Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-06-06

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τραγωδία σε κολυμβητήριο
  • [02] Συνελήφθη ο γιος του Πελέ
  • [03] Ροναλντίνιο "αιωνίως", πωλείται ο Ετό
  • [04] Λιόν για Μπάρος
  • [05] Στο Παρίσι ο Κόκκαλης για τον Λε Γκεν
  • [06] Τέλος ο Νίλσεν από ΠΑΟΚ
  • [07] Προς "διαζύγιο" Άρης-Μεσεργιάκου
  • [08] Πανελλήνιο ρεκόρ ο Φιλιππίδης
  • [09] Παρίσι και Λονδίνο φαβορί για το 2012
  • [10] "Όλη η Αθήνα μια παρέα"
  • [11] Ικανοποίηση Καμπάνια
  • [12] Αισιόδοξος ο Σέφερτ
  • [13] Ξανά στο εδώλιο ο Γιοσάκης
  • [14] Ο Δημήτρης μας δείχνει το δρόμο

    [01] Κοινωνία

    Έχασε τη ζωή του13χρονο κορίτσι

    Τραγωδία σε κολυμβητήριο

    6/6/2005 11:25:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Μοιραία εξέλιξη είχε το απόγευμα της Δευτέρας η προπόνηση ενός 13χρονου κοριτσιού σε κολυμβητήριο του Χαλανδρίου. Ήταν λίγο μετά τις 5:30 το απόγευμα, όταν η μικρή, που βρισκόταν στο κολυμβητήριο μαζί με την μητέρα και τα δύο αδερφάκια της, αισθάνθηκε αδιαθεσία, ενώ κολυμπούσε υπό την επίβλεψη του προπονητή της. Ο ίδιος την έβγαλε από το νερό και, αφού της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο, όπου αργότερα εξέπνευσε. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των γιατρών, το κορίτσι έπαθε αναρρόφηση επειδή μπήκε στην πισίνα με γεμάτο στομάχι, ενώ έρευνα για τα ακριβή αίτια του συμβάντος διεξάγει η αστυνομία.

    [02] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Συνελήφθη ο γιος του Πελέ

    6/6/2005 8:56:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Η Αστυνομία του Σάο Πάουλο συνέλαβε τον γιο του Πελέ, μαζί με 17 ακόμη άτομα, ως ύποπτο για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Οπως αναφέρει η εφημερίδα «Lance!» στην ηλεκτρονική της έκδοση, ο Εντσον ντο Νασιμέντο, πιο γνωστός με το παρατσούκλι Εντίνιο, κατηγορείται (όπως και οι υπόλοιποι συλληφθέντες) για διασυνδέσεις με συνδικάτα οργανωμένου εγκλήματος, στο Σάο Πάουλο και το Ρίο ντε Τζανέιρο, «ειδικευμένα» στο εμπόριο ναρκωτικών. Ο Εντίνιο αγωνίστηκε, όπως και ο Πελέ, στη Σάντος, φορώντας όμως τη φανέλα του τερματοφύλακα, αλλά δεν είχε το ταλέντο του πατέρα του κι έτσι δεν μπόρεσε να κάνει αξιόλογη ποδοσφαιρική καριέρα.

    [03] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Ροναλντίνιο "αιωνίως", πωλείται ο Ετό

    6/6/2005 8:38:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Την θετική πρόθεση της Μπαρτσελόνα στο θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του Ροναλντίνιο, εξέφρασε ο πρόεδρος του συλλόγου, Ζοάν Λαπόρτα. Ο Λαπόρτα μάλιστα το τράβηξε περισσότερο από αυτό, αφού δεν δίστασε να δηλώσει πως θέλει ο Βραζιλιάνος άσος να ολοκληρώσει την καριέρα του στην ομάδα της Καταλονίας. Ο Ροναλντίνιο μετράει ήδη δύο χρόνια στην "Μπάρτσα" και όπως δήλωσε ο Λαπόρτα είναι και δική του επιθυμία να ολοκληρώσει την καριέρα του στην ομάδα. "Προς το παρόν το ζητούμενο είναι να ανανεώσουμε το υπάρχον συμβόλαιο", τόνισε ο πρόεδρος των "Μπλαουγκράνα" και συνέχισε, "Επιθυμία του παίκτη είναι να παραμείνει για πάντα στην Μπαρτσελόνα και ελπίζω ότι το συγκεκριμένο σενάριο θα μπορέσουμε να το πραγματοποιήσουμε. Η παρουσία του Ροναλντίνιο στο σύλλογο δίνει μια μοναδική λάμψη και θα ήταν ιδανικό να υπογράφαμε μαζί του ένα μακροχρόνιο συμβόλαιο. Πρόσφατα ξεκινήσαμε διαπραγματεύσεις μαζί του, τις οποίες θέλουμε να ολοκληρώσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα, αφού ο παίκτης αποτελεί τον κινητήριο μοχλό αυτής της ομάδας. Το θετικό είναι ότι οι επαφές ανάμεσα στο σύλλογο και τον παίκτη είχαν ξεκινήσει τον περασμένο Δεκέμβριο και περιμέναμε να τελειώσει η επιτυχημένη σεζόν για να τις ολοκληρώσουμε".

    Διώχνει Ετό ο Ράικαρντ

    Στο μεταξύ ένα άλλο σίριαλ φαίνεται να ξεκινάει για του Καταλανούς και είναι αυτό της πώλησης ή όχι του Σαμουέλ Ετό. Όπως ανέφερε σε δημοσίευμά της η κυριακάτικη έκδοση της "As", ο Φρανκ Ράικαρντ θέλει τον Τιερί Ανρί στην επίθεση της ομάδας και αν επιβεβαιωθεί η πρόταση του Αμπράμοβιτς, ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ για τον Ετό, τότε η διοίκηση της Μπαρτσελόνα θα πουλήσει τον Καμερουνέζο και θα κινηθεί για τον Γάλλο.

    [04] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Λιόν για Μπάρος

    6/6/2005 7:54:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Περισσότερο με χαρά παρά με επιφυλακτικότητα, όπως προτιμούν άλλοι συνάδελφοί του σε ανάλογες περιπτώσεις, ο πρόεδρος της Λιόν, Ζαν Μισέλ Αουλας, επιβεβαίωσε πως η ομάδα του ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Μίλαν Μπάρος. Ο Αουλάς μίλησε για το θέμα και επεσήμανε πως οι δύο πλευρές θα συναντηθούν στο ματς των προκριματικών της Τσεχίας με τα Σκόπια και εκεί πιθανότατα θα υπάρξουν κάποιες επαφές. "Όσο κι αν θέλω να μην αναφέρομαι στους μεταγραφικούς στόχους της Λιόν, μπορώ να σας επιβεβαιώσω ότι ο Μπάρος είναι ένας από τους εκλεκτούς μεταγραφικούς στόχους, που έχουμε ενόψει του καλοκαιριού", απάντησε ο Γάλλος στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων και συμπλήρωσε, "Εκπρόσωποι του συλλόγου, συμπεριλαμβανομένου και του Ζεράρ Ουγιέ, έχουν κάνει τις πρώτες επαφές και την Τετάρτη θα παρακολουθήσουν το ματς της Τσεχίας για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2006 με αντίπαλο την ΠΓΔΜ, όπου ενδέχεται να έχουν κάποιες νέες επαφές"

    [05] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Στο Παρίσι ο Κόκκαλης για τον Λε Γκεν

    6/6/2005 10:05:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Τα... ρέστα του για να φέρει τον Πολ Λε Γκέν στον Ολυμπιακό δίνει ο Σωκράτης Κόκκαλης. Ο πρόεδρος της πειραϊκής ΠΑΕ πήγε ο ίδιος στο Παρίσι, προκειμένου να πείσει τον Γάλλο τεχνικό να μετακομίσει στον Πειραιά και οι πληροφορίες αναφέρουν πως του έχει κάνει ιδιαίτερα υψηλή πρόταση, ώστε να κάμψει τις αντιστάσεις του. Όποια και να είναι η εξέλιξη αυτής της ιστορίας, το σίγουρο είναι ότι ο Ολυμπιακός "φορτσάρει" πλέον για προπονητή, με στόχο να κλείσει το συντομότερο δυνατόν. Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις, όπως αυτή του Γκι Λακόμπ, του Τροντ Σόλιντ ή του Ρόναλντ Κούμαν, ωστόσο η προτεραιότητα έχει δοθεί στον Λε Γκεν. ¨

    Σχετικά με τις μεταγραφές, οι δύο ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα Καλαμαριάς, Παππάς και Ηλιάδης, βρίσκονται πάντα στο «στόχαστρο», όμως για τον δεύτερο έχει εκδηλώσει ζωηρό ενδιαφέρον και ο ΠΑΟΚ κι αυτό κάνει τη δική του περίπτωση πολύ πιο δύσκολη. Ενδιαφέρον υπάρχει και για τον Τάσο Κυριάκο της Καλλιθέας και ο ίδιος περιμένει πώς και πώς να κλείσει η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό, ωστόσο τα τελευταία εικοσιτετράωρα η διοίκηση της Καλλιθέας εμφανίζεται να έχει ανεβάσει τις απαιτήσεις της και δεν αποκλείεται αυτό να οδηγήσει σε «ναυάγιο» τη μεταγραφή. Τέλος, ούτε σήμερα υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς. Είναι αλήθεια πως η καθυστέρηση προκαλεί κάποια εντύπωση, ωστόσο και οι δύο πλευρές ήταν καθησυχαστικές, έλεγαν πως έχει επέλθει συμφωνία, ο "Τζόλε" θα συνεχίσει στον Ολυμπιακό και πως το πιθανότερο είναι ότι αύριο θα τελειώσει αυτή η ιστορία.

    Η εναλλακτική λύση

    Πάντως ο Ολυμπιακός όπως φαίνεται έχει και εναλλακτική λύση για την θέση του προπονητή, λύση που ακούει στο όνομα του Ρόλαντ Κούμαν. Ο αδελφός του και παλιός ποδοσφαιριστής, Ερβιν Κούμαν, βρίσκεται αυτές τις μέρες στη Ρόδο για διακοπές και μίλησε στην "ΕΡΑ Σπορ" για το ενδεχόμενο να έρθει ο αδελφός του στην Ελλάδα. Είπε συγκεκριμένα: "Δεν γνωρίζω το πότε ή το αν θα έρθει ο αδελφός μου στην Ελλάδα. Ξέρω ότι είχε μιλήσει πριν από λίγο καιρό με άνθρωπο του Ολυμπιακού, όμως σήμερα απ' ό,τι γνωρίζω έχει ραντεβού με παράγοντες άλλης ομάδας. Γνωρίζω ποια είναι η άλλη ομάδα, αλλά δεν μπορώ να την αποκαλύψω. Ό,τι συζητώ με τον αδερφό μου μένει μεταξύ μας. Γνωρίζει την άποψη μου για τους Έλληνες και γνωρίζει επίσης ότι τα τελευταία 25 χρόνια έρχομαι για διακοπές στην Ελλάδα. Μπορεί και να έρθει. Αυτός είναι που θα πάρει την τελική απόφαση".

    [06] Μπάσκετ

    Τέλος ο Νίλσεν από ΠΑΟΚ

    6/6/2005 9:29:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Παρελθόν από τον ΠΑΟΚ αποτελεί από την Δευτέρα ο Ματ Νίλσεν. Ο Αυστραλός γκαρντ υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τη Λιθουανική, Λιέτουβος Ρίτας, την οποία είχε αντιμετωπίσει, με την ομάδα της Θεσσαλονίκης στη φετινή φάση των "8" του ULEB Cup. Ο Αυστραλός αφού αρνήθηκε να ανανεώσει με τον "Δικέφαλο", προτίμησε να συνεχίσει την καριέρα του στην πρωταθλήτρια του ULEB Cup και "φονέα" των ελληνικών ομάδων, καθώς απέκλεισε με τη σειρά Άρη, ΠΑΟΚ και στον τελικό κατάφερε να υπερπηδήσει και το εμπόδιο του Μακεδονικού. Σήμερα το βράδυ αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις για το διοικητικό μέλλον της ΚΑΕ ΠΑΟΚ στη Γενική Συνέλευση του ΑΣ.

    [07] Μπάσκετ

    Προς "διαζύγιο" Άρης-Μεσεργιάκου

    6/6/2005 8:46:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ιατρική γνωμάτευση, η οποία σημειώνει ότι το πρόβλημα του Ιγκόρ Μεσεργιάκου στη μέση δεν μπορεί αποκατασταθεί αποτελεσματικά, έχουν στα χέρια τους, όπως υποστηρίζουν, οι άνθρωποι του Αρη. Εγγραφο το οποίο τους οδηγεί, όπως φαίνεται, στο να μην ανανεώσουν τη συνεργασία τους με τον Λευκορώσο φόργουορντ, χωρίς ν αποκλείεται κανένα ενδεχόμενο. Ανάλογα εκτιμάται πως θα πράξουν και με την περίπτωση του Αντώνη Ασημακόπουλου, ο οποίος φαίνεται πως δεν υπολογίζεται στα πλάνα της τεχνικής ηγεσίας για τη νέα περίοδο. Στο μεταξύ, αναβλήθηκε η επιστροφή για σήμερα στη Θεσσαλονίκη για μόνιμη εγκατάσταση του Ηλία Ζούρου. Ο Ελληνας τεχνικός παραμένει στην Αθήνα, εκεί όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει απευθείας επαφή με τον Ρόντρικ Μπλάκνεϊ, προκειμένου να τον πείσει να ενταχθεί στο δυναμικό του Αρη.

    [08] Πανελλήνιο ρεκόρ ο Φιλιππίδης

    6/6/2005 11:27:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Με άλμα στα 5.71μ. ο Κώστας Φιλιππίδης κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ και ολοκλήρωσε τα φετινά Βενιζέλεια με απόλυτη επιτυχία, έστω και αν οι προσπάθειές του για το 5.80μ. που θα ήταν νέο παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων ήταν αποτυχημένες οριακά. Το γεγονός αυτό μάλιστα δείχνει πως ο Έλληνας αθλητής σύντομα θα είναι σε θέση να καταρρίψει το ρεκόρ που κατέχει ο Ταράσοφ από το 1989 και σε αυτό στάθηκε και στις δηλώσεις του "Το παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων χάθηκε στις λεπτομέρειες. Πιστεύω ότι είναι θέμα χρόνου για να το καταρρίψω. Φέτος, βασικός μου στόχος είναι το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της κατηγορίας τον Ιούλιο στο Κάουνας. Απώτερος βέβαια στόχος μου είναι οι Ολυμπιακοί του Πεκίνου το 2008".

    Σπουδαία επίδοση ο Ζαλαγκίτης

    Ο Κώστας Ζαλαγκίτης φαίνεται ότι εμπνέεται από το στάδιο των Χανίων, αφού με 17.29μ σημείωσε την 2η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στην Ελλάδα, μετά την δική του κορυφαία που είναι 17.43μ (Πανελληνίο ρεκόρ) και την οποία είχε σημειώσει στις 30 Ιουνίου 2002, πάλι στα Βενιζέλεια. Παράλληλα, το 17.29μ είναι η τρίτη καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο. Ο Ζαλαγκίτης, που στις 3 Ιουνίου είχε κάνει 17.17μ στο Τορίνο, δήλωσε για την εμφάνισή του: "Μου πάει αυτό το γήπεδο. Επόμενοι στόχοι μου είναι το Πανελλήνιο πρωτάθλημα και τα Τσικλητήρεια που θα γίνουν στο Ολυμπιακό Στάδιο. Θέλω να κάνω αρκετούς αγώνες φέτος, αφού θέλω να βρω το ρυθμό μου. Έχω διαπιστώσει ότι έχω πρόβλημα στα τρία πρώτα άλματα που κάνω στους αγώνες". Εξαιρετικές εμφανίσεις είχαμε ακόμη στα 800μ γυναικών, όπου η Μαρία Παπαδοπούλου τερμάτισε πρώτη σε 2.02.53, ενώ πρώτη ήταν και η Στέλλα Πιλάτου στο μήκος με 6.64μ, επιδόσεις που είναι και οι καλύτερες φετινές τους.

    Συνοπτικά τα αποτελέσματα

    Μήκος ανδρών: Ζιούσκοφ (Ουκρανία) 8.06μ, Γκαρεναμότσε (Μποτσουάνα) 7.94μ, Τάρους (Ρουμανία) 7.90μ, Νούσιος 7.87μ, Διαμαντάρας 7.82μ, Φιλανδαράκης 7.78μ, Μέισον (ΗΠΑ) 7.64μ, Μουρατίδης 7.31μ.

    Επί κοντώ γυναικών: Γουίτλοκ (Βρετανία) 4.30μ, Στεφανίδη 4.25μ, Μόλναρ (Ουγγαρία) 4.20μ, Σκαφίδα 4.10μ, Αστερίου 4.00μ, Βαρδάκη 3.60μ, Λεδάκη 3.60μ.

    Τριπλούν γυναικών: Ζουράβλενα (Ουζμπεκιστάν) 14.55μ, Μπαζένοβα (Ρωσία) 14.27μ, Δημητράκη 14.15μ, Κόστα (Βραζιλία) 13.95μ, Σουρένκο (Ουκρανία) 13.84μ, Στουκάν (Ρουμανία) 13.30μ, Αναστασιάδου 12.05μ.

    Τριπλούν ανδρών: Ζαλαγκίτης 17.29μ, Πινσεμέιλ (Γαλλία) 16.91μ, Λιούις (Γρενάδα) 16.88μ, Μελέτογλου 16.70μ, Μοσκαλένκο (Ρωσία) 16.68μ, Φρίντεκ (Γερμανία) 16.65μ, Σαβολάινεν (Ουκρανία) 16.60μ, Πόλε (Γερμανία) 16.24μ.

    110μ εμπόδια ανδρών: Σάντος (Βραζιλία) 13.53, Χάρις (ΗΠΑ) 13.55, Ντεμίντιουκ (Ουκρανία) 13.65, Κρόνμπεργκ (Σουηδία) 13.71, Οικονομόπουλος 14.20, Κίσλικ (Ρωσία) 14.28, Μαρακάκης 14.91, Λιγουνάκης 15.05.

    100μ εμπόδια γυναικών: Τζ. Καλούρ (Σουηδία) 12.88, Αλόζι (Ισπανία) 12.89, Λενσί (Ισραήλ) 13.37, Σμιθ (ΗΠΑ) 13.52, Στογιαννίδου 13.56, Κόμνου 13.86, Λίχουτα (Λευκορωσία) 14.03, Παπουτσάκη 14.90.

    100μ γυναικών: Κεμασουόντε (Νιγηρία) 11.44, Αλού Αφούε (Ακτή Ελεφαντοστού) 11.47, Κοζεμιάκινα (Ουκρανία) 11.55, Λαμαγιέ (Γαλλία) 11.76, Μανωλακάκη (12.29.

    400μ γυναικών: Λέβινα (Ρωσία) 51.66, Ούσοβιτς (Λευκορωσία) 52.06, Γουόλ (Βρετανία) 52.59, Μέρφι (Βρετανία) 53.17, Μπλάκετ (Μπαρμπάντος) 54.10, Σισκάκη 1.03.18.

    Επί κοντώ ανδρών: Μπόργκελινγκ (Γερμανία) 5.76μ, Φιλιππίδης 5.71μ (Π.Ρ.Α), Μπλομ (Ολλανδία) 5.51μ, Χάργουινγκ (ΗΠΑ) 5.51μ, Συντιχάκης 5.01μ, Ευαγγέλου 4.81μ.

    800μ γυναικών: Μ. Παπαδοπούλου 2.02.53, Αϊτ Αμού (Μαρόκο) 2.02.87, Ντουμπραβεάν (Ρουμανία) 2.03.28, Ζμπρόζεκ (Ρωσία) 2.03.83, Φιλάνδρα 2.04.18, Εφεντάκη 2.05.25, Μπανκάου (Ρουμανία) 2.07.42.

    Δισκοβολία ανδρών: Βάργκα (Ουγγαρία) 64.85μ., Κράβτσικ (Πολωνία) 61.70μ, Μαλατσίφσκι (Πολωνία) 61.54μ, Μαλασέβιτς (Λευκορωσία) 60.65μ, Μπαγιάνγκο (Αργεντινή) 60.12μ, Στάνσκι (Πολωνία) 59.78μ, Αραμπατζής 58.58μ, Ορφανιώτης 53.89μ, Σταματάκης 47.09μ.

    Μήκος γυναικών: Πιλάτου 6.64μ, Στάντνιουκ (Ουγγαρία) 6.62μ, Τατιάνα Ινάνοβα (Ρωσία) 6.55μ, Μελνίκοβα (Ρωσία) 6.44μ, Τσερνιάσκα (Ουκρανία) 6.38μ, Κουτσιουμάρη 6.33μ, Παπαβασιλάκη 6.18μ, Δεληνικόλα 6.11μ.

    400μ εμπόδια ανδρών: Γκάρετ (ΗΠΑ) 49.89, Ντερεβιάγκιν (Λευκορωσία) 50.17, Μαϊγκα 50.18, Ντέζο (Ουγγαρία) 50.44, Βιαρσίνιν (Ρωσία) 50.64, Αναστασίου 52.38, Αδαμόπουλος 53.63, Λ¨εων 59.51.

    800μ ανδρών: Λέτινγκ (Κένυα) 1.47.31, Ντουμπέ (Μποτσουάνα) 1.47.96, Ρίγκο (Ρουμανία) 1.49.33, Φαρούγγιας 1.49.76, Αλσάτ (Γαλλία) 1.48.86, Κομπούλης 1.53.58, Ζερβάκης 2.03.45.

    100μ ανδρών: 1η σειρά (+0,9): Κριτσοτάκης 11.09, Κουτσουλάκης 11.46, Κατσουλάκης 11.57, Κουριανδάκης 11.84, Φρατζεσκάκης 12.06, 2η σειρά (+1,1): Χοϊδης 10.43, Βογιατζάκης 10.52, Νέμεθ (Ουγγαρία) 10.60, Γενοβέλης 10.66, Τσιν (Βρετανία) 10.66, Σφακιανάκης 10.76, Ντόμπος (Ουγγαρία) 10.82, Μποτωνάκης 11.08, 3η σειρά (+1,2): Ζάκαρι (Γκάνα) 10.04, Έγκμπελε (Νιγηρία) 10.18, Τζάρετ (Τζαμάικα) 10.37, Γουντς (ΗΠΑ) 10.38, Σάνου (Μποτσουάνα) 10.45, Ατορουμπίντο (Νιγηρία) 10.48, Πετρίδης 10.50, Γκόλμπεργκ (Εσθονία) 10.62.

    Ύψος: Μαθιουδάκης 2,00μ., Μανουσέλης 1,95μ., Ιορδανίδης 1,70μ

    [09] Παρίσι και Λονδίνο φαβορί για το 2012

    6/6/2005 9:10:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Αρχίζει και ξεκαθαρίζει το τοπίο, όσον αφορά την διοργανώτρια πόλη, των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012. Υποψήφιες είναι η Νέα Υόρκη, η Μαδρίτη, η Μόσχα, το Λονδίνο κι το Παρίσι, αλλά όπως όλα δείχνουν η "μάχη θα δοθεί, μεταξύ της πρωτεύουσας της Βρετανίας και την πρωτεύουσα της Γαλλίας. Αυτό, τουλάχιστον, προκύπτει από την σημερινή ανακοίνωση της Επιτροπής Αξιολόγησης της ΔΟΕ, που επισκέφθηκε τις υποψήφιες πόλεις και σύμφωνα με την οποία, οι φάκελοι της γαλλικής και της αγγλικής πρωτεύουσας χαρακτηρίζονται από "πολύ υψηλή ποιότητα". Το αντίστοιχο σχόλιο για τις υποψηφιότητες της Νέας Υόρκης και της Μαδρίτης είναι "υψηλή ποιότητα", ενώ σχετικά με τον φάκελο της Μόσχας, επισημαίνεται η "έλλειψη λεπτομερειών". Παράλληλα, η Επιτροπή υπογραμμίζει ότι η Νέα Υόρκη εμφανίζεται ανίκανη να δώσει εγγυήσεις για την περιοχή όπου θα κατασκευασθεί το κεντρικό στάδιο. Η απόφαση για την ανάθεση του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος, θα ληφθεί στις 6 Ιουλίου στο Συνέδριο της ΔΟΕ, που θα διεξαχθεί στην Σιγκαπούρη.

    Αναλυτικά η "ετυμηγορία" της ΔΟΕ

    ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

    Νέα Υόρκη: Βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο και χρειάζεται ελάχιστες προσθήκες για να εκπληρώσει τα στάνταρ των Ολυμπιακών μετακινήσεων.

    Μαδρίτη: Στην ίδια καλή κατάσταση με τη Νέα Υόρκη. Διαθέτει εξαιρετικό σύστημα συγκοινωνιών από το μέσον της δεκαετίας του 1980.

    Παρίσι: Το σύστημα συγκοινωνιών παραμένει καλά συντηρημένο και λειτουργικό. Η επιτροπή αξιολόγησης εκτιμά ότι με επένδυση περίπου 2.3εκ. δολλαρίων θα πληροί όλα τα κριτήρια για τους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

    Λονδίνο: Η επιτροπή συγχαίρει την πόλη για την συνολική επένδυση 30 δισ. δολλαρίων και 600εκ. δολλαρίων σε ειδικές Ολυμπιακές βελτιώσεις. Ωστόσο, παραμένει ερωτηματικό αν θα τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα.

    Μόσχα: Χρειάζεται πολύ δουλειά ακόμη, παρά τα 7,8εκ. δολλάρια που έχουν επενδυθεί για να αντιμετωπιστεί η μαζική αύξηση στην ιδιοκτησία αυτοκινήτων που παρουσιάζεται τα τελευταία χρόνια. Με την κατασκευή του περιφερειακού και την επέκταση των τριών αεροδρομίων, η επιτροπή αξιολόγησης εκτιμά ότι η Μόσχα θα μπορέσει να ξεπεράσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα.

    ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΝΗ

    Παρίσι: Οι μισές εγκαταστάσεις είτε είναι έτοιμες είτε βρίσκονται υπό κατασκευή. Τα ιστιοπλοϊκά αγωνίσματα θα διεξαχθούν στη Λα Ροσέλ, 490χλμ. από το Παρίσι, ωστόσο επισημαίνεται ότι οι δύο πόλεις συνδέονται με σιδηροδρομικό δίκτυο υψηλής ταχύτητας. Στη γαλλική πρωτεύουσα υπάρχουν υπεραρκετά δωμάτια ξενοδοχείων για να καλύψουν τις ανάγκες των Αγώνων.

    Λονδίνο: Είναι ήδη έτοιμα ή υπό κατασκευή τα 2/3 των εγκαταστάσεων και υπάρχουν εγγυήσεις ότι όλα θα είναι έτοιμα μέσα στα χρονοδιαγράμματα, με εξαίρεση τα ποδοσφαιρικά γήπεδα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Αστον Βίλα. Η διεξαγωγή του τουρνουά τένις στην περιοχή του Γουϊμπλεντον και του κανόε καγιάκ στο Ιτον μπορεί να διασπά σε πολλά σημεία της πόλης τους Αγώνες, όμως αυτό που μετράει είναι ότι χρησιμοποιούνται εγκαταστάσεις παγκόσμιας κλάσης. Ο αριθμός δωματίων σε ξενοδοχεία είναι αρκετός.

    Νέα Υόρκη: Υπάρχει μεγάλη ανησυχία για τις εγγυήσεις που δόθηκαν σχετικά με το Ολυμπιακό Στάδιο και το Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης (IBC), που αποτελούν δύο βασικότατες και απαραίτητες εγκαταστάσεις για τη διοργάνωση των Αγώνων. Κατά τα άλλα, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το 65% των υπόλοιπων εγκαταστάσεων, που είναι έτοιμες ή υπό κατασκευή. Από πλευράς ξενοδοχειακής υποστήριξης, η Νέα Υόρκη διαθέτει περισσότερες κλίνες απ΄όσες χρειάζονται.

    Μαδρίτη: Το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ισπανική πρωτεύουσα είναι η διαμονή, καθώς η επιτροπή εκτιμά πως οι επισκέπτες κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων θα αναγκαστούν να κλείσουν δωμάτια σε ξενοδοχεία που βρίσκονται σε άλλες πόλεις. Η απόσταση από την έδρα των Αγώνων θα είναι μία ώρα μέσω αυτοκινητόδρομου, κι αυτό αποτελεί οπωσδήποτε ένα πολύ αρνητικό στοιχείο. Αντίθετα, τα πράγματα είναι εξαιρετικά από πλευράς αθλητικής υποδομής, καθώς ήδη υπάρχουν οι 25 από τις 34 εγκαταστάσεις που θα χρειαστούν για τους Ολυμπιακούς του 2012. Αρνητική εισήγηση υπάρχει και για τα αγωνίσματα της ισιοπλοϊας που θα διεξαχθούν στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα, αφού απέχει μία ώρα με το αεροπλάνο από τη Μαδρίτη.

    Μόσχα: Θετικό στοιχείο η «κληρονομιά» των Ολυμπιακών Αγώνων του 1980, αφού έτοιμες είναι (χρειάζονται μικρές βελτιώσεις) οι 23 από τις 34 εγκαταστάσεις. Επίσης, στα «συν» μετράει και το γεγονός ότι όλα τα αθλήματα, ακόμη κι η ιστιοπλοϊα, θα διεξαχθούν μέσα στην πόλη. Εκεί που «κολλάει» η ρωσική υποψηφιότητα είναι στο ότι «δεν παρουσίασε αναλυτικό σχέδιο και λειτουργικό πλάνο, ή ένα αναλυτικό χρονοδιάγραμμα των κατασκευών» όπως επισημαίνει η επιτροπή αξιολόγησης. Επίσης, τονίζεται ότι για να καλυφθούν οι ανάγκες διαμονής, θα πρέπει να κατασκευαστεί δημοσιογραφικό χωριό και καινούρια ξενοδοχεία.

    ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

    Παρίσι: Προϋπολογισμός 2.65 δισ. δολλαρίων με προγραμματισμένη υπέρβαση 1.76εκ. δολλαρίων. Κρίθηκε τεκμηριωμένος και εφικτός από την επιτροπή αξιολόγησης.

    Λονδίνο: Ακριβώς η ίδια κρίση από την επιτροπή της ΔΟΕ, για τον προϋπολογισμό 2.46 δισ. δολλαρίων που κατέθεσε η υποψηφιότητα της βρετανικής πρωτεύουσας.

    Νέα Υόρκη: Προϋπολογισμός 3 δισ. δολλαρίων. Η επιτροπή αξιολόγησης θεωρεί ότι η υποψηφιότητα διαθέτει την υποστήριξη για να το πετύχει και παράλληλα επισημαίνει ότι πολλά έργα θα κατασκευαστούν από ιδιωτικές επενδύσεις, κάτι σύνηθες στις ΗΠΑ.

    Μαδρίτη: Την ίδια άποψη με αυτή της Νέας Υόρκης έχει η επιτροπή αξιολόγησης, με τη διαφορά ότι η ισπανική πρωτεύουσα υπολογίζει στα 2 δισ. δολλάρια το κόστος των Αγώνων. Επισημαίνεται ότι το επίπεδο δαπανών για την τεχνολογία και τις μεταφορές είναι προς το παρόν χαμηλό, όμως ο προϋπολογισμός είναι εφικτός.

    Μόσχα: Εχει καταθέσει τη μικρότερη «προσφορά», αφού ο προϋπολογισμός της για τους Αγώνες βρίσκεται στο 1.84 δισ. δολλάρια, με περιθώριο υπέρβασης κατά 6 εκ. δολλάρια. Η επιτροπή κρίνει ως εφικτό το ρωσικό εγχείρημα, όμως επισημαίνει εκ νέου τα προβλήματα που υπάρχουν.

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ

    Παρίσι: Η πρόταση για την κατασκευή ενός Ολυμπιακού Χωριού σε δύο συμπλέγματα, θα αφήσει (σύμφωνα με την επιτροπή αξιολόγησης) «σημαντική οικολογική και κοινωνική κληρονομιά». Οι Γάλλοι στοχεύουν στη χρήση ηλιακής ενέργειας στις περισσότερες εγκαταστάσεις.

    Νέα Υόρκη: Οι Αμερικανοί θα κατασκευάσουν πέντε προσωρινές εγκαταστάσεις, κάτι «που θα επιταχύνει την περιβαλλοντική ανάπτυξη της πόλης»

    Λονδίνο: Ως «καταλύτη της ανάπλασης και βελτίωσης» χαρακτηρίζει η επιτροπή της ΔΟΕ τα σχέδια των Αγγλων για την περιοχή που θα φιλοξενήσει το Ολυμπιακό Πάρκο. Ανησυχία προκαλούν τα υψηλά επίπεδα όζοντος στην ατμόσφαιρα.

    Μόσχα: Η επιτροπή αξιολόγησης θεωρεί πως το εγχείρημα της ρωσικής υποψηφιότητας για διεξαγωγή όλων των αθλημάτων μέσα στα όρια της πόλης, θα αφήσει σημαντική κληρονομιά και παράλληλα θα βοηθήσει στην αναβάθμιση των περιοχών που βρίσκονται κοντά σε ποτάμι.

    Μαδρίτη: Οι Ισπανοί έχουν σχεδιάσει ειδικές ζώνες πράσινου, με σημαντικές οικολογικές παρεμβάσεις. Παράλληλα, οι εγκαταστάσεις θα αφήσουν τεράστια κληρονομιά στην πρωτεύουσα της Ισπανίας.

    [10] Πολιτισμός

    Πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πρωτεύουσα

    "Όλη η Αθήνα μια παρέα"

    6/6/2005 10:10:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Μια πλούσια και εντυπωσιακή πολιτιστική διαδρομή ξεκινά στις 11 Ιουνίου στο δήμο Αθηναίων. Με σύνθημα "όλη η Αθήνα μια παρέα", 12 πλατείες της πρωτεύουσας θα φιλοξενήσουν μουσικές, θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις, με στόχο οι γειτονιές της πόλης να πλημμυρίσουν από γιορτινά χρώματα και ήχους. Η αυλαία θα ανοίξει στις 11 Ιουνίου στις 21:30, με συναυλία του Μανόλη Φάμελου στην Πλατεία Κοτζιά και ένα υπερθέαμα φωτός του Γερμανού καλλιτέχνη, Γκερτ Χοφ. Μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου, το πρόγραμμα απλώνεται σε ολόκληρη την πόλη, με εκατοντάδες μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, δρώμενα και συναυλίες για μικρούς και μεγάλους. Παράλληλα, ένα ανοικτό λεωφορείο θα κάνει βόλτες στην καλοκαιρινή Αθήνα, προβάλλοντας στους επισκέπτες τις ομορφιές της. Τον "Κύκλο Θεαμάτων", συνολικού κόστους περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ, παρουσίασαν την Δευτέρα η δήμαρχος Αθηναίων, Ντόρα Μπακογιάννη και η πρόεδρος του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου, Νίτσα Λουλέ.

    Γιορτινή ατμόσφαιρα σε όλη την πόλη

    Αφετηρία του "Κύκλου Θεαμάτων" είναι η πλατεία Συντάγματος, ωστόσο, αξιόλογες εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα σε κάθε γειτονιά της πρωτεύουσας.

    Η αναβαθμισμένη πλατεία Κουμουνδούρου γίνεται το καλοκαιρινό στέκι για νεανικά μουσικά σχήματα και μπάντες, ενώ η Ρωμαϊκή Αγορά θα φιλοξενήσει τη μεγάλη τιμητική εκδήλωση για τα 80χρονα του Μίκη Θεοδωράκη, που περιλαμβάνει ένα μεγάλο μουσικό αφιέρωμα σε επιμέλεια του Σταύρου Ξαρχάκου και με τη συνδρομή της Μαρίας Φαραντούρη, του Μανώλη Μητσιά, του Πέτρου Πανδή και της Κρατικής Ορχήστρας Ελληνικής Μουσικής

    Η Πλατεία του Θησείου θα γεμίσει ακούσματα από έθνικ μουσικές και ο χώρος μπροστά από τον σταθμό του ΗΣΑΠ θα φιλοξενήσει όλες τις δράσεις που προορίζονται για τα παιδιά, με το στήσιμο των "Ηλιόσπορων".

    Επίσης, η Τεχνόπολη στο Γκάζι θα στεγάσει εκθέσεις, εικαστικές δράσεις και μουσικές εκδηλώσεις, καθώς και το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού της Αθήνας (1η Ιουλίου), που οργανώνει η Μαργώ Περδίκη και στο οποίο, για 15 ημέρες, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει σημαντικές δουλειές επωνύμων ευρωπαϊκών συγκροτημάτων.

    Το Ζάππειο, ο πεζόδρομος της Ερμού, η Πλατεία Μοναστηρακίου και η Πλατεία Κολωνακίου θα φιλοξενήσουν επίσης εκδηλώσεις του προγράμματος. Ακόμα, τρεις μεγάλες συναυλίες οργανώνονται στο Θέατρο του Λυκαβηττού: στις 13 Ιουνίου για τον Μάρκο Βαμβακάρη και στις 14 Ιουνίου για το δημοτικό τραγούδι, ενώ στις 20 Ιουλίου θα εμφανιστεί ο σπουδαίος Βραζιλιάνος μουσικός, Ζιλμπέρτο Ζιλ.

    Εκδηλώσεις θα γίνουν και στο θέατρο του Αττικού Άλσους σε συνεργασία με την Υπερνομαρχία Αθηνών, ενώ όλο το καλοκαίρι θα λειτουργούν οι δύο δημοτικοί θερινοί κινηματογράφοι, το Σινέ Στέλλα στην Κυψέλη και το Σινέ Ορφέας στον Νέο Κόσμο.

    Σχετικά Links: Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων (σε μορφή pdf)

    Το πρόγραμμα για τα παιδιά (σε μορφή pdf)

    [11] Ικανοποίηση Καμπάνια

    6/6/2005 9:47:00 μμ

    Το πρώτο αγωνιστικό τεστ της Εθνικής Πόλο, ενόψει του World League και του παγκοσμίου πρωταθλήματος, στέφθηκε με επιτυχία, καθώς επέστρεψε από το διεθνές τουρνουά της Ουγγαρίας έχοντας πετύχει τρεις νίκες και έχοντας κατακτήσει την πρώτη θέση. Η προετοιμασία θα συνεχιστεί από αύριο στα Χανιά, ενώ το Σάββατο, η ομάδα θα αναχωρήσει για την Ισπανία και την πόλη Πορτουγκαλέτε, όπου και θα ριχτεί στη "μάχη" των προκριματικών του Παγκόσμιου Λιγκ (16-19 Ιουνίου). Λίγες ημέρες πριν την έναρξη των επίσημων αγώνων, ο Σάντρο Καμπάνια, δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από τους παίκτες του που παρά τις απουσίες έδειξε ότι μπορεί να τα πάει πολύ καλά στη συνέχεια.

    Καλή η παρουσία των νέων

    "Η πρώτη θέση που κατακτήσαμε στο τουρνουά του Βουκουρεστίου δεν έχει μεγάλη σημασία, αφού αυτό που επιθυμούσαμε ήταν να ξεφύγουμε λιγάκι από τη σκληρή προπόνηση που πραγματοποιήσαμε τις τελευταίες 15 ημέρες" δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Σάντρο Καμπάνια, και συνέχισε: "Ήταν το πρώτο σημαντικό βήμα της προετοιμασίας μας ενόψει των επίσημων αγωνιστικών μας υποχρεώσεων. Ξεκινήσαμε από αυτούς τους αγώνες να εφαρμόζουμε στην πράξη αυτά που μαθαίναμε στην προπόνηση και επίσης να κατανοούμε τη γενικότερη φιλοσοφία και αντίληψη του τρόπου παιχνιδιού μας. Δεν παίξαμε φανταστικό πόλο, αλλά απλά για να δούμε σε τι κατάσταση βρισκόμαστε. Τα μηνύματα που πήρα και από τους νέους σε ηλικία, αλλά και από τους μεγαλύτερους παίκτες, ήταν αρκετά ενθαρρυντικά. Έμεινα ικανοποιημένος, όμως υπάρχουν ακόμα περιθώρια βελτίωσης".

    Η εθνική πήγε στο Βουκουρέστι με απουσίες (Χρ. Αφρουδάκης, Βλοντάκης, Θεοδωρόπουλος), γεγονός που επέτρεψε στον Ιταλό προπονητή να δώσει χρόνο συμμετοχής σε νέους παίκτες. Ανάμεσα σε αυτούς που ξεχώρισαν ήταν ο Νικήτας Κόχειλας, ο οποίος μάλιστα ήταν ο πρώτος σκόρερ της εθνικής απέναντι στη Γαλλία με τρία γκολ. Ο άσος του Ολυμπιακού έχει θέσει ως στόχο να συμμετάσχει στην αποστολή του Μόντρεαλ, προσθέτει όμως ότι αυτό είναι καθαρά απόφαση του Καμπάνια.

    "Η προετοιμασία μας πηγαίνει πολύ καλά και υπάρχει πολύ καλό κλίμα στην ομάδα. Υπάρχει μεγάλη κούραση κατά τη διάρκειά της, όμως κανέναν από την ομάδα δεν τον απασχολεί αυτό, αφού γνωρίζουμε ότι πρόκειται για το καλό της εθνικής. Φέτος έχουμε θέσει υψηλούς στόχους και, όπως συμβαίνει και στη καθημερινή ζωή, δεν μπορείς να πετύχεις κάτι, αν πρώτα δεν έχεις προσπαθήσει γι΄ αυτό» τόνισε ο 22χρονος φουνταριστός, που συνέχισε: "Έπειτα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όλες οι χώρες έχουν περάσει σε μία μεταβατική περίοδο, όπου επιχειρείται από αρκετούς προπονητές μία ανανέωση του έμψυχου δυναμικού, επομένως δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πώς θα παρουσιαστούν οι αντίπαλοί μας. Αυτό που προέχει βέβαια είναι να αντιμετωπίζουμε με τη δέουσα προσοχή κάθε αντίπαλο ξεχωριστά και να μην υποτιμούμε κανέναν".

    Όσο για τον στόχο της ελληνικής ομάδας στο παγκόσμιο, ο νεαρός είναι σαφής: "Είναι εφικτό για την ομάδα να κατακτήσει ένα μετάλλιο. Όλα τα παιδιά, και οι παλιοί, αλλά και εμείς οι νέοι, έχουμε υψηλές φιλοδοξίες και όνειρα".

    Σημαντικές εμπειρίες αποκομίζει από τη συμμετοχή του στην εθνική ανδρών και ο Γιώργος Φουντούλης. Ο παίκτης της Χίου ανήκει στην εθνική νέων, την οποία θα ενισχύσει τον Οκτώβριο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Αργεντινής, επισημαίνει όμως ότι "... είμαι πολύ χαρούμενος που αποτελώ μέλος της εθνικής ανδρών, έστω και αν πρόκειται για την προετοιμασία της για τους υψηλούς στόχους που έχουμε θέσει για φέτος. Είναι σπουδαίο εφόδιο για το μέλλον να είσαι συμπαίκτης με Ολυμπιονίκες και αθλητές, οι οποίοι έχουν κερδίσει σπουδαίους τίτλους στην καριέρα τους, όπως εξίσου σημαντικό είναι το να βρίσκεσαι υπό τις οδηγίες ενός προπονητή, όπως ο Σάντρο Καμπάνια".

    [12] Αισιόδοξος ο Σέφερτ

    6/6/2005 9:22:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Οι τρεις ήττες της εθνικής χάντμπολ των ανδρών στο τουρνουά της Αμβέρσας, λίγες μόλις μέρες πριν την πρώτη αναμέτρηση με την Ουκρανία για τα πλέι-οφ του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, παρότι θα έπρεπε δεν προβλημάτισαν ιδιαίτερα τον Ουλφ Σέφερτ. Το υψηλό επίπεδο των ομάδων, τις οποίες αντιμετώπισε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, τα προβλήματα κούρασης και τραυματισμών, ήταν οι λόγοι που κατά τον Σουηδό τεχνικό η Ελλάδα δεν κατάφερε να φτάσει έστω και σε μια νίκη, ενώ στα θετικά του τουρνουά ο Σέφερτ συμπεριέλαβε την κατά διαστήματα καλή απόδοση των διεθνών.

    Πρόσκληση στον κόσμο

    "Όλες οι ομάδες που μετείχαν ήταν ιδιαίτερα δυνατές. Θεωρώ ότι το τουρνουά αυτό ήταν το καλύτερο απ΄όσα έχει μετάσχει η εθνική", τόνισε χαρακτηριστικά και συνέχισε: "Στο πρώτο παιχνίδι με την Τυνησία έπρεπε να είχαμε πάρει τη νίκη. Στο α΄ ημίχρονο με τη Σερβία είχαμε καλή απόδοση. Στο ματς με την Δανία είχαμε αρκετούς τραυματισμούς".

    Αναφερόμενος στα όσα είπε μετά το χθεσινό παιχνίδι με τη Δανία στους παίκτες, ότι "...δεν είμαστε ομάδα των τουρνουά. Θα ετοιμαστούμε μέσα στην εβδομάδα για τα ματς με την Ουκρανία", απάντησε: "Αυτό που είπα είχε και τη δόση χιούμορ. Είμαστε ομάδα Ολυμπιακών Αγώνων, είμαστε ομάδα Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Θεωρώ ότι θα ετοιμαστούμε κατά τον καλύτερο τρόπο για τα ματς με την Ουκρανία".

    Ο Σέφερτ κάλεσε ακόμη τον κόσμο να συμπαρασταθεί στην εθνική το Σάββατο στο Ελληνικό, στο πρώτο ματς με τους Ουκρανούς, επισημαίνοντας: "Γι αυτά που έχουν πετύχει μέχρι τώρα, για την 6η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες και την 6η στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, τα παιδιά αξίζουν μία συγκλονιστική παρουσία του κόσμου, ανάλογη με αυτή των Ολυμπιακών. Ο κόσμος με την συμπαράστασή του θα βοηθήσει κατά τον καλύτερο τρόπο την εθνική ομάδα".

    Εκτός από την ελληνική ομάδα, και η Ουκρανία έδωσε φιλικά παιχνίδια τις μέρες αυτές, με αντίπαλο την γηπεδούχο Πολωνία. Στο πρώτο ματς γνώρισε την ήττα με 29-21 (πρώτος σκόρερ ο Στεκούρα με 4 γκολ), ενώ στο δεύτερο επικράτησε 30-27 (πρώτος σκόρερ ο Σελμένκο με 8 τέρματα).

    [13] Κοινωνία

    Για ιδιοποίηση περιουσιακών στοιχείων

    Ξανά στο εδώλιο ο Γιοσάκης

    6/6/2005 8:46:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Ενώπιον της δεύτερης τακτικής ανακρίτριας, Διονυσίας Νίκα, βρέθηκε την Δευτέρα ο κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης, που απολογήθηκε για την υπόθεση εκποίησης της περιουσίας του μακαριστού μητροπολίτη Λήμνου, Παντελεήμονα. Ο Γιοσάκης κατηγορείται για απάτη κατ επάγγελμα και συνήθεια και ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση, κατηγορίες που αφορούν την ιδιοποίηση περιουσιακών στοιχείων του μητροπολίτη, του οποίου η περιουσία εκτιμάται σε ποσό μεγαλύτερο των 300.000 ευρώ. Για την υπόθεση κατηγορείται και μια συμβολαιογράφος, που θεωρείται ότι συνέταξε το πληρεξούσιο, με το οποίο ο μακαριστός Παντελεήμονας φέρεται να παραχωρεί στον αρχιμανδρίτη τα περιουσιακά του στοιχεία. Αμέσως μετά την απολογία του, ο Γιοσάκης επέστρεψε στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου κρατείται για την υπόθεση αρχαιοκαπηλίας στα Κύθηρα, καθώς ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν να μην του επιβάλλουν περιοριστικούς όρους.

    [14] Κοινωνία

    Πρόταση Κακλαμάνη για υιοθέτηση ισπανικού μοντέλου

    Ο Δημήτρης μας δείχνει το δρόμο

    6/6/2005 8:39:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Η ιστορία του μικρού Δημήτρη Καρίτσα, του 11χρονου παλικαριού από τη Ρόδο που για 16 μήνες περίμενε καρτερικά στο Ωνάσειο ένα μόσχευμα καρδιάς, ρίχνει φως σε αντιφατικά δεδομένα της ελληνικής κοινωνίας. Ερχόμαστε πρώτοι σε αριθμό τροχαίων δυστυχημάτων και πρώτοι, αυτή τη φορά από το τέλος, σε δωρεές οργάνων σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη. Δεκάδες ασθενείς, με πρόβλημα στους νεφρούς, την καρδιά ή το ήπαρ ζουν καθημερινά έναν Γολγοθά, περιμένοντας το μόσχευμα που θα τους σώσει. Η λίστα αναμονής, όμως, πολλές φορές σκοτώνει. Μιλώντας στην εκπομπή της Φωτεινής Πιπιλή, ο υπουργός Υγείας, αποκάλυψε ότι σχεδιάζει να συζητήσει με τους κοινωνικούς φορείς και την Εκκλησία το ενδεχόμενο να ισχύσει και στην Ελλάδα ό,τι στην Ισπανία: να θεωρούμαστε όλοι δότες και μόνο όταν δεν θέλει κανείς να το δηλώνει.

    Γιατί στερούμε το δώρο ζωής;

    Το μοντέλο της Ισπανίας, τόνισε ο υπουργός είναι αρκετά αποτελεσματικό.

    Για να προχωρήσει, όμως μία τέτοια ρύθμιση θα πρέπει να γίνει ευρύς διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, τα κόμματα και κυρίως την Εκκλησία.

    Ποιοι είναι όμως οι λόγοι που κάνουν τους Έλληνες να γυρίζουν την πλάτη στη δωρεά οργάνων;

    Σύμφωνα με τους επιστήμονες, καθοριστικοί λόγοι είναι η καχυποψία αλλά και άγνοια .

    Μιλώντας στη ΝΕΤ, ο Αργύρης Μιχαλόπουλος, Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντινάν, τόνισε ότι " θα πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία ".

    Το πρόβλημα πρόσθεσε, είναι γιατί πολλοί δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι ο εγκεφαλικός είναι και βιολογικός θάνατος.

    Μόλις το 50% των συγγενών όσων ανθρώπων χάνονται στις μονάδες εντατικής έχουν τη δύναμη να πουν "ναι" σε μια πιθανή μεταμόσχευση .

    Είναι συνήθως άνθρωποι υψηλού μορφωτικού επιπέδου.

    Ευαισθητοποίηση τώρα!

    Στη χώρα μας, μόλις 6 δότες αναλογούν σε 1.000.000 πληθυσμού.

    Αντίθετα στην Ισπανία, η οποία βρίσκεται στην πρώτη θέση σε αριθμό δοτών σε 1000.000 πληθυσμού αναλογούν 34 δότες.

    Η απώλεια του μικρού Δημήτρη, αναδεικνύει το πρόβλημα και δείχνει το δρόμο σε όλους μας.

    Μπορεί ο Δημήτρης να μας άφησε νωρίς, δεν είναι όμως καθόλου νωρίς για να βγούμε από την άγνοια και την καχυποψία και να κάνουμε την επαύριο της ζωής και πάλι ζωή.

    Σχετικά Links: Γίνε δωρητής Οργάνων


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 6 June 2005 - 20:51:18 UTC