Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-04-17

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέφος άμμου στην Ελλάδα
  • [02] Εκλογές στα Κατεχόμενα
  • [03] Τραγωδία με λεωφορείο στην Ελβετία
  • [04] "Η Ελλάδα προκαλεί την ένταση στο Αιγαίο"
  • [05] Την καταπλάκωσε το σπίτι της
  • [06] Άνετα στον τελικό η Μάντσεστερ
  • [07] Ήττα σοκ για Μίλαν
  • [08] Καλή θέα στην Α' Εθνική
  • [09] Χέρι-χέρι Ακράτητος και Λάρισα
  • [10] Πιο κοντά στο UEFA το Αιγάλεω
  • [11] Επίδειξη δύναμης οι "πράσινοι"
  • [12] Άνετα η ΑΕΚ
  • [13] Αναχώρησε για Σαρλερουά ο Μακεδονικός
  • [14] Δεύτερος ο Οικονομίδης
  • [15] Κερδισμένο το Χαϊδάρι
  • [16] Νίκη παραμονής για Ιωνικό

    [01] Κοινωνία

    Από τη Σαχάρα Νέφος άμμου στην Ελλάδα

    17/4/2005 5:46:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 17/4/2005 7:48:42 μμ)

    Συντάκτης:

    Ένα πυκνό σύννεφο σκόνης έχει καλύψει από το μεσημέρι την Αττική, την Πελοπόννησο, την Κρήτη και νησιά του Αιγαίου, δημιουργώντας μια αποπνικτική ατμόσφαιρα, ενώ η ορατότητα είναι περιορισμένη. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία πρόκειται για ένα σύνηθες φαινόμενο αυτή την εποχή, καθώς οι πολύ ισχυροί νοτιάδες που πνέουν μεταφέρουν από τη Βόρεια Αφρική στην Ελλάδα αυτό το νέφος σκόνης. Το νέφος άμμου έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στις αεροπορικές συγκοινωνίες. Τα αεροδρόμια των Χανίων, Ηρακλείου και Ρόδου αναγκάστηκαν να κλείσουν λόγω της χαμηλής ορατότητας, αλλά και τους ισχυρούς νότιους ανέμους που πνέουν στην περιοχή. Επίσης, ματαιώθηκαν πολλές πτήσεις των αεροπορικών εταιρειών από το "Ελ. Βενιζέλος" για τα νησιά του Αιγαίου. Εξάλλου, λόγω των ισχυρών νοτιάδων απαγορεύτηκε ο απόπλους όλων των επιβατηγών οχηματαγωγών πλοίων από το λιμάνι του Πειραιά, ενώ από τη Ραφήνα επιτρέπεται ο απόπλους μέχρι την Άνδρο.

    Σύνηθες φαινόμενο λέει η ΕΜΥ

    Όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες της ΕΜΥ, το φαινόμενο αυτό οφείλεται σε κέντρα χαμηλής πιέσεως στην περιοχή της βόρειας Αφρικής, που δημιουργούν τις λεγόμενες Σαχαριανές υφέσεις, οι οποίες δημιουργούν σύννεφο σκόνης, το οποίο με τη βοήθεια των πολύ ισχυρών νοτιάδων, έντασης 9 μποφόρ, που επικρατούν στην επιφάνεια της θάλασσας, ενώ σε πιο μεγάλο ύψος, περίπου 3 χλμ, η έντασή τους φτάνει τα 10 και 11 μποφόρ, μεταφέρονται βορειότερα και καλύπτουν μέρος της νότιας και κεντρικής Ελλάδας.

    [02] Κόσμος

    Ο Ταλάτ νικητής, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις Εκλογές στα Κατεχόμενα

    17/4/2005 3:21:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 17/4/2005 7:27:30 μμ)

    Συντάκτης:

    Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα 140 χιλιάδες Τουρκοκύπριοι και έποικοι στα Κατεχόμενα για την εκλογή νέου προέδρου. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις επικρατέστερος νικητής είναι ο Πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ο οποίος αναμένεται να εκλεγεί με ποσοστό γύρω στο 60%. Ο Ταλάτ, μιλώντας στους δημοσιογράφους, χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα σημαντική, αφού, όπως είπε, η τουρκοκυπριακή κοινότητα αλλάζει πρόσωπο και καταδεικνύει ότι οι Τουρκοκύπριοι είναι αποφασισμένοι για λύση και κοινή ευρωπαϊκή πορεία. Επίσης ανέφερε ότι μετά την αναμενόμενη εκλογή του στη λεγόμενη προεδρία του ψευδοκράτους, θα ζητήσει από το γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών να αναλάβει μία νέα προσπάθεια για την εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό. Παράλληλα τόνισε ότι για να επαναρχίσουν οι συνομιλίες θα πρέπει η Ελληνοκυπριακή πλευρά να καταθέσει τις αλλαγές που επιθυμεί στο Σχέδιο Ανάν. Απαντώντας σε ερώτηση αν θα ζητήσει συνάντηση με τον πρόεδρο Τάσσο Παπαδόπουλο, είπε ότι είναι έτοιμος να συζητήσει μαζί του, αλλά ως ηγέτη της Ελληνοκυπριακής κοινότητας.

    Επίθεση Ντενκτάς κατά Κυπρίων προέδρων

    Από την πλευρά του, ο απερχόμενος Ραούφ Ντενκτάς, επιτέθηκε φραστικά, στις εκάστοτε κυβερνήσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας και ιδιαίτερα στον κ. Παπαδόπουλο, λέγοντας ότι η πολιτική του αποσκοπούσε στην απομόνωση και την εξόντωση των Τουρκοκυπρίων. Παράλληλα, υποστήριξε ότι "όλα αυτά τα χρόνια οι Ελληνοκύπριοι ακολουθούσαν την ίδια πολιτική, στοχεύοντας να καταστήσουν μειονότητα τους Τουρκοκύπριους". Στα πλαίσια αυτής της πολιτικής, ανέφερε, "πολύ καλά έκανε ο Τάσσος Παπαδόπουλος, αλλά και το 76% των Ελληνοκυπρίων που είπαν όχι στο σχέδιο Ανάν". Ο Ραούφ Ντενκτάς θεωρεί το σχέδιο Ανάν καταστροφικό για τους Τουρκοκυπρίους, γιατί πιστεύει ότι θα τους υποβιβάσει από το επίπεδο του "κράτους" στο επίπεδο της κοινότητας.

    Αναφερόμενος στη σημερινή ψηφοφορία, ο Ραούφ Ντενκτάς είπε ότι αυτός που θα εκλεγεί οφείλει να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων.

    Στο μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών Αμπντουλάχ Γκιουλ εξέφρασε επαίνους και ευχαριστίες στον Ραούφ Ντενκτάς για την "προσφορά του στο Κυπριακό". Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων ''Ανατολή'', ο κ. Γκιουλ δήλωσε ότι η τουρκική κυβέρνηση θα συμβουλεύεται και στο μέλλον τον Ραούφ Ντενκτάς.

    [03] Κόσμος

    Στο καντόνι Βαλέ, κοντά στα σύνορα με την Ιταλία Τραγωδία με λεωφορείο στην Ελβετία

    17/4/2005 3:20:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 17/4/2005 7:42:50 μμ)

    Συντάκτης:

    Δώδεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πτώση λεωφορείου με 27 επιβάτες, σε χαράδρα στο καντόνι Βαλέ της Ελβετίας, κοντά στα σύνορα με την Ιταλία. Το δυστύχημα σημειώθηκε γύρω στις 8, ώρα Ελλάδος, όταν λίγο μετά το παραμεθόριο χωριό Ορσιέρ, ο οδηγός του λεωφορείου έχασε τον έλεγχο, καθώς ο δρόμος ήταν ολισθηρός λόγω των χιονοπτώσεων. Στο τέλος της "τρελής" διαδρομής, το λεωφορείο κατέπεσε στο βάθος χαράδρας 150 μέτρων. Άλλα σώματα επιβατών εκσφενδονίστηκαν, άλλα παγιδεύτηκαν στο εσωτερικό του λεωφορείου, το οποίο κατέληξε στον πυθμένα του ποταμού που διαρρέει την χαράδρα. Γαι τη διάσωση των επιζώντων παίρνουν μέρος περίπου 200 μέλη σωστικών συνεργείων -γιατροί, αστυνομικοί, πυροσβέστες ακόμα και συνοροφύλακες- ωστόσο το έργο τους είναι εξαιρετικά δύσκολο καθώς στην περιοχή επικρατούν άσχημες καιρικές συνθήκες. Σύμφωνα με σωστικά συνεργεία, 15 είναι οι τραυματίες, εκ των οποίων οι τέσσερις πολύ σοβαρά. Το λεωφορείο είχε ξεκινήσει από προάστιο της Βέρνης, με τελικό προορισμό το ιταλικό λιμάνι της Σαβόνα, όπου οι επιβάτες (24 Ελβετοί τουρίστες κι η ξεναγός τους) θα επιβιβάζονταν σε κρουαζιερόπλοιο. Στο λεωφορείο υπήρχε και "αναπληρωματικός" οδηγός.

    [04] Πολιτική

    Συνέντευξη στην "Καθημερινή της Κυριακής" "Η Ελλάδα προκαλεί την ένταση στο Αιγαίο"

    17/4/2005 12:42:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 17/4/2005 5:46:59 μμ)

    Συντάκτης:

    Αποκαλυπτική για τις απόψεις, την πολιτική και τις μελλοντικές προθέσεις της Άγκυρας στο Αιγαίο, είναι η συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "Καθημερινή της Κυριακής" ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σε πλήρη ευθυγράμμιση με την τουρκική στρατιωτική ηγεσία, ο Τούρκος πρωθυπουργός χρεώνει στην Ελλάδα την ένταση στο Αιγαίο υπογραμμίζοντας ότι η Αθήνα, εμμένει στη διεκδίκηση των 10 ναυτικών μιλίων εθνικού εναέριου χώρου, τη στιγμή που "το εύρος των χωρικών της υδάτων είναι τα έξι ναυτικά μίλια". Όπως αναφέρει ο κ. Ερντογάν, τα τουρκικά στρατιωτικά αεροσκάφη "παρενοχλούνται" από τα ελληνικά ενώ πετούν στο "διεθνή εναέριο χώρο" του Αιγαίου.

    "Δικαίωμα" οι παραβιάσεις

    Παράλληλα, επισημαίνει ότι "η Τουρκία υποβάλλει καθημερινά σχέδια πτήσεων στις ελληνικές αρχές, μέσα από νατοϊκούς διαύλους" και ότι "τα τουρκικά αεροσκάφη πετούν χωρίς οπλισμό πάνω από το Αιγαίο, εκτός και αν παρενοχλούνται από τα ελληνικά μαχητικά και ενεργοποιούν τα σύστημα Αναγνώρισης Φίλιων και Εχθρικών Αεροσκαφών ( IFF).

    Εξαιρετικά αποκαλυπτικός είναι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και για τις δραστηριότητες των τουρκικών μαχητικών στο μέλλον.

    Όπως ξεκαθαρίζει:

    " Η Τουρκία έχει το δικαίωμα και την ελευθερία να πραγματοποιεί πτήσεις πάνω από το διεθνή εναέριο χώρο του Αιγαίου και δεν θα παραιτηθεί του δικαιώματος της να χρησιμοποιεί τα διεθνή χωρικά ύδατα και το διεθνή εναέριο χώρο, όπως προκύπτει από το διεθνές δίκαιο".

    Ζητεί πάντως μία "δίκαιη και αποδεκτή συμφωνία σε όλα τα προβλήματα του Αιγαίου και υπογραμμίζει ότι η Τουρκία είναι αφοσιωμένη στις σχέσεις καλής γειτονίας με την Ελλάδα και την περαιτέρω βελτίωση των σχέσεων των δυο χωρών σε όλα τα επίπεδα.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνέντευξη του Τούρκου πρωθυπουργού δόθηκε πριν από την επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στην Άγκυρα.

    Κουμουτσάκος: "Σταθερή η θέση της Ελλάδας"

    Επανάληψη των γνωστών τουρκικών απόψεων χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Γ. Κουμουτσάκος, αναφερόμενος στη συνέντευξη που παραχώρησε στην "Καθημερινή της Κυριακής". Ο κ. Κουμουτσάκος επεσήμανε ότι η θέση της Ελλάδας σχετικά με τις απόψεις της Τουρκίας είναι σταθερή και βασίζεται στο διεθνές δίκαιο και στις διεθνείς συμβάσεις. Παράλληλα, τονίζει ότι η Ελλάδα "πιστεύει στην ανάγκη της συνέχισης βελτίωσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων καθώς και ότι σε αυτό θα συμβάλλει η ευρωπαϊκή προσαρμογή της Τουρκίας".

    ΕΔΕ για το περιστατικό στη Σχολή Ευελπίδων

    Στο μεταξύ, έντονη είναι η αντίδραση της Τουρκίας για την υπόθεση βεβήλωσης της τουρκικής σημαίας, στην Σχολή Ευελπίδων στην Αθήνα, μια πράξη για την οποία η Άγκυρα ζητά τώρα από την ελληνική κυβέρνηση να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι, ενώ ήδη, έχουν ληφθεί μέτρα ασφάλειας γύρω από την ελληνική πρεσβεία της Άγκυρας και τα ελληνικά προξενεία στην Κωνσταντινούπολη, την Σμύρνη και την Αδριανούπολη, από φόβο εκδήλωσης αντιποίνων.

    Συγκεκριμένα, στις 11 Απριλίου, προσκεκλημένοι της Ελληνικής Σχολής Ευελπίδων, στα πλαίσια των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) πού έχουν συμφωνηθεί μεταξύ των δυο χωρών, ήρθαν και φιλοξενήθηκαν στη Σχολή, δυο Τούρκοι αξιωματικοί και πέντε Ευέλπιδες, οι οποίοι κάποια στιγμή, είδαν στο δωμάτιο τους, μία μισοκατεστραμμένη τουρκική σημαία πάνω στην οποία είχαν γραφτεί στα αγγλικά, αντιτουρκικά συνθήματα.Μόλις έγινε γνωστό στην Τουρκία το συμβάν, έγινε πρώτο θέμα των ειδήσεων, ενώ ακολούθησαν ανακοινώσεις του τουρκικού επιτελείου και του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών. Ωστόσο την επομένη και ενώ οι φιλοξενούμενοι Τούρκοι αξιωματικοί κλήθηκαν να επιστρέψουν στην Άγκυρα, ο Διοικητής Χερσαίων Δυνάμεων της Ελλάδας αναζήτησε τηλεφωνικώς τον Τούρκο ομόλογό του, στον οποίο εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός και του υποσχέθηκε, πως θα καταβληθούν προσπάθειες για να βρεθούν οι δράστες. Για την υπόθεση διατάχθηκε από το ΓΕΣ ένορκη διοικητική εξέταση.

    [05] Κοινωνία

    Πιθανή αιτία κατάρρευσης η παλαιότητα του κτηρίου Την καταπλάκωσε το σπίτι της

    17/4/2005 1:17:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Τραγωδία στην Αριδαία Πέλλας, όταν κατέρρευσε ένα διώροφο οίκημα πιθανότατα λόγω παλαιότητας και καταπλάκωσε τους ενοίκους του. Μια γυναίκα ηλικίας 63 χρόνων βρήκε τραγικό θάνατο ενώ ο πατέρας της και ο γιος της τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Όπως λένε οι γείτονες τις επόμενες μέρες η οικογένεια σκόπευε να φύγει από το παλιό σπίτι, επειδή άκουγαν περίεργους θορύβους.

    [06] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Άνετα στον τελικό η Μάντσεστερ

    17/4/2005 6:05:00 μμ

    Εντυπωσιακή κατά διαστήματα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συνέτριψε τη Νιουκάστλ με 4-1 και προκρίθηκε πανηγυρικά στον τελικό του κυπέλλου Αγγλίας, όπου θα αντιμετωπίσει την Αρσεναλ. Ο αγώνας έγινε στο κατάμεστο "Μιλένιουμ" του Κάρντιφ, όπου θα διεξαχθεί και ο τελικός και οι "μπέμπηδες" έδειξαν από νωρίς ποιος θα είναι το "αφεντικό". Στο 19` ο Ρονάλντο έκανε παράλληλη σέντρα και ο Φαν Νιστελρόι με σουτ πάνω στην κίνηση άνοιξε το σκορ. Λίγο πριν τελειώσει το πρώτο ημίχρονο, ο νεαρός Πορτογάλος έστειλε την μπάλα "συστημένη" στον Σκόουλς, που με εντυπωσιακή γυριστή κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα της Γιουνάιτεντ. Στο 59ο λεπτό και σε μία υποδειγματική αντεπίθεση, η μπάλα έφτασε στον αμαρκάριστο Ολλανδό, που με ιδανικό πλασέ έκανε το 3-0, ενώ με την σέντρα ο Αμεόμπι μείωσε σε 3-1 με διαγώνιο σουτ. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Κριστιάνο Ρονάλντο στο 76ο λεπτό. Υπενθυμίζεται, ότι στον χθεσινό ημιτελικό, η Αρσεναλ επικράτησε άνετα της Μπλάκμπερν με 3-0.

    [07] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Ήττα σοκ για Μίλαν

    17/4/2005 6:19:00 μμ

    Συντάκτης:

    Νέο χρώμα στο καμπιονάτο προέκυψε μετά τα αποτελέσματα της 31ης αγωνιστικής, καθώς η Σιένα επικράτησε της Μίλαν με 2-1 και εκτός από το βήμα που έκανε για την παραμονή της, πρόσφερε ένα πολύ καλό δώρο στην Γιουβέντους. Η "γηραιά κυρία" συνέτριψε τη Λέτσε με 5-2 και απέκτησε πλέον προβάδισμα για την κατάκτηση του σκουντέτο. Ακόμη, η Λάτσιο πέτυχε σημαντική νίκη στην Μπολόνια με 2-1 σε βάρος της ομάδας του Θοδωρή Ζαγοράκη, που έμεινε εκτός αποστολής, ενώ η Ιντερ του Γιώργου Καραγκούνη (σ.σ. ήταν στον πάγκο) νίκησε 2-0 την Κάλιαρι και ουσιαστικά εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ακόμη, η Μπρέσια επικράτησε 1-0 της Αταλάντα στο ντέρμπι ουραγών, ενώ Κιέβο και Λιβόρνο, νίκησαν με 2-0 τις Πάρμα και Φιορεντίνα, αντίστοιχα.

    Αποτελέσματα- Σκόρερ

    Μεσίνα-Ουντινέζε 1-0 60` Ιλιεφ

    Ρόμα-Ρετζίνα 1-2 24` Κίβου / 72` Φραντζεσκίνι, 82` Μπονατσόλι

    Σαμπντόρια-Παλέρμο 1-0 90+2` Φλάκι

    Μπολόνια-Λάτσιο 1-2 15` Τζιούντι / 54` Οντο (πεν.), 74` Ρόκι

    Μπρέσια-Αταλάντα 1-0 90`+3 Ντι Μπιάτζιο (πεν.)

    Κιέβο-Πάρμα 2-0 66` Μαρτσεσέτι, 78` Κοσάτο

    Ιντερ-Κάλιαρι 2-0 40` Ζε Μαρία, 65` Μάρτινς

    Γιουβέντους-Λέτσε 5-2 16` Απια, 34`, 43`, 82` Ιμπραϊμοβιτς, 56` Νέντβεντ / 7` Βούτσινιτς, 89` Νταλα Μπόνα

    Λιβόρνο-Φιορεντίνα 2-0 12`, 42` Λουκαρέλι

    Σιένα-Μίλαν 2-1 71` Κιέζα, 86` Κότσα / 63` Κρέσπο

    Βαθμολογία: (σε 31 αγώνες)

    Γιουβέντους 70 Μίλαν 67 Ιντερ 56 Σαμπντόρια 51 Ουντινέζε 49 Παλέρμο 47 Λάτσιο 40 Ρόμα 39 Κάλιαρι 39 Μεσίνα 39 Λιβόρνο 39 Μπολόνια 38 Ρετζίνα 38 Λέτσε 37 Κιέβο 34 Πάρμα 33 Σιένα 33 Φιορεντίνα 32 Μπρέσια 30 Αταλάντα 27

    [08] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Καλή θέα στην Α' Εθνική

    17/4/2005 7:20:00 μμ

    Συντάκτης:

    "Όμορφα είναι πλέον όλα στην Καλλιθέα", αφού μετά τη νίκη στην Κέρκυρα επί της τοπικής ομάδας με 0-1 και ουσιαστικά η παραμονή στα σαλόνια της Α΄Εθνικής, εξασφαλίστηκε. Όσο για τους Φαίακες, με την ήττα αυτή αποχαιρέτησαν τυπικά και ουσιαστικά την Α Εθνική κατηγορία. Το γκολ που χάρισε την πολύτιμη νίκη για την ομάδα του Τάκη Λεμονή, πέτυχε ο Κουτσοσπύρος λίγο πριν τη λήξη.

    Χρυσό γκολ

    Μοιρασμένο ήταν το παιχνίδι στο πρώτο μέρος και οι δύο αντίπαλοι δεν μπόρεσαν να βρουν ρυθμό. Πάντως οι γηπεδούχοι έχασαν δύο καλές φάσεις όπως αυτή με τον Νινιάδη να μη μπορεί να κερδίζει τον Μπαρτζώκα στο 31. Έτσι το ημίχρονο έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα.

    Το σκηνικό δεν άλλαξε και στο δεύτερο μέρος με την Κέρκυρα να προσπαθεί αλλά να μην κάνει ευκαιρίες και την Καλλιθέα απλά να διατηρεί την άμυνα της. Έτσι όλα έγιναν στο 90 όταν ο Κουτσοσπύρος βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση και χάρισε τους τρεις πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα της Καλλιθέας.

    Κίτρινες : Νινιάδης

    Συνθέσεις:

    ΚΕΡΚΥΡΑ: Γκίτκος, Γεωργίου, Σφακιανάκης, Σύρος, Γκαρόζης, Μπούγκανεμ, Γήτας, Νινιάδης, Πετράς, Φοφόνκα, Ντιαγέ.

    ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Μπαρτζώκας, Αγγελόπουλος, Κουλακιώτης, Γκεοργκίεφ, Τελκίνσκι, Βόκολος, Κυριάκος, Πέτκοβιτς, Σαββίδης, Κουτσοσπύρος, Αλεξανδρής.

    [09] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Χέρι-χέρι Ακράτητος και Λάρισα

    17/4/2005 6:56:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ένα είναι σίγουρο. Όλες οι ομάδες της Β Εθνικής θα παλέψουν μέχρι τέλους για την άνοδο στην Ά Εθνική. Πλέον στην κορυφή, μετά της Λάρισα η οποία κέρδισε εχτές στο θεσσαλικό ντέρμπι τον Ολυμπιακό Βόλου και μύρισε κορυφή, βρέθηκε και ο Ακράτητος που νίκησε τον Ατρόμητο με 3-1. Ένα πόντο πίσω τους είναι πλέον η Νίκη Βόλου η οποία επικράτησε του Ηλυσιακού με 2-1 ενώ ο Λεβαδειακός που ηττήθηκε από το Πανσερραϊκό στις Σέρρες, δεν μπόρεσε να ανέβει στην κορυφή, πέφτωντας στην τρίτη θέση. Παράλληλα η νίκη αυτή των Σερρών τους ξαναέβαλε στο κόλπο της ανόδου. Όσον αφορά της Καστοριά, αν νικήσει αύριο τον Απόλλων Αθηνών, θα ανέβει αυτός στην τρίτη θέση.

    Αποτελέσματα και βαθμολογία

    Λάρισα-Ολυμπιακός/Κασσάνδρα 2-0

    Πανηλειακός-Παναχαϊκή 2005 0-1

    Νίκη Βόλου-Ηλυσιακός 2-1

    Εθνικός Αστέρας-Καλαμάτα 2-0

    Πανσερραϊκός-Λεβαδειακός 3-0

    Ακράτητος-Ατρόμητος Αθηνών 3-1

    Καστοριά-Απόλλων Αθηνών 18/4

    ***Δεν θα γίνει το ματς Προοδευτική-Ποσειδών Νέων Πόρων

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

    1. Λάρισα 26 48

    . Ακράτητος 26 48

    3. Νίκη Βόλου 26 47

    4. Λεβαδειακός 26 46

    5. Πανσερραϊκός 26 44

    6. Καστοριά 25 43

    7. Ολυμπιακός Βόλου 26 41

    8. Καλαμάτα 26 40

    . Πανηλειακός 26 40

    . Προοδευτική 26 40

    11. Παναχαϊκή 26 35

    12. Εθνικός Αστέρας 26 33

    13. Απόλλων Αθηνών 25 30

    14. Ηλυσιακός 26 29

    15. Ατρόμητος Αθ. 26 -19

    16. Ποσειδών Ν. Πόρων 26 0 * Από τον Ατρόμητο Αθηνών αφαιρούνται 3 βαθμοί, για κάθε παιχνίδι που έχει δώσει από τη 18η αγωνιστική και ύστερα.

    * Ο Ποσειδών Νέων Πόρων έχει υποβιβαστεί

    [10] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Πιο κοντά στο UEFA το Αιγάλεω

    17/4/2005 6:52:00 μμ

    Συντάκτης:

    Η επιστροφή του Γιώργου Χατζάρα στα παλιά του λημέρια δεν στέφθηκε με επιτυχία. Το Αιγάλεω, που τόσο πιστά το υπηρέτησε τα τελευταία χρόνια από την θέση του τεχνικού, με δυο γκολ του Μπάρκογλου και Μανουσάκη, νίκησε τον Άρη με 2-1. Οι Θεσσαλονικείς είχαν ισοφαρίσει προσωρινά με τον Αμπελά, γκολ που δεν στάθηκε όμως αρκετό για να πάρουν έστω και ένα βαθμό. Τώρα θα πρέπει τις επόμενες αγωνιστικές θα πρέπει να ψάξει για τις νίκες που χρειάζεται για να μην πέσει στην Β' Εθνική αρχής γενομένης από την επόμενη αγωνιστική που παίζει με την Κέρκυρα. Πιο κοντά στο UEFA, πλέον το Αιγάλεω.

    Χειροκροτήθηκε ο Χατζάρας

    Το παιχνίδι αυτό είχε την ιδιαιτερότητα της επιστροφής του Γιώργου Χατζάρα στο Αιγάλεω, για πρώτη φορά ως αντίπαλος και οι φίλαθλοι του «Σίτι» έδειξαν ότι δεν ξέχασαν την προσφορά του στην ομάδα τους. Τον καταχειροκρότησαν και πριν την έναρξη οι οργανωμένοι τον τίμησαν με πλακέτα.

    Ο Αρης ήταν αυτός που έφτασε πρώτος κοντά στο γκολ, στο 8ο λεπτό, όμως η κεφαλιά του Μπενίσκου κατέληξε στο δοκάρι του Σιντιμπέ. Αυτή η ευκαιρία αφύπνισε κάπως το Αιγάλεω, που σιγά-σιγά πήρε την υπεροχή και άρχισε να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για γκολ. Στο 24 έφτασε για πρώτη φορά κοντά, όταν από κόρνερ του Εντουσέι και σουτ του Ψωμά, οι αμυντικοί του Αρη απέκρουσαν την μπάλα, λίγο πριν περάσει τη γραμμή και στο 30 όταν το εκπληκτικό σουτ του Φωτάκη εξουδετερώθηκε με επίσης εκπληκτική απόκρουση του Πουρλιοτόπουλου. Τελικά στο 38, από νέο κόρνερ του Εντουσέι, ο... συνήθης ύποπτος Μπάρκογλου, έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στη γωνία του Πουρλιοτόπουλου και έκανε το 1-0. Ολο αυτό το διάστημα ο Αρης αρκέστηκε σ έναν παθητικό ρόλο, δείχνοντας πως τον ενδιέφερε περισσότερο να κρατήσει το «μηδέν» στην εστία του, παρά να κυνηγήσει το γκολ.

    Αντίθετα, στο β΄ημίχρονο η ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν εκ των πραγμάτων υποχρεωμένη να βγει μπροστά, για να επιδιώξει την ανατροπή του σε βάρους της αποτελέσματος. Αυτό ακριβώς έκανε και η πίεση που άσκησε στο Αιγάλεω, έφερε αποτελέσματα. Στο 67 ο νεοεισελθών Αμπελάς, βρέθηκε αμαρκάριστος στην περιοχή του Σιντιμπέ, σούταρε κι έκανε το 1-1.

    Η οπισθοχώρηση των γηπεδούχων έφερε την αντίδραση του Ιλιε Ντουμιτρέσκου από τον πάγκο. Στο 72 ο Ρουμάνος τεχνικός έβγαλε πέρασε τον Μανουσάκη, στο 79 έβαλε και τον Μακρή και στο 82 το φουλ επιθετικό σχήμα έφερε το γκολ της νίκης. Ο Αγρίτης έδωσε στον Μανουσάκη, που με σουτ διαμόρφωσε το τελικό 2-1. Διαιτητής: Τσαχειλίδης (Πειραιάς)

    Κίτρινες: Αγγος, Νικολόπουλος, Νάιντος

    Οι συνθέσεις:

    ΑΙΓΑΛΕΩ: Σιντιμπέ, Παπουτσής, Αλεξόπουλος, Ψωμάς, Εντουσέι, Άγγος (72 Μανουσάκης), Τσάτσος (79 Μακρής), Φωτάκης, Μπάρκογλου, Αγρίτης, Νικολόπουλος.

    ΑΡΗΣ: Πουρλιοτόπουλος, Καλλιμάνης, Νάιντος, Παπαδόπουλος, Γόγολος, Μουράφσκι, Νεμπεγλέρας, Εκουέμε (63 Αμπελάς), Λαζανάς, Σανχούρχο, Μπενίσκος (46 Πασσαλής).

    [11] Μπάσκετ

    Επίδειξη δύναμης οι "πράσινοι"

    17/4/2005 7:08:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τρεις ημέρες μετά την πρόκρισή του στο φάιναλ φορ της Μόσχας, ο Παναθηναϊκός έκανε επίδειξη ισχύος στη ΜΕΝΤ συντρίβοντας τη με 93-71 στο Ιβανώφειο για την 24η ημέρα της Α1 κατηγορίας μπάσκετ των ανδρών. Αυτή ήταν η 20η νίκη του πάντα πρωτοπόρου στον βαθμολογικό πίνακα Παναθηναϊκού. Σε συνδυασμό με τη νίκη του Πανελληνίου επί του Ολυμπιακού χθες η ΜΕΝΤ -στο ντεμπούτο του Τάκερ- σταθεροποιήθηκε στις δύο τελευταίες θέσεις που οδηγούν στην Α2... δύο αγωνιστικές πριν τη λήξη της κανονικής περιόδου.

    Δεν άντεξε η ΜΕΝΤ

    Με τον Λόνι Μπάξτερ (15π. σύνολο) να ξεκινά βασικός και να αφήνει τις καλύτερες των εντυπώσεων ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 10-3 της ΜΕΝΤ που χάρη στα υψηλά ποσοστά ευστοχίας του Μίλαν Γκόλιοβιτς μείωσε σε 18-23 μέχρι το 10΄. Η συνέχεια, όμως ανήκε εξολοκλήρου στον πρωταθλητή Ελλάδας. Τη σκυτάλη απ τον Μπάξτερ πήρε ο Γερμανός σέντερ, Πάτρικ Φέμερλινγκ που έφτασε τους 10 πόντους μέχρι το ημίχρονο.

    Άξιοι συμπαραστάτες του οι Διαμαντίδης και Γιάκα Λάκοβιτς, αλλά και ο αρχηγός Φραγκίσκος Αλβέρτης. Με 0/11 τρίποντα στο πρώτο 20αλεπτο, η ΜΕΝΤ είδε την ομάδα που θα είναι παρούσα στο φάιναλ φορ της Μόσχας να εκτοξεύει στα ύψη τη διαφορά. Μοναδική διασωθέντες των γηπεδούχων σ΄ αυτό το διάστημα ήταν οι Γκόλιοβιτς (15π.) και Πέιτζ (7π.). Η ανωτερότητα του Παναθηναϊκού έγινε εμφανής χωρίς να χρειαστεί να πιεστούν ιδιαίτερα οι παίκτες του Ομπράντοβιτς και το πρώτο μέρος έληξε 51-32 υπέρ των "πρασίνων".

    Το σκηνικό δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος: Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες του (πρώτος σκόρερ αναδείχτηκε ο Δημήτρης Διαμαντίδης στα γνώριμα λημέρια του Ιβανωφείου) και η αναμέτρηση με τη ΜΕΝΤ εξελίχθηκε σε δυνατή προπόνηση μετά τον δύσκολο τρίτο προημιτελικό με την Εφές Πίλσεν την προηγούμενη Πέμπτη.

    Διαιτητές: Σχινάς, Χατζής, Αφεντουλίδης

    Τα δεκάλεπτα: 18-23, 32-51, 46-74, 71-93

    ΜΕΝΤ (Παρασκευάς Μουρατίδης): Γκόλιοβιτς 20 (1), Τάκερ 2, Κέκελης 9 (1), Σπανός 4, Τσέλιος 11 (1), Πέιτζ 9, Μπίγκους 8, Οκούνσκι 8, Μπογκόγεβιτς.

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζέλικο Ομπράντοβιτς): Αλβέρτης 6, Καλαϊτζής 4 (1), Παπανικολάου 4, Λάκοβιτς 7, Μπατίστ 4, Φέμερλινγκ 10, Χατζηβρέττας 8, Μπάξτερ 15, Σάκοτα 8 (2), Διαμαντίδης 16 (1), Σκεπάνοβιτς 6 (2), Κουτλουάι 5 (1).

    [12] Μπάσκετ

    Άνετα η ΑΕΚ

    17/4/2005 6:07:00 μμ

    Συντάκτης:

    Τις ελπίδες της για την τετράδα της κανονική περίοδο, κράτησε ζωντανές η ΑΕΚ μετά την άνετη νίκη της επί του Γηραιού στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Α1 κατηγορίας μπάσκετ των ανδρών, στο κλειστό του Γαλατσίου. Αυτή ήταν η 14η νίκη της ΑΕΚ στη φετινή περίοδο και παράλληλα η πρώτη μετά την ήττα την προηγούμενη εβδομάδα από τον Ολυμπιακό. Τα δεκάλεπτα: 21-15, 50-31, 63-52, 83-65.

    Καλύτερη

    Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν το μόνο που κράτησε λίγο το ενδιαφέρον καθώς ΑΕΚ και Ηρακλής πήγαιναν κοντά στο σκορ. Από το δεύτερο δεκάλεπτο όμως η ΑΕΚ πάτησε γκάζι και με τον Νίκο Χατζή να δίνει το έναυσμα, η διαφορά άρχισε να μεγαλώνει. Παράλληλα, οι Λόλις στην επίθεση και Άντιτς να δεσπόζει στη ρακέτα των κιτρινόμαυρων, η ΑΕΚ έφτασε άνετα στη νίκη και διατήρησε τις ελπίδες της για την τετράδα.

    Διαιτητές: Τανατζής, Θεοδωρόπουλος, Παφίλης

    ΑΕΚ (Φώτης Κατσικάρης): Λόλις 11, Νικολαϊδης, Ζήσης 8, Πελεκάνος 2, Κους 9 (1), Χατζής 11 (1), Νίτσεβιτς 4, Γλυνιαδάκης 8, Άντιτς 9 (1), Κακιούζης 2, Μπουρούσης 7, Μπέιλι 12 (1)

    ΗΡΑΚΛΗΣ (Λευτέρης Κακιούσης): Χάμιλτον, Ντζόρτζεβιτς, Καλαϊτζίδης 1, Ηλιάδης 12 (1), Μπράιαντ 6, Ταπούτος, Αποστολίδης 2, Παυλίδης 11 (1), Παπαϊωακείμ 7, Δέδας 10 (2), Χένιακ 15, Κούβελας 1

    [13] Μπάσκετ

    Αναχώρησε για Σαρλερουά ο Μακεδονικός

    17/4/2005 5:31:00 μμ

    Με αισιοδοξία και πίστη για την κατάκτηση του τροπαίου, αναχώρησε το μεσημέρι από το αεροδρόμιο "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης η αποστολή του Μακεδονικού για το Βέλγιο, όπου την Τρίτη το βράδυ στο Σαρλερουά θα διεκδικήσει τον πρώτο τίτλο της ιστορίας της, στον τελικό του ULEB Cup με αντίπαλο τη λιθουανική Λιέτουβος Ρίτας. Η αποστολή των "πρασίνων" αναχώρησε πλήρης, αφού ο Αργύρης Πεδουλάκης δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα, ενώ όλοι οι παίκτες του βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση. Αρχηγός της αποστολής είναι ο πρόεδρος της ΚΑΕ Μακεδονικός, Κώστας Μεσάϊκος, ο οποίος απέφυγε κάθε δήλωση ή σχόλιο στη διάρκεια του ταξιδιού.

    Αισιοδοξία για το τρόπαιο

    Το καλό είναι ότι η κατά την αναχώρηση η ψυχολογία παικτών και τεχνικής ηγεσίας ήταν στα ύψη, ενώ κοινή ήταν η πίστη ότι οι "πράσινοι" θα γυρίσουν με το τρόπαιο στην δυτική Μακεδονία.

    Ο Αργύρης Πεδουλάκης μάλιστα μίλησε για αδυναμίες της Λιθουανικής ομάδας που μπορούν να εκμεταλλευτούν οι παίκτες του:"Έχει και αδυναμίες η Λιέτουβος, που μπορούμε να τις αξιοποιήσουμε. Εχουμε κι εμείς σημεία που είμαστε καλύτεροι και σ΄ αυτά πρέπει να στηρίξουμε την προσπάθεια μας. Να ελέγξουμε τον ρυθμό για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα", δήλωσε χωρίς να γίνει αποκαλυπτικός, ενώ παράλληλα τόνισε πως έχει ενημερωθεί τόσο πολύ και καλά για το παιχνίδι της Λιέτουβος, που δεν χρειάστηκε να συζητήσει με τους συναδέλφους του, Τσαρλς Μπάρτον και Μπάνε Πρέλεβιτς, οι οποίοι αντιμετώπισαν τη λιθουανική ομάδα με τον Αρη και τον ΠΑΟΚ, αντίστοιχα.

    Από την πλευρά του, των παικτών δηλώσεις έκαναν οι Πιτ Μάϊκλ και Γκρέγκορι Χίζνιακ: "Φέτος ήταν η χρονιά μας στην Ευρώπη και θέλουμε να την κλείσουμε με τον καλύτερο τρόπο. Θέλουμε να τελειώσουμε όπως αρχίσαμε και όπως μέχρι τώρα συνεχίσαμε στην Ευρώπη, δήλωσε ο Μαικλ ενώ ο Χίζνιακ συμπλήρωσε: "Αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να επιβάλλουμε το παιχνίδι μας. Σε ένα τελικό δεν μπορείς να πεις αν θα συμβεί το ένα ή το άλλο, αλλά εμείς θέλουμε να φέρουμε το κύπελλο στην Κοζάνη".

    Στη μεγάλη αυτή πρόκληση της ιστορίας της, στην ομάδα της Κοζάνης θα συμπαρασταθούν περίπου δυο χιλιάδες Ελληνες φίλαθλοι. Δύο τσάρτερ, ένα αύριο και ένα την Τρίτη, θα φύγουν με φίλους του ιστορικού συλλόγου από τη Θεσσαλονίκη για τις Βρυξέλλες και τη σημαντική αυτή αναμέτρηση. Μεταξύ αυτών, θα είναι ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, και οι τοπικές αρχές Κοζάνης και Νεάπολης, με επικεφαλής τους δημάρχους κ. Κουκουλόπουλο και Λαδόπουλο, αντίστοιχα.

    [14] Δεύτερος ο Οικονομίδης

    17/4/2005 4:58:00 μμ

    Συντάκτης:

    Έμεινε μέχρι την πηγή αλλά τελικά δεν μπόρεσε να πιει νερό ο Κωνσταντίνος Οικονομίδης. Ο Έλληνας αθλητής, δεν κατάφερε να κατακτήσει το τρόπαιο στο τουρνουά Futures Greece F1 αξίας 15.000 δολαρίων, που διεξήχθη στα γήπεδα της Τέντας του Ομίλου Αντισφαίρισης Καλαμάτας, και ενώ στον ημιτελικό είχε αποκλείσει τον Βρετανό Τζόναθαν Μάρεϊ, στον τελικό έχασε με 6-3, 6-2 από τον Βούλγαρο Τοντόρ Ενεφ.

    [15] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Κερδισμένο το Χαϊδάρι

    17/4/2005 7:41:00 μμ

    Συντάκτης:

    Παρά το 1-1, ο Θρασύβουλος Φυλής παρέμεινε μόνος πρώτος μετά την 28η αγωνιστική για το πρωτάθλημα της Γ` Εθνικής κατηγορίας. Από την άλλη ο Εθνικός δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη θα την έφερνε πιο κοντά στην κορυφή. Όσο για το Χαϊδάρι, μετά το 2-3 επί του Πάμισσου, τον έφερε μόνο στο δεύτερη θέση. Τέλος, μακριά από τις πρώτες θέσεις παρέμεινε και ο τρίτος Αχαρναϊκός μετά την ήττα του από τον Λύλα Βασιλικού.

    Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία

    1ος όμιλος

    Θρασύβουλος Φυλής-Εθνικός Πειραιώς 1-1

    Αγιος Δημήτριος-ΠΑΝΟ Μαλίων 1-0

    Κερατσίνι-Ατσαλένιος 3-1

    Λήλας Βασιλικού-Αχαρναϊκός 3-1

    Ηρόδοτος-Αθηναϊδα 0-0

    Θύελλα Πατρών-Μαρκό 1-1

    Πάμισος Μεσσήνη-Χαϊδάρι ΑΟ 2-3

    Ρόδος-Αχαϊκή 2-0

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

    1. Θρασύβουλος 27 58

    2. Χαϊδάρι 26 57

    3. Αχαρναϊκός 27 53

    . Εθνικός 27 53

    5. Ρόδος 26 42

    6. Αγιος Δημήτριος 27 35

    7. Λήλας Βασιλικού 27 34

    8. Αχαϊκή 26 33

    9. ΠΑΝΟ Μαλλίων 27 31

    . Θύελλα Πατρών 26 31

    11. Ατσαλένιος 26 30

    12. Κερατσίνι 26 29

    13. Βύζας Μεγάρων 26 28

    14. Πάμισος Μεσσήνης 26 27

    15. Μαρκό 26 22

    . Ηρόδοτος 26 22

    17. Αθηναϊς 26 21

    * Το Κερατσίνι έχει -1 βαθμό

    Επανήρθαν τα Γιάννενα

    Στον δεύτερο όμιλο, τη πολύ μεγάλη νίκη πέτυχε ο ΠΑΣ, μετά τη νίκη του με 1-2 επί των Λύκων. Έτσι με τη Βέροια να έχει ρεπό, τα Γιάννενα μείωσαν στους τέσσερις βαθμούς από την κορυφή. Ένα πόντο πιο πίσω βρίσκεται και η Καβάλα που κέρδισε τη Θράκη άνετα με 2-0.

    2ος όμιλος

    Καβάλα-ΠΑΕ Θράκη 2-0

    Δόξα Δράμας-ΑΕ Πτολεμαίδας 1-0

    Λαμία-Θερμαϊκός 2-2

    Αναγέννηση Αρτας-Αγροτικός Αστέρας 1-1

    Παύλος Μελάς-Απόλλων Λάρισας 2-0

    Λύκοι-Γιάννινα 1-2

    Κοζάνη-Αναγέννηση Καρδίτσας 0-1

    Παναιτωλικός-Πανδραμαϊκός 3-0

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

    1. Βέροια 26 56

    2. ΠΑΣ Γιάννινα 26 52

    3. Καβάλα 27 51

    4. Λαμία 27 44

    5. Αναγέννηση Αρτας 26 42

    . Δόξα Δράμας 26 42

    7. Ενωση Θράκης 27 41

    . Αγροτικός Αστέρας 26 41

    9. Κοζάνη 26 37

    10. Πτολεμαϊδα 26 35

    11. Παναιτωλικός 26 33

    12. Θερμαϊκός 27 31

    . Αναγ. Καρδίτσας 26 31

    14. Παύλος Μελάς 27 29

    15. Πανδραμαϊκός 26 25

    16. Απόλλων Λάρισας 27 19

    17. Λύκοι 26 18

    [16] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Νίκη παραμονής για Ιωνικό

    17/4/2005 6:32:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 17/4/2005 7:24:15 μμ)

    Συντάκτης:

    Η νίκη ήταν μονόδρομος και για τις δυο ομάδες της Νίκαιας. Ο Ιωνικός την ήθελε για να εξασφαλίσει την παραμονή του στην Α κατηγορία και η Χαλκηδόνα για να ελπίζει για έξοδο στο UEFA.Νικητές τελικά βγήκαν οι παίκτες του Βαγγέλη Βλάχου, χάρη σ ένα γκολ του Κοίμπρα στο 3 λεπτό της αναμέτρησης. Οι "μπλε" πλέον με τριάντα βαθμούς μόνο αν "αυτοκτονήσουν" μπορούν να πέσουν πλέον στην Β Εθνική. Και από ότι έδειξαν δεν έχουν τέτοιες τάσεις.

    Ένα γκολ τρεις βαθμοί

    Ο αγώνας κρίθηκε από το γκολ που σημείωσε μόλις στο 3ο λεπτό ο Κοϊμπρα, που εκμεταλλεύθηκε ιδανικά την σέντρα του Γαβριλόπουλου και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Εμπέντε. Καλά διαβασμένος, ο Βαγγέλης Βλάχος, παρέταξε την ομάδα με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι εφικτή η διατήρηση του "μηδέν", ενώ σίγουρα οι απουσίες της Χαλκηδόνας έπαιξαν τον δικό τους ρόλο.

    Οι "κυανόλευκοι" έπαιξαν άριστα τις αντεπιθέσεις και τόσο στο 18`, όσο και στο 32` θα μπορούσαν να πετύχουν κι άλλο γκολ, αλλά ούτε ο Κοϊμπρα, ούτε ο Λετιέρι μπόρεσαν να σκοράρουν.

    Στο δεύτερο μέρος, οι τυπικά φιλοξενούμενοι διατήρησαν χωρίς δυσκολία τα κεκτημένα, ενώ είναι αξιοσημείωτο ότι στα περίπου 47 λεπτά που παίχθηκε ποδόσφαιρο, δεν σημειώθηκε κάποια φάση, από αυτές που χαρακτηρίζουν έναν αγώνα, με εξαίρεση ένα σουτ του Μακόρ στο 56`, που δεν ανησύχησε τον Εμπέντε.

    Τελικά, ο Ιωνικός πήρε τη νίκη γοήτρου, που είχε και μεγάλη βαθμολογική σημασία, αφήνοντας -πιθανότατα- την Χαλκηδόνα εκτός κυπέλλου UEFA.

    Διαιτητής: Βασιλείου (Ηλείας)

    Κίτρινες: Κόρμπος, Γκούτμαν, Κούτσης

    Συνθέσεις:

    ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ: Εμπέντε, Σωτήρχος, Γελαδάρης, Δήμος, Κούτσης, Κουτσοκώστας (45` Κατεμής), Αλ Τζάχερ, Ηλιόπουλος, Ζαχαρόπουλος, Κόρμπος, Χάλαρης.

    ΙΩΝΙΚΟΣ: Μπεκιάι, Ισά, Οφρυδόπουλος, Βουρεξάκης, Μακόρ, Λετιέρι, Τσιμπλίδης, Κοϊμπρα, Γκούτμαν, Γαβριλόπουλος, Ουκάρ.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 17 April 2005 - 17:14:08 UTC