Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-05-10

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Καραμανλή - Μπασέσκου
  • [02] Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας
  • [03] Δεύτερη ευκαιρία για τα ληξιπρόθεσμα χρέη
  • [04] Θετική συνάντηση Τζίγκερ - Μάριτς
  • [05] Νέα παράταση στην αγωνία
  • [06] Πρώτος στόχος η πρόκριση
  • [07] Παραπέμπονται έξι για την ΔΕΚΑ
  • [08] Συζητούν για το δημοψήφισμα
  • [09] "Τσέκαρε" πιτσιρικάδες ο Λεμονής

    [01] Πολιτική

    8η Σύνοδος της Διαβαλκανικής Συνεργασίας

    Συνάντηση Καραμανλή - Μπασέσκου

    10/5/2005 8:21:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105.8

    Σε θερμό κλίμα έγινε η συνάντηση του πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, με τον πρόεδρο της Ρουμανίας, Τραϊάν Μπασέσκου, στο Προεδρικό Μέγαρο του Βουκουρεστίου, στο περιθώριο της 8ης Συνόδου για την Διαβαλκανική Συνεργασία. Ο κ. Καραμανλής χαρακτήρισε πάρα πολύ καλές τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας - Ρουμανίας, επισημαίνοντας πως η χώρα μας είναι ένας από τους σημαντικότερους εταίρους της. Παράλληλα, αναφέρθηκε στις ελληνικές επενδύσεις στη χώρα, που ξεπερνούν τα δύο δισεκατομμύρια ευρώ και χαιρέτισε τις προσπάθειες της Ρουμανίας για την ένταξη στην ΕΕ, εκφράζοντας την ελπίδα ότι από τον Ιανουάριο του 2007 θα ενταχθεί πλήρως στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Από την πλευρά του, ο κ. Μπασέσκου ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό και την ελληνική Κυβέρνηση για την υποστήριξη που παρέχουν στην ενταξιακή προοπτική της Ρουμανίας.

    Ξεκινά η ελληνική προεδρία

    Ο κ. Καραμανλής, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Εξωτερικών, βρίσκεται στο Βελιγράδι για την 8η Σύνοδο της Διαβαλκανικής Συνεργασίας, την προεδρία της οποίας αναλαμβάνει από αύριο, Τετάρτη, η χώρα μας.

    Η Διαβαλκανική Συνάντηση του Βουκουρεστίου κρίνεται από την Αθήνα ιδιαίτερα σημαντική, καθώς η Ελλάδα παραλαμβάνει τη σκυτάλη από την Ρουμανία σε μια κρίσιμη περίοδο για τα Βαλκάνια: η Ρουμανία και η Βουλγαρία βρίσκονται σε ευρωπαϊκή τροχιά, ενώ το καθεστώς του Κοσσόβου και η ονομασία των Σκοπίων αποτελούν θέματα προς επίλυση.

    [02] Κοινωνία

    Επίθεση εναντίον φρουρών πολιτικών

    Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

    10/5/2005 10:43:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 10/5/2005 11:11:53 μμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105.8

    Επεισόδια και αναστάτωση προκλήθηκαν περίπου στις 10 το βράδυ της Τρίτης στο χώρο του Πολυτεχνείου, στο κέντρο της Αθήνας, την ώρα που μιλούσαν σε εκδήλωση οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και Χρίστος Βερελής. Ομάδα περίπου 40 νεαρών επιτέθηκε στον αστυνομικό οδηγό του κ. Βερελή, ο οποίος βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο στο προαύλιο του Πολυτεχνείου. Με πέτρες και ξύλα, οι νεαροί προκάλεσαν υλικές ζημιές στο αυτοκίνητο, ενώ ο αστυνομικός πυροβόλησε μια φορά στον αέρα για εκφοβισμό και κατάφερε να διαφύγει, χωρίς να τραυματισθεί. Οι νεαροί προκάλεσαν επίσης φθορές και σε άλλα σταθμευμένα αυτοκίνητα, έσπασαν βιτρίνες τουλάχιστον δύο καταστημάτων, ενώ έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων. Αμέσως έσπευσαν στο σημείο αστυνομικές δυνάμεις, που εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό και έκαναν χρήση δακρυγόνων.

    [03] Οικονομία

    Σε όσους δεν κατέβαλαν κανονικά τις δόσεις

    Δεύτερη ευκαιρία για τα ληξιπρόθεσμα χρέη

    10/5/2005 9:00:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Τη δυνατότητα να ενταχθούν στη ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη σε εκείνους, που βγήκαν εκτός, επειδή δεν κατέβαλαν κάποιες από τις δόσεις, δίνει το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών. Με απόφαση του Υφυπουργού, Αδάμ Ρεγκούζα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταβάλουν τις δόσεις, που καθυστέρησαν μαζί με τις προβλεπόμενες προσαυξήσεις μέχρι και τις 31 Μαΐου και να επανενταχθούν στη σχετική ρύθμιση. Παράλληλα, ανακοινώθηκε, ότι παρατείνονται κατά μια μέρα όλες οι καταληκτικές προθεσμίες υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, λόγω της αυριανής απεργίας.

    [04] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Θετική συνάντηση Τζίγκερ - Μάριτς

    10/5/2005 7:48:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Αν και δεν είναι στις βασικές επιλογές του Μαλεζάνι, ο Σίλβιο Μάριτς φαίνεται να κερδίζει ακόμα ένα συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό. Ο Κροάτης μέσος συναντήθηκε την Τρίτη με τον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ Γιάννη Βαρδινογιάννη και όπως όλα δείχνουν με το τέλος της αγωνιστικής περιόδου θα υπογράψει νέο συμβόλαιο συνεργασίας με τους "πράσινους". Ο Ιταλός προπονητής, αν και δεν του δίνει χρόνο συμμετοχής έχει εισηγηθεί την παραμονή του, βλέποντας στο πρόσωπο του αμυντικού μέσου, τον άνθρωπο που ανά πάσα στιγμή θα μπορεί να βοηθήσει την ομάδα από τον πάγκο. Βέβαια κανέναν δεν θα εκπλήξει αν από εναλλακτική λύση, ο Μάριτς πάρει θέση βασικού από τη νέα περίοδο. Για να γίνει κάτι τέτοιο όμως, θα πρέπει πρώτα να γίνει πραγματικότητα το σενάριο που θέλει τον Παναθηναϊκό να προχωρά σε πώληση του Άγγελου Μπασινά, αλλά και να μην μπορεί να επιστρέψει άμεσα στα αγωνιστικά του καθήκοντα ο Βραζιλιάνος Άντερσον, καθώς είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να οδηγηθεί εκ νέου στο χειρουργείο, ώστε να υποβληθεί σε δεύτερη αρθροσκόπηση

    [05] Νέα παράταση στην αγωνία

    10/5/2005 9:06:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Νέο ραντεβού την Τετάρτη για να λύσουν τις διαφορές του οριστικά έδωσαν Ολυμπιακός και Εθνικός. Σήμερα και μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι για τα play-off, το τέταρτο κατά σειρά, οι "κόκκινοι" δεν κατάφεραν να κάνουν το 3-1 και να σηκώσουν το κύπελλο του πρωταθλητή του πόλο, καθώς γνώρισαν την ήττα από τους "μπλε" με 10-8, που ισοφάρισαν σε 2-2. Έντονες ήταν πάντως οι διαμαρτυρίες των "ερυθρόλευκων" για τη διαιτησία

    Οι αποβολές έδωσαν τη νίκη

    Σε μια αναμέτρηση που κρίθηκε στο τελευταίο λεπτό, όταν ο Αντώνης Βλοντάκης με δύο γκολ μετέτρεψε το 8-8 σε 10-8 υπέρ της ομάδας του, ο Εθνικός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκαν με 0-3, λίγο πριν από τη λήξη του πρώτου εννιαλέπτου. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό, για να κλείσουν την δεύτερη περίοδο προηγούμενοι με 6-3.

    Στο δεύτερο μισό του αγώνα οι πρωταθλητές Ελλάδας εξαπέλυσαν την αντεπίθεσή τους, σταδιακά μείωσαν τη διαφορά και ισοφάρισαν σε 8-8, λίγο μετά την έναρξη της τελευταίας περιόδου.

    Στα τελευταία δραματικά λεπτά ο Εθνικός κατάφερε να πάρει τη νίκη χάρη στην ψυχραιμία που έδειξαν οι παίκτες του, αλλά και γιατί ο Ολυμπιακός έπαιξε έπαιξε χωρίς τους Χατζηθεοδώρου, Σχίζα, Ψύχο, Σερτβίτις και Πλατανίτη, οι οποίοι αποβλήθηκαν με αντικατάσταση.

    Τα εννιάλεπτα: 1-3, 2-3, 4-2, 1-2.

    Ολυμπιακός: Ψύχος 1, Θωμάκος 3, Θεοδωρόπουλος 2, Σερτβίτις 1, Χατζηθεοδώρου 1

    Εθνικός: Μπλάνης 2, Μυλωνάκης 3, Χατζηκυριακάκης 1, Κοκκινάκης 1, Μάζης 1, Βλοντάκης 2.

    [06] Πρώτος στόχος η πρόκριση

    10/5/2005 8:45:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 10/5/2005 9:56:01 μμ)

    Ένα νέο ταξίδι, με προορισμό την καταξίωση σε διεθνή επίπεδο, ξεκινά για την Εθνική Ελλάδας στις 16 Ιουνίου και την συμμετοχή της χώρας μας στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών. Η Ελλάδα ως πρωταθλήτρια Ευρώπης, θα συμμετάσχει στην σημαντικότερη σε επίπεδο εθνικών ομάδων διοργάνωση του καλοκαιριού, με στόχο την καλύτερη θέση και με αντιπάλους την Παγκοσμία Πρωταθλήτρια Βραζιλία, την Πρωταθλήτρια Βόρειας και Κεντρικής Αμερικής Μεξικό και την Πρωταθλήτρια Ασίας Ιαπωνία. Για την πρώτη συμμετοχή της χώρας μας στην διοργάνωση μίλησε στο FIFA.com, ο "αρχιτέκτονας" της επιτυχίας του καλοκαιριού Ότο Ρεχάγκελ, οριοθετώντας τους στόχους της ομάδας για αυτό το καλοκαίρι. Ο Γερμανός τεχνικός, ένα χρόνο πριν την διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που θα φιλοξενηθεί στη χώρα του, έθεσε ως πρώτο στόχο την καλύτερη δυνατή εμφάνιση της Εθνικής μας στους αγώνες που προηγούνται του κυπέλλου, με την Τουρκία και την Ουκρανία για τα προκριματικά του Μουντιάλ και μετά την καλή εμφάνιση στο κύπελλο Συνομοσπονδιών.

    "Ανυπονομούμε να παίξουμε με την Βραζιλία"

    Ο κ. Ρεχάγκελ αφού αναφέρθηκε στα αρνητικά αποτελέσματα της Εθνικής στους αγώνες με την Αλβανία και την Τουρκία, λέγοντας ότι οφείλονται στην έλλειψη καλής προετοιμασίας λόγω των διακοπών, τόνισε ότι, η ομάδα βρήκε το δρόμο της και με τέσσερις νίκες βρέθηκε στην δεύτερη θέση.

    Λίγο πριν τους κρίσιμους αγώνες με Τουρκία και Ουκρανία που θα κρίνουν τη δεύτερη αλλά και την πρώτη θέση του ομίλου, ο Γερμανός τεχνικός επισήμανε πως πρώτη ανάγκη για την ομάδα του να μαζέψει τουλάχιστον τέσσερις βαθμούς, ώστε να διατηρήσει την διαφορά των δυο πόντων από την Τουρκία και μετά να κοιτάξει τους αγώνες του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών, οριοθετώντας κατά αυτόν τον τρόπο τους στόχους της Εθνικής, αυτό το καλοκαίρι.

    Ο κ. Ρεχάγκελ, αναφερόμενος στους αντιπάλους της Εθνικής στο κύπελλο (σύμφωνα με την κατάταξη της FIFA, ο όμιλος της Ελλάδας είναι ο πιο δυνατός με Βραζιλία (νο 1), Μεξικό (νο 8) και Ιαπωνία (νο 17) σε σχέση με τον δεύτερο που μετέχουν η Αργεντινή (νο 3), η Γερμανία (νο 20), η Τυνησία (νο 39) και η Αυστραλία (νο 56) ), έκανε την δική του ιεράρχηση λέγοντας ότι περιμένει δυνατά παιχνίδια τόσο με την Βραζιλία όσο και με την Ιαπωνία, ενώ δεν εξέφρασε γνώμη για το Μεξικό, καθώς δεν ξέρει σε τι κατάσταση βρίσκεται.

    Πάντως υποσχέθηκε θέαμα για τους θεατές και υψηλό επίπεδο ποδοσφαίρου που θα παρακολουθήσουν, αφού περιμένει ότι όλοι οι προπονητές θα παρατάξουν τις καλύτερες δυνατές ενδεκάδες, ενώ δήλωσε ότι οι παίκτες περιμένουν με ανυπομονησία να βρεθούν αντίπαλοι με τους Ρονάλντο και Ροναλντίνιο και τα άλλα αστέρια της¨"σελέσαο".

    Τέλος αναφερόμενος πιο εξειδικευμένα για το παιχνίδι της πρωταθλήτριας Ευρώπης με την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια τονίσε χαρακτηριστικά:

    "Η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Βραζιλία είναι παραδοσιακά το νούμερο ένα. Ωστόσο, η ομάδα μου απέδειξε από τον θρίαμβο της Πορτογαλίας ότι μπορεί να αντιμετωπίσει αντιπάλους με διαφορετική νοοτροπία και που χαίρουν μεγαλύτερο σεβασμό ποδοσφαιρικά. Οι παίκτες μου κέρδισαν σεβασμό και πρέπει να αποδείξουν στο γήπεδο ότι δίκαια τον κατέκτησαν. Πηγαίνουμε με τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης, αλλά και αυτογνωσία."

    [07] Κοινωνία

    Για αγοραπωλησία μετοχών το 2000

    Παραπέμπονται έξι για την ΔΕΚΑ

    10/5/2005 11:36:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105.8

    Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας θα οδηγηθεί η προηγούμενη διοίκηση της Δημόσιας Επιχείρησης Κινητών Αξιών (ΔΕΚΑ), για την υπόθεση αγοραπωλησίας μετοχών την προεκλογική περίοδο του 2000, μετά από βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών. Σύμφωνα με το βούλευμα, ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΚΑ, Γιάννης Κουσουλάκος και τα πέντε πρώην μέλη της, που φέρονται ως εμπλεκόμενοι σε ύποπτες συναλλαγές ύψους 800 ευρώ, παραπέμπονται να δικαστούν για απιστία και άμεση συνεργεία σε αδίκημα, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

    [08] Πολιτική

    Σχετικά με το Ευρωσύνταγμα

    Συζητούν για το δημοψήφισμα

    10/5/2005 9:56:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Με αντικείμενο την κοινή πρόταση των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το Ευρωσύνταγμα συνεδριάζει αυτή την ώρα η Βουλή. Ανοίγοντας τη συζήτηση ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Ζαγορίτης, αντιτάχθηκε στη διενέργεια δημοψηφίσματος. Ο ίδιος υποστήριξε, ότι ο διάλογος που πραγματοποιήθηκε τόσο στην Επιτροπή όσο και στην Ολομέλεια της Βουλής ήταν διεξοδικός και σημείωσε ότι το δημοψήφισμα δεν έχει τίποτα πιο ουσιαστικό να προσφέρει "στην ισχυρή πλειοψηφία που έχει διαμορφωθεί στη Βουλή και τον κόσμο". Από την πλευρά του, ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής επισήμανε πως το κόμμα του λέει ναι στο Ευρωσύνταγμα, αλλά και στο δημοψήφισμα, ώστε να ενημερωθούν καλύτερα οι πολίτες, καθώς, όπως ανέφερε, από οι δημοσκοπήσεις θέλουν μόνο το 6% γνωρίζει το περιεχόμενο της Ευρωπαϊκής Συνθήκης. Για τυπικού χαρακτήρα συζήτηση έκανε λόγο ο εισηγητής του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος, καθώς, όπως δήλωσε, η συνθήκη έχει, ήδη, ψηφιστεί. Παράλληλα, επανέλαβε την αντίθεση του κόμματός του στο Ευρωσύνταγμα. Τέλος, ο εισηγητής του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος υποστήριξε, ότι η λαϊκή βάση του "ναι" θα ήταν πολύ μικρότερη από αυτή που φάνηκε στη Βουλή και αυτόν υπέδειξε ως το λόγο, που δεν έγινε το δημοψήφισμα.

    [09] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    "Τσέκαρε" πιτσιρικάδες ο Λεμονής

    10/5/2005 8:12:00 μμ

    Την αγωνιστική κατάσταση παικτών που δεν αρκετό χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα τσέκαρε την Τρίτη ο Τάκης Λεμονής, στον φιλικό αγώνα της Καλλιθέας με τον Φωστήρα. Οι "μπλε" επικράτησαν με 2-0 χάρη σε δυο γκολ του φορμαρισμένου Θανάση Τσίγκα, αλλά περισσότερο από τη νίκη μέτρησε το γεγονός ότι, ο έμπειρος προπονητής έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα για μικρούς ηλικίας ποδοσφαιριστές που προπονούνται στην ακαδημία της Καλλιθέας. Μερικοί από αυτούς μάλιστα θα λάβουν μέρος στην καλοκαιρινή προετοιμασία που θα γίνει στο Τρέντο, της Ιταλίας. Όσοι παίκτες δεν έπαιξαν στο φιλικό, έκαναν προπόνηση το πρωί της Τρίτης, στην Βάρη.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 10 May 2005 - 20:50:44 UTC