Read the Maastricht Treaty (Maastricht, 7 February 1992) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-06-22

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η απασχόληση των γυναικών
  • [02] Ηρέμησαν τα πνεύματα στα Λιόσια
  • [03] Συνεχίζεται η δίκη Μπουρμπούλια
  • [04] Σεισμός στη Ζάκυνθο
  • [05] Άνοιξαν πυρ εναντίον διαδηλωτών
  • [06] Φονικές βροχοπτώσεις στην Κίνα
  • [07] Νόμιμη η αναδρομική επιστροφή του ΛΑΦΚΑ
  • [08] Άρχισε τις "αγορές" η Τσέλσι
  • [09] "Σκληρό καρύδι" τα "Πιστόνια"

    [01] Πολιτική

    Σε επίπεδο αρχηγών στη Βουλή

    Η απασχόληση των γυναικών

    22/6/2005 10:19:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 22/6/2005 11:05:31 πμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: NET 105,8

    Η πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα της απασχόλησης των γυναικών είναι το θέμα της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης στη Βουλή που διεξάγεται σε επίπεδο αρχηγών, το πρωί της Τετάρτης, με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα. Μάλιστα, η αντιπαράθεση αναμένεται να κινηθεί και να επεκταθεί στο σύνολο των κυβερνητικών πρωτοβουλιών, σε ό,τι αφορά τα ασφαλιστικά και τα εργασιακά θέματα. Τη συζήτηση θα μεταδώσει απευθείας η ΕΤ-1.

    [02] Κοινωνία

    Ηρέμησαν τα πνεύματα στα Λιόσια

    22/6/2005 10:02:00 πμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Ελεύθεροι χωρίς να τους ασκηθεί δίωξη αφέθηκαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα οι 10 συλληφθέντες για τα χθεσινά γεγονότα στη χωματερή των Άνω Λιοσίων. Χθες, κατά την πρώτη μέρα μεταφοράς της λυματολάσπης στον ΧΥΤΑ, κάτοικοι και φορείς της Δυτικής Αττικής πραγματοποίησαν συγκέντρωση και πορεία προς τη χωματερή και επιχείρησαν να διασπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, με αποτέλεσμα να συγκρουστούν με τις δυνάμεις των ΜΑΤ. ΚΚΕ και ΣΥΝ καταδίκασαν τα γεγονότα. Στο μεταξύ, η μεταφορά της λυματολάσπης από την Ψυτάλλεια στα Λιόσια συνεχίζεται, από τις 5:30 το πρωί, παρουσία ισχυρότατης αστυνομικής δύναμης, η οποία είναι παραταγμένη τόσο στην είσοδο της χωματερής όσο και στους γύρω δρόμους στο Σκαραμαγκά. Μέχρι τώρα, δεν υπάρχουν αντιδράσεις από τους κατοίκους ενώ στις 8 το απόγευμα θα συνεδριάσει εκ νέου η Διαδημοτική Επιτροπή προκειμένου να αποφασίσουν οι κάτοικοι των Άνω Λιοσίων και των άλλων δήμων αν και πότε θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

    Στο μεταξύ, για τις 26 του μήνα έχει προγραμματιστεί αποκλεισμός της λεωφόρου Φυλής στις 12 το μεσημέρι ενώ 4 ημέρες αργότερα είναι προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Μαξίμου.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Πόλεμος" στα Λιόσια

    [03] Κοινωνία

    Ερώτημα για οριστική απόλυση Ηλία

    Συνεχίζεται η δίκη Μπουρμπούλια

    22/6/2005 11:19:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Με την κατάθεση του χρηματιστή Παναγιώτη Κονταλέξη συνεχίζεται την Τετάρτη στο τριμελές εφετείο Αθηνών η δίκη της πρώην ανακρίτριας Κωνσταντίνας Μπουρμπούλια, η οποία κατηγορείται για τους χειρισμούς της στην κύρια έρευνα της υπόθεσης με τις μετοχές "φούσκες". Στο εδώλιο κάθεται και ο δικηγόρος Αθανάσιος Βαρλάμης, ο οποίος κατηγορείται ότι έδωσε στην ανακρίτρια το ποσό των 120 εκατ. δρχ., προκειμένου να μην προφυλακίσει τον πελάτη του Παναγιώτη Κονταλέξη. Στο μεταξύ, χωρίς την παρουσία της πρωτοδίκου Αντώνιας Ηλία συζητείται στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου το ερώτημα για οριστική της απόλυση για υπηρεσιακή ανεπάρκεια, λόγω έλλειψης ήθους σχετικά με την ευνοϊκή μεταχείριση υπέρ του προφυλακισμένου Ιάκωβου Γιοσάκη και άλλων κατηγορουμένων. Τόσο η πρώην ανακρίτρια όσο και ο συνήγορος της αποχώρησαν μετά την απόρριψη από το δικαστήριο του αιτήματος για αναβολή της συζήτησης κρίνοντας ότι υπάρχει ακυρότητα της διαδικασίας.

    Απερρίφθη αίτημα της Τσέβη

    Η ολομέλεια απέρριψε και το αίτημα της πρωτοδίκου Παναγιώτας Τσέβη, που επίσης παραπέμπεται για οριστική απόλυση, να αναβληθεί η συζήτηση για το ερχόμενο φθινόπωρο προκειμένου να συνενδικαστεί με υπόθεση άλλης εισαγγελικής λειτουργού που εμπλέκεται στο παραδικαστικό κύκλωμα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Έλεγχος κατά του αντιπροέδρου του Α.Π.

    Δεκαεφτά κατηγορίες στο παραδικαστικό

    [04] Κοινωνία

    Δεν προκάλεσε ζημιές

    Σεισμός στη Ζάκυνθο

    22/6/2005 8:46:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Ασθενής, όπως τη χαρακτηρίζουν οι σεισμολόγοι, σεισμική δόνηση μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 02.06 τα ξημερώματα με επίκεντρο στον υποθαλάσσιο χώρο νοτιοδυτικά της Ζακύνθου, 280 χμ νοτιοδυτικά της Αθήνας. Ευτυχώς δεν υπήρξαν ζημιές.Δεν έχουν αναφερθεί ζημίες.

    [05] Κόσμος

    Ένας νεκρός οκτώ τραυματίες

    Άνοιξαν πυρ εναντίον διαδηλωτών

    22/6/2005 10:44:00 πμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Νεκρός έπεσε ένας Κούρδος διαδηλωτής, ο Φαχρετίν Ινανς, ενώ άλλοι οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους πέντε διαδηλωτές και δύο δημοσιογράφοι, όταν ο τουρκικός στρατός άνοιξε πυρ για να διαλύσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πόλη Γκιουρπινάρ της επαρχίας Βαν, στην ανατολική Τουρκία. Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο. Η συγκέντρωση οργανώθηκε από φίλους και συγγενείς δύο μελών του ΡΚΚ, που σκοτώθηκαν την περασμένη εβδομάδα σε συγκρούσεις με τον τουρκικό στρατό. Οι αρχές προχώρησαν στον ενταφιασμό των δύο ανταρτών χωρίς να ενημερώσουν τις οικογένειές τους, παρά το γεγονός ότι είχαν λάβει άδεια από τον εισαγγελέα για την μεταφορά και την ταφή των νεκρών στη γενέτειρά τους. Σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή, οι στρατιώτες πυροβόλησαν στον αέρα για να διαλύσουν τους περίπου 250 διαδηλωτές, που πετούσαν πέτρες. Από τα πυρά σκοτώθηκε ο κούρδος και τραυματίστηκαν άλλα οκτώ άτομα, ανάμεσά τους δύο δημοσιογράφοι και πέντε διαδηλωτές.

    [06] Κόσμος

    Άφησαν πίσω περισσότερους από 21 νεκρούς

    Φονικές βροχοπτώσεις στην Κίνα

    22/6/2005 8:58:00 πμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τις ζωές τουλάχιστον 21 ανθρώπων κόστισαν οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις, που προκάλεσαν σφοδρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών σε τρεις νότιες Κινεζικές επαρχίες. Μάλιστα, όπως αναφέρουν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, οι βροχοπτώσεις ήταν τόσο ισχυρές, που διέκοψαν τη λειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής, που συνδέει την Κινεζική ενδοχώρα με το Χονγκ Κονγκ. Συγκεκριμένα, στη νότια επαρχία Γκουανγκντόνγκ μέχρι τώρα έχουν χάσει τη ζωή τους εννέα άνθρωποι. Στη νότια επαρχία Φουτζιάν, οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις προκάλεσαν το θάνατο 12 ανθρώπων ενώ άλλοι πέντε αγνοούνται. Αρκετές ακόμη περιοχές στη νότια Κίνα αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας, ενώ ο πρωθυπουργός της χώρας Ουέν Ζιαμπάο κάλεσε τις τοπικές κυβερνήσεις να εντείνουν τις προσπάθειες αντιμετώπισης των πλημμύρων, που κοστίζουν εκατοντάδες ζωές στην Κίνα ετησίως. Νωρίτερα τον Ιούνιο, μία πλημμύρα σάρωσε ένα σχολείο στη βορειοανατολική επαρχία Χαϊλονγκζιάνγκ κοστίζοντας τις ζωές 117 ανθρώπων, περιλαμβανομένων τουλάχιστον 105 παιδιών.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Τραγωδία σε δημοτικό της Κίνας

    [07] Οικονομία

    Νόμιμη η αναδρομική επιστροφή του ΛΑΦΚΑ

    22/6/2005 9:57:00 πμ

    Νόμιμος είναι ο τρόπος καταβολής στους συνταξιούχους των αναδρομικών των εισφορών που έχουν παρακρατηθεί υπέρ του του Λογαριασμού Αλληλεγγύης Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης από ασφαλιστικά ταμεία του δημοσίου. Τη νομιμότητα της νομοθετικής ρύθμισης έκρινε σε συνεδρίασή της κεκλεισμένων των θυρών η ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που επεξεργάστηκε το σχέδιο νόμου των υπουργών Οικονομικών και Απασχόλησης. Η ρύθμιση, που έχει κατατεθεί ήδη στη Βουλή, αφορά την καταβολή του ΛΑΦΚΑ στους δικαιούχους σε εξαμηνιαίες δόσεις και εφάπαξ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στη Βουλή το ΛΑΦΚΑ

    [08] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Άρχισε τις "αγορές" η Τσέλσι

    22/6/2005 11:19:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 22/6/2005 11:47:16 πμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Όπως τελείωσε, έτσι και ξεκίνησε η ομάδα του Αμπράμοβιτς. Εν όψει της νέας περιόδου, η Τσέλσι απέκτησε τον Άσιερ ντελ Όρνο από την Αθλέτικ Μπιλμπάο για τα επόμενα τρία χρόνια, δαπανώντας το ποσό των 12 εκατομμυρίων ευρώ, παίρνοντας έτσι τα δικαιώματα. Ο 24χρονος άσος παίζει στο αριστερό άκρο της άμυνας και αποτέλεσε προσωπική επιλογή του Ζοσέ Μουρίνιο. Ο Πορτογάλος τεχνικός δήλωσε για το νέο απόκτημα της ομάδας: "Ο Ασιερ είναι εκπληκτικός παίκτης, από τους καλύτερους στον κόσμο στη θέση του και ήταν αυτός που ήθελα από την αρχή".

    "Θωρακίζει" την αριστερή μεριά

    Μετά τον τραυματισμό του Γουέιν Μπριτζ, η Τσέλσι είχε στα σαν πλάγιο μπακ τον ο Γουίλαμ Γκαλάς που είναι κεντρικός αμυντικός. Έτσι ο Μουρίνιο ξεκίνησε από την αρχή την λύση που ήθελε για το αριστερό μπακ που ήθελε και το πέτυχε άμεσα.

    Ο γενικός διευθυντής της Τσέλσι, Πίτερ Κένιον, δήλωσε για την απόκτηση του Ντελ Όρνο. "Η απόκτηση του Άσιερ δείχνει την επιθυμία της Τσέλσι να δυναμώσει την ομάδα σε θέσεις-κλειδιά και είμαστε σίγουροι ότι θα κάνει σπουδαία καριέρα στα αγγλικά γήπεδα".

    Από την πλευρά του ο Ισπανός διεθνής άσος τόνισε: "Η Τσέλσι έκανε μια πρόταση που δεν ήταν δυνατό να αρνηθώ. Πιστεύω ότι ο Μουρίνιο είναι ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο και θέλω μαζί του να κατακτήσω πολλούς τίτλους".

    [09] Μπάσκετ

    "Σκληρό καρύδι" τα "Πιστόνια"

    22/6/2005 10:42:00 πμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Στον έβδομο τελικό θα κριθεί το ποιος θα φορέσει το δαχτυλίδι του Πρωταθλητή στο ΝΒΑ. Το Ντιτρόιτ νίκησε μέσα στο "SBC Center" τους Σπερς με 86-95 και χάλασε το πάρτι της ομάδας του Ντάνκαν που περίμεναν να πανηγυρίσουν τον τίτλο. Τα "Πιστόνια" έδειξαν για μία ακόμη φορά το λόγο που για τον οποίο όλοι μιλούσαν, δηλαδή την άμυνα και δεν άφησαν την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη. Όλα έτσι θα τελειώσουν στον έβδομο και τελευταίο τελικό, που θα διεξαχθεί τα ξημερώματα της Παρασκευής και πάλι στο Σαν Αντόνιο. Αυτή ήταν μάλιστα η πρώτη νίκη για τα Πιστόνια μετά το 1997, μέσα στο Σαν Αντόνιο. Ο Ρίτσαρντ Χάμιλτον με 23 πόντους και ο Τσόνσεϊ Μπίλαπς με άλλους 21 πόντους ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές. Από την άλλη πλευρά η τριάδα Ντάνκαν, Τζινομπίλι, Πάρκερ δεν βοήθησαν όσο μπορούσαν την ομάδα τους και η ήττα ήταν γεγονός.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 22 June 2005 - 8:51:06 UTC