Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-03-31

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εισαγγελική παρέμβαση για τα γιαούρτια
  • [02] Παρτίδα αλλοιωμένων γιαουρτιών
  • [03] Δύσκολες ώρες για τον Πάπα
  • [04] Ξεπληρώστε με ένα φιλί
  • [05] Κόντρα για τα "Ανοιχτά Στάδια"
  • [06] Έκκληση για αίμα ομάδας 0 (-)
  • [07] Αναλαμβάνει ο Αλβέρτος
  • [08] Στην "Κυρία" ο Μπουφόν
  • [09] Επανήλθε η Μπακογιάννη για Βοτανικό
  • [10] Πανικός για ένα εισιτήριο στην Κοζάνη
  • [11] Με Ταπούτο στην δωδεκαδα
  • [12] Παρελθόν ο Μάγλος
  • [13] Πέρασε στους "4" ο ΠΑΟ
  • [14] "Χαλαρά" ο Χαρίσης
  • [15] "Θα αξιοποιηθεί η ακίνητη περιουσία της ΕΡΤ"
  • [16] Επέστρεψαν οι Αγαδάκος - Ζορόσκι

    [01] Κοινωνία

    350.000 ακατάλληλα γιαούρτια Εισαγγελική παρέμβαση για τα γιαούρτια

    31/3/2005 1:05:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 31/3/2005 7:48:41 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση των 350.000 ακατάλληλων γιαουρτιών της εταιρείας ΦΑΓΕ που διατέθηκαν στην αγορά, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας. Από την έρευνα θα διερευνηθεί εάν διαπράχθηκαν αξιόποινες πράξεις για τη μη απόσυρση των γιαουρτιών, ενώ θα εξετασθεί ενδεχόμενη ευθύνη του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων. Το Υπουργείο Ανάπτυξης επιρρίπτει την ευθύνη στον ΕΦΕΤ, ενώ ο υφυπουργός Γιάννης Παπαθανασίου ξεκαθάρισε ότι οι ευθύνες θα αποδοθούν όπου κι αν υπάρχουν. Οι κτηνίατροι του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κατηγορούν τον ΕΦΕΤ ότι δεν ενήργησε εγκαίρως για την προστασία της δημόσιας υγείας, κάνοντας λόγο για συγκάλυψη μεγάλων εταιρειών. Από την πλευρά της η Διοίκηση του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων ισχυρίζεται ότι έλαβε τη διαβεβαίωση από την εταιρεία ΦΑΓΕ ότι τα γιαούρτια αποσύρθηκαν από την αγορά πριν τις 15 Μαρτίου. Σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα με την συμμετοχή του Υφυπουργού Ανάπτυξης και της διοίκησης του ΕΦΕΤ, υπό την προεδρία του κ. Σιούφα.

    "Αναζητούνται οι ευθύνες"

    Επίσης, ο ΕΦΕΤ υποστηρίζει ότι η αλλοίωση σε γιαούρτια της εταιρείας ΦΑΓΕ φαίνεται πως οφείλονται σε παρατυπίες στο στάδιο της συσκευασίας και όχι της παραγωγής.

    "Αναζητούνται οι ευθύνες προς πάσα κατεύθυνση", δήλωσε στη ΝΕΤ 105,8 ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Νίκος Κατσαρός.

    Το θέμα έφτασε και στη βουλή.

    Ερωτήσεις προς τον υπουργό Ανάπτυξης για την καθυστέρηση ενημέρωσης του κοινού από τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων, κατέθεσαν σήμερα στη Βουλή έξι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και ο ανεξάρτητος βουλευτής Ανδρέας Ανδριανόπουλος. Ο κ. Ανδριανόπουλος μάλιστα ζητά την απομάκρυνση του προέδρου του ΕΦΕΤ Νίκου Κατσαρού μετά την επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία στάση του, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

    Στο θέμα αναφέρθηκε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ. Ο Νίκος Αθανασάκης, ζήτησε πλήρεις εξηγήσεις και πλήρη καταλογισμό ευθυνών, όπου και αν αυτές υπάρχουν.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Παρτίδα αλλοιωμένων γιαουρτιών

    Σχετικά Links:

    Υπουργείο Ανάπτυξης

    Ενιαίος Φορεας Ελέγχου Τροφίμων

    [02] Κοινωνία

    Η ΦΑΓΕ απέσυρε την αλλοιωμένη παρτίδα Παρτίδα αλλοιωμένων γιαουρτιών

    30/3/2005 10:05:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Παρατυπίες στο στάδιο της συσκευασίας και όχι της παραγωγής, φαίνεται πως προκάλεσαν την αλλοίωση σε χιλιάδες γιαούρτια της εταιρείας ΦΑΓΕ, όπως εκτιμά ο αρμόδιος φορέας για τον έλεγχο των τροφίμων. Οι υπεύθυνοι της βιομηχανίας απέσυραν 350.000 γιαούρτια από την επίμαχη παρτίδα στην οποία παρουσιάστηκε πρόβλημα μούχλας, που δεν είναι απαραίτητα επικίνδυνη. Το υπουργείο Ανάπτυξης δηλώνει πάντως ότι θα διερευνηθούν οι ευθύνες και θα αποδοθούν εκεί που πρέπει.

    Θα αποδοθούν ευθύνες

    Οι διαμαρτυρίες καταναλωτών που διαπίστωσαν ότι το γιαούρτι που αγόρασαν ήταν χαλασμένο προβλημάτισαν τους χημικούς της ΦΑΓΕ. Η γαλακτοβιομηχανία απέσυρε το Φεβρουάριο 350.000 γιαούρτια με μύκητα που αλλοίωνε τη γεύση αλλά και την εμφάνιση του προϊόντος πριν από την ημερομηνία λήξης του.

    Οι έλεγχοι που πραγματοποίησε ο ΕΦΕΤ στα γιαούρτια που είχαν αποσυρθεί με πρωτοβουλία της ΦΑΓΕ ,έδειξαν ότι ενδεχομένως ο μύκητας αναπτύχθηκε κατά την διαδικασία συσκευασίας του προϊόντος.

    Ο αρμόδιος υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Παπαθανασίου δήλωσε πάντως οτι η ιστορία γεννά ερωτηματικά και επεσήμανε οτι θα αποδοθούν ευθύνες όπου κι αν υπάρχουν .

    Ανακοίνωση ΦΑΓΕ

    Ειδικοί επιστήμονες εξήγησαν στη ΝΕΤ ότι η ευρωτίαση δηλαδή η επιφανειακή μούχλα που αναπτύσσεται στο γιαούρτι δεν αποτελεί κατά ανάγκη απειλή για τη δημόσια υγεία.

    Αργά το απόγευμα η εταιρεία ΦΑΓΕ με ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι η ανάκληση της συγκεκριμένης σειράς γιαουρτιών έχει ήδη περατωθεί πρακτικά εδώ και μία εβδομάδα.

    Ειδικότερα, η εταιρία μόλις διαπίστωσε - μέσω δικού της εργαστηριακού ελέγχου - το πρόβλημα ευρωτίασης (μούχλα) και λειτουργώντας προληπτικά προχώρησε άμεσα στην ανάκληση των εν λόγω προϊόντων από την αγορά. Παράλληλα, ενημέρωσε λεπτομερώς τις αρμόδιες αρχές για τις ενέργειες στις οποίες προέβη.

    Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι όποιος καταναλωτής επικοινωνεί με την εταιρία μέσω της "Γραμμής Καταναλωτή" (8001128000) για τυχόν προβληματικό προϊόν, η εταιρία έχει ως πολιτική την άμεση αντικατάστασή του, οπουδήποτε και αν ο παραπονούμενος καταναλωτής βρίσκεται. Και διαβεβαιώνει ότι λαμβάνει καθημερινά μέτρα για την προστασία του καταναλωτή. Σύμφωνα με τον επανέλεγχο που πραγματοποίησε ο ΕΦΕΤ στις εγκαταστάσεις της ΦΑΓΕ, η εταιρεία αποκατέστησε το σφάλμα στην γραμμή παραγωγής και το γιαούρτι που κυκλοφορεί στην αγορά είναι απόλυτα ασφαλές.

    [03] Κόσμος

    Με υψηλό πυρετό και χαμηλή πίεση Δύσκολες ώρες για τον Πάπα

    1/4/2005 12:18:00 πμ

    Συντάκτης:

    Ραγδαία επιδείνωση παρουσιάζει η υγεία του Πάπα τις τελευταίες ώρες. Μιλώντας στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, εκπρόσωπος του Βατικανό, δήλωσε ότι η Ποντίφικας έχει εκδηλώσει υψηλό πυρετό, λόγω λοίμωξης του ουροποιητικού συστήματος και έχει πολύ χαμηλή πίεση. Σύμφωνα πάντα με τον εκπρόσωπο του Βατικανό, οι γιατροί του χορηγούν αντιβιοτικά. Νωρίτερα, ο Καρδινάλιος της Βιέννης Κριστόφ Σένμπορν, εκτίμησε ότι η ζωή του Πάπα Ιωάννη Παύλου πλησιάζει προς το τέλος της.

    [04] Παράξενα

    Τα χρέη του γάμου σας Ξεπληρώστε με ένα φιλί

    31/3/2005 9:04:00 μμ

    Συντάκτης:

    Έναν πρωτότυπο τρόπο για να προσελκύσουμν πελάτες βρήκαν οι ιδιοκτήτες ενός φωτογραφικό στούντιο στην Κίνα. Target group τους οι μελλόνυμφοι, που βλέπουν τον έρωτα τους να χλομιάζει μπροστά στα έξοδα του γάμου. Σκέφτηκαν λοιπόν να τους προσφέρουν έκπτωση στο κόστος του γαμήλιου άλμπουμ τους υπό έναν όρο: Να φιληθούν για όσο περισσότερο μπορούν. Κάθε ένα επιπλέον δευτερόλεπτο φιλιού αντιστοιχούσε σε μείωση 1 ευρώ επί της τελικής τιμής του άλμπουμ τους. Βέβαια οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης έχουν φροντίσει να λάβουν τα μέτρα τους για τα ζευγάρια, που οι αντοχές μπορεί να αποδειχτούν βλαβερές για το ταμείο. Επισημαίνουν, ότι η έκπτωση δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 189 ευρώ. Ήδη, πολλοί είναι εκείνοι, που ανταποκρίθηκαν στην πρόκληση του στούντιο. Ωστόσο, υπήρχαν και εκείνοι, που τελευταία στιγμή το μετάνιωσαν γιατί ντράπηκαν να φιληθούν μπροστά σε τρίτους.

    [05] Πολιτική

    Ανταλλαγή πυρών για την εκδήλωση στο ΟΑΚΑ Κόντρα για τα "Ανοιχτά Στάδια"

    31/3/2005 10:24:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πολιτική αντιπαράθεση πυροδότησε η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο, για τη γνωριμία των μαθητών με τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις, παρουσία του πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης, χαρακτήρισε την εκδήλωση στημένη και παρουσίασε έγγραφο του υπουργείου Πολιτισμού, στο οποίο μεταξύ άλλων αναφερόταν ότι "με τη σημερινή εκδήλωση πρέπει να δημιουργήσουμε στο κοινό την αίσθηση ότι η κυβέρνηση κάνει μια σημαντική και συντονισμένη προσπάθεια για την αξιοποίηση των ολυμπιακών έργων". Στον Νίκο Αθανασάκη, απάντησε με γραπτή ανακοίνωσή της η αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Φάνη Πάλλη-Πετραλιά. Η κα Πετραλιά, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για στείρα και άγονη κριτική προσθέτοντας ότι η έλλειψη πολιτικής και τα εσωτερικά προβλήματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν της επιτρέπουν να διεκδικήσει μια δημιουργική συμμετοχή στον πολιτικό διάλογο.

    Ανταλλαγή πυρών

    Όπως χαρακτηριστικά τονίζεται στην ανακοίνωση της υφυπουργού Πολιτισμού:

    "Πρόκειται για μικρόψυχη και μικροπολιτική άποψη, αυτή που εξέφρασε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και λυπάμαι για αυτό. Πρόκειται για ένα εσωτερικό σημείωμα, χωρίς καμία άλλη σημασία"

    Και επισημαίνεται ότι "στην εκδήλωση είχε κληθεί ο γνωστός μπασκεμπολίστας, στέλεχος και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Φασούλας να μιλήσει και να παρουσιάσει το άθλημα στα παιδιά".

    Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προχωρά σε εκδηλώσεις για να εξυπηρετήσει την εικόνα της, χρησιμοποιώντας ακόμα και παιδιά μαθητές με ειδικές ανάγκες.

    Και παρουσίασε απόσπασμα του φυλλαδίου στο οποίο αναφερόταν ότι " για να δώσουμε μια περισσότερο ανθρώπινη διάσταση στην εκδήλωση συμμετάσχει και ένα σχολείο μαθητών με ειδικές ανάγκες".

    Για το θέμα το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

    "Η περιφορά μαθητών σε ολυμπιακές εγκαταστάσεις οι οποίες υποτίθεται ότι ανήκουν στη νεολαία ενώ παραχωρούνται από την κυβέρνηση στο κεφάλαιο καθώς και το δήθεν ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την ανάπτυξη του αθλητισμού δεν μπορούν να κρύψουν τη γκρίζα πραγματικότητα".

    Αργά το βράδυ, ο Νίκος Αθανασάκης, απάντησε στη δήλωση της υφυπουργού Φ. Πάλλη Πετραλιά.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι με τις δηλώσεις της η υφυπουργός Πολιτισμού παραδέχεται την ύπαρξη του εγγράφου και ζήτησε να απαντηθεί ποιο είναι το κόστος αυτών των εκδηλώσεων, ποιο υπουργείο θα τις πληρώσει και ποια διαφημιστική εταιρεία τις έχει αναλάβει.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Ανοιχτά στάδια"

    [06] Κοινωνία

    Για 14χρονο κοριτσάκι στο "Αγία Σοφία" Έκκληση για αίμα ομάδας 0 (-)

    31/3/2005 1:00:00 μμ

    Συντάκτης:

    Επείγουσα έκκληση για αίμα της σπάνιας ομάδας 0 ρέζους αρνητικό (0 -) για τη 14χρονη Δέσποινα Σγούρου, η οποία πρόκειται να υποβληθεί σε εγχείρηση αφαίρεσης όγκου από τη σπονδυλική στήλη απευθύνει "Το Χαμόγελο του Παιδιού". Η μικρή Δέσποινα νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Παίδων Αγ. Σοφία. Αν κάποιος έχει αυτή τη σπάνια ομάδα και μπορεί να δώσει αίμα παρακαλείται να επικοινωνήσει απευθείας με το Νοσοκομείο Παίδων "Αγ.Σοφία" Θηβών & Παπαδιαμαντοπούλου προκειμένου να ενημερωθεί για τις ώρες αιμοδοσίας: Τηλ: 2107467000, "Το Χαμόγελο του Παιδιού": 210 3306140, Κοινωνική Υπηρεσία: 210 7609550, Γραμμή SOS 1056.

    [07] Κόσμος

    Μη αναστρέψιμη η κατάσταση της υγείας του Ρενιέ Αναλαμβάνει ο Αλβέρτος

    31/3/2005 11:41:00 μμ

    Συντάκτης:

    Καθήκοντα αρχηγού κράτους αναλαμβάνει από σήμερα ο Πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό. Σε γραπτό μήνυμα του, ο 47χρονος γιος του πρίγκιπα Ρενιέ και της Γκρέις Κέλι, δήλωσε ότι με δύναμη, πεποίθηση και πάθος αναλαμβάνει πλήρως στο όνομα του πατέρα του όλες τις εξουσίες του ανώτατου άρχοντα και ζήτησε τη συμπαράσταση των συμπολιτών του. " Αυτές τις ιδιαίτερα δύσκολες στιγμές για εμάς όλους, εύχομαι εγώ και οι αδελφές μου να τύχουμε της συμπαράστασής σας. Η κατάσταση της υγείας του πατέρα μου παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη" τόνισε και ευχαρίστησε τους γιατρούς για όσα προσφέρουν στον πατέρα του.

    [08] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Στην "Κυρία" ο Μπουφόν

    31/3/2005 3:45:00 μμ

    Συντάκτης:

    Την "όρεξη" πολλών ευρωπαϊκών συλλόγων, έκοψε ο Τζιάνλουίτζι Μπουφόν. Ο Ιταλός πορτιέρο, έδωσε τέλος στις φήμες περί αποχώρησης του από την "Γιούβε", καθώς επέκτεινε για άλλον ένα χρόνο το συμβόλαιό του αξίας 3.2 εκατομμυρίων λιρών το χρόνο-. Αυτό σημαίνει πως θα παραμείνει κάτοικος Τορίνο μέχρι το 2010 και άφησε στα μισά την Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία είχε προσφέρει γη και ύδωρ για την απόκτηση του 27χρονου Ιταλού.

    [09] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Επανήλθε η Μπακογιάννη για Βοτανικό

    31/3/2005 9:26:00 μμ

    Συντάκτης:

    Μία ημέρα μετά την συνάντηση του Γιάννη Βαρδινογιάννη με τον υπουργό Ανάπτυξης Γιώργο Σουφλιά, η δήμαρχος Αθηνών Ντόρα Μπακογιάννη, φρόντισε με επιστολή της στον ισχυρό άνδρα του Παναθηναϊκού, ότι η υπόθεση Βοτανικός, ως περιοχή για να αναγερθεί το νέο γήπεδο της ομάδας είναι εδώ, υπαρκτή και το μόνο που χρειάζεται είναι η σύμφωνη γνώμη της ΠΑΕ, ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες. Η πρόταση σίγουρα θα μελετηθεί από την ηγεσία του ΠΑΟ, που πλέον μετά το Γουδί και το Ελληνικό, έχει ακόμα μια επιλογή για την νέα έδρα του.

    Η επιστολή αναλυτικά

    "Κύριε Βαρδινογιάννη,

    Ο Δήμος Αθηναίων, όπως είχα την ευκαιρία και στις συναντήσεις που είχαμε να σας πω, πιστεύει ότι η ομάδα της Αθήνας, ο «Παναθηναϊκός Αθλητικός Ομιλος», δικαιούται και πρέπει να έχει στην διάθεση της ένα γήπεδο ευρωπαϊκών προδιαγραφών, αντάξιο της σημαντικής και μακράς ευρωπαϊκής της πορείας, της ιστορίας και της προσφοράς της ομάδας στον ελληνικό αθλητισμό.

    Στο πλαίσιο των διεργασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη για τη χωροθέτηση του νέου γηπέδου, ο Δήμος Αθηναίων, προτείνει το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού να κατασκευασθεί στην περιοχή του Βοτανικού.

    Η πρόταση του Δήμου Αθηναίων στοχεύει στη δημιουργία ενός σύγχρονου Πολυχώρου Αθλησης και Αναψυχής, ο οποίος περιλαμβάνει σύγχρονο ποδοσφαιρικό γήπεδο 40.000 θέσεων και χώρους αναψυχής και επαγγελματικής χρήσης. Μπορεί να ενταχθεί στο ολοκληρωμένο σχέδιο αστικής ανάπλασης και αναβάθμισης της περιοχής του Βοτανικού και η κατασκευή του αποτελεί επενδυτικό σχέδιο που θα αποτελέσει πόλο ανάπτυξης για την περιοχή και δημιουργίας νέων θέσεων απασχόλησης. Εχει εύκολη πρόσβαση σε μεγάλους οδικούς άξονες και στα μέσα μαζικής μεταφοράς και το ΜΕΤΡΟ.

    Παράλληλα, θα επιτρέψει στο Δήμο Αθηναίων, στο χώρο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας να δημιουργήσει ένα σημαντικό για την πόλη, πνεύμονα πρασίνου και αναψυχής στην πολυκατοικημένη περιοχή των Αμπελοκήπων.

    Σας στέλνω μία αναλυτική έκθεση που περιγράφει την πρόταση του Δήμου Αθηναίων για τη χωροθέτηση του νέου γηπέδου στην περιοχή του Βοτανικού.

    Φιλικά

    Ντόρα Μπακογιάννη"

    Επιμένει για Γουδί ο Γιαννακόπουλος

    Αναφερόμενος στο θέμα του γηπέδου, ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Παύλος Γιαννακόπουλος με δηλώσεις του στην ΕΡΑΣΠΟΡ, υποστήριξε την γνωστή του θέση για το Γουδί:

    "Είπα επανειλημμένα στις συζητήσεις που είχα, πως το γήπεδο του Παναθηναϊκού πρέπει να γίνει στην περιοχή της Αθήνας που λέγεται Γουδί. Εάν και εφόσον δεν μπορεί να γίνει εκεί, για λόγους που θα σεβαστώ, τότε θα πρέπει να γίνει στην περιοχή του Βοτανικού. Εγώ το αποκλείω και δεν θέλω να πάμε στο αεροδρόμιο, γιατί θα είναι πολύ δύσκολο για τους φίλους του Παναθηναϊκού να φεύγουν από την Αθήνα και να πάνε στο αεροδρόμιο. Ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα της Αθήνας και θα πρέπει να γίνει εδώ το αθλητικό του κέντρο. Αυτό που θα πρέπει να κάνουν οι φίλοι του Παναθηναϊκού είναι να συμπαρασταθούν στην ομάδα σε όλα τα ζητήματα που την απασχολούν. Νομίζω πως θα συναντηθούμε την επόμενη εβδομάδα. Δεν θα προκύψει κάτι το ιδιαίτερο κατά την γνώμη μου. Στην τελευταία συνάντηση που είχαμε με τον κ. Σουφλιά, είχε αποφασιστεί πως ο κ. Υπουργός θα περίμενε την απάντηση του κ. Βαρδινογιάννη. Από εκεί και πέρα, δεν θα είχα πρόβλημα να ξανασυζητήσουμε για καλύτερη λύση για τον Παναθηναϊκό και τους φίλους του".

    Επέστρεψαν οι διεθνείς

    Με την παρουσία των επτά διεθνών, που απουσίαζαν τις προηγούμενες ημέρες λόγω των υποχρεώσεων με τις εθνικές ομάδες, συνεχίστηκε η προετοιμασία του Παναθηναϊκού ενόψει του Κυριακάτικου αγώνα με τον Αρη στη Λεωφόρο.

    Οι Μπασινάς, Γκούμας, Παπαδόπουλος, Βύντρα, Γκέκας, καθώς και οι Κύπριοι Κωνσταντίνου και Χαραλαμπίδης, ακολούθησαν πρόγραμμα αποκατάστασης, αλλά το βασικό για τον Αλμπέρτο Μαλεζάνι όμως είναι ότι επέστρεψαν υγιείς και θα είναι στη διάθεσή του για τον προσεχή αγώνα των «πρασίνων».

    Κατά τα άλλα, στο κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων επέστρεψαν από σήμερα οι Χένρικσεν και Σκάτσελ, ενώ ατομικό πρόγραμμα συνεχίζει να ακολουθεί ο Μάρκους Μινχ. Εκτός προπόνησης για προληπτικούς λόγους έμεινε ο Λουτσιάν Σανμαρτεάν, η κατάστασή του όμως δεν εμπνέει ανησυχία.

    [10] Μπάσκετ

    Πανικός για ένα εισιτήριο στην Κοζάνη

    31/3/2005 9:56:00 μμ

    Συντάκτης:

    Η πρόκριση στον τελικό του Uleb Cup έχει κινητοποιήσει όλο τον φίλαθλο κόσμο της Κοζάνης αλλά και τους Έλληνες μετανάστες της Γερμανίας, αφού όλοι θέλουν να δουν την ελληνική ομάδα στο σημαντικό της βήμα κατά της Λιέτουβος Ρίτας στον τελικό της διοργάνωσης, στο Σαρλερουά του Βελγίου. Ο Τέλης Περγαμηνέλης αναμένεται να ταξιδέψει την Κυριακή στο Βέλγιο και θα συναντηθεί τη Δευτέρα στο Σαρλερουά με τους διοργανωτές, στελέχη της Uleb και εκπροσώπους της Λιέτουβος Ρίτας, προκειμένου να συζητήσουν θέματα τα οποία έχουν να κάνουν με τα εισιτήρια του τελικού αλλά και άλλα θέματα. Ήδη με την διοίκηση του Μακεδονικού έχουν επικοινωνήσει τόσο ο Έλληνας πρέσβης στην Γερμανία όσο και ο πρέσβης στο Βέλγιο, οι οποίοι μετέφεραν τον σφυγμό των μεταναστών και την πληροφορία ότι θα χρειαστούν? 5.000 (!) εισιτήρια, την στιγμή που είναι γνωστό πως ο Μακεδονικός δεν θα μπορέσει να πάρει περισσότερα από 1.000.

    [11] Μπάσκετ

    Με Ταπούτο στην δωδεκαδα

    31/3/2005 9:39:00 μμ

    Συντάκτης:

    Με τον Χρήστο Ταπούτο στη δωδεκάδα θα υποδεχτεί την ΜΕΝΤ ο Ηρακλής. Ο φόργουορντ των "κυανόλευκων" που μετά από μεγάλο διάστημα απουσίας επέστρεψε στις προπονήσεις, δείχνει τις τελευταίες ημέρες στις προπονήσεις ότι είναι έτοιμος για να επανέλθει στην αγωνιστική δράση. Το πιο πιθανό είναι πως ο παίκτης θα είναι στην αποστολή της ομάδας του, αλλά ο Λευτέρης Κακιούσης θα αποφασίσει για τον χρόνο που θα τον χρησιμοποιήσει. Οι "κυανόλευκοι", πάντως, θέλουν να δείξουν το καλύτερο πρόσωπό τους και να πάρουν τη νίκη, έστω και αν κατά δήλωση του προπονητή τους, δεν καίγονται για την συμμετοχή στα πλέι οφ. "Είναι το τελευταίο που μας ενδιαφέρει. Θέλουμε μόνο να βγάλουμε την σεζόν", είχε πει ο Μακεδόνας κόουτς του Ηρακλή.

    [12] Μπάσκετ

    Παρελθόν ο Μάγλος

    31/3/2005 9:16:00 μμ

    Συντάκτης:

    Την λύση της συνεργασίας του με τον Κώστα Μάγλο, ανακοίνωσε σήμερα η ΚΑΕ ΠΑΟΚ, εξέλιξη η οποία ήταν αναμενόμενη, μετά την μη μετάβαση του παίκτη, στην Λιθουανία για το παιχνίδι με την Λιέτουβος Ρίτας. Όσο για το ενδεχόμενο να αγωνιστεί εκ νέου ο Κασίμπ Πάουελ στον ΠΑΟΚ εξετάζεται από τον Μπάνε Πρέλεβιτς αν ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ κ. Πανελούδης είχε εκφράσει την δυσφορία του προ καιρού όταν ο Αμερικανός είχε φύγει από την ομάδα. Στην τελική ευθεία της προετοιμασίας του μπήκε ο ΠΑΟΚ και παρά την ανησυχία που δημιουργήθηκε τις προηγούμενες ημέρες εξαιτίας των ενοχλήσεων που έχει ο Αμίτ Ταμίρ στη μέση. Μετά την διάγνωση των γιατρών το πιθανότερο είναι πως ο Ισραηλινός δεν θα λείψει από τον αγώνα με το Μαρούσι την Κυριακή.

    [13] Βόλεϊ

    Πέρασε στους "4" ο ΠΑΟ

    31/3/2005 10:24:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ο Παναθηναϊκός επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και προκρίθηκε στα ημιτελικά του κυπέλλου ανδρών στο βόλεϊ. Στον δεύτερο προημιτελικό του Final-8, που διεξάγεται στο Ρέθυμνο, οι "πράσινοι" επιβλήθηκαν 3-1 σετ της ΑΕ Νικαίας, παίρνοντας έτσι και μια άτυπη ρεβάνς, για την ήττα τους στον τελικό της διοργάνωσης από την ίδια ομάδα, πριν από δύο χρόνια στην Καλαμάτα. Oι "πράσινοι" θα αγωνιστούν στον ημιτελικό του ερχόμενου Σαββάτου (2/4, 16:00 απευθείας τηλεοπτική μετάδοση από την ΕΤ-1) κόντρα στον Ηρακλή ο οποίος επίσης απέκλεισε τον Πανελλήνιο με σκορ 3-0 (26-24, 25-16, 25-14).

    Τα βρήκαν σκούρα οι "πράσινοι"

    Η ομάδα του Παναθηναϊκού ξεκίνησε τον αγώνα δυναμικά προκειμένου να επιβάλλει από το πρώτο σετ το ρυθμό του και το κατάφερε έχοντας ως κύρια αγωνιστικά στοιχεία το καλό μπλοκ και το δυνατό σερβίς. Έτσι ενώ έφτασε να προηγηθεί με 7-4, κάποια αμυντικά λάθη αλλά και ο επιθετικός οίστρος του Αγκάμεζ της ΑΕ Νίκαια, έδωσαν στο τριφύλλι οριακό προβάδισμα με 8-7. Η κυριαρχία των πρασίνων διατηρήθηκε και στη συνέχεια, όπου η ομάδα του Χρήστου Παπαδόπουλου διατηρούσε μία εύθραυστη διαφορά 16-14. Λίγο αργότερα όμως με one man show του Νίκου Σμαραγδή από τη γραμμή του σερβίς, ο Παναθηναϊκός μπήκε με 25-20 στη «θέση του οδηγού» κάνοντας το 1-0.

    Στο δεύτερο σετ η Κυπελλούχος του 2003 προσπάθησε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα και με αδιαπέραστο μπλοκ κατάφερε να προηγηθεί με 8-4 και 16-13 του πρωταθλητή, που «έμπαζε από παντού» στην άμυνα, ενώ δεν του έπιανε τίποτα. Αντίθετα η ομάδα του Σωτήρη Δρίκου από όπου και αν σηκωνόταν έγραφε πότε με πλασέ, πότε με επιθέσεις πρώτου χρόνου κι έτσι κατάφερε να ισοφαρίσει με 25-21, 1-1 και να ξαναμπεί για τα καλά στον αγώνα, αφού η αλλαγή του Πολωνού πασαδόρου Ζιγκάντλο με το Γιάννη Λιβαθηνό, δεν απέδοσε τα αναμενόμενα για την ομάδα του Χρήστου Παπαδόπουλου.

    Σκληρή μάχη έγινε στο τρίτο σετ όπου οι δύο ομάδες προπσάθησαν να πάρουνε το πάνω χέρι στο σκορ. Τελικά ο Παναθηναϊκός προηγούμενος με 8-7 και 16-14 κατάφερε οριακά να περάσει μπροστά, 2-1 με 25-22 και να θέσει σοβαρή υποψηφιότητα για τη νίκη.

    Στο τέταρτο σετ οι δύο ομάδες προσπάθησαν να τα παίξουν όλα για όλα ρισκάροντας στο σερβίς, αλλά παρά τα λάθη κι από τις δυο πλευρές, ο Παναθηναϊκός πιό έμπειρος κατάφερε με εύστχοες λύσεις των Νοβότνι, Μούρεκ στα κρίσιμα σημεία να προηγηθεί με 8-7 και 16-14, νιώθωντας πάντα «καυτή» την ανάσα της ΑΕ Νίκαια στο σβέρκο του. Στο 17-15 έγινε μία φάση που πήγε να τινάξει το παιχνίδι στον άερα, καθώς μετά τις έντονες διαμαρτυρίες της ομάδας της Νίκαιας προς το ντόπιο δεύτερο διαιτητή κ. Κοκοτσάκη, ο διαιτητής κ. Ρουσσάκης χρέωσε με κίτρινες κάρτες τον τεχνικό Σωτήρη Δρίκο και τον πασαδόρο Θοδωρή Μποζίδη, γεγονός που έκανε το σκορ 19-15. Η νικαιώτικη ομάδα προσπάθησε να απαντήσει με τον Αγκάμεζ, αλλά η καλή ψυχολογία του Παναθηναϊκού, έγειρε την πλάστιγγα υπέρ του τριφυλλιού, που πήρε τη νίκη 3-1, με 25-19.

    Παναθηναϊκός (Χρήστος Παπαδόπουλος): Μιούρεκ 14, Λάππας 4, Πανταλέων 1, Σμαραγδής 7, Ζιγκάλντο 2, Νοβότνι 16, Στεφάνου (λ), Πλάτενικ 10, Λιβαθηνός, Ανδρεάδης.

    ΑΕ Νίκαια (Σωτήρης Δρίκος): Αγκάμεζ 17, Μποζίδης 2, Βιαφάρα 10, Πανούσος 6, Βαρδής 1, Αρμενάκης 7, Δημητρακάκος (λ), Μορέλο 7, Πουλής, Αλεξανδρόπουλος, Κουγιουμτζόγλου 1.

    [14] Βόλεϊ

    "Χαλαρά" ο Χαρίσης

    31/3/2005 9:49:00 μμ

    Συντάκτης:

    Επέστρεψε στις προπονήσεις του Απόλλωνα Πατρών σήμερα ο Χρήστος Χαρίσης μετά την απουσία του από τη χθεσινή φιλική αναμέτρηση με την Ολυμπιάδα. Ο Κρητικός πλέι μέικερ ακολούθησε σε χαλαρό ρυθμό την προπόνηση, καθώς ο Ντάρκο Ρούσο δεν θέλει να τον πιέσει παίρνοντας το ρίσκο υποτροπής (φλεγμονή στο πέλμα). Ο Σέρβος προπονητής της αχαϊκής ομάδας, πάντως επιμένει πως θα δώσει χρόνο συμμετοχής στον Χαρίση το Σάββατο εναντίον του Πανελληνίου για την 23η ημέρα της Α1 ανδρών στο μπάσκετ. Η προετοιμασία για τον αγώνα με τον ουραγό, Πανελλήνιο θα ολοκληρωθεί αύριο με πρωινή προπόνηση. Στον Απόλλωνα θεωρούν μονόδρομο τη νίκη για να επιτευχθεί ο στόχος της συμμετοχής στα φετινά πλέι οφ του ελληνικού πρωταθλήματος. Η νίκη επί της ΑΕΚ την προηγούμενη αγωνιστική ανέβασε το ενδιαφέρον των Πατρινών φιλάθλων και ήδη έχουν εξαντληθεί τα 4.500 εισιτήρια της αναμέτρησης του Σαββάτου (17:00) στο κλειστό "Δ. Τόφαλος".

    [15] Κοινωνία

    "Θα αξιοποιηθεί η ακίνητη περιουσία της ΕΡΤ"

    31/3/2005 10:59:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Με τους συντάκτες που καλύπτουν το ραδιοτηλεοπτικό ρεπορτάζ συναντήθηκε ο Υπουργός Επικρατείας Θεόδωρος Ρουσόπουλος. Στο ερώτημα αν υπάρχει η σκέψη να αξιοποιηθεί η ακίνητη περιουσία της ΕΡΤ, ο κύριος Ρουσόπουλος απάντησε θετικά και σημείωσε "Δεν σκεφτόμαστε να εκποιήσουμε την περιουσία της ΕΡΤ, αλλά να μπούμε στην αγορά με νέες επιχειρηματικές δράσεις. Δεν θα δεχθούμε σε καμία περίπτωση να υποτιμηθεί η ΕΡΤ, αντιθέτως θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν να τη βοηθήσουμε να ανέβει σε δυναμισμό, σε ποιότητα και διεισδυτικότητα. Αν κάποιοι ήθελαν να μη λειτουργεί ανταγωνιστικά η δημόσια Ραδιοφωνία και Τηλεόραση, πρέπει να συνηθίσουν στην ιδέα ότι θα λειτουργήσει ανταγωνιστικά."

    [16] Μπάσκετ

    Επέστρεψαν οι Αγαδάκος - Ζορόσκι

    31/3/2005 9:09:00 μμ

    Συντάκτης:

    Την πρώτη τους προπόνηση, μετά τον τραυματισμό τους, πραγματοποίησαν σήμερα οι Λάζαρος Αγαδάκος και Ιβάν Ζορόσκι στον Ολυμπιακό. Ο μεν πρώτος απουσίασε για διάστημα δύο ημερών μετά τον τραυματισμό στο γόνατο, ενώ ο δεύτερος ξεπέρασε την τενοντίτιδα σε τέσσερις εβδομάδες και έθεσε εαυτόν υπό τις οδηγίες του Γιόνας Καζλάουσκας. Και οι δύο θα δηλωθούν στη δωδεκάδα που θα παρατάξει ο Λιθουανός τεχνικός απέναντι στην ΑΕΚ το Σάββατο (18:30) στο ΣΕΦ. Από ίωση προσβλήθηκε ο Μισσιακός και παρέμεινε κλινήρης σήμερα. Ο Ολυμπιακός θέλει νίκη πάση θυσία για να ελπίζει στην κατάληψη της 8ης θέσης, καθώς η συνέχεια μόνο εύκολη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, αφού αν ρίξει κανείς μια ματιά στο πρόγραμμα, μετά την ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Πανελλήνιο εκτός, τον Άρη εντός και τον Απόλλωνα στην Πάτρα.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 31 March 2005 - 22:02:53 UTC