Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-02-12

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συναίνεση για αυτοκάθαρση της Εκκλησίας
  • [02] Κουβάρι δίχως άκρη...
  • [03] Αρνείται τα πάντα ο Λ. Στάθης
  • [04] Ευρωπαϊκή σανίδα σωτηρίας για Τεχεράνη
  • [05] Αμερικανικές επενδύσεις στα κατεχόμενα
  • [06] Διαψεύδονται σενάρια για το μοιραίο Σινούκ
  • [07] Επιχείρηση κατά της εγκληματικότητας
  • [08] Πολύνεκρη επίθεση στη Βαγδάτη
  • [09] Πρώτη απώλεια στο "Καραϊσκάκη"
  • [10] "Ροπαλιά" στο Ιβανόφειο
  • [11] Εύκολα ο Μακεδονικός
  • [12] Πάθος και δύναμη στη Θεσσαλονίκη
  • [13] Συνελήφθη ο Χόιτσερ
  • [14] Καζλάουσκας: "Δεν είμαστε το φαβορί"
  • [15] Έκαναν... χαβαλέ
  • [16] Νίθλινγκ από άλλο πλάνητη
  • [17] Νίκη τίτλος για τη Τσέλσι
  • [18] Έπιασε κορυφή η Σάλκε
  • [19] Μαρούσι: Με Σμίλιανιτς για τη νίκη
  • [20] ΑΕΚ: "Νίκη για πολλούς λόγους"

    [01] Κοινωνία

    Ζητά ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος Συναίνεση για αυτοκάθαρση της Εκκλησίας

    12/2/2005 12:29:00 μμ

    Συντάκτης:

    Αποφασισμένος να προχωρήσει στην κάθαρση της Εκκλησίας, δηλώνει ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, προκειμένου να ξεπεραστεί η βαθιά κρίση που έχει δημιουργηθεί στους κόλπους της. Ο κ. Χριστόδουλος συνέχισε και σήμερα τις επαφές του με μητροπολίτες, ώστε να υπάρξει συναίνεση, σύμπνοια και ενότητα κατά την έκτακτη σύγκληση της Ιεραρχίας που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Φεβρουαρίου. Στη σημερινή συνάντηση υπήρξε ενωτικό κλίμα, γεγονός που αποτυπώθηκε και στις δηλώσεις των μητροπολιτών Θεσσαλονίκης Άνθιμου και Πειραιώς Καλλίνικου, οι οποίοι τόνισαν ότι η Εκκλησία προχωρεί ενωμένη στην αυτοκάθαρσή της. Ο κ. Καλλίνικος επεσήμανε ακόμη ότι ο Αρχιεπίσκοπος έχει σύνεση και δεν χρειάζεται τις συμβουλές των μητροπολιτών. Στις εξελίξεις στο χώρο της εκκλησιας αναφέρθηκε και ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ για τη θεση του για το διαχωρισμό Κράτους- Εκκλησίας.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Κουβάρι δίχως άκρη...

    Αρνείται τα πάντα ο Λ. Στάθης

    [02] Κοινωνία

    Συγκαλεί εκτάκτως την Ιεραρχία ο Αρχιεπίσκοπος Κουβάρι δίχως άκρη...

    11/2/2005 3:57:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/2/2005 1:10:30 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105.8 FM

    Την ώρα που το κουβάρι της δράσης του Απόστολου Βαβύλη μοιάζει να είναι χωρίς άκρη, καθώς ο αινιγματικός ρόλος του ανθρώπου με τις πολλές ταυτότητες και τις πολλαπλές δραστηριότητες δημιουργεί συνεχώς ερωτήματα, ο ίδιος λύνει τη σιωπή του με επιστολή, στην οποία υποστηρίζει ότι είναι βαριά άρρωστος. Έπειτα από τις αποκαλύψεις της ΝΕΤ 105,8 FM ότι το 1998, περίοδο που ήταν καταζητούμενος, πήγε στο Άγιο Όρος για εξομολόγηση, με τηλεφωνική παρέμβαση του αρχιεπισκόπου, νέα στοιχεία έρχονται στο φως. Ο Βαβύλης είχε εμφανιστεί το 2002 με ράσα στη Νομαρχία Αχαΐας, ενώ σύμφωνα με δημοσίευμα το 2001 μετέβη στην Ιερουσαλήμ με ταξιδιωτικά έγγραφα του ΥΠΕΞ. Εξάλλου, το 2002 φέρεται να διαπραγματευόταν συμφωνία με ελληνικά ΜΜΕ για αναμετάδοση της αφής του Αγίου Φωτός. Η κυβέρνηση περιμένει από την Εκκλησία τολμηρά βήματα για κάθαρση, δήλωσε ο Β. Αντώναρος. Την έκτακτη σύγκληση της Ιεραρχίας ανακοίνωσε ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος και προανήγγειλε δέσμη μέτρων για αυτοκάθαρση. Ποιμαντική ενέργεια χαρακτήρισε τη συστατική επιστολή προς Βαβύλη.

    "Παρών" από τον Βαβύλη

    Καταιγιστικές είναι οι αποκαλύψεις για τις σκοτεινές διαδρομές του Απόστολου Βαβύλη. Ο άνθρωπος με τα "χίλια πρόσωπα" έλυσε τη σιωπή του με επιστολή του στην οποία υποστηρίζει ότι είναι βαριά άρρωστος και η ζωή του είναι σε κίνδυνο, ενώ, διαψεύδει ότι ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος παρενέβη υπέρ του σε δικαστικές υποθέσεις.

    Με έναν μονόλογο εντυπώσεων μέσω επιστολής δηλώνει παρών στις εξελίξεις ο Βαβύλης. Στην πολυσέλιδη επιστολή του στον δημοσιογράφο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, ισχυρίζεται πως ο Αρχιεπίσκοπος ουδέποτε παρενέβη υπέρ του στη δικαιοσύνη.

    Στην επιστολή, την οποία μετέφερε στον κ. Τριανταφυλλόπουλο ο έτερος σκοτεινός πρωταγωνιστής των εξελίξεων Γιάννης Τριανταφυλλάκης, απόστρατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, ο Βαβύλης προσπαθεί εντέχνως να κερδίσει τη συμπάθεια.

    Υποστηρίζει ότι είναι βαριά άρρωστος ενώ στη συνέχεια αποδίδει την εμπλοκή του ονόματός του με τα ναρκωτικά σε πλεκτάνη. Λέει, ακόμη, πως υπήρξε επί σειρά ετών πληροφοριοδότης της αστυνομίας του Βόλου, και στη συνέχεια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, για υποθέσεις ναρκωτικών.

    "Πιστεύοντας ότι δρω πάντοτε με την καθοδήγηση και τη βοήθεια της Ασφάλειας του Βόλου, θέτω τη ζωή μου σε κίνδυνο που σήμερα είναι πλέον ακόμη μεγαλύτερος και τους δίνω πληροφορίες που επί δύο χρόνια δεν αξιοποιούν καθόλου. Γιατί άραγε;"

    Πληροφορίες της ΝΕΤ φέρουν τον Απόστολο Βαβύλη πράγματι να είναι ασθενής, όμως, το είδος και η σοβαρότητα της ασθενείας παραμένουν ασαφή.

    Ερωτηματικά που, επίσης, μένουν αναπάντητα από την επιστολή αφορούν ακόμη το εάν νοσηλεύεται και που. Ο ίδιος ισχυρίζεται πως βρίσκεται "μακριά από την πατρίδα" οι πληροφορίες όμως επιμένουν πως βρίσκεται στην Ελλάδα και κινείται με άλλο όνομα και ταυτότητα.

    Άνθρωπος έξυπνος δραστήριος και πολυπράγμων ο Βαβύλης, σύμφωνα με όσους τον γνώρισαν, εμφανιζόταν με το πραγματικό του όνομα μέχρι την εμπλοκή του στην υπόθεση του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων. Συχνά αναφερόταν στην ιδιαίτερη σχέση που διατηρούσε με τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο αλλά και την Ελληνική Αστυνομία.

    Εισαγγελική έρευνα εν μέσω νέων αποκαλύψεων

    Η δραστηριότητα Βαβύλη αποτελεί πλέον αντικείμενο εισαγγελικής έρευνας. Στο πλήθος των καταγγελιών που βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας, έρχονται να προστεθούν πληροφορίες που τον φέρουν να βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις με ελληνικά ΜΜΕ, για συμφωνία ύψους 200 εκατομμυρίων δραχμών. Σκοπός της η αναμετάδοση μέσω Ιντερνετ της τελετή αφής του Άγιου Φωτός, το Πάσχα του 2002, από τα Ιεροσόλυμα. Η συμφωνία δεν υλοποιήθηκε κατόπιν παρέμβασης του Πατριάρχη Ειρηναίου.

    Στο μεταξύ, η εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος" αποκαλύπτει σε σημερινό της ρεπορτάζ ότι το 2001, λίγο πριν την εκλογή του νέου Πατριάρχη, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έδωσε εντολή στις ελληνικές διπλωματικές αρχές του Ισραήλ να μεριμνήσουν για την αποστολή "Νότας" στις ισραηλινές αρχές για την είσοδο τριών Ελλήνων στη χώρα. Ένας εξ αυτών ήταν ο Βαβύλης. Σημειώνεται ότι "Νότα" είναι το ειδικό σήμα που στέλνει μία χώρα σε άλλη, με το οποίο ζητά τα πρόσωπα που αναφέρει να μη συναντήσουν προσκόμματα στην αποστολή τους.

    Η εκκλησιαστική κρίση απασχόλησε και τη συνάντηση που είχε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος την Παρασκευή στο Φανάρι με τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Αναστάσιο Παπαληγούρα, που βρίσκεται στην Τουρκία για επίσημη επίσκεψη προσκεκλημένος από τον Τούρκο ομόλογό του. Σε δηλώσεις μετά ο κ. Βαρθολομαίος τήρησε απόσταση από το πρόβλημα. "Δεν αναμειγνυόμαστε στα εσωτερικά θέματα άλλων εκκλησιών. Είναι πάγια αρχή και τακτική του Οικουμενικού Πατριαρχείου να μην αναμειγνύεται στα θέματα αδελφών εκκλησιών. Κάθε εκκλησία έχει τα δικά της όργανα που θα αντιμετωπίσουν τις καταστάσεις", τόνισε.

    Από την πλευρά του ο κ. Παπαληγούρας δήλωσε ότι "η ελληνική Πολιτεία είναι έτοιμη να συνδράμει την αυτοδιοικούμενη Εκκλησία καθ οιονδήποτε τρόπο της ζητηθεί και εφ όσον της ζητηθεί, προκειμένου να ξεπεραστεί αυτή η κρίση πριν τραυματίσει ανεπανόρθωτα τις σχέσεις της Εκκλησίας με τους απλούς πιστούς".

    Στον καθημερινό χείμαρρο των αποκαλύψεων αναφέρθηκε και ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Αντώναρος. "Η κυβέρνηση λειτουργεί κανονικά σε όλα τα επίπεδα, όμως τα δημοσιεύματα δεν είναι αποδεικτικά στοιχεία - το θέμα είναι σε εξέλιξη και η κυβέρνηση περιμένει από την Εκκλησία να κάνει εκείνα τα τολμηρά βήματα που απαιτούνται για την κάθαρσή της" τόνισε.

    Στο μεταξύ, ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του, λόγω διαφωνίας ανακρίτριας-εισαγγελέα, ο συγκατηγορούμενος του Γιοσάκη στην υπόθεση της αρχαιοκαπηλίας, πρώην ηγούμενος της Μονής Οσίων Θεοδώρων Κυθήρων, Κύριλλος.

    Μέτρα για κάθαρση προαναγγέλλει ο κ. Χριστόδουλος

    Στην Αθήνα, ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος συνέχισε και την Παρασκευή τις επαφές με θέμα την εκτόνωση της κρίσης. Λίγο πριν τη συνάντηση του με Μητροπολίτες, ανακοίνωσε την απόφαση του για έκτακτη σύγκληση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας, προκειμένου να εγκριθούν από το ύπατο διοικητικό όργανο της Εκκλησίας τα μέτρα που έχει προτείνει και έχουν ήδη γίνει αποδεκτά από την Διαρκή Ιερά Σύνοδο. "Γνωρίζω τα προβλήματα της Εκκλησίας και θλίβομαι, αλλά ήδη έχω δηλώσει την αμετακίνητη απόφαση μου να είμαι εγγυητής της αυτοκάθαρσης" τόνισε.

    Ο κ. Χριστόδουλος αναφέρθηκε και στο θέμα της συστατικής επιστολής που είχε χορηγήσει στον Βαβύλη τον καιρό που ήταν Μητροπολίτης Δημητριάδος, κάνοντας λόγο για ενέργεια ύψιστης ποιμαντικής ευαισθησίας που δεν θα πρέπει να ερμηνεύεται με κοσμικά κριτήρια. "Πίσω δεν κρύβεται κάποια ιδιοτέλεια πέρα από το πάθος για τη σωτηρία της ψυχής του ανθρώπου" είπε.

    Η συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα τέλη Φεβρουαρίου.

    Aργά το βράδυ της Παρασκευής, ολοκληρώθηκε η σύσκεψη που είχε συγκαλέσει στο γραφείο του ο Αρχιεπίσκοπος, συνεχίζοντας τις επαφές του με ιεράρχες.

    "Βεβαίως και θα στηρίξουμε τον αρχιεπίσκοπο στην προσπάθειά του για κάθαρση στον χώρο της Εκκλησίας", δήλωσε ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ενώ από την πλευρά του, ο μητροπολίτης Ιωαννίνων Θεόκλητος απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε σχόλιο.

    Ο μητροπολίτης Περιστερίου δήλωσε ότι αυτά τα οποία ακούγονται δεν είναι τα πραγματικά προβλήματα της Εκκλησίας και απεχώρησε.

    Το πρωί του Σαββάτου, ο Αρχιεπίσκοπος πρόκειται να συναντηθεί με μία ακόμη ομάδα ιεραρχών μεταξύ των οποίων οι μητροπολίτες Πειραιώς, Καρυστίας και Άρτας.

    Οι επαφές του αρχιεπισκόπου αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι την ερχόμενη Τρίτη, ενώ τη Δευτέρα συνεδριάζουν οι Συνοδικοί Ιεράρχες υπό την προεδρία του κ. Χριστόδουλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα αποφασίσουν την καθαίρεση του Αρχιμανδρίτη Ιάκωβου Γιοσάκη.

    Επερώτηση Αλαβάνου για διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας

    Το αίτημα για αποσύνδεση Κράτους-Εκκλησίας επανέφερε με ερώτηση του στη Βουλή ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέκος Αλαβάνος. Όπως είπε πρέπει να γίνει με ομαλό τρόπο, με σεβασμό στα θρησκευτικά αισθήματα των πιστών και χωρίς την πρόκληση διαχωριστικών αντιλήψεων. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ διερωτήθηκε για το "το πώς θα απαλλαγεί η Εκκλησία από κοσμικά χαρακτηριστικά, όπως είναι η δίψα για την εξουσία, η διαπλοκή με κατασκόπους, με πράκτορες - βλέπουμε τώρα - μυστικών υπηρεσιών και πώς από την άλλη μεριά, θα απαλλαγεί και το Κράτος από έναν επικίνδυνο εναγκαλισμό".

    Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Μαριέτα Γιαννάκου διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται ν ανοίξει διάλογο για την αλλαγή των σχέσεων Κράτους και Εκκλησίας. "Δεν θα πρέπει να έχουμε την ψευδαίσθηση ότι, εάν η Εκκλησία ήταν τελείως χωριστή από το Κράτος, ότι εάν δεν υπήρχε ο όρκος, αν δεν υπήρχε το άρθρο 3 του Συντάγματος, δήθεν δεν θα είχαμε φαινόμενα διαφθοράς και στο χώρο αυτό. Εμείς καλούμε την Εκκλησία, μέσα στο πλαίσιο της ανεξαρτησίας που της επιβάλλει ο Καταστατικός της Χάρτης, να λάβει τα ανάλογα μέτρα - και επιμένουμε επ αυτού" τόνισε.

    Τη διάκριση των ρόλων Εκκλησίας-Κράτους με ένα "βελούδινο" διαζύγιο, "τώρα που ωρίμασαν οι συνθήκες", πρότεινε ο επικεφαλής της ΝΔ στην Ευρωβουλή Γιάννης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας χθες στην εκπομπή της ΝΕΤ "Τα Χρώματα της Ίριδας" με την Ελισάβετ Φιλιππούλη.

    Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και άλλη προσκεκλημένη της εκπομπής, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαρία Δαμανάκη, η οποία επισήμανε ότι δεν είναι σωστό να λαμβάνονται τόσο σημαντικές αποφάσεις εν θερμώ και όσο η κρίση σοβεί και πρότεινε συνταγματικές αλλαγές μετά από έναν γόνιμο και δημιουργικό διάλογο.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αποκαλύψεων συνέχεια...

    Και προμηθευτής Δημοσίου ο Βαβύλης

    Εκτόνωση της κρίσης επιζητεί ο Χριστόδουλος

    [03] Κοινωνία

    Ανοίγει ο φάκελος της υπόθεσης αρχαιοκαπηλίας Αρνείται τα πάντα ο Λ. Στάθης

    11/2/2005 8:51:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 11/2/2005 9:49:33 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8, ΝΕΤ, "ΤΟ ΒΗΜΑ"

    Στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γιώργο Σανιδά, απολογήθηκαν την Παρασκευή ο πρωτοδίκης Λεωνίδας Στάθης, που κατηγορείται για δωροληψία, καθώς και έξι δικηγόροι, που εμφανίζονται να έχουν καταθέσει εμβάσματα στο λογαριασμό του. Ο πρωτοδίκης αρνήθηκε όλα όσα του καταλογίζονται, ενώ οι εμπλεκόμενοι δικηγόροι υποστήριξαν ότι τα εμβάσματα ήταν οφειλόμενα ποσά από χρήματα που τους είχε δανείσει. Επίσης, απολογήθηκαν δύο ιδιώτες, υποθέσεις των οποίων είχε χειριστεί ο Στάθης. Στο μεταξύ, στην Εισαγγελία Πειραιά άνοιξε ο μεγάλος φάκελος της υπόθεσης αρχαιοκαπηλίας στα Κύθηρα, το 1996, που αφορά την υπεξαίρεση αρχαίων κειμηλίων αμύθητης αξίας, στην οποία εμπλέκεται, μεταξύ άλλων, ο Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης. Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του στην 7η ανακρίτρια ο συγκατηγορούμενος του Γιοσάκη, πρώην ηγούμενος της Μονής Οσίων Θεοδώρων Κυθήρων, Κύριλλος Σταυρόπουλος. Την προφυλάκισή του ή μη θα αποφασίσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, λόγω διαφωνίας της ανακρίτριας και του αρμόδιου εισαγγελέα.

    Συνεχίζεται η έρευνα του Αρείου Πάγου

    Εξάλλου, διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Εφετών η δικογραφία για απόπειρα του προέδρου πρωτοδικών Χανίων, Ευάγγελου Καλούση, να εξαργυρώσει πλαστή ταξιδιωτική επιταγή. Θυμίζουμε ότι ο Καλούσης κατηγορείται και για μαστροπεία.

    Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη έρευνα του Αρείου Πάγου για 30 δικαστικούς λειτουργούς, που φέρονται να έχουν υποπέσει σε σωρεία πειθαρχικών παραπτωμάτων ενώ ήδη ετοιμάζεται η 7η παραπεμπτική απόφαση για απόλυση από το Σώμα μιας ακόμη προέδρου Πρωτοδικών, που φέρεται να εμπλέκεται σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών.

    Την Τετάρτη, στον αρμόδιο Αρεοπαγίτη, έχει κληθεί να καταθέσει η Παναγιώτα Τσέβη, που ήδη έχει παραπεμφθεί στην Ολομέλεια με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης για ευνοϊκές αποφάσεις σε υποθέσεις του Αρχιμανδρίτη Γιοσάκη.

    Την ερχόμενη εβδομάδα, αρχίζει ο κύκλος καταθέσεων για την υπόθεση της ανακρίτριας Αντωνίας Ηλία, που επίσης έχει παραπεμφθεί για σωρεία πειθαρχικών παραπτωμάτων αλλά και για διασύνδεση σε υποθέσεις με το Γιοσάκη.

    Στο μεταξύ, όπως ισχυρίζεται ο δημοσιογράφος Στέλιος Βορίνας, το κότερο, στο οποίο εθεάθη ο πρόεδρος Πρωτοδικών Ευάγγελος Καλούσης και η ανακρίτρια Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια, ανήκει στον επιχειρηματία κ. Κρητικό. Ο Άρειος Πάγος ερευνά τις υποθέσεις του επιχειρηματία, που είχαν χειριστεί οι δύο δικαστές.

    Τζακούζι κάτω από το ιερό βήμα

    Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Εθνικός Κήρυκας" της Νέας Υόρκης, ο Γιοσάκης πήγε τον Οκτώβριο του 1999, στο Μετόχι του Αγίου Αθανασίου στο Σικάγο. Όπως αποκαλύπτει στην εφημερίδα η γραμματέας και ταμίας της κοινότητας του αγίου Αθανασίου, ο Γιοσάκης είχε υπεξαιρέσει χρήματα από την εκκλησία και διακαής του πόθος ήταν να κατασκευάσει τζακούζι, κάτω από το ιερό βήμα.

    Ο Γιοσάκης, όπως καταγγέλλει η κ. Σταυράκη, έπαιρνε χρήματα από τον τραπεζικό λογαριασμό της εκκλησίας και τα μετέφερε σε άλλους λογαριασμούς. Τα χρήματα αυτά εξαφανίζονταν. Το συμβούλιο της εκκλησίας είχε καταφύγει στις αστυνομικές αρχές οι οποίες έκαναν έφοδο στο διαμέρισμα του Γιοσάκη, όπου και κατέσχεσαν δυο διαβατήρια με το ίδιο όνομα. "Παύλος Γιοσάκης". Ο ίδιος είχε πει στα μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλίου ότι είχε χάσει το διαβατήριό του και έβγαλε καινούργιο.

    Ύστερα από αυτή την εξέλιξη, ο αρχιμανδρίτης, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, κατάφερε να εξαφανιστεί από τη χώρα και διέφυγε πιθανόν μέσω Παναμά.

    Η υπόθεση Λυμπέρη

    Για τις 25 Μαΐου αναβλήθηκε, λόγω κωλύματος του συνηγόρου του, η δίκη του ψυχιάτρου Πέτρου Λυμπέρη και τεσσάρων συνεργατών του για την υπόθεση της κλινικής Κασταλία, στην οποία επίσης εμπλέκεται η κ. Ηλία.

    Η συγκεκριμένη υπόθεση φαίνεται να περιπλέκεται ακόμη περισσότερο, ιδίως μετά από προφορική αναφορά που έκαναν στον Άρειο Πάγο δύο επιχειρηματίες και μία γιατρός, σύζυγος του ενός επιχειρηματία.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "ΤΟ ΒΗΜΑ", στην αναφορά, οι επιχειρηματίες καταγγέλλουν ότι ο δικηγόρος του Λυμπέρη, που είχε στενές επαφές με δικαστικούς λειτουργούς, είχε λάβει από τον ψυχίατρο 70 εκ. δραχμές προκειμένου να εξασφαλίσει την αποφυλάκιση του Πέτρου Λυμπέρη, το 2001, γεγονός το οποίο το περιβάλλον του ψυχίατρου αρνείται.

    Από τα χρήματα αυτά, ο δικηγόρος έδωσε 7 εκ. δραχμές σε δικαστική λειτουργό, που ήταν ασκούμενη δικηγόρος στο γραφείο του τη δεκαετία του 90, για να αποφυλακιστεί ο Λυμπέρης, κάτι το οποίο έγινε. Σημειώνεται ότι η εν λόγω δικαστική λειτουργός έχει κατηγορηθεί και για άλλες παρατυπίες.

    Ζητά εξηγήσεις

    Στο μεταξύ, μια απρόσμενη επίσκεψη δέχτηκε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Λινός, που συναντήθηκε με Εισαγγελέα επαρχιακής πόλης, που φέρεται να ειδοποιούσε εμπόρους ναρκωτικών για επικείμενες αστυνομικές εφόδους. Η Εισαγγελέας ζήτησε να μάθει για ποιο λόγο κάποιοι την φωτογραφίζουν.

    Σχετικά με την υπόθεση της Εισαγγελέως, οι καταγγελίες δεν έχουν πάρει την μορφή καταθέσεων. Ωστόσο, μια μάρτυρας-κλειδί αναμένεται να παρουσιαστεί για κατάθεση στον Άρειο Πάγο, την ερχόμενη Τρίτη.

    Για το ίδιο πρόσωπο είχαν γίνει ίδιες καταγγελίες στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και πριν από τρία χρόνια, ωστόσο δεν είχαν ερευνηθεί.

    Το ίδιο διάστημα η δικαστής φέρεται να είχε σχέσεις με ανώτερο στέλεχος της Δίωξης Ναρκωτικών.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αποκαλύψεων συνέχεια...

    Ραγδαίες εξελίξεις στο δικαστικό σκάνδαλο

    [04] Κόσμος

    Για να γλιτώσει το Ιράν από του χάρου τα δόντια Ευρωπαϊκή σανίδα σωτηρίας για Τεχεράνη

    12/2/2005 6:14:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: Reuters

    Μεγάλες προσπάθειες για να μην φθάσει το θέμα του Ιράν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, καταβάλλουν Γαλλία, Γερμανία και Βρετανία. Η ευρωπαϊκή τρόικα πιέζει την Τεχεράνη να σταματήσει το πρόγραμμα των πυρηνικών προσφέροντας ως αντάλλαγμα ισχυρά οικονομικά κίνητρα. Σε πρώτη φάση, τα μηνύματα για την πορεία των συνομιλιών είναι αισιόδοξα με Ιρανούς αξιωματούχους να δηλώνουν ότι παρά τη σημαντική διάσταση απόψεων, τώρα που οι Ευρωπαίοι, είναι πιο σοβαροί συνομιλητές σε σχέση με πριν , είναι πιθανή μία τελική συμφωνία.

    Η Τεχεράνη ζητά σοβαρότητα

    "Αν η Γαλλία, η Γερμανία και η Βρετανία, συνεχίζουν τις συνομιλίες μαζί μας με την ίδια σοβαρότητα, ίσως και να καταλήξουμε σε συμφωνία μαζί τους, τους επόμενους τρεις μήνες" δήλωσε ο Χουσείν Μουσαβιάν, ο επικεφαλής των Ιρανών διαπραγματευτών.

    Μάλιστα, σε μία κίνηση καλής θέλησης, το Ιράν συμφώνησε να σταματήσει τον απεμπλουτισμό ουρανίου όσο θα αισθάνεται ότι υπάρχει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους της ευρωπαϊκής τρόικα.

    Από την πλευρά της, η Ευρωπαϊκή τρόικα, θέλει χειροπιαστές εγγυήσεις από το Ιράν, ότι δεν προχωρήσει στην κατασκευή ατομικής βόμβας.

    Δρόμος δίχως επιστροφή το Σ. Ασφαλείας

    Νωρίτερα, πάντως ο Χασάν Ροχάνι, γενικός γραμματέας του Ανώτατου Συμβουλίου, προέβλεψε ότι σε περίπτωση που οι συνομιλίες αποτύχουν, το θέμα θα πάει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ με οδυνηρές συνέπειες για την Τεχεράνη.

    Εκεί, όπως τόνισε, τα πράγματα θα είναι σκούρα για το Ιράν, καθώς η πιθανότητα οι χώρες αυτές να ασκήσουν βέτο στα σχέδια των Αμερικανών είναι μηδαμινές .

    Οι δηλώσεις του, έρχονται σε πλήρη αντίθεση με αυτές άλλων Ιρανών, που πιστεύουν ότι η Τεχεράνη θα υποστηριχθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, από τη Ρωσία και την Κίνα , χώρες με τις οποίες διατηρεί στενούς δεσμούς.

    Για παράδειγμα η Ρωσία, προσφέρει τεχνογνωσία και τεχνολογία στο Ιράν για τις πυρηνικές του εγκαταστάσεις, ενώ η Κίνα κάνει το 14% των εισαγωγών της σε πετρέλαιο από το Ιράν.

    Ο Ροχάντι, διαπιστώνει ότι σε αντίθεση με τον πόλεμο στο Ιράκ, οι χώρες αυτές, αλλά και η Γερμανία και η Γαλλία, δεν θα προβάλουν αντίρρηση στα σχέδια της Ουάσινγκτον, καθώς έχουν πλέον αποκαταστήσει τις σχέσεις τους με τις ΗΠΑ.

    [05] Κόσμος

    Ανταμείβουν τους Τουρκοκυπρίους για το "Ναι" Αμερικανικές επενδύσεις στα κατεχόμενα

    12/2/2005 5:15:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ενδιαφέρον για επιχειρηματική δραστηριότητα στα Κατεχόμενα, εκδηλώνουν Αμερικανοί επιχειρηματίες. Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Ρίτσαρντ Μπάουτσερ, τις επόμενες μέρες μία αμερικανική εμπορική αντιπροσωπεία, συνοδευόμενη από έναν διπλωμάτη της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αγκυρα, θα μεταβεί στα κατεχόμενα για να εξετάσει τις δυνατότητες που υπάρχουν για επιχειρηματική δράση στην περιοχή. Η επίσκεψη, τόνισε ο Ρίτσαρντ Μπάουτσερ, βρίσκει σύμφωνη την Ουάσινγκτον που θέλει την άρση της οικονομικής απομόνωσης των Τουρκοκυπρίων.

    Πρόγραμμα "ανταμοιβή"

    Το ενδιαφέρον των Αμερικανών επιχειρηματιών για δραστηριότητα στο Βόρειο τμήμα της Κύπρου, εντάσσεται στο γενικότερο αμερικανικό σχέδιο επιβράβευσης των Τουρκοκυπρίων για το "ναι" που είπαν στο δημοψήφισμα για το σχέδιο Ανάν.

    Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό, οι ΗΠΑ θα προσφέρουν στα Κατεχόμενα, οικονομική βοήθεια ύψους 30.5 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Σε δηλώσεις του χθες, από την Λευκωσία, ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Κύπρο, Μάικλ Κλόσον, τόνισε ότι οι ΗΠΑ θέλουν να στηρίξουν τις τουρκικές επιχειρήσεις στην Κύπρο, ώστε να ξεφύγουν από τον οικονομικό περιορισμό και να βοηθήσουν στις προσπάθειες συμφιλίωσης με τους Ελληνοκυπρίους.

    [06] Κοινωνία

    Από το ΓΕΣ και το Υπουργείο Μεταφορών Διαψεύδονται σενάρια για το μοιραίο Σινούκ

    12/2/2005 1:15:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/2/2005 3:01:19 μμ)

    Συντάκτης:

    Νέα σενάρια εξετάζονται για τα αίτια της πτώσης του Σινούκ στις 11 Σεπτεμβρίου 2004, όπου έχασαν τη ζωή τους 17 άνθρωποι μεταξύ αυτών και ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Πέτρος και τα οποία ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από την εφημερίδα "Ο κόσμος του Επενδυτή". Στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρεται ότι η πτώση του αεροσκάφους οφείλεται σε ένα άλλο πολιτικό αεροπλάνο που πετούσε εκείνη την ώρα στο ίδιο σημείο, ενώ δημοσιοποιεί και την αλληλογραφία της επιτροπής εμπειρογνωμόνων και της ΥΠΑ. Το Γενικό Επιτελείο Στρατού σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι "η επιτροπή διερεύνησης του δυστυχήματος, είναι υποχρεωμένη να εξετάσει και τις πιο ακραίες και απίθανες περιπτώσεις".

    "Δεν υπήρξε σύγκρουση"

    Στο πλαίσιο αυτό, η επιτροπή διερεύνησης απευθύνθηκε στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, για να δει αν από την περιοχή του δυστυχήματος είχε περάσει αεροσκάφος της πολιτικής αεροπορίας. Η ΥΠΑ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι την ώρα της πτώσης, το Σινούκ βρισκόταν σε ύψος περίπου 3.000 ποδών, ενώ σε ύψος 38 χιλιάδων ποδών, δηλαδή σε απόσταση περίπου 13 χλμ, πετούσε ένα αεροσκάφος των Κυπριακών Αερογραμμών τύπου Α300, που εκτελούσε το δρομολόγιο Ζυρίχη-Λευκωσία.

    Κατόπιν σχετικού αιτήματος του ΓΕΣ, η ΥΠΑ ζήτησε με έγγραφό της από τις Κυπριακές Αερογραμμές να την ενημερώσει εάν κατά τον τεχνικό έλεγχο του συγκεκριμένου αεροσκάφους διαπιστώθηκε πρόβλημα αποκόλλησης ή έλλειψης κάποιου τμήματός του.

    Απαντώντας οι Κυπριακές Αερογραμμές διευκρίνισαν ότι δεν έλειπε κανένα κομμάτι από το συγκεκριμένο πολιτικό αεροπλάνο, ύστερα από τρεις τεχνικούς ελέγχους που πραγματοποίησε η εταιρεία.

    Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και το υπουργείο Μεταφορών στην οποία επιβεβαιώνονται τα στοιχεία που έχει δώσει το Γενικό Επιτελείο Στρατού.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Νέα στοιχεία για την τραγωδία

    Σε εξέλιξη οι έρευνες

    Θρηνεί η Ορθοδοξία

    Τραγικό δυστύχημα στο Άγιον Όρος

    [07] Κοινωνία

    Σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλο και Ηράκλειο Επιχείρηση κατά της εγκληματικότητας

    12/2/2005 4:13:00 μμ

    Συντάκτης:

    Μεγάλη και καλά συντονισμένη επιχείρηση για την πάταξη της εγκληματικότητας οργάνωσε η ελληνική αστυνομία σε τέσσερις πόλεις της χώρας. Η επιχείρηση, με την κωδική ονομασία "Πόλις" πραγματοποιήθηκε σχεδόν ταυτόχρονα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλο και Ηράκλειο Κρήτης. Σε έφοδο που έγινε το βράδυ σε κατάστημα στριπ σόου στα Πετράλωνα, οι άνδρες της ελληνικής αστυνομίας, διαπίστωσαν ότι εκτός των συνηθισμένων υπηρεσιών που παρέχουν τέτοια κέντρα, γινόταν και ζωντανό σεξ επί σκηνής.

    Δώδεκα συλλήψεις

    Η αστυνομία συνέλαβε για σωματεμπορία τον υπεύθυνο του καταστήματος, τέσσερις αλλοδαπές γυναίκες, δυο αλλοδαπούς άνδρες και πέντε Έλληνες, ενώ αναζητείται ο εκπρόσωπος της εταιρίας, στην οποία ανήκει το κατάστημα που λειτουργούσε χωρίς άδεια.

    Όπως διαπιστώθηκε, ο υπεύθυνος του καταστήματος, προσλάμβανε τις αλλοδαπές και εκμεταλλευόμενος την άσχημη οικονομική τους κατάσταση, τις έπειθε να κάνουν ατομικό στριπτίζ στους πελάτες και ζωντανό σεξ μαζί τους επί σκηνής.

    [08] Ιράκ

    18 άτομα σκοτώθηκαν και 35 τραυματίστηκαν Πολύνεκρη επίθεση στη Βαγδάτη

    12/2/2005 11:48:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/2/2005 12:30:53 μμ)

    Συντάκτης:

    Πηγή: Reuters, ΑΠΕ

    Δεκαοχτώ άτομα σκοτώθηκαν και άλλα 35 τραυματίστηκαν το πρωί από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου που σημειώθηκε κοντά στο τοπικό κυβερνητικό κτίριο της πόλης Μουσαϊμπ, που βρίσκεται 70 χιλιόμετρα νότια της Βαγδάτης. Τα θύματα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Χίλα και όπως δήλωσε ο διευθυντής του νοσοκομείου, τρεις από τους νεκρούς και τρεις από τους τραυματίες είναι αστυνομικοί. Νωρίτερα, στη Βασόρα, ένας δικαστής δολοφονήθηκε από ενόπλους μασκοφόρους στο κέντρο της πόλης. Οι ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον του αυτοκινήτου του δικαστή Τάχα αλ-Αμίρ στις 8.30 το πρωί στη συνοικία Μπρίχα. Από την επίθεση τραυματίστηκε και ο οδηγός του Αλ-Αμίρ. Σημειώνεται ότι το θύμα ήταν ανακριτής επί καθεστώτος του Σαντάμ Χουσεΐν, προτού γίνει δικαστής στο δικαστήριο της Βασόρας.

    [09] Ποδόσφαιρο

    Πρώτη απώλεια στο "Καραϊσκάκη"

    12/2/2005 7:40:00 μμ

    Συντάκτης:

    Οι πολλές απουσίες στοίχισαν στον Ολυμπιακό την απώλεια των δυο πρώτων βαθμών, στο άδειο λόγω τιμωρίας "Καραϊσκάκη". Η ομάδα του Πειραιά, απέναντι στη Ξάνθη δεν βρήκε τις επιθετικές λύσεις που χρειαζόταν και με μέτρια σχετικά απόδοση, παραχώρησε λευκή ισοπαλία στην ακριτική ομάδα. Από την πλευρά της η ομάδα του Γιάννη Μαντζουράκη, συνέχισε τις πολύ καλές εμφανίσεις της και παρέμεινε στις θέσεις που οδηγούν στα ευρωπαϊκά σαλόνια.

    [10] Μπάσκετ

    "Ροπαλιά" στο Ιβανόφειο

    12/2/2005 7:37:00 μμ

    Συντάκτης:

    Αποφασισμένη από την αρχή η ομάδα του Ζευγώλη, έκανε την έκπληξη και επικράτησε του Γηραιού με 76-82, κάνοντας αποφασιστικό βήμα για την παραμονή στην Α1. Καθοριστικό ρόλο στη μεγάλη νίκη πέτυχε ένας πρώην παίκτης του Ηρακλή, ο Γιώργος Γιαννουζάκος ο οποίος στην τέταρτη περίοδο πέτυχε τρία συνεχόμενα τριποντά και έγειρε την πλάστιγγα οριστικά υπέρ των φιλοξενούμενων. Από την άλλη οι παίκτες του Κακιούζη, προσπάθησαν μόνο στο τρίτο δεκάλεπτο, κάτι που τελικά δεν τους έφτασε για να νικήσουν. Αυτή ήταν η 6η φετινή νίκη για τον Ιωνικό ΝΦ. Τα δεκάλεπτα: 18-25, 34-42, 54-54, 76-82.

    Το ήθελε πιο πολύ

    Δυναμικά ξεκίνησε η φιλοξενούμενη ομάδα το παιχνίδι. Κρατώντας από την αρχή τον ρυθμό, εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τα λάθη των "κυανολείκων" και βρέθηκε να προηγείται στο 10 με 7 πόντους. Ο Μπράιντ Μπράουν μάλιστα πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση σε εκείνο το σημείο, πετυχαίνοντας 12 πόντους.

    Στον αντίποδα, ο Σάββας Ηλιάδης πάλευε μαζί με τους Τράβον Μπράιαντ και Τζάστιν Χάμιλτον να ανακάμψουν, αλλά ο Λευτέρης Κακιούσης δεν έβλεπε κανέναν άλλο παίκτη να είναι σε θέση να βοηθήσει. Στο τέλος του ημιχρόνου ο Ιωνικός πήγε μάλιστα στα αποδυτήρια με το +8.

    Τα πράγματα άλλαξαν κατά πολύ στο τρίτο μέρος. Ο Ηρακλής άρχισε να ευστοχεί και οι φιλοξενούμενοι πάθανε επιθετικό μπλακ άουτ. Ο Γηραιός κάλυψε την διαφορά και το γ έληξε ισόπαλο με 54-54. Και στις αρχές οι γηπεδούχοι έδειξαν ικανή να γυρίσουν πλήρως το παιχνίδι. Όμως εκεί μίλησε ο Γιαννουζάκος ο ο οποίος με τρία εύστοχα τρίποντα, ριμπάουντ και κοψίματα έδωσε το έναυσμα για τη νίκη, την οποία και τελικά ο Ιωνικός πέτυχε.

    Διαιτητές: Βορεάδης-Μπίτης-Ηλιόπουλος

    ΗΡΑΚΛΗΣ (Λευτέρης Κακιούσης): Χάμιλτον 18, Σφέικος, Καλαϊτζίδης 1, Ηλιάδης 25 (1), Μπράιαντ 16, Χένιακ 2, Αποστολίδης 5, Παυλίδης 5 (1), Παπαϊωακείμ, Δέδας 2, Κούβελας 2

    ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΦ ΑΜΑΛΙΑΔΑ (Γιώργος Ζευγώλης): Κούρτοβιτς 11 (1), Γιαννουζάκος 9 (3), Νικολαϊδης 7 (2), Μπράουν 16 (1), Μοσχοβίτης, Κουτρούλιας 6, Χάφναρ 15, Πασχάλης 12, Λιούις 6

    [11] Μπάσκετ

    Εύκολα ο Μακεδονικός

    12/2/2005 7:15:00 μμ

    Συντάκτης:

    Μικρή ήταν η αντίσταση της ΜΕΝΤ και αυτή την ξεπέρασαν εύκολα οι "πράσινοι" που επικράτησαν στην Κοζάνη με 87-74 για την 16η ημέρα της Α1 κατηγορίας μπάσκετ των ανδρών και αύξησε σε 8 τις νίκες του. Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης για τους γηπεδούχους ο Μανώλη Παπαμακάριου από την περιφέρεια και άξιος συμπαραστάτης του ο Πιτ Μάικλ μέσα στη ρακέτα. Από την άλλη οι παίκτες του Παρασκευά Μουρατίδη προσπάθησαν αλλά δεν μπόρεσαν να πετύχουν κάτι καλό. Τα δεκάλεπτα: 26-18, 43-34, 58-51, 87-74.

    Από την αρχή καλύτερος

    Ο Μακεδονικός ξεκίνησε πολύ καλά και πήρε μία μικρή διαφορά 8 πόντων στο δεκάλεπτο. Μάικλ και Παπαμακάριος συνέχισαν να δίνουν ρυθμό στην ομάδα τους και να διατηρούν την υπέρ των πρασίνων διαφορά με άνεση μέχρι και τη λήξη του ημιχρόνου. Οι δύο αντίπαλοι, πάντως ήταν... εκνευριστικά άστοχοι στα σουτ δύο πόντων -όπως αποδεικνύουν τα 9/22 του Μακεδονικού και τα 9/20 της ΜΕΝΤ.

    Ακριβώς ίδιο ήταν και το β μέρος αφού ο Μακεδονικός κράτησε το ρυθμό και αύξανε σιγά σιγά τη διαφορά. Από την άλλη ο Ντίλαν Πέιτζ προσπαθούσε να διατηρήσει την ΜΕΝΤ κοντά στο σκορ όμως δεν έφτασε για να αλλάξει την μοίρα της. Τελικό σκορ 87-74 και οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη αναρριχήθηκαν και άλλο στη βαθμολογία.

    Διαιτητές: Μαστραφτσής-Δέλλας-Πετράκης

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ (Αργύρης Πεδουλάκης): Καφκής, Παπαμακάριος 25 (7), Λουκόφσκι 13, Χάτσον 6, Ρίματς 5 (1), Σπανούλης 2, Χίζνιακ 7, Μάικλ 21 (1), Τσάνακ 6, Δαλιάρης 2

    ΜΕΝΤ (Παρασκευάς Μουρατίδης): Γκόλιοβιτς 12, Μπεχλιβάνης 2, Καμπερίδης 9, Κέκελης 10 (2), Χρήστου 6, Τσέλιος 2, Πέιτζ 18 (2), Μπίγκους 3 (1), Ντίξον 9, Μπογκόγεβιτς 3 (1)

    [12] Ποδόσφαιρο

    Πάθος και δύναμη στη Θεσσαλονίκη

    12/2/2005 6:46:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/2/2005 7:20:46 μμ)

    Συντάκτης:

    Την ευκαιρία να απομακρυνθεί ακόμα περισσότερο από τη ζώνη του υποβιβασμού έχασε σήμερα ο Άρης, που ήρθε ισόπαλος με τον Εργοτέλη στο "Κλεάνθης Βικελίδης" της Θεσσαλονίκης. Οι "κιτρινόμαυροι", αν και έπαιξαν με πείσμα και πάθος για τη νίκη, δεν ευτύχησαν να φτάσουν σε αυτή, μένοντας στο 1-1 με την Κρητική ομάδα, που πρόσθεσε ενα πολύτιμο βαθμό στην προσπάθεια που κάνει για να παραμείνει στην Α Εθνική. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 41΄ με τον Πάτρικ Ογκουνσότο, ενώ ο Γιάννης Λαζανάς ισοφάρισε για τον Αρη στο 52΄.

    Άντεξε στη πίεση ο Εργοτέλης

    Κυνηγώντας τους τρεις βαθμούς, θα μπορούσε να είναι κάλλιστα ο τίτλος του έργου που παίχτηκε σήμερα στο "Κλεάνθης Βικελίδης". Άρης και Εργοτέλης καίγονταν για τη νίκη, αφού το τρίποντο θα αποτελούσε βαθιά βαθμολογική ανάσα και για τους δύο στην προσπάθεια που καταβάλουν για να ξεκολλήσουν από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

    Από πλευράς στρατηγικής ώστε να έρθει το ποθητό αποτέλεσμα, ο Άρης διάλεξε αυτή της επίθεσης και του γρήγορου γκολ, ενώ ο Εργοτέλης αυτή της υπομονής και του ξαφνικού χτυπήματος την ώρα που ο αντίπαλος βρίσκεται μπροστά ρισκάροντας στα μετόπισθεν.

    Δικαιωμένοι στο πρώτο ημίχρονο οι Κρητικοί, που εκμεταλλευόμενοι την ταχύτητα του Βοσκαρίδη, αλλά και τις μαγικές μπαλιές του Λαμπράκη, προκάλεσε δυο φορές ρήγματα στην άμυνα των Θεσσαλονικιών με αποτέλεσμα η μια ευκαιρία ννα καταλήξει σε γκολ και η άλλη σε παραλίγο γκολ, αφού η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Λυμπερόπουλου.

    Και στις δυο φάσεις πρωταγωνιστές ήταν οι προαναφερόμενοι παίκτες του Εργοτέλη, μόνο που στην δεύτερη του γκολ, την παράσταση έκλεψε από τους πρωταγωνιστές ο Ογκουνσότο, ο οποίος σημείωσε και το γκολ.

    Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.

    Ο Άρης μπήκε στο γήπεδο με στόχο το γκολ και μετά το δεκάλεπτο επέβαλε ρυθμό κλείνοντας, τους Κρητικούς στα καρέ τους.

    Η πρώτη καλή φάση ήρθε με την συμπλήρωση του δεκάλεπτου, με τον Ινόγκι να σεντράρει από τα αριστερά και τον Κουεμάχα να πιάνει την κεφαλιά αμαρκάριστος και να την στέλνει λίγο άουτ.

    Οι Θεσσαλονικείς συνέχιζαν να πιέζουν, αλλά οι Κρητικοί όμως ήταν αυτοί που έφτασαν κοντά στο γκολ, όταν στο 23' ο Λαμπράκης με μπαλιά τρύπα βρήκε τον Βοσκαρίδη, αυτός μόνος του απέναντι στον Λυμπερόπουλο, πλάσαρε ωραία, αλλά η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι κι απομακρύνθηκε.

    Πέντε λεπτά αργότερα ο Άρης ισοφάρισε τα δοκάρια με τον Λαζανά (κορυφαίος της ομάδας του σήμερα) κινήθηκε ωραία μέσα στην περιοχή αλλά το σουτ που έκανε τράνταξε την οριζόντια δοκό.

    Και εκεί που όλα έδειχναν ότι το γκολ θα ερχόταν για τους "κιτρινόμαυρους" του βορρά, αφού η πίεση που ασκούσαν έδειχνε ότι θα εκτονωθεί, όταν η μπάλα θα κατέληγε στα δίχτυα του Ξημεράκη, τελικά ήρθε για τους "κίτρινους", του νότου.

    Τρία λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου ο Λαμπράκης βρήκε με ωραία μπαλιά τον Βοσκαρίδη, αυτός πρόλαβε την έξοδο του Λυμπαρόπουλου, έστρωσε την μπάλα στον επερχόμενο Ογκουνσότο που σε κενή εστία δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 0-1.

    Ο Άρης δεν το έβαλε κάτω και στο 45' έφτασε κοντά στην ισοφάριση αλλά το σουτ που επιχείρησε ο Σανχούρχο, απέκρουσε σε κόρνερ ο Ξημεράκης.

    Ότι δεν πέτυχε όμως ο Αργεντινός στη λήξη του ημιχρόνου το πέτυχε στο 52' ο Λαζανάς. μετά από σέντρα του Ινόγκι και ωραίο πλασέ.

    Το παιχνίδι συνεχίστηκε στο ίδιο τέμπο με αυτό του πρώτου ημιχρόνου. Μαζική επίθεση από τον Άρη, άμυνα από τον Εργοτέλη.

    Μόνο που το καλό στήσιμο της άμυνας του Εργοτέλη, που έπαιξαν με εξαιρετικό πάθος δεν επέτρεψε στους παίκτες του Άρη να φτάνουν σε θέση βολής, με αποτέλεσμα οι παίκτες του Γιώργου Χατζάρα, παρά την υπεροχή τους να αναλώνονται σε ανορθόδοξες επιθετικές προσπάθειες, χωρίς αποτέλεσμα.

    Μάλιστα η καλύτερη στιγμή για γκολ ανήκε στον Εργοτέλη, όταν σε μια ξαφνική αντεπίθεση ο Αντο μπήκε στην περιοχή σούταρε, αλλά ο Λυμπερόπουλος έπεσε στη γωνία του και μπλόκαρε την μπάλα.

    Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Ευθυμιάδη βρήκε τις δυο ομάδες στο 1-1, αποτέλεσμα που με βάση την απόδοσή τους θεωρείται δίκαιο.

    Διαιτητής: Ευθυμιάδης (Δράμας)

    Κίτρινες: Γόγολος, Κολτσίδας, Φιλέκοβιτς, Αργυράκης

    Οι συνθέσεις: ΑΡΗΣ: Λυμπερόπουλος, Καλλιμάνης, Νάϊντος, Γόγολος (64΄ Κολτσίδας), Μουράφσκι, Πασσαλής, Σανχούρχο, Νεμπεγλέρας, Ινόγκε (80΄ Εκουέμε), Κουεμάχα, Λαζανάς.

    ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Ξημεράκης, Φιλέκοβιτς, Αργυράκης, Οικονομάκης, Πάρβου, Σουτζής, Λαμπράκης (67΄ Φαλέμι), Άντο, Βοσκαρίδης, Ογκουνσότο, Σλίχτινγκ.

    [13] Ποδόσφαιρο

    Συνελήφθη ο Χόιτσερ

    12/2/2005 4:35:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στη φυλακή θα οδηγηθεί εντός των επόμενων ημερών ο Ρόμπερτ Χόιτσερ, που το Σάββατο συνελήφθη ύστερα από παραγγελία της εισαγγελικής αρχής του Βερολίνου. Η διαδικασία της σύλληψής του επισπεύσθηκε για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο φυγής του. Ο Γερμανός ρέφερι έχει ήδη ομολογήσει την ανάμιξή του σε κύκλωμα που έστηνε ποδοσφαιρικούς αγώνες, προκειμένου να καρπωθεί τα οφέλη από τα στοιχήματα προκαθορισμένης απόδοσης. Οι αρχές πιστεύουν ότι ο Χόιτσερ "έστηνε" αναμετρήσεις και πριν το 2004 και ότι οι άνθρωποι με τους οποίους συνεργαζόταν πιθανώς να τον συμβούλευσαν να εγκαταλείψει το συντομότερο δυνατό τη χώρα, για να αποφύγει τη φυλάκιση. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προχωρήσουν άμεσα στη σύλληψή του, η οποία πραγματοποιήθηκε μόλις λίγες ώρες μετά την έκδοση του εντάλματος από τον εισαγγελέα.

    [14] Μπάσκετ

    Καζλάουσκας: "Δεν είμαστε το φαβορί"

    12/2/2005 6:19:00 μμ

    Συντάκτης:

    Όσο μεγάλη και είναι η διαφορά των δύο ομάδων φέτος, η αναμέτρηση των "αιωνίων" κλέβει για αλλά μια φορά την παράσταση. Οι "ερυθρόλευκοι" με πρώτο τον προπονητή τους καταλαβαίνουν πως πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο αγώνα και πως τα μεγάλα λόγια περιττεύουν. Όπως είπε ο Λιθουανός τεχνικός, «δεν είμαστε εμείς το φαβορί!» καθώς ο ΠΑΟ αυτή τη στιγμή είναι πρώτος στη βαθμολογία ενώ οι κόκκινοι μόλις 10η. Ο Ρότζερ Μέισον Τζούνιορ πιθανότατα θα είναι στη δωδεκάδα του Ολυμπιακού, αφού σήμερα αισθάνθηκε καλύτερα (γαστρεντερίτιδα).

    "Θα παίξει ρόλο η ψυχολογία"

    Ο Ολυμπιακός πλέον έχει ως μόνο στόχο το Πρωτάθλημα, καθώς αποκλείστηκε από την Ευρώπη. Έτσι η ομάδα του Πειραιά θέλει να κάνει μια νέα αρχή και τι καλύτερο με το να ελπίζει να νικήσει τον Πρωταθλητή στην έδρα του. Ο Γιόνς Καζλάουσκας το αναγνωρίζει αυτό και θέλει από τους παίκτες του να βάλουν το 100% των δυνάμεων του με το να φτάσουν στην "υπέρβαση".

    «Ο Παναθηναϊκός είναι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, κι εμείς στη δέκατη. Είναι αδύνατο να πούμε ότι εμείς είμαστε το φαβορί. Σ αυτά τα παιχνίδια όμως παίζει πάντα μεγαλύτερο ρόλο η ψυχολογία και η καρδιά. Οι προπονητές δεν μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα, εκτός από το να δείξουν τα αδύνατα σημεία του αντιπάλου. Οι παίκτες γνωρίζουν από μόνοι τους πόσο σημαντική είναι η νίκη σ ένα τέτοιο παιχνίδι. Νομίζω ότι θα γίνει ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι. Δεν πάμε εκεί για να χάσουμε, αλλά για να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και να φύγουμε νικητές».

    Ίδια λόγια και απόψεις από τους παίκτες του Ολυμπιακού, οι οποίοι τόνισαν πως πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και όλοι στην ομάδα θέλουν να πετύχουν το καλύτερο δυνατό. «Έχουμε τρία πολύ σημαντικά παιχνίδια μπροστά μας, με μεγαλύτερο αυτό με τον Παναθηναϊκό. Η ήττα από τον Ηρακλή απογοήτευσε τον κόσμο μας, αλλά με θετικό αποτέλεσμα εναντίον του Παναθηναϊκού θα τους φέρουμε πίσω», επισήμανε ο Ρόμπερτ Γκούλιας και ο Άγγελος Κορωνιός πρόσθεσε: «Τα παιχνίδια Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού είναι πάντα ντέρμπι. Πρέπει να παίξουμε έξυπνα και δυνατά αν θέλουμε να φτάσουμε στο στόχο μας. Δυστυχώς χάσαμε την ευκαιρία με τον Ηρακλή να είμαστε τώρα σε πολύ καλύτερη μοίρα. Είμαστε με την πλάτη στον τοίχο αυτή τη στιγμή και πρέπει να υπερβάλλουμε εαυτούς από δω και στο εξής. Στο τέλος θα κάνουμε ταμείο».

    [15] Βόλεϊ

    Έκαναν... χαβαλέ

    12/2/2005 7:06:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/2/2005 7:47:21 μμ)

    Συντάκτης:

    Μόνο ένα σετ άντεξαν οι γυναίκες του Ολυμπιακού στο κατ όνομα μόνο "ντέρμπι αιωνίων" της 18ης αγωνιστικής Α1 γυναικών. Ο Παναθηναϊκός με τη συμπαράσταση περίπου 800 φίλων του επικράτησε εύκολα του αντιπάλου του με 3-0 και διατήρησε έτσι την πρωτιά στην κούρσα του φετινού γυναικείου τίτλου. Εύκολο έργο είχαν σε Σέρρες και Κερατσίνι οι Πανελλήνιος και Απολλώνιος που επικράτησαν με 3-1 των Σίρις και ΕΑ Λάρισας αντίσοιχα. Με το ίδιο σκορ εξάλλου ο νεοφώτιστος Ηρακλής υποχρέωσε την περσινή πρωταθλήτρια ομάδα των Βριλησσίων σε μία ταπεινωτική ήττα στο Κατσάνειο.

    Η νύχτα με την ημέρα

    Μόνο μία ματιά αν έριχνε κανείς στις βαθμολογικές θέσεις που κατέχουνε οι δύο «αιώνιοι» στην φετινή κατάταξη θα καταλάβαινε αμέσως ότι η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων είναι μεγάλη. Αυτό σήμερα ο Παναθηναϊκός βάλθηκε να το αποδείξει από το πρώτο σερβίς, όπου ανώτερος των ερυθρολεύκων σε όλες τις γραμμές έφτασε στην κατάκτηση του πρώτου σετ με 25-12 προκαλώντας ντελίριο στις κερκίδες του «Τάφου του Ινδού», όπου δεν έπεφτε καρφίτσα.

    Στο δεύτερο σετ το «τριφύλλι» ξεκίνησε το ίδιο δυνατά και παρά τους χορούς των πρασίνων στα ταϊμ άουτ στο ρυθμό των ταμπούρλων των φιλάθλων, προηγήθηκαν με 21-15. Σε εκείνο το σημείο λίγο οι αλλαγές του Δημήτρη Μπαχράμη, που ήθελε να δώσει συμμετοχή σε όσες περισσότερες παίκτριες μπορούσε και λίγο το δύσκολο σερβίς της αρχηγού του Ολυμπιακού Νικόλ Ζαχαρέα, έφεραν τις φιλοξενούμενες σε απειλητική θέση, αφού η ψαλίδα της διαφοράς έκλεισε επικίνδυνα. Τελικά όμως οι γηπεδούχες, με τη σοβαρότητα που τις διακρίνει στα τελευταία τους παιχνίδια, ζευγάρωσαν με 27-25 τα κερδισμένα τους σετ.

    Το τρίτο σετ εξελίχθηκε σε ένα σόου των γηπεδούχων προσφορά στους φιλάθλους τους. Οι «πράσινες» με την πολύ καλή υποδοχή της διεθνούς Ξανθής Μυλωνά, τις αριστουργηματικές πάσες της διεθνούς Τσέχας πασαδόρου Σιμάνκοβα και την εκτελεστική δεινότητα της αρχηγού της Εθνικής Μαρίας Γκαραγκούνη, έκαναν ό,τι ήθελαν στο γήπεδο και έφτασαν τελικά με 25-13 στο θρίαμβο επί του Ολυμπιακού.

    Σημαντικό "όπλο" ο κόσμος του "τριφυλλιού"

    Οι πανηγυρισμοί όμως δε σταμάτησαν εκεί αφού οι κοπέλες του Παναθηναϊκού, όπως συνηθίζουν έτρεξαν αμέσως να ευχαριστήσουν τον κόσμο τους με το γνωστό «όλε» για αυτή τη συγκλονιστική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν και ο λαός του «τριφυλλιού» ανταπέδωσε με τη σειρά την αγάπη του για την ομάδα του Δημήτρη Μπαχράμη, που όπως φαίνεται στην περίοδο των πλεϊ οφ θα έχει ένα ακόμη «όπλο» στη διάθεσή του. Αυτόν το συγκλονιστικό κόσμο!

    Κερδισμένοι πόντοι: 77-50, Σερβίς 14-5, Επίθεση 36-15, Μπλοκ 8-10, Λάθη αντιπάλου 19-20.

    Παναθηναϊκός (Δ. Μπαχράμης): Σιμάνκοβα 0.5, Μ. Γκαραγκούνη 16 (5 άσοι), Ν. Γκαραγκούνη 11.5, Ντουμιτρέσκου 8 (2 άσοι), Σαμοντάχοβα 8.5 (2 άσοι), Σάκκουλα 13.5 (5 άσοι), λίμπερο η Μυλωνά (45%), Φραγκιαδάκη

    Ολυμπιακός (Η. Δωριάδης): Κόβτουν 5, Ζαχαρέα 2, Γκόρτσανιουκ 3.5, Διπλάρου 3.5, Μπεκερέ 9, Σιλχάνοβα 7.

    Ταπείνωσε την νταμπλούχο η Ηρακλής

    Τρεις ροπαλιές ήταν αρκετές στον Ηρακλή για να ρίξει στο καναβάτσο την νταμπλούχο ομάδα των Βριλησσίων, που όπως και στον α γύρο ηττήθηκε από τη νεοφώτιστη ομάδα, αυτή τη φορά με 3-1 (25-22, 22-25, 25-12, 25-22) στο Κατσάνειο.

    Οι κοπέλες του Τάκη Φλώρου διατηρώντας σε όλο τον αγώνα τον απόλυτο έλεγχο των αιθέρων και την Μοντάνο να πυροβολεί αδιακρίτως, κατάφεραν με το εξαιρετικό τους μπλοκ να αφοπλίσουν τις φιλοξενούμενες αθλήτριες της Λίας Μήτση. Η ομάδα των βορείων προαστίων υπέπεσε σε πάρα πολλά λάθη και μοιραία, παρά τους 18.5 πόντους της Αργεντίνας Μίρνας Ανσάλντι, γνώρισε μία ακόμη βαριά ήττα για το γόητρο της αθηναϊκής ομάδας.

    Κερδισμένοι πόντοι: 97-81, Σερβίς 7-9, Επίθεση 44-47, Μπλοκ 15-3, Λάθη αντιπάλου 31-22.

    [16] Νίθλινγκ από άλλο πλάνητη

    12/2/2005 4:17:00 μμ

    Συντάκτης:

    Φέτος είναι η χρονιά του και ο ίδιος σε κάθε ευκαιρία φροντίζει να πιστοποιεί την μεγάλη φόρμα που διανύει προσθέτοντας σε κάθε αγώνα στον οποίο λαμβάνει μέρος και ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ στην συλλογή του. Ο λόγος για τον 28χρονο Νοτιοαφρικανό Ρικ Νίθλινγκ, ο οποίος κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ στα 100μ. μικτή, σε 25αρα πισίνα, για τρίτη φορά εφέτος, κολυμπώντας την απόσταση σε χρόνο 51''52, σπάζοντας παράλληλα για πρώτη φορά το φράγμα των 52 δευτερολέπτων. Το ρεκόρ σημειώθηκε στη Νέα Υόρκη, κατά τη διάρκεια του μίτινγκ "Κύπελλο Κόσμου", ενώ ο Νίθλινγκ, είχε "σπάσει" το ρεκόρ ακόμα στις 26 Ιανουαρίου 2005, στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Μόσχας, αλλά και μια εβδομάδα νωρίτερα στο Βερολίνο. "Το χορό" των ρεκόρ στο αγώνισμα είχε ανοίξει ο συμπατριώτης του, Ρόλαντ Σούμαν που στις αρχές του χρόνου είχε σημειώσει 52.51 στη Στοκχόλμη, ξεπερνώντας κατά επτά εκατοστά το προηγούμενο ρεκόρ (52.58), που κατείχε ο Γερμανός Τόμας Ρούπρατ από τις 25 Ιανουαρίου 2003, στο Βερολίνο.

    [17] Ποδόσφαιρο

    Νίκη τίτλος για τη Τσέλσι

    12/2/2005 7:24:00 μμ

    Συντάκτης:

    Αφού πέρασε νικηφόρα και από τον "Γκούντισον Παρκ", τότε θα πρέπει να έρθουν τα πάνω κάτω για να χάσει τον τίτλο του πρωταθλητή Αγγλίας εφέτος η Τσέλσι. Η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο επικράτησε 1-0 της Εβερτον, η οποία όμως έμεινε με 10 παίκτες από το 8ο λεπτό λόγω αποβολής του Τζέιμς Μπίτι. Ο Εϊντουρ Γκούντγιονσεν στο 69ο λεπτό πέτυχε το "χρυσό" γκολ για τους "μπλε" και βρίσκεται πλέον 12 βαθμούς μπροστά από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία αντιμετωπίζει αύριο τη Μάντσεστερ Σίτι στο μεγάλο τοπικό ντέρμπι. Κατά τα άλλα, η Λίβερπουλ επέστρεψε στις... γκέλες, καθώς ηττήθηκε 2-0 από τη Μπέρμιγχαμ χάνοντας μεγάλη ευκαιρία να πλησιάσει την Εβερτον. Επίσης, πολύ πιο άνετα μπορούν να νιώθουν στο εξής οι παίκτες της Μπλάκμπερν αφού μετά το επιβλητικό 3-0 επί της Νόριτς, απομακρύνθηκαν κατά οκτώ βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού. Τέλος, σπουδαίο εκτός έδρας "διπλό" πήρε η Αστον Βίλα επικρατώντας 2-1 της Πόρτσμουθ του Βέλιμιρ Ζάετς, με την οποία βασικοί ήταν ο Κώστας Χαλκιάς και ο Γιάννης Σκοπελίτης (αντικαταστάθηκε στο 77΄ από τον Ρικάρντο Φούλερ).

    Αοτελέσματα - βαθμολογία

    Μπέρμιγχαμ-Λίβερπουλ 2-0 (38΄πεν. Παντιάνι, 45΄ Γκρέι)

    Μπλάμπερν-Νόριτς 3-0 (17΄ Πέντερσεν, 39΄, 62΄ Ντίκοφ)

    Εβερτον-Τσέλσι 0-1 (69΄ Γκούντγιονσεν)

    Πόρτσμουθ-Αστον Βίλα 1-2 (24΄πεν. Αγεγκμπένι - 17΄αυτ. Ντε Ζίου, 73΄ Χιτζλσπέργκερ)

    Μπόλτον-Μίντλεσμπρο 12/1

    Μάντσεστερ Σίτι-Μάντσεστερ Γ. 13/1

    Αρσεναλ-Κρίσταλ Πάλας 14/1

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 27 αγώνες) Τσέλσι 68 Μάντσεστερ Γ. 56 -26αγ Άρσεναλ 54 -26αγ Έβερτον 48 Λίβερπουλ 43 Μίντλεσμπρο 40 -26αγ Μπόλτον 39 -26αγ Τσάρλτον 38 -26αγ Τότεναμ 36 -26αγ Αστον Βίλα 35 Μάντσεστερ Σίτι 33 -26αγ

    [18] Ποδόσφαιρο

    Έπιασε κορυφή η Σάλκε

    12/2/2005 6:54:00 μμ

    Συντάκτης:

    Χωρίς προβλήματα η ομάδα του Ραλφ Φρίνγκερ, επικράτησε των "λύκων" στο "Άουφ Σάλκε Αρίνα" και βρέθηκε να "κάνει παρέα" με τους Βαυαρούς" στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Βέβαια η Μπάγερν αγωνίζεται αύριο και η Σάλκε θα πρέπει να περιμένει για να δει αν θα είναι μαζί στην κορυφή, αν θα μείνει και πάλι δεύτερη. Τα γκολ της νίκης για τους γηπεδούχους, (3-0), πέτυχαν οι Ασάμοα (13΄), Σαντ (35΄) και Χάνκε (85΄-στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα!).

    Φορτσάρει το Αμβούργο

    Στα υπόλοιπα παιχνίδια της αγωνιστικής τη πιο σπουδαία νίκη πέτυχε το Αμβούργο που επικράτησε με 2-1 επί της Στουτγκάρδης που απομακρύνθηκε και άλλο από την κορυφή.

    Μεγάλη νίκη και για την Πρωταθλήτρια Βέρντερ Βρέμης που νίκησε εντός έδρας με 2-0 την της Γκλάντμπαχ και άρχισε να ξανακάνει όνειρα. Το σκορ άνοιξε στο 28΄ο 18χρονος Ααρον Χουντ,και ο Αιγύπτιος Μοχάμεντ Ζιντάν («στόχος» του Ολυμπιακού πριν από δύο μήνες), που επίσης πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στο γερμανικό πρωτάθλημα στο 88΄ διαμόρφωσε το τελικό 2-0!

    Κοντά στις θέσεις για το ΟΥΕΦΑ βρίσκεται πλέον και η Καϊζερσλάουτερν η οποία νίκησε με 2-1 την ουραγό Χάνσα Ροστόκ. Η ομάδα του Γιάννη Αμανατίδη προηγήθηκε με 2-0 με τα γκολ των Ζάιτζ (5΄) και Τζάντι (52΄), αμφότερα από ασίστ του Τούρκου Χαλίλ Αλτιντόπ ενώ για τους τους φιλοξενούμενους μείωσε στο 83΄ ο Πρίτσα, ο οποίος αποβλήθηκε με δύο κίτρινες στο τελευταίο πεντάλεπτο. Οι Γιάννης Αμανατίδης και Δημήτρης Γραμμόζης ήταν βασικοί στη «Λάουτερν» και αγωνίστηκαν σε όλο το διάστημα του παιχνιδιού.

    Τα αποτελέσματα

    Ντόρτμουντ-Μπόχουμ 1-0

    Φράιμπουργκ-Ανόβερο 0-0

    Βέρντερ Βρέμης-Γκλάντμπαχ 2-0

    Σάλκε-Βόλφσμπουργκ 3-0

    Καϊζερσλάουτερν-Χάνσα Ροστόκ 2-1

    Αμβούργο-Στουτγκάρδη 2-1

    Χέρτα Βερολίνου-Νυρεμβέργη 2-1

    Λεβερκούζεν-Μάιντς 13/2

    Αρμίνια Μπίλεφελντ-Μπάγερν Μονάχου 13/2

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 21 αγώνες)

    Μπάγερν Μονάχου 41 -20αγ

    Σάλκε 41

    Βέρντερ Βρέμης 37

    Χέρτα Βερολίνου 36

    Στουτγκάρδη 35

    Αμβούργο 34

    Λεβερκούζεν 32 -20αγ

    Ανόβερο 32

    Καϊζερσλάουτερν 31

    Βόλφσμπουργκ 30

    [19] Μπάσκετ

    Μαρούσι: Με Σμίλιανιτς για τη νίκη

    12/2/2005 5:57:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ένα πρόβλημα λιγότερο έχει πλέον ο Έλληνας τεχνικός για την αυριανή σημαντική αναμέτρηση με την Ένωσης. Το Μαρούσι που έχει ως στόχο τη νίκη και την εδραίωση στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα για την κανονική περίοδο, θα έχει όλα του τα όπλα στη διάθεση του. Μάλιστα σε συνδυασμό της ετοιμότητας του Τζόουνς που έβγαλε κανονικά την προπόνηση, ο Παναγιώτης Γιαννάκης "τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση".

    Στόχος η συνέχεια του σερί

    Το Μαρούσι μετράει έναν πολύ καλό απολογισμό καθώς στα 10 τελευταία παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη έχει ισάριθμες νίκες και αυστόχος του είναι να πετυχεί την 11η.

    Ο Νίκος Μπουντούρης δήλωσε για τον επικείμενο αγώνα πως πρόκειται για ένα ντέρμπι και το αποτέλεσμα είναι ανοιχτό. Παράλληλα τόνισε πως η ομάδα του πρέπι να είναι πολύ καλά προετοιμασμένη προκειμένου να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες του παιχνιδιού και να φτάσει στο ροζ φύλλο αγώνα. Στη συνέχεια τόνισε πως «η ΑΕΚ είναι οργανωμένη και ποιοτική ομάδα που έχει σταθερή απόδοση εκτός έδρας και έχει παραστάσεις από την Ευρωλίγκα. Για μας το σημαντικότερο είναι να διατηρήσουμε το συνδυασμό πάθους και ηρεμίας που μας χαρακτηρίζει και μας βοηθάει να βρίσκουμε τις λύσεις που χρειαζόμαστε».

    Αυτό θα είναι το 36ο παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες. Το Μαρούσι μετράει 11 νίκες και η ΑΕΚ 24. Ωστόσο το Μαρούσι έχει κερδίσει τις 5 τελευταίες αναμετρήσεις.

    [20] Μπάσκετ

    ΑΕΚ: "Νίκη για πολλούς λόγους"

    12/2/2005 5:32:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ένα παιχνίδι με πολλές ιδιαιτερότητες είναι το αυριανό ανάμεσα στο δικέφαλο και το Μαρούσι. Η ΑΕΚ έχει "πικρές" αναμνήσεις από την έδρα του Αγίου Θωμά, καθώς στις τελευταίες πέντε αναμετρήσεις μετράει ισάριθμες ήττες, ενώ η Ένωση είχε ηττηθεί και στο παιχνίδι του πρώτου γύρου. Μέσα σε όλα αυτά οι δύο ομάδες είναι στη δεύτερη και τρίτη θέση της βαθμολογίας (Μαρούσι και ΑΕΚ κατά τα σειρά) και η ανάγκη για νίκη των φιλοξενούμενων είναι τεράστια. Αυτό μάλιστα το τόνισε ο παίκτης της Ένωσης, Ανδρέας Γλυνιαδάκης.

    "Να παραμείνουμε ψηλά"

    Δύο χρόνια χωρίς νίκη στην έδρα του Αμαρουσίου είναι πολλά και ο σέντερ της ΑΕΚ θεωρεί πως είναι καιρός για τη νίκη που θα την βοηθήσει να φτάσει κοντά στη δεύτερη θέση. Αύριο στις (17:00) στο πλαίσιο της 16ης ημέρας της Α1 κατηγορίας μπάσκετ των ανδρών, ο νεαρός ψηλός τόνισε πως «Με νίκη θα παραμείνουμε ψηλά στη βαθμολογία,» και επέστησε την προσοχή προς όλους τους συμπαίκτες του για τις δυσκολίες του αγώνα.

    «Στο μυαλό μας είναι πάντα ότι πρέπει να τερματίσουμε όσο ψηλότερα γίνεται στο τέλος της κανονικής περιόδου. Με αυτοσυγκέντρωση και έλεγχο του ρυθμού θα πραγματοποιήσουμε το στόχο μας», είπε ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης ο οποίος τόνισε πως «Θέλουμε τη νίκη και για λόγους γοήτρου καθώς χάσαμε το παιχνίδι του πρώτου γύρου στο Γαλάτσι.»

    Κλείνοντας τα λεγόμενα του μίλησε και για την κλήρωση στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκα.

    «Είναι σημαντικό για μας που τα καταφέραμε και είμαστε πλέον στις 16 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης. Ωστόσο αν έχουμε μια καλή κλήρωση θα μπορούμε να μιλάμε ακόμα για πρόκριση στην οκτάδα.»


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 12 February 2005 - 17:56:08 UTC