Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-01-25

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Άνοιξη στα μεγάλα ντεφιλέ
  • [02] Εκτός συνόρων ο Γιοσάκης
  • [03] Επίσημη πρόταση για Γκέκα
  • [04] Πλήρωσε αδρά ο ελληνικός θρίαμβος
  • [05] ΜVP ο εκτελεστής της Νίκαιας
  • [06] "Δεμένα" τα πλοία στα λιμάνια
  • [07] Αποχωρεί ο Κοντομηνάς από τη Nova Bank
  • [08] Ανανέωσε ο Φαν ντερ Σάαρ
  • [09] Το τρένο της Ευρώπης περνά απ' την Κυψέλη
  • [10] Κοινή στρατηγική για το Κυπριακό
  • [11] Διαψεύδει ο Πολυζωγόπουλος
  • [12] Ντέρμπι κορυφής στη Λεωφόρο
  • [13] "Κώδικας" Ντα Βίντσι στους τοίχους

    [01] Ζωής ...σΤάσεις

    Προτάσεις από Valentino, Dior και Armani Άνοιξη στα μεγάλα ντεφιλέ

    25/1/2005 6:43:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Μπορεί να βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα και να μη σκεφτόμαστε καν να αποχωριστούμε τα ζεστά μας πουλόβερ και παλτό, ωστόσο, οι μεγάλοι οίκοι υψηλής ραπτικής ετοίμασαν κιόλας τις δημιουργίες τους για την επόμενη σεζόν. Οι Armani, Dior και Valentino, παρουσίασαν ήδη τις δικές τους προτάσεις, στα πλαίσια της εβδομάδας μόδας, που πραγματοποιείται, που αλλού, στο κοσμοπολίτικο Παρίσι. Περιπλανηθείτε στον κόσμο μέσα από τις δημιουργίες του Valentino, ταξιδέψτε στη Γαλλία της Ζοζεφίνας, όπως τη φανερώνει στα δικά του ρούχα ο Galliano για λογαριασμό του Dior και θαυμάστε την πολυτέλεια στις εμπνεύσεις του Armani, ανακαλύπτοντας wanna- have και must- have της φετινής άνοιξης.

    Ταξίδι στις ηπείρους της υψηλής ραπτικής

    Ένα ταξίδι σε κάθε γωνιά της Γης είναι η ανοιξιάτικη κολεξιόν του οίκου Valentino. Κάθε κομμάτι και ένας προορισμός, ένας άλλος τόπος. Η εν λόγω κολεξιόν απεικονίζει την πεποίθηση του δημιουργού της, ότι τώρα πια η υψηλή ραπτική είναι παγκόσμια υπόθεση.

    Ασία, Ινδία, Ευρώπη και Νότιος Αμερική αναδύονται μέσα από φορέματα μεταξωτά και σιφόν, με λεπτομέρειες από δαντέλα, ενώ δε λείπουν τα μάλλινα και τα κασμιρένια κομμάτια, που δίνουν το δικό τους τόνο ανωτερότητας.

    Τα χρώματα που κυριαρχούν είναι το άσπρο και το μαύρο, είτε στις απόλυτες εκδοχές τους, είτε σε έντονα και γοητευτικά κοντράστ, αλλά και κόκκινες "εκρήξεις", που μονοπωλούν το βλέμμα.

    Το "παρών" δίνουν και οι παλ αποχρώσεις, σύμφωνες με την ηρεμία και τη γλυκύτητα, που αποπνέει η πιο ρομαντική εποχή του χρόνου.

    Όταν ο Galliano "ζωγράφισε" τη Ζοζεφίνα

    Με την αυτοκράτειρα Ζοζεφίνα ως μούσα του για τις νέες δημιουργίες του ο διάσημος σχεδιαστής μόδας του οίκου Christian Dior, John Galliano, κάνει εκκεντρικές και άκρως δελεαστικές προτάσεις.

    Λέει "ναι" στα μακριά φορέματα, άλλα και σε εκείνα, που φτάνουν μέχρι το γόνατο "βάζοντας" ψηλά τη μέση και τα συνδυάζει με ψηλές μπότες δημιουργώντας ένα δυναμικό και ανατρεπτικό στιλ.

    Επίσης, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στους κορσέδες, οι οποίοι χαρίζουν την απαιτούμενη μυστηριώδη γοητεία στα σύνολά του. Must και τα παλτό σαν εκείνα της Ζοζεφίνας με τους τεράστιους γιακάδες και την αυτοκρατορική εσάνς.

    Τα χρώματα, που χρησιμοποιεί είναι έντονα, όπως και τα σχέδιά του. Ξεκινούν από το vintage ροζ για να φτάσουν σε εκρηκτικές αποχρώσεις, που σε κάποιες περιπτώσεις βυθίζουν το δυναμισμό τους στις πιο βαθιές τους αποχρώσεις για να αναγεννηθούν ξανά από την απωθημένη τους λαμπρότητα.

    Χρησιμοποιεί οργάντζα και δέρμα από το οποίο επιλέγει να φτιάξει και τα αξεσουάρ για τα σύνολά του, ενώ αναδεικνύει σε σύμβολό του τα καπέλα, που ολοκληρώνουν στυλιστικά τις περισσότερες δημιουργίες του.

    Όσοι είδαν την κολεξιόν από κοντά μόνο ένα μπορούσαν να πουν απλά και απόλυτα: o Galliano δημιούργησε όμορφα ρούχα.

    Φορέματα- κοσμήματα από τον Armani

    Με αυτή την κολεξιόν ο Armani δε γιορτάζει απλά τον ερχομό της άνοιξης, αλλά δυο ακόμη σημαντικές στιγμές της ζωής του: τα 70α προσωπικά του γενέθλια και τα 30α του οίκου του.

    Δημιούργησε λοιπόν μια σειρά από 31 απογευματινά σύνολα πραγματικά κοσμήματα, που κάθε γυναίκα θα ήθελε να φορέσει.

    Στενά φορέματα με ουρές, φούστες και κοντά εφαρμοστά σακάκια, που αναδεικνύουν τις γραμμές του σώματος, ενώ του χαρίζουν έναν αέρα ασυναγώνιστης κομψότητα χρησιμοποιώντας τις χάντρες και τα πετράδια να βάζουν ως το δικό μαγικό ραβδάκι.

    Το σατέν και ο ταφτάς δίνουν πνοή στην έμπνευσή του. Τέλος, όσον αφορά τα χρώματα, παίρνει ως βάση το μαύρο για να το ντύσει με ροζ, μοβ και μεταλλικές πινελιές, ενώ δε λείπουν οι χρωματικές εκρήξεις, όπως το κίτρινο, αλλά και απόλυτα λευκά σύνολα.

    [02] Κοινωνία

    Θα καταθέσουν και ομογενείς για τη δράση του Εκτός συνόρων ο Γιοσάκης

    25/1/2005 7:55:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 25/1/2005 11:38:05 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: ΝΕΤ

    Με νέα "κομμάτια" εμπλουτίζεται καθημερινά το παζλ για τα κυκλώματα διαφθοράς στη Δικαιοσύνη. Από την έως τώρα εισαγγελική έρευνα προκύπτει ότι στις ευνοϊκές αποφάσεις που ελήφθηκαν για τον Αρχιμανδρίτη Γιοσάκη εμπλέκονται τουλάχιστον τέσσερις δικαστικοί λειτουργοί, τρεις Πρωτοδίκες και ένας Εισαγγελέας. Την ίδια ώρα, τη δράση του Ιάκωβου Γιοσάκη στις ΗΠΑ έτσι όπως αυτή αποκαλύφθηκε από τις επιστολές που αντήλλαξαν ο Μητροπολίτης Παναμά Αθηναγόρας και ο Οικουμενικός Πατριάρχης, θα φωτίσουν, μετά από παραγγελία του Αρείου Πάγου οι καταθέσεις ομογενών από το Σικάγο. Το ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, ζήτησε από την Ελληνίδα πρόξενο να συγκεντρώσει τις καταθέσεις των ομογενών που καταγγέλλουν ότι ο Γιοσάκης καταχράστηκε τα χρήματα τους. Στο μεταξύ, αργά το βράδυ της Τρίτης έγινε γνωστό ότι ο Αρχιμανδρίτης έφυγε από τη χώρα. Να σημειώσουμε εδώ, ότι ο Ιάκωβος Γιοσάκης, δεν είναι υπόδικος και επομένως δεν του είχε απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα.

    Και νέοι εμπλεκόμενοι

    Τη Δευτέρα, ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Γ. Κάπος, διέταξε πειθαρχική έρευνα και για δεύτερη Πρωτοδίκη, η οποία φέρεται να εμπλέκεται στο κύκλωμα αποφυλάκισης κρατουμένων.

    Η Πρωτοδίκης Τζέβη - Ραφτοπούλου φέρεται να έχει μεροληπτήσει σε δύο υποθέσεις υπέρ του Αρχιμανδρίτη Ιάκωβου Γιοσάκη.

    Στην μια υπόθεση ο Ι. Γιοσάκης στρεφόταν κατά του Μητροπολίτη Ηλείας Γερμανού, ενώ στην δεύτερη ο εν λόγω Μητροπολίτης ήταν μάρτυρας.

    Από την πλευρά της η Αντωνία Ηλία, δίκασε δυο ποινικές υποθέσεις του Γιοσάκη ζητώντας αντικατάσταση συναδέλφου της.

    Ερευνάται δε αν είχε ύποπτο ρόλο ένας εισαγγελέας που εντοπίζεται σε δυο δικόγραφα καθώς και άλλη μία πρωτοδίκης για την οποία είχε αφήσει υπόνοιες ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας.

    Η Εκκλησία της Ελλάδας αναμένεται να εξετάσει το θέμα του Αρχιμανδρίτη Γιοσάκη την επόμενη βδομάδα κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

    Νωρίτερα και συγκεκριμένα την Πέμπτη το πρωί, ο υπουργός Δικαιοσύνης Αν. Παπαληγούρας θα επισκεφθεί τον Άρειο Πάγο, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των ποινικών και πειθαρχικών ανακρίσεων που γίνονται για τις υποθέσεις αυτές.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Νέες αποκαλύψεις για τον Αρχιμανδρίτη

    Ανοίγουν οι λογαριασμοί δικαστικών

    [03] Ποδόσφαιρο

    Επίσημη πρόταση για Γκέκα

    25/1/2005 8:15:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Όπως ανακοίνωσε σήμερα η Καλλιθέα, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός υπέβαλε επίσημη πρόταση για την απόκτηση του Φάνη Γκέκα. Οι δύο πλευρές συναντήθηκαν σήμερα και συζήτησαν τις λεπτομέρειες της μεταγραφής, ωστόσο πάντα σύμφωνα με την ανακοίνωση της Καλλιθέας δεν υπήρξε θετική έκβαση. Παρόλα αυτά όλα αναμένεται να τελειώσουν τις επόμενες ημέρες, οπότε θα υπάρξει και νέο ραντεβού που πιθανότατα θα είναι και το τελευταίο, ενώ αναμένεται και η ανακοίνωση του επιθετικού από τους "πρασίνους". Μάλιστα υπάρχει πλέον το ενδεχόμενο το ντεμπούτο του Γκέκα με την πράσινη φανέλα να γίνει στον αγώνα με την ΑΕΚ την Πέμπτη.

    [04] Πλήρωσε αδρά ο ελληνικός θρίαμβος

    25/1/2005 8:03:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Τη μεγαλύτερη έκπληξη, μέχρι σήμερα, στο 19ο Μουντιάλ χάντμπολ ανδρών της Τυνησίας αποτελεί αναμφίβολα η νίκη της Εθνικής, καθώς ούτε ο πιο αισιόδοξος Έλληνας φίλαθλος δεν πίστευε, ότι τα παιδιά του Ούλφ Σέφερτ θα κατάφερναν να ρίξουν στο καναβάτσο τους παγκόσμιους πρωταθλητές του 2001 και κατόχους του χάλκινου μεταλλίου στο αντίστοιχο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2003. Όσοι πάντως είχαν την... έμπνευση να ποντάρουν στον θρίαμβο των ελληνικών χρωμάτων, σίγουρα δεν το μετάνιωσαν, καθώς τα πρακτορεία στοιχημάτων του εξωτερικού πλήρωναν αδρά σε περίπτωση γαλανόλευκης νίκης. Χαρακτηριστικά οι Γερμανοί "μπουκ" έδιναν απόδοση 12 προς 1 για νίκη της Ελλάδας και 17,5 προς 1 για ισοπαλία, ενώ η επικράτηση της Γαλλίας "πλήρωνε" το ελάχιστο δυνατό, δηλαδή 1,01.

    [05] Βόλεϊ

    ΜVP ο εκτελεστής της Νίκαιας

    25/1/2005 8:37:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Το Ολυμπιακός-Ηρακλής ήτανε το ντέρμπι κορυφής της 12ης αγωνιστικής Α1 Ανδρών, αλλά τελικά ο πολυτιμότερης παίκτης της αγωνιστικής αναδείχθηκε από τη συνάντηση στο κλειστό "Καραμπίνη" μεταξύ της γηπεδούχου ΑΕ Νίκαια και της ΕΑ Πατρών. Ο Κολομβιανός άσος του πειραϊκού συλλόγου, που με τους καθοριστικούς του άσους στο 5ο σετ της αναμέτρησης κέρδισε τον τίτλο του MVP. Ψήφους έλαβαν ακόμη και οι διεθνείς των ΗΠΑ του Ηρακλή Τομ Χοφ, Κλεϊτον Στάνλεϊ αλλά και ο διεθνής Αργεντινός άσος του Ολυμπιακού Μάρκος Μιλίνκοβιτς

    Μετράει τις δυνάμεις του ο Κολομβιανός

    Ο 19χρονος Λίμπερμαν Αγκάμεζ, που θα θα λάβει το έπαθλο (αναμνηστική πλακέτα) του MVP της 12ης αγωνιστικής πριν την έναρξη του αγώνα για την 14η αγωνιστική της Α1 Ανδρών ΑΕ Νίκαια Ηρακλής Central Gas τη Δευτέρα 31/01/2005, δήλωσε μετά τη σπουδαία νίκη της ομάδας 3-2 επί της ΕΑΠ.

    "Στην Κολομβία δεν είχα την δυνατότητα να παίζω απέναντι σε τόσο καλές ομάδες και αυτό μου αρέσει πάρα πολύ. Μετράω τις δυνάμεις μου και νομίζω ότι τα πάω καλά. Ευχαριστήθηκα το σημερινό παιχνίδι και νομίζω το ευχαριστήθηκε όλη η ομάδα. Μου αρέσει περισσότερο να παίζω σαν διαγώνιος αλλά θέλω να βοηθάω την ομάδα σε όποια θέση με χρησιμοποιεί ο προπονητής μου"

    [06] Κοινωνία

    "Δεμένα" τα πλοία στα λιμάνια

    25/1/2005 8:40:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Οι θυελλώδεις άνεμοι έντασης έως και 9 μποφόρ, που πνέουν στο Αιγαίο κρατά "δεμένα" στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας τα πλοία με προορισμό τα νησιά των Κυκλάδων, τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου. Κανονικά εκτελούνται μόνο τα δρομολόγια προς την Κρήτη. Κλειστά είναι επίσης τα πορθμεία Πρίνου - Καβάλας, Κεραμωτής - Θάσου και Ηγουμενίτσας - Λευκίμης.

    [07] Οικονομία

    Για κίνηση στρατηγικής μιλά το περιβάλλον του Αποχωρεί ο Κοντομηνάς από τη Nova Bank

    25/1/2005 9:01:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Στην πορτογαλική τράπεζα BCP Millenium πούλησε έναντι 330 εκατομμυρίων Ευρώ, το 50% της συμμετοχής του στη Nova Bank, ο Δημήτρης Κοντομηνάς. Πηγές από το περιβάλλον του κ. Κοντομηνά, αναφέρουν ότι πρόκειται για μία στρατηγική επιλογή, η οποία σχετίζεται με την απόφαση του να επικεντρώσει την επιχειρηματική του δραστηριότητα σε άλλους τομείς. Την ίδια ώρα η Alpha Bank προχωρά στην εξαγορά της σερβικής τράπεζας Jubanka. H ελληνική τράπεζα θα αποκτήσει το 88% της υπό κρατικό έλεγχο σερβικής τράπεζας, μετά από διαπραγματεύσεις με τη σερβική κυβέρνηση. Να θυμίσουμε ότι στη Σερβία δραστηριοποιείται εδώ και δυο χρόνια η Εθνική Τράπεζα. Τη συμφωνία εξαγοράς της Jubanka, θα υπογράψει την Τετάρτη στο Βελιγράδι, ο Πρόεδρος της Alpha Bank Γιάννης Κωστόπουλος.

    [08] Ποδόσφαιρο

    Ανανέωσε ο Φαν ντερ Σάαρ

    25/1/2005 9:01:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Με ανακούφιση υποδέχτηκαν στην Φούλαμ την απόφαση του Έντβιν Φαν ντερ Σάαρ να ανανεώσει το συμβόλαιό του μέχρι το 2006, καθώς η αποχώρησή του που μέχρι πριν μερικές ημέρες έμοιαζε πολύ κοντά, θα τους άφηνε χωρίς τερματοφύλακα. Στο πλάισιο μάλιστα αυτού του προβλήματος η Φούλαμ συμφώνησε και με τον Γιάροσλαβ Ντρόμπνι του Πανιωνίου, ο οποίος τουλάχιστον προς το παρόν δεν μοιάζει να αντιμετωπίζει κίνδυνο να χαλάσει η συμφωνία. "Είμαι πολύ ευχαριστημένος στη Φούλαμ και παράλληλα η οικογένειά μου νοιώθει καλά στην Αγγλία", δήλωσε ο Ολλανδός πανύψηλος γκολκίπερ μετά την ανανέωση του συμβολαίου του.

    [09] Βόλεϊ

    Το τρένο της Ευρώπης περνά απ' την Κυψέλη

    25/1/2005 9:18:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Ο "θάνατός σου η ζωή μου" είναι το αυριανό ματς της Κυψέλης, που θα διεξαχθεί στις 18:00 και θα μεταδοθεί απ ευθείας από την ΕΤ1, ανάμεσα στο γηπεδούχο Πανελλήνιο και τον ΠΑΟΚ, για τη 13η αγωνιστική της Α1 ανδρών. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το ακριτικό ντέρμπι του Έβρου στην Αλεξανδρούπολη, όπου ο τοπικός Εθνικός υποδέχεται τη γειτονική Ορεστιάδα, σε ένα παιχνίδι, όπου η απώλεια κάθε βαθμού αποτελεί πολυτέλεια. Εύκολο έργο αναμένεται να έχουν οι πρωτοπόροι της βαθμολογίας Ηρακλής και Ολυμπιακός που αντιμετωπίζουν ΕΑ Πατρών και ΟΠΕ Ρεθύμνου αντίστοιχα, ενώ επικίνδυνη έξοδο στο Παγκράτι περιλαμβάνει το πρόγραμμα του πρωταθλητή Παναθηναϊκού, που καλείται να ξορκίσει τον περσινό του "κακό δαίμονα". Τέλος ο νεοφώτιστος Μίλωνας υποδέχεται στη Ν. Σμύρνη την ανεβασμένη ψυχολογικά ΑΕ Νίκαια.

    Χωρίς τον Κυριαζή στο Κατσάνειο η ΕΑΠ

    Την αυλαία της 13ης -για πολλούς γρουσούζικης- αγωνιστικής θα ανοίξει στις 17:00 η συνάντηση στο Κατσάνειο ανάμεσα στο γηπεδούχο Ηρακλή και την Ένωση Αθλοπαιδιών Πατρών. Οι κυανόλευκοι που φέτος έχουν ξεχάσει τι σημαίνει ήττα στην Α1 ανδρών, προβάλλουν ασφαλώς ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον τίτλο και μάλλον δεν θα έχουν πρόβλημα στην αχαϊκή ομάδα, που δεν είναι διατεθειμένη να χτυπήσει το συγκεκριμένο αγώνα. Σημαντική απώλεια άλλωστε για τους φιλοξενούμενους θα είναι και ο διεθνής Χρύσανθος Κυριαζής, ο οποίος λόγω τραυματισμού δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή του Γιάννη Νικολάκη.

    Ο Πρεβεζάνος άσος, που δεν έχει ξεπεράσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στον τένοντα, είναι υποχρεωμένος από τους γιατρούς της ομάδας να παραμείνει για 48 ώρες στην Πάτρα, προκειμένου να είναι ετοιμοπόλεμος για τα επόμενα κρίσιμα παιχνίδια

    Αντίθετα ο Ηρακλής δεν αντιμετωπίζει προβλήματα απουσιών αφού ούτως η άλλως η ομάδα που έχει χτίσει φέτος ο Αλέκος Λέωνης διαθέτει πολλές και αξιόπιστες λύσεις στον πάγκο του. Άρχοντες του εν λόγω αγώνα θα είναι οι κ.κ. Αντωνούλης-Μυρόθεος

    Με το βλέμμα στην Ευρώπη

    Ο βαθμός που χωρίζει τον τέταρτο Πανελλήνιο από τον πέμπτο ΠΑΟΚ, σίγουρα προκαλεί ανησυχία στους παίκτες των δύο ομάδων που αύριο στις 18:00 καλούνται να φτάσουν στη νίκη που θα τους δώσει έναν άλλον αέρα και παράλληλα σημαντικές ελπίδες για την κατάκτηση της 4ης θέσης της κανονικής περιόδου που οδηγεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Τον αγώνα του κλειστού της Κυψέλης που θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την ΕΤ1 θα διευθύνει το διαιτητικό δίδυμο των Καραμπέτσου-Γεωργουλέα. Και οι δύο ομάδες θα παραταχθούν στο αθηναϊκό τερέν πλήρεις.

    Το ντέρμπι της Θράκης

    Στην Αλεξανδρούπολη χτυπά η καρδιά του εβρίτικου βόλεϊ καθώς ο τοπικός Εθνικός φιλοξενεί στην έδρα του την ακριτική ομάδα της Ορεστιάδας, με στόχο τη νίκη, που θα τον απομακρύνει από τον πάτο της βαθμολογίας.

    "Ναρκοπέδιο" για τον πρωταθλητή το Παγκράτι

    Με το Γιάννη Λιβαθινό να επανέρχεται κανονικά, μετά την απουσία του από το ματς με τον Εθνικό, ο Παναθηναϊκός δοκιμάζεται στο Μέτς 17:00, απέναντι στην σκληροτράχηλη ομάδα του Παγκρατίου, που πέρυσι αποδείχθηκε πραγματικός εφιάλτης, τόσο στο Παγκράτι όσο και στη Λεωφόρο. Αμφίβολος για την πρωταθλήτρια ομάδα του Παναγιώτη Λακασά παραμένει ο διεθνής ακραίος Ηλίας Λάππας, ο οποίος δεν προπονήθηκε χθες και συνέχισε τις θεραπείες. Ο παίκτης αναμένεται πάντως να συμπεριληφθεί κανονικά στην αποστολή, αλλά η συμμετοχή του στον αγώνα θα αποφασιστεί λίγο πριν το σερβίς. Την τιμητική του εξάλλου θα έχει αύριο ο νεώτερος αρχηγός στην ιστορία του "τριφυλλιού" Σωτήρης Πανταλέων. Ο διεθνής κεντρικός θα είναι ο βασικός καλεσμένος της εκπομπής του Green TV, που θα μεταδοθεί την Τετάρτη 26/1στις 21:00 από τη συχνότητα του συνδρομητικού καναλιού Supersport Special.

    Από την αντίπερα όχθη η ομάδα του Κώστα Αρσενιάδη δεν αντιμετωπίζει προβλήματα απουσιών και όσο κι αν θέλει να κρατήσει χαμηλό προφίλ, θα προσπαθήσει και φέτος να κάνει δύσκολη τη ζωή του τριφυλλιού.

    "Ένας φίλος ήρθε απόψε από τα παλιά" στο Ρέθυμνο

    Σε μία καλή εμφάνιση που θα τους αναπτερώσει το ηθικό στοχεύουν οι κρητικοί του ΟΠΕΡ που φιλοξενούν στο "Μελίνα Μερκούρη" του Ρεθύμνου τον Ολυμπιακό στις 18:00 σε έναν αγώνα που θα "σφυρίξουν" οι διαιτητές Βασιλειάδης-Λαγογιάννης. Τα βλέμματα όλων φυσικά στο γήπεδο θα είναι καρφωμένα στον Σέρβο Βλαντιμίρ Βάσοβιτς (διαγώνιος, 2μ.06), που μετά από δύο χρόνια επέστρεψε στην Κρήτη. Ο 30χρονος πρώην διεθνής των "Πλάβι", αντικατέστησε τον Ελία Χέιντ από το Λίβανο, ο οποίος λόγω τραυματισμού έλυσε τη συνεργασία του με την ομάδα του Χρήστου Ντόζη.

    Ο Ολυμπιακός ταξίδεψε στο Ρέθυμνο χωρίς το διεθνή κεντρικό Άκη Χατζηαντωνίου, ο οποίος δεν έχει ξεπεράσει ακόμη το τραυματισμό του, σε αντίθεση με τον έτερο διεθνή Κώστα Χριστοφιδέλη, που ανάρρωσε από την γρίπη και τέθηκε κανονικά στη διάθεση του Κλαούντιο Κουέγιο.

    Μόνο νίκη θέλει ο Μίλωνας

    Μονόδρομος αποτελεί για το νεοφώτιστο και ουραγό της βαθμολογίας Μίλωνα η αυριανή αναμέτρηση (18:00) με την ΑΕ Νίκαια, στο κλειστό της Νέας Σμύρνης. Παρόλα αυτά οι Νικαιώτες βρίσκονται σε πολύ καλή ψυχολογική και αγωνιστική κατάσταση, όπως φάνηκε μετά το πρόσφατο 3-2 επί της ΕΑΠ. Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι κ.κ. Ρουσσάκης-Δεληκωστίδης.

    Το πλήρες πρόγραμμα της αγωνιστικής

    Α1Ανδρών (13η αγωνιστική) Τετάρτη 26/01: Κατσάνειο 5μμ: Ηρακλής - ΕΑ Πατρών (Αντωνούλης, Μυρόθεος Σ.), Ρεθύμνου 6μμ: Ρέθυμνο - Ολυμπιακός (Βασιλειάδης, Λαγογιάννης), Αλεξανδρούπολης 7μμ: Εθνικός Αλεξανδρούπολης - Ορεστιάδα (Ράπτης, Γεροθόδωρος), Μετς 7μμ: Παγκράτι - Παναθηναϊκός (Βαρθαλίτης, Θέμελης), Πανελληνίου 6μμ (ΕΤ-1): Πανελλήνιος ΠΑΟΚ (Καραμπέτσος-Γεωργουλέας), Μίλωνα 6μμ: Μίλων - ΑΕ Νίκαια (Ρουσάκης, Δεληκωστίδης)

    Η βαθμολογία (σε 12 αγώνες)

    1. Ηρακλής 34 (36-6) 2. Ολυμπιακός 28 (30-10) 3. Παναθηναϊκός 24 (27-14) 4. Πανελλήνιος 23 (27-18) 5. ΠΑΟΚ 22 (27-19) 6. ΕΑ Πατρών 21 (26-20) 7. Νίκαια 16 (21-26) 8. Ορεστιάδα 13 (19-28) 9. Παγκράτι 13 (19-29) 10. Ρέθυμνο 9 (14-31) 11. Εθνικός Αλεξ. 7 (9-32) 12. Μίλων 6 (12-34)

    [10] Πολιτική

    Αθήνα και Λευκωσία συντονίζουν τις κινήσεις τους Κοινή στρατηγική για το Κυπριακό

    25/1/2005 9:27:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Η κοινή στρατηγική Αθήνας Λευκωσίας για το Κυπριακό επαναβεβαιώθηκε και κατά την αποψινή συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Κώστας Καραμανλής και ο Τάσσος Παπαδόπουλος. Ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, υπογράμμισαν ότι η λύση στο Κυπριακό θα πρέπει να είναι συμβατή με τις θεμελιώδεις αξίες και αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ερωτηθείς για το αν η Τουρκία θα υπογράψει τελικά το πρωτόκολλο τελωνειακής ένωσης και με την Κύπρο, ο Κώστας Καραμανλής έστειλε σαφές μήνυμα στην Αγκυρα. " Στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου η Τουρκία ανέλαβε συγκεκριμένες δεσμεύσεις στο θέμα αυτό" τόνισε.

    "Λογικές οι αντιρρήσεις της Λευκωσίας"

    Λύση για το Κυπριακό συμβατή με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, είναι η θέση της Αθήνας και της Λευκωσίας, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    Αυτή η κοινή στρατηγική Ελλάδας Κύπρου για το θέμα της Μεγαλονήσου επαναβεβαιώθηκε και στη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου οι δυο άνδρες, κατά την οποία εξετάστηκαν όλες οι πτυχές του Κυπριακού.

    "Διαπιστώσαμε για ακόμα μία φορά το άριστο επίπεδο της συνεργασίας μας σε όλες τις πτυχές", τόνισε χαρακτηριστικά ο Κώστας Καραμανλής, υπογραμμίζοντας ότι η προσπάθεια για περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων θα είναι συνεχής.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις για το εάν χρειάζονται ουσιαστικές αλλαγές στο σχέδιο Ανάν, ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι "αυτό είναι ένα θέμα που συζητάμε και μελετάμε" ενώ κληθείς να σχολιάσει τις θέσεις της Λευκωσίας η οποία απορρίπτει τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα και την επιδιαιτησία υπογράμμισε ότι οι θέσεις αυτές κινούνται σε λογική κατεύθυνση.

    Χρήσιμη και ουσιαστική χαρακτήρισε τη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό ο Κύπρος Πρόεδρος.

    Την Τετάρτη, ο Τάσσος Παπαδόπουλος, θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο, τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Γιώργο Παπανδρέου, τη Γενική Γραμματέα του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και με τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΝ Νίκο Κωνσταντόπουλο.-

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Το Κυπριακό στο επίκεντρο

    [11] Πολιτική

    Δεν ενδιαφέρεται για τη θέση Γραμματέα στο ΠΑΣΟΚ Διαψεύδει ο Πολυζωγόπουλος

    25/1/2005 10:12:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: ΑΠΕ

    Διαψεύδει ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ σημερινό δημοσίευμα του Έθνους, σύμφωνα με το οποίο ο Γιώργος Παπανδρέου τον έχει επιλέξει για τη θέση του γραμματέα στο ΠΑΣΟΚ. Μιλώντας στην παρουσίαση του σχεδίου του νέου καταστατικού του κινήματος, ο Χρήστος Πολυζωγόπουλος, τόνισε ότι δεν ενδιαφέρεται να διεκδικήσει την θέση του γραμματέα και δήλωσε άγνοια για τις προθέσεις του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Ανεξάρτητα όμως από το αν θα διεκδικούσε ή όχι τη θέση, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ, τόνισε ότι ο Γραμματέας του Κινήματος θα πρέπει να είναι μέλος του πολιτικού συμβουλίου, το οποίο θα εκλέγεται από το συνέδριο.

    "Δεν γνωρίζω τις προθέσεις του Προέδρου"

    Ερωτηθείς σχετικά, δήλωσε ότι δεν γνωρίζει ποιες είναι οι προθέσεις του Γιώργου Παπανδρέου σχετικά με το ρόλο του Γραμματέα αλλά και το πρόσωπο που θα επιθυμούσε να καταλάβει τη θέση αυτή.

    Με αυτό τον τρόπο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανεξετάσει την θέση του σε περίπτωση που του ζητήσει να αναλάβει αυτό το ρόλο, ο πρόεδρος του Κινήματος. Νωρίτερα, χωρίς την παρουσία "πρωτοκλασάτων" στελεχών του κινήματος, παρουσιάστηκε το νέο καταστατικό, από τους συντάκτες του Μιλτιάδη Παπαϊωάννου και Κώστα Μποτόπουλο.

    Κατά τη διάρκεια της συζήτησης έγιναν πολλές παρατηρήσεις, σε επιμέρους, όμως, θέματα και φάνηκε ότι η γενική φιλοσοφία του σχεδίου του νέου καταστατικού είναι αποδεκτή από το σύνολο του οργανωμένου ΠΑΣΟΚ.

    [12] Βόλεϊ

    Ντέρμπι κορυφής στη Λεωφόρο

    25/1/2005 10:34:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Στο κλειστό της Λεωφόρου θα συγκεντρωθούν αύριο στις 17:00 οι προβολείς του ενδιαφέροντος της 14ης αγωνιστικής Α1 γυναικών, όπου ο γηπεδούχος και επικεφαλής της βαθμολογίας Παναθηναϊκός υποδέχεται το δεύτερο Φιλαθλητικό, σε έναν αγώνα που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τον πρωταθλητή της κανονικής περιόδου. Εξίσου ενδιαφέρον όμως είναι και το τοπικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, όπου ο Ηρακλής θα φιλοξενήσει το συμπολίτη του Άρη, σε έναν αγώνα που γόητρο και βαθμοί έχουν την ίδια αξία. Εύκολο αναμένεται το έργο της νταμπλούχου ομάδας των Βριλησσίων αλλά και του Πανελληνίου, ενώ αμφίρροπες φαντάζουν οι αναμετρήσεις σε Σέρρες και Μαρκόπουλο.

    "Πόναει" στην υποδοχή το "τριφύλλι"

    Στο κλειστό της Λεωφόρου θα συγκεντρωθούν αύριο στις 17:00 (Ιορδανίδης, Τριανταφύλλου), οι προβολείς του ενδιαφέροντος της 14ης αγωνιστικής Α1 γυναικών, όπου ο γηπεδούχος και επικεφαλής της βαθμολογίας Παναθηναϊκός υποδέχεται το δεύτερο Φιλαθλητικό, σε έναν αγώνα που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τον πρωταθλητή της κανονικής περιόδου. Εξίσου ενδιαφέρον όμως είναι και το τοπικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, όπου ο Ηρακλής θα φιλοξενήσει το συμπολίτη του Άρη, σε έναν αγώνα που γόητρο και βαθμοί έχουν την ίδια αξία. Εύκολο αναμένεται το έργο της νταμπλούχου ομάδας των Βριλησσίων αλλά και του Πανελληνίου, ενώ αμφίρροπες αναμένονται οι αναμετρήσεις σε Σέρρες και Μαρκόπουλο.

    Ο πονοκέφαλος του τεχνικού του Παναθηναϊκού Δημήτρη Μπαχράμη, εν όψει του αυριανού ντέρμπι ακούει στο όνομα της διεθνούς λίμπερο Ξανθής Μυλωνά, της οποίας η μαγνητική έδειξε ότι έχει υποστεί κάκωση μηνίσκου. Οι ενοχλήσεις που αισθάνεται η αθλήτρια δεν έχουν υποχωρήσει πλήρως, γεγονός που την καθιστά αμφίβολη για το αυριανό κρίσιμο ματς απέναντι στο Φιλαθλητικό

    Προβλήματα όμως αντιμετωπίζει και ο Φιλαθλητικός, ο οποίος θέλει όσο τίποτε άλλο τη νίκη, όχι μόνο για να πάρει ρεβάνς από το 3-1 της Πυλαίας, αλλά κυρίως για να βρεθεί στην κορυφή και να χριστεί φαβορί για την δύσκολη κούρσα του τίτλου του πρωταθλητή της κανονικής περιόδου.

    Παρόλα αυτά ο τεχνικός της ομάδας της Θεσσαλονίκης Νίκος Παπαϊωάννου χαρακτήρισε δύσκολη την αυριανή αναμέτρηση και έχρισε φαβορί για την νίκη τον Παναθηναϊκό, αφού η ομάδα του μαστίζεται από προβλήματα.

    "Το παιχνίδι είναι δύσκολο και τον πρώτο λόγο στη νίκη τον έχει ο Παναθηναϊκός. Εμείς, έχουμε πολλά προβλήματα. Ωστόσο αν μας δοθεί η ευκαιρία να δραπετεύσουμε νικητές από το γήπεδο, δεν θα την αφήσουμε να πάει χαμένη. Στόχος μας είναι να είμαστε έτοιμοι στα πλέι οφ και δεν είμαι διατεθειμένος να ρισκάρω την παρούσα στιγμή τίποτα. Στο γυναικείο βόλεϊ, όλα μας είναι πιθανά και ανοιχτά", τόνισε ο προπονητής του Φιλαθλητικού, Νίκος Παπαϊωάννου.

    Για το γόητρο και τους βαθμούς

    Στη "Νύμφη του Βορρά" δεσπόζει το τοπικό ντέρμπι του Ηρακλή με τον Άρη, καθώς ένας βαθμός χωρίζει τις δύο ομάδες. Η ομάδα του Γηραιού, αν και νεοφώτιστη έχει αποδείξει ότι ιδρώνει για τα καλά την κυανόλευκη φανέλα, όποιος αντίπαλος και αν βρίσκεται απέναντι από το φιλέ. Και οι δύο ομάδες θα παρουσιαστούν στο Κατσάνειο, στον αγώνα που θα ξεκινήσει στις 19:30 και θα διευθύνουν οι διαιτητές Λέκκας, Σιμίδης με δύο νέα πρόσωπα στη σύνθεσή τους. Η ομάδα του Τάκη Φλώρου αντικατέστησε την Ουκρανή Ιρίνα Ρεσέτνιακ με την 21χρονη Κολομβιανή Μαντλάιν Μοντάνο Σαϊσέντο, ενώ στις κίτρινες επέστρεψε στη θέση της Ουκρανής πασαδόρου Όλγας Πάβλοβα, η συμπατριώτισσά της και πρώην αθλήτρια του συλλόγου Ναταλία Κόστιανικ.

    Τον πρώτο λόγο στη νίκη η Σίρρις

    Στις Σέρρες η τοπική νεοφώτιστη ομάδα της Σίρρις υποδέχεται στις 18:00 την ομάδα του ΑΕΒΑΣ, σε ένα παιχνίδι όπου η απώλεια βαθμών αποτελεί πολυτέλεια για τις δύο ομάδες. Πάντως μετά τη σπουδαία νίκη επί του Απολλώνιου Κερατσινίου αλλά και τις συνολικές εμφανίσεις της στο πρωτάθλημα η γηπεδούχος ομάδα προβάλλει ως το φαβορί για τη νίκη. Διαιτητές τους αγώνα των Σερρών θα είναι οι κ.κ. Μιχελινάκης, Γεωργιάδης Κ.

    Ήσυχο προβλέπεται το απόγευμα σε Βριλήσσια, Κυψέλη

    Εύκολο έργο αναμένεται να έχει στα Βριλήσσια (17:00, Διαμαντόπουλος, Μαρκάτης) η ομάδα της Λίας Μήτση, που υποδέχεται την ουραγό και χωρίς βαθμό ακόμη ΕΑ Λάρισας, που όπως όλα δείχνουν δύσκολα θα αποφύγει φέτος τον υποβιβασμό.

    Τον πρώτο λόγο στη νίκη εξάλλου έχει και ο Πανελλήνιος απέναντι στον Ολυμπιακό. Στη συνάντηση της Κυψέλης οι "μπλε" (20:00, Βουδούρης, Ονόπας), του Στέφανου Πολύζου θα επιδιώξουν ένα ακόμη επιτυχημένο αποτέλεσμα που θα της επιτρέψει να διατηρήσει την επαφή της με την κορυφή.

    Αγώνας χωρίς προγνωστικά

    Με την ψυχολογία στα ύψη, έπειτα από τη σπουδαία ανατροπή που προκάλεσε την πρώτη φετινή ήττα του Παναθηναϊκού εντός συνόρων ο Απολλώνιος Κερατσινίου θα μεταβεί στο Μαρκόπουλο, σε ένα ακόμη αμφίρροπο παιχνίδι της αγωνιστικής. Για τη γηπεδούχο ομάδα της Καρολίνας Μπαρζούκα, που βρίσκεται μόλις έναν πόντο πίσω από την αυριανή της αντίπαλο, σημαντικό πλεονέκτημα η τοπική έδρα, η οποία λόγω της έκτασης της και της θερμής εξέδρας της είναι ικανή να προκαλέσει προβλήματα σε οποιαδήποτε ομάδα. Τον αγώνα που θα διεξαχθεί στις 18:00 θα διευθύνουν οι κ.κ. Βουδούρης, Ονόπας.

    Το πλήρες πρόγραμμα

    Α1 Γυναικών (14η αγωνιστική) Τετάρτη 26/01: Παναθηναϊκού 5μμ: Παναθηναϊκός - Φιλαθλητικός Σερρών 6μμ: Σίρις Σερρών - ΑΕ Βύρωνα (Μιχελινάκης, Γεωργιάδης Κ.), Κατσάνειο 7.30μμ: Ηρακλής - Άρης (Λέκκας, Σιμίδης), Βριλησσίων 5μμ: Βριλήσσια - ΕΑ Λάρισας (Διαμαντόπουλος, Μαρκάτης), Πανελληνίου 8μμ: Πανελλήνιος - Ολυμπιακός (Βουδούρης, Ονόπας), Μαρκόπουλου 6μμ: Μαρκόπουλο - Απολλώνιος Κερατσινίου (Θανόπουλος, Μόσχος)

    Η Βαθμολογία (σε 13 αγώνες)

    1. Παναθηναϊκός 36 (38-10) 2. Φιλαθλητικός 34 (36-9) 3. Πανελλήνιος 30 (35-15) 4. Απολλώνιος Κερ. 27 (33-20) 5. Μαρκόπουλο 26 (29-18) 6. Βριλήσσια 18 (26-26) 7. Σίρις Σερ. 14 (21-29) 8. Ολυμπιακός 14 (20-30) 9. Ηρακλής 13 (18-30) 10. Άρης 12 (19-32) 11. Βύρωνας 10 (14-33) 12. Λάρισα 0 (2-39)

    [13] Πολιτισμός

    Εκεί ίσως να συνάντησε τη Μόνα Λίζα "Κώδικας" Ντα Βίντσι στους τοίχους

    25/1/2005 11:37:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: Reuters

    Θα μπορούσε ποτέ ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι να ζωγραφίζει στους τοίχους ενός μοναστηριού; Θα μπορούσε, υποστηρίζουν Ιταλοί ερευνητές οι οποίοι ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν στο μοναστήρι της Santissima Annunziata στη Φλωρεντία ένα κρυφό εργαστήρι του. Ένα studio με τοιχογραφίες ηλικίας 500 ετών και ένα κρυφό δωμάτιο όπου ο κορυφαίος καλλιτέχνης έκανε ανατομίες. Στο μοναστήρι αυτό, πιστεύουν οι Ιταλοί ερευνητές, είναι πολύ πιθανό ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι να γνώρισε την πιο μυστηριώδη γυναίκα στην ιστορία της Τέχνης. Τη Μόνα Λίζα.

    Η υπόθεση των Ιταλών ερευνητών

    Ο Ρομπέρτο Μανεσκάλκι, ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας είναι βέβαιος.

    " Φαίνεται παράλογο ότι μόλις το 2005 βρήκαμε το εργαστήριο ενός από τους σημαντικότερους ζωγράφους του κόσμου. Αλλά είναι αλήθεια" τονίζει προβάλλοντας ως περίτρανη απόδειξη των λεγομένων του, τα "γραπτά" και συγκεκριμένα τις τοιχογραφίες που υπάρχουν στο μοναστήρι.

    Τοιχογραφίες ηλικίας 500 ετών, μερικές εκ των οποίων απεικονίζουν πουλιά και φέρουν μεγάλες ομοιότητες με σκίτσα του ανθρώπου που ξεπέρασε την εποχή του, του μεγάλου ζωγράφου, του μεγάλου γλύπτη του σπουδαίου επιστήμονα και εφευρέτη.

    Ο Ρομπέρτο Μανεσκάλκι εκτιμά ότι ο Ντα Βίντσι είχε βοηθούς στο εργαστήριο του και ότι εκεί ίσως να συνάντησε τη Λίζα Γκεραρντίνι, το πιθανότερο μοντέλο για τη Μόνα Λίζα.

    Αφήνει μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο να συναντήθηκαν το διάστημα που ζούσε στο μοναστήρι μεταξύ 1501-1502.

    " Ψάχνουμε, υπάρχουν ακόμα πολλά γραπτά του Ντα Βίντσι που δεν έχουν βρεθεί" τονίζει.

    Ολίγον πειστικό

    Το σενάριο των Ιταλών, αντιμετωπίζεται με σκεπτικισμό από πολλούς.

    Όπως από τον Τζειμς Μπεκ, καθηγητή ιστορίας της Τέχνης στο πανεπιστήμιο Κολούμπια των ΗΠΑ.

    " Πρόκειται για μία έρευνα που βρίσκεται σε αρχικό στάδιο" δηλώνει τονίζοντας ότι η υπόθεση δεν είναι αρκετά πειστική.

    Τα δωμάτια με τις τοιχογραφίες που σημειωτέον δεν είναι ανοιχτά για το κοινό βρίσκονται στους υψηλότερους ορόφους του μοναστηριού, το οποίο στις μέρες μας χρησιμοποιείται από το Ινστιτούτο Στρατιωτικής Γεωγραφίας.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 26 January 2005 - 15:38:37 UTC