Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-05-30

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προπόνηση χωρίς απρόοπτα
  • [02] Βολές Παπανδρέου κατά κυβέρνησης
  • [03] Διπλή πανελλαδική απεργία
  • [04] Μήνυμα Ζαρκάουι σε μπιν Λάντεν
  • [05] Η Γουέστ Χαμ στην "Πρέμιερλιγκ"
  • [06] ΠΑΟ: Περιμένοντας τις ανανεώσεις
  • [07] Ανανέωσης ξεκίνημα!
  • [08] ’ρης : Πήρε Κάστλ και προχωράει
  • [09] Στην έδρα του το Μαρούσι
  • [10] Έξι και ένα μυστικά λάμψης για το καλοκαίρι
  • [11] Νέες τουρκικές παραβιάσεις
  • [12] Οδεύει πως το αντίο ο Κατσαβάκης
  • [13] ΣτΕ για επίδομα Εθνικής Αντίστασης

    [01] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Προπόνηση χωρίς απρόοπτα

    30/5/2005 11:18:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Χωρίς απρόοπτα συνεχίστηκε η προετοιμασία της εθνικής ποδοσφαίρου για τα κρίσιμα ματς με Τουρκία και Ουκρανία, στα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου 2006. Η σημερινή προπόνηση στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά έγινε παρουσία περίπου 500 φιλάθλων, που αποθέωσαν τους πρωταθλητές Ευρώπης. Απόντες ήταν οι Θοδωρής Ζαγοράκης και Τάκης Φύσσας, που αγωνίστηκαν χθες με τις ομάδες τους (Μπενφίκα και Μπολόνια αντίστοιχα), ενώ οι Γιώργος Καραγκούνης και Μιχάλης Καψής, που επίσης είχαν αγωνιστικές υποχρεώσεις το Σαββατοκύριακο, ακολούθησαν χαλαρούς ρυθμούς. Ο Αντώνης Νικοπολίδης γυμνάστηκε κανονικά, αφού ξεπέρασε το αιμάτωμα στον τετρακέφαλο που τον ταλαιπωρούσε από τον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Ηρακλή. Χωρίς προβλήματα προπονήθηκαν και οι Αγγελος Μπασινάς και Κώστας Κατσουράνης, γεγονός που "λύνει τα χέρια" του Οτο Ρεχάγκελ, ενόψει της δύσκολης αναμέτρησης του Σαββάτου στο "Σουκρού Σαράτσογλου" της Κωνσταντινούπολης.

    [02] Πολιτική

    Βολές Παπανδρέου κατά κυβέρνησης

    30/5/2005 9:20:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 30/5/2005 9:51:09 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Δριμύτατη επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε από το βήμα της Νομαρχιακής Συνέλευσης Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Κινήματος σημείωσε ότι η ΝΔ εξαπάτησε τους ψηφοφόρους και οδήγησε τη χώρα στην οπισθοδρόμηση , ενώ, τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να εγγυηθεί τις αναγκαίες τομές και αλλαγές υπέρ των λαϊκών συμφερόντων. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους συνδικαλιστές, λέγοντας ότι δεν μπορούν να λειτουργούν ως συντεχνίες, και δήλωσε πως το ΠΑΣΟΚ είναι αποφασισμένο να συγκρουστεί με μικροσυντεχνιακές λογικές και συμφέροντα. "Όταν ο κ. Παπανδρέου κατηγορεί τη σημερινή κυβέρνηση για χρήματα που πρέπει να επιστρέψουμε στην Ε.Ε, ξεχνά σκοπίμως ότι αυτά που πληρώνουμε τώρα είναι τα σπασμένα της διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, για μια σειρά από παραβιάσεις του κοινοτικού δικαίου. Όσο για τη διαφθορά, μόλις χθες, ο ίδιος ανακοίνωσε ότι στο κόμμα του προσπαθούν να κάνουν κουμάντο μεγάλα συμφέροντα. Του ευχόμαστε να τα καταφέρει -εάν πραγματικά το εννοεί- γιατί το ΠΑΣΟΚ μέχρι τώρα διακρίθηκε ως συνοδοιπόρος της διαπλοκής", τονίζει σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θ. Ρουσόπουλος.

    "Απουσιάζουν από τις εξελίξεις"

    "Αν πούμε όχι στο Σύνταγμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα πάμε πίσω στη συνθήκη της Νίκαιας, η οποία δεν έχει ορισμένες ρήτρες που μας εξασφαλίζουν". Γιώργος Παπανδρέου

    "Οι μέρες της κυβέρνησης του κ. Καραμανλή είναι μετρημένες, γιατί εξαπάτησε τον ελληνικό λαό", τόνισε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    "Η Ν.Δ. δεν ενδιαφέρεται να χτυπήσει τη διαφθορά, αλλά να στηρίξει δικά της συμφέροντα", είπε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι "στη δημόσια διοίκηση φέρανε τους Χούπηδες για να μπαίνουν τα γαλάζια παιδιά από την πίσω πόρτα".

    "Ο κ. Καραμανλής, αντί να κερδίσει 10 δισεκατομμύρια όπως έλεγε, χάνει και αυτά που είχαμε από το Γ ΚΠΣ", υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου.

    "Ο πρωθυπουργός εκμεταλλεύτηκε τις δικές μας αδυναμίες", είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε μια αποστροφή αυτοκριτικής, σημειώνοντας ότι "το πρόγραμμα του κυβερνώντος κόμματος είναι βασισμένο στις αδυναμίες της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ".

    Τάχθηκε υπέρ των μεταρρυθμίσεων με συναίνεση και κοινωνική συνοχή, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "θέλουμε δικαιώματα για τους πολλούς και όχι προνόμια για τους λίγους".

    Ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι "θέλει να ξεπουλήσει την κρατική περιουσία χωρίς διαφάνεια και προοπτική".

    Αναφερόμενος στην εξωτερική πολιτική υποστήριξε ότι "επί ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν θα αναγνωριζόταν η FYROM με τη συνταγματική της ονομασία".

    "Καλούμε την κυβέρνηση να κινηθεί μετά το 'όχι' στο γαλλικό δημοψήφισμα, γιατί διακυβεύονται τα συμφέροντα του τόπου", είπε, τονίζοντας ιδιαίτερα ότι "δεν πρέπει να σταματήσει η διεύρυνση με τις βαλκανικές χώρες και την Τουρκία, γιατί θα αποσταθεροποιηθεί η περιοχή και θα έχουμε προβλήματα".

    Κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό ότι απουσιάζουν από τις εξελίξεις και ειδικά του Δ ΚΠΣ.

    Ο κ. Παπανδρέου επισήμανε ότι, αν δεν υπάρξει Ευρωσύνταγμα, δεν θα ισχύσει η ρήτρα αλληλεγγύης για την ασφάλεια των μελών της Ε.Ε., ενώ τα κράτη θα μπουν σε εσωστρέφεια, θα επιστρέψουν στις εθνικές τους γωνιές, με αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση δαπανών για τις περιφέρειες της Ευρώπης, όπως η Ήπειρος.

    Σχετικά Links: ΠΑΣΟΚ

    [03] Κοινωνία

    Πανεπιστημιακών και γιατρών του ΙΚΑ

    Διπλή πανελλαδική απεργία

    30/5/2005 9:03:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 30/5/2005 11:29:18 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Ημέρα έναρξης δυναμικών κινητοποιήσεων η Τρίτη καθώς ξεκινά η 48ωρη πανελλαδική απεργία των γιατρών του ΙΚΑ αλλά και η 3ημερη απεργία των Πανεπιστημιακών, με αφορμή το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση, το οποίο κατατέθηκε τη Δευτέρα στη Βουλή. Παράλληλα, την Τρίτη, οι φοιτητές θα προχωρήσουν στο κλείσιμο κεντρικών δρόμων, όπως η Σόλωνος, στο ύψος της Νομικής, η Λεωφόρος Συγγρού, στο ύψος του Παντείου, και η Λεωφόρος Καβάλας, στο ύψος των ΤΕΙ, μεταξύ 12 και μία το μεσημέρι. Στο μεταξύ, πανελλαδικά φοιτητικά συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν στις 19:00 την Πέμπτη σε όλες τις μεγάλες πόλεις, ενώ το Σάββατο θα συνεδριάσει εκ νέου το συντονιστικό των φοιτητών για να αποφασίσει τις περαιτέρω κινήσεις των φοιτητών. Κύριο αίτημα των φοιτητών είναι μια "πραγματικά δημόσια και δωρεάν ενιαία ανώτατη εκπαίδευση που να προσφέρει ολόπλευρη επιστημονική μόρφωση χωρίς κατηγοριοποιήσεις και διάσπαση σε κύκλους σπουδών".

    Τι προβλέπεται στο νομοσχέδιο

    Στο νομοσχέδιο προβλέπεται μεταξύ άλλων ότι: Το διδακτικό, ερευνητικό και κάθε άλλο έργο των Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης υπόκειται σε διαρκή αξιολόγηση. Η αξιολόγηση κάθε Ιδρύματος Ανώτατης Εκπαίδευσης γίνεται με βάση την αξιολόγηση των επί μέρους ακαδημαϊκών μονάδων (Σχολών ή Τμημάτων) από τις οποίες αποτελείται, καθώς και την αξιολόγηση της λειτουργίας του Ιδρύματος συνολικά. Αντικείμενο της αξιολόγησης μπορεί να αποτελούν επίσης, τα προγράμματα προπτυχιακών ή μεταπτυχιακών σπουδών ή και οι λοιπές υπηρεσίες που παρέχονται από τις επιμέρους ακαδημαϊκές μονάδες ή τα εν λόγω Ιδρύματα συνολικά. Καθορίζεται η διαδικασία και τα όργανα της αξιολόγησης. Ειδικότερα, η αξιολόγηση των πανεπιστημίων πραγματοποιείται σε δύο στάδια, εσωτερική και εξωτερική και επαναλαμβάνεται το αργότερο ανά τετραετία ενώ τις διαδικασίες συντονίζει και υποστηρίζει σε εθνικό επίπεδο η ανεξάρτητη διοικητική Αρχή Διασφάλισης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (Α.ΔΙ.Π).

    Ακόμα, με τις νέες ρυθμίσεις, προσδιορίζονται τα ενδεικτικά κριτήρια τα οποία χρησιμοποιούνται για την αξιολόγηση της ποιότητας και αποτελεσματικότητας της έρευνας και διδασκαλίας των σπουδών και των λοιπών υπηρεσιών που παρέχονται από τα πανεπιστήμια.

    Τα κριτήρια και οι δείκτες της αξιολόγησης τυποποιούνται, συμπληρώνονται και εξειδικεύονται περαιτέρω, με βάση τις κατευθύνσεις και τα πρότυπα που εκδίδει η Α.ΔΙ.Π, ενώ καθορίζεται το αντικείμενο και η διαδικασία της εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης.

    Τέλος, καθιερώνεται το Παράρτημα Διπλώματος, το οποίο δεν υποκαθιστά τον επίσημο τίτλο σπουδών ή την αναλυτική βαθμολογία των μαθημάτων, δεν γίνονται αξιολογικές κρίσεις και δεν υπάρχουν δηλώσεις ισοτιμίας ή αντιστοιχίας ή προτάσεις σχετικά με την αναγνώριση του τίτλου στο εξωτερικό.

    [04] Ιράκ

    "Ελαφρά τραυματισμένος"

    Μήνυμα Ζαρκάουι σε μπιν Λάντεν

    30/5/2005 11:13:00 μμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: Reuters - ΑΠΕ

    Ο επικεφαλής του δικτύου της Αλ Κάιντα στο Ιράκ, Αμπού Μουσάμπ αλ Ζαρκάουι, επιβεβαίωσε πως έχει "τραυματισθεί ελαφρά", σε ηχητικό του μήνυμα προς τον Οσάμα μπιν Λάντεν, που μεταδόθηκε τη Δευτέρα μέσω διαδικτύου. Μάλιστα, ο Ιορδανός εξτρεμιστής διέψευσε τα δημοσιεύματα του ξένου Τύπου, που τον ήθελαν "σοβαρότατα" τραυματισμένο, και διαβεβαιώνει "πως όλα αυτά ανήκουν στη σφαίρα της φημολογίας κι είναι πέρα για πέρα αβάσιμα". Στο μεταξύ, δύο Αμερικανοί αραβικής καταγωγής συνελήφθησαν στις ΗΠΑ, μετά από έρευνα δύο χρόνων του FBI, γα τη βοήθεια που φέρονται να παρείχαν σε μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Κάιντα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Τάιμς της Νέας Υόρκης".

    Ανάκριση από το FBI

    Πρόκειται για τον Ταρίκ Ιμπν Οσμάν Σαχ, ειδικός των πολεμικών τεχνών από το Μπρόνξ της Νέας Υόρκης και τον Ραφίκ Σαμπίρ, γιατρός, από την πόλη Μπόκα Ρατόν της Φλόριντα.

    Και οι δύο ανακρίθηκαν τη Δευτέρα από εκπροσώπους του FBI.

    Σύμφωνα με το κατηγορητήριο εναντίον τους, ο μεν Σαχ είχε δεχτεί πρόταση να εκπαιδεύει μέλη της Αλ Κάιντα για μάχες που γίνονται σώμα με σώμα, ενώ ο γιατρός ήταν πρόθυμος να προσφέρει τις ιατρικές του γνώσεις στην τρομοκρατική οργάνωση.

    [05] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Η Γουέστ Χαμ στην "Πρέμιερλιγκ"

    30/5/2005 8:28:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Μετά από δύο χρόνια απουσίας, η Γουέστ Χαμ επιστρέφει στην Πρέμιερ Λιγκ. Στον τελικό των πλέι οφ της Τσάμπιονσιπ που έγινε στο "Μιλένιουμ" του Κάρντιφ, τα "σφυριά" νίκησαν 1-0 την Πρέστον Νορθ Εντ χάρη σ΄ένα γκολ που σημείωσε ο Μπόμπι Ζαμόρα στο 57ο λεπτό. Ετσι, η ομάδα του Αλαν Πάρντιου επιστρέφει στην "ελίτ" του αγγλικού ποδοσφαίρου, όπου σίγουρα δικαιούται μιας θέσης, αν αναλογιστεί κανείς ότι έχει αναδείξει στο παρελθόν μερικά από τα μεγαλύτερα ταλέντα της χώρας, ανάμεσά τους οι Φρανκ Λάμπαρντ, Ρίο Φέρντιναντ, Τζο Κόουλ. Τον τελικό παρακολούθησαν περισσότεροι από 70.000 θεατές που είδαν τη Γουέστ Χαμ να πετυχαίνει ό,τι δεν κατάφερε πέρσι, όταν είχε ηττηθεί στον τελικό των πλέι οφ από την Κρίσταλ Πάλας.

    Τα αποτελέσματα των κατηγοριών

    Τσάμπιονσιπ Λιγκ:

    Γουέστ Χαμ-Πρέστον Νορθ Εντ 1-0

    (57΄ Ζαμόρα)

    Ντιβίζιον 1:

    Σέφιλντ Γουέν.-Χάρτλπουλ 4-2 (παράταση)

    (45΄ ΜακΓκόβερν, 82΄πεν. ΜακΛιν, 94΄ Γουϊλαν, 120΄ Τάλμποτ - 47΄ Γουϊλιαμς, 71΄ Ντέιλι)

    Ντιβίζιον 2:

    Σάουθεντ-Λίνκολν Σίτι 2-0 (παράταση)

    (105΄ Ιστγουντ, 100΄ Γιουπ)

    [06] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    ΠΑΟ: Περιμένοντας τις ανανεώσεις

    30/5/2005 9:39:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Με την άφιξη του Αλμπέρτο Μαλεζάνι αύριο, όπου και θα προγραμματίσει συναντήσεις με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη και τον Σπύρο Λιβαθηνό, προκειμένου να σχεδιάσει τα πλάνα του για τη νέα σεζόν αυτό που κυριαρχεί τους πράσινους είναι τα θέματα ανανεώσεων αλλά και αυτόν που "τελειώνουν". Τα πρωτεύοντα μεταγραγικά είναι αυτά του Γιάννη Γκούμα και του Μιχάλη Κωνσταντίνου και τα δευτερεύοντα είναι αυτά του Παντελή Κωνσταντινίδη και του Σίλβιο Μάριτς.

    Δύσκολα ο Κύπριος

    Τα πάντα είναι ρευστά για τον Μιχάλη Κωνσταντίνου. Ο Κύπριος επιθετικός, ο οποίος μίλησε με τους πράσινους σε μία πρώτη επαφή χωρίς να φτάνουν σε μία λύση, δείχνει πως θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στην Ευρώπη, αν και εφόσον βρεθεί μία πολύ πρόταση.

    Όσο για το Γιάννη Γκούμα, ο Έλληνας αμυντικός θέλει να παραμείνει, όμως η διοίκηση θέλει να δώσει λιγότερα λεφτά για να τον κρατήσει.

    Στην τελική έκβαση για τους δύο θα δρομολογηθούν οι μετέπειτα κινήσεις του ΠΑΟ. Αν φύγουν δύο από τα πιο μεγάλα ονόματα, οι πράσινοι θα πρέπει να κοιτάξουν για κεντρικό αμυντικός και σέντερ φορ, με την προοπτική βέβαια πως θα είναι για μεγάλα ονόματα, που θα είναι για παίκτες εντεκάδας. Παράλληλα, οι πράσινοι θα πρέπει να κινηθούν για σέντερ μπακ, αφού ως γνωστόν ο Σωτήρης Κυριάκος έφυγε από τον Ιανουάριο στην Ρέηντζερς, όπως και με το Ρενέ Χένρικσεν που τελείωσε την "θητεία του" στον ΠΑΟ.

    * Η ΝΕΤ θα μεταδόσει «ζωντανά» την αναμέτρηση προς τιμήν του Κριστόφ Βαζέχα, που θα γίνει την Τετάρτη στο Κατοβίτσε. Αντίπαλοι, η Ρουχ Χορζόφ και ο Παναθηναϊκός του 1996, σ΄ ένα ματς που θα ξεκινήσει στις 19:00.

    [07] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ανανέωσης ξεκίνημα!

    30/5/2005 8:49:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    "Ποδαρικό" στις ανανεώσεις για τον Ολυμπιακό έκαναν σήμερα τρεις παίκτες! Ο λόγος για τους Ιεροκλή Στολτίδη, Τάσο Πάντο και Γιάννη Ταραλίδη, για τους οποίους η διοίκηση των "ερυθρολεύκων" έκανε σήμερα χρήση του δικαιώματός της για μονομερή ανανέωση. Έτσι λοιπόν ο 30χρονος Στολτίδης και ο 29χρονος Πάντος θα αγωνίζονται σίγουρα στον Ολυμπιακό για τα δύο επόμενα χρόνια, ενώ το συμβόλαιο του Ταραλίδη, ο οποίος είναι και ο πιο νεαρός, είναι για δύο + ένα χρόνια. Παράλληλα σήμερα έγινε και η συνάντηση με τον μάνατζερ του Γιώργου Ανατολάκη στον οποίο προτάθηκε ανανέωση του συμβολαίου του για δύο χρόνια με αυξημένες όμως αποδοχές σε σχέση με όσα χρήματα έπαιρνε. Αύριο θα γίνει και η συνάντηση με τον ίδιο τον παίκτη, όπου και αναμένεται να επικυρωθεί η νέα συμφωνία. Ακόμη, αύριο αναμένεται να γίνει η συνάντηση με τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, αλλά και με τους Στέλιο Βενετίδη, Γιώργο Γεωργιάδη. Ακόμη, η πειραϊκή ΠΑΕ σκοπεύει να προωθήσει στην επαγγελματική ομάδα τέσσερις ποδοσφαιροιστές από τους Ερασιτέχνες.

    [08] Μπάσκετ

    ’ρης : Πήρε Κάστλ και προχωράει

    30/5/2005 8:50:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Στην συνέχεια της συνεργασίας του με τον ’ρη και τον Τέρελ Κάστλ, προχώρησε η διοίκηση των κιτρινόμαυρων". Αντίθετα, πολύ δύσκολα θα παραμείνει στη Θεσσαλονίκη ο Ντεχουάν Κόλινς, ενώ αμφίβολη παραμένει η διατήρηση στο δυναμικό του ’ρη των Ιγκόρ Μεσεργιάκου και Αντώνη Ασημακόπουλου. Όσον αφορά ττων ούρο, του οποίου έχουν τη σχετική εισήγηση του, απομένει η επίσημη ανακοίνωση αναφορικά με συνεργασία του στη νέα περίοδο με τον ’ρη. Τέλος, στα υπόλοιπα μεταγραφικά, διερευνητική επαφή είχαν οι Θεσσαλονικείς με τον Μανόλη Παπαμακάριο, ωστόσο η προοπτική της συνεργασίας των δύο πλευρών φαντάζει δύσκολη, καθώς η απόσταση που τις χωρίζει στο οικονομικό σκέλος της συμφωνίας είναι μεγάλη. ’λλωστε, όπως φαίνεται, ο Έλληνας γκαρντ δείχνει να θέλει περισσότερο την ομάδα του Ολυμπιακού. Τέλος, ενδιαφέρον φαίνεται πως υπάρχει από τους «κίτρινους» για τους Ιγκόρ Μιλόσεβιτς και Σάββα Ηλιάδη.

    [09] Μπάσκετ

    Στην έδρα του το Μαρούσι

    30/5/2005 7:47:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Στην φυσική της έδρα στο Μαρούσι θα παραμείνει η ΠΑΕ, δίνοντας τέλος στα δημοσιεύματα που ήθελαν για νέο γήπεδο και μάλιστα εκτός Αθηνών. Συγκεκριμένα η διοίκηση του συλλόγου τόνισε πως δεν υπάρχει η παραμικρή σκέψη, πόσο μάλλον δεν έχει γίνει καν συζήτηση για μεταφορά της έδρας της ομάδας σε άλλη πόλη, εκτός Αθήνας. "Το Μαρούσι θα παραμείνει στο σπίτι της", ήταν τα λόγια πολλών ανθρώπων της διοίκησης, λέγοντας θα "προσπαθήσει να αναπτύξει ένα πρόγραμμα προσέλκυσης φιλάθλων με πόλο έλξης την ποιοτική ομάδα που διαθέτει με την οποία πρωταγωνιστεί και έχει πετύχει τόσα πολλά τα τελευταία χρόνια".

    Πάει για την επαναφορά

    Η νίκη του Αμαρουσίου επί της ΑΕΚ στα πλαίσια του τρίτου παιχνιδιού για τα ημιτελικά του πρωταθλήματος μπάσκετ, έδωσε μία σημαντική ώθηση για τη συνέχεια. Όλοι είδαν πως οι "κιτρινόμαυροι" έχουν τη δυνατότητα να "γυρίσουν" την κατάσταση και να κάνουν το 2-2, επιστρέφοντας έτσι στο πέμπτο και τελευταίο παιχνίδι και πάλι στην έδρα τους.

    Ο Χριστόφορος Στεφανίδης είπε για την συγκεκριμένη αναμέτρηση πως μπορεί η ΑΕΚ να έχει ακόμα το πάνω χέρι, όμως το Μαρούσι, παίζοντας με μυαλό και ηρεμία, μπορεί να νικήσει την Τετάρτη. "Δεν κάναμε τίποτα περισσότερο από αυτό που δείξαμε ότι μπορούμε όλη την χρονιά. Είμαστε μια σκληρή ομάδα που χτυπάει όλα τα παιχνίδια μέσα και έξω από την έδρα της. Μπορεί να έχουμε ελλείψεις αλλά πλέον έχουμε συνηθίσει. Ξέρουμε ότι όλοι είμαστε απαραίτητοι και ότι κάποια στιγμή ο προπονητής θα μας χρειαστεί. Γι αυτό και είμαστε σε ετοιμότητα. Η ΑΕΚ ακόμη έχει το πάνω χέρι αφού θέλει μια νίκη για να προκριθεί και αυτή θα την διεκδικήσει στην έδρα της. Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι εμείς να παίξουμε με μυαλό, γιατί αυτά τα ματς είναι ντέρμπι που μπορεί να κριθούν σε μια λεπτομέρεια. Πάντως το τέταρτο ματς είναι εξίσου δύσκολο και για τους δυο αντιπάλους".

    [10] Ζωής ...σΤάσεις

    Οδηγός καλοκαιρινής ομορφιάς

    Έξι και ένα μυστικά λάμψης για το καλοκαίρι

    30/5/2005 8:38:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών και σεις έχετε, ήδη, αρχίσει να αναρωτιέστε τι είναι αυτό, που θα σας κάνει να φαίνεστε πιο λαμπερή από κάθε άλλη χρονιά. Έχετε αγοράσει δεκάδες περιοδικά, έχετε ακούσει εκατοντάδες συμβουλές κι απόψεις και αντί να βρείτε την απάντηση απλά νιώθετε χαμένες στα μονοπάτια της ομορφιάς Μη στεναχωριέστε ο οδηγός για μια summer perfect παρουσία περιλαμβάνει μόνο επτά απλές και εύκολες συμβουλές. Αυτό που χρειάζεστε είναι μόνο δέκα λεπτά για να ανακαλύψετε βήμα βήμα τα μυστικά, που θα φανερώσουν τον πιο όμορφο καλοκαιρινό σας εαυτό και θα τραβήξουν όλα τα βλέμματα πάνω σας! Έτοιμες; Ξεκινάμε!

    ’σκηση και καλή διατροφή τα μυστικά

    Πρώτα από όλα γυμναστική και μην ετοιμάζεστε να παραπονεθείτε, ότι δεν έχετε χρόνο. Μπορείτε να τονώσετε τη φυσική σας κατάσταση με απλές κινήσεις στην καθημερινότητά σας.

    Μερικές ανατάσεις κι επικύψεις, όταν βγάζετε το σκύλο σας βόλτα στο πάρκο ή ένα γρήγορο ανέβασμα της σκάλας είναι μερικά καλά κολπάκια για να παραμένετε σε φόρμα.

    Επίσης, ελαττώστε όσο μπορείτε τις μετακινήσεις με το αυτοκίνητο και προτιμήστε το περπάτημα για τα ψώνια σας και τις κοντινές αποστάσεις.

    Μόνο η γυμναστική, όμως, δεν αρκεί! Για ένα όμορφο και υγιές σώμα είναι απαραίτητη και η καλή διατροφή. Μη φανταστείτε υπερβολές. Απλά μικρές περικοπές και αλλαγές για να πολεμήσετε την κυτταρίτιδα και να χάσετε τα λίγα κιλά, που σας χωρίζουν από το τέλειο μαγιό!

    Φροντίστε λοιπόν να περικόψετε τις επικίνδυνες βραδινές γαστριμαργικές εφόδους, να ελαττώσετε τις σοκολάτες, τους καφέδες, να προσθέσετε λαχανικά και άφθονο νερό στη διατροφή σας και χαράξτε το δικό σας υγιεινό τρόπο ζωής.

    Βήμα τρίτο: ένα καθαρό και λαμπερό πρόσωπο για να χαμογελάμε όλο αυτοπεποίθηση στο καλοκαίρι. Αφήστε τα ινστιτούτα αισθητικής και τα πανάκριβα καλλυντικά, που υπόσχονται θαύματα και πάρτε στο χέρι τις πετσέτες.

    Όχι δεν πρόκειται για αστείο! Το πιο καλό τρυκ για μια καθαρή και απαστράπτουσα επιδερμίδα είναι να αφαιρείτε καθημερινά το καθαριστικό σας γαλάκτωμα με μια καθαρή και καλής ποιότητα πετσέτα. Δοκιμάστε το!

    Μακιγιάζ κι αρώματα

    Επόμενη κίνηση το σωστό μακιγιάζ! Χρειάζεστε ένα ελαφρύ make up, που θα το χρησιμοποιήσετε ως βάση. Επίσης ένα ρουζ, ροζγια τις πιο ρομαντικές ή καφέ-μπρονζέ για ένα πιο sun-touched look, το οποίο θα το περάσετε με κυκλικές κινήσεις στα ζυγωματικά για ένα καλοκαιρινό παιχνιδιάρικο αποτέλεσμα.

    Σκιές στα χρώματα του πιο summer γλυκίσματος, του παγωτού. Ροζ, όπως φράουλα, πράσινο, όπως η μέντα και απαλό ροδακινί. Ολοκληρώστε το look δυο στρώσεις μάσκαρα και λίγο juicy gloss σε ό,τι απόχρωση θέλετε για τα χείλη.

    Κι από την κορυφή στα άκραμην ξεχνάτε ότι ένα προσεγμένο μανικιούρ σε φυσικούς τόνους, είναι ότι χρειάζεστε για να φορέσετε άνετα και κομψά τα πέδιλα και τις εσπατρίγκες σε ό,τι χρώμα και αν αποφασίσετε!

    Όσο για τα μαλλιά η φετινή τάση προστάζει αλογοουρές! Και μη μείνετε μόνο στη γνωστή και συνηθισμένη εκδοχή του look.

    Παίξτε με τα μαλλιά σας! Πειραματιστείτε και τολμήστε πλαινές παιχνιδιάρικες αλογοουρές σε πιο baby chic ύφος.

    Και λίγο πριν να βγείτε από την πόρτα με την ολοκαίνουρια εμφάνισή σας θυμηθείτε να προσθέσετε μια τελευταία πινελιά ...από το άρωμά σας.

    Επιλέξτε ένα αέρινο, δροσερό άρωμα για να συνεχώς κουβαλάτε πάνω σας την αύρα του καλοκαιριού και είστε έτοιμες! Καλό καλοκαίρι.

    [11] Κοινωνία

    Οπλισμένοι τουρκικοί σχηματισμοί

    Νέες τουρκικές παραβιάσεις

    30/5/2005 10:30:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έκνομης δραστηριότητας της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας στο Αιγαίο, 17 σχηματισμοί τουρκικών αεροσκαφών προέβησαν τη Δευτέρα σε 18 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας του FIR Αθηνών, που εξελίχθηκαν σε 8 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου, στις περιοχές του βόρειου και κεντρικού Αιγαίου. Τα 42 τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, ενώ σε 4 περιπτώσεις η διαδικασία της αναχαίτισης εξελίχθηκε σε εμπλοκή. Όπως έγινε γνωστό, 13 από τους 17 τουρκικούς σχηματισμούς έφεραν όπλα.

    [12] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Οδεύει πως το αντίο ο Κατσαβάκης

    30/5/2005 9:10:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Στη λύση της συνεργασίας του Μάκη Κατσαβάκη με τον Λεβαδειακό, φαίνεται πως οδεύουν οι δύο πλευρές. Ο Έλληνας προπονητής, ο οποίος βοήθησε τα μέγιστα τους πράσινους παίρνοντας το εισιτήριο για την Α Εθνική, φαίνεται να μην τα "βρίσκει" με τη διοίκηση. Όπως φαίνεται, το πρόβλημα που υπάρχει είναι η διαφωνία του κ. Κατσαβάκη με τη διοίκηση, όσον αφορά το οικονομικό σκέλος. ’υριο αναμένεται να γίνει το καθοριστικό ραντεβού με τον Λεβαδειακό και τον Έλληνα προπονητή, με την πιθανότερη έκβαση τη λύση της συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πλευρές.

    [13] Οικονομία

    ΣτΕ για επίδομα Εθνικής Αντίστασης

    30/5/2005 8:50:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΝΕΤ

    Αντισυνταγματική προτείνει να κριθεί η περικοπή του επιδόματος για τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης η εισηγήτρια στο πρώτο τμήμα της Επικρατείας, Σταυρούλα Κτιστάκη. Το επίδομα ύψους 15% επί των συντάξεων δινόταν στους αγωνιστές της εθνικής αντίστασης από το 1986 έως το 1991, οπότε και καταργήθηκε. Η εισήγηση έγινε κατόπιν προσφυγής δύο συνταξιούχων της Αγροτικής Τράπεζας. Η εξέλιξη αυτή, και εφ όσον η εισήγηση γίνει αποδεκτή, ανοίγει το δρόμο για την είσπραξη των επιδόματος από τους δικαιούχους, καθώς τα χρήματα θα πρέπει να καταβληθούν αναδρομικά.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 30 May 2005 - 20:51:23 UTC