ Νέτβεντ, οι οποίοι, μολονότι είχαν δελεαστικές προτάσεις τόσο από ιταλικές, όσο και από ξένους συλλόγους, εξέφρασαν την επιθυμία τους να συνεχίσουν να αγωνίζονται στους "μπιανκονέρι". Το γεγονός αυτό χαροποίησε ιδιαίτερα το νέο τεχνικό της ομάδας, Ντιντιέ Ντεσάμπ αλλά και τους απανταχού φίλους της "Γιούβε", που ελπίζουν, ότι η ομάδα τους θα βγει γρήγορα από τη δύσκολη θέση που έχει περιέλθει και θα ξαναγίνει η "Μεγάλη Κυρία" του καμπιονάτο.

    [16] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Στο "σκάνδαλο" και η Ρετζίνα;

    20/7/2006 7:17:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Νέες εξελίξεις στο σκάνδαλο των "στημένων" αγώνων, που συγκλονίζει το ιταλικό ποδόσφαιρο. Αυτή τη φορά στο "στόχαστρο" βρέθηκε η Ρετζίνα,, καθώς το δικαστήριο της Νάπολης, το οποίο ασχολείται με την υπόθεση, κλήτευσε ενώπιον του τον πρόεδρο της, Λίλο Φότι. Ο 56χρονος βιομήχανος, ο οποίος ασχολείται κυρίως με το χώρο του ενδύματος, κατηγορείται για συνενοχή σε νοθεία αθλητικού περιεχομένου και, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο ANSA, κατέθεσε μαζί με τρεις διαιτητές, δύο βοηθούς κι έναν παράγοντα, υπεύθυνο για θέματα διαιτησίας. Σύμφωνα με το Δικαστήριο, όλοι οι κληθέντες επιχείρησαν να προκαθορίσουν το αποτέλεσμα έξι αναμετρήσεων της Ρετζίνα κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου 2004-2005. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σύλλογος που εδρεύει στην Καλαβρία, στον Νότο της γειτονικής χώρας, θεωρείται ότι κινείται στη "σφαίρα επιρροής" του Λουτσιάνο Μότζι, ο οποίος διετέλεσε διοικητικός ηγέτης της Γιουβέντους και θεωρείται ο "εγκέφαλος" του σκανδάλου.

    [17] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Στις 27/8 η σέντρα στο καμπιονάτο

    20/7/2006 3:39:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Οι φήμες που ήθελαν το σκάνδαλο "Calciopoli" να καθυστερεί την έναρξη του φετινού πρωταθλήματος της Ιταλίας, δεν επιβεβαιώνονται από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της γειτονικής χώρας, που έχει αποφασίσει την έναρξη του καμπιονάτο κανονικά στα τέλη Αυγούστου. "Προς το παρόν, δεν υπάρχει καμία αναβολή και το πρωτάθλημα θ΄ αρχίσει κανονικά στις 27 Αυγούστου. Δεν θα υπάρξει καμία καθυστέρηση στην έναρξη της περιόδου 2006-2007", δήλωσε με απόλυτη σαφήνεια ο έκτακτος διευθυντής της ιταλικής ομοσπονδίας, Γκουίντο Ρόσι. Εξάλλου στην ιστορία του ιατλικού ποδοσφαίρου πέρασε η 43χρονη Βιργκίνια Φιλίπι, που για πρώτη φορά επελέγη από τον ισχυρό άνδρα της Ομοσπονδίας, Γκουίντο Ρόσι ως Γενική Γραμματέας της FIGC.

    [18] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Έδωσε εξηγήσεις στη FIFA ο "Ζιζού"

    20/7/2006 2:56:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Με ένα ακόμη επεισόδιο συνεχίστηκε σήμερα στα γραφεία της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, το πολύκροτο σήριαλ "Η κουτουλιά" του Ζιντάν, που άρχισε τον τελικό του Μουντιάλ, κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, Ιταλία-Γαλλία. Ο σπουδαίος Ζινεντίν Ζιντάν, αν και "κρέμασε τα παπούτσια του" στην ηλικία των 34 ετών παρουσιάστηκε σήμερα στα γραφεία της FIFA και έδωσε εξηγήσεις για την... κεφαλιά του στο στήθος του διεθνή της παγκόσμιας πρωταθλήτριας, Μάρκο Ματεράτσι. Τον "Ζιζού" που παρέμεινε περίπου στην έδρα της Ζυρίχης, περίπου μιάμιση ώρα, περίμεναν περίπου 50 εκπρόσωποι του Τύπου, αλλά και φίλοι του αρχηγού των "τρικολόρ", που δε σταμάτησαν στιγμή να παροτρύνουν τον Ζιντάν. Παρόλα αυτά δύσκολα ο Γάλλος άσος θα γλυτώσει το πρόστιμο και τον αποκλεισμό, ενώ η πενταμελής πειθαρχική επιτροπή της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας θα εξετάσει επίσης το ενδεχόμενο τιμωρίας του Ιταλού αμυντικού, ο οποίος παραδέχθηκε, ότι πριν από το συμβάν εξύβρισε τον αντίπαλό του.

    [19] Πολιτισμός

    Νέα συνεργασία με τον Ευγένιο Τριβιζά

    Ένα παραμύθι για την ΕΡΤ

    20/7/2006 4:17:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Πηγή: ΝΕΤ

    Μετά την επιτυχημένη συνεργασία της ΕΡΤ με τον γνωστό και αγαπητό συγγραφέα παιδικού βιβλίου Ευγένιο Τριβιζά και την οπτικοποίηση του παραμυθιού του με τίτλο "Δύο κύματα", που είχε γράψει με αφορμή το τσουνάμι στη Νοτιοανατολική Ασία το 2004, η δημόσια ραδιοτηλεόραση αποφάσισε να συνεχίσει τη συνεργασία αυτή. Αυτή τη φορά ένα μικρό ποντικάκι είναι η αφορμή. Πρόκειται για το παραμύθι "Το ποντικάκι που ήθελε να αγγίξει ένα αστεράκι" και θα προβληθεί υπό τη μορφή τρισδιάστατων κινουμένων σχεδίων από την ΕΡΤ. Είναι μια παραγωγή διεθνών προδιαγραφών με τη χρήση σύγχρονης τεχνολογίας και δημιουργούς με σημαντική πορεία και εκτός Ελλάδος. Ο Ευγένιος Τριβιζάς μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε την Πέμπτη, εξέφρασε την ελπίδα να ολοκληρωθεί η παραγωγή με επιτυχία και να αποτελέσει το ξεκίνημα ενός νέου τρόπου αντιμετώπισης του παιδιού και του παιδικού θεάματος... αστεράκι. Ο πρόεδρος της ΕΡΤ Χρήστος Παναγόπουλος από την πλευρά του, τόνισε ότι είναι ένα πρωτοποριακό βήμα, μία ενέργεια της ΕΡΤ σε νέα πεδία, σε νέες κατευθύνσεις. Επίσης, ανέφερε ότι η ΕΡΤ είναι μία εταιρεία, η οποία είναι η μόνη στο χώρο των μέσων η οποία βοηθά πολλαπλώς, προβάλει το έργο των δημιουργών και το κάνει συστηματικά και μόνιμα.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 20 July 2006 - 16:51:11 UTC