Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-02-09

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις
  • [02] Ριάλιτι το Γκουαντάναμο
  • [03] "Βιολογικό όπλο" κατά καρκίνου το καρότο
  • [04] Και προμηθευτής Δημοσίου ο Βαβύλης
  • [05] Διασταύρωσαν τα ...ξίφη στη Βουλή
  • [06] Ημερίδα του ΠΑΣΟΚ για τη Γεωργία
  • [07] Στον απόηχο της ιστορικής συνάντησης
  • [08] Κύμα ψύχους σαρώνει τα Βαλκάνια
  • [09] Ιδρύεται Ελληνοσερβικό Εμπορικό Επιμελητήριο
  • [10] Παράταση για το έλλειμμα
  • [11] Ανταγωνιστικότητα και επενδύσεις στο Μαξίμου
  • [12] Πικρία αλλά και αισιοδοξία
  • [13] Κατσικάρης: "Πάμε για την όγδοη νίκη"
  • [14] Άμεση αντικατάσταση στην Παρί
  • [15] Χάνει Ορούμα η Σοσό
  • [16] Πήρε Στρίλενς ο Πανελλήνιος
  • [17] Στο Καζάν το Ευρωπαϊκό Λιγκ
  • [18] Στην Ιταλία το Τοπ Τιμς Καπ
  • [19] Πέρασε από Αλεξανδρούπολη η Πάτρα
  • [20] Άτυχη η Δανιηλίδου
  • [21] Αποχώρησε τραυματισμένη η Λένα
  • [22] Κακός "συνοδηγός" το κινητό
  • [23] Απόδραση από το Γαλαξία
  • [24] "Αγία" σάμπα
  • [25] Ο ευνουχισμός του... θριάμβου
  • [26] Γραμματόσημα από... MMS
  • [27] Δεν θέλει την ομοσπονδία ο Αμπράμοβιτς
  • [28] "Παγώνουν" αύριο οι μηχανές των τρένων
  • [29] Τέλος ο Ντοντ από τον Πανιώνιο

    [01] Κοινωνία

    Για το κύκλωμα διαφθοράς στη Δικαιοσύνη Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις

    8/2/2005 3:34:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 9/2/2005 11:41:17 πμ)

    Συντάκτης:

    Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα του Αρείου Πάγου για το παραδικαστικό κύκλωμα. Σήμερα, παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης o πρόεδρος Πρωτοδικών Ευάγγελος Καλούσης, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε σωματεμπορία αλλοδαπών γυναικών. Ακόμη φέρεται να εμφανίζεται συχνά σε ιδιωτικό γιοτ μαζί με Πρωτοδίκη που είχε ασχοληθεί σε υποθέσεις Xρηματιστηρίου. Ήδη, οι δικαστικοί λειτουργοί που ελέγχονται από τον Άρειο Πάγο έχουν φτάσει περίπου τους 30, ενώ σύμφωνα με νομικούς κύκλους η παραπομπή δικαστών με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης θα φτάσει περίπου τους 10. Στο μεταξύ, σήμερα ο αντιεισαγγελέας Εφετών Νίκος Αθανασόπουλος που έχει ήδη παραπεμφθεί στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης, παρουσιάστηκε στον αρμόδιο αρεοπαγίτη Χρήστο Μπαλτά ωστόσο δεν έδωσε εξηγήσεις για τις εις βάρος του κατηγορίες, αλλά πήρε αντίγραφο της δικογραφίας προκειμένου να παρουσιαστεί εκ νέου αύριο στον κ. Μπαλτά. Ο κ. Αθανασόπουλος υποστήριξε ότι ο αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης τον ενέπλεξε εν αγνοία του.

    Αύριο καταθέτει και ο Λεωνίδας Στάθης

    Επίσης, αύριο Τετάρτη, στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργου Σανιδά, που εξετάζει το ποινικό σκέλος των παραδικαστικών κυκλωμάτων, θα καταθέσει ο πρόεδρος Πρωτοδικών Λεωνίδας Στάθης, ο οποίος και αυτός έχει παραπεμφθεί στην Ολομέλεια του με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Προφυλακίστηκε ο Αρχιμανδρίτης Γιοσάκης

    [02] Παράξενα

    Τύφλα να χει το Survivor Ριάλιτι το Γκουαντάναμο

    9/2/2005 6:28:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: Reuters

    Ριάλιτι για γερά νεύρα και σίγουρα εξαιρετικές αντοχές είναι αυτό που θα προβάλει στα μέσα Μαρτίου, το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 4. Επτά διαγωνιζόμενοι θα κλειστούν σε μία αποθήκη και θα υποβληθούν σε δοκιμασίες (βασανιστήρια) που υποβάλλονται οι κρατούμενοι στο Γκουαντανάμο. Το concept του νέου ριάλιτι, που ήδη προκαλεί σάλο στη Βρετανία, είναι βασισμένο σε απόρρητες πληροφορίες για τις συνθήκες κράτησης και ανάκρισης των κρατουμένων στην αμερικανική βάση του Γκουαντανάμο στην Κούβα.

    Εμπνεύστηκαν από τα βασανιστήρια

    Πόσο αποτελεσματικές είναι οι τακτικές που ακολουθεί ο αμερικανικός στρατός στο Γκουαντάναμο για να εκμαιεύσει πληροφορίες από το στόμα των κρατουμένων;

    Στο ερώτημα αυτό, θα μπορούν να απαντήσουν σε λίγες μέρες οι Βρετανοί τηλεθεατές, που θα χουν την ευκαιρία να ζήσουν από την πολυθρόνα τους, τις δοκιμασίες που υποβάλλονται οι κρατούμενοι στο σύγχρονο Αουσβιτς των Αμερικανών στην Κούβα.

    Στο ριάλιτι Guantanamo Guidebook που θα προβάλει τον Μάρτιο το Channel 4, οι επτά παίκτες θα πρέπει να αντέξουν μερικά από τα βασανιστήρια που υποβάλλονται οι κρατούμενοι στην Κούβα για να ανοίξουν το στόμα τους.

    Να αντέξουν σε συνθήκες ακραίων θερμοκρασιών, εξαιρετικής ζέστης και εξαιρετικού κρύου, στέρησης φαγητού, ύπνου και απομόνωσης

    Και μετά από αυτές θα οδηγηθούν στην αίθουσα των ανακρίσεων, ώστε να διαπιστωθεί αν θα μιλήσουν ή όχι.

    Κατά τη διάρκεια της βιντεοσκόπησης, οι κρατούμενοι παίκτες θα παρακολουθούνται στενά από γιατρούς και ψυχολόγους.

    Όπως έγινε νωρίτερα γνωστό, ένας εκ των παικτών απομακρύνθηκε αφού οι γιατροί διέγνωσαν συμπτώματα υποθερμίας.

    [03] Υγεία

    "Βιολογικό όπλο" κατά καρκίνου το καρότο

    9/2/2005 4:33:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: BBC

    Οι ευεργετικές ιδιότητες των λαχανικών είναι γνωστές. Μέχρι πρότινος όμως η ιατρική δεν ήταν σε θέση να πει το γιατί. Οι συστηματικές έρευνες, όμως, σιγά-σιγά ξεκλειδώνουν τα μυστικά της φύσης. Πρόσφατα διαπιστώθηκε η ταυτότητα της χημικής ουσίας που απαντά στο λάχανο και πολεμά τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και του εντέρου. Τώρα έρχεται η σειρά του καρότου να "ομολογήσει" πως τα καταφέρνει και κρατά μακριά του τον καρκίνο. Η απάντηση ακούει στο όνομα falcarinol: ένα συστατικό που λειτουργεί ως φυσικό παρασιτοκτόνο προστατεύοντας το από ορισμένους μύκητες. Τα πρώτα πειράματα σε ποντίκια μείωσαν την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου κατά ένα τρίτο, γεγονός που κάνει τους επιστήμονες να μιλούν για δημιουργία, μελλοντικά, μιας νέας γενιάς φαρμάκων, αλλά και για την καλλιέργεια "σούπερ" καρότων.

    Ένα καρότο την ημέρα το κακό το κάνει πέρα...

    Η σχετική έρευνα παρουσιάστηκε από επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου του Newcastle Upon Tyne στο περιοδικό Journal of Agricultural and Food Chemistry.

    Οι ερευνητές βασίστηκαν σε προγενέστερη μελέτη που έκανε λόγο για την προληπτική δράση του καρότου κατά του καρκίνου. Τα πειράματα έγιναν σε 24 ποντίκια που είχαν προκαρκινικούς όγκους. Μετά από 18 εβδομάδες, τα ποντίκια που κατανάλωναν ωμά καρότα ή συμπλήρωμα με falcarinol μαζί με το φαγητό τους παρουσίασαν κατά ένα τρίτο μικρότερο ποσοστό ανάπτυξης καρκίνου σε σχέση με τα ποντίκια που δεν κατανάλωναν καρότα. Οι ειδικοί θεωρούν ότι η χημική ουσία ενεργοποιεί αμυντικούς μηχανισμούς του οργανισμού που αντιμετωπίζουν τον καρκίνο.

    "Γνωρίζαμε για τη δράση του καρότου, αλλά δεν γνωρίζαμε το γιατί. Τώρα που ξέρουμε για το falcarinol δεν μένει παρά να μάθουμε ποια είναι ποσότητα που θέλουμε για τα επιθυμητά αποτελέσματα, καθώς και ποιες ποικιλίες καρότων είναι πιο ευεργετικές από άλλες" δηλώνει η δρ. Κιρστεν Μπραντ, μέλος της ερευνητικής ομάδας. "Επίσης, θα μπορούσαμε να μελετήσουμε και άλλα λαχανικά. Αυτό σημαίνει ότι σε μερικά χρόνια οι συμβουλές που θα δίνουμε στους καταναλωτές δεν θα είναι του τύπου "τρώτε πέντε μερίδες φρούτων και λαχανικών ημερησίως" παρά θα τους λέμε ακριβώς ποιά και σε τι ποσότητα, ανάλογα με την περίπτωση και τις ανάγκες τους" προσθέτει.

    Σύμφωνα με τους επιστήμονες η έρευνα θα μπορούσε να αποβεί χρήσιμη και για τους αγρότες όσον αφορά στις μεθόδους καλλιέργειας των λαχανικών, που θα μπορούσαν να ενισχύσουν τις πολύτιμες ιδιότητες τους.

    Κατόπιν τούτων η δρ. Μπραντ συνιστά την κατανάλωση ενός ωμού καρότου ημερησίως, δεδομένου ότι ακόμη δεν είναι γνωστό αν λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο το μαγειρεμένο καρότο ή ο χυμός του. Σημειωτέον ότι το falcarinol σε μεγάλες ποσότητες είναι τοξικό. Αλλά μην ανησυχείτε: για να πεθάνετε θα πρέπει να φάτε 400 κιλά καρότα μονομιάς.

    [04] Κοινωνία

    Και διατηρούσε κατάστημα όπλων πίσω από τη ΓΑΔΑ Και προμηθευτής Δημοσίου ο Βαβύλης

    9/2/2005 4:11:00 μμ

    Συντάκτης:

    Νέες αποκαλύψεις για τη σκοτεινή δράση του Απόστολου Βαβύλη, βλέπουν το φως της δημοσιότητας και συγκλονίζουν το πανελλήνιο. Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία ο άνθρωπος φάντασμα, αν και καταζητούμενος από την Ιντερπόλ, είχε ανενόχλητος πλούσια επαγγελματική δραστηριότητα , φθάνοντας μάλιστα στο σημείο να προμηθεύει με θωρακισμένα οχήματα το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου!

    Προμήθευε Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και Υπ. Δημόσιας Τάξης

    Όπως αποκάλυψε ο απεσταλμένος της ΝΕΤ στην Ιερουσαλήμ Πάνος Χαρίτος, τον Φεβρουάριο του 2004, σε εκδίκαση προσφυγής κατά της αναγνώρισης της εκλογής Ειρηναίου, παρουσιάζεται ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου του Ισραήλ, ένορκη βεβαίωση του Βαβύλη στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι μέχρι το 2001, οπότε και πήγε να υποστηρίξει τον κ. Ειρηναίο στην προεκλογική του καμπάνια εργάστηκε ως σύμβουλος στρατηγικού μάρκετινγκ σε ελληνικές και αλλοδαπές εταιρείες στους τομείς ασφάλειας, της διαχείρισης κινδύνου και εξοπλισμών.

    Έτσι ενώ το 2001 είχε πάει στα Ιεροσόλυμα για να στηρίξει τον Ειρηναίο, το Φεβρουάριο του 2004 αλλάζει στρατόπεδο και καταθέτει εναντίον.

    Ζητά μάλιστα από τους Ισραηλινούς ασυλία για να καταθέσει τα όσα παράνομα διέπραξε στο έδαφος του Ισραήλ, κατ εντολήν όπως λέει του Πατριάρχη Ειρηναίου προκειμένου να δυσφημίσει τους αντιπάλους του στη διεκδίκηση του θρόνου.

    Σε ότι αφορά τις επαγγελματικές του δραστηριότητες, από την ένορκη βεβαίωση που έδωσε στη συμβολαιογράφο Αθηνών Μαριάνθη Καραπιπέρη τον Φεβρουάριο του 2004, προκύπτει ότι σε συνεργασία με εκπρόσωπο ισραηλινής εταιρείας προμήθευε τεθωρακισμένα οχήματα στο υπουργείο Δημόσιας Τάξεως και στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

    Σε ότι αφορά τις προμήθειες στο Ταχυδρομικό ταμιευτήριο, ο Απόστολος Βαβύλης, μέσω της εταιρείας Αρμαντίλο, την οποία εκπροσωπούσε εφοδίασε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο με τρία θωρακισμένα τζιπ Τσερόκι το 1995 μετά από ανοιχτό μειοδοτικό διαγωνισμό που είχε προκηρυχθεί.

    Ο Βαβύλης δεν φαινόταν αρχικά μεταξύ των εταιριών που είχαν υποβάλει τις προσφορές και εμφανίστηκε στη συνέχεια όταν ο διαγωνισμός για την προμήθεια των τζιπ κατοχυρώθηκε στην εταιρεία Αρμαντίλο που είχε την τεχνικά αρτιότερη και οικονομικά προσφορότερη πρόταση.

    Επιβεβαιώνεται η συνεργασία

    Πηγές της ελληνικής αστυνομίας επιβεβαιώνουν τη συνεργασία Βαβύλη με το Δημόσιο.

    Ο άνθρωπος φάντασμα ήταν αντιπρόσωπος Ισραηλινο-Φιλανδικής εταιρίας που θωράκιζε υπουργικά αυτοκίνητα στη χώρα μας. Υπάρχει μάλιστα αλληλογραφία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης με την εταιρία όπου αναφέρεται ρητώς ως αντιπρόσωπος ο Βαβύλης.

    Είχε και κατάστημα όπλων

    Εκτός των άλλων διατηρούσε και κατάστημα όπλων, στην οδό Δημητσάνας 16 πίσω από τη ΓΑΔΑ (!) και προμήθευε την ελληνική βιομηχανία όπλων με αλεξίσφαιρα γιλέκα τα οποία αγόραζε στη συνέχεια η Ελληνική αστυνομία.

    [05] Πολιτική

    Αφορμή η προφορική συνέντευξη για τις προσλήψεις Διασταύρωσαν τα ...ξίφη στη Βουλή

    9/2/2005 2:38:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 9/2/2005 5:14:36 μμ)

    Συντάκτης:

    Αντικείμενο αντιπαραθέσεων στάθηκε σήμερα στη Βουλή η προφορική συνέντευξη, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τους συμβασιούχους του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Αφορμή στάθηκε η αναφορά του υπουργού Εσωτερικών, Προκόπη Παυλόπουλο, σε άρθρο του νόμου Πεπονή, όπου γινόταν λόγος για δικαίωμα επαναπρόσληψη σε περίπτωση δυσμενούς διακριτικής μεταχειρίσεις λόγω πολιτικών πεποιθήσεων. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Καστανίδης, έκανε λόγο για επιλεκτικότητα του άρθρου και άφησε αιχμές για την ομαλή λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος. Το ΠΑΣΟΚ αποχώρησε από τη Βουλή όταν απορρίφθηκε η ένσταση αντισυνταγματικότητας που ήγειρε επί του νομοσχεδίου. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αμφισβήτησε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δι εγέρσεως και αποχώρησε από τη Βουλή. Ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γεώργιος Σούρλας, πρότεινε να γίνει ονομαστική ψηφοφορία ενώ έκανε λόγω για προσχεδιασμένη απόφαση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για αποχώρηση.

    Ένταση για το θέμα της Εκκλησίας

    Η ένταση ανέβηκε κατακόρυφα όταν η συζήτηση, στην οποία συμμετείχε και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, επεκτάθηκε και στα όσα συμβαίνουν τόσο στο χώρο της Δικαιοσύνης όσο και στην Εκκλησία, αλλά και τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ. Ο κ. Κακλαμάνης προειδοποίησε ότι, "η Κυβέρνηση μπαίνει σε ένα λούκι, στο οποίο δεν υπάρχει επιστροφή".

    Από τη μεριά του ο κ. Παυλόπουλος κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για κομματικό νεποτισμό, τονίζοντας ότι, ο Υπουργός Δικαιοσύνης δεσμεύτηκε για την κατάθεση νομοσχεδίου για την κάθαρση στο χώρο, πράγμα που δεν έγινε τα προηγούμενα 10 χρόνια. Παράλληλα διευκρίνισε ότι, το ζήτημα των ταυτοτήτων ήταν θέμα συνείδησης και δεν υπήρχε καμία ψηφοθηρική προσπάθεια ενώ υπογράμμισε ότι μεμονωμένα φαινόμενα δεν μπορούν να πλήττουν θεσμούς. Όσον αφορά στην Εκκλησία, ανέφερε ότι, "όταν περνάει κρίση στηρίζεις το θεσμό για να την ξεπεράσει".

    Όσον αφορά τώρα το θέμα της προσωπικής συνέντευξης ο Υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι, η συνέντευξη στις προσλήψεις θεσμοθετείται μόνον ,όταν η προκήρυξη θέσεων γίνεται με μοριοδότηση και όχι γραπτό διαγωνισμό και μόνον όταν το ζητήσει το ΑΣΕΠ, κατηγορώντας τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για παραπληροφόρηση.

    [06] Πολιτική

    Ημερίδα του ΠΑΣΟΚ για τη Γεωργία

    9/2/2005 3:24:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ

    Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική που ακολουθεί στον αγροτικό τομέα εξαπέλυσε την Τετάρτη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας σε ημερίδα του κόμματός του για τη Γεωργία. Ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση για "έλλειμμα σοβαρότητας με το οποίο αντιμετωπίζει τους αγρότες" και τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι έτοιμο για να αντιμετωπίσει με υπευθυνότητα τα προβλήματα του αγροτικού τομέα, όταν θα εκλεγεί στην κυβέρνηση. Εξάλλου, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τη ΝΔ ότι έχει ανοίξει "χίλια μέτωπα" και δεν έχει προετοιμάσει τους αγρότες για τις αλλαγές που θα επιφέρει η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική. Στην ημερίδα, που διοργάνωσε ο Τομέας Παραγωγής και Εμπορίου του κόμματος, συμμετείχαν βουλευτές και ευρωβουλευτές του κόμματος καθώς και στελέχη του αγροτικού κινήματος.

    Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ προτείνοντας να δημιουργηθεί ένα πάνελ, με θέμα τα αγροτικά, με τη συμμετοχή αντιπρόσωπων από όλη την περιφέρεια, προκειμένου να γίνει ένας εποικοδομητικός διάλογος που θα οδηγήσει στην υιοθέτηση μιας νέας στρατηγικής στον αγροτικό τομέα.

    Ο κ. Παπανδρέου πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ θα συμβάλλει ώστε η νέα αγροτική πολιτική στην Ευρώπη να μην καταστεί απειλή αλλά ευκαιρία για τον Έλληνα αγρότη στον οποίον, σημείωσε, ότι θα λέει την αλήθεια.

    [07] Μ. Ανατολή

    Μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών Στον απόηχο της ιστορικής συνάντησης

    9/2/2005 2:20:00 μμ

    Συντάκτης:

    Λίγες μόλις ώρες μετά τη συμφωνία εκεχειρίας μεταξύ των ηγετών των Παλαιστινίων και των Ισραηλινών, και, όπως μετέδωσε το κρατικό ραδιόφωνο του Ισραήλ, ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Σαούλ Μοφάζ, αποφάσισε να επιτρέψει την είσοδο στα ισραηλινά εδάφη σε περίπου χίλιους Παλαιστινίους από τη Λωρίδα της Γάζας να εισέλθουν για να εργαστούν. Την ίδια ώρα, ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, Σιλβάν Σαλόμ, ανακοίνωσε ότι θα πάρει μέρος σε διοργάνωση δημοψηφίσματος για το θέμα της αποχώρησης από τη Γάζα, παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός, Αριέλ Σαρόν, είναι κατηγορηματικά αντίθετος με την ιδέα του δημοψηφίσματος την οποία θεωρεί κίνηση με στόχο την ανατροπή του. Στο μεταξύ, επιφυλακτικός εμφανίζεται ο παλαιστινιακός Τύπος ως προς τα αποτελέσματα της συνάντησης κορυφής στην Αίγυπτο εκτιμώντας ότι όλα εξαρτώνται από το Ισραήλ. Στο μεταξύ, έτοιμος να συναντήσει τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο στη Ραμάλα εμφανίζεται ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός.

    Στις 1 και 2 Μαρτίου συνεδριάζει το Κουαρτέτο

    Εκτός από την είσοδο στους Παλαιστίνιους εργαζόμενους, ο Ισραηλινός Υπουργός Άμυνας θα επιτρέψει την ελεύθερη μετακίνηση, επί 24ώρου βάσεως, ανάμεσα σε Δυτική Όχθη και Γάζα σε 400 εργαζομένους σε ανθρωπιστικές οργανώσεις.

    Στο μεταξύ, το Κουαρτέτο για τη Μέση Ανατολή θα συνεδριάσει στις 1 και 2 Μαρτίου στο Λονδίνο, όπως ανακοινώθηκε από τη Βρετανία και τη Ρωσία. Εκπρόσωπος του βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών εξέφρασε την ελπίδα ότι λόγω της συμμετοχής της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κοντολίζα Ράις, και του Βρετανού πρωθυπουργού, Τόνι Μπλερ, "το κουαρτέτο θα εκπροσωπηθεί σε ανώτερο επίπεδο".

    Από την πλευρά του, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, έκανε γνωστό ότι οι εκπρόσωποι των τεσσάρων (ΗΠΑ, Ρωσία, ΟΗΕ και Ε.Ε.) θα συναντηθούν για να συζητήσουν το θέμα της οικονομικής βοήθειας προς τους Παλαιστίνιους καθώς και την ανάγκη προόδου στο πλαίσιο του Οδικού Χάρτη.

    Μπορέλ: "Πρέπει να υποστηρίξουμε την προσπάθεια"

    Την υποστήριξή του στη διμερή συμφωνία εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Χοσέπ Μπορέλ, με ανακοίνωσή του. Ο κ. Μπορέλ χαρακτήρισε ένα "πρώτο βήμα στο δύσβατο δρόμο της ειρήνης" την εξαγγελία για αμοιβαία κατάπαυση του πυρός και εξέφρασε την εκτίμηση ότι η "επιστροφή στη φυσιολογική ζωή και η επανάληψη της ειρηνευτικής διαδικασίας πρέπει να υποστηριχθούν με τη μεγαλύτερη δυνατή σταθερότητα από τη διεθνή κοινότητα που πρέπει να εμπλακεί εκ νέου στη διαδικασία".

    Παράλληλα, δήλωσε ότι βασίζεται στην αποφασιστικότητα των δύο ηγετών και εξέφρασε την ελπίδα οι κοινές προσπάθειες να μην καμφθούν "εάν κάποιοι προσπαθήσουν να τις υποσκάψουν", ενώ συμπλήρωσε ότι η Ε.Ε. και το Ευρωκοινοβούλιο θα εργαστούν προκειμένου να υποστηρίξουν την προσπάθεια.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ιστορική εκεχειρία στη Μέση Ανατολή

    [08] Κόσμος

    Κύμα ψύχους σαρώνει τα Βαλκάνια

    9/2/2005 1:33:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 9/2/2005 7:12:36 μμ)

    Συντάκτης:

    Έντεκα νεκροί μέσα σε λίγα 24ωρα είναι ο απολογισμός του κύματος ψύχους που σαρώνει τις τελευταίες ημέρες τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, τη Σερβία, τη Βοσνία και την Κροατία. Πολικές θερμοκρασίες επικρατούν στις περισσότερες περιοχές των χωρών αυτών, ενώ η χαμηλότερη θερμοκρασία σημειώθηκε στα Καρπάθια Όρη που το βράδυ της Τρίτης ο υδράργυρος έπεσε στους μείον 36 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων ο "σιβηρικός αντικυκλώνας" που πλήττει τις χώρες αυτές θα διατηρήσει τις θερμοκρασίες σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

    Στο Βουκουρέστι, η θερμοκρασία έφτασε το βράδυ της Τρίτης τους μείον 20 βαθμούς, ενώ στη βόρεια Βουλγαρία σημειώθηκε η χαμηλότερη θερμοκρασία τα τελευταία 15 χρόνια με μείον 34 βαθμούς.

    Στη Σερβία, ο πάγος κάλυψε το 40% της επιφάνειας του Δούναβη, ενώ ορισμένα λιμάνια έκλεισαν. Στο Βελιγράδι και στο Σεράγεβο η θερμοκρασία έπεσε στους μείον 15 βαθμούς Κελσίου.

    Δριμύ ψύχος επικρατεί και στην Κροατία. Στο Ζάγκρεμπ έπεσε το θερμόμετρο στους μείον 10 βαθμούς και σε άλλες περιοχές στους μείον 18. Τέτοιες καιρικές συνθήκες έχουν σημειωθεί περίπου 20 φορές τα 100 τελευταία χρόνια.

    [09] Οικονομία

    Ιδρύεται Ελληνοσερβικό Εμπορικό Επιμελητήριο

    9/2/2005 5:43:00 μμ

    Συντάκτης:

    Με τη συμμετοχή Ελλήνων και Σέρβων πολιτικών και επιχειρηματικών παραγόντων ξεκίνησε την Τετάρτη το ελληνοσερβικό οικονομικό συνέδριο, την έναρξη των εργασιών του οποίου κήρυξε ο πρόεδρος της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς. Στο επιχειρηματικό συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης, αποφασίστηκε η ίδρυση ενός Ελληνοσερβικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, σε Αθήνα και Βελιγράδι, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση των επιχειρηματικών και οικονομικών συνεργασιών μεταξύ των δύο χωρών. Στην ομιλία του, ο κ. Τάντιτς δεσμεύτηκε για την υποστήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων στη Σερβία. Στη σημασία που αποδίδει η Ελλάδα στην εδραίωση συνθηκών ειρήνης και ασφάλειας στην περιοχή των Βαλκανίων, αναφέρθηκε η πρόεδρος της Βουλής, Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη, χαιρετίζοντας τις εργασίες του συνεδρίου.

    Στόχος η ενίσχυση των διμερών σχέσεων

    Στην ομιλία του, ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας, επεσήμανε ότι η χώρα μας υποστηρίζει τη μελλοντική ένταξη της Σερβίας-Μαυροβουνίου στην Ε.Ε. και τόνισε ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να προχωρήσει το Εθνικό Σχέδιο Οικονομικής Ανασυγκρότησης των Βαλκανίων.

    Στο ίδιο μήκος κύματος και η ομιλία του υπουργού Εσωτερικών, Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος είπε ότι "η Ελλάδα στέκεται αρωγός στην ευρωπαϊκή προοπτική των γειτόνων της".

    Σύντομες παρεμβάσεις έκαναν ο υπουργός Απασχόλησης, Πάνος Παναγιωτόπουλος, η συντονίστρια Άμυνας και Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ, Άννα Διαμαντοπούλου, καθώς επίσης επιχειρηματικοί και πολιτικοί παράγοντες της Σερβίας.

    Νωρίτερα, ο κ. Τάντιτς είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου, με τους οποίους συζήτησε για την κατάσταση στην περιοχή αλλά και τις διμερείς σχέσεις.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Έναρξη του ελληνο-σερβικού οικονομικού συνεδρίου

    [10] Οικονομία

    Πρόταση Κομισιόν για το έλλειμμα της Ελλάδας Παράταση για το έλλειμμα

    9/2/2005 3:19:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 9/2/2005 7:13:30 μμ)

    Συντάκτης:

    Παράταση κατά ένα έτος, μέχρι δηλαδή τα τέλη του 2006, δίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη χώρα μας για τη μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3%. Με πρόταση της προς το Εκοφίν, η Κομισιόν συνιστά ακόμα την απαρέγκλιτη τήρηση του προϋπολογισμού του 2005 και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για το 2006. Η πρόταση της Επιτροπής θα συζητηθεί στο προσεχές Εκοφίν στις 17 Φεβρουαρίου.

    Οι υποχρεώσεις της Ελλάδας

    Η Επιτροπή ζητά από την ελληνική κυβέρνηση πιστή εφαρμογή του προϋπολογισμού του 2005 και εφαρμογή μέτρων μονίμου χαρακτήρα το 2006 ώστε να πέσει το έλλειμμα κατά τουλάχιστον 0,6 εκατοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ.

    Όπως επισημαίνει, "αν δεχθούμε ότι το έλλειμμα του 2004 είναι 5,5% του ΑΕΠ και ότι ο προϋπολογισμός του 2005 εφαρμοσθεί πλήρως τότε το έλλειμμα θα πέσει στο 3,6% του ΑΕΠ το 2005".

    Μάλιστα με περαιτέρω μέτρα προσαρμογής, το 2006 αναμένεται να πέσει κάτω από την τιμή αναφοράς του 3% του ΑΕΠ.

    Η Ελλάδα θα πρέπει να υποβάλει μέχρι τις 21 Μαρτίου έκθεση που θα παρουσιάζει τα απαιτούμενα μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος.

    Η χώρα μας θα πρέπει επίσης να υποβάλει και ακόμα τρεις εκθέσεις, από τις οποίες να φαίνονται και οι προσπάθειες προσαρμογής και η πρόοδος που έχει επιτευχθεί.

    Η μία θα πρέπει να υποβληθεί μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου του 2005 και οι επόμενες τον Απρίλιο και τον Οκτώβριο του 2006.

    Δηλώσεις Αλογοσκούφη - Αντώναρου

    "Η εισήγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι απόλυτα συμβατή με τη στρατηγική της ελληνικής κυβέρνησης" τόνισε ο Γιώργος Αλογοσκούφης κληθείς να σχολιάσει την πρόταση της Κομισιόν.

    Και πρόσθεσε, ότι το πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης θα κατατεθεί στη Βουλή ώστε να υπάρξει αναλυτική συζήτηση και επεξήγηση του τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ε.Ε.

    Νωρίτερα, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ε. Αντώναρος, ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν θα παρεκκλίνει της οικονομικής της πολιτικής.

    "Η κυβέρνηση - κατά απόλυτη προτεραιότητα - ασχολείται με την εξυγίανση της ελληνικής οικονομίας, η οποία θα επιτευχθεί με την αυστηρή τήρηση του προϋπολογισμού " ανέφερε χαρακτηριστικά.

    [11] Οικονομία

    Ανταγωνιστικότητα και επενδύσεις στο Μαξίμου

    9/2/2005 4:09:00 μμ

    Συντάκτης:

    Στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκαν το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας, και ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, για να συμμετάσχουν στην Κυβερνητική Επιτροπή υπό τον πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή. Αντικείμενο της συνεδρίασης αποτέλεσε η ανταγωνιστικότητα της χώρας και η ενίσχυση των επενδύσεων, ενώ συζητήθηκαν διεξοδικά τα προβλήματα που παρουσιάζονται έως σήμερα και τα μέτρα τα οποία θα ληφθούν. Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Σιούφας έκανε λόγο για χαμηλές επιδόσεις στην ανταγωνιστικότητα και μικρή βαθμολογία στους δείκτες των μακροοικονομικών μεγεθών και αναφέρθηκε στη "νέα επιθετική οικονομική πολιτική" που θα ακολουθηθεί με στόχο την αλλαγή της υπάρχουσας κατάστασης. Από την πλευρά του, ο κ. Αβραμόπουλος συνεχάρη τον κ. Σιούφα για την πρωτοβουλία του και εκτίμησε ότι με την πολιτική που θα ακολουθηθεί θα χτυπηθούν στη ρίζα τους τα φαινόμενα και οι καταστάσεις που κράτησαν την Ελλάδα αναπτυξιακά πίσω.

    [12] Ποδόσφαιρο

    Πικρία αλλά και αισιοδοξία

    9/2/2005 4:29:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πρωταγωνιστής και μοιραίος με το άστοχο πέναλτι του, ήταν ο Βαγγέλης Μάντζιος στην χθεσινή αναμέτρηση της Εθνικής μας των Ελπίδων με την αντίστοιχη της Δανίας. Ο παίκτης του Πανιωνίου σε σημερινές του δηλώσει στον ραδιοφωνικό σταθμό "ΣουπερSport FM" εξέφρασε την πικρία εκείνου και των συμπαικτών του για την απρόσμενη ήττα, τόνισε όμως πως δεν χάνεται η αισιοδοξία αφού στην συνέχεια των αγώνων η Ελλάδα μπορεί να πάρει τα καλά εκτός έδρας αποτελέσματα που χρειάζεται. "Θέλαμε πολύ τη νίκη κόντρα στην Δανία, γι αυτό και επιτεθήκαμε ανεξέλεγκτα", σημείωσε ο Μάντζιος και πρόσθεσε, "Παραμελήσαμε την άμυνα και αυτό μας στοίχισε. Το κακό είναι ότι οι αντίπαλοί μας ξέφυγαν πολύ στην βαθμολογία και έπρεπε τουλάχιστον να πάρουμε την ισοπαλία. Η Δανία είναι πολύ καλή και δεμένη ομάδα, κάτι που περιμέναμε. Ήταν ένα ανοικτό παιχνίδι, είχαμε ευκαιρίες να σκοράρουμε, όμως δεν τα καταφέραμε. Όταν δεν πετυχαίνεις γκολ ο στόχος πολύ δύσκολα θα επιτευχθεί. Υπάρχει πικρία στα παιδιά, αφού δεν ήταν το αποτέλεσμα που περιμέναμε, αλλά είμαστε αισιόδοξοι για την συνέχεια. Έχουμε πιθανότητες πρόκρισης. Μπορούμε να πάρουμε καλό αποτέλεσμα εκτός έδρας και στην Δανία και στην Τουρκία. Εξακολουθώ να πιστεύω πως είμαστε η καλύτερη ομάδα του ομίλου".

    [13] Μπάσκετ

    Κατσικάρης: "Πάμε για την όγδοη νίκη"

    9/2/2005 3:20:00 μμ

    Συντάκτης:

    Το κίνητρο της πρόκρισης δεν υπάρχει και για τις δύο ομάδες, καθώς η Ένωση βρίσκεται ήδη στην επόμενη φάση, ενώ η Ολίμπια Λουμπλιάνας, δεν έχει καμία ελπίδα να συνεχίσει στην επόμενη φάση. Παρ όλα αυτά, ο τεχνικός του δικέφαλου θέλει μία ακόμα νίκη στο θεσμό, κάτι που θα τη βοηθήσει πολύ στον ψυχολογικό τομέα, εν όψει της δύσκολης συνέχειας.

    "Μεγάλο ενδιαφέρον"

    Ότι και αν γίνει η ΑΕΚ περνάει. Αυτό όμως για τους παίκτες αλλά και για τον Φώτη Κατσικάρη δεν είναι αρκετό, αφού στη Σλοβενία οι "κίτρινοι" θα κυνηγήσου τη νίκη. Ο προπονητής της ομάδας, μέσα σε όλα τόνισε πως θα είναι πολύ σημαντικό για την ΑΕΚ να πετύχει την όγδοη νίκη της στην πρώτη φάση των ομίλων και αν αυτό γίνει θα είναι κάτι πολύ σπουδαίο.

    «Θα έλεγα ότι ο αγώνας με την Ολίμπια έχει μεγάλο ενδιαφέρον για μας, από τη στιγμή που θέλουμε να σημειώσουμε την όγδοη νίκη μας στην κανονική περίοδο. Αυτό θα είναι σπουδαίο για την ομάδα μας, επομένως θα παίξουμε το καλύτερο μπάσκετ μας στη Σλοβενία και θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι» τόνισε χαρακτηριστικά ο τεχνικός της «Ενωσης» και συμπλήρωσε: «Σίγουρα ξέρουμε ότι η Ολίμπια παίζει καλό μπάσκετ, ειδικά όταν αγωνίζεται στην έδρα της, επομένως πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι και αποφασισμένοι. Θα μπορούσα να πω στα σίγουρα ότι επιστρέφει ο Μιχάλης Πελεκάνος και υπάρχει η πιθανότητα να του δώσω αύριο κάποιο χρόνο συμμετοχής. Είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης και τον θέλουμε σε καλή κατάσταση μετά τον τραυματισμό του.»

    Ζήσης: "Η νίκη μετράει"

    Για τον αγώνα με την Ολίμπια στη Σλοβενία, μίλησε και ο Νίκος Ζήσης, που τόνισε πως οι "κίτρινοι" θέλουν να τελειώσουν την πρώτη φάση με μία ακόμα νίκη και να αποκτήσει ακόμα πιο πανηγυρικό τόνο η πρόκριση της. Παράλληλα. Είπε πως περιμένει ένα δύσκολο και καλό παιχνίδι από τους Σλοβένους, που μπορεί να μην έχουν ελπίδες αλλά θα θέλουν να αποχαιρετήσουν το θεσμό με "ψηλά το κεφάλι".

    «Ολοι ξέρουν ότι η Ολίμπια δεν έχει πιθανότητες πρόκρισης στους «16» της Ευρωλίγκα, αλλά, παρόλα αυτά, περιμένω ένα πολύ καλό παιχνίδι μπροστά στο κοινό της. Οι αντίπαλοί μας θέλουν να τελειώσουν την κανονική περίοδο με μια νίκη και εμείς επιθυμούμε το ίδιο πράγμα, επομένως θα παλέψουμε, θεωρώντας αυτό το παιχνίδι ως ένα πολύ σημαντικό. Πρέπει να πούμε ότι είμαστε ικανοποιημένοι απ΄ ότι έχουμε καταφέρει, αλλά οι νίκες είναι αυτές που αρέσουν στους παίκτες κι εμείς πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια διάθεση στην Ευρωλίγκα.»

    [14] Ποδόσφαιρο

    Άμεση αντικατάσταση στην Παρί

    9/2/2005 1:16:00 μμ

    Συντάκτης:

    Το δύσκολο έργο του να βγάλει από την "κρίση" που διέρχεται η Γαλλική ομάδα φέτος, ανέλαβε να προσπαθήσει ο 40χρονος Λοριάν Φουρνιέ. Τα ονόματα που είχαν ακουστεί ήταν πολλά, όμως τελικά η διοίκηση αποφάσισε να εμπιστευτεί τον μέχρι πρότινος βοηθό του Βόσνιου πρώην πλέον τεχνικού των "μπλε". Τόσο η χρονική διάρκεια του συμβολαίου του, όσο και οι λοιπές λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν προσεχώς σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει η διοίκηση της Παρί. Ο Φουρνιέ που ως παίκτης αγωνιζόταν στην μεσαία γραμμή, ενώ μετρά και τρεις διεθνείς συμμετοχές, έπαιξε την δεκαετία του 1990 στην Παρί, ενώ έκανε τα πρώτα του προπονητικά βήματα, στον πάγκο της Μπαστιά από τον Οκτώβριο του1998 μέχρι το Απρίλιο του 1999. Ως παίκτης των πρωτευουσιάνων, ο Φουρνιέ πανηγύρισε την κατάκτηση ενός πρωταθλήματος, δύο κυπέλλων και ενός λιγκ καπ Γαλλίας.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Παρελθόν" ο Χαλίλχοτζιτς

    [15] Ποδόσφαιρο

    Χάνει Ορούμα η Σοσό

    9/2/2005 7:01:00 μμ

    Συντάκτης:

    Σε αρθροσκόπηση θα υποβληθεί ο Ουίλσον Ορούμα αύριο, προκειμένου να διορθώσει τον τραυματισμό του στο δεξί γόνατο. Αυτό σημαίνει αυτομάτως πως ο Νιγηριανός διεθνής της Σοσό θα χάσει πιθανότατα και τις δύο αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό και οι γιατροί της γαλλικής ομάδας θα πρέπει να τα έχουν βάλει με τις προβλέψεις τους, αφού αρχικά ο τραυματισμός του είχε εκτιμηθεί ως μη ανησυχητικός, όμως στην χθεσινή προπόνηση της ομάδας επανεμφανίστηκε σε προχωρημένο στάδιο.

    [16] Μπάσκετ

    Πήρε Στρίλενς ο Πανελλήνιος

    9/2/2005 6:20:00 μμ

    Συντάκτης:

    Τον Βέλγο σέντερ, ύψους 2.06μ., Έρικ Στρίλενς απέκτησε ο Πανελλήνιος προς αντικατάσταση του Γκάρι Τρεντ. Ο γεννημένος το 1970, Στρίλενς έστειλε υπογεγραμένο το προσύμφωνο και αύριο το μεσημέρι θα φτάσει στην Ελλάδα για τις λεπτομέρειες που αφορούν την συμφωνία. Ο Στρίλενς ξεκίνησε την καριέρα του από την Αρίνα Βέμελ του Βελγίου το 1985 και στη συνέχεια φόρεσε τη φανέλα των Σαρλερουά (Βέλγιο), Παρί Σεντ Ζερμέιν Ρασίνγκ (Γαλλία), Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) και Τζιρόνα (Ισπανία). Φέτος, στην Τζιρόνα αγωνίστηκε μόλις σε επτά αγώνες εξαιτίας τραυματισμών με μ.ο. ανά αγώνα 2.4 πόντους και 2.7 ριμπάουντ. Ο Στρίλενς ήταν την προηγούμενη εβδομάδα στο στόχαστρο του προπονητή του Ιωνικού ΝΦ Αμαλιάδα, Γιώργου Ζευγώλη, αλλά τελικά ο 35χρονος Βέλγος προτίμησε τον σύλλογο των "Ολυμπιονικών".

    [17] Βόλεϊ

    Στο Καζάν το Ευρωπαϊκό Λιγκ

    9/2/2005 7:34:00 μμ

    Συντάκτης:

    Στη Ρωσία και πιο συγκεκριμένα στην πόλη του Καζάν ανέθεσε η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Βόλεϊ, το φάιναλ φορ του Ευρωπαϊκού Λιγκ των γυναικών. Οι αγώνες θα διεξαχθούν, από τις 22 έως τις 24 Ιουλίου 2005 με την Ρωσία να προκρίνεται απευθείας στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης, ως "οικοδέσποινα" χώρα. Οι τρεις υπόλοιπες θέσεις θα συμπληρωθούν από τις ομάδες που θα προκριθούν από τα προκριματικά της διοργάνωσης, τα οποία θα διεξαχθούν από τις 3 Ιουνίου έως τις 10 Ιουλίου. Η διαδικασία των προκριματικών θα γίνει με το σύστημα pool (όλοι εναντίον όλων), εντός και εκτός έδρας, όπως γίνεται και στο World League και θα λάβουν μέρος οκτώ εθνικά συγκροτήματα που θα χωριστούν σε δύο ομίλους, των 4 ομάδων έκαστος.

    Το πρόγραμμα:

    Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

    1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ, 03-05 Ιουνίου 2005

    Γερμανία-Φινλανδία

    Εσθονία-Ρωσία

    2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ, 10-12 Ιουνίου 2005

    Φινλανδία-Ρωσία

    Γερμανία-Εσθονία

    3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ, 17-19 Ιουνίου 2005

    Φινλανδία-Εσθονία

    Ρωσία-Γερμανία

    4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ, 24-26 Ιουνίου 2005

    Ρωσία-Φινλανδία

    Εσθονία-Γερμανία

    5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ, 01-03 Ιουλίου 2005

    Εσθονία-Φινλανδία

    Γερμανία-Ρωσία

    6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ, 08-10 Ιουλίου 2005

    Φινλανδία-Γερμανία

    Ρωσία-Εσθονία

    2ος ΟΜΙΛΟΣ

    1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ, 03-05 Ιουνίου 2005

    Σλοβακία-Ισπανία

    Τσεχία-Τουρκία

    2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ, 10-12 Ιουνίου 2005

    Σλοβακία-Τσεχία

    14-15 Ιουνίου 2005

    Ισπανία-Τουρκία

    3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ, 17-19 Ιουνίου 2005

    Ισπανία-Τσεχία

    Τουρκία-Σλοβακία

    4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ, 24-26 Ιουνίου 2005

    Τσεχία-Ισπανία

    Σλοβακία-Τουρκία

    5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ, 01-03 Ιουλίου 2005

    Τουρκία-Ισπανία

    Τσεχία-Σλοβακία

    6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ, 08-10 Ιουλίου 2005

    Ισπανία-Σλοβακία

    Τουρκία-Τσεχία

    [18] Βόλεϊ

    Στην Ιταλία το Τοπ Τιμς Καπ

    9/2/2005 7:21:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στην Ιταλία, και συγκεκριμένα στο Τορίνο, θα φιλοξενηθεί το φάιναλ φορ του Τοπ Τιμς Καπ των γυναικών, στις 12 και 13 Μαρτίου 2005, όπως αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Βόλεϊ. Τη διοργάνωση ανέλαβε η Παλαβόλο Κιέρι. Εκτός του ιταλικού συγκροτήματος, στην τελική φάση θα συμμετάσχουν επίσης η τουρκική Εκσατσίμπασι, η γερμανική Μπάγερ Λεβερκούζεν και η βελγική Τόνγκερεν.

    [19] Βόλεϊ

    Πέρασε από Αλεξανδρούπολη η Πάτρα

    9/2/2005 7:13:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στη συνάντηση με την οποία ολοκληρώθηκε η 15η αγωνιστική της Α1 βόλεϊ των ανδρών, η Ε.Α. Πατρών σημείωσε σημαντική εκτός έδρας νίκη επί του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με 3-1 σετ. Το αχαϊκό συγκρότημα ισοβαθμεί, πλέον, με τον ΠΑΟΚ στην πέμπτη θέση της κατάταξης, ενώ αμφότερες οι ομάδες "καταδιώκουν" τον Πανελλήνιο για την 4η θέση. Αντίθετα, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης παρέμεινε ουραγός.

    Τα πλήρη αποτελέσματα της 15ης ημέρας:

    Ρέθυμνο-Ηρακλής 0-3 (22-25, 19-25, 17-25)

    Μίλωνας-Παναθηναϊκός 0-3 (13-25, 15-25, 17-25)

    ΠΑΟΚ-Α.Ε. Νίκαια 3-0 (25-10, 25-19, 25-18)

    Παγκράτι-Ολυμπιακός 0-3 (22-25, 22-25, 19-25)

    Πανελλήνιος-Ορεστιάδα 3-0 (25-19, 25-18, 25-15)

    Εθνικός Αλεξ/λης-ΕΑ Πατρών 1-3 (23-25, 25-21, 23-25, 22-25)

    [20] Άτυχη η Δανιηλίδου

    9/2/2005 6:59:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ενα πρόβλημα τραυματισμού δεν επέτρεψε στη Λένα Δανιηλίδου να διεκδικήσει τη νίκη στον αγώνα με τη Γαλλίδα Μαριάν Μπαρτολί (Νο 37 στον κόσμο), στο πλαίσιο του πρώτου γύρου του τουρνουά 585.000 δολαρίων "Γκαζ ντε Φρανς", το οποίο διεξάγεται στο Παρίσι. Η τενίστρια από τα Χανιά, η οποία είναι Νο 43 στην παγκόσμια κατάταξη, αποχώρησε στη διάρκεια του τρίτου γκέιμ του δεύτερου σετ, και ενώ η Μπαρτολίνι προηγείτο με 2-0, έχοντας παράλληλα κερδίσει και το πρώτο σετ με 6-3.

    [21] Αποχώρησε τραυματισμένη η Λένα

    9/2/2005 5:20:00 μμ

    Συντάκτης:

    Η Λένα Δανιηλίδου, από τον πρώτο κιόλας γύρο, τέθηκε εκτός του τουρνουά των 585.000 δολαρίων στο Παρίσι. Η Ελληνίδα τενίστρια δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τον αγώνα απέναντι στην Γαλλίδα, Μαριάν Μπαρτολί, καθώς στη διάρκεια του τρίτου γκέιμ, αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού. η Δανιηλίδου στο σημείο εκείνο έχανε με 2-0 γκέιμ και είχε χάσει και το πρώτο σετ με 6-3, εμφανώς καταβεβλημένη και ανήμπορη να αντιδράσει.

    [22] Υγεία

    Κακός "συνοδηγός" το κινητό

    9/2/2005 2:57:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ - ICT Weekly - The Register

    Ερευνητές του πανεπιστημίου της Γιούτα υποστηρίζουν ότι ένας 20χρονος που κουτσομπολεύει στο κινητό του τηλέφωνο όταν οδηγεί (ακόμα και εάν χρησιμοποιεί σύστημα hands free) εμφανίζει χρόνους αντίδρασης ενός 70χρονου. Οι εθελοντές οδήγησαν σε εθνικές οδούς, σε τέσσερις διαδρομές των δέκα μιλίων η καθεμία, και συνομιλούσαν με έναν ερευνητή -μέσω hands free κινητού τηλεφώνου- για το μισό της διαδρομής, ενώ για το άλλο μισό τηρούσαν απόλυτη σιγή. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όταν μιλούσαν στο τηλέφωνο, ανταποκρίνονταν κατά 18% αργότερα στην πέδηση και χρειάζονταν 17% περισσότερο χρόνο για να ανακτήσουν την ταχύτητα που είχαν πριν φρενάρουν. Η ομάδα αναφέρει επίσης ότι όταν οι νέοι 18-25 ετών τοποθετηθούν σε έναν προσομοιωτή οδήγησης και μιλούν ταυτόχρονα στο κινητό τους, αντιδρούν στα κόκκινα φώτα του μπροστινού τους αυτοκινήτου με την ίδια βραδύτητα ενός ανθρώπου 65-74 ετών που δεν χρησιμοποιεί κινητό τηλέφωνο.

    [23] Τεχνολογία

    Απόδραση από το Γαλαξία

    9/2/2005 11:38:00 πμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: REUTERS

    Πλώρη για το αχανές διάστημα έβαλε ένα αστέρι, αφήνοντας ανεπιστρεπτί τη μέχρι πρότινος γειτονιά του στην καρδιά του γαλαξιακού μας συστήματος. Το αστέρι έπειτα από "στενή επαφή" που είχε με τη μαύρη τρύπα που υπάρχει στο κέντρο του Γαλαξία μας, εκτοξεύτηκε με την ασύλληπτη ταχύτητα των 2.414.000 χιλιομέτρων την ώρα σε μια σπειροειδή πορεία προς το έρεβος, το εξώτερο, της διαστημικής απεραντοσύνης. Το φαινόμενο, που παρατηρείται για πρώτη φορά στα χρονικά, κατέγραψαν οι αστρονόμοι του Κέντρου Αστροφυσικής Χάρβαρντ-Σμισθόνιαν. Μάλιστα, το παρομοίασαν με "εξοστρακισμό" από τους κόλπους της "αστρικής κοινωνίας" δεδομένου ότι η φυγή του έγινε με τη διπλάσια ταχύτητα από αυτή που χρειάζεται για να ξεφύγει ένα σώμα από τα δίχτυα του γαλαξία. Κάποιος όμως θα μπορούσε να το δει κι αλλιώς: ως απόδραση από την καθιερωμένη θυσία στο βωμό της "τερατώδους θεάς" της μαύρης τρύπας.

    Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου

    "Δεν έχουμε ξαναδεί ένα αστέρι να αναπτύσσει τόσο μεγάλη ταχύτητα ώστε να μπορέσει να αποδεσμευτεί παντελώς από την έλξη του Γαλαξία. Τολμάμε να το αποκαλέσουμε "απόβλητο" εξαιτίας της τεράστιας εξαναγκασμένης ορμής με την οποία πετάχτηκε έξω από το σύστημα" λέει ο Γουόρεν Μπράουν αστρονόμος στο Κέντρο Χάρβαρντ-Σμισθόνιαν.

    Μέχρι πριν από λίγο καιρό, το αστέρι ήταν μέρος αστρικού ζεύγους, με αποκλειστική απασχόληση τις "βόλτες" κοντά στις παρυφές της αδηφάγου μαύρης τρύπας. Το "κοντά" είναι βέβαια, σχετικό, καθώς μιλάμε για απόσταση πενήντα φορές μεγαλύτερη από το διάστημα που χωρίζει τη Γη με τον Ήλιο. Ωστόσο για τα συμπαντικά δεδομένα θεωρείται "μικρή".

    Εκεί, λοιπόν, που τα δύο αστέρια στροβιλίζονταν ανυποψίαστα το ένα γύρω από το άλλο, ξαφνικά βρέθηκαν αιχμάλωτα της ελκτικής δύναμης της μαύρης τρύπας, αρχίζοντας μια επιθανάτια τροχιά με ολοένα αυξανόμενη ταχύτητα. Το ένα δε γλίτωσε από τη μοιραία απορρόφηση. Το δεύτερο όμως βρέθηκε να συνεχίζει το δρόμο του κυκλικά γύρω από το χείλος της. Η επίδραση της μαύρης τρύπας -που κάνει τα σώματα που την πλησιάζουν να αποκτούν ταχύτητα εκατομμυρίων χιλιομέτρων ανά ώρα- συνδυάστηκε με την δικιά του κυκλική ταχύτητα, με αποτέλεσμα να βρεθεί με την απαραίτητη ώθηση για να φύγει μακριά έξω από τα σύνορα του Γαλαξία.

    Τώρα το αστέρι βρίσκεται 180.000 έτη φωτός μακριά, στην άλω του Γαλαξία μας.

    Σχετικά Links:

    Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics

    [24] Παράξενα

    "Αγία" σάμπα

    9/2/2005 2:38:00 μμ

    Συντάκτης:

    Στα μέρη μας ο κλήρος σκανδαλίζεται από το αμάρτημα της διαφθοράς, στη Βραζιλία από το αμάρτημα της σάμπα. Πέτρα του σκανδάλου και αφορμή αντιπαράθεσης ένας καθολικός επίσκοπος που αποφάσισε να λάβει μέρος στην παρέλαση των καρναβαλιστών του Σάο Πάολο. Οι συνάδελφοι του χλόμιασαν και ξεροκάταπιαν, αλλά ο ίδιος δήλωσε ότι το καταευχαριστήθηκε. "Μου άρεσε πολύ που συμμετείχα στην παρέλαση. Είμαι επίσκοπος εδώ και 40 χρόνια και πάντα ήμουν στο κοινό" δήλωσε ο 69χρονος Ντομ Μάουρο Μορέλι από το Ντουκε ντε Καχίας. Είναι πρώτη φορά που ανώτερος κληρικός υποκύπτει (φανερά, δηλαδή) στα θέλγητρα της ξέφρενης πολύχρωμης γιορτής. Φυσικά, ο κ. Μορέλι πρόσεξε ώστε η σχολή σάμπα της επιλογής του να μην είναι και πολύ προκλητική. Διότι το Σάο Πάολο μπορεί να μην είναι Ρίο ντε Τζανέιρο αλλά το καρναβάλι του ξέρει να το γιορτάζει με ελάχιστα ρούχα και συχνά με αισθησιακή θεματολογική έμπνευση. Ο 69χρονος κ. Μορέλι, όμως, τον απέφυγε το "σκόπελο". Η εμφάνιση του μαζί με τη σχολή Ανγκία ντε Ουρο Σάμπα, που είχε ως θέμα αγγέλους και διαβόλους, δεν προκάλεσε την απευθείας καταδίκη του αρχιεπισκόπου του Ρίο, ο οποίος αρκέστηκε να σχολιάσει "το πόσο θλιβερό έχει καταντήσει το καρναβάλι" . Εμείς πάντως μέχρι στιγμής δεν έχουμε αντιληφθεί κανέναν να μελαγχολεί...

    [25] Παράξενα

    Ο ευνουχισμός του... θριάμβου

    9/2/2005 1:49:00 μμ

    Συντάκτης:

    Τα αθλητικά γεγονότα αποτελούν κατά κανόνα άριστη ευκαιρία για στομφώδεις δηλώσεις, διασταυρούμενες κατάρες, φραστικές μάχες και ηλίθια στοιχήματα, συνήθως υπό την επήρεια της μπύρας. Οι κάτοικοι της "γηραιάς Αλβιόνας" φυσικά δεν αποτελούν εξαίρεση. Τρανή απόδειξη -με ανατριχιαστική κατάληξη- η απίστευτη ιστορία που δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα Daily Mirror. Ο λόγος για τον Geoff Huish έναν απογοητευμένο νεαρό οπαδό της ομάδας ράγκμπι της Ουαλίας που έβαλε στοίχημα τους.. όρχεις του ότι η Ουαλία δεν θα μπορούσε να νικήσει στο παιχνίδι εναντίον της Αγγλίας. Και το παιχνίδι έγινε με την Ουαλία να σημειώνει επική νίκη, την πρώτη έπειτα από 12 χρόνια.

    Οι φίλοι του νόμισαν πως αστειεύτηκε και δεν έδωσαν σημασία. Ωστόσο ο 26χρονος φίλαθλος, το έφερε βαρέως. Είτε γιατί ένιωσε ότι πρόδωσε την πατρίδα του, είτε γιατί ήταν τύφλα, πάντως, γύρισε σπίτι του πήρε ένα μαχαίρι και πραγματοποίησε την υπόσχεση του. Κατόπιν φόρεσε ένα κιλτ, επέστρεψε στη γειτονική παμπ με μια σακούλα με το μακάβριο περιεχόμενο και λίγο προτού καταρρεύσει, έδειξε στους πάντες τι είχε κάνει. Σοκαρισμένοι πελάτες και προσωπικό κάλεσαν τις πρώτες βοήθειες που παρέλαβαν αφενός το νεαρό σε άσχημη κατάσταση, αφετέρου ένα μεγάλο μπυροπότηρο που περιείχε τους όρχεις μαζί με παγάκια. Τώρα ο Huish νοσηλεύεται στην εντατική εκτός κινδύνου και από ότι λένε το "πρόβλημα" ίσως διορθωθεί με πλαστική χειρουργική. Οι γιατροί λένε ότι είναι τυχερός που δεν πέθανε από αιμορραγία και αμφιβάλλουν για το κατά πόσο θα μπορέσει να αφήσει απογόνους. Μικρό το κακό

    Σχετικά Links:

    http://www.mirror.co.uk/

    [26] Ζωής ...σΤάσεις

    Γραμματόσημα από... MMS

    9/2/2005 5:40:00 μμ

    Συντάκτης:

    Η τρέλα των MMS παρέσυρε και τα ελβετικά ταχυδρομεία. Μονίμως με ένα κινητό στο χέρι οι Ελβετοί, σου λέει, ας βγει και κάτι καλό απ αυτό. Σκέφτηκε λοιπόν η διοίκηση του οργανισμού και ιδού η ιδέα: κάλεσαν τους πολίτες να στείλουν αγαπημένες στιγμές που απαθανάτισαν με τις φωτογραφικές κάμερες των κινητών τους και οι καλύτερες από αυτές θα εκδοθούν σε σειρά γραμματοσήμων τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Σημειωτέον ότι όλες οι συμμετοχές παρουσιάζονται σε μια online γκαλερί που δημιουργήθηκε με ευθύνη των ελβετικών ταχυδρομείων στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.mms-stamp.ch Τα τέσσερα καλύτερα MMS θα αναδειχθούν από το κοινό που μπορεί να ψηφίζει με γραπτό μήνυμα και θα αποτελέσουν μια νέα σειρά γραμματοσήμων με τον τίτλο "Ελβετική κινητή τηλεφωνία: Μια χώρα εν κινήσει". Είναι η πρώτη φορά που υλοποιείται κάτι αντίστοιχο και ανάλογα με την ανταπόκριση δεν αποκλείεται να έχει και συνέχεια. Διόλου άσχημη ιδέα...

    [27] Ποδόσφαιρο

    Δεν θέλει την ομοσπονδία ο Αμπράμοβιτς

    9/2/2005 6:38:00 μμ

    Συντάκτης:

    "Ποτέ δεν είχα την πρόθεση να είμαι υποψήφιος", δήλωσε ο Ρομάν Αμπράμοβιτς και έλυσε έτσι κάθε μυστήριο γύρω από το ενδιαφέρον που φημολογείτο σχετικά με την θέση του προέδρου της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου της Ρωσίας. Ο Ρώσος μεγιστάνας μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της πατρίδας του και ξεκαθάρισε το θέμα, συμπληρώνοντας παράλληλα πως θα υποστηρίξει την υποψηφιότητα του Βιτάλι Μούτκο. "Είμαι έτοιμος να υποστηρίξω τον Βιτάλι Μούτκο (σ.σ. πρώην πρόεδρος της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και πρόεδρος του επαγγελματικού πρωταθλήματος της Ρωσίας το 2003) και θα τον υποστηρίξω, εάν μου το ζητήσει". Η ημερομηνία εκλογής του νέου προέδρου είναι η 2α Απριλίου, ημέρα που όπως έχει ήδη δηλώσει, θα αποχωρήσει ο νυν πρόεδρος Βιάτσεσλαβ Κολόσκοφ, που βρίσκεται στην θέση από το 1979.

    [28] Κοινωνία

    Λόγω απεργίας των εργαζομένων "Παγώνουν" αύριο οι μηχανές των τρένων

    9/2/2005 6:37:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 9/2/2005 7:53:46 μμ)

    Συντάκτης:

    Δε θα "σφυρίξουν" αύριο τα τρένα του ΟΣΕ και του προαστιακού, λόγω της 24ωρης απεργίας, που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι, παρόλο, που η απεργία κρίθηκε καταχρηστική από το δικαστήριο. Έτσι, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΣΕ, αύριο δε θα πραγματοποιηθούν τα προγραμματισμένα δρομολόγια, ενώ ήδη έχουν ματαιωθεί αρκετά δρομολόγια, που ήταν να εκτελεστούν σήμερα το βράδυ και τα τρένα θα έφταναν στον προορισμό τους μετά τα μεσάνυχτα, οπότε θα είχε ήδη αρχίσει η απεργία. Συγκεκριμένα, το τελευταίο δρομολόγιο του προαστιακού από τον Σταθμό Λαρίσης θα αναχωρήσει στις 8.06 απόψε, ενώ από το "Ελευθέριος Βενιζέλος" στις 10.20. Οι εργαζόμενοι του ΟΣΕ αντιδρούν στο διαχωρισμό του οργανισμού σε τομείς υποδομής και εκμετάλλευσης, παρότι το υπουργείο Μεταφορών τους έχει διαβεβαιώσει, ότι δεν πρόκειται να θιχτούν τα εργασιακά και συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα. Η 24ωρη απεργία που η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) έχει εξαγγείλει για αύριο, κηρύχθηκε καταχρηστική από το δικαστήριο, στο οποίο προσέφυγε η διοίκηση του ΟΣΕ, ωστόσο, οι εργαζόμενοι φέρονται αποφασισμένοι να προχωρήσουν στις κινητοποιήσεις, έχοντας μάλιστα την κάλυψη της ΓΣΕΕ, ενώ η ΠΟΣ καλεί τους εργαζόμενους στον Όμιλο του ΟΣΕ να πάρουν μέρος μαζικά στην αυριανή απεργία.

    Με τη συμαράσταση της ΓΣΕΕ

    Η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της εκφράζει τη ριζική αντίθεσή της στα σχέδια, που προωθούνται για τον ΟΣΕ και τα οποία, όπως αναφέρει, στοχεύουν στη διάλυση του ΟΣΕ, την ανατροπή των εργασιακών, ασφαλιστικών και μισθολογικών δικαιωμάτων του προσωπικού, με προοπτική την ιδιωτικοποίηση των κερδοφόρων γραμμών και δραστηριοτήτων του Οργανισμού. Παράλληλα, η ΓΣΕΕ καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει σε ουσιαστικό διάλογο με τους εργαζόμενους στον ΟΣΕ για την εξεύρεση της πιο κατάλληλης λύσης για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρόμου και τη διατήρηση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα του Οργανισμού.

    Από την πλευρά της, η διοίκηση του ΟΣΕ διαβεβαιώνει, ότι οι αλλαγές, που προωθούνται, δεν έχουν στόχο τη διάλυση του Οργανισμού, αλλά την εξασφάλιση της μελλοντικής πορείας τόσο του ΟΣΕ όσο και των εργαζομένων.

    Μάλιστα, η διοίκηση τονίζει, ότι η συνύπαρξη της εκμετάλλευσης και της υποδομής στις σιδηροδρομικές επιχειρήσεις έχει οδηγήσει διεθνώς στη δημιουργία σημαντικών ελλειμμάτων και άλλων αρνητικών επιπτώσεων στις επιχειρήσεις σιδηροδρομικού έργου και για το λόγο αυτό η Ευρωπαϊκή Ένωση εξέδωσε σειρά οδηγιών και κανονισμών με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη των σιδηροδρομικών επιχειρήσεων.

    Επίσης, διαβεβαιώνει, ότι στο πλαίσιο των αλλαγών, που προωθούνται, έχουν ληφθεί όλες οι πρόνοιες και έχουν εξασφαλισθεί όλα τα εργασιακά κεκτημένα των εργαζομένων του ΟΣΕ (μισθολογικά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά), ενώ ταυτόχρονα υπάρχει εγγύηση, ότι διατηρείται ο Δημόσιος χαρακτήρας του Οργανισμού.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Δεν κάνουν πίσω οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ

    Κινητοποιήσεις στον ΟΣΕ

    Σχετικά Links:

    ΟΣΕ

    [29] Ποδόσφαιρο

    Τέλος ο Ντοντ από τον Πανιώνιο

    9/2/2005 6:02:00 μμ

    Συντάκτης:

    Κοινή συναινέσει και μετά από επιθυμία του ίδιου του Τράβις Ντοντ, η συνεργασία του με τον Πανιώνιο ολοκληρώθηκε σήμερα.Ο 25χρονος Αυστραλός ζήτησε να αποχωρήσει και από την στιγμή που δεν συμπεριλαμβανόταν και στα πλάνα του Γιώργου Βαζάκα, η διοίκηση αποφάσισε να πραγματοποιήσει την επιθυμία του αυτή. Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από την ΠΑΕ αναφέρεται χαρακτηριστικά, "Επειτα από επιθυμία του Τράβις Ντοντ, λύθηκε σήμερα κοινή συναινέσει το συμβόλαιό του με την ΠΑΕ Πανιώνιος. Η διοίκηση του Πανιωνίου του εύχεται καλή συνέχεια στην καριέρα του".


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 9 February 2005 - 17:56:55 UTC