Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-02-09

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πήρε αυτό που ήθελε!
  • [02] Νομοσχέδια του ΥΠΕΘΑ στο Μαξίμου
  • [03] Πνεύμα συνεργασίας βλέπει η Ράις
  • [04] "Σοκ" με 24χρονο καλαθοσφαιριστή
  • [05] Εξακολουθεί να διαψεύδει ο Σόλιντ
  • [06] Αναβολή έναρξης στο Eurobasket
  • [07] Ελληνικός εμφύλιος στο ULEB
  • [08] Την προσεχή εβδομάδα η συνέλευση της ΕΟΕ
  • [09] Λάμψη αστέρων στο "Αθήνα 2005"
  • [10] Πόλεμος σε γειτονικά στρατόπεδα
  • [11] Εισιτήρια για λίγους
  • [12] Όλα καλά για τον Πάπα
  • [13] Για λόγους γοήτρου
  • [14] Ουσιαστικός ο ΠΑΟΚ πέρασε στους "8"
  • [15] Και τώρα Μακεδονικός...

    [01] Ποδόσφαιρο

    Με 2-1 επικράτησε η Ελλάδα της Δανίας Πήρε αυτό που ήθελε!

    9/2/2005 10:46:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 9/2/2005 11:38:12 μμ)

    Συντάκτης:

    Μετά από ένα εκπληκτικό πρώτο μέρος η Εθνική μας μεταμορφώθηκε σε "βάτραχος" στο δεύτερο ημίχρονο και τελικά κατάφερε να πάρει αυτό που ήθελε έστω και με άγχος. Το τελικό 2-1 πάντως σημαίνει πως η Ελλάδα περνάει εμπρός απο την Δανία στην βαθμολογία του ομίλου και διατηρεί ακέραιες τις επλπίδες για πρόκριση στο Μουντιάλ της Γερμανίας. Ο Ζαγοράκης στο 25 και ο Μπασινάς με πέναλτι στο 32 σφράγισαν το εκρηκτικό ξεκίνημα της Ελλάδας. Ο Ρόμενταλ μείωσε στο 45 και έβαλε ξανά την Δανία στο παιχνίδι. Το δεύτερο μέρος μόνο για καρδιακούς δεν ήταν, αφού οι Δανοί πίεσαν αφόρητα και κατάφεραν να απειλήσουν. Τελικά οι σωστές αμυντικές επεμβάσεις και εκείνες του Νικοπολίδη όταν χρειάστηκαν, κράτησαν το 2-1 τελικό και έδωσαν την νίκη στην Ελλάδα.

    [02] Πολιτική

    Για στρατολογικό, εφέδρους και διαβίωση Νομοσχέδια του ΥΠΕΘΑ στο Μαξίμου

    9/2/2005 11:54:00 πμ

    Συντάκτης:

    Τρία νέα νομοσχέδια του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που θα κατατεθούν στη Βουλή εντός του μήνα, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή με την ηγεσία του ΥΠΕΘΑ στο Μέγαρο Μαξίμου. Τα νομοσχέδια αφορούν το στρατολογικό, τους εφέδρους υψηλής ετοιμότητας και τη διαβίωση του ανθρώπινου δυναμικού των Ενόπλων Δυνάμεων. Όπως τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Σπήλιος Σπηλιοτόπουλος αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης, βρίσκεται στην τελική φάση το νομοσχέδιο για τις προμήθειες των Ενόπλων Δυνάμεων, προκειμένου να διασφαλιστεί η διαφάνεια, κάτι που αποτελούσε προεκλογική δέσμευση της ΝΔ. Ο κ. Σπηλιοτόπουλος αναφέρθηκε και στα οικιστικά προγράμματα, που ετοιμάζονται για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων στον Έβρο και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ενώ τόνισε ότι η χώρα μας αποτελεί παράγοντα σταθερότητας στα Βαλκάνια και σε άλλες χώρες, όπως το Αφγανιστάν.

    Στη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης η προετοιμασία για τα επόμενα πενταετή προγράμματα 2005- 2010, η οικονομία της Εθνικής Άμυνας για τα εξοπλιστικά καθώς και θέματα του ανθρώπινου δυναμικού, καθώς το 2005 έχει ανακηρυχθεί ως έτος για την πρόνοια του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

    [03] Κόσμος

    Συναντήθηκε με Μπαρόζο Πνεύμα συνεργασίας βλέπει η Ράις

    9/2/2005 10:58:00 μμ

    Συντάκτης:

    Με τη φράση "οι καιροί άλλαξαν" η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Κοντολίζα Ράις από το Βέλγιο θέλησε να επισημάνει την αποκατάσταση και την επανασύσταση των διατλαντικών δεσμών μετά την απομάκρυνση, που έφεραν οι διενέξεις για τον πόλεμο στο Ιράκ το 2003. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Ράις "πράγματι, είχαμε τις διαφορές μας, όμως, υπάρχει ανάμεσα σε Ευρωπαίους και Αμερικανούς, πλέον, κοινή ημερήσια διάταξη για το Ιράκ". Η ίδια άφησε να εννοηθεί, ότι οι διαφορές Ουάσινγκτον-Παρισιού-Βερολίνου για το Ιράκ έχουν, πλέον, ξεπεραστεί δηλώνοντας, "είμαι ευτυχής να ανακοινώσω από εδώ καλά νέα".

    Μέση Ανατολή και Ιράν στο επίκεντρο

    Η Ράις χαρακτήρισε τη συζήτηση για το Ιράκ που είχε με το πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο ως "την καλύτερη μετά την ανατροπή του Χουσεΐν", ενώ διέβλεψε μια "ενότητα σκοπού", για να βοηθηθεί μετεκλογικά ο λαός του Ιράκ. "Υπάρχει η αίσθηση ότι θα πρέπει να συνεργαστούμε", δήλωσε εξάλλου.

    Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών εμφανίστηκε βέβαιη, ότι και τα 26 κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ θέλουν να συμμετάσχουν στην εκπαίδευση των ιρακινών σωμάτων ασφάλειας.

    Σημείωσε ακόμη, ότι υπάρχουν κράτη, που θέλουν να στείλουν στρατιωτικό προσωπικό στο Ιράκ και άλλα, που προτιμούν να εκπαιδεύσουν ιρακινό προσωπικό ασφάλειας εκτός Ιράκ.

    Όσον αφορά τη Μέση Ανατολή επεσήμανε πάλι την επιθυμία των ΗΠΑ για συνεργασία με την Ευρώπη για την προώθηση της ειρήνης στην περιοχή. Αναφέρθηκε και στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν υποστηρίζοντας, ότι το θέμα του πρέπει να φθάσει στο Συμβούλιο Ασφάλειας του ΟΗΕ, εφόσον η Τεχεράνη δεν συμμορφώνεται με τη διεθνή κοινότητα.

    "Γνωρίζουν οι Ιρανοί τι πρέπει να πράξουν" δήλωσε με νόημα ενώ δεν απέκλεισε στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της χώρας. Ωστόσο έσπευσε να υπογραμμίσει, ότι αν Ευρωπαίοι και Αμερικανοί υιοθετήσουν ενιαία στάση τότε το πρόβλημα πιθανόν να λυθεί δια της διπλωματικής οδού.

    [04] Μπάσκετ

    "Σοκ" με 24χρονο καλαθοσφαιριστή

    9/2/2005 9:34:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ

    Το ελληνικό μπάσκετ θρηνεί τον απρόσμενο και άδικο θάνατο ενός νεαρού μπασκετμπολίστα. Ο 24χρονος, Κώστας Αυγερινός, ύψους 2.14 εκατοστών άφησε τα ξημερώματα την τελευταία του πνοή, καθώς υπέστη ανακοπή καρδιάς. Ο Αυγερινός ήρθε στην Ελλάδα για να δοκιμαστεί από το Περιστέρι προερχόμενος από το κολέγιο Μπόιζ Στέιτ. Την Τρίτη, το απόγευμα πήγε για προπόνηση στο «Ανδρέας Παπανδρέου», αλλά ενημέρωσε τον προπονητή της ομάδας της Α2 ανδρών, Νίκο Καραγιάννη, πως ήταν κρυωμένος και δεν ακολούθησε το πρόγραμμα. Ο Αυγερινός θα συμμετείχε σήμερα στον φιλικό αγώνα του Περιστερίου με τον Μίλωνα.

    [05] Ποδόσφαιρο

    Εξακολουθεί να διαψεύδει ο Σόλιντ

    9/2/2005 9:24:00 μμ

    Συντάκτης:

    Με αιχμές κατά του ελληνικού Τύπου προσπαθεί ο Τροντ Σόλιντ και ο συνεργάτης του, Φαν Παϊφέλντε μαζί με τον οποίο βρέθηκαν στην Αθήνα το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Ο Νορβηγός τεχνικός επανέλαβε και σήμερα πως δεν πρόκειται να φύγει από την Μπριζ, δηλώνοντας πως η ομάδα του "κυνηγάει" τον τίτλο και εκείνος ποτέ δεν εγκαταλείπει τους παίκτες του, συμπληρώνοντας όμως πως το τι θα γίνει το καλοκαίρι "είναι μια διαφορετική συζήτηση"! Μάλιστα ο Σόλιντ χθες έχασε και την ψυχραιμία του λόγω των συνεχών ερωτήσεων για το θέμα και απάντησε οργισμένα σε έναν δημοσιογράφο.

    "Είναι τρελοί οι Έλληνες"

    Το κλίμα διάψευσης που επικρατεί μάλιστα από τον Σόλιντ, ακολουθεί και ο βελγικός Τύπος! Ο τίτλος της σημερινής έκδοσης της εφημερίδας, "Χετ Λάτστε Νιους" είναι, "Ο ελληνικός Τύπος είναι τρελός. Ο Σόλιντ διαψεύδει οργισμένος"! Στις εσωτερικές σελίδες δε φιλοξενούνται και δηλώσεις του βοηθού του προπονητή, Φαν Παϊφέλντε, ο οποίος υποστηρίζει πως η επίσκεψη τους στην Αθήνα δεν περιλάμβανε τον Παναθηναϊκό και πως άκουγαν στα ταξί που έπαιρναν το όνομα του Σόλιντ χωρίς να καταλαβαίνουν γιατί. "Σκεφθήκαμε ότι ίσως κάποιος μας αναγνώρισε", τόνισε ο Παϊφέλντε, "Στη συνέχεια όμως πληροφορηθήκαμε ότι στην Ελλάδα κυκλοφορούν 10 αθλητικές εφημερίδες και σκεφθήκαμε ότι οι δημοσιογράφοι κάτι ασφαλώς θα πρέπει να γράφουν για να γεμίζουν όλες αυτές τις σελίδες".

    [06] Μπάσκετ

    Αναβολή έναρξης στο Eurobasket

    9/2/2005 7:51:00 μμ

    Συντάκτης:

    Μία ημέρα αργότερα στις 16 αντί για τις 15 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει το Eurobasket 2005 των ανδρών που διοργανώνει η Σερβία/Μαυροβούνιο. Η απόφαση πάρθηκε κατά τη σημερινή κοινή σύσκεψη της Εκτελεστικής Επιτροπής της FIBA με την Επιτροπή των διοργανώσεων των συλλόγων της FIBA Europe, ικανοποιώντας ουσιαστικά, αίτημα των τηλεοπτικών καναλιών που έχουν αποκτήσει τα δικαιώματα μετάδοσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Αλλαγή δεν προωθήθηκε στην καταληκτική ημερομηνία, η οποία θα είναι, όπως ήταν προγραμματισμένο εξ αρχής, η 25η Σεπτεμβρίου.

    Αλλαγές στο διασυλλογικό

    Η Επιτροπή ασχολήθηκε επίσης με τη δομή και το σύστημα διεξαγωγής των διοργανώσεων ανδρών και γυναικών.

    Συγκεκριμένα, συμφωνήθηκε και επίσημα πως η FIBA Europe θα διοργανώσει ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με τη συμμετοχή 32 ομάδων. Στο μέλλον θα υπάρξουν οριστικές αποφάσεις αναφορικά στο όνομα και το σύστημα διεξαγωγής της συγκεκριμένης διοργάνωσης, το οποίο θα προκύψει μετά τη συμφωνία που έχει προηγηθεί με την ULEB.

    Όσον αφορά στην Ευρωλίγκα γυναικών, σήμερα αποφασίστηκε να μειωθεί ο αριθμός των ομάδων που θα συμμετέχουν σε 16 αντί 21 από τη σεζόν 2005-06.

    [07] Μπάσκετ

    Ελληνικός εμφύλιος στο ULEB

    9/2/2005 10:28:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ

    Με τον ελληνικό "εμφύλιο" Μαρούσι-Μακεδονικός να "κεντρίζει" τα βλέμματα του φίλαθλου κοινού θ' ανοίξει την 1η Μαρτίου η αυλαία της φάσης των "8" του Uleb Cup. Oσο για τον τρίτο μας εκπρόσωπο στη διοργάνωση, τον ΠΑΟΚ, θα αντιμετωπίσει στον πρώτο αγώνα τη Λιέτουβος Ρίτας στο κλειστό της Πυλαίας, ενώ στις 8/3 θα φιλοξενηθεί στη Λιθουανία. Αναλυτικά τα ζευγάρια των πρώτων αγώνων:

    Οι αγώνες της προημιτελικής φάσης

    1η Μαρτίου - Α΄Αγώνες

    Παμέσα Βαλένθια (Ισπανία)-Σαρλερουά (Βέλγιο) ΠΑΟΚ-Λιέτουβος Ρίτας (Λιθουανία) ΜΑΡΟΥΣΙ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ Χέμοφαρμ (Σερβία/Μαυροβούνιο)- Βέντσπιλς (Λετονία)

    Οι πρώτοι αγώνα θα διεξαχθούν 1/3 ενώ οι επαναληπτικοί 8/3.

    [08] Την προσεχή εβδομάδα η συνέλευση της ΕΟΕ

    9/2/2005 8:45:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 9/2/2005 9:18:57 μμ)

    Συντάκτης:

    Στις 14 Φεβρουαρίου θα συγκληθεί τελικά σε σώμα η νέα ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Η διαδικασία που αναβλήθηκε την Δευτέρα λόγω έλλειψης απαρτίας, θα διεξαχθεί εκ νέου την προσεχή βδομάδα, ενώ ο Νίκος Φιλάρετος, αρχαιότερο μέλος της ΔΟΕ στην Ελλάδα, απέστειλε τις σχετικές προσκλήσεις στους εκπροσώπους των ομοσπονδιών. Ανάμεσα σε αυτές, συμπεριλαμβάνονται και οι τέσσερις νέες που προήλθαν από τη διάσπαση της ομοσπονδίας Παγοδρομίας (μπόμσλεϊ, λούντζ, κέρλινγκ και χόκεϊ επί πάγου). Την ίδια ώρα, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος που ήταν ο πρώτος εκπρόσωπος Ομοσπονδίας που ανακοίνωσε την απόφασή του να απέχει από κάθε δραστηριότητα της ΕΟΕ σήμερα κοινοποίησε νέα επιστολή στην οποία τονίζει "πως ο χώρος του αθλητισμού δεν προσφέρεται για στείρες κομματικές αντιπαραθέσεις".

    Το περιοχόμενο της επιστολής

    "Κύριε Πρόεδρε, έγκαιρα και δημόσια είχα κάνει γνωστές τις θέσεις και τις ανησυχίες μου σχετικά με το παρασκήνιο και τη διαδικασία «σύγκλησης» και «σύνθεσης» της ολομέλειας της Ε.Ο.Ε., θέσεις και ανησυχίες οι οποίες δυστυχώς δικαιώθηκαν μετά τα όσα πρωτοφανή και ανεπίτρεπτα έλαβαν χώρα κατά τη συνεδρίαση της 07/02/2005 και ειλικρινά δεν μπορώ να κατανοήσω ποια σκοπιμότητα εξυπηρετεί η σπουδή που επιδεικνύεται για την εκ νέου «σύγκληση» της ολομέλειας, μιας και αυτή κινείται στα ίδια επίπεδα παρανομίας, αστοχίας και επιπολαιότητας με την προηγούμενη. Με την ευκαιρία αυτή και για μια ακόμη φορά θα ήθελα να τονίσω ότι ο χώρος του αθλητισμού, χώρος ευρύτατου κοινωνικού ενδιαφέροντος, δεν προσφέρεται για στείρες κομματικές αντιπαραθέσεις, αλλά αντίθετα είναι χώρος ενότητας, ο οποίος συμβάλλει αποφασιστικά στην αποκατάσταση του κατακερματισμένου από διάφορες αιτίες κοινωνικού και εθνικού μας ιστού και γι΄ αυτό δεν αντιλαμβάνομαι τη συνεχιζόμενη ενορχηστρωμένη προσπάθεια κάποιων «κύκλων» να με εντάξουν σε μια από τις αντιμαχόμενες αλλά και ταυτόχρονα συναλλασσόμενες παρατάξεις. Είναι ώρες ευθύνης και αποτελεί υποχρέωση όλων όσων πραγματικά ενδιαφέρονται για το μέλλον του αθλητικού κινήματος σε αυτόν τον τόπο, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, να απομονώσουν τους ιδιοτελείς, τους συναλλασσόμενους και τους κομματικά αντιμαχόμενους και να ενώσουν τις δυνάμεις τους, έτσι ώστε να αποκατασταθεί η ενότητα, αλλά και το βαρύτατα τρωθέν κύρος της Ε.Ο.Ε."

    [09] Λάμψη αστέρων στο "Αθήνα 2005"

    9/2/2005 10:17:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ

    Με σημαντικές παρουσίες, τόσο από το εξωτερικό, όσο και από τη χώρα μας θα διεξαχθεί και φέτος το Διεθνές μίτινγκ κλειστού στίβου "Αθήνα 2005", στις 20 Φεβρουαρίου στην Παιανία. Ανάμεσά τους ο Κρίστιαν Κάντγουελ, ο 25χρονος Αμερικανός σφαιροβόλος που το 2004 αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής κλειστού στίβου στη Βουδαπέστη, ο Ουκρανός αθλητής του μήκους Βίκτορ Κουζνέτσοφ, ο οποίος έχει φέτος την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών σε κλειστό στίβο από έφηβο αθλητή αλλά και καλύτερη των ανδρών με 8.22.

    Καλές κούρσες

    Οι φίλαθλοι που θα βρεθούν στην Παιανία θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν καλές κούρσες στις αποστάσεις. Το παρών θα δώσουν τόσο ο Ουκρανός Ιβάν Χέσκο, που πέρυσι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού ήταν δεύτερος στα 1.500μ., ενώ στην ίδια απόσταση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοιχτού του 2003 πήρε το χάλκινο, όσο και ο Κενιάτης Γουίλφρεντ Μπουνγκέι, ταχύτερος των 800μ. στον κόσμο πέρυσι με 1.43.06, ενώ στον κλειστό είχε σημειώσει 1.45.28.

    Δύο δυνατές αθλήτριες θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στα 400μ., με την Ρωσίδα Ολέσια Κρασνομόβετς που προκάλεσε αίσθηση πέρυσι με 50.65 στον κλειστό και 50.19 στον ανοιχτό, να παίρνει θέση στην εκκίνηση δίπλα στην Ουκρανή Αντονίνα Γεφρέμοβα που ήταν έκτη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου το 2002.

    Τέλος από τις μέχρι τώρα συμμετοχές στα 60μ. ξεχωρίζουν ο Νιγηριανός Ουτσένα Εμεντόλου, νικητής το 2002 στα 100μ. του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Μαδρίτη, όπως και η Ρωσίδα Όλγα Φεντόροβα, που πέρυσι είχε σημειώσει 7.19 στον κλειστό.

    [10] Παράξενα

    Πόλεμος σε γειτονικά στρατόπεδα

    9/2/2005 11:03:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πόλεμος ξέσπασε ανάμεσα σε δύο γείτονες στην ολλανδική πόλη Ντέβεντερ. Αιτία, οι θορυβώδεις θαμώνες του μπαρ του ενός. Ο φιλήσυχος Ολλανδός μη μπορώντας να αντέξει τη φασαρία από το ιρλανδικό μπαρ, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο σπίτι του, είπε να προχωρήσει στην επίθεση και μάλιστα, με άγριο τρόπο. Η εκδίκησή του, ήταν ένα πιάτο, που φαγώθηκε υγρό. Την ώρα, που οι θαμώνες του μπαρ διασκέδαζαν και γιόρταζαν το καρναβάλι, κάρφωσε την πόρτα του καταστήματος, άνοιξε μία τρύπα στον τοίχο, από την οποία πέρασε μία μάνικα και άρχισε να καταβρέχει τον κόσμο. Μάταια, οι θορυβώδεις πελάτες προσπαθούσαν να βγουν έξω, καθώς η πόρτα δεν άνοιγε με τίποτα. Από την πλευρά της, η διευθύντρια του μπαρ, πέρασε στην αντεπίθεση, αλλά δια της νομικής οδού. Κάλεσε την αστυνομία και κατήγγειλε, πως η πράξη του περίεργου γείτονα θα μπορούσε να προκαλέσει τραυματισμούς, καθώς το πάτωμα έγινε αρκετά γλιστερό. Πάντως, παρ΄ όλες τις συστάσεις της αστυνομίας, ο γείτονας δεν παραδίδει τα όπλα, μάλιστα απειλεί, πως θα εκτοξεύσει βόμβα βρώμας στο μαγαζί, αν συνεχιστεί η νυχτερινή φασαρία. "Θέλουμε να κοιμηθούμε, τρία χρόνια είμαστε άυπνοι και το δημοτικό συμβούλιο δεν μας ακούει" δήλωσε αγανακτισμένος ο γείτονας, επισημαίνοντας, πως έχει κηρύξει πόλεμο στους θορυβώδεις γείτονές του.

    [11] Ποδόσφαιρο

    Εισιτήρια για λίγους

    9/2/2005 10:42:00 μμ

    Συντάκτης:

    Προς αποφυγήν της ταλαιπωρίας των φίλων της ομάδας, η διοίκηση του Ολυμπιακού εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει ότι τα εισιτήρια του αγώνα με την Σοσό δεν θα διατεθούν από τα εκδοτήρια του γηπέδου Καραϊσκάκη. Αντί αυτών τα "μαγικά χαρτάκια" που θα είναι μόνο για τα μέλη, θα διανεμηθούν μέσω του διαδικτύου, της τράπεζας Citibank και μέσω τηλεφωνικών κρατήσεων. Η διάθεση θα ξεκινήσει την Παρασκευή στις 10 το πρωί. Μέσω του ίντερνετ θα διατεθούν 2.000 εισιτήρια, μέσω της τράπεζας 1.500 εισιτήρια και με τηλεφωνική κράτηση 2.000 εισιτήρια. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας και ημέρες παραλαβής θα είναι η Τρίτη, η Τετάρτη και η Πέμπτη. Η παραλαβή των εισιτηρίων θα γίνει ως εξής : Τα εισιτήρια μέσω ίντερνετ από το γκισέ της θύρας 25, τα εισιτήρια μέσω τράπεζας από το γκισέ της θύρας 17 και τα εισιτήρια μέσω τηλεφωνικής κράτησης από το γκισέ της θύρας 5. Οι τιμές έχουν οριστεί στα 20, 40, 60, 80, 100 και 200 ευρώ.

    [12] Κόσμος

    Σύντομα βγαίνει από το νοσοκομείο Όλα καλά για τον Πάπα

    9/2/2005 10:26:00 μμ

    Συντάκτης:

    Αίσιο τέλος, έχει, όπως φαίνεται η περιπέτεια της υγείας του Πάπα Ιωάννη Παύλου ΙΙ, αφού, όπως άφησε να εννοηθεί πηγή του Βατικανού ο ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας σύντομα θα βγει από το νοσοκομείο. "Το αυριανό ιατρικό δελτίο μπορεί να είναι και το τελευταίο" πριν την έξοδο του από το νοσοκομείο, δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της Αγίας Έδρας, καρδινάλιος Ιοακίν Ναβάρο-Βαλς. Υπενθυμίζουμε, ότι ο Πάπας εισήχθη για νοσηλεία την 1η Φεβρουαρίου για αναπνευστικές επιπλοκές εξαιτίας της γρίπης, που τον ταλαιπωρούσε. Ο Καρδινάλιος επισκέφθηκε σήμερα στο νοσοκομείο Τζέμελι τον Πάπα και δήλωσε πως τον "βρήκε να έχει, πλέον, καλή όψη".

    [13] Μπάσκετ

    Για λόγους γοήτρου

    9/2/2005 9:57:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τη νίκη για λόγους γοήτρου αλλά και για ανέβει η ψυχολογία των παικτών του ενόψει και του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό την Κυριακή για την Α1, θέλει απέναντι στην Εστουντιάντες, ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιόνας Καζλάουσκας. "Είναι το τελευταίο παιχνίδι στην Ευρωλίγκα για τις δύο ομάδες, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Ολυμπιακός και η Εστουντιάντες θέλουν να πάρουν τη νίκη αύριο το βράδυ για λόγους γοήτρου", τόνισε χαρακτηριστικά ο τεχνικός των "ερυθρολεύκων" και συμπλήρωσε: "Είχαμε ένα αρνητικό αποτέλεσμα την Κυριακή και για μας ο αγώνας με την Εστουντιάντες είναι πολύ σημαντικός για την ψυχολογία μας. Θέλουμε να παίξουμε καλό μπάσκετ και να πάρουμε τη νίκη, προκειμένου να ξεχάσουμε γρήγορα την ήττα στον αγώνα με τον Ηρακλή."

    Μέισον: "Νίκη για ψυχολογικούς λόγους"

    Από την πλευρά του, ο Ρότζερ Μέισον υπογράμμισε την ανάγκη να πάρουν οι "ερυθρόλευκοι" τη νίκη κόντρα στους "φοιτητές", προκειμένου να πιστέψουν στους εαυτούς τους. "Δεν υπάρχει ειδικό κίνητρο για μας ή τους παίκτες της Εστουντιάντες στον αυριανό αγώνα. Δίνουμε στην έδρα μας τον τελευταίο αγώνα στην Ευρωλίγκα και είναι καλό να νικήσουμε για όλους. Για τους φιλάθλους, τον προπονητή και για μας» δήλωσε ο Αμερικανός γκαρντ και πρόσθεσε: "Ξέρω ότι η Εστουντιάντες παίζει γρήγορο μπάσκετ και πως διαθέτει μια πολύ ταλαντούχα και νεαρή ομάδα. Πρέπει να νικήσουμε, προκειμένου να πιστέψουμε στους εαυτούς μας, ενόψει των πολύ σημαντικών αγώνων για το ελληνικό πρωτάθλημα."

    [14] Μπάσκετ

    Ουσιαστικός ο ΠΑΟΚ πέρασε στους "8"

    9/2/2005 9:38:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 9/2/2005 10:38:08 μμ)

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ

    Παρά την απουσία του τραυματία, Νταμίρ Μουλαομέροβιτς, o ΠΑΟΚ προκρίθηκε στους προημιτελικούς του ULEB Cup μετά τη νίκη του με 74-71 επί της γαλλικής Σολέ. O "Δικέφαλος" είχε περάσει νικηφόρα και από τη Γαλλία (78-75). Στη φάση των "8" θα αντιμετωπίσει τη Λιθουανική Λιέτουβος Ρίτας που χθες είχε αποκλείσει τον Άρη. Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη την 1η Μαρτίου και η ρεβάνς στο Βίλνιους στις 8 Μαρτίου.

    Πάθος και πολυφωνία

    Ουσιαστικός σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, κυρίως αμυντικά, αν και δεν του έλειψαν τα λάθη σε ορισμένες περιπτώσεις, ο "Δικέφαλος" πήρε από την αρχή τα ηνία στο σκορ τα οποία δεν έχασε μέχρι το σφύριγμα της λήξης. Με το ξεκίνημα ξέφυγε με σημαντική διαφορά από την αντίπαλό του (6ο 12-7, 9ο 20-11), η οποία με τη συμπλήρωση της πρώτης περιόδου έφτασε στους δέκα πόντους. Σε αυτό το επίπεδο περίπου κυμάνθηκε και στη συνέχεια της αναμέτρησης, με τους Γάλλους να προσπαθούν να μείνουν "ζωντανοί" στο παιχνίδι με προσπάθειες κυρίως του Μαρκί.

    Ο ΠΑΟΚ είχε πάντα όμως να δώσει την απάντηση, πότε με τον Γκαγκαλούδη, πότε με τους Βασιλειάδη, Νίλσεν, Μέι. Στο 32 οι «ασπρόμαυροι» αποσπάστηκαν από τη Σολέ με δεκατρείς πόντους (63-50), διαφορά που απώλεσαν στη συνέχεια περισσότερο λόγω της έλλειψης συγκέντρωσης που τους χαρακτήρισε. Έδωσαν έτσι το δικαίωμα στους Γάλλους να μειώσουν στους έξι πόντους ένα λεπτό πριν από τη λήξη του αγώνα (70-64). Η προσπάθεια της Σολέ, όμως, δεν είχε την κατάληξη που θα ήθελε και έτσι το ταμπλό στο κλειστό της Πυλαίας με την ολοκλήρωση του αγώνα έγραψε το τελικό 74-71.

    Τα δεκάλεπτα: 23-13, 36-31, 57-50, 74-71

    Οι συνθέσεις:

    ΠΑΟΚ: Μέι 10 (2), Βασιλειάδης 15 (3), Γκαγκαλούδης 18 (2), Νίλσεν 14 (1), Ταμίρ 7 (1), Βασιλόπουλος 10 (1), Μάγλος

    ΣΟΛΕ: Μπιλμπά 8, Μπαλ 11, Ακπομεντά 12, Ρόμπερτσον 5 (1), Μαρκί 12, Φερσόντ 5 (1), Μπαρντέτ 8 (2), Γκοτιέρ 10 (1)

    [15] Μπάσκετ

    Και τώρα Μακεδονικός...

    9/2/2005 9:24:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 9/2/2005 10:39:22 μμ)

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ

    Μπορεί το παιχνίδι για το Μαρούσι να είχε διαδικαστικό χαρακτήρα αλλά οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη μόνο έτσι δεν το είδαν και "φιλοδώρησαν" τη πολωνική Σλασκ με μια "κατοστάρα". Στο κλειστό του Άγιου Θωμά, οι "κίτρινοι" κλείδωσαν την πρόκριση με σκορ ΝΒΑ (109-72). Στην φάση των "8" του Uleb Cup, θα αντιμετωπίσουν τον Μακεδονικό, που χθες δεν δυσκολεύτηκε απέναντι στην ιταλική Βαρέζε. Ο πρώτος ελληνικός "εμφύλιος" θα διεξαχθεί στην Αθήνα την 1η Μαρτίου, ενώ στην Κοζάνη θα διεξαχθεί ο επαναληπτικός στις 8 Μαρτίου.

    Γερή προπόνηση

    Ένα δεκάλεπτο άντεξε η Σλασκ στο κλειστό του Αμαρουσίου. Πιο συγκεκριμένα, με τη λήξη της πρώτης περιόδου, που βρήκε τους Πολωνούς στο -10 (26-16), οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη "έσφιξαν" της άμυνα τους, με τον Νίκο Μπουντούρη να δρέπει δάφνες, και λεπτό με λεπτό άρχισαν να εκτοξεύουν τη διαφορά στα ύψη, για να κλείσει το πρώτο ημίχρονο στο +30 (56-26).

    Αξίζει να σημειωθεί ότι οι γηπεδούχοι "εγκλώβισαν" τους αντιπάλους, ενώ κανένας δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το μονοψήφιο αριθμό προσωπικών πόντων. Από τους παίκτες του «δράκου», που είχαν ρεκόρ κλεψιμάτων στο πρώτο 20λεπτο (12), ξεχώρισαν οι Σέκουλιτς (14π.), Σπανούλης (10π.), Μπλάκνεϊ (11π.) και Καράγκουτης (11π.).

    Στο δεύτερο ημίχρονο ο αγώνας εξελίχθηκε σε δυνατή προπόνηση για το Μαρούσι. Οι γηπεδούχοι που δεν απειλήθηκαν σε κανένα σημείο του αγώνα συνέχισαν να στέλνουν δίνουν στο σκορ αστρονομικές διαστάσεις, για να φτάσουν στο τελικό 109-72.

    Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 26-16, 56-26, 85-52, 109-72

    Οι συνθέσεις: ΜΑΡΟΥΣΙ: Καράγκουτης 20 (2), Στεφανίδης 10 (2), Σέκουλιτς 17, Μπουντούρης 4, Λόλας 6 (2), Σπανούλης 17 (3), Πόποβιτς 8 (2), Στιούαρτ 2, Κολώκας 14 (1), Μπλάκεϊ 11 (1).

    ΣΛΑΣΚ: Οτρι 5, Τσάνας 4, Ραντλ 15, Γκραφς 5, Ιγκνέρσκι 7 (1), Κιάουσας 6 (2), Ζιελίνσκι 16 (1), Χίζι 14.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 9 February 2005 - 21:56:28 UTC