Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-04-14

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ελληνοβουλγαρική συμφωνία
  • [02] Αντιπαράθεση Κυβέρνησης - ΠΑΣΟΚ
  • [03] "Πράσινο φως" για την κατασκευή νέων σχολείων
  • [04] Ψάχνουν τον πιλότο
  • [05] Προσπάθειες για εξεύρεση λύσης
  • [06] Λαμπάδες με επικίνδυνο παιχνίδι
  • [07] Αιματηρές επιθέσεις στην Ινδία
  • [08] Νέο κύμα επιθέσεων
  • [09] Να φύγει ο Ράμσφελντ ζητούν Αμερικανοί στρατηγοί
  • [10] Γυρνούν την πλάτη οι Γάλλοι στον Ντε Βιλπέν
  • [11] Εντατικοί έλεγχοι στην αγορά
  • [12] Βρήκαν τη φόρμα επίλυσης
  • [13] Συνεδριάζει η ΓΣΕΕ
  • [14] "Μάχη" για Τσάμπιονς Λιγκ και παραμονή
  • [15] Σύσκεψη για τα μέτρα του τελικού
  • [16] Διατήρηση πρωτιάς και ντέρμπι ουράς
  • [17] Πολυτιμότερος όλων ο Κακιούζης
  • [18] Χωρίς οπαδούς οι "πράσινοι" με το Μαρούσι
  • [19] ΝΒΑ: "Μαγικό" Ορλάντο στο Σαν Αντόνιο
  • [20] Τρεις παίκτες θέλει ο Μουρίνιο

    [01] Πολιτική

    Σε θερμό κλίμα η συνάντηση

    Ελληνοβουλγαρική συμφωνία

    14/4/2006 11:45:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 14/4/2006 2:52:26 μμ)

    Κοινή διακήρυξη φιλίας, καλής γειτονίας και συνεργασίας, υπέγραψαν το πρωί της Παρασκευής στη Σόφια ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής και ο Βούλγαρος ομόλογός του Σεργκέι Στανίσεφ. Στη συμφωνία συμπεριλαμβάνεται και δημιουργία κοινού μηχανισμού για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, όπως οι πρόσφατες πλημμύρες στον Έβρο καθώς και η συμφωνία για τη διάνοιξη νέας συνοριακής διάβασης στην περιοχή του Κυπρίνου του Έβρου. Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν οι δυο Πρωθυπουργοί αμέσως μετά, ο Κώστας Καραμανλής τόνισε πως η συμφωνία που υπογράφηκε σκιαγραφεί το νέο πλαίσιο των ελληνοβουλγαρικών σχέσεων. "Η συνεργασία των δύο χωρών αναπτύσσεται συνεχώς σε όλα τα επίπεδα", επισήμανε ο κ. Στάνισεφ και ευχαρίστησε την Ελληνική Προεδρία για τις πρωτοβουλίες όσον αφορά την ευρωπαϊκή πορεία τους. Στη συνέχεια ο Κώστας Καραμανλής συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γκεόργκι Παρβάνοφ. Αναχώρησε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι από τη Σόφια ο Πρωθυπουργός. Το αεροσκάφος που θα μετέφερε τον Πρωθυπουργό από τη Σόφια στη Θεσσαλονίκη παρουσίασε βλάβη και έτσι ήρθε άλλο αεροσκάφος στη βουλγαρική πρωτεύουσα, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει για περίπου μια ώρα η αναχώρηση του κ. Καραμανλή από τη Βουλγαρία. Τον Πρωθυπουργό συνοδεύουν η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη και ο υπουργός Επικρατείας Θοδωρής Ρουσόπουλος. Το απόγευμα της Παρασκευής ο Πρωθυπουργός θα περιοδεύσει στο νομό Κιλκίς, όπου θα επισκεφθεί το νοσοκομείο και τη Νομαρχία, ενώ το βράδυ θα μιλήσει σε εκδήλωση. Το Σαββατοκύριακο ο κ. Καραμανλής θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη.

    "Τέθηκαν τα θεμέλια μιας νέας συνεργασίας"

    "Θέσαμε εδώ σήμερα στη Σόφια τα θεμέλια για μια νέα συνεργασία ανάμεσα στις δυο χώρες εντός του πλαισίου που θα μας επιτρέψει να αξιοποιήσουμε τις εμπειρίες και τα οφέλη της μέχρι σήμερα συνεργασίας μας. H διακήρυξη σκιαγραφεί ακριβώς αυτό το νέο πλαίσιο των ελληνοβουλγαρικών σχέσεων, το οποίο αποσκοπεί στη συντονισμένη προώθηση πολιτικών σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος και ταυτόχρονα φιλοδοξεί να προωθήσει την εμπέδωση των ευρωπαϊκών αρχών και αξιών στην περιοχή μας", υπογράμμισε ο κ. Καραμανλής κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Βούλγαρο όμολογό του. Ο κ. Στανβίσεφ τόνισε ότι η συνεργασία των δυο χωρών έχει γερές βάσεις εδώ και χρόνια και σημείωσε ότι με την ένταξη της Βουλγαρίας στην Ε.Ε. θα αποκτήσει νέα διάσταση και δυναμισμό. Ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός μίλησε για κοινές θέσεις που έχουν οι δυο χώρες στην περιφερειακή συνεργασία, καθώς και για την υποστήριξή τους στο ευρωπαϊκό μέλλον των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων.

    Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι στην κατεύθυνση αυτή τους έφεραν όλες οι προηγούμενες Κυβερνήσεις, σημειώνοντας ότι σε διμερές επίπεδο υπάρχουν πολύ καλές σχέσεις στην Οικονομία, στο εμπόριο, στις επενδύσεις του τουρισμού που πρέπει να ενισχυθούν περισσότερο για αμοιβαία ωφελεία. Στο περιφερειακό επίπεδο αναφέρθηκε στην ευρωπαϊκή προοπτική της ευρύτερης περιοχής, η οποία όπως τόνισε κουβαλά ένα ιστορικό βάρος και πρέπει να γίνει γειτονιά της Ευρώπης.

    Υπογράμμισε ότι σε ευρωπαϊκό επίπεδο οι στρατηγικές επιδιώξεις των δυο πλευρών είναι κοινές και αναφέρθηκε ταυτόχρονα στην ευρωπαϊκή προοπτική της Ρουμανίας.

    Ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη σταθερή υποστήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας του και υπογράμμισε πως οι εμπορικές συναλλαγές μεταξύ των δυο χωρών ξεπέρασαν τα δυο δισ. δολάρια πέρσι, ενώ η Ελλάδα είναι ο δεύτερος επενδυτής στη χώρα με 1,1 δισ. δολάρια.

    Σε ό,τι αφορά τον τουρισμό, ο κ. Στανίσεφ ανέφερε ότι οι Ελληνες τουρίστες πέρσι ήταν 700.000, ενώ οι Βούλγαροι ξεπέρασαν τις 500.000.

    Στις σημερινές συνομιλίες οι υφυπουργοί Εξωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης και Λάμπο Κουτσούκοφ υπέγραψαν συμφωνία για διάνοιξη νέας συνοριακής διάβασης μεταξύ Κυπρίνου και Ιβαΐλοβγκρατ.

    Στην κοινή διακήρυξη, όπως ανέφερε ο Πρωθυπουργός, περιλαμβάνεται δέσμευση και για έγκαιρη προειδοποίηση στο θέμα της υπερχείλισης του Έβρου. Ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε ότι υπήρξε συμφωνία για ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας, καθώς και εγκατάσταση αυτοματοποιημένου μηχανισμού. Ανέφερε ακόμη, ότι το επίπεδο συνεργασίας είναι ικανοποιητικό, αλλά σε πρακτικό επίπεδο πρέπει να υλοποιηθούν αυτά τα μέτρα.

    Ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός τόνισε ότι η ζωή επιβάλει πιο στενή συνεργασία και πως πρέπει να υπάρχει έγκαιρη πληροφόρηση για να προλαβαίνουμε τις εκπλήξεις και να μη δημιουργούνται προβλήματα. Ο κ. Καραμανλής εξέφρασε και τη συμπαράστασή του στο Βούλγαρο ομόλογό του λόγω των πλημμυρικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει στο Δούναβη.

    Ο κ. Καραμανλής απαντώντας σε ερώτηση για το πυρηνικό εργοστάσιο του Κοζλοντούι και τα σχέδια για την κατασκευή νέου εργοστασίου στη Μπελάνα, ανέφερε ότι το θέμα αντιμετωπίζεται στο επίπεδο των σχέσεων Βουλγαρίας Ε.Ε,. μίλησε για την ανάγκη να υπάρξει ασφάλεια και προστασία του περιβάλλοντος και εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί η Βουλγαρία έχει αναλάβει να εκπληρώσει συγκεκριμένους όρους.

    Σε άλλη ερώτηση ο κ. Καραμανλής σχετικά με το βουλγαρικό εργατικό δυναμικό στην Ελλάδα, και πιθανές κακές συμπεριφορές Ελλήνων εργοδοτών τόνισε ότι η Ελλάδα είναι ευνομούμενη Πολιτεία και σε τέτοια θέματα ο νόμος εφαρμόζεται αυστηρά, ενώ σε άλλη ερώτηση για τα ασφαλιστικά δικαιώματα των Βουλγάρων που εργάζονται στην Ελλάδα και τη μεταφορά τους στη Βουλγαρία, ο Πρωθυπουργός μίλησε για μακρό και περιεκτικό διάλογο, ανέφερε ότι στο προσεχές μέλλον επίκειται η λύση του θέματος και συμφωνία που θα λαμβάνει υπόψη όλα τα δεδομένα, καθώς και την ευρωπαϊκή προοπτική της Βουλγαρίας.

    Ο κ. Στανίσεφ τόνισε πως οι δυο Κυβερνήσεις έχουν καλή θέληση και βούληση να επιλύουν όλα τα θέματα που προκύπτουν, ενώ ανέφερε ότι έθεσε και το ζήτημα της αναγνώρισης από την Ελλάδα των βουλγαρικών αδειών οδήγησης, ένα θέμα που όπως είπε, οδεύει στην επίλυση του και βρίσκεται στην τελική ευθεία. Ακόμη έγινε συζήτηση, για τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, όπου συμφωνήθηκε ότι οι δυο χώρες ενδιαφέρονται να προχωρήσει η ίδρυση της εταιρίας και με τη συμμετοχή της Ρωσίας.

    Η διακήρυξη φιλίας καλής γειτονίας και συνεργασίας

    Στην κοινή διακήρυξη αναφέρεται η δέσμευση των δυο κρατών "να διευρύνουν και να εμβαθύνουν τη συνεργασία τους στους τομείς των μεταφορών, ενέργειας και διαχείρισης των υδάτων, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που θέτει η Ευρωπαϊκή Οδηγία για το πλαίσιο διαχείρισης υδάτων, με στόχο των εκσυγχρονισμό των υποδομών και οικοδόμηση νέων προς εξοικονόμηση χρόνου και ενέργειας. Οι δυο πλευρές αναλαμβάνουν την υποχρέωση να συστηματοποιήσουν μια οργανική συνεργασία στους τομείς αυτούς. Στο πλαίσιο της ανωτέρω συστηματικής συνεργασίας και υπό το φως της εκδήλωσης φυσικών καταστροφών επί των εδαφών τους εκδήλωσαν την πρόθεση των δυο κρατών να προχωρήσουν στην εγκαθίδρυση μηχανισμού σε θέματα διαχείρισης φυσικών καταστροφών". Επίσης συμφώνησαν για αναζήτηση χρηματοδότησης μέσω του Intereg καθώς και για τη διερεύνηση της δυνατότητας διεύρυνσης της συνεργασίας με τη συμμετοχή τρίτων ενδιαφερόμενων χωρών της περιοχής (σ.σ. Τουρκία).

    Επίσης, υπογραμμίζεται η πρωτεύουσα σημασία που αποδίδουν οι δυο χώρες στην εναρμόνιση των προσπαθειών τους για μεταφορά τεχνογνωσίας και εμπειρίας προκειμένου να επιταχυνθεί και να ενισχυθεί η ευρωπαϊκή πορεία των λοιπών υποψηφίων και εν δυνάμει υποψηφίων προς ένταξη στην ΕΕ κρατών της Βαλκανικής.

    Επίσης στην κοινή διακήρυξη σημειώνεται και η βούληση των δυο χωρών να διευρύνουν και να εμβαθύνουν τη συνεργασία τους στον στρατιωτικό τομέα και στον τομέα της ασφάλειας στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, αλλά και της Ε.Ε.

    [02] Πολιτική

    Αντιπαράθεση Κυβέρνησης - ΠΑΣΟΚ

    14/4/2006 5:45:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Αντιπαράθεση Κυβέρνησης-ΠΑΣΟΚ με αφορμή τη δημοσιοποίηση καταλόγου συμβασιούχων από τον Σωκράτη Κοσμίδη, με τον οποίο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, καταγγέλλει παράνομες προσλήψεις στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Θεόδωρος Ρουσόπουλος απαντώντας σε ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ έκανε την ακόλουθη δήλωση: "7461 ψέματα περιλαμβάνει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ για δήθεν 7461 προσλήψεις στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης. Στη Γ.Γ.Ε.Ε υπηρετούν, με πάσης φύσεως σχέση εργασίας, συνολικά 696 άτομα. Εάν στην ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ αναφέρεται και στην ΕΡΤ, τότε προφανώς περιλαμβάνει και τους περίπου 2.000 συμβασιούχους, οι οποίοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία, είχαν προσληφθεί από τις Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Γεγονός που υποκριτικά αγνοεί ή σκοπίμως αποκρύπτει. Ζήτησα από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα να μου δηλώσει αν εμπίπτει στις περί προσωπικού απορρήτου διαδικασίες, η δημοσιοποίηση των ονομάτων της λίστας συμβασιούχων και η ημερομηνία πρόσληψής τους, στην οποία και θα προβώ εάν το ΠΑΣΟΚ συνεχίσει αυτές τις αθλιότητες. Αθλιότητες που δεν στρέφονται, όπως νομίζει, κατά της κυβέρνησης, αλλά εναντίον των ανθρώπων που το ίδιο κρατούσε ομήρους επί πολλά χρόνια και αποκατέστησε η σημερινή Κυβέρνηση. Και ας ξεκαθαρίσει επιτέλους το ΠΑΣΟΚ ή μειώνονται οι θέσεις εργασίας ή προσελήφθησαν 310.000 άτομα. Και τα δύο μαζί δεν γίνονται".

    Το Υπουργείο Εσωτερικών απαντώντας στον Σωκράτη Κοσμίδη, κάνει λόγο για διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Όπως επισημαίνεται οι εγκρίσεις, που επικαλείται ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφορούν στη συντριπτική τους πλειοψηφία, ανανεώσεις συμβάσεων εργαζομένων, οι περισσότεροι από τους οποίους είχαν προσληφθεί επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ.

    [03] Πολιτική

    "Πράσινο φως" για την κατασκευή νέων σχολείων

    14/4/2006 4:39:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    "Σταθμό" χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Αλογοσκούφης, την απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής για την κατασκευή και συντήρηση 27 σχολείων στην περιφέρεια της Αττικής. Η Διυπουργική Επιτροπή συνεδρίασε σήμερα το μεσημέρι, υπό ην προεδρία του Γιώργου Αλογοσκούφη. Στο τραπέζι του διαλόγου τέθηκαν μεταξύ άλλων η εξάλειψη της διπλοβάρδιας στα σχολεία και η αναβάθμιση των σχολικών μονάδων. Όπως τόνισε ο υπουργός Οικονομίας, η απόφαση για την κατασκευή και συντήρηση 27 σχολείων θα ενισχύσει το ρόλο του κράτους για καλύτερες υποδομές στην οικονομία και την κοινωνία. Η κατασκευή 27 σχολείων στην περιφέρεια της Αττικής αποτελούν το πρώτο έργο που θα πραγματοποιηθεί μέσω των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα. Οι εργασίες κατασκευής και συντήρησης θα γίνει από ιδιώτες με βάσει τις τεχνικές προδιαγραφές που θέτει ο Οργανισμός Σχολικών Κτηρίων. Το δημόσιο θα καταβάλει για 25 χρόνια ενοίκιο, για τη χρήση των κτηρίων, τα οποία στη συνέχεια θα περιέλθουν στην ιδιοκτησία του. Εντός του μηνός αναμένεται η προκήρυξη για την επιλογή συμβούλων, ενώ θα ακολουθήσουν δύο διαγωνισμοί για την επιλογή των αναδόχων. Θα υπάρξει και δεύτερος κύκλος προκηρύξεων για τη δημιουργία σχολικών μονάδων στη Μακεδονία, ενώ προωθούνται προτάσεις για την κατασκευή σωφρονιστικών καταστημάτων, πυροσβεστικών σταθμών και φοιτητικών εστιών.

    Ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας, είπε ότι πρόκειται για μια σημαντική απόφαση και γίνεται πράξη η προσπάθεια δημιουργίας υποδομών σε σύντομο χρονικό διάστημα.

    Από την πλευρά της, η υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου είπε ότι προτεραιότητα της Κυβέρνησης είναι η δημιουργία σχολικών κτηρίων. Επίσης, τόνισε, ότι υπάρχει πρόγραμμα τετραετές και ότι θα επιταχυνθούν οι ρυθμοί κατασκευής των σχολικών κτιρίων.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Διυπουργική για τις Συμπράξεις

    [04] Κοινωνία

    Άκαρπες οι προσπάθειες εντοπισμού του Mirage

    Ψάχνουν τον πιλότο

    14/4/2006 7:10:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Σε εξέλιξη, αλλά δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα, βρίσκονται οι προσπάθειες εντοπισμού του Mirage 2000, που χάθηκε το πρωί από τα ραντάρ, ενώ πετούσε μεταξύ Αλκυονίδων Νήσων και Γαλαξιδίου. Οι έρευνες εστιάζονται στο τρίγωνο Υλίκη -Ελικώνας-Γαλαξίδι και συμμετέχουν τέσσερα ελικόπτερα, ένα C-130, ένα υδρογραφικό του Πολεμικού Ναυτικού, μία τορπιλάκατος καθώς και σκάφη του Λιμενικού. Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από την Τανάγρα με προορισμό την Ιταλία για να πάρει μέρος σε άσκηση και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο πιλότος ανέφερε τεχνικό πρόβλημα μετά την απογείωση. Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, τόνισε, ότι οι έρευνες συνεχίζονται με όλα τα μέσα, υπογραμμίζοντας, ότι οι συνθήκες είναι δυσμενείς λόγω της πολύ πυκνής και πολύ χαμηλής νέφωσης που υπάρχει στην περιοχή. Ακόμα, ο κ. Αντώναρος σημείωσε ότι ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, που παρακολουθούσε την άσκηση "Καταιγίδα" από τη φρεγάτα "Ύδρα", επέσπευσε την επιστροφή του στην Αθήνα μόλις ενημερώθηκε για το συμβάν.

    Οι έρευνες με τα πεζοπόρα τμήματα θα συνεχιστούν καθ όλη τη διάρκεια της νύχτας, ενώ τις πρώτες πρωινές ώρες θα συνεχιστούν και οι προσπάθειες από αέρος.

    [05] Κοινωνία

    Για την λήξη της απεργίας στους ΟΤΑ

    Προσπάθειες για εξεύρεση λύσης

    14/4/2006 6:34:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 14/4/2006 7:38:46 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ

    Ελπίδες για την εξεύρεση λύσης η οποία θα οδηγήσει στη λήξη της απεργίας των εργαζόμενων στην καθαριότητα των Δήμων, αφήνει η δήλωση του υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου, ότι είναι έτοιμος να ξεκινήσει άμεσα διάλογο μαζί τους, αλλά και η απόφαση του Υπουργείου, για την συγκρότηση τριμερούς επιτροπής που θα μελετήσει το θέμα των βαρέων και ανθυγιεινών, για τους μόνιμους εργαζόμενους στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Το προεδρείο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ενώ βρισκόταν σε συνεδρίαση για να αποφασίσει για το μέλλον των κινητοποιήσεων του κλάδου, τη διέκοψε και αυτή την ώρα συναντάται με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών Θανάση Βεζυργιάννη για να συζητήσει τις νέες εξελίξεις. Μετά το τέλος της συνάντησης θα συνεδριάσουν για να πάρουν τις αποφάσεις τους.

    Την απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών για τη σύσταση Επιτροπής απέστειλε σήμερα, ο υφυπουργός Εσωτερικών, Αθ. Νάκος στον Πρόεδρο της ΚΕΔΚΕ Πάρι Κουκουλόπουλο και τον Πρόεδρο της ΠΟΕ - ΟΤΑ Θέμη Μπαλασόπουλο για να ορίσουν, το συντομότερο δυνατό, εκπρόσωπό τους και να ξεκινήσει αμέσως ο διάλογος.

    Στις συζητήσεις θα μετέχουν κατά περίπτωση τα συναρμόδια Υπουργεία, Οικονομίας & Οικονομικών και Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας.

    Νωρίτερα ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Παυλόπουλος, μετά από συνάντησή του με υποψήφιους Δημάρχους και Νομάρχες του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον κ. Σπύρο Χαλβατζή, υποψήφιο Δήμαρχο Αθηναίων, δήλωσε έτοιμος, να ξεκινήσει άμεσα τον διάλογο με την ΚΕΔΚΕ και την ΠΟΕ-ΟΤΑ, για επίλυση του ζητήματος της ένταξης των μόνιμων εργαζομένων στους ΟΤΑ στην κατηγορία των βαρέων και ανθυγιεινών.

    Από την πλευρά του, ο Σπύρος Χαλβατζής ζήτησε την ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζομένων στους ΟΤΑ.

    Το πρωί το προεδρείο της ΠΟΕ ΟΤΑ συναντήθηκε με την του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, και συζήτησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στην τοπική Αυτοδιοίκηση.

    Η κ. Ξενογιαννακοπούλου, κάλεσε την κυβέρνηση να εγκαταλείψει την αδιαλλαξία και τον αυταρχισμό και να δεχθεί τους εργαζόμενους σε ουσιαστικό διάλογο για την εξεύρεση λύσης μέσω συγκεκριμένων δεσμεύσεων.

    [06] Κοινωνία

    Λαμπάδες με επικίνδυνο παιχνίδι

    14/4/2006 5:37:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Αποσύρονται από την αγορά 16.000 λαμπάδες της εταιρείας ΜATTEL που φέρουν δώρο παιδικό πατίνι, Skateboard, μετά από καταγγελία για θραύση της βάσης των τροχών. Πρόκειται για πατίνι , που εμπεριέχεται σε ενιαία συσκευασία της λαμπάδας Hot Wheels με κωδικό Κ-5247 και πωλήθηκε σε καταστήματα το διάστημα 16 Μαρτίου με 12 Απριλίου. Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή συνιστά την προσοχή των καταναλωτών καθώς εκτιμάται ότι 1500 τεμάχια έχουν ήδη πωληθεί. Η εταιρία ΜATTEL με ανακοίνωση της συνιστά στους γονείς να διακόψουν την χρήση του.

    [07] Κόσμος

    Τέσσερις νεκροί - 28 τραυματίες

    Αιματηρές επιθέσεις στην Ινδία

    14/4/2006 4:56:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: Reuters, BBC, ΑΠΕ

    Τέσσερα άτομα έχασαν τη ζωή τους και άλλα 20 τραυματίστηκαν την Παρασκευή, όταν εξερράγησαν πέντε χειροβομβίδες στη Σριναγκάρ, πρωτεύουσα του ινδικού κρατιδίου Τζαμού και Κασμίρ. Ένας πολίτης σκοτώθηκε όταν η αστυνομία άνοιξε πυρ εναντίον υπόπτων που απομακρύνθηκαν από την περιοχή μετά τις επιθέσεις. Εκπρόσωπος της αστυνομίας ανέφερε ότι μεταξύ των νεκρών είναι δύο γυναίκες. Οι εκρήξεις σημειώθηκαν σε πέντε διαφορετικές περιοχές μέσα σε διάστημα μίας ώρας και προκλήθηκε μεγάλος πανικός. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NDTV, τα μέτρα ασφαλείας εντάθηκαν στη πόλη μετά από τις επιθέσεις την ευθύνη για τις οποίες τέσσερις ισλαμικές οργανώσεις. Νωρίτερα, δυο ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν στο τζαμί Τζάμα Μαστζίντ, το μεγαλύτερο μουσουλμανικό τέμενος του Νέου Δελχί, με αποτέλεσμα 8 άνθρωποι να τραυματιστούν. Οι εκρήξεις σημειώθηκαν μετά το μεσημέρι στη διάρκεια της προσευχής της Παρασκευής, προκαλώντας κύμα πανικού μεταξύ των πιστών στο κατάμεστο τζαμί, που βρίσκεται στο κέντρο της ινδικής πρωτεύουσας. Μέχρι στιγμής η αστυνομία έχει επιβεβαιώσει μόνο μία έκρηξη.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    BBC: Three hurt in Delhi mosque blast

    Reuters: Two wounded in blasts at Delhi mosque

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ινδία: Οκτώ νεκροί σε κηδεία γνωστού ηθοποιού

    [08] Κόσμος

    Νέο κύμα επιθέσεων

    14/4/2006 4:04:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: Reuters, ΑΠΕ

    Τρεις Αφγανοί αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους και έξι τραυματίστηκαν σε διαφορετικές επιθέσεις που σημειώθηκαν την Παρασκευή στο Αφγανιστάν. Σύμφωνα με αξιωματούχους στους τραυματίες περιλαμβάνονται δύο Βρετανοί στρατιώτες της ειρηνευτικής δύναμης. Οι επιθέσεις εναντίον κυβερνητικών και ξένων δυνάμεων έχουν ενταθεί, καθώς οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν τον περασμένο μήνα ότι άρχισαν ένα νέο κύμα επιθέσεων.

    Οι τρεις αστυνομικοί σκοτώθηκαν όταν βόμβα με τηλεχειρισμό έπληξε το αυτοκίνητό τους σε ένα κεντρικό δρόμο στα περίχωρα της πόλης Χοστ, στο ΝΑ τμήμα της χώρας, ανέφερε αστυνομική πηγή. Τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί, συμπεριλαμβανομένου ενός αξιωματικού.

    Νωρίτερα, δύο Βρετανοί στρατιώτες από την νατοϊκή ειρηνευτική δύναμη, ήταν μεταξύ των τριών που τραυματίστηκαν σε επίθεση καμικάζι με παγιδευμένο αυτοκίνητο στη πόλη Λασχάρ Γκαχ, πρωτεύουσα της επαρχίας Χελμάντ. Ο καμικάζι, που σκοτώθηκε, έριξε το αυτοκίνητο κοντά στην είσοδο μίας βάσης που χρησιμοποιούν ξένα στρατεύματα. Όπως ανακοινώθηκε από το βρετανικό υπουργείο Αμυνας, δεν απειλείται η ζωή των τριών τραυματιών. Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν δήλωσε τηλεφωνικά ότι ο καμικάζι βομβιστής ήταν Ταλιμπάν.

    Την περασμένη εβδομάδα, στη πόλη Λασχάρ Γκαχ σε επίθεση καμικάζι με παγιδευμένο αυτοκίνητο τραυματίστηκαν τρεις Αμερικανοί, ενώ την Δευτέρα από έκρηξη βόμβας που ήταν τοποθετημένη σε δρόμο στην επαρχία Χελμάντ τραυματίστηκαν τρεις βρετανοί στρατιώτες.

    Ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε ότι συμμαχικά στρατεύματα και Αφγανοί στρατιώτες σκότωσαν δύο αντάρτες και συνέλαβαν άλλους δύο κατά την διάρκεια επίθεσης στην κεντρική επαρχία Ορουζγκάν. Τέλος, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι αντάρτες "στρατολογούσαν καμικάζι για επιθέσεις εναντίον των κυβερνητικών και των συμμαχικών δυνάμεων".

    [09] Κόσμος

    Του επιρρίπτουν ευθύνες για τον πόλεμο στο Ιράκ

    Να φύγει ο Ράμσφελντ ζητούν Αμερικανοί στρατηγοί

    14/4/2006 12:28:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Την απομάκρυνση του Αμερικανού υπουργού Άμυνας Ντόναλντ Ράμσφελντ ζητούν αρκετοί Αμερικανοί απόστρατοι στρατηγοί, σε μια άνευ προηγουμένου άσκηση κριτικής που φαίνεται να αντανακλά σε μεγάλο βαθμό και το κλίμα που επικρατεί και μεταξύ των εν ενεργεία αξιωματικών στο Πεντάγωνο. Ο απόστρατος υποστράτηγος Τζον Μπατίστ, πρώην διοικητής της πρώτης μεραρχίας Πεζικού στο Ιράκ, κατηγόρησε τον Ράμσφελντ ότι έστειλε σχετικά μικρό αριθμό στρατευμάτων στο Ιράκ που ήταν απροετοίμαστα για την δύσκολη και περίπλοκη στρατιωτική κατοχή, όπως προειδοποιούσαν οι περισσότεροι αξιωματικοί. "Πιστεύω ότι χρειαζόμαστε μια καινούργια αρχή", τόνισε ο στρατηγός Μπατίστ σε άρθρο του στην Ουάσινγκτον Ποστ. Στο ίδιο πνεύμα, ο απόστρατος αντιστράτηγος Γκρεγκ Νιούμπολτ, σε άρθρο του στο περιοδικό TIME, υποστηρίζει ότι το Πεντάγωνο εφάρμοσε ένα "ριζικά εσφαλμένο σχέδιο σε έναν πόλεμο που επινόησε, ενώ πέρασε σε δεύτερη μοίρα ο πραγματικός εχθρός - η Αλ Κάιντα". Ο στρατηγός Νιούμπολτ χαρακτήρισε "προσβλητική" την άποψη που διατύπωσε και η υπουργός Εξωτερικών Κοντολίζα Ράις ότι "αν και έγιναν χιλιάδες τακτικά λάθη στο Ιράκ, οι στρατηγικές αποφάσεις ήταν σωστές".

    "Η δήλωση αυτή αποτελεί μια προσπάθεια για να πέσει η ευθύνη της αποτυχίας σε εκείνους που έδωσαν τα πάντα στη μάχη", πρόσθεσε ο Αμερικανός στρατηγός. Η κριτική αυτή ακολούθησε ανάλογες κατηγορίες που διατύπωσαν άλλοι πρώην διοικητές, όπως ο στρατηγός Άντονι Ζίνι, πρώην επικεφαλής της Κεντρικής Διοίκησης, ότι οι ΗΠΑ "σπατάλησαν στο Ιράκ τρία χρόνια".

    Ο απόστρατος υποστράτηγος Τζον Ριγκς δήλωσε μάλιστα στην Ουάσινγκτον Ποστ ότι "σχεδόν όλοι πιστεύουν ότι ο Ράμσφελντ και η ομάδα που τον περιστοιχίζει πρέπει να φύγουν".

    Οι περισσότεροι παράγοντες που σχεδίασαν τον πόλεμο στο Ιράκ έχουν ήδη απομακρυνθεί από το Πεντάγωνο. Ο Πολ Γούλφοβιτς, πρώην υφυπουργός Άμυνας είναι τώρα επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας, ενώ ο Ντάγκλας Φέιθ, πρώην βοηθός Υφυπουργός Άμυνας, παραιτήθηκε πέρυσι. Αλλά ο Ράμσφελντ εξακολουθεί να παραμένει στη θέση του. Ο ίδιος έχει πει ότι κατά το παρελθόν δύο φορές υπέβαλε την παραίτησή του, αλλά ο Πρόεδρος Μπους δεν την έκανε αποδεκτή. Το βασικό εμπόδιο είναι και σήμερα -όπως και τότε- το ίδιο για τον Πρόεδρο Μπους: Απομακρύνοντας τον επικεφαλής του Πενταγώνου είναι σαν να παραδέχεται ότι όλη η επιχείρηση στο Ιράκ ήταν λάθος.

    [10] Κόσμος

    Δεν τον εμπιστεύεται το 74% των Γάλλων

    Γυρνούν την πλάτη οι Γάλλοι στον Ντε Βιλπέν

    14/4/2006 12:07:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Το 74% των Γάλλων δεν εμπιστεύονται τον πρωθυπουργό Ντομινίκ ντε Βιλπέν για να προωθήσει τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου TNS Sofres για λογαριασμό της εφημερίδας Φιγκαρό και του τηλεοπτικού σταθμού LCI. Η δημοσκόπηση έδειξε ότι τα δύο "βασικά πολιτικά θύματα" της αναμέτρησης της Κυβέρνησης με τους φοιτητές και τους εργαζομένους για τον αμφιλεγόμενο νόμο για την πρώτη πρόσληψη των νέων ήταν ο Ντε Βιλπέν και ο Πόεδρος Ζακ Σιράκ. "Πλήρωσαν το τίμημα της κρίσης του CPE, ο Σιράκ πιο ακριβά από τον Νε Βιλπέν", εκτιμά ο υποδιευθυντής του Ινστιτούτου TNS Sofres, Μπρίς Τεντουριέ. Μεταξύ των ψηφοφόρων της Κεντροδεξιάς μάλιστα, μόνο το 43% εξακολουθεί να εμπιστεύεται τον Ντε Βιλπέν ότι μπορεί να ηγηθεί του αγώνα για την εφαρμογή των αναγκαίων οικονομικών μεταρρυθμίσεων, έναντι 56% που δεν τον εμπιστεύεται.

    Η δημοσκόπηση έδειξε ακόμη ότι η απόφαση του Γάλλου Προέδρου Ζακ Σιράκ να αποσύρει τον αμφιλεγόμενο νόμο CPE ωφέλησε τον υπουργό Εσωτερικών Νικολά Σαρκοζί ,αλλά κυρίως την Αριστερά ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2007 και ιδιαίτερα την πιθανή υποψηφιότητα της σοσιαλίστριας Σεγκολέν Ρουαγιάλ. Το 71% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ο αγώνας ενάντια στο CPE ενίσχυσε την εμπιστοσύνη των πολιτών στο προφίλ της Ρουαγιάλ, που διαθέτει τα απαραίτητα προσόντα για να μεταρρυθμίσει τη Γαλλία.

    Στη δεύτερη θέση των προτιμήσεων των Γάλλων πολιτών για την Προεδρία της χώρας έρχεται ο ηγέτης των Σοσιαλιστών Φρανσουά Ολάντ και στην τρίτη ο υπουργός Εσωτερικών και πρόεδρος του κυβερνώντος κεντροδεξιού κόμματος UMP Νικολά Σαρκοζί. Μεταξύ των ψηφοφόρων της Δεξιάς, το 70% δηλώνει ικανοποιημένο από τους χειρισμούς του Νικολά Σαρκοζί στην κρίση που πυροδότησε ο νόμος CPE.

    [11] Οικονομία

    Για την προστασία του καταναλωτή

    Εντατικοί έλεγχοι στην αγορά

    14/4/2006 3:19:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 14/4/2006 5:40:39 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΑΠΕ, ΝΕΤ

    "Όσοι επιμείνουν σε παράνομες πρακτικές, θα πρέπει να ανησυχούν", δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, μετά το τέλος της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στο Υπουργείο Ανάπτυξης, μεταξύ των αρμόδιων υπουργών, της υπερνομαρχίας και του ΕΦΕΤ, για τον συντονισμό και την εντατικοποίηση των ελέγχων στην αγορά. Ο υπουργός υπογράμμισε ότι οι έλεγχοι θα ενταθούν στην αγορά και το υπουργείο στην προσπάθειά του αυτή πρέπει να έχει ως συμμάχους του τους καταναλωτές. Από την πλευρά της, η υπερνομάρχης Φώφη Γεννηματά, προειδοποίησε όσους επιχειρηματίες κινούνται εκτός νομίμων πλαισίων, προσθέτοντας ότι "οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν". Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υφυπουργός Γιάννης Παπαθανασίου, η υπερνομάρχης Αθηνών-Πειραιώς Φώφη Γεννηματά, ο νομάρχης Αθηνών Ιωάννης Σγουρός, ο νομάρχης Πειραιά Ιωάννης Μίχας, ο νομάρχης Δυτικής Αττικής Αριστείδης Αρκουδάρης, ο νομάρχης Ανατολικής Αττικής Λεωνίδας Κουρής, ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ Ιωάννης Βλέμμας και ο αντιπρόεδρος Ευάγγελος Λάζος.

    Αυξημένη η κίνηση στη Βαρβάκειο

    "Η τιμή του αρνιού θα φθάσει φέτος τα 12,5 ευρώ το κιλό", τόνισε ο Νομάρχης Πειραιά Ιωάννης Μίχας, ενώ ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Παπαθανασίου έκανε λόγο για χαμηλές τιμές στην πασχαλινή αγορά, στα επίπεδα του 2005, προσθέτοντας ότι "οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας".

    Για την Παρασκευή, αυξημένη εμφανίζεται η κίνηση στη Βαρβάκειο, ενώ οι καταναλωτές φαίνεται να προτιμούν τα θαλασσινά, καθώς ακόμη διανύουμε περίοδο νηστείας.

    Οι διερευνητικές ματιές στο αρνί και το κατσίκι έχουν αρχίσει με τιμές που αρχίζουν από 5,99 ευρώ.

    Συντονισμός & εντατικοποίηση ελέγχων

    Μετά την εντολή του υπουργού Ανάπτυξης Δημήτρη Σιούφα και του υφυπουργού Ανάπτυξης Γιάννη Παπαθανασίου για εντατικοποίηση των ελέγχων στην αγορά όλης της επικράτειας με στόχο την προστασία των καταναλωτών ενόψει της εορταστικής περιόδου του Πάσχα, ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή Θανάσης Σκορδάς επικοινώνησε τις τελευταίες ημέρες με όλους τους Νομάρχες της χώρας.

    Ο κ. Σκορδάς ζήτησε από τους Νομάρχες να συντονίσουν τη δράση τους και να αξιοποιήσουν στο μέγιστο δυνατό βαθμό τον ελεγκτικό μηχανισμό που διαθέτουν, εντείνοντας τους ελέγχους στις αγορές που ανήκουν στην αρμοδιότητά τους.

    Στα πλαίσια της ίδιας προσπάθειας, ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή Θανάσης Σκορδάς θα βρεθεί την Παρασκευή στην Καβάλα, όπου θα έχει συνάντηση με το Νομάρχη, το Δήμαρχο και το Προεδρείο του Επιμελητηρίου Καβάλας, ενώ το Σάββατο θα μιλήσει σε ημερίδα που διοργανώνει η Ένωση Καταναλωτών Καβάλας.

    Σειρά συσκέψεων είχε την Παρασκευή στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης Μανούσος Βολουδάκης. Στόχος των συσκέψεων με τους Νομάρχες, τους αρμόδιους Αντινομάρχες, τους Διευθυντές Διευθύνσεων Εμπορίου των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, τους Διευθυντές Κτηνιατρικής των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και τα ΚΕΛΑΥΕ ήταν ο συντονισμός και η εντατικοποίηση των ελέγχων στην Περιφέρεια Κρήτης, καθώς και η πάταξη της αισχροκέρδειας. Στη σύσκεψη έγινε ειδική αναφορά στα ζητήματα του ελέγχου της αγοράς που συνδέονται με το Πάσχα, ειδικά για την αγορά του κρέατος.

    [12] Οικονομία

    Τσιτουρίδης και εργαζόμενοι στα λιπάσματα

    Βρήκαν τη φόρμα επίλυσης

    14/4/2006 5:29:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 14/4/2006 7:10:48 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πηγή: ΝΕΤ -ΑΠΕ

    Tην δέσμευση, ότι η κυβέρνηση θα επιβάλει στις τράπεζες- μετόχους τη συνέχιση της λειτουργίας της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων στη Θεσσαλονίκη εφόσον κριθεί ότι τα σχέδια των εργαζομένων διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα της μονάδας έλαβαν σήμερα οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο εργοστάσιο. Η δέσμευση προήλθε από τον υπουργό Απασχόλησης, Σάββα Τσιτουρίδη που συναντήθηκε με τους εργαζόμενους στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης παρουσία και της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Ο πρόεδρος των εργαζομένων Γιώργος Μιχαηλίδης δήλωσε πλήρως ικανοποιημένος από την ανακοίνωση του Υπουργού. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, αύριο αντιπροσωπεία των εργαζομένων θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή προκειμένου να συζητήσουν τις εξελίξεις.

    Παράλληλα αποφασίσθηκε η συγκρότηση μιας νέας επιτροπής, που θα κρίνει την πρόταση βιωσιμότητας, την οποία θα καταθέσουν οι εργαζόμενοι για το εργοστάσιο Το νέο όργανο θα είναι "υπερκείμενο" της μικτής επιτροπής διαβούλευσης και, όπως επεσήμανε ο υπουργός, "θα καταλήξει στην ορθολογική εκείνη θέση, που θα επιτρέψει τη διασφάλιση των περισσοτέρων θέσεων εργασίας στη Θεσσαλονίκη, σε συνδυασμό με το υψηλότερο δυνατό επίπεδο παραγωγικού ιστού στην πόλη".

    Σε ότι αφορά τη σύνθεση του οργάνου, ο κ.Τσιτουρίδης τόνισε ότι θα προκύψει με συμφωνία της εργοδοσίας και των εργαζόμενων.

    "Στόχος μας είναι να καταλήξουμε σε ένα αποτέλεσμα, το οποίο χωρίς ζημιές ή και με κέρδη θα δίνει προοπτική στις θέσεις εργασίας. Είμαστε εδώ για να εξασφαλίσουμε ως κυβέρνηση ότι θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια διαβούλευσης", τόνισε ο υπουργός.

    Σύμφωνα με πληροφορίες των συνδικαλιστών, στο θεσμικό όργανο, που ανακοίνωσε ο κ. Τσιτουρίδης - και θα εξετάσει το αποτέλεσμα της διαβούλευσης - θα μετέχουν εκπρόσωποι των κοινωνικών φορέων αλλά και υψηλόβαθμο στέλεχος της δημόσιας διοίκησης, που θα παρακολουθεί τη διαδικασία.

    Οι εργαζόμενοι θα έχουν συνάντηση με την διοίκηση για τρίτη φορά τη Μεγάλη Δευτέρα στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, όπου και θα καταθέσουν την πρότασή τους.

    [13] Οικονομία

    Εξουσιοδότηση για κινητοποιήσεις ζήτησε ο πρόεδρος

    Συνεδριάζει η ΓΣΕΕ

    14/4/2006 1:38:00 μμ

    Σε εξέλιξη είναι από το πρωί η συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΓΣΕΕ, το οποίο αναμένεται να εγκρίνει την εισήγηση του προέδρου Χρήστου Πολυζωγόπουλου για 24ωρη απεργία σε τράπεζες και ΔΕΚΟ στις 4 Μαΐου. Ο κ. Πολυζωγόπουλος, μάλιστα, ζήτησε από το Συμβούλιο εξουσιοδότηση προς την Εκτελεστική Επιτροπή της Συνομοσπονδίας για κήρυξη και άλλων απεργιακών κινητοποιήσεων. Οι νέες κινητοποιήσεις προγραμματίζονται για τη διεκδίκηση ικανοποιητικών αυξήσεων και τους κανονισμούς προσωπικού στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

    [14] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    "Μάχη" για Τσάμπιονς Λιγκ και παραμονή

    14/4/2006 1:16:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Τρεις στροφές πριν από την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και η "μάχη" για τη δεύτερη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και την παραμονή φουντώνει. Η 28η αγωνιστική του πρωταθλήματος παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον. Στα σημαντικότερα παιχνίδια που αφορούν τη δεύτερη θέση, ο 2ος Παναθηναϊκός δοκιμάζεται στο Καυταντζόγλειο με αντίπαλο τον Ηρακλή, ενώ 3η ΑΕΚ αντιμετωπίζει στο Ολυμπιακό Στάδιο τον ΟΦΗ. Όσο για τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, πηγαίνει στη Λάρισα για δεύτερη συνεχόμενη φορά για να αντιμετωπίσει τους "βυσσινί" αυτή τη φορά για το Πρωτάθλημα. Οι "ερυθρόλευκοι" που την Τετάρτη πήραν το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, θέλουν να πάρουν τη νίκη για να φτάσουν και μαθηματικά τον τίτλο. Η αυλαία της 28ης αγωνιστικής ανοίγει το Σάββατο με την αναμέτρηση Αιγάλεω-Ιωνικός, με τους φιλοξενούμενους να χρειάζονται τη νίκη περισσότερο για να εξασφαλίσουν και τυπικά την παραμονή.

    "Πράσινοι" και "κίτρινοι" για τη 2η θέση

    Ο Παναθηναϊκός, μετά τη νίκη του επί του Ατρομήτου και την ήττα της ΑΕΚ από τον ΠΑΟΚ έπιασε τη δεύτερη θέση στο Πρωτάθλημα. Την Κυριακή οι "πράσινοι" αντιμετωπίζουν τον Ηρακλή εκτός έδρας και η νίκη είναι επιβεβλημένη για να παραμείνουν στη δεύτερη θέση. Από την άλλη ο "Γηραιός" είναι ένα βήμα πριν το ευρωπαϊκό εισιτήριο και με νίκη θα εξασφαλίσει και τυπικά μία θέση για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

    Την ίδια ώρα η ΑΕΚ υποδέχεται τον ΟΦΗ. Οι "κιτρινόμαυροι" θέλουν μόνο νίκη και παράλληλα "στραβοπάτημα" του Παναθηναϊκού στο Καυταντζόγλειο για να ανέβουν και πάλι στη δεύτερη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Από την άλλη οι Κρητικοί μάχονται για την παραμονή στην Α Εθνική και θα προσπαθήσουν για ένα θετικό αποτέλεσμα μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο.

    Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Λεβαδειακό. Ο "δικέφαλος του Βορρά" με νίκη θα εξασφαλίσει και τυπικά το ευρωπαϊκό εισιτήριο, ενώ η ομάδα της Λιβαδειάς θα προσπαθήσει για ένα θετικό αποτέλεσμα-βήμα παραμονής στα μεγάλα σαλόνια.

    Σημαντικό παιχνίδι για την μάχη που κάνει για την παραμονή δίνει ο Πανιώνιος, ο οποίος δοκιμάζεται στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο. Οι "κυανέρυθροι" θέλουν μόνο νίκη για να παραμείνουν "ζωντανοί" ενώ ο Ατρόμητος προσπαθήσει για τη νίκη γοήτρου περισσότερο και της μαθηματικές ελπίδες που έχει για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

    Στα υπόλοιπα παιχνίδια, η καταδικασμένη σε υποβιβασμό Καλλιθέα υποδέχεται την Ξάνθη που θέλει νίκη για να εξασφαλίσει και μαθηματικά το ΟΥΕΦΑ και ο Ακράτητος θα υποδεχτεί τον Απόλλωνα Καλαμαριάς.

    Η 28η αγωνιστική

    ΣΑΒΒΑΤΟ

    17:45 (Αιγάλεω) Αιγάλεω-Ιωνικός (Alpha)

    ΚΥΡΙΑΚΗ

    19:00 (Καυτανζόγλειο) Ηρακλής-Παναθηναϊκός (Alpha)

    19:00 (Τούμπας) ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός (Supersport)

    19:00 (Ανω Λιοσίων) Ακράτητος-Απόλλων Καλαμαριάς (Alpha)

    19:00 (Περιστερίου) Ατρόμητος Αθηνών-Πανιώνιος (Alpha)

    19:00 (Καλλιθέας) Καλλιθέα-Ξάνθη (Supersport)

    19:00 (ΟΑΚΑ) ΑΕΚ-ΟΦΗ (Supersport)

    21:15 (Αλκαζάρ) Λάρισα-Ολυμπιακός (Alpha)

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΥΝΟΛΟ ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ

    ΑΓ. Ν-Ι-Η Ν-Ι-Η Ν-Ι-Η ΤΕΡΜ. ΒΑΘ.

    1. Ολυμπιακός 27 23-0-4 13-0-1 10-0-3 60-18 69

    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

    2. Παναθηναϊκός 27 19-4-4 12-1-1 7-3-3 48-22 61

    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 3. ΑΕΚ 27 19-3-5 11-1-1 8-2-4 39-20 60

    4. Ηρακλής 27 13-6-8 11-1-1 2-5-7 35-26 45

    5. Ξάνθη 27 12-7-8 9-5-0 3-2-8 28-23 43

    . ΠΑΟΚ 27 12-7-8 9-2-2 3-5-6 39-26 43

    7. Ατρόμητος 27 10-6-11 7-4-2 3-2-9 31-33 36

    8. Λάρισα 27 9-8-10 9-3-1 0-5-9 28-32 35

    9. Αιγάλεω 27 8-8-11 6-3-4 2-5-7 22-33 32

    . Απόλλων Καλ. 27 8-8-11 6-5-3 2-3-8 27-33 32

    11. Ιωνικός 27 6-11-10 6-5-3 0-6-7 34-39 29

    12. Λεβαδειακός 27 7-7-13 7-4-3 0-3-10 20-29 28

    13. ΟΦΗ 27 5-10-12 4-5-4 1-5-8 19-34 25

    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

    14. Πανιώνιος 27 6-5-16 3-4-7 3-1-9 24-44 23

    15. Ακράτητος 27 4-6-17 3-4-6 1-2-11 18-40 18

    16. Καλλιθέα 27 3-8-16 3-5-6 0-3-10 23-43 17

    [15] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Σύσκεψη για τα μέτρα του τελικού

    14/4/2006 5:13:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Πραγματοποιήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου η σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του τελικού ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ για το Κύπελλο Ελλάδας, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 6 Μαΐου στο «Παγκρήτιο» στάδιο. Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου, Γιώργος Μιχαλάκης, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βασίλης Γκαγκάτσης, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου, Νίκος Τζώρτζογλου, εκπρόσωποι του Ολυμπιακού (Γιάννης Μώραλης, Θανάσης Παπαβασιλείου), της ΑΕΚ (Ακης Τάκης, Γιάννης Καπογιάννης, Πολύκαρπος Δημητρόπουλος) και της ΔΕΑΒ. Όπως αποφασίστηκε, θα τυπωθούν 24.300 εισιτήρια. Οι δύο ομάδες θα μοιραστούν από 9.050 (θα τα παραλάβουν τη Μεγάλη Τρίτη), ενώ τα εναπομείναντα 6.200 θα παραλάβει η Ομοσπονδία, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες της. Τυπικά γηπεδούχος θα είναι ο Ολυμπιακός, ύστερα από τη διενέργεια της σχετικής κλήρωσης.

    Τα εισιτήρια θα τυπωθούν σε κόκκινο (για τον Ολυμπιακό), κίτρινο (για την ΑΕΚ) και μπλε χρώμα (για την ΕΠΟ), ενώ ουδείς κάτοχος εισιτηρίου θα μπορέσει να μπει σε τμήμα των κερκίδων με διαφορετικό χρώμα. Οι οπαδοί των δύο ομάδων θα τοποθετηθούν στο στάδιο ως εξής: εκείνοι της ΑΕΚ θα φιλοξενηθούν στις θύρες 4-10, οι του Ολυμπιακού θα μπουν στις θύρες 12-18, ενώ τα εισιτήρια της ΕΠΟ αντιστοιχούν στις θύρες 1, 2, 3, 19 και 20. Για λόγους ασφαλείας θα μείνει κενή η θύρα 11 (χωρητικότητας 1.500 ατόμων). Οι ομάδες θα προπονηθούν στο «Παγκρήτιο» στάδιο την παραμονή του αγώνα, ενώ η τελική σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί εκ νέου στην πόλη της Κρήτης στις 27 Απριλίου.

    [16] Μπάσκετ

    Διατήρηση πρωτιάς και ντέρμπι ουράς

    14/4/2006 3:37:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Μετά το άδοξο φινάλε στην Ευρωλίγκα, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αλλά και ο Άρης που δεν κατάφερε να πάρει το τρόπαιο στο ULEB Cup, επιστρέφουν στην ελληνική πραγματικότητα και το Πρωτάθλημα της Α1 μπάσκετ με σημαντικές αναμετρήσεις στην 23η αγωνιστική. Ο πρωτοπόρος ΠΑΟ θα ταξιδέψει στην Πάτρα, όπου θα αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα και έχει στόχο τη νίκη, αφενός για να ανέβει η ψυχολογία μετά τον αποκλεισμό από το φάιναλ φορ και αφετέρου να διατηρήσει με άνεση την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Ο δεύτερος Ολυμπιακός από την πλευρά του υποδέχεται την Κυριακή τον Άρη, με τις δύο ομάδες να προέρχονται από ατυχία στην Ευρώπη. Οι "ερυθρόλευκοι" θα θελήσουν τη νίκη για να παραμείνουν στη δεύτερη θέση, ενώ οι "κιτρινόμαυροι" θα προσπαθήσουν για το θετικό αποτέλεσμα και να συνεχίσουν την προσπάθεια να πλασαριστούν στην πρώτη τετράδα.

    Ντέρμπι με τρόπαιο παραμονή και οκτάδα

    Η ένατη της βαθμολογίας Ολύμπια υποδέχεται τον όγδοο Πανιώνιο. Οι "πορτοκαλί" θα προσπαθήσουν για τη νίκη που θα τους φέρει σε τροχιά οκτάδας, ενώ οι "κυανέρυθροι" θα προσπαθήσουν να αποδράσουν από τη Λάρισα με το "ροζ φύλλο" αγώνα για πάρουν ασφαλή διαφορά.

    Ο Ηρακλής υποδέχεται την ΑΕΚ. Ο "Γηραιός" μετά τα τελευταία θετικά αποτελέσματα θέλει να πάρει μία ακόμα νίκη για να βρεθεί ακόμα πιο κοντά στην παραμονή, ενώ η ΑΕΚ με νίκη θα κάνει ένα ακόμα βήμα για να βρεθεί πιο κοντά στην εξάδα.

    Μεγάλο παιχνίδι για την παραμονή είναι αυτό ανάμεσα στον ΓΣ Λάρισας και τον Μακεδονικό. Αμφότερες οι δύο ομάδες βρίσκονται στη διακεκαυμένη ζώνη και η νίκη αποτελεί μονόδρομο.

    Στα υπόλοιπα δύο παιχνίδια το Μαρούσι υποδέχεται τον ΠΑΟΚ με τις δύο ομάδες να θέλουν νίκη για να διατηρήσουν τα κεκτημένα και ο Πανελλήνιος υποδέχεται τον Κολοσσό, με τους "Ολυμπιονίκες" να θέλουν νίκη για να διατηρηθούν στην 4η θέση της βαθμολογίας.

    Η 23η αγωνιστική

    ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΝΕΑΠΟΛΗ 17:00 ΟΛΥΜΠΙΑ ΧΑΛ. ΚΑΡΑΛΗ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ FORTHNET ba106155 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ 17:00 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ - ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ ba106156 ΤΟΦΑΛΟΣ 17:00 ΑΠΟΛΛΩΝ ΑXAIA CLAUSS-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ(ET1) ba106157 ΙΒΑΝΩΦΕΙΟ 17:00 ΗΡΑΚΛΗΣ - ΑΕΚ ba106158 ΚΟΖΑΝΗ 17:00 ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ alfa - Γ.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΔΑΜΟΥ ba106159 ΑΓ. ΘΩΜΑΣ 19:00 ΜΑΡΟΥΣΙ HONDΑ - ΠΑΟΚ MARFIN (S/S) ba106160

    ΚΥΡΙΑΚΗ 16/4/2006 ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΕΦ 17:00 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΡΗΣ(ET1) ba106161

    1 ΠΑΟ 42 (22) 20- 2 11- 0 9- 2 1920 -1605 +315

    2 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. 40 (22) 18- 4 11- 0 7- 4 1804 -1585 +219

    3 ΜΑΡΟΥΣΙ HONDA 38 (22) 16- 6 10- 1 6- 5 1607 -1496 +111

    4 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ G.S. 35 (22) 13- 9 7- 4 6- 5 1643 -1611 +32

    5 ΑΡΗΣ 34 (22) 12-10 8- 3 4- 7 1632 -1566 +66

    6 Π.Α.Ο.Κ MARFIN 33 (22) 11-11 7- 4 4- 7 1676 -1740 -64 3 1.053

    7 A.E.K. 33 (22) 11-11 7- 4 4- 7 1699 -1662 +37 3 0.950

    8 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ FORTHNET 32 (22) 10-12 9- 2 1-10 1663 -1739 -76

    9 ΟΛΥΜΠΙΑ HAL.KARALI 31 (22) 9-13 7- 4 2- 9 1633 -1628 +5

    10 ΑΠΟΛΛΩΝ AXAIA CLAUSS 30 (22) 8-14 5- 6 3- 8 1685 -1719 -34

    11 ΗΡΑΚΛΗΣ 29 (22) 7-15 6- 5 1-10 1539 -1670 -131 7

    12 ΓΣ ΛΑΡΙΣΑΣADAMOU 29 (22) 7-15 6- 5 1-10 1638 -1789 -151 4 2

    13 ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ alfa 29 (22) 7-15 5- 6 2- 9 1630 -1732 -102 4 1

    14 ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ 27 (22) 5-17 4- 7 1-10 1504 -1731 -227

    [17] Μπάσκετ

    Πολυτιμότερος όλων ο Κακιούζης

    14/4/2006 7:35:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Μπορεί Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός να μην κατάφεραν να προκριθούν στο φαϊναλ φορ της Ευρωλίγκα, αλλά από το μεγάλο ραντεβού της Πράγας δεν θα λείψει ούτε φέτος η "ελληνική νότα". Ο διεθνής άσος της Μπαρτσελόνα Μιχάλης Κακιούζης, που αναδείχθηκε MVP των τρίτων προημιτελικών της Ευρωλίγκα με 23 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης της διοργάνωσης (index), θα είναι ο πρεσβευτής του ελληνικού μπάσκετ στη γιορτή του αθλήματος που θα διεξαχθεί από 28-30 Απριλίου. Χθες ο αρχηγός της πρωταθλήτριας Ευρώπης, στον τρίτο "εμφύλιο" προημιτελικό με τη Ρεάλ Μαδρίτης, οδήγησε τους "μπαλουγκράνα" στο 2-1 επικρατώντας στο "Παλαου Μπαυγκράνα" της "βασίλισσας" με 76-70. Ο Κακιούζης σε 23 λεπτά συμμετοχής πέτυχε 19 πόντους με 5/7 δίποντα, 2/3 τρίποντα και 3/3 βολές, ενώ "μάζεψε" επίσης 5 ριμπάουντ και μοίρασε 2 ασίστ, κάνοντας μόλις 1 λάθος.

    Τρίτος στο index ο Σπανούλης

    Μία ακόμη ελληνική παρουσία στις πρώτες θέσεις του σύστηματος index είναι αυτή του διεθνή άσου του Παναθηναϊκού, Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος φιγουράρει στην τρίτη θέση του συστήματος με 20 βαθμούς.

    Ο Σπανούλης παράλληλα είχε και τον καλύτερο μέσο όρο στο index σε ολόκληρο τον προημιτελικό γύρο, δηλαδή 22 βαθμούς σε τρεις αναμετρήσεις. Λίγο πιο πάνω από τον πάικτη του "τριφυλλιού" βρέθηκε ο Τούρκος γκαρντ της ισπανικής Ταουγκρές, Σερκάν Εντογκάν, που συγκέντρωσε 22 βαθμούς στο index.

    Στο σύστημα αξιολόγησης κολουθούν ακόμη οι Νίκολα Βούιτσιτς της Μακάμπι (19), Μάικ Μπατίστ του Παναθηναϊκού και Σοφοκλής Σχορτσιανίτης του Ολυμπιακού (18).

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Η Μπαρτσελόνα το 4ο εισιτήριο

    [18] Μπάσκετ

    Χωρίς οπαδούς οι "πράσινοι" με το Μαρούσι

    14/4/2006 6:26:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών θα πληρώσει ο Παναθηναϊκός την απρεπή συμπεριφορά μερίδας των φιλάθλων του στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Το "τριφύλλι" συμπλήρωσε πέντε επιπλήξεις και σύμφωνα με τον κανονισμό, ο αθλητικός δικαστής του επέβαλε την ποινή της διεξαγωγής του επόμενου εντός έδρας αγώνα χωρίς την παρουσία θεατών. Έτσι η ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς θα υποδεχτεί στο ΟΑΚΑ το Μαρούσι στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής για την Α1 ανδρών στο μπάσκετ, χωρίς τον κόσμο του. Εκτός όμως από την παραπάνω ποινή, ο αθλητικός δικαστής επέβαλλε στην "πράσινη" διοίκηση συνολικό πρόστιμο 22.800 ευρώ.

    Απαλλάχθηκε ο Ελληνιάδης

    Αντίθετα ο Σταύρος Ελληνιάδης του Ολυμπιακού, που είχε αποβληθεί από τον πάγκο του Ολυμπιακού και κλήθηκε να απολογηθεί με βάση το άρθρο 44, σύμφωνα με το οποίο κινδύνευε με αποκλεισμό ενός έως έξι μηνών απαλλάχθηκε των κατηγοριών. Οι "ερυθρόλευκοι" προσκόμισαν στον αθλητικό δικαστή τα αποδεικτικά έγγραφα, σύμφωνα με τα οποία ούτε στο φύλλο αγώνος, ούτε στην έκθεση του παρατηρητή, αλλά ούτε και στην έκθεση της ΔΕΑΒ αναγραφόταν πουθενά η λέξη "αποβλήθηκε".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Διατήρηση πρωτιάς και ντέρμπι ουράς

    "Καπάρωσε" με θρίαμβο την πρώτη θέση

    [19] Μπάσκετ

    ΝΒΑ: "Μαγικό" Ορλάντο στο Σαν Αντόνιο

    14/4/2006 1:49:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Σημαντική νίκη πέτυχαν οι Ορλάντο Μάτζικ που επικράτησαν με 92-80 των Σπερς μέσα στο Σαν Αντόνιο. Κλειδί για την σπουδαία νίκη ήταν η άμυνα των Μάτζικ ειδικά στο 4ο δωδεκάλεπτο, όταν και οι Σπερς πέτυχαν μόλις 11 πόντους. Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Ορλάντο ο Χάουαρντ ο οποίος πέτυχε 22 πόντους και μάζεψε 13 ριμπάουντ. Για το Σαν Αντόνιο πρώτος σκόρερ ήταν ο Τιμ Ντάννκαν με 31 πόντους και 13 ριμπάουντ. Στο Κλίβελαν, οι Καβαλίερς χωρίς τον ΛεΜπρον Τζέιμς που ήταν τραυματίας, επικράτησαν της Νέας Υόρκης με 91-87, ενώ στο Φοίνιξ οι Σανς πήραν σπουδαία νίκη με 117-104 των Ντάλας Μάβερικς. Πρώτος σκόρερ για τους "Ήλιους" ο Σον Μάριον με 29 πόντους, ενώ για τους Μαβς πρώτος σκόρερ ήταν ο Ντιρκ Νοβίτσκι με 36 πόντους και 11 ριμπάουντ.

    Τα αποτελέσματα

    Κλίβελαντ-Νέα Υόρκη 91-87

    Σαν Αντόνιο-Ορλάντο 80-92

    Φοίνιξ-Ντάλας 117-104

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

    ΑΝΑΤΟΛΗ

    Περιφέρεια Ατλαντικού

    Νιού Τζέρσεϊ 47-31 Φιλαδέλφεια 37-41 Βοστώνη 32-46 Τορόντο 26-53 Νέα Υόρκη 22-56

    Κεντρική περιφέρεια

    Υ-Ντιτρόϊτ 63-15 Κλίβελαντ 48-31 Μιλγουόκι 38-40 Ιντιάνα 38-40 Σικάγο 37-41

    Νοτιοανατολική περιφέρεια

    Χ-Μαϊάμι 51-27 Ουάσινγκτον 39-39 Ορλάντο 34-44 Ατλάντα 24-54 Σάρλοτ 22-56

    ΔΥΣΗ

    Βορειοδυτική περιφέρεια

    Ντένβερ 44-35 Γιούτα 39-39 Σιάτλ 33-45 Μινεσότα 33-46 Πόρτλαντ 21-57

    Περιφέρεια Ειρηνικού

    Φοίνιξ 52-26 Λ.Α. Κλίπερς 45-33 Σακραμέντο 42-37 Λ.Α. Λέικερς 41-38 Γκόλντεν Στέϊτ 31-47

    Νοτιοδυτική περιφέρεια

    Χ-Σαν Αντόνιο 60-19 Χ-Ντάλας 59-21 Μέμφις 46-33 Νέα Ορλεάνη/Οκλαχόμα 38-40 Χιούστον 33-46

    * Χ = Προκρίθηκε στα πλέι οφ ** Υ = Εξασφάλισε την «πρωτιά» στην περιφέρεια

    [20] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Τρεις παίκτες θέλει ο Μουρίνιο

    14/4/2006 2:25:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Στην απόκτηση τριών παικτών τη νέα μεταγραφική περίοδο θα προχωρήσει η Τσέλσι, όπως αποκάλυψε ο Ζοσέ Μουρίνιο. Ο Πορτογάλος τεχνικός των "μπλε" σε του στην εφημερίδα "The Times" είπε χαρακτηριστικά: "Τρεις παίκτες θα πάρουμε και τρεις παίκτες θα φύγουν", δήλωσε ο διάσημος Πορτογάλος τεχνικός χωρίς να θελήσει να μιλήσει με ονόματα. Και συνέχισε: "Και αυτό είναι φυσικό. Κάθε ομάδα θέλει τις αλλαγές της για να παρουσιαστεί πιο δυνατή. Η ομάδα είναι καλή, αλλά θέλω να γίνει ακόμη καλύτερη. Για αυτό το λόγο θα πάρουμε τρεις παίκτες, έναν σε κάθε γραμμή". Σίγουρα το ένα από τα ονόματα είναι ο Μίκαελ Μπάλακ της Μπάγερν Μονάχου, όσον αφορά τη μεσαία γραμμή, ο οποίος μάλιστα είναι πολύ κοντά στο να μετακομίσει στο Λονδίνο, ενώ απομένει να μαθευτούν ποιοι θα αποκτηθούν για την άμυνα και την επίθεση.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 14 April 2006 - 16:53:46 UTC