Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-05-02

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μαζική επιστροφή
  • [02] Θρίλερ τέλος
  • [03] Επιχείρηση αποβολής άγχους
  • [04] Δύο κρίσιμες εβδομάδες
  • [05] Πρόβλημα με Σοάρες
  • [06] Ξεκαθαρίζει το θέμα Τζιοβάνι
  • [07] Εορτάζουσα η Χαλκηδόνα

    [01] Κοινωνία

    Η μεγαλύτερη έξοδος των τελευταίων ετών

    Μαζική επιστροφή

    2/5/2005 10:28:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Στα μεγάλα αστικά κέντρα επέστρεψαν αργά το βράδυ της Δευτέρας, οι περισσότεροι εκδρομείς. Από τα 800.000 αυτοκίνητα που εγκατέλειψαν φέτος την Αθήνα, τα 500.000 γύρισαν στη βάση τους και τα υπόλοιπα θα επιστρέψουν σταδιακά μέχρι την Κυριακή του Θωμά. Νωρίτερα, το πρωί και κυρίως το απόγευμα, ταλαιπωρία περίμενε τους οδηγούς στα διόδια του Ρίου στην Πάτρα, στην Κακιά Σκάλα και το πέταλο του Μαλλιακού, λόγω των έργων. Η κατάσταση στα σημεία αυτά άρχισε να ομαλοποιείται αργά το βράδυ. Στην Θεσσαλονίκη, οι εκδρομείς του Πάσχα, επέστρεψαν δίχως ιδιαίτερα προβλήματα. Σύμφωνα με την Τροχαία, τη Δευτέρα το βράδυ πέρασαν από τα διόδια Μαλγάρων, συνολικά, 30.000 αυτοκίνητα.

    Δεκαοκτώ νεκροί στην άσφαλτο

    Μεγάλη η φετινή έξοδος για το Πάσχα, μεγάλη λοιπόν και η επιστροφή.

    Με τη διαφορά όμως, ότι η έξοδος των εκδρομέων έγινε σταδιακά, ενώ η επιστροφή τους, πραγματοποιήθηκε μαζικά.

    Τα περισσότερα προβλήματα αντιμετώπισαν οι οδηγοί που επέστρεφαν από τη νότια Ελλάδα.

    Ιδιαίτερο οξύ ήταν το πρόβλημα, μετά τη γέφυρα του Ρίου Αντιρρίου εκεί όπου όσοι επέστρεφαν από Στερεά Ελλάδα συναντούσαν εκείνους που επέστρεφαν από Πελοπόννησο .

    Για να εξομαλυνθεί η κίνηση, τα διόδια του Ρίου άνοιξαν πέντε φορές τη Δευτέρα και τα αυτοκίνητα περνούσαν ελεύθερα.

    Προς το απόγευμα, το μποτιλιάρισμα του Ρίου, "μεταφέρθηκε" στην είσοδο της Κακιάς Σκάλας .

    Εκεί, γύρω στις εννιά το βράδυ, τα ΙΧ είχαν σχηματίσει ουρές δέκα χιλιομέτρων.

    Ουρές χιλιομέτρων είχαν να αντιμετωπίσουν και όσοι πέρασαν από το πέταλο του Μαλλιακού .

    Τα έργα που γίνονται στο ύψος του Αγίου Κωνσταντίνου και την περιοχή του Καινούριου ακινητοποίησαν τα ΙΧ.

    Η κατάσταση ομαλοποιήθηκε γύρω στις εννιά το βράδυ.

    Αυξημένη ήταν η κίνηση και στο λιμάνι του Πειραιά.

    Σύμφωνα με το υπ. Εμπορικής Ναυτιλίας περισσότεροι από 150.000 επιβάτες μετακινήθηκαν φέτος με πλοία (132.000 πέρσι) και προορισμούς τα νησιά του Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.

    Τη μεγαλύτερη κίνηση των τελευταίων μηνών χωρίς όμως ιδιαίτερα προβλήματα γνώρισε και το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος".

    Η φετινή έξοδος δεν ήταν αναίμακτη.

    Από τη Μεγάλη Πέμπτη μέχρι σήμερα, 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, σε ισάριθμα τροχαία.

    Τα δυστυχήματα, δεν σημειώθηκαν στις περιοχές που η Τροχαία είχε πάρει μέτρα αλλά σε κατοικημένες περιοχές και κυρίως στο επαρχιακό δίκτυο.

    [02] Κοινωνία

    Παρανοήθηκε το σήμα- Τελικά επρόκειτο για βλάβη

    Θρίλερ τέλος

    2/5/2005 8:13:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Στην Πύλο επιστρέφει το νορβηγικό φορτηγό πλοίο Μπάνερ για το οποίο είχαν εκφραστεί φόβοι ότι είχε εκδηλωθεί ανταρσία. Όλα ξεκίνησαν όταν το πλοίο εξέπεμψε ειδικό σήμα στη ναυτιλιακή εταιρεία, το οποίο μεταφράστηκε ως πιθανή κατάληψη. Η εταιρεία ενημέρωσε το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και στην περιοχή έσπευσαν μία φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού ένα ελικόπτερο και σκάφη του Λιμενικού. Αργά το απόγευμα, η πλοιοκτήτρια εταιρεία ενημέρωσε το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, ότι η έλλειψη επικοινωνίας με το Μπάνερ δεν οφείλονταν σε ανταρσία, αλλά σε πρόσκαιρη βλάβη που σημειώθηκε στα συστήματα ραδιοεπικοινωνίας του πλοίου. Το πλοίο, στο οποίο επιβαίνουν συνολικά 19 ναυτικοί από τις Φιλιππίνες, τη Ρουμανία και την Πολωνία, θα υποβληθεί σε νηοψία στο λιμάνι της Πύλου για να διαπιστωθεί αν όντως υπήρξε βλάβη στα ραδιοβοηθήματα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Θρίλερ με νορβηγικό πλοίο

    [03] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Επιχείρηση αποβολής άγχους

    2/5/2005 9:44:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Προσπάθεια ν αποφορτίσει τους παίκτες του απ' το άγχος, έκανε ο Πορτογάλος προπονητής της Τσέλσι, Ζοζέ Μουρίνιο, μία ημέρα πριν τον επαναληπτικό ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Λίβερπουλ, στο Άνφιλντ. "Νομίζω πως η πίεση είναι στην πλευρά της Λίβερπουλ. Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα αύριο, θα επιστρέψουμε στο Λονδίνο ως ήρωες, από τη στιγμή που καταφέραμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα στην πρέμιερ λιγκ. Αν όμως η Λίβερπουλ αποκλειστεί αύριο απ' τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, δεν θα έχει... τίποτα", είπε ο Μουρίνιο, που είδε τους παίκτες του να συμβιβάζονται με τη λευκή ισοπαλία στον πρώτο ημιτελικό του Στάμφορντ Μπριτζ.

    Οι πανηγυρισμοί για την κατάκτηση του τίτλου της πρέμιερ λιγκ, μετά από πενήντα χρόνια δεν θα αποπροσανατολίσουν τους παίκτες της Τσέλσι σύμφωνα με τον Ζοζέ Μουρίνιο: "Οι πανηγυρισμοί μας δεν διήρκεσαν όσο θα έπρεπε και όσο αρμόζει σε μια τέτοια μεγάλη επιτυχία. Πανηγυρισμοί χωρίς οικογένειες, χωρίς συζύγους, χωρίς σαμπάνια. Απλώς μείναμε στο ξενοδοχείο και προετοιμάζαμε τον αυριανό αγώνα με την Λίβερπουλ. Οι παίκτες μου άξιζαν να πανηγυρίσουν με άλλο τρόπο, αλλά θέλουν να παίξουν πρώτα τον αυριανό αγώνα και να προκριθούν στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να τους δώσω ρεπό Τετάρτη και Πέμπτη ως ανταμοιβή. Ήδη έχουν στο τσεπάκι τους το Κύπελλο και το πρωτάθλημα Αγγλίας, αλλά τώρα θέλουν και το Τσάμπιονς Λιγκ. Θέλουν πάντα περισσότερα στη ζωή τους", κατέληξε ο επιτυχημένος προπονητής των "αριστοκρατών" του Λονδίνου.

    [04] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Δύο κρίσιμες εβδομάδες

    2/5/2005 11:22:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Στην τελική ευθεία, για την κατάκτηση του τίτλου, μπήκαν σήμερα οι ποδοσφαιριστές του Πανθηναϊκού. Οι "πράσινοι" επέστρεψαν στις προπονήσεις, μετά την τριήμερη άδεια που είχαν πάρει, λόγω του Πάσχα και ξεκίνησαν την προετοιμασία τους για τα παιχνίδια που απομένουν, με στόχο να κάνουν το 3 στα 3 και να κατακτήσουν για δεύτερη συνεχή χρονιά, τον τίτλο του πρωταθλητή. Πρώτο "εμπόδιο" ο ΠΑΟΚ, τον οποίο ο Παναθηναϊκός θ αντιμετωπίσει την Κυριακή στην Τούμπα, σε ένα παιχνίδι, που θεωρείται «κλειδί» για τον τίτλο. Ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι, στην ομιλία του προς τους παίκτες, στάθηκε σε αυτή την αναμέτρηση και στην αμέσως επόμενη, που είναι με την ΑΕΚ στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. "Έρχονται οι δύο πιο κρίσιμες εβδομάδες της φετινής περιόδου. Αν παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας, τότε θα νικήσουμε και θα πάρουμε τον τίτλο", είπε μεταξύ άλλων ο προπονητής του Παναθηναϊκού. Το ευχάριστο γι' αυτόν και για την ομάδα του, είναι πως η ψυχολογία και το ηθικό των ποδοσφαιριστών του βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα, αλλά και το ότι δεν αντιμετωπίζει σημαντικά αγωνιστικά προβλήματα. Μόνο ο Σαπάνης και ο Κοτσόλης ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα. Αντίθετα οι Κώτσιος και Μορίς έχουν ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζαν και βρίσκονται στη διάθεση του προπονητή τους. Μοναδικός απών από τη σημερινή προπόνηση ήταν ο Ολισαντέμπε, ο οποίος βρίσκεται με άδεια στην Πολωνία και θα επιστρέψει αύριο.

    [05] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Πρόβλημα με Σοάρες

    2/5/2005 11:19:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Πρόβλημα με τον Αλεσάντρε Σοάρες προέκυψε στην ΑΕΚ, κατά τη διάρκεια της σημερινής προπόνησης. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός αισθάνθηκε ενοχλήσεις στη γάμπα κι έτσι αναγκάστηκε να ακολουθήσει πρόγραμμα θεραπείας. Η κατάστασή του και η αγωνιστική του ετοιμότητα θα ξεκαθαρίσει το επόμενο 48ωρο και παρ' όλο που υπάρχει αισιοδοξία από τους γιατρούς ότι θα προλάβει μέχρι την Κυριακή να τεθεί στη διάθεση του προπονητή του, ο Φερνάντο Σάντος ανησυχεί. Αν τελικά ο Σοάρες δεν καταφέρει να αγωνιστεί στο κυριακάτικο παιχνίδι με τον Ιωνικό, το πρόβλημα γίνεται μεγάλο για την επιθετική γραμμή, καθώς θα απουσιάσει και ο τιμωρημένος Ζούλιο Σέζαρ. Αντίθετα, τα νέα για τον Κώστα Κατσουράνη ήταν ευχάριστα. Μπορεί ο αρχηγός της ΑΕΚ να ακολούθησε και πάλι ατομικό πρόγραμμα, ωστόσο ανέβασε ρυθμούς χωρίς να αισθανθεί ενοχλήσεις κι αυτό αύξησε κατακόρυφα τις πιθανότητες να είναι έτοιμος μέχρι την Κυριακή. Πάντως ο Σάντος προβληματίζεται για το αν θα τον χρησιμοποιήσει κι αυτό γιατί θέλει να τον έχει σίγουρα στο ντέρμπι της άλλης Κυριακής, με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, όπου θα παιχθεί ο τίτλος της φετινής χρονιάς. Ο προπονητής της ΑΕΚ, από τη μια μεριά δεν θέλει να κινδυνέψει με υποτροπή ο πιο πολύτιμος ποδοσφαιριστής του και από την άλλη υπάρχει ο κίνδυνος της κίτρινης κάρτας, καθώς ο Κατσουράνης βρίσκεται στο όριο. Έτσι θα παραμείνει ερωτηματικό μέχρι το τέλος η συμμετοχή του στο παιχνίδι με τον Ιωνικό.

    [06] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ξεκαθαρίζει το θέμα Τζιοβάνι

    2/5/2005 11:13:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Καθοριστικές, για το μέλλον του Τζιοβάνι στον Ολυμπιακό, αναμένεται να είναι οι αμέσως επόμενες μέρες. Η πληροφορία πως ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής έλαβε μήνυμα από τη διοίκηση, που του έλεγε ότι μετά τις γιορτές θα υπάρξει συνάντηση με τον μάνατζέρ του και συζήτηση γύρω από το θέμα του συμβολαίου του (λήγει το καλοκαίρι), έχει επιβεβαιωθεί και όλα συγκλείνουν στο ότι μέσα στην εβδομάδα θα ξεκαθαρίσουν οι προθέσεις του Σωκράτη Κόκκαλη σχετικά με τον 33χρονο ποδοσφαιριστή. Ωστόσο, το θέμα που προκύπτει, είναι το κατά πόσον έχει ενημερωθεί ο Ντούσαν Μπάγεβιτς για τις προθέσεις του προέδρου και στην περίπτωση που γίνει τελικά στον Τζιοβάνι πρόταση να παραμείνει στον Πειραιά για ένα χρόνο ακόμη -με σαφώς χαμηλότερες αποδοχές- τότε είναι πιθανό να προκύψει θέμα προπονητή στην ομάδα και να εκληφθεί αυτή η κίνηση ως μήνυμα "διαζυγίου" με τον Μπάγεβιτς, μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου.

    Επιστροφή στις προπονήσεις

    Από εκεί και πέρα, οι "ερυθρόλευκοι" επέστρεψαν σήμερα στις προπονήσεις, μετά από το τριήμερο ρεπό που είχαν πάρει. Ο μοναδικός που δεν γυμνάστηκε ήταν ο Γρηγόρης Γεωργάτος, ο οποίος πάντως είχε φροντίσει να ειδοποιήσει έγκαιρα για την καθυστερημένη επιστροφή του στην Αθήνα. Ένα πρόβλημα στο δόντι του Πάντου, τον ανάγκασε να μείνει εκτός προγράμματος. Από το παιχνίδι της ερχόμενης Κυριακής, με την Κέρκυρα στο "νησί των Φαιάκων", θα απουσιάσει ο Στολτίδης, ο οποίος συμπλήρωσε επτά κίτρινες κάρτες. Αυτό δημιουργεί πρόβλημα στη θέση του αμυντικού μέσου, καθώς υπάρχει και η απουσία του Παντελή Καφέ, που έχει χάσει μεγάλο αριθμό προπονήσεων. Ουσιαστικά σήμερα οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού μπήκαν στην τελική ευθεία, με στόχο να κατακτήσουν το Κύπελλο και να κάνουν τρεις νίκες στα τρία εναπομείναντα παιχνίδια του πρωταθλήματος, ελπίζοντας σε στραβοπάτημα των δύο πρωτοπόρων, Παναθηναϊκού και ΑΕΚ, που παίζουν μεταξύ τους, ώστε να φτάσουν οι "ερυθρόλευκοι" στην κατάκτηση του τίτλου. Αυτό είπε και ο Γιαννάκης Οκκάς, μέσω της ιστοσελίδας του. Σε ερώτηση που δέχθηκε από έναν φίλαθλο, απάντησε ότι ο Ολυμπιακός πάει για το νταμπλ.

    Στο μεταξύ είναι εμφανής πλέον η πολιτική του Ολυμπιακού, να κάνει άνοιγμα σε νεαρούς και ταλαντούχους ποδοσφαιριστές. Ετσι μετά την απόκτηση του Ζόρα Χοβνανισιάν, από την Αρμενία, που δοκιμάστηκε τον Φεβρουάριο και υπέγραψε συμβόλαιο με τους "ερυθρόλευκους", ανακοινώθηκε ότι από αύριο και για λίγες μέρες θα δοκιμάζεται στον Ρέντη ο 16χρονος επιθετικός Φίλιπ Πετρόφ, από την ΠΓΔΜ.

    [07] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Εορτάζουσα η Χαλκηδόνα

    2/5/2005 10:54:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Μέρα του Αγίου Γεωργίου η σημερινή και στη Χαλκηδόνα οι ευχές έδιναν και έπαιρναν, καθώς η... μισή ομάδα γιορτάζει. Από τον πρόεδρο Γιώργο Σπανό και τον προπονητή Γιώργο Παράσχο, μέχρι τους ποδοσφαιριστές Κούτση, Σίμο, Κορακάκη, Ζαχαρόπουλο και Χάλαρη. Η πιο δημοφιλής ευχή, πέρα φυσικά από την υγεία και την ευτυχία, ήταν να κάνει η ομάδα πραγματικότητα τον μεγάλο της στόχο και να κερδίσει την έξοδο στο Κύπελλο UEFA. Βέβαια, η προσπάθεια έγινε δυσκολότερη τώρα, που ο Αρης πέρασε στον τελικό του Κυπέλλου και η έκτη θέση στη βαθμολογία του πρωταθλήματος δεν σιγουρεύει το ευρωπαϊκό «εισιτήριο», ωστόσο στη Χαλκηδόνα δηλώνουν αποφασισμένοι να κατακτήσουν αυτή τη θέση και... ό,τι προκύψει. Ικανή και αναγκαία συνθήκη για να συνεχίσουν να ελπίζουν σε έξοδο στην Ευρώπη, είναι να νικήσουν την ερχόμενη Κυριακή τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, στο γήπεδο της Νεάπολης. Σε αυτό το παιχνίδι επιστρέφουν οι τιμωρημένοι Κούτσης, Παππάς και Κορακάκης, αλλά και ο προερχόμενος από τραυματισμό Σίμος. Σήμερα οι ποδοσφαιριστές της Χαλκηδόνας επέστρεψαν στις προπονήσεις μετά το τριήμερο ρεπό και ουσιαστικά ξεκίνησαν την προετοιμασία τους για το κυριακάτικο παιχνίδι.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 2 May 2005 - 20:50:14 UTC