Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-03-17

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αναπτύσσεται"
  • [02] Βάρδια… από το σπίτι
  • [03] Σε νοσοκομείο του Τελ Αβίβ ο Σαρόν
  • [04] Έτοιμος ο Τσιρίλο για την καλλιθέα

    [01] Πολιτική

    Ομιλία Π. Παυλόπουλου στο Καρπενήσι

    "Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αναπτύσσεται"

    17/3/2006 7:46:00 μμ

    Απολογισμό των δράσεων και των μεταρρυθμιστικών πρωτοβουλιών του υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, τόσο για τα ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της σύνδεσής της με την περιφερειακή ανάπτυξη γενικότερα, όσο και για τα θέματα που αφορούν την Πολιτική Προστασία, έκανε από το Καρπενήσι ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, μιλώντας στη 12η Σύνοδο των Γενικών Γραμματέων Περιφερειών της χώρας. Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι η διαφορά στα τελευταία δύο χρόνια, "σε σχέση μ' αυτά που συνέβαιναν στο παρελθόν, είναι τεράστια. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, επιτέλους, αποκτά οντότητα και δύναμη απόφασης. Ο Α' βαθμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι γνωστό ότι θα έχει σε λίγες μέρες το νέο θεσμικό του πλαίσιο, ενώ έχουν ρυθμιστεί τα οικονομικά του μέσα από ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα, το οποίο δίνει διπλάσια χρήματα απ' ό,τι έδιναν τα προγράμματα εκείνα τα οποία είχαν διαμορφώσει οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ".

    Ο υπουργός πρόσθεσε ότι "το ίδιο συμβαίνει και σε μεγαλύτερο ακόμη βαθμό και με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση", ενώ επισήμανε ότι "ο Κώδικας θα είναι έτοιμος στους αμέσως επόμενους μήνες. Σε σχέση με τα οικονομικά της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, οι πόροι, όπως είπε, μέσα σε δύο μόλις χρόνια, τριπλασιάστηκαν. "Και δεν είναι μόνον αυτό: Θεσμοθετήθηκαν πόροι που δεν είχαν ποτέ θεσμοθετηθεί. Και, σε σχέση με τον προϋπολογισμό του 2004, ο προϋπολογισμός του 2006 έχει τριπλάσιους καθαρούς πόρους για τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση".

    Κάνοντας τον απολογισμό της λειτουργίας της Πολιτικής Προστασίας τα τελευταία δύο χρόνια, ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι και εδώ οι διαφορές σε σχέση με το παρελθόν είναι τεράστιες, υπενθυμίζοντας σε ποια κατάσταση ήταν η Πολιτική Προστασία πριν από τρία χρόνια. Παράλληλα τόνισε ότι "τώρα, ακόμη και στην κρίση στον Έβρο, που δεν έχει λήξει ακόμη, αλλά όπως όλα δείχνουν βαίνει προς εκτόνωση, υπήρξε ο σχεδιασμός ώστε να έχουμε λιγότερες καταστροφές και κυρίως να μην κινδυνεύσουν άνθρωποι".

    [02] Κοινωνία

    Απουσίαζαν γιατροί στο νοσοκομείο Βόλου

    Βάρδια από το σπίτι

    17/3/2006 9:22:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Εφημερία χωρίς γιατρούς είχε το βράδυ της Πέμπτης το Νοσοκομείο Βόλου, όπως διαπίστωσαν δύο Εισαγγελείς που έκαναν αιφνιδιαστικό έλεγχο μετά από έγγραφες καταγγελίες πολιτών. Συγκεκριμένα, οι 15 από τους συνολικά 23 γιατρούς που εφημέρευαν απουσίαζαν από τις θέσεις τους, επιβεβαιώνοντας τις καταγγελίες ότι το νοσοκομείο υπολειτουργεί τις νυχτερινές ώρες. Ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ζήτησε την παραίτηση της διοικητού του νοσοκομείου, Ευαγγελίας Κουρτέλη και την τιμωρία του υπευθύνου γιατρού εφημερίας, τονίζοντας: "αν και όπου σημειωθούν τέτοια φαινόμενα, θα αντιμετωπιστούν με αυστηρότητα. Το σύστημα υγείας τελεί υπό συνεχή ετοιμότητα". Την άσκηση ποινικών διώξεων για παράβαση καθήκοντος στους απόντες ιατρούς ζήτησε η αντιεισαγγελέας Βόλου, ενώ διατάχθηκε ένορκη διοικητική εξέταση και οι απόντες αντιμετωπίζουν μέχρι και το ενδεχόμενο της αργίας.

    Όπως δήλωσε ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Βόλου, Θεόφιλος Μερίδης, ο Εισαγγελέας έφτασε στο νοσοκομείο περίπου μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα και, με την βοήθεια αστυνομικών, έλεγξε ποιοι γιατροί βρίσκονταν στη θέση τους.

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου, Λεωνιδας Αναστασίου, δικαιολόγησε τις απουσίες, υποστηρίζοντας ότι το νοσοκομείο λειτουργούσε ομαλά, καθώς δεν έλειπαν γιατροί βασικών ειδικοτήτων. Η διοικητής του νοσοκομείου, πάντως, ουδέποτε είχε διαπιστώσει απουσίες σε δικούς της ελέγχους, ούτε είχε δεχθεί σχετικές καταγγελίες.

    Σύμφωνα με τον κ. Μερίδη, ο αριθμός των εφημερευόντων γιατρών είναι μεγάλος και οι χώροι ανεπαρκείς, οπότε αρκετοί γιατροί πηγαίνουν σπίτι τους όταν φεύγει ο μεγάλος όγκος δουλειάς.

    [03] Μ. Ανατολή

    Μετά τις βουλευτικές εκλογές της 28ης Μαρτίου

    Σε νοσοκομείο του Τελ Αβίβ ο Σαρόν

    17/3/2006 10:51:00 μμ

    Την πιθανότητα να μεταφερθεί ο Ισραηλινός πρωθυπουργός σε νοσοκομείο του Τελ Αβίβ, μετέδωσε το κανάλι 10 της ισραηλινής τηλεόρασης. Ο Αριέλ Σαρόν νοσηλεύεται από τις αρχές Ιανουαρίου στο νοσοκομείο Χαντάσα της Ιερουσαλήμ, έπειτα από εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη και βρίσκεται όλο αυτό το διάστημα σε κωματώδη κατάσταση. Η μεταφορά του στο νοσοκομείο Τελ Χασόμερ Σίμπα του Τελ Αβίβ αναμένεται να γίνει μετά τις βουλευτικές εκλογές της 28ης Μαρτίου, σύμφωνα με το κανάλι. Ο εκπρόσωπος του νοσοκομείου Χαντάσα, Ρον Κρούμερ μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο δήλωσε ότι "καμία τέτοια απόφαση δεν έχει ληφθεί προς το παρόν".

    Υπενθυμίζεται ότι στις 2 Μαρτίου, η ιατρική ομάδα που περιθάλπει τον 78χρονο Σαρόν μετά την εισαγωγή του στο Χαντάσα στις 4 Ιανουαρίου, συμβουλεύθηκαν γιατρούς του νοσοκομείου Τελ Χασόμερ Σίμπα του Τελ Αβίβ, ειδικούς στην αποκατάσταση θυμάτων εγκεφαλικών επεισοδίων. Έπειτα από τις διαβουλεύσεις αυτές, αποφασίστηκε να παραμείνει ο Σαρόν στο νοσοκομείο Χαντάσα Εϊν Κερέμ της Ιερουσαλήμ. Στις 6 Μαρτίου, ο καθηγητής Σλόμο Μορ-Γιόσεφ, διευθυντής του Χαντάσα, δήλωσε στον τύπο πως "οι πιθανότητες επιβίωσης του Σαρόν δεν είναι μηδαμινές". "Συμβουλευθήκαμε ισραηλινούς και ξένους ειδικούς και κανείς δεν είπε ότι δεν έχει καμία πιθανότητα επιβίωσης. Το ερώτημα που τίθεται είναι σε ποια κατάσταση θα βρίσκεται αν ξυπνήσει", πρόσθεσε.

    [04] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Έτοιμος ο Τσιρίλο για την καλλιθέα

    17/3/2006 9:08:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη ο Μπρούνο Τσιρίλο. Ο Ιταλός αμυντικός της ΑΕΚ τραυματίστηκε στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο, η πρώτη εκτίμηση ήταν ότι θα επανέλθει σε δέκα ημέρες στην αγωνιστική δράση, αυτός όμως "μπήκε" σε χρόνο ρεκόρ σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης και σήμερα συμπεριλήφθηκε στην αποστολή για το αυριανό παιχνίδι με την Καλλιθέα στο "Ελ Πάσο". Ο Φερνάντο Σάντος δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τραυματία Σορεντίνο, ο οποίος ακολούθησε ελαφρύ πρόγραμμα εκγύμνασης, και τον τιμωρημένο Χρήστο Κόντη, ενώ, όπως ανακοινώθηκε από την ΠΑΕ, ο Παναγιώτης Κονέ θα αγωνιστεί με την ομάδα Νέων του συλλόγου. Οι 20 ποδοσφαιριστές που επέλεξε ο Πορτογάλος τεχνικός είναι οι Χιώτης, Αραμπατζής, Γεωργέας, Τσιρίλο, Αλεξόπουλος, Μόρας, Δέλλας, Τζιωρτζιόπουλος, Τσάνκο, Κατσουράνης, Ιβιτς, Εμερσον, Λάκης, Λυμπερόπουλος, Σοάρες, Βενγκλίνσκι, Ζούλιο Σέζαρ, Καπετάνος, Κυριακίδης και Πλιάτσικας.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 17 March 2006 - 21:50:53 UTC