Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-01-31

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θωρακίζεται η Δικαιοσύνη
  • [02] Τριγμοί στην Εκκλησία λόγω Γιοσάκη
  • [03] Στόχος η εξάλειψη της διαφθοράς
  • [04] Χριστόδουλος: "Υπάρχουν και στην Εκκλησία επίορκοι"
  • [05] Τριγμοί στην Εκκλησία λόγω Γιοσάκη
  • [06] Ημέρα αποφάσεων για τους αγρότες
  • [07] "Εκρηκτικό" σουβενίρ
  • [08] Σε θέση επίθεσης για την Άμυνα
  • [09] Πολικές θερμοκρασίες σε Βουλγαρία και Ουγγαρία
  • [10] Ολυμπιακός: Έκλεισαν στα δύο
  • [11] Πρώτο βήμα με ήττα στο χάντμπολ
  • [12] Πήρε θέση ο Ολυμπιακός
  • [13] Σε νέα χέρια η Σλόβαν Μπρατισλάβα
  • [14] Αμφίβολος ο Αγκάμεζ
  • [15] Μεγάλες επιτυχίες στο Βαλκανικό αντοχής
  • [16] Πήρε Ραγκουέλ η Χαλκηδόνα
  • [17] Ισοπαλία για Ακράτητο
  • [18] Συμπλήρωσε "9άδα" ο Ιωνικός
  • [19] Κίνι εξ Ιταλίας στον Ηρακλή
  • [20] Ομαλή η επέμβαση του Κωστένογλου
  • [21] Αξιοπρέπεια αντί χρημάτων
  • [22] Κλειστό το Μ.Τ.Π.Υ. λόγω μεταστέγασης
  • [23] Ψάχνει παίκτες ο Παράσχος

    [01] Πολιτική

    Παρέμβαση Καραμανλή για τα φαινόμενα διαφθοράς Θωρακίζεται η Δικαιοσύνη

    31/1/2005 5:12:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 31/1/2005 7:13:09 μμ)

    Συντάκτης:

    Αποφασισμένη να βάλει τέλος στη διαφθορά σε όλο το δημόσιο βίο, δηλώνει η κυβέρνηση. "Ο σεβασμός των νόμων είναι αναγκαίος όρος για τη λειτουργία ενός ευνομούμενου κράτους Δικαίου" τόνισε ο Κώστας Καραμανλής με παρέμβαση του για τα κυκλώματα διαφθοράς στη Δικαιοσύνη. Παράλληλα, κάλεσε τους Έλληνες δικαστές να αποβάλουν από το σώμα τους, τους ελάχιστους επίορκους συναδέλφους τους. Νωρίτερα, πλέγμα αυστηρών μέτρων για την καταπολέμηση της διαφθοράς στο χώρο της Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ο Αναστάσης Παπαληγούρας. Ο υπουργός Δικαιοσύνης, ανακοίνωσε μεταξύ άλλων, τη μετατροπή από πλημμέλημα σε κακούργημα του αδικήματος της δωροδοκίας δικαστών, την επιβολή χρηματικών ποινών, ύψους μέχρι και 1.000.000 Ευρώ και την ενεργοποίηση του πόθεν έσχες των δικαστικών λειτουργών.

    Παρέμβαση Καραμανλή

    Πλήγμα σε ένα θεσμό θεμέλιο της Δημοκρατίας και της Κοινωνίας χαρακτήρισε τις τελευταίες αποκαλύψεις γύρω από το χώρο της Δικαιοσύνης ο Κώστας Καραμανλής.

    Ο πρωθυπουργός, κάλεσε τους Έλληνες δικαστές οι οποίοι στην συντριπτική τους πλειονότητα τιμούν με το ήθος την ακεραιότητα και την επιστημονική τους κατάρτιση το θεσμό, να κάνουν πράξη την αυτοκάθαρση.

    "Οι Έλληνες δικαστές, οφείλουν πρώτα από όλους, στο πλαίσιο της ανεξάρτητης λειτουργίας της Δικαιοσύνης να αποβάλουν από το σώμα τους ελάχιστους επίορκους συναδέλφους τους" ανέφερε υπογραμμίζοντας ότι "για να σέβονται οι πολίτες το νόμο θα πρέπει και οι λειτουργοί του να εμπνέουν σεβασμό και εμπιστοσύνη".

    Μέτρα διαφάνειας

    Νωρίτερα, τα μέτρα που θα προωθηθούν τις επόμενες μέρες στη Βουλή για τη θωράκιση της Δικαιοσύνης, παρουσίασε ο Αναστάσης Παπαληγούρας.

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης, ανακοίνωσε:

    Τη μετατροπή από πλημμέλημα σε κακούργημα της δωροδοκίας δικαστή με ποινή κάθειρξης από 5-10 χρόνια και πρόστιμο από 100.000-1.000.000 Ευρώ

    Τη θέσπιση αυστηρότατων ποινών σε όσους δωροδοκούν δικαστές

    Την αύξηση του αριθμού των επιθεωρητών των δικαστηρίων με επίκουρους επιθεωρητές και την ενίσχυση με προσωπικό της Γραμματείας Επιθεώρησης

    Την ενεργοποίηση του ελέγχου πόθεν έσχες των δικαστικών λειτουργών και την ενίσχυση της αρμόδιας υπηρεσίας και τον έλεγχο των δηλώσεων "πόθεν έσχες" και των προηγούμενων ετών

    Την παύση από τα καθήκοντα του, οποιουδήποτε δικαστή, σε βάρος του οποίου διενεργείται πειθαρχική έρευνα για σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα.

    Τον πειθαρχικό έλεγχο όποιου δικαστή, καθυστερεί για περισσότερους από οκτώ μήνες να εκδίδει αποφάσεις και την αφαίρεση από αυτόν της σχετικής δικογραφίας.

    Την εισαγωγή του θεσμού του εφέτη - επόπτη ανακριτών, στα δικαστήρια Αθήνας και Θεσσαλονίκης

    Τον επανέλεγχο όλων των παλαιών σοβαρών πειθαρχικών υποθέσεων δικαστικών που είχαν τεθεί στο αρχείο και υπάρχουν ενδείξεις διαφθοράς

    Την κατοχύρωση του αδιάβλητου των κληρώσεων για τον καθορισμό των συνθέσεων των ποινικών δικαστηρίων

    Τη μη δυνατή αντικατάσταση οποιουδήποτε δικαστή έχει κληρωθεί ως μέλος ποινικού δικαστηρίου

    Τη θέσπιση αυστηρών ποινών για τα αδικήματα της ψευδορκίας και της ψευδούς καταμήνυσης.

    Εκτός των παραπάνω μέτρων, θα συγκροτηθεί επίσης, ευρεία επιτροπή υπό το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, με τη συμμετοχή ανώτατων δικαστικών, η οποία θα μελετήσει και θα προτείνει βελτιωτικά μέτρα για το σύστημα διοίκησης των μεγάλων δικαστηρίων.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Τριγμοί στην Εκκλησία λόγω Γιοσάκη

    Στόχος η εξάλειψη της διαφθοράς

    Χριστόδουλος: "Υπάρχουν και στην Εκκλησία επίορκοι"

    [02] Κοινωνία

    Δάχτυλος Γιοσάκη και στην αρχιεπισκοπική εκλογή; Τριγμοί στην Εκκλησία λόγω Γιοσάκη

    31/1/2005 6:46:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ

    Νέες διαστάσεις λαμβάνουν οι αποκαλύψεις για τη δράση του Ιάκωβου Γιοσάκη. Ο Αρχιμανδρίτης, που το πρωί παρουσιάστηκε ενώπιον της έβδομης Ανακρίτριας Πειραιώς, φέρεται να είχε ανάμιξη και με την αρχιεπισκοπική εκλογή το 1998. Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε ο Μητροπολίτης Θηβών Ιερώνυμος στην εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλόπουλου, ο Γιοσάκης, τον επισκέφθηκε παραμονή των εκλογών και του ζήτησε να αποσυρθεί από τη διεκδίκηση του αρχιεπισκοπικού θρόνου. Αμεση υπήρξε η αντίδραση της Αρχιεπισκοπής.

    Τα έβαλαν με τους δημοσιογράφους

    Στην έβδομη ανακρίτρια Πειραιώς παρουσιάστηκε το πρωί ο Ιάκωβος Γιοσάκης, συνοδευόμενος από δυο λαϊκούς και κληρικούς.

    Ο Αρχιμανδρίτης έμεινε για λίγα λεπτά στο γραφείο της ανακρίτριας και εξασφάλισε 48ωρη προθεσμία.

    Εξερχόμενος ήταν φανερά εκνευρισμένος και δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

    Το ίδιο εκνευρισμένοι και όσοι τον συνόδευαν, ένας εκ των οποίων πέταξε ένα μπουκάλι νερό στα τηλεοπτικά συνεργεία.

    Η απάντηση της Αρχιεπισκοπής στην καταγγελία Ιερώνυμου

    Στο μεταξύ, το εσωτερικό της Εκκλησίας, αγγίζουν οι καταγγελίες που έγιναν από τον Μητροπολίτη Θηβών Ιερώνυμο και που αφορούν και πάλι τον Ιάκωβο Γιοσάκη.

    Ο Μητροπολίτης Θηβών κατήγγειλε στην εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλόπουλου ότι ο Γιοσάκης και ένας εν ενεργεία ανώτατος δικαστικός λειτουργός, τον επισκέφθηκαν παραμονή των εκλογών του 98 και του ζήτησαν να αποσυρθεί από την κούρσα διεκδίκησης του αρχιεπισκοπικού θρόνου.

    Άμεση υπήρξε η αντίδραση της Αρχιεπισκοπής.

    Σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της, επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη επίσκεψη του Ιάκωβου Γιοσάκη είναι παντελώς άγνωστη στον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλου.

    Και υπογραμμίζεται, ότι αντίθετα με την καταγγελία του Μητροπολίτη Θηβών, υπάρχει έγγραφη καταγγελία του Ρώσου Ιεροδιακόνου Ιγκόρ, από την οποία προκύπτει ότι υπήρχαν στενές σχέσεις του Μητροπολίτη Ιερώνυμου και του Ιάκωβου Γιοσάκη.

    Την ίδια ώρα, ο Μητροπολίτης Αττικής, στον οποίο υπάγεται ο Ιάκωβος Γιοσάκης καλεί την Ιερά Σύνοδο να ορίσει ειδικό κληρικό - ανακριτή.

    Το αίτημα του θα εξετασθεί στη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου που θα συνέλθει την Πέμπτη.

    [03] Πολιτική

    Σε όλους τους τομείς του δημόσιου βίου Στόχος η εξάλειψη της διαφθοράς

    31/1/2005 8:35:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 31/1/2005 5:49:17 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8

    Απαρέγκλιτη απόφαση της νέας διακυβέρνησης είναι η εξάλειψη φαινομένων αδιαφάνειας και διαφθοράς σε όλους τους τομείς του δημόσιου βίου, και πολύ περισσότερο στο χώρο της Δικαιοσύνης. Αυτό τόνισε σε δηλώσεις που έκανε το μεσημέρι της Δευτέρας ο Πρωθυπουργός, με αφορμή τη δράση παραδικαστικού κυκλώματος, λίγο πριν την ανακοίνωση μέτρων για τη θωράκιση της Δικαιοσύνης και τους επίορκους δικαστές από τον υπουργό Δικαιοσύνης. Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι καταθέσεις μαρτύρων στον Άρειο Πάγο για το παραδικαστικό κύκλωμα, ενώ, τέσσερις δικαστικοί παραπέμπονται σήμερα με το ερώτημα της απόλυσης.

    "Να αποβληθούν οι επίορκοι"

    Αυστηρά μέτρα για την εύρυθμη λειτουργία της δικαιοσύνης υπό συνθήκες πλήρους διαφάνειας, προανήγγειλε με παρέμβασή του τη Δευτέρα ο Πρωθυπουργός, με δήλωσή του από το Μέγαρο Μαξίμου.

    Ο Πρωθυπουργός μιλώντας για αποκαλύψεις και καταγγελίες οι οποίες ρίχνουν βαριά σκιά στη Δικαιοσύνη, πλήττοντας ένα θεσμό-θεμέλιο της δημοκρατίας και της κοινωνίας, υπογράμμισε πως ο σεβασμός των νόμων είναι αναγκαίος όρος για τη λειτουργία ενός ευνομούμενου κράτους δικαίου.

    Για να σέβονται, όμως, οι πολίτες τον νόμο πρέπει και οι λειτουργοί τους να εμπνέουν σεβασμό και εμπιστοσύνη , πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός.

    Ο κ. Καραμανλής τους Έλληνες δικαστές, οι οποίοι, όπως είπε, στη συντριπτική τους πλειονότητα τιμούν τον όρκο τους και το θεσμό, να αποβάλουν από το σώμα τους τους ελάχιστους επίορκους συναδέλφους τους, στο πλαίσιο της ανεξάρτητης λειτουργίας της δικαιοσύνης.

    Δέσμη μέτρων για την πάταξη της διαφθοράς

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η δωροδοκία των δικαστών μετατρέπεται από αδίκημα σε κακούργημα, ενισχύεται η επιθεώρηση των δικαστηρίων και εισάγεται ο θεσμός του επόπτη ανακριτών στα Πρωτοδικεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης, οι οποίοι θα ορίζονται από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο.

    Το θέμα της αυτοδιοίκησης των δικαστηρίων παραπέμπεται σε νομοπαρασκευαστική επιτροπή, ενώ, όσον αφορά τις αστικές υποθέσεις θα αφαιρούνται από τους δικαστές οι δικογραφίες, αν δεν τις έχουν ολοκληρώσει εντός οκταμήνου.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Μέτρα για τη διαφθορά στη Δικαιοσύνη

    Χριστόδουλος: "Υπάρχουν και στην Εκκλησία επίορκοι"

    [04] Κοινωνία

    Χριστόδουλος: "Υπάρχουν και στην Εκκλησία επίορκοι"

    30/1/2005 7:20:00 μμ

    Συντάκτης:

    Στο θέμα του παραδικαστικού κυκλώματος και της συμμετοχής του αρχιμανδρίτη Ιάκωβου Γιοσάκη, αναφέρθηκε την Κυριακή, από τον άμβωνα του Καθεδρικού Ναού Αθηνών, ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. Ο κ. Χριστόδουλος έκανε λόγο για σκοτεινές δυνάμεις που προσπαθούν να πλήξουν τους εκκλησιαστικούς ηγέτες τονίζοντας: "και στην Εκκλησία υπάρχουν επίορκοι". Ωστόσο, όπως υποστήριξε, η Εκκλησία έχει τρόπο να επιτύχει την αυτοκάθαρση και κάλεσε τους πιστούς να παραμείνουν συσπειρωμένοι γύρω από την πνευματική ηγεσία. Από την Καρδίτσα, ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος, Θεόκλητος, απάντησε στις κατηγορίες που του αποδίδονται, μπροστά στο ποίμνιό του, λέγοντας ότι όσοι τον κατηγορούν είναι συκοφάντες που θέλουν να πλήξουν τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο.

    Την Πέμπτη συνεδριάζει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος

    Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται την Πέμπτη η συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, οπότε ο κ. Χριστόδουλος αναμένεται να εισηγηθεί την έκτακτη σύγκληση της Ιεραρχίας, για να συζητηθούν τα θέματα του παραδικαστικού κυκλώματος αλλά η αλλαγή του νόμου περί Εκκλησιαστικής Δικαιοσύνης, ώστε σε παρόμοιες περιπτώσεις, η Ιερά Σύνοδος να επιλαμβάνεται άμεσα του θέματος.

    Αντιδρούν οι Ιεράρχες

    Το θέμα προκάλεσε την παρέμβαση πολλών Ιεραρχών. Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος, ανέφερε στο κήρυγμά του πως "υπάρχει κρίση στην Εκκλησία, την κοινωνία και τη δικαιοσύνη".

    "Στην Εκκλησία δεν ταιριάζει η βρωμιά κι όποιος δεν μπορεί να είναι σωστός ιερέας καλύτερα να αποσυρθεί", τόνισε κατά τη χειροτονία νέου κληρικού ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος, Νικόλαος, ζητώντας την κάθαρση του σώματος της Ιεραρχίας.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Καταγγέλει μεθοδεύσεις ο Θεόκλητος

    Νέα στοιχεία για τον Γιοσάκη

    Και νέα πρόσωπα στο Παραδικαστικό Κύκλωμα

    Σχετικά Links:

    Εκκλησία της Ελλάδος

    [05] Κοινωνία

    Δάχτυλος Γιοσάκη και στην αρχιεπισκοπική εκλογή; Τριγμοί στην Εκκλησία λόγω Γιοσάκη

    31/1/2005 6:46:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ

    Νέες διαστάσεις λαμβάνουν οι αποκαλύψεις για τη δράση του Ιάκωβου Γιοσάκη. Ο Αρχιμανδρίτης, που το πρωί παρουσιάστηκε ενώπιον της έβδομης Ανακρίτριας Πειραιώς, φέρεται να είχε ανάμιξη και με την αρχιεπισκοπική εκλογή το 1998. Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε ο Μητροπολίτης Θηβών Ιερώνυμος στην εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλόπουλου, ο Γιοσάκης, τον επισκέφθηκε παραμονή των εκλογών και του ζήτησε να αποσυρθεί από τη διεκδίκηση του αρχιεπισκοπικού θρόνου. Αμεση υπήρξε η αντίδραση της Αρχιεπισκοπής.

    Τα έβαλαν με τους δημοσιογράφους

    Στην έβδομη ανακρίτρια Πειραιώς παρουσιάστηκε το πρωί ο Ιάκωβος Γιοσάκης, συνοδευόμενος από δυο λαϊκούς και κληρικούς.

    Ο Αρχιμανδρίτης έμεινε για λίγα λεπτά στο γραφείο της ανακρίτριας και εξασφάλισε 48ωρη προθεσμία.

    Εξερχόμενος ήταν φανερά εκνευρισμένος και δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

    Το ίδιο εκνευρισμένοι και όσοι τον συνόδευαν, ένας εκ των οποίων πέταξε ένα μπουκάλι νερό στα τηλεοπτικά συνεργεία.

    Η απάντηση της Αρχιεπισκοπής στην καταγγελία Ιερώνυμου

    Στο μεταξύ, το εσωτερικό της Εκκλησίας, αγγίζουν οι καταγγελίες που έγιναν από τον Μητροπολίτη Θηβών Ιερώνυμο και που αφορούν και πάλι τον Ιάκωβο Γιοσάκη.

    Ο Μητροπολίτης Θηβών κατήγγειλε στην εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλόπουλου ότι ο Γιοσάκης και ένας εν ενεργεία ανώτατος δικαστικός λειτουργός, τον επισκέφθηκαν παραμονή των εκλογών του 98 και του ζήτησαν να αποσυρθεί από την κούρσα διεκδίκησης του αρχιεπισκοπικού θρόνου.

    Άμεση υπήρξε η αντίδραση της Αρχιεπισκοπής.

    Σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της, επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη επίσκεψη του Ιάκωβου Γιοσάκη είναι παντελώς άγνωστη στον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλου.

    Και υπογραμμίζεται, ότι αντίθετα με την καταγγελία του Μητροπολίτη Θηβών, υπάρχει έγγραφη καταγγελία του Ρώσου Ιεροδιακόνου Ιγκόρ, από την οποία προκύπτει ότι υπήρχαν στενές σχέσεις του Μητροπολίτη Ιερώνυμου και του Ιάκωβου Γιοσάκη.

    Την ίδια ώρα, ο Μητροπολίτης Αττικής, στον οποίο υπάγεται ο Ιάκωβος Γιοσάκης καλεί την Ιερά Σύνοδο να ορίσει ειδικό κληρικό - ανακριτή.

    Το αίτημα του θα εξετασθεί στη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου που θα συνέλθει την Πέμπτη.

    [06] Κοινωνία

    Συνεδριάζουν για το μέλλον των κινητοποιήσεων Ημέρα αποφάσεων για τους αγρότες

    31/1/2005 2:27:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 31/1/2005 3:31:37 μμ)

    Συντάκτης:

    Με παραταγμένα τα τρακτέρ εκατέρωθεν της εθνικής οδού, χωρίς να προβαίνουν σε αποκλεισμούς, οι βαμβακοπαραγωγοί συνεδριάζουν για να καθορίσουν την πορεία των κινητοποιήσεών τους. Οι αγρότες της Λάρισας θα συνεδριάσουν στις 5 το απόγευμα, ενώ αυτή την ώρα συνεδριάζουν οι παραγωγοί της Μακεδονίας. Στο χορό των κινητοποιήσεων μπήκαν οι αγρότες της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ), η οποία πρόσκειται στο ΚΚΕ, διοργανώνοντας συλλαλητήρια από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη. Κινητοποιήσεις και στην Αχαΐα, όπου οι αγρότες έκλεισαν δρόμους. Την πάγια θέση ότι δεν μπορεί να παραβεί τους κοινοτικούς κανονισμούς και να προβεί σε εθνικές ενισχύσεις, επανέλαβε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελος Μπασιάκος, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θοδωρής Ρουσόπουλος, τόνισε πως "η κυβέρνηση είναι κοντά στους αγρότες".

    Συλλαλητήρια και συμβολικοί αποκλεισμοί

    Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών αναβλήθηκε η συγκέντρωση των αγροτών στα Τρίκαλα, ενώ στο Δέλτα της Καρδίτσας παραγωγοί πραγματοποίησαν συλλαλητήριο και αύριο θα καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

    Στα Χανιά, οι παραγωγοί της ΠΑΣΥ συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της δημοτικής αγοράς. Οι συγκεντρωμένοι έκλεισαν συμβολικά για περίπου 30 λεπτά τον δρόμο μπροστά από την κεντρική πλατεία των Χανίων και αφού ενέκριναν ψήφισμα με τα αιτήματα τους, πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία στους δρόμους της πόλης. Παρόμοιο συλλαλητήριο έγινε και στην Κέρκυρα.

    Αγροτικά μηχανήματα σε έξι σημεία του νομού έχουν παρατάξει οι αγρότες του Έβρου. Τα τρακτέρ βρίσκονται στα τελωνεία Ορμενίου, Καστανεών και Κήπων, στο ύψος του εργοστασίου ζάχαρης της Νέας Ορεστιάδας, στο ύψος του ξενοδοχείου "Ερμής" στο Διδυμότειχο και στην Κορνοφωλιά. Οι αγρότες δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο αποκλεισμού δρόμων.

    Μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου θα παραμείνουν στο μπλόκο του Προμαχώνα οι αγρότες των Σερρών. Στο μεταξύ, προέβησαν σε συμβολικό αποκλεισμό για μισή ώρα, ενώ δύο μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής παραιτήθηκαν, καθώς δεν έγινε δεκτή η πρότασή τους να μην κλείσουν καθόλου τον δρόμο.

    Οι αγρότες που είναι συγκεντρωμένοι στον κόμβο της Χαλκηδόνας έκλεισαν το δρόμο από τις 12:30 μέχρι τη 1:30 το μεσημέρι, ενώ οι αγρότες της Ημαθίας απέκλεισαν τον κόμβο της Αλεξάνδρειας από τη μία το μεσημέρι και αναμένεται να τον κρατήσουν κλειστό μέχρι τις 3 το απόγευμα.

    Στο μεταξύ, παραγωγοί ρυζιού από τη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης παράταξαν τα τρακτέρ τους στο οδόστρωμα της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης- Αθήνας, στο ύψος του ανισόπεδου κόμβου Χαλάστρας, αφήνοντας ελεύθερη για κυκλοφορία μόνο μια λωρίδα κατά κατεύθυνση, δυσχεραίνοντας τη διέλευση των οχημάτων.

    Τέλος, σε δύο σημεία έκλεισαν μέχρι τις 3 το μεσημέρι τους δρόμους οι αγρότες της Αχαΐας. Τα μπλόκα στήθηκαν στην παλιά και νέα εθνική οδό Πατρών- Πύργου, στο ύψος της βιομηχανικής περιοχής και στη νέα εθνική οδό Κορίνθου- Πατρών στο ύψος του Αιγίου. Βασικά αιτήματα ήταν η καταβολή των αποζημιώσεων για τις περσινές καταστροφές στα εσποεριδοειδή και η καταβολή της επιδότησης του ελαιόλαδου για όσες περιπτώσεις γίνεται επανέλεγχος.

    "Η κυβέρνηση είναι κοντά στους αγρότες"

    Κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Ρουσόπουλος τόνισε, πως "η κυβέρνηση είναι κοντά στους αγρότες και το έχει αποδείξει όλο αυτό το χρονικό διάστημα με τις μάχες που έδωσε το καλοκαίρι στις Βρυξέλες για τις επιδοτήσεις καθώς επίσης και με την πληρωμή καθυστερούμενων οφειλών από την προηγούμενη κυβέρνηση".

    Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ως χαρακτηριστικά παραδείγματα ότι: από τις 36 γεωργικές ενώσεις βάμβακος μόνο οι τέσσερις διαμαρτύρονται και οι 32 έχουν ικανοποιηθεί, καθώς και το ότι αυξήθηκαν οι επιδοτήσεις από τις 23 στις 38 δρχ, αφού για πρώτη φορά έγιναν επανέλεγχοι και αυξήθηκαν οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ για καταστροφές κατά 34%.

    "Δεν είδαμε το ίδιο ενδιαφέρον από τον κ. Παπανδρέου", σημείωσε με νόημα ο κ. Ρουσόπουλος, δίνοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι η προηγούμενη κυβέρνηση δεν πέτυχε στις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλες αυτά που έπρεπε για την παραγωγή βάμβακος.

    Τέλος, όσον αφορά στο σιτάρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε, πως η συνολική καταβολή των ενισχύσεων υπερβαίνει κατά 15% τις περσινές.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Συνεδριάζουν οι αγρότες

    [07] Παράξενα

    "Εκρηκτικό" σουβενίρ

    31/1/2005 1:52:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ήταν μια κρύα βραδιά στη Φρανκφούρτη και τρεις φίλοι συζητούσαν για τις περιπλανήσεις τους ανά τον κόσμο. Ένας εξ αυτών θυμήθηκε τις στιγμές ξεγνοιασιάς που έζησε πριν από δέκα χρόνια στη Βοσνία και θέλησε να δείξει στους άλλους τα σουβενίρ που αγόρασε. Άνοιξε λοιπόν ένα συρτάρι και άρχισε να υπερηφανεύεται για τις τρεις χειροβομβίδες, που είχε αγοράσει σε τιμή ευκαιρίας από μια υπαίθρια αγορά. Η συζήτηση είχε "ανάψει" για τα καλά και το αλκοόλ έρεε άφθονο, όταν οι δύο φίλοι άρχισαν να αμφισβητούν κατά πόσο οι χειροβομβίδες ήταν αληθινές και ο 36χρονος θέλησε να τους αποδείξει περίτρανα ότι έκαναν λάθος. Άνοιξε το παράθυρο, αφαίρεσε την περόνη και πέταξε μια από τις χειροβομβίδες στο δρόμο! Η χειροβομβίδα εξερράγη προκαλώντας πανικό στους περίοικους, αλλά και την άμεση κινητοποίηση της αστυνομίας, που έσπευσε στο σημείο. Τα εναπομείναντα σουβενίρ κατασχέθηκαν, ενώ ο 36χρονος συνελήφθη και αντιμετωπίζει κατηγορίες για παράνομη κατοχή εκρηκτικών.

    [08] Πολιτική

    Σε θέση επίθεσης για την Άμυνα

    31/1/2005 2:58:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ

    Δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης αναφορικά με τα θέματα του αμυντικού τομέα άσκησαν σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου η υπεύθυνη του Τομέα Εξωτερικών και Άμυνας του ΠΑΣΟΚ Άννα Διαμαντοπούλου και ο αναπληρωτής συντονιστής Ανδρέας Λοβέρδος. Καταλόγισαν στην ηγεσία του υπουργείου Αμύνης "πλήρη ανεπάρκεια" στη διαχείριση των θεμάτων αρμοδιότητος του χαρακτηρίζοντας το ως "μεγάλο κίνδυνο και πηγή διαρκούς ανασφάλειας για τη χώρα", ενώ έκαναν λόγο για παρακράτος στις Ένοπλες Δυνάμεις. Η κ. Διαμαντοπούλου επέκρινε και την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης χρεώνοντας της απουσία στρατηγικού προσανατολισμού και αδράνεια "την ίδια στιγμή που η Τουρκία προσπαθεί να περάσει σαν αντίληψη πως ό,τι γίνεται στο Αιγαίο δεν έχει καμιά σχέση με το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι".

    "Προβλήματα που δημιουργούν ανησυχία στο ΠΑΣΟΚ"

    Η κα Διαμαντοπούλου διερωτήθηκε για το ποιο είναι το αμυντικό δόγμα της χώρας και έκανε λόγο για στρεβλή αντίληψη της ανάπτυξης των Ενόπλων Δυνάμεων και απαρίθμησε ζητήματα, όπως οι εξαγγελίες παροχών σε στρατεύσιμους και απόστρατους, που αποτελούν πηγή προβληματισμού για το ΠΑΣΟΚ. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα θέματα που αφορούν στην αμυντική βιομηχανία, για την οποία όπως τόνισε δεν υπάρχει σαφές πλαίσιο ανάπτυξης, δηλώνοντας πως σύντομα θα υπάρξει σχετική επερώτηση του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή. Η κα Διαμαντοπούλου ανέφερε ότι εδώ και έντεκα μήνες δεν έχει υπογραφεί καμιά σύμβαση έργου με την αμυντική βιομηχανία και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ανακοινώνει μεγάλο αριθμό προσλήψεων, την ίδια στιγμή που το 50% του προσωπικού υποαπασχολείται.

    Κατέληξε κάνοντας λόγο για πρωτοφανή συμπεριφορά εκ μέρους του Υπουργείου αμύνης, απέναντι στους δημοσιογράφους και τα ΜΜΕ.

    Για το θέμα αυτό ο Ανδρέας Λοβέρδος πρόσθεσε ότι είναι σαφές ότι "ο περιορισμός της κίνησης των δημοσιογράφων συνδέεται με την ελεύθερη διακίνηση των μεσαζόντων μέσα στο υπουργείο Άμυνας, κατά τη ρήση και του κ. Ζορμπά στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής". Επίσης είπε ότι "η ηγεσία του Υπουργείου είναι πολυδιασπασμένη και το τελευταίο διάστημα υπάρχει χρήση παρακρατικών μηχανισμών για τη μεταξύ τους παρακολούθηση".

    Τέλος, ανακοινώθηκε ότι σύντομα το ΠΑΣΟΚ θα δημοσιοποιήσει ένα πρώτο πλαίσιο της μελλοντικής πολιτικής του για τον τομέα της Άμυνας, ενώ μέσα στον ερχόμενο μήνα θα πραγματοποιήσει επισκέψεις σε όλες τις μονάδες της αμυντικής βιομηχανίας.

    [09] Κόσμος

    Σοβαρά προβλήματα σε πολλές περιοχές Πολικές θερμοκρασίες σε Βουλγαρία και Ουγγαρία

    31/1/2005 4:08:00 μμ

    Συντάκτης:

    Σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί λόγω των χιονοπτώσεων, στη βορειοανατολική Βουλγαρία. Έκλεισαν όλοι οι δρόμοι και τα σχολεία στην περιοχή Σιλίστρα, λόγω παγετού. Ένα βρέφος γεννήθηκε χθες σε ασθενοφόρο που είχε αποκλειστεί από τα χιόνια στο δρόμο προς το νοσοκομείο στην πόλη Σιλίστρα. Το αεροδρόμιο της Βάρνας, ανατολικά της Βουλγαρίας έκλεισε σήμερα επειδή οι διάδρομοι προσγείωσης και απογείωσης έχουν παγώσει. Από τη Βουδαπέστη το ουγγρικό πρακτορείο ειδήσεων ΜΤΙ μετέδωσε σήμερα ότι στην περιοχή Ζαμπάρ (βορειοανατολικά), η θερμοκρασία έπεσε σε επίπεδα ρεκόρ φθάνοντας στους -22 βαθμούς, που είναι η χαμηλότερη από το 1947, όταν στην ίδια περιοχή είχε πέσει το θερμόμετρο στους -20,6 βαθμούς Κελσίου. Η χαμηλότερη θερμοκρασία που σημειώθηκε ποτέ στην Ουγγαρία ήταν - 35 βαθμοί, το 1940 στο Μισκόλτς (βορειο-ανατολικά).

    [10] Ποδόσφαιρο

    Ολυμπιακός: Έκλεισαν στα δύο

    31/1/2005 7:30:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 31/1/2005 7:52:59 μμ)

    Συντάκτης:

    Το κόλλημα που δημιουργήθηκε το πρωί, όσον αφορούσε την εκ νέου συνεργασία των δύο πλευρών λύθηκε και οι υπογραφές έπεσαν. Ο Ουρουγουανός επιθετικός, που δεν δέχτηκε εξ αρχής την αντιπροσφορά των "ερυθρολεύκων", όσον αφορά τη διάρκεια του συμβολαίου, οι "κόκκινοι" είχαν αλλάξει το 5ετές και μίλησαν για σπαστό, βρέθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ και συμφώνησε στο νέο του συμβόλαιο, διάρκειας δύο ετών. Οι οικονομικές απολαβές του παίκτη δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Πήρε θέση ο Ολυμπιακός

    Ολυμπιακός: Χάνει τον Βενετίδη

    [11] Πρώτο βήμα με ήττα στο χάντμπολ

    31/1/2005 7:00:00 μμ

    Συντάκτης:

    Μπορεί όλοι να ήθελαν να ακολουθήσουν το παράδειγμα και τον τρόπο της πρώτης φάσης, όμως το ξεκίνημα της δεύτερης δεν ήταν το ίδιο ανάλογο. Η εθνική μας γνώρισε την ήττα στον πρώτο της αγώνα για την δεύτερη φάση, με αντίπαλο την Σουηδία και τώρα θα αναζητήσει την πρόκρισή της στα δύο επόμενα ματς του πρώτου ομίλου. Χωρίς να αποφύγουν τα λάθη που αποδείχτηκαν καθοριστικά και χωρίς να διατηρήσουν μέχρι το τέλος την γνώριμη μέχρι σήμερα συγκέντρωσή τους οι παίκτες του Ουλφ Σέφερτ, βρίσκονταν μονίμως πίσω στο σκορ και τελικά δεν κατάφεραν να πλησιάσουν όσο θα ήθελαν. Κάποια ξεσπάσματα είχαν ως αποτέλεσμα να μειώνεται η διαφορά κατά διαστήματα, όμως αυτό δεν συνεχίστηκε και έτσι ήρθε η ήττα με οκτώ γκολ διαφορά.

    [12] Ποδόσφαιρο

    Πήρε θέση ο Ολυμπιακός

    31/1/2005 4:35:00 μμ

    Συντάκτης:

    Τη στιγμή που δίνουν και παίρνουν οι πληροφορίες, σχετικά με τις τάσεις της φυγής του Βραζιλιάνου από το Λιμάνι, η ΠΑΕ Ολυμπιακός εξέδωσε ανακοίνωση κατά την οποία αναφέρει πως δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Ο "Ρίμπο", μέχρι και εχτές το βράδυ, όντας δυσαρεστημένος από την απόφαση του Ντούσαν Μπάγιεβιτς να τον κάνει αλλαγή στο ημίχρονο του αγώνα με τον Άρη, ούτε λίγο ούτε πολύ, έδειξε δυσαρεστημένος και εξέφρασε την επιθυμία να αποχωρήσει από τους κόκκινους. Παρ όλα αυτά, διοίκηση του συλλόγου, μίλησε για ψεύτικα δημοσιεύματα που δεν υφίστανται, σε μια προσπάθεια να εκτονώσει την κατάσταση.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση

    "Αναφορικά με σημερινά δημοσιεύματα του Τύπου που εμφανίζουν πρόβλημα στις σχέσεις του ποδοσφαιριστή μας Ριβάλντο με τον προπονητή της ομάδας μας Ντούσαν Μπάγεβιτς, Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ διευκρινίζει ότι τέτοιο ζήτημα δεν υφίσταται.

    Σε ότι αφορά την απουσία του Ριβάλντο από την σημερινή προπόνηση (με άδεια από την τεχνική ηγεσία) οφείλεται αποκλειστικά και μόνο σε οικογενειακή του υπόθεση".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Απείλησε να φύγει ο "Ρίμπο"

    [13] Ποδόσφαιρο

    Σε νέα χέρια η Σλόβαν Μπρατισλάβα

    31/1/2005 2:37:00 μμ

    Συντάκτης:

    Νέο αφεντικό απέκτησε η πιο δημοφιλής ομάδα του πρωταθλήματος της Σλοβακίας, Σλόβαν Μπρατισλάβα, που μετά την αγορά της από την οικονομική επιχείρηση της χώρας "Σλάβια Κάπιταλ", φαίνεται να ξεπερνά τα οικονομικά της προβλήματα. Παράλληλα στις προθέσεις της επιχείρησης είναι η αγορά του σταδίου της σλοβακικής ομάδας, αλλά και των άλλων χώρων που έχει στην κατοχή του ο σύλλογος. Η αστυνομία πάντως έχει στα χέρια της στοιχεία που συνδέουν το σλοβακικό σύλλογο με απάτες οικονομικής φύσεως, καθώς δύο άτομα που φέρονται ως μέλη της εγχώριας "μαφίας", οι δολοφονημένοι πλέον Πέτερ Κονγκράντι και Γιόζεφ Σβόμποντα, φαίνονται ως χορηγοί της Σλόβαν Μπρατισλάβα.

    [14] Βόλεϊ

    Αμφίβολος ο Αγκάμεζ

    31/1/2005 1:24:00 μμ

    Συντάκτης:

    Με μία σημαντική απουσία αναμένεται να παραταχθεί σήμερα στο κλειστό γήπεδο "Καραμπίνη" απέναντι στον Ηρακλή η γηπεδούχος ΑΕ Νίκαια , στο πλαίσιο της αναμέτρησης της 14ης αγωνιστικής Α1 ανδρών, που θα μεταδοθεί τηλεοπτικά στις 18:00 από την ΕΤ1. Αμφίβολος λίγες ώρες πριν από την αναμέτρηση που θα ρίξει την αυλαία της αγωνιστικής είναι για τους Νικαιώτες ο Κολομβιανός Λίμπερμαν Αγκάμεζ, ενώ αντίθετα ο διεθνής του πρωτοπόρου του πρωταθλήματος και αήττητου εντός συνόρων Γηραιού, ο Αντρεϊ Κράβαρικ, θα δώσει κανονικά το παρών, αφού ξεπέρασε κάποιες ενοχλήσεις στη μέση.

    Δεν θα ρισκάρει ο Δρίκος

    Στη μέση "πονά" η ΑΕ Νίκαια λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση της με τον Ηρακλή, καθώς ο Κολομβιανός άσος Λίμπερμαν Αγκάμεζ νιώθει έντονες ενοχλήσεις και ο τεχνικός της ομάδας Σωτήρης Δρίκος δεν θα ήθελε να ρισκάρει τη συμμετοχή του: "Αντιμετωπίζουμε ένα πρόβλημα με τον Αγκάμεζ, ο οποίος νιώθει κάποιους πόνους από κόπωση μάλλον στη μέση και η συμμετοχή του στον αγώνα θα αποφασιστεί λίγο πριν το ζέσταμα. Πάντως δεν νομίζω ότι στο συγκεκριμένο αγώνα θα πρέπει να ρισκάρουμε με τη συμμετοχή του, αφού απέναντι στον πανίσχυρο Ηρακλή, δεν περιμένουμε να πάρουμε κάποιους βαθμούς. Για αυτό θα προτιμήσουμε να τον προφυλάξουμε, ώστε να τον έχουμε έτοιμο στους προσεχείς αγώνες που μας ενδιαφέρουν περισσότερο για την επίτευξη των στόχων μας" δήλωσε στην "ERTonline" ο κ. Δρίκος.

    Πριν από την έναρξη του τελευταίου αγώνα της 14ης αγωνιστικής της Α1 Ανδρών, ο Κολομβιανός άσος των γηπεδούχων, Αγκάμεζ θα λάβει το έπαθλο (αναμνηστική πλακέτα) του MVP της 12ης αγωνιστικής

    [15] Μεγάλες επιτυχίες στο Βαλκανικό αντοχής

    31/1/2005 6:07:00 μμ

    Συντάκτης:

    Με τον Λευτέρη Φάφαλη να σημειώνει την καλύτερη ελληνική επίδοση και να κατακτά το χρυσό μετάλλιο, πραγματοποιήθηκε πριν μερικές ημέρες ο πρώτος αγώνα του φετινού ανοικτού Βαλκανικού Κυπέλλου δρόμων αντοχής, στα 3-5 Πηγάδια. Την ίδια διάκριση στο αγώνισμα του σπριντ 1,5 χλμ. πέτυχε ο (28χρονος) αθλητής μας από το Μέτσοβο και τις δύο προηγούμενες χρονιές, αλλά η εφετινή νίκη του έκανε ιδιαίτερη αίσθηση επειδή η διοργάνωση αναβαθμίστηκε από τη FIS και, κατά μία έννοια, είχε ευρωπαϊκή χροιά, αφού από του χρόνου θα διεξάγεται ως Ευρωπαϊκό Κύπελλο. Με διαφορά τριών περίπου δευτερολέπτων, 2ος ήταν ο Τσέχος Μπριντλ και 3ος ο Σλοβένος Τάκλιτς (10ος στους Ολυμπιακούς του Σολτ Λέικ).

    Αντίξοες συνθήκες

    Την καλύτερη κατάταξη από ελληνικής πλευράς (7ος στη γενική) εξασφάλισε ο Φάφαλης και στα 15 χλμ. κλασικής τεχνικής, που διεξήχθησαν κάτω από συνεχή χιονόπτωση, ομίχλη και γενικά πολύ δύσκολες συνθήκες. Νικητής εδώ αναδείχτηκε ο Τσέχος Σρέιμπερ (46΄41΄΄43) και ακολούθησαν οι Ρουμάνοι Αντάλ και Γκαλιτσιάνου, ενώ 10ος ήταν ο Νίκος Καλοφύρης και 16ος ο Γιάννης Μήτρουλας. Στις γυναίκες και στα δύο αγωνίσματα κυριάρχησε η Ρουμάνα Μόνικα Γκεόργκι, με καλύτερη Ελληνίδα τη (Ναουσαία) Κατερίνα Ταούλα. Ο δεύτερος λόγος ικανοποίησης για την ΕΟΧ έχει να κάνει με τη θετική έκθεση του σχολαστικά αυστηρού Τούρκου τεχν. εκπροσώπου της Διεθνούς Ομοσπονδίας, Όσκαν Κουγιουντζού, αναφορικά με την οργανωτική πλευρά του αγώνα. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Δήμος Γυρούσης, αξιολόγησε μάλιστα «πολύ σημαντικό ότι καταφέραμε να βγάλουμε μια σωστή συνολική εικόνα και να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης της FIS για την παραπέρα αναβάθμιση της διοργάνωσης». Τον προσεχή αγώνα του Βαλκανικού Κυπέλλου διοργανώνουν οι Σκοπιανοί στο Μούροβ (1-2/2).

    [16] Ποδόσφαιρο

    Πήρε Ραγκουέλ η Χαλκηδόνα

    31/1/2005 7:32:00 μμ

    Συντάκτης:

    Στην Χαλκηδόνα θα αγωνίζεται για τους επόμενους, τουλάχιστον έξι μήνες, ο Αλέν Ραγκουέλ. Όπως ανακοίνωσε σήμερα η διοίκηση της Νικαιώτικης ομάδας, απέκτησε τον 29χρονο ποδοσφαιριστή από τον Παναθηναϊκό, με την μορφή δανεικού για το εξάμηνο αυτό και με την προοπτική νέου συμβολαίου το καλοκαίρι. Ο Ραγκουέλ που πήγε στον Παναθηναϊκό από τον Πανιώνιο, δεν συμπεριλαμβανόταν στα αγωνιστικά πλάνα του Ζντένεκ Σκάζνι και αυτό σίγουρα είναι μια θετική εξέλιξη για την καριέρα του καθώς αν μη τι άλλο στην νέα του ομάδα θα έχει ικανοποιητικό χρόνο συμμετοχής.

    [17] Ποδόσφαιρο

    Ισοπαλία για Ακράτητο

    31/1/2005 7:20:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ο Ακράτητος έχασε την ευκαιρία να παραμείνει μόνος πρώτος στην κορυφή της βαθμολογίας της Β' εθνικής κατηγορίας, καθώς στην σημερινή αναμέτρηση με την Καλαμάτα, με την οποία ολοκληρώθηκε η 17η αγωνιστική, αναδείχθηκε ισόπαλη με 1-1. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι και παρά το ότι σχεδόν σε όλο το δεύτερο μέρος αγωνίστηκαν με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του τερματοφύλακα, Κοτταρά, κατάφεραν να προηγηθούν στο 48' με τον Καλατζή. Τελικά οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 70' με τον Χριστοφή και έτσι ο Ακράτητος κατάφερε τουλάχιστον να μείνει στην κορυφή, έστω και ισοβαθμώντας με τον Λεβαδειακό.

    Συνοπτικά τα αποτελέσματα

    Πανσερραϊκός-Νίκη Βόλου 0-0 Απόλλων Αθηνών-Ποσειδών Ν.Π. 2-0 α.α. Προοδευτική-Ολυμπιακός Β. 1-0 Λάρισα-Εθνικός Αστέρας 2-0 Ηλυσιακός-Παναχαϊκή 2005 5-2 Καστοριά-Ατρόμητος Αθηνών 6-0 Πανηλειακός-Λεβαδειακός 0-1 Ακράτητος-Καλαμάτα 1-1 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 1. Λεβαδειακός 17 33 - Ακράτητος 17 33 3. Νίκη Βόλου 17 31 4. Καλαμάτα 17 30 5. Πανσερραϊκός 17 29 6. Λάρισα 17 28 7. Ολυμπιακός Βόλου 17 27 - Καστοριά 17 27 9. Πανηλειακός 17 26 10. Προοδευτική 17 26 11. Ηλυσιακός 17 23 12. Απόλλων Αθ. 17 22 13. Παναχαϊκή 2005 17 19 14. Εθνικός Αστέρας 17 17 15. Ατρόμητος Αθ. 17 4 16. Ποσειδών Ν. Πόρων 17 -9 * Ο Ποσειδώνας Νέων Πόρων υποβιβάστηκε στη Γ` εθνική

    [18] Ποδόσφαιρο

    Συμπλήρωσε "9άδα" ο Ιωνικός

    31/1/2005 7:03:00 μμ

    Συντάκτης:

    Η ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου, ανακοίνωσε την απόκτηση δύο ακόμα Ποδοσφαιριστών, φτάνοντας συνολικά τις εννέα μεταγραφές στην περίοδο του Ιανουαρίου. Πρόκειται για τους Αντώνη Νατσούρα του Ηρακλή και Αλέξη Λοϊζίδη από τον Ατρόμητο Πειραιώς, οι οποίοι από σήμερα θα "μένουν" στη Νεάπολη.

    Δύναμη στα μετόπισθεν

    Ο Νατσούρας, ο οποίος αγωνιζόταν στον Ηρακλή και έμεινε ελεύθερος, είναι 25 χρονών και παίζει στο κέντρο της άμυνας. Αμέσως μετά τις υπογραφές, ο αμυντικός φάνηκε απόλυτα ευχαριστημένος από την εξέλιξη και ευχαρίστησε τον προπονητή της νέας του ομάδας για την εμπιστοσύνη του. Παράλληλα τόνισε πως θα δώσει τον καλύτερο του εαυτό, προκειμένου να βοηθήσει την ομάδα της Κοκκινιάς να υλοποιήσει τους στόχους της.

    «Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα στον Ιωνικό που είναι μια νοικοκυρεμένη ομάδα. Ευχαριστώ τον κ. Χρήστο Κανελλάκη και τον προπονητή Βαγγέλη Βλάχο για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου και θα καταβάλω κάθε προσπάθεια να τους δικαιώσω και να βοηθήσω τον Ιωνικό να πετύχει τους στόχους του. Δεν μου αρέσει να λέω μεγάλα λόγια και προτιμώ να «μιλάω» μέσα στο γήπεδο. Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι μαζί με τον προπονητή και τους συμπαίκτες μου θα δουλέψουμε σκληρά για το καλό του Ιωνικού».

    Όσο για τον Λοϊζίδη, είναι μόλις 20 ετών και για πολλούς θεωρείται ένα από τα καλά ταλέντα του Ελληνικού Ποδοσφαίρου. Αγωνίζεται ως δεξί μπακ και μέχρι πρότινος, έπαιζε στον Ατρόμητο Πειραιώς, με τον οποίο πέρσι είχε 26 συμμετοχές με 7 γκολ, ενώ φέτος αγωνίστηκε σε 16 αγώνες, σημειώνοντας 3 γκολ. Η ΠΑΕ Ιωνικός ευχαριστεί τους κ.κ. Κώστα Σαρρή και Ανδρέα Παπαδόπουλο, που συνέβαλαν στη μεταγραφή του Λοϊζίδη, ο οποίος αξίζει να σημειωθεί ότι αποτελούσε μήλον της έριδος αρκετών ομάδων.

    [19] Ποδόσφαιρο

    Κίνι εξ Ιταλίας στον Ηρακλή

    31/1/2005 6:45:00 μμ

    Συντάκτης:

    Τον 26χρονο αμυντικό Τζιάκομο Κίνι ανακοίνωσε ο Ηρακλής στην σημερινή τελευταία ημέρα της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου. Ο Κίνι προέρχεται από την ιταλική Σπα της Γ' εθνικής, όπου είχε δοθεί δανεικός από την Τζένοα και η συμφωνία που είναι διάρκειας 1,5 ετών, αναμένεται να υπογραφεί τις επόμενες ώρες. Σήμερα ο Ιταλός αμυντικός πέρασε τις ιατρικές εξετάσεις και προπονήθηκε κανονικά με τους νέους συμπαίκτες του και δήλωσε πως θα δώσει τον καλύτερό του εαυτό. "Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι ανταγωνιστικό. Δεν μίλησα με τον Σινιόρι, έχουμε όμως τον ίδιο μάνατζερ. Οι συμβουλές που πήρα είναι να έρθω με το κεφάλι κάτω και να μην υποτιμήσω το ελληνικό πρωτάθλημα. Μπορώ να υποσχεθώ ότι θα δώσω τα πάντα, ότι θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Δεν μπορώ να υποσχεθώ όμως ότι θα πάρουμε το πρωτάθλημα. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα και να την βοηθήσω να ανεβεί στη βαθμολογία".

    [20] Ποδόσφαιρο

    Ομαλή η επέμβαση του Κωστένογλου

    31/1/2005 6:33:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ομαλά κύλησε η αρθροσκόπηση στην οποία υποβλήθηκε σήμερα ο Νίκος Κωστένογλου, από τον γιατρό της ΑΕΚ, Γιάννη Λεβάκο. Στον έμπειρο αμυντικό έγινε έξω μηνισκεκτομή και χονδροπλαστική του έξω μηριαίου κονδύλου. Ο παίκτης της Ενωσης αναμένεται να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο αύριο το πρωί και από την Τετάρτη θα ξεκινήσει εντατικό πρόγραμμα αποκατάστασης. Η αποχή του από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του «Δικεφάλου» υπολογίζεται σε έξι εβδομάδες.

    [21] Ποδόσφαιρο

    Αξιοπρέπεια αντί χρημάτων

    31/1/2005 6:18:00 μμ

    Συντάκτης:

    Τα πολλά οικονομικά προβλήματα και η άμεση ανάγκη για χορηγούς που θα βγάλουν τον Γερμανικό σύλλογο από το "τέλμα" που έχει περιέλθει, δεν στάθηκαν ικανά για να απαντήσουν θετικά στην "πονηρή" πρόταση των επίδοξων αγοραστώ. Η Ντόρτμουντ δέχτηκε πρόταση από την Μπεάτε Ούζε, τη μεγαλύτερη εταιρεία της Ευρώπης στο συγκεκριμένο τομέα, η οποία γνωστοποίησε το ενδιαφέρον της, απάντησε αρνητικά και λακωνικά, λέγοντας συγκεκριμένα «δεν θα το κάνουμε».

    [22] Κοινωνία

    Από 4 έως 7 Φεβρουαρίου Κλειστό το Μ.Τ.Π.Υ. λόγω μεταστέγασης

    31/1/2005 5:41:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ

    Κλειστές θα είναι οι υπηρεσίες του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (Μ.Τ.Π.Υ.), από την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου έως και τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου, λόγω μεταστέγασης. Από τη Τρίτη 8 Φεβρουαρίου, οι υπηρεσίες του Μ.Τ.Π.Υ. θα ανοίξουν για το κοινό στη νέα διεύθυνση, Λυκούργου 12, Τ.Κ. 10551, Αθήνα. Από την ίδια ημερομηνία οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να επικοινωνούν με τις υπηρεσίες του Μ.Τ.Π.Υ. στα τηλέφωνα: 210 3251210, 210 3251212, 210 3251510 και 210 3251511.

    Σχετικά Links:

    Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων

    [23] Ποδόσφαιρο

    Ψάχνει παίκτες ο Παράσχος

    31/1/2005 5:35:00 μμ

    Συντάκτης:

    Από το παιχνίδι με τον Ηρακλή, οι "κίτρινοι" εκτός από την ισοπαλία, αποκόμισαν και σημαντικά προβλήματα τραυματισμών, για τον δύσκολο αγώνα του Κυπελλού με τους "βυσσινί". Στην προσπάθεια που θα κάνει για να ανατρέψει το εις βάρος του 3-1 του πρώτου αγώνα, ο Γιώργος Παράσχος δεν μπορεί να υπολογίζει τους Γιώργο Σίμο και Γιάννη Κατεμή. Ο μόνος που έχει ελπίδες να αγωνιστεί, είναι ο Χρήστος Ηλιόπουλος.

    Ένας και μείον δύο

    Συγκεκριμένα οι δύο παίκτες υπέστησαν θλάση στον αριστερό μηριαίο δικέφαλο και ακολουθούν πρόγραμμα αποθεραπείας, όπως συμβαίνει άλλωστε και με τον Γιώργο Ζαχαρόπουλο. Από την άλλη ο Ηλιόπουλος απέκτησε ένα αιμάτωμα στη λεκάνη, μετά από μία σύγκρουση που είχε με τον τερματοφύλακα Αμπάρη του Ηρακλή, όμως η κατάσταση του δεν εμπνέει ανησυχία, αφού ο γιατρός της ομάδας έδωσε το ΟΚ για να αγωνιστεί στη ρεβάνς με τη Λάρισα.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 31 January 2005 - 17:56:01 UTC