Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-03-05

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Συγνώμη λάθος"
  • [02] Αμερικανική ενέδρα στην Ιταλίδα όμηρο!
  • [03] Ελεύθερη η Σγκρένα
  • [04] Στα κορυφαία στελέχη ο λόγος
  • [05] Αποχωρεί η Συρία από το Λίβανο
  • [06] Στον τελικό ο Τσάτουμας
  • [07] Στο Ηράκλειο ο Ν.Κακλαμάνης
  • [08] Έντονη κριτική από Αλαβάνο
  • [09] Ένταση με αδιόριστους του ΑΣΕΠ
  • [10] Πυρκαγιά σε τάνκερ νότια της Νορβηγίας
  • [11] Με άνεση στο Αλεξάνδρειο
  • [12] Τους χάλασε το πάρτι...
  • [13] Πήρε το ντέρμπι η Μπάγερν
  • [14] Μέτρα για το ρατσισμό
  • [15] Μοιρασιά στα ίσα
  • [16] Επιστροφή Ασουνσάο
  • [17] Με Εγκωμίτη και Γιασεμή;
  • [18] Δια χειρός Αϊβερσον
  • [19] Αναβλήθηκε το Ξάνθη - Αιγάλεω

    [01] Ιράκ

    Ημιλιπόθυμη έφτασε στη Ρώμη η Τζουλιάνα Σγκρένα "Συγνώμη λάθος"

    5/3/2005 10:44:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 5/3/2005 3:24:06 μμ)

    Συντάκτης:

    Πηγή: BBC, BBC GREEK, ΑΠΕ

    Σε έντονο ύφος ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι απεύθυνε διπλωματικό διάβημα, προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, καλώντας τον Αμερικανό πρέσβη στη Ρώμη να δώσει εξηγήσεις εξαιτίας της επίθεσης των αμερικανικών δυνάμεων εναντίον του αυτοκινήτου που μετέφερε την Ιταλίδα δημοσιογράφο Τζουλιάνα Σγκρένα, μόλις είχε απελευθερωθεί έπειτα από ένα μήνα ομηρίας. Από την επίθεση σκοτώθηκε ο Ιταλός πράκτορας Νικόλα Καπιλάρι και τραυματίστηκε στον ώμο η δημοσιογράφος. Νωρίτερα, τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεσμεύτηκε προσωπικά για τη διεξαγωγή της έρευνας και εξέφρασε την λύπη του στον Ιταλό πρωθυπουργό, για τον κατά λάθος βομβαρδισμό. Ημιλιπόθυμη έφτασε σήμερα στο αεροδρόμιο Τσιαμπίνο της Ρώμης, η Τζουλιάνα Σγκρένα, η οποία μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο της Ιταλικής πρωτεύουσας.

    "Ποτέ δεν με κακομεταχειρίστηκαν"

    Εμφανώς ταλαιπωρημένη έφτασε σήμερα στο αεροδρόμιο Τσιαμπίνο της Ρώμης, η Τζουλιάνα Σγκρένα, η οποία μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο της Ιταλικής πρωτεύουσας.

    Την Ιταλίδα δημοσιογράφο της εφημερίδας "Ιλ Μανιφέστο", υποδέχθηκε ο πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος σήμερα δέχθηκε εκ νέου τα πυρά του Ιταλικού Τύπου και της αντιπολίτευσης, για την παρουσία των στρατευμάτων της χώρας στο Ιράκ.

    "Τελικά την είδαμε. Έχει περάσει δοκιμασία, είναι όμως ζωντανή", δήλωσε ο πατέρας της Φράνκο Σκρένα. "Η Τζουλιάνα δεν είναι σε άσχημη κατάσταση. Μπόρεσε να περπατήσει από το αεροπλάνο μέχρι το ασθενοφόρο με λίγη βοήθεια", δήλωσε ο συντροφός της Πιέρ Σκολάρι.

    Από την πλευρά του, ο διευθυντής της "Manifesto" Γκαμπριέλε Πόλο δήλωσε ότι η Τζουλιάνα θα πρέπει να νοσηλευτεί και πάλι διότι έχει ένα κάταγμα στο οστό της κλείδας. "Χθες το βράδυ υποβλήθηκε σε μια πρώτη εγχείρηση για να της αφαιρεθεί η σφαίρα. Είναι η ίδια σφαίρα από την οποία σκοτώθηκε ο Νίκολα Καλιπάρι", κατέληξε.

    Ο Ιταλός ΥΠΕΞ Τζανφράνκο Φίνι εξέφρασε την ελπίδα ότι το περιστατικό δεν θα προκαλέσει αντιαμερικανική αντίδραση στη χώρα.

    "Ποτέ δεν με κακομεταχειρίστηκαν οι απαγωγείς", είπε χαρακτηριστικά η Τζουλιάνα Σγκρένα, κατά την άφιξη της στο αεροδρόμιο Τσιαμπίνο της Ρώμης. Τη θλίψη της εξέφρασε η Ιταλίδα δημοσιογράφος, για το θάνατο του Νίκολα Καλιπάρι υπεύθυνου των ιταλικών ειδικών υπηρεσιών.

    Να σημειωθεί ότι η Ιταλική στρατιωτική δύναμη στο Ιράκ, είναι η τέταρτη μεγαλύτερη, μετά των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Κορέας.

    Το χρονικό της "κατά λάθος" επίθεσης

    Με αίμα βάφτηκε η επιχείρηση απελευθέρωσης της Ιταλίδας δημοσιογράφου, έπειτα από ένα μήνα ομηρίας.

    Η Τζουλιάνα Σγκρένα συνοδευμένη από μέλη των ιταλικών μυστικών υπηρεσιών, με κατεύθυνση το αεροδρόμιο της Βαγδάτης, δέχτηκε επίθεση από αμερικανικά στρατεύματα, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας από τους τρεις συνοδούς και να τραυματιστεί η ίδια στον ώμο.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού στρατού, το όχημα πλησίασε τις αμερικανικές δυνάμεις με ταχύτητα αγνοώντας τις προειδοποιήσεις τους.

    Η Ιταλίδα δημοσιογράφος είχε απαχθεί στις αρχές Φεβρουαρίου έξω από τέμενος της ιρακινής πρωτεύουσας.

    Τι γράφουν οι Ιταλικές εφημερίδες

    "Ήρωας" χαρακτηρίζεται από τον ιταλικό Τύπο, ο άτυχος Ιταλός πράκτορας Νικόλα Καπιλάρι, που έβαλε το σώμα του για να σώσει την Τζουλιάνα Σγκρένα.

    Οι τίτλοι των εφημερίδων:

    "La Repubblica": "Ελεύθερη και έπειτα η τραγωδία" "Il Giornale": "Ο άνδρας που θυσιάστηκε για να τη σώσει" "Il Manifesto": "Ο θάνατος και η ζωή" "Il Messaggero": "Ηρωας για να σώσει τη Τζουλιάνα" Ο διευθυντής της "Il Manifesto", Γκαμπριέλε Πόλο, για την οποία εργάζεται η Τζουλιάνα Σγκρένα γράφει στο κύριο άρθρο ότι η χαρά της σύνταξης της εφημερίδας είχε μικρή διάρκεια. "Δέκα πέντε λεπτά, είκοσι το πολύ, ανάμεσα στο τηλεφώνημα που ανακοίνωσε την απελευθέρωση της Τζουλιάνα και στο άλλο που μας ενημέρωσε για τη δολοφονία του ατόμου που εργάσθηκε περισσότερο από κάθε άλλον για την απελευθέρωσή της", γράφει ο διευθυντής της εφημερίδας.

    Η οικογένεια της Τζουλιάνα Σγκρένα εξέφρασε την οδύνη της για τον θάνατο του Νικόλα Καπιλάρι, πατέρα δύο παιδιών.

    "Χάρη στην ηρωική του ενέργεια η Τζουλιάνα είναι ζωντανή. Ο θάνατός του μας βυθίζει στην απελπισία", δήλωσε ο Φράνκο Σγκρένα, πατέρας της δημοσιογράφου.

    "Αυτός ο πόλεμος είναι τρέλα, αυτός είναι ο πόλεμός σας, τα στρατεύματά μας πρέπει να φύγουν από κει", φώναξε ο Πιερ Σκολάρι ο σύντροφος της δημοσιογράφου, προς στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι την ώρα που ο ίδιος και η διεύθυνση της Il Manifesto γίνονταν δεκτοί από τον Ιταλό πρωθυπουργό για να ενημερωθούν για την απελευθέρωση της Τζουλιάνα Σγκρένα και μάθαιναν το δράμα που ακολούθησε. Τέλος, η "Corriere della Sera" πιθανολογεί ότι το συμβάν θα αναζωπυρώσει την ένταση ανάμεσα στη δεξιά και την αριστερά στην Ιταλία για την ιταλική στρατιωτική παρουσία στο Ιράκ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αμερικανική ενέδρα στην Ιταλίδα όμηρο!

    Ελεύθερη η Σγκρένα

    [02] Ιράκ

    Αμερικανική ενέδρα στην Ιταλίδα όμηρο!

    4/3/2005 11:16:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 5/3/2005 2:33:26 μμ)

    Συντάκτης:

    Με το χειρότερο τρόπο περιέπλεξε η επέμβαση των Αμερικανών στρατιωτών την παρολίγο απόλυτα επιτυχημένη έκβαση της επιχείρησης απελευθέρωσης της Ιταλίδας δημοσιογράφου Τζουλιάνα Σγκρένα, στο Ιράκ. Η Ιταλίδα μόλις είχε απελευθερωθεί έπειτα από ένα μήνα ομηρίας και κατευθυνόταν συνοδευμένη από μέλη των ιταλικών μυστικών υπηρεσιών στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης, όταν δυνάμεις των ΗΠΑ πυροβόλησαν εναντίον του αυτοκινήτου που τη μετέφερε. Από τα πυρά έπεσε νεκρός ένας Ιταλός πράκτορας, ενώ η ίδια τραυματίστηκε στον ώμο και διακομίστηκε αμέσως σε αμερικανικό νοσοκομείο στην ιρακινή πρωτεύουσα. Από τη Ρώμη, ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, εμφανώς ενοχλημένος, ζήτησε εξηγήσεις από τις ΗΠΑ και τους καταλόγισε ευθύνες για το περιστατικό.

    Διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Ιταλίας-ΗΠΑ

    Ο Μπερλουσκόνι δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου πως ο επικεφαλής της ομάδας των ιταλικών μυστικών υπηρεσιών που μαζί με άλλους συνόδευαν την Ιταλίδα δημοσιογράφο, ο πράκτορας Νικόλα Καπιλάρι, πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε σε στρατιωτικό σημείο ελέγχου των ΗΠΑ. Δήλωσε πως έχει ήδη ζητήσει εξηγήσεις από τον Αμερικανό πρέσβη στον οποίο τόνισε πως κάποιος θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για τον πυροβολισμό.

    Ο Μπερλουσκόνι είναι αποδεδειγμένα ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του προέδρου των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους στην Ευρώπη και το ιταλικό στρατιωτικό απόσπασμα στο Ιράκ είναι το τέταρτο μεγαλύτερο έπειτα από εκείνα των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Νότιας Κορέας.

    Το συμβάν επιβεβαίωσε αξιωματούχος του Πενταγώνου ανακοινώνοντας πως η Σγκρένα βρίσκεται υπό την επιτήρηση των αμερικανικών δυνάμεων των ΗΠΑ, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί στην ακριβή κατάσταση της υγείας της. "Πολυεθνικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ εναντίον ενός οχήματος που προσέγγιζε με μεγάλη ταχύτητα σημείο ελέγχου του συνασπισμού στη Βαγδάτη", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, Μπράιαν Γουίτμαν. "Η πρόσφατα απελευθερωθείσα Ιταλίδα δημοσιογράφος επέβαινε στο όχημα και προφανώς τραυματίστηκε. Αν και οι λεπτομέρειες δεν είναι σαφείς, φαίνεται πως ένα δεύτερο άτομο που επέβαινε στο αυτοκίνητο σκοτώθηκε", πρόσθεσε ο Γουίτμαν και είπε πως το περιστατικό διερευνάται.

    Πάντως σύμφωνα με τις πληροφορίες, που μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ άλλος ένας πράκτορας τραυματίστηκε, ενώ ένας τρίτος κατάφερε να αποφύγει τα πυρά των Αμερικανών. Επίσης τραυματίστηκε ο Ιρακινός οδηγός.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ελεύθερη η Σγκρένα

    [03] Ιράκ

    Είχε απαχθεί ακριβώς πριν από ένα μήνα Ελεύθερη η Σγκρένα

    4/3/2005 8:06:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: Αljazeera, ANSA, Reuters

    Την είδηση της απελευθέρωσης της Ιταλίδας δημοσιογράφου Τζουλιάνα Σγκρένα που είχε απαχθεί στο Ιράκ, ακριβώς πριν από έναν μήνα, μεταδίδει το Αλ Τζαζίρα, χωρίς ωστόσο να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες. Την είδηση επιβεβαιώνει και η ιταλική εφημερίδα Μανιφέστο, στην οποία εργαζόταν τα τελευταία χρόνια η Ιταλίδα δημοσιογράφος. Πριν από λίγες ώρες, ο πατέρας της δημοσιογράφου, είχε δηλώσει στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, ότι τα τρία τελευταία βράδια είχε δει στον ύπνο του ότι η κόρη του θα απελευθερωνόταν.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Εκλιπαρεί για τη ζωή της

    Απελευθερώνουν την Ιταλίδα δημοσιογράφο

    Απήγαγαν Ιταλίδα δημοσιογράφο

    [04] Πολιτική

    Ολοκληρώνεται απόψε με την ομιλία Παπανδρέου Στα κορυφαία στελέχη ο λόγος

    5/3/2005 5:43:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 5/3/2005 6:35:13 μμ)

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Με την πολιτική πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου για τη νέα διακυβέρνηση, ολοκληρώνονται απόψε οι συνεδριακές εργασίες του ΠΑΣΟΚ. Κατά τη σημερινή τρίτη και τελευταία ημέρα των εργασιών κυριαρχούν οι τοποθετήσεις τόσο του προέδρου του Κινήματος όσο και κορυφαίων στελεχών σε τραπέζια διαλόγου, που έχουν οργανωθεί στο συνεδριακό χώρο για το Κυπριακό, τις σχέσεις Εκκλησίας - Πολιτείας, αλλά και για το καταστατικό και τη διακήρυξη του κόμματος. Αύριο αναμένεται να εκλεγεί το Εθνικό Συμβούλιο, στη θέση της Κεντρικής Επιτροπής. Στο μεταξύ για την επιστροφή του Κώστα Λαλιώτη, που σύμφωνα με πληροφορίες αναλαμβάνει επικεφαλής του Πολιτικού Σχεδιασμού, τοποθετήθηκαν αρνητικά αρκετά στελέχη, μεταξύ των οποίων ο Χρήστος Βερελής και ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος. Από την πλευρά της, η Μαρία Δαμανάκη, μιλώντας στην ΝΕΤ 105,8 έκανε λόγο για "συσπείρωση των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να ανασυγκροτηθεί το κόμμα". Εξάλλου το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ βράβευσε το απόγευμα τη Γιάννα Αγγελοπούλου και εκπροσώπους όλων των φορέων, που συνέβαλαν στην επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.

    Σε τραπέζια διαλόγου

    Κατά της οικειοποίησης αξιών, όπως η θρησκεία από διάφορα κατεστημένα για ιδιοτελείς σκοπούς τάχθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση για τις σχέσεις Κράτους - Εκκλησίας, στην οποία και κυριάρχησε η άποψη περί διαχωρισμού των σχέσεων μέσα από μια προσεκτική και συναινετική διαδικασία.

    Αιχμές προς τους ανεξάρτητους βουλευτές Μάνο και Ανδριανόπουλο άφησε ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Όπως είπε χαρακτηριστικά η τακτικού χαρακτήρα συνεργασίες κρίνονται από το λαό του ΠΑΣΟΚ ως λάθος, όταν αντί της υποστήριξης ενός ανεξάρτητου βουλευτή δίδεται η εντύπωση ότι, επιχειρείται η πολιτική μετανάστευση άλλων ιδεολογικών χώρων στο ΠΑΣΟΚ, γεγονός που το Κίνημα δεν το έχει ανάγκη και δεν μπορεί να το δεχθεί. Ο κ. Τσοχατζόπουλος τόνισε ακόμα με νόημα ότι, δεν μπορεί κάποιοι να επιμένουν ότι όταν δεν αρέσουμε στο λαό φταίει ο λαός και όχι εμείς.

    Υπέρ του διαχωρισμού Κράτους Εκκλησίας τάχθηκε ο Νίκος Σηφουνάκης υπογραμμίζοντας ότι όπως ο στρατός μπήκε στους στρατώνες μετά το 74, έτσι και η εκκλησία πρέπει να επιστρέψει στο σπουδαίο ποιμαντικό, πνευματικό και κοινωνικό της ρόλο. "Ανήκει στην κυβερνητική πλειοψηφία η πλήρης ευθύνη να ανοίξει το δρόμο για μια υγιή συνύπαρξη Εκκλησίας - Κράτους με σεβασμό στους διακριτούς ρόλους", τόνισε ο πρώην υπουργός.

    Τις ξεκάθαρες θέσεις για τον κόσμο της εργασίας έθεσε ως ζητούμενο από αυτό το συνέδριο ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστο Πολυζογόπουλο.

    "Καλώς είμαστε στην αντιπολίτευση γιατί η πολιτική για τον εκσυγχρονισμό είχε λάθος βηματισμό", είπε στην ομιλία της η Βάσω Παπανδρέου προσθέτοντας ότι, έχουν λάθος όσοι λένε ότι η Ν.Δ. θα παίξει τον ρόλο της δεξιάς παρένθεσης γιατί αυτό θα γίνει μόνο και με την δική μας προσπάθεια, ενώ εκτίμησε ότι, με ηγέτη τον Γιώργο Παπανδρέου το ΠΑΣΟΚ θα κυβερνήσει πολύ πιο σύντομα από όσο πολύ πιστεύουν.

    Διαφώνησε με τη λογική του ώριμου φρούτου στην αντιπολιτευτική τακτική του κόμματος, ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου, ο οποίος τόνισε ότι η ανανέωση και η αλλαγή δεν είναι πουκάμισα αδειανά, πρέπει να συνοδεύονται από αντίστοιχες πολιτικές θέσεις και όχι μόνον από επικοινωνιακούς συμβολισμούς.

    Ως η τελευταία η τελευταία κομμουνιστική χώρα στην Ευρώπη χαρακτηρίστηκε η Ελλάδα από την Άννα Διαμαντοπούλου, που υποστήριξε ότι το 55% της Οικονομίας της καταδυναστεύεται από το κράτος και επισήμανε ότι τα επόμενα χρόνια το σύνθημα του ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι καλή δουλειά για τον καθένα. Αναφερόμενη στο εσωκομματικό σκηνικό η κ. Διαμαντοπούλου παρατήρησε σημειολογικά ότι, από το σήμα του συνεδρίου, που παρουσιάζει ένα δέντρο που το φύλλωμά του αντιπροσωπεύει τις αξίες του κινήματος, λείπουν τα κλαδιά, υπαινισσόμενη ότι απουσιάζει η νέα ηγετική ομάδα.

    Ως λανθασμένη και εγκληματική χαρακτήρισε ο Θόδωρος Πάγκαλος την άποψη ότι το ΠΑΣΟΚ έχασε τις εκλογές επειδή ο λαός δεν καταλαβαίνει και υστερεί και υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ έχασε τις εκλογές από ασυνέπεια στόχων και πρακτικής εφαρμογής τους. Απάντησε έμμεσα στην αμφίπλευρη διεύρυνση του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι εκπληρώθηκε το προλεταριακό και διεθνιστικό καθήκον αλλά δεν είναι έτοιμοι στο ΠΑΣΟΚ να ψηφίσουν τους υποστηρικτές αυτών των απόψεων. Χαιρέτησε ακόμη το γεγονός ότι, σπάνε οι κομματικοί στρατοί, δηλώνοντας επίσης αισιόδοξος για τις ενδείξεις των τελευταίων δημοσκοπήσεων

    Στο νέο ΠΑΣΟΚ χωράνε διαφορετικές απόψεις αλλά όχι οι ηγεμονικές συμπεριφορές και οι αλαζονικές ερμηνείες, τόνισε ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος της Αριστερής Πρωτοβουλίας και απευθυνόμενος στο Γιώργο Παπανδρέου είπε ότι ο καπετάνιος έχει την ευθύνη να αποφύγει τον ύφαλο.

    Την πρόταση να εφαρμοσθεί το πόθεν έσχες σε όλο το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Επίθεση Σημίτη στην Κυβέρνηση

    Σχετικά Links:

    ΠΑΣΟΚ

    [05] Μ. Ανατολή

    Επίσημη ανακοίνωση από τον Πρόεδρο Άσαντ Αποχωρεί η Συρία από το Λίβανο

    5/3/2005 4:11:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 5/3/2005 7:51:48 μμ)

    Συντάκτης:

    Πηγή: BBC

    Τη σταδιακή αποχώρηση των συριακών στρατευμάτων από το Λίβανο, ανακοίνωσε ο Σύρος Πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ, μιλώντας στο Κοινοβούλιο της χώρας του. "Θα αποσύρουμε όλες μας τις δυνάμεις στο Λίβανο προς την περιοχή Μπεκάα και από εκεί προς τα σύνορα Συρίας-Λιβάνου", είπε ο Άσαντ και συμπλήρωσε, πως συμφώνησε με τον Πρόεδρο του Λιβάνου Εμίλ Λαχούντ να έχουν μια συνάντηση την ερχόμενη εβδομάδα προκειμένου να εγκρίνουν το σχέδιο. "Με αυτό το μέτρο η Συρία θα έχει εκπληρώσει τη δέσμευσή της ως προς τη Συμφωνία του Ταΐφ και εφαρμόσει το Ψήφισμα 1559 (του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ)", κατέληξε ο Άσαντ. Στο μεταξύ Λιβανέζοι κομάντος περικύκλωσαν νωρίς το απόγευμα το γενικό επιτελείο των υπηρεσιών πληροφοριών του συριακού στρατού στη Βηρυτό και στη συνέχεια αποχώρησαν προς στα στρατόπεδα, που βρίσκονται σε κοντινή περιοχή. Δεκάδες κομάντος και πέντε οχήματα μεταφοράς προσωπικού έλαβαν θέσεις στα σταυροδρόμια, που οδηγούν στο γενικό επιτελείο στη συνοικία Ραμλάτ αλ Μπάιντα. Σύμφωνα με πληροφορίες οι Σύροι στρατιωτικοί και αξιωματικοί των υπηρεσιών ασφαλείας εξακολουθούν να βρίσκονται στο επιτελείο.

    Πλήρη αποχώρηση περιμένει ο Μπους

    Η Συρία είναι υπό έντονη πίεση να αποσυρθεί από το Λίβανο όπου για πρώτη φορά ανέπτυξε στρατεύματα το 1976. Με τη Συμφωνία του Ταΐφ τερματίστηκε ο εμφύλιος πόλεμος του Λιβάνου (1975-90). Το Ψήφισμα 1559, που υιοθετήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο, καλεί τα ξένα στρατεύματα να εγκαταλείψουν το Λίβανο.

    Ωστόσο ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζορτζ Μπους έχει δηλώσει ότι "η αμερικανική Κυβέρνηση δεν πρόκειται να ικανοποιηθεί με ημίμετρα. Όταν μιλάμε για πλήρη αποχώρηση των συριακών δυνάμεων από το Λίβανο, εννοούμε πλήρη αποχώρηση".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Πιέσεις σε Δαμασκό και από συμμάχους της

    [06] Στον τελικό ο Τσάτουμας

    5/3/2005 3:43:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 5/3/2005 4:10:24 μμ)

    Συντάκτης:

    Πιστός στα φετινά του ραντεβού με τα 8 μέτρα ο Λούης Τσάτουμας, έκανε με μία μόνο προσπάθεια στο Β΄ προκριματικό γκρουπ του μήκους στα 8.09μ έπιασε το όριο (8.05μ) και θα δώσει έτσι το "παρών" στον τελικό του αγωνίσματος, που θα γίνει αύριο το βράδυ (19.05 ώρα Ελλάδας). Αντίθετα δεν τα κατάφερε, ο Στέργιος Νούσιος ο οποίος με 7.79μ έμεινε εκτός τελικού. Να σημειωθεί ότι ο Τσάτουμας ήταν ο μοναδικός αθλητής που έπιασε το όριο και με το άλμα του πέτυχε την κορυφαία επίδοση των προκριματικών, ενώ ο Νούσιος κατετάγη 6ος στο Α΄ γκρουπ και 15ος στο σύνολο των 29 αθλητών. Τέλος τα ημιτελικά των 200μ. προκρίθηκε ο Παναγιώτης Σαρρής. Ο σπρίντερ του Πανελληνίου μετείχε στην 4η σειρά και με 21.10 (βελτίωσε το φετινό ατομικό του ρεκόρ), τερμάτισε τρίτος με πρώτο τον Βρετανό Κρις Λάμπερτ (20.77) που πέτυχε και την κορυφαία επίδοση των προκριματικών. Για να μπει όμως στην 15αδα των ημιτελικών χρειάστηκε να αποκλειστεί πρώτα ο Γερμανός Σεμπάστιαν Ερνστ, αφού μετά την διεξαγωγή των σειρών βρισκόταν στην 16η θέση, μία κάτω δηλαδή από τους αθλητές που προκρίνονταν.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Διπλή ευκαιρία για μετάλλιο

    [07] Πολιτική

    Εξήγγειλε μέτρα για την αναβάθμιση του ΠΑΓΝΗ Στο Ηράκλειο ο Ν.Κακλαμάνης

    5/3/2005 7:23:00 μμ

    Συντάκτης:

    Μια σειρά δεσμεύσεων για την προώθηση σημαντικών θεμάτων, που αφορούν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου ανακοίνωσε σήμερα από το Ηράκλειο ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Ο κ. Κακλαμάνης είχε συναντήσεις με τις διοικήσεις του ΠΑΓΝΗ και του Περιφερειακού Συστήματος Υγείας, των νοσοκομειακών γιατρών και των εργαζομένων, τον Πρόεδρο και τους καθηγητές της Ιατρικής Σχολής, τον Πρύτανη και τη διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου, και στη συνέχεια περιηγήθηκε στο νοσοκομείο. Στη συνέχεια σε δηλώσεις του, αναφέρθηκε σε μια σειρά μέτρων για την αναβάθμιση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

    Δεσμεύσεις και μέτρα

    Αυτά αφορούν:

    Στην εξασφάλιση της χρηματοδότησης για τη αναβάθμιση και επέκταση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του ΠΑΓΝΗ, που έχει προϋπολογισμό 1,9 εκατομμύρια ευρώ. Εκτός από τα 850 χιλιάδες ευρώ που θα χορηγηθούν από το ΠΕΠ Κρήτης, τα υπόλοιπα θα καταβληθούν σε δύο δόσεις των 500.000 ευρώ, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2005 και 2006. Στην άμεση προκήρυξη 2.000 θέσεων μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού, εκ των οποίων οι 60 αφορούν στα δύο νοσοκομεία του Ηρακλείου και Στην επίτευξη της εξαίρεσης της ΔΕΠΑΝΟΜ, που προκήρυξε το διαγωνισμό για την κατασκευή και τον εξοπλισμό του 4ου ορόφου της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ, από το νόμο Σουφλιά, γεγονός που επιτρέπει τη συνέχιση του διαγωνισμού και το άνοιγμα των προσφορών για την επιλογή αναδόχου εντός 15 ημερών.

    "Η μόνη δυνατή λύση για το ΛΑΦΚΑ"

    Εξάλλου ο Υπουργός Υγείας συναντήθηκε με τους εκπροσώπους του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, οι οποίοι του έθεσαν το πρόβλημα, που έχουν με τον ασφαλιστικό φορέα τους (ΟΠΑΔ), καθώς οι γιατροί του νομού, εδώ και 21 μήνες, έχουν διακόψει τις συμβάσεις με τον Οργανισμό και οι ίδιοι στερούνται των υπηρεσιών περίθαλψης.

    Ο κ. Κακλαμάνης δήλωσε αισιόδοξος για την επίλυση του προβλήματος μέχρι το τέλος του μήνα, μετά την πρόταση της νέας διοίκησης του ΟΠΑΔ για αύξηση της επίσκεψης του γιατρού. Πρόταση που ο ίδιος έχει υπογράψει και πλέον είναι αρμοδιότητα του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και του Γενικού Λογιστηρίου.

    Ο κ. Κακλαμάνης ερωτηθείς για το ΛΑΦΚΑ τόνισε ότι ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, έδωσε πολιτική λύση, την οποία μάλιστα χαρακτήρισε ως τη μόνη δυνατή, την παρούσα στιγμή. "Το ΛΑΦΚΑ, είπε, είναι κάτι που κληρονομήσαμε. ΤΟ ΠΑΣΟΚ από την προηγούμενη φορά που ήταν στην αντιπολίτευση, έλεγε ότι θα το καταργήσει όταν επανέλθει στην εξουσία. Και όχι μόνο δεν το κατήργησε αλλά το ανανέωσε και μέχρι το 2008".

    Τέλος , απαντώντας σε ερώτηση για τις δημοσκοπήσεις τόνισε ότι "δεν περιμένουμε να κριθούμε από αυτές , αλλά από το λαό στο τέλος της τετραετίας. Τότε θα φανεί, είπε, αν μας εμπιστεύονται ή όχι οι πολίτες ενώ επεσήμανε ότι, "αν κρίνω από τα συμπεράσματα των δημοσκοπήσεων σε ό,τι αφορά το Υπουργείο μου, που είναι ένα από τα βασικότερα, τότε δεν βλέπω γιατί και πώς έχει πληγεί η κυβέρνηση, όπως υποστηρίζουν κάποιοι".

    [08] Πολιτική

    Για οικονομική πολιτική και κρίση των θεσμών Έντονη κριτική από Αλαβάνο

    5/3/2005 6:57:00 μμ

    Συντάκτης:

    Με έμφαση στην οικονομική πολιτική και την κρίση των θεσμών ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος, μιλώντας σήμερα στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του κόμματος, που προετοιμάζει το καταστατικό συνέδριο, που θα γίνει τον Απρίλιο, άσκησε έντονη κριτική στην Κυβέρνηση και παράλληλα παρουσίασε τις θέσεις του ΣΥΝ για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των εργαζόμενων. Ο κ. Αλαβάνος είπε ότι, οι οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις βαδίζουν από το κακό στο χειρότερο σημειώνοντας ότι, "ο ελληνικός καπιταλισμός, σε μια περίοδο και δημοσιονομικής εποπτείας από την Ε.Ε., έχει εισέλθει σε μια φάση σοβαρής οικονομικής ύφεσης αν όχι και παρατεταμένης οικονομικής κρίσης" και πρόσθεσε ότι, "ζούμε σήμερα την παταγώδη αποτυχία των νεοφιλελεύθερων πολιτικών και αποδιαρθρώσεων, που ξεκίνησαν τη δεκαετία του 90 από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και συνεχίζονται σήμερα από την Κυβέρνηση της ΝΔ".

    Τριτοκοσμικές όψεις...

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ υπογράμμισε ότι, η κοινωνική κατάσταση στη χώρα μας εμφανίζει σε ορισμένους τομείς και σε ορισμένα, τα πιο ασθενέστερα, στρώματα του πληθυσμού , τριτοκοσμικές όψεις, καθώς διανύουμε μια περίοδο όπου:

    Η νέα μονομερής λιτότητα συμπιέζει αφόρητα μισθούς και συντάξεις εν μέσω καλπάζουσας και ανεξέλεγκτης ακρίβειας. Οι κοινωνικές ανισότητες και η νέα φτώχεια διευρύνονται. Θα προστεθεί, μάλιστα, ότι για εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, με μισθούς 600 και 500 ευρώ ή συντάξεις των 300 και 400 ευρώ, εγείρεται κυριολεκτικά θέμα επιβίωσης. Τη ίδια ώρα γίνονται ασφυκτικότερες οι πιέσεις για τους μικρομεσαίους αγρότες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ιδιαίτερα τις μικρές οικογενειακές εκμεταλλεύσεις και δραστηριότητες.

    Ασφαλιστικό, ΛΑΦΚΑ και θεσμοί

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ κάλεσε τα στελέχη του κόμματος να ανοιχθούν στον κόσμο, στα προβλήματα του, σε ένα πλαίσιο κοινωνικής και κινηματικής προσπάθειας. Για την ανεργία , ο κ. Αλαβάνος είπε ότι, έχει καταστεί σύγχρονη απειλή για τον ελληνικό λαό, ιδιαίτερα για τη νεολαία και τις γυναίκες και πρόσθεσε ότι, ο ΣΥΝ ήδη επεξεργάζεται την εναλλακτική του πρόταση για την καταπολέμηση της ανεργίας, την απασχόληση και την ανάπτυξη.

    Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό , ο κ. Αλαβάνος είπε ότι, το θέμα ήδη έχει ανοίξει με τις κινήσεις της Κυβέρνησης στο ασφαλιστικό των τραπεζών και την κατηγόρησε για την συνολική πολιτική της στο ασφαλιστικό και στο θέμα των συντάξεων. Επίσης κατηγόρησε την Κυβέρνηση "για κλιμάκωση της νεοφιλελεύθερης κυβερνητικής επίθεσης" με επίκεντρο τις ιδιωτικοποιήσεις.

    Επανερχόμενος στο θέμα του ΛΑΦΚΑ ο πρόεδρος του ΣΥΝ είπε ότι, μετά τις χθεσινές εξαγγελίες του Πρωθυπουργού, ζητάμε να αποδοθούν τα αναδρομικά προς τους συνταξιούχους χωρίς καθυστερήσεις, ιδιαίτερα μάλιστα για τις κατηγορίες εκείνες, οι οποίες περιμένουν ευτελή ποσά, που είναι ζωτικά, όμως, για τον τρόπο, με τον οποίο ζούνε και τα οποία πρέπει να απολαύσουν σήμερα και αύριο όσο είναι σε αυτόν τον πλανήτη και όχι όταν βρεθούν στον παράδεισο.

    Μιλώντας για την κρίση στην Δικαιοσύνη και την Εκκλησία, ο πρόεδρος του ΣΥΝ είπε μεταξύ άλλων ότι, " έχουμε ενώπιον μας μια εξελισσόμενη και βαθιά κρίση σε όλους τους θεσμούς, που στηρίζουν το σημερινό σύστημα με χαρακτηριστικές την κρίση στη Δικαιοσύνη και την Εκκλησία". Όταν ένα σύστημα , πρόσθεσε, ανακηρύσσει την απληστία, το κέρδος, τον τζόγο και την ατομική ιδιοτέλεια ως υπέρτατες αξίες, αν όχι και σε τρόπο ζωής δεν είναι δυνατόν οι θεσμοί και οι λειτουργοί τους να κινούνται με ιδανικό την έντιμη πενία και τόνισε ότι "η καθολική κρίση χρειάζεται μια νέα καθολική απάντηση που δεν θα είναι μόνο οικονομική αλλά και πολιτιστική, και αξιακή κλπ?"

    Τέλος , ο κ. Αλαβάνος αναφερόμενος σε ζητήματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης είπε ότι η συνεχίζεται η επεξεργασία των θέσεων του κόμματος και στόχος είναι ο ΣΥΝ να αναδείξει ένα εναλλακτικό πρότυπο που θα προέρχεται από την ανανεωτική αριστερά.

    [09] Κοινωνία

    Έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών Ένταση με αδιόριστους του ΑΣΕΠ

    5/3/2005 4:54:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Επεισόδια σημειώθηκαν έξω από το κτίριο του Υπουργείου Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, όταν αδιόριστοι από το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του 1998, εκτόξευσαν διάφορα αντικείμενα και συγκρούστηκαν με αστυνομικές δυνάμεις. Τα επεισόδια ξεκίνησαν, όταν ομάδα αδιόριστων, που έχουν κατασκηνώσει εδώ και 150 ημέρες σε ένδειξη διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο, επιχείρησε να εισβάλλει στο κτίριο. Επενέβησαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που τους απώθησαν, ενώ στη διάρκεια της έντασης, που επικράτησε διαδηλωτές έριξαν γιαούρτια, καπνογόνα, κ.α. αντικείμενα, χωρίς ευτυχώς να σημειωθούν τραυματισμοί. Τελικά, λίγο πριν τις 3 μ.μ. τα πνεύματα ηρέμησαν, αλλά μέχρι αυτή την ώρα στην είσοδο του κτηρίου του Υπουργείου παραμένουν αστυνομικοί για να αποτραπεί το ενδεχόμενο νέων επεισοδίων.

    [10] Κόσμος

    Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν γίνει γνωστά Πυρκαγιά σε τάνκερ νότια της Νορβηγίας

    5/3/2005 11:51:00 πμ

    Συντάκτης:

    Πυρκαγιά ξέσπασε στο μηχανοστάσιο του νορβηγικού τάνκερ Fjord Champion, νότια της Νορβηγίας. Ελικόπτερα απομάκρυναν το 28μελές πλήρωμα, ενώ συνεργεία της ακτοφυλακής προσπαθούν να προλάβουν τη διαρροή πετρελαίου στη θάλασσα και τη ρύπανση της περιοχής. Μέχρι στιγμής τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν γίνει γνωστά. Το τάνκερ, μήκους 170 μέτρων, έχει στις δεξαμενές του 800 τόνους πετρελαίου που προορίζεται για την κίνησή του, ενώ οι κύριες δεξαμενές του είναι άδειες. Το πλοίο βρίσκεται σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από τις νότιες ακτές της Νορβηγίας και έχει ακινητοποιηθεί, χωρίς να έχει αποσαφηνισθεί εάν είναι αγκυροβολημένο ή έχει προσαράξει.

    [11] Μπάσκετ

    Με άνεση στο Αλεξάνδρειο

    5/3/2005 7:34:00 μμ

    Συντάκτης:

    Χωρίς ουσιαστικό πρόβλημα, η ομάδα του Τσαρλς Μπάρτον νίκησε τον τους "πράσινους" και κράτησε της θέση της στην πρώτη εξάδα του Πρωταθλήματος. Ο Άρης, σε όλο το παιχνίδι βρισκόταν μπροστά στο σκορ, κάτι που κράτησε μέχρι το τέλος, ενώ ο Μακεδονικός αρκέστηκε σε κάποια ξεπάσματα, πλησίασε μερικές της διαφορά αλλά τελικά τίποτα άλλο. Οι περίοδοι: 23-19, 43-35, 64-61, 93-80.

    Ήταν πιο έτοιμος

    Κορυφαίος για την ομάδα του Άρη ήταν ο Νικολάι Πάντιους πέτυχε 21 πόντους και έπραξε τα μέγιστα για την τελική επικράτηση της ομάδας του. Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Αρθουρ Τζόνσον με 19 πόντους, ενώ καλός ήταν και ο Σωτήρης Καραποστόλου, ο οποίος τελείωσε το ματς με 18 πόντους. Σημαντική συμβολή στην τελική επικράτηση είχε και ο Ντε Χουάν Κόλινς με 17 πόντους.

    Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι, που μόνο στην τρίτη περίοδο προσπάθησαν για την ανατροπή, την καλύτερη απόδοση είχε ο Πιτ Μάικλ με 17 πόντους στο ενεργητικό του, ενώ από 13 πόντους πέτυχαν οι Αντρέ Χάτσον και Νέναντ Τσάνακ.

    Οι συνθέσεις:

    ΑΡΗΣ: Κόλινς 17, Καστλ 4, Τζόνσον 19, Ασημακόπουλος 3, Μεσεριάκου 7, Πάντιους 21, Καραποστόλου 18, Στακ 4.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ: Καφκής 4, Παππαμακάριος 6, Λουκόφσκι 9, Χάτσον 13, Ρίματς 8, Σπανούλης 4, Κίζνιακ 2, Μάικλ 17, Τσάνακ 13, Πέτρουλας 4.

    [12] Μπάσκετ

    Τους χάλασε το πάρτι...

    5/3/2005 7:22:00 μμ

    Συντάκτης:

    Τι και να βρήκε μια καυτή ατμόσφαιρα, απόρροια των 5.000 Πατρινών που βρέθηκαν στο κλειστό της πόλης για να ενθαρρύνουν τους παίκτες του Απόλλωνα να πάρει τη νίκη; Τι και αν η τοπική ομάδα ξεκίνησε δυνατά τον αγώνα και έδειξε να θέλει τη νίκη; Το Μαρούσι δείχνοντας ακόμα μια φορά χαρακτήρα και χωρίς να πτοηθεί παραπάνω από ένα ημίχρονο, πήρε μια σπουδαία νίκη ( τη δεύτερη συνεχόμενη εκτός έδρας) μέσα στην Πάτρα με 72-83 και καπάρωσε για τα καλά τη δεύτερη θέση της Α1. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης είχε την ευτυχία να δει για ακόμα μία ημέρα τον Βασίλη Σπανούλη σε μεγάλη ημέρα, αλλά και τον Στιούαρτ σε τρελά σχεδόν καρναβαλικά κέφια. Ο Αμερικανός άσος της ομάδας του Αμαρουσίου ήταν σε μεγάλη ημέρα και με 27 πόντους στο ενεργητικό του, οδήγησε τους συμπαίκτες του στην επιτυχία.

    Πολύτιμη νίκη

    Για ένα δεκάλεπτο ο Απόλλωνας έδειξε ότι θα μπορούσε να χτυπήσει τον αγώνα στα ίσια και να πάρει τη νίκη. Προηγήθηκε με 10-4 και 12-6, αλλά το Μαρούσι με τον Στιούαρτ πρωταγωνιστή, αντέδρασε και ισοφάρισε σε 14-14. Το τέλος της περιόδου βρήκε τους αντιπάλους σε απόσταση, μόλις ενός πόντου (18-17) .

    Ωστόσο, το Μαρούσι κατάφερε στο δεύτερο δεκάλεπτο να εκμεταλλευτεί τα λάθη και τη νευρικότητα των παικτών του Απόλλωνα και πήρε ένα προβάδισμα έξι πόντων (24-30). Όμως ο Απόλλωνας με τη συμπαράσταση των 5.000 φιλάθλων του κατάφερε να ξαναμπεί στον αγώνα και το τέλος του ημιχρόνου βρήκε τις δυο ομάδες ισόπαλες με 36-36.

    Το τρίτο δεκάλεπτο οι σκληρές άμυνες, είχαν ως συνέπεια στα πρώτα έξι λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου να έχουν σημειωθεί μόλις επτά πόντοι (40-39). Όμως, το Μαρούσι πιο συγκεντρωμένο κατάφερε προς το τέλος της περιόδου να πάρει προβάδισμα, με έξι πόντων (48-54).

    Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Βασίλης Σπανούλης αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Ο αρχηγός του Αμαρουσίου, έγινε ο πρωταγωνιστής στο "ξέσπασμα" της ομάδας του, η οποία μετέτρεψε το 57-59, σε 59-66, ενώ το τέλος του αγώνα βρήκε την ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη νικήτρια με 72-83.

    Οι περίοδοι: 17-18, 36-36, 54-50, 72-83

    Οι συνθέσεις:

    ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ: Μπάρλος 12, Γεωργαλής 11, Λιαδέλης 9, Τσάκιτς 2, Ντέιβις 19, Χαρίσης 15, Μόρις 4.

    ΜΑΡΟΥΣΙ: Μπλάκνεϊ 10, Στιούαρτ 27, Μπουντούρης 3, Σμίλιανιτς 7, Σέκουλιτς 8, Σπανούλης 17, Πόποβιτς 6, Καράγκουτης 5.

    [13] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Πήρε το ντέρμπι η Μπάγερν

    5/3/2005 6:42:00 μμ

    Συντάκτης:

    Με τον Μίκαελ Μπάλακ να πετυχαίνει το "χρυσό" γκολ, η Μπάγερν Μονάχου επικράτησε της Πρωταθλήτριας Βέρντερ Βρέμης και παρέμεινε στην πρώτη θέση της Μπουντεσλίγκα παρέα με την Σάλκε. Οι "μπλε" νίκησαν εκτός έδρας της Μπόχουμ και πάνε χέρι χέρι με τους "Βαυαρούς". Από την άλλη η Βέρντερ, έχασε έδαφος στην υπόθεση τίτλος αφού πλέον βρίσκεται επτά βαθμούς μακριά από την πρώτη θέση. Τη νίκη της ημέρας πέτυχε η Μάιντς κόντρα στη Φράιμπουργκ ενώ και η Στουτγκάρδη επικράτησε δύσκολα της Αρμίνια και διατηρήθηκε σε πορεία Τσάμπιονς Λιγκ.

    Τα αποτελέσματα

    Μάιντς-Φράιμπουργκ 5-0

    (21΄ Γκέρμπερ, 26΄ Φρίντριχ, 43΄ πεν. Μπάμπατζ, 70΄ Ντα Σίλβα, 81΄ Τουρκ)

    Στουτγκάρδη-Αρμίνια Μπίλεφελντ 2-1

    (48΄ Σόλντο, 75΄ Κακάου - 78΄ Μποάκιε)

    Αμβούργο-Λεβερκούζεν 1-0

    (21΄ Φαν Μπιούιτεν)

    Γκλάντμπαχ-Βόλφσμπουργκ 1-0

    (86΄ Σβέρκος)

    Ανόβερο-Χάνσα Ροστόκ 0-1

    (27΄ Πρίκα)

    Μπόχουμ-Σάλκε 0-2

    (30΄ Αϊλτον, 77΄ Λίνκον)

    Μπάγερν Μονάχου-Βέρντερ Βρέμης 1-0

    (7΄ Μπάλακ)

    Χέρτα Βερολίνου-Καϊζερσλάουτερν 6/3

    Νυρεμβέργη-Ντόρτμουντ 6/3

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 24 αγώνες)

    Μπάγερν Μονάχου 50

    Σάλκε 50

    Βέρντερ Βρέμης 43

    Στουτγκάρδη 42

    Αμβούργο 40

    Χέρτα Βερολίνου 39-23αγ.

    Λεβερκούζεν 39

    Βόλφσμπουργκ 34

    Καϊζερσλάουτερν 32-23αγ.

    Ανόβερο 32

    Αρμίνια Μπίλεφελντ 32

    Ντόρτμουντ 31-23αγ.

    Γκλάντμπαχ 28

    Μάιντς 26

    Νυρεμβέργη 24-23αγ.

    Μπόχουμ 19

    Χάνσα Ροστόκ 17

    Φράιμπουργκ 16

    [14] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Μέτρα για το ρατσισμό

    4/3/2005 1:32:00 μμ

    Συντάκτης:

    Να εξαλείψει τα φαινόμενα ρατσισμού από τα γήπεδα και μάλιστα με εξοντωτικές ποινές, θέλει η UEFA. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας, Ο. Γκαγιάρντ, τονίστηκε πως τα μέτρα θα είναι πολύ σκληρά, που μπορεί να ξεκινάει από αφαίρεση βαθμών μίας ομάδας που έχει στις τάξεις της οπαδούς που κάνουν ρατσιστικά σχόλια, έως και αποβολή από τα εγχώρια πρωταθλήματα. Για την καταπολέμηση του ρατσισμού είπε συγκεκριμένα πως "δεν υπάρχει μέτρο στην αυστηρότητα των ποινών που θα επιβάλλουμε. Πρέπει ο κόσμος να καταλάβει πως τέτοιου είδους συμπεριφορά είναι απαράδεκτη και δεν θα την ανεχτούμε άλλο. Οι ομάδες έχουν συνειδητοποιήσει πως θα τιμωρηθούν όχι μόνο με πρόστιμα, αλλά και με αφαίρεση βαθμών ή τιμωρία της έδρας τους. Αυτό είναι το κόστος που θα πρέπει να πληρώσουν για τις πράξεις μιας μειοψηφίας, την οποία μπορούν λαμβάνοντας κάποια μέτρα

    [15] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Μοιρασιά στα ίσα

    5/3/2005 7:10:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 5/3/2005 7:31:08 μμ)

    Συντάκτης:

    Χωρίς νικητή έληξε το παιχνίδι ανάμεσα στο Κρητικούς και τους "γαλάζιους". Σε ένα παιχνίδι που ο πολύ δυνατός αέρας δυσκόλεψε πολύ και τους 22 ποδοσφαιριστές, το τελικό σκορ, 1-1. βρήκε και τους δύο με ανάμικτα συναισθήματα. Πιο πολύτιμος πάντως ήταν ο βαθμός για τους φιλοξενούμενους, που θέλουν να μείνουν στην Α1 Εθνική. Το σκορ είχε ανοίξει στο 75 η ομάδα του Τάκη Λεμονή με τον Αλέκο Αλεξανδρη, ενώ για τους Κρητικούς ισοφάρισε ο Ντεγιάνοφ πέντε λεπτά αργότερα.

    Μπορούσαν και οι δύο

    Το πρώτο μέρος ξεκίνησε καθαρά αναγνωριστικά για τους φιλοξενούμενους. Παράλληλα ο πολύ δυνατός αέρας που επικρατούσε στο γήπεδο του Ηρακλείου δεν άφηνε στις δύο ομάδες πολλά περιθώρια για σωστή ανάπτυξη.

    Η πρώτη καλή φάση έγινε στο 27 και ήταν για την Καλλιθέα και μάλιστα διπλή. Στο 27΄ ο Τσίγκας έκανε τη σέντρα, ο Αλεξανδρής έπιασε το γυριστό σουτ αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ και ένα λεπτό αργότερα ο Ντραγκίσεβιτς μπήκε στην περιοχή και υπό πίεση έκανε το σουτ, το οποίο όμως μπλόκαρε ο Σηφάκης. Η καλύτερη ευκαιρία των γηπεδούχων ήρθε στο 42΄. Ο Κουτσουρές εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα χτύπησε στο αριστερό δοκάρι του Μπαρτζώκα, ο Μπελεβώνης μάζεψε το «ριμπάουντ» σέντραρε και ο Νουαφόρ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα για δεύτερη φορά στο δοκάρι του τερματοφύλακα της Καλλιθέας.

    Με τον ίδιο ρυθμό κυλούσε και το δεύτερο μέρος αφού και οι δύο πρόσεχαν περισσότερο τα νώτα τους. Οι ευκαιρίες εκατέρωθεν ήταν λίγες και σε μία από αυτές, στο 75, ο Αλεξανδρής έδωσε το προβάδισμα στους "γαλάζιους". Ο Καρατζάς έκανε την κούρσα από τα δεξιά, σέντραρε στην περιοχή, όπου βρισκόταν ο "Αλέκος" ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε από πλεονεκτική θέση να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Σηφάκη. Οι πανηγυρισμοί για την ομάδα του Λεμονή κράτησαν λίγο, αφού πέντε λεπτά αργότερα ο Ντεγιάνοφ με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή του Μπαρτζώκα ισοφάρισε σε 1-1.

    Διαιτητής: Νταμπώσης (Πιερίας)

    Κίτρινες: Μπελεβώνης, Βόκολος.

    Οι συνθέσεις:

    ΟΦΗ: Σηφάκης, Μπελεβώνης, Πίτσος, Κολιτσιδάκης, Αρβανίτης, Αδάμος, Στυρακάκης, Χατζατριάν, Κουτσουρές (66΄ Ντεγιάνοφ), Μαχλάς, Νουαφόρ (70΄ Καζαντζής)

    Καλλιθέα: Μπαρτζώκας, Καρατζάς, Τζωρμπατζάκης, Αγγελόπουλος, Βόκολος, Κουλακιώτης, Ντραγκίσεβιτς, Ουάνγκα (52΄ Τελκίνσκι), Σαββίδης (63΄ Κυριάκος), Αλεξανδρής Τσίγκας

    [16] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Επιστροφή Ασουνσάο

    5/3/2005 6:15:00 μμ

    Συντάκτης:

    Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκε η σημερινή τελευταία προπόνηση της ΑΕΚ πριν τον αγώνα με τον Άρη. Μετά το τέλος της, ο Φερνάντο Σάντος επέλεξε για το αυριανό παιχνίδι τους: Χιώτη, Μιχαηλίδη, Λυμπερόπουλο, Κατσουράνη, Άλβες, Κωστένογλου, Μόρα, Κυριακίδη, Ιβιτς, Μάλμπασα, Ζούλιο Σέζαρ, Σοάρες, Κωνσταντινίδη, Πετκόφ, Καμπάνταη, Κόντη, Κρασσά, Μπούρμπο, Ασουνσάο. Όπως όλα δείχνουν η Ένωση θα παραταχθεί απέναντι στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, με μια αλλαγή σε σχέση με την ενδεκάδα που παρατάχθηκε απέναντι στην Καλλιθέα αλλά και κατά του Πανιωνίου. Πρόκειται για τον Ασουνσάο που επιστρέφει στην ενεργό δράση και πάλι, αφού όπως είναι γνωστό της οποίας ο Πορτογάλος δεν μπορούσε να προσφέρει τις υπηρεσίες του επί τρεις συνεχόμενες αγωνιστικές, (δύο πρωτάθλημα και μια κύπελλο), καθώς ήταν τιμωρημένος για το γνωστό επεισόδιο με τον Γκονζάλες στη διάρκεια του πρώτου αγώνα κυπέλλου με τον ΠΑΟ.

    Και ο Κόντης από την αρχή

    Ο Ασουνσάο αναμένεται να πάρει τη θέση του Κυριακίδη στην ενδεκάδα και μαζί με τον Κώστα κατσουράνη να αποτελέσουν το δίδυμο των αμυντικών χαφ της ΑΕΚ.

    Ο Σάντος εκτός αυτού αναμένεται να χρησιμοποιήσει από την αρχή στην ενδεκάδα και τον Χρήστο Κόντη, που δεν είχε αγωνιστεί με την Καλλιθέα λόγω τιμωρίας και στον αγώνα με τον Πανιώνιο ήταν στο πάγκο. Ο Κόντης θα πάρει τη θέση του Μπούρμπου.

    Όπως όλα δείχνουν η ΑΕΚ θα ξεκινήσει με τους Μιχαϊλίδη, Κόντη, Μάλμπασα, Άλβες και Μόρα στην άμυνα, Κατσουράνη, Ασουνσάο, Ίβιτς στο κέντρο και Σοάρες, Σέζαρ, Λυμπερόπουλο στην επίθεση.

    [17] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Με Εγκωμίτη και Γιασεμή;

    5/3/2005 6:04:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 5/3/2005 6:11:49 μμ)

    Συντάκτης:

    Με τους Εγκωμίτη και Γιασεμή στην αποστολή αλλά χωρίς να είναι σίγουρο ακόμα ότι θα αγωνιστούν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ολοκληρώθηκε το Σάββατο η προετοιμασία του ΠΑΟΚ. Οι δυο Κύπριοι αν και προπονήθηκαν κανονικά μετά από μία εβδομάδα, η συμμετοχή τους στο παιχνίδι θα αποφασισθεί αύριο. Στην αποστολή μετέχουν 20 παίκτες από τους οποίους δύο θα αποκλειστούν αύριο το μεσημέρι: Φερνάντεζ, Φουτσίνι, Μεγκαχέντ, Μίετσελ, Σπάσιτς, Ουντέζε, Ανδράλας, Βαγγελής, Εγκωμίτης, Ζωγραφάκης, Ζησόπουλος, Θεοδωρίδης, Καραδήμος, Καρυπίδης, Κουτσόπουλος, Λουκά, Μαλαδένης, Σαλπιγγίδης, Τοχούρογλου και Χασιώτης.

    [18] Μπάσκετ

    Δια χειρός Αϊβερσον

    5/3/2005 3:47:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 5/3/2005 4:29:52 μμ)

    Συντάκτης:

    Ο Αλαν Αϊβερσον σκόραρε 31 πόντους και ο Κρις Ουέμπερ άλλους 24 (συν 12 ριμπάουντ), οδηγώντας τη Φιλαφέλφια στη νίκη επί των Κλίβελαντ Καβαλίερς, με 98-89. "Κομβικό" σημείο της αναμέτρησης ήταν τα 27 λάθη στα οποία υπέπεσαν οι Καβαλίερς, και τα οποία αποτελούν αρνητικό ρεκόρ περιόδου για την ομάδα του Κλίβελαντ. Στο Μαϊάμι, Ο Ουέιντ σκόραρε 22 πόντους για τη Χιτ, ενώ ο Σακίλ Ο΄ Νιλ πρόσθεσε άλλους 18 στη νίκη των γηπεδούχων επί του Σακραμένο, με 104-83. Για τους Κινγκς, ο Μπίμπι είχε 22 πόντους και 14 ασίστ. Στο Λος Αντζελες, ο Κόμπε Μπράιαντ βρέθηκε σε μεγάλο βράδυ, και σημειώνοντας 40 πόντους οδήγησε τους Λέικερς σε μεγάλη νίκη επί των Ντάλας Μάβερικς (Νοβίτσκι 23 πόντοι), με 108-103, ενώ στο Σιάτλ οι Σούπερσονικς βασίστηκαν στον "οίστρο" του Ρασάντ Λιούς (18 πόντοι) για να κάμψουν την αντίσταση των Ντιτρόιτ Πίστονς με 95-87.

    Αποτελέσματα - Βαθμολογίες

    Φιλαδέλφια-Κλίβελαντ 98-89

    Φιλαδέλφεια: Κόρβερ 7, Ουέμπερ 24, Ντάλεμπερτ 15, Ιγκουοντάλα 9, Άιβερσον 31, Ρότζερς 2, Τζάκσον 10

    Κλίβελαντ: Τζέιμς 34, Τρέιλορ 7, Ιλγκάουσκας 22, ΜακΙνις 7, Γκούντεν 9, Ουέλς 6, Σνόου 1, Χάρις 3

    Ουάσινγκτον-Γκόλντεν Στέιτ 90-103

    Ουάσινγκτον: Τζέιμισον 9, Μπράουν 9, Χέιγουντ 10, Χιουζ 27 Αρίνας 23, Ράφιν 1, Πίλερ 3, Μπλέικ 6, Πρόφιτ 2

    Γκόλντεν Στέιτ: Ντανλίβι 15, Μέρφι 20, Φόιλ 4, Ρίτσαρντοσν 34, Φίσερ 16, Ντέιβις 14

    Ορλάντο-Νέα Υόρκη 111-89

    Ορλάντο: Χιλ 29, Χάουαρντ 20, Κέιτο 14, Φράνσις 13, Νέλσον 11, Μπάτι 4, Τούρκογλου 11, Στίβενσον 1, Γκάριτι 4, Χάντερ 4

    Νέα Υόρκη: Τ. Τόμας 5, Σουΐτνι 4, Κ. Τόμας 10, Κρόφορντ 9, Μάρμπουρι 22, Ρόουζ 12, Χάρνταγουεϊ 4, Τζάκσον 2, Τέιλορ 5, Ουΐλιαμς 2, Αρίθα 12, Σάντοβ 2

    Βοστώνη-Σάρλοτ 104-84

    Βοστώνη: Ουόκερ 18, Πιρς 8, ΛαΦρεντζ 9, Ντέιβις 18, Πέιτον 10, Ουέστ 11, Μπλάουντ 11, Μπανκς 13, Τζέφερσον 2, Ριντ 4

    Σάρλοτ: Ουάλας 10, Οκαφόρ 12, Μπρέζετς 7, Μπόγκανς 11, Νάιτ 5, Χαρτ 13, Σμιθ 2, Ελι 7, Αλεξάντερ 9, Καπόνο 3, Αλεν 5

    Μαϊάμι-Σακραμέντο 104-83

    Μαϊάμι: Ε. Τζόουνς 17, Χάσλεμ 11, Ο΄ Νιλ 18, Ντ. Τζόουνς 14, Ουέιντ 22, Ντούλινγκ 6, Ντόλεακ 2, Αντερσον 8, Λέτνερ 2, Μούρνινγκ 4

    Σακραμέντο: Στογιάκοβιτς 15, Σονγκάιλα 8, Σκίνερ 8, Μπίμπι 22, Μόμπλεϊ 17, Τόμας 6, Χάουζ 5, Εβανς 2

    Μέμφις-Τορόντο 86-75

    Μέμφις: Μπατίρ 33, Κάρντιναλ 13, Ράιτ 20, Ουΐλιαμς 4, Μίλερ 6, Πόσεϊ 1, Ουότσον 7, Χάμφρεϊ 2

    Τορόντο: Πέτερσον 7, Μπος 9, Αραούζο 5, Αλστον 16, Ρόουζ 19, Μάρσαλ 10, Μπόνερ 6, Μιούρεϊ 3

    Νέα Ορλεάνη-Γιούτα 92-85

    Νέα Ορλεάνη: Νάιλον 12, Βρόμαν 12, Μπράουν 14, Ντικό 4, Σμιθ 14, Αντερσεν 12, Λιντς 3, Κλάξτον 6, Γιάκομπσεν 11, Νάχμπαρ 4

    Γιούτα: Χάρπρινγκ 18, Κιριλένκο 21, Μακ Λέοντ 4, Μπελ 19, Οκούρ 4, Χάμφρις 2, Εϊνσλι 5, Μπόρκαρντ 7, Λίβινγκστον 2, Σνίντερ 3

    Μινεσότα-Μιλγουόκι 103-97

    Μινεσότα: Σπρίουελ 10, Γκαρνέτ 25, Χάσελ 2, Χάντσον 13, Τόμας 4, Σέρμπιακ 28, Μάντσεν 2, Κάρτερ 8, Χόιμπεργκ 11

    Μιλγουόκι: Μέισον 18, Σμιθ 12, Γκάτζουριτς 16, Ρεντ 24, Ουΐλιαμς 21, Κούκοτς 4, Πακούλια 2

    Σαν Αντόνιο-Σικάγο 102-99

    Σαν Αντόνιο: Μπόουεν 2, Ντάνκαν 31, Νεστέροβιτς 2, Πάρκερ 25, Τζινόμπιλι 19, Μάσενμπεργκ 1, Μπάρι 4, Χόρι 7, Μπράουν 4, Ούντριχ 7

    Σικάγο: Νοτσιόνι 13, Ντέιβις 12, Κάρι 9, Χάινριχ 6, Ντιούχον 6, Τσάντλερ 8, Γκόρντον 20, Χάρινγκτον 20, Γκρίφιν 3, Πιατκόφσκι 2

    Πόρτλαντ-Ιντιάνα 97-106

    Πόρτλαντ: Μάιλς 26, Αμπντούρ-Ραχίμ 27, Πρζιμπίλα 8, Στουνταμάιρ 12, Τιλφέρ 10, Φραμ 4, Ράτλιφ 6, Αουτλο 4

    Ιντιάνα: Τζάκσον 24, Φόστερ 4, Ντέιβις 1, Μίλερ 24, Φ. Τζόουνς 23, Τζόνσον 9, Κρόσχιρ 12, Πόλαρντ 2, Γκιλ 5, Τζ. Τζόουνς 2

    Λ.Α. Λέικερς-Ντάλας 108-103

    Λ.Α. Λέικερς: Μπάτλερ 2, Οντομ 1, Μιμ 1, Μπράιαντ 40, Ατκινς 7, Γκραντ 2, Τζόουνς 4, Ουόλτον 5, Κουκ 2

    Ντάλας: Χάουαρντ 10, Νοβίτσκι 23, Μπράντλεϊ 6, Στακχάουζ 19, Τέρι 12, Ντάνιελς 18, Χέντερσον 3, Βαν Χορν 8, Αρμστρονγκ 4

    Σιάτλ-Ντιτρόιτ 95-87

    Σιάτλ: Εβανς 4, Λιούις 18, Τζέιμς 16, Αλλεν 15, Ριντνάουρ 15, Ραντμάνοβιτς 5, Ντάνιελς 10, Φόρτσον 6, Κόλισον 6

    Ντιτρόιτ: Πρινς 5, Ρ. Ουάλας 10, Μπ. Ουάλας 12, Μπίλαπς 13, Χάμιλτον 15, ΜακΝτάις 9, Νταπρί 12, Αρόγιο 11

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

    ΑΝΑΤΟΛΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ Βοστώνη 31-28 Φιλαδέλφεια 28-30 Νιού Τζέρσεϊ 26-33 Τορόντο 24-34 Νέα Υόρκη 24-34

    ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ντιτρόιτ 36-21 Κλίβελαντ 31-26 Σικάγο 29-26 Ιντιάνα 29-29 Μιλγουόκι 23-32

    ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Μαϊάμι 44-16 Ουάσινγκτον 32-25 Ορλάντο 30-27 Σάρλοτ 12-44 Ατλάντα 10-47

    ΔΥΣΗ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Σαν Αντόνιο 45-13 Ντάλας 38-19 Χιούστον 33-25 Μέμφις 33-25 Νέα Ορλεάνη 13-45

    ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Σιάτλ 41-16 Ντένβερ 29-29 Μινεσότα 29-30 Πόρτλαντ 22-34 Γιούτα 20-38

    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΙΚΟΥ Φοίνιξ 44-14 Σακραμέντο 36-24 Λ.Α. Λέικερς 29-28 Λ.Α. Κλίπερς 26-32 Γκόλντεν Στέιτ 18-40

    [19] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Αναβλήθηκε το Ξάνθη - Αιγάλεω

    5/3/2005 4:13:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 5/3/2005 6:40:59 μμ)

    Συντάκτης:

    Η ισχυρή βροχόπτωση που έπεφτε στην Ξάνθη, είχε ως αποτέλεσμα να αναβληθεί ο αγώνας μεταξύ της τοπικής ομάδας με το Αιγάλεω που ήταν να γίνει σήμερα Σάββατο για την Κυριακή. Την απόφαση της μη διεξαγωγής του αγώνα πήρε ο διαιτητής της αναμέτρησης, κ. Κουκουλάκης, μετά από έλεγχο του αγωνιστικού χώρου λίγο πριν την έναρξη του παιχνιδιού. "Κάναμε τον απαραίτητο έλεγχο και είδαμε ότι αγωνιστικός χώρος, θα ήταν επικίνδυνος για τους ποδοσφαιριστές", τόνισε σχετικά ο Κρητικός διαιτητής. Ο αγώνας αν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες θα διεξαχθεί αύριο, στις 17:15 το απόγευμα.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 5 March 2005 - 17:57:27 UTC