Visit the Point of Reference Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-12-13

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μετακομίζει στη Βαρκελώνη ο Εντού
  • [02] Διαγωνισμός ομορφιάς για "τσιτωμένες" καλλονές Διακρίσεις "τραβηγμένης"
  • [03] Απεργούν αυτή την Πέμπτη σε πανελλαδικό επίπεδο "Τραβούν χειρόφρενο"
  • [04] Σε πάρκο άγριων ζώων στην Ινδία Ιδιόρρυθμος ελέφαντας συναρπάζει τα
  • [05] Μία ημέρα μετά την εκλογή του από το Συνέδριο Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος
  • [06] Ανέλαβε την ευθύνη για την πρωινή επίθεση Έργο του Αλ Ζαρκάουι η
  • [07] Η κίνηση Καραμανλή "κέρδισε" πολιτικούς - πολίτες Επιλογή συναίνεσης
  • [08] Τεχνολογία στην υπηρεσία της διαιτησίας
  • [09] ΑΕΚ: Ψάχνουν αντικαταστάτη
  • [10] Δύο τραυματίες Έκρηξη αυτοκινήτου στη Συρία
  • [11] Κορυφαίος ο Σεβτσένκο, πέμπτος ο "Ζαγόρ"
  • [12] Από τις 31 Δεκεμβρίου Νέα τιμολόγια στον ΟΤΕ
  • [13] Έξι παραβιάσεις στο Αιγαίο Νέες τουρκικές προκλήσεις
  • [14] Στα Καλάβρυτα Εκδηλώσεις για το Ολοκαύτωμα
  • [15] Αρχές 2005 το ν/σ για τα συγχρηματοδοτούμενα έργα "Σημαντική χρονιά για
  • [16] Δέσμευση υπουργών για τα προβλήματα Συμβούλιο για την ακτοπλοΐα
  • [17] Το βραβείο Μετάφρασης ελληνικού έργου Κέρδισε ο "Γερμανός" Καβάφης

    [01] Champions League

    Μετακομίζει στη Βαρκελώνη ο Εντού

    13/12/2004 11:13:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 13/12/2004 12:01:14 μμ)

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Τις βαλίτσες του για τη Βαρκελώνη ετοιμάζει τις τελευταίες μέρες ο Βραζιλιάνος διεθνής της ’ρσεναλ, Εντού, ο οποίος σύμφωνα με τον Ισπανικό Τύπο θεωρείται ήδη παίκτης της Μπαρτσελόνα, παρά τις προτάσεις που είχε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις ισπανικές Ρεάλ Μαδρίτης, Βαλένθια. Δημοσίευμα της "SPORT" αναφέρει ότι η διοίκηση των "κανονιέρηδων" έχει συμφωνήσει ήδη με τους "μπλαουγκράνα" καθώς η απόκτησή του θεωρείται ιδανική καλύτερη λύση για την κάλυψη των κενών ισπανικής ομάδας μετά τους σοβαρούς τραυματισμό των Εντμίλσον και Μότα. "Χαίρομαι για το ενδιαφέρον της Μπαρτσελόνα και θα είναι εκπληκτικό να αγωνιστώ δίπλα στον Ροναλντίνιο", δήλωσε από την πλευρά του ο άσος της "σελεσάο".

    [02] Ζωής ...σΤάσεις

    Διαγωνισμός ομορφιάς για "τσιτωμένες" καλλονές Διακρίσεις "τραβηγμένης" ομορφιάς

    13/12/2004 12:37:00 μμ

    Συντάκτης: Βαρβάρα Τουμαζάτου

    Πηγή: BBC

    Για μια εβδομάδα, όλα τα ανδρικά, και όχι μόνο, βλέμματα στη "χώρα του ανατέλλοντος ηλίου" θα είναι στραμμένα στον ξεχωριστό διαγωνισμό ομορφιάς για την ανάδειξη της Miss Artificial Beauty, που έχει ξεκινήσει. Οι απαιτήσεις της κριτικής επιτροπής αυτή τη φορά είναι ιδιαίτερα υψηλές, καθώς απαράβατος όρος για να δηλώσει κάποια κοπέλα συμμετοχή δεν είναι απλά να διαθέτει τέλειες αναλογίες, αλλά και να έχει υποβληθεί απαραιτήτως σε τουλάχιστον μια πλαστική επέμβαση προσώπου ή σώματος! Για του λόγου το αληθές, οι "τσιτωμένες" καλλονές, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και μια 21χρονη transsexual, οφείλουν να προσκομίσουν ιατρικό πιστοποιητικό προκειμένου να αποδείξουν, ότι πράγματι υπεβλήθησαν σε κάποια διορθωτική επέμβαση, μέχρι και τις 29 Μαΐου.

    Σκληρός ο ανταγωνισμός

    Η μάχη αναμένεται σκληρή καθώς οι δεκαεννέα υποψήφιες, ηλικίας 17 έως 62 ετών, που προκρίθηκαν στην τελική φάση του διαγωνισμού, είναι αποφασισμένες να κονταροχτυπηθούν μέχρι τελικής πτώσεως για την κατάκτηση του πολυπόθητου στέμματος ομορφιάς.

    Μεταξύ των διακρίσεων περιλαμβάνονται οι τίτλοι για τη "μεγαλύτερη αλλαγή", το "καλύτερο σώμα", την "καλύτερη προσωπικότητα" και την "καλύτερη σκηνική παρουσία"!

    "Δεν είμαι εδώ για το βραβείο, αλλά για να περάσω ένα κοινωνικό μήνυμα: δεν υπάρχουν όρια ηλικίας στο κυνήγι της ομορφιάς", δήλωσε η κ. Liu, μια από τις διαγωνιζόμενες.

    Η θέσπιση του εν λόγω διαγωνισμού ομορφιάς επιβεβαιώνει τις φήμες που θέλουν το "χρηματιστήριο της ομορφιάς" στην ασιατική χώρα να κτυπάει "limit up" τα τελευταία χρόνια.

    Ο ιατρικός κλάδος της πλαστικής χειρουργικής είναι από τους πιο προσοδοφόρους στην Κίνα, καθώς τα ετήσια κέρδη που επιφέρει αγγίζουν τα 2.4 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ ολοένα αυξάνεται ο αριθμός εκείνων που δέχονται να ξαπλώσουν στο "χειρουργικό κρεβάτι".

    ’λλωστε, όπως λένε, "μπρος στα κάλλη, τι είναι ο πόνος";

    Απομένει να μάθουμε, εάν κάποια από τις κοπέλες που θα αποσπάσουν τιμητική διάκριση, θα αφιερώσει τον τίτλο της στον πλαστικό χειρούργο της!

    [03] Κοινωνία

    Απεργούν αυτή την Πέμπτη σε πανελλαδικό επίπεδο "Τραβούν χειρόφρενο" όλα τα ταξί

    13/12/2004 12:41:00 μμ

    Συντάκτης: Γιωταμίνα Αλεξάνδρου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Την Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου, και όχι αύριο, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί, θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη 24ωρη απεργία των ιδιοκτητών ταξί της Αττικής, καθώς αποφασίστηκε να έχει πανελλαδικό χαρακτήρα. Με τα νέα δεδομένα, η απεργία θα αρχίσει στις 5 τα ξημερώματα της Πέμπτης και θα λήξει στις 5 τα ξημερώματα της Παρασκευής. Στην απόφαση αυτή κατέληξαν το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών ταξί Αττικής ΣΑΤΑ και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών ταξί, ΠΟΙΕΑΤΑ, ζητώντας αυξήσεις στα κόμιστρα της τάξης του 30%, ενώ τα αρμόδια υπουργεία αντιπροτείνουν αυξήσεις, κατά περίπου 7%. Την ίδια στιγμή, επαναλαμβάνουν το πάγιο αίτημά τους να τους επιτραπεί η κυκλοφορία στις λεωφορειολωρίδες, μολονότι έχει απορριφθεί κατηγορηματικά από τον αρμόδιο υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών, Μιχάλη Λιάπη.

    [04] Παράξενα

    Σε πάρκο άγριων ζώων στην Ινδία Ιδιόρρυθμος ελέφαντας συναρπάζει τα πλήθη

    13/12/2004 3:04:00 μμ

    Συντάκτης: Βαρβάρα Τουμαζάτου

    Με την πρώτη ματιά η Andaal, που φιλοξενείται στο καταφύγιο άγριων ζώων της Βόρειας Ινδίας, φαντάζει ως μια συνηθισμένη ελεφαντίνα. Όταν όμως την παρατηρήσει κάποιος με μεγαλύτερη προσοχή θα εντυπωσιαστεί από τις ασυνήθιστες γαστριμαργικές της προτιμήσεις. "Η Andaal είναι όπως ένα μωρό, με προτιμήσεις και απέχθειες", δηλώνει ο εκπαιδευτής της, Rameshwar, στην Asian News International. Όπως διευκρινίζει, το συμπαθές παχύδερμο τρέφει ιδιαίτερη αδυναμία στα παγωτά, τα μήλα, τα γλυκά αλλά και στο μέτριο ζεστό καφέ! Επίσης, φροντίζει να καταβροχθίζει καθημερινά άφθονες ποσότητες λαχανικών και φρούτων. Τα μόνα φαγώσιμα που απεχθάνεται (ναι, είναι και εκλεκτική!) είναι τα σπαράγγια και η παπάγια. Μεταξύ άλλων, η Andaal έχει και καλλιτεχνικές ανησυχίες, αφού τον ελεύθερο χρόνο της συνηθίζει να τον περνάει παίζοντας με ένα ειδικό πνευστό μουσικό όργανο, προσαρμοσμένο βέβαια στο μέγεθός της!

    Εύλογα, η εν λόγω ελεφαντίνα θα μπορούσε να ανακηρυχθεί "η βασίλισσα των πάρτι", αρκεί μόνο να έμενε μακριά από τον μπουφέ!

    [05] Πολιτική

    Μία ημέρα μετά την εκλογή του από το Συνέδριο Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος Πρόεδρος του ΣΥΝ

    13/12/2004 3:09:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Μία ημέρα μετά την εκλογή του στη θέση του Προέδρου του Συνασπισμού, ο Αλέκος Αλαβάνος πήρε τα "ηνία" του κόμματος από τον απελθόντα πρόεδρο, Νίκο Κωνσταντόπουλο. Ο κ. Κωνσταντόπουλος υποδέχτηκε τη Δευτέρα στο γραφείο του τον κ. Αλαβάνο τον οποίο και διαβεβαίωσε ότι θα είναι πάντα στο πλευρό του ως βουλευτής του κόμματος. "Αρχίζει μια νέα περίοδος για τον ΣΥΝ", είπε ο κ. Κωνσταντόπουλος και ευχήθηκε στο νέο πρόεδρο "να πάει πολύ καλύτερα και να πετύχει πολύ περισσότερα απ όσα πετύχαμε μέχρι σήμερα". Από την πλευρά του, ο κ. Αλαβάνος ευχαρίστησε τον Νίκο Κωνσταντόπουλο τον οποίο χαρακτήρισε "πηγή σοφίας, μεγάλη κληρονομιά, μάχιμη παρουσία" αλλά και "ένα από τα μεγάλα στηρίγματα στη δύσκολη πορεία που έχουμε μπροστά μας".

    Με στόχο μια σύγχρονη Αριστερά

    Στόχος είναι "μια σύγχρονη, ανανεωτική ριζοσπαστική Αριστερά, η οποία θα πρωτοπορεί για να ανοίξει καινούργιους δρόμους, για να μην αφομοιώνεται, για να ασκεί έλεγχο και κριτική, για να μπορεί ουσιαστικά να υπηρετεί το διαφορετικό τρόπο άσκησης της πολιτικής", τόνισε ο κ. Κωνσταντόπουλος.

    Στη συνέχεια, ο νέος πρόεδρος του ΣΥΝ ευχαρίστησε τον κ. Κωνσταντόπουλο για την προσφορά του και εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή του για τις εργασίες του Συνεδρίου το οποίο, όπως είπε, έγινε με άψογο τρόπο και πλήρη σεβασμό στις διάφορες απόψεις που ακούστηκαν.

    "Ο ΣΥΝ θα αποφασίσει για τον ΠτΔ όταν συνεδριάσουν τα όργανά του"

    Ερωτηθέντες σχετικά με την επιλογή του Πρωθυπουργού να προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Κάρολο Παπούλια, οι δύο άντρες αρνήθηκαν να σχολιάσουν το γεγονός και τόνισαν ότι οι θέσεις του ΣΥΝ θα γίνουν γνωστές μέσα αφότου συνεδριάσουν τα όργανα του κόμματος.

    "Ό,τι είχα να πω, το έχω πει από το 2000. Δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κωνσταντόπουλος, ενώ ο κ. Αλαβάνος χαρακτήρισε "πρόταση στα πλαίσια του στενού δικομματισμού και των πολιτικών σκοπιμοτήτων των δύο κομμάτων" την επιλογή του Πρωθυπουργού.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ο Κάρολος Παπούλιας υποψήφιος Πρόεδρος

    Αλλαγή σελίδας στον ΣΥΝ

    [06] Ιράκ

    Ανέλαβε την ευθύνη για την πρωινή επίθεση Έργο του Αλ Ζαρκάουι η επίθεση στην Πράσινη Ζώνη

    13/12/2004 3:31:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Λίγες ώρες μετά την επίθεση αυτοκτονίας στην Πράσινη Ζώνη, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον επτά άτομα, η οργάνωση του συνεργάτη της Αλ Κάιντα, Αμπού Μουσάμπ αλ-Ζαρκάουι, ανέλαβε με ανακοίνωσή της την ευθύνη. "Αυτή την ευλογημένη ημέρα, ένα λιοντάρι από το τάγμα των μαρτύρων έπληξε μια ομάδα αποστατών και Αμερικανών στην Πράσινη Ζώνη", αναφέρεται στην ανακοίνωση της Οργάνωσης Αλ Κάιντα για τον Ιερό Πόλεμο στο Ιράκ, που δημοσιεύτηκε σε ισλαμιστική ιστοσελίδα. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο καμικάζι ανατίναξε το αυτοκίνητο στο οποίο επενέβαινε μπροστά από μία εκ των εισόδων της στρατιωτικής βάσης της ιρακινής εθνοφρουράς στη συνοικία Μανσούρ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αιματηρή επίθεση αυτοκτονίας στη Βαγδάτη

    [07] Πολιτική

    Η κίνηση Καραμανλή "κέρδισε" πολιτικούς - πολίτες Επιλογή συναίνεσης

    13/12/2004 6:30:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 13/12/2004 10:02:30 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8 - ΑΠΕ

    Την ευρεία αποδοχή του πολιτικού κόσμου αλλά και της κοινής γνώμης συγκεντρώνει η υποψηφιότητα του Κάρολου Παπούλια για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα. "Θα πράξω ό,τι είναι δυνατόν για να είναι αποτελεσματική η θητεία μου" τόνισε ο υποψήφιος Πρόεδρος, ο οποίος θα συναντηθεί το μεσημέρι της Τρίτης με τον Κώστα Καραμανλή στο Μέγαρο Μαξίμου. Για γενναία επιλογή, η οποία αποδεικνύει στην πράξη τον σεβασμό της κυβέρνησης στους θεσμούς και τη συνέπεια της, έκανε λόγο ο Θ. Ρουσόπουλος. Εξαιρετική χαρακτηρίζουν την υποψηφιότητα Παπούλια και κορυφαία στελέχη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, που αναγνωρίζουν στον πρωθυπουργό συνέπεια στις δεσμεύσεις του για συναίνεση στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Την ίδια ώρα, με την υποψηφιότητα Παπούλια, συμφωνεί η συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης. Σε τηλεφωνική δημοσκόπηση της εταιρείας K-Research το 80% των ερωτηθέντων, λέει "ναι ή μάλλον ναι" στον Κάρολο Παπούλια.

    Θετικές αντιδράσεις στο ΠΑΣΟΚ

    "Η κίνηση του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή ήταν μία μεγάλη και ουσιαστική υπέρβαση παρόμοια με εκείνη του ΠΑΣΟΚ το 1995 όταν υποστήριξε την υποψηφιότητα του Κωστή Στεφανόπουλου" Κ. Λαλιώτης

    Μετά το Γιώργο Παπανδρέου, που χαρακτήρισε χθες εξαιρετική την υποψηφιότητα Παπούλια για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, θετικά βλέπουν την επιλογή του Κώστα Καραμανλή πολλά κορυφαία στελέχη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

    " Ο Κάρολος Παπούλιας μπορεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς όλων των Ελλήνων και σημείο συναίνεσης όλων των πολιτικών δυνάμεων" τόνισε ο πρώην υπουργός και γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Κώστας Λαλιώτης επισημαίνοντας ότι η κίνηση του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή ήταν μία μεγάλη και ουσιαστική υπέρβαση παρόμοια με εκείνη του ΠΑΣΟΚ το 1995 όταν υποστήριξε την υποψηφιότητα του Κωστή Στεφανόπουλου.

    Για υποψηφιότητα που συνθέτει και ενώνει, έκανε λόγο η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιλένα Αποστολάκη και σημείωσε

    "Ο πρωθυπουργός απέδειξε ότι είναι συνεπής στις δεσμεύσεις του και αυτό οφείλουμε να του το αναγνωρίσουμε".

    Ιδιαίτερη χαρά εξέφρασε για την υποψηφιότητα Παπούλια, ο Θ. Τσούρας, επισημαίνοντας ότι η επιλογή του προσώπου καλύπτει όλα τα κριτήρια που είχε θέσει ο Γιώργος Παπανδρέου και δικαιώνει τα στελέχη που πάλεψαν κατά της δικτατορίας.

    Τον αιφνιδιασμό Καραμανλή, παραδέχθηκε ο Ανδρέας Λοβέρδος, σημειώνοντας ωστόσο, ότι δημιουργούνται πλέον συνθήκες συνταγματικής και πολιτικής ομαλότητας.

    "Η υποψηφιότητα Παπούλια είναι μια καλή πρόταση που είναι αποδεκτή από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού" τόνισε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βάσω Παπανδρέου.

    "Είναι μια επιλογή που παίζει θετικό ρόλο στη σταθερότητα του συστήματος και αυτό πιστώνεται στον Κ. Καραμανλή" δήλωσε στη ΝΕΤ 105,8 ο Τηλέμαχος Χυτήρης.

    Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος Στην επιλογή του Κάρολου Παπούλια, ως υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας, αναφέρθηκε και σήμερα ο Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επεσήμανε τις αρετές του Κάρολου Παπούλια, σημειώνοντας ακόμα ότι καλώς εκλέγονται από το Κοινοβούλιο οι Πρόεδροι της Δημοκρατίας, καθώς το Κοινοβούλιο αποτελεί τον άμεσο εκφραστή του λαού.

    "Συναίνεση στην πράξη"

    Την επιλογή του πρωθυπουργού στηρίζουν στελέχη της κυβέρνησης και της ΝΔ.

    "Η συγκεκριμένη επιλογή του Κώστα Καραμανλή απέδειξε ότι όταν μιλάμε για συναίνεση το εννοούμε στην πράξη" δήλωσε η Δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη σημειώνοντας:

    "Στο πρόσωπο του Κάρολου Παπούλια θα έχουμε πρόεδρο που θα ενώνει τους Έλληνες και θα εκπροσωπεί επάξια τη χώρα μας διεθνώς"

    "Όπως η επιλογή Στεφανόπουλου από το ΠΑΣΟΚ, απεδείχθη ιδιαιτέρως επιτυχής, έτσι και η επιλογή Παπούλια γεφυρώνει αντιπαραθέσεις και απομακρύνει το ενδεχόμενο εκλογών που δε θα έπρεπε να γίνουν " τόνισε μιλώντας στη ΝΕΤ 105. 8 ο Μιλτιάδης Έβερτ .

    "Η κομματική βάση της ΝΔ αντιλαμβάνεται ότι η συναινετική επιλογή του Κ. Καραμανλή είναι στο σωστό δρόμο" δήλωσε στη ΝΕΤ 105.,8 ο ευρωβουλευτής Ιωάννης Βαρβιτσιώτης.

    ’ριστη επιλογή για τον Κ. Μητσοτάκη Επιτυχή χαρακτήρισε την επιλογή του Κάρολου Παπούλια για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ο πρώην πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης.

    "Και οι τακτικοί χειρισμοί και η επιλογή του προσώπου εφόσον η απόφαση ήταν η επιλογή στελέχους από το ΠΑΣΟΚ ήταν επιτυχείς και συναντά την γενική επιδοκιμασία" τόνισε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας ότι ο Κάρολος Παπούλιας, είναι άνθρωπος του διαλόγου, του μέτρου, γνωρίζει σε βάθος την εξωτερική πολιτική.

    Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, αν και επανέλαβε την άποψη ότι θα έπρεπε να είναι πρόσωπο εκτός ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι δέχεται ευχάριστα την επιλογή του πρωθυπουργού την οποία χαρακτήρισε άριστη .

    Παράλληλα, κάλεσε τον πολιτικό κόσμο για συναίνεση και σε άλλα θέματα, όπως αυτά της Οικονομίας, διαφορετικά, προέβλεψε δεινά για τον τόπο.

    Αντιδράσεις ΣΥΝ - ΚΚΕ

    Την ίδια ώρα, για λύση στο πλαίσιο του δικομματισμού, μιλά ο ΣΥΝ ενώ το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό να μην παρασυρθεί από το κλίμα συναίνεσης.

    "Η επιλογή έγινε στο πλαίσιο του στενού δικομματισμού και των πολιτικών σκοπιμοτήτων των δύο κομμάτων" δήλωσε ο νέος πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέκος Αλαβάνος ενώ ερωτηθείς για το ίδιο θέμα ο Νίκος Κωνσταντόπουλος δεν θέλησε να απαντήσει.

    "Ότι είχε να πω το είπα" ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Aπό την πλευρά του, το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό να μην αποπροσανατολισθεί από το κλίμα συναίνεσης που επιδιώκουν να διαμορφώσουν οι πρωτεργάτες της αντεργατικής αντιλαϊκής πολιτικής, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

    Συνέπεια στις κυβερνητικές δεσμεύσεις

    Η χθεσινή ανακοίνωση του πρωθυπουργού για την υποψηφιότητα Παπούλια βρέθηκε στο επίκεντρο του σημερινού briefing από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

    Ο Θ. Ρουσόπουλος, τόνισε ότι η κυβέρνηση με συνέπεια στις δεσμεύσεις της έκανε πράξη αυτό που από την πρώτη στιγμή είχε εξαγγείλει, ότι δηλαδή για το ζήτημα του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν θα προωθήσει επιλογές κομματικών σκοπιμοτήτων.

    "Σήμερα απεδείχθη ο σεβασμός της κυβέρνησης στους θεσμούς και η συνέπειά της" είπε χαρακτηριστικά υπενθυμίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει κάνει σειρά κινήσεων που αποδεικνύουν στην πράξη τη συναινετική της πολιτική.

    "Ο πρωθυπουργός έχει κάνει πολλές κινήσεις χάριν του συναινετικού κλίματος " είπε χαρακτηριστικά και παρέπεμψε στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση της Βουλής για τα εθνικά θέματα, την ενημέρωση από τον υπουργό Εξωτερικών της κοινοβουλευτικής επιτροπής και των αρχηγών των κομμάτων αλλά και τη στάση της ΝΔ στο θέμα του Ευρωστρατού.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Το βιογραφικό του Κάρολου Παπούλια

    Ο Κάρολος Παπούλιας υποψήφιος Πρόεδρος

    Αποχαιρετιστήρια δεξίωση στο Προεδρικό

    [08] Αθλητισμός

    Τεχνολογία στην υπηρεσία της διαιτησίας

    13/12/2004 8:44:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Στην Ελλάδα μπορεί να λέμε συχνά πως έχουμε κακή διαιτησία, όμως τελευταία ανάλογο πρόβλημα ταλαιπωρεί την διοίκηση του ιταλικού ποδοσφαίρου, ο πρόεδρος της οποίας αναζητά λύσεις. Στο πλαίσιο αυτών λοιπόν συνέταξε μια επιστολή και την έστειλε στους προέδρους της FIFA και της UEFA, με την οποία προσπαθεί να κεντρίσει το ενδιαφέρον τους σχετικά με την χρήση των τεχνολογικών μέσων από τους διαιτητές, ώστε να αποφεύγονται λάθη. Η επιστολή έχει ημερομηνία της προηγούμενης εβδομάδας, όμως το περιεχόμενό της διέρρευσε σήμερα, μετά τις κακές διαιτησίες του Σαββατοκύριακου σε κρίσιμα ματς για τις οποίες έγινε πολύς λόγος. Ο Καράρο αναφέρει χαρακτηριστικά πως, "Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τον σημαντικό ρόλο των διαιτητών και των βοηθών τους, όμως πρέπει να τους φέρουμε σε καλύτερη θέση ώστε να παίρνουν αποφάσεις. Στο σημερινό γρήγορο ποδόσφαιρο με τους δυνατούς ποδοσφαιριστές, τα μάτια των διαιτητών δεν μπορούν να αντέξουν την αντιπαράθεση με τις δεκάδες τηλεοπτικές κάμερες που υπάρχουν γύρω από τους αγωνιστικούς χώρους". Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ο Καράρο προτείνει στους ηγέτες του παγκοσμίου και του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου να συστήσουν μια επιτροπή προκειμένου να ερευνηθεί η χρησιμότητα της τεχνολογίας στο ποδόσφαιρο, όπως συμβαίνει ήδη σε άλλα αθλήματα.

    [09] Αθλητισμός

    ΑΕΚ: Ψάχνουν αντικαταστάτη

    13/12/2004 8:47:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 13/12/2004 10:36:55 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ο βαρύς τραυματισμός του Τζωρτζόπουλου το Σάββατο στην Ξάνθη, αλλά και η ανάγκη της ΑΕΚ για ενίσχυση, φέρνουν όσο πλησιάζει ο Ιανουάριος όλο και πιο πολλά μεταγραφικά σενάρια στο φως της δημοσιότητας. Η απώλεια του αριστεροπόδαρου μεσοαμυντικού, από τα γήπεδα τους επόμενους 4 με 6 μήνες, προβληματίζει έντονα διοίκηση και τεχνική ηγεσία, και όπως όλα δείχνουν η ΑΕΚ θα κινηθεί για την απόκτηση ενός αριστερού αμυντικού που θα καλύψει το κενό του 26χρονου. Ήδη στους Θρακομακεδόνες ακούγονται πολλά ονόματα, με πρώτα και καλύτερα αυτά των Ρουμπάκη και Σταυρακάκη του ΟΦΗ. Ο πρώτος πάντως δύσκολα θα ενταχθεί στο δυναμικό του "δικέφαλου", καθώς εκτός της διοίκησης της Κρητικής ομάδας που θα απαιτήσει ένα σεβαστό ποσό για τον μόλις 21 χρονών αριστερό αμυντικό, η Ένωση θα πρέπει να κάμψει και τις όποιες αντιστάσεις του Παναθηναϊκού που έχει το πρώτο αλλά και τον τελευταίο λόγο για τις μετακινήσεις ταλαντούχων ποδοσφαιριστών της Κρήτης, σε άλλη ομάδα.

    Στο στόχαστρο και ο Σπυρόπουλος

    Η Ενωση, εκτός από την περίπτωση του Μανώλη Ρουμπάκη, εξετάζει προσεκτικά και αυτή του Νίκου Σπυρόπουλου.

    Ο 21χρονος αριστερός μπακ του Πανιωνίου προτάθηκε στους "κιτρινόμαυρους", θεωρείται μεγάλο ταλέντο και όλα θα κριθούν στις απαιτήσεις του Πανιωνίου, καθώς η ΑΕΚ δεν πρόκειται να διαθέσει κάποιο μεγάλο ποσό.

    Σ' ένα άλλο μέτωπο αυτό του μέσου του ΑΠΟΕΛ Κώστα Χαραλαμπίδη, όπως τόνισε σήμερα στην ιστοσελίδα των φιλάθλων της ομάδας ο πρόεδρος της ομάδας Πρόδρομος Πετρίδης, για να παραχωρηθεί ο παίκτης, θα πρέπει ο όποιος ενδιαφερόμενος, να καταβάλει το ποσό των 270.000 ευρώ για να τον αποκτήσει.

    Οι φήμες στην Κύπρο θέλουν την Ενωση να ετοιμάζει πρόταση ύψους 100.000 ευρώ, ποσό που σε καμία περίπτωση δεν ικανοποιεί τον Πετρίδη και άρα θα πρέπει ή να κατέβουν οι απαιτήσεις της ομάδας ή να ανεβάσει θεαματικά την προσφορά του η διοίκηση της ΑΕΚ, γεγονός που στο παρόν φαίνεται αδύνατον.

    Όσον αφορά τώρα τον Σταύρο Τζιωρτζόπουλο, μιλώντας σήμερα σε ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό, για την άτυχη στιγμή της σύγκρουσης του με τον Σταύρο Λαμπριάκο, κάλυψε πλήρως τον ποδοσφαιριστή της Ξάνθης, τονίζοντας ότι δεν υπήρχε καμία πρόθεση, εκ μέρους του.

    "Ήταν μια φάση που δεν κατάλαβα τι ακριβώς έγινε. Πέσαμε να διεκδικήσουμε την μπάλα μαζί με τον Σταύρο Λαμπριάκο και επήλθε το μοιραίο. Δεν υπήρχε πρόθεση από τον Λαμπριάκο. Όταν κάνεις κάποιο επάγγελμα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος και για τα αρνητικά και για τα θετικά, οπότε όταν σου συμβεί να έχεις την δύναμη να το αντιμετωπίσεις. Από την πρώτη στιγμή άκουσα το "κρακ" στο πόδι και το πήρα ψύχραιμα. Περιμένουμε να ξεπρηστεί το πόδι και αύριο ή την Τετάρτη το αργότερο θα μπούμε χειρουργείο. Θα δουλέψω υπό τις οδηγίες των γιατρών και των φυσιοθεραπευτών μου για να γυρίσω όσο πιο δυνατός γίνεται. Δεν με ενδιαφέρει πόσο καιρό θα κάνω, το θέμα είναι να γυρίσω δυνατός πίσω".

    Αύριο το μεσημέρι εξάλλου στις τρεις φτάνει στην Αθήνα η αποστολή της ’αχεν στην Αθήνα για τον αγώνα του Κυπέλλου UEFA με την ΑΕΚ την Τετάρτη στις 21:45.

    Η ομάδα της ’αχεν θα προπονηθεί στις 19:00 στο Ολυμπιακό Στάδιο, ενώ λίγη ώρα νωρίτερα (18:15) θα γίνει η συνέντευξη Τύπου του προπονητή κ. Dieter Hesking, στην αίθουσα Τύπου του Σταδίου.

    Η ΑΕΚ θα προπονηθεί αύριο στις 15:00 στο προπονητικό κέντρο στους Θρακομακεδόνες, ενώ η συνέντευξη Τύπου του κ. Φερνάντο Σάντος θα γίνει στις 17:30, στο Ολυμπιακό Στάδιο.

    "Ακριβός" ο Χαραλαμπίδης

    Νέα τιμή αποφάσισε να θέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την ΑΕΚ ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ, για την μεταγραφή του Κωνσταντίνου Χαραλαμπίδη και τα 270.000 ευρώ αυτής, μάλλουν καθιστούν τον "κιτρινόμαυρο" στόχο απαγορευτικό. Από την πλευρά της ΑΕΚ δηλώνουν πως δεν θα μπουν στην διαδικασία πλειστηριασμού για τον παίκτη και σίγουρα η κίνηση της διοίκησης των Κυπρίων να ανέβουν από τα 180.000 ευρώ τόσο άμεσα μόνο θετική δεν ήταν για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων.

    [10] Κόσμος

    Δύο τραυματίες Έκρηξη αυτοκινήτου στη Συρία

    13/12/2004 9:01:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Σε σήριαλ εξελίχθηκε η έκρηξη ενός αυτοκινήτου παγιδευμένου με εκρηκτικά στη συνοικία Μάζεχ, στη Δαμασκό. Το αυτοκίνητο ανατινάχτηκε, προκαλώντας τον τραυματισμό ενός περαστικού και μιας γυναίκας, που βρισκόταν μέσα στο σπίτι της, κοντά στο χώρο της έκρηξης, ενώ έσπασαν τα παράθυρα κοντινών κτηρίων και προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές. Παλαιστινιακή πηγή υποστήριξε, πως στόχος της επίθεσης ήταν ένα στέλεχος της Χαμάς, χωρίς, ωστόσο, να το κατονομάσει, ενώ η έκρηξη έγινε αφότου το εν λόγω στέλεχος είχε εγκαταλείψει το όχημα. Στο μεταξύ, η Δαμασκός κατηγόρησε για την επίθεση τη Μοσάντ, τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες. "Αυτός που έκανε αυτή την πράξη εκπαιδεύτηκε από τη Μοσάντ, ή για την ακρίβεια ήταν η Μοσάντ η ίδια", τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών της Συρίας, Γάζι Κανάνε.

    [11] Αθλητισμός

    Κορυφαίος ο Σεβτσένκο, πέμπτος ο "Ζαγόρ"

    13/12/2004 9:04:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 13/12/2004 9:51:57 μμ)

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Αυτό το Σαββατοκύριακο ο Αντρέι Σεβτσένκο με τα δύο γκολ που σημείωσε, έφτασε τα 102 με την φανέλα της Μίλαν και σήμερα ήρθε και η τυπική επιβεβαίωση του μεγαλείου του, καθώς στην ψηφοφορία για το βραβείο της "Χρυσής Μπάλας" ήταν πρώτος συγκεντρώνοντας 175 ψήφους. Ο Ουκρανός επιθετικός μετά τις ομαδικές επιτυχίες στις οποίες οδήγησε την Μίλαν, ήρθε πλέον η στιγμή να κερδίσει και μια προσωπική, αφήνοντας πίσω του την Μπαρτσελόνα, αφού στην δεύτερη θέση βρέθηκε ο Πορτογάλος Ντέκο με 139 και ο Βραζιλιάνος Ρονλαλντίνιο με 133. Στην τέταρτη θέση με 80 βαθμούς ήταν ο Τιερί Ανρί της ’ρσεναλ.

    Πέμπτος ο "Τεό"

    Και όπως συμβαίνει συχνά φέτος, έτσι και σε αυτή την ψηφοφορία το ελληνικό χρώμα ήταν εντονότερο από κάθε άλλη φορά. Ο Θοδωρής Ζαγοράκης πρόσθεσε στις ομαδικές αλλά και προσωπικές διακρίσεις του 2004, άλλη μια καθώς με 44 ψήφους ήταν πέμπτος στην σχετική ψηφοφορία. Το μέγεθος της σημασίας αυτής της διάκρισης για τον Έλληνα μέσο της Μπολόνια, αποτυπώνεται στο ότι πίσω από εκείνον βρέθηκαν μερικά από τα κορυφαία ονόματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Ο Αντριάνο συγκέντρωσε 27 ψήφους, ο Νέτβεντ, 23, ο Ρούνει 22 και ο Βαν Νίστελρόι 18 στους οποίους ισοβάθμησε με τον Καρβάλιο. Στην ενδέκατη θέση βρέθηκε ένας ακόμη Έλληνας, ο ’γγελος Χαριστέας με 15 ψήφους. Ακόμη από την Ελλάδα στην λ΄σιτα των κορυφαίων βρέθηκαν και ο Τραϊανός Δέλλας με 5 ψήφους και ο Αντώνςη Νικοπολίδης με 2 ψήφους. Ο Θόδωρος Ζαγοράκης αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων έκανε την ακόλουθη δήλωση, "Αισθάνομαι μεγάλη τιμή γι΄αυτήν τη διάκριση, η οποία αντανακλά σε όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο και την μοιράζομαι με τους συμπαίκτες μου, τον προπονητή μου, την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και ολόκληρο τον Ελληνισμό. Ένα σημείο αναφοράς για ανάλογες διακρίσεις για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μια αφορμή για να τραβήξει ακόμη περισσότερα παιδιά στον αθλητισμό, που είναι από το πιο υγιή κομμάτια της κοινωνίας μας. Ευχαριστώ τον Θεό που με βοήθησε να ζήσω αυτή τη μεγάλη επιτυχία".

    Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας

    1. Σεφτσένκο 175 2. Ντέκο 139 3. Ροναλντίνιο 133 4. Τιερί Ανρί 80 5. Ζαγοράκης 44 6. Αντριάνο 27 7. Νέντβεντ 23 8. Ρούνεϊ 22 9. Ρικάρντο Καρβάλιο 18 - Ρουντ Φαν Νίστελροϊ 18 11. Χαριστέας 15. 12. Μίλαν Μπάρος 11 - Κριστιάνο Ρονάλντο 11 14. Ιμπραϊμοβιτς 8 15. Ετό7 - Κακά 7 17. Δέλλας 5 - Μπουφόν 5 - Ντρογκμπά 5 - Λάμπαρντ 5 - Μοριέντες 5 22. Φίγκο 4 23. Ζιντάν 3 24. Μπαράχα 2 - Ζιουλί 2 - Μανίς 2 - Νικοπολίδης 2

    [12] Κοινωνία

    Από τις 31 Δεκεμβρίου Νέα τιμολόγια στον ΟΤΕ

    13/12/2004 9:16:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Κατά 91 λεπτά αυξάνεται από τις 31 Δεκεμβρίου το μηνιαίο πάγιο του ΟΤΕ. Όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός, το πάγιο θα κοστίζει 11,40 ευρώ, από 10,49 που είναι σήμερα. Παράλληλα, οι διεθνείς κλήσεις μειώνονται από 15% έως 29%, ενώ καθιερώνεται ειδικό πρόγραμμα για τους συνταξιούχους άνω των 65 ετών, οι οποίοι θα μπορούν να πραγματοποιούν δωρεάν αστικές και υπεραστικές κλήσεις συνολικής αξίας μέχρι τρία ευρώ ανά λογαριασμό. Τέλος, καθιερώνεται δωρεάν χρόνος ομιλίας στο πρόγραμμα ΟΤΕπιλογές, που φτάνει τις τρεις ώρες για τις αστικές κλήσεις και τη μία ώρα για τις διεθνείς.

    [13] Πολιτική

    Έξι παραβιάσεις στο Αιγαίο Νέες τουρκικές προκλήσεις

    13/12/2004 9:55:00 μμ

    Σε παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου στο Αιγαίο προέβη σήμερα η τουρκική πολεμική αεροπορία, λίγα εικοσιτετράωρα πριν τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 17 Δεκεμβρίου, όπου θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της ’γκυρας. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, τέσσερις σχηματισμοί τουρκικών αεροσκαφών διείσδυσαν στο Αιγαίο, χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσεως και σε έξι περιπτώσεις παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο στην περιοχή του κεντρικού και βόρειου Αιγαίου. Σε όλες τις περιπτώσεις, τα δώδεκα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, ενώ σε μια περίπτωση η διαδικασία της αναχαίτισης εξελίχθηκε σε εικονική αερομαχία. Όπως έγινε γνωστό, κανένα από τα αεροσκάφη δεν ήταν οπλισμένο, ενώ δύο από αυτά ήταν φωτογραφικά Φάντομ.

    [14] Κοινωνία

    Στα Καλάβρυτα Εκδηλώσεις για το Ολοκαύτωμα

    13/12/2004 10:14:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλου, εκπροσώπων της Κυβέρνησης και των πολιτικών κομμάτων και πλήθους κόσμου, ολοκληρώθηκαν στα Καλάβρυτα οι εκδηλώσεις για την 61η επέτειο από την ομαδική εκτέλεση των ανδρών της πόλης. Το πρωί, στον Καθεδρικό Ναό, τελέστηκε μνημόσυνο για τους 1300 Καλαβρυτινούς, που εκτελέστηκαν στις 13 Δεκεμβρίου 1943 από τα ναζιστικά στρατεύματα. Στη συνέχεια, στο λόφο του Καπή, τόπο Θυσίας, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση, έγινε προσκλητήριο πεσόντων και κατάθεση στεφάνου από τον κ. Στεφανόπουλο και ακολούθησε εκδήλωση στο Δημαρχείο της πόλης, όπου ο Πρόεδρος απένειμε τα βραβεία- επαίνους στους βραβευθέντες μαθητές του Πανελλήνιου Μαθητικού Ποιητικού Διαγωνισμού "’θλοι Ποιήσεως- Γιάννης και Λένα Στρέφη Κουτσοχέρα". Στο επίσημο γεύμα, ο δήμαρχος Καλαβρύτων, Θανάσης Παπαδόπουλος, προσέφερε στον κ. Στεφανόπουλο έναν ασημένιο δίσκο με αναπαράσταση του τόπου Θυσίας. Ο κ. Στεφανόπουλος, κατά την αντιφώνησή του, αναφέρθηκε στο ιστορικό της ημέρας, ενώ σχολίασε με τα καλύτερα λόγια την υποψηφιότητα του Κάρολου Παπούλια για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

    [15] Οικονομία

    Αρχές 2005 το ν/σ για τα συγχρηματοδοτούμενα έργα "Σημαντική χρονιά για την Οικονομία το 2005"

    13/12/2004 10:22:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: ΑΠΕ

    "Το 2005 θα είναι η χρονιά, όπου θα τεθούν οι βάσεις για μια υγιή και διατηρήσιμη ανάπτυξη" τόνισε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Δημοκρατίας "Κωνσταντίνος Καραμανλής". Όπως ανέφερε, έχει γίνει ήδη σημαντική προεργασία στην οικονομία και ο μετασχηματισμός της θα αρχίσει να αποδίδει καρπούς από το νέο έτος. Πρόσθεσε ακόμα, ότι στις αρχές του 2005 θα κατατεθεί προς ψήφιση στην Βουλή το νομοσχέδιο για τα συγχρηματοδοτούμενα έργα, η εφαρμογή του οποίου θα ενισχύσει ιδιαίτερα την ελληνική περιφέρεια. Ο υπουργός Οικονομίας έκανε αναφορά και στην υποψηφιότητα Παπούλια για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. "Η πρόταση του πρωθυπουργού αποτελεί μια υπερβατική επιλογή, που εκφράζει την κεντρική στρατηγική της κυβέρνησης για συναίνεση" ανέφερε χαρακτηριστικά.

    [16] Κοινωνία

    Δέσμευση υπουργών για τα προβλήματα Συμβούλιο για την ακτοπλοΐα

    13/12/2004 10:35:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Τη συναίνεση όλων των φορέων για την ελληνική ακτοπλοΐα ζήτησε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης, κατά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ναυτιλιακής Πολιτικής. Στο Συμβούλιο, όπου συμμετέχουν οι βουλευτές Δωδεκανήσου και Κυκλάδων και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Ένωσης Εφοπλιστών Ακτοπλοΐας και της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, ο κ. Κεφαλογιάννης ανακοίνωσε, πως οι απόψεις όλων των φορέων για τη σύνδεση των νησιών με την ηπειρωτική Ελλάδα θα παρουσιαστούν στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, που θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τετάρτη με αποκλειστικό θέμα την ακτοπλοΐα. Από την πλευρά του, ο υπουργός Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Αριστοτέλης Παυλίδης, εξέφρασε την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης να επιλύσει οριστικά το ακτοπλοϊκό. Πάντως, κάτοικοι και φορείς του Αιγαίου διοργανώνουν την ερχόμενη Πέμπτη νέο συλλαλητήριο στον Πειραιά, με κύριο αίτημα την δρομολόγηση περισσότερων και ταχύτερων πλοίων στα νησιά.

    [17] Πολιτισμός

    Το βραβείο Μετάφρασης ελληνικού έργου Κέρδισε ο "Γερμανός" Καβάφης

    13/12/2004 10:27:00 μμ

    Συντάκτης: Γιωταμίνα Αλεξάνδρου

    Πηγή: ΑΠΕ, Υπουργείο Πολιτισμού

    Τα "Ποιήματα" του Καβάφη και "Το τραμ" του Κλωντ Σιμόν είναι οι φετινοί νικητές των Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνικής Μετάφρασης, όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Γραμμάτων της Γενικής Διεύθυνσης Σύγχρονου Πολιτισμού του Υπουργείου Πολιτισμού. Η Επιτροπή Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνικής Μετάφρασης, που αποτελείται από έγκριτους ακαδημαϊκούς, ανθρώπους των γραμμάτων και έμπειρους μεταφραστές απένειμε κατά πλειοψηφία το βραβείο Μετάφρασης έργου ελληνικής λογοτεχνίας στον Jorg Schafer, για τη μετάφραση των "Ποιημάτων" του Κωνσταντίνου Καβάφη στη γερμανική γλώσσα. Τα "Ποιήματα" του Καβάφη κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Universit&#228;tsverlag Winter GmbH. Ο Θωμάς Σκάσης κέρδισε το βραβείο μετάφρασης έργου ξένης λογοτεχνίας στην ελληνική γλώσσα για τη μετάφραση του έργου "Το τραμ" του Κλώντ Σιμόν. Το Υπουργείο Πολιτισμού, δημοσιοποίησε και τα ονόματα της επιτροπής Αξιολόγησης Πρότασης για την μετάφραση έργων της Σύγχρονης Ελληνικής Λογοτεχνίας σε ξένες γλώσσες. Πρόεδρος της επιτροπής εξελέγη ο Βαγγέλης Μόσχος (κριτικός λογοτεχνίας) και μέλη οι Κωνσταντίνος Παλαιολόγος (μεταφραστής), Κατρίν Βελισσάρη (Διευθύντρια του Εθνικού κέντρου Βιβλίου) και David Connoly (μεταφραστής), οι οποίοι θα έχουν τριετή θητεία.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 13 December 2004 - 21:51:41 UTC