Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-01-03

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με Κύρο και φιλάθλους το ντέρμπι
  • [02] Ζώντας τον εφιάλτη
  • [03] Πρώτη προπόνηση για Oλυμπιακό
  • [04] Παρακλάδι της Αλ Κάιντα πίσω από την επίθεση κατά του Αλάουι
  • [05] Ρεκόρ ευχών μέσω κινητών
  • [06] Αύριο αρχίζει ο ΠΑΟΚ
  • [07] Στον Ολυμπιακό ο Μέισον
  • [08] Η Μίντλεσμπρο θέλει Καραγκούνη
  • [09] Μέτρα για το παραεμπόριο
  • [10] Μεγάλες αλλαγές προαναγγέλλει ο πρωθυπουργός
  • [11] Μυστήριο η δολοφονία του ειδικού φρουρού
  • [12] Πρόκριση θρίλερ για Χαλκηδόνα
  • [13] Εύκολο απόγευμα για Λίβερπουλ

    [01] Αθλητισμός

    Με Κύρο και φιλάθλους το ντέρμπι

    3/1/2005 8:15:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 3/1/2005 8:53:06 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Έξι ημέρες πριν το μεγάλο ντέρμπι κορυφής μεταξύ ΑΕΚ και Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ και ήδη το τοπίο τουλάχιστον όσον αφορά τα εκτός αγωνιστικών χώρων αρχίζει πλέον και ξεκαθαρίζει με τις δυο ΠΑΕ, να κανονίζουν τις τελευταίες λεπτομέρειες και την ΚΕΔ να ορίζει δια κληρώσεως τον άρχοντα του αγώνα. Μετά από συμφωνία λοιπόν των δύο ΠΑΕ, ο πρώτος μεγάλος αγώνας της νέας χρονιάς θα γίνει με την παρουσία φιλάθλων και των δυο ομάδων, και τον Κύρο Βασσάρα, να προσδίδει με την παρουσία του, το κύρος που χρειάζεται από πλευράς διαιτησίας σ ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι.

    Παράδοση δημιουργεί ο Βασσάρας

    Βοηθοί του διεθνή Θεσσαλονικιού ρέφερι θα είναι οι Δάλλας (Ηπείρου) και Γενναίος (Αθηνών), ενώ 4ος διαιτητής ο Σωμαρακάκης, επίσης από τον σύνδεσμο Αθηνών.

    Οσον αφορά στον εκτός έδρας αγώνα του πρωτοπόρου Ολυμπιακού με τον Πανιώνιο, θα «σφυρίξει» ο Τσίκινης (Μεσσηνίας) με βοηθούς τους Μποζατζίδη (Θεσ/κης), Τσορτανίδη (Αχαϊας) και 4ο διαιτητή τον Καρατζά (Εύβοιας).

    Να σημειωθεί ότι ο κ. Βασσάρας θα διευθύνει ένα ντέρμπι μεταξύ ΑΕΚ και Παναθηναϊκού για τρίτη συνεχόμενη χρόνια, με μόνη διαφορά ότι τα δυο προηγούμενα χρόνια γηπεδούχοι ήταν οι "πράσινοι".

    "Αντίπαλοι" του διεθνή ρέφερι στην κληρωτίδα, ήταν οι κ.κ. Τακίδης, Φινοκαλιώτης, Τσίκινης και Καλόπουλος, ενώ είχαν μείνει εκτός κλήρωσης οι κ.κ. Δούρος, λόγω του ότι ήταν διαιτητής του ΑΕΚ-Ολυμπιακός, Κασναφέρης, με την ίδια αιτία για το ματς Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού και Μπριάκος, που είναι τιμωρημένος.

    Με φιλάθλους ο ΠΑΟ στο ντέρμπι

    Τέλος και μετά από συμφωνία των δυο ΠΑΕ, και την συγκατάθεση των Αρχών, το ντέρμπι θα γίνει με την παρουσία 2.500 φιλάθλων του Παναθηναϊκού θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ, το ντέρμπι της 14ης αγωνιστικής, ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό.

    Για τις ανάγκες του αγώνα θα διατεθούν 51.500 εισιτήρια εκ των οποίων 49.000 θα διατεθούν στους φίλους της γηπεδούχου ΑΕΚ. Παράλληλα, αποφασίσθηκε ότι 13.000 θέσεις θα μείνουν κενές για λόγους ασφαλείας.

    Οι φίλαθλοι της ΑΕΚ που επιθυμούν να παρακολουθήσουν το παιχνίδι της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, θα μπορούν να προμηθευτούν τα εισιτήρια - που τιμώνται 20, 30 και 50 ευρώ - από τα ειδικά ταμεία που υπάρχουν στο σταθμό του ΗΣΑΠ "Ειρήνη", καθημερινά από τις 11:00 έως τις 18:00.

    Όσον αφορά την προσέλευση των φιλάθλων, όπως αποφασίστηκε στη σύσκεψη, οι οπαδοί της ΑΕΚ θα μπορούν να πάνε στο γήπεδο με τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, ή αν προτιμήσουν το αυτοκίνητό τους θα πρέπει να μεταβούν μέσω της Λεωφόρο Κύμης.

    Όσοι φίλαθλοι της ΑΕΚ που θα προσέρχονται στο γήπεδο από τη Λεωφόρο Σπύρου Λούη ,θα προσεγγίζουν το Ολυμπιακό στάδιο από την είσοδο που υπάρχει μεταξύ κολυμβητηρίου και ποδηλατοδρομίου, η οποία οδηγεί απευθείας στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου.

    Σε σχέση με τους προηγούμενους αγώνες οι φίλαθλοι της ΑΕΚ δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν την Ανατολική είσοδο, από όπου θα προσέλθουν μόνο οι οπαδοί του Παναθηναϊκού. Επίσης κλειστή, μόνο για το συγκεκριμένο αγώνα, θα είναι για λόγους ασφαλείας, η πεζογέφυρα της Σπύρου Λούη.

    Οι φιλοξενούμενοι οπαδοί θα μεταφερθούν στο ΟΑΚΑ με λεωφορεία και όχι με τον ηλεκτρικό, ενώ θα τοποθετηθούν στις θύρες 14 και 16.

    [02] Κόσμος

    Οι μαρτυρίες των επιζώντων Ζώντας τον εφιάλτη

    3/1/2005 7:42:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΒΒC- CNN- Liberation

    Στιγμές θρήνου και οδύνης ζει η ανθρωπότητα εδώ και οχτώ ημέρες, όταν τα φονικά τσουνάμι, που ξύπνησε ο σεισμός μεγέθους 9 Ρίχτερ στη Σουμάτρα, έπληξαν τις ακτές της ΝΑ Ασίας. Ο εφιάλτης, που ξεκίνησε στις 26 Δεκεμβρίου, δείχνει τώρα το πιο σκληρό του πρόσωπο. Οι νεκροί ξεπερνούν επισήμως τις 160.000, αριθμός, που αναμένεται να αυξηθεί. Πέρα, όμως, από εκείνους, που χάθηκαν ή αγνοούνται είναι κι εκείνοι, που βγήκαν ζωντανοί κι έχουν να αντιμετωπίσουν την επόμενη μέρα της βιβλικής καταστροφής. Πολλοί από αυτούς έχουν τις ψυχικές αντοχές να παλέψουν τα τραύματα, που άφησαν στο σώμα τους τα ορμητικά κύματα και να καταθέσουν την οδυνηρή τους εμπειρία σε δικτυακούς τόπους εφημερίδων και διεθνών δικτύων ενημέρωσης. Στο σύνολό τους περιγράφουν εικόνες αποκάλυψης και εκλιπαρούν για βοήθεια στις πληγείσες περιοχές. Υπάρχουν, όμως κι εκείνοι, που δε μετρούν πληγές στο σώμα, αλλά σημάδια, που δε φαίνονται παρά μόνο στο βλέμμα και δε γιατρεύονται, όσο οι τραγικές μνήμες είναι ακόμα νωπές. Σε εκατομμύρια υπολογίζονται οι επιζήσαντες, που αντιμετωπίζουν ψυχολογικά τραύματα, ενώ πολλοί εμφανίζουν συμπτώματα κατάθλιψης.

    Απόλυτο χάος

    Σε κάθε γωνιά του Internet άνθρωποι, που ήρθαν αντιμέτωποι με το θάνατο και κατάφεραν να επιζήσουν περιγράφουν την εικόνα της βιβλικής καταστροφής, που αποκάλυψε η επόμενη μέρα και καλούν σε βοήθεια.

    "Οι λέξεις δε μπορούν να περιγράψουν όσα αντικρίζουμε. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να βοηθήσουμε αυτούς, που μας έχουν περισσότερο ανάγκη", γράφει χαρακτηριστικά στην ειδική σελίδα του BBC η Beth Gloucester από τη Βρετανία.

    "Οι λευκές σημαίες του θρήνου κυματίζουν απ' άκρη σ΄ άκρη στη Σρι Λάνκα, ενώ καθημερινά ο απολογισμός των νεκρών αυξάνεται. Η μόνη παρηγοριά, που μπορούν να βρουν οι ντόπιοι εν μέσω αυτής της καταστροφής είναι η βοήθεια, που φτάνει από κάθε γωνιά της Γης. Το μέγεθος της ανθρώπινης συμπαράστασης και αρωγής είναι απίστευτη. Ωστόσο, είναι θλιβερό, που χρειάζεται μια τέτοια φυσική καταστροφή για να αντιληφθούμε το εφήμερο της ύπαρξής μας", επισημαίνεται στην επόμενη μαρτυρία από έναν κάτοικο του Κολόμπο, πρωτεύουσας της Σρι Λάνκα.

    "Έζησα τις πιο τρομακτικές στιγμές της ζωής μου: άνθρωποι έτρεχαν φοβισμένοι για να σωθούν, πτώματα κείτονταν στους δρόμους, μητέρες έκλαιγαν. Δεν είχα ξαναδεί τέτοιες εικόνες. Η θάλασσα έβγαζε σωρούς νεκρών στην παραλία Ολόκληρα ψαροχώρια σβήστηκαν από το χάρτη", καταγράφει η Abhishek Chennai από την Ινδία.

    "Όλοι στο γραφείο βρίσκονται σε κατάσταση σοκ. Μια απόκοσμη σιωπή επικρατεί στους δρόμους του Κολόμπο και όλοι έχουν βυθιστεί στη θλίψη των τραγικών νέων. Δεν είχε ειδοποιηθεί κανείς για το τι θα συνέβαινε. Οι περισσότεροι φίλοι είχαν κατέβει στην παραλία. Οι περισσότεροι κάτοικοι του Κολόμπο ζουν τη δική τους θλιβερή ιστορία. Δε μπορώ να σκεφτώ πώς θα μπορέσουμε να συνέλθουμε από αυτή την τραγωδία", διαμαρτύρεται απεγνωσμένη στο αμερικανικό δίκτυο η Anisha από το Κολόμπο της Σρι Λάνκα.

    "Στο νοσοκομείο Royapettah φτάνουν συνεχώς κατά δεκάδες πτώματα. Γονείς τρέχουν στους διαδρόμους φωνάζοντας τα ονόματα των παιδιών τους, που αναζητούν. Κάποιοι έχουν χάσει όλη τους την οικογένεια. Κυρίως επλήγησαν οι ψαράδες. Ο Πραζάρ ήρθε από το Ιντεραμπάντ. Η γυναίκα του και ο γιος του περπατούσαν στην παραλία, όταν τα τσουνάμι τους παρέσυραν. Ο ίδιος είναι ανακουφισμένος, που τουλάχιστον βρήκε τη σωρό του γιου του" καταγράφει στη Liberation o 34χρονος Julien Mayard από το Πουκέ.

    Άλλοι αυτόπτες μάρτυρες επαινούν το ψυχικό θάρρος και το σθένος των ντόπιων, οι οποίοι προσπαθούν με όσες δυνάμεις τους έχουν απομείνει να συνέλθουν από την καταστροφή.

    "Στις τρεις μέρες, που περιμέναμε για να φύγουμε είδαμε πολλά παραδείγματα κατοίκων της Σρι Λάνκα, που είχαν χάσει συγγενείς και φίλους τους να προσπαθούν να συμπαρασταθούν σε εκείνους, που βρίσκονταν σε χειρότερη κατάσταση από τους ίδιους. Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, βοηθούσαν στον καθαρισμό των δρόμων και στην αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης και των άλλων ζημιών, που είχαν δημιουργηθεί. Αυτοί οι άνθρωποι θα έκαναν τα πάντα για να μας βοηθήσουν", γράφει στο BBC, η Βρετανίδα Alison Clarke.

    "Η γενναιοδωρία και η καλοσύνη των Ταϊλανδών ξεπερνά κάθε προσδοκία. Είναι εξαιρετικοί άνθρωποι και η παγκόσμια κοινότητα οφείλει να τους αναγνωρίσει την οργανωμένη και σωστή αντίδραση τους στην αντιμετώπιση της καταστροφή αυτής", υπογραμμίζει η Simon Dowell από το Τσέστερ της Βρετανίας.

    Ανείπωτος πόνος

    Την ίδια ώρα υπάρχουν εκατομμύρια άλλοι συνάνθρωποί τους, που δε μπορούν να συνέλθουν από το σοκ και ζουν βυθισμένοι στη θλίψη της τραγωδίας, που έζησαν.

    Τα ψυχολογικά τραύματα είναι πολύ βαθιά. Οι άνθρωποι στο Ταμίλ Ναντού της Ινδίας, που επλήγη περισσότερο στη χώρα έχουν χάσει όλα τους τα υπάρχοντα. Παραδομένοι στη συντριβή τους κάθονται έξω από τα κατεστραμμένα σπίτια τους κλαίγοντας και θρηνώντας. Τις εικόνες αυτές περιγράφει ο Lo Wing-lok, γιατρός από το Χονγκ Κονγκ, που βοηθά τους επιζώντες στην Ινδία.

    Στα ψαροχώρια η κατάσταση είναι χειρότερη από κάθε άλλη περιοχή. Οι ψαράδες δεν έχουν την ψυχική δύναμη να επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους. Όπως λένε και οι ίδιοι ακόμα κι αν τους έδιναν πίσω τις βάρκες τους, που χάθηκαν στον κοσμοχαλασμό θα φοβούνταν πολύ να ξαναβγούν στη θάλασσα να ψαρέψουν, τουλάχιστον προς το παρόν.

    Από ιατρικής απόψεως, οι ψυχίατροι επισημαίνουν, ότι τις περισσότερες φορές οι επιζώντες από ανάλογες καταστροφές διαταράσσονται ψυχολογικά και για μήνες ή και για χρόνια ζουν μέσα στη θλίψη.

    Πολλοί από αυτούς εμφανίζουν συμπτώματα μετατραυματικού στρες (PTSD), όπως, νευρικότητα, αϋπνία και υπερβολική ανησυχία. Επίσης, οι πάσχοντες επαναφέρουν στο νου τους τις οδυνηρές μνήμες και αποφεύγουν να έρχονται σε επαφή με οτιδήποτε τους θυμίζει την τραγωδία, που έζησαν. Σε περιπτώσεις, όπως αυτή για παράδειγμα κρατιούνται μακριά από τη θάλασσα, ενώ δεν θέλουν να μαθαίνουν νεότερα για το γεγονός.

    Το μετατραυματικό στρες σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να οδηγήσει στην κατάθλιψη είτε αμέσως είτε και μετά από χρόνια. Τότε, ο ασθενής χρειάζεται, οπωσδήποτε, τη βοήθεια ειδικών, καθώς παραμονεύει ο κίνδυνος της αυτοκτονίας.

    Video

    [03] Αθλητισμός

    Πρώτη προπόνηση για Oλυμπιακό

    3/1/2005 7:49:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 3/1/2005 8:07:45 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Την πρώτη τους προπόνηση για το 2005 πραγματοποίησαν την Δευτέρα οι παίκτες του Ολυμπιακού, μετά το τριήμερο ρεπό που είχαν πάρει για να γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά με τις οικογένειες τους. Άπαντες έδωσαν το παρών, μεταξύ αυτών και ο Ριβάλντο που επέστρεψε από την Βραζιλία. Ο "Ρίμπο" έκανε ελαφράς μορφής προπόνηση με τρέξιμο, όπως και οι Μάριτς, Ρέζιτς και Σούρερ. Άτυχος στάθηκε ο Γιάννης Ταραλίδης που αποχώρησε προς το τέλος της προπόνησης, λόγω κάκωσης στο αριστερό γόνατο. Ο νεαρός μέσος υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία της οποίας τα αποτελέσματα αναμένονται ώστε να φανεί και το μέγεθος του τραυματισμού. Κατά τα άλλα, ατομικό πρόγραμμα έκανε ο Φιλιππάκος ο οποίος αναμένεται να προπονηθεί κανονικά την Τρίτη (στις 12:00 η προπόνηση), ενώ τρεις ώρες αργότερα, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς θα παραχωρήσει στις εγκαταστάσεις του Ρέντη συνέντευξη Τύπου.

    Ουδέν νεότερο για μεταγραφές

    Σε ότι αφορά τις μεταγραφές, δεν υπήρξε κάτι νεότερο, αφού όλες οι κινήσεις αναμένονται να δρομολογηθούν μετά την επιστροφή του Σωκράτη Κόκκαλη από το εξωτερικό την Τρίτη.

    Τέλος, ο Ηρακλής Τσίκινης, του συνδέσμου Μεσσηνίας θα σφυρίξει τον εκτός έδρας αγώνα του Ολυμπιακού με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη για την 14η αγωνιστική της Α Εθνικής που θα γίνει την Κυριακή και θα αρχίσει στις 19:00. Βοηθοί του θα είναι οι κ.κ. Μποζατζίδης (Θεσσαλονίκης) και Τσορτανίδης (Αχαΐας) ενώ τέταρτος διαιτητής θα είναι ο κ. Καρατζάς (Εύβοιας).

    [04] Ιράκ

    Παρακλάδι της Αλ Κάιντα πίσω από την επίθεση κατά του Αλάουι

    3/1/2005 8:05:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Έργο της οργάνωσης Ανσάρ αλ-Σούνα, που θεωρείται παρακλάδι της Αλ Κάιντα, ήταν η επίθεση αυτοκτονίας με στόχο τον Ιρακινό πρωθυπουργό, Ιγιάντ Αλάουι, που σημειώθηκε τη Δευτέρα στη Βαγδάτη. Με ανακοίνωσή της στο διαδίκτυο, η ισλαμική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη λίγες ώρες μετά την επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην έδρα του κόμματος του Αλάουι, από την οποία σκοτώθηκαν τέσσερα άτομα και τραυματίστηκαν άλλα 25. Σε παρόμοιες επιθέσεις σε άλλες περιοχές της χώρας έχασαν συνολικά τη ζωή τους 12 άτομα και τραυματίστηκαν άλλα 18. Ένα δεύτερο παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη λίγες ώρες αργότερα στα δυτικά της Πράσινης Ζώνης, στο κέντρο της ιρακινής πρωτεύουσας, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχουν πληροφορίες για θύματα. Το σκηνικό βίας που επικρατεί δυσχεραίνει ιδιαίτερα τη διεξαγωγή εκλογών οι οποίες έχουν προγραμματιστεί για τις 30 Ιανουαρίου.

    Μεσολάβηση για να ψηφίσουν και οι Σουνίτες

    Στο μεταξύ, υπέρ της αναβολής των εκλογών τάχθηκε ο Ιρακινός υπουργός Άμυνας, Χάζιμ Αλ-Σάαλαν, εάν οι Σουνίτες Μουσουλμάνοι δεσμευτούν να συμμετάσχουν και πρόσθεσε ότι ζήτησε από την Αίγυπτο, όπου βρίσκεται, να μεσολαβήσει για να πείσει τους Σουνίτες να ψηφίσουν.

    Ο Αλ-Σάαλαν κατηγόρησε εκ νέου το Ιράν και τη Συρία για ανάμειξη στις υποθέσεις του Ιράκ και τόνισε ότι η Τεχεράνη θέλει τον έλεγχο του Ιράκ και "αυτός είναι ο βασικός της στόχος". Πρόσθεσε ότι η Βαγδάτη δεν έχει τα μέσα για να ελέγξει όλα τα σύνορά της με το Ιράν και εξέφρασε σκεπτικισμό για μία συνάντηση με την γειτονική χώρα την Πέμπτη στην Ιορδανία.

    Ερωτηθείς, αν οι ΗΠΑ θα αποδεχτούν μία αναβολή των εκλογών, ο Αλ-Σααλάν δήλωσε ότι είναι πεπεισμένος ότι η Ουάσινγκτον θα είναι ευτυχής για το ότι η εκλογική διαδικασία θα είναι συνολική με τη συμμετοχή όλων.

    "Θέλουμε να δώσουμε μια ακόμη ευκαιρία στους σουνίτες αδελφούς μας, ακόμη και αν αυτό θα πρέπει να προκαλέσει την αναβολή των εκλογών", τόνισε ο Ιρακινός Υπουργός.

    [05] Τεχνολογία

    Αυξήθηκαν οι ευχές με SMS λένε οι εταιρείες Ρεκόρ ευχών μέσω κινητών

    3/1/2005 8:32:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Ευχές μέσω SMS προτίμησαν και φέτος να ανταλλάξουν οι Έλληνες για τα Χριστούγεννα και το νέο έτος. Οι τρεις μεγαλύτερες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, Cosmote, Vodafone και Tim ανακοίνωσαν ότι τα μηνύματα για τις χριστουγεννιάτικες και πρωτοχρονιάτικες ευχές αυξήθηκαν σημαντικά σε σχέση με πέρσι. Σύμφωνα με στοιχεία της Vodafone ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς εστάλησαν 24.000.000 γραπτά μηνύματα SMS. Μόνο το πρώτο δίωρο του νέου έτους εστάλησαν 3,8 εκατομμύρια SMS, αυξημένα κατά 25% σε σχέση με πέρσι. Δυόμισι φορές περισσότερα από πέρσι ήταν και τα μηνύματα πολυμέσων MMS.

    Αύξηση και στα MMS

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της Cosmote ανήμερα των Χριστουγέννων εστάλησαν 8.000.00 μηνύματα SMS, ενώ την πρώτη μέρα του νέου έτους εστάλησαν 13.500.000 SMS.

    Μόνο την πρώτη ώρα του νέου έτους εστάλησαν 2.500.000 μηνύματα, ενώ την ημέρα των Χριστουγέννων και την Πρωτοχρονιά εστάλησαν περίπου 100.000 MMS, αριθμός τριπλάσιος σε σχέση με πέρυσι.

    Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία της TIM από την παραμονή των Χριστουγέννων ως χθες εστάλησαν 33.000.000 SMS ενώ την παραμονή και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς εστάλησαν 12.000.000 SMS.

    Το πρώτο δίωρο του νέου έτους εστάλησαν 2.900.000 μηνύματα, αριθμός αυξημένος κατά 150% σε σχέση με μια καθημερινή μέρα.

    [06] Αθλητισμός

    Αύριο αρχίζει ο ΠΑΟΚ

    3/1/2005 8:28:00 μμ

    Με δυο προπονήσεις, πρωί κι απόγευμα, ξαναμπαίνουν την Τρίτη οι παίκτες του ΠΑΟΚ στο γήπεδο μετά από τετραήμερη ξεκούραση λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος για την αργία της Πρωτοχρονιάς. Από το πρόγραμμα θα λείψουν οι Σαλπιγγίδης και Φουτσίνι, που έχουν μια μέρα περισσότερο άδεια, ενώ ο Ουντέζε αναμένεται από την Γερμανία, όπου πήγε για να περάσει την Πρωτοχρονιά. Αύριο ο γιατρός της ομάδας, Γιώργος Οικονομίδης, θα εξετάσει και τους Εγκωμίτη και Μαλαδένη, για να δει την κατάστασή τους και να αποφασίσει αν ο Φρίνγκερ μπορεί νε τους υπολογίζει για τον αγώνα της Κυριακής. Το πρόγραμμα προετοιμασίας θα συνεχιστεί και μεθαύριο με διπλή προπόνηση, προκειμένου οι παίκτες να επανέλθουν στην κανονική φυσική τους κατάσταση και το Σάββατο το μεσημέρι θα επιλεγούν οι 18 που θα συγκροτήσουν την αποστολή για τον αγώνα με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς.

    Κωστίκος: "Θέλουμε ανανέωση"

    Για τον αγώνα αυτόν, ο ΠΑΟΚ θα θέσει σε κυκλοφορία από την Τετάρτη 20.000 εισιτήρια, ενώ αύριο πριν το μεσημέρι θα γίνει μια συνάντηση με εκπροσώπους των δυο ομάδων της Θεσσαλονίκης και άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, για την λήψη μέτρων στο παιχνίδι της Κυριακής.

    Σήμερα το βράδυ εξάλλου ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Νίκος Παπαβραμίδης, θα μεταβεί στο Κάιρο για να συντομεύσει τις διαδικασίες για την έλευση των Μεγκαχέντ και Σικαμπάλα στην Ελλάδα. Ο πρώτος από τους δυο αναμένεται την Πέμπτη στην Θεσσαλονίκη και ενδεχομένως μεθαύριο να πάρει μέρος για τελευταία φορά σε αγώνα του αιγυπτιακού πρωταθλήματος με την Ζάμαλεκ.

    Εν τω μεταξύ την ανάγκη ανανέωσης του δυναμικού του ΠΑΟΚ με νέους σε ηλικία παίκτες, τόνισε με δηλώσεις του σε αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ Γιώργος Κωστίκος. "Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να ανανεωθεί. Και... ηλικιακά. Ο κόσμος θέλει να δει άξιους ποδοσφαιριστές για την ομάδα, με υψηλή ποιότητα. Έχουμε αποκτήσει τον Ζωγραφάκη, πήραμε τους δυο Αιγυπτίους. Ο ένας είναι αριστερός χαφ και ο άλλος στόπερ. Δεν πήγαμε σε μεγάλες ηλικίες. Χρειαζόμαστε έναν προωθημένο για να βοηθήσουμε την ομάδα, γιατί αυτή τη στιγμή πιστεύουμε ότι υπάρχει εκεί μια αδυναμία. Η δουλειά αρχίζει όταν θα κλείσει ο κύκλος των μεταγραφών του Ιανουαρίου".

    [07] Αθλητισμός

    Στον Ολυμπιακό ο Μέισον

    3/1/2005 8:38:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Σε "μήλον της έριδος" είχε εξελιχτεί ο Ρότζερ Μέισον ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Μπενετόν Τρεβίζο και τελικά οι "ερυθρόλευκοι" ήταν εκείνοι που κέρδισαν την μάχη από τους Ιταλούς και απέσπασαν την υπογραφή του Αμερικανού γκαρντ μέχρι το τέλος της περιόδου. Ο Μέισον έφτασε στην Ελλάδα σήμερα το πρωί και πέρασε τις ιατρικές εξετάσεις, ενώ στις πρώτες του δηλώσεις ως μέλος του Ολυμπιακού είπε, "Αισθάνομαι πολύ ωραία που είμαι εδώ. Έχω ακούσει τόσα πολλά για την ιστορία του Ολυμπιακού, αλλά ξέρω ότι φέτος η ομάδα δεν έχει ξεκινήσει τόσο καλά. Ακόμα όμως έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας για να αλλάξουμε τις ισορροπίες. Ήρθα για να φέρω το πνεύμα του νικητή στην ομάδα. Δεν είμαι ο... Σούπερμαν , ούτε μπορώ να αλλάξω τα πάντα μεμιάς".

    [08] Αθλητισμός

    Η Μίντλεσμπρο θέλει Καραγκούνη

    3/1/2005 8:44:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Πρόταση δανεισμού για τον Γιώργο Καραγκούνη έκανε η Μίντλεσμπρο, όπως αποκάλυψε σήμερα ο προπονητής του αγγλικού συλλόγου Στιβ ΜακΛάρεν. Τα πολλά προβλήματα τραυματισμού που αντιμετωπίζει ο τεχνικός της "Μπόρο" τον ανάγκασαν να κινηθεί για την απόκτηση του Καραγκούνη, αλλά οι διοικούντες την Ίντερ αρνήθηκαν να τον παραχωρήσουν, παρά μόνο με κανονική μεταγραφή. "Κάναμε πρόταση στην Ίντερ για τον παίκτη. Θέλαμε να τον φέρουμε στο Ρίβερσαϊντ ως δανεικό, αλλά η Ίντερ δεν συμφωνούσε και έτσι η ιστορία έλαβε γρήγορα τέλος" υπογράμμισε στην επίσημη ιστοσελίδα της Μίντλεσμπρο ο ΜακΛάρεν.

    [09] Οικονομία

    Αποφασίστηκαν σε σύσκεψη στο Υπ. Ανάπτυξης Μέτρα για το παραεμπόριο

    3/1/2005 8:15:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Ένταση των ελέγχων για το παραεμπόριο, καλύτερη συνεργασία μεταξύ των συναρμόδιων φορέων και συμπλήρωση της νομοθεσίας, όπου απαιτείται, αποφασίστηκαν σήμερα σε ευρεία σύσκεψη υπό τον υπουργό Ανάπτυξης Δημήτρη Σιούφα με συμμετοχή του υφυπουργού Οικονομικών Αδάμ Pεγκούζα, εκπροσώπων των παραγωγικών τάξεων και υπηρεσιακών παραγόντων. Αφορμή στάθηκε η αύξηση των λαθραίων εισαγωγών, που συχνά εγκυμονούν κινδύνους για τον καταναλωτή, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι από 1ης Ιανουαρίου καταργήθηκαν οι ποσοστώσεις στις εισαγωγές κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων από την Kίνα και άλλες χώρες χαμηλού κόστους.

    Θέσπιση κανόνων

    Στο πλαίσιο αυτό, οι θεσμικές αλλαγές που μελετώνται, όπως διευκρίνισε ο κ. Pεγκούζας, περιλαμβάνουν τη θέσπιση και εφαρμογή κανόνων ποιότητας, ασφάλειας, υγιεινής και προστασίας του περιβάλλοντος που προβλέπονται και από την Κοινοτική νομοθεσία. Σημειώνεται ότι ο κύριος όγκος των προϊόντων που τροφοδοτούν τα κυκλώματα του παραεμπορίου, προέρχεται από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κατά συνέπεια οι έλεγχοι που μπορούν να γίνουν στα προϊόντα αυτά, αφορούν κατά κύριο λόγο τα θέματα ποιότητας.

    H δεύτερη αλλαγή αφορά τα λαθραία προϊόντα που κατάσχονται, τα οποία, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, φυλάσσονται επί τρεις μήνες και στη συνέχεια εκποιούνται. O κ. Pεγκούζας ανέφερε ότι το χρονικό διάστημα φύλαξής τους είναι μεγάλο και η πρόταση που εξετάζεται είναι να μειωθεί στον ένα μήνα και πρόσθεσε ότι στη λήξη της προθεσμίας τα προϊόντα δεν θα δημοπρατούνται, αλλά θα καταστρέφονται.

    [10] Πολιτική

    Σε Οικονομία, Παιδεία, Υγεία Μεγάλες αλλαγές προαναγγέλλει ο πρωθυπουργός

    3/1/2005 9:20:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στους τομείς της Οικονομίας, της Παιδείας και της Υγείας, προανήγγειλε με δηλώσεις που έκανε προσερχόμενος στη δεξίωση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, ο Κώστας Καραμανλής. "Το 2005 είναι χρονιά των μεγάλων αλλαγών, των μεταρρυθμίσεων παντού: Στην Οικονομία, στο Κράτος, στην Παιδεία, την Υγεία. Σηκώνουμε τα βάρη του χθες, χωρίς να τα μετακυλύουμε στους πολίτες. Με το νοικοκύρεμα και την ανασύνταξη της Οικονομίας δημιουργούμε τις συνθήκες για δυναμική και σταθερή ανάπτυξη" τόνισε ο πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας ότι βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι μία οικονομία ανταγωνιστική που να δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας και η βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη.

    Συναντήσεις Καραμανλή με υπουργούς

    Η δεξίωση πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου, και πολλών εκπροσώπων της πολιτικής και επιχειρηματικής ζωής.

    Προσερχόμενος στη δεξίωση ο Γιώργος Αλογοσκούφης υπογράμμισε την ανάγκη να προχωρήσουν οι διαρθρωτικές αλλαγές.

    Το στοίχημα είπε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας είναι η εξωστρεφής οικονομική ανάπτυξη που θα βασιστεί στον ιδιωτικό τομέα .

    Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Βιομηχανικού και Εμπορικού Επιμελητηρίου Αθηνών Δρακούλης Φουντουκάκος ζήτησε επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών και των αποκρατικοποιήσεων.

    Από την Τρίτη, ο πρωθυπουργός θα αρχίσει σειρά επαφών και συνεργασιών με υπουργούς και υφυπουργούς προκειμένου να καθοριστούν οι προτεραιότητες ανά τομέα.

    Μεγάλη έμφαση θα δοθεί, στην άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας των πολιτών.

    Την Τρίτη ο Κ. Καραμανλής, θα συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, την Τετάρτη με τον υπουργό Οικονομίας και το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, καθώς και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών, την Παρασκευή με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και τη Δευτέρα με τον υπουργό και τους υφυπουργούς Ανάπτυξης.

    Την Τετάρτη το απόγευμα, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Κάρπαθο όπου την επομένη θα παραστεί στον αγιασμό των υδάτων.

    [11] Κοινωνία

    Μυστήριο η δολοφονία του ειδικού φρουρού

    3/1/2005 9:56:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ένα νέο στοιχείο προστέθηκε στην υπόθεση της δολοφονίας του ειδικού φρουρού του Βρετανού ακολούθου στην Αθήνα, τα ξημερώματα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς. Σε απόσταση τριών χιλιομέτρων από τον τόπο του εγκλήματος βρέθηκε ένα κλεμμένο αυτοκίνητο που εξετάζεται από τα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, για να διαπιστωθεί εάν χρησιμοποιήθηκε από τους δράστες της δολοφονίας του Χαράλαμπου Αμανατίδη. Η Ασφάλεια επικεντρώνει την προσοχή της στα πειστήρια και τις μαρτυρίες προκειμένου να ρίξει φως στη δολοφονία του ειδικού φρουρού, ενώ εξετάζει διάφορα σενάρια. Το κλεμμένο αυτοκίνητο βρέθηκε στη λεωφόρο Κηφισίας, στο ύψος του Αμαρουσίου, και είχε τις δικές του πινακίδες.

    Τα σενάρια που εξετάζει η Αστυνομία:

    Οι δράστες να είναι κοινοί κακοποιοί. Πιθανόν ήθελαν να αρπάξουν το αυτόματο του ειδικού φρουρού τον οποίο και σκότωσαν όταν αντέδρασε Η επίθεση να έγινε από άτομα που επιδιώκουν να συσπειρωθούν σε τρομοκρατικό πυρήνα. Ο στόχος φρουρούσε την οικία διαδόχου του Στίβεν Σόντερς, ενώ οι δράστες αφαίρεσαν το αυτόματο του Ειδικού Φρουρού, ίσως για να το χρησιμοποιήσουν ως όπλο-σφραγίδα Η επίθεση με 15 πυροβολισμούς δείχνει μεγάλο μένος για το θύμα και έχει στοιχεία εκδίκησης. Πιθανόν να μην είναι άσχετη από τις πρόσφατες καταγγελίες για ξυλοδαρμούς Αφγανών μεταναστών, από ειδικούς φρουρούς και αστυνομικούς του Τμήματος Αχαρνών Η δολοφονία έγινε μετά από απρόοπτο-τυχαίο επεισόδιο που είχε ο φρουρός με διερχόμενα άτομα, που ενδέχεται να ήταν ψυχικά διαταραγμένες προσωπικότητες Τέλος, η Αστυνομία έχει σχεδόν αποκλείσει την περίπτωση η δολοφονία να πρόκειται για ξεκαθάρισμα προσωπικών λογαριασμών.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Σε εξέλιξη οι έρευνες για τη δολοφονία Αμανατίδη

    Νέα στοιχεία για τη δολοφονία του ειδικού φρουρού

    Νεκρός ο φρουρός του Βρετανού ακολούθου

    [12] Αθλητισμός

    Πρόκριση θρίλερ για Χαλκηδόνα

    3/1/2005 10:16:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Αποφασισμένη να πάρει την πρόκριση εμφανίστηκε η Χαλκηδόνα από το ξεκίνημα της δεύτερης αναμέτρησης με την Κέρκυρα για το κύπελλο Ελλάδας και σε αυτό δεν την εμπόδισε ούτε το εις βάρος της 2-0 του πρώτου αγώνα. Μάλιστα πολύ νωρίς βρέθηκε και σε θέση να το ξεπεράσει αφού μόλις στο 2' ο Δήμος από κοντά έκανε το 1-0, εκμεταλλευόμενος την αδράνεια των αμυντικών της Κέρκυρας. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν την υπεροχή και αμέσως βρέθηκαν πολύ κοντά στο 2-0, όταν στο 4' ο Γελαδάρης έχασε τετ-α-τετ με τον Γκίτκο. Οι φιλοξενούμενοι πάντως δεν έμειναν αδρανείς καθώς αν και μοιραία διατήρησαν παθητικό ρόλο προσπάθησαν μέσω αντεπιθέσεων να απειλήσουν κάτι που το κατάφεραν, αλλά όχι στον βαθμό που ήθελαν. Ο Γκίμπρο σε μια από τις αντεπιθέσεις βρέθηκε μόνος απέναντι στον Εμπέντε αλλά εκείνος έδιωξε σε κόρνερ, ενώ το πρώτο μέρος βρήκε την Χαλκηδόνα ένα βήμα μακριά από τον αρχικό της στόχο που ήταν να ισοφαρίσει το αποτέλεσμα της πρώτης αναμέτρησης.

    "Χρυσή" αλλαγή

    Στην επανάληψη η Χαλκηδόνα αν και διατηρούσε τον έλεγχο του αγώνα δεν έδειχνε ικανή να κάμψει την αντίσταση της ομάδας του Νίκου Αναστόπουλου και τελικά εκείνος που το κατάφερε ήταν ο Αλ Τζάχερ που μπήκε στο 67' στην θέση του Παππά και στο 70' σημείωσε το 2-0 μετά από συνδυασμένη προσπάθεια του Γελαδάρη με τον Ζαχαρόπουλο. Με το 2-0 να μένει μέχρι το σφύριγμα της λήξης της κανονικής διάρκειας ο αγώνας πήγε στην παράταση, το πρώτο μέρος της οποίας πέρασε ανεκμετάλλευτο από την Χαλκηδόνα που εξακολουθούσε να πιέζει, αλλά προσπαθούσε να προσέξει και τα μετόπισθεν. Έτσι στο 117' σε μια σύγχυση στα καρέ της Κέρκυρας ο Δήμος που ήταν από τους κορυφαίους της Χαλκηδόνας, προσπάθησε να κάνει το 3-0, ο Γκίτκος έδιωξε προσωρινά και στην επαναφορά ο Κορακάκης από κοντά έγινε ήρωας στέλνοντας την ομάδα του στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδας.

    Διαιτητής: Κασναφέρης (Αργολίδας) Κίτρινες: Γκίμπρο, Ριμπέιρο, Αντερσον ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ: Εμπέντε, Δήμος, Σίμος, Σωτήρχος (108΄ Κόρμπος), Κορακάκης, Γελαδάρης, Κατεμής, Μασάδο, Αντερσον (91΄ Ντάγκας), Παππάς (67΄ Αλζάχερ), Ζαχαρόπουλος ΚΕΡΚΥΡΑ: Γκίτκος, Μπράγκα, Κόλτζος, Αμανατίδης, Σύρος, Γεωργίου, Μπουγκάνεμ (58΄ Αντωνίου), Γήττας (69΄ Ριμπέιρο), Νινιάδης, Γκαρόζης, Γκίμπρο (91΄ Βιντόγεβιτς)

    [13] Αθλητισμός

    Εύκολο απόγευμα για Λίβερπουλ

    3/1/2005 11:07:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Με δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης με την Νόριτς η Λίβερπουλ πέρασε ένα σχετικά εύκολο απόγευμα στο Νόριτς, με την τοπική ομάδα να καταφέρνει να πετύχει το γκολ της τιμής φύο λεπτά πριν το 90'. Οι φιλοξενούμενοι ήταν πολύ καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος της διάρκειας του αγώνα και παρά το ότι έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο στο 0-0, στην επανάληψη ήταν πιο κεφάτοι και ο Γκαρσία στο 58' άνοιξε το σκορ. Το 2-0 ήρθε στο 64' με τον Ρίισε και από εκεί και πέρα έπεσε ο ρυθμός με την Νόριτς τελικά να μειώνει στο 88' με τον Τζάρβις. Στα υπόλοιπα ματς της σημερινής ημέρας η Μπλάκμπερν πήρε την νίκη από την Τσάρλτον με ένα γκολ του Έμερτον στο 41', ενώ η Κρίσταλ Πάλας έχοντας σε εξαιρετική ημέρα τον Βασίλη Λάκη, επικράτησε της Άστον Βίλα με 2-0 με δύο γκολ του Τζόνσον στο 33' και στο 66' με πέναλτι. Αυτή την ώρα αγωνίζεται η Γουέστ Μπρομγουιτς με την Νιούκαστλ.

    Τα αποτελέσματα Νόριτς-Λίβερπουλ 1-2 (88' Τζάρβις-58' Γκαρσία, 64' Ρίισε) Μπλάκμπερν-Τσάρλτον 1-0 (41΄ Εμερτον) Κρίσταλ Πάλας-Άστον Βίλα 2-0 (33΄, 66΄ πεν. Τζόνσον)


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 3 January 2005 - 21:53:19 UTC