Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-03-05

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ομοφωνία στο 7ο Συνέδριο
  • [02] Στα κορυφαία στελέχη ο λόγος
  • [03] Κορίτσια για φίλημα...
  • [04] Για λίγο "Ακράτητος κορυφής"
  • [05] Κράτησε την πρωτιά
  • [06] Κερδισμένη η Τσέλσι
  • [07] Το "ρόπαλο" στον Πανιώνιο
  • [08] Με τη ψυχή στο στόμα
  • [09] Άνετα οι πρωτοπόροι
  • [10] Δεν τα κατέφερε ο Πανιώνιος
  • [11] Κράτησε ζωντανή την ελπίδα

    [01] Πολιτική

    Για Διακήρυξη, πολιτικές θέσεις και καταστατικό Ομοφωνία στο 7ο Συνέδριο

    5/3/2005 9:04:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 5/3/2005 10:12:08 μμ)

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ

    Απόλυτος κυρίαρχος στο ΠΑΣΟΚ εξέρχεται ο Γιώργος Παπανδρέου, από το 7ο Συνέδριο του Κινήματος, το οποίο ψήφισε ομόφωνα τις προτάσεις για την Πολιτική Διακήρυξη, τις Πολιτικές Θέσεις και το Καταστατικό, μέσω των οποίων διαμορφώνεται ένα κόμμα στα πρότυπα, που έχει ο ίδιος χαράξει. Κλείνοντας τις εργασίες του Συνεδρίου, καθώς αύριο θα διεξαχθεί η ψηφοφορία για την ανάδειξη των αιρετών μελών του Εθνικού Συμβουλίου, ο κ. Παπανδρέου, σε μια ομιλία, που σκόρπισε τον ενθουσιασμό στην αίθουσα, ήταν απόλυτα σαφής για το τι κόμμα θέλει και θα διαμορφώσει ενώ επιτέθηκε με πρωτοφανή δριμύτητα κατά της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού προσωπικά, εξαπολύοντας την πιο σκληρή επίθεση κατά του κ. Καραμανλή, μετά τις εκλογές του 2004. Όσον αφορά το Συνέδριο, ο κ. Παπανδρέου, τόνισε ότι, σήμερα το ΠΑΣΟΚ κάνει μια νέα αρχή σαν αυτή της 3ης του Σεπτέμβρη, υπογράμμισε ότι η ανανέωση του Συνεδρίου επετεύχθη στο 60%, επισήμανε ότι ο ίδιος δεν επέβαλε καμία από τις ομόφωνες αποφάσεις και κάλεσε το σώμα να σπάσει και τα τελευταία υπολείμματα μηχανισμών στο ΠΑΣΟΚ εκλέγοντας αύριο το Εθνικό Συμβούλιο.

    Δριμύτατη επίθεση στην Κυβέρνηση και στον Πρωθυπουργό

    Με αφορμή την υπόθεση του ΛΑΦΚΑ, και το εάν ο Κώστας Καραμανλής γνώριζε ή όχι τους χειρισμούς, ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι, ο Πρωθυπουργός είτε δεν κυβερνά είτε απλώς υποκρίνεται, "και ένα από τα δύο είναι η αλήθεια. Ας διαλέξει ποιό θέλει", πρόσθεσε. Οξύνοντας την επίθεσή του κατά του κ. Καραμανλή, τόνισε ότι είναι μέρος του προβλήματος και όχι "από μηχανής Θεός. Αποκάλεσε την Κυβέρνηση ετοιμόρροπη και την κατηγόρησε ότι, οδηγεί την Ελλάδα στον κατήφορο. Σε σχέση με την οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι ο λαός ξέρει, που ήταν η Ελλάδα στις 7 Μαρτίου πέρυσι και που θα είναι μεθαύριο, στις 7 Μαρτίου του 2005, όταν συμπληρωθεί ένας χρόνος διακυβέρνησης από τη ΝΔ.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ακόμη ότι η ΝΔ θέλει τα αδύναμα τμήματα του πληθυσμού να αισθανθούν φόβο και υποταγή, ενώ αναφερόμενος στη σχέση του κυβερνώντος κόμματος με την Ιεραρχία της Εκκλησίας σημείωσε ότι η ΝΔ κερδίζει από την απαξίωση των θεσμών της Δικαιοσύνης και της Εκκλησίας, πρόσθεσε ότι, είναι δέσμια των δικών της μυστικών συμφωνιών, και ότι θέλει μια Εκκλησία λαβωμένη ώστε η ηγεσία της να θέλει για δεκανίκι τη ΝΔ.

    Με δριμύτητα επέκρινε και τη στάση της ηγεσίας της Εκκλησίας, την οποία συνέδεσε ευθέως με τη ΝΔ, ενώ σχολιάζοντας και τα πρόσφατα γεγονότα ανέφερε ότι το έργο της Εκκλησίας δεν είναι να αγοράζει δικαστές, να κάνει μπίζνες και να εκλέγει βουλευτές.

    Αναφερόμενος στην πολιτική του πρόταση για μια νέα κοινωνική συμφωνία του ΠΑΣΟΚ με το λαό, ο πρόεδρος του Κινήματος, μίλησε για την διασφάλιση ενός ελαχίστου επιπέδου αξιοπρεπούς διαβίωσης του πολίτη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι, δεν συμβιβάζεται με την ιδέα ότι υπάρχουν πολίτες, που ζουν σε συνθήκες κάτω από το όριο της φτώχειας.

    Για το ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι με το Συνέδριο έκανε το μεγάλο βήμα και ότι ο ίδιος πρεσβεύει ένα νέο πρότυπο εξουσίας. Αναφέρθηκε και πάλι στην πρότασή του για δημοκρατική ανατροπή, η οποία στηρίζεται σε έξι άξονες.

    Το σύνθημα που έριξε ο κ. Παπανδρέου στο κλείσιμο των εργασιών του Συνεδρίου, στο οποίο απέδωσε την ίδια σημασία και βαρύτητα με την ιδρυτική πράξη της 3ης Σεπτέμβρη, ήταν "Αλλαγή τώρα, αλλαγή παντού, αλλαγή πάντα". Τόνισε επίσης ότι, πέρασε η εποχή των συντροφικών πισώπλατων μαχαιρωμάτων, γιατί, όπως ανέφερε, όλα τώρα γίνονται με διαφάνεια.

    Προέβλεψε επίσης ότι πολύ γρήγορα το ΠΑΣΟΚ θα κληθεί και θα είναι έτοιμο να ξανακυβερνήσει τη χώρα.

    Αύριο η ανάδειξη του Εθνικού Συμβουλίου

    Όσον αφορά την Πολιτική Διακήρυξη, ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι, το ΠΑΣΟΚ θα βρει την ανανέωσή του μέσα από την αναζήτηση της αυθεντικότητάς του, και όχι μέσα από τις ιδέες του οικονομικού νεοφιλελευθερισμού και του κοινωνικού φιλελευθερισμού.

    Επί των πολιτικών θέσεων ο Κώστας Σκανδαλίδης επισήμανε ότι, η ιστορική διαδρομή του ΠΑΣΟΚ είναι δικαιωμένη παρά τις σκιές, που υπήρξαν στο μοντέλο άσκησης της εξουσίας.

    Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των ψηφοφοριών, ο πρόεδρος του Συνεδρίου, Κώστας Λαλιώτης, είπε ότι, η ομοφωνία είναι εντυπωσιακή, καθώς απεδείχθη ότι, μέσα από διαδικασίες διαλόγου και κατάθεσης διαφόρων απόψεων, έγινε δυνατή η σύνθεση τους.

    Αναφερόμενος στο συνέδριο ο Κώστας Λαλιώτης είπε ότι, "ήταν ένα ιστορικό Συνέδριο γιατί σηματοδοτεί την πορεία του ΠΑΣΟΚ και της δημοκρατικής παράταξης στον 21ο αιώνα, ήταν ένα Συνέδριο ελπίδας, νίκης, και προοπτικής για το ΠΑΣΟΚ, την δημοκρατική παράταξη, την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό" και υπογράμμισε ότι, "αγωνιζόμαστε για να μπει τέλος στην συντηρητική παρένθεση της ΝΔ σε ένα, δύο, τρία χρόνια το πολύ, καθώς αυτή η παρένθεση θυμίζει την αντίστοιχη του 90-93

    Όσον αφορά τις καταστατικές αλλαγές οι πρώην γραμματείς δεν μετέχουν αυτοδίκαια στο Εθνικό Συμβούλιο και συνεπώς ο Κώστας Λαλιώτης δεν θα είναι μέλος του.

    Με τις αποφάσεις αυτές, ολοκληρώθηκαν, ουσιαστικά, οι εργασίες του Συνεδρίου, ενώ αύριο, από τις 9 το πρωί, ως τις 5 το απόγευμα, οι σύνεδροι θα ψηφίσουν για την ανάδειξη των μελών του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος. Σύμφωνα με τα στοιχεία της εφορευτικής επιτροπής, οι υποψήφιοι είναι 430 εκ των οποίων 296 άνδρες και 134 γυναίκες ,προκειμένου να καταλάβουν τις 150 αιρετές θέσεις του Εθνικού Συμβουλίου.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στα κορυφαία στελέχη ο λόγος

    Σχετικά Links:

    ΠΑΣΟΚ

    [02] Πολιτική

    Ολοκληρώνεται απόψε με την ομιλία Παπανδρέου Στα κορυφαία στελέχη ο λόγος

    5/3/2005 5:43:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 5/3/2005 10:13:04 μμ)

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Με την πολιτική πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου για τη νέα διακυβέρνηση, ολοκληρώνονται απόψε οι συνεδριακές εργασίες του ΠΑΣΟΚ. Κατά τη σημερινή τρίτη και τελευταία ημέρα των εργασιών κυριαρχούν οι τοποθετήσεις τόσο του προέδρου του Κινήματος όσο και κορυφαίων στελεχών σε τραπέζια διαλόγου, που έχουν οργανωθεί στο συνεδριακό χώρο για το Κυπριακό, τις σχέσεις Εκκλησίας - Πολιτείας, αλλά και για το καταστατικό και τη διακήρυξη του κόμματος. Αύριο αναμένεται να εκλεγεί το Εθνικό Συμβούλιο, στη θέση της Κεντρικής Επιτροπής. Στο μεταξύ για την επιστροφή του Κώστα Λαλιώτη, που σύμφωνα με πληροφορίες αναλαμβάνει επικεφαλής του Πολιτικού Σχεδιασμού, τοποθετήθηκαν αρνητικά αρκετά στελέχη, μεταξύ των οποίων ο Χρήστος Βερελής και ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος. Από την πλευρά της, η Μαρία Δαμανάκη, μιλώντας στην ΝΕΤ 105,8 έκανε λόγο για "συσπείρωση των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να ανασυγκροτηθεί το κόμμα". Εξάλλου το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ βράβευσε το απόγευμα τη Γιάννα Αγγελοπούλου και εκπροσώπους όλων των φορέων, που συνέβαλαν στην επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.

    Σε τραπέζια διαλόγου

    Κατά της οικειοποίησης αξιών, όπως η θρησκεία από διάφορα κατεστημένα για ιδιοτελείς σκοπούς τάχθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση για τις σχέσεις Κράτους - Εκκλησίας, στην οποία και κυριάρχησε η άποψη περί διαχωρισμού των σχέσεων μέσα από μια προσεκτική και συναινετική διαδικασία.

    Αιχμές προς τους ανεξάρτητους βουλευτές Μάνο και Ανδριανόπουλο άφησε ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Όπως είπε χαρακτηριστικά η τακτικού χαρακτήρα συνεργασίες κρίνονται από το λαό του ΠΑΣΟΚ ως λάθος, όταν αντί της υποστήριξης ενός ανεξάρτητου βουλευτή δίδεται η εντύπωση ότι, επιχειρείται η πολιτική μετανάστευση άλλων ιδεολογικών χώρων στο ΠΑΣΟΚ, γεγονός που το Κίνημα δεν το έχει ανάγκη και δεν μπορεί να το δεχθεί. Ο κ. Τσοχατζόπουλος τόνισε ακόμα με νόημα ότι, δεν μπορεί κάποιοι να επιμένουν ότι όταν δεν αρέσουμε στο λαό φταίει ο λαός και όχι εμείς.

    Υπέρ του διαχωρισμού Κράτους Εκκλησίας τάχθηκε ο Νίκος Σηφουνάκης υπογραμμίζοντας ότι όπως ο στρατός μπήκε στους στρατώνες μετά το 74, έτσι και η εκκλησία πρέπει να επιστρέψει στο σπουδαίο ποιμαντικό, πνευματικό και κοινωνικό της ρόλο. "Ανήκει στην κυβερνητική πλειοψηφία η πλήρης ευθύνη να ανοίξει το δρόμο για μια υγιή συνύπαρξη Εκκλησίας - Κράτους με σεβασμό στους διακριτούς ρόλους", τόνισε ο πρώην υπουργός.

    Τις ξεκάθαρες θέσεις για τον κόσμο της εργασίας έθεσε ως ζητούμενο από αυτό το συνέδριο ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστο Πολυζογόπουλο.

    "Καλώς είμαστε στην αντιπολίτευση γιατί η πολιτική για τον εκσυγχρονισμό είχε λάθος βηματισμό", είπε στην ομιλία της η Βάσω Παπανδρέου προσθέτοντας ότι, έχουν λάθος όσοι λένε ότι η Ν.Δ. θα παίξει τον ρόλο της δεξιάς παρένθεσης γιατί αυτό θα γίνει μόνο και με την δική μας προσπάθεια, ενώ εκτίμησε ότι, με ηγέτη τον Γιώργο Παπανδρέου το ΠΑΣΟΚ θα κυβερνήσει πολύ πιο σύντομα από όσο πολύ πιστεύουν.

    Διαφώνησε με τη λογική του ώριμου φρούτου στην αντιπολιτευτική τακτική του κόμματος, ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου, ο οποίος τόνισε ότι η ανανέωση και η αλλαγή δεν είναι πουκάμισα αδειανά, πρέπει να συνοδεύονται από αντίστοιχες πολιτικές θέσεις και όχι μόνον από επικοινωνιακούς συμβολισμούς.

    Ως η τελευταία η τελευταία κομμουνιστική χώρα στην Ευρώπη χαρακτηρίστηκε η Ελλάδα από την Άννα Διαμαντοπούλου, που υποστήριξε ότι το 55% της Οικονομίας της καταδυναστεύεται από το κράτος και επισήμανε ότι τα επόμενα χρόνια το σύνθημα του ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι καλή δουλειά για τον καθένα. Αναφερόμενη στο εσωκομματικό σκηνικό η κ. Διαμαντοπούλου παρατήρησε σημειολογικά ότι, από το σήμα του συνεδρίου, που παρουσιάζει ένα δέντρο που το φύλλωμά του αντιπροσωπεύει τις αξίες του κινήματος, λείπουν τα κλαδιά, υπαινισσόμενη ότι απουσιάζει η νέα ηγετική ομάδα.

    Ως λανθασμένη και εγκληματική χαρακτήρισε ο Θόδωρος Πάγκαλος την άποψη ότι το ΠΑΣΟΚ έχασε τις εκλογές επειδή ο λαός δεν καταλαβαίνει και υστερεί και υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ έχασε τις εκλογές από ασυνέπεια στόχων και πρακτικής εφαρμογής τους. Απάντησε έμμεσα στην αμφίπλευρη διεύρυνση του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι εκπληρώθηκε το προλεταριακό και διεθνιστικό καθήκον αλλά δεν είναι έτοιμοι στο ΠΑΣΟΚ να ψηφίσουν τους υποστηρικτές αυτών των απόψεων. Χαιρέτησε ακόμη το γεγονός ότι, σπάνε οι κομματικοί στρατοί, δηλώνοντας επίσης αισιόδοξος για τις ενδείξεις των τελευταίων δημοσκοπήσεων

    Στο νέο ΠΑΣΟΚ χωράνε διαφορετικές απόψεις αλλά όχι οι ηγεμονικές συμπεριφορές και οι αλαζονικές ερμηνείες, τόνισε ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος της Αριστερής Πρωτοβουλίας και απευθυνόμενος στο Γιώργο Παπανδρέου είπε ότι ο καπετάνιος έχει την ευθύνη να αποφύγει τον ύφαλο.

    Την πρόταση να εφαρμοσθεί το πόθεν έσχες σε όλο το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Επίθεση Σημίτη στην Κυβέρνηση

    Σχετικά Links:

    ΠΑΣΟΚ

    [03] Τρία μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Κορίτσια για φίλημα...

    5/3/2005 8:56:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 5/3/2005 10:35:35 μμ)

    Συντάκτης:

    Την δεύτερη και την τρίτη θέση στον τελικό των 60μ. γυναικών κατέκτησαν αντίστοιχα, οι Γεωργία Κοκλώνη και η Μαρία Καρασταμάτη. Οι δυο ελληνίδες αθλήτριες των ταχυτήτων, θα μπορούσαν να φτάσουν ακόμα και στο πιο ψηλό σκαλοπάτι του βάθρου, αν ήταν λίγο πιο γρήγορες στην εκκίνηση. Παρόλα αυτά οι δυο κοπέλες, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στη συνέχεια, χαρίζοντας στη χώρα μας τα δυο πρώτα μετάλλια στο Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου της Μαδρίτης. Το ασημένιο η Γεωργία Κοκλώνη, με 7.18 και το χάλκινο η Μαρία Καρασταμάτη με 7.25.Πρώτη η Βελγίδα Κιμ Γκεβέρτ με 7.16 που χάρη στην εμπειρία της έκανε πολύ καλή εκκίνηση, με αποτέλεσμα να πάρει προβάδισμα βραχείας κεφαλής, από την αρχή, διαφορά που κράτησε μέχρι το τέλος της κούρσας. Μεγάλη επιτυχία και για την Στέλλα Πιλάτου, όπυ στον τελικό του μήκους Γυναικών πήρε την τρίτη θέση με άλμα στα 6,64μ. και κατέκτησε το Χάλκινο μετάλλιο. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Γερμανίδα Μπιάνκα Κάπλερ με 6,96μ. Δεύτερη κατετάγη η Ναϊντε Γκόμες από την Πορτογαλία με επίδοση 6,70μ.

    Μπράβο σας

    Η μεγάλη επιτυχία των τριών Ελληνίδων, έκανε μεγάλη αίσθηση. Όχι τόσο για την Γεωργία Κοκλώνη, όσο για τις Μαρία Καρασταμάτη και Στέλλα Πιλάτου.

    Όπως και να έχει, τα τρία μετάλλια, ένα ασημένιο και δύο χάλκινα, αποτελούν μία μεγάλη επιτυχία αλλά και μία δικαίωση για τα τρία κορίτσια μας.

    Στο τελικό των 60μ, που η Ελλάδα πήρε τα δύο από τα τρία μετάλλια, με την Κοκλώνη το ασημένιο και την Καραστάματη το χάλκινο, και οι δύο κοπέλες μίλησαν για το πόσο χαρούμεμες είναι και για το ότι θα θέλανε ίσως και το χρυσό.

    «Σίγουρα ήθελα το χρυσό μετάλλιο, αλλά και το ασημένιο είναι καλό, τι να κάνουμε, αυτά έχει ο αθλητισμός. Είμαι χαρούμενη όμως που δύο Ελληνίδες βρεθήκαμε στο βάθρο. Στην κούρσα ξεκίνησα καλά, αλλά έκανα λάθη στη συνέχεια» δήλωσε η Γεωργία Κοκλώνη, αθλήτρια του Αντώνη Γιαννουλάκη, η οποία στα 24 χρόνια της κατακτά το δεύτερο μετάλλιο στην καριέρα της σε αντίστοιχη διοργάνωση, αφού ήταν τρίτη στα 60μ και το 2002 στη Βιέννη.

    «Είναι πολύ σημαντικό στην πρώτη μου μεγάλη διοργάνωση να κατακτήσω ένα μετάλλιο. Έκανα λάθη στον κούρσα, άργησα να φύγω, κατόρθωσα στη συνέχεια να καλύψω το χαμένο έδαφος, τα κατάφερα και είμαι πολύ ικανοποιημένη γι΄ αυτό» τόνισε η 21χρονη Μαρία Καρασταμάτη, σπρίντερ του Γιώργου Παναγιωτόπουλου.

    Οι μέχρι τώρα τελικοί της 2ης ημέρας

    Τριπλούν ανδρών: Ιγκόρ Σπασοβκόντσκι (Ρωσία) 17.20, Μίκολα Σαβολάινεν (Ουκρανία) 17.01μ, Αλεξάντρ Πετρένκο (Ρωσία) 16.98μ, Νάθαν Ντάγκλας (Βρετανία) 16.89μ, Μομτσίλ Καραϊλίεφ (Βουλγαρία) 16.64μ, Γιάτσεκ Καζιμιερόβσκι (Πολωνία) 16.26μ, Πέτερ Τόλγκιιζι (Ουγγαρία) 16.17μ, Μισέλ Βέλτερ (Βέλγιο) 15.91μ.

    Σφαίρα γυναικών: Ναζντέγια Ασταπτσουκ (Λευκορωσία) 19.37μ, Κριστινα Ζαμπάφσκα (Πολωνία) 18.96μ, Ολγα Ριαμπίνκινα (Ρωσία) 18.83μ, Πέτρα Λάμερτ (Γερμανία) 18.69μ, Λιέγια Τουνκς (Ολλανδία) 17.76μ, Ασούντα Λενιάντε (Ιταλία) 17.76μ, Ολγα Ιβόνοβα (Ρωσία) 17.73μ, Ναντίν Μπέκελ (Γερμανία) 17.64μ.

    Σφαίρα ανδρών: Γιοακίμ Ολσεν (Δανία) 21.19μ, Ρούτγκερ Σμιθ (Ολανδία) 20.79, Μανουέλ Μαρτίνεθ (Ισπανία) 20.51, Βίλε Τισανόγια (Φινλανδία) 20.36μ, Γκεόργκε Γκούσετ (Ρουμανία) 20.25μ, Μίκουλας Κονόπκα (Σλοβακία) 19.95μ, Ιβάν Γιούσκοφ (Ρωσία) 19.69μ, Πάβελ Σοφίν (Ρωσία) 19.51μ.

    1.500μ γυναικών: Ελενα Ιαγκάρ (Ρουμανία) 4.03.09, Κορίνα Ντουμπραβεάν (Ρουμανία) 4.05.88, Χιντ Ντεχίμπα (Γαλλία) 4.07.20, Χέλεν Κλίθεροϊ (Βρετανία) 4.07.54, Αλέσια Τουράβα (Λευκορωσία) 4.08.81, Αντζι Μόλντνερ (Γερμανία) 4.10.83, Νούρια Φερνάντεθ (Ισπανία) 4.12.04, Αννα Αλμινόβα (Ρωσία) 4.13.89, Βιολέτα Γιανόφσκα (Πολωνία) 4.15.71.

    60μ γυναικών: Κιμ Γκιβέρ (Βέλγιο) 7.16, Γεωργία Κοκλώνη 7.18, Μαρία Καρασταάτη 7.25, Μαριγια Μπολίκοβα (Ρωσία) 7.29, Λαρίσα Κρουγκλόβα (Ρωσία) 7.32, Μάριον Βάγκνερ (Γερμανία) 7.32, Αλένα Νεουμιαρζίτσκαγια (Λευκορωσία) 7.41, Χέιντι Χανούλα (Φινλανδία) 7.44.

    60μ ανδρών: Τζέισον Γκάρντενερ (Βρετανία) 6.55, Μαρκ Λιούις-Φρ΄νσις (Βρετανία) 6.59, Ρονάλ Πονιόν (Γαλλία) 6.62, Κονσταντλιν Βασιούκοφ (Ουκρανία) 6.62, Αντρέι Γιεπίσιν (Ρωσία) 6.65, Σιμόνε Κόλιο (Ιταλία) 6.66, Λύκαζ Τσίλα (Πολωνία) 6.66, Τιμ Γκόμπέλ (Γερμανία) 6.80.

    400μ γυναικών: Σβετλάνα Ποσπέλοβα (Ρωσία) 50.41, Σβετλάνα Ούσοβιτς (Λευκορωσία) 50.55, Ιρινα Ροσίκινα (Ρωσία) 52.05, Ιλόνα Ούσοβιτς (Λευκορωσία) 52.06, Ναταλία Πίγκιντα (Ουκρανία) 52.63, Μόνικα Μπεϊνάρ (Πολωνία) 52.63.

    400μ ανδρών: Ντέιβιντ Γκίλινγκ (Ιρλανδία) 46.30, Νταβίντ Κανάλ (Ισπανία) 46.64, Σερμπάστιαν Γκάτζκα (Γερμανία) 46.88, Ντμίτρι Φόρσεφ (Ρωσία) 47.37, Βολοντιμίρ Ντεμτσένκο (Ουκρανία) 47.39, Ντέιλ Γκάρλαντ (Βρετανία) 47.59.

    Επί κοντώ ανδρών: Ιγκόρ Παβλόφ (Ρωσία) 5.90μ, Ντένις Γιουρτσένκο (Ουκρανία) 5.85μ, Τιμ Λόμινγκερ (Γερμανία) 5.80μ, Μπιορν Οτο (Γερμανία) 5.70μ, Φαμπιάν Σουλζ (Γερμανία) 5.70μ, Ζαν Γκαλφιόν (Γαλλία) 5.60μ, Αρτέμ Κούπτσοφ (Ρωσία) 5.60μ, Αλχάγι Γενγκ (Σουηδια) 5.50μ.

    [04] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Για λίγο "Ακράτητος κορυφής"

    5/3/2005 10:00:00 μμ

    Συντάκτης:

    Με το που σημείωσε ο Σκούφαλης στο 25΄, οι πράσινοι έπιασαν κορυφή και περιμένουν να δουν τι θα κάνει αύριο ο Λεβαδειακός κόντρα στην Κασσάνδρα για να δουν αν θα έχουν συγκάτοικο. Από την άλλη, η ομάδα του Πύργου δεν μπόρεσε να κερδίσει και να φτάσει στην ισοβαθμία που είχαν με τους πράσινους πριν από το παιχνίδι και έμειναν σχετικά μακριά από την κορυφή.

    Το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής στη Β΄ Εθνική

    Ακράτητος-Πανηλειακός 1-0

    Νίκη Βόλου-Ποσειδών Νέων Πόρων 2-0 α.α.

    Εθνικός Αστέρας-Παναχαϊκή 2005 6/3

    Ηλυσιακός-Προοδευτική 6/3

    Καλαμάτα-Ατρόμητος Αθηνών 6/3

    Κασσάνδρα-Λεβαδειακός 6/3

    Λάρισα-Απόλλων Αθηνών 6/3

    Πανσερραϊκός-Καστοριά 7/3

    [05] Μπάσκετ

    Κράτησε την πρωτιά

    5/3/2005 9:52:00 μμ

    Συντάκτης:

    Σαφώς κουρασμένοι οι "πράσινοι" είδαν τον "δικέφαλο του Βορρά να τον κοιτάει στα ίσια για 37 και πλέον λεπτά, όμως στο τέλος πήραν το ροζ φύλλο αγώνα με 85-76 και έμειναν μόνοι πρώτοι. Οι Χατζυβρέττας και Αλβέρτης, αλλά και ο Μπατίστ που "κρατούσε" το τριφύλλι" σε όλη τη διάρκεια ήταν οι κορυφαίοι, ενώ για τον ΠΑΟΚ πολύ καλός ήταν ο Νίλσεν. Τα δεκάλεπτα: 21-18, 38-42, 56-58, 85-76.

    Καθάρισε στο τέταρτο

    Ντέρμπι σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού ήταν η αναμΈτρηση του ΠΑΟ με τον ΠΑΟΚ. Τελικά οι πράσινοι πέτυχαν τη δέκατη συνεχόμενη φετινλη τους νίκη στο Πρωτάθλημα ενώ η ομάδα του Μπάνε Πρέλεβιτς δεν κατάφερε να κάνει την έκπληξη.

    Ο «Δικέφαλος του Βορρά» μέχρι και το τέλος της τρίτης περιόδου, ήταν μπροστά στο σκορ. Όμως, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ισοφαρίσει σε 56-56 και στη συνέχεια να προηγηθεί με 62-60, χάρη στην πολύ καλή απόδοση του Μάικ Μπατίστ, ο οποίος είχε πετύχει μέχρι εκείνο το σημείο 22 πόντους. Στη συνέχεια, οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ, ωστόσο ο Παναθηναϊκός κατάφερε να προηγηθεί με 80-74 λίγο πριν από τη λήξη του αγώνα και να πανηγυρίσει τελικά τη νίκη με 85-76.

    Διαιτητές: Καρούσης, Γεωργιάδης, Παπαπέτρου.

    Οι συνθέσεις:

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζέλικο Ομπράντοβιτς): Αλβέρτης 11 (1), Παπανικολάου, Λάκοβιτς 17, Μπατίστ 22, Φέμερλινγκ 4, Χατζηβρέττας 19, Μπάξτερ 2, Τσαρτσαρής 6, Διαμαντίδης 2, Κουτλουάι 2.

    ΠΑΟΚ (Μπάνε Πρέλεβιτς): Κορωνίδης 9 (2), Βασιλειάδης 18 (3), Βασιλόπουλος 7 (1), Γκαγκαλούδης 13 (2), Ταμίρ 3, Μέιε 6 (1), Νίλσεν 20 (1), Γκργκατ.

    [06] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Κερδισμένη η Τσέλσι

    5/3/2005 10:09:00 μμ

    Συντάκτης:

    Με ένα παιχνίδι λιγότερο και τη διαφορά της πλέον να έχει αυξηθεί από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, οι "μπλε" δεν φαίνεται πως θα χάσουν τον τίτλο στην Πρέμιερσιπ. Η ομάδα του Πορτογάλου τεχνικού νίκησε την Νόριτς και σε συνδυασμό με την ισοπαλία των δεύτερων "κόκκινων διαβόλων", πλέον είναι το τεράστιο φαβορί για την κατάκτηση του Αγγλικού Πρωταθλήματος. Όσο για την αντίπαλο του Ολυμπιακού Νιουκάστλ, επικράτησε της Λίβερπουλ στο ντέρμπι.

    Τα αποτελέσματα

    Αστον Βίλα-Μίντλεσμπρο 2-0

    (64΄ Λάουρσεν, 79΄ Μουρ)

    Άρσεναλ-Πόρτσμουθ 3-0

    (39΄, 53΄, 85΄ Ανρί)

    Κρίσταλ Πάλας-Μάντσεστερ Γ. 0-0

    Φούλαμ-Τσάρλτον 0-0

    Νιούκαστλ-Λίβερπουλ 1-0

    (70΄ Ρομπέρ)

    Σαουθάμπτον-Τότεναμ 1-0

    (51΄ Κουάσι)

    Νόριτς-Τσέλσι 1-3

    (64΄ ΜακΚένζι - 22΄ Κόουλ, 71΄ Κέζμαν, 79΄ Καρβάλιο)

    Εβερτον-Μπλάκμπερν 6/3

    Γουέστ Μπρομ-Μπέρμιγχαμ 6/3

    Μάντσεστερ Σ.-Μπόλτον 7/3

    Βαθμολογία (29 αγ.)

    Τσέλσι 71-28αγ.

    Μάντσεστερ Γ. 63

    Άρσεναλ 61

    Έβερτον 51-28αγ.

    Λίβερπουλ 43-28αγ.

    Μίντλεσμπρο 42

    Μπόλτον 40-28αγ.

    Τσάρλτον 40-28αγ.

    Τότεναμ 39-28αγ.

    Αστον Βίλα 38

    Νιούκαστλ 37-28αγ.

    Μάντσεστερ Σ. 36-28αγ.

    Μπέρμιγχαμ 32-28αγ.

    Πόρτσμουθ 30

    Φούλαμ 30-28αγ.

    Μπλάκμπερν 28-27αγ.

    Κρίσταλ Πάλας 26

    Σαουθάμπτον 24

    Νόριτς 20

    Γουέστ Μπρομ 18-27αγ.

    [07] Μπάσκετ

    Το "ρόπαλο" στον Πανιώνιο

    5/3/2005 9:14:00 μμ

    Συντάκτης:

    Στην τριάδα του Πρωταθλήματος παρέμεινε η ομάδα της Νέας Σμύρνης, μετά τη σπουδαία νίκη της επί του "Γηραιού" με 75-84. Η ομάδα του Μέμου Ιωάννου, που για τρία δεκάλεπτα βρισκόταν πίσω στο σκορ και κάποια στιγμή έχανε και με 12 πόντους, με αντεπίθεση διαρκείας στο τελευταίο πήρε το ροζ φύλλο αγώνα και πήρε την 12η φετινή του νίκη. Για τον Ηρακλή αυτή ήταν η 11η φετινή του ήττα. Τα δεκάλεπτα: 23-16, 51-40, 71-63, 75-84.

    Έφταναν τα δέκα λεπτά

    Οι "κυανόλευκοι" από την αρχή του παιχνιδιού πήρα τον έλεγχο και σιγά σιγά αύξαναν τη διαφορά. Στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι δεν επέτρεψαν στον Πανιώνιο, για τον οποίο προσπαθούσε ο Κουλ (9π.) να ισοφαρίσει με αποτέλεσμα να βρεθούν στο +11 με τη συμπλήρωση του 20ου λεπτού, χάρη στις προσπάθειες των Ηλιάδη (14π.) και Χάμιλτον (12π.).

    Η ομάδα του Λευτέρη Κακιούση συνέχισε να είναι καλύτερη και στην τρίτη περίοδο και βρέθηκε μπροστά με +8. Όμως στο τέταρτο δεκάλεπτο, ο Ηρακλής έπαθε μπλακ άουτ και ο Πανιώνιος έκανε ένα σερί 14-0, με αποτέλεσμα να προηγηθεί με 77-71. Από εκείνο το σημείο και μετά, οι παίκτες του Μέμου Ιωάννου δεν επέτρεψαν στους γηπεδούχους να διεκδικήσουν τη νίκη, με αποτέλεσμα να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα με 84-75.

    Διαιτητές: Ζαβλανός, Τσούντσουρας, Αναστόπουλος.

    Οι συνθέσεις:

    ΗΡΑΚΛΗΣ (Λευτέρης Κακιούσης): Χάμιλτον 14 (1), Τζόρτζεβιτς 10 (2), Καλαϊτζίδης, Ηλιάδης 20 (1), Μπράιαντ 6 (1), Αποστολίδης 4, Παυλίδης 2, Παπαϊωακείμ 9, Δέδας, Χένιακ 2, Κούβελας 8.

    ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μέμος Ιωάννου): Φαλέκας 4, Πετρόπουλος 9 (2), Σιγάλας 8, Περπέρογλου 12 (2), Ράιτ 15, Αγγελόπουλος 3, Διαμαντόπουλος 5, Οικονόμου 11 (1), Σούλης, Κουλ 17.

    [08] Μπάσκετ

    Με τη ψυχή στο στόμα

    5/3/2005 8:16:00 μμ

    Συντάκτης:

    Παρ ολίγον εγκεφαλικό γλίτωσε η ομάδα του Γιόνας Καζλάουσκας, κόντρα στους "πορτοκαλί". Σε ένα καλό παιχνίδι, οι "ερυθρόλευκοι" επικράτησαν με 91-89 στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης και έμειναν μέσα στην επτάδα του Πρωταθλήματος. Από την άλλη οι "Θεσσαλοί" έχασαν μεγάλη ευκαιρία να πάρουν τη νίκη και να ανασάνουν βαθμολογικά για τη συνέχεια του δύσκολου έργου της παραμονής. περίοδοι: 27-14, 48-34, 63-62, 91-89.

    Είχαν Μέισον

    Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πολύ καλά το ματς, όμως αργότερα χαλάρωσε και έδωσε την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να πλησιάσουν και να δώσουν χαρακτήρα ντέρμπι στην αναμέτρηση. Τελικά οι "κόκκινοι" πήραν τη νίκη.

    Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους γηπεδούχους, ο Ρότζερ Μέισον. Ο Αμερικανός άσος ήταν μια ομάδα μόνος του και με 30 πόντους στο ενεργητικό του, οδήγησε την ομάδα του στη νίκη. Εκτός του Μέισον, πολύ καλή παρουσία για την ομάδα του Πειραιά είχαν και οι Μαρκί Πέρι, Ρόμπερτ Γκιούλιας, οι οποίοι πέτυχαν από 13 πόντους.

    Για τους Θεσσαλούς την καλύτερη απόδοση είχε ο Ταϊρόν Γκραντ με 24 πόντους, ενώ πολύ καλή αγωνιστική παρουσία είχε και ο βετεράνος Φράνκο Νάκιτς με άλλους 21 πόντους στο ενεργητικό του.

    Οι συνθέσεις:

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πέρι 13, Μέισον 30, Γκόρενς 6, Ζορόφσκι 2, Κορωνιός 5, Μισιάκος 2, Σκλάβος 4, Γιούρκοβιτς 10, Αγαδάκος 6, Γκιούλιας 13.

    ΟΛΥΜΠΙΑ Λ.: Πεϊτσίνοβιτς 4, Λάππας 14, Γκραντ 24, Κακλαμάνος 7, Μπένερμαν 12, Νάκιτς 21, Γιόνζεν 7.

    [09] Βόλεϊ

    Άνετα οι πρωτοπόροι

    5/3/2005 10:20:00 μμ

    Συντάκτης:

    Στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ο Γηραιός, επικράτησε του ΠΑΟΚ με 3-1 και κράτησε με άνεση τη διαφορά από τους διώκτες του. Και οι "ερυθρόλευκοι" πέρασαν ένα ευχάριστο απόγευμα κόντρα στην Ορεστιάδα της οποίας και επικράτησε με 3-0. Η Νίκαια επικράτησε εντός έδρας του Παγκρατίου και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης πέτυχε εύκολη νίκη επί του Πανελληνίου. Ο τρίτος Παναθηναϊκός αγωνίζεται αύριο.

    Τα αποτελέσματα

    Ηρακλής-ΠΑΟΚ 3-1 (25-16, 25-20, 21-25, 25-15)

    Ολυμπιακός-Ορεστιάδα 3-0 (25-15, 25-19, 25-16)

    ΑΕ Νίκαια-Παγκράτι 3-1 (20-25, 25-21, 25-21, 25-15)

    Εθνικός Αλεξ/πολης-Πανελλήνιος 3-0 (27-25, 25-23, 25-22)

    ΕΑ Πατρών-Παναθηναϊκός 6/3

    Ρέθυμνο-Μίλωνας 7/3

    Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 20 αγώνες)

    1. Ηρακλής 60-10 57

    2. Ολυμπιακός 53-13 50

    3. Παναθηναϊκός 45-23 39-19αγ

    4. ΠΑΟΚ 43-33 35

    5. ΕΑ Πατρών 41-30 34-19αγ

    6. Πανελλήνιος 40-34 33

    7. ΑΕ Νίκαια 37-43 28

    8. Ορεστιάδα 30-47 22

    9. Παγκράτι 31-49 21

    10. Εθνικός Αλεξ/λης 23-49 16

    11. Ρέθυμνο 18-52 11-19αγ

    12. Μίλωνας 17-55 8-19αγ

    [10] Δεν τα κατέφερε ο Πανιώνιος

    5/3/2005 8:29:00 μμ

    Συντάκτης:

    Αντίο στο όνειρο του τελικού τoυ Len Trophy είπε ο Πανιώνιος. Οι Νεοσμυρνιώτες ηττήθηκαν από την πολύ ισχυρή Παρτιζάν στο Βελιγράδι με 14-8 και σε συνδυασμό με το 9-9 που είχε φέρει στη Νέα Σμύρνη στο πρώτο παιχνίδι, δεν πήρε τη πρόκριση. Πάντως και μόνο η παρουσία του στα ημιτελικά για πρώτη φορά, είναι μία σπουδαία "νίκη" για την ομάδα της Πλατείας.

    [11] Μπάσκετ

    Κράτησε ζωντανή την ελπίδα

    5/3/2005 7:51:00 μμ

    Συντάκτης:

    Έχοντας ως ηγέτη τον Μίροσλαβ Μπέριτς, ο σύλλογος των Ολυμπιονικών, πήρε τη νίκη από τους Θεσσαλονικείς και διατήρησε το όνειρο της παραμονής στα σαλόνια της Α1 Μπάσκετ. Βέβαια, ο ΠΓΣ παρέμεινε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, όμως η νίκη αυτή, σε συνδυασμό με τη διαφορά των 10 πόντων (79-69), θα έχει το πάνω χέρι σε περίπτωση ισοβαθμίας με τους "μπλε". Οι περίοδοι: 21-18, 34-41, 58-53, 79-69.

    Τελευταίο χαρτί

    Όλοι οι παίκτες του Πανελληνίου ξέρανε πως σε περίπτωση ήττας, θα στέρευαν οι ελπίδες για να παραμείνει η ομάδα στην Α1. Για αυτό και όλοι προσπάθησαν για να φτάσει το ροζ φύλλο αγώνα στους "Ολυμπιονίκες".

    Πολύ καλός για τους νικητές ήταν και ο Αλεξάντερ Τσάπιν με άλλους 18 πόντους στο ενεργητικό του, ενώ δεν πρέπει να ξεχάσουμε την πολύ καλή παρουσία του Γκάρι Τρεντ, ο οποίος τελείωσε το ματς με 17 πόντους στο ενεργητικό του.

    Όσο για τη ΜΝΕΤ, που και αυτοί βέβαια έχει πλέον ακόμα πιο δύσκολο έργο για την παραμονή και έχασε μεγάλη ευκαιρία για να "τελειώσει" τους γηπεδούχους, προσπάθησε στην δεύτερη περίοδο να πάρει τα ηνία, αφού μάλιστα προηγήθηκε, αλλά τελικά δεν κατάφερε να κερδίσει.

    Από τους φιλοξενούμενους την καλύτερη παρουσία είχε ο Σάββας Καμπερίδης με 18 πόντους, ενώ καλός ήταν και ο Ντίλαν Πέιτζ με άλλους 14 πόντους. Οι συνθέσεις:

    ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ: Τσάπιν 18, Κράσιτς 11, Στρούλενς 2, Μασλαρινός 5, Τσόπης 6, Μπέριτς 20, Τρεντ 17.

    ΜΕΝΤ: Γκόλιοβιτς 12, Καμπερίδης 18, Κέκελης 5, Τσέλιος 8, Πέιτζ 14, Μπίγκους 6, Ντίξον 3, Μπογκόγιεβιτς 3.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 5 March 2005 - 21:55:50 UTC