Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-05-11

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντιδράσεις για την εκλογή Προέδρου
  • [02] Εξαγωγές ελληνικών προϊόντων
  • [03] Αυξήθηκε η διαφορά
  • [04] Μήνυσε τον Βαρθολομαίο
  • [05] Εξετάζεται το ενδεχόμενο δολιοφθοράς
  • [06] Μικρής έντασης επεισόδια
  • [07] Ομαδική δηλητηρίαση μαθητών
  • [08] Έκθεση για τις επιθέσεις της 7ης Ιουλίου
  • [09] Έργα πνοής
  • [10] ΠΑΟ: Σίγουρός ο Λιβαθηνός για "Παπ"
  • [11] Ανακοίνωσε Ντομί ο Ολυμπιακός
  • [12] Ιωνικός: Νέο συμβόλαιο για Βουρεξάκη
  • [13] Στον τελικό ο Ηρακλής
  • [14] Τελευταίος και "φαρμακέρος" ημιτελικός
  • [15] Συνεχίζει αήττητη στο Βερολίνο η Λένα
  • [16] Χωρίς Μουράι στο Μουντιάλ η Ιαπωνία
  • [17] Μόνο την Αργεντίνη φοβάται η "σελεσάο"
  • [18] Οι "εκλεκτοί" της Ν. Κορέας
  • [19] Παραδίδεται το Κέντρο Μοριακού Ελέγχου

    [01] Πολιτική

    Υπέρ και κατά της πρότασης

    Αντιδράσεις για την εκλογή Προέδρου

    11/5/2006 5:36:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/5/2006 6:03:49 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ

    Αντιδράσεις προκάλεσε η πρόταση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου για άμεση εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό. Την πρόταση απέρριψε ο Πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια των σημερινών του ανακοινώσεων για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, τονίζοντας ότι η εμπειρία τριάντα χρόνων αποδεικνύει ότι οι ισχύουσες διατάξεις λειτουργούν ευεργετικά για το πολιτικό σύστημα και το δημόσιο βίο. Την πρόταση σχολίασε το πρωί και ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ενώ την αντίθεσή τους εξέφρασαν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

    Υπέρ ο Μητσοτάκης

    Ο Κώστας Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην πρόταση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως ο ίδιος υποστηρίζει τη θέση αυτή δέκα χρόνια με συνέπεια και πρόσθεσε ότι "είναι η μόνη λύση, είναι η σωστή λύση και εκεί τελικά θα πάμε. Το πιστεύω αυτό περισσότερο, παρά ποτέ, σήμερα".

    Σε ερώτηση αν αυτό προϋποθέτει και αλλαγή της μορφής του πολιτεύματος, ο πρώην Πρωθυπουργός ήταν αρνητικός:

    "Όχι βέβαια. Καθόλου. Αυτό που λένε είναι παντελώς αστήρικτο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί να έχει τις σημερινές αρμοδιότητες, μπορεί να έχει ελαφρώς αυξημένες, αλλά δεν έχουν καμία σχέση οι αρμοδιότητες και οι εξουσίες του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον τρόπο εκλογής του".

    Ωστόσο αντίθετη άποψη εξέφρασαν κυβερνητικοί κύκλοι τονίζοντας ότι η άμεση εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό θα άλλαζε τη μορφή του πολιτεύματος,

    Παράλληλα απέδωσαν στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων.

    [02] Πολιτική

    Στην Άπω Ανατολή

    Εξαγωγές ελληνικών προϊόντων

    11/5/2006 3:40:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Την περαιτέρω προώθηση των ελληνικών αγροτικών προϊόντων, όπως το κρασί και το λάδι στην Ιαπωνία, συμφώνησαν στη συνάντηση που είχαν την Πέμπτη, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Μπασιακος και ο Ιάπωνας υφυπουργός Γεωργίας Ισούι Μιούρα. Ο κ. Μπασιάκος με στόχο την τόνωση των εξαγωγών, τόνισε ότι "οι προωθητικές ενέργειες για την κατάκτηση της ιαπωνικής αγοράς είναι συνεχείς. Υπάρχουν σε εξέλιξη προγράμματα προβολής των αγροτικών προϊόντων στην Ιαπωνία και πιστεύω ότι θα καταλάβουν τη θέση που τους αρμόζει στην ιαπωνική αγορά". Από την πλευρά του, ο Ιάπωνας υφυπουργός κατά την παραμονή του στην Ελλάδα επισκέφθηκε σύγχρονα ελαιοτριβεία και οινοποιεία, εκφράζοντας την ικανοποίηση του για την υψηλή ποιότητα των ελληνικών προϊόντων αλλά και για τη σύγχρονη τυποποίηση. Ελληνικά αγροτικά προϊόντα, όπως κονσερβοποιημένα φρούτα και λαχανικά, βαμβάκι, παρθένο ελαιόλαδο, κρασί και ψάρια κατεψυγμένα και νωπά υπάρχουν ήδη στα ράφια ιαπωνικών super market. Οι Ιάπωνες αποδίδουν μεγάλη σημασία στον υγιεινό τρόπο διατροφής, όπως είναι η μεσογειακή δίαιτα που περιλαμβάνει βέβαια πολλά ελληνικά προϊόντα.

    [03] Πολιτική

    Αυξήθηκε η διαφορά

    11/5/2006 11:42:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ - ΑΠΕ

    Η Νέα Δημοκρατία αυξάνει τη διαφορά της έναντι του ΠΑΣΟΚ, καταγράφοντας προβάδισμα τριών ποσοστιαίων μονάδων, σε δημοσκόπηση της εταιρείας VPRC για τον τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ. Ο Κώστας Καραμανλής προηγείται με 17% του Γιώργου Παπανδρέου στο ερώτημα της καταλληλότητας τού πρωθυπουργού. Όσοι συμμετείχαν στην έρευνα, προκρίνουν τον διάλογο εργοδοτών εργαζομένων ως τον καταλληλότερο τρόπο για την επίλυση των εργασιακών διαφορών και ζητούν από την κυβέρνηση να δώσει προτεραιότητα στην αντιμετώπιση της ανεργίας. Το μέγεθος του δείγματος ανέρχεται σε 946 άτομα, ενώ η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο χρονικό διάστημα 4 έως 5 Μαΐου 2006.

    Προτεραιότητα η αντιμετώπιση της ανεργίας

    Κατά μία μονάδα σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, παρουσιάζεται αυξημένο το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ. Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ αυξάνει το ποσοστό της κατά μισή μονάδα, συγκεντρώνοντας 42%. Το ΠΑΣΟΚ με 39%, καταγράφει μείωση της δύναμης του κατά μισή μονάδα. Απώλεια μιας μονάδας παρουσιάζει το ΚΚΕ με ποσοστό 8%, ο ΣΥΝ αυξάνει τη δύναμή του κατά μια μονάδα φθάνοντας το 4% και ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός εμφανίζεται σταθερός με ποσοστό 4%.

    Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, ο Κώστας Καραμανλής προηγείται με ποσοστό 44%, αυξημένο κατά μια μονάδα έναντι του Απριλίου. Ο Γιώργος Παπανδρέου καταγράφει σταθερό ποσοστό 27%, ενώ το 22% των ερωτηθέντων απαντά κανένας από τους δύο.

    Οι συμμετέχοντες στην έρευνα, προκρίνουν το διάλογο εργοδοτών-εργαζομένων ως τον καταλληλότερο τρόπο για την επίλυση των εργασιακών διαφορών, σε ποσοστό 46%. Το 11% πιστεύει στις κινητοποιήσεις των συνδικάτων, ποσοστό 26% επιθυμεί την παρέμβαση της κυβέρνησης και ένα 6% τάσσεται υπέρ της προσφυγής στη δικαιοσύνη.

    Οι πολίτες -σε ποσοστό 55%- θεωρούν ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει προτεραιότητα στην αντιμετώπιση της ανεργίας, έναντι ποσοστού 23% που προτιμούν να δοθεί προτεραιότητα στον έλεγχο των τιμών.

    Στο ερώτημα πόσο προσπαθεί η κυβέρνηση να λύσει τα προβλήματα της χώρας, το 45% απαντά πολύ ή αρκετά, και το 52% λίγο ή σχεδόν καθόλου.

    Σχετικά Links:

    VPRC

    [04] Κοινωνία

    Τούρκος υπερεθνικιστής δικηγόρος

    Μήνυσε τον Βαρθολομαίο

    11/5/2006 6:58:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Μήνυση κατά του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου και των Τουρκικών αρχών, για την πραγματοποίηση της θείας λειτουργίας στην Πέργαμο, υπέβαλλε την Πέμπτη ο Κεμάλ Κεριντσσίζ, δικηγόρος των Γκρίζων Λύκων και πρόεδρος της εθνικιστικής οργάνωσης "Εθνική Δύναμη". Την πρόθεση της οργάνωσης, είχαν αναγγείλει ήδη από την περασμένη Δευτέρα στην Πέργαμο, μέλη της οργάνωσης. Ο Τούρκος δικηγόρος έχει επανειλημμένα αποπειραθεί να δημιουργήσει νομικό πρόβλημα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, υποστηρίζοντας κάθε φορά ότι ο Πατριάρχης έχει "μυστικό σχέδιο", να δημιουργήσει ένα δεύτερο Βατικανό αμφισβητώντας τον τίτλο του.

    Και το τουρκικό υπουργικό Συμβούλιο

    Στην μηνυτήρια αναφορά του που δημοσιεύει σε μονόστηλο των εσωτερικών της σελίδων η εφημερίδα "ΓΕΝΙΤΣΑΓ" (Νέος Αιών), ο Κεριντσσίζ, ζητά να ασκηθούν διώξεις εναντίον του Πρωθυπουργού κ. Ταγίπ Ερντογάν, του υπουργού Εσωτερικών κ. Αμπντουλκαντίρ Ακσού, του υπουργού Πολιτισμού κ. Ατίλα Κοτς, του νομάρχη Σμύρνης κ. Ογούζ Καγάν Κιοκσάλ, του έπαρχου Περγάμου κ. Χουσεϊν Ερέν, του δημάρχου Περγάμου κ. Ρασίτ Ουρπέρ, του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, του Μητροπολίτη Περγάμου κ. Ιωάννη και των κληρικών που λειτούργησαν στα ερείπια του ναού στον Αγίο Ιωάννη του Θεολόγου την περασμένη Δευτέρα.

    Ο Κεριντσσίζ, θεωρεί ότι όλοι οι παραπάνω έχουν παραβεί την συνθήκη περί ανταλλαγής των πληθυσμών (και άρα λένε τον τουρκικό νόμο) με την λειτουργία που επέτρεψαν και που ετέλεσαν στην Πέργαμο.

    Στο Φανάρι πάντως, όπως δήλωσαν στο ΑΠΕ μέλη της Πρωτοσυγκελίας και της Αρχιγραμματείας του Οικουμενικού Πατριαρχείου, δεν έχουν λάβει κανενός είδους κλήτευση ή ειδοποίηση ή άλλη ένδειξη περί ασκήσεως οποιουδήποτε ένδικου μέσου.

    Νομικοί κύκλοι στην Κωνσταντινούπολη επισημαίνουν ότι η μηνυτήρια αναφορά δεν θα ήταν δυνατόν να αποτελέσει την αφετηρία οποιασδήποτε δικαστικής ενέργειας σε βάρος του τουρκικού υπουργικού Συμβουλίου και της Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

    [05] Κοινωνία

    Η ΕΥΠ ερευνά τα ατυχήματα στο δίκτυο ΟΣΕ

    Εξετάζεται το ενδεχόμενο δολιοφθοράς

    11/5/2006 5:12:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Απρόβλεπτες διαστάσεις φαίνεται να παίρνει η υπόθεση με τα επαναλαμβανόμενα περίεργα περιστατικά στο δίκτυο του ΟΣΕ, με τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, που ερευνά την υπόθεση να ζητά τη συνδρομή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, για την εξέταση του ενδεχομένου δολιοφθοράς. Υπό το πρίσμα των νέων δεδομένων, αποκτά άλλη διάσταση το σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Μενίδι, όταν αμαξοστοιχία είχε μπει κατά περίεργο τρόπο σε παράδρομο και συγκρούστηκε με άλλο σταματημένο τρένο, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο οδηγός. Παράλληλα, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΟΣΕ Νίκος Μπαλτάς προσκόμισε στον εισαγγελέα φακέλους με στοιχεία για τα περιστατικά της Νέας Σεβάστειας, της Σίνδου και της Οινόης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΥΠ, ερευνώνται όλα τα ενδεχόμενα.

    "Δε μπορεί να είναι συμπωματική η αλληλουχία σιδηροδρομικών ατυχημάτων. Πιο πιθανό θωρείται το ενδεχόμενο δολιοφθοράς από εταιρία ιδιωτικής ασφάλειας. Αν όντως αποδειχθεί ότι πρόκειται για δολιοφθορά, τότε ανακύπτει θέμα εθνικής ασφάλειας.", τόνισε στη ΝΕΤ πηγή της ΕΥΠ.

    Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει συλλήψεις για κανένα από τα περιστατικά στο δίκτυο του ΟΣΕ.

    [06] Κοινωνία

    Στη πορεία συμβασιούχων πυροσβεστών

    Μικρής έντασης επεισόδια

    11/5/2006 3:04:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΑΠΕ, ΝΕΤ

    Μικρής έντασης επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης έξω από τη Βουλή, όταν περίπου 1.000 συμβασιούχοι πυροσβέστες που ζητούν να μονιμοποιηθούν, πέταξαν πορτοκάλια και μπουκάλια με νερό σε αστυνομικούς. Οι αστυνομικοί για να απωθήσουν τους διαδηλωτές έκαναν χρήση δακρυγόνων, ενώ τραυματίστηκε ελαφρά στο κεφάλι ένας από τους διαδηλωτές, ο οποίος μεταφέρθηκε για τις Πρώτες Βοήθειες στο ιατρείο της Βουλής. Οι συμβασιούχοι συγκεντρώθηκαν το πρωί έξω από το υπουργείο Απασχόλησης, στην οδό Πειραιώς και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στη Βουλή. Η πορεία συνεχίζεται με κατεύθυνση προς το υπουργείο Εσωτερικών και το υπουργείο Δημοσίας Τάξεως. Κλειστοί οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας λόγω της πορείας.

    [07] Κοινωνία

    Τέσσερις μαθητές στο νοσοκομείο

    Ομαδική δηλητηρίαση μαθητών

    11/5/2006 12:17:00 μμ

    Πηγή: NET

    Ογδόντα μαθητές από το 1ο Γυμνάσιο Κιάτου παρουσίασαν χθες έντονα συμπτώματα δηλητηρίασης. Όλα ξεκίνησαν όταν επιστρέφοντας από την εκδρομή του σχολείου τους, σταμάτησαν για φαγητό στο Κρανίδι. Αμέσως μετά άρχισαν τα συμπτώματα και αυτή τη στιγμή, τέσσερις μαθητές νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Κορίνθου και οι υπόλοιποι μεταφέρθηκαν για εξετάσεις στα Κέντρα Υγείας Ληγουριού και Κρανιδίου, από όπου και πήραν εξιτήριο αργά χθες το βράδυ.

    [08] Κόσμος

    "Αναπόφευκτες οι επιθέσεις"

    Έκθεση για τις επιθέσεις της 7ης Ιουλίου

    11/5/2006 12:41:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Δεν είχαν επαρκή μέσα για να εμποδίσουν τις επιθέσεις της 7ης Ιουλίου στο Λονδίνο οι βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών, αναφέρει κοινοβουλευτική έκθεση σύμφωνα με την οποία δύο από τους καμικάζι είχαν "πιθανότατα" επαφή με μέλη της Αλ-Κάιντα. Σύμφωνα με την έκθεση, δυο από τους δράστες των επιθέσεων αυτών ήταν γνωστοί στις υπηρεσίες ασφαλείας, αλλά δεν είχε γίνει έρευνα σε βάθος γι αυτούς καθώς την περίοδο εκείνη υπήρχαν "σημαντικότερες προτεραιότητες", αναφέρεται στην έκθεση. "Εάν είχαν χρησιμοποιηθεί όλα τα μέσα νωρίτερα, οι πιθανότητες αποτροπής των επιθέσεων αυτών θα ήταν αυξημένες", συμπεραίνει η έκθεση. Σύμφωνα μάλιστα με τις βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο ο "εγκέφαλος" των επιθέσεων της 7ης Ιουλίου να εγκατέλειψε τη Βρετανία την παραμονή των επιθέσεων αυτών. "Επαφές που έγιναν πριν από τις επιθέσεις δείχνουν ότι οι δράστες ίσως έλαβαν συμβουλές και οδηγίες από άτομα στο Πακιστάν. Όμως, οι ισχυρισμοί των ΜΜΕ ότι ο εγκέφαλος εγκατέλειψε τη Βρετανία την παραμονή των επιθέσεων έγινε αντικείμενο έρευνας, η οποία στη συνέχεια εγκαταλείφθηκε από την Αστυνομία", τονίζεται στην έκθεση. Σύμφωνα με την κοινοβουλευτική έκθεση, δύο από τους δράστες είχαν "πιθανότατα επαφές με μέλη της Αλ-Κάιντα". "Γνωρίζουμε σήμερα ότι ο Σιντίκ Χαν μετέβη στο Πακιστάν το 2003 και ότι για πολλούς μήνες ήταν μαζί με τον Σαζάντ Τανουίρ, από το Νοέμβριο του 2004 ως το Φεβρουάριο του 2005.Δεν εξακριβώθηκε εάν είχαν συνάντηση, ωστόσο θεωρείται πιθανό να είχαν επαφή με μέλη της Αλ-Κάιντα", προστίθεται στην έκθεση. Οι επιθέσεις της 7ης Ιουλίου σε βρετανικά μέσα μαζικής μεταφοράς, τις οποίες διέπραξαν τέσσερις νεαροί Βρετανοί πακιστανικής και τζαμαϊκανής καταγωγής, στοίχισαν τη ζωή σε 52 ανθρώπους.

    [09] Οικονομία

    Σε νησιά του Αιγαίου

    Έργα πνοής

    11/5/2006 6:15:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Πνοή στο ενεργειακό πρόβλημα των νησιών αναμένεται να δώσουν 21 ιδιωτικά έργα που εγκρίθηκαν από το υπουργείο Ανάπτυξης. Πρόκειται για έργα, συνολικού προϋπολογισμού 11,7 εκατ. ευρώ, από τα οποία εννέα αφορούν εξοικονόμηση ενέργειας, οχτώ φωτοβολταικά συστήματα, και τέσσερα αφαλάτωσης νερού με χρήση τεχνολογιών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Βασικός στόχος είναι η ενίσχυση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές. Παράλληλα, οι κυβερνήσεις Ελλάδος-Αιγύπτου, εξετάζουν τρεις εναλλακτικές λύσεις για τη μεταφορά φυσικού αερίου από την Αίγυπτο στην Ελλάδα.

    -Μέσω του αγωγού Αιγύπτου - Ιορδανίας - Συρίας - Τουρκίας που είναι υπό κατασκευή, προβλέπεται να λειτουργήσει το 2008 και θα έχει δυνατότητα μεταφοράς 10 δισ. κυβικών μέτρων αερίου το χρόνο.

    -Μεταφορά υγροποιημένου ή συμπιεσμένου φυσικού αερίου με καράβια.

    -Κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού που θα συνδέει την Αίγυπτο με την Κρήτη, λύση που, όπως τόνισε ο κ.Σιούφας, παρουσιάζει μεγάλες τεχνικές δυσκολίες, αποτελεί ωστόσο ένα «όνειρο».

    Αναφερόμενος στο ταξίδι στην Αίγυπτο και την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας στον τομέα του φυσικού αερίου και πετρελαίου, ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας, επεσήμανε ότι δεν επηρεάζονται οι σχέσεις της χώρας με Ρωσία και Αλγερία όπου είναι οι βασικοί ενεργειακοί προμηθευτές της Ελλάδος.

    [10] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    ΠΑΟ: Σίγουρός ο Λιβαθηνός για "Παπ"

    11/5/2006 7:14:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Την πεποίθηση του πως ο Δημήτρης Παπαδόπουλος θα παραμείνει στον Παναθηναϊκό, εξέφρασε ο Σπύρος Λιβαθηνός. Ο επικεφαλής του τμήματος σκάουτιγνκ του "τριφυλλιού" και αυτός που έφερε τον "Παπ" στην ομάδα από την Μπέρνλι, παραχώρησε συνέντευξη στο επίσημο περιοδικό του συλλόγου "PAO NEWS", όπου μεταξύ άλλων τόνισε πως είναι σίγουρος για την παραμονή του Έλληνα επιθετικού στην ομάδα. Ο Λιβαθηνός είπε χαρακτηριστικά: "Όλα θα πάνε καλά. Κι εμείς θέλουμε τον Παπαδόπουλο στην ομάδα και ο ίδιος θέλει να μείνει μαζί μας". Στα υπόλοιπα μίλησε γα τον απερχόμενο τεχνικό Αλμπέρτο Μαλεζάνι, αλλά και τον προπονητή του Παναθηναϊκού, Χανς Μπάκε. Στο μεταξύ, στην εθνική Ουγγαρίας κλήθηκε ο Σάντορ Τόργκελε για φιλικά παιχνίδια. Ο υψηλόσωμος φορ, που όπως όλα δείχνουν δεν θα συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό, βρίσκεται ανάμεσα στους 29 που κάλεσε ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής, Πέτερ Μπρόζικ, για τους αγώνες με τη Νέα Ζηλανδία στη Βουδαπέστη (24/5) και την Αγγλία στο Μάντσεστερ (30/5).

    [11] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ανακοίνωσε Ντομί ο Ολυμπιακός

    11/5/2006 5:21:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/5/2006 5:37:42 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Παίκτης του Ολυμπιακού θα είναι για τα επόμενα τρία χρόνια ο Ντιντιέ Ντομί. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε την συμφωνία της με τον Γάλλο αμυντικό και πλέον αναμένεται στην Ελλάδα τις προσεχείς μέρες για να περάσει από τις απαραίτητες εργονομικές και ιατρικές εξετάσεις. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ: "Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον Γάλλο ποδοσφαιριστή Ντιντιέ Ντομί για τα επόμενα τρία χρόνια. Ο Ντομί θα έρθει στην Αθήνα στις 16 Μαΐου, προκειμένου να υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις". Από εκεί και πέρα, στην Αθήνα βρίσκεται από την Τετάρτη ο Τόμισλαβ Μπούτινα. Ο νεοαποκτηθείς τερματοφύλακας του Ολυμπιακού αναμένεται την Παρασκευή, προκειμένου να περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. Στις 16 Μαΐου αναμένεται να έρθει και ο Μίκαελ Ζεβλάκοφ για να περάσει από τον καθιερωμένο ιατρικό έλεγχο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μάρκο Νε βρίσκεται ήδη στον Πειραιά εδώ κι ένα μήνα και προπονείται με την ομάδα στου Ρέντη. Παράλληλα, οριστικοποιήθηκαν τρία φιλικά παιχνίδια που θα δώσουν οι νταμπλούχοι Ελλάδας κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας τους τη νέα περίοδο στο εξωτερικό. Στις 19 Ιουλίου θ΄ αντιμετωπίσει την τσέχικη Γιάμπλονετς (Α΄ κατηγορίας) στο Σβατς, στις 25 Ιουλίου τη γερμανική Αρμίνια Μπίλεφελντ (Α΄ κατηγορία) στο Γκάρμις Παρτενκίρχεν και στις 28 Ιουλίου την αγγλική Μπλάκμπερν στο Βολφρατσάουζεν. Ολα τα παιχνίδια θ΄ αρχίσουν στις 18:30 (τοπική ώρα).

    [12] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ιωνικός: Νέο συμβόλαιο για Βουρεξάκη

    11/5/2006 6:53:00 μμ

    Παίκτης του Ιωνικού θα συνεχίσει να είναι ο Γιώργος Βουρεξάκης, ο οποίος υπέγραψε το νέο συμβόλαιο του συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας. Αμέσως μετά την οριστικοποίηση της συμφωνίας ο Βουρεξάκης εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Χρήστο Κανελλάκη και τους φιλάθλους της ομάδας. Παράλληλα συνεχίζεται η τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων της ομάδας εν όψει τις νέας αγωνιστικής περιόδου. Στα υπόλοιπα, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ιωνικός ανακοίνωσε ότι η προετοιμασία της ομάδας για τη νέα σεζόν θα πραγματοποιηθεί εκ νέου στο Καρπενήσι και η αποστολή θα καταλύσει σε ξενοδοχείο που καλύπτει όλες τις απαιτήσεις. Οι ημερομηνίες της προετοιμασίας θα καθοριστούν σε συνεννόηση με τον προπονητή της ομάδας.

    Αύριο και μεθαύριο θα πραγματοποιηθεί τουρνουά στο γήπεδο της Νεάπολης, το οποίο διοργανώνει η ακαδημία του Ιωνικού, θέλοντας να τιμήσει τον αείμνηστο Νίκο Κανελλάκη.

    Στο «1ο Τουρνουά Νίκος Κανελλάκης 2006» θα πάρουν μέρος ο Ιωνικός, ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ με ποδοσφαιριστές γεννηθέντες τα έτη 1994 και 1995. Οι αγώνες θα είναι διάρκειας δύο τριανταλέπτων και αύριο Παρασκευή θα διεξαχθούν δύο αγώνες κατόπιν κλήρωσης από τις 17.00-18.30 και 18.30-20.00. Το Σάββατο θα διεξαχθούν ο μικρός τελικός (16.30), στον οποίο θα πάρουν μέρος οι ηττημένοι των αγώνων της Παρασκευής και ο τελικός (18.00) με τους δύο νικητές.

    Οι ομάδες θα έχουν το δικαίωμα γι΄ απεριόριστο αριθμό αλλαγών, ενώ οι διαιτητές θα είναι του Συνδέσμου Πειραιά. Κατά την τελετή λήξης θα γίνει απονομή μεταλλίων σε όλους τους ποδοσφαιριστές και σε ορισμένους ανθρώπους που αγαπούν και στηρίζουν το άθλημα.

    [13] Βόλεϊ

    Στον τελικό ο Ηρακλής

    11/5/2006 7:40:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/5/2006 7:48:11 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Ο Ηρακλής θα είναι ο αντίπαλος του Παναθηναϊκός στους τελικούς της Α1 Βόλεϊ των Ανδρών. Ο "Γηραιός" επικράτησε εύκολα με 3-0 σετ του Ολυμπιακού στο 5ο και τελευταίο παιχνίδι της σειράς των ημιτελικών, έκανε το 3-2 και πήρε την πρόκριση για τους μεγάλους τελικούς. Στη σειρά των τελικών ο Παναθηναϊκός θα έχει το πλεονέκτημα έδρας καθώς τερμάτισε στην πρώτη θέση της κανονικής περιόδου. Στο του παιχνιδιού, ο Ολυμπιακός, παρά το γεγονός πως κατάφερε να κάνει το 2-2 στις αναμετρήσεις, βρέθηκε σε έναν σαφώς ανώτερο Ηρακλή, ο οποίος στην καθοριστική αναμέτρηση επικράτησε άνετα. Οι αγώνες θα αρχίσουν την προσεχή Δευτέρα και για την κατάκτηση του τίτλου απαιτούνται τρεις νίκες. Τα σετ: 25-16, 25-20, 25-17.

    [14] Βόλεϊ

    Τελευταίος και "φαρμακέρος" ημιτελικός

    11/5/2006 1:04:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/5/2006 6:50:57 μμ)

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Μετά από πέντε συναρπαστικούς ημιτελικούς, Ηρακλή-Ολυμπιακού απόψε στις 18:00 στον Εύοσμο (ΕΤ-1), στην τελευταία αναμέτρηση των δύο ομάδων "κληρώνει" ο έτερος φιναλίστ της τελικής φάσης των πλεϊ οφ, που τη Δευτέρα θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Παναθηναϊκό. Οι δύο ομάδες που είναι ισόπαλες 2-2 στις νίκες, θα κληθούν απόψε να τα δώσουν όλα για τη νίκη, που θα τις χρίσει υποψήφιες του τίτλου. Ο γηπεδούχος Ηρακλής ξεκίνησε εύκολα επικρατώντας δις των ερυθρολέυκων, αλλά στη συνέχεια το πειραϊκό σωματείο, έδειξε τα πλούσια ψυχικά του αποθέματα και με δύο συνεχόμενες νίκες κατάφερε να στείλει την υπόθεση πρόκριση σε πέμπτο αγώνα. Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι Παναθηναϊκός, Ηρακλής και Ολυμπιακός έχουν ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στο Τσάμπιονς Λίγκ της προσεχής περιόδου.

    [15] Συνεχίζει αήττητη στο Βερολίνο η Λένα

    11/5/2006 3:16:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Αν και αποκλείστηκε νωρίς στο τουρνουά του απλού του όπεν του Βερολίνου με έπαθλο 1.340.000 δολαρίων, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια Λένα Δανιηλίοδυ δεν δεχίνει να τα παρατά τόσο εύκολα, καθώς πριν από λίγη ώρα προκρίθηκε στα προημιτελικά του διπλού της διοργάνωσης. Με παρτενέρ την Ισπανίδα Μεντίνα Καρίνγκες οι δύο κοπέλες συνεχίζουν απτόητες την πορεία τους, αφού το ελληνοϊσπανικό δίδυμο, στο πλαίσιο του β γύρου των αγώνων, επιβλήθηκε ύστερα από αγώνα διάρκειας 101 λεπτών με 2-1 (6-3, 0-6, 6-1) των Αναστασία Ροντιόνοβα (Ρωσία) και Αντρέα Βάνκ (Ρουμανία). Στην επόμενη φάση οι Δανιηλίδου/Καρίνγκες θα αντιμετωπίσουν με τη νικήτρια του ζευγαριού Γιαν/Ζένγκ (Κίνα) Γκάρμπιν/Σαντάτζελο (Ιταλία).

    [16] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Χωρίς Μουράι στο Μουντιάλ η Ιαπωνία

    11/5/2006 5:47:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Δεν θα μπορέσει να δώσει το παρών στο Μουντιάλ της Γερμανίας ο Ιάπωνας Σίντζι Μουράϊ. Ο Ιάπωνας μέσος στάθηκε άτυχος, καθώς τραυματίστηκε άσχημα στο γόνατο, στο φιλικό παιχνίδι της χώρας του που έγινε στην Οζάκα με την Βουλγαρία, στην ήττα με 2-1 και έχασε την ευκαιρία να πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο 26χρονος μέσος είχε συμπληρώσει πέντε συμμετοχές στην Ιαπωνία και ήταν από τους ποδοσφαιριστές, τους οποίους στα τελευταία παιχνίδια εμπιστευόταν απόλυτα ο ομοσπονδιακός προπονητής, Αρτουρ Αντούνες Κοϊμπρα, κατά κόσμον Ζίκο. Ο Βραζιλιάνος, ο οποίος υπήρξε σπουδαίος παίκτης και στέλεχος της "σελεσάο" τη δεκαετία του 1980, θα ανακοινώσει την 23άδα της Ιαπωνίας τη Δευτέρα.

    [17] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Μόνο την Αργεντίνη φοβάται η "σελεσάο"

    11/5/2006 3:26:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Τελικό με την Αργεντινή βλέπει στο Μουντιάλ 2006 της Γερμανίας, ο Βραζιλιάνος ομοσπονδιακός της "σελεσάο", Κάρλος Αλμπέρτο Παρεϊρα. Σύμφωνα με τον τιμονιέρη της Παγκόσμιας πρωταθλήτριας, η μόνη ομάδα που δείχνει ικανή να απειλήσει τη "βερντεόρο" στην κατάκτηση της κούπας είναι η "μπιανκοσελέστε". "Οι υπόλοιποι αντίπαλοι είναι αρκετά πίσω μας" σχολιάζει χαρακτηριστικά ο κ. Παρεϊρα και συνεχίζει: "Εάν συγκρίνουμε την Βραζιλία με την Αργεντινή, θα δούμε ότι είναι πολύ κοντά" είπε χαρακτηριστικά ο Παρέιρα και πρόσθεσε ότι, δυστυχώς για την Αργεντινή, ο πιό δύσκολος αντίπαλος της Βραζιλίας είναι μόνο ...η Βραζιλία.

    [18] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Οι "εκλεκτοί" της Ν. Κορέας

    11/5/2006 12:43:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Με όλα τα "αστέρια" της που αγωνίζονται σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα θα αγωνιστεί η Νότια Κόρεα στο Μουντιάλ της Γερμανίας. Αυτό προκύπτει από την 23μελή αποστολή που ανακοινώθηκε σήμερα η οποία δείχνει ότι πρόκειται για μία ισορροπημένη ομάδα που συνδυάζει το νεανικό ενθουσιασμό αλλά και την εμπειρία. Ο Ολλανδός ομοσπονδιακός τεχνικός της ομάδας, Ντικ Άντβοκαατ που στο προηγούμενο Μουντιάλ κατέλαβε την 4η θέση, με το πλεονέκτημα της έδρας, αφού μαζί με την Ιαπωνία ήταν συνδιοργανώτρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2002, προειδοποιεί: "Έχουμε μία πολύ ισορροπημένη ομάδα που στη Γερμανία θα εκπλήξει πολύ κόσμο".

    Η 23μελής αποστολή

    ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ -------------- Λι Γουν Γιάε (Σουβόν) Κιμ Γιονγκ Ντάε (Σεονγκνάμ) Κιμ Γιουν Κβανγκ (Τσουνάμ)

    ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ --------- Λι Γιουνγκ Πιο (Τότεναμ) Κιμ Ντονγκ Γιν (Σεούλ) Τσο Γον Χε (Σουβόν) Σονγκ Τσονγκ Γκαγκ(Σουβόν) Τσόι Γιν Σεούλ (Τσονμπούκ) Κιμ Γιν Κιου (Τζούμπιλο Ιβάτα) Κιμ Γιουνγκ Τσουλ (Σεονγκνάμ)

    ΜΕΣΟΙ ----- Παρκ Γι Σουνγκ (Μάντσεστερ Γιουν) Κιμ Ντο Χέον (Σεονγκνάμ) Κιμ Σανγκ Σικ (Σεονγκνάμ) Κιμ Ναμ Ιλ (Σουβόν) Λι Εουλ Γιονγκ (Τραμπζονσπόρ) Λι Χο (Ουλσάν) Μπάεκ Γι Χουν (Σεούλ)

    ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ ---------- Αν Γιουνγκ Χβαν (Ντούισμπουργκ) Τσο Γιάε Γιν (Σιμίζου) Παρκ Τσου Γιουνγκ (Σεούλ) Σέολ Κι Χιέον (Γουλβς) Λι Τσουν Σου (Ουλσάν) Τσουνγκ Κιουνγκ Χο(Γκβαντζού)

    [19] Υγεία

    Θα λειτουργήσει δοκιμαστικά στις 20 Μαΐου

    Παραδίδεται το Κέντρο Μοριακού Ελέγχου

    11/5/2006 12:31:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/5/2006 12:35:21 μμ)

    Σε δοκιμαστική λειτουργία θα τεθεί στις 20 Μαΐου το Κέντρο Μοριακού Ελέγχου Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης ενώ δύο ημέρες αργότερα αναμένεται να το επιθεωρήσει ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος. Σύμφωνα με το διοικητή του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Δημήτρη Γάκη ο χώρος όπου θα στεγαστεί το Κέντρο Μοριακού Ελέγχου κατασκευάστηκε σε χρόνο ρεκόρ και σήμερα παραδίδεται ενώ σε δύο ημέρες θα παραδοθούν και θα εγκατασταθούν τα μηχανήματα τα οποία προμηθεύτηκε το Υπουργείο Υγείας. Ήδη έχουν εκπαιδευτεί στο Κέντρο Μοριακού Ελέγχου των Αθηνών τέσσερα άτομα από το προσωπικό του ΑΧΕΠΑ τα οποία θα το στελεχώσουν. Ο κ Γάκης επισήμανε ότι τα πρώτα δείγματα θα αρχίσουν να ελέγχονται την 1η Ιουνίου ενώ το Κέντρο Μοριακού Ελέγχου θα λειτουργήσει σε πλήρη ανάπτυξη στις 15 Ιουλίου. Στην πρώτη φάση λειτουργίας του, δηλαδή στην πρώτη πενταετία, υπολογίζεται ότι θα ελέγχονται κατά μέσο όρο 150.000 αιμοδότες ετησίως αλλά η υπάρχουσα δομή θα επιτρέπει έλεγχο μέχρι και 250.000 αιμοδοτών το χρόνο. Να σημειωθεί ότι η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αποφάσισε την άμεση δημιουργία Κέντρων Μοριακού Ελέγχου σε όλη την επικράτεια μετά την αποκάλυψη τον περασμένο Μάρτιο μόλυνσης από AIDS μιας 17χρονης πολυμεταγγιζόμενης και ενός 76χρονου καρδιοπαθούς από μετάγγιση αίματος στην οποία είχαν υποβληθεί το καλοκαίρι του 2006 σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Ο μοριακός έλεγχος του αίματος ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο να περάσει μολυσμένο αίμα σε ασθενείς μέσω των μεταγγίσεων.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 11 May 2006 - 16:56:02 UTC