Browse through our Interesting Nodes on Health & Medicine in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-03-18

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με τις ευχές όλων
  • [02] Πορεία για την ειρήνη
  • [03] Παραιτήθηκε ο Αμερικανός πρέσβης στην Τουρκία
  • [04] Η Ουκρανία παραδέχεται το λαθρεμπόριο πυραύλων
  • [05] Κλήρωσε για τη συνέχεια της Α1 Ανδρών
  • [06] Χάνει τη "μάχη της Κρήτης" ο Ριβάλντο
  • [07] Έκαναν... φάουλ οι Σκοπιανοί
  • [08] Στις "4" του Κυπέλλου Γυναικών ΠΑΟ, Σέρρες
  • [09] Δύσκολες ώρες για τον "Σερ"

    [01] Πολιτική

    Με τις ευχές όλων

    18/3/2005 7:36:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ

    Σύσσωμη η πολιτική ηγεσία, μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, η εκκλησιαστική ηγεσία, βουλευτές και ευρωβουλευτές, εκπρόσωποι των δικαστικών και των διπλωματικών αποστολών, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων βρέθηκαν σήμερα το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο, προκειμένου να συγχαρούν τον Κάρολο Παπούλια. Κατά τη διάρκεια των χαιρετισμών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, χαμογελαστός και εγκάρδιος, αντάλλαξε θερμές κουβέντες με τους περίπου 600 προσκεκλημένους. "Καλή επιτυχία και καλή δύναμη, να μας έχετε όλους ενωμένους με τη δύναμη του Θεού", ευχήθηκε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ενώ ο κ. Παπούλιας του ανταπέδωσε τις ευχές για καλή επιτυχία στο έργο του, αλλά και στις συναντήσεις, που θα έχει. Καθ όλη τη διάρκεια της τελετής, η κυκλοφορία των οχημάτων είχε απαγορευθεί στην Ηρώδου Αττικού και τους γύρω δρόμους.

    Συγχαρητήρια από καρδιάς ευχήθηκε στον κ. Παπούλια ο προκάτοχός του Κωστής Στεφανόπουλος λαμβάνοντας τις θερμές ευχαριστίες του Προέδρου.

    "Θερμές ευχές, είμαι σίγουρος ότι θα τα πάτε καλά", του είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ενώ η γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα ευχήθηκε "καλή προσπάθεια στις δύσκολες διεθνείς συνθήκες".

    "Καλή επιτυχία και υγεία" ευχήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος. "Και εσείς σιδεροκέφαλος" απάντησε ο κ. Παπούλιας.

    Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος ευχήθηκε καλή θητεία και κάθε επιτυχία για το έθνος και τον λαό.

    Στη σημερινή τελετή δεν προσήλθαν οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Σημίτης και Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Συγχαρητήρια στον Πρόεδρο

    [02] Κοινωνία

    Αύριο παγκόσμια μέρα κατά του πολέμου Πορεία για την ειρήνη

    18/3/2005 8:51:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Συγκέντρωση και μουσική εκδήλωση στα Προπύλαια οργάνωσε το απόγευμα η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη, στα πλαίσια του τριημέρου αντιπολεμικών κινητοποιήσεων ενόψει της αυριανής παγκόσμιας ημέρας κατά του πολέμου. Μετά το τέλος της εκδήλωσης η ΕΕΔΥΕ πραγματοποίησε πορεία στην αμερικανική πρεσβεία προκειμένου να καταδικαστεί η αμερικανική πολιτική και να προβληθεί το αίτημα για την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν και το Ιράκ. Στη συγκέντρωση παρευρίσκεται και η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις θα γίνουν σε ακόμη 24 πόλεις της χώρας.

    Αντιπολεμικά συνθήματα και στη Θεσσαλονίκη

    Αντιπολεμική πορεία διοργάνωσε η Επιτροπή για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης. Εκατοντάδες άνθρωποι, κρατώντας φωτογραφίες θυμάτων από τους βομβαρδισμούς στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν και στη Γιουγκοσλαβία, συμμετείχαν στην πορεία, ζητώντας να φύγουν όλοι οι κατοχικοί στρατοί από το Ιράκ και το Αφγανιστάν και να γυρίσουν άμεσα όλοι οι Έλληνες στρατιώτες. Η πορεία πέρασε από το βρετανικό αλλά και το αμερικάνικο προξενείο, όπου οι διαδηλωτές κάψανε μία αμερικάνικη σημαία φωνάζοντας αντιπολεμικά συνθήματα.

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΔΥΕΘ, το συλλαλητήριο διοργανώθηκε με αφορμή την συμπλήρωση δύο χρόνων "από την εγκληματική επίθεση και την κατοχή, από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους από Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) και ΝΑΤΟ, στο Ιράκ και έξι χρόνια από την βάρβαρο Αμερικανονατοϊκό πόλεμο στην Γιουγκοσλαβία και την κατοχή του Κόσοβου".

    [03] Κόσμος

    "Προσωπικοί λόγοι" Παραιτήθηκε ο Αμερικανός πρέσβης στην Τουρκία

    18/3/2005 10:36:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 18/3/2005 11:01:10 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ

    Παραιτήθηκε από τη θέση του καθώς και από τα καθήκοντά του στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Τουρκία, Έρικ Έντελμαν. Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπο της αμερικανικής πρεσβείας, την περασμένη εβδομάδα ο κ. Έντελμαν απέστειλε την επιστολή παραίτησης του στον Αμερικανό Πρόεδρο Τζορτζ Μπους, ενώ από την Τουρκία θα αποχωρήσει στο τέλος του Ιουνίου. Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται, πως "πρόκειται για προσωπική απόφαση. Δεν σχετίζεται ουδόλως με τις σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ και με ό,τι συμβαίνει τώρα στη χώρα αυτή", ενώ προστίθεται, πως ο κ. Εντελμαν, διπλωμάτης καριέρας, που διορίστηκε πρεσβευτής στην Τουρκία τον Ιούλιο του 2003, δεν έχει ακόμα αποφασίσει εάν θα συνεχίσει να υπηρετεί σε άλλη κυβερνητική θέση ή θα απασχοληθεί στον ιδιωτικό τομέα.

    "Ανεπιθύμητο πρόσωπο"

    Ο Έρικ Έντελμαν δέχτηκε προσφάτως κριτική γιατί εξέφρασε δυσαρέσκεια για την προβλεπόμενη για τον επόμενο μήνα επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Αχμεντ Νετζντέτ Σεζέρ στη Συρία.

    Ο Πρόεδρος Σεζέρ δήλωσε προχθές ότι εμμένει στην απόφασή του να πάει στη Συρία, ενώ οι επισημάνσεις του κ. Εντελμαν χαρακτηρίστηκαν επέμβαση στα εσωτερικά της Τουρκίας. Μάλιστα δεν ήταν λίγοι αυτοί, που ζήτησαν να χαρακτηριστεί ανεπιθύμητο πρόσωπο από τις τουρκικές αρχές.

    [04] Κόσμος

    Επιβεβαιώνει έμμεσα βρετανικό δημοσίευμα Η Ουκρανία παραδέχεται το λαθρεμπόριο πυραύλων

    18/3/2005 9:45:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: BBC, ΑΠΕ

    Την πώληση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στην Κίνα και το Ιράν παραδέχεται για πρώτη φορά η Ουκρανία, επιβεβαιώνοντας έμμεσα δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το 2001, επί προεδρίας του Λεονίντ Κούτσμα πωλήθηκαν 18 πύραυλοι Κρουζ, 12 στο Ιράν και έξι στην Κίνα, με δυνατότητα να φέρουν πυρηνικές κεφαλές. Η εφημερίδα επικαλούμενη τον Γενικό Εισαγγελέα της Ουκρανίας, Σβιάτοσλαβ Πίσκουν, τονίζει, πως κανείς από τους πυραύλους δεν είναι εξοπλισμένος με πυρηνική κεφαλή. Μάλιστα είναι η πρώτη φορά, που Ουκρανός αξιωματούχος επιβεβαιώνει τις πληροφορίες για τις πωλήσεις πυραύλων. Πάντως, όπως τονίζει το γραφείο της Γενικήε Εισαγγελίας, η επίσημη κυβέρνηση της Ουκρανίας δεν είχε καμία σχέση με την πώληση των πυραύλων, ενώ και ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Λέονιντ Πολιάκοφ, είπε, πως δεν υπάρχουν ακόμα ενδείξεις, πως στην υπόθεση είναι μπλεγμένοι αξιωματούχοι του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας. Μάλιστα, όπως ανακοινώνει πηγή από τη Γενική Εισαγγελία θα διενεργηθεί επίσημα έρευνα για τις δραστηριότητες της ουκρανικής εταιρείας "Oukraviazakaz" στο εν λόγω χρονικό διάστημα.

    Παρακολουθούν στενά την υπόθεση

    Μάλιστα, ο Πίσκουν φέρεται να έχει δηλώσει ότι η προηγούμενη κυβέρνηση της χώρας, που υποστηριζόταν από τη Μόσχα, συνέλαβε και απήγγειλε κατηγορίες εναντίον ενός Ουκρανού επιχειρηματία για τις εξαγωγές, ενώ η δίκη διεξήχθη κάτω από άκρα μυστικότητα.

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι πύραυλοι αυτοί έχουν βεληνεκές 3.000 χιλιομέτρων, δηλαδή αρκετό για να πληγεί κάποιος στόχος στην Ιαπωνία ή να χτυπηθεί το Ισραήλ από το Ιράν.

    Η πώλησή τους θεωρείται, ότι έγινε με τη μεσολάβηση δύο Ρώσων επιχειρηματιών, από τους οποίους ο ένας συνελήφθη τον περασμένο Ιούλιο στην Πράγα.

    Σύμφωνα με τους Financial Times, η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κίεβο "παρακολουθεί προσεκτικά" την έρευνα, που διεξάγουν οι ουκρανικές αρχές για την υπόθεση και πιέζει για να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία, που προέκυψαν στη διάρκεια της δίκης του Ουκρανού επιχειρηματία. Αλλά και το εφετείο στο Κίεβο παρακολουθεί στενά την υπόθεση, ενώ σύμφωνα με ανακοίνωσή του, ύποπτοι θεωρούνται αρκετοί Ρώσοι και Ουκρανοί πολίτες.

    Οι ευθύνες στην προηγούμενη Κυβέρνηση

    Ο υπουργός Εξωτερικών της νέας κυβέρνησης της Ουκρανίας, Μπόρις Ταράσιουκ, από το Μινσκ, όπου βρίσκεται επισήμανε από την πλευρά του ότι "η νέα κυβέρνηση δεν μπορεί να ευθύνεται για τις επιλογές των προκατόχων της".

    Τόνισε ότι "μη δημοκρατικές ενέργειες της πρώην κυβέρνησης του προέδρου Κούτσμα δεν μπορεί παρά να καταδικάζονται από την νέα κυβέρνηση" στο Κίεβο.

    Έκανε επίσης λόγο για μία "εγκληματική οργάνωση" με συμμετοχή Ρώσων και με "διεθνή εμβέλεια" που εμπλέκεται στην υπόθεση αυτή. Κατονόμασε δε ως εμπλεκόμενο τον Ολεγκ Ορλόφ, που συνελήφθη το καλοκαίρι στην Πράγα σε εφαρμογή διεθνούς εντάλματος σύλληψης και κρατείται έκτοτε.

    [05] Βόλεϊ

    Κλήρωσε για τη συνέχεια της Α1 Ανδρών

    18/3/2005 11:40:00 μμ

    Συντάκτης:

    Στα γραφεία της ΕΟΠΕ χθες πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι η κλήρωση της β φάσης του πρωταθλήματος της Α1 Ανδρών, όπου θα πάρουν μέρος οι τέσσερις πρώτες ομάδες της κανονικής περιόδου, μεταφέροντας τη βαθμολογία όλων των αγώνων. Στην κληρωτίδα μπήκανε τα ονόματα των τριών πρώτων ομάδων της κανονικής περιόδου, μαζί με ένα κενό χαρτάκι, που αντιπροσώπευε μία εκ των ομάδων ΠΑΟΚ, ΕΑΠ, που θα μάθουμε ποιά θα είναι τελικά μετά τη διεξαγωγή της 22ης και τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος.

    Το πρόγραμμα της β φάσης του πρωταθλήματος

    Α γύρος 1η αγωνιστική (6/4): Ηρακλής ΠΑΟΚ/ΕΑ Πατρών, Ολυμπιακός Παναθηναϊκός 2η αγωνιστική (9/4): Ολυμπιακός Ηρακλής, Παναθηναϊκός ΠΑΟΚ/ΕΑ Πατρών 3η αγωνιστική (13/4): ΠΑΟΚ/ΕΑ Πατρών Ολυμπιακός, Ηρακλής Παναθηναϊκός Β γύρος 4η αγωνιστική (16/4): ΠΑΟΚ/ΕΑ Πατρών Ηρακλής, Παναθηναϊκός Ολυμπιακός 5η αγωνιστική (20/4): Ηρακλής Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ/ΕΑ Πατρών Παναθηναϊκός 6η αγωνιστική (23/4): Ολυμπιακός ΠΑΟΚ/ΕΑ Πατρών, Παναθηναϊκός - Ηρακλής

    Σύμφωνα με τη νέα προκήρυξη του πρωταθλήματος μετά τη λήξη και της δεύτερης φάσης, οι δύο πρώτες ομάδες θα παίξουν στον τελικό. Όποια πετύχει τρεις νίκες θα αναδειχθεί και πρωταθλήτρια περιόδου 2004-05. Οι ημερομηνίες των τελικών: Μεγάλη Τετάρτη 27/4, Τετάρτη του Πάσχα 4/5, 7/5 και αν χρειαστεί 11/5 και 14/5.

    [06] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Χάνει τη "μάχη της Κρήτης" ο Ριβάλντο

    18/3/2005 9:51:00 μμ

    Συντάκτης:

    Τις υπηρεσίες του Βραζιλιάνου άσου Ριβάλντο θα στερηθεί οριστικά ο Ολυμπιακός στο κρισιμότατο αγώνα με τον ΌΦΗ στο Ηρακλειο, καθώς ο "Ρίμπο" τέθηκε οριστικά εκτός αποστολής, λόγω κάποιων ενοχλήσεων που ένιωσε στο πόδι. Ο ΣερβοΈλληνας τεχνικός των ερυθρολεύκων, Ντούσαν Μπάγεβιτς, φοβούμενος υποτροπή, προτίμησε να μην τον συμπεριλάβει στην 18μελή αποστολή, η οποία πεταέι αύριο γθια το Ηράκλειο με τους εξής ποδοσφαιριστές:Νικοπολίδης, Γιάννου, Μαυρογενίδης, Πάντος, Σούρερ, Ανατολάκης, Βάλλας, Κωστούλας, Στολτίδης, Καφές, Ταραλίδης, Γεωργάτος, Τζόρτζεβιτς, Φιλιππάκος, Καστίγιο, Τζιοβάνι, Οκκάς, Ντ΄ Ακόλ. Εκτός της αποστολής του Ολυμπιακού, τέθηκαν ακόμη ο τιμωρημένος Μάριτς και οι τραυματίες Βενετίδης, Γεωργιάδης.

    [07] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Έκαναν... φάουλ οι Σκοπιανοί

    18/3/2005 8:40:00 μμ

    Συντάκτης:

    Λίγη... μπάλα είπανε να παίξουνε οι βουλευτές μας σε τουρνουά που διεξήχθη στη γειτονική Τουρκία, αλλά ακόμη και στον αγωνιστικό χώρο, πολιτική δεν τους επέτρεψε να εκτονωθούνε. Η αθέτηση της συμφωνίας από την πλευρά των Σκοπίων να εμφανιστεί κάθε χώρα προς αποφυγή διπλωματικών παρεξηγήσεων, με τη φανέλα της πρωτεύουσας των χωρών τους, ώθησε τους Έλληνες βουλευτές να αποσυρθούν από τους αγώνες, αφού η γειτονική χώρα εμφανίσθηκε στο τερέν με το όνομα "Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (FYROM)". Λίγο πριν παρουσιαστεί το πρόβλημα σε 50 λεπτο φιλικό με την αντίστοιχη ομάδα της Τουρκίας στην Αττάλεια, η ομάδα των Ελλήνων βουλευτών ηττήθηκε με 5-1. Το μοναδικό ελληνικό γκολ πέτυχε με εύστοχο χτύπημα πέναλτι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Κατσιλιέρης.

    [08] Βόλεϊ

    Στις "4" του Κυπέλλου Γυναικών ΠΑΟ, Σέρρες

    18/3/2005 8:08:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 18/3/2005 10:07:59 μμ)

    Συντάκτης:

    Στα ημιτελικά του "φαϊναλ 8" Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών προκρίθηκε "με το σπαθί" της η νεοφώτιστη στην Α1 Γυναικών, Σίρις Σερρών, που πέτυχε την έκπληξη της διοργάνωσης και απέκλεισε με 3-2 (25-22, 20-25, 22-25, 25-23, 15-12) ένα από τα φαβορί για την κούπα, το Φιλαθλητικό. Έτσι στον αυριανό ημιτελικό (16:00) η ομάδα της Βούλας Σαμαρά, θα αντιμετωπίσει την κάτοχο του τίτλου ομάδα των Βριλησσίων. Το τελευταίο εισιτήριο για την 4άδα της διοργάνωσης πήρε ο Παναθηναϊκός που σε ρυθμό προπόνησης επικράτησε με 3-0 (25-17, 25-27, 25-13) του Άρη Θεσσαλονίκης. Αύριο οι "πράσινες", στο β ημιτελικό θα προσπαθήσουν να ξεπεράσουν και το εμπόδιο του διοργανωτή Απολλώνιου Κερατσινίου, για να φτάσουν στον Κυριακάτικο τελικό (16:30) που θα μεταδόσει απ ευθείας η ΕΤ1

    [09] Πολιτισμός

    Κρίσιμα τα επόμενα εικοσιτετράωρα Δύσκολες ώρες για τον "Σερ"

    18/3/2005 8:04:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ

    Στην εντατική μονάδα ιδιωτικού θεραπευτηρίου βρίσκεται και πάλι ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης. Όπως ανακοίνωσαν οι θεράποντες ιατροί ο δημοφιλής τραγουδιστής παρουσιάζει πυρετό καθώς έχει προσβληθεί από πνευμονική λοίμωξη, που σε συνδυασμό με τη βαριά αναπνευστική ανεπάρκεια και το βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό του, ανησυχούν ιδιαίτερα τους ιατρούς του, οι οποίοι χαρακτηρίζουν κρίσιμα τα επόμενα εικοσιτετράωρα. Ο "Σερ" του ελληνικού τραγουδιού στις 6 Ιανουαρίου είχε υποβληθεί σε επέμβαση για την αντιμετώπιση ανευρύσματος κοιλιακής αορτής.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 18 March 2005 - 22:03:10 UTC