Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-12-15

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Καλόγεροι με πέντε Νταν
  • [02] Ταινία για την εξέλιξη της Αθήνας του 20ού αιώνα Πώς "μεγάλωσε" η
  • [03] Αναβλήθηκε το ταξίδι Καραμανλή στις Βρυξέλλες Εύχονται αίσιο τέλος
  • [04] Είσοδος χωρίς διόδια στην Αττική Οδό Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
  • [05] Τηλεοπτικά βραβεια "TV Έθνος"
  • [06] Πυρά ΣΕΣΜΕ κατά ΣΕΒΤ Ευθύνες στις Βιομηχανίες Τροφίμων για την ακρίβεια
  • [07] ΝΕΤ 105,8 Για κακούργημα οι υπεύθυνοι της τραγωδίας των Τεμπών
  • [08] Κοντά στην κορυφή μέσω Σόφιας
  • [09] Μια γυναίκα, πολλοί... άντρες
  • [10] Άνετη επικράτηση
  • [11] Χέρι-χέρι Πανιώνιος και Εθνικός
  • [12] Παράταση αγωνίας στο θρίλερ ομηρείας Παγωμένη ηρεμία
  • [13] Ενισχύεται η ΜΕΝΤ
  • [14] Τιμωρία εν ισχύ για ΠΑΟΚ
  • [15] Παραιτήθηκε Βρετανός υπουργός

    [01] Παράξενα

    Καλόγεροι με πέντε Νταν

    15/12/2004 4:42:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    "Βαριά η καλογερική" λέει ο θυμόσοφος λαός, αλλά μάλλον δεν αναφέρεται στη χείρα των μοναχών από την Κροατία, που αποδείχθηκε πολύ βαριά για έναν κλέφτη. Ο 35χρονος άνδρας προσποιήθηκε το ζητιάνο και ζήτησε κατάλυμα για να διανυκτερεύσει σε μοναστήρι του Ζάγκρεμπ. Οι κατ εικόνα και ομοίωση φιλάνθρωποι και πολυέσπλαχνοι μοναχοί, προσέφεραν στον αγαπητό εν Χριστώ αδερφό τους τα απαραίτητα και έπεσαν για ύπνο. Όμως, ο "ζητιάνος" σηκώθηκε και παραβίασε ένα γραφείο, κλέβοντας περίπου 3.000 ευρώ, που προέρχονταν από δωρεές πιστών. Περήφανος για τη λεία του επιχείρησε να φύγει από το μοναστήρι, ωστόσο, ο Θεός, που αγαπά και τον κλέφτη και τον νοικοκύρη, τον "έριξε" πάνω σε δύο μοναχούς, που μάλλον έκαναν αγρυπνία. Για κακή του τύχη, ο 40χρονος, Πέτζο Ορκίτς και ο 51χρονος, Ιβάν Πατζτάκ, εκτός από το να πλέκουν κομποσκοίνια, ήξεραν και πολεμικές τέχνες! Έτσι, δεν άργησαν να "τσουβαλιάσουν" τον κλέφτη, που θέλησε να ανταμείψει την καλοσύνη τους με το χειρότερο τρόπο και να τον παραδώσουν στην αστυνομία.

    Τελικά, το ξύλο βγήκε από το μοναστήρι!

    [02] Πολιτισμός

    Ταινία για την εξέλιξη της Αθήνας του 20ού αιώνα Πώς "μεγάλωσε" η Αθήνα!

    15/12/2004 6:54:00 μμ

    Συντάκτης: Γιωταμίνα Αλεξάνδρου

    Μια άλλη παλιά, ελληνική ταινία θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει το ντοκιμαντέρ, που δημιούργησε το Μουσείο Μπενάκη, με χορηγό την ΕΡΤ, για την αρχιτεκτονική και την κοινωνία της Αθήνας από το 1924 μέχρι σήμερα. Τέσσερις ηθοποιοί του ελληνικού κινηματογράφου, ο καθένας ταυτισμένος στη συλλογική συνείδηση με συγκεκριμένους ρόλους από διαφορετικά είδη και εποχές, αφηγούνται την ιστορία της πρωτεύουσας.

    Η Αθήνα του 20ου αιώνα

    Ο Νίκος Ξανθόπουλος αφηγείται τις εικόνες, που αφορούν τη λαϊκή πρωτεύουσα του παλαιού, ελληνικού κινηματογράφου. Η Ξένια Καλογεροπούλου ξεναγεί τους θεατές στην "επίσημη" Αθήνα του κέντρου, τις μεσοαστικές και τις μεγαλοαστικές περιοχές του παλιού, ελληνικού κινηματογράφου. Ο Νίκος Καλογερόπουλος "οδηγεί" το κοινό στις "ροκ" αθηναϊκές δεκαετίες του 70 και του 80, ενώ η Μυρτώ Αλικάκη εκπροσωπεί τη γενιά των χαρακτήρων της αθηναϊκής κοινωνίας του 90 και σχολιάζει την ιστορία, προετοιμάζοντας το μελλοντικό χώρο της πόλης.

    Με τη χρήση των οπτικών εφέ αναμιγνύονται πλάνα από τις ταινίες των προαναφερόμενων πρωταγωνιστών με νέα, πρωτότυπα γυρισμένα, πλάνα του ντοκυμαντέρ και ο χρόνος γυρίζει πίσω: "3,2,1 πάμε"

    Το ντοκιμαντέρ χωρίζεται σε πέντε ενότητες, τρεις από τις οποίες αναφέρονται στα μεγάλα κεφάλαια της Αθήνας. Μετά την εισαγωγή για την ταυτότητα της πόλης, παρουσιάζεται η "παιδική ηλικία" της πρωτεύουσας, από το 1944 μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 50. Ακολουθεί η "εκρηκτική εφηβεία" της, από το 1955 και την έναρξη του μεγάλου κύματος της μετανάστευσης μέχρι τις αρχές του 1970.

    Το "άλμπουμ" της ζωής της Αθήνας κλείνει με την "ενηλικίωσή" της από τις αρχές του 1970 και τις νεόδμητες πολυκατοικίες μέχρι τα μέσα του 1990 για να καταλήξει στη "μεταπόλη" και τη μεταμοντέρνα κατάστασή της μέχρι το 2004. Στόχος των δημιουργών του ντοκιμαντέρ είναι να καταγραφεί και να διασωθεί σε ενιαίο έργο ένα ενδεικτικό μέρος από το σχετικό υλικό των ελληνικών κινηματογραφικών ταινιών, ώστε να καταδειχθεί η μεταβολή του αθηναϊκού αστικού τοπίου από την πρώτη, κινηματογραφική απεικόνιση της Αθήνας το 1924 μέχρι σήμερα.

    Μάλιστα, το αρχειακό υλικό των ταινιών, που χρησιμοποιείται στην ταινία, είναι τόσο πλούσιο, ώστε αποτελεί πηγή μελέτης της ελληνικής αρχιτεκτονικής σε συνδυασμό με την εξέλιξη της ελληνικής κοινωνίας τον 20ό αιώνα. Μέχρι τώρα, το συγκεκριμένο πεδίο παραμένει στο μεγαλύτερο μέρος του σχεδόν ανεκμετάλλευτο από τους μελετητές.

    Συντελεστές

    Αφηγητές: Μυρτώ Αλικάκη, Νίκος Καλογερόπουλος, Ξένια Καλογεροπούλου, Νίκος Ξανθόπουλος Σενάριο: Γιάννης Σκοπετέας-Δημήτρης Φιλιππίδης Σκηνοθεσία: Γιάννης Σκοπετέας Διεύθυνση Φωτογραφίας: Μάριος Φραντζελάς Μουσική: Δάφνη Ζαφειροπούλου Μοντάζ-ειδικά εφέ: Studio Pixel-Κοσμάς Φιλιούσης Έρευνα αρχείου: Έρικα Κούκουνα Οργάνωση παραγωγής: Δημήτρης Δαμάσκος Εκτέλεση παραγωγής: Studio Pixel-Κώστας Φιλιούσης Παραγωγή: Μουσείο Μπενάκη Χορηγοί επικοινωνίας: ΕΡΤ και Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

    Οι προβολές της ταινίας έχουν προγραμματιστεί για την Παρασκευή 17, Σάββατο 18 και Κυριακή 19 Δεκεμβρίου, στις 20.30, στο νέο κτίριο του Μουσείου Μπενάκη (Πειραιώς 138). Το ντοκυμαντέρ κυκλοφορεί και σε DVD και αρχικά διατίθεται στα πωλητήρια του Μουσείου Μπενάκη.

    [03] Κοινωνία

    Αναβλήθηκε το ταξίδι Καραμανλή στις Βρυξέλλες Εύχονται αίσιο τέλος

    15/12/2004 7:38:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 15/12/2004 7:46:51 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Αγωνία για την πειρατεία στο λεωφορείο του ΚΤΕΛ εκφράζει σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος. Ο πρωθυπουργός ανέβαλε για την Πέμπτη το ταξίδι του στις Βρυξέλλες και ενημερώνεται συνεχώς από την ηγεσία του υπ. Δημόσιας Τάξης, για τις εξελίξεις. Από την πρώτη στιγμή έχει δώσει σαφείς εντολές στον υπουργό Δημόσιας Τάξεως για προσεκτική αντιμετώπιση της κατάστασης, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η ζωή των επιβατών. Τη συμπαράσταση τους στους ομήρους και τις οικογένειες τους, εκφράζουν όλα τα πολιτικά κόμματα. "Παρακολουθούμε τα τεκταινόμενα- και έχουμε κι εμείς την αγωνία που έχουν οι οικογένειες των ομήρων. Ευχόμαστε να πάνε όλα καλά" τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος ενημερώνεται συνεχώς για τις εξελίξεις μέσω του Γραμματέα της Κ. Ε του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοϊδη. Την ίδια ώρα, να προσευχηθούν για την απελευθέρωση των ομήρων κάλεσε τους πιστούς στο κήρυγμα του κατά τη σημερινή γιορτή του Αγίου Ελευθερίου, ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος.

    Αγωνία και στον πολιτικό κόσμο

    "Ο μοναδικός στόχος πρέπει να είναι η διάσωση των ανθρώπων του μόχθου που, αντί να φτάσουν στην πρωινή δουλειά τους, βρίσκονται μέσα σε ένα φοβερό εφιάλτη", υπογράμμισε στον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Γιώργο Βουλγαράκη, ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέκος Αλαβάνος.

    Να έχει αίσιο τέλος η περιπέτεια των ομήρων ευχήθηκε η δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη.

    Το γεγονός έριξε βαριά τη σκιά του στο κοινοβούλιο.

    Την συμπαράσταση τους στους συγγενείς των θυμάτων εξέφρασαν στη Βουλή ο Υπουργός Απασχόλησης Πάνος Παναγιωτόπουλος και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαππας.

    Την ίδια ώρα, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους ομήρους της πειρατείας του λεωφορείου και τις οικογένειες τους αναβλήθηκε το συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ στο Πεδίον του Αρεως, που είχε προγραμματιστεί για σήμερα το απόγευμα.

    Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο Τύπου της συνομοσπονδίας τονίζεται ότι:

    "Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι ακρίβεια και ανεργία είναι στην κορυφή των προβλημάτων των Ελλήνων πολιτών και απαιτούνται δραστικά μέτρα για την αντιμετώπισή τους, όμως το τραγικό γεγονός της ομηρίας του λεωφορείου με τους συμπολίτες μας δεν επιτρέπει την πραγματοποίηση του"

    " Τα μάτια και η ψυχή μας" τονίζεται στην ανακοίνωση, είναι στραμμένα στο γεγονός και ευχόμαστε να υπάρχει αίσια έκβαση.

    [04] Κοινωνία

    Είσοδος χωρίς διόδια στην Αττική Οδό Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

    15/12/2004 7:55:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Με εκτροπή στην κυκλοφορία των οχημάτων και κυκλοφορικές ρυθμίσεις στο Γέρακα αντιμετώπισε η Τροχαία το ενδεχόμενο κυκλοφοριακού εμφραγματος στη Λεωφόρο Μαραθώνος καθώς η περιοχή αποκλείστηκε. Τα οχήματα που κατευθύνονται προς Αθήνα εκτρέπονται στην Παλλήνη στο ύψος της διασταύρωσης Εθνικής Αντιστάσεως και Γρηγοριου Πέμπτου και κατευθύνονται υποχρεωτικά προς λεωφόρο Σπάτων. Στον κόμβο της Ανθούσας μπορούν να εισέλθουν στην Αττική οδό χωρίς να καταβάλλουν διόδια.

    Τα οχήματα που κατευθύνονται από Μεσογείων προς Λεωφόρο Μαραθώνος εκτρέπονται υποχρεωτικά στον κόμβο του Σταυρού.

    Ακολουθούν δεξιά τη λεωφόρο Λαυρίου και στο ύψος των Γλυκών Νερών εισέρχονται στην Αττική Οδό, επίσης χωρίς να καταβάλλουν διόδια.

    Η εταιρεία Αττικές Διαδρομές επέτρεψε την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων στις εισόδους Ανθούσας , Ραφήνας και Αγίας Παρασκευής προς Μαρκόπουλο- Σπάτα ανταποκρινόμενη σε σχετικό αίτημα του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

    Καθώς στους συγκεκριμένους κόμβους οι είσοδοι στην Αττική Οδό παρουσιάζουν αυξημένη κίνηση, είναι σημαντικό οι οδηγοί που πλησιάζουν να ελαττώνουν ταχύτητα για την αποφυγή ατυχημάτων.

    [05] Ζωής ...σΤάσεις

    Τηλεοπτικά βραβεια "TV Έθνος"

    15/12/2004 8:40:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΝΕΤ

    Λάμψη και σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο του Θεάματος, του αθλητισμού και της πολιτικής ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της χθεσινοβραδινής απονομής των τηλεοπτικών βραβείων του περιοδικού "TV ΕΘΝΟΣ". Οι οικοδεσπότες της μεγάλης γιορτή της τηλεόρασης, που προβλήθηκε χθες από την ΕΤ1 από το "Σινέ Κεραμικός", Αλεξάνδρα Πασχαλίδου και Γρηγόρης Αρναούτογλου, μοίραζαν απλόχερα ...χαμόγελα και βραβεία. Για άλλη μια χρονιά, η ΕΡΤ, παρέλαβε πολλά και σημαντικά βραβεία, 11 τον αριθμό. Από τις μεγάλες διακρίσεις της Δημόσιας Τηλεόρασης, δε θα μπορούσαν να λείπουν τα βραβεία για τη μαραθώνια κάλυψη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.

    Η χρονιά της ΕΡΤ

    Οι άνθρωποι της ΕΡΤ, μπροστά και πίσω από τις κάμερες, επιβραβεύτηκαν για την τηλεοπτική κάλυψη του μεγαλύτερου αθλητικού γεγονότος, των Ολυμπιακών Αγώνων 2004.

    Ο εντεταλμένος σύμβουλος της ΕΡΤ Κώστας Κέκης, παρέλαβε από τον Ολυμπιονίκη Θωμά Μπίμη, το βραβείο καλύτερης ειδικής τηλεοπτικής παραγωγής, που απέσπασε η ΕΡΤ για την μαραθώνια κάλυψη των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο εντεταλμένος σύμβουλος της ΕΡΤ Γιώργος Χουλιάρας, μαζί με την παρουσιάστρια της εκπομπής Ελισάβετ Φιλιππούλη, πήρε από τα χέρια των Ολυμπιονικών Σοφία Μπεκατώρου και Κώστα Σφήκα το βραβείο καλύτερης παραγωγής για την εκπομπή της ΝΕΤ "Η φλόγα, επιστροφή στην πατρίδα".

    Το βραβείο καλύτερου δημοσιογραφικού ρεπορτάζ, μοιράστηκαν η Ελένη Καλογεροπούλου από τον Alpha για τη συνέντευξη στον Αραφάτ και ο δικός μας Γιώργος Αυγερόπουλος για την εκπομπή του ΕΞΑΝΤΑΣ στη ΝΕΤ.

    Η ΕΤ3 απέσπασε το βραβείο καλύτερης πολιτιστικής εκπομπής για τα 50 χρόνια Μακρόνησος του Λάζαρου Λαζαρίδη.

    Το βραβείο καλύτερης κοινωνικής εκπομπής πήγε στο ντοκιμαντέρ "Ταξιδεύοντας" της Μάγιας Τσόκλη, που προβάλλεται από τη ΝΕΤ.

    Η Σεμίνα Διγενή απέσπασε δύο βραβεία, αγαπημένης ελληνικής εκπομπής και καλύτερης ψυχαγωγικής εκπομπής, για την εκπομπή της "Κοίτα τι έκανες" στη ΝΕΤ. Το βραβείο καλύτερης αθλητικής εκπομπής κέρδισε ο Παύλος Τσίμας και ο Αντώνης Κατσαρός για την εκπομπή της ΝΕΤ "24 ώρες".

    Το βραβείο καλύτερης μουσικής εκπομπής πήρε από τα χέρια της Μαίρης Λίντα, ο Παναγιώτης Μυλωνάς για την εκπομπή του "Μουσική παράδοση", που προβάλλεται από την ΕΤ1.

    Ο Άγης Παναγιώτου απέσπασε το βραβείο καλύτερης ενδυματολογίας για τη σειρά της ΝΕΤ "Έρωτας όπως έρημος", ενώ για την ίδια σειρά, ο Θανάσης Βέγγος κέρδισε το βραβείο Β Ανδρικού ρόλου και η σεναριογράφος Κάκια Ιγερινού το βραβείο σεναρίου.

    Ο Χάρης Ρώμας και η Ρένια Λουιζίδου παρέλαβαν τα βραβεία του κοινού από την Άννα Καλουτά, η οποία χειροκροτήθηκε θερμότατα από τους παρευρισκόμενους.

    Για τα 15 χρόνια της ιδιωτικής τηλεόρασης τιμήθηκαν τρεις άνθρωποι με μακρόχρονη πορεία και προσφορά. Η παραγωγός αξέχαστων εκπομπών Άννα Πρετεντέρη, ο δημοσιογράφος Ιάσων Μοσχοβίτης, που είχε διατελέσει αρχισυντάκτης του τότε ΕΙΡ και ο διευθυντής παραγωγής του Mega Φίλιππος Σαπουντζάκης.

    Το κοινό του TV Έθνος επέλεξε ως αγαπημένους παρουσιαστές ειδήσεων τους δημοσιογράφους Έλλη Στάη και Νίκο Χατζηνικολάου, οι οποίοι παρέλαβαν τα βραβεία τους από την αναπληρώτρια υπουργό Πολιτισμού Φάνη Πάλλη-Πετραλιά και τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

    [06] Οικονομία

    Πυρά ΣΕΣΜΕ κατά ΣΕΒΤ Ευθύνες στις Βιομηχανίες Τροφίμων για την ακρίβεια

    15/12/2004 8:33:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Ευθύνες στις βιομηχανίες τροφίμων επιρρίπτει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας για την ακρίβεια. Ο ΣΕΣΜΕ έδωσε στη δημοσιότητα λίστα με 38 συσκευασμένα τρόφιμα από επιχειρήσεις μέλη του Συνδέσμου Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) στα οποία παρουσιάστηκαν το τελευταίο τρίμηνο αυξήσεις από 3-12,1%. Παράλληλα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε κατηγορεί τον ΣΕΒΤ για δημιουργία κλίματος στους καταναλωτές σε βάρος των Σούπερ Μάρκετ, επιρρίπτοντας αποκλειστικά την ευθύνη για τις αυξήσεις των τιμών στο λιανεμπόριο. Ο ΣΕΣΜΕ αναφέρθηκε σε πρόσφατο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο ΣΕΒΤ στο οποίο αναφερόταν ότι "οι αυξήσεις τιμών στις οποίες πωλεί η Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων στη διανομή είναι σταθερά μικρότερες από τις αυξήσεις των αντίστοιχων τιμών λιανικής πώλησης" και ότι "το τελευταίο τρίμηνο του έτους η συντριπτική πλειοψηφία των εταιριών της Ελληνικής Βιομηχανίας Τροφίμων δεν έχει προβεί σε αυξήσεις.

    [07] Κοινωνία

    ΝΕΤ 105,8 Για κακούργημα οι υπεύθυνοι της τραγωδίας των Τεμπών

    15/12/2004 8:34:00 μμ

    Για το κακούργημα της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών στους δρόμους από την οποία επήλθαν θάνατοι με ενδεχόμενο δόλο θα δικαστούν στο μικτό ορκωτό δικαστήριο της Λάρισας, ο οδηγός της μοιραίας νταλίκας και πέντε ακόμη άτομα, που κατηγορούνται για το πολύνεκρο τροχαίο στην κοιλάδα των Τεμπών, με θύματα 21 μαθητές από το Μακροχώρι Ημαθίας. Το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου, με βούλευμά του, απέρριψε τις αιτήσεις αναίρεσης, που είχαν καταθέσει οι κατηγορούμενοι κατά του βουλεύματος του συμβουλίου εφετών, καθώς έκρινε ότι είναι πλήρως αιτιολογημένο και εμπεριστατωμένο.

    [08] Αθλητισμός

    Κοντά στην κορυφή μέσω Σόφιας

    15/12/2004 10:10:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 15/12/2004 10:51:42 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Νίκη που τον φέρνει πολύ κοντά στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ Βόλεϊ Ανδρών, πέτυχε ο Παναθηναϊκός. Οι "πράσινοι" σε ένα συγκλονιστικό αγώνα στη Βουλγαρία, επικράτησαν επί της Λέφσκι Σόφιας με 3-2 στο πλαίσιο του Β΄ προκριματικού ομίλου. Το "τριφύλλι" ξεκίνησαν πολύ καλά, κέρδισε το πρώτο σετ, αλλά η συνέχεια ανήκε στους γηπεδούχους, που πέρασαν με 2-1 σετ και προηγήθηκαν με 24-21 στο 4ο, για να το χάσουν τελικώς ύστερα από μεγάλη «μάχη» με 33-31. Στο τάι μπρέικ η ελληνική ομάδα αποδείχθηκε πιο ψύχραιμη, το κέρδισε και έθεσε «νοκ άουτ» τους Βούλγαρους. Τα σετ (πρώτη η γηπεδούχος Λέφσκι): 24-26, 25-21, 25-21, 31-33, 15-17.

    Εκτεταμένα επεισόδια

    Επεισόδια πάντως στιγμάτισαν τον σημερινό αγώνα. Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας βόλεϊ των «πράσινων», σε κάποιο σημείο της αναμέτρησης οι περίπου 1000 Βούλγαροι οπαδοί της Λέφσκι κινήθηκαν απειλητικά εις βάρος των περίπου 120 φιλάθλων του Παναθηναϊκού, εκτοξεύοντας αντικείμενα και κροτίδες κι ενώ η αστυνομική δύναμη στο γήπεδο ήταν ελλιπής. Ένας φίλαθλος των «πράσινων» τραυματίστηκε στο κεφάλι και διακομίστηκε σε νοσοκομείο, χωρίς η κατάστασή του να εμπνέει ανησυχία.

    Η επέμβαση της αστυνομίας κατένευσε -προς στιγμήν- τα πνεύματα, ωστόσο αρκετοί οπαδοί της Λέφσκι περίμεναν τους Έλληνες έξω από το γήπεδο, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η παραμονή των Ελλήνων στο κέντρο του γηπέδου, έως ότου οι αστυνομικές δυνάμεις μπορέσουν να ελέγξουν, τελικώς, την κατάσταση. Ο Παναθηναϊκός σκοπεύει να προβεί σε έγγραφη διαμαρτυρία προς την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Βόλεϊ, αφού τα γεγονότα χαρακτηρίζονται ως «πρωτοφανή» για ευρωπαϊκό αγώνα.

    Στην κορυφή ο "Γηραιός"

    Σε συνάντηση της 7ης αγωνιστικής για τον Α΄ προκριματικό όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ Ανδρών, ο Ηρακλής επικράτησε στο κλειστό του Ευόσμου της πολωνικής Πόλσκα Σόσνοβιετς με 3-1. Με τη νίκη του αυτή ο "Γηραιός" παρέμεινε στην πρώτη θέση του ομίλου μαζί με την Φριντρισχάφεν. Τα σετ: 25-20, 26-24, 21-25, 25-15.

    Πρόκριση χαλαρά...

    Την έκτη του νίκη σε ισάριθμους αγώνες στο Τοπ Τιμς Καπ Βόλεϊ, πέτυχε ο Ολυμπιακός και πήρε άνετα την πρόκριση στην επόμενη φάση. Οι "ερυθρόλευκοι" επικράτησαν της ελβετικής Νάφελς με 3-0 σετ. Ενττυπωσιακό παράλληλα το γεγονός πως οι "κόκκινοι" σε όλη την πρώτη φάση έχασαν 1 μόλις σετ έχοντας συνολικά σκορ 18-1. Το γεγονός πως ο Ολυμπιακός είχε ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση έδωσε την ευχέρεια στον τεχνικό του, Κλαούντιο Κουέγιο, να ξεκουράσει τους Μιλίνκοβιτς και Χριστοφιδέλη, που δεν χρησιμοποιήθηκαν ούτε λεπτό. Αντίθετα, μεγάλο χρόνο συμμετοχής πήραν οι Ντιρσέου, Ντράκοβιτς και Αλεξανδρόπουλος, που τα πήγαν πολύ καλά. Τα σετ: 25-15, 25-18, 25-22

    Ο Κλαούντιο Κουέγιο χρησιμοποίησε τους, Σάλμον 8 (πόντοι), Ντιρσέου (13π., 11/18 επιθέσεις), Τσακιρόπουλο (2π.), Χατζηαντωνίου (7π.), Κουρνέτα (2π.), Ντράκοβιτς (10π.), Δημητρακόπουλο (λίμπερο-75% υποδοχή, 5 άμυνες), Αλεξανδρόπουλο (9π.) και Τερζή (2π.).

    [09] Αθλητισμός

    Μια γυναίκα, πολλοί... άντρες

    15/12/2004 8:56:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Σίγουρος σε ποσοστό 90% δήλωσε ο πρόεδρος της ομάδας Σελάγια, που συμμετέχει στο πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας του Μεξικού, για την συμφωνία του με την Μαριμπέλ Ντομίνγκεζ, πρώην παίκτρια στο αμερικανικό πρωτάθλημα γυναικείου ποδοσφαίρου. Η Ντομίνγκεζ αγωνιζόταν στην Ατλάντα Μπιτ, ομάδα του γυναικείου πρωταθλήματος των Ηνωμένων Πολιτειών, όμως μετά την κατάρρευση αυτού έμεινε χωρίς αγωνιστική θέση, με αποτέλεσμα να εξετάζει πλέον κάθε πιθανή επιλογή. Έτσι βρέθηκε η ομάδα της Σελάγια και ο πρόεδρός της, Αλμπέρτο Γκαρσία που θεωρεί πως η μεταγραφή της Ντομίνγκεζ θα βοηθήσει. Αξίζει να σημειωθεί πως παρόμοια κατάσταση έχει δημιουργηθεί και στο παρελθόν, χωρίς πάντως να ευδοκιμήσουν οι διαπραγματεύσεις, όμως αυτή τη φορά ο πρόεδρος της μεξικανικής ομοσπονδίας Αλμπέρτο ντε λα Τόρε, είναι πιο αισιόδοξος. "Αυτή τη στιγμή, δεν μπορεί να γίνει η μεταγραφή", δήλωσε ο ντε λα Τόρε και συνέχισε, "Όμως αν η FIFA δώσει άδεια, κάτι που εξετάζουμε τώρα, θα είμαστε σε θέση γράψουμε ιστορία και να γίνουμε πρωτοπόροι".

    [10] Αθλητισμός

    Άνετη επικράτηση

    15/12/2004 8:56:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 15/12/2004 9:11:44 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Το δεύτερο ημίχρονο ήταν "όλα τα λεφτά" για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος αποδίδοντας εξαιρετικό μπάσκετ από το 20 και μετά, επικράτησε άνετα εντός έδρας της Ορτέζ με 103-89 για την 7η και τελευταία ημέρα του πρώτου γύρου στην κανονική περίοδο της Ευρωλίγκα. Η νίκη αυτή φέρνει τον ΠΑΟ πιο κοντά στην πρόκριση στην επόμενη φάση. Το πρώτο ημίχρονο ήτα αυτό που δυσκόλεψε τους "πράσινους", στο δεύτερο όμως πάτησαν γκάζι και έφτασαν άνετα στην επικράτηση. Τα δεκάλεπτα: 20-24, 42-42, 77-64, 103-89.

    Νέα νίκη για ΑΕΚ

    Την τρίτη της νίκη στην Ευρωλίγκα Μπάσκετ, πέτυχε η ΑΕΚ. Η Ένωση επικράτησε δύσκολα στο τέλος της Ολύμπια Λουμπλιάνας με 76-75 στο κλειστό του Γαλατσίου για την 7η αγωνιστική του Β΄ ομίλου. Η νίκη αυτή διατήρησε και τις ελπίδες του "δικέφαλου" για πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού. Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 16-13, 38-29, 63-53, 76-75.

    [11] Αθλητισμός

    Χέρι-χέρι Πανιώνιος και Εθνικός

    15/12/2004 9:22:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Εύκολες νίκες είχαν τα φαβορί για την 7η αγωνιστική του Πόλο Ανδρών. Ο πρωτοπόρος Εθνικός επικράτησε άνετα της Χίου εντός έδρας ενώ το ίδιο έπραξε και ο συγκάτοικος του στην κορυφή Πανιώνιος κατά του ΠΑΟΚ. Άνετα και ο Ολυμπιακός που δεν συνάντησε προβλήματα από το Παλαιό Φάληρο ενώ στο ντέρμπι της αγωνιστικής η Πάτρα επικράτησε εκτός έδρας της Βουλιαγμένης. Νίκες για Γλυφάδα και Παναθηναϊκό.

    Τα αποτελέσματα

    Εθνικός-Χίος 19-10

    Γλυφάδα-Χανιά 11-10

    Πανιώνιος-ΠΑΟΚ 14-7

    Π. Φάληρο-Ολυμπιακός 5-12

    Ηρακλής-Παναθηναϊκός 8-9

    Βουλιαγμένη-Πάτρα 10-13

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 7 αγώνες)

    1. Εθνικός 93-48 12

    3. Πάτρα 69-57 10

    4. Γλυφάδα 64-57 9

    5. Βουλιαγμένη 69-59 8

    6. Χανιά 65-66 7

    7. Ολυμπιακός 50-32 6-6αγ.

    9. Π. Φάληρο 58-74 5

    10. Παναθηναϊκός 63-86 4

    11. ΠΑΟΚ 52-81 1

    12. Ηρακλής 47-101 0

    * Ο Ολυμπιακός έχει έναν μηδενισμό και -2 βαθμούς, καθώς και έναν αγώνα λιγότερο, όπως και η Χίος.

    [12] Κοινωνία

    Παράταση αγωνίας στο θρίλερ ομηρείας Παγωμένη ηρεμία

    15/12/2004 9:23:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Με κομμένη την ανάσα, παρακολουθεί η ελληνική κοινή γνώμη τις εξελίξεις στη Λεωφόρο Μαραθώνος, εκεί όπου από τις έξι παρά δέκα το πρωί παραμένει ακινητοποιημένο το λεωφορείο του ΚΤΕΛ, στο οποίο έχει σημειωθεί πειρατεία. Πριν από λίγο, οι δράστες απηύθυναν τελεσίγραφο μέσω τηλεοπτικού σταθμού ότι δεν θα αφήσουν άλλο όμηρο και ζητούν λύτρα 1.000.000 δολάρια και οδηγό για να τους μεταφέρει στο αεροδρόμιο μέχρι τις οκτώ το πρωί. Μέχρι στιγμής έχουν απελευθερωθεί 17 άτομα και μέσα στο λεωφορείο παραμένουν έξι όμηροι. Στις 20.23, ακούστηκαν πυροβολισμοί.

    Σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις

    Οι απαγωγείς πυροβόλησαν εναντίον βενζινάδικου που βρίσκεται απέναντι, χωρίς όμως να τραυματιστεί κανείς ή να προκληθεί κάποια ζημιά.

    Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και οι αστυνομικές αρχές εκτιμούν ότι η κατάσταση "θα τραβήξει πολύ". Ο χρόνος πάντως, φαίνεται να λειτουργεί υπέρ της αστυνομίας.

    Για την κατάσταση ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή ο πρωθυπουργός, οποίος βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης.

    Ο Κ. Καραμανλής, ανέλαβε για την Πέμπτη το ταξίδι του στις Βρυξέλλες όπου επρόκειτο να παραστεί στις εργασίες του ΕΛΚ.

    Μέχρι στιγμής έχουν απελευθερωθεί οι:

    ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΡΑΤΣΙΑΚΟΣ ΝΙΚΗ ΜΟΥΡΕΛΑΤΟΥ ΣΕΠΤΙΝ ΧΑΤΖΑΚΗ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΣΤΕΦΑΝΗ ΤΕΡΕΖΑ ΚΑΤΕΤΣΟΡΑ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΕΡΕΤΗΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΣΕΡΝΑΚΗ ΝΙΚΟΣ ΑΝΤΩΝΟΓΛΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑ ΔΑΛΙΑΝΗ ΝΑΤΑΣΑ ΧΑΤΖΗΗΛΙΑ ΚΡΙΣΤΟΦ ΡΑΛΕΒ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΤΟΚΟΥ ΝΤΟΝΤΑ ΛΑΒΝΤΙΜ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΚΑΓΚΑΛΟΣ ΧΟΥΣΕΙΝ ΝΟΥΡΑΒΑ ΑΛΗ ΡΕΖΑ

    Οι δράστες είναι πιθανότατα αλβανικής καταγωγής αν και πληροφορίες που είδαν νωρίτερα το φως της δημοσιότητας μιλούσαν για Ρώσους.

    Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Αντώναρος δήλωσε, ότι δεν είναι σε θέση να πει ποιά είναι η εθνικότητα των δραστών και σημείωσε, ότι είναι καλοδεχούμενοι όσοι μπορούν να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση.

    Πάντως, σε επικοινωνία μέσω κινητού τηλεφώνου που είχε ο ένας από τους δύο δράστες με ραδιοφωνικό σταθμό, δήλωσε ότι είναι ρωσικής καταγωγής, κάτι που δεν έχει εξακριβωθεί και ενδεχομένως να ήταν μπλόφα.

    Την ίδια ώρα, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες είχαν κάνει δοκιμή για το περιστατικό, πραγματοποιώντας και χθες το ίδιο δρομολόγιο τρόμου.

    Ελαφρά τραυματίας μία όμηρος

    Οι συγγενείς των ομήρων, είναι όλοι συγκεντρωμένοι στο κατάστημα Carrefour και δέχονται ειδική στήριξη από ειδικούς ψυχολόγους της αστυνομίας.

    Την ίδια ώρα, όλοι οι όμηροι που έχουν απελευθερωθεί οδηγήθηκαν στο αστυνομικό Τμήμα Παλλήνης για να καταθέσουν.

    Μοναδική εξαίρεση η 52χρονη, Στεφανία Κορνηλία Γκαγκούση, η οποία νοσηλεύεται στη νευρολογική κλινική του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Αθηνών με κάκωση στο κεφάλη.

    Όπως είπε η ίδια, τραυματίστηκε από τους λεωφορειοπειρατές με την κάνη ενός όπλου. Ανέφερε δε ότι είχε απώλεια συνείδησης για 30'.

    Η κατάστασή της πάντως δεν εμπνέει ανησυχία.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

    Εύχονται αίσιο τέλος

    Ώρες αγωνίας

    Ελεύθεροι πέντε όμηροι

    [13] Αθλητισμός

    Ενισχύεται η ΜΕΝΤ

    15/12/2004 9:34:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Μία ακόμα μεταγραφή ανακοινώθηκε σήμερα από την ΜΕΝΤ. Πρόκειται για τον Τζακ Χάρτμαν (2,07μ.), ο οποίος αποτελεί το δεύτερο απόκτημα της ομάδας, μετά τον Μίλαν Γκόλιοβιτς. Ο Αμερικάνος σέντρ στην αρχή προέβαλε κάποιες αντιδράσεις στην μεταγραφή αυτή, όμως τελικά επείσθη. Το πρόβλημα υπήρχε στην χρονική διάρκεια του συμβολαίου.

    Πάει και για τρίτο

    Την πρόταση των νεοφώτιστων για μηνιαίο συμβόλαιο τελικά την έκανε αποδεκτή και αμέσως μετά συνοδευόμενος από τον Αμερικανό εκπρόσωπό του έβαλε την υπογραφή του στο βραχυπρόθεσμο συμφωνητικό. Ο Παρασκευάς Μουρατίδης προσανατολίζεται να δώσει αρκετό χρόνο συμμετοχής στον Χάρτμαν το Σάββατο εναντίον του Ηρακλή και εφόσον δείξει πως έχει την ικανότητα να βοηθήσει την ομάδα, τότε θα του γίνει νέα επίσημη πρόταση για συμβόλαιο διάρκειας μέχρι το τέλος της σεζόν.

    Μετά τη συμφωνία με τον Χάρτμαν ο προπονητής της ΜΕΝΤ, Παρασκευάς Μουρατίδης, εξετάζει το ενδεχόμενο απόκτησης ενός ακόμη παίκτη, του Κροάτη πλέι μέικερ, Γκόραν Καλαμίζα. Ο Μουρατίδης είδε χθες στην προπόνηση τον Καλαμίζα και σήμερα αναμένεται να κάνει την εισήγησή του στον πρόεδρο της ομάδας, κ. Πάπα. Εφόσον οι οικονομικές απαιτήσεις του Κροάτη δεν εκτιμηθούν υψηλές, τότε δεν αποκλείεται να γίνει ο Καλαμίζα ο τρίτος παίκτης που υπογράφει στη ΜΕΝΤ μέσα σε διάστημα τριών ημερών.

    [14] Αθλητισμός

    Τιμωρία εν ισχύ για ΠΑΟΚ

    15/12/2004 10:02:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Κανονικά θα ισχύσει η τιμωρία του ΠΑΟΚ που του υπεβλήθη για τα γεγονότα που συνέβησαν στην Τούμπα στον αγώνα με την ΑΕΚ. Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ απέρριψε -κατά τη σημερινή συνεδρίασή της- την έφεση της ΠΑΕ του "Δικέφαλου του Βορρά", κατά της απόφασης του Πρωτοβάθμιου Δικαιοδοτικού Οργάνου της ΕΠΑΕ. Υπενθυμίζεται ότι ο ΠΑΟΚ καλείται να εκτίσει ποινή τέλεσης δύο αγώνων στην έδρα του χωρίς την παρουσία θεατών, για τα επεισόδια που είχαν συμβεί στον αγώνα της Τούμπας, ανάμεσα στο «Δικέφαλο του Βορρά» και την ΑΕΚ.

    [15] Κόσμος

    Παραιτήθηκε Βρετανός υπουργός

    15/12/2004 10:05:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: BBC, AΠΕ

    Παραιτείται για να μη βλάψει την κυβέρνηση

    Μετά την παραίτησή του, ο Ντέιβιντ Μπλάνκετ, ο οποίος είναι εκ γενετής τυφλός, επεσήμανε, πως πάντα είναι ειλικρινής. "Έχω χτίσει τη φήμη μου στην ειλικρίνεια, μερικές φορές μάλιστα ήμουν υπερβολικά ειλικρινής" δήλωσε χαρακτηριστικά ο παραιτηθείς υπουργός.

    Μάλιστα, υπογράμμισε, πως οδηγήθηκε στην παραίτηση, γιατί η αμφισβήτηση της ακεραιότητάς του έχει βλάψει την κυβέρνηση.

    Πάντως, ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ, ο οποίος συνδέεται με τον πρώην υπουργό με στενή φιλική σχέση, ήταν δίπλα του συνεχώς.

    Ο Μαρκ Όουτεν, εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εσωτερικών, τόνισε, πως ο κ. Μπλάνκετ έκανε το σωστό, επεσήμανε πάντως, πως ως υπουργός είχε αρκετές αδυναμίες, καθώς ήταν πολύ αυταρχικός. Πάντως, ως υπουργός, είχε διακριθεί για μεγάλη αποφασιστικότητα στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 15 December 2004 - 21:52:15 UTC