Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-02-12

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ομαδική αυτοκτονία σχεδίαζε νεαρός Αμερικανός
  • [02] Παραιτήθηκε ο διευθυντής ενημέρωσης του CNN
  • [03] "Επιταγή ανθρωπιάς" σε Ανάν
  • [04] Έληξε αιματηρή εξέγερση

    [01] Κόσμος

    Την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου Ομαδική αυτοκτονία σχεδίαζε νεαρός Αμερικανός

    12/2/2005 10:56:00 πμ

    Αναστάτωση έχει προκαλέσει στην πολιτεία του Όρεγκον η σύλληψη ενός 26χρονου άνδρα, ο οποίος σχεδίαζε ομαδική αυτοκτονία τουλάχιστον 32 ατόμων, για τις 14 Φεβρουαρίου. Πρόκειται για τον Τζέραλντ Κρίεν, ο οποίος χρησιμοποίησε το ίντερνετ προκειμένου να βρει άτομα, ώστε να πραγματοποιήσει το μακάβριο σχέδιο του, την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Οι αρχές ενημερώθηκαν για το σχέδιο αυτό από μια Καναδή -υποψήφια αυτόχειρας και η ίδια- η οποία θορυβήθηκε όταν ανακάλυψε, σε μια δημόσια συζήτηση σε φόρουμ στο ίντερνετ, ότι μια άλλη γυναίκα σκόπευε να σκοτώσει τα δύο παιδιά της και στη συνέχεια να αυτοκτονήσει. Μέσω αυτού του φόρουμ ο Κρίεν είχε γνωριστεί με ανθρώπους που ήθελαν να βάλουν τέλος στη ζωή τους και τους πρότεινε να συναντηθούν στις 14 Φεβρουαρίου στη μικρή πόλη Κλάμαθ Φολς, όπου ζει με τον πατέρα του, για να αυτοκτονήσουν ομαδικά. Ο νεαρός άντρας συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη στο Όρεγκον με την κατηγορία της συνωμοσίας για τη διάπραξη φόνου και την ερχόμενη εβδομάδα θα παρουσιαστεί στο δικαστήριο. Η αστυνομία έχει καταφέρει να εντοπίσει μερικούς από τους υποψήφιους αυτόχειρες, ενώ αποκλείουν το ενδεχόμενο ο Κρέιν να σχετίζεται με κάποια αίρεση.

    [02] Κόσμος

    Αφορμή δηλώσεις για θάνατο δημοσιογράφων στο Ιράκ Παραιτήθηκε ο διευθυντής ενημέρωσης του CNN

    12/2/2005 9:43:00 πμ

    Συντάκτης:

    Την παραίτησή του υπέβαλε χθες βράδυ ο διευθυντής ενημέρωσης του CNN, Ιζον Τζόρνταν. Αφορμή στάθηκαν πληροφορίες που ανέφεραν ότι ο Τζόρνταν σε δηλώσεις που έκανε στο Νταβός στις 27 Ιανουαρίου επέρριπτε ευθύνες στους Αμερικανούς στρατιώτες για το θάνατο δημοσιογράφων στο Ιράκ. Αν και ο ίδιος θέλησε να τις διαψεύσει, σε επιστολή του στην ιστοσελίδα του δικτύου παραδέχεται ότι οι δηλώσεις αυτές στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός "δεν ήταν τόσο σαφείς όσο θα έπρεπε". Πολλοί από τους συμμετέχοντες στο Φόρουμ υποστήριζαν πως ο Τζόρνταν είπε στο ακροατήριο πως οι Αμερικανοί στρατιώτες σκόπιμα στόχευαν τους δημοσιογράφους, μια κατηγορία όμως που ο ίδιος αρνείται. Εξήγησε μάλιστα πως εννοούσε ότι ορισμένοι δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν επειδή βρέθηκαν στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή και χτυπήθηκαν από βόμβες ή ότι οι Αμερικανοί στρατιώτες τούς εξέλαβαν για άνδρες του εχθρού. "Δεν άφησα ποτέ να εννοηθεί ότι οι Αμερικανοί στρατιώτες έδρασαν με σκόπιμο τρόπο όταν σκότωσαν από λάθος δημοσιογράφους, και ζητώ συγγνώμη από όποιον πίστεψε ότι είπα ή σκέφτηκα κάτι τέτοιο", τονίζει στην επιστολή του ο Τζόρνταν.

    [03] Κοινωνία

    Με συνοδευτική επιστολή Μολυβιάτη "Επιταγή ανθρωπιάς" σε Ανάν

    11/2/2005 11:58:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 - ΑΠΕ

    Επιταγή 10.000.000 ευρώ θα επιδώσει το Σάββατο ο μόνιμος αντιπρόσωπός μας στον ΟΗΕ, Αδαμάντιος Βασιλάκης, στον Γ.Γ. του διεθνούς Οργανισμού, Κόφι Ανάν. Η επιταγή αφορά μέρος της ανθρωπιστικής βοήθειας που στέλνει η χώρα μας στους πληγέντες της ΝΑ Ασίας και συνοδεύεται από σχετική επιστολή του υπουργού Εξωτερικών, Πέτρου Μολυβιάτη. Το ποσό αυτό θα αξιοποιηθεί από το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων και θα διανεμηθεί μέσω εξειδικευμένων οργανισμών του ΟΗΕ και σχετικών προγραμμάτων για την ανασυγκρότηση των πληγεισών περιοχών, βάσει της καταγραφής που έχει γίνει από τα ίδια τα Ηνωμένα Έθνη. Ο βοηθός ΓΓ του ΟΗΕ και κεντρικός συντονιστής παροχής έκτακτης ανθρωπιστικής βοήθειας για την ανασυγκρότηση των χωρών της Ν.Α. Ασίας, Γιαν Έγκελαντ, συνεχάρη με μήνυμά του τον ελληνικό λαό και την ελληνική κυβέρνηση για τη γενναία συνεισφορά τους στις κοινωνίες που επλήγησαν από την καταστροφή, υπογραμμίζοντας το σημαντικό ρόλο που μπορεί να παίξει στα θέματα διεθνούς ανθρωπιστικής βοήθειας η Ελλάδα.

    [04] Κόσμος

    Οκτώ νεκροί Έληξε αιματηρή εξέγερση

    11/2/2005 11:44:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Εξεγερθέντες κρατούμενοι σε φυλακή της Αργεντινής άφησαν την Παρασκευή ελεύθερους όλους τους ομήρους τους, δίνοντας ένα τέλος στην 24ωρη ανταρσία που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο οκτώ ανθρώπων και τον τραυματισμό τουλάχιστον άλλων τριάντα. Κρατούμενοι στη φυλακή της Κόρντομπα, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Αργεντινής, στασίασαν κατά τη διάρκεια του οικογενειακού επισκεπτηρίου το απόγευμα της Πέμπτης, απαιτώντας, μεταξύ άλλων, να τερματισθεί ο συνωστισμός. Έπειτα από ολονύχτια αντιπαράθεση με τις δυνάμεις ασφαλείας, οι κρατούμενοι άρχισαν να απελευθερώνουν σταδιακά έως και τον τελευταίο από τους περίπου 70 ομήρους.

    Σε "ζωντανή μετάδοση"

    Η αστυνομία δήλωσε πως περίπου οι μισοί από τους ομήρους ήταν μέλη των οικογενειών των κρατουμένων και οι υπόλοιποι αξιωματούχοι των φυλακών.

    "Δεν υπάρχουν στασιαστές αυτήν την ώρα, όλοι έχουν τελειώσει τη διαμαρτυρία τους. Οι όμηροι έχουν αφεθεί ελεύθεροι και έχουμε κατάσχει τα όπλα", δήλωσε στην τοπική τηλεόραση ο Χόρχε Ροδρίγκες, επικεφαλής της επαρχιακής αστυνομίας της Κόρντομπα.

    Οι κάτοικοι της Αργεντινής παρακολούθησαν την εξέλιξη του δράματος "ζωντανά" από την τηλεόραση. Τα πλάνα έδειξαν κρατούμενους στην ταράτσα της φυλακής να κτυπούν με μαχαίρι έναν ημίγυμνο δεσμοφύλακα έως ότου το λευκό του μπλουζάκι γέμισε αίματα. Ο δεσμοφύλακας εθεάθη αργότερα να βγαίνει από το χώρο της φυλακής συνοδεία αστυνομικών.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 12 February 2005 - 9:54:22 UTC