Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-04-12

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Άγκυρα ο Π.Μολυβιάτης
  • [02] Διπλή ονομασία θέλει η ΠΓΔΜ
  • [03] Στην Κυβερνητική το ν/σ του Υπ. Δικαιοσύνης
  • [04] "Έχουν εξαρθρωθεί πλήρως ΕΛΑ και 17Ν"
  • [05] Κατάληψη της Νομικής
  • [06] Εκατόμβη θυμάτων στο Μπαγκλαντές
  • [07] Παραίνεση Ράμσφελντ προς τη νέα ηγεσία
  • [08] Έκανε τον κύκλο του ο Τσίκλερ
  • [09] Νίκη ανάσα για Κλίβελαντ
  • [10] Στο επίκεντρο η αγροτική πολιτική
  • [11] Δριμεία κριτική στην Κυβέρνηση

    [01] Πολιτική

    Ψηλά στην ατζέντα ελληνοτουρκικά και Κυπριακό Στην Άγκυρα ο Π.Μολυβιάτης

    12/4/2005 10:23:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/4/2005 11:24:02 πμ)

    Συντάκτης:

    Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό και τα Βαλκάνια, θα βρεθούν στο επίκεντρο των συνομιλιών, που θα έχει ο υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης σήμερα και αύριο στην Άγκυρα. Σε συνέντευξή του στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων "Ανατολή" ο κ. Μολυβιάτης τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι σκοπός της επίσκεψής του είναι η επιβεβαίωση της βούλησης της ελληνικής Κυβέρνησης για συνέχιση των προσπαθειών βελτίωσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Παράλληλα, χαρακτηρίζει "σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση" τη δήλωση του προέδρου της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης για άρση του casus belli.

    "Βούληση για συνεργασία και φιλία", λέει ο Γκιουλ

    Ο κ. Μολυβιάτης επισημαίνει την ανάγκη επίλυσης του Κυπριακού, στη βάση του σχεδίου Ανάν και μείωσης των εξοπλιστικών δαπανών της Ελλάδας και της Τουρκίας.

    Από τη μεριά του ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αμπντουλάχ Γκιούλ σε συνέντευξη του στο ΒΗΜΑ τονίζει ότι, η πρόταση του προέδρου της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης εκφράζει την βούληση για δημιουργία συνεργασίας και φιλίας μεταξύ των δύο χωρών.

    Τάσσεται υπέρ μιας νέας πρωτοβουλίας για το Κυπριακό υποστηρίζοντας ότι, η Άγκυρα δεν έχει ευθύνη για το αδιέξοδο, ενώ επισημαίνει ότι, θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία μεταξύ των στρατιωτικών αρχών των δύο χωρών για τις δραστηριότητες στο Αιγαίο και τον έλεγχο των παραβιάσεων.

    [02] Πολιτική

    Δεν επιβεβαιώνεται η συνάντηση Νίμιτς-Ντιμιτρόφ Διπλή ονομασία θέλει η ΠΓΔΜ

    12/4/2005 7:46:00 πμ

    Συντάκτης:

    Στη λύση της διπλής ονομασίας εμμένει η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, μία για τις διμερείς σχέσεις της με την Ελλάδα και μία που θα χρησιμοποιείται διεθνώς. Την ίδια ώρα, άγνωστο παραμένει αν πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του ειδικού συντονιστή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς με τον πρεσβευτή της ΠΓΔΜ στις Ηνωμένες Πολιτείες Νικόλα Ντιμιτρόφ στις 2.30 τα ξημερώματα, ώρα Ελλάδος, για το θέμα της ονομασίας της γειτονικής χώρας. Οι επιτελείς του ΟΗΕ αρνούνται να δώσουν στη δημοσιότητα πληροφορίες για το περιεχόμενο αυτής της συνάντησης, ενώ η ΠΓΔΜ εμφανίζεται να ζητεί διευκρινίσεις σχετικά με την πρόταση Νίμιτς, που προβλέπει σύνθετη διεθνή ονομασία.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Διπλωματικός πυρετός για το Σκοπιανό

    [03] Πολιτική

    Προβλέπει την επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης Στην Κυβερνητική το ν/σ του Υπ. Δικαιοσύνης

    12/4/2005 11:21:00 πμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Συνεδριάζει αυτή την ώρα υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού η Κυβερνητική Επιτροπή, με αντικείμενο το νομοσχέδιο που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή και το οποίο προβλέπει την επιτάχυνση της απονομής της δικαιοσύνης. Στο μεταξύ, αυτή την ώρα καταθέτει στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργο Σανιδά ο παραιτηθείς μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος Θεόκλητος καταθέτει ως μάρτυρας για την υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος. Αύριο Τετάρτη έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος τέλεσης αδικήματος ο Ιάκωβος Γιοσάκης.

    [04] Κοινωνία

    Τόνισε ο Γ Βουλγαράκης από την Ουάσινγκτον "Έχουν εξαρθρωθεί πλήρως ΕΛΑ και 17Ν"

    12/4/2005 12:20:00 πμ

    Συντάκτης:

    Στη διαβεβαίωση, ότι οι δυο κύριες ελληνικές τρομοκρατικές οργανώσεις, η "17Ν" και ο "ΕΛΑ", έχουν εξαρθρωθεί πλήρως, προχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών, Γ. Βουλγαράκης μιλώντας στο "Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών" της Ουάσιγκτον, λίγο πριν τις συναντήσεις του με την αρμόδια για την εσωτερική ασφάλεια σύμβουλο του Προέδρου Μπους, Φράνσις Τάουνσεντ, και τον υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας, Μάικλ Τσέρτοφ. Ο ίδιος πρόσθεσε οτι αυτό, που απομένει είναι μερικά συμπληρωτικά στοιχεία, τα οποία δεν έχουν εξιχνιαστεί. Αυτός, όπως εξήγησε είναι ο λόγος, που οι φάκελοι των υποθέσεων αυτών παραμένουν ανοιχτοί από τις ελληνικές Αρχές. Επίσης αναφέρθηκε στο πρόβλημα της διεθνούς τρομοκρατίας επισημαίνοντας, ότι συνεργασία μεταξύ των κρατών είναι ο μόνος δρόμος για την αντιμετώπιση της.

    Παρακαταθήκη η Ολυμπιακή εμπειρία

    O κ. Βουλγαράκης αναφέρθηκε ακόμη στην εμπειρία, που αποκόμισε η χώρα σχετικά με την πρόληψη και την αντιμετώπιση τρομοκρατικών φαινομένων με τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων.

    Όπως εξήγησε, για την ασφαλή διεξαγωγή των Αγώνων δημιουργήθηκαν επιχειρησιακά κέντρα σε στρατηγικό και τακτικό επίπεδο στα οποία συμμετείχαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς υπό την ενιαία διοίκηση και το συντονισμό της Ελληνικής Αστυνομίας και πρόσθεσε, ότι το μοντέλο αυτό μέσα από μία σειρά ασκήσεων που συμμετείχαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς σε όλα τα επίπεδα.

    Για το σκοπό αυτό όπως ανέφερε δαπανήθηκαν, αποκλειστικά από εθνικούς πόρους 1 δισεκατομμύριο ευρώ.

    Κατά την ομιλία του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη συνεργασία με τις ΗΠΑ. Όπως σημείωσε "η συνδρομή των ΗΠΑ ήταν ιδιαίτερα σημαντική και εστιάστηκε ειδικότερα στον τομέα των πληροφοριών, την εκπαίδευση του προσωπικού, τις ασκήσεις και την παροχή τεχνογνωσίας, εξοπλισμού και μέσων".

    Τέλος, ανακοίνωσε την πρόθεση της Ελλάδας να προσφέρει την έδρα ενός Διαβαλκανικού και Μεσογειακού Κέντρου Μελετών Ασφάλειας και Εκπαίδευσης για την εκπαίδευση και την εξειδίκευση στελεχών αρμόδιων υπηρεσιών ασφάλειας των κρατών της περιοχής με τη συμμετοχή και την υποστήριξη των ΗΠΑ αλλά και άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

    "Το μοντέλο που αναπτύξαμε σε επίπεδο διμερούς συνεργασίας, για την εξάρθρωση των τρομοκρατικών οργανώσεων της "17ης Νοέμβρη" και του "ΕΛΑ" στην Ελλάδα, αλλά και για το σχεδιασμό της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων αποτελεί στέρεη παρακαταθήκη" επεσήμανε.

    [05] Κοινωνία

    Από φοιτητές της ΠΑΣΠ Κατάληψη της Νομικής

    12/4/2005 8:32:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Κατάληψη της γραμματείας της Νομικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών πραγματοποιούν από τα ξημερώματα οι φοιτητές της ΠΑΣΠ καταγγέλλοντας την παράταξη της ΔΑΠ για απόπειρα νοθείας στις φοιτητικές εκλογές. Σημειώνεται ότι χθες ο Αντρέας Λοβέρδος κατήγγειλε ότι στο φοιτητικό στέκι της ΔΑΠ στη Νομική βρέθηκαν 250 φοιτητικές ταυτότητες με σφραγισμένες τις υπογραφές του Πρύτανη και της γραμματέως της Σχολής από τις οποίες όμως απουσίαζε το όνομα του φοιτητή. Ο κ. Λοβέρδος στην ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι η ΔΑΠ προσπάθησε να νοθεύσει τις εκλογές αρνούμενη να ψηφίσουν οι φοιτητές με τις αστυνομικές ταυτότητες

    [06] Κόσμος

    24 νεκροί, 108 τραυματίες, 91 αγνοούμενοι Εκατόμβη θυμάτων στο Μπαγκλαντές

    12/4/2005 10:08:00 πμ

    Συντάκτης:

    Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των θυμάτων από την κατάρρευση του εργοστασίου υφαντουργίας στην πόλη Παλάς Μπάρι του Μπαγκλαντές. Σύμφωνα με νεώτερο απολογισμό 24 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, 108 τραυμαστίστηκαν, ενώ 91 άτομα αγνοούνται στα ερείπια της υφαντουργίας. Όπως ανακοινώθηκε από την Ομάδα Άμεσης Επέμβασης, 20 πτώματα ανασύρθηκαν αμέσως μετά την κατάρρευση του κτιρίου νωρίς το πρωί της Δευτέρας και άλλα τέσσερα αργότερα. Οι αρχές πιστεύουν πως περίπου 200 εργάτες έχουν παγιδευτεί κάτω από τα ερείπια. "Χρειάζονται τουλάχιστον τρεις ημέρες για να απομακρύνουμε τα ερείπια. Οι ελπίδες να βρεθούν επιζώντες μειώνονται", τόνισε ο Σαλίμ Νεβάζ Χαν, επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Ντάκα, που απέχει 30 χλμ από τον τόπο του δυστυχήματος. Το κτίριο κατέρρευσε όταν εξερράγη ένας λέβητας την ώρα που τελείωνε η βραδινή βάρδια.

    [07] Ιράκ

    Για σωστή διακυβέρνηση Παραίνεση Ράμσφελντ προς τη νέα ηγεσία

    12/4/2005 8:48:00 πμ

    Σύσταση προς τη νέα ιρακινή ηγεσία του Ιράκ απηύθυνε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Ντόναλντ Ράμσφελντ, κατά τη διάρκεια αιφνιδιαστικής επίσκεψης που πραγματοποίησε στη Βαγδάτη, να μην υποκύψει στη διαφθορά, ούτε να προχωρήσει σε εκκαθαρίσεις πολιτικών αντιπάλων, γιατί αυτά, όπως τόνισε, θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν "έλλειψη εμπιστοσύνης ή διαφθορά στην κυβέρνηση". Ο κ. Ράμσφελντ επεσήμανε επίσης ότι η Ουάσινγκτον διαφωνεί με όποια προσπάθεια καθυστέρησης της πολιτικής διαδικασίας στο Ιράκ. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα μέχρι τα μέσα Αυγούστου θα πρέπει να έχει ετοιμαστεί το προκαταρκτικό σχέδιο του νέου συντάγματος της χώρας και τον επόμενο Δεκέμβριο να διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές. "Η παρουσία των αμερικανικών δυνάμεων ασφαλείας δεν θα συνεχιστεί επ' άπειρον", πρόσθεσε μιλώντας στους δημοσιογράφους που τον συνοδεύουν στο ταξίδι του.

    [08] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Έκανε τον κύκλο του ο Τσίκλερ

    12/4/2005 11:16:00 πμ

    Συντάκτης:

    Για δώδεκα συναπτά έτη ο Αλεξάντερ Τσίκλερ πρόσφερε τις υπηρεσίες του στη Μπάγερν Μονάχου, με τη φανέλα της οποίας πανηγύρισε πολλές και σημαντικές διακρίσεις. Σε λίγο όμως πλησιάζει η στιγμή του οριστικού του "διαζυγίου" με τη βαυαρική ομάδα, σύμφωνα με δηλώσεις του Γερμανού παίκτη στο περιοδικό της χώρας του "Κίκερ": "Τον Ιούνιο θα φύγω από τη Μπάγερν αλλά θα ήθελα παρόλα αυτά να συνεχίσω να αγωνίζομαι στη μπουντεσλίγκα" τόνισε ο Γερμανός άσος.

    [09] Μπάσκετ

    Νίκη ανάσα για Κλίβελαντ

    12/4/2005 10:53:00 πμ

    Συντάκτης:

    Στο κυνήγι της πρόκρισης στα πλεϊ οφ του ΝΒΑ παραμένει το Κλίβελαντ μετά και τη νίκη που πέτυχε τα ξημερώματα στην Καλιφόρνια με 106-114 επί του Ορλάντο. Ηγέτης των Καβαλίρς ήταν για άλλη μια φορά ο Λε Μπρον Τζεϊμς με 33 πόντους. Για τους Μάτζικ, που πλέον απώλεσαν κάθε ελπίδα πρόκρισης, τοπ σκόρερ ήταν ο Φράνσις με 23 πόντους. Σπουδαία νίκη σημείωσε μπροστά σε περίπου 20.000 θεατές στο "American AirlinesCenter" το Ντάλας, το οποίο με 23 πόντους του Χάουαρντ και 19π του Γερμναού Νοβίτσκι, επικράτησε με 110-89 των Γκρίζλι Μέμφις, αφού οι 18 πόντοι του Ραϊτ δεν αποδείχθηκαν αρκετοί για να αποτραπεί η ήττα. Στους υπόλοιπους αγώνες είχαμε τα εξής αποτελέσματα: Ντένβερ-Γκόλντεν 122-106, Σιάτλ-Χιούστον 78-90, Τορόντο-Ιντιάνα 90-94, Ουάσινγκτον-Μιλγουόκι 119-112, Ατλάντα-Σάρλοτ 105-110 (παράταση, 101-101 κ.α), Σικάγο-Ντιτρόιτ 84-85 (παράταση, 73-73 κ.α), Λέικερς-Φοίνιξ 97-108

    [10] Πολιτική

    Συνάντηση Καραμανλή-Μπασιάκος Στο επίκεντρο η αγροτική πολιτική

    12/4/2005 10:52:00 πμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση θα λάβει κάθε θεμιτό και συμβατό με την Ε.Ε. μέτρο, ώστε να βοηθήσει τον αγροτικό τομέα, τον Έλληνα αγρότη και την ύπαιθρο, εξέφρασε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Μπασιάκος, μετά την συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ. Μπασιάκος τόνισε ότι παρά τις αντιδράσεις που υπάρχουν η Κυβέρνηση θα προχωρήσει με δυναμισμό και αποφασιστικότητα για να υλοποιήσει το πρόγραμμα της. Σημειώνεται ότι ο κ. Μπασιάκος ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου για την εφαρμογή της ΚΑΠ, καθώς και για τις διατάξεις του νομοσχεδίου που θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή.

    [11] Πολιτική

    Ομιλία Γ. Παπανδρέου στο Πανεπιστήμιο Πειραιά Δριμεία κριτική στην Κυβέρνηση

    12/4/2005 12:54:00 πμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ

    Για λογικές απομόνωσης και ενσωμάτωσης στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής κατηγόρησε την Κυβέρνηση και την παραδοσιακή Αριστερά ο Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας σε εκδήλωση της ΠΑΣΠ του Πανεπιστημίου Πειραιώς ενόψει των φοιτητικών εκλογών στις 13 Απριλίου. Ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε συνολικά την Kυβέρνηση, λέγοντας ότι "ποτέ μια κυβέρνηση δεν έκανε τόσα πολλά λάθη σε τόσο λίγο χρόνο διαψεύδοντας τις προεκλογικές προσδοκίες ενώ για τα ζητήματα παιδείας αν και δεν αμφισβήτησε τις καλές προθέσεις της Υπουργού Παιδείας κ. Γιαννάκου άσκησε κριτική κάνοντας λόγο για αποσπασματικές κινήσεις και κινήσεις εντυπωσιασμού στο χώρο της παιδείας. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος στο Σκοπιανό, κάλεσε την Κυβέρνηση να δώσει στη δημοσιότητα την πραγματική πρόταση Νίμιτς, κάτι που έγινε αργά το απόγευμα της Δευτέρας. Όσον αφορά στις ελληνοτουρκικές θέσεις, χαρακτήρισε θετική σε συμβολικό επίπεδο την πρόθεση της Άγκυρας να άρει το casus belli. Παράλληλα, υπογράμμισε, ότι δεν πρέπει τα ζητήματα των ευρωτουρκικών σχέσεων να μετατραπούν εκ νέου σε ελληνοτουρκικά προβλήματα.

    Απαραίτητες οι μεταρρυθμίσεις για την Παιδεία

    "Το ΠΑΣΟΚ δε δέχεται ούτε την απομόνωση, ούτε την ενσωμάτωση, για μας η Ελλάδα μπορεί και ήταν επί των ημερών μας χώρα που μπορούσε να προωθήσει την συμμετοχή της, και να κερδίζει", τόνισε ο κ. Παπανδρέου και έθεσε ως πρώτη προϋπόθεση, για να μπορεί να συμμετέχει η Ελλάδα στη νέα διεθνή πραγματικότητα, τη "δημοκρατική εγγύηση του πλούτου της χώρας" με ουσιαστική συμμετοχή όλων, ταυτόχρονα με την αποκέντρωση και την κοινωνική λογοδοσία των θεσμών και των φορέων.

    Ως δεύτερη προϋπόθεση έθεσε την ανατροπή "της βαθιά εμπεδωμένης αντίληψης ενός κακού κρατισμού", τον οποίο χαρακτήρισε εστία διαφθοράς, συναλλαγής και χειραγώγησης συνειδήσεων.

    Αναφερόμενος στα θέματα Παιδείας τάχθηκε υπέρ της αύξησης των πόρων για την Παιδεία, ενώ υπογράμμισε την αναγκαιότητα μεγάλων τομών και μεταρρυθμίσεων, με ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα και τις ίσες δυνατότητες πρόσβασης για όλους.

    Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι πρέπει να υπάρχει ένας νέος ρόλος και σχέση του κράτους με τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ, που θα αφήνει ελεύθερες τις δυνάμεις της πανεπιστημιακής κοινότητας ν αντιμετωπίσουν τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας, ενώ τάχθηκε υπέρ της εισαγωγής νέων μορφών αξιολόγησης και διαχείρισης του πανεπιστημίου, προσθέτοντας ότι πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη ελευθερία επιλογών των φοιτητών και σπουδαστών, για αλλαγή τμημάτων, πανεπιστημίων, επιστημονικού αντικειμένου, ακόμα και χώρας.

    Επίσης, τάχθηκε υπέρ της αλλαγής εισαγωγής στα πανεπιστήμια, "αλλά όχι αποσπασματικά, όπως κάνει η κ. Γιαννάκου", επικρίνοντας, ταυτόχρονα, τις κυβερνήσεις της ΝΔ, του 90-93 και την τωρινή, για αποσπασματικές πολιτικές στον χώρο της Παιδείας, που εξυπηρετούν μόνο τις εντυπώσεις.

    Τέλος, ο κ. Παπανδρέου τόνισε, πως θα μείνει πιστός στην εντολή "άλλαξέ τα όλα" και κάλεσε τους νέους της ΠΑΣΠ και της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ να αρχίσουν τις αλλαγές από τον δικό τους "μικρόκοσμο" των καθημερινών τους σχέσεων.

    Απάντηση Αντώναρου

    Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος σχολιάζοντας την ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά δήλωσε ότι ο κ. Παπανδρέου είχε μια μεγάλη ευκαιρία, την οποία και απεμπόλησε, να απολογηθεί με ευθύτητα και ειλικρίνεια και να ζητήσει συγγνώμη για τις πράξεις και τις παραλείψεις του ίδιου, ως υπουργού και των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, που επί 20 χρόνια υπονόμευσαν τη εθνική παιδεία και τις προοπτικές της νέας γενιάς.

    "Αντ αυτού, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέλεξε τo συνήθη, εύκολο δρόμο της αοριστολογίας και της ανεύθυνης κριτικής", ανέφερε ο κ. Αντώναρος και πρόσθεσε ότι "όχι μόνο οι νέοι, αλλά όλοι οι Ελληνες πολίτες γνωρίζουν καλά ποιοι ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση της χώρας, όπως και αναγνωρίζουν ότι με σταθερά βήματα, η Ελλάδα αλλάζει προς το καλύτερο. Και αυτή την πραγματικότητα καμία επικοινωνιακή υπεκφυγή δεν μπορεί να διαστρεβλώσει".


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 12 April 2005 - 9:13:40 UTC