Browse through our Interesting Nodes on Academic Institutions in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-03-18

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Καίει" και πάλι το πετρέλαιο
  • [02] Νέο ρεκόρ του "μαύρου χρυσού"
  • [03] Διαξιφισμοί για την Υγεία
  • [04] Αθώοι Κεντέρης, Θάνου-"Τσεκούρι" για Τζέκο
  • [05] Σημαντικές ανακαλύψεις για τον "Εγκέλαδο"
  • [06] Διαβουλεύσεις για τον βασικό μέτοχο
  • [07] Έτοιμος να παραδοθεί ο Βαβύλης
  • [08] Δίωξη κατά Καλούση
  • [09] Στο σκαμνί Ολλανδός συνεργάτης του Σαντάμ
  • [10] Περισσότεροι Βρετανοί στο Ιράκ
  • [11] Στο 6,1% το έλλειμμα το 2004
  • [12] Μάρκος εναντίον... Μάρκους
  • [13] Στο "λάκκο των λεόντων" οι γυναίκες
  • [14] Οι προημιτελικοί των "μικρότερων"
  • [15] Οι τέσσερις μάχες του Champions League
  • [16] Εισιτήρια τέλος
  • [17] Ένας ΠΑΟ στον Βοτανικό
  • [18] Ιωνικός: "Ντόπες" για τη νίκη"
  • [19] Με καλή ψυχολογία η Ολύμπια
  • [20] Σκληρές "μάχες" στο Ρέθυμνο
  • [21] Και με τη βούλα... χάλκινη η Κελεσίδου
  • [22] Ελληνικές επιτυχίες στην Πυγμαχία
  • [23] Διαζύγιο για τη δημαρχία
  • [24] Πρώτη συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

    [01] Οικονομία

    Πιο ακριβό και από την αμόλυβδη βενζίνη "Καίει" και πάλι το πετρέλαιο

    18/3/2005 6:22:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 18/3/2005 6:33:51 μμ)

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ

    Για πρώτη φορά η τιμή του πετρελαίου κίνησης ξεπέρασε την τιμή πώλησης της αμόλυβδης βενζίνης στη χώρα μας, ως απόρροια της διαρκούς ανόδου στις τιμές του μαύρου χρυσού. Παρά το γεγονός ότι ο ΟΠΕΚ αποφάσισε να αυξήσει την ημερήσια παραγωγή του, η άνοδος στην τιμή του πετρελαίου δε φαίνεται να σταματάει πυροδοτώντας φόβους των αναλυτών για νέες αυξήσεις. Στην Ελλάδα, η ξέφρενη πορεία των τιμών αναμένεται να έχει σημαντικό αντίκτυπο, δεδομένου ότι πετρέλαιο χρησιμοποιούν, εκτός από τα ταξί, τα φορτηγά, οι βιομηχανίες και οι βιοτεχνίες. Το Υπουργείο Ανάπτυξης εκτιμά ότι η αγορά λειτουργεί ομαλά. Ωστόσο, τα συνεργεία του ελέγχουν καθημερινά για κρούσματα κερδοσκοπίας, ενώ το κλειδί για την ανεύρεση των χαμηλότερων τιμών βρίσκεται στα χέρια των καταναλωτών, καθώς καλούνται να κάνουν έρευνα αγοράς πριν καταλήξουν από πού θα προμηθευτούν τα καύσιμά τους.

    Αναμένεται αύξηση της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ

    Τη νέα άνοδο των τιμών του πετρελαίου πυροδότησε η είδηση ότι τα αποθέματα των ΗΠΑ εξαντλούνται, η οποία επισκίασε την ανακοίνωση των πετρελαιοπαραγωγών χωρών.

    Σημειώνεται ότι, την Πέμπτη, ο πρόεδρος του ΟΠΕΚ, σεΐχης Αχμέντ αλ Φαντ αλ Σεμπάχ, δήλωσε ότι εάν οι τιμές συνεχίσουν να αυξάνονται, ο οργανισμός των πετρελαιοπαραγωγών χωρών θα προχωρήσει άμεσα σε συνομιλίες σχετικά με την αύξηση της παραγωγής.

    Μία ημέρα πριν, οι χώρες του ΟΠΕΚ συμφώνησαν να αυξήσουν την παραγωγή τους κατά μισό εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα προκειμένου να ανταποκριθούν στις αυξανόμενες ανάγκες.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Νέο ρεκόρ του "μαύρου χρυσού"

    [02] Οικονομία

    Νέο ρεκόρ του "μαύρου χρυσού"

    17/3/2005 9:50:00 πμ

    Συντάκτης:

    Μπορεί οι χώρες μέλη του ΟΠΕΚ να συναίνεσαν στην πρόταση της Σαουδικής Αραβίας για αύξηση του πλαφόν ημερησίας παραγωγής κατά 500.000, εντούτοις οι τιμές του μαύρου χρυσού διατήρησαν και χθες ανοδική πορεία καταγράφοντας νέο ρεκόρ. Η τιμή του αργού πετρελαίου στην αγορά της Νέας Υόρκης διαμορφώθηκε στα 56,50 δολάρια το βαρέλι, εν μέσω ανησυχιών για αδυναμία του ΟΠΕΚ να ανταποκριθεί στην υπάρχουσα ζήτηση, αλλά και για πτώση στα αμερικανικά αποθέματα βενζίνης.

    Πάντως, οι υπουργοί του ΟΠΕΚ στη διάρκεια της συνόδου τους που άρχισε χθες στο Ισφαχάν. του Ιράν, συμφώνησαν σε πρώτη φάση στην άμεση αύξηση της ημερήσιας παραγωγής στα 27,5 εκατομμύρια βαρέλια, ενώ άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο για μια ανάλογη αύξηση στο διάστημα μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου.

    Η κίνηση αυτή θεωρείται ασυνήθιστη για τα δεδομένα του οργανισμού, αλλά και για την εποχή, καθώς την άνοιξη κατά κανόνα πέφτει η ζήτηση στις μεγάλες οικονομίες. Παρόλα αυτά ακόμα κι έτσι οι οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η αύξηση της παραγωγής δεν πρόκειται να επιφέρει σημαντικές αλλαγές στις αγοράς, δεδομένου ότι ο ΟΠΕΚ ήδη παράγει δύο εκατομμύρια βαρέλια πάνω από τα επίσημα ανώτατα όρια του.

    Αυξήσεις και στην ελληνική αγορά καυσίμων

    Στο μεταξύ στη χώρα μας οι τελευταίες μετρήσεις του υπουργείου Ανάπτυξης κατέγραψαν αυξήσεις στα καύσιμα, της τάξης του 1,36% στην αμόλυβδη βενζίνη και 3,15% στο πετρέλαιο θέρμανσης.

    Έτσι λοιπόν στις 11 Μαρτίου η μέση τιμή της αμόλυβδης ήταν στα 0,82 ευρώ ανά λίτρο, από 0,809 ευρώ που ήταν στις 4 Μαρτίου. Από τις αρχές του 2004, η τιμή της αμόλυβδης έχει συνολικά αυξηθεί κατά 12,18%.

    Όσον αφορά το πετρέλαιο θέρμανσης, η μέση τιμή ήταν στα 0,491 ευρώ ανά λίτρο από τα 0,476 ευρώ ανά λίτρο στις 4 Μαρτίου, ενώ στην περιοχή της Αττικής μετρήθηκε στα 0,485 ευρώ ανά λίτρο.

    [03] Πολιτική

    Συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών στη Βουλή Διαξιφισμοί για την Υγεία

    18/3/2005 3:33:00 μμ

    Συντάκτης:

    Η υγεία και η κοινωνική αλληλεγγύη τέθηκαν επί τάπητος στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση, που έγινε στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού. Ο Κώστας Καραμανλής εξήγγειλε σειρά νομοσχεδίων, χαρακτηρίζοντας το 2005 "χρονιά μεταρρυθμίσεων", με τις οποίες επέρχονται σημαντικές αλλαγές στο ΕΣΥ και αντιμετωπίζονται τα φαινόμενα αδιαφάνειας. Παράλληλα, άσκησε κριτική στους χειρισμούς των προηγούμενων κυβερνήσεων. Για απραξία και έλλειψη κυβερνητικού έργου έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι ουδέποτε πίστεψε στο δημόσιο χαρακτήρα του συστήματος υγείας. Κριτική άσκησαν από την πλευρά τους τόσο η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, όσο και ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέκος Αλαβάνος.

    "Έτος αλλαγών και μεταρρυθμίσεων"

    "Βάζουμε τάξη στο οργανωμένο χάος στο χώρο της υγείας", τόνισε ο Πρωθυπουργός και ανακοίνωσε την κατάθεση νομοσχεδίων για θέματα πρωτοβάθμιας περίθαλψης, τον Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας, τη διαχείριση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, τη θέσπιση μέτρων προστασίας της Δημόσιας Υγείας, την κατάργηση της λίστας συνταγογράφησης, τη διαφάνεια στις προμήθειες των φορέων Υγείας, αλλά και την ορθολογική αξιοποίηση της περιουσίας του Υπουργείου.

    Κάνοντας λόγο για ελλείμματα πολιτικής και ανεπάρκειας του κράτους, ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στα άτομα με αναπηρία που δεν έχουν την οφειλόμενη αρωγή και επεσήμανε το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών, λέγοντας ότι θα συμμετάσχει ο ίδιος στην εκστρατεία κοινωνικής επανένταξης των χρηστών.

    Παράλληλα, τάχθηκε υπέρ του διαλόγου για τα θέματα της υγείας και της αλληλεγγύης, χωρίς συμβιβασμούς απέναντι σε "αντιδράσεις κατεστημένων συμφερόντων" και με στόχο να έχουν όλοι οι πολίτες "άνετη πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας".

    Τέλος, ο κ. Καραμανλής έκανε λόγο για "δραματική κατάσταση" που παρέλαβε από την προηγούμενη κυβέρνηση, αναφέροντας ως χαρακτηριστικά παραδείγματα τα χρέη των νοσοκομείων που ανέρχονται στα 2,4 δισεκατομμύρια ευρώ, τα ράντζα και την αδιαφάνεια στις προμήθειες. Όπως είπε, μέσα στον ένα χρόνο που πέρασε έγιναν βήματα για να καλυφθούν τα κενά και να δημιουργηθούν θεσμικά μέτρα για την αποκατάσταση των προβλημάτων, όπως το νέο σύστημα εφημεριών στα νοσοκομεία της Αττικής.

    "Πυρά" από τον Γ. Παπανδρέου

    Έντονη κριτική στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης που, όπως είπε, έχει επιπτώσεις και στο χώρο της υγείας, άσκησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    "Μας πείσατε ότι έχετε μάθει απ' έξω το προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ", είπε ο κ. Παπανδρέου, σχολιάζοντας την ομιλία του Πρωθυπουργού και πρόσθεσε: "σε λίγο θα το μάθουμε και εμείς και θα το λέμε παπαγαλία".

    Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε προσωπικά στον υπουργό Υγείας, Νικήτα Κακλαμάνη, χαρακτηρίζοντάς τον εγκλωβισμένο στον κατήφορο της κυβέρνησης. "Του έχετε κόψει τα πόδια", είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επεσήμανε πως ο κ. Κακλαμάνης έχει τάσεις φυγής από "το καράβι της ΝΔ που βουλιάζει".

    Παράλληλα, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έκανε λόγο για ανεκπλήρωτες υποσχέσεις και τόνισε, ότι η κυβέρνηση δεν δίνει λύσεις στα προβλήματα, πολεμά το ΕΣΥ και βάζει φωτιά στην οικονομία. Σχολιάζοντας τις εξαγγελίες Καραμανλή υποστήριξε, ότι "όλα όσα είπε ο Πρωθυπουργός είναι συνέχεια αποφάσεων των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ" και έκανε απολογισμό όσων έγιναν τα χρόνια που κυβερνούσε το κόμμα του.

    Στις επικρίσεις του κ. Παπανδρέου απάντησε κατά τη δευτερολογία του ο Πρωθυπουργός. "Αυτό που ορίσαμε ως πρόγραμμα τετραετίας θα πραγματοποιηθεί εντός της τετραετίας", διαβεβαίωσε ο κ. Καραμανλής και εξέφρασε την απορία του για την κριτική στον υπουργό Υγείας, ο οποίος ζήτησε από κάποιους να εργαστούν περισσότερο. Τέλος, επέκρινε το ΠΑΣΟΚ ότι, αντί της συναίνεσης, επιλέγει την ισοπέδωση και την παραποίηση της αλήθειας.

    ΚΚΕ - ΣΥΝ: δημόσιο σύστημα υγείας

    Διαδεχόμενη τον κ. Παπανδρέου στο βήμα της Βουλής, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ επεσήμανε την ανάγκη δημόσιο σύστημα υγείας, το οποίο θα είναι δωρεάν, καθολικό και σύγχρονο.

    "Το ΕΣΥ δεν πρέπει να αποκλείει κανέναν, ανεξάρτητα εάν εργάζεται ή όχι, αν ζει στην πόλη ή στην ύπαιθρο, εάν είναι Έλληνας πολίτης ή ξένος και οι υπηρεσίες του δεν πρέπει να καθορίζονται από την τσέπη του καθενός", είπε χαρακτηριστικά η κ. Παπαρήγα.

    Επίσης, κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι διατήρησε την πολιτική Υγείας του ΠΑΣΟΚ και για το λόγο αυτό έκανε μόνο φραστική και όχι ουσιαστική κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση.

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΥΝ χαρακτήρισε την υγεία "μεγάλο ασθενή" και παραδέχθηκε ότι υπάρχει κινητικότητα από την πλευρά της κυβέρνησης. Επίσης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρωτοβουλία να διεξαχθεί η συζήτηση, λέγοντας, ωστόσο, ότι "είναι μια ευκαιρία να βλέπουμε τον Πρωθυπουργό στη Βουλή".

    Ο κ. Αλαβάνος υποστήριξε τον δημόσιο χαρακτήρα του συστήματος υγείας και χαρακτήρισε υδροκεφαλικό και συγκεντρωτικό το ΕΣΥ, αναφερόμενος στις διορισμένες με κομματικά κριτήρια, όπως είπε, διοικήσεις των νοσοκομείων που παρεμβαίνουν στο επιστημονικό και νοσηλευτικό έργο των γιατρών. Επίσης, έκανε λόγο για τάσεις εμπορευματοποίησης του συστήματος υγείας, που είναι καταστροφικές για το ίδιο.

    Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΥΝ ζήτησε προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για το θέμα της ανεργίας, πρόταση που έγινε αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Επί τάπητος η Υγεία

    [04] Αθώοι Κεντέρης, Θάνου-"Τσεκούρι" για Τζέκο

    18/3/2005 7:24:00 μμ

    Συντάκτης:

    Η δικαίωση για τους Ολυμπιονίκες Κώστα Κεντέρη και Κατερίνα Θάνου για τη γνωστή υπόθεση ντόπινγκ είναι γεγονός. Πριν από λίγο η πειθαρχική επιτροπή του ΣΕΓΑΣ, κατά τη συνεδρίασή της αποφάσισε να απαλλάξει λόγω αμφιβολιών τους Ολυμπιονίκες, όχι όμως και τον προπονητή τους, Χρήστο Τζέκο. Με πλειοψηφία 4-1 επέβαλε στον προπονητή κ. Τζέκο, ποινή αποκλεισμού τεσσάρων χρόνων από κάθε αθλητική δραστηριότητα. Μετά από αυτή την απόφαση του ΣΕΓΑΣ, αν επικυρωθεί και από την IAAF, τότε οι δύο αθλητές μας θα αποκτήσουν ξανά το δικαίωμα να συμμετέχουν κανονικά στους αγώνες.

    [05] Τεχνολογία

    Φέρνει και πάλι στο φως το Cassini Σημαντικές ανακαλύψεις για τον "Εγκέλαδο"

    18/3/2005 5:14:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΒΒC

    Δεν έχουν τέλος οι σημαντικές ανακαλύψεις που φέρνει στο φως το διαστημικό αεροσκάφος της NASA, Cassini. Πριν λίγες ημέρες το ειδικό μαγνητόμετρο που φέρει πάνω του εντόπισε την ύπαρξη ατμόσφαιρας στο δορυφόρο του Κρόνου, Εγκέλαδο, προκαλώντας έκπληξη στους επιστήμονες, δεδομένου ότι η βαρύτητά του είναι ιδιαίτερα ασθενής ώστε να έχει τη δυνατότητα να συγκρατεί για πολύ την ατμόσφαιρα που τον περιβάλλει. Έτσι, οι ερευνητές καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι το γεγονός αυτό οφείλεται σε παράγοντες που ανεφοδιάζουν τον δορυφόρο με ατμόσφαιρα. Ως πιθανούς παράγοντες που δημιουργούν την ατμόσφαιρα, οι επιστήμονες κατονομάζουν τις εκρήξεις ηφαιστείων, τους θερμοπίδακες ή τα διάφορα αέρια που απελευθερώνονται από το εσωτερικό του ουράνιου σώματος.

    Η πρώτη φορά που διαστημικό αεροσκάφος εντόπισε ατμόσφαιρα στον Εγκέλαδο ήταν στις 17 Φεβρουαρίου και κατόπιν στις 9 Μαρτίου, όταν το Cassini πέρασε πολύ κοντά από τον δορυφόρο.

    Αν και το 1981, το διαστημικό αεροσκάφος Voyager πέρασε σε απόσταση μόλις 90.000 χλμ από τον Εγκέλαδο, δεν κατάφερε να εντοπίσει την ύπαρξη της ατμόσφαιρας, γεγονός που κάνει τώρα τους επιστήμονες να πιστεύουν ότι είτε το Voyager δεν είχε τα κατάλληλα όργανα για μια τέτοια ανακάλυψη είτε ότι μεσολάβησε κάτι από το 1981 μέχρι σήμερα.

    Το μαγνητόμετρο του Cassini είναι ειδικά σχεδιασμένο για να μετράει τις διαστάσεις και την κατεύθυνση των μαγνητικών πεδίων που περιβάλλουν τον Κρόνο και τους δορυφόρους του.

    Ο τρόπος με τον οποίο τα ιονισμένα μόρια των αερίων, που απομακρύνονται από τον δορυφόρο, συμπεριφέρονται στις γραμμές του μαγνητικού πεδίου, οδηγούν τους επιστήμονες στο συμπέρασμα ότι υπάρχει ένα στρώμα υδρατμών που περιβάλλει τον Εγκέλαδο.

    "Βλέπουμε ότι τα μαγνητικά πεδία λυγίζουν σαν να καλύπτουν τον δορυφόρο", εξηγεί ο καθηγητής Σταν Κόουλεϊ, προσθέτοντας ότι εάν δεν υπήρχε ατμόσφαιρα, οι μαγνητικές γραμμές θα περνούσαν κατευθείαν μέσα από τον δορυφόρο.

    Εκτός από τις εκτιμήσεις των επιστημόνων, σχετικά με τις νέες ανακαλύψεις, φαίνεται ότι το Cassini έχει ακόμη να αποκαλύψει σημαντικά μυστικά του πλανήτη με τους εντυπωσιακούς δακτυλίους.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Τιτάνας "καλεί" Γη

    Το Cassini "έπιασε" Κρόνο

    Το νέο "δαχτυλίδι" του Κρόνου

    Νέα φεγγάρια στον Κρόνο

    Διαστημικές αστραπές στον Κρόνο

    Σκόνη και πάγος "στεφανώνουν" τον Κρόνο

    Στα δαχτυλίδια του Κρόνου

    [06] Πολιτική

    Τρεις μέρες πριν τη συνάντηση Παυλόπουλου - Γκρίβι Διαβουλεύσεις για τον βασικό μέτοχο

    18/3/2005 4:34:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ - ΝΕΤ 105.8 - ΝΕΤ

    Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να πολεμήσει τη διαπλοκή επανέλαβαν ο Πρωθυπουργός και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τρεις ημέρες πριν τη συνάντηση στις Βρυξέλλες του υπουργού Εσωτερικών, Προκόπη Παυλόπουλου, με τον αρμόδιο Επίτροπο, Τσαρλς Μακ Γκρίβι, για τον βασικό μέτοχο. "Εμείς δεσμευτήκαμε στον αγώνα για διαφάνεια", τόνισε ο κ. Καραμανλής, απαντώντας στη Βουλή σε παρατήρηση του Γιώργου Παπανδρέου ότι θλίβεται να βλέπει τον Πρωθυπουργό της χώρας να πηγαινοέρχεται στις Βρυξέλλες. Επίσης, ο κ.Καραμανλής είπε ότι υπερασπίζεται το Σύνταγμα και το άρθρο 14, που ψηφίστηκε από όλους και κατέληξε: "ο καθένας ας αποφασίσει με τη στάση του με ποιούς συμμαχεί και ποιούς υποστηρίζει". Κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο Θοδωρής Ρουσόπουλος διευκρίνισε πως η Κομισιόν προβάλλει ενστάσεις για το άρθρο 14 παράγραφος 9 του ελληνικού Συντάγματος και όχι για εκτελεστικούς νόμους.

    "Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις"

    Όπως επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, οι διαβουλεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συνεχίζονται. Μάλιστα, για το λόγο αυτό, ο κ. Ρουσόπουλος αρνήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση για το αν η κυβέρνηση σκοπεύει να τροποποιήσει τον νόμο. "Όταν βρίσκεσαι σε διαπραγμάτευση δεν συζητάς τέτοια πράγματα. Υπερασπίζεσαι το εθνικό σου συμφέρον και το εθνικό σου Σύνταγμα", τόνισε χαρακτηριστικά.

    Παράλληλα, ο κ. Ρουσόπουλος υποστήριξε πως σε δύσκολη θέση βρίσκονται κάποια συμφέροντα και όχι η κυβέρνηση, ενώ διέψευσε τις πληροφορίες ότι υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ κυβερνητικών στελεχών για το θέμα του βασικού μετόχου.

    Ως προς την εφαρμογή του νόμου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι διανύουμε το μεταβατικό στάδιο, ενώ, σε ειδικότερη ερώτηση που αφορούσε το ενδεχόμενο παράτασης του μεταβατικού χρόνου, ο κ. Ρουσόπουλος επικαλέστηκε τη διαπραγματευτική εκκρεμότητα και δεν απάντησε.

    "Περιμένουμε την επίσκεψη του υπουργού και των εμπειρογνωμόνων. Θα ακούσουμε τις απόψεις της ελληνικής κυβέρνησης και εκεί θα ληφθεί η απόφαση", δήλωσε ο Κύπριος Επίτροπος στην ΕΕ, Μάρκος Κυπριανού, μετά από συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό.

    Στο θέμα του βασικού μετόχου αναφέρθηκε και η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας στην εκπομπή "Πρώτη Γραμμή" της ΝΕΤ. Όπως υποστήριξε, η νομοθεσία της χώρας δεν θα πρέπει να εναρμονίζεται στο κοινοτικό δίκαιο, όταν θεωρούμε μια πολιτική σωστή. "Χρειάζεται και απειθαρχία", είπε χαρακτηριστικά η κ. Παπαρήγα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Κινητικότητα για το βασικό μέτοχο

    [07] Κοινωνία

    Δηλώνει ο δικηγόρος του Έτοιμος να παραδοθεί ο Βαβύλης

    18/3/2005 4:13:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Την πρόθεση να εμφανιστεί όταν θα έχει κοπάσει ο θόρυβος έχει ο Απόστολος Βαβύλης δήλωσε ο δικηγόρος του, Γιάννης Βλάχος, προσθέτοντας ότι είναι έτοιμος από καιρό να παραδοθεί στις Αρχές. Όπως υποστήριξε ο δικηγόρος του, ο Βαβύλης θέλει να παραδοθεί αλλά φοβάται για την ασφάλειά του, ενώ τόνισε ότι ο πελάτης του δε διαπραγματεύεται με κανέναν. Ο κ. Βλάχος υποστήριξε, επίσης, ότι ο ρόλος του Βαβύλη είναι μικρότερος από αυτόν που εμφανίζουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Την ίδια ώρα, Άρειος Πάγος και Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, βρίσκονται σε ανοικτή γραμμή για το συντονισμό των ενεργειών, στην υπόθεση Βαβύλη, ενώ οι δικαστικές Αρχές εκτιμούν ότι ο Βαβύλης μετακινείται διαρκώς από χώρα σε χώρα για να μη συλληφθεί και τον καλούν να παραδοθεί.

    Μιλώντας στη ΝΕΤ, ο συνήγορος του Βαβύλη υποστήριξε ότι ο πελάτης του συνεργάστηκε με τη δίωξη ναρκωτικών αλλά δεν υπήρξε μυστικός πράκτορας.

    Πάντως, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία σαφής ένδειξη για το πού βρίσκεται ο "άνθρωπος με τα χίλια πρόσωπα", παρά τις προηγούμενες αισιόδοξες εκτιμήσεις ότι είναι θέμα χρόνου η σύλληψή του. Μάλιστα, δικαστικές πηγές χαρακτηρίζουν "σενάρια επιστημονικής φαντασίας" τις φήμες που θέλουν το Βαβύλη να βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας.

    Τέλος, οι ίδιες δικαστικές πηγές εκτιμούν ότι τώρα είναι καλή συγκυρία να παραδοθεί ο Βαβύλης αφού, όπως επισημαίνουν, εναντίον του εκκρεμεί μόνο το ένταλμα σύλληψης του 2004 που αφορά την παλιά υπόθεση κατοχής ναρκωτικών για την οποία έχει ήδη δικαστεί σε κάθειρξη 13 χρόνων με 15ετή αναστολή.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Εν αναμονή νέων διώξεων

    [08] Κοινωνία

    Εύρημα σε λογαριασμό του Γιοσάκη Δίωξη κατά Καλούση

    18/3/2005 2:45:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8

    Την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του Προέδρου Πρωτοδικών, Ευάγγελου Καλούση, παρήγγειλε την Παρασκευή στον εισαγγελέα Εφετών, Κυριάκο Καρούτσο, ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γιώργος Σανιδάς. Συγκεκριμένα, στον Καλούση θα απαγγελθούν κατηγορίες για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα σε βαθμό κακουργήματος, καθώς και για τα πλημμελήματα της δωροδοκίας κατά συρροή, απόπειρας εκβίασης, παράβασης καθήκοντος και διευκόλυνσης προώθησης αλλοδαπών γυναικών. Παράλληλα, οι αρχές του Εφετείου θα προωθήσουν το αίτημα δικαστικής συνδρομής στις ελβετικές αρχές για άνοιγμα λογαριασμών, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο Καλούσης έχει καταθέσεις. Στο μεταξύ, ένα εντυπωσιακό εύρημα φαίνεται να προκύπτει από το "άνοιγμα" λογαριασμού του προφυλακισμένου Γιοσάκη στην "Εμπορική", μετά από εντολή τού κ. Σανιδά.

    Ποσό από γυναίκα δικαστή

    Σειρά κατηγοριών θα απαγγελθούν και εναντίον του δικηγόρου Θεσσαλονίκης, Γεώργιου Νικολακόπουλου - πρώην δικηγόρος του Ιάκωβου Γιοσάκη - και του επιχειρηματία νυχτερινών κέντρων, Ευστράτιου Βαλυράκη.

    Συγκεκριμένα, στον λογαριασμό του Γιοσάκη βρέθηκε ποσό ύψους 3.000 ευρώ, που φέρεται να κατέθεσε, το 2003, γυναίκα δικαστής , η οποία ήδη ελέγχεται από τον Άρειο Πάγο.

    Έτσι, η δικαστική έρευνα για τον αρχιμανδρίτη επεκτείνεται πέραν το θέματος των ευνοϊκών αποφάσεων υπέρ του και στο ενδεχόμενο πληρωμής του από δικαστικούς λειτουργούς.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Εν αναμονή νέων διώξεων

    [09] Κόσμος

    Για συνέργια σε εγκλήματα πολέμου στο Ιράκ Στο σκαμνί Ολλανδός συνεργάτης του Σαντάμ

    18/3/2005 5:18:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: BBC - Reuters

    Ενώπιον δικαστηρίου του Ρότερνταμ οδηγήθηκε την Παρασκευή ένας Ολλανδός επιχειρηματίας, ο Φρανς φαν Άνραατ, κατηγορούμενος για συνέργια σε εγκλήματα πολέμου και πράξεις γενοκτονίας, που διέπραξε στο Ιράκ το καθεστώς του Σαντάμ Χουσεΐν. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Άνραατ βοήθησε το ιρακινό καθεστώς στην παρασκευή δηλητηριωδών αερίων, που χρησιμοποιήθηκαν εναντίον των Κούρδων στα τέλη της δεκαετίας του 1980. Πιο συγκεκριμένα, ο 62χρονος επιχειρηματίας φέρεται ότι πούλησε χημικές ουσίες, οι οποίες αργότερα χρησιμοποιήθηκαν στην παρασκευή αερίου μουστάρδας και άλλων αερίων που επηρεάζουν το νευρικό σύστημα, με τα οποία οι δυνάμεις του Σαντάμ εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον της πόλης Χαλάμπτζα το 1988, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι. Οι αρχές υποστηρίζουν πως έχουν αδιάσειστα στοιχεία που αποδεικνύουν την ενοχή του, ενώ ο ίδιος δηλώνει ότι δεν συνέβαλε στην επίθεση.

    "Δεν συνέβαλα στην επίθεση"

    Ο Άνραατ είναι ο πρώτος Ολλανδός πολίτης που κατηγορείται για γενοκτονία και έπεσε στα χέρια τον αρχών τον περασμένο Δεκέμβριο στο Άμστερνταμ.

    Ο ίδιος δηλώνει αθώος. Μιλώντας στην ολλανδική τηλεόραση παραδέχθηκε πως πούλησε χημικά, αρνήθηκε, όμως, ότι γνώριζε για ποιό σκοπό χρησιμοποιήθηκαν. Επίσης, σε συνέντευξή του στο ολλανδικό περιοδικό "Revu" το 2003 χαρακτήρισε σοκ την επίθεση εναντίον της Χαλάμπτζα, αρνήθηκε ότι συντέλεσε σε αυτή και αναρωτήθηκε: "πόσα προϊόντα, όπως οι σφαίρες, κατασκευάζουμε στην Ολλανδία";

    Σύμφωνα με την πολιτική αγωγή, τα Ηνωμένα Έθνη χαρακτηρίζουν τον Άνραατ ως έναν από τους πιο σημαντικούς μεσάζοντες που βοήθησαν το καθεστώς του Σαντάμ Χουσεϊν να προμηθευτεί επικίνδυνες χημικές ουσίες.

    Σημειώνεται, πως ο 62χρονος καταζητούταν από το 1989 για παραβίαση των κανόνων εξαγωγής προϊόντων. Ζούσε στο Ιράκ για περισσότερα από δέκα χρόνια, μέχρι την εισβολή των Αμερικανών και των συμμάχων τους, που οδήγησε στην ανατροπή του Χουσεΐν.

    [10] Ιράκ

    Σε περίπτωση που χρειαστεί Περισσότεροι Βρετανοί στο Ιράκ

    18/3/2005 12:52:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Η Βρετανία έχει τη δυνατότητα να στείλει περισσότερους στρατιώτες στο Ιράκ εάν αυτό καταστεί αναγκαίο, ύστερα από μια πιθανή αποχώρηση των ιταλικών δυνάμεων, δήλωσε την Παρασκευή ο αρχηγός του βρετανικού στρατού. Ο στρατηγός Σερ Μάικ Τζάκσον σε συνέντευξή του στο ΒΒC τόνισε, ωστόσο, ότι πρόκειται "για ένα υποθετικό ζήτημα" καθώς υπάρχει σύγχυση όσον αφορά τα σχέδια της Ιταλίας. Ο στρατηγός Τζάκσον προέβλεψε εξάλλου ότι οι βρετανικές δυνάμεις θα παραμείνουν στο Ιράκ για "ένα μεγάλο διάστημα". Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 8.500 στρατιώτες σταθμεύουν τώρα στο νότιο Ιράκ.

    "Ζήτημα της κάθε χώρας"

    Οι δηλώσεις του Ιταλού πρωθυπουργού στις αρχές της εβδομάδας για "προοδευτική αποχώρηση", προκάλεσε φόβους στο Λονδίνο ότι ίσως χρειαστεί να καλύψει η Βρετανία το κενό.

    Ο Βρετανός στρατηγός τόνισε ότι είναι θέμα της κάθε χώρας να αποφασίσει για τα στρατεύματά της.

    Σύμφωνα με το στρατηγό Τζάκσον, "θα περάσει πολύς καιρός" μέχρι να μπορέσουν να αποχωρήσουν τα βρετανικά στρατεύματα.

    "Η πολυεθνική δύναμη θα μπορέσει να αποχωρήσει μόνον όταν οι ιρακινές δυνάμεις καταφέρουν να σταθούν στα πόδια τους", πρόσθεσε.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αποχωρούν οι Ιταλοί

    [11] Οικονομία

    "Κληρονομιά του ΠΑΣΟΚ" Στο 6,1% το έλλειμμα το 2004

    18/3/2005 1:33:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Στο 6,1%, αυξημένο κατά μία ποσοστιαία μονάδα, διαμορφώθηκε το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας μας το 2004, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat. Το δημόσιο χρέος διαμορφώθηκε το περασμένο έτος στο 110,5% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος, χωρίς ακόμη - όπως επισημαίνεται - να έχουν οριστικοποιηθεί οι δαπάνες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Με αφορμή την ανακοίνωση των δημοσιονομικών στοιχείων από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, το υπουργείο Οικονομίας υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ότι τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν είναι η κληρονομιά της δημοσιονομικής αταξίας που άφησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.

    Στενή συνεργασία

    Η κυβέρνηση, προσθέτει η ανακοίνωση, συνεργάζεται πλέον στενά με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο της πολιτικής διαφάνειας που ακολουθεί σταθερά για την αντιμετώπιση εκκρεμοτήτων του παρελθόντος, οι οποίες αφορούν στην καταγραφή των εισροών κοινοτικών πόρων και στη μη οριστικοποίηση των χρεών των νοσοκομείων των προηγούμενων ετών και των δαπανών για τους Ολυμπιακούς αγώνες.

    Σχετικά Links:

    Eurostat

    [12] Βόλεϊ

    Μάρκος εναντίον... Μάρκους

    18/3/2005 6:20:00 μμ

    Συντάκτης:

    Μία αγωνιστική πριν από την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου της Α1 ανδρών ο Αργεντινός διεθνής Μάρκος Μιλίνκοβιτς του Ολυμπιακού, προηγείται με την ολοκλήρωση της 21ης αγωνιστικής στο έπαθλο Forthnet με 87 βαθμούς και είναι πολύ κοντά στη νίκη, που θα του χαρίσει μία νέα προσωπική ιστοσελίδα. Ακολουθεί με 82 βαθμούς ο Σουηδός άσος του Πανελληνίου Μάρκους Νίλσον, ενώ τρίτος με έναν βαθμό λιγότερο, 81π είναι ο Αμερικανός διαγώνιος του Ηρακλή Στανλεϊ Κλεϊτον. Κορυφαίος Έλληνας αθλητής στην κατάταξη είναι ο διεθνής της ΕΑΠ, Νίκος Ρουμελιώτης, που βρίσκεται στην 4η θέση με 80 πόντους.

    Η βαθμολογία για την 21η αγωνιστική

    Ολυμπιακός Νίκαια 3-0 Χριστοφιδέλης 6, Μιλίνκοβιτς 5, Ντιρσέου 4, Τσακιρόπουλος 3, Κουρνέτας 2, Αγκάμεζ 1.

    ΠΑΟ Ηρακλής 1-3 Μπολ 6, Ανδρεάδης 5, Στάνλευ 4, Νοβότνυ 3, Κράβαρικ 2, Γκιούρδας 1.

    Ορεστιάδα ΕΑΠ 0-3 Πέτκοβιτς 6, Πέτρογλου 5, Μπεκιάρης 4, Κυριαζής 3, Ράντιτς 2, Ρουμελιώτης Π. 1.

    Πανελλήνιος Παγκράτι 1-3 Μπέλος 6, Κοβάτσεφ 5, Νίλσον 4, Σουλτανόπουλος 3, Βούγιοβιτς 2, Κυριακίδης 1.

    ΠΑΟΚ Ρέθυμνο 3-0 Πορέγιο 6, Νάγκα 5, Προύσαλης 4, Μλιάκοφ 3, Χαριτωνίδης 2, Μητρούδης 1.

    Μίλων Εθνικός Αλ. 2-3 Κίτσιος 6, Στιβαχτής 5, Ντήλ 4, Καραγιάννης 3, Πόποβιτς 2, Σαμαράς 1.

    [13] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Στο "λάκκο των λεόντων" οι γυναίκες

    18/3/2005 5:59:00 μμ

    Συντάκτης:

    Δύσκολη ήταν η κλήρωση των προκριματικών ομίλων της ευρωπαϊκής ζώνης, του 5ου Παγκόσμιου Κυπέλλου Γυναικών, για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, καθώς η κληρωτίδα έφερε αντιμέτωπες τις διεθνείς με υπερδυνάμεις του αθλήματος. Τα "ελληνικά χρώματα" στην παρθνεική τους εμφάνιση σε αντίστοιχη διοργάνωση, θα κληθούν να αντιμετωπίσουν στο πλαίσιο του 1ου προκριματικού ομίλου τα αντίστοιχα συγκροτήματα της Νορβηγίας, της Ιταλίας, της Ουκρανίας και της Σερβίας/Μαυροβουνίου. Αντίθετα πιο βατή ήταν η κλήρωση της 1η φάση των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νεανίδων 2005-2006, καθώς η Εθνική κληρώθηκε στον 1ο όμιλο, μαζί με τις Ουγγαρία, Βέλγιο και Βουλγαρία.

    Μεγάλη η πρόοδος του γυναικείου ποδοσφαίρου

    Προβληματισμένος εμφανίστηκε στις δηλώσεις του μετά την κλήρωση ο τεχνικός των εθνικών ομάδων γυναικών, Δημήτρης Μπατσίλας, καθώς στο δρόμο των κοριτσιών του θα βρεθούν πανίσχυρες ομάδες του γυναικείου ποδοσφαιρικού στερεώματος. "Είναι η πρώτη φορά που η εθνική Γυναικών συμμετέχει στην Α΄ Κατηγορία, γεγονός που καταδεικνύει τη μεγάλη πρόοδο του γυναικείου ποδοσφαίρου στη χώρα μας. Οι ομάδες που θα κληθούμε ν΄ αντιμετωπίσουμε είναι δύσκολες.

    Η Νορβηγία ανήκει στις υπερδυνάμεις του παγκόσμιου γυναικείου ποδοσφαίρου, ενώ και η Ιταλία τα τελευταία χρόνια συγκαταλέγεται ανάμεσα στις καλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες. Πιστεύω ότι η Σερβία είναι στα μέτρα μας και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε στους αγώνες αυτούς θετικά αποτελέσματα. Η ομάδα μας θα ανανεωθεί σε σημαντικό βαθμό. Ο κορμός της θ' αποτελείται από κάποιες παίκτριες που αγωνίστηκαν στους Ολυμπιακού Αγώνες της Αθήνας, ενώ στα πλάνα μου είναι να καλέσω κορίτσια από την εθνική Νεανίδων. Στόχος για τους συγκεκριμένους αγώνες είναι οι παίκτριες να αποκομίσουν εμπειρίες.

    Η εθνική Νεανίδων έχει κάνει άλματα προόδου και θεωρώ ότι έχει τις δυνατότητες να προκριθεί στη 2η προκριματική φάση, κάτι που έκανε εφέτος. Εχει προκριθεί και θα παίξει από 22 έως 29 Απριλίου στην Ολλανδία με Ολλανδία, Ουαλία και Φινλανδία" σχολίασε ο κ. Μπατσίλας.

    [14] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Οι προημιτελικοί των "μικρότερων"

    18/3/2005 3:01:00 μμ

    Συντάκτης:

    Το σημαντικότερο παιχνίδι που βγήκε για την φάση των 8 της δεύτερης τη τάξει Ευρωπαϊκής διοργάνωσης, είναι αυτό ανάμεσα στη Νιούκαστλ και την Σπόρτινκ Λισσαβόνας. Η Αούστρια Βιέννης θα αντιμετωπίσει την Πάρμα και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα αγωνιστεί για την πρόκριση με την Οσέρ. Τέλος η Αλκμάαρ θα γνωρίσει την αντίπαλο της από την αναμέτρηση του επαναληπτικού της Κυριακής, μεταξύ της Στεάουα Βουκουρεστίου και της Βιγιαρεάλ. Οι πρώτες αναμετρήσεις θα διεξαχθούν στις 7 Απριλίου και οι αγώνες ρεβάνς στις 14 Απριλίου

    ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ

    1. Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία) ή Βιγιαρεάλ (Ισπανία)-Αλκμάαρ (Ολλανδία)

    2. ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσίας)-Οσέρ (Γαλλία)

    3. Νιούκαστλ (Αγγλία)-Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Πορτογαλία)

    4. Αούστρια Βιέννης (Αυστρία)-Πάρμα (Ιταλία)

    ΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ (τα πρώτα παιχνίδια θα διεξαχθούν 28 Απριλίου και οι αγώνες ρεβάνς στις 5 Μαϊου)

    Νικητής 4-Νικητής 2

    Νικητής 3-Νικητής 1

    Οι ομάδες που θα πάρουν το «εισιτήριο» της πρόκρισης από τους δύο ημιτελικούς θα διεκδικήσουν το τρόπαιο του Κυπέλλου UEFA στον τελικό της 18ης Μαϊου, ο οποίος θα διεξαχθεί στο στάδιο «Ζοζέ Αλβαλάδε» της Λισαβόνας.

    [15] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Οι τέσσερις μάχες του Champions League

    18/3/2005 1:34:00 μμ

    Συντάκτης:

    Μία Ιταλική μάχη, μία Αγγλοιταλική, μία Γερμανοαγγλική και μία "αμφίρροπη", ολοκλήρωσαν το κουαρτέτο των τεσσάρων αναμετρήσεων για την προημιτελική φάση του Champions League και η οποία έγινε στη Νιόν της Ελβετίας. Η "σύγκρουση" μεταξύ της Μίλαν και της Ίντερ κλέβει την παράσταση στην Ιταλία. Η τρίτη ομάδα για τους Ιταλούς είναι η Γιουβέντους, η οποία σε διπλούς αγώνες θα αντιμετωπίσει την Λίβερπουλ, ενώ η ομάδα του Μουρίνιο Τσέλσι, θα αντιμετωπίσει ένα ακόμα ντέρμπι μετά την Μπαρτσελόνα, αυτό των "Βαυαρών" της Μπάγερν Μονάχου. Η τέταρτη αναμέτρηση περιλαμβάνει τις δύο "σταχτοπούτες" του θεσμού, ανάμεσα στα "λιοντάρια" της Λυόν και την Ολλανδική Αϊντχόφεν. Οι πρώτες αναμετρήσεις θα διεξαχθούν 5-6 Απριλίου και οι αγώνες ρεβάνς 12-13 Απριλίου.

    Η προημιτελική φάση

    1. Λίβερπουλ (Αγγλία)-Γιουβέντους (Ιταλία)

    2. Μίλαν (Ιταλία)-Ιντερ (Ιταλία)

    3. Λιόν (Γαλλία)-Αϊντχόβεν (Ολλανδία)

    4. Τσέλσι (Αγγλία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)

    ΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ (τα πρώτα παιχνίδια θα διεξαχθούν 26-27 Απριλίου και οι αγώνες ρεβάνς 3-4 Μαϊου)

    Νικητής 4-Νικητής 1

    Νικητής 2-Νικητής 3

    Οι ομάδες που θα πάρουν το "εισιτήριο" της πρόκρισης από τους δύο ημιτελικούς θα διεκδικήσουν το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ στον τελικό της 25ης Μαϊου, ο οποίος θα διεξαχθεί στο στάδιο "Ατατούρκ" της Κωνσταντινούπολης.

    Πιο ξεκούραστοι οι Γερμανοί

    Αισιοδοξία, ελπίδες, ενθουσιασμός, προβληματισμός αλλά και γενικότερα ανάμικτα συναισθήματα έκρυβαν στις δηλώσεις τους οι πρωταγωνιστές των ομάδων της προημιτελικής φάσης του Τσάμπιονς Λίγκ, λίγες ώρες μετά την κλήρωση των ζευγαριών των "8" της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

    Για τον προπονητή της γερμανικής Μπάγερν Μονάχου, Φέλιξ Μάγκατ που θα κληθεί μέσα σε λίγες εβδομάδες να ξαναμπεί στο αεροπλάνο για την Αγγλία, αφού μετά τον αποκλεισμό της Άρσεναλ καλείται να εξουδετερώσει άλλη μία εκπρόσωπο της πρέμιερ λίγκ, την Τσέλσι. "Είμαστε ευχαριστημένοι που το πρώτο ματς γίνεται στο Λονδίνο κι έχουμε τη ρεβάνς στην έδρα μας. Το μεγάλο πλεονέκτημα των γερμανικών ομάδων έναντι των αγγλικών είναι ότι εμείς ξεκουραστήκαμε το χειμώνα. Θεωρώ ότι στη δεδομένη χρονική στιγμή βρισκόμαστε σε καλύτερη κατάσταση από την Τσέλσι. Δε νομίζω ότι η Τσέλσι είναι σε τόσο μεγάλη φόρμα, όσο πριν από τρεις μήνες. Τους αντιμετωπίζουμε στην κατάλληλη στιγμή και είμαι αισιόδοξος ότι θα περάσουμε στον επόμενο γύρο" τόνισε ο τιμονιέρης των Βαυαρών.

    Από την άλλη πλευρά , ο γενικός διευθυντής του λονδρέζικου συλλόγου Πίτερ Κένιον, δεν έδειξε να εκπλήσσεται από τον αντίπαλο, αφού όπως δήλωσε η ομάδα του έχει ήδη "διαβάσει" όλους τους πιθανούς της αντιπάλους: "Θα γίνουν σπουδαίοι αγώνες. Όταν βρίσκεσαι στους προημιτελικούς, δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια κι είμαστε πολύ χαρούμενοι που συμμετέχουμε σ΄ αυτή τη φάση. Οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε τη Μπάγερν με το δέοντα σεβασμό. Πρόκειται για μια ομάδα που έχει κατακτήσει τέσσερις φορές το κύπελλο πρωταθλητριών, τρεις εκ των οποίων συνεχόμενες. Πιστεύω πως το γεγονός ότι δίνουμε εντός έδρας τον πρώτο αγώνα είναι εντελώς αδιάφορο για τον Ζοζέ Μουρίνιο. Θα είναι μια μεγάλη βραδιά για το Λονδίνο. Είχαμε ήδη μελετήσει όλους τους πιθανούς αντιπάλους και φυσικά από σήμερα θα ξεκινήσουμε να δουλεύουμε πάνω στο συγκεκριμένο".

    Ούτε κρύο, ούτε ζέστη για τον "εμφύλιο"

    Με ανοιχτά χαρτιά θα παίξουν οι ιταλικές ομάδες Ίντερ και Μίλαν στον εμφύλιο του Μιλάνου καθώς οι δύο ομάδες είναι γνώριμες από τις μεταξύ τους αναμετρήσεις για το καμπιονάτο. Έτσι στο άκουσμα της συμπολίτισσας Μίλαν, ο τεχνικός της ίντερ, Ρομπέρτο Μαντσίνι, φάνηκε αδιάφορος. " Ούτε κρύο, ούτε ζέστη Δεν είχα καμία συγκεκριμένη αντίδραση όταν έμαθα ότι θα αντιμετωπίσουμε τη Μίλαν. Για να κατακτήσει κανείς το Τσάμπιονς Λιγκ, αργά ή γρήγορα θα πρέπει να ξεπεράσει τέτοιους αντιπάλους. Αν μπορούσα να επιλέξω, θα ήθελα να αποφύγω τη Μίλαν, όπως και τη Γιουβέντους κυρίως λόγω της πίεσης που υπάρχει σε τέτοια ντέρμπι", τόνισε ο τεχνικός των "νερατζούρι" σε αντίθεση με τον τερματοφύλακα της ομάδας, Τόλντο ο οποίος έριξε το γάντι στη Μίλαν: "Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα. Αυτοί ήθελαν να μας αποφύγουν στην κλήρωση. Για ποιο λόγο; Αυτοί ξέρουν..."

    Αντίθετα η επανάληψη των ημιτελικών του Τσάμπιονς Λίγκ 2003, δεν πολυάρεσε στον προπονητή της Μίλαν, Κάρλο Αντσελότι: "Όλοι θέλαμε να αποφύγουμε ένα ντέρμπι του Μιλάνου. Πάντως, πιστεύω ότι η ατμόσφαιρα θα είναι διαφορετική σε σύγκριση με τους ημιτελικούς πριν από δύο χρόνια.Τώρα είναι απαραίτητο να ηρεμήσουμε και να συγκεντρωθούμε απόλυτα σε αυτούς τους δύο αγώνες".

    Ξύπνησαν μνήμες Χεϊζελ

    Είκοσι χρόνια μετά την τραγωδία του τελικού του "Χεϊζελ", όπου 39 φίλαθλοι , στην έχασαν τη ζωή τους σε συμπλοκές, Γιουβέντους και Λίβερπουλ θα τεθούν αντιμέτωπες για μία θέση στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λίγκ. Το γεγονός αυτό δεν ανησυχεί το γενικό διευθυντή της Λίβερπουλ, Ρικ Πάρι ο οποίος τόνισε ότι "πλέον υπάρχει στενή φιλιά ανάμεσα στους δύο συλλόγους και τους οπαδούς τους. Έχουν περάσει 20 χρόνια από την τραγωδία του Χέιζελ και κανείς δεν μπορεί να το ξεχάσει. Είμαστε σίγουροι ότι όλα θα πάνε καλά".

    Στο αγωνιστικό τώρα μέρος της μονομαχίας ο Ισπανός προπονητής των "ρεντς", Ράφα Μπενίτεθ παρά τη δυναμικότητα της "Μεγάλης Κυρίας", δεν έχασε την αισιοδοξία του: "Οι ιταλικές ομάδες είναι πάντα πολύ δύσκολες. Η Γιουβέντους απέκλεισε τη Ρέαλ Μαδρίτης και άρα ξέρουμε τί πρόκειται να αντιμετωπίσουμε. Όμως το ίδιο ισχύει και γι αυτούς. Παρότι έχουν εξαιρετικούς επιθετικούς, δεν έχουν πετύχει πολλά γκολ φέτος στο Τσάμπιονς Λιγκ, κάτι που δείχνει παράλληλα ότι διαθέτουν πολύ καλή άμυνα. Είναι πολύ δυνατή ομάδα. Εμείς γνωρίζουμε τις δυνατότητές μας και ξέρουμε πού μπορούμε να φτάσουμε. Μιλάμε για το Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι δυο παιχνίδια και τα πάντα μπορούν να συμβούν. Η κλήρωση είναι δύσκολη, όμως παραμένω αισιόδοξος" τόνισε ο Ίβηρας τεχνικός.

    Στο στρατόπεδο της Γιουβέντους ο τιμονιέρης της ομάδας, Φάμπιο Καπέλο αποκάλυψε ότι είχε ένα προαίσθημα για την κλήρωση με τη Λίβερπουλ: "Πράγματι, είχα προαίσθημα ότι θα πέσουμε πάνω στη Λίβερπουλ. Είναι μια πολύ δυνατή ομάδα που στηρίζεται στη φυσική κατάσταση και την εξαιρετική οργάνωση του παιχνιδιού της. Τα πράγματα θα είναι δύσκολα για μας. Από την άλλη πλευρά, βέβαια, με όποιον και να είχαμε κληρωθεί σ΄ αυτή τη φάση, σίγουρα θα ήταν δύσκολος αντίπαλος" υπογράμμισε ο κ. Καπέλο που προέτρεψε τους πάντες να ξεχάσουν το Χεϊζελ: Πρέπει να ξεχάσουμε ό,τι συνέβη στο Χέιζελ και να έχουμε στο μυαλό μας ότι το ποδόσφαιρο παίζεται μέσα στα γήπεδα, με αποφασιστικότητα, αλλά χωρίς βία. Ό,τι έγινε τότε, δεν πρέπει να συμβεί ποτέ ξανά".

    Θα παίξει και για τη Μονακό η Λυών

    Με οδηγό τον Ντιντιέ Ντεσάμπ η γαλλική Λιόν θα προσπαθήσει να αποκλείσει την ολλανδική Αϊντχόβεν, όχι μόνο για να προκριθεί στην 4άδα, αλλά και για να πάρει ρεβάνς, για τον αποκλεισμό της συμπατριώτισσάς της Μονακό: "Έχουμε την ευκαιρία να εκδικηθούμε για τη Μονακό. Σίγουρα δε μας ευνοεί το γεγονός ότι έχουμε τον πρώτο αγώνα στην έδρα μας. Σ΄ αυτή τη φάση δεν ήταν δυνατό να περιμένουμε μια εύκολη κλήρωση. Η Αιντχόφεν κυριάρχησε ολοκληρωτικά και στις δύο αναμετρήσεις με τη Μονακό και σίγουρα θα έλθουμε σε επαφή με τον Ντιντιέ Ντεσάμπ για να μας δώσει συμβουλές. Είναι καλό για εμάς που στον προηγούμενο γύρο η ολλανδική ομάδα αντιμετώπισε τη Μονακό και είναι βέβαιο ότι ο Ντεσάμπ, άριστος γνώστης της τακτικής, θα μας δώσει πολύτιμα στοιχεία" τόνισε ο Ζαν-Μισέλ Ολά, πρόεδρος της Λιόν, της μοναδικής εκ των 8 ομάδες των προημιτελικών που δεν έχει κατακτήσει ποτέ ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο.

    [16] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Εισιτήρια τέλος

    18/3/2005 3:48:00 μμ

    Συντάκτης:

    Λίγες ώρες μόνο χρειάστηκαν για τους Έλληνες φιλάθλους, που βρέθηκαν στο Γήπεδο Καραϊσκάκη, προκειμένου να εξαφανίσουν τα εισιτήρια στον αγώνα της 30ης Μαρτίου, στα πλαίσια της προκριματικής φάσης για Το Μουντιάλ του 2006. Τα περίπου 10.000 χαρτάκια "έκαναν φτερά" από τους Έλληνες οπαδούς που βρέθηκαν στην ουρά από τις πρώτες πρωινές ώρες για να το αποκτήσουν. Έτσι, όπως αναμενόταν, το Γήπεδο θα είναι κατάμεστο από τους Έλληνες για να παρακολουθήσουν από κοντά τον πολύ σημαντικό αγώνα των Πρωταθλητών Ευρώπης. Αναφορικά με το ζήτημα των 1.575 εισιτηρίων που έχουν ζητήσει οι Αλβανοί (5% των εισιτηρίων που εκδόθηκαν), έως και πριν από λίγο δεν είχε σημειωθεί εξέλιξη στο αίτημα της ΕΠΟ για αποπληρωμή παλαιότερου χρέους (7.000 ευρώ) της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Αλβανίας, αλλά και προπληρωμή των εισιτηρίων που ζητήθηκαν. Το θέμα αναμένεται να ξεκαθαρίσει στη σύσκεψη, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη ΓΑΔΑ την προσεχή Δευτέρα, με θέμα τα μέτρα ασφαλείας που θα ισχύσουν στον συγκεκριμένο αγώνα.

    [17] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ένας ΠΑΟ στον Βοτανικό

    18/3/2005 3:19:00 μμ

    Συντάκτης:

    Στη συνάντηση μεταξύ του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργου Σουφλιά και της Διμάρχου του Δήμου Αθηναίων, κ. Ντόρας Μπακογιάνη, οι δύο πλευρές πρότειναν και επίσημα την παραχώρηση της έκτασης στην περιοχή του Βοτανικού ωστέ να χτιστεί εκεί το νέο Γήπεδο του "τριφυλλιού". Από εκεί και πέρα, όπως δήλωσε ο κ. Σουφλιάς κατά την έξοδο του, τόνισε πως πλέον είναι στα χέρια του Παναθηναϊκού να αποφασίσει και επεσήμανε πως οι επιλογές είναι τρεις. Τα λόγια του ήταν συγκεκριμένα : "Πλέον οι επιλογές για την έδρα του Παναθηναϊκού είναι τρεις. Βοτανικό, Γουδί και Ελληνικό. Στο χέρι του Παναθηναϊκού είναι να αποφασίσει σε ποια από τις τρεις και αφού τις εξετάσει θα ξεκίνησε τις διαδικασίες για την ανέγερση του νέου του γηπέδου", ρίχνοντας έτσι το "μπαλάκι" στην πλευρά των "πράσινων".

    [18] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ιωνικός: "Ντόπες" για τη νίκη"

    18/3/2005 4:39:00 μμ

    Συντάκτης:

    "Ματώστε για τη νίκη", ήταν τα πρώτα λόγια του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Ιωνικός, Χρήστου Κανελλάκη. Έτσι έδωσε το στίγμα προς τους ποδοσφαιριστές του, καθώς η αναμέτρηση με τους "κίτρινους" είναι πολύ σημαντική. Και αυτό καθώς, τα περιθώρια για απώλειες έχουν στενέψει, ενώ η περίοτωση νίκης θα φέρει τους "κυανόλευκους" σε πλεονεκτική θέση συγκριτικά με τις ομάδες, αλλά και με τον Άρη, που παλεύουν για την σωτηρία. Εκτός από τον κ. Κανελλάκη, το παρών στην προπόνηση έδωσαν και ο Πρόεδρος Μανώλης Τσαχειλίδης και ο γενικός διευθυντής, Γιάννης Ξανθόπουλος.

    Θέλει τον κόσμο

    Ο Κ. Κανελλάκης τόνισε μεταξύ άλλων πως η ομάδα του Ιωνικού πρέπει οπωσδήποτε να πάρει να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης, καθώς αυτό "θα μας φέρει σε πλεονεκτικότατη θέση, τόσο έναντι του Αρη, όσο και των άλλων ομάδων, που έχουν τους ίδιους στόχους με εμάς. Δεν επιτρέπεται η παραμικρή χαλαρότητα, αλλά, αντίθετα, χρειάζεται πάθος, αποφασιστικότητα, αυταπάρνηση και «καθαρό μυαλό», προκειμένου να πετύχουμε τον στόχο μας. Πιστεύουμε σε σας και περιμένουμε να μας δικαιώσετε".

    Στη συνέχει, ζήτησε από τον κόσμο της ομάδας να δώσει το παρών στην αναμέτρηση της Νίκαιας.

    "Την Κυριακή δίνουμε έναν πολύ δύσκολο αγώνα και ζητάμε από όλους τους Νικαιώτες να έρθουν στο γήπεδο, για να ενισχύσουν την προσπάθεια των παικτών. Αυτή την ώρα πρέπει να αφήσουμε στην άκρη τις όποιες διαφωνίες, τις όποιες κόντρες και τις όποιες πικρίες έχουμε και να βρεθούμε όλοι δίπλα στους παίκτες και την ομάδα. Καλούμε όλους τους φιλάθλους του Ιωνικού να έρθουν στο γήπεδο και να βοηθήσουν αποφασιστικά την ομάδα μας, χωρίς ακρότητες και βωμολοχίες. Οι παίκτες θέλουν τον κόσμο δίπλα τους και όποιος δηλώνει ότι είναι Ιωνικός, δεν πρέπει να λείψει την Κυριακή από το γήπεδο".

    Στη σημερινή προπόνηση πήρε μέρος κανονικά και ο Γιώργος Πουλόπουλος, ενώ ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Μελαμπιανάκης, Κοτίτσας και Καλαμάρας.

    [19] Μπάσκετ

    Με καλή ψυχολογία η Ολύμπια

    18/3/2005 4:09:00 μμ

    Συντάκτης:

    Στα πολύ σημαντικά για τον Βαγγέλη Αλεξανδρή είναι η επάνοδος στην αγωνιστική δράση του Γιώργου Λεπενιώτη, ο οποίος συμπεριλήφθηκε στην αποστολή για πρώτη φορά μετά από το καλοκαίρι. Ο νεαρός πλέι μέικερ ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού στους κοιλιακούς και την χειρουργική επέμβαση στην οποία υπεβλήθη και αναμένεται να κάνει επίσημα το ντεμπούτο του. Από εκεί και πέρα ο τεχνικός των "πορτοκαλί" αναγνωρίζει τις δυσκολίες για τον αγώνα με τον ΠΑΟ αύριο στις 19:00, όμως όπως είπε, " κατεβαίνουμε με καλή ψυχολογία και καλή διάθεση για να παίξουμε καλά και να είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι σ΄ ένα μεγάλο αντίπαλο, όπως είναι ο Παναθηναϊκός".

    [20] Βόλεϊ

    Σκληρές "μάχες" στο Ρέθυμνο

    18/3/2005 1:38:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 18/3/2005 3:39:18 μμ)

    Συντάκτης:

    Δυνατές μάχες και ενδιαφέροντα ζευγάρια ανέδειξε η πριν από λίγο η κληρωτίδα του φάιναλ 8 Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών, που θα φιλοξενηθεί στο Ρέθυμνο της Κρήτης από 31 Μαρτίου ως και 3 Απριλίου. Στην κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης και συμμετείχαν οι οκτώ πρώτες ομάδες της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος της Α1 Ανδρών, ξεχώρισε το ζευγάρι Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ, ενώ ο Παναθηναϊκός θα έχει την ευκαιρία να πάρει μία άτυπη ρεβάνς από την ΑΕ Νίκαια για την ήττα με 3-2 στον τελικό του φαϊναλ 8 του 2003, στο κλειστό "Τέντα" της Καλαμάτας. Ο κάτοχος του Κυπέλλου Ηρακλής θα αναμετρηθεί με τον Πανελλήνιο, ενώ τέλος η διοργανώτρια ομάδα του ΟΠΕ Ρεθύμνου θα αντιμτεωπίσει στο κλειστό "Μελίνα Μερκούρη" την Ένωση Αθλοπαιδιών Πατρών. Την πρώτη μέρα των αγώνων θα γίνουν οι αναμετρήσεις Παναθηναϊκού-ΑΕ Νίκαια και Ηρακλή-Πανελληνίου, ενώ την επομένη θα μονομαχήσουν Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ και ΟΠΕΡ-ΕΑΠ. Στον πρώτο ημιτελικό της τρίτης μέρας της διοργάνωσης θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους οι νικητές των ζευγαριών της πρώτης μέρας, ενώ στον άλλο ημιτελικό οι νικητές των συναντήσεων της δεύτερης ημέρας. Οι ακριβείς ώρες των αγώνων θα ανακοινώθούν τις επόμενες μέρες.

    Το πρόγραμμα

    Πέμπτη 31/3

    Παναθηναϊκός-ΑΕ Νίκαια (2)

    Ηρακλής-Πανελλήνιος (4)

    Παρασκευή 1/4

    Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ (1)

    Ρέθυμνο ΕΑ-Πατρών (3)

    Ημιτελικοί (Σάββατο 2/4)

    Νικητής αγώνα 1-Νικητής αγώνα 3

    Νικητής αγώνα 4-Νικητής αγώνα 2

    Τελικός (Κυριακή 3 Απριλίου, 16:00, ΕΤ1)

    [21] Και με τη βούλα... χάλκινη η Κελεσίδου

    18/3/2005 5:43:00 μμ

    Συντάκτης:

    Έστω και μετά από τέσσερα χρόνια η Τασούλα Κελεσίδου θα κρεμάσει και επίσημα στο στήθος της το χάλκινο μετάλλιο της δισκοβολίας από το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Εντμοντον. Με έγγραφο που απέστειλε στον ΣΕΓΑΣ ο γενικός γραμματέας της IAAF, Ιστβάν Γκιουλάι, επιβεβαιώνει την είδηση, που υπήρχε ήδη από τον Ιανουάριο, ότι ακυρώθηκε στο παγκόσμιο του Εντμοντον το 2001 η Ρωσίδα νικήτρια με βολή στα 68.57μ., Ναταλία Σάντοβα, αφού βρέθηκε να έχει κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών. Κατόπιν τούτου η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, από τέταρτη που ήταν με επίδοση 65.50μ, ανέβηκε μία θέση στην κατάταξη και έφτασε τελικά στο βάθρο των νικητών. Το μετάλλιο που σύμφωνα με το έγγραφο του κ. Γκιουλαϊ θα αποσταλεί σύντομα στην Κελεσίδου, είναι το τρίτο προσωπικό της πρωατθλήτριας μετά από τα δύο ασημένια, που κατέκτησε το 1999 στη Σεβίλη και το 2003 στο Παρίσι.

    [22] Ελληνικές επιτυχίες στην Πυγμαχία

    18/3/2005 2:00:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ

    Συνεχίζουν τις επιτυχίες και τις καλές εμφανίσεις δε διεθνές επίπεδο οι Έλληνες Πυγμάχοι. Στο τουρνουά που διεξάγεται στην Βαρσοβία, υπάρχουν ήδη δύο εξασφαλισμένα μετάλλια. Συγκεκριμένα οι ο Γιάννης Ταταρίδης στην κατηγορία των 64 κιλών επικράτησε 26-16 στα σημεία του Πολωνού Πιοτρ Σιελάβα, εξασφάλισε το χάλκινο μετάλλιο και θα διεκδικήσει την είσοδό του στον τελικό με αντίπαλο τον Μιχαϊλ Σταρμπάια (Πολωνία). Στο βάθρο θα ανέβει και ο Σπύρος Ιωαννίδης (69κ.), ο οποίος νίκησε 28-8 στα σημεία τον Ουκρανό Βιάτζεσιαβ Κουσόφ. Ο Έλληνας μποξέρ με τη νίκη αυτή, η οποία ήταν η δεύτερη του στο τουρνουά, "καπάρωσε" την 3η θέση και απέναντι στον Πολωνό Ντάμιαν Γιόνακ θα διεκδικήσει την παρουσία του στον τελικό της κατηγορίας του. Αντίθετα, ο Μιχάλης Ασλανίδης ηττήθηκε 33-22 στα σημεία από τον Πολωνό Κριστόφ Ζίμνοτς στην κατηγορία των 91 κιλών και αποκλείστηκε.

    [23] Παράξενα

    Διαζύγιο για τη δημαρχία

    18/3/2005 2:46:00 μμ

    Συντάκτης:

    Αντιμέτωπος με ένα μεγάλο δίλημμα βρέθηκε ο δήμαρχος της ρουμανικής πόλης Μπρεάζα. Ο Στέφαν Γραμάντα θέλησε να εκμεταλλευτεί το πολιτικό του αξίωμα, κάνοντας ένα μικρό ρουσφετάκι και προσέλαβε τη γυναίκα του, Έλενα, ως λογίστρια στο δημαρχείο. Όλα πήγαιναν καλά, μέχρι που ο κ. Γραμάντα πληροφορήθηκε πως, σύμφωνα με τον Νόμο, ένας από τους δύο πρέπει να παραιτηθεί. Ωστόσο, το ζευγάρι δεν τα βγάζει εύκολα πέρα, καθώς έχει δύο παιδιά να μεγαλώσει, οπότε αποφάσισε να χωρίσει, προκειμένου να συμμορφωθεί με την νομοθεσία! Έτσι, ο κ. Γραμάντα θα παραμείνει δήμαρχος και η 48χρονη γυναίκα του στη θέση της. "Ο άντρας μου απαίτησε το διαζύγιο για να συμμορφωθεί με την νομοθεσία", είπε η κ. δημάρχου και συμπλήρωσε: "το διαζύγιο δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι μεταξύ μας. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν θα είμαστε νομικά δεσμευμένοι".

    [24] Πολιτική

    Πρώτη συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

    18/3/2005 6:48:00 μμ

    Συντάκτης:

    Συνάντηση με τη νέα γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, είχε το μεσημέρι της Παρασκευής ο πρόεδρος του κόμματος, Γιώργος Παπανδρέου. Ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η νέα Γραμματέας του θα ανταποκριθεί στα νέα της καθήκοντα και ζήτησε τομές και δουλειά. Από την πλευρά της η κ. Ξενογιαννακοπούλου ευχαρίστησε το Εθνικό Συμβούλιο για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό της και δεσμεύτηκε ότι θα συμβάλει με όλες τις δυνάμεις της "στη νέα φάση" στην οποία έχει μπει το ΠΑΣΟΚ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ανέλαβε η νέα Γραμματέας


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 18 March 2005 - 18:05:44 UTC