Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-01-18

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύντομα οι ανακοινώσεις για τα φάρμακα
  • [02] Διώξεις κατά ισλαμιστών στη Μαδρίτη
  • [03] Tο Βατικανό καταδικάζει
  • [04] Στη Βουλή ο "Βασικός Μέτοχος"
  • [05] Ωραίος και τζέντλεμαν ο Μπέκαμ
  • [06] Αμερικανικές επιχειρήσεις στο Ιράν;
  • [07] Δαγκωτό... Μαγιόρκα
  • [08] Αντιρρήσεις της ΑΔΕΔΥ στο νόμο για συμβασιούχους
  • [09] Αυτοκτόνησε αξιωματικός του Πινοσέτ
  • [10] Σε γνωστά λημερια επέστρεψε ο Φέλερ
  • [11] "Μέρος της Αρχής οι Ταξιαρχίες του Αλ Άκσα"

    [01] Οικονομία

    Σύντομα οι ανακοινώσεις για τα φάρμακα

    18/1/2005 7:40:00 πμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ

    Με την κατάθεση και των τελευταίων προτάσεων έκλεισε προχθές η προθεσμία που είχε δώσει το υπουργείο Ανάπτυξης στους φορείς της αγοράς, προκειμένου να υποβάλουν τις θέσεις τους. Τώρα ο λόγος περνά στην κυβέρνηση, που μέχρι τέλος μήνα αναμένεται να ανακοινώσει τη νέα τιμολογιακή πολιτική στα φάρμακα. Αυτό πάντως που υποστηρίζουν οι εγχώριοι παραγωγείς είναι ότι τα ελληνικά φάρμακα με ήδη χαμηλή τιμολόγηση δεν έχουν περιθώρια για περαιτέρω μειώσεις, διότι μια τέτοια εξέλιξη θα είχε αποτέλεσμα την υποκατάσταση τους από έτοιμα εισαγόμενα φάρμακα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα υπάρχουν στην αγορά ανακλήσεις φαρμάκων με τιμή μέχρι 5-6 ευρώ, των οποίων η παραγωγή θεωρείται ασύμφορη, με αποτέλεσμα να γίνεται εισαγωγή τους από το ΙΦΕΤ με τιμές υψηλότερες από τις υπάρχουσες.

    [02] Κόσμος

    Για τις τρομοκρατικές επιθέσεις Διώξεις κατά ισλαμιστών στη Μαδρίτη

    18/1/2005 12:10:00 πμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Ποινική δίωξη κατά οκτώ ισλαμιστών άσκησε ο Ισπανός δικαστής Μπαλτάζαρ Γκαρθόν με την κατηγορία ότι παρείχαν επιμελητειακή υποστήριξη στον συντονιστή των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι οκτώ προμήθευσαν με πλαστές ταυτότητες και άλλα έγγραφα τον Ραμζί μπιν αλ Σάιμπαχ, ο οποίος θεωρείται συντονιστής των επιθέσεων και βρίσκεται ήδη στα χέρια των αμερικανικών αρχών και άλλα μέλη της αλ Κάιντα που εμπλέκονται στις τρομοκρατικές αυτές επιθέσεις. Ο Μπαλτάζαρ Γκαρθόν διέταξε επίσης, την προφυλάκιση των έξι από αυτούς εν αναμονή της δίκης τους και την απελευθέρωση του εβδόμου, του Ισπανού Φρανθίσκο Γκαρθία Γκομέζ, με εγγύηση 20.000 ευρώ. Ο όγδοος, ο Ταχάρ Εζιρουάλι, διαφεύγει. Όπως αναφέρει ο δικαστής Γκαρθόν ζητώντας τη δίωξη των υπόπτων, ο ένας από αυτούς, ονομαζόμενος Χέντι Μπεν Γιούσεφ Μπουντχίμπα, πήγε στις 3 Σεπτεμβρίου του 2001 στο Αμβούργο με ψεύτικο όνομα για να συναντήσει τον Αχμεντ Τάλεμπ, μέλος του πυρήνα του Αμβούργου, ο οποίος σχεδίασε τις επιθέσεις της 11ης του ίδιου μήνα.

    Εννέα ξεχωριστές έρευνες

    Οι οκτώ αυτοί κατηγορούμενοι είναι οι τελευταίοι σε μια μακρά αλυσίδα ισλαμιστών, οι οποίοι κρατούνται στην Ισπανία και πιστεύεται ότι έπαιξαν ρόλο στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου. Ο Γκαρθόν και άλλοι συνάδελφοί του διεξάγουν εννέα ξεχωριστές έρευνες στο χώρο των φανατικών ισλαμιστών, αναζητώντας πιθανές σχέσεις ανάμεσα στους δράστες των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου κατά των Ηνωμένων Πολιτειών και εκείνης που σημειώθηκε στις 11 Μαρτίου του 2004 στη Μαδρίτη.

    [03] Ιράκ

    Την απαγωγή καθολικού κληρικού Tο Βατικανό καταδικάζει

    18/1/2005 8:23:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 18/1/2005 10:02:07 πμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΑΠΕ, BBC GREEK

    Τρομοκρατική ενέργεια χαρακτήρισε την απαγωγή καθολικού κληρικού, εκπρόσωπος του Βατικανού, ενώ απηύθυνε έκκληση για την άμεση απελευθέρωση του αρχιεπισκόπου, που απήχθη τη Δευτέρα, έξω από την εκκλησία του, στη Μοσούλη. Ένοπλοι υποχρέωσαν τον Αρχιεπίσκοπο Αμπαζίλ Ζορζ Κασμούσα να μπει σε αυτοκίνητο και εξαφανίσθηκαν. Να σημειωθεί ότι έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές επιθέσεις κατά της χριστιανικής κοινότητας της Μοσούλης. Στο μεταξύ, επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκε στα γραφεία του μεγαλύτερου σιϊτικού κόμματος στη Βαγδάτη. Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και επτά τραυματίστηκαν, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του κόμματος.

    CSRII, το μεγαλύτερο σιϊτικό κόμμα

    "Ένας καμικάζι που επέβαινε σε παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο ανατινάχτηκε κοντά στα γραφεία του Ανώτατου Συμβουλίου της Ισλαμικής Επανάστασης στο Ιράκ (CSRII). Το αυτοκίνητο εξερράγη σε ένα φυλάκιο ελέγχου σε απόσταση 60 μέτρων από την έδρα του κόμματος", δήλωσε ο εκπρόσωπος του CSRII Χαϊθάμ αλ Χουσείνι.

    Είναι η δεύτερη επίθεση αυτοκτονίας με στόχο τα γραφεία του CSRII στη Βαγδάτη μετά την έκρηξη της 27ης Δεκεμβρίου 2004, που προκάλεσε τον θάνατο 13 ατόμων και τον τραυματισμό 66. Την ευθύνη για την επίθεση αυτή είχε αναλάβει η τρομοκρατική οργάνωση του Αμπού Μουσάμπ αλ Ζαρκάουι. Το CSRII είναι το μεγαλύτερο σιϊτικό κόμμα στο Ιράκ και αναμένεται να επικρατήσει στις εκλογές της 30ης Ιανουαρίου.

    Νωρίτερα, δύο Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν τη Δευτέρα, στην επαρχία Αλ Ανμπαρ στο δυτικό Ιράκ, ανακοίνωσε ο αμερικανικός στρατός. Η σχετική ανακοίνωση δεν δίνει περισσότερες διευκρινίσεις για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σκοτώθηκαν οι στρατιώτες.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Απαγωγή καθολικού κληρικού στη Μοσούλη

    [04] Οικονομία

    Στη Βουλή ο "Βασικός Μέτοχος"

    18/1/2005 9:20:00 πμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ,ΝΕΤ 105,8

    Στην Ολομέλεια της Βουλής συζητείται σήμερα το απόγευμα το νομοσχέδιο για το "βασικό μέτοχο". Χθες η Διεύθυνση Επιστημονικών Μελετών της Βουλής με έκθεση της έδωσε "πράσινο φως" για την ψήφιση του. Αν και διατυπώνει κάποιες επιφυλάξεις για τη συμβατότητα του νομοσχεδίου σε σχέση με το εσωτερικό και ευρωπαϊκό δίκαιο, επισημαίνει ότι όταν συντρέχουν επιτακτικοί λόγοι δημόσιου συμφέροντος δικαιολογούνται ρυθμίσεις σαν αυτές που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο.

    "Με βάση το νέο νόμο, αν κάποιος επιχειρηματίας έχει το οποιοδήποτε ασυμβίβαστο, θα πρέπει να ρυθμίσει τις επιχειρηματικές του υποχρεώσεις" δήλωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ρουσόπουλος απαντώντας σε ερώτηση σχετική με την πώληση του ομίλου "Πήγασος Εκδοτική", ενώ ο γραμματέας της ΝΔ κ. Μεϊμαράκης παρατήρησε ότι για "πρώτη φορά ένα νόμος πριν ψηφισθεί έχει συνέπειες".

    Όσον αφορά στις ενστάσεις που διατυπώνονται στην έκθεση της Βουλής οι κυριότερες από αυτές αφορούν στο τεκμήριο που επιβαρύνει τους συγγενείς όσων δραστηριοποιούνται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και σε εταιρίες που συνάπτουν συμβάσεις με το δημόσιο. Επίσης, διαπιστώνεται ασάφεια στην πρόβλεψη για την ακύρωση σύμβασης εάν διαπιστωθεί παραβίαση του ασυμβίβαστου. Τέλος, εκφράζεται προβληματισμός σχετικά με τη συμβατότητα του σχεδίου νόμου με το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

    Μέχρι το καλοκαίρι αναμένεται να δρομολογηθεί σχέδιο νόμου που θα αποτρέπει τη συγκέντρωση αρκετών ΜΜΕ στα χέρια ενός επιχειρηματία, ενώ εντός του έτους θα δοθούν και οι άδειες λειτουργίας για ΜΜΕ.

    [05] Αθλητισμός

    Ωραίος και τζέντλεμαν ο Μπέκαμ

    18/1/2005 10:16:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    "Οι ωραίοι έχουν χρέη και πληρώνουν μετρητοίς" έλεγε ένα παλιότερο λαϊκό άσμα και φυσικά ο διάσημος Βρετανός αστέρας της Ρεάλ Μαδρίτης, Ντεϊβιντ Μπέκαμ δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση στον παραπάνω στιχουργικό κανόνα. Το ζεύγος Μπέκαμ βγήκε πριν από λίγες μέρες για να πάνε μαζί με το γιο τους Μπρούκλιν να δούνε στο θέατρο το μιούζικαλ Μέρι Πόπινς". Ο Μπέκαμ όμως έφτασε λίγο καθυστερημένος στο θέατρο το οποίο βρισκότανε στο κέντρο της πόλης και δεν προλάβαινε να παρκάρει την πολυτελή του Μπέντλεϊ. Έτσι για χάρη της τέχνης, ο άσος της βασίλισσας παράτησε όπου βρήκε το αμάξι του και μπήκε γρήγορα γρήγορα στην αίθουσα. Όταν τελείωσε η παράσταση ο κ. Μπέκαμ βρήκε το όργανο της τροχαίας να τον περιμένει στη Μπέντλεϊ και να του έχει κόψει ήδη την κλήση των περίπου 85 ευρώ για αντικανονικό παρκάρισμα. Ο διεθνής της ισπανικής ομάδας, χωρίς να δυσανασχετήσει καθόλου, έβγαλε το πορτοφόλι του και αφού πλήρωσε σαν τζέντλεμαν το πρόστιμο ζήτησε συγγνώμη από το όργανο και έφυγε με την αστραφτερή του Μπέντλεϊ.

    [06] Κόσμος

    "Πιθανά όλα τα ενδεχόμενα" Αμερικανικές επιχειρήσεις στο Ιράν;

    18/1/2005 10:13:00 πμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: NET 105,8 - BBC

    Αναζωπυρώνονται τα σενάρια για κίνηση των ΗΠΑ κατά του Ιράν, και μάλιστα από τον ίδιο τον Τζορτζ Μπους. Όπως τόνισε τη Δευτέρα ο Αμερικανός πρόεδρος, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο ΝΒC, όλα τα ενδεχόμενα είναι υπό εξέταση, ακόμα και αυτό της στρατιωτικής δράσης, σε περίπτωση που η Τεχεράνη συνεχίσει το πρόγραμμα ανάπτυξης πυρηνικών όπλων. Νωρίτερα, εκπρόσωπος του Πενταγώνου είχε διαψεύσει δημοσίευμα του περιοδικού "Νιου Γιόρκερ", όπου ο αρθρογράφος Σέιμουρ Χερς αναφέρει πως αμερικανικές δυνάμεις ήδη επιχειρούν εντός του Ιράν εντοπίζοντας δυνητικούς στόχους για μία πιθανή επίθεση. Σε άλλη συνέντευξή του, που θα προβληθεί την Παρασκευή από το ABC, ο Αμερικανός Πρόεδρος δηλώνει ότι "καθόλου δεν μετανιώνει" για την εισβολή στο Ιράκ, κι ας μην βρέθηκαν ποτέ τα όπλα μαζικής καταστροφής, που υποτίθεται ότι κατείχε το καθεστώς Χουσεΐν.

    "Επόμενος στόχος η Τεχεράνη"

    Πάντως, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δεν ξεκαθάρισε αν βρίσκονται ή όχι Αμερικανοί πεζοναύτες στο Ιράν.

    Στο άρθρο του, ο Σέιμουρ Χερς αναφέρει πως τους τελευταίους έξι μήνες οι αμερικανικές δυνάμεις πραγματοποιούν μυστικές επιχειρήσεις με στόχο την ανακάλυψη σημείων όπου πιθανόν φυλάσσονται πυρηνικά ή χημικά όπλα.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, ανώτατοι Αμερικανοί αξιωματούχοι, που θέλουν να κρατήσουν την ανωνυμία τους, δηλώνουν πως το Ιράν είναι ο επόμενος στρατηγικός στόχος του Μπους.

    Σημειώνεται ότι ο βραβευμένος δημοσιογράφος, το 2004 αποκάλυψε τα βασανιστήρια που συνέβαιναν στις φυλακές Αμπού Γράιμπ.

    Σχετικά Links:

    New Yorker

    ABC

    NBC

    [07] Αθλητισμός

    Δαγκωτό... Μαγιόρκα

    18/1/2005 10:37:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Η μετεγγραφή του πρώην Ιταλού άσου της Γιουβέντους στη Μαγιόρκα ενθουσίασε τη σύζυγο του παίκτη, την πανέμορφη Φεντερίκα Βιλάνι, περισσότερο από τον ίδιο τον επιθετικό, που ήδη βρίσκεται στην Ισπανία για να συνεχίσει την καριέρα του στην πριμέρα ντιβιζιόν. Η κα Βιλάνι, μάλιστα δηλώνει πανέτοιμη να πάει να τον βρει και οι δεκάδες αποσκευές μαρτυρούν ότι μάλλον δε βιάζεται να γυρίσει στην Ιταλία. "Δε βλέπω την ώρα να πάρω το γιο μου Νίκολα και το σκυλάκι μας Μπρούκλιν για να μεταβούμε στη Μαγιόρκα" τόνισε η ξανθιά καλλονή που θεωρεί τις Βαλεαρίδες Νήσους το ιδανικότερο μέρος για να συνεχίσει τη ζωή της: "Η Μαγιόρκα έχει υπέροχο κλίμα. Μπορείς όλη την ημέρα να φοράς ένα απλό τι σέρτ και βαμβακερές κοντές κάλτσες" υπογράμμισε η σύζυγος του Ιουλιάνο, που ευχαριστεί το Θεό, που ο άντρας της δεν επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του σε κάποια ομάδα της... Μόσχας.

    [08] Οικονομία

    Αντιρρήσεις της ΑΔΕΔΥ στο νόμο για συμβασιούχους

    18/1/2005 10:40:00 πμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τις ενστάσεις της για τα ζητήματα της μοριοδότησης, της διαδικασίας των συνεντεύξεων, και της προεδρίας των υπηρεσιακών συμβουλίων διετύπωσε η ΑΔΕΔΥ στη συζήτηση στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με τους συμβασιούχους.

    Όσον αφορά στη μοριοδότηση η ΑΔΕΔΥ επισημαίνει τον κίνδυνο νόθευσης των διαγωνισμών και ζητά να εξεταστεί η δυνατότητα πρόβλεψης ποσοστού σε κάθε διαγωνισμό π.χ. 30% για τους συμβασιούχους και 70% για τους λοιπούς ενδιαφερόμενους ή να ληφθεί αυτόνομα και εφάπαξ το θέμα των συμβασιούχων.

    Για τις συνεντεύξεις η ΑΔΕΔΥ υποστηρίζει ότι πλήττουν την αξιοπιστία των διαδικασιών πρόσληψης, καθώς προβλέπεται η συμμετοχή και ιδιωτών στις επιτροπές συνεντεύξεων.

    Τέλος στα υπηρεσιακά συμβούλια η ΑΔΕΔΥ ζητά να προεδρεύουν νομικοί σύμβουλοι του κράτους των οποίων η θεσμική ανεξαρτησία θα είναι κατοχυρωμένη.

    [09] Κόσμος

    Εμπλεκόταν σε περιπτώσεις εξαφανίσεων Αυτοκτόνησε αξιωματικός του Πινοσέτ

    18/1/2005 10:51:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ένας πρώην αξιωματικός του στρατού της Χιλής που ενεχόταν στην εξαφάνιση έξι ηγετικών στελεχών του Κομμουνιστικού Κόμματος, αυτοκτόνησε τη Δευτέρα, πέφτοντας από την κορυφή ενός κτηρίου, ανακοινώθηκε από αστυνομικές πηγές. Ο απόστρατος συνταγματάρχης Χερμάν Μπαρίγα Μουνιόθ, κατά του οποίου στρέφονταν οι έρευνες του δικαστή Χουάν Γκουσμάν, έπεσε από τον 18ο όροφο μίας υπό ανέγερση οικοδομής στο Λας Κόνδες, ανατολικά του Σαντιάγο.

    Τον Μάιο του 1976

    Ο πρώην αξιωματικός, που αντιμετώπιζε τον ενδεχόμενο της φυλάκισης στα πλαίσια της υπόθεσης της εξαφάνισης έξι κομμουνιστών ηγετών τον Μάιο του 1976, κατόρθωσε να εισέλθει στο κτήριο προφασιζόμενος ότι ήθελε να αγοράσει ένα διαμέρισμα, όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές.

    Τον Μάιο του 1976, η μυστική αστυνομία του καθεστώτος του Αουγκούστο Πινοσέτ είχε εισβάλει στα γραφεία που συνεδρίαζε η ηγεσία του Κομμουνιστικού Κόμματος και είχε συλλάβει έξι ανώτατα στελέχη της.

    Περισσότεροι από 3.000 αντιφρονούντες δολοφονήθηκαν ή εξαφανίσθηκαν υπό το καθεστώς Πινοσέτ.

    [10] Αθλητισμός

    Σε γνωστά λημερια επέστρεψε ο Φέλερ

    18/1/2005 11:07:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Στην Μπάγερν Λεβερκούζεν επέστρεψε ο Γερμανός Ρούντι Φέλερ. Ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της Γερμανίας, ο οποίος θήτευσε για τέσσερα χρόνια, από το 1996 ως το 2000 στον πάγκο της ομάδας του Λεβερκούζεν, γύρισε ξανά από ένα άλλο όμως πόστο, αυτό του αθλητικού διευθυντή. Σύμφωνα με την εφημερίδα "Βild", οι απολαβές του κ. Φέλερ για τα νέα του καθήκοντα, τα οποία λήγουν στις 30 Ιουνίου του 2007, θα φτάσουν τα 500.000 ευρώ.

    [11] Μ. Ανατολή

    "Μέρος της Αρχής οι Ταξιαρχίες του Αλ Άκσα"

    18/1/2005 11:08:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Οι μαχητές της οργάνωσης Ταξιαρχίες των Μαρτύρων του Αλ Άκσα θα ενταχθούν στις δομές ασφαλείας της Παλαιστινιακής Αρχής, δήλωσε την Τρίτη ο Παλαιστίνιος πρόεδρος. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό "Voice of Palestine", ο Μαχμούντ Αμπάς ανέφερε πως οι μαχητές "θα πρέπει μελλοντικά να αποτελέσουν μέρος της Αρχής, θα τελούν υπό προστασία και δεν θα είναι υπό διωγμό, ούτε θα απειλούνται με εκτελέσεις". Στο μεταξύ, "περιορισμένη προθεσμία" αποφάσισε να δώσει το Ισραήλ στον νεοεκλεγέντα Παλαιστίνιο πρόεδρο, για να αντιμετωπίσει τις "τρομοκρατικές ομάδες", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ανώτατος αξιωματούχος της ισραηλινής κυβέρνησης.

    "Αναγκαία η συνάντηση με Σαρόν"

    "Δώσαμε στον Αμπού Μάζεν μια περιορισμένη προθεσμία για να καταπολεμήσει την τρομοκρατία. Αν δεν κάνει τίποτα, θα αλλάξουμε τους κανόνες του παιχνιδιού και οι Παλαιστίνιοι θα πληρώσουν ένα τεράστιο τίμημα", τόνισε η ίδια πηγή.

    "Ανησυχούμε για τις ζωές τους και θέλουμε να ζουν με αξιοπρέπεια και ασφάλεια", δήλωσε ο Αμπάς σχετικά με τους μαχητές, επικρίνοντας παράλληλα το Ισραήλ για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στα παλαιστινιακά εδάφη και τους ισχυρισμούς ότι δεν κάνει τίποτα για να σταματήσει τις επιθέσεις των Παλαιστινίων μαχητών.

    "Εκείνοι άρχισαν με απειλές την ημέρα που ορκίσθηκα, και αυτό αποδεικνύει ότι έχουν ένα μελετημένο σχέδιο για τέτοιες ενέργειες", δήλωσε ο Αμπάς, προσθέτοντας, πάντως, ότι μετά τον σχηματισμό της νέας παλαιστινιακής κυβέρνησης θα συναντηθεί με τον Αριέλ Σαρόν.

    "Πρέπει να συναντηθούμε (με τον Σαρόν), να διαπραγματευθούμε, να συνομιλήσουμε μαζί του, είτε τώρα, είτε στο προσεχές μέλλον", πρόσθεσε ο Παλαιστίνιος ηγέτης.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Πιέζει το Ισραήλ


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 18 January 2005 - 9:55:14 UTC