Browse through our Interesting Nodes on the European Union (EU) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-07-20

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επαφές Μπακογιάννη για το Λίβανο
  • [02] Φυγή και ανθρωπιστική βοήθεια
  • [03] Στη Βουλή η κρίση στη Μ. Ανατολή;
  • [04] "Πράσινο φως" για τα έργα στον Αχελώο
  • [05] Πυρκαγιές σε Ασπρόπυργο - Μυτιλήνη
  • [06] Αιματηρές επιθέσεις στο Ιράκ
  • [07] Ο Νασράλα στο στόχαστρο
  • [08] Διπλωματικό παρασκήνιο
  • [09] Δίχως τέλος οι επιθέσεις
  • [10] Αποσύρθηκε η Τράπεζα Κύπρου
  • [11] Συνεχίστηκε η αντιπαράθεση

    [01] Πολιτική

    Στο Λονδίνο για συνομιλίες

    Επαφές Μπακογιάννη για το Λίβανο

    20/7/2006 10:00:00 πμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πηγή: ΝΕτ 105,8-ΑΠΕ

    Η κρίση στη Μέση Ανατολή, βρέθηκε στο επίκεντρο τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Νίκολας Μπερνς με την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη. Την συνομιλία γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Σον Μακ Κόρμακ απαντώντας σε ερώτηση για το εάν έχει υπάρξει επαφή μεταξύ των δυο κυβερνήσεων σε σχέση με την κρίση στη Μέση Ανατολή. "Γνωρίζω ότι στην διάρκεια των τελευταίων δέκα ημερών ο υφυπουργός Μπερνς μίλησε με την Ελληνίδα υπουργό Εξωτερικών" δήλωσε ο Αμερικανός αξιωματούχος, και συμπλήρωσε: "Είμαι βέβαιος ότι η πρεσβεία μας βρίσκεται σε επικοινωνία με την ελληνική κυβέρνηση". Η κρίση στο Λίβανο θα είναι κορυφαίο θέμα στη σημερινή συνάντηση που θα έχει η υπουργός Εξωτερικών με την Βρετανίδα ομόλογό της, Μάργκαρετ Μπέκετ, στο Λονδίνο.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Διπλωματικό παρασκήνιο

    [02] Πολιτική

    Στο φλεγόμενο Λίβανο

    Φυγή και ανθρωπιστική βοήθεια

    20/7/2006 9:02:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 20/7/2006 11:30:37 πμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ

    Με κάθε μέσο και τρόπο συνεχίζεται η έξοδος των ξένων υπηκόων, από τον φλεγόμενο Λίβανο. Πολεμικά και επιβατηγά πλοία, ελικόπτερα και στρατιωτικά αεροπλάνα πηγαινοέρχονται στη Βηρυτό και την Τύρο, μεταφέροντας εκατοντάδες ξένους πολίτες που βρέθηκαν στη δίνη του πολέμου. Παράλληλα και μετά από έκκληση του πρωθυπουργού, του Λιβάνου, Φουάντ Σινιόρα, ξεκίνησε η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας, για την ανακούφιση του άμαχου πληθυσμού του Λίβανου. Το πρωί αναχώρησε ένα C-130 από την Αθήνα με ιατροφαρμακευτικό υλικό και ειδική ομάδα γιατρών, ενώ εντός της ημέρας θα υπάρξουν και άλλες πτήσεις. Η ανθρωπιστική βοήθεια θα μεταφερθεί αρχικά στη Λάρνακα και θα προωθηθεί στη Βηρυτό με μία φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού και ένα αρματαγωγό. Τρόφιμα και φάρμακα αλλά και γιατρούς και μέλη του Ερυθρού Σταυρού αποστέλλει στο Λίβανο και η Γαλλία. Ποσό 10 εκατομμυρίων ευρώ, ως ανθρωπιστική βοήθεια προς τα θύματα της βίας στον Λίβανο, ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Επιστροφή Ελλήνων

    Με απόλυτη επιτυχία συνεχίζεται η επιχείρηση που διοργανώνει η χώρα μας για την ασφαλή απομάκρυνση αμάχων από το Λίβανο.

    Τις πρώτες πρωινές ώρες έφθασε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, το C 130 με περίπου εκατό Έλληνες που επαναπατρίζονται από τον Λίβανο.

    Οι επαναπατρισθέντες Έλληνες αποβιβάστηκαν από το επιβατικό πλοίο "Κρήτη ΙΙ" στο λιμάνι της Λεμεσού γύρω στη 1:00 τα ξημερώματα όπου τους υποδέχθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Κασσίμης ο οποίος βρίσκεται από χθες το βράδυ στην Κύπρο.

    Το πλοίο αναμένεται να επιστρέψει πάλι σήμερα στο Λίβανο για να μεταφέρει κι άλλους Ευρωπαίους αλλά και Έλληνες υπηκόους.

    Στη Βηρυτό για τη μεταφορά αμάχων και οι φρεγάτες "ΨΑΡΑ" και "ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ".

    Το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι όσοι από τους Έλληνες που επέστρεψαν από το Λίβανο και δεν έχουν κατάλυμα, θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία που έχει μισθώσει η μη κυβερνητική οργάνωση "Αλληλεγγύη".

    Παράλληλα, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε την παροχή έκτακτης οικονομικής βοήθειας στους επαναπατρισθέντες που έχουν ανάγκη. Το επίδομα είναι 500 ευρώ για μεμονωμένα άτομα και 1.000 ευρώ για οικογένειες άνω των δύο μελών.

    Γέφυρα σωτηρίας

    Το βράδυ της Τετάρτης έφθασαν στην Κύπρο και περισσότεροι από χίλιους Αμερικανούς πολίτες που διέφυγαν από το Λίβανο, με το ναυλωμένο από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ελληνικό κρουαζιερόπλοιο Orient Queen.

    Εν τω μεταξύ Αμερικανοί πεζοναύτες επιστρέφουν στον Λίβανο 23 χρόνια μετά την πολύνεκρη ανατίναξη βάσης τους απο τη Χεζμπολάχ.

    Το μεταγωγικό "Νάσβιλ" φτάνει στη Βηρυτό με αποστολή την απομάκρυνση 1200 Αμερικανών πολιτών απο τη ζώνη του πυρός.

    Μέχρι το τέλος της εβδομάδας οι Ηνωμένες Πολιτείες επιδιώκουν να έχουν απομακρύνει ακόμη 6000 πολίτες τους.

    Σχεδόν 25.000 αμερικανοί πολίτες βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο Λίβανο, αλλά δεν έχουν ζητήσει όλοι να απομακρυνθούν, σύμφωνα με την αμερικανική πρεσβεία στη Βηρυτό.

    Στο αεροδρόμιο του Γκάτγουικ του Λονδίνου, έφτασαν τα ξημερώματα και οι πρώτοι Βρετανοί που εγκατέλειψαν το Λίβανο, ενώ έχρι το τέλος της ημέρας θα έχουν απομακρυνθεί από την εμπόλεμη ζώνη άλλοι χίλιοι.

    Πενηταεπτά χιλιάδες είναι συνολικά οι αλλοδαποί κάτοικοι Λιβάνου, που έχουν ζητήσει τη βοήθεια των κρατών καταγωγής τους για να φύγουν απο την παγίδα θανάτου.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Μαζική έξοδος

    [03] Πολιτική

    Ζήτησε προ ημηρεσίας συζήτηση ο Α. Αλαβάνος

    Στη Βουλή η κρίση στη Μ. Ανατολή;

    20/7/2006 10:45:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 20/7/2006 11:01:15 πμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών για το θέμα της Μέσης Ανατολής, ζήτησε από την πρόεδρο του Κοινοβουλίου Άννα Μπενάκη - Ψαρούδα ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέκος Αλαβάνος. Ο κ. Αλαβάνος στην επιστολή του προς την κ. Μπενάκη, αναφέρει ότι, η συζήτηση κρίνεται αναγκαία, καθώς συνεχώς μεγαλώνει ο κίνδυνος μιας γενικευμένης πολεμικής σύγκρουσης, με απρόβλεπτες καταστροφικές συνέπειες για την περιοχή και όλο τον κόσμο. Παράλληλα τονίζει ότι η χώρα μας θα πρέπει να αξιοποιήσει τις δυνατότητές της ως μέλος της Ε.Ε. και του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ο.Η.Ε., καθώς και τις διμερείς της σχέσεις με τις χώρες και τους λαούς της περιοχής, για να προωθήσει πρωτοβουλίες για την ειρήνη στην περιοχή. Ο κ. Αλαβάνος το πρωί της Παρασκευής, θα δώσει συνέντευξη Τύπου για το ίδιο θέμα σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών.

    [04] Πολιτική

    "Πράσινο φως" για τα έργα στον Αχελώο

    20/7/2006 12:34:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Υπερψηφίστηκαν, έπειτα από μία μαραθώνια συζήτηση, οι τροπολογίες του ΥΠΕΧΩΔΕ για την εκτροπή του ποταμού Αχελώου και τη διαχείριση των υδάτινων πόρων.

    Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς, έκανε λόγο για έργο εθνικής σημασίας, κατεξοχήν περιβαλλοντικό, που θα ωφελήσει όλες τις περιοχές της Ελλάδας.

    Οι δύο ρυθμίσεις, πάντως, κατάφεραν να σπάσουν τις κομματικές γραμμές, αφού ορισμένοι βουλευτές από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ διαφοροποιήθηκαν, υπερψηφίζοντας ή καταψηφίζοντας ανάλογα με τα τοπικά συμφέροντα της περιοχής.

    [05] Κοινωνία

    Πυρκαγιές σε Ασπρόπυργο - Μυτιλήνη

    20/7/2006 8:21:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ

    Υπό έλεγχο τέθηκε το πρωί πυρκαγιά που ξέσπασε στις 4 τα ξημερώματα σε χορτολιβαδική έκταση, στο Ρουπάκι Ασπροπύργου. Από την φωτιά καταστράφηκε ολοσχερώς αποθήκη με μεγάλη ποσότητα ζωοτροφών. Στη περιοχή έσπευσαν 100 πυροσβέστες με 35 οχήματα, αλλά οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν εμποδίζουν το έργο της κατάσβεσης. Την ίδια ώρα, άλλη μια πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη στη θέση Κούρτερι Μυτιλήνης. Η φωτιά εκδηλώθηκε στη 1.45 τα ξημερώματα σε πευκοδάσος. Επί τόπου βρίσκονται 65 πυροσβέστες και 15 οχήματα. Εν τω μεταξύ, στη χωματερή των Ταγαράδων τέθηκε υπό έλεγχο, η φωτιά που ξέσπασε την περασμένη Παρασκευή. Η ιδιομορφία του εδάφους δυσχεραίνει το έργο της πυρόσβεσης, ενώ οι εργασίες επιχωμάτωσης θα συνεχιστούν με φορτηγά και σκαπτικά μηχανήματα των δήμων Θέρμης, Βασιλικών, Μίκρας και του Συνδέσμου ΟΤΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης. Δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα πραγματοποίησαν την Τετάρτη ρίψεις νερού, ενώ σε επιφυλακή βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Ο χώρος εναπόθεσης των οικιακών απορριμμάτων στη χωματερή παραμένει κλειστός, σύμφωνα με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου ΟΤΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης, ενώ επιτρέπεται η διάθεση μόνο των νοσοκομειακών απορριμμάτων.

    [06] Ιράκ

    Αιματηρές επιθέσεις στο Ιράκ

    20/7/2006 9:38:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού σημειώθηκε στην ανατολική Βαγδάτη, με αποτέλεσμα δυο άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και 12 να τραυματιστούν. Ακόμα ένας αξιωματικός της αστυνομίας σκοτώθηκε από πυρά αγνώστων μπροστά στο σπίτι του στο Τικρίτ και ο αδελφός του τραυματίστηκε. Στη συνοικία Παλαιστίνη της Βαγδάτης εξερράγη βόμβα τη στιγμή που περνούσε περιπολία της αστυνομίας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους ένας αστυνομικός και ένας πολίτης και να τραυματιστούν δώδεκα, οι έξι από αυτούς αστυνομικοί. Το τελευταίο 24ωρο, οι δυνάμεις ασφαλείας βρήκαν 38 πτώματα σε διαφορετικές περιοχές της ιρακινής πρωτεύουσας και στα κοντινά προάστια. Ορισμένα από τα πτώματα έφεραν σημάδια βασανισμού.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Νέο μπαράζ επιθέσεων στη Βαγδάτη

    [07] Μ. Ανατολή

    Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ

    Ο Νασράλα στο στόχαστρο

    20/7/2006 7:19:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 20/7/2006 11:08:41 πμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πηγή: ΑΠΕ-Reuters-BBC

    Με νέους σφοδρούς βομβαρδισμούς συνέχισε τις επιχειρήσεις του στο Λίβανο ο ισραηλινός στρατός. Μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν δρόμους και γέφυρες που συνδέουν τη Συρία και το Λίβανο για να εμποδίσει τη μεταφορά όπλων προς τη Χεζμπολάχ. Στο στόχαστρο βρέθηκε και καταφύγιο στη νότια Βηρυτό, καθώς υπήρχαν πληροφορίες ότι εκεί κρυβόταν ο ηγέτης της ισλαμικής οργάνωσης, Χάσαν Νασράλα. Στην επιχείρηση πήραν μέρος δεκάδες αεροπλάνα ρίχνοντας 23 τόνους εκρηκτικών. Ωστόσο σύμφωνα με ανακοίνωση της Χεζμπολάχ, κανείς από τους ηγέτες της ή τα μέλη της δεν τραυματίστηκε. Την ίδια ώρα με αμείωτη ένταση συνεχίζονται και οι συγκρούσεις στα σύνορα, με χερσαίες δυνάμεις του ισραηλινού στρατού να συγκρούονται με μέλη της Χεζμπολάχ, με στόχο να δημιουργήσουν μιας ζώνης ασφαλείας ενός χιλιομέτρου εντός του εδάφους Λιβάνου.

    Έκκληση για βοήθεια

    Την Τετάρτη, εβδομήντα άμαχοι σκοτώθηκαν από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στο Λίβανο, κατά την όγδοη και πιο αιματηρή ημέρα της σύγκρουσης.

    Από την έναρξη των εχθροπραξιών περισσότεροι από 325 άνθρωποι σκοτώθηκαν ενώ στους 500.000 υπολογίζονται οι πρόσφυγες.

    Στους 29 οι νεκροί στο ισραηλινό στρατόπεδο.

    Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Φουάντ Σινιόρα ζήτησε "άμεση κατάπαυση του πυρός" και "επείγουσα ανθρωπιστική βοήθεια" και κατηγόρησε το Ισραήλ ότι οδηγεί τη χώρα του "στην κόλαση" βομβαρδίζοντας τις υποδομές και τους αμάχους χωρίς παράλληλα να προκαλεί "ουσιαστικά καμιά ζημιά στη Χεζμπολάχ".

    Έκκληση για άμεση εκεχειρία ώστε να σταματήσει η σφαγή στη χώρα του, απηύθυνε και ο πρόεδρος του Λιβάνου Εμίλ Λαχούντ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Φυγή και ανθρωπιστική βοήθεια

    Διπλωματικό παρασκήνιο

    Δίχως τέλος οι επιθέσεις

    Χερσαίες επιχειρήσεις

    [08] Μ. Ανατολή

    Συναντήσεις Ανάν και συνεδρίαση του Σ.Α.

    Διπλωματικό παρασκήνιο

    20/7/2006 8:42:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 20/7/2006 11:33:02 πμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πηγή: ΑΠΕ-Reuters

    Σύσκεψη με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Χαβιέ Σολάνα και την Αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών, Κοντολίζα Ράις θα έχει την Πέμπτη στη Νέα Υόρκη ο γγ του ΟΗΕ Κόφι Αναν, προκειμένου να εξεταστεί η κατάσταση στη Μέση Ανατολή. Ο Κόφι Αναν θα λάβει μέρος και στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας όπου θα παρουσιάσει τα συμπεράσματα των διαμεσολαβητικών επαφών, θα μιλήσει για την πιθανή αποστολή δύναμης σταθεροποίησης στον Λίβανο και θα προσπαθήσει να δώσει νέα ώθηση στις προσπάθειες για λήξη των εχθροπραξιών. Παράλληλα θα απευθύνει έκκληση για άμεση κατάπαυση του πυρός υπογραμμίζοντας την ανθρωπιστική τραγωδία που έχει προκληθεί στον Λίβανο. Στο μεταξύ, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, απευθύνει -μέσω συνέντευξής του στην εφημερίδα "ΚΟΜΕΡΣΑΝΤ", της πατρίδας του- έκκληση στους αντάρτες της Χεζμπολάχ και το Ισραήλ, να προχωρήσουν σε εκεχειρία, σε "πρώτο βήμα".

    [09] Μ. Ανατολή

    Έκκληση Σινιόρα στη διεθνή κοινότητα

    Δίχως τέλος οι επιθέσεις

    19/7/2006 11:41:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 20/7/2006 7:57:22 πμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: Reuters- ΒΒC- NET- ΑΠΕ

    Ως η πιο αιματηρή μέρα των εχθροπραξιών καταγράφηκε η Τετάρτη. Τουλάχιστον 61 πολίτες στο Λίβανο έχασαν τη ζωή τους από τις αεροπορικές ισραηλινές επιδρομές. Παράλληλα, ο ισραηλινός στρατός άρχισε τις χερσαίες επιχειρήσεις εναντίον των νοτίων περιοχών του Λιβάνου, όπου πλέον σημειώνονται σφοδρές συγκρούσεις. Όπως ανακοινώθηκε κατά τις επιχειρήσεις, δύο Ισραηλινοί στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους κι ακόμη εννιά τραυματίστηκαν. Ωστόσο, ο ισραηλινός στρατός σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της χώρας θα συνεχίσει τις χερσαίες επιχειρήσεις. Από την πλευρά της, η Χεζμπολάχ απάντησε με αδιάκοπες πυραυλικές επιθέσεις κατά τις οποίες επλήγησαν Χάϊφα και Ναζαρέτ με αποτέλεσμα στη δεύτερη να σκοτωθούν δύο παιδιά . Έκκληση στη διεθνή κοινότητα να παρέμβει για να σταματήσουν οι ισραηλινές επιθέσεις εναντίον του Λιβάνου απηύθηνε με τηλεοπτικό του μήνυμα, ο πρωθυπουργός του Λιβάνου, Φουάντ Σινιόρα. Ο ίδιος ανέφερε, ότι από την αρχή των εχθροπραξιών τους 300 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, πάνω από 1000 έχουν τραυματιστεί και περισσότεροι από 500.000 έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους.

    Διπλωματικός πυρετός

    Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκονται οι προσπάθειες για αποκλιμάκωση της κατάστασης.

    Όπως ανακοινώθηκε, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Χαβιέ Σολάνα και η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Κοντολίζα Ράις θα έχουν σύσκεψη την Πέμπτη στη Νέα Υόρκη με τον γγ του ΟΗΕ Κόφι Αναν για την κρίση στον Λίβανο.

    Ο Σολάνα, που βρέθηκε για δεύτερη φορά τις τελευταίες μέρες στην περιοχή συναντήθηκε στη Γάζα τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής, Μαχμούντ Αμπάς, ο οποίος του ζήτησε να μπει "το συντομότερο δυνατόν" ένα τέλος στην "τραγωδία" στη Μέση Ανατολή.

    Αναφερόμενος στα θύματα στο Λίβανο και τη Λωρίδα της Γάζας, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος έκανε λόγο για "τραγωδία" η οποία "μας επιβάλλει να κάνουμε τα πάντα για να τη σταματήσουμε, το συντομότερο δυνατόν".

    Στο μεταξύ την άμεση κατάπαυση του πυρός ζήτησε και ο Πρόεδρος της Συρίας, Άσαντ, ενώ η επικεφαλής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Λουίζ Άπμπουρ δήλωσε, ότι ο αριθμός των θυμάτων στην περιοχή μπορεί να οδηγήσει σε εγκλήματα πολέμου.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Χερσαίες επιχειρήσεις

    [10] Οικονομία

    Για την αγορά της Εμπορικής Τράπεζας

    Αποσύρθηκε η Τράπεζα Κύπρου

    20/7/2006 11:43:00 πμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ

    Ραγδαίες εξελίξεις στην πώληση της Εμπορικής Τράπεζας. Η Τράπεζα Κύπρου αποσύρθηκε απο τη διεκδίκησή της, υποβάλλοντας σχετικό αίτημα στην επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, επικαλούμενη αβεβαιότητα σχετικά με το ασφαλιστικό. Πηγές του Υπουργείου Οικονομίας σχολιάζοντας την κίνηση έκαναν λόγο για επιπολαιότητα. Δηλώσεις για το θέμα έκανε και ο κ. Αλογοσκουφης. Σε ισχύ μόνο η πρόταση της γαλλικής Τράπεζας Credit Agricole.

    [11] Πολιτική

    Συνεχίστηκε η αντιπαράθεση

    19/7/2006 11:02:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Συνεχίστηκε την Τετάρτη, η κόντρα μεταξύ του Θεόδωρου Πάγκαλου και του Μανώλη Κεφαλογιάννη, η οποία ξεκίνησε με αφορμή τα προβλήματα της ακτοπλοΐας. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε με σκληρή γλώσσα εναντίον του υπουργού Ναυτιλίας ο οποίος αντέδρασε έντονα. "Ο κ Πάγκαλος, γνωστός ως ο πολιτικός που έχει "λόγο επισκόπου και καρδιά μυλωνά" αρέσκεται σε παράλληλους μονολόγους, σε ύβρεις και σε προσωπικές επιθέσεις. Συνεπής προς τον εαυτό του, δεν εκπλήσσει κανένα με την απρεπή και αγενή συμπεριφορά του", αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας. "Ο κ Πάγκαλος, ο πολιτικός των Ιμίων και του Οτσαλάν, πολλάκις στο παρελθόν έχει δώσει δείγματα της αλαζονείας και της αμετροέπειάς του, που συχνά τον οδηγούν στον αυτοεξευτελισμό", προστίθεται στην ανακοίνωση.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 20 July 2006 - 8:51:18 UTC