Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-12-26

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Και πάλι στις κάλπες οι Ουκρανοί
  • [02] Ο "Σακ" άλωσε το Λος Άντζελες
  • [03] Έκι Γκονζάλες : "Τα πάντα στο χέρι μας"
  • [04] Επιστροφή στους πάγκους για Γκιουνές
  • [05] Επιστροφή με κακοκαιρία
  • [06] Ο Στίβος θρηνεί
  • [07] Στη δημοσιότητα το βίντεο του τρόμου
  • [08] Ακάθεκτη η Τσέλσι
  • [09] Με τρεις απουσίες η Χαλκηδόνα

    [01] Κόσμος

    Και πάλι στις κάλπες οι Ουκρανοί

    26/12/2004 1:44:00 μμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Από το πρωί της Κυριακής στις 08:00 (ώρα Ελλάδος) άρχισε η επανάληψη του δεύτερου και κρισιμότατου γύρου των προεδρικών εκλογών στην Ουκρανία. Τη νίκη διεκδικούν ο φιλορώσος πρωθυπουργός, Βίκτορ Γιανούκοβιτς, και ο φιλοδυτικός αρχηγός της αντιπολίτευσης, Βίκτορ Γιουστσένκο. Περίπου 37.000.000 πολίτες είναι οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι που καλούνται στις κάλπες για να εκλέξουν τον διάδοχο του Λεονίντ Κούτσμα στην ιστορική αυτή ψηφοφορία, που αποφασίστηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο μετά την ακύρωση των εκλογών της 21ης Νοεμβρίου. Το Σάββατο, το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας έκρινε αντισυνταγματικές ορισμένες από τις μεταρρυθμίσεις του εκλογικού νόμου, που είχαν εγκριθεί πρόσφατα σε μια προσπάθεια να αποτραπεί η καλπονοθεία. Τα πρώτα exit polls θα γίνουν γνωστά μετά από το κλείσιμο των 33.000 εκλογικών τμημάτων, στις 20:00 το βράδυ (ώρα Ελλάδος), ενώ τα πρώτα μερικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν μετά τα μεσάνυχτα.

    "Δίκαιες και ελεύθερες εκλογές"

    Το Δικαστήριο έκρινε αντισυνταγματική, ρύθμιση που περιορίζει τη δυνατότητα ψηφοφορίας στο σπίτι για τους ηλικιωμένους και ανάπηρους και διέταξε την άμεση κατάργησή της.

    Οι οπαδοί του ηγέτη της αντιπολίτευσης, είχαν υποστηρίξει ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση ήταν ένας από τους τρόπους με τους οποίους είχε νοθευτεί το αποτέλεσμα των εκλογών του Νοεμβρίου.

    Από την άλλη πλευρά, οι οπαδοί του πρωθυπουργού είχαν χαρακτηρίσει τους περιορισμούς που επέβαλαν οι μεταρρυθμίσεις ως παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους.

    Στο μεταξύ, στα δύο φαίνεται πως είναι μοιρασμένη η χώρα. Η δυτική Ουκρανία ψηφίζει Γιουστσένκο, ενώ η ανατολική βιομηχανική ψηφίζει Γιανούκοβιτς.

    Οι οπαδοί του Γιουστσένκο, πάντως, κρατώντας κεριά στα χέρια προσευχήθηκαν χθες στους δρόμους για δίκαιες και ελεύθερες εκλογές.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ψηφίζει ξανά η Ουκρανία

    [02] Αθλητισμός

    Ο "Σακ" άλωσε το Λος Άντζελες

    26/12/2004 3:13:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Τα ντέρμπι ήταν δύο στο Λος Άντζελες. Το ένα ήταν το παιχνίδι των Λέικερς με το Μαϊάμι και το άλλο η "σύγκρουση" των Κόμπι Μπράιαντ και Σακίλ Ο Νιλ που επέστρεψε στο Λ.Α, ως αντίπαλος. Στην κόντρα των δύο παικτών, νικητής βγήκε ο άσος των Λέικερς, πετυχαίνοντας 42 πόντους μετά από εξαιρετική εμφάνιση, ενώ ο "Σακ" πέτυχε 24 πόντους και πήρε 11 ριμπάουντ. Ως προς το ροζ φύλλο αγώνα, ο γιγαντόσωμος σέντερ ήταν αυτός που γέλασε τελευταίος καθώς στην παράταση οι Χιτ επικράτησαν με 104-102. Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας οι Ντιτρόιτ πέρασαν αλώβητοι από την Ιντιάνα νικώντας τους Πέισερς με 93-98.

    [03] Αθλητισμός

    Έκι Γκονζάλες : "Τα πάντα στο χέρι μας"

    26/12/2004 3:39:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 26/12/2004 5:05:26 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Ο "μάγος" του Παναθηναϊκού, Εζεκιήλ Γκονζάλες, μίλησε για την φετινή πορεία του ΠΑΟ και τους στόχους που ο ίδιος αλλά και όλη η "πράσινη" ομάδα έχει. Ο "Έκι" που αποτελεί ένα από τα αγαπημένα παιδιά της πράσινης εξέδρας, θέλει να επαναληφθεί ο περυσινός θρίαμβος με την κατάκτηση του νταμπλ, ενώ θέλει και την πολύ καλή πορεία στην Ευρώπη και το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ που θα αγωνιστεί στη συνέχεια της σεζόν ο Πρωταθλητής. Μάλιστα όπως είπε τα πάντα "εξαρτώνται από εμάς".

    Νίκη με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ

    Το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός βρίσκεται πίσω από τον Ολυμπιακό στην βαθμολογία, δεν ενόχλεί και δεν τρομάζει τον Αργεντινό άσο που θεωρεί ότι είναι στο χέρι της ομάδας του "τριφυλλιού" να φτάσει στους εγχώριους αλλά και σε Ευρωπαϊκούς τίτλους. «Πέρυσι ήμασταν εμείς που πανηγυρίσαμε το πρωτάθλημα και κάτι τέτοιο θέλουμε όλοι να συμβεί και φέτος. Θα ήταν ό,τι καλύτερο για μας και θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να το καταφέρουμε. Φυσικά και μπορούμε να το κερδίσουμε και πάλι. Από εμάς εξαρτάται», είπε ο Γκονζάλες και πρόσθεσε: «Από εδώ και πέρα δεν πρέπει να αφήνουμε ξανά τις ευκαιρίες που μας δίνονται. Δεν ήμασταν καλοί τις τελευταίες εβδομάδες και χάσαμε πολύτιμο έδαφος. Την Κυριακή στη Χαλκηδόνα είχαμε μεγάλη ευκαιρία να βρεθούμε κοντά στον Ολυμπιακό και είναι θετικό που τα καταφέραμε. Το ζητούμενο από δω και στο εξής είναι η ομάδα να συνεχίζει να νικάει».

    Ο μέσος των νταμλούχων στάθηκε και στα δύο ντέρμπι που ακολουθούν για τους "πράσινους" με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ κατά σειρά. Όπως τόνισε είναι δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια αν και η ομάδα πρέπει να καταφέρει να τα κερδίσει και στα δύο.«Η ομάδα δείχνει ότι έχει βρει τον ρυθμό της και αυτό είναι κάτι πολύ θετικό για την τελική εξέλιξη των πραγμάτων. Αυτό που πρέπει να κάνουμε στην παρούσα φάση είναι να νικήσουμε τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ. Νομίζω ότι αν γίνει κάτι τέτοιο θα είναι πραγματικά κάτι πολύ σημαντικό για την κατάκτηση του πρωταθλήματος». Πάντως, ο Γκονζάλες δεν παραλείπει το γεγονός ότι τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα για τον Παναθηναϊκό και αυτό φάνηκε και με την Χαλκηδόνα: «Ξέρουμε ότι στη συνέχεια τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα και αυτό φάνηκε και από το ματς με την Χαλκηδόνα, όπου έπαιξε καλά και μας δυσκόλεψε πολύ. Το γήπεδο ήταν σε άσχημη κατάσταση και καταβάλαμε μεγάλη προσπάθεια για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Ο Μάριο (σ.σ. εννοεί τον Γκαλίνοβιτς) έκανε εξαιρετική εμφάνιση. Στο ημίχρονο αλλάξαμε τον του παιχνιδιού, μας εξήγησε ο προπονητής πώς να παίξουμε και σταθήκαμε καλύτερα στο δεύτερο μέρος».

    Ψηλά στην Ευρώπη

    Κλείνοντας τις δηλώσεις του ο "Έκι" μίλησε και για την Ευρώπη. Πάρα το γεγονός ότι ο ΠΑΟ αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Αργεντινός θεωρεί μεγάλη πρόκληση το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ και θέλει να πάει η ομάδα όσο πιο ψηλά γίνεται. Όσο για την Σεβίλλη: «Είναι μια πολύ δύσκολη ομάδα, αλλά έχουμε αρκετές ελπίδες. Αυτή την εποχή βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και φαίνεται από τα αποτελέσματα της και εκτός και εντός έδρας.

    Κέρδισε μάλιστα μέσα στο «Μπερναμπέου», κάτι που φανερώνει ότι είναι πολύ ισχυρή. Εμείς πάντως πρέπει να σκεφτόμαστε θετικά. Δεν είμαστε το φαβορί, όμως οι πιθανότητες είναι 50-50. Οι ισπανικές ομάδες είναι πολύ δυνατές και έχουν πολύ καλή πορεία τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη, αλλά εμείς ασφαλώς και μπορούμε να περάσουμε. Γιατί όχι;», λέει ο «Έκι» και συμπληρώνει: «Φυσικά και μπορούμε να προχωρήσουμε ακόμα περισσότερο στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Αυτή είναι ελπίδα όλων μας. Η ομάδα είναι πολύ καλά και αυτό είναι πολύ σημαντικό για μας. Κάναμε πολύ καλό Τσάμπιονς Λιγκ και ότι αποκλειστήκαμε δεν λέει τίποτα. Άλλωστε η πρόκριση παίχτηκε στις λεπτομέρειες και εκεί την χάσαμε. Αυτό είναι όλο. Δεν είναι κακό να λες ότι μπορείς να πας ψηλά στο ΟΥΕΦΑ. Είναι μια μεγάλη πρόκληση».

    [04] Αθλητισμός

    Επιστροφή στους πάγκους για Γκιουνές

    26/12/2004 4:00:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Τον Σενιόρ Γκιουνές ανακοίνωσε ως το νέο της προπονητή η Τράμζονσπόρ. Ο πρώην Ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Τουρκίας, συμφώνησε σε όλα με τους διοικούντες της ομάδας και θα αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Ζίγια Ντογκάν στην τεχνική της ηγεσία. Το συμβόλαιο που υπέγραψε είναι τριετές και αύριο αναμένεται να παρουσιαστεί και επίσημα από τον Τουρκικό σύλλογο.

    Αλλαγή γνώμης

    Όπως δήλωσε ο Γκιουνές, δεν ήθελε στην αρχή να εργαστεί στην Τουρκία όμως η πίεση του Τύπου και κυρίως των φιλάθλων τον έκαναν να αλλάξει γνώμη». Το τουρκικό πρωτάθλημα βρίσκεται στα μισά της περιόδου και η Τραμπζονσπόρ είναι τρίτη στην βαθμολογία, έξι βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Φενερμπαχτσέ, ενώ αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Γκιουνές διετέλεσε παίκτης της ομάδας από το 1972 μέχρι το 1987. Ως προπονητής εργάσθηκε στην Τραμπζονσπόρ την περίοδο 1987-88 και το διάστημα 1992-1996, οδηγώντας την στην κατάκτηση του κυπέλλου Τουρκίας (1994-95).

    [05] Κοινωνία

    Προσοχή στους οδηγούς συνιστά η Τροχαία Επιστροφή με κακοκαιρία

    26/12/2004 5:10:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Μπορεί η καλοκαιρία να ήταν σύμμαχος των εκδρομέων στη φετινή χριστουγεννιάτικη έξοδο, ωστόσο φαίνεται πως η κακοκαιρία θα τους συνοδέψει στην επιστροφή τους στα αστικά κέντρα. Μετά την ηλιόλουστη χθεσινή μέρα των Χριστουγέννων ο καιρός σήμερα άλλαξε με τις τοπικές βροχές, τις νεφώσεις και τους θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη να αποτελούν τα κύρια χαρακτηριστικά του. Η Τροχαία συνιστά προσοχή στους οδηγούς και συνεχίζει τους εντατικούς ελέγχους σε όλο το εθνικό οδικό δίκτυο. Ιδιαίτερα στους νομούς Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Κεφαλονιάς, Ζακύνθου και Λευκάδας, με εντολή του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Πάτρας, θα κατάσχονται τα αυτοκίνητά όσων οδηγούν με ταχύτητα πάνω από 140 χιλιόμετρα, ή υπό την επήρεια οινοπνεύματος που ξεπερνά το 1,1%.

    [06] Αθλητισμός

    Ο Στίβος θρηνεί

    26/12/2004 5:37:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Την απώλεια του Παύλου Ατματσίδη, θρηνεί ο Ελληνικός Στίβος. Ο νέος και ταλαντούχος αθλητής της Σφαιροβολίας έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα το οποίο σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής και ενώ κατευθυνόταν με αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε φιλικό του πρόσωπο από την Αλεξάνδρεια στη Βέροια. Η κηδεία του 24χρονου αθλητή (είχε γεννηθεί το 1980) του Ομίλου Πρωταθλητών Θεσσαλονίκης θα γίνει αύριο στο Καμποχώρη Ημαθίας (Δήμος Αλεξανδρείας). Ο Ατματσίδης είχε ατομικό ρεκόρ 18.82μ από τις 14 Μαϊου 2003 στο μίτινγκ «Αλεξάνδρεια» της Εδεσσας που είναι και η 10η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στη χώρα μας. Ο πρόεδρος Βασίλης Σεβαστής και το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ εξέφρασαν με ανακοίνωση τη θλίψη για τον άδικο χαμό του αθλητή και τα βαθιά συλλυπητήρια στους οικείους του.

    [07] Ιράκ

    Από την αιματηρή επίθεση στη Μοσούλη Στη δημοσιότητα το βίντεο του τρόμου

    26/12/2004 5:40:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Βιντεοταινία με το χρονικό της πολύνεκρης επίθεσης αυτοκτονίας στην αμερικανική στρατιωτική βάση της Μοσούλης παρουσιάστηκε την Κυριακή στην ιστοσελίδα της ιρακινής οργάνωσης Στρατός του Ανσάρ αλ Σούνα. Στο βίντεο εμφανίζεται ο καμικάζι Αμπού Ομάρ αλ Μουσέλι, που προκάλεσε το μακελειό να προετοιμάζει την επίθεση μελετώντας ένα χάρτη της βάσης και οι εναγκαλισμοί με άλλα μέλη της επίθεσης πριν από την αναχώρησή του για την εκπλήρωση της αποστολής του. Παράλληλα καρέ καρέ καταγράφεται και η τραγική έκρηξη στην τραπεζαρία της βάσης, που σκόρπισε το θάνατο 22 ανθρώπων.

    [08] Αθλητισμός

    Ακάθεκτη η Τσέλσι

    26/12/2004 7:30:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 26/12/2004 7:34:44 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Στην κορυφή της Πρέμιερ Σιπ παρέμεινε η Τσέλσι, μετά την εντός έδρας νίκη της επί της Άστον Βίλα με 1-0. Σκόρερ των νικητών ο Ντάμιεν Νταφ. Έτσι διατήρησε και την διαφορά των 5 πόντων από τη δεύτερη Άρσεναλ η οποία χωρίς προβλήματα πέτυχε εύκολη εντός έδρας νίκη επί της Φούλαμ. Τα γκολ των κανονιέρηδων πετυχαν οι Τιερί Ανρί και Ρομπέρ Πιρές. Στην τρίτη θέση της βαθμολογίας παρέμεινε και η Έβερτον. Οι "εφοπλιστές" επικράτησαν δύσκολα έντος έδρας της Μάντσεστερ Σίτι με 2-1 και πλησίασαν στον ένα βαθμό την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ.

    Τα αποτελέσματα

    Σαουθάμπτον-Τσάρλτον 0-0

    Αρσεναλ-Φούλαμ 2-0

    12΄ Ανρί, 71΄ Πιρές)

    Τσέλσι-Αστον Βίλα 1-0

    30΄ Νταφ)

    Κρίσταλ Πάλας-Πόρτσμουθ 0-1

    69΄ Πράιμους)

    Μπλάκμπερν-Νιούκαστλ 2-2

    26΄ Ντίκοφ, 54΄ Τοντ - 6΄ Ντάιερ, 34΄ Ρομπέρ)

    Εβερτον-Μάντσεστερ Σίτι 2-1

    22΄ Καχίλ, 63΄ Μπεντ - 42΄ Φάουλερ)

    Μάντσεστερ Γ.-Μπόλτον 2-0

    (10΄ Γκιγκς, 89΄ Σκόουλς)

    Νόριτς-Τότεναμ 0-2

    (73΄ Κιν, 77΄ Μπράουν)

    Μπέρμιγχαμ-Μίντλεσμπρο 2-0

    (10΄ Μόρισον, 45΄ Χέσκι)

    Γουέστ Μπρομ-Λίβερπουλ έναρξη 20:00

    Βαθμολογία (σε 19αγ)

    Τσέλσι 46

    Αρσεναλ 41

    Εβερτον 40

    Μάντσεστερ Γ. 37

    Μίντλεσμπρο 32

    Λίβερπουλ 28 -18αγ

    Τότεναμ 28

    Τσάρλτον 28

    Πόρτσμουθ 26

    Αστον Βίλα 25

    [09] Αθλητισμός

    Με τρεις απουσίες η Χαλκηδόνα

    26/12/2004 7:08:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Στο γήπεδο και τις προπονήσεις επέστρεψαν οι παίκτες της Χαλκηδόνας μετά το ρεπό των Χριστουγέννων. Η ομάδα της Νικαίας ξεκίνησε την προετοιμασία για τον τελευταίο αγώνα της φετινής χρονιάς με αντίπαλο την Καλαμαριά την Τετάρτη για το Πρωτάθλημα της Α Εθνικής. Στην προπόνηση δεν έλαβαν μέρος οι Αποστόλης Κουτσοκώστας, ο οποίος συνέχισε την αποθεραπεία του και Φαμπιάν Παβέλα, ο οποίος δεν επέστρεψε από την πατρίδα του, την Πολωνία. Παράλληλα, ατομικό πρόγραμμα έκανε ο Χρήστος Ηλιόπουλος. Και οι τρεις παίκτες πάντως δεν θα χρησιμοποιηθούν στον αγώνα με τους Πόντιους, καθώς δεν κρίθηκαν έτοιμοι.

    Νέος χορηγός

    Εν τω μεταξύ, η εταιρεία ΟΠΑΠ Α.Ε. είναι η νέα χορηγός της Χαλκηδόνας για τη φετινή σεζόν.

    "Μετά από συμφωνία που επετεύχθη η ΟΠΑΠ Α.Ε. θα διαφημίζει ένα παιχνίδι της στο πίσω μέρος της φανέλας της ομάδας, καθώς και σε όλα τα έντυπα της ΠΑΕ. Η διοίκηση της ΠΑΕ Χαλκηδών Νήαρ Ηστ και προσωπικά ο πρόεδρος της ομάδας Γιώργος Σπανός θα ήθελε να ευχαριστήσει ιδιαιτέρως τον πρόεδρο της ΟΠΑΠ Α.Ε. κ. Φιλιππίδη, τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Κωστάκο και την κυρία Πανούση για την άψογη συνεργασία", αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 26 December 2004 - 17:52:34 UTC