Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-06-21

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ένταση στη Βουλή
  • [02] Σιδηροδρομική τραγωδία στο Ισραήλ
  • [03] Βαρύ κλίμα στη συνάντηση Σαρόν-Αμπάς
  • [04] Στη Βουλή ο ελεύθερος ανταγωνισμός
  • [05] Ο Ρικέλμε υπέγραψε στην Βιγιαρεάλ
  • [06] Φορτσάρει για "πράσινο" επιθετικό
  • [07] ΠΑΟ : Μοιάζει "τυπικό" το θέμα
  • [08] "Ξεμπλοκάρει" το ΝΒΑ
  • [09] Μεγάλη νίκη η Δανιηλίδου
  • [10] Πόλο:Χρήσιμα συμπεράσματα
  • [11] Συμφώνησαν με Άρη Αμπελάς-Μουράφσκι
  • [12] Καλαμαριά: Περιμένοντας τον πρόεδρο
  • [13] Πανιώνιος : "Προ των πυλών" ο Τσάπλαρ
  • [14] Ακράτητος: Εξετάζονται στόχοι
  • [15] "Σ' Αγγλικό στόχαστρο" ο Τομασον
  • [16] Ανυπεράσπιστό τέρμα στον Ατρόμητο

    [01] Πολιτική

    Για τις τροπολογίες του ασφαλιστικού και του ΟΤΕ

    Ένταση στη Βουλή

    21/6/2005 9:11:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 21/6/2005 11:22:53 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Με το αίτημα της αντιπολίτευσης για απόσυρση των τροπολογιών για το ασφαλιστικό των τραπεζών και την εθελούσια έξοδο στον ΟΤΕ ξεκίνησε στη Βουλή, το απόγευμα της Τρίτης, η συζήτηση του νομοσχεδίου για την επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Αφορμή στάθηκε το γεγονός ότι οι τροπολογίες αυτές έχουν κατατεθεί στο εν λόγω σχέδιο νόμου κάτι που οι βουλευτές, που συμμετέχουν στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ζητούν να αλλάξει προκειμένου οι τροπολογίες να κατατεθούν ως αυτοτελές νομοσχέδιο. Το ΠΑΣΟΚ, δια του Ευάγγελου Βενιζέλου, πρότεινε τη διακοπή της συνεδρίασης ώστε να υπάρξει κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων, ενώ χαρακτήρισε άσχετες τις τροπολογίες με το περιεχόμενο του νομοσχεδίου, χαρακτηρισμό τον οποίο χρησιμοποίησε και το ΚΚΕ. Η συζήτηση διακόπηκε για μισή ώρα, μετά από πρόταση του υπουργού Οικονομίας, Γιώργου Αλογοσκούφη, προκειμένου να υπάρξει κοινή συνεδρίαση των δύο επιτροπών κοινωνικών και οικονομικών υποθέσεων. Σημειώνεται ότι οι εμπλεκόμενοι φορείς έχουν κληθεί να καταθέσουν τις απόψεις τους, την Τετάρτη.

    Συζήτηση σε υψηλούς τόνους

    Ωστόσο, όπως τόνισε ο κ. Αλογοσκούφης, η διακοπή της συνεδρίασης δε σημαίνει ότι οι τροπολογίες δεν είναι συναφείς με το νομοσχέδιο και πρόσθεσε ότι πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να γίνει συζήτηση όσο ευρύτερη γίνεται.

    Σημειώνεται ότι λίγες ώρες νωρίτερα, οι κύριοι Ρέππας Καστανίδης και Βενιζέλος είχαν κάνει παράσταση διαμαρτυρίας στην Πρόεδρο της Βουλής για τον τρόπο με τον οποίο προωθεί τον νομοθετικό έργο η Κυβέρνηση.

    "Οι ρυθμίσεις γίνονται για να προλάβουμε δυσάρεστα γεγονότα και να εξασφαλιστεί η καταβολή των συντάξεων των τραπεζοϋπαλλήλων στο μέλλον", τόνισε ο κ. Αλογοσκούφης διαβεβαιώνοντας ότι δεν υφίσταται κανένας κίνδυνος για το ΙΚΑ από την ένταξη των τραπεζοϋπαλλήλων σε αυτό.

    Από την πλευρά του, ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε ασφαλιστικό και συνταγματικό σκάνδαλο τη ρύθμιση για τις τράπεζες, είπε ότι και οι δύο ρυθμίσεις είναι αντισυνταγματικές και υποστήριξε ότι τα έξι εκατομμύρια των ασφαλισμένων στο ΙΚΑ γίνονται τα θύματα της επιχείρησης που έστησε η κυβέρνηση για να μετακυλίσει τα ελλείμματα των τραπεζών στο Ίδρυμα.

    Επίθεση στα δύο μεγάλα κόμματα εξαπέλυσε η εισηγήτρια του ΚΚΕ, Ελπίδα Παντελάκη, σημειώνοντας ότι ανταγωνίζονται για το ποιος είναι πιο ικανός να στήσει τη λαιμητόμο για τα εργατικά δικαιώματα, ενώ ο εισηγητής του ΣΥΝ, Γιάννης Δραγασάκης, είπε ότι με τις ρυθμίσεις, μεταφέρονται μελλοντικές υποχρεώσεις των μετόχων του ΟΤΕ και των τραπεζών, στο ΙΚΑ και το κοινωνικό σύνολο.

    Παράλληλα, με τροπολογία που κατέθεσε ο Μιλτιάδης Έβερτ, ζητά να προχωρήσει το ΙΚΑ σε αναλογιστική μελέτη για το κόστος που θα έχει το Ίδρυμα από την ένταξη των τραπεζοϋπαλλήλων. Ο κ. Έβερτ ζήτησε η μελέτη να ανατεθεί σε διεθνή οργανισμό και να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2005. Επίσης, είπε ότι τα ελλείμματα που θα προκύψουν από την ένταξη των τραπεζικών ταμείων στο ΙΚΑ θα πρέπει να τα αναλάβουν οι τράπεζες και οι καταβολές τους προς το ΙΚΑ να τοκίζονται με το τρέχον επιτόκιο καταθέσεων.

    Στο μεταξύ, το μεσημέρι της Τετάρτης, ξεκινά η ακρόαση των εμπλεκόμενων φορέων σχετικά με τις επίμαχες τροπολογίες. Στην Επιτροπή της Βουλής έχουν κληθεί να καταθέσουν τις απόψεις τους η ΟΤΟΕ, η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, η ΓΣΕΕ, ο διοικητής του ΙΚΑ, η ΟΜΕ-ΟΤΕ καθώς και ο διοικητής του ΟΤΕ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στο στόχαστρο του ΠΑΣΟΚ οι τροπολογίες

    Απεργιακός πυρετός

    [02] Κόσμος

    Τουλάχιστον οκτώ νεκροί και 70 τραυματίες

    Σιδηροδρομική τραγωδία στο Ισραήλ

    21/6/2005 8:08:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 21/6/2005 9:30:26 μμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Μοιραίο στάθηκε ένα ταξίδι με το τρένο από την Χάιφα στην νότια πόλη Μπερσέμπα, στο Ισραήλ. Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και περισσότεροι από 70 τραυματίσθηκαν, όταν η επιβατική αμαξοστοιχία στην οποία επέβαιναν έπεσε πάνω σε φορτηγό και στη συνέχεια εκτροχιάστηκε, κοντά στην πόλη Ασκελόν. Οι αρχές εκφράζουν φόβους πως ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί, ενώ, όπως δήλωσαν μέλη των σωστικών συνεργείων που έσπευσαν στον τόπο του δυστυχήματος, η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή, ώστε οι επιβάτες εκτινάχτηκαν σε απόσταση δεκάδων μέτρων από τα βαγόνια, ενώ άλλοι παγιδεύτηκαν μέσα στα συντρίμμια. "Το τρένο σείστηκε και όλοι πέσαμε στο δάπεδο, όπου υπήρχαν σπασμένα τζάμια", δήλωσε μια εκ των επιβατών σε ισραηλινό τηλεοπτικό κανάλι. Φως στα αίτια της τραγωδίας αναμένεται να ρίξει η σχετική έρευνα, ενώ τα πρώτα στοιχεία αποδίδουν την ευθύνη στο φορτηγό, το οποίο είχε ακινητοποιηθεί πάνω στις γραμμές λόγω βλάβης, με αποτέλεσμα η αμαξοστοιχία να πέσει πάνω του με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

    [03] Μ. Ανατολή

    Υπό τη σκιά δεκάδων συλλήψεων μελών της Τζιχάντ

    Βαρύ κλίμα στη συνάντηση Σαρόν-Αμπάς

    21/6/2005 7:59:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 21/6/2005 8:42:29 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: BBC, ΑΠΕ

    Με την αναζοπύρωση της βίας στην περιοχή σημαδεύτηκε η συνάντηση μεταξύ του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Αριέλ Σαρόν, και του Παλαιστίνιου προέδρου, Μαχμούντ Αμπάς, στην Ιερουσαλήμ. Η συνάντηση της Τρίτης, πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα βαρύ κλίμα καθώς το προηγούμενο βράδυ, ο ισραηλινός στρατός προχώρησε σε μεγάλης κλίμακας επιχείρηση κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν τουλάχιστον 50 μέλη της Τζιχάντ. Μετά το τέλος της συνάντησης, που διήρκησε δύο ώρες, οι δύο άντρες αποχώρησαν χωρίς να κάνουν δηλώσεις. Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό από αξιωματούχους, ο Σαρόν αποδέχτηκε να παραδώσει, τις επόμενες 15 ημέρες, τον έλεγχο της Βηθλεέμ και της Καλκιλίγια, εάν υπάρξει πρόοδος στον τομέα της ασφάλειας. Από την πλευρά του, ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός, Αχμέντ Κορέι, είπε ότι τα αποτελέσματα δεν ήταν ικανοποιητικά για την Παλαιστινιακή Αρχή.

    Όλοι κάνουν λόγο για το χειρότερο δυνατό κλίμα, ενώ σύμφωνα με Παλαιστίνιους, με το ξεκίνημα της συνάντησης, ισραηλινό αεροσκάφος έριξε δύο πυραύλους στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας, χωρίς να προκαλέσει θύματα.

    Πρόκειται για τη δεύτερη συνάντηση των δύο ανδρών, μετά την εκλογή του Αμπάς στο αξίωμά του, ενώ αντικείμενο της συνόδου ήταν η ισραηλινή αποχώρηση από τη Γάζα, που προβλέπεται για το καλοκαίρι, και το νέο ξέσπασμα της βίας στα Παλαιστινιακά Εδάφη.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Πιέσεις Σαρόν προς Αμπάς

    [04] Οικονομία

    Ψηφίστηκε επί της αρχής το ν/σ του Υπ. Ανάπτυξης

    Στη Βουλή ο ελεύθερος ανταγωνισμός

    21/6/2005 11:36:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Ψηφίστηκε επί της αρχής από τα δύο μεγάλα κόμματα, καθώς και τον ανεξάρτητο βουλευτή, Στέφανο Μάνο, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης για τον ελεύθερο ανταγωνισμό. Η συζήτηση επί των άρθρων θα συνεχιστεί στο Α΄ θερινό τμήμα της Βουλής, που αρχίζει στις 5 Ιουλίου, με τη σύμφωνη γνώμη όλων των βουλευτών, μετά την ανακοίνωση της ηγεσίας του Υπουργείου, ότι τις επόμενες μέρες έχουν ανειλημμένες υποχρεώσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας, τόνισε ότι με τις νέες ρυθμίσεις εισάγονται νέοι κανόνες και θεσμοθετούνται μηχανισμοί με τους οποίους επιτυγχάνεται η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και ευνοείται ο καταναλωτής. Επιφυλάξεις για την αποτελεσματικότητά του εξέφρασαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ενώ εισηγητής του ΚΚΕ, Άγγελος Τζέκης, είπε ότι οι ανακοινώσεις της Κυβέρνησης στοχεύουν στο "να πειστεί ο ελληνικός λαός ότι τα συμφέροντά του ταυτίζονται με τα συμφέροντα του καπιταλισμού και να δεχτεί έτσι τα αντιλαϊκά μέτρα". Ο εισηγητής του ΣΥΝ, Γιάννης Δραγασάκης, τόνισε ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού πρέπει να δείξει πυγμή όχι εις βάρος των μικρών επιχειρήσεων και των εργαζομένων αλλά εις βάρος όσων κερδοσκοπούν ασύστολα.

    [05] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Ο Ρικέλμε υπέγραψε στην Βιγιαρεάλ

    21/6/2005 10:59:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Οι εμφανίσεις του με τη φανέλα της Βιγιαρεάλ κατά τη περυσινή περίοδο οδήγησαν την ισπανική ομάδα στην Τρίτη θέση και τη συμμετοχή της για πρώτη φορά στα προκριματικά του Champions League. Ο λόγος για του Χουάν Ραμόν Ρικέλμε τον Αργεντίνο άσο που έπαιζε τα δυο τελευταία χρόνια δανεικός στην ισπανική ομάδα, από την Μπαρτσελόνα. Τα δεδομένα όμως άλλαξαν από σήμερα, καθώς οι διοικήσεις των δυο συλλόγων τα βρήκαν στο οικονομικό, και ο μέσος που θαυμάζουμε στα γήπεδα της Γερμανίας με τη φανέλα της "μπιάνκοσελέστε", υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο με την Βιγιαρεάλ. Για να συναινέσουν οι πρωταθλητές Ισπανίας, εισέπραξαν το ποσό των 7 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ θα λάβουν επιπλέον 1 εκατομμύριο ευρώ, αν η Βιγιαρεάλ την επόμενη περίοδο φτάσει στα προημιτελικά της κορυφαίας διασσυλογικής διοργάνωσης. Επίσης η Τρίτη του ισπανικού πρωταθλήματος θα πρέπει να καταβάλει το ποσό, του 1 εκατομμυρίου ευρώ στην Μπαρτσελόνα, αν τις δυο επόμενες χρονιές καταφέρει να προκριθεί στη διοργάνωση, μέσω του ισπανικού πρωταθλήματος.

    Αργεντίνικη παροικία

    Η Μπαρτσελόνα από την πλευρά τους θα πρέπει να καταβάλει βάσει συμφωνίας, το 25% του ποσού, στην Μπόκα Τζούνιορς, την ομάδα από την οποία απέκτησε τον διεθνή μέσο.

    Ο 26χρονος μέσος είχε μπει και στο στόχαστρο, της Αθλέτικο Μαδρίτης, στην οποία πρόσφατα προσλήφθηκε ως τεχνικός ο συμπατριώτης του και προπονητής του στη Μπόκα, Κάρλο Μπιάνκι.

    Παρόλα αυτά προτίμησε τη Βιγιαρεάλ, στην οποία εκτός αυτού παίζουν και οι συμπαίκτες του από την Εθνική Αργεντινής, Φιγκερόα, Σορίν, Γκονζάλες Ροντρίγκεζ, αλλά και ο Αρουαμπαρένα.

    Πρόσφατα μάλιστα και τον Αργεντίνο συμπατριώτη τους Μαριάνο Μπαρμπόσααπό την Μπανφιλντ.

    [06] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Φορτσάρει για "πράσινο" επιθετικό

    21/6/2005 9:12:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 21/6/2005 9:53:11 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Με δεδομένη την αποχώρηση του Μιχάλη Κωνσταντίνου από την Παιανία, ο Παναθηναϊκός εντείνει τις προσπάθειες του για την απόκτηση ενός ξένου επιθετικού. Το όνομα του Μάρτσιν Ζεβλάκοφ αποτελεί εναλλακτική λύση, (παράλληλα εξακολουθεί να είναι μεγάλο το κασέ) αν και εφόσον δεν ευοδωθεί η άλλη περίπτωση. Μία περίπτωση βέβαια όπου οι πράσινοι κινούνται με μυστικότητα και για την ώρα και κρατάνε το όνομα του σαν εφτασφράγιστο μυστικό. Το μόνο που έχει διαρρεύσει είναι πως πρόκειται για Ευρωπαίο στράικερ.

    Περιμένει και ψάχνει

    Το θέμα του Κονσεϊσάο θα "τρενάρει" λίγο ακόμα, καθώς η άφιξή του στην Αθήνα αναμένεται στα τέλη του μήνα ή στις αρχές του άλλου. Θα έρθει, θα περάσει από τις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις, θα υπογράψει το νέο του συμβόλαιο και θα παρουσιαστεί μαζί με όλους τους υπόλοιπους νεοαποκτηθέντες. Εξάλλου και η απόκτηση του ξένου κεντρικού αμυντικού θα καθυστερήσει αφού θα αποτελέσει και την τελευταία που θα γίνει στον Παναθηναϊκό.

    Από εκεί και πέρα, περιμένουν τις εξελίξεις στο θέμα του Φουτσίνι και του Σιλά. Τόσο ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ όσο και αυτός του Εργοτέλη, έχουν καταθέσει προσφυγή και, αν τελικά μείνουν ελεύθεροι, τότε ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί για να τους αποκτήσει.

    Τέλος, εξελίξεις αναμένονται και στο θέμα του Άγγελου Μπασινά. Ο Έλληνας διεθνής θα επιστρέψει σύντομα από τις υποχρεώσεις του με την Εθνική Ελλάδας και θα έχει συναντήσεις με τους πράσινους για το τι μέλλει γενέσθαι. Το σίγουρο είναι πως θα φύγει από την Παιανία, είτε αν αυτό σημαίνει Μπέρμιγχαμ, που έχει κάνει ήδη την πρότασή της, είτε αν υπάρξει άλλη ομάδα (στους ενδιαφερόμενους φέρεται να προστέθηκε η Μαρσέιγ). Αντίθετα, δύσκολα ο Σανμαρτεάν θα αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό, αφού σε δηλώσεις του ξεκαθάρισε ότι δεν τον ενδιαφέρει να πάει σε άλλη ομάδα με τη μορφή του δανεισμού.

    [07] Μπάσκετ

    ΠΑΟ : Μοιάζει "τυπικό" το θέμα

    21/6/2005 10:30:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Μία πρώτη επαφή υπήρξε ανάμεσα στον προπονητή του Παναθηναϊκού, Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς και τον αντιπρόεδρο της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Θανάση Γιαννακόπουλο, όσον αφορά το θέμα της ανανέωσης της συνεργασίας των δύο μεριών. Παρουσία του άμεσου συνεργάτη του «Ζοτς», Δημήτρη Ιτούδη και του μάνατζερ των «πρασίνων» Μάνου Παπαδόπουλου, αμφότεροι έδειξαν, σε προσωπικό επίπεδο, την επιθυμία να προχωρήσουν μαζί με νέο τριετές συμβόλαιο. Οι "δύο", ανανέωσαν το ραντεβού τους για τη Δευτέρα, όπου και αναμένεται να επισημοποιηθεί το τυπικό της συμφωνίας. Άλλωστε, αυτό είχε φανεί από τη Μόσχα για το Φάινλ Φορ, όταν οι ισχυροί άνδρες του Παναθηναϊκού είχαν δηλώσει επισήμως την πρόθεσή τους να κρατήσουν κοντά τους τον ομοσπονδιακό προπονητή της Σερβίας/Μαυροβουνίου.

    Στέψη για το ντάμπλ

    Από εκεί και πέρα στον Παναθηναϊκό όλοι περιμένουν την αυριανή φιέστα στο ΟΑΚΑ (19:30), όπου θα πανηγυρίσουν το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ελλάδας. Στο ΟΑΚΑ, το παρών θα δώσει και ο Στόγιαν Βράνκοβιτς, ο οποίος αποδέχτηκε την πρόσκληση και αύριο θα κάθεται στα VIP.

    Ο Παύλος Γιαννακόπουλος δήλωσε για τη φιέστα της Τετάρτης. «Είναι μεγάλη μας επιθυμία να δούμε αύριο το ΟΑΚΑ γεμάτο από φίλους του Παναθηναϊκού. Η διοίκηση βλέπει την αυριανή γιορτή ως την καλύτερη ευκαιρία για να ευχαριστήσει τους φίλους του που τον βοήθησαν στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου Ελλάδας όλη τη χρονιά,» κατέληξε ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

    Καμία εξέλιξη δεν αναμένεται στον μεταγραφικό τομέα μέσα στην εβδομάδα.

    [08] Μπάσκετ

    "Ξεμπλοκάρει" το ΝΒΑ

    21/6/2005 11:35:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Όπως όλα δείχνουν, αποφεύγεται το "λοκ άουτ" στο ΝΒΑ και ο "μαγικός κόσμος" του Μπάσκετ θα υπάρχει και την επόμενη περίοδο. Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ESPN, η διοίκηση του επαγγελματικού πρωταθλήματος μπάσκετ των ΗΠΑ έφτασε σε συμφωνία με την ένωση των παικτών για τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας. Η συμφωνία μάλιστα, αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα τις επόμενες ώρες, σε συνέντευξη που θα φιλοξενηθεί στο «SBC Center» του Σαν Αντόνιο. Κάτι που θα γίνει λίγο πριν τη διεξαγωγή του έκτου τελικού ανάμεσα στους τοπικούς Σπερς και του Ντιτρόιτ Πίστονς. Στη συνέντευξη θα δώσουν τον «παρών» ο κομισάριος του ΝΒΑ, Ντέιβιντ Στερν, και ο πρόεδρος του συνδικάτου των παικτών, Μπίλι Χάντερ.

    Οι βασικές αρχές της συμφωνίας

    * Το όριο ηλικίας για του Αμερικανούς που θα μπορούν να συμμετάσχουν στο ντραφτ θα πάει στα 19 χρόνια. Για τους «ξένους» θα παραμείνει στα 18.

    * Η διάρκεια των συμβολαίων θα μειωθεί κατά ένα χρόνο, δηλαδή θα είναι πλέον εξαετής για παίκτες που υπογράφουν με τη νέα τους ομάδα και πενταετής για όσους ανανεώνουν τις συμφωνία τους.

    * Οι ετήσιες αυξήσεις στους μισθούς θα πέσουν από το 12,5%, το οποίο ισχύει σήμερα, στο 10%.

    * Στα συμβόλαια των «ρούκι» μόνο τα δύο πρώτα χρόνια θα είναι εγγυημένα και τα δύο επόμενα θα μπορούν να ανανεωθούν μονομερώς από τις ομάδες.

    * Τουλάχιστον το 57% των συνολικών εσόδων των ομάδων από τις αγωνιστικές δραστηριότητες θα πρέπει να καταλήγουν σε μισθούς παικτών.

    * Το σάλαρι καπ θα αυξηθεί και αναμένεται να κινηθεί ανάμεσα στα 47 και τα 50 εκ. δολάρια για την προσεχή σεζόν.

    * Κάθε παίκτης θα δίνει το 10% του μισθού του στην λίγκα. Στο τέλος της σεζόν θα υπολογίζεται αν συνολικά όλες οι ομάδες έχουν διαθέσει τουλάχιστον το 57% των εσόδων από τις αγωνιστικές δραστηριότητες σε μισθούς. Αν αυτό δεν έχει συμβεί, τότε τα χρήματα που έχουν συγκεντρωθεί θα επιστρέφονται στους παίκτες. Αν έχει καλυφθεί το 57%, τότε τα χρήματα πάνε στις ομάδες που δεν έχουν ξεπεράσει το σάλαρι καπ. Το ποσοστό των κρατήσεων στους παίκτες κατά τη διάρκεια της συμφωνίας θα πέσει στο 8%.

    *Δεν θα επιβάλλεται «υπέρ φόρος πολυτελείας» για τις ομάδες που ξεπερνούν κατά πολύ το σάλαρι καπ.

    [09] Μεγάλη νίκη η Δανιηλίδου

    21/6/2005 7:54:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 21/6/2005 10:35:50 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Οι τραυματισμοί που από πέρυσι ταλαιπώρησαν τη Λένα Δανιηλίδου, δεν στάθηκαν ικανοί αυτή τη φορά για να σταματήσουν την κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια του τένις. Η Λένα μας παίζοντας απέναντι στην κακοτυχία της, τους τραυματισμού της, αλλά και την παρατεταμένη περίοδο ντεφορμαρίσματος που την είχε αναγκάσει σε συνεχείς ήττες από την αρχή του χρόνου, έφτασε σε μια μεγάλη επιτυχία. Στον πρώτο γύρο του τουρνουά τένις Γουίμπλεντον, που διεξάγεται στο Λονδίνο, παίζοντας με πείσμα και περίσσιες ψυχικές δυνάμεις, πέτυχε τη μεγάλη έκπληξη επικρατώντας της νικήτριας του φετινού Ρολάν Γκαρός, της Βελγίδας Ζιστίν Ενάν-Αρντέν (Νο7 στον κόσμο) με 2-1 σετ (7-6, 2-6, 7-5).

    Η Γκράνβιλ επόμενη αντίπαλος

    Πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία, που ευχόμαστε να είναι η απαρχή για την μεγάλη επιστροφή της Λένας στις νίκες, αλλά και τις υψηλότερες θέσεις της Παγκόσμιας Κατάταξης, που τόσο της αξίζει.

    "Αισθάνομαι πολύ καλά. Εχω μεγάλη αυτοπεποίθηση όταν παίζω σε χόρτο, είναι η επιφάνειά μου", δήλωσε η 23χρονη τενίστρια, αμέσως μετά τον αγώνα.¨"Νομίζω ότι ήταν ένα συναρπαστικό παιχνίδι. Ημουν πολύ συγκεντρωμένη και φυσικά είμαι πολύ χαρούμενη", κατέληξε.

    Στον β΄ γύρο η Δανιήλιδου, θα αντιμετωπίσει την Αμερικανίδα Λόρα Γκράνβιλ.

    Η 24χρονη τενίστρια, που είναι στο Νο68 της παγκόσμιας κατάταξης, επιβλήθηκε άνετα της Τσέχας Κλάρα Κουκάλοβα με 6-1, 6-2 και προκρίθηκε στη β΄ φάση.

    Να σημειωθεί ότι η καλύτερη παρουσία της Γκράνβιλ στο Λονδίνο ήταν το 2002, όταν είχε φτάσει ως τον τέταρτο γύρο.

    [10] Πόλο:Χρήσιμα συμπεράσματα

    21/6/2005 8:26:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Σχετική ικανοποίηση επικρατεί στις τάξεις της εθνικής υδατοσφαίρισης των Ανδρών, μετά τους αγώνες της πρώτης προκριματικής φάσης του World League, που ολοκληρώθηκαν την Κυριακή στο Πορτουγκαλέτε της Ισπανίας. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα σημείωσε δύο εύκολες, όσο και αναμενόμενες νίκες επί του Καναδά και της Κίνας, ενώ ηττήθηκε από τη Ρωσία. Ιδιαίτερα αισιόδοξος για τη συνέχεια παρουσιάστηκε πάντως ο ομοσπονδιακός προπονητής, Σάντρο Καμπάνια που αν και δήλωσε ικανοποιημένος από την παρουσία των νέων παικτών, επισήμανε ότι υπάρχουν περαιτέρω περιθώρια βελτίωσης, ώστε η ανανεωμένη Εθνική να παρουσιαστεί ακόμα πιο δυνατή.

    Καμπάνια: "Θα παρουσιαστούμε ακόμα καλύτεροι"

    "Παρουσιάσαμε ένα πρόσωπο αρκετά ικανοποιητικό, όμως έχουμε ακόμη περιθώρια βελτίωσης για να διορθώσουμε ορισμένα από τα λάθη που παρατηρήθηκαν στα παιχνίδια που δώσαμε στον όμιλο του Πορτουγκαλέτε", δήλωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής, Σάντρο Καμπάνια, και συμπλήρωσε: "Συγκεντρώσαμε κάποια αρχικά συμπεράσματα και σκέψεις, τις οποίες στη συνέχεια θα δουλέψουμε, ώστε να βελτιώσουμε. Πλέον συνεχίζουμε την προετοιμασία μας στην Ισπανία και θεωρώ ότι στη δεύτερη φάση του θεσμού (σ.σ. από 24 έως 26 Ιουνίου στη Βουδαπέστη) θα παρουσιαστούμε ακόμα καλύτεροι".

    Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Θοδωρής Χατζηθεοδώρου που επισήμανε: Από τα παιχνίδια που δώσαμε στον όμιλο του Πορτουγκαλέτε, δεν μπορέσαμε να βγάλουμε αρκετά χρήσιμα συμπεράσματα, λόγω της δυναμικότητας των αντιπάλων μας, με εξαίρεση τη Ρωσία, η οποία ήταν μία ομάδα στα μέτρα μας. Το θετικό έπειτα από την ολοκλήρωση των τριών αυτών παιχνιδιών, είναι ότι τα νέα αυτά παιδιά που πλαισιώνουν τους έμπειρους παίκτες, δείχνουν ότι βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο και όσο θα περνούν τα παιχνίδια δένουν ακόμα περισσότερο με την υπόλοιπη ομάδα".

    [11] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Συμφώνησαν με Άρη Αμπελάς-Μουράφσκι

    21/6/2005 11:31:00 μμ

    Παίκτες του Άρη θα παραμείνουν και τη νέα χρονιά οι Ματσέι Μουράφσκι και Αγαπητός Αμπελάς. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας, μάλιστα, εκτιμάται ότι θα ξεκαθαρίσει οριστικά το τοπίο αναφορικά με τους ποδοσφαιριστές που θα συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο σύλλογο. Όσον αφορά τα διοικητικά, την ακύρωση της γενικής συνέλευσης του ΑΣ (σ.σ. ήταν ορισμένη για σήμερα, αλλά αναβλήθηκε για αύριο λόγω μη απαρτίας), ζητά με ανακοίνωσή της η 15μελης επιτροπή που συστάθηκε για το σύλλογο στη συγκέντρωση των αρειανών της 6ης Ιουνίου στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης", θεωρώντας ότι ο ερασιτέχνης δεν έχει το δικαίωμα να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στη διοικούσα επιτροπή, γιατί η τελευταία είναι παράνομη και θα κινήσει τις διαδικασίες έκπτωσής της. Σ΄ αυτό που στηρίζεται είναι ότι, σύμφωνα με το νόμο 2725/1999, απαγορεύεται οι κ. Ματθαίου, Σκόρδας, Μπεκιάρης, Γρανούζης να συμμετέχουν στη διοίκηση, από τη στιγμή που είναι ταυτόχρονα μέτοχοι και μέλη της "Αρης Εμπορικής Ε.Π.Ε." που διαχειρίζεται την μπουτίκ της ΠΑΕ και γενικότερα το εμπορικό κομμάτι.

    [12] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Καλαμαριά: Περιμένοντας τον πρόεδρο

    21/6/2005 11:25:00 μμ

    Την άφιξη του Ηλία Δαμήλου στη Θεσσαλονίκη (σ.σ τρενάρει λόγω της παρουσίας του στην Αθήνα για τη μεταγραφή του Χάρη Παππά στον Ολυμπιακό) αναμένουν άπαντες στον Απόλλωνα Καλαμαριάς, προκειμένου να δρομολογηθεί ο προγραμματισμός των "κόκκινων" για τη νέα περίοδο. Από τις πρώτες κινήσεις του Δαμήλου, άμα τη επιστροφή του στην πόλη, αναμένεται να είναι η επαφή με τον Ντράγκαν Κοκότοβιτς, τεχνικού του Απόλλωνα που έχει επιστρέψει, με τη σειρά του, επί ελληνικού εδάφους από την πατρίδα του. Ο τελευταίος επιθυμούσε τη γρηγορότερη τακτοποίηση των ζητημάτων που αφορούν το σχεδιασμό των πλάνων της ομάδας για τη νέα περίοδο, μη μπορώντας να πράξει, όμως, διαφορετικά είναι αναγκασμένος να περιμένει τη διοίκηση του συλλόγου.

    [13] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Πανιώνιος : "Προ των πυλών" ο Τσάπλαρ

    21/6/2005 10:45:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πολύ κοντά στον να αναλάβει τον Γιόζεφ Τσάπλαρ στην τεχνική ηγεσία, είναι ο Πανιώνιος. Και αυτό γιατί σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το θέμα του Γιόζεφ Μπουμπένκο φαίνεται να "χαλάει οριστικά", αφού τα εμπόδια για να μείνει ελεύθερος από την εθνική ελπίδων της χώρας του φαίνεται να είναι ανυπέρβλητα. Έτσι, προχώρησαν οι συζητήσεις με τον Τσέχο τεχνικό, που δείχνει να είναι το φαβορί. Μάλιστα, ο Γιόζεφ Τσάπλαρ αναμένεται να έλθει αύριο στην Αθήνα για να τα πει από κοντά με την διοίκηση της νεοσμυρνιώτικης ΠΑΕ. Εφόσον επιτευχθεί η τελική συμφωνία, τότε είναι πολύ πιθανό να υπογράψει αμέσως συμβόλαιο συνεργασίας ο Τσέχος τεχνικός.

    [14] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ακράτητος: Εξετάζονται στόχοι

    21/6/2005 10:06:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Εξελίξεις στα μεταγραφικά θέματα του Ακράτητου σηματοδοτεί η επιστροφή του Ίλιε Ντουμιτρέσκου στην Αθήνα. Ο Ρουμάνος τεχνικός του Ακράτητου επέστρεψε από την πατρίδα του τη νύχτα της Κυριακής και από χτες βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με τη διοίκηση, για να οριστικοποιηθούν οι στόχοι. Πληροφορίες αναφέρουν ότι, ο Ντουμιτρέσκου έχει φέρει μαζί του μια λίστα ποδοσφαιριστών από τη Ρουμανία, την οποία έθεσε στη διάθεση του κ. Ψωμιάδη, ώστε να την εξετάσει και στη συνέχεια να συζητήσουν για το ποιοι από αυτούς θα πρέπει να ενταχθούν στο δυναμικό της ομάδας. Παράλληλα, στον Ακράτητο συνεχίζουν να ελπίζουν στην απόκτηση του Λουτσιάν Σανμαρτεάν, αν και οι δηλώσεις του Ρουμάνου μέσου του Παναθηναϊκού, που είπε ότι δεν θα δεχθεί να πάει δανεικός σε άλλη ομάδα, δεν αφήνουν περιθώρια για πραγματοποίηση αυτής της μεταγραφής.

    [15] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    "Σ' Αγγλικό στόχαστρο" ο Τομασον

    21/6/2005 9:27:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Την περίπτωση του Γιον Νταλ Τόμασον εξετάζουν οι Άρσεναλ και Λίβερπουλ, τουλάχιστον σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ. Ο Δανός επιθετικός, δεν έχει αποκτήσει θέση βασικού στη Μίλαν, ενώ παράλληλα ο Κάρλο Αντσελότι δεν θα έλεγε όχι σε μία πιθανή παραχώρηση του, αν ολοκληρωθεί τελικά η μεταγραφή του Ερνάν Κρέσπο, που φέτος αγωνίστηκε στους «ροσονέρι» ως δανεικός από την Τσέλσι. Εξάλλου, όσον αφορά τα λεφτά, ένα ποσό της τάξης των 10 εκατομμυρίων ευρώ θεωρείται αρκετό για να πει το "ναι" η φιναλίστ του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ.

    [16] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ανυπεράσπιστό τέρμα στον Ατρόμητο

    21/6/2005 9:07:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Μετέωρη έχει μείνει η νεοσύστατη ομάδα της Χαλκηδόνας-Ατρομήτου, στο θέμα της εύρεσης τερματοφύλακα. Κι αυτό γιατί χάλασε η μεταγραφή του Μάρτιν Τούντορ, που αποτελούσε και τον βασικό στόχο. Ο Ρουμάνος τερμτατοφύλακας αποφάσισε να παραμείνει στη Στεάουα, ανανέωσε το συμβόλαιό του μαζί της κι έτσι οι άνθρωποι της Χαλκηδόνας θα πρέπει να ξεκινήσουν από την αρχή την αναζήτηση του διαδόχου του Πιερ Εμπέντε. Στο μεταξύ, σε σύσκεψη που έγινε παρουσία του προέδρου της ΠΑΕ, Γιώργου Σπανού, αποφασίστηκαν οι τιμές των εισιτηρίων διαρκείας, ο τρόπος διάθεσής τους και άλλες πολλές λεπτομέρειες γύρω από το θέμα αυτό. Οι τιμές θα είναι χαμηλές, καθώς σκοπός της διοίκησης της ομάδας είναι να πάει μαζικά ο κόσμος στο γήπεδο. Η διάθεση θα ξεκινήσει την ερχόμενη Δευτέρα.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 21 June 2005 - 20:51:55 UTC