Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-07-08

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απέτρεψαν επίθεση στο μετρό της Νέας Υόρκης
  • [02] Έκρυθμη η κατάσταση

    [01] Κόσμος

    Έχουν συλλάβει τρεις υπόπτους

    Απέτρεψαν επίθεση στο μετρό της Νέας Υόρκης

    8/7/2006 12:13:00 πμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΑΠΕ, BBC

    Τρεις άνδρες, που θεωρούνται ύποπτοι για το σχεδιασμό τρομοκρατικής επίθεσης στο μετρό της Νέας Υόρκης, έχει στα χέρια του το αμερικανικό FBI. Σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους, οι ύποπτοι θεωρούνται πως είναι οι τρεις από τους οκτώ, που σχεδίαζαν επίθεση αυτοκτονίας, σε σήραγγα, κάτω από τον ποταμό Χάντσον. Και οι τρεις συνελήφθησαν στο εξωτερικό. Πρώτα συνελήφθη ο ένας, που θεωρείται και ο εγκέφαλος της επίθεσης και έπειτα συνελήφθησαν οι άλλοι δύο. Ο πρώτος συνελήφθη στο Λίβανο και του έχουν ήδη απαγγελθεί κατηγορίες. Πρόκειται για τον Ασέμ Χαμούντ, με το ψευδώνυμο Αμίρ Ανταλούσι, που συνελήφθη τον Απρίλιο και σύμφωνα με Λιβανέζους αξιωματούχους, έχει ομολογήσει τη συμμετοχή του στην υπόθεση. Ο Μάρκ Μέρσον, αναπληρωτής διευθυντής του γραφείου του FBI στη Νέα Υόρκη, είπε πως στους δύο άλλους ακόμα δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, αλλά κρατούνται στο εξωτερικό. Σύμφωνα με το FBI και οι τρεις είχαν σχέση με την Αλ Κάιντα, ενώ τα σχέδιά τους για την επίθεση ήταν ακόμα σε πρώιμο στάδιο. Mάλιστα, όπως είπαν, κανείς από τους υπόπτους δεν είχε επισκεφθεί τις ΗΠΑ. Ο Μέρσον δήλωσε, ότι οι αμερικανικές αρχές συνεργάστηκαν με τις υπηρεσίες πληροφοριών σε έξι ξένες χώρες για να εξουδετερώσουν την προγραμματιζόμενη επίθεση. Επίσης, τόνισε, ότι σε ένα μεγάλο ποσοστό γνωρίζουν ποιοι είναι οι οκτώ που σχεδίαζαν την επίθεση. Η συνομωσία αποκαλύφθηκε μετά από έλεγχο ρουτίνας σε chatrooms που χρησιμοποιούν εξτρεμιστικές ομάδες, στο Διαδίκτυο. Η επίθεση είχε σχεδιαστεί να γίνει τον Οκτώβριο ή το Νοέμβριο.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    ΒΒC: Three held over NY tunnel 'plot'

    [02] Μ. Ανατολή

    Δυσανάλογη η χρήση βίας από το Ισραήλ λέει η Ε.Ε.

    Έκρυθμη η κατάσταση

    8/7/2006 10:15:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Νέα επίθεση εξαπέλυσε ο ισραηλινός στρατός τα ξημερώματα εναντίον των παλαιστινιακών εδαφών στη Λωρίδα της Γάζας. Περίπου 15 αρματα μάχης, έχοντας την κάλυψη ελικοπτέρων, την ίδια ώρα που η ισραηλινή αεροπορία έπληττε διάφορους στόχους στη Γάζα, εισέβαλαν από το μεθοριακό πέρασμα Κάρνι. Αργότερα οι ισραηλινές δυνάμεις αποσύρθηκαν από τον τομέα της Μπέιτ Λαχία. Από την ημέρα που άρχισε η επίθεση των Ισραηλινών στη Λωρίδα της Γάζας, με στόχο την απελευθέρωση του 19χρονου στρατιώτη που έχει απαχθεί από Παλαιστίνιους και να σταματήσει τις εκτοξεύσεις ρουκετών κατά του εδάφους του, έχουν σκοτωθεί συνολικά 41 Παλαιστίνιοι, σύμφωνα με παλαιστινιακές νοσοκομειακές πηγές. Για δυσανάλογη χρήση βίας κατηγορεί το Ισραήλ η Ευρωπαϊκή Ένωση, την ώρα που ο γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών απευθύνει έκκληση και στις δύο πλευρές να υποχωρήσουν για το καλό των πολιτών στην περιοχή. Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι διπλωματικές προσπάθειες για την επίλυση της κρίσης. Ο Ιορδανός υπουργός Εξωτερικών Αμπντούλ Ιλάχ Χατίμπ επικοινώνησε με τις μεγάλες δυνάμεις στην προσπάθεια να ασκηθεί πίεση στο Ισραήλ. Ο Χατίμπ συνομίλησε με τον ύπατο εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Εξωτερική Πολιτική Χαβιέ Σολάνα και την αρμόδια για τις Εξωτερικές Σχέσεις Επίτροπο Μπενίτα Φερέρο-Βάλντνερ.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 8 July 2006 - 8:50:30 UTC