Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-01-17

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Θα είμαστε όλοι εκεί"
  • [02] Τετ α τετ με το... Θεό
  • [03] Κάτω ο υδράργυρος, πάνω τα καύσιμα
  • [04] Τσουνάμι απειλούν τα PC μας
  • [05] "Πολυ σκληρή για να πεθάνει " η ΕΑΠ
  • [06] Καρφί και... ψύχραιμος
  • [07] Υποχωρεί η κακοκαιρία
  • [08] Η μεγαλύτερη μαμά στον κόσμο
  • [09] "Ντοπέ" η Κουζνέτσοβα
  • [10] Πιθανή η επίσκεψη Χριστόδουλου στο Βατικανό
  • [11] Φορά το... κίλτ ο Κυργιάκος
  • [12] Διευρύνεται η έρευνα για παραδικαστικό κύκλωμα
  • [13] Απαγωγή καθολικού κληρικού στη Μοσούλη
  • [14] Τους πρόδωσαν τα... κοντινά
  • [15] Μεταμορφωμένος ο Ολυμπιακός στο Κύπελλο

    [01] Κοινωνία

    Η ελληνική Band Aid στο ΟΑΚΑ "Θα είμαστε όλοι εκεί"

    17/1/2005 3:22:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 17/1/2005 11:04:57 μμ)

    Μετά την πρωτοφανή ανταπόκριση του κόσμου στο Μαραθώνιο που διοργάνωσε η ΕΡΤ για τα θύματα της καταστροφής, που έπληξε τη νοτιοανατολική Ασία, η δημόσια ραδιοτηλεόραση διοργανώνει μεγάλη συναυλία στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ του Ο.Α.Κ.Α., ολοκληρώνοντας με αυτό τον τρόπο την προσπάθεια που ξεκίνησε για τους πληγέντες. Την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου, 50 καλλιτέχνες ενώνουν τη φωνή τους με τη δική μας και στέλνουν μήνυμα ελπίδας στους συνανθρώπους μας που μας έχουν ανάγκη. Στη συναυλία που θα ξεκινήσει στις 19.30, συμπράττουν τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ. Τα εισιτήρια κοστίζουν 20 και 10 ευρώ και τα έσοδα θα διατεθούν, όπως και τα χρήματα από τον Μαραθώνιο, στο Υπουργείο Εξωτερικών για να αποσταλούν στις χώρες που επλήγησαν.

    Γαλαξίας αστεριών στο ΟΑΚΑ

    Η συναυλία θα ηχογραφηθεί και τα έσοδα από το CD που θα κυκλοφορήσει θα διατεθούν για τον ίδιο σκοπό. Η συναυλία θα μεταδοθεί ζωντανά από τη ΝΕΤ και το Δεύτερο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, ενώ η προπώληση εισιτηρίων θα ξεκινήσει στις 18 Ιανουαρίου.

    Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά:

    Γεράσιμος Ανδρεάτος, Ηλίας Ανδριόπουλος, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Μελίνα Ασλανίδου, Γιάννης Βαρδής, Πέτρος Γαϊτάνος, Δήμητρα Γαλάνη, Γλυκερία, Φωτεινή Δάρρα, Βασίλης Δημητρίου, Παντελής Θαλασσινός, Αλίκη Καγιαλόγλου, Μελίνα Κανά, Στέφανος Κορκολής, Γιάννης Κότσιρας, Σταμάτης Κραουνάκης, Μανώλης Λιδάκης, Κώστας Μακεδόνας, Σωκράτης Μάλαμας, Γιάννης Μαρκόπουλος, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Δημήτρης Μητροπάνος, Μανώλης Μητσιάς, Θάνος Μικρούτσικος, Δημήτρης Μπάσης, Γιώργος Νταλάρας, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Έλλη Πασπαλά, Ορφέας Περίδης, Μίμης Πλέσσας, Θανάσης Πολυκανδριώτης, Νίκος Πορτοκάλογλου, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Αντώνης Ρέμος, Διονύσης Σαββόπουλος, Σπείρα-Σπείρα, Πασχάλης Τερζής, Τρίφωνο, Μάριος Τόκας, Διονύσης Τσακνής, Μανώλης Φάμελλος, Μαρία Φαραντούρη, Μάριος Φραγκούλης, Πετρο-Λούκας Χαλκιάς και Μιχάλης Χατζηγιάννης.

    Σημεία προπώλησης εισιτηρίων (από Τρίτη 18 Ιανουαρίου):

    Σε όλα τα καταστήματα Metropolis και Virgin Megastores Στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, Μεσογείων 432, Αγ. Παρασκευή Στο Κτήριο της ΕΡΤ, Ρηγίλλης 4 και Μουρούζη, Αθήνα Στο περίπτερο της ΕΡΤ, στην πλατεία Συντάγματος Στα εκδοτήρια του σταθμού ΗΣΑΠ "Ειρήνη"

    [02] Αθλητισμός

    Τετ α τετ με το... Θεό

    17/1/2005 6:47:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Με τον ίδιο χειμαρρώδη ρυθμό, που πέρναγε πριν από λίγα χρόνια στα γήπεδα έναν μετά τον άλλον τους αντιπάλους του, ο Αργεντίνος ζωντανός μύθος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα μιλά για όλους και για όλα στην εκ βαθέων συνέντευξη στην Αλεξάνδρα Πασχαλίδου, που προβάλλεται αύριο στις 22:00 αποκλειστικά στην ΝΕΤ. Σε άλλη ενότητα της εκπομπής ο μάνατζέρ του Μαραντόνα, Έρικ Μανάσε, αποκαλύπτει τα μυστικά της διατροφής και του τρόπου ζωής του "κακού παιδιού" των γηπέδων .

    Μια ζωή σαν... παραμύθι

    Στην πρώτη του συνέντευξη σε ελληνικό κανάλι, που θα προβληθεί αύριο στις 22:00, ο "Θεός" της μπάλας, εξιστορεί στην Αλεξάνδρα Πασχαλίδου τα παιδικά του χρόνια στις αλάνες του Βίγια Φιορίτο, στο Μπουένος Αϊρες και την μετέπειτα πορεία του στα μεγαλύτερα γήπεδα του κόσμου με τις φανέλες των Μπόκα Τζούνιορς, Μπαρτσελόνα, Νάπολι, Σεβίλλη, Νιούελς Όλντ Μπόϊς όπου κέρδισε άξια τον τίτλο του "Pibe de oro"(χρυσό παιδί) του "βασιλιά των σπορ".

    Ο "αιρετικός του ποδοσφαίρου", αναφέρεται επίσης, στην οικογένειά του, στις μεγάλες επιτυχίες του, αλλά και στην αποτυχία του, ενώ αποκαλύπτει λεπτομέρειες από τη γνωριμία και τη φιλική του σχέση με έναν άλλο ζωντανό μύθο, τον πρόεδρο της Κούβας Φιντέλ Κάστρο.

    [03] Οικονομία

    Κάτω ο υδράργυρος, πάνω τα καύσιμα

    17/1/2005 7:18:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ,ΝΕΤ

    Οι θερμοκρασίες πέφτουν, αλλά οι τιμές των καυσίμων τόσο διεθνώς όσο και στη χώρα μας ανεβαίνουν. Πανελλαδικά, η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης διαμορφώθηκε την περασμένη Παρασκευή στα 0,415 ευρώ ανά λίτρο σημειώνοντας αύξηση μέσα σε μία εβδομάδα κατά 1,97%, από τα 0,407 ευρώ ανά λίτρο, ενώ στην περιοχή της Αττικής μετρήθηκε στα 0,41 ευρώ ανά λίτρο. Φυσικά δεν έλειψαν και οι κερδοσκόποι που θέλησαν να εκμεταλλευτούν το κύμα κακοκαιρίας, με αποτέλεσμα να υπάρξουν στην περιφέρεια περιπτώσεις όπου ανατιμήσεις σε βενζίνη και πετρέλαιο άγγιξαν τα τέσσερα λεπτά το λίτρο. Το υπουργείο Ανάπτυξης ξεκινά εντατικούς ελέγχους με ειδικά συνεργεία σε μια προσπάθεια να εξαλείψει τέτοια φαινόμενα. Ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γιώργος Σαλαγκούδης διαβεβαίωσε ότι υπάρχει ομαλή τροφοδοσία των πρατηρίων και των καταναλωτών με καύσιμα σε ολόκληρη την επικράτεια.

    Σαλαγκούδης: Προσπάθεια για τιμές σε ικανοποιητικά επίπεδα

    "Μεριμνούμε για την επάρκεια της τροφοδοσίας και την προσφορά των χαμηλότερων δυνατών τιμών στους καταναλωτές", τόνισε ο κ. Σαλαγκούδης.

    Ο υφυπουργός Ανάπτυξης δήλωσε πεπεισμένος ότι μέσα από την ενεργό δράση του υπουργείου, των καταναλωτών και όλων των φορέων της αγοράς θα επιτευχθεί η "ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στην εγχώρια αγορά από τις αυξήσεις στις διεθνείς τιμές που εκδηλώνονται πάλι αυτήν την περίοδο".

    Η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης, σύμφωνα με πανελλαδικές μετρήσεις τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης σε 2.300 πρατήρια, διαμορφώθηκε την περασμένη Παρασκευή στα 0,767 ευρώ/λίτρο σημειώνοντας αύξηση κατά 2,54%, από τα 0,748 ευρώ/λίτρο στις 7 Ιανουαρίου.

    Όπως σημειώνει το Υπουργείο Ανάπτυξης από τις αρχές του 2004, η τιμή της αμόλυβδης έχει συνολικά αυξηθεί κατά 4,92%, ενώ στο ίδιο διάστημα η τιμή του μπρεντ αυξήθηκε κατά 47,37%. Στη χώρα μας η λιανική τιμή της αμόλυβδης βενζίνης συνεχίζει να είναι η χαμηλότερη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υπολείπεται κατά 26,52% του σχετικού ευρωπαϊκού μέσου.

    [04] Τεχνολογία

    "Παίζουν" με την ανθρωπιά και με τα νεύρα μας Τσουνάμι απειλούν τα PC μας

    17/1/2005 7:51:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 17/1/2005 8:14:31 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: Reuters-Sophos

    Για την ώρα, όπως επισημαίνει η Sophos, τα περιστατικά με τον tsunami. Exe είναι λίγα.

    Οι δωρέες αυτές "φορτώνονται" σε αναγνωρίσημες ιστοσελίδες και θύματα τους έχουν πέσει, μεταξύ άλλων, τα sites των Citibank, ebay, Wellsfargo.

    Τρόπους για να αναγνωρίσετε τα scam letters θα βρείτε στην ιστοσελίδα Fight identity theft, όπου, μεταξύ άλλων, συνιστάται να αναφέρετε τέτοια περιστατικά, σε περίπτωση που τα εντοπίσετε.

    Σχετικά Links:

    Fight Identity Theft

    Sophos-tsunami virus donation

    [05] Αθλητισμός

    "Πολυ σκληρή για να πεθάνει " η ΕΑΠ

    17/1/2005 8:12:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Με μία έκπληξη πρώτου μεγέθους έπεσε στο κλειστό του Ρέντη, η αυλαία του Α γύρου της Α1 ανδρών βόλεϊ. Στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής η Ένωση Αθλοπαιδιών Πατρών, αν και έχανε εκτός έδρας με 2-0 από τον Ολυμπιακό, βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και όχι μόνο ισοφάρισε σε 2-2, αλλά κατάφερε στο 5ο σετ της μιας ανάσας με έναν εκπληκτικό Νίκο Ρουμελιώτη να επιβληθεί του αντιπάλου της με 2-3 (25-18, 25-22, 22-25, 21-25, 12-15). Με αυτή τη σπουδαία επιτυχία η ΕΑ Πατρών έπιασε τον Πανελλήνιο στην 4η θέση και διατηρεί το δικαίωμα στο όνειρο της Ευρώπης.

    Ιστορική νίκη της ΕΑΠ

    "Βόμβα μεγατόνων" έσκασε χθες στο "Μελίνα Μερκούρη", όπου η ΕΑ Πατρών περίμενε τον επίλογο του α γύρου για να πετύχει τη μεγαλύτερη έκπληξη του πρωταθλήματος της Α1 ανδρών επί του γηπεδούχου Ολυμπιακού, που αποτελεί την πρώτη της νίκη επί των ερυθρολεύκων στην ιστορία του συλλόγου .

    Ό,τι δεν κατάφερε η παρέα του Νίκου Ρουμελιώτη στη Γλυφάδα, όπου κόντρα στον Παναθηναϊκό γνώρισε την ήττα με 3-2 στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής, το πέτυχε απέναντι στον Ολυμπιακό.

    Οι "ερυθρόλευκοι" με εμφανή την απουσία του διεθνούς Άκη Χατζηαντωνίου στο κέντρο αλλά και τον Αργεντίνο Μάρκος Μιλίνκοβιτς σε μέτρια ημέρα, προηγήθηκαν της μουδιασμένης ΕΑΠ με 1-0 και στη συνέχεια αν και δύσκολα ζευγάρωσαν τα κερδισμένα τους σετ. Από το τρίτο σετ η αχαϊκή ομάδα, έδειξε να πιστεύει στις ικανότητές της και χάρις στο πολύ καλό μπλοκ, αλλά και το πάθος του Νίκου Ρουμελιώτη κατάφερε να μειώσει σε 2-1. Στο τέταρτο σετ η εξαιρετική υποδοχή αλλά και η άμυνα του πατρινού λίμπερο, Δημήτρη Κόζη, έκανε πολύ εύκολο έργο το έργο του προικισμένου Σέρβου πασαδόρου, Πέτκοβιτς, ο οποίος μοίραζε αριστοτεχνικά το παιχνίδι στους συμπαίκτες του, οι οποίοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 2-2, προκαλώντας σοκ στην κερκίδα του "Μελίνα Μερκούρη".

    Στο τελευταίο σετ ο Ολυμπιακός, αν και προηγήθηκε με 10-9 βρέθηκε να χάνει με τρεις πόντους από την ψυχωμένη ομάδα του Γιάννη Νικολάκη, η οποία με την ψυχολογία στα ύψη και το Νίκο Ρουμελιώτη να πυροβολεί... αδιακρίτως, λύγισε τελικά τους "ερυθρόλευκους" με 2-3 γράφοντας με τον καλύτερο τρόπο τον επίλογο του α γύρου της φετινής Α1 ανδρών.

    Νικολάκης: "Δεν αλλάζουν οι στόχοι μας"

    Ένα... κουβάρι πανηγύρισαν οι παίκτες της ΕΑΠ τη σπουδαία αυτή νίκη που τους έδωσε το δικαίωμα να σκαρφαλώσουν στην 4η θέση της βαθμολογίας μαζί με τον Πανελλήνιο.

    Ο τεχνικός της αχαϊκής ομάδας Γιάννης Νικολάκης φανερά ικανοποιημένος από την "πολύτιμη αυτή νίκη", όπως τη χαρακτήρισε "όχι μόνο για την Πάτρα, αλλά για ολόκληρο το ελληνικό βόλεϊ" έδωσε συγχαρητήρια στα παιδιά του, που από το δεύτερο σετ και μετά εφάρμοσαν κατά γράμμα τις οδηγίες που τους έδωσε: "Στην αρχή μπήκαμε φοβισμένοι, αλλά από το β σετ, όπου χάσαμε στις λεπτομέρειες, πιστέψαμε ότι μπορούσαμε να πετύχουμε κάτι καλό. Σε κάθε ταϊμ άουτ έλεγα στους αθλητές μου ότι για να νικήσεις τον Ολυμπιακό χρειάζεται να έχεις πάθος, ηρεμία αλλά και καθαρό μυαλό, ώστε να αποφύγεις τα λάθη, όπως κι έγινε..." τόνισε ο κ. Νικολάκης που υπογράμμισε ότι "η νίκη αυτή δεν αλλάζει τους στόχους της ομάδας του, που είναι η έξοδος στην Ευρώπη".

    Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής

    Παναθηναϊκός-Ρέθυμνο 3-0 (25-18, 25-14, 25-22)

    ΠΑΟΚ-Εθνικός Αλεξ/πολης 3-0 (25-14, 25-21, 25-17)

    Μίλωνας-Παγκράτι 3-2 (25-17, 25-19, 14-25, 23-25, 16-14)

    Ορεστιάδα-Ηρακλής 0-3 (20-25, 20-25, 11-25)

    Πανελλήνιος-Α.Ε. Νίκαιας 3-0 (25-23, 25-20, 25-19)

    Ολυμπιακός-Ε.Α. Πατρών 2-3 (25-18, 25-22, 22-25, 21-25, 12-15)

    Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 11 αγώνες)

    1. Ηρακλής 31β. 33-5

    2. Ολυμπιακός 28 29-7

    3. Παναθηναϊκός 21 24-14

    4. Ε.Α. Πατρών 20 24-17

    -. Πανελλήνιος 20 24-18

    5. ΠΑΟΚ 19 24-18

    7. Α.Ε. Νίκαια 14 18-24

    8. Παγκράτι 13 18-26

    9. Ορεστιάδα 10 16-28

    10. Ρέθυμνο 9 14-28

    11. Εθνικός Αλεξ/πολης 7 9-29

    12. Μίλωνας 6 12-31

    [06] Παράξενα

    Δεν πήρε χαμπάρι... Καρφί και... ψύχραιμος

    17/1/2005 8:16:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΝΕΤ, CNN, ΒΒC

    Η φράση "του καρφώθηκε στο κεφάλι" ταιριάζει τέλεια σε έναν εργάτη από το Κολοράντο, ο οποίος πήγε στον οδοντογιατρό για πονόδοντο και κατέληξε να υποβληθεί σε τετράωρη επέμβαση, καθώς ένα καρφί 10 εκατοστών είχε εισχωρήσει στο κρανίο του Όλα άρχισαν, όταν ο Πάτρικ Λόλερ, ενώ δούλευε σε οικοδομή "αστόχησε" με το πιστόλι του καρφώματος. Ένα καρφί σφηνώθηκε σε ξύλινη επιφάνεια κι ένα άλλο, περνώντας από το στόμα του, στον ουρανίσκο του Πάτρικ, πολύ κοντά στο δεξί του μάτι. Μάλιστα, το καρφί είχε εισχωρήσει κατά τέσσερα εκατοστά μέσα στον εγκέφαλό του και παραλίγο να του κοστίσει το δεξί του μάτι. Από τότε και για έξι μέρες άρχισε να αισθάνεται πονόδοντο, πονοκεφάλους, ενώ είχε και προβλήματα στην όραση. Ο πάγος και τα παυσίπονα δεν βελτίωναν την κατάσταση. "Ένιωθα σα να είχα φάει μία γερή μπουνιά" εξομολογήθηκε ο Πάτρικ στους δημοσιογράφους, μετά την περιπέτειά του, η οποία μπορεί να μην του στοίχισε τη ζωή, του στοίχισε, όμως, 80.000 δολάρια, καθώς ήταν ανασφάλιστος.

    Δεν μπορούσε να το πιστέψει!

    Εκείνη, που επέμενε να πάνε στον γιατρό, ήταν η σύζυγός του Κατερίνα.

    Μόλις είδε την ακτινογραφία ο Πάτρικ, νόμιζε, ότι οι γιατροί του έκαναν πλάκα, καθώς ήταν φίλοι του. Γρήγορα, όμως κατάλαβε, ότι δεν αστειεύονταν και κατέρρευσε

    "Νόμιζε, ότι ήταν απλός πονόδοντος και έτρωγε παγωτό για να καταπολεμήσει το πρήξιμο" είπε η σύζυγος του τυχερού, μέσα στην ατυχία του, εργάτη.

    "Είναι μακράν ο πιο τυχερός άνθρωπος στη Γη" δήλωσαν οι γιατροί αμέσως μετά την επέμβαση, υπογραμμίζοντας, μάλιστα, πως αν έπρεπε να βάλεις ένα καρφί στο κεφάλι κάποιου ανθρώπου, ο τρόπος, που εισχώρησε το καρφί στο κεφάλι του Πάτρικ ήταν ο καλύτερος.

    Πάντως, η περίπτωση του νερού οικοδόμου δεν είναι η πρώτη στα ιατρικά χρονικά του Κολοράντο, καθώς το νοσοκομείο έχει αντιμετωπίσει και άλλο ένα παρόμοιο περιστατικό, όπου ασθενής είχε τραυματιστεί με εργαλείο για αυτόματο κάρφωμα και δεν είχε αντιληφθεί ότι το καρφί έχει σφηνωθεί στο κρανίο του.

    Πλέον, ο Πάτρικ Λόλερ, ο οποίος βρίσκεται σε πολύ καλή ψυχολογική διάθεση, σκοπεύει να κορνιζάρει το καρφί και να το τοποθετήσει στο σαλόνι του σπιτιού του.

    Το μόνο, που δεν τον νοιάζει, όπως δηλώνει η σύζυγός του, είναι τα 80.000 δολάρια, που πρέπει να πληρώσει στο νοσοκομείο

    [07] Κοινωνία

    Από την Τετάρτη νέα επιδείνωση προβλέπει η ΕΜΥ Υποχωρεί η κακοκαιρία

    17/1/2005 8:11:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Σταδιακή ύφεση παρουσιάζει ο καιρός μετά το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που σάρωσε όλη τη χώρα από το Σάββατο. Τα προβλήματα όμως σε πολλές περιοχές εξακολουθούν να είναι σοβαρά. Με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία σε αρκετά σημεία κυρίως του επαρχιακού οδικού δικτύου στην ανατολική Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο. Λόγω των θυελλωδών ανέμων τα πλοία παραμένουν δεμένα στα λιμάνια. Κλειστά είναι και τα πορθμεία, ενώ αναβλήθηκε για λίγες μέρες ο απόπλους από τον Πειραιά του κρουαζιερόπλοιου με την ανθρωπιστική βοήθεια για τη Σρι Λάνκα. Καθυστερήσεις και ματαιώσεις πτήσεων στο "Ελευθέριος Βενιζέλος", λόγω της κακοκαιρίας. Σε ετοιμότητα παραμένει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ενώ σε επιφυλακή έχουν τεθεί και οι ένοπλες δυνάμεις. Η ΕΜΥ προβλέπει νέο κύμα κακοκαιρίας να πλήξει τη χώρα από το βράδυ της Τετάρτης.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Εντείνεται η κακοκαιρία

    [08] Υγεία

    Η μεγαλύτερη μαμά στον κόσμο

    17/1/2005 8:38:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: Associated Press, ΑΠΕ

    Το χαρμόσυνο γεγονός της γέννησης χάρισε σε μια ευτυχή Ρουμάνα τον τίτλο της πλέον ηλικιωμένης μητέρας που έχει καταγραφεί ποτέ. Ο λόγος για την 66χρονη συνταξιούχο καθηγήτρια Πανεπιστημίου και συγγραφέα παιδικών βιβλίων Αντριάνα Ιλιέσκου, η οποία έφερε στον κόσμο χθες ένα κοριτσάκι ύστερα από εννέα έτη θεραπείας για τεκνοποίηση. Η μητέρα, που προς το παρόν βρίσκεται στην εντατική χωρίς ωστόσο η πορεία της υγείας της να εμπνέει ανησυχία, χαρακτήρισε "δώρο ζωής" με όλη τη σημασία της λέξεως το νεογέννητο. Όσο για το όνομα τη μικρούλας: Μαρία-Ελίζα....

    Αισιόδοξοι οι γιατροί

    Η γέννηση έγινε πρόωρα με καισαρική τομή στη διάρκεια της 33ης εβδομάδας κύησης. Η Ιλιέσκου κυοφορούσε δίδυμα κορίτσια, αλλά οι θεράποντες γιατροί διαπίστωσαν ότι η καρδιά του ενός σταμάτησε και παρά το ότι οι πνεύμονες του δεύτερου δεν ήταν απόλυτα λειτουργικοί αποφασίστηκε η γέννηση με τη μέθοδο της καισαρικής τομής.

    Το κοριτσάκι που ήλθε στον κόσμο ζυγίζει μόλις 1,4 κιλό. Θα παραμείνει νοσηλευόμενο στην εντατική μέχρι να συμπληρώσει βάρος δύο κιλών περίπου σε ενάμιση μήνα. Οι γιατροί δηλώνουν αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας του, καθώς τελικά αναπνέει κανονικά. Μάλιστα σήμερα για πρώτη μητέρα και κόρη θα αντικρίσουν για πρώτη φορά η μία την άλλη.

    "Αποδείξαμε ότι μία γυναίκα στην ηλικία της κ. Ιλιέσκου μπορεί να φέρει στον κόσμο παιδί, αν και η εγκυμοσύνη αυτή μας προκάλεσε πολλά νεύρα" δήλωσε εκπροσωπώντας τους συναδέλφους του, ο γυναικολόγος Μπογκντάν Μαρινέσκου.

    Το γεγονός έφερε χαμόγελα, αλλά ταυτόχρονα πυροδότησε συζητήσεις στους ιατρικούς κύκλους της Ρουμανίας για την ηθική διάσταση του ζητήματος.

    Ο Μαρινέσκου απαντώντας στο ερώτημα γιατί άφησε μια γυναίκα τόσο προχωρημένης ηλικίας να τεκνοποιήσεις, αρκέστηκε να πει ότι "η φυσική της κατάσταση ήταν τέτοια που το επέτρεπε".

    Ο Ντανιέλ Μουρεσαν γυναικολόγος και καθηγητής πανεπιστημίου χαρακτήρισε την Ιλιέσκου και τους γιατρούς της "γενναίους" που προχώρησαν σε ένα τόσο δύσκολο και ριψοκίνδυνο εγχείρημα, ωστόσο τόνισε πως ο ίδιος δεν θα ενθάρρυνε παρόμοιες προσπάθειες.

    Το ρουμανικό υπουργείο Υγείας προσέφερε πλήρη υποστήριξη σε μητέρα και μωρό, ωστόσο ήδη έχει "στα σκαριά" σχέδιο νόμου που θα απαγορεύει τη θεραπεία τεκνοποίησης σε γυναίκες που έχουν ξεπεράσει τα φυσιολογικά όρια γονιμότητας.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ραντεβού με τον πελαργό έδωσε 67χρονη

    [09] Αθλητισμός

    "Ντοπέ" η Κουζνέτσοβα

    17/1/2005 9:01:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Θετική στη χρήση εφεδρίνης βρέθηκε η, Σβετλάνα Κουζνέτσοβα, μετά από έλεγχο σε αγώνα της στο Βέλγιο. Η Νο 5 στην παγκόσμια κατάταξη, Ρωσίδα τενίστρια, συμμετείχε στις 19 Δεκεμβρίου σε αγώνα επίδειξης που έγινε στην πόλη Σαρλερουά και, σύμφωνα με τον Υπουργό Αθλητισμού της γαλλόφωνης αυτής της κοινότητας του Βελγίου, Κλοντ Ερντεκένς, στον ίδιο αγώνα βρέθηκαν άλλοι τέσσερις αθλήτριες να έχουν κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών. Η ίδια από την Μελβούρνη όπου βρίσκεται, διέψευσε οποιαδήποτε σχέση της με την υπόθεση: "Δεν ανησυχώ. Δεν χρησιμοποιώ καμιά απαγορευμένη ουσία για να τονώσω τον οργανισμό μου στους αγώνες. Το 2004 υποβλήθηκα 11 φορές σε έλεγχο ντόπινγκ και όλοι ήταν αρνητικοί".

    [10] Κοινωνία

    Στην Αθήνα το Μάιο το συνέδριο των Εκκλησιών Πιθανή η επίσκεψη Χριστόδουλου στο Βατικανό

    17/1/2005 9:06:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 17/1/2005 9:26:14 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: ΑΠΕ

    Το ενδεχόμενο να μεταβεί ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος στο Βατικανό, προκάλεσε πριν από λίγους μήνες σωρεία αντιδράσεων από τα μέλη της Ιεράς Συνόδου. Σήμερα, το θέμα επανήλθε και πάλι στο προσκήνιο, με αφορμή τα όσα άφησε να εννοηθεί ο ίδιος ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας. Ο κ. Χριστόδουλος, δήλωσε ότι η επίσκεψη είχε τότε αναβληθεί προσωρινά, κάτι που σημαίνει ότι το θέμα είναι ανοιχτό και η συνάντηση μπορεί να πραγματοποιηθεί ανά πάσα στιγμή . Οι δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου, έγιναν στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε για το 14ο συνέδριο του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών, το οποίο θα διεξαχθεί στην Αθήνα τον Μάιο.

    "Εξωστρεφής" η Ελλαδική Εκκλησία

    Ο κ. Χριστόδουλος, αναφέρθηκε στη σημασία που έχει η διεξαγωγή του συνεδρίου για την Ελλαδική Εκκλησία, επισημαίνοντας ότι είναι η πρώτη φορά που μία Ορθόδοξη χώρα, φιλοξενεί μία τέτοια διοργάνωση.

    "Η Εκκλησία της Ελλάδος, είναι εξωστρεφής και δεν φοβάται να έρθει σε επικοινωνία με άλλες Εκκλησίες, χωρίς φανατισμούς και φονταμενταλισμούς" τόνισε, σημειώνοντας ότι η ανάθεση της διοργάνωσης στην Ελλαδική Εκκλησία δείχνει την εμπιστοσύνη και το σεβασμό με τον οποίο περιβάλλεται.

    Στο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 9-14 Μαϊου, στο κέντρο αναψυχής του Αγίου Ανδρέα, θα πάρουν μέρος περίπου 800 σύνεδροι από όλο τον χριστιανικό κόσμο, μεταξύ αυτών και γυναίκες κληρικοί.

    Το γεγονός αυτό κάνει ορισμένους να μην αποκλείουν το ενδεχόμενο αντιδράσεων από "φανατικούς" της Εκκλησίας.

    Ένα ενδεχόμενο που δεν απέκλεισε και ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, αποτρέποντας τους πιστούς από τέτοιες αντιδράσεις.

    [11] Αθλητισμός

    Φορά το... κίλτ ο Κυργιάκος

    17/1/2005 9:28:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 17/1/2005 9:59:38 μμ)

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Τη φανέλα της Ρεϊντζερς Γλασκώβης, θα φορά μέχρι το καλοκαίρι του 2007 ο διεθνής άσος του Παναθηναϊκού Σωτήρης Κυργιάκος, καθώς ο πρωταθλητής συμφώνησε στην πρόταση της σκωτσέζικης ομάδας και απομένουν πλέον κάποιες τυπικές λεπτομέρειες για να γίνει ο Κυργιάκος και "με τη βούλα" κάτοικος Γλασκώβης. Αύριο κιόλας ο 25χρονος αμυντικός θα πάρει μία πρώτη γεύση από την σκωτσέζικη πόλη, καθώς θα πετάξει εκεί για να υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο. Οι χρηματικές απολαβές του Έλληνα άσου για τη μετεγγραφή αυτή θα αγγίξουν το ποσό των 3.000.000 Ευρώ.

    Φτηνά την έβγαλαν οι... Σκωτσέζοι

    Τις βαλίτσες του για το "Αϊμπροξ" ετοιμάζει ο άσος του Παναθηναϊκού Σωτήρης Κυργιάκος, ο οποίος αύριο θα πετάξει με προορισμό τη Γλασκώβη, προκειμένου να γυρίσει μία νεά σελίδα στην καριέρα του. Σε επικοινωνία του μεγαλομέτοχου του Παναθηναϊκού, Γιάννη Βαρδινογιάννη, και του προέδρου της Ρέιντζερς, Ντέιβιντ Μάρεϊ, συμφωνήθηκε σήμερα η μετεγγραφή του Κυργιάκου στον ιστορικό σύλλογο της Γλασκώβης.

    Για την απόκτηση του πρωταθλητή Ελλάδας οι άνθρωποι της Ρεϊντζερς θα καταβάλλουν το ποσό των περίπου 3.000.00 ευρώ, επιβεβαιώνοντας έτσι για μια ακόμη φορά τη φήμη τους. Στην ομάδα της Γλασκώβης ο Κυργιάκος θα είναι ο αντικαταστάτης του Γάλλου Ζαν-Αλέν Μπομσόνγκ, που μετά από μία εξαιρετική περίοδο... μοσχοπουλήθηκε στη Νιούκαστλ με αντάλλαγμα περίπου 11.500.000, δηλαδή περίπου το 1/4 των χρημάτων που σπατάλησαν για την απόκτηση του Κυργιάκου.

    Ο 25χρονος άσος, αφού περάσει τα ιατρικά τεστ θα υπογράψει το νέο του συμβόλαιο και δεν αποκλείεται να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στο προσεχές αγώνα της σκωτσέζικης Πρέμιερ Λιγκ με αντίπαλο την Αμπερντίν.

    [12] Κοινωνία

    Την Τρίτη έκτακτη σύσκεψη της Ενωσης Δικαστών Διευρύνεται η έρευνα για παραδικαστικό κύκλωμα

    17/1/2005 9:30:00 μμ

    Πηγή: NET 105,8

    Κατεπείγουσα πειθαρχική έρευνα διέταξε οι προϊστάμενος Επιθεώρησης Δικαστηρίων σχετικά με τις καταγγελίες για ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος, που μεριμνούσε για την αποφυλάκιση εμπόρων ναρκωτικών και άλλων κατηγορουμένων. Η έρευνα διατάχθηκε μετά το νέο κύκλο καταγγελιών που είδαν το φως της δημοσιότητας σε τηλεοπτική εκπομπή. Έτσι, η έρευνα διευρύνεται πλέον και σε άλλους δικαστικούς λειτουργούς, οι οποίοι όπως όλα δείχνουν, οδεύουν σε προσωρινή απόλυση. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ρυθμοί της έρευνας εντείνονται όσον αφορά στην ανακρίτρια-πρωτοδίκη Αθηνών, η οποία φέρεται εμπλεκόμενη, ώστε να παραπεμφθεί στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης. Σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Παξινός, ερωτηθείς σχετικά, τόνισε ότι η δικαιοσύνη βρίσκεται πλέον στα όριά της και πρόσθεσε ότι πρέπει να ληφθούν γενναία μέτρα για την αυτοκάθαρσή της. Αύριο, το ΔΣ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση με θέμα τις καταγγελίες για επιλήψιμη δραστηριότητα δικαστών.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Βγαίνουν από το ντουλάπι "ύποπτες" υποθέσεις

    [13] Ιράκ

    Καταδικάζει την ενέργεια το Βατικανό Απαγωγή καθολικού κληρικού στη Μοσούλη

    17/1/2005 10:01:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Θύμα απαγωγής έπεσε στη Μοσούλη Καθολικός Αρχιεπίσκοπος. Για πράξη τρομοκρατίας, μιλά με ανακοίνωση του το Βατικανό και ζητά την άμεση απελευθέρωση του Αρχιεπισκόπου Μπαζίλ Ζορζ Κασμούσα. Ο 66χρονος κληρικός, έχει γεννηθεί στο Ιράκ και κατέχει τον εκκλησιαστικό βαθμό του Αρχιεπισκόπου της Μοσούλης από το 1999.

    [14] Αθλητισμός

    Τους πρόδωσαν τα... κοντινά

    17/1/2005 10:03:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 17/1/2005 10:42:30 μμ)

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Με τη βοήθεια των βίντεο που έλαβαν από τους τηλεοπτικούς σταθμούς οι ειδικές υπηρεσίες της Ασφάλειας Αττικής, που συνεχίζουν τις έρευνες, προέβησαν σε ταυτοποίηση δεκατεσσάρων οπαδών των δύο ομάδων, που ενέχονται στην πρόκληση σοβαρών επεισοδίων και υλικών ζημιών στο στάδιο του Πανιωνίου στην Νέα Σμύρνη. Οι έξι ήταν στην κερκίδα 7, όπου σημειώθηκαν τα έκτροπα και οι άλλοι οχτώ μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, από τις φωτογραφίες εκτιμάται ότι θα αναγνωρισθούν πάνω από είκοσι συνολικά άτομα σε βάρος των οποίων θα σχηματισθούν δικογραφίες που θα αποσταλούν στον εισαγγελέα.

    [15] Αθλητισμός

    Μεταμορφωμένος ο Ολυμπιακός στο Κύπελλο

    17/1/2005 11:03:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    "Επιχείρηση λίφτινγκ" στον Ολυμπιακό εν όψει της αναμέτρησης της Τετάρτης στο "Καυταντζόγλειο Στάδιο", στον πρώτο από τους δύο αγώνες της γ΄ φάσης του κυπέλλου Ελλάδας, εναντίον του Ηρακλή. Σε σχέση με την ενδεκάδα που χρησιμοποίησε ο Σερβοέλληνας τεχνικός των "ερυθρολεύκων" Ντούσαν Μπάγεβιτς, εναντίον του Γηραιού στον πρόσφατο αγώνα του πρωταθλήματος για την 15η αγωνιστική της Α Εθνικής, έμειναν εκτός αποστολής έξι άσοι της ομάδας, οι Τζιοβάνι, Ριβάλντο, Σούρερ, Τζόρτζεβιτς, Γεωργιάδης και Γεωργάτος. Σχετικά με την κίνηση αυτή δεν είναι λίγοι εκείνοι που την ερμηνεύουν ως μία προσπάθεια ξεκούρασης των παικτών, ενώ άλλοι θέλουν τον προπονητή του πειραϊκού συλλόγου, να μην έμεινε ευχαριστημένος από την απόδοσή τους, στον τελευταίο αγώνα.

    Ρισκάρει ο Μπάγεβιτς

    Οι περισσότεροι προπονητές έχουν ως δόγμα στην καριέρα τους τη ρήση "ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει", αλλά αυτό δεν ισχύει για τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο οποίος απέκλεισε από την αποστολή της Θεσσαλονίκης έξι από τους βασικούς πρωταγωνιστές της πρόσφατης νίκης 1-0 του Καραϊσκάκη επί του Ηρακλή. Έτσι τρεις μέρες μετά τον ματς πρωταθλήματος με τους κυανόλευκους ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί στο Καυταντζόγλειο με νέο πρόσωπο, καθώς δεν θα ακολουθήσουν την αποστολή οι Τζιοβάνι, Ριβάλντο, Σούρερ, Τζόρτζεβιτς, Γεωργιάδης και Γεωργάτος.

    Οι δύο πρώτοι δήλωσαν οσφυαλγία, ο Σούρερ έχει ισχιαλγία και ο Γεωργάτος (έκανε ατομικό πρόγραμμα) ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στο ισχίο. Παράλληλα ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε και ο Οκκάς (κάκωση στον αριστερό τετρακέφαλο), ενώ ο Βενετίδης έκανε θεραπεία, αλλά συμπεριλήφθηκε στην αποστολή.

    Η 18αδα που επέλεξε ο κ. Μπάγεβιτς αποτελείται από τους Νικοπολίδη, Πάντο, Βενετίδη, Ανατολάκη, Βάλλα, Καφέ, Κουλουχέρη, Κωστούλα, Μαυγογενίδη, Ρέζιτς, Μάριτς, Καστίγιο, Οκκά, Στολτίδη, Ταραλίδη, Ντ΄ Ακόλ, Φιλιππάκο και Γιάννου.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 17 January 2005 - 21:56:17 UTC