Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-08-22

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με το βλέμμα στη Δυτική Όχθη
  • [02] Στηρίζουν τον αρχηγό της Σκότλαντ Γιαρντ
  • [03] "Ασπρόμαυρη" υπεροχή στο ντέρμπι "δικεφάλων"
  • [04] "Εσω έτοιμος" ο Ολυμπιακός
  • [05] Ελπιδοφόρα ήττα από τους "ατζούρι"

    [01] Μ. Ανατολή

    Φεύγουν και οι τελευταίοι έποικοι από τη Γάζα

    Με το βλέμμα στη Δυτική Όχθη

    22/8/2005 10:18:00 πμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: BBC

    Σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθεί η εκκένωση των οικισμών στη Λωρίδα της Γάζας. Στη συνέχεια, το κέντρο βάρους των ισραηλινών δυνάμεων θα μετατεθεί στη Δυτική Όχθη, όπου πρόκειται να εκκενωθούν τέσσερις οικισμοί, εν μέσω έντονων, όπως προβλέπεται αντιδράσεων. Ήδη, την Κυριακή εβραίοι έποικοι που αντιτίθενται στην αποχώρηση πέταξαν βόμβα μολότοφ σε ισραηλινό στρατιωτικό όχημα , όπως ανακοίνωσε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου του ισραηλινού στρατού, Νταν Χαλούτζ. Παράλληλα, 2000 διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί στους οικισμούς Σανούρ και Χομές και εκτιμάται, ότι θα προβάλουν ισχυρή αντίσταση. Αξιωματούχοι του στρατού υποστηρίζουν, ότι κάποιοι από τους διαδηλωτές έχουν στην κατοχή τους όπλα και πιστεύουν, ότι δε θα διστάσουν να τα χρησιμοποιήσουν. Με αυτά τα δεδομένα, μένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν ένοπλες στρατιωτικές ομάδες για την απομάκρυνση των εποίκων, σε αντίθεση με ό,τι ίσχυσε στη Γάζα, όπου οι στρατιώτες ήταν άοπλοι.

    Ικανοποιημένος ο Σαρόν

    Στο μεταξύ, αργά χθες το βράδυ, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Αριελ Σαρόν επισκέφθηκε το στρατόπεδο Ειν Χασλόσα, κοντά στη Λωρίδα της Γάζας, για να εκφράσει την ικανοποίησή του για την επιτυχή εξέλιξης της διαδικασίας εκκένωσης των οικισμών.

    "Φέρατε σε πέρας αυτήν την πολύ δύσκολη επιχείρηση, δύσκολη τόσο για εσάς όσο και για τους κατοίκους των οικισμών, με ένα τρόπο που ενισχύει τον σεβασμό απέναντί σας και σας ευχαριστούμε γι αυτό", τόνισε ο Αριέλ Σαρόν μιλώντας στους συγκεντρωμένους στρατιωτικούς.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Απομακρύνονται και οι τελευταίοι

    [02] Κόσμος

    Άποκαλυπτικά στοιχεία για το θάνατο του Μενέζες

    Στηρίζουν τον αρχηγό της Σκότλαντ Γιαρντ

    22/8/2005 8:46:00 πμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΑΠΕ- ΝΕΤ- ΝΕΤ 105,8

    Στήριξη στον αρχηγό της Σκότλαντ Γιαρντ, Ίαν Μπλερ παρείχε ο υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, Τσαρλς Κλαρκ καθώς το φως της δημοσιότητας είδαν στοιχεία αποκαλυπτικά για τον τρόπο δράσης της Μητροπολιτικής Αστυνομίας και των μυστικών υπηρεσιών, όσον αφορά το θάνατο του Βραζιλιάνου, Ζαν Τσαρλς ντε Μενέζες, ο οποίος πυροβολήθηκε θανάσιμα στις 22 Ιουλίου, ύστερα από υποψίες, ότι ήταν καμικάζι. Όπως παραδέχτηκε σε συνέντευξή του, ο ίδιος ο Μπλερ, για 24 ώρες δε γνώριζε, πως οι άνδρες του είχαν σκοτώσει έναν αθώο πολίτη. "Η ουσία είναι, ότι τη συγκεκριμένη στιγμή και για τις επόμενες 24 ώρες, εγώ και όσοι με ενημέρωναν , πιστεύαμε ότι ο άνθρωπος που πυροβολήθηκε ήταν βομβιστής αυτοκτονίας" δήλωσε ο αρχηγός της Σκότλαντ Γιαρντ, στην εφημερίδα "News of the World".

    Ο υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας έσπευσε να στηρίξει πολιτικά τον Μπλερ εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τον τρόπο δουλειάς, όχι μόνο του αρχηγού της, αλλά συνολικά της Μητροπολιτικής αστυνομίας όσον αφορά την έρευνα για το θάνατο του Μενέζες.

    Τον Μπλερ υποστήριξε και ο Αντιπρόεδρος της βρετανικής Κυβέρνησης Τζον Πρέσκοτ, ο οποίος απάντησε θετικά, ερωτώμενος, αν ο Τόνι Μπλερ εμπιστεύεται τον επικεφαλής της Αστυνομίας.

    Ωστόσο, ο Πρέσκοτ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να διεξαχθεί δημόσια έρευνα, όπως έχουν ζητήσει οι συγγενείς του Μενέζες, καθώς και οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

    Τέλος, σχολίασε επικριτικά τον τρόπο με τον οποίο η βρετανική Αστυνομία πρόσφερε αποζημίωση 15.000 στερλινών (22.000 ευρώ) στην οικογένεια του άτυχου Βραζιλιάνου.

    [03] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    "Ασπρόμαυρη" υπεροχή στο ντέρμπι "δικεφάλων"

    22/8/2005 11:12:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Μόνο καθ όνομα ήταν το χθεσινό φιλικό των "δικεφάλων" στην Τούμπα, όπου ο ΠΑΟΚ, μπροστά σε 15.000 φίλους του έδειξε πολλά καλά στοιχεία ενόψει της αυλαίας του φετινού πρωταθλήματος και επικράτησε της ΑΕΚ με 2-0. Σε ένα ματς πλούσιο σε φάσεις, ένταση, πάθος και δύναμη οι Θεσσαλονικείς που για μια ακόμη φορά καθοδηγούνταν με μαεστρία από τον δαιμόνιο Σικαμπάλα, είχαν στο 44 οριζόντιο δοκάρι σε απευθείας φάουλ του Χαραλάμπους, καθώς στη συνέχεια ο Σορεντίνο μπλόκαρε τη μπάλα στη γραμμή, υπό τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων ότι την είχε περάσει. Ό,τι όμως δεν κατάφερε ο Χαραλάμπους στην εκπνοή του α μέρους, το πέτυχε λίγο μετά τη σέντρα του β μέρους ο Αρμάντο Φουτσίνι που ξεχύθηκε στον αιφνιδιασμό και άνοιξε με πλασέ το σκορ 1-0, προκαλώντας ντελίριο ενθουσιασμού. Το τελικό σκορ 2-0 διαμόρφωσε στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα, ο νεοεισελθών στη θέση του Μίετσελ, Χριστοδουλόπουλος. Στο 75 μετά από σέντρα του Κωνστανινίδη ο νεαρός φορ με κεφαλιά «ψαράκι» έστιελ τη μπάλα να αναπαυτερί για δέυτερη φορά στην εστία του Ιταλού πορτιέρο της ΑΕΚ, που στο ντεμπούτο του Κώστα Κατσουράνη έδειξε σημαντικά κενά στην άμυνα. Λίγο πριν το τέλος του αγώνα αποχώρησε χωλαίνοντας ο Βλάνταν Ίβιτς.

    Οι συνθέσεις των ομάδων

    ΠΑΟΚ: Τοχούρογλου (46 Φερναντέζ), Χαραλάμπους, Καρυπίδης, Ακιέλ (81΄ Ζωγραφάκης), Ζαγοράκης (81΄ Βαγγελής), Μέγκαχεντ (71΄ Χασιώτης), Μαλαδένης (81΄ Ηλιάδης), Φουτσίνι (59΄ Εγκωμίτης), Σικαμπάλα (74΄ Μπαλάφας), Σαλπιγγίδης (57΄ Κωνσταντινίδης), Μίετσελ (74΄ Χριστοδουλόπουλος)

    ΑΕΚ: Σορεντίνο, Κόντης, Μόρας, Αλεξόπουλος, Μάλμπασα (46΄ Γεωργέας), Κατσουράνης (46΄ Τσάνκο), Ίβιτς (85΄ Πλιάτσικας), Λυμπερόπουλος (71΄ Σαπάνης), Λάκης (81΄ Κρασσάς), Βενλίνσκι, Ζούλιο Σέζαρ (57΄ Σοάρες)

    [04] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    "Εσω έτοιμος" ο Ολυμπιακός

    22/8/2005 10:50:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Σε υψηλό βαθμό ετοιμότητας, αν εξαιρέσει κανείς κάποια αμυντικά κενά, ενόψει της πρεμιέρας του πρωταθλήματος εμφανίστηκε ο Ολυμπιακός στο χθεσινό φιλικό του Καραϊσκάκη με την Εσπανιόλ. Οι "ερυθρόλευκοι" με κορυφαίους τους νεοαποκτηθέντες Τουρέ, Μπαμπαγκίντα και με "εκτελεστή" τον επίσης νεοαποκτηθέντα Κωνσταντίνου υποχρέωσαν σε ήττα 1-0 τους Ισπανούς, μετά από την κεφαλιά του Κύπριου διεθνή φορ έπειτα από σέντρα του συμπατριώτη του Οκκά στο 21. Για τους φιλοξενούμενους που αντέδρασαν και ανέπτυξαν στον β ημίχρονο μία πρωτοβουλία των κινήσεων, ο Ραούλ Τομάδο είχε στο 65 την ευκαιρία να ισοφαρίσει, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.

    Οι συνθέσεις των ομάδων

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Μαυρογενίδης, Κωστούλας, Ανατολάκης (65΄ Καφές), Γεωργάτος, Τουρέ (88΄ Μάριτς), Τζόρτζεβιτς, Ριβάλντο (65΄ Στολτίδης), Μπαμπαγκίντα (81΄ Ντάνι), Οκκάς (83΄ Καστίγιο), Κωνσταντίνου (65΄ Καψής)

    ΕΣΠΑΝΙΟΛ: Καμενί, Γκόρκα (46΄ Κορομίνας), Αρμάντο Σα, Ποκετίνο (75΄ Πέρες), Λόπο (75΄ Σάντσες), Ίτο, Κόστα, Ζαμπαλέτα (75΄ Χάρκε), Χουάνφραν (82΄ Ριέρα), Ντε Λα Πένια (55΄ Zόφρε), Ταμούδο (75΄ Σοριάνο)

    [05] Μπάσκετ

    Ελπιδοφόρα ήττα από τους "ατζούρι"

    22/8/2005 11:26:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Την τρίτη της ήττα σε ισάριθμους αγώνες στο διεθνές τουρνουά του Πόρτο Σαντ Τζόρτζιο, στην Ιταλία, γνώρισε χθες μπροστά σε 2000 Ιταλούς θεατές η Εθνική στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το Ευρωμπάσκετ 2005 του Βελιγραδίου. Η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη που πραγματοποίησε την καλύτερή της εμφάνιση επί ιταλικού εδάφους ηττήθηκε 98-96 στην παράταση από την οικοδέσποινα "σκουάντρα ατζούρα". Στην κανονική διάρκεια του αγώνα οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με 83-83, ενώ στο ημίχρονο το σκορ ήταν 46-43 υπέρ των γηπεδούχων. Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 20-23, 46-43, 58-65, 83-83 (κ.α), 98-96.

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

    ΙΤΑΛΙΑ: Καλάμπρια 11, Μπαζίλε 14, Γκαλάντα 4, Σοράνια 7, Μαρκονάτο 6, Ποτσέκο 24, Μπουλέρι 12, Μορντέντε 2, Κιάτζιτζ 3, Γκίγκλι 3, Μαντσινέλι 12.

    ΕΛΛΑΔΑ: Σπανούλης 11, Ζήσης 7, Φώτσης 2, Χατζηβρέττας 9, Ντικούδης 11, Τσαρτσαρής 5 ,Διαμαντίδης 11, Παπαδόπουλος 20, Κακιούζης 20.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 22 August 2005 - 8:50:56 UTC