Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-06-07

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τα μαζεύουν...
  • [02] Έκρηξη βόμβας στη Σμύρνη
  • [03] Νεκρός ο Λίβυος δημοσιογράφος
  • [04] Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Βολιβίας
  • [05] Στον τελικό τα "Πιστόνια"

    [01] Κοινωνία

    Ξεκίνησε η αποκομιδή των σκουπιδιών

    Τα μαζεύουν...

    7/6/2005 9:35:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 7/6/2005 11:18:30 πμ)

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Δύο εβδομάδες θα απαιτηθούν για να ολοκληρωθεί η αποκομιδή των 35.000 και πλέον τόνων σκουπιδιών στο λεκανοπέδιο της Αττικής, μετά την απόφαση της Επιτροπής Αγώνα Δυτικής Αττικής να ανοίξει η χωματερή των Άνω Λιοσίων, αλλά μόνο για τα σκουπίδια. Στο μεταξύ σήμερα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στη νομαρχία Πειραιά για το θέμα της μεταφοράς της λυματολάσπης από την Ψυτάλλεια, θέμα που θα συζητηθεί εκ νέου στις 15 Ιουνίου και με τους υπεύθυνους του ΥΠΕΧΩΔΕ. Η Επιτροπή Αγώνα Δυτικής Αττικής έχει προγραμματίσει συλλαλητήριο στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος. Το πρόγραμμα της μετατροπής της λυμματολάσπης σε χώμα, που εφαρμόστηκε στη Θεσσαλονίκη, μπορεί να εφαρμοστεί και για την Ψυτάλλεια, επισημαίνει στην ΝΕΤ 105, 8 ο πρόεδρος του Συνδέσμου ΟΤΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης Γιάννης Ζουρνάς.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Άνοιξε η χωματερή

    [02] Κόσμος

    Έκρηξη βόμβας στη Σμύρνη

    7/6/2005 9:32:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ένας Τούρκος αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά χθες το βράδυ από έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετηθεί μπροστά σε κυβερνητικό κτίριο στη Σμύρνη, μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή. Ο αστυνομικός τραυματίστηκε στο χέρι και στο πόδι, όταν το δέμα που εξέταζε και περιείχε μικρής ισχύος εκρηκτικά εξερράγη στα χέρια του.

    [03] Κόσμος

    Βασανίστηκε μέχρι θανάτου...

    Νεκρός ο Λίβυος δημοσιογράφος

    7/6/2005 7:55:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Μέχρι θανάτου βασανίστηκε ένας Λίβυος δημοσιογράφος, που είχε εξαφανιστεί από τις 21 Μαΐου και βρέθηκε νεκρός την περασμένη Πέμπτη στην περιοχή της Βεγγάζης, στην ανατολική Λιβύη. Όπως ανακοίνωσε η οργάνωση "Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα" (RSF), η νεκροτομή έδειξε πως ο 32χρονος Νταϊφ Γκαζάλ είχε βασανιστεί τόσο που η αναγνώριση της ταυτότητάς του ήταν "πολύ δύσκολη". Οι δράστες του είχαν κόψει τα περισσότερα δάχτυλα ενώ το πτώμα έφερε πολλού μώλωπες και πληγές από μαχαίρι. Η οργάνωση, εκφράζοντας τον αποτροπιασμό της για το έγκλημα, τάσσεται στο πλευρό της οικογένειας του δημοσιογράφου που ζήτησε από το Ίδρυμα Καντάφι (πρόεδρος του είναι ο γιος του Μουαμάρ Καντάφι, Σεϊφ Ελ-Ισλάμ) τη διενέργεια έρευνας για τη δολοφονία. Μία άλλη οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η Libya Watch, που εδρεύει στο Λονδίνο, έχει εκφράσει την ανησυχία της για το έγκλημα αυτό υποστηρίζοντας ότι ο δημοσιογράφος μπορεί να έπεσε θύμα "εξτρεμιστών των Επαναστατικών Επιτροπών με τις οποίες είχε έρθει σε αντιπαράθεση".

    Οι αρχές της Λιβύης αρνούνται κάθε σχέση με τη δολοφονία και διαβεβαιώνουν ότι οι δράστες θα εντοπιστούν σύντομα.

    "Ο Γκαζάλ απήχθη το βράδυ της 21ης Μαΐου, ενώ βρισκόταν μαζί με ένα φίλο του, από αγνώστους που δήλωσαν ότι ανήκουν στις υπηρεσίες ασφαλείας", τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Άλι Χασνάουι.

    Όμως οι υπηρεσίες ασφαλείας, που ρωτήθηκαν σχετικά μετά το αίτημα της οικογένειας για έρευνα εις βάθος, αρνήθηκαν ότι συνέλαβαν το δημοσιογράφο.

    [04] Κόσμος

    "Έφτασα όσο πιο μακριά μπορούσα"

    Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Βολιβίας

    7/6/2005 7:32:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: REUTERS

    Την παραίτηση του υπέβαλε σήμερα ο πρόεδρος της Βολιβίας, Κάρλος Μέσα, λόγω της πολιτικής αστάθειας και των ταραχών που συγκλονίζουν τη χώρα, με βασικότερο αίτημα την εθνικοποίηση του ενεργειακού τομέα. "Έχω ευθύνη να δηλώσω ότι έφτασα όσο πιο μακριά μπορούσα. Για το λόγο αυτό αποφάσισα να υποβάλω την παραίτησή μου", δήλωσε ο Μέσα στο τηλεοπτικό διάγγελμά του. Ο Πρόεδρος της Βολιβίας τους τελευταίους 20 μήνες, διαδέχτηκε στη θέση αυτή τον Γκονσάλο Σάντσες δε Λοσάδα, ο οποίος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον προεδρικό θώκο μετά τη λαϊκή εξέγερση που κράτησε περίπου ένα μήνα, χάνοντας τη ζωή τους περισσότεροι από 80 άνθρωποι.

    Την Δευτέρα, περισσότεροι από 80.000 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους Ινδιάνοι, χωρικοί, ανθρακωρύχοι, συνδικαλιστές και εκπαιδευτικοί, διαδήλωσαν στους δρόμους της Λα Πας, ζητώντας την παραίτηση του Μέσα και την εθνικοποίηση του φυσικού αερίου που ελέγχεται από ξένες εταιρείες από το 1997.

    Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Έβο Μοράλες, που μέχρι τώρα είχε κρατήσει αποστάσεις από τις διαδηλώσεις, κάλεσε τον Μέσα να παραιτηθεί προκειμένου να βρεθεί κάποια διέξοδος από την κρίση.

    Λίγο νωρίτερα, ο Πρόεδρος και το προσωπικό του προεδρικού μεγάρου αναγκάστηκαν να εκκενώσουν το κτήριο, επειδή οι διαδηλωτές απειλούσαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό. Τέλος, η Βολιβία έχει τα μεγαλύτερα αποθέματα φυσικού αερίου, μετά τη Βενεζουέλα, στη Λατινική Αμερική. Όμως τα κοιτάσματα αυτά εντοπίστηκαν, στα τέλη της δεκαετίας του 1997, από ξένες εταιρείες (όπως η βραζιλιάνικη Petrobras, η ισπανική Repsol και η γαλλική Total) οι οποίες απειλούν τώρα πως θα απαιτήσουν μεγάλες αποζημιώσεις από το κράτος.

    [05] Μπάσκετ

    Στον τελικό τα "Πιστόνια"

    7/6/2005 10:22:00 πμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Τελικά ο Σακίλ Ο Νίλ, στην πρώτη του χρονιά με το Μαϊάμι, δεν θα βρεθεί σε τελικό του ΝΒΑ. Οι Χιτ, χρειαζόντουσαν να κάνουν το 4-3 μέσα στην έδρα τους αλλά οι Ντιτρόιτ έκαναν την ανατροπή στη σειρά τον τελικών της ανατολής και νίκησαν με 88-82. Έτσι στον τελικό του ΝΒΑ οι Πίστονς θα προσπαθήσουν για το δαχτυλίδι του πρωταθλητή απέναντι στους Σαν Αντόνιο Σπερς. Όσο για τον αγώνα, η τέταρτη περίοδος ήταν όλα τα λεφτά. Οι Πίστονς βρέθηκαν να χάνουν με 74-68 αλλά με ένα σερί 8-0 κατάφεραν να περάσουν μπροστά. Μπορεί το προβάδισμα να χάθηκε εκ νέου (79-78), οι Γουάλας και Μπίλαπς ωστόσο κατάφεραν να μείνουν ψύχραιμοι στις τελευταίες στιγμές και να οδηγήσουν την ομάδα τους στον τελικό. Ο Ρασίντ Γουάλας πέτυχε 20 πόντους, ενώ 22 σημείωσε Χάμιλτον και άλλους 18 ο Μπίλαπς. Πολύ καλός ήταν και ο Πρινς, με καλάθια σε κρίσιμα σημεία του ματς. Από το Μαϊάμι την καλύτερη απόδοση είχε ο Σακίλ Ο Νιλ με 27 πόντους στο ενεργητικό του, ενώ καλός ήταν και ο Ντουέιν Γουέιντ με άλλους 20 πόντους.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 7 June 2005 - 8:50:24 UTC