Browse through our Interesting Nodes on the Greek Dining & Food Industry Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-05-28

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διχασμένοι οι συνδικαλιστές
  • [02] Αντιδρούν για την λυματολάσπη
  • [03] Όταν ο έρωτας …τυφλώνει
  • [04] Σταυροδρόμι ενέργειας
  • [05] Νέος γραμματέας στον ΣΥΝ
  • [06] Δυσκόλεψαν τα Μαθηματικά
  • [07] Ηλεκτρονικό σκονάκι
  • [08] Στο Σουδάν ο Κόφι Ανάν
  • [09] Στο νοσοκομείο ο Σαουδάραβας μονάρχης
  • [10] Άκαρπη διάσκεψη για τα πυρηνικά
  • [11] Το Αμβούργο απέκτησε τον Φαν ντερ Φάαρτ
  • [12] Στο στόχαστρο της Τσέλσι ο Εσέν
  • [13] Εις φανέλα μια
  • [14] Παράδοση - παραλαβή...
  • [15] Τελικά υπέγραψε ο Ακιέλ
  • [16] Παραιτήθηκε ο Πανελούδης
  • [17] Νικηφόρο ντεμπούτο
  • [18] Ξενοδοχεία τεσσάρων πατούσων!

    [01] Οικονομία

    Ένταση στο συνέδριό της ΟΜΕ - ΟΤΕ

    Διχασμένοι οι συνδικαλιστές

    28/5/2005 6:50:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Έντονες αντιπαραθέσεις στο συνδικαλιστικό κίνημα εξακολουθεί να προκαλεί η συμφωνία διοίκησης - εργαζομένων για την εθελούσια έξοδο και την άρση της μονιμότητας στον ΟΤΕ. Οι τόνοι ανέβηκαν κατά την δεύτερη ημέρα του συνεδρίου της ΟΜΕ - ΟΤΕ στη Θεσσαλονίκη, όπου ακούστηκαν πολλές διαφορετικές απόψεις. Συνδικαλιστές που πρόσκεινται στην Αριστερά εξέφρασαν την έντονη αντίθεσή τους στη συμφωνία, ενώ ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Χρίστος Πολυζωγόπουλος, δεν απέκλεισε ακόμη και τη διαγραφή συνδικαλιστικών στελεχών που πρόσκεινται στη ΠΑΣΚΕ και συνυπέγραψαν. Από την πλευρά της, η ΠΑΣΚΕ κατηγόρησε τον κ. Πολυζωγόπουλο για διγλωσσία, υποστηρίζοντας ότι ήταν ενήμερος για τη συμφωνία. Τις εξελίξεις στον ΟΤΕ σχολίασαν ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Ευρυπίδης Στυλιανίδης, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος και ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέκος Αλαβάνος.

    Διαφορετικές απόψεις

    Η συμφωνία για την εθελουσία έξοδο αποτέλεσε και το Σάββατο το μήλο της έριδος στο ετήσιο τακτικό συνέδριο της ΟΜΕ - ΟΤΕ. Το αν έπρεπε η συνδικαλιστική ηγεσία των εργαζομένων στον Οργανισμό να προχωρήσει σε αυτή τη συμφωνία ήταν αντικείμενο έντονων συζητήσεων και στο περιθώριο του συνεδρίου δεν έλειψαν μικροεντάσεις και λεκτικές αψιμαχίες.

    Πάντως, το βράδυ της Παρασκευής, οι συνδικαλιστές ψήφισαν, με 156 υπέρ και 44 κατά, τη συμφωνία για την εθελούσια και την άρση της μονιμότητας, καθώς και την ετήσια συλλογική σύμβαση εργασίας.

    "Η Κυβέρνηση χειρίζεται αυτά τα θέματα με υπευθυνότητα και καθοδηγούμενη από την κοινωνική της ευαισθησία", τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος, ενώ ο υφυπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε την συμφωνία "καινοτόμο διαδικασία".

    Την ανησυχία του για το ποιος θα πληρώσει το κόστος της εθελουσίας εξόδου διατύπωσε ο κ. Βενιζέλος και εξέφρασε την άποψη, ότι δεν μπορεί να το πληρώσει ούτε ο φορολογούμενος πολίτης, ούτε ο ασφαλισμένος του ΙΚΑ, ενώ ο Αλέκος Αλαβάνος, από το βήμα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ, έκανε λόγο για "μεγάλο πολιτικό σκάνδαλο και έγκλημα σε βάρος των εργασιακών σχέσεων, του δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ποικίλες αντιδράσεις για την εθελούσια

    [02] Κοινωνία

    Ανάστατοι οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής

    Αντιδρούν για την λυματολάσπη

    28/5/2005 6:18:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Έντονες είναι οι αντιδράσεις των κατοίκων της Δυτικής Αττικής στην πρόθεση του Υπουργείου Περιβάλλοντος για τη μεταφορά των επεξεργασμένων λυμάτων της Ψυτάλλειας στη χωματερή των Άνω Λιοσίων και στο Λατομείο Μουσαμά της Πετρούπολης. Το Σάββατο, το Νομαρχιακό Συμβούλιο Δυτικής Αττικής συνεδρίασε εκτάκτως για το θέμα, ενώ το βράδυ της Παρασκευής στο δημοτικό συμβούλιο των Άνω Λιοσίων "έβρεξε" αυγά, που εκτοξεύθηκαν από αγανακτισμένους κατοίκους εναντίον του δημάρχου, Νίκου Παπαδήμα και δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας. Ομόφωνα, το Νομαρχιακό Συμβούλιο καταδίκασε το ενδεχόμενο μεταφοράς της λυματολάσπης, καθώς, όπως τόνισε ο Νομάρχης, Αριστείδης Αρκουδάρης, "οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής έχουν ίδια δικαιώματα με όλους τους άλλους" και οι χώροι που προτάθηκαν από το Υπουργείο βρίσκονται πολύ κοντά σε κατοικημένες περιοχές.

    Η αρχή των κινητοποιήσεων θα γίνει την Δευτέρα, οπότε κάτοικοι και επιτροπή με επικεφαλής τον κ. Αρκουδάρη θα αποκλείσουν το ΥΠΕΧΩΔΕ και θα επιδιώξουν συνάντηση με τον κ. Σουφλιά, ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ανάσα για την Ψυτάλλεια

    [03] Υγεία

    Έρευνα για τυχόν παρενέργειες του Βιάγκρα

    Όταν ο έρωτας τυφλώνει

    28/5/2005 5:22:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Στο μικροσκόπιο του αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων μπήκε το γνωστό χάπι Βιάγκρα κατά της ανδρικής σεξουαλικής ανικανότητας. Αφορμή για τις έρευνες στάθηκαν τουλάχιστον 50 κρούσματα τύφλωσης, που παρουσιάστηκαν σε άνδρες που έπαιρναν το "μαγικό" μπλε χαπάκι. Από την πλευρά της, η παρασκευάστρια εταιρία, Pfizer, αρνείται πως υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι το Βιάγκρα μπορεί να προκαλέσει τύφλωση, ωστόσο, δήλωσε πως συζητά το ενδεχόμενο να αναγράψει τις παρενέργειες στις ετικέτες των σκευασμάτων, κάνοντας λόγο για σπάνιες οφθαλμολογικές επιπτώσεις. Ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων ερευνά εξονυχιστικά την υπόθεση, αν και, μέχρι στιγμής, δεν έχει βρει στοιχεία σύνδεσης της τύφλωσης με το μπλε χάπι, το οποίο λαμβάνεται από τουλάχιστον είκοσι τρία εκατομμύρια άνδρες σε ολόκληρο τον κόσμο.

    Επισταμένες έρευνες

    Ο τύπος της τύφλωσης ονομάζεται στην ιατρική ορολογία "μη αρτηρητιδική προσθία ισχεμική οπτικοπάθεια" και εμφανίζεται κυρίως σε άνδρες που έχουν διαβήτη ή προβλήματα με την καρδιά τους.

    Ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων ερευνά την υπόθεση με προσοχή, ενώ σε ανακοίνωσή του ανέφερε πως δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής στοιχεία που ενοχοποιούν το μπλε χαπάκι. Αυτό, άλλωστε, επεσήμανε και η παρασκευάστρια εταιρία, λέγοντας πως "δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι η πάθηση εμφανίζεται περισσότερο σε όσους παίρνουν Βιάγκρα, σε σχέση με άλλους άνδρες στην ίδια ηλικία και κατάσταση υγείας".

    Παράλληλα, σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές, γίνονται έλεγχοι και στο προϊόν άλλης εταιρείας, ανταγωνιστικής της Pfizer, για ανάλογες περιπτώσεις τύφλωσης.

    Το Βιάγκρα, που αυτή τη στιγμή κατέχει την μερίδα του λέοντος στην παγκόσμια αγορά με ποσοστό 68%, πρωτοκυκλοφόρησε το 1998, ως το θαυματουργό χάπι κατά της ανδρικής ανικανότητας.

    Σχετικά Links: Pfizer

    Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων

    [04] Πολιτική

    Συνάντηση Καραμανλή - Σιούφα στο Μαξίμου

    Σταυροδρόμι ενέργειας

    28/5/2005 3:06:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Ενεργειακά ζητήματα, που σχετίζονται με το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε το πρωί του Σαββάτου ο Πρωθυπουργός με τον υπουργό Ανάπτυξης, Δημήτρη Σιούφα, τον πρόεδρο των Ελληνικών Πετρελαίων, Ευθύμιο Χριστοδούλου και τον πρόεδρο της Δημόσιας Επιχείρησης Φυσικού Αερίου, Ραφαήλ Μωϋσή. Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο κ. Σιούφας χαρακτήρισε την χώρα μας "ενεργειακό κόμβο για την Ευρώπη" και διευκρίνισε, πως ενημέρωσε τον κ. Καραμανλή για τις εξελίξεις στον ενεργειακό τομέα, που αφορούν στα εγκαίνια του αγωγού φυσικού αερίου Ελλάδας - Τουρκίας, που θα γίνουν στην Αλεξανδρούπολη στα τέλη Ιουλίου, αλλά και για την επικείμενη συμφωνία για την υποθαλάσσια διασύνδεση του αγωγού μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας.

    Σημαντικές συμφωνίες με Τουρκία και Ιταλία

    Όπως ανέφερε ο Υπουργός Ανάπτυξης, στις αρχές Ιουλίου θα γίνουν στην Αλεξανδρούπολη τα εγκαίνια έναρξης της διασύνδεσης του αγωγού φυσικού αερίου Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης από τον κ. Καραμανλή και τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

    Παράλληλα, με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες συζήτησης Ελλάδας - Ιταλίας για τον υποθαλάσσιο αγωγό φυσικού αερίου, την "ενεργειακή Εγνατία", που δημιουργείται στο χώρο της Βορείου Ελλάδος και της Ηπείρου. Στη συνάντηση συζητήθηκε το Πρωτόκολλο Στήριξης που θα υπογράψουν οι δύο χώρες για την κατασκευή του αγωγού, ο οποίος, όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Σιούφας, αναβαθμίζει τον γεωστρατηγικό χαρακτήρα της χώρας μας στον τομέα της ενέργειας.

    Τέλος, τη συνάντηση απασχόλησε και το αναπτυξιακό πρόγραμμα που έχουν τα Ελληνικά Πετρέλαια στο χώρο των καυσίμων.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στο Μαξίμου για το φυσικό αέριο

    Σχετικά Links: Ελληνικά Πετρέλαια

    Δημόσια Επιχείρηση Φυσικού Αερίου

    [05] Πολιτική

    Ο Νίκος Χουντής

    Νέος γραμματέας στον ΣΥΝ

    28/5/2005 1:07:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 28/5/2005 6:13:38 μμ)

    Με 76 ψήφους υπέρ, 10 λευκά και ένα άκυρο, ο Νίκος Χουντής εξελέγη από την Κεντρική Επιτροπή του Συνασπισμού πρώτος γραμματέας στην ιστορία του κόμματος. Νωρίτερα, ανοίγοντας τις εργασίες, ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέκος Αλαβάνος, κατήγγειλε την Κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ για αντιλαϊκή πολιτική, ενώ επανέλαβε τη θέση του κόμματος υπέρ του "όχι" στο Ευρωσύνταγμα. Μιλώντας για την κυβερνητική πολιτική, ο κ. Αλαβάνος έκανε λόγο για επίθεση απέναντι στους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και μεγάλα κοινωνικά στρώματα που πλήττονται από τα κυβερνητικά μέτρα. "Οι συνεχιζόμενες ιδιωτικοποιήσεις τομέων και επιχειρήσεων του δημόσιου τομέα, καθώς και η διαρκής υπονόμευση του δημόσιου χαρακτήρα της Παιδείας και της Υγείας, απειλούν το βιοτικό επίπεδο της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών", σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΝ. Από τα "πυρά" του κ. Αλαβάνου δεν ξέφυγε ούτε το ΠΑΣΟΚ, το οποίο κατηγόρησε για "γενικόλογες άσφαιρες καταγγελίες" και πως συναινεί συνειδητά στις κυβερνητικές επιλογές. Τέλος, ανακοίνωσε, ότι ο ΣΥΝ αρχίζει οικονομική εξόρμηση για τα ΜΜΕ, με σύνθημα "η σύγχρονη Αριστερά χρειάζεται και συχνότητα και εικόνα" και στόχο την συγκέντρωση 400.000 ευρώ.

    Σχετικά Links: ΣΥΝ

    [06] Κοινωνία

    Διευκρινίσεις έδωσε η κεντρική επιτροπή εξετάσεων

    Δυσκόλεψαν τα Μαθηματικά

    28/5/2005 4:55:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8 - ΝΕΤ

    Στα Μαθηματικά και τα Στοιχεία Στατιστικής Γενικής Παιδείας εξετάστηκαν το Σάββατο οι μαθητές της Γ τάξης των Ενιαίων Λυκείων. Οι υποψήφιοι για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ χαρακτήρισαν τα θέματα των Μαθηματικών πιο δύσκολα από τα περσινά και υψηλών γνωστικών απαιτήσεων. Οι στοιχειωδώς προετοιμασμένοι υποψήφιοι έγραφαν άνετα μέχρι το έντεκα, ενώ, από την βαθμολογία αυτή και πάνω, τα θέματα ήταν κλιμακούμενης δυσκολίας. Οι υποψήφιοι της θεωρητικής κατεύθυνσης έβγαιναν μάλλον προβληματισμένοι από τα εξεταστικά κέντρα, την ώρα που οι μαθητές της θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης χαρακτήρισαν τα θέματα μέτριας δυσκολίας και μάλλον ευνοήθηκαν από την σημερινή εξέταση, καθώς έχουν μεγαλύτερη εμπειρία και γνώση σ αυτό το μάθημα. Μετά την εκφώνηση των θεμάτων, ζητήθηκαν από τους μαθητές δύο διευκρινήσεις, για τα θέματα 1 και 2Γ. Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, ωστόσο, θεωρεί τη διευκρίνηση για το 2Γ ανεπαρκή και συστήνει στους βαθμολογητές να λάβουν υπ όψιν αυτή την παράμετρο.

    Από την ερχόμενη Τρίτη αρχίζουν τα μαθήματα κατεύθυνσης: Νεοελληνική Λογοτεχνία για την θεωρητική και Μαθηματικά για την θετική και την τεχνολογική.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ηλεκτρονικό σκονάκι

    Σχετικά Links: Το site της ΕΡΤonline για τις Εξετάσεις

    [07] Κοινωνία

    Συνελήφθησαν τρία άτομα

    Ηλεκτρονικό σκονάκι

    28/5/2005 4:32:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ - ΝΕΤ 105.8

    Στον Εισαγγελέα θα οδηγηθούν τρία άτομα, ένας μαθητής και δύο φοιτητές, για απόπειρα μετάδοσης απαντήσεων στα θέματα των Μαθηματικών στο πλαίσιο των πανελλαδικών εξετάσεων. Όπως ανακοινώθηκε από τον διευθυντή της Ασφάλειας Αττικής, ταξίαρχο Στέφανο Σκότη, στις 7:45 το πρωί ο λυκειάρχης του Λυκείου Βουλιαγμένης αντελήφθη, ότι έξω από το Λύκειο υπήρχε ένα καλώδιο μήκους περίπου 30 μέτρων τοποθετημένο προσεκτικά, το οποίο ξεκινούσε από την κεντρική είσοδο και κατέληγε μέσα σε συστάδα θάμνων του προαυλίου. Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και, μετά από έρευνα, διαπιστώθηκε ότι δύο φοιτητές, 24 και 20 ετών, σκόπευαν να μεταδώσουν τις απαντήσεις των θεμάτων σε διαγωνιζόμενο μαθητή της Γ Λυκείου. Πάντως, τα θέματα στα Μαθηματικά χαρακτηρίστηκαν υψηλών γνωστικών απαιτησεων: οι υποψήφιοι της θεωρητικής κατεύθυνσης αντιμετώπισαν δυσκολία στην επίλυση τους, ενώ ευνοημένοι θεωρούνται οι υποψήφιοι της θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης, που εχουν μεγαλύτερη εμπειρία και γνώση σ΄αυτό το μάθημα.

    "Ναυάγησε" το σχέδιο

    Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι νεαροί είχαν τοποθετήσει τις νυχτερινές ώρες το καλώδιο, που θα λειτουργούσε ως κεραία για τη λήψη σήματος. Το σήμα θα λαμβάνονταν από μια ασύρματη κάμερα στυλό, που είχε στην κατοχή του ο 19χρονος μαθητής.

    Από την κάμερα, τα θέματα θα καταγράφονταν σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, τον οποίο είχαν συνδέσει οι άλλοι δύο στην άκρη του καλωδίου κεραίας και τον είχαν μέσα στους θάμνους. Στη συνέχεια, θα του έστελναν τις απαντήσεις στο κινητό τηλέφωνο και θα τις έπαιρνε με ακουστικό. Ωστόσο, το σχέδιο απέτυχε, καθώς ο 19χρονος είχε αφήσει την κάμερα - στυλό στο αυτοκίνητό του.

    Οι συλληφθέντες ομολόγησαν ότι μετέδωσαν μέσω κινητού τηλεφώνου τις απαντήσεις και στο μάθημα της Βιολογίας. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός υπολογιστής, η ασύρματη κάμερα - στυλό, τρία κινητά τηλέφωνα, ένας δέκτης τηλεόρασης για ηλεκτρονικό υπολογιστή, ένας δέκτης κεραίας, μια μπαταρία κεραίας και το καλώδιο.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Δυσκόλεψαν τα Μαθηματικά

    [08] Κόσμος

    Επίσκεψη σε προσφυγικό καταυλισμό

    Στο Σουδάν ο Κόφι Ανάν

    28/5/2005 7:33:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Δεκτός με ενθουσιασμό έγινε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, που βρέθηκε το Σάββατο στον προσφυγικό καταυλισμό Κάλμα του Σουδάν, στο πλαίσιο τριήμερης επίσκεψης στη χώρα. Ο κ. Ανάν διαπίστωσε ιδίοις όμμασι τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες διαβιούν οι περίπου 120.000 πρόσφυγες από την επαρχία Νταρφούρ, ενώ οι ηλικιωμένοι εκπρόσωποί τους του επεσήμαναν ότι οι παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Σε δηλώσεις του, ο γενικός γραμματέας επεσήμανε το ανθρωπιστικό έργο των Ηνωμένων Εθνών στην περιοχή και καταδίκασε τη δράση των φιλοκυβερνητικών αραβικών πολιτοφυλακών στο Νταρφούρ, που ευθύνονται για το θάνατο δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων και τον εκτοπισμό περίπου δύο εκατομμυρίων. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Σουδάν, ο κ. Ανάν είχε συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας, Μουσταφά Οσμάν Ισμαΐλ, στον οποίο επεσήμανε την ανάγκη ειρήνευσης στην περιοχή, ώστε να επιστρέψουν οι πρόσφυγες. Τέλος, την Παρασκευή, πήρε μέρος σε διάσκεψη δωρητών για την αποστολή της δύναμης της Αφρικανικής Ένωσης στο Σουδάν.

    [09] Κόσμος

    Αντικρουόμενες πληροφορίες για την υγεία του

    Στο νοσοκομείο ο Σαουδάραβας μονάρχης

    28/5/2005 4:12:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 28/5/2005 7:43:44 μμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: Reuters - BBC

    Στάσιμη χαρακτήρισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας την κατάσταση της υγείας του γηραιού μονάρχη της χώρας, βασιλιά Φαχντ, που εισήχθη σε νοσοκομείο του Ριάντ το βράδυ της Παρασκευής και υποβάλλεται σε ιατρικές εξετάσεις. "Η κατάστασή του είναι στάσιμη και τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων μας δίνουν ελπίδες. Προσευχόμαστε για την ταχεία ανάρρωσή του", είπε χαρακτηριστικά ο Υπουργός. Ωστόσο, οι πληροφορίες για την ακριβή κατάσταση της υγείας του βασιλιά είναι ασαφείς: αρχικά, ιατρικές πηγές δήλωσαν πως ο βασιλιάς έχει πνευμονία και υψηλό πυρετό και χαρακτήρισαν την κατάστασή του πολύ σοβαρή, ενώ, αργότερα, το πρακτορείο ειδήσεων της χώρας, SPA, ανέφερε ότι είναι καλά και οι ιατρικές εξετάσεις συνεχίζονται κανονικά, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Επίσης, το παλάτι απηύθυνε έκκληση να γίνουν προσευχές για την ανάρρωσή του, αν και στη συνέχεια ο διάδοχος πρίγκιπας Αμπντάλα διαβεβαίωσε ότι η υγεία του βασιλιά είναι καλή. Παράλληλα, το υπουργείο Εσωτερικών της Σαουδικής Αραβίας διέψευσε πληροφορίες που ήθελαν την χώρα σε κατάσταση συναγερμού.

    Αγωνία στο παλάτι

    Στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο μονάρχης, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, καταφθάνουν πρίγκιπες και μέλη της βασιλικής οικογένειας από διάφορα μέρη της Σαουδικής Αραβίας.

    Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο Σαουδάραβας Υπουργός Εξωτερικών διαβεβαίωσε ότι η υγεία του μονάρχη δεν θα επηρεάσει την τιμή του πετρελαίου.

    Παράλληλα, πηγές τις αντιπολίτευσης στο Λονδίνο, τις οποίες επικαλείται το BBC, αναφέρουν ότι, εάν ο μονάρχης πεθάνει, είναι πιθανό να υπάρξει ανταγωνισμός μεταξύ των διαδόχων για τη διεκδίκηση της εξουσίας.

    Σημειώνεται, ότι ο βασιλιάς Φαχντ υπέστη καρδιακή προσβολή το 1995 και από τότε τις καθημερινές υποθέσεις του μεγαλύτερου πετρελαιοεξαγωγού κράτους στον κόσμο χειρίζεται ο πρίγκιπας Αμπντάλα.

    [10] Κόσμος

    Απογοήτευση στον ΟΗΕ

    Άκαρπη διάσκεψη για τα πυρηνικά

    28/5/2005 3:45:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Σε αδιέξοδο κατέληξε το βράδυ της Παρασκευής η διάσκεψη της ολομέλειας των Ηνωμένων Εθνών στην Νέα Υόρκη, με θέμα την τροποποίηση της Συνθήκης Μη Διάδοσης των Πυρηνικών (NPΤ) και κυρίως τα μέσα για την παρεμπόδιση της εξάπλωσης των πυρηνικών όπλων. Οι συμμετέχοντες δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε συμφωνία στις τρεις Επιτροπές που αντιπροσωπεύουν τους τρεις πυλώνες της NPΤ, δηλαδή τον αφοπλισμό, τις εγγυήσεις για τα εθνικά πυρηνικά προγράμματα και την ειρηνική χρήση της πυρηνικής ενέργειας. "Αποκαρδιωτικό" χαρακτήρισε ο αποτέλεσμα της διάσκεψης ο διευθυντής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (IAEA), Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι, ενώ την απογοήτευσή του εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν. Η αποτυχία αυτή έρχεται σε μια πολύ άσχημη στιγμή στη μάχη κατά της εξάπλωσης των πυρηνικών, καθώς αυξάνονται διαρκώς οι διεθνείς ανησυχίες για το βορειοκορεατικό και το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, αλλά και τις δραστηριότητες του διεθνούς δικτύου λαθρεμπορίου πυρηνικών υλικών.

    Βαθιά λύπη στον ΟΗΕ

    "Έπειτα από ένα μήνα, η διάσκεψη τελείωσε εκεί όπου είχε αρχίσει, δηλαδή σε ένα σύστημα γεμάτο κενά, εξασθενημένο και χωρίς οδικό χάρτη για την αποκατάστασή του", υποστήριξε ο κ. Μπαραντέι. Παράλληλα, ζήτησε από τους αρχηγούς των κρατών μελών να δεσμευθούν άμεσα, ενώ επεσήμανε ότι κανένα από τα πέντε πυρηνικά κράτη - μέλη της NPΤ (Κίνα, Ηνωμένες Πολιτείες, Γαλλία, Βρετανία, Ρωσία) δεν απέστειλε τον υπουργό Εξωτερικών του στη διάσκεψη.

    Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών έκανε λόγο για "μια ευκαιρία ζωτικής σημασίας" που χάθηκε, προειδοποιώντας πως η ανικανότητα των κρατών - μελών να συμφωνήσουν θα εξασθενίσει την NPΤ.

    Επίσης, ο κ. Ανάν επεσήμανε ότι στη Σύνοδο Κορυφής του Σεπτεμβρίου, με τη συμμετοχή περισσότερων από 170 αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, θα υπάρξει ακόμα μια προσπάθεια να επιτευχθεί συμφωνία και κάλεσε τους ηγέτες "να αδράξουν αυτήν την ευκαιρία προκειμένου να αναλάβουν τολμηρές δεσμεύσεις και να αντιμετωπίσουν τις πιεστικές προκλήσεις".

    Όπως παρατηρούν οι αναλυτές, μετά την ασυμφωνία η NPΤ κινδυνεύει να αχρηστευθεί. Η Βόρεια Κορέα αποχώρησε από την Συνθήκη το 2003 και δηλώνει ότι έχει ήδη κατασκευάσει πυρηνικά όπλα, ενώ Γερμανία, Γαλλία και Βρετανία προσπαθούν από τα τέλη του 2004 στο όνομα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δια της διπλωματικής οδού να εξασφαλίσουν από το Ιράν εγγυήσεις, πως δεν θα κατασκευάσει ατομική βόμβα, καλώντας το να αποκηρύξει τις δραστηριότητες εμπλουτισμού ουρανίου.

    [11] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Το Αμβούργο απέκτησε τον Φαν ντερ Φάαρτ

    28/5/2005 5:46:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Μια σπουδαία μεταγραφή πραγματοποίησε σήμερα το Αμβούργο. Η ομάδα του μεγάλου λιμανιού της Γερμανίας, ανακοίνωσε την απόκτηση του άσου του Άγιαξ και ενός από τους καλύτερους και ελπιδοφόρους κεντρώους του κόσμου, Ράφαελ Φαν ντερ Φάαρτ, έναντι ποσού που -αν και δεν ανακοινώθηκε- υπολογίζεται περίπου στα 7 εκατομμύρια ευρώ. Ο Ολλανδός διεθνής, που είχε πολύ καλές προτάσεις και από την Ισπανία και την Αγγλία, προτίμησε την γερμανική ομάδα υπογράφοντας συμβόλαιο συνεργασίας 5 ετών. Με τον Φαν ντερ Φάαρτ στην μηχανή της το Αμβούργο και ειδικά ο προπονητής του Τόμας Νταλ, ευελπιστούν να κάνουν ένα αξιόμαχο σύνολο που θα πρωταγωνιστήσει τη νέα περίοδο στο γερμανικό πρωτάθλημα. Ο παίκτης με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου, δεν έκρυψε την χαρά του για την ολοκλήρωση της μεταγρφής, ενώ από την πλευρά του ο αθλητικός διευθυντής της ομάδας, Ντίτμαρ Μπίρσντορφερ, πρόσθεσε: "Είμαστε ενθουσιασμένοι που αποκτήσαμε έναν ποδοσφαιριστή της κλάσης του Ράφαελ".

    [12] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Στο στόχαστρο της Τσέλσι ο Εσέν

    28/5/2005 6:21:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Τον Μίκαελ Εσιέν τον 22χρονο επιθετικό της Λιόν και κορυφαίο παίκτη της εφετινό της αγωνιστικής περιόδου στη Γαλλία έχει βάλει στο μάτι η Τσέλσι. Αυτό έκανε γνωστό ο ατζέντης του ποδοσφαιριστή, δηλώνοντας προς τους εκπροσώπους του Τύπου, ότι η συμφωνία μεταξύ των δυο πλευρών είναι πολύ κοντά. Ο Γκανέζος επιθετικός τράβηξε το ενδιαφέρον πολλών συλλόγων της Ευρώπης, με την απόδοσή του τόσο στις εγχώριες διοργανώσεις όσο και με τις εμφανίσεις του στο Champions League, στην πορεία της Λιόν μέχρι τα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Ενδιαφέρον για τον παίκτη έχει εκδηλώσει και η Ρεάλ Μαδρίτης, που όμως, σύμφωνα με τον Φαμπιέν Πιβετό (ατζέντης του Εσιέν) δυσκολεύεται να βρει χώρο ξένου για να τον αποκτήσει. "Μιλήσαμε με την Ρεάλ μετά το ενδιαφέρον που εκδήλωσαν οι άνθρωποί της, αλλά μας ξεκαθάρισαν ότι αυτή τη στιγμή δεν έχουν χώρο για μη Ευρωπαίο", τόνισε ο Πιβοτό στη "Marca", δύνοντας προβάδισμα για την απόκτησή του από την ομάδα του Λονδίνου.

    [13] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Εις φανέλα μια

    28/5/2005 7:18:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Το χαμόγελο του Γιώργου Σπανού, λίγο μετά το τέλος της συνάντησης που είχε με παράγοντες του Ατρόμητου, αλλά και το δήμαρχο Περιστερίου σε λέσχη οπαδών της ομάδας των δυτικών προαστίων προμήνυε τη θετική έκβαση των συζητήσεων. Στο επίκεντρο είχε βρεθεί το θέμα της συγχώνευσης του ιστορικού Ατρόμητου με την Χαλκηδόνα. Αν και χθες δεν ανακοινώθηκε τίποτα, σχετικά με το ζήτημα από τις δυο πλευρές, σήμερα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Χαλκηδόνα, επιβεβαίωσε τον λόγο για τον οποίο χθες χαμογελούσε ο κ. Σπανός. Οι συζητήσεις είχαν αίσια έκβαση και από την επόμενη περίοδο και αφού ρυθμιστούν οι νομικές λεπτομέρειες ο ιστορικός Ατρόμητος θα παίζει και πάλι στην Α Εθνική. Οι λεπτομέρειες της συγχώνευσης θα ανακοινωθούν σε κοινή συνέντευξη Τύπου, η οποία θα γίνει τις επόμενες ημέρες (πιθανότατα την Τρίτη) στο δημαρχιακό μέγαρο του Περιστερίου.

    [14] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Παράδοση - παραλαβή...

    28/5/2005 6:52:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Μέσα σε φορτισμένη συγκινησιακά ατμόσφαιρα, ο Ζιοβάνι αποχαιρέτησε τους χιλιάδες θαυμαστές του που συγκεντρώθηκαν σήμερα στο "Red Store" του γηπέδου Καραϊσκάκη για να τιμήσουν τον Βραζιλιάνο μάγο. Ο παίκτης που αγαπήθηκε όσο κανένας άλλος στον Ολυμπιακό, υπέγραψε αυτόγραφα, μαζί με τον Ριβάλντο, ενώ σε μια συμβολική κίνηση παρέδωσε την φανέλα με το νούμερο 10 στον συμπαίκτη του. Λίγο αργότερα αναχώρησε όπως και ο Ριβάλντο για την πατρίδα του. Την Δευτέρα θα ενσωματωθεί και επίσημα στο δυναμικό της Σάντος, με της οποίας τη φανέλα θα αγωνίζεται από εδώ και πέρα.

    [15] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Τελικά υπέγραψε ο Ακιέλ

    28/5/2005 4:41:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 28/5/2005 4:56:16 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Παρά το γεγονός ότι την Πέμπτη η ΠΑΕ ΠΑΟΚ απέσυρε το ενδιαφέρον της για την απόκτηση του Φατίχ Ακιέλ, σήμερα προχώρησε σε συμφωνία συνεργασίας για τα επόμενα τρία χρόνια με τον Τούρκο ποδοσφαιριστή, πραγματοποιώντας την δεύτερη μεταγραφή της, μετά τον Ηλία Χαραλάμπους, για τη νέα περίοδο. Ο διεθνής δεξιός πλάγιος αμυντικός έφτασε αργά χθες το βράδυ οδικώς από την Κωνσταντινούπολη, στη Θεσσαλονίκη και μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις σήμερα πήγε στα γραφεία της ΠΑΕ, όπου συμφώνησε σε οικονομικούς όρους και υπέγραψε το συμβόλαιο του. Ο ίδιος αποχωρώντας από τα γραφεία της ΠΑΕ δήλωσε: "Ήρθα στον ΠΑΟΚ που είναι μια μεγάλη ομάδα. Ήρθα για να κάνουμε πρωταθλητισμό και να κερδίσουμε θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ", δήλωσε αμέσως μετά την υπογραφή του συμβολαίου του.

    Γούμενος: "Πήραμε ένα έμπειρο παίκτη"

    Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Γιάννης Γούμενος, που κατά την παρουσίαση του Χαραλάμπους χθες είχε δηλώσει εκ νέου ότι ο ΠΑΟΚ έχει αποσύρει το ενδιαφέρον του, για την απόκτηση του παίκτη, σχολιάζοντας την μεταγραφή δεν θέλησε να εξηγήσει τους λόγους για την αλλαγή πλεύσης της διοίκησης στο συγκεκριμένο ζήτημα και αναφέρθηκε μόνο στην αξία του παίκτη:

    "Πήραμε έναν έμπειρο αμυντικό ποδοσφαιριστή με παρουσία και σε Μουντιάλ. Θα κάνουμε τις αναγκαίες κινήσεις μας και θα ενισχύσουμε τον ΠΑΟΚ για το καινούργιο πρωτάθλημα".

    Πάντως εκπλήξεις από τον ΠΑΟΚ φαίνεται πως δεν έχουν τελειώσει, καθώς όπως υποστηρίζει η αθλητική ιστοσελίδα metrosport.gr, η ομάδα της Θεσσαλονίκης κινείται και για την απόκτηση του νεαρού ομογενή της γερμανικής Καρλσρούη Γιάννη Μασμανίδη.

    Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, ο Μασμανίδης (γεννηθείς στις 9.3.1983) έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, από τις ακαδημίες τις οποίες προωθήθηκε στην μεγάλη ομάδα το 2003.

    Πέρυσι το καλοκαίρι μετεγγράφηκε στη Καρσλούη, ενώ είναι ο πρώτος ομογενής που κλήθηκε στην εθνική ομάδα των ελπίδων της Γερμανίας.

    [16] Μπάσκετ

    Παραιτήθηκε ο Πανελούδης

    28/5/2005 4:55:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Με μια επιστολή προς τον Τύπο στην οποία αναλύει τους λόγους που δεν του επιτρέπουν να συνεχίσει να ηγείται της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, ο μέχρι σήμερα πρόεδρος του συλλόγου κ. Τάκης Πανελούδης, ανακοίνωσε την οριστική αποχωρησή του από τα κοινά του ιστορικού συλλόγου. Ο κ. Πανελούδης που είχε κάνει γνωστή την πρόθεσή του εδώ και καιρό, στην επιστολή του τονίζει ότι οι λόγοι που τον οδηγούν στην έξοδο από την προεδρία του τμήματος μπάσκετ είναι κυρίως τα προβλήματα υγείας που του έχουν παρουσιασθεί το τελευταίο καιρό, αλλά και η έλλειψη οικονομικών πόρων, καθώς όπως αναφέρει χαρακτηριστικά δεν έχει πλέον την "οικονομική δυνατότητα για να πετύχει το κάτι παραπάνω για τον ΠΑΟΚ. Όσον αφορά την επόμενη ημέρα ο κ. Πανελούδης έκανε γνωστό ότι θα παραχωρήσει τις μετοχές του στον ΑΣ ΠΑΟΚ για να τις διαχειριστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

    Η επιστολή αναλυτικά

    "Κλείνοντας τρεις αγωνιστικές περιόδους, 2002-2005 εργαστήκαμε και προσπαθήσαμε για το καλό του μπάσκετ του ΠΑΟΚ. Σίγουρα κάναμε μικρά και μεγάλα λάθη. Η ιστορία θα καταγράψει, κλείνοντας αυτός ο κύκλος τα γεγονότα. Σήμερα, στην αρχή ενός νέου τρίχρονου κύκλου, πρέπει να δηλώσω, ότι υπάρχουν δύο σοβαροί λόγοι, που με κάνουν να μην μπορώ να συμμετέχω στην συνέχεια της προσπάθειας.

    Α. Σοβαροί λόγοι υγείας, καρδιολογικά προβλήματα που υπάρχουν έντονα στην καθημερινότητά μου.

    Β. Δεν υπάρχει πλέον η οικονομική δυνατότητα να κάνω κάτι για τον ΠΑΟΚ. Δεν έχω πλέον τις οικονομικές αντοχές για την πραγματοποίηση του οράματος. Θα δώσω τις μετοχές μου στην διοίκηση του ΑΣ ΠΑΟΚ για να διαχειριστεί τα γεγονότα.

    Σίγουρα υπάρχουν επιφανείς ΠΑΟΚτσήδες, σίγουρα υπάρχουν επενδυτές ή μεγάλοι παράγοντες του χώρου μας, που θα θέλουν να ασχοληθούν με τον ΠΑΟΚ. Υπάρχει πολύς χρόνος μπροστά μας μέχρι τη νέα περίοδο.

    Θα παραδώσω επίσης στη διοίκηση του ΑΣ το κλειστό και υπογεγραμμένο συμβόλαιο για τα επόμενα τρία χρόνια από την τηλεόραση, αξίας ενάμισι εκατομμυρίου ευρώ. Ευχαριστώ πολύ τον κόσμο του ΠΑΟΚ για την πρωτιά των φετινών εισιτηρίων. Σας ευχαριστώ ΟΛΟΥΣ.

    Τάκης Πανελούδης"

    [17] Βόλεϊ

    Νικηφόρο ντεμπούτο

    27/5/2005 11:36:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Καλύτερο ξεκίνημα δεν θα μπορούσε να κάνει η Εθνική ομάδα Βόλει. Στον πρώτο της αγώνα στο Παγκόσμιο Λιγκ 2005 το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επιβλήθηκε της χρυσής Ολυμπιονίκη του Σίδνεϊ και διοργανώτριας της τελικής φάσης, Σερβίας/Μαυροβουνίου με 3-0 σετ, με τον Κώστα Χαριτωνίδη να κάνει νικηφόρο ντεμπούτο ως νέος ομοσπονδιακός τεχνικός. που διαδέχτηκε Νικηφόρο ήταν το ξεκίνημα της εθνικής βόλεϊ των ανδρών. Κατά τη διάρκεια του αγώνα τιμήθηκαν ο Στέλιος Καζάζης, ως κορυφαίος βολεϊμπολίστας όλων των εποχών και καλύτερος προπονητής της σεζόν 2003-04, και ο Θανάσης Μουστακίδης, ο οποίος κατέχει το ρεκόρ διεθνών συμμετοχών (413) στην εθνική ομάδα.

    Εύκολη επικράτηση

    Στο ντεμπούτο του στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος σε επίσημο παιχνίδι, ο Κώστας Χαριτωνίδης δεν είχε στη διάθεσή του τους Αντρέι Κράβαρικ, Μάριο Γκιούρδα, Κώστα Χριστοφιδέλη και Κώστα Προύσαλη.

    Στην αντίπερα όχθη, η ομάδα του Λιούμπομιρ Τράβιτσα ήρθε στην Αθήνα με πολλές ελλείψεις και ουσιαστικά με τα "δεύτερα".

    Παρά ταύτα, πάλεψε ως το τέλος το πρώτο σετ, που κρίθηκε με έναν άσο του Θόδωρου Μπάεφ. Στη συνέχεια, η ελληνική ομάδα ήταν ανώτερη και έφτασε σχετικά εύκολα στην κατάκτηση των δύο επόμενων σετ και της νίκης.

    Οι πόντοι της Ελλάδας προήλθαν: 6 άσοι, 35 επιθέσεις, 11 μπλοκ και 24 λάθη αντιπάλων. Αντίστοιχα, της Σερβίας/Μαυροβουνίου: 5 άσοι, 34 επιθέσεις, 2 μπλοκ και 22 λάθη αντιπάλων.

    Διαιτητές: Χόμπορ (Ουγγαρία), Ερμιχάν (Τουρκία)

    Τα σετ: 26-24, 25-18, 25-21

    Οι συνθέσεις:

    Ελλάδα (Κώστας Χαριτωνίδης): Χατζηαντωνίου 9, Κουρνέτας 1, Τσακιρόπουλος 8, Ρουμελιώτης 15, Λάππας 1, Μπάεφ 13, Στεφάνου (λ), Κυριαζής 5, Πανταλέων

    Σερβία/Μαυροβούνιο (Λιούμπομιρ Τράβιτσα): Πέτκοβιτς 1, Μπόγιοβιτς 13, Γιάνιτς 5, Μίτροβιτς 6, Μάρκοβιτς 7, Ζλάτιτς 3, Ρόσιτς (λ), Στάνκοβιτς 2, Τζόρτζεβιτς 1, Κοβάσεβιτς 2, Ρόλιτς 1.

    [18] Ζωής ...σΤάσεις

    Στην Ιταλία

    Ξενοδοχεία τεσσάρων πατούσων!

    28/5/2005 1:34:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: Reuters

    Θέλετε να πάτε διακοπές αλλά δεν έχετε που να αφήσετε το σκύλο ή τη γάτα σας; Μην προβληματίζεστε άλλο. Λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, χιλιάδες πολίτες της χώρας τους αλλά και τουρίστες, δίνουν οι Ιταλοί μέσα από ταξιδιωτικό οδηγό που περιλαμβάνει ξενοδοχεία και εστιατόρια τα οποία προσφέρουν πρώτης τάξεως υπηρεσίες για τετράποδα. Στον οδηγό που έχει τίτλο " Στην Ιταλία με τους σκύλους και τις γάτες", ο υποψήφιος ταξιδιώτης μπορεί να επιλέξει μεταξύ 1000 ξενοδοχείων ξενώνων αλλά και 222 εστιατορίων που προσφέρουν pet friendly υπηρεσίες.

    Με μενού και υπηρεσίες για τετράποδα

    Ο οδηγός εκδίδεται για τρίτη φορά από το 2001.

    Φέτος όμως είναι η πρώτη χρονιά περιλαμβάνει και εστιατόρια.

    Στόχος της προσπάθειας, σύμφωνα με την αρχισυντάκτρια του Ορνέλα Παβόνε, να σταματήσει το θλιβερό φαινόμενο της εγκατάλειψης κάθε χρόνο στην Ιταλία, 150.000 σκύλων και 200.000 γατιών, λόγω διακοπών.

    Η ίδια δηλώνει αρκετά ικανοποιημένη από το ενδιαφέρον της ξενοδοχειακής αγοράς, που φαίνεται να καταλαβαίνει τα πλεονεκτήματα των pet friendly υπηρεσιών.

    Όπως για παράδειγμα, το πανδοχείο Podere Terreno, στην καρδιά της Τοσκάνης, το οποίο είναι "τεσσάρων πατούσων" γιατί παρέχει υπηρεσίες κτηνιάτρου 24ώρες το 24ωρο και εξαιρετικής ποιότητας φρέσκο και σπιτικό φαγητό για σκύλους μέσω μίας φάρμας που βρίσκεται πολύ κοντά σε αυτό.

    Η ίδια προτρέπει τους Ιταλούς, να κάνουν διακοπές με τα κατοικίδια, μιας και η ιδέα στις περισσότερες περιπτώσεις δεν τους επιβαρύνει καθόλου οικονομικά.

    "Στα περισσότερα ξενοδοχεία, η φιλοξενία των ζώων είναι δωρεάν" αναφέρει.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 28 May 2005 - 16:52:18 UTC