Browse through our Interesting Nodes on Academic Institutions in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-05-09

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πυρ, γυνή και μποξ
  • [02] Εκδηλώσεις για την Ημέρα της Νίκης
  • [03] Αποσύρεται επικίνδυνη κατσαρόλα
  • [04] "Ποτάμι" έγινε το Βουκουρέστι
  • [05] Σεισμός 5,5 Ρίχτερ στην Ινδονησία
  • [06] Συμπληρώθηκε η ιρακινή κυβέρνηση
  • [07] Επίθεση αυτοκτονίας στη Βαγδάτη
  • [08] Ο Σαρόν" πάγωσε" τις απελευθερώσεις Παλαιστινίων
  • [09] Μετράει μέρες ο Μπεστ
  • [10] "Καρέ" τίτλων για τη Λιόν
  • [11] ΜVP της χρονιάς ο Νας
  • [12] Λμαπρή πρεμιέρα για Χιτ, "Σπέρς"
  • [13] ’ξιος... Μαραθωνομάχος ο Ναντάλ

    [01] Παράξενα

    Από νοικοκυρά ...μποξέρ

    Πυρ, γυνή και μποξ

    9/5/2005 10:49:00 πμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Μπορεί ο σύζυγός της να διεκδικούσε τον τίτλο του καλύτερου Βραζιλιάνου μποξέρ, ωστόσο εκείνη βρέθηκε στο ρινγκ για να του εξασφαλίσει τη νίκη. Η Λουτσιάνα Ντουάρτε παρακολουθούσε από την αρχή με αγωνία την κρίσιμη αναμέτρηση του άντρα της Μάρκος με τον Εμανουέλ Ντάβι κι όταν στον τρίτο γύρο συνειδητοποίησε, ότι ήταν πολύ κοντά στην ήττα αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της. Έτσι, καθώς ο διαιτητής Νομπέρτο Πολιμένο σφύριζε τη λήξη του αγώνα κι ετοιμαζόταν να ανακηρύξει νικητή τον Ντάβι, εκείνη εισέβαλε στο ρινγ κι άρχισε να επιτίθεται με βία στο διαιτητή, γιατί διαφωνούσε με την απόφασή του. Αμέσως επενέβη η ασφάλεια για να σώσει τον από τον ξυλοδαρμό το Πολιμένο, ο οποίος αμέσως μετά κατέθεσε μήνυση εναντίον της κ. Ντουάρτε. Και μπορεί η εκρηκτική Λουτσιάνα να άνοιξε λογαριασμούς με το νόμο, παράλληλα, όμως φαίνεται πως άνοιξε την πόρτα σε μια καινούρια καριέρα, αφού όσοι την είδαν εκείνο το βράδυ συμφώνησαν, ότι θα μπορούσε να γίνει μια πολύ καλή επαγγελματίας μποξέρ.

    [02] Κόσμος

    60η επέτειος από τη λήξη του Β' Παγκοσμίου πολέμου

    Εκδηλώσεις για την Ημέρα της Νίκης

    9/5/2005 9:50:00 πμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Εν μέσω δρακόντειων μέτρων ασφαλείας και παρουσία 60 αρχηγών κρατών και Κυβερνήσεων ξεκίνησαν στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας οι εκδηλώσεις για την 60η επέτειο από τη νίκη των Συμμάχων κατά της ναζιστικής Γερμανίας. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 9.00 (ώρα Ελλάδος), με τις καμπάνες του πύργου του Κρεμλίνου να χτυπούν για να ακολουθήσει μεγάλη στρατιωτική παρέλαση, στην οποία συμμετέχουν 7.000 Ρώσοι στρατιώτες και 2.500 Ρώσοι βετεράνοι του πολέμου. Μετά την στρατιωτική παρέλαση θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του ’γνωστου Στρατιώτη και δεξίωση στο Κρεμλίνο. "Η επανάληψη του Ψυχρού Πολέμου ή ενός πολέμου δεν πρέπει ποτέ να επιτραπεί", τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, μιλώντας κατά την έναρξη της παρέλασης και χαρακτήρισε τη ρωσογερμανική συμφιλίωση ως ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματα στην μεταπολεμική Ευρώπη.

    "Ηχηρές" απουσίες και διαμαρτυρίες

    Για την ασφάλεια των ξένων ηγετών και υπό τον φόβο μιας επίθεσης Τσετσένων ανταρτών, στην Κόκκινη Πλατεία και τους παρακείμενους στο Κρεμλίνο δρόμους έχουν αναπτυχθεί άνδρες της ρωσικής αστυνομίας, στρατιώτες του υπουργείου Εσωτερικών και ειδικές δυνάμεις.

    Μεταξύ άλλων, στους εορτασμούς μετέχουν ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζορτζ Μπους, ο Γάλλος ομόλογός του, Ζακ Σιράκ, ο Γερμανός καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Τζουνισίρο Κοϊζούμι και ο Ιταλός ομόλογός του, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ενώ τον Βρετανό πρωθυπουργό, Τόνι Μπλερ, εκπροσωπεί ο υπουργός Τζον Πρέσκοτ.

    Την Ελλάδα εκπροσωπεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος θα τιμηθεί για την αντιστασιακή του δράση από τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

    Ωστόσο, η οργή για τη σοβιετική μεταπολεμική κατοχή στις δημοκρατίες της Βαλτικής δεν φαίνεται να έχει σβήσει. Στις εκδηλώσεις δεν συμμετέχουν οι πρόεδροι της Εσθονίας και της Λιθουανίας, προς υπενθύμιση ότι το Μάιο του 1945 δεν ήλθε η απελευθέρωση ολόκληρης της Ευρώπης.

    Εξάλλου, οι Financial Times δημοσιεύουν "ανοικτή επιστολή" 71 προσωπικοτήτων της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων ο πρωτεργάτης της ανεξαρτησίας της Λιθουανίας, Βιτάουτας Λαντσμπέργκις, οι πρώην πρωθυπουργοί της Εσθονίας, Μαρτ Λάαρ και της Βουλγαρίας, Φιλίπ Ντιμιτρόφ, καθώς και ο Γάλλος διανοούμενος Αντρέ Γκλικσμάν, στην οποία οι εκδηλώσεις χαρακτηρίζονται "παρωδία".

    "Αποτελεί παράδοξο που ένα από τα λιγότερο δημοκρατικά καθεστώτα στην Ευρώπη φιλοξενεί τη σύναξη ηγετών για να γιορτάσουν την απελευθέρωση της", επισημαίνουν χαρακτηριστικά οι υπογράφοντες.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Εξήντα χρόνια μνήμης...

    [03] Κοινωνία

    Αποσύρεται επικίνδυνη κατσαρόλα

    9/5/2005 8:18:00 πμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Προειδοποιήσεις για αποφυγή της χρήσης της κατσαρόλας-μακαρονιέρας Crown της ΚΑΜΑΡ ΑΕΒΕ, την οποία πρόσφερε η εταιρεία UNI-LEVER ως δώρο με το γνωστό απορρυπαντικό SKIP, απευθύνουν οι αρμόδιες αρχές. Δείγμα της κατσαρόλας έφτασε στο Γενικό Χημείο του Κράτους, έπειτα από καταγγελίες καταναλωτών ότι μετά από σύντομο διάστημα χρήσης, αλλοιωνόταν το εσωτερικό της επίχρισμα με αποτέλεσμα τα τρόφιμα να έρχονται σε επαφή με κοινό χάλυβα, γεγονός επικίνδυνο για την υγεία, λόγω της οξείδωσης που υφίσταται το μέταλλο.

    Στα εργαστήρια, κατόπιν ελέγχων διαπιστώθηκε η ακαταλληλότητα της, οπότε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ζήτησε απόσυρσή της από την ελληνική αγορά, επισημαίνοντας τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζουν οι επώνυμες και οι υπεύθυνες καταγγελίες των καταναλωτών για τον αποτελεσματικότερο έλεγχο της αγοράς και την προστασία των πολιτών.

    Η εταιρεία UNI-LEVER με τη σειρά της προέβη σε δημόσια ανάκληση του προϊόντος με καταχωρήσεις της στις εφημερίδες.

    Η κατσαρόλα θα υποβληθεί σε περαιτέρω ελέγχους από το Γενικό Χημείο του Κράτους προκειμένου να διαπιστωθεί εάν το πολυμερές, από το οποίο προέρχεται το εσωτερικό επίχρισμα, είναι κατάλληλο να έρχεται σε επαφή με τρόφιμα κι αν υπάρχει απελευθέρωση επικινδύνων ουσιών σε αυτά.

    [04] Κόσμος

    "Ποτάμι" έγινε το Βουκουρέστι

    9/5/2005 8:36:00 πμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ - Γαλλικό Πρακτορείο

    Σφοδρότατες καταιγίδες έπληξαν τη Ρουμανία, προκαλώντας καταστροφικές πλημμύρες για δεύτερη φορά μέσα στο διάστημα των τελευταίων δύο εβδομάδων. Μια γυναίκα έχασε τη ζωή της, ενώ εκατοντάδες σπίτια υπέστησαν σημαντικές ζημιές.

    Στο Βουκουρέστι, η κυκλοφορία το Σάββατο διακόπηκε για αρκετές ώρες, το Μετρό έκλεισε και τα νερά έφτασαν σε ύψος 20 εκατοστών σε πολλούς δρόμους.

    Στις περιοχές Μπουζάου και Κοβάσνα, στην κεντρική Ρουμανία, δεκάδες οικογένειες εγκατέλειψαν τις εστίες τους.

    Στην περιοχή Τιμίς, που είχε υποστεί από τις πλημμύρες του περασμένου μήνα, ζημιές ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ, οι αρχές έχουν αρχίσει εκστρατεία εμβολιασμού φοβούμενοι τις επιδημίες. Σημειώνεται ότι οι καταρρακτώδεις βροχές και οι πλημμύρες που σημειώθηκαν μέσα στον Απρίλιο, προκάλεσαν προβλήματα σε συνολικά 140 πόλεις, ενώ από τις πλημμύρες που έπληξαν τα δυτικά της χώρας στα τέλη Ιουλίου, πέντε κοινότητες παραμένουν βυθισμένες κάτω από τα νερά.

    [05] Κόσμος

    Σεισμός 5,5 Ρίχτερ στην Ινδονησία

    9/5/2005 7:21:00 πμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ-Γαλλικό Πρακτορείο

    Νέα επίσκεψη του Εγκέλαδου ένιωσαν σήμερα οι κάτοικοι της επαρχίας ’τσεχ στην Ινδονησία. Η σεισμική δόνηση μεγέθους 5,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έγινε αισθητή στις 04.30, ώρα Ελλάδος, ιδιαίτερα στην πρωτεύουσα της επαρχίας, Μπάντα ’τσεχ, κάνοντας τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να τρέξουν στα δημόσια κτήρια και στα καταφύγια. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίσθηκε στον υποθαλάσσιο χώρο, 153 χλμ δυτικά της Μπάντα ’τσεχ. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για νεκρούς ή τραυματίες, εντούτοις είναι γεγονός πως οι άνθρωποι που ζουν εκεί αντιμετωπίζουν με αισθήματα τρόμου τις δονήσεις, καθώς οι πληγές από το βαρύ γιαφόρο αίματος που πλήρωσαν στα φονικά 9,3 Ρίχτερ του περασμένου Δεκεμβρίου, παραμένουν ανοιχτές.

    [06] Ιράκ

    Συμπληρώθηκε η ιρακινή κυβέρνηση

    9/5/2005 10:46:00 πμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Εν μέσω του σκηνικού που διαμορφώνουν τα αλλεπάλληλα ξεσπάσματα βίας στις διάφορες περιοχές του Ιράκ, ο νέος Ιρακινός πρωθυπουργός Ιμπραίμ Τζααφάρι κατάφερε να καταλήξει στα ονόματα που θα συμπληρώσουν το κυβερνητικό σχήμα, αν και δύο θέσεις ακόμα παραμένουν. Μετά από διαβουλεύσεις μεταξύ των κομμάτων και ψηφοφορία στο κοινοβούλιο, ορίστηκαν τα πρόσωπα που θα καλύψουν καίριες θέσεις, όπως αυτές των υπουργείων ’μυνας και Πετρελαίου, και τώρα ο Τζααφάρι, με επιφανείς Σουνίτες στους κόλπους της κυβέρνησης προσδοκά σε εκτόνωση της κρίσης βίας.

    Ελπίζουν σε εκτόνωση της βίας

    Νέος υπουργός ’μυνας διορίστηκε ο άραβας σουνίτης Σααντούν αλ Ντουλάιμι, ψυχολόγος και στατιστικολόγος που έχει ζήσει πολλλά χρόνια στο εξωτερικό και είχε ενεργό ρόλο στην αντιπολίτευση επί Σανταμ Χουσείν.

    Στο έτερο σημαντικό υπουργείο του Πετρελαίου, το χαρτοφυλάκιο ανέλαβε ο σιίτης Ιμπραχίμ Μπαχρ αλ Ούλουμ.

    Συνολικά έξι ονόματα προτάθηκαν για τις κενές θέσεις του νέου κυβερνητικού σχήματος, ωστόσο ο σουνίτης Χασιμ αλ Σιμπλ αρνήθηκε τη θέση του υπουργού Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Δικαιολόγησε την απόφαση του λέγοντας ότι αφενός δεν ενημερώθηκε ποτέ για την συμπερίληψη του στον κατάλογο των υποψηφίων και αφετέρου ότι δεν θα δεχόταν ποτέ μια θέση για την οποία επελέγη με βάση μόνο το ότι είναι σουνίτης.

    Τα λοιπά πρόσωπα που αναλαμβάνουν καθήκοντα είναι ο σιίτης δρ Μοσεν Σλας στο υπουργείο Ηλεκτρισμού και ο σουνίτης Οσάμα αλ Νατζαφάρι στο υπουργείο Βιομηχανίας. Τη θέση του ενός εκ των δύο αναπληρωτών πρωθυπουργών κατέλαβε ο σουνίτης Αμπιντ Μουτλακ αλ Τζαμπουρι, ενώ ο Τζααφάρι ελπίζει πως θα βρει μια γυναίκα πολιτικό για τη δεύτερη θέση.

    [07] Ιράκ

    Επίθεση αυτοκτονίας στη Βαγδάτη

    9/5/2005 9:08:00 πμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Βία δίχως τέλος στο Ιράκ. Σήμερα το πρωί νέα βομβιστική επίθεση σημειώθηκε στη νοτιοδυτική Βαγδάτη. Παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη στις 08.00 (ώρα Ελλάδος) στη συνοικία Σαϊντίγια, κοντά σε φυλάκιο ελέγχου, την ώρα που περνούσαν δύο οχήματα της αστυνομίας. Από την έκρηξη σκοτώθηκαν τέσσερεις αστυνομικοί και τραυματίστηκαν άλλοι έξι, καθώς επίσης και δύο περαστικοί. Η έκρηξη ήταν πολύ ισχυρή με αποτέλεσμα να υποστούν μεγάλες ζημιές και κάποια γειτονικά κτίρια.

    Οι αιματηρές βομβιστικές επιθέσεις αποτελούν πλέον σχεδόν καθημερινό φαινόμενο για την ιρακινή πρωτεύουσα. Από τις αρχές του μήνα ο αριθμός των Ιρακινών πολιτών που έχουν χάσει τη ζωή τους στις διάφορες βομβιστικές επιθέσεις και συγκρούσεις ξεπερνά τους 300.

    Επίσης συνολικά οκτώ Αμερικανοί στρατιώτες έχασαν τις ζωές τους και ένας τραυματίστηκε, σε τρία διαφορετικά επεισόδια, μέσα στο Σαββατοκύριακο.

    Οι τέσσερεις σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με αντάρτες στη Χαντίθα, 280 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Βαγδάτης. Οι άλλοι τέσσερεις πέθαναν σε βομβιστικές επιθέσεις κοντά στην πολή Χαλντίγια και τη Σαμάρα.

    Από την πλευρά τους, οι αμερικανικές δυνάμεις σκότωσαν έξι αντάρτες και συνέλαβαν άλλους 54 κοντά στα συριακά σύνορα, ενώ ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας ανακοίνωσαν πως συνέλαβαν τον Αμάρ αλ-Ζουμπάιντι, στενό συνεργάτη του Αμπού Μουσάμπ αλ-Ζαρκάουι, αρχηγού της αλ Κάιντα στη χώρα. Ο Ζουμπάιντι -γνωστός και ως Αμπού Αμπάς- φέρεται πως συμμετείχε στο σχεδιασμό των επιθέσεων στις φυλακές Αμπού Γράιμπ και σε αρκετές επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα στην ιρακινή πρωτεύουσα.

    Εν τω μεταξύ, ένας ανώτατος αξιωματούχος του ιρακινού υπουργείου Μεταφορών, ο Ζομπαα Γιασίν δολοφονήθηκε εν ψυχρώ στο αυτοκίνητο του μαζί με τον οδηγό του.

    Την ίδια ώρα συνεχίζεται και το θρίλερ με την ομηρία του Αυστραλού Ντάγκλας Γουντ. Ένας ηγέτης των μουσουλμάνων της Αυστραλίας έκανε έκκληση στους απαγωγείς να τον απελευθερώσουν, εντούτοις η αυστραλιανή κυβέρνηση έκανε εκ νέου σαφές ότι δεν προτίθεται να "υποκύψει" στο νέο τελεσίγραφο των ιρακινών ενόπλων που τον κρατούν και αξιώνουν από την Καμπέρα την απόσυρση των δυνάμεών της από το Ιράκ.

    [08] Μ. Ανατολή

    Ο Σαρόν" πάγωσε" τις απελευθερώσεις Παλαιστινίων

    9/5/2005 10:00:00 πμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Την απόφαση του να μην προχωρήσει στην απελευθέρωση 400 Παλαιστίνιων κρατουμένων, ανακοίνωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Αριέλ Σαρόν. Η κίνηση αυτή αποτελούσε μέρος της συμφωνίας εκεχειρίας που είχε συνάψει με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμουντ Αμπας στις 8 Φεβρουαρίου στη σύνοδο του Σαρμ ελ-Σεϊχ. Ο Σαρόν όπως αποφάσισε να υπαναχωρήσει προσωρινά ζητώντας από τους Παλαιστινίους "αυστηρότερα μέτρα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας".

    Αφορμή στάθηκαν οι ρίψεις ορισμένων αυτοσχέδιων πυραύλων Κασαμ σε κοινότητες εποίκων στα εδάφη της Γάζας και του νοτίου Ισραήλ. "Όταν οι Παλαιστίνιοι σεβαστούν τις συμφωνίες του Σαρμ ελ-Σεϊχ θα κάνουμε κι εμείς το ίδιο, όχι νωρίτερα", δήλωσε εκπρόσωπος του Σαρόν.

    Η απόφαση προκάλεσε την αντίδραση της παλαιστινιακής πλευράς που κατηγόρησε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό για αθέτηση υποσχέσεων.

    Το Ισραήλ απελευθέρωσε μια πρώτη ομάδα 500 κρατουμένων στις 21 Φεβρουαρίου. Στην Αίγυπτο είχε συμφωνηθεί η σταδιακή απελευθέρωση συνολικά 900 ανθρώπων ως χειρονομία καλής θέλησης προς τους Παλαιστινίους.

    [09] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Μετράει μέρες ο Μπεστ

    9/5/2005 11:32:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Δύσκολες ώρες περνά στην κλινική της Αγγλίας Χαμπσάιρ ο παλαίμαχος

    άσσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τζόρτζ Μπεστ. Η κατάσταση του Μπεστ, που τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα αλκοολισμού, έχει επιδεινωθεί τις τελευταίες μέρες και οι θεράποντες ιατροί δίνουν στον θρύλο των "κόκκινων διαβόλων" μόλις δύο εβδομάδες ζωής. "Αισθάνομαι πραγματικά πολύ άσχημα και πλέον θα πρέπει να δοκιμάσω να ξεφύγω από αυτή την κατάσταση" δήλωσε πρόσφατα στην αγγλική εφημερίδα "Sun" ο βετεράνος ποδοσφαιριστής. Τα σοβαρά προβλήματα υγείας του πελάτη του επιβεβαίωσε παράλληλα και ο ατζέντης του Μπεστ, Φιλ Χιούτζες ο οποίος επεσήμανε ότι "τους τελευταίους μήνες είχε καλές και άσχημες περιόδους στη ζωή του, αλλά αυτή τη φορά νομίζω, ότι η κατάσταση είναι πολύ επιβαρημένη".

    [10] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    "Καρέ" τίτλων για τη Λιόν

    9/5/2005 10:59:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Τον τέταρτο συνεχόμενο τίτλο στην ιστορία της πανηγυρίζει από χθες το βράδυ η γαλλική Λιόν, καθώς με τη νίκη της 2-1 επί της Αζαξιό στο πλαίσιο της 35ης αγωνιστικής, έφτασε τους 72 βαθμούς στο "σαμπιονά". Για την ομάδα του Λε Γκουέν, το σκορ άνοιξε στο 36 ο Γκοβού, οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν 1-1 στο 51 με τον Ντεμόντ και το τελικό 2-1 διαμόρφωσε στο 64 ο Κακάπα. Δεύτερη στο φετινό πρωτάθλημα αναδείχθηκε η Λιλ η οποία επιβλήθηκε με 1-0 της Παρί Σεν Ζερμέν. Στους υπόλοιπους αγώνες είχαμε τα εξής αποτελέσματα: Μπορντό-Οσέρ 0-, Μαρσέιγ-Καέν 2-3, Μπαστιά-Ιστρ 2-0, Μετς-Λανς 1-1, Νις-Ναντ 0-0, Ρεν-Μονακό 0-0, Σοσό-Στρασμπουρ 1-2, Τουλούζ-Σεντ Ετιέν 0-2.

    Η βαθμολογία σε 35 αγώνες

    Λιόν 72-Πρωταθλήτρια

    Λιλ 61-Τσάμπιονς λιγκ

    Μονακό 58-Τσάμπιονς λιγκ

    Μαρσέιγ 53-ΟΥΕΦΑ-35αγ

    Ρεν 52

    Οσέρ 51

    Σεντ Ετιέν 49

    Παρί Σ.Ζ. 47

    Λανς 46

    Σοσό 46

    Τουλούζ 46

    Μπορντό 42

    Στρασμπούρ 42-ΟΥΕΦΑ (κάτοχος του Λιγκ Καπ)

    Μετζ 41

    Ναντ 40

    Αζαξιό 39

    Νις 39

    Μπαστιά 38-Υποβιβασμός

    Καέν 36-Υποβιβασμός

    Ιστρ 26-Υποβιβασμός

    [11] Μπάσκετ

    ΜVP της χρονιάς ο Νας

    9/5/2005 10:36:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Με "χρυσά" γράμματα έγραψε το όνομά του στην ιστορία του ΝΒΑ ο Καναδός ποιντ γκαρντ των Φοίνιξ Στιβ Νας. Τα ξημερώματα της Κυριακής ο Καναδός παίκτης των Σανς αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της χρονιάς 2004-2005, μετά από τον αγώνα της ομάδας του με τους Μαϊαμι Χιτ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Νας είναι ο πρώτος μη Αμερικανός παίκτης που κερδίζει για πρώτη φορά τη σημαντική αυτή διάκριση και ο πρώτος ποϊντ γκαρντ που αναδεικνύεται MVP μετά από τον τίτλο που κέρδισε το 1990 ο Μάτζικ Τζόνσον.Τα εύσημα στον παίκτη έδωσε και ένας άλλος άσος του ΝΒΑ, ο Σακίλ Ο Νιλ, που την περίοδο 199-2000 είχε κερδίσει τον αντίστοιχο τίτλο. "Είναι μία υπέροχη χρονιά για τον Νας. Παντρέυτηκε, έκανε δίδυμα, παραμένει ακόμη παντρεμένος και παίζει εξαιρετικό μπάσκετ. Για αυτό συγχαρητήρια στο Νας, συγχαρητήρια στον λαό του Καναδά" δήλωσε ο ο θηριώδης σέντερ.

    [12] Μπάσκετ

    Λμαπρή πρεμιέρα για Χιτ, "Σπέρς"

    9/5/2005 9:57:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Με το δεξί ξεκίνησαν τα ξημερώματα τις υποχρεώσεις τους στο 2ο γύρο των πλέι-οφ στο ΝΒΑ Μαιάμι και Σαν Αντόνιο που επικράτησαν των Ουάσιγκτον και Σιάτλ αντίστοιχα. Στο Μαϊάμι οι Χιτ διατήρησαν το αήττητό τους στη φετινή σειρά των πλεϊ οφ καθώς ξεπέρασαν με ευκολία 105-86 την αντίσταση της Ουάσιγκτον. Για τους γηπεδούχους ο Σακίλ Ο Νιλ πέτυχε 19 πόντους και μάζεψε 7 ριμπάουντ, ενώ έναν παραπάνω σημείωσε ο Ντουεϊν Γουέιντ που μοίρασε και 7 ασίστ. Για άλλη μια φορά πρώτος σκόρερ των Ουίζαρντ ήταν ο Αρίνας με 25π.

    Το ίδιο εύκολα όμως και το Σαν Αντόνιο πραγματοποίησε την πρώτη του νίκη με 103-81 επί του Σιάτλ, καθώς δύο παίκτες "κλειδιά" των Σούπερσόνικς, οι ’λεν και Ραντμάνοβιτς τραυματίστηκαν. Έτσι με μοναδική απειλή το Ρασάρντ Λιούις που ολοκλήρωσε τον αγώνα με 19 π, οι γηπεδούχοι με πρωταγωνιστές τους Πάρκερ 29π και Τιμ Ντάνκαν 22π "αλώνισαν" στη ρακέτα του Σιάτλ και πραγματοποίησαν μία πετυχημένη πρεμιέρα.

    [13] ’ξιος... Μαραθωνομάχος ο Ναντάλ

    9/5/2005 11:10:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Μετά από ένα πραγματικό μαραθώνιο ο Ισπανός Ραφαέλ Ναντάλ (Νο 5) κατέκτησε το έπαθλο των 2.000.000 δολαρίων του τουρνουά τένις της Ρώμης. Ο 18 χρονος Ίβηρας , που πέτυχε την τρίτη του συνεχόμενη νίκη σε τουρνουά, μετά τους αγώνες σε Μόντε Κάρλο και Βαρκελώνη, χρειάστηκε στην "Αιώνια Πόλη" πέντε ώρες και 14 λεπτά για να κάμψει στον τελικό με 6-4 3-6 6-3 4-6 7-6 (8-6) την αντίσταση του Αργεντίνου Γκιγιέρμο Κορία (Νο 9).


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 9 May 2005 - 8:51:48 UTC