Visit our Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-01-16

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε λίγες μέρες σαλπάρει η ελπίδα
  • [02] Την... πλήρωσε ο Εργοτέλης
  • [03] Καταδίκη δεκανέα για τους βασανισμούς στο Αμπού Γράιμπ
  • [04] Νίκη βάλσαμο
  • [05] "Του πήρε τη μπουκιά απ' το στόμα..."
  • [06] Ο ΠΑΟ πρωταθλητής χειμώνα
  • [07] Ένας "Νουρέγεφ" στην Κυψέλη

    [01] Κοινωνία

    Σε λίγες μέρες σαλπάρει η ελπίδα

    16/1/2005 7:36:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 16/1/2005 8:57:43 μμ)

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8, ΝΕΤ

    Το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα μας κατέστησε απαγορευτικό τον απόπλου του πλοίου "Ocean Monarch", που ήταν προγραμματισμένο να φύγει τη Δευτέρα φορτωμένο με 600 τόνους ανθρωπιστική βοήθεια για τη Σρι Λάνκα. Το μεσημέρι το επισκέφθηκαν ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος και ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Στυλιανίδης. Ο Αρχιεπίσκοπος τέλεσε αγιασμό και ξεναγήθηκε στους χώρους του κρουαζιερόπλοιου, που έχει μετατραπεί σε πλωτό νοσοκομείο, ευχήθηκε στο πλήρωμα καλό ταξίδι και ευχαρίστησε τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό των ανθρωπιστικών οργανώσεων, οι οποίοι θα πάρουν μέρος στην αποστολή. Από την πλευρά του ο κ. Στυλιανίδης ευχαρίστησε ξανά την οργάνωση της εκκλησίας Αλληλεγγύη, για την πολύτιμη προσφορά και συνδρομή της σε αυτήν την ανθρωπιστική προσπάθεια. Ανέφερε επίσης, ότι η χώρα μας εξέπληξε ευχάριστα διεθνώς για τον τρόπο και το μέγεθος της βοήθειας που προσέφερε. Η Ελλάδα έστειλε για μια ακόμα φορά μήνυμα σε όλο τον κόσμο ότι μπορεί να είναι παρούσα σε διεθνείς κρίσεις, είπε ο κ. Στυλιανίδης.

    Ένα πλωτό νοσοκομείο

    Να σημειώσουμε ότι το υπερσύγχρονο πλοίο, που έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε να μπορέσει να εξυπηρετήσει με τον καλύτερο τρόπο τις ανάγκες των ανθρώπων που τόσο άσχημα χτυπήθηκαν από τη μανία της φύσης, αναμένεται να φύγει την ερχόμενη Τρίτη. Το ταξίδι μέχρι τη Σρι Λάνκα θα διαρκέσει 14 ημέρες και το πλωτό νοσοκομείο θα μείνει εκεί δύο μήνες. Το "Ocean Monarch", θα λειτουργήσει στο λιμάνι του Τρινκομάλε ως πολυκλινική, με χειρουργείο, παθολογικό, γυναικολογικό, και παιδιατρικό τμήμα, ενώ θα διαθέτει φαρμακείο και ακτινολογική μονάδα. Σε κάθε κλινική του θα προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους 25 άτομα.

    Την αποστολή οργανώνουν από κοινού τα υπουργεία Εξωτερικών, Εθνικής Άμυνας και Υγείας, η μη κυβερνητική οργάνωση της εκκλησίας Αλληλεγγύη και άλλες ανθρωπιστικές οργανώσεις, μεταξύ αυτών, ο Ερυθρός Σταυρός, οι Γιατροί του Κόσμου, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, η ομάδα "Κλίμακα", οι Γιατροί της Καρδιάς και η Ομάδα Διάσωσης Καστοριάς. Το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας θα αποστείλει πέντε βατραχανθρώπους για την ασφάλεια του κρουαζιερόπλοιου.

    [02] Αθλητισμός

    Την... πλήρωσε ο Εργοτέλης

    16/1/2005 8:15:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 16/1/2005 10:22:54 μμ)

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Νωρίς νωρίς άρχισε ο Πανιώνιος να ξεχρεώνει τους βαθμούς, που του αφαίρεσε ο αθλητικός δικαστής για τα επεισόδια που σημειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα στον αγώνα της Ν. Σμύρνης με τον Ολυμπιακό. Οι "κυανέρυθροι" με τέρματα των Μπρέσκα (41, 55) και Ναλιτζή (43) "άλωσαν" το Παγκρήτιο στάδιο υποχρεώνοντας τον Εργοτέλη σε ήττα με 0-3 στον αγώνα που διεξήχθη στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Α Εθνικής.

    Ναλιτζής... κέρναγε, Μπρέσκα... έπινε

    "Ό,τι δε σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό" λέει ένας στίχος γνωστού τραγουδιού, το οποίο ακολούθησε πιστά απόψε στο Παγκρήτιο ο Πανιώνιος. Η εξοντωτική ποινή που επέβαλε πριν από λίγες μέρες ο αθλητικός δικαστής στους κυανέρυθρους, για τα έκτροπα που προηγήθηκαν του αγώνα της Ν. Σμύρνης με τους "ερυθρόλευκους", πείσμωσε τους παίκτες του Γιώργου Βαζάκα, οι οποίοι όσο πέρναγαν τα λεπτά της αναμέτρησης έδειχναν και πιο δυνατοί.

    Ο Εργοτέλης προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την ψυχολογική κατάσταση των Νεοσμυρνιωτών και από την αρχή του αγώνα δημιούργησε κάποιες καλές φάσεις, δείχνοντας τις απειλητικές του διαθέσεις. Στο 27` μετά από μία κακή εκτίμηση της πορείας της μπάλας από τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων Ντρόμπνι, ο Βοσκαρίδης, σε καλή θέση μέσα στη μεγάλη περιοχή πλάσαρε, αλλά ο Βλτσεκ έδιωξε σωτήρια πάνω στη γραμμή.

    Στη συνέχεια οι κυανέρυθροι βγήκαν στην αντεπίθεση και ευτύχησαν πριν από τη λήξη του ημιχρόνου να στείλουν δύο φορές τη μπάλα στα κρητικά δίχτυα. Αρχικά στο 41 ο Ναλιτζής με κάθετη πάσα βρήκε στην πλάτη της άμυνας του Εργοτέλη τον Μπρέσκα, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε με έξυπνο πλασέ να δώσει το προβάδισμα 1-0στον Πανιώνιο. Τρία λεπτά αργότερα ο Μπρέσκα σαν να ήθελε να ευχαριστήσει το συμπαίκτη του για την ασίστ του προηγούμενου γκολ, σέντραρε στην καρδιά της άμυνας του Εργοτέλη και ο Ναλιτζής πηδώντας πιο ψηλά από τους αμυντικούς, ζευγάρωσε 2-0 με κεφαλιά τα τέρματα των φιλοξενούμενων.

    Ο Εργοτέλης στην επανάληψη προσπάθησε να ανασυνταχθεί, αλλά πριν καλά καλά οι Κρητικοί οργανωθούν, ο Μπρέσκα χτύπησε ξανά στο 55, μετά από θαυμάσια ενέργεια του "συνήθη υπόπτου" Δημήτρη Ναλιτζή. Ο Νεοσμυρνιώτης φορ, πήρε τη μπάλα λίγο πιο πάνω από το κέντρο και αφού πέρασε όποιον αντίπαλο βρήκε στο διάβα του, "τρύπωσε" στην περιοχή των γηπεδούχων και πριν προλάβουν να τον μαρκάρουν οι αμυντικοί έδωσε "πάρε-βάλε" γκολ στον Μπρέσκα, ο οποίος ανενόχλητος έστειλε την μπάλα να αναπαυθεί στην ανυπεράσπιστη εστία του Εργοτέλη διαμορφώνοντας το τελικό 0-3, αφού οι Κρητικοί έδειξαν στη συνέχεια ότι δεν είχαν το κουράγιο να αντιδράσουν.

    Ο Θεσσαλονικιός διαιτητής κ. Καλόπουλος τιμώρησε με κίτρινες κάρτες τους Εξουζίδη, Βλτσεκ, Ναλιτζή.

    ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Μακριδάκης, Χαραλαμπάκης, Αργυράκης, Δημήτρης, Λαμπράκης (66` Κοιλιαράς), Σουτζής, Σπυριδάκης, Βοσκαρίδης (55΄ Αντο), Ελευθεριάδης, Ογκουνσότο, Πίρβου (83` Γκίρτσα).

    ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Ντρόμπνι, Βλτσεκ, Εξουζίδης, Τζιόλης, Γουνδουλάκης, Μάκος (87` Πατσιαβούρας), Ντομορό, Τσιώλης, Μάντζιος (64` Μέσαρος), Μπρέσκα, Ναλιτζής (86` Ζίμονιτς).

    [03] Ιράκ

    Καταδίκη δεκανέα για τους βασανισμούς στο Αμπού Γράιμπ

    16/1/2005 8:22:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ, BBC, Reuters

    Σε κάθειρξη δέκα ετών καταδίκασε χθες στρατοδικείο στο Τέξας τον Αμερικανό στρατιώτη Τσαρλς Γκρέινερ για το ρόλο του στο κολαστήριο του Αμπού Γράιμπ. Ο δεκανέας κρίθηκε ένοχος για δέκα κατηγορίες συμπεριλαμβανομένων αυτών της συνωμοσίας για κακομεταχείριση των κρατουμένων, για ανικανότητα να προστατέψει τους κρατουμένους από κακοποιήσεις, για πράξεις ωμότητας, για επίθεση και για άσεμνες πράξεις. Πάντως, οι Ιρακινοί κάθε άλλο παρά αισθάνθηκαν δικαιωμένοι από την απόφαση των δικαστών. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι, που αντέδρασαν με οργή στην ανακοίνωση της είδησης, λέγοντας πως η ποινή ήταν πολύ επιεικής.

    "Υπάκουα σε διαταγές"

    "Είναι τόσο μικρή. Αυτή δεν είναι δικαιοσύνη. Ακόμη κι ο αποκεφαλισμός δεν θα ήταν αρκετός. Αφού όμως απαγορεύεται να τον βασανίσουν όπως βασάνισε εκείνος τους κρατουμένους, θα συμβιβαζόμουν ακόμη και με τη καταδίκη εις θάνατον", τόνισε μιλώντας στο Reuters ένας Ιρακινός έμπορος.

    Ο 36χρονος Γκρέινερ από την πλευρά του επιμένοντας πως εκτελούσε διαταγές των μυστικών υπηρεσιών του στρατού, χθες για πρώτη φορά από την έναρξη της δίκης του, στις 7 Ιανουαρίου έδειξε σημάδια μεταμέλειας ενώπιον του δικαστηρίου.

    "Έκανα αυτό που έκανα. Πολλά ήταν κακά, πολλά ήταν εγκληματικά", είπε λίγο πριν την ανακοίνωση της ποινής. "Δεν συγχαίρω τον εαυτό μου γι αυτό που έκανα", πρόσθεσε. Εξήγησε πως στην αρχή είχε αρνηθεί να μεταχειριστεί τους κρατουμένους με "αντικανονικό" τρόπο, αλλά αναγκάσθηκε να υποκύψει σε διαταγές.

    Ωστόσο, πολλές από τις κατηγορίες για κακομεταχείριση κρατουμένων στοιχειοθετούνταν με φωτογραφίες, στις οποίες ο Γκρέινερ εμφανιζόταν χαμογελαστός. Ερωτηθείς γι αυτό απάντησε: "Χαμογελάω και τώρα, είναι νευρικό", δικαιολογία η οποία δεν έπεισε την κατηγορούσα αρχή η οποία τον χαρακτήρισε "σαδιστή".

    Πάντως, ο Ιρακινός Υπουργός Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μπαχτιάρ Αμιν δήλωσε ικανοποιημένος από την απόδοση δικαιοσύνης. "Εχω εμπιστοσύνη στο αμερικανικό σύστημα δικαιοσύνης. Είναι ισχυρό. Μέχρι και πρόεδροι των ΗΠΑ, όπως ο Νίξον ή ο Κλίντον το έχουν αντιμετωπίσει. Κάτι τέτοιο δεν έχουμε δει ποτέ στον αραβικό κόμο" δήλωσε. Η δίκη του Γκρέινερ ήταν η πρώτη από επτά σε σχέση με το σκάνδαλο της κακοποίησης Ιρακινών κρατουμένων. Άλλοι τρεις στρατιώτες που είχαν δηλώσει ένοχοι σε διάφορες κατηγορίες στο πλαίσιο της υπόθεσης, κατέθεσαν εναντίον του Γκρέινερ.

    [04] Αθλητισμός

    Νίκη βάλσαμο

    16/1/2005 8:57:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 16/1/2005 9:31:06 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Υπό το βλέμμα του "θεού" Ντιέγκο Μαραντόνα και με τους φιλάθλους να εκφράζουν με κόσμια συνθήματα κατά της κυβέρνησης αλλά και του "αιώνιου αντιπάλου" Παναθηναϊκού την αντίθεσή τους στη πρόσφατη απόφαση, ο Ολυμπιακός χωρίς να εντυπωσιάσει κατάφερε να πάρει τη νίκη απέναντι σ έναν αξιόμαχο Ηρακλή που κυνήγησε το γκολ, χωρίς να καταφέρει να το σημειώσει για ακόμα μια φορά. Το μοναδικό γκολ του αγώνα πέτυχε με πέναλτι ο Τζόρτζεβιτς στο 60ο. Πριν τον αγώνα οι "ερυθρόλευκοι" φίλαθλοι είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τον Μαραντόνα, που υπέγραψε αυτόγραφα, έγινε μέλος της ομάδας, ενώ παρέλαβε την φανέλα του Ολυμπιακού με το νούμερο 10 και το όνομά του γραμμένο στο πίσω μέρος, από τα χέρια του πρόεδρου του συλλόγου Σωκράτη Κόκκαλη.

    Μέτριο παιχνίδι

    Ο Ολυμπιακός ήταν μέτριος και κινδύνευσε από τον μαχητικό Ηρακλή. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε τέσσερις κλασσικές ευκαιρίες, αλλά δεν μπόρεσε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Ολυμπιακός είχε μεν την υπεροχή, αλλά έχοντας εμφανή προβλήματα στην ανάπτυξη δεν μπόρεσε να πιέσει όσο θα ήθελε την εστία του Αμπάρη.

    Στο πρώτο ημίχρονο είχε ένα δοκάρι σε σουτ-φάουλ του Ριβάλντο, αλλά από εκεί και πέρα τίποτα. Στην επανάληψη ο "Γηραιός" βρέθηκε πολύ κοντά στο γκολ με τους Π. Καπετάνο, Κεϊτά και Μπαρκιρτζίογλου, αλλά δεν μπόρεσε να ευστοχήσει. Έτσι στο 60ο λεπτό ο Οκκάς κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Δρούγα και ο Τζόρτζεβιτς διαμόρφωσε το τελικό 1-0.

    Ο διαιτητής της συνάντησης Φινοκαλιώτης (Αθηνών), έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Μαυρογενίδη, Τζιοβάνι, Μάριτς, Σεγκιρί και Δρούγα.

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Βενετίδης (46' Μάριτς), Σούρερ, Ανατολάκης, Μαυρογενίδης, Στολτίδης, Τζόρτζεβιτς, Γεωργάτος (89' Πάντος), Γεωργιάδης, Τζιοβάνι (46' Οκκάς).

    ΗΡΑΚΛΗΣ: Αμπάρης, Σεγκιρί, Σνάουτσερ, Δρούγας, Παπαζαχαρίας, Πουρσανίδης, Ιωάννου (82' Παπαποστόλου), Μπακιρτζίογλου, Π. Καπετάνος, Επαλέ (65' Κεϊτά), Λαγός (68' Κ. Καπετάνος).

    [05] Αθλητισμός

    "Του πήρε τη μπουκιά απ' το στόμα..."

    16/1/2005 9:14:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 16/1/2005 10:13:10 μμ)

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Γκολ και βαθμούς μοιράστηκαν στο "Κλεάνθης Βικελίδης" της Θεσσαλονίκης Άρης και Καλλιθέα, καθώς οι "κίτρινοι" αν και προηγήθηκαν δύο φορές του αντιπάλου τους, δέχθηκαν στις καθυστερήσεις του αγώνα το γκολ του Τσίγκα (92) που διαμόρφωσε το τελικό 2-2 της αναμέτρησης, για την 15η αγωνιστική της Α Εθνικής. Τα τέρματα των γηπεδούχων σημείωσαν οι Νεμπεγλέρας (38) και Αμπελάς (71), ενώ το 1-1 είχε πετύχει για την ομάδα του Λεμονή ξανά ο Τσίγκας (42).

    Μίλησε ξανά η παράδοση

    Ο τίτλος του "κακού δαίμονα" του Άρη επιβεβαιώθηκε χθες στο Κλεάνθης Βικελίδης, καθώς έστω και σε... νεκρό χρόνο η Καλλιθέα διατήρησε το αήττητο επί των "κιτρίνων" σε επίπεδο Α' Εθνικής. Από το εναρκτήριο λάκτισμα του αγώνα οι δύο ομάδες έδειξαν διψασμένες για ένα θετικό αποτέλεσμα, που θα τους έδινε μία παραπάνω ανάσα εν όψει της δύσκολης συνέχειας του πρωταθλήματος.

    Η πρώτη καλή ευκαιρία του αγώνα είχε χρώμα "κίτρινο". Στο 11 ο Άρης κατάφερε να γίνει απειλητικός για την εστία της Καλλιθέας, αλλά στοτετ από τετ του Λαζανά με τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων Μπαρτζώκα, νικητής αναδείχθηκε ο δεύτερος, αφού μπλόκαρε το σουτ του Αρειανού παίκτη. Η πίεση των γηπεδούχων συνεχίστηκε και στο 24, αλλά και πάλι σαν σε ριπλεϊ της φάσης του 11 ο Μπαρτζώκας με έγκαιρη έξοδο στα πόδια του Λαζανά, έσωσε την εστία του από βέβαιη παραβίαση.

    Το καλό όμως για την ομάδα του Λεμονή δεν τρίτωσε στο 38, αφού ο Μπαρτζώκας νικήθηκε από το Νεμπεγλέρα: Σε φάουλ που κέρδισε ο Άρης, ο Πασσαλής προσποιήθηκε ότι θα επιχειρήσει απεύθειας εκτέλεση, αλλά αντ αυτού έστρωσε την μπάλα στον Νεμπεγλέρα, ο οποίος με καλοζυγισμένο σουτ έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι και στη συνέχεια στην αριστερή γωνία της εστίας των φιλοξενούμενων γράφοντας το 1-0.

    Η Καλλιθέα αντέδρασε και μετά από μία χαμένη ευκαιρία των γηπεδούχων στο 40 με τον Αμπελά, έφτασε λίγο αργότερα στην ισοφάριση. Στο 42 ο Τζωρμπατζάκης από τα αριστερά έβγαλε μία σέντρα και ο Τσίγκας με κοντινό σουτ πέτυχε το 1-1, σκορ με το οποίο έληξε το πρώτο ημίχρονο.

    Με την έναρξη του β μέρους ο Άρης πίεσε για ένα δεύτερο γκολ, στο οποίο έφτασε πολύ κοντά στο 50, αλλά ο Αβραάμ Παπαδόπουλος δεν κατάφερε σε απόσταση αναπνοής να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του. Ό, τι όμως δεν πέτυχε ο Α. Παπαδόπουλος το πραγματοποίησε ο στο 71 ο Αμπελάς, όταν μετά από το μακρινό σουτ του Χρυσάφη, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και κερδίζοντας το ριμπάουντ έδωσε το προβάδισμα στους Θεσσαλονικείς.

    Η Καλλιθέα όμως δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα, αφού στις τρίλεπτες καθυστερήσεις που κράτησε ο διαιτητής της συνάντησης, Καρατζάς (Εύβοιας), ο Γκέκας, τροφοδότησε τον Τσίγκα που με σουτ διαμόρφωσε το τελικό 2-2, επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του "κακού δαίμονα" των Αρειανών.

    Ο Ευβοιώτης διαιτητής κ. Καρατζάς έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Γόγολο, Μουράφσκι, Αμπελά, Μπαρτζώκα και Τσίγκα.

    ΑΡΗΣ: Λυμπερόπουλος, Νάιντος, Γόγολος, Βανγκέλι (64 Κολτσίδας), Παπαδόπουλος, Νεμπεγλέρας, Πασσαλής (55 Χρυσάφης), Μουράφσκι, Αμπελάς (86 Θεοδωρίδης), Μαρκομιχάλης, Λαζανάς.

    ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Μπαρτζώκας, Τζωρμπατζάκης, Κουλακιώτης, Ντραγκίσεβιτς, Αγγελόπουλος, Τελκίνσκι (45 Σαββίδης), Γκεοργκίεφ (77 Κουτσοσπύρος), Κυριάκος, Πασσάς, Τσίγκας, Γκέκας.

    [06] Αθλητισμός

    Ο ΠΑΟ πρωταθλητής χειμώνα

    16/1/2005 9:46:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ακόμα και ο Μινχάουζεν δεν θα μπορούσε να φανταστεί όταν άρχιζε το φετινό πρωτάθλημα την κατάληξή του στο πρώτο μισό. Μπορεί ο περυσινός νταμπλούχος Παναθηναϊκός να πήρε τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα, κάτι που θεωρείται φυσιολογικό, αλλά κανείς δεν περίμενε ότι για να συμβεί αυτό θα έπρεπε πρώτα η ΑΕΚ των χιλίων προβλημάτων, να χάσει την 15η και τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου από τον ουραγό Απόλλωνα Καλαμαριάς, το αήττητο που κρατούσε μέχρι εκείνη τη στιγμή σφιχτά στα χέρια της. Σε αυτό το γεγονός θα πρέπει να προσθέσουμε τον μηδενισμό και την αφαίρεση των τριών βαθμών από τον έως και μια Κυριακή πριν πρωτοπόρο Ολυμπιακό, που έφερε τα πάνω κάτω στη κορυφή και που είχε ως αποτέλεσμα τώρα να συγκατοικεί με την Ένωση στην δεύτερη θέση.

    Συναρπαστική η συνέχεια

    Η μάχη της κορυφής αναμένεται σκληρή μέχρι και την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος.

    Οι τρεις πρωτοπόροι είναι κοντά στην βαθμολογία και εκτός του Ολυμπιακού, ΠΑΟ και ΑΕΚ ενισχύθηκαν σημαντικά με παίκτες ποιότητας, που αν προσφέρουν άμεσα τότε θα πρέπει σε κάθε αγωνιστική να βλέπουμε σκληρές μάχες για την κατάκτηση των τριών βαθμών.

    Σε αυτό θα συμβάλει και το γεγονός ότι με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου τόσο οι θέσεις που οδηγούν στο κύπελλο UEFA, όσο και αυτές που οδηγούν στον υποβιβασμό και την Β' Εθνική ακόμα είναι ρευστές.

    Και εκεί έχουμε μικρές διαφορές στη βαθμολογία και έτσι όπως έχουν τα πράγματα πέντε ομάδες θα παλέψουν για τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη, και οχτώ θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για να μην υποβιβασθούν.

    Είναι η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που οι διαφορές είναι τόσο μικρές, γεγονός που δίνει από μόνο του ένα ξεχωριστό χρώμα στο φετινό πρωτάθλημα.

    Ας ευχηθούμε λοιπόν ο δεύτερος γύρος να είναι το ίδιο συναρπαστικός με τον πρώτο και ο καλύτερος ας πάρει αυτό που αξίζει.

    Αποτελέσματα - Βαθμολογία - Σκόρερ

    Απόλλων Καλαμαριάς-ΑΕΚ 2-1 Σπυρόπουλος 14΄, Κλέιτον 30`-πέναλτι / Ιβιτς 82`

    Αιγάλεω-ΠΑΟΚ 2-1 Μακρής 65`, Νικολόπουλος 70` / Σαλπιγγίδης 12`

    Χαλκηδόνα-Κέρκυρα 0-0

    Ξάνθη-Ιωνικός Αναβλήθηκε

    Παναθηναϊκός-ΟΦΗ 5-1 Κυργιάκος 31`, 37`, Μάριτς 62`, Κωνσταντίνου 70`, Μπικόφσκι 87` / Καζαντζής +90`

    Εργοτέλης-Πανιώνιος 0-3 Μπρέσκα 41`, 55`, Ναλιτζής 44`

    Αρης-Καλλιθέα 2-2 38' Νεμπεγλέρας, 71' Αμπελάς / 43', 90+ Τσίγκας

    Ολυμπιακός-Ηρακλής 1-0 60' πεν. Τζόρτζεβιτς

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (15η αγωνιστική)

    1. Παναθηναϊκός 32 2. ΑΕΚ 30 3. Ολυμπιακός 30 4. Ξάνθη 23 (14 αγων.) 5. Αιγάλεω 21 6. Χαλκηδόνα 20 7. ΟΦΗ 19 . ΠΑΟΚ 19 9. Καλλιθέα 17 10. Πανιώνιος 16 11. Ιωνικός 15 (14 αγων.) . Ηρακλής 15 . Αρης 15 14. Εργοτέλης 14 15. Απόλλων Καλ. 13 . Κέρκυρα 13

    * Ολυμπιακός και Πανιώνιος έχουν από ένα μηδενισμό και -3 βαθμούς

    Πίνακας Σκόρερ

    9 γκολ: Γκέκας (Καλλιθέα), Μαχλάς (ΟΦΗ)

    8 γκολ: Σοάρες (ΑΕΚ), Ογκουνσότο (Εργοτέλης), Τζιοβάνι (Ολυμπιακός)

    7 γκολ: Μπάρκογλου (Αιγάλεω), Λουτσιάνο (Ξάνθη), Κωνσταντίνου (Παναθηναϊκός), Ζαχαρόπουλος (Χαλκηδόνα)

    6 γκολ: Μακόρ (Ιωνικός), Ριβάλντο (Ολυμπιακός), Σαλπιγγίδης (ΠΑΟΚ), Παπαδόπουλος (Παναθηναϊκός)

    5 γκολ: Μπαϊκαρά (Ξάνθη), Μαλαδένης (ΠΑΟΚ).

    [07] Αθλητισμός

    Ένας "Νουρέγεφ" στην Κυψέλη

    16/1/2005 10:25:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του τμήματος μπάσκετ, από τον Κώστα Πετρόπουλο ανακοίνωσε την Κυριακή ο Πανελλήνιος. Ο αντικαταστάτης του Μάνου Μανουσέλη, που απομακρύνθηκε σήμερα από την θέση του προπονητή των "Ολυμπιονικών", συναντήθηκε το απόγευμα με τον πρόεδρο του συλλόγου, Μίνωα Κυριακού, και το γενικό διευθυντή της ΚΑΕ, Φραγκή Δανιηλίδη, και μέσα σε λίγα λεπτά επήλθε η συμφωνία με τον "Νουρέγεφ" να υπογράφει έως το τέλος της περιόδου. Στην ίδια συνάντηση αποφασίστηκε να μην υπάρξουν αλλαγές στο δυναμικό της ομάδας, καθώς κρίθηκε επαρκές, μετά τις τελευταίες προσθήκες παικτών (Μασλαρινός, Μπέριτς, Τρεντ, Τσάπιν, Ρίκερτ). Παράλληλα, εκτός από τον Μάνο Μανουσέλη, παρελθόν από τον Πανελλήνιο αποτελεί όλο το υπόλοιπο τεχνικό επιτελείο. Μετά την εξέλιξη αυτή, ως πρώτος βοηθός του κ. Πετρόπουλου προσελήφθη ο Γιάννης Κτιστάκης, ο οποίος έχει συνεργαστεί μαζί του και στο Μαρούσι, ενώ τις επόμενες ημέρες θα γίνουν γνωστά και τα υπόλοιπα μέλη του τεχνικού επιτελείου του Πανελληνίου.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 16 January 2005 - 21:51:55 UTC