Browse through our Interesting Nodes on the European Union (EU) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-05-03

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπαρκτή η απειλή από τα πυρηνικά
  • [02] Spa au chocolat
  • [03] Έτοιμο να φύγει το πλοίο
  • [04] Ξαναχτύπησε ο Εγκέλαδος στην Κρήτη
  • [05] Έκρηξη υγραερίου στο Πακιστάν
  • [06] Η ιταλική έκθεση για τον θάνατο Καλιπάρι
  • [07] Συγκρούσεων συνέχεια
  • [08] Του... άνοιξαν κατά λάθος το κεφάλι
  • [09] Φαβορί για πρόκριση Σπερς, Μάβερικς
  • [10] Φόβοι για πυρηνική δοκιμή από την Β. Κορέα
  • [11] Ισχυρές δονήσεις στη Ν. Ζηλανδία

    [01] Κόσμος

    Επί τάπητος η αναθεώρηση της Συνθήκης του ΟΗΕ

    Υπαρκτή η απειλή από τα πυρηνικά

    3/5/2005 10:38:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 3/5/2005 11:09:43 πμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: BBC GREEK - ΝΕΤ

    Άρχισε τη Δευτέρα στη Νέα Υόρκη η διεθνής διάσκεψη του ΟΗΕ για την αναθεώρηση της Συνθήκης του 1970 που αναφέρεται στον έλεγχο των πυρηνικών. Όπως τόνισε στην εναρκτήρια ομιλία του ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού, Κόφι Ανάν, η απειλή ανεξέλεγκτης διάδοσης των πυρηνικών είναι υπαρκτή. Τη Δευτέρα, 40.000 άνθρωποι από ολόκληρο τον κόσμο έδωσαν ηχηρό παρόν στην διαδήλωση κατά των πυρηνικών οπλών που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη. Από την πορεία δεν έλειψαν τα μηνύματα κατά του πολέμου στο Ιράκ, ούτε τα αιχμηρά συνθήματα εναντίον του Αμερικανού προέδρου. Μεταξύ των διαδηλωτών ήταν και οι δήμαρχοι της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι, των πόλεων που το 1945 χτυπήθηκαν από πυρηνικά όπλα. Η διάσκεψη του ΟΗΕ θα διαρκέσει έως τις 27 Μαΐου.

    "Είμαστε όλοι υπεύθυνοι"

    "Σε ένα αλληλένδετο κόσμο η απειλή κατά ενός γίνεται, αυτομάτως, απειλή εναντίον όλων. Είμαστε εξίσου υπεύθυνοι για την ασφάλεια τη δική μας και των υπολοίπων. Και αυτό ισχύει κυρίως για τα πυρηνικά.. Η ευθύνη μείωσης της πυρηνικής απειλής βαρύνει όλους", δήλωσε ο Κόφι Ανάν.

    Από την πλευρά του ο Αμερικανός υφυπουργός Εσωτερικών, Στίβεν Ρέιντμέικερ, δήλωσε πως οι πυρηνικές φιλοδοξίες της Β. Κορέας και του Ιράν θα είναι τα δύο μεγάλα εμπόδια για την επίτευξη συμφωνίας για τα πυρηνικά όπλα.

    Το μέγεθος της απειλής από την ανεξέλεγκτη διάδοση των πυρηνικών, τόνισε από το βήμα της διάσκεψης ο Ρόμπερτ Μακ Ναμάρα, βετεράνος πολιτικός των ΗΠΑ και υπουργός Αμύνης στην κυβέρνηση Τζον Κένεντι, στις αρχές της δεκαετίας του 60.

    Σύμφωνα με τη Συνθήκη, αν μια χώρα αναστείλει το πυρηνικό της πρόγραμμα και δεχθεί επιθεωρήσεις των πυρηνικών της εγκαταστάσεων, θα της επιτρέπεται να κατέχει πυρηνική ενέργεια που καλύπτει αποκλειστικά τις ενεργειακές της ανάγκες.

    Οργή για τις ΗΠΑ

    "Δεν θα έπρεπε να επιτρέπεται σε κανένα έθνος, σε καμία ομάδα ή οργάνωση να δοκιμάζει και να κατασκευάζει πυρηνικά όπλα. Όλα πρέπει να απαγορευθούν", υπογράμμισε ο δήμαρχος της Χιροσίμα, Ταντατόσι Ακίμπα.

    Την οργή τους εκφράζουν οι οργανώσεις κατά των πυρηνικών όπλων για το γεγονός ότι η κυβέρνηση Μπους απέρριψε τη συνθήκη για την απαγόρευση των πυρηνικών δοκιμών και για το ότι οι ΗΠΑ αποχώρησαν από τη συνθήκη για τους αντι-βαλλιστικούς πυραύλους.

    Σχετικά Links: ΟΗΕ

    [02] Παράξενα

    Spa au chocolat

    3/5/2005 10:37:00 πμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πόσες φορές νιώσατε την ανάγκη να ξεφύγετε από το καθημερινό άγχος; Σίγουρα, κάποιοι το ρίξατε στο φαγητό και δη στη σοκολάτα, ενώ άλλοι σκεφτήκατε το μασάζ, τη λουτροθεραπεία και την λασποθεραπεία. Αυτά φαίνεται πως έχουν κατά νου οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου "Four Seasons" του Παρισιού και αποφάσισαν να καινοτομήσουν, συνδυάζοντας το spa με τον πιο γλυκό πειρασμό. Όχι, δεν προσφέρουν γλυκίσματα την ώρα που έχετε αφεθεί στα χέρια του ειδικού, αλλά περιχύνουν το σώμα σας με σοκολάτα! Όπως επισημαίνουν, η σοκολάτα έχει αντιγηραντικές ιδιότητες και, κυρίως, μια βουτιά στον πιο γλυκό πειρασμό δεν πρόκειται να χαλάσει την σιλουέτα σας. "Θα νιώσετε όμορφα και δεν θα έχετε τύψεις μετά", τονίζει η διευθύντρια, Ισαμπέλ Σλουμπέργκερ, επισημαίνοντας, πως το spa με σοκολάτα ισοδυναμεί με απόρριψη της δίαιτας. Το λαχταριστό πρόγραμμα, διάρκειας δυόμισι ωρών και κόστους περίπου 295 ευρώ, ξεκινά με απολέπιση με σοκολάτα και φίγγι, συνεχίζεται με τύλιγμα σε καραμέλα βουτύρου και σοκολάτα και κορυφώνεται με βαθύ μασάζ με σοκολάτα. Αν, λοιπόν, σας βγάλει ο δρόμος στην γαλλική πρωτεύουσα και θέλετε να χαλαρώσετε, σπεύσατε να απολαύσετε το πλέον πρωτότυπο spa και να νιώστε σκέτη γλύκα!

    [03] Κοινωνία

    Ολοκληρώθηκε η νηοψία

    Έτοιμο να φύγει το πλοίο

    3/5/2005 10:29:00 πμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΑΠΕ, ΝΕΤ

    Έτοιμο να αποπλεύσει για την Πορτογαλία είναι το νορβηγικό πλοίο Μπάνερ μετά την ολοκλήρωση της νηοψίας, από άνδρες του Λιμενικού. Το πλοίο έχει αγκυροβολήσει από χθες κοντά στο λιμάνι της Πύλου, καθώς είχε εκπέμψει ειδικό σήμα στην πλοιοκτήτρια εταιρία, το οποίο μεταφράστηκε ως πιθανή κατάληψη. Ωστόσο, ο πλοίαρχος δήλωσε ότι δεν υπήρξε πειρατεία και ότι ο ίδιος είχε στείλει λάθος μήνυμα στην πλοιοκτήτρια εταιρεία, λόγω βλάβης στο σύστημα ραδιοεπικοινωνίας, γεγονός, που προκάλεσε αναστάτωση και την άμεση κινητοποίηση των ελληνικών αρχών. Εφαρμόζοντας το σχέδιο "περί πειρατείας σε εμπορικό πλοίο", οι περίπου 30 άνδρες των ειδικών αποστολών του Λιμενικού Σώματος αναρριχήθηκαν στο νορβηγικό πλοίο και ξεκίνησαν τις έρευνες, που διήρκεσαν πάνω από μία ώρα. Μετά τις απαραίτητες εξηγήσεις του πλοίαρχου του "Μπάνερ", στο οποίο επιβαίνουν 19 αλλοδαποί ναυτικοί, οι άνδρες των ειδικών αποστολών αποχώρησαν, ενώ το τοπικό Λιμεναρχείο απαγόρευσε τον απόπλου έως ότου προσκομισθούν τα απαραίτητα έγγραφα αποκατάστασης της βλάβης στα ραδιοτηλεπικοινωνιακά μέσα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Θρίλερ τέλος

    [04] Κοινωνία

    Δεν αναφέρθηκαν ζημιές

    Ξαναχτύπησε ο Εγκέλαδος στην Κρήτη

    3/5/2005 7:53:00 πμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Νέα σεισμική δόνηση, η δεύτερη το τελευταίο εικοσιτετράωρο, αναστάτωσε την Κρήτη. Όπως ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η δόνηση κατεγράφη μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα και ήταν της τάξης των 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο βόρεια του νομού Ηρακλείου, 280 χιλιόμετρα νότια της Αθήνας. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Σεισμική δόνηση στο Ηράκλειο

    [05] Κόσμος

    Δεκαέξι νεκροί

    Έκρηξη υγραερίου στο Πακιστάν

    3/5/2005 9:59:00 πμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 10 τραυματίστηκαν στη Λαχόρη του ανατολικού Πακιστάν, όταν τρία κτήρια κατέρρευσαν από έκρηξη φιαλών υγραερίου. Ωστόσο, αυτόπτες μάρτυρες εκφράζουν φόβους ότι στα ερείπια μπορεί να παραμένουν παγιδευμένα και άλλα άτομα. Στο κτηριακό συγκρότημα που κατέρρευσε στεγάζονταν καταστήματα και διαμερίσματα. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια της έκρηξης, αλλά οι αρχές αποκλείουν το ενδεχόμενο δολιοφθοράς.

    Δεν είχαν ληφθεί μέτρα ασφαλείας

    Οι κάτοικοι που πρόλαβαν να βγουν από το κτήριο δήλωσαν πως στα διαμερίσματα διέμεναν περίπου 40 άτομα και οι περισσότεροι βρίσκονταν στα κρεβάτια τους όταν έγινε η έκρηξη.

    Ένας από τους γείτονες δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι κατ επανάληψη είχαν διαμαρτυρηθεί στις αρχές για τους κινδύνους από την ύπαρξη ενός καταστήματος πώλησης υγραερίου στο συγκρότημα, αλλά δεν είχε ληφθεί κανένα μέτρο.

    Σημειώνεται ότι στη Λαχόρη είναι σύνηθες φαινόμενο να υπάρχουν καταστήματα πώλησης υγραερίου σε συγκροτήματα κατοικιών.

    [06] Κόσμος

    Η ιταλική έκθεση για τον θάνατο Καλιπάρι

    3/5/2005 11:24:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 3/5/2005 11:43:28 πμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Την "απειρία" των Αμερικανών στρατιωτών υποδεικνύει ως κύρια αιτία του θανάτου από αμερικανικά πυρά του Ιταλού μυστικού πράκτορα, Νίκολα Καλιπάρι, στο Ιράκ, η έκθεση του ιταλικού υπουργείου Εξωτερικών, που δημοσιοποιήθηκε τη Δευτέρα, λίγες ώρες μετά την παράδοσή της στον Αμερικανό πρεσβευτή στη Ρώμη. Παράλληλα, στην έκθεση επισημαίνεται πως ο θάνατος του Καλιπάρι οφείλεται σε ατύχημα. Ο Ιταλός πράκτορας, που στην κηδεία του χαρακτηρίστηκε εθνικός ήρωας, πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στις 4 Μαρτίου, την ώρα που το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε μαζί με την δημοσιογράφο Σγκρένα κατευθυνόταν στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης.

    "Ένταση και απειρία"

    "Είναι πιθανόν ότι η ένταση εξαιτίας των συνθηκών, και πιθανόν, ένα επίπεδο απειρίας και πίεσης , μπορεί να προκάλεσαν ενστικτώδεις και ανεξέλεγκτες αντιδράσεις σε ορισμένους στρατιώτες", υπογραμμίζεται στην έκθεση.

    Στην αμερικανική έκθεση αναφέρεται ότι το Τογιότα τους πλησίασε στο σημείο ελέγχου με ταχύτητα που έφθανε τα "85 χιλιόμετρα την ώρα" και δεν επιβράδυνε παρά τα προειδοποιητικά πυρά και φώτα από την πλευρά των Αμερικανών στρατιωτών.

    Στην ίδια έκθεση, επικρίνονται αξιωματούχοι ιταλικών υπηρεσιών πληροφοριών γιατί δεν ενημέρωσαν τις αμερικανικές αρχές για την επιχείρηση διάσωσης της Σγκρένα, της δημοσιογράφου της "Ιλ Μανιφέστο", που αντάρτες κρατούσαν όμηρο για εβδομάδες.

    Σύμφωνα με την ιταλική εκδοχή , η ταχύτητα του αυτοκινήτου δεν ήταν ο "σημαντικός παράγοντας", αφού τα αμερικανικά στρατεύματα δεν προειδοποιούσαν τους οδηγούς ότι υπάρχει σημείο ελέγχου σε μία καμπή του δρόμου.

    Επίσης, διαψεύδεται η αμερικανική εκδοχή ότι τα αμερικανικά στρατεύματα δεν είχαν ενημερωθεί για της προσπάθειες απελευθέρωσης της δημοσιογράφου, αλλά η Ιταλία παραδέχεται ότι πράκτορές της δεν είχαν δώσει λεπτομέρειες σχετικά με την επιχείρηση.

    Η ιταλική έκθεση στηρίζεται στη μαρτυρία της δημοσιογράφου και ενός Ιταλού αξιωματικού που βρισκόταν στο ίδιο αυτοκίνητο την ημέρα εκείνη.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Διάσταση απόψεων για το θάνατο Καλιπάρι

    [07] Ιράκ

    Νεκροί 12 αντάρτες του Ζαρκάουι

    Συγκρούσεων συνέχεια

    3/5/2005 8:08:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 3/5/2005 11:32:24 πμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Δώδεκα αντάρτες, μέλη της οργάνωσης του Ιορδανού Αμπού Μουσάμπ αλ Ζαρκάουι, σκοτώθηκαν χθες σε επιχείρηση των συμμαχικών δυνάμεων κοντά στην πόλη Αλ Καΐμ, στα σύνορα με τη Συρία. Οι εννέα σκοτώθηκαν όταν οι στρατιώτες εντόπισαν ένα ύποπτο φορτηγό, οι επιβάτες του οποίου άνοιξαν πυρ εναντίον τους. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης τραυματίστηκε άλλος ένας άνδρας, ένα κοριτσάκι έξι ετών και έξι στρατιώτες της πολυεθνικής δύναμης. Οι άλλοι τρεις αντάρτες έχασαν τη ζωή τους σε αεροπορική επιδρομή εναντίον ενός υπόστεγου όπου είχε σταθμεύσει νωρίτερα το ύποπτο φορτηγό και είχε παραλάβει κάποιο φορτίο. Στο σημείο της σύγκρουσης βρέθηκαν πλαστές ταυτότητες, ξένα χαρτονομίσματα και άλλα αντικείμενα που συνδέουν την ομάδα των ανταρτών με την οργάνωση του αλ Ζαρκάουι. Στο μεταξύ, νεκρός έπεσε ένας Αμερικανός στρατιώτης του 1ου Σώματος Υποστήριξης, όταν εξερράγη αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Βαγδάτης. Άλλος ένας στρατιώτης τραυματίστηκε. Η βόμβα ήταν τοποθετημένη στην άκρη του δρόμου και εξερράγη τη στιγμή που από το σημείο εκείνο περνούσε το όχημα με τους δύο στρατιώτες.

    Χάθηκε η επαφή με δύο αεροσκάφη

    Παράλληλα, στις εννιά το βράδυ (ώρα Ελλάδας) περίπου, ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε, πως έχασε την επαφή με δύο αεροσκάφη Hornet FA-18, που πετούσαν στον εναέριο χώρο του Ιράκ. Όπως ανέφερε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος Νικ Μινέτσι "δεν υπήρχε καμία ένδειξη για εχθρική επίθεση" όταν χάθηκε η επαφή με τα πληρώματα.

    Αρκετές ώρες αργότερα, σήμερα το πρωί, ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε, ότι το ένα αεροσκάφος συνετρίβη και ο πιλότος σκοτώθηκε. Το δεύτερο αεροσκάφος συνεχίζει να αγνοείται.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση, δεν υπάρχουν ενδείξεις, πως το αεροσκάφος δέχτηκε εχθρικά πυρά και δεν έχει γίνει σαφές αν τα δύο αεροσκάφη συγκρούστηκαν.

    Συγκλονισμένος ο Ανάν

    Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Αναν δήλωσε συγκλονισμένος από τις επιθέσεις του τελευταίου Σαββατοκύριακου στο Ιράκ, που στοίχισαν την ζωή σε δεκάδες ανθρώπους, αμάχων και ανδρών ασφαλείας αυτό το Σαββατοκύριακο.

    "Ο Γενικός Γραμματέας καταδικάζει αυτές τις πρακτικές για τις οποίες καμία δικαιολογία δεν υπάρχει", δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του Κόφι Αναν στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στην Νέα Υόρκη και πρόσθεσε ότι ο ΓΓ του διεθνούς οργανισμού ελπίζει ότι οι Ιρακινοί θα συνεχίσουν την αναμόρφωση της χώρας τους ύστερα από μία περίοδο τυραννίας και πολέμου.

    [08] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Του... άνοιξαν κατά λάθος το κεφάλι

    3/5/2005 11:21:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Την αστοχία των οπαδών του "πλήρωσε" ο Ν. Αφρικανός Σαμπού Γουέλλιγκτον. Ο 22χρονος άτυχος παίκτης της αφρικανικής ομάδας Ουμτάτα Μπους Μπακς τραυματίστηκε στο κεφάλι στο τελευταίο λεπτό ποδοσφαιρικού αγώνα του αφρικανικού πρωταθλήματος, από άγριο λιθοβολισμό των οπαδών του, που είχαν όμως στόχο το διαιτητή. Οι εξαγριωμένοι θεατές, επέλεξαν με αυτή την καταιγίδα από πέτρες να εκφράσουν την απογοήτευσή τους στον "άρχοντα του αγώνα" για το ισόπαλο 1-1 της ομάδας τους με τη Σαντος, στο Ίστ Λόντον της Ν. Αφρικής, αλλά τελικά τις "έφαγε" ο Σαμπού.

    [09] Μπάσκετ

    Φαβορί για πρόκριση Σπερς, Μάβερικς

    3/5/2005 9:28:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Μία νίκη απέχουν από την πρόκριση στην επόμενη φάση των πλεϊ οφ Σαν Αντόνιο και Ντάλας, καθώς τα ξημερώματα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, έστω και δύσκολα, ξεπέρασαν για τρίτη φορά τα εμπόδια των Ντένβερ, Χιούστον με 115-126 και 103-100 αντίστοιχα. Έτσι στην Δυτική Περιφέρεια, οι Σπερς προηγούνται των αντιπάλων τους με 3-1, ενώ "βραχεία κεφαλή" απέκτησαν οι Μάβερικς έναντι των Ρόκετς με 3-2. Αντίθετα στην Ανατολική περιφέρεια η Ουάσιγκτον ισοφάρισε 2-2 στις νίκες το Σικάγο που πλέον μετά τη νέα ήττα 106-99 νιώθει ασφυκτική την πίεση των Ουίζαρντς.

    "Πήραν κεφάλι" στην παράταση οι Σπερς

    Σε μεγάλα κέφια ήτανε χθες ο Τιμ Ντάνκαν ο οποίος πραγματοποιώντας μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της περιόδου πέτυχε 39 πόντους και οδήγησε τους Σπερς σε μία σημαντική νίκη με 115-126 επί των Νάγκετς, στην παράταση. Η κανονική διάρκεια του αγώνα έληξε 107-107, αλλά στην παράταση ο Τόνι Πάρκερ σκόραρε 11 από τους 29 συνολικούς του πόντους στον έξτρα χρόνο. Σημαντική ακόμη ήταν η συμβολή του Αργεντίνου Μανού Τζινόμπιλι, ο οποίος με τους 24 προσωπικούς του πόντους έβαλε κι αυτός το... λιθαράκι του σε μία ακόμη επιτυχία των Σπερς. Από την πλευρά των γηπεδούχων ο Μποϊκινς με 32 πόντους και ο Καρμέλο Άντονι με 28π προσπάθησαν για την ισοφάριση, χωρίς όμως επιτυχία.

    Ασταμάτητοι έδειξαν για ένα ακόμη αγώνα οι Μάβερικς στο Ντάλας, αφού ο Γερμανός άσος Ντιρκ Νοβίτσκι "πήρε το όπλο του" και με 23 πόντους έδωσε το σύνθημα στους συμπαίκτες του για νίκη με 103-100 επί του Χιούστον. Από τους φιλοξενούμενους ο Κινέζος Γιάο Μίνγκ σημείωσε 30 πόντους και 8 ριμπάουντ, ενώ ο Μακ Γκρεϊντι με 25 πόντους και 9 ριμπάουντ προσπάθησαν για το καλύτερο χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα.

    Με όπλο τους την αποφασιστικότητα, αλλά και κάποιες άσχημες εμφανίσεις προηγούμενων παιχνιδιών που έπρεπε να διαγραφούν, οι παίκτες των Ουάσιγκτον Ουίζαρντς κατάφεραν με κορυφαίο τον Ντίξον που σημείωσε 35 πόντους να επιβληθούν με 106-99 του Σικάγο και να δώσουν νέο ενδιαφέρον στα πλεϊ οφ. Από την άλλη πλευρά οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν όπως ο διάολος το λιβάνι να αποφύγουν την ισοφάριση 2-2, αλλά με 18 πόντους του Χαϊνριχ και άλλους τόσους του Τζανέρο Πάργκο οι "ταύροι" χθες τα ξημερώματα έμοιαζαν περισσότερο me κοιμισμένα βόδια, που δεν κατάφεραν να αντιδράσουν στον ενθουσιασμό των "Ουίζαρντς"

    [10] Κόσμος

    Διαψεύδει η Σεούλ

    Φόβοι για πυρηνική δοκιμή από την Β. Κορέα

    3/5/2005 10:52:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 3/5/2005 11:27:38 πμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΑΠΕ, CNN

    Ενδείξεις ότι η Βόρεια Κορέα ετοιμάζει μια "υπόγεια πυρηνική δοκιμή" εντόπισαν οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών, σύμφωνα με τη νοτιοκορεάτικη εφημερίδα "Τσοσούν Ίλμπο". Όπως σημειώνει η εφημερίδα, στο Κιλτσού της επαρχίας Νορντ-Χαμκιόνγκ, 350 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας Πιονγιάνγκ, παρατηρήθηκε έντονη κατασκευαστική δραστηριότητα. "Οι αμερικανικές και νοτιοκορεάτικες αρχές έχουν ενδείξεις ότι κατασκευάζεται μια σήραγγα, όμως δεν γνωρίζουν σε τι μπορεί να χρησιμεύει", σχολίασε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Νότιας Κορέας, Σιν Χιουν-Ντον. Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας συνεργάζονται στενά για το συγκεκριμένο θέμα. Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, την οποία επικαλείται η εφημερίδα, αμερικανικοί κατασκοπευτικοί δορυφόροι εντόπισαν γερανούς, φορτηγά και άλλα βαριά μηχανήματα στην περιοχή του Κιλτσού. "Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών συμπέραναν ότι η Βόρεια Κορέα μπορεί να ετοιμάζει κάποια πυρηνική δοκιμή στην περιοχή αυτή και έδωσαν τις φωτογραφίες και τις αναλύσεις στις δικές μας υπηρεσίες", πρόσθεσε η πηγή. Ωστόσο, ο υφυπουργός Άμυνας της Νότιας Κορέας, Σονγκ Μιν-Σόον, διέψευσε ότι η Σεούλ έχει λάβει τέτοιες πληροφορίες.

    Δεν είναι μόνο θέμα των ΗΠΑ

    Πάντως, η πυρηνική δραστηριότητα της Βόρειας Κορέας, προκαλεί την έντονη ανησυχία των ΗΠΑ, ειδικά μετά την πιθανή δοκιμή ενός πυραύλου μικρού βεληνεκούς, ο οποίος, όπως λένε, έπεσε στη θάλασσα της Ιαπωνίας.

    Σχετικά με αυτό μάλιστα, η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κοντολίζα Ράις, δήλωσε, πως δεν πρέπει κανείς να αμφιβάλλει για τις ικανότητες των ΗΠΑ να αποτρέψουν τους Βορειοκορεάτες, προσθέτοντας, ωστόσο, πως το θέμα αυτό δεν είναι μόνο μεταξύ των δύο χωρών.

    [11] Κόσμος

    Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές και θύματα

    Ισχυρές δονήσεις στη Ν. Ζηλανδία

    3/5/2005 8:41:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Αναστατώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες οι κάτοικοι της Νέας Ζηλανδίας, καθώς δύο συνεχόμενες, ισχυρές σεισμικές δονήσεις 6 και 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ συγκλόνισαν το Νότιο Νησί. Το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Πυρηνικών Επιστημών ανακοίνωσε, ότι το επίκεντρο των δονήσεων ήταν 10 με 15 χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας και σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από τη δυτική ακτή της πόλης Χάαστ. Παρόλο, που το επίκεντρο ήταν αρκετά χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, οι δονήσεις έγιναν αισθητές σε όλο το νησί. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα η ζημιές.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 3 May 2005 - 8:51:20 UTC