Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-12-08

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μεγάλη ταλαιπωρία για τους οδηγούς Στα μπλόκα και σήμερα οι αγρότες των
  • [02] Για τα προβλήματα στην ακτοπλοΐα Επίθεση Κεφαλογιάννη στο ΠΑΣΟΚ
  • [03] Τσαμπιονς Λιγκ Βόλεϊ: Νίκη για τον ΠΑΟ
  • [04] Χωρίς τον πρόεδρο της
  • [05] Έδωσε το Υπουργείο Οικονομικών Διευκρινίσεις για το νέο Ε9
  • [06] Παγκόσμια εκστρατεία για την προστασία τους Η βία του πολέμου ξεσπά
  • [07] Αυτό το λόττο έπιασε τόπο Υπάρχει Άγγελος των νεογέννητων;
  • [08] Κατηγορείται για διακεκριμένη υπεξαίρεση Συνελήφθη στέλεχος της Yukos
  • [09] Ήττα στο φινάλε
  • [10] Όταν η Παιδεία, συνδυάζεται με τον Πολιτισμό "Νίκος Γκάτσος" το 29ο
  • [11] Χιλιάδες αγγελούδια "γλεντούν" στον Παράδεισο... Αυτό το λόττο έπιασε

    [01] Κοινωνία

    Μεγάλη ταλαιπωρία για τους οδηγούς Στα μπλόκα και σήμερα οι αγρότες των Σερρών

    8/12/2004 7:21:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Μεγάλη ταλαιπωρία, περίμενε και σήμερα τους οδηγούς στον κόμβο του Προμαχώνα, από τις κινητοποιήσεις των αγροτών του Νομού Σερρών, οι οποίοι έκλειναν τμήματα του δρόμου κατά διαστήματα. Οι αγρότες, που απέκλεισαν με τα τρακτέρ τους, για τρίτη συνεχή μέρα τους δρόμους, επέτρεψαν τελικά την διέλευση των οχημάτων στις τρεις το μεσημέρι. Κύριο αίτημα τους, είναι η άμεση καταβολή των αποζημιώσεων για τις καταστροφές που υπέστησαν οι καλλιέργειες τους το καλοκαίρι του 2003 καθώς και επιδότηση του βαμβακιού με υγρασία. " Οι αποζημιώσεις είναι φέτος αυξημένες κατά 34% ενώ για πρώτη φορά καταβάλλονται τόσο νωρίς " απαντά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

    Αυξημένες και πιο νωρίς οι αποζημιώσεις φέτος

    Ο Ευάγγελος Μπασιάκος απάντησε ακόμα και στο αίτημα των αγροτών του νομού Σερρών για την επιδότηση του βαμβακιού.

    "Η κυβέρνηση δε μπορεί σήμερα να δώσει εθνικές ενισχύσεις στο βαμβάκι, λόγω του καταστροφικού κανονισμού του κ. Ανωμερίτη, αφού θα μας επιβληθούν υψηλά κοινοτικά πρόστιμα" είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

    "Εάν, ευνοήσουμε παρανόμως τα υγρά βαμβάκια του 5%, θα ζημιώσουμε το υπόλοιπο 95% ."

    Σε ότι αφορά τις αποζημιώσεις, υπογράμμισε ότι φέτος είναι αυξημένες κατά 34% ενώ για πρώτη φορά δόθηκαν τόσο νωρίς, μέσα σε ένα τρίμηνο από τη λήξη της συγκομιδής.

    "Ήδη έχουν καταβληθεί στους παραγωγούς 410 εκατομμύρια ευρώ, ενώ μέχρι το τέλος του μήνα θα καταβληθούν ακόμη 126 εκατομμύρια ευρώ " τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

    Πάντως, τα αγροτικά θέματα της περιοχής, θα συζητηθούν διεξοδικά , σε σύσκεψη την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2004 με όλους τους αρμόδιους φορείς του Νομού Σερρών, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων στην Αθήνα.

    Και άλλοι αγρότες στους δρόμους

    Αγροτικές κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη στη Σάμο και τη Λέσβο.

    Την ίδια ώρα, δυναμικές κινητοποιήσεις προετοιμάζουν και οι σιτοπαραγωγοί του νομού Μαγνησίας.

    Οι αγρότες τονίζουν ότι βρίσκονται σε πολύ άσχημη οικονομική κατάσταση, καθώς περίπου 11.000 τόνοι σιτηρών παραμένουν απούλητοι στις αποθήκες.

    Δεν αποκλείεται μάλιστα και το ενδεχόμενο αιφνιδιασμού, την περίοδο των γιορτών, με αποκλεισμό της εθνικής οδού στο ύψος του Βελεστίνου .

    [02] Πολιτική

    Για τα προβλήματα στην ακτοπλοΐα Επίθεση Κεφαλογιάννη στο ΠΑΣΟΚ

    8/12/2004 8:07:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Δριμεία κριτική στις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ άσκησε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης, σε συνέντευξη Τύπου ενόψει της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Ναυτιλιακής Πολιτικής, τη Δευτέρα. Όπως είπε ο κ. Κεφαλογιάννης, ορκωτοί λογιστές "θα ψάξουν μέχρι το μεδούλι" όλους τους εποπτευόμενους από το υπουργείο οργανισμούς και κατηγόρησε τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ για "αδράνεια δέκα ετών" και δαπάνες για μελέτες που δεν εφαρμόστηκαν. Παράλληλα, ο υπουργός εξέφρασε την έκπληξή του γιατί τώρα οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κάνουν επερωτήσεις στην Βουλή για το θέμα της ακτοπλοΐας. "Το ΠΑΣΟΚ μου θυμίζει τον πατροκτόνο, που την ζητάει επιείκεια του δικαστηρίου γιατί είναι ορφανός", είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Κεφαλογιάννης.

    Παράλληλα, ο υπουργός πρόσθεσε, ότι έχει ζητήσει από την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής να γίνει συζήτηση για την ακτοπλοΐα και ο "νόμος Παπουτσή" θα τροποποιηθεί όπου κριθεί απαραίτητο.

    Τέλος, ο κ. Κεφαλογιάννης επεσήμανε, πως εντός των επόμενων ημερών θα γίνουν ανακοινώσεις για τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για την παραχώρηση σε ιδιώτες υπηρεσιών του ΟΛΠ, είπε ότι αυτό είναι στην πολιτική της Κυβέρνησης και μπορούν να δοθούν σε ιδιώτες κάποιες υπηρεσίες, όπως η υποδοχή των επιβατών στο τμήμα της ακτοπλοΐας.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Δριμεία κριτική Παπανδρέου

    [03] Αθλητισμός

    Τσαμπιονς Λιγκ Βόλεϊ: Νίκη για τον ΠΑΟ

    8/12/2004 8:12:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 8/12/2004 8:48:58 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Νίκη με την οποία διατηρεί ακέραιες τις ελπίδες του για την κατάληψη της πρώτης θέσης του Β Ομίλου του Τσάμπιονς Λιγκ στο Βόλεϊ, πέτυχε ο Παναθηναϊκός. Οι "πράσινοι" για την 6η αγωνιστική επικράτησαν με 3-1 σετ στο κλειστό της Γλυφάδας την πολωνική Γιαστρζέμπσκι και ανέβηκαν στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Στην πρώτη θέση παρέμεινε η Χοτβόλεϊ, που νίκησε χθες τη Λέφσκι Σόφιας με 3-1. Τα σετ: 25-20, 25-23, 29-31, 25-19.

    Προκρίθηκε ο Ολυμπιακός

    Νίκη που ισοδυναμεί με την σίγουρη κατάκτηση της πρώτης θέσης του Α' ομίλου, πέτυχε ο Ολυμπιακός στο Τοπ Τιμς Καπ, στον αγώνα της πέμπτης αγωνιστικής. Οι "ερυθρόλευκοι" επικράτησαν εκτός έδρας της Φενέρμπαχτσέ στην Τουρκία με 3-1 σετ και κατέκτησε και μαθηματικά την πρώτη θέση στον όμιλό του. Αυτή ήταν η Πέμπτη νίκη των "κόκκινων" σε ισάριθμα παιχνίδια. Αξίζει να σημειωθεί ότι το χαμένο σετ συνιστά τη μοναδική απώλεια, ως τώρα, της πειραϊκής ομάδας στη διοργάνωση (συνολικά τα σετ του Ολυμπιακού είναι 15-1). Ο αγώνας ήταν πολύ δυνατός σε όλη τη διάρκειά του, όμως στα καθοριστικά σημεία η κλάση και η εμπειρία κάποιων μονάδων του Ολυμπιακού, προεξαρχόντων των Μιλίνκοβιτς, Τσακιρόπουλου και Σάλμον, υπήρξαν αποφασιστικές ως προς την εξέλιξη και την κατάληξη του αγώνα.

    Τα σετ (πρώτη η γηπεδούχος Φενερμπαχτσέ): 28-30, 22-25, 26-24, 21-25.

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Χριστοφιδέλης 10, Σάλμον 14 (12/19 επιθέσεις, 75% υποδοχή), Κουρνέτας 3, Χατζηαντωνίου 5, Τσακιρόπουλος 14 (7 μπλοκ), Μιλίνκοβιτς 26, Δημητρακόπουλος (λίμπερο, 55% υποδοχή), Ντιρσέου 5, Ντράκοβιτς 3, Αλεξανδρόπουλος 1, Τερζής.

    [04] Αθλητισμός

    Χωρίς τον πρόεδρο της

    8/12/2004 8:23:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Με όρους και εγγύηση 125.000 ευρώ αφέθηκε ελεύθερος ο πρόεδρος της Πόρτο, Ζόρζε Πίντο ντα Κόστα, ο οποίος ανακρίθηκε για την υπόθεση διαφθοράς στο ποδόσφαιρο της χώρας. Ο Ντα Κόστα εκτός από την χρηματική εγγύηση, απαγορεύεται να ταξιδέψει για περισσότερες από πέντε ημέρες εκτός Πορτογαλίας χωρίς την έγκριση του δικαστηρίου, ενώ πρέπει να παρουσιάζεται κατά διαστήματα και στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. Μετά την απαγόρευση να ταξιδέψει χωρίς άδεια ο Πορτογάλος παράγοντας, δεν μπόρεσε να φύγει μαζί με την ομάδα για την Ιαπωνία, καθώς σήμερα ήταν εθνική εορτή στην χώρα και τα δικαστήρια δεν λειτουργούσαν. Έτσι θα περιμένει μέχρι την Παρασκευή ή το Σάββατο για να φτάσει δηλαδή στην Γιοκοχάμα, λίγες ώρες πριν τον Κυριακάτικο αγώνα της Πόρτο με την Όνσε Κάλδας.

    [05] Οικονομία

    Έδωσε το Υπουργείο Οικονομικών Διευκρινίσεις για το νέο Ε9

    8/12/2004 8:24:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Υποχρεωτική θα είναι η υποβολή στην Εφορία του εντύπου Ε9 για όλους τους φορολογούμενους και τις επιχειρήσεις, που κατέχουν ακίνητα στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως ιθαγένειας, κατοικίας ή έδρας. Την Τετάρτη, το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών έδωσε στη δημοσιότητα φυλλάδιο με τις οδηγίες υποβολής και σύνταξης του εντύπου Ε9, που θα υποβάλλεται στην Εφορία μαζί με τη φορολογική δήλωση. Στο έντυπο θα εγγράφονται τα ακίνητα που βρίσκονταν στην κατοχή των φορολογουμένων και των επιχειρήσεων την 1η Ιανουαρίου 2005, ανεξάρτητα από το εάν αυτά παραμένουν στην κυριότητά τους κατά την ημερομηνία υποβολής της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος. Επισημαίνεται ότι δεν απαιτείται η συνυποβολή των τίτλων κυριότητας των ακινήτων αυτών.

    Ποιοι υποχρεούνται σε υποβολή της δήλωσης ακινήτων το 2005

    Κάθε άγαμο φυσικό πρόσωπο, εφόσον έχει πλήρη ή ψιλή κυριότητα ή επικαρπία ή το εμπράγματο δικαίωμα οίκησης σε ακίνητα Οι έγγαμοι φορολογούμενοι για τα δικά τους ακίνητα, των συζύγων τους, καθώς και των προστατευόμενων τέκνων τους Οι υπόχρεοι σε δήλωση για λογαριασμό των ανιόντων, καθώς και των λοιπών προσώπων που συνοικούν και τους βαρύνουν, σύμφωνα με τις διατάξεις φορολογίας εισοδήματος Κάθε νομικό πρόσωπο, εφόσον έχει πλήρη ή ψιλή κυριότητα ή επικαρπία σε ακίνητα Οι κηδεμόνες σχολάζουσας κληρονομιάς.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αλλάζει το Ε9

    [06] Κοινωνία

    Παγκόσμια εκστρατεία για την προστασία τους Η βία του πολέμου ξεσπά στις γυναίκες

    8/12/2004 8:15:00 μμ

    Συντάκτης: Γιωταμίνα Αλεξάνδρου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Γυναίκες. Οξύνεται η βία εναντίον τους παγκοσμίως. Αυξάνεται ο αριθμός των βιασμών κάθε χρόνο. Μειώνονται τα καταφύγια για εκείνες, που προσπαθούν να ξεφύγουν από τις επιπτώσεις των ένοπλων συγκρούσεων, που μαίνονται σήμερα. Είναι μόνο μερικά από τα προβλήματα, που περιέχονται στην έκθεση "Ζωές τιναγμένες στον αέρα", της Διεθνούς Αμνηστίας. Η συγκεκριμένη έκθεση, που αποτελεί μέρος της παγκόσμιας εκστρατείας της οργάνωσης "Να σταματήσουμε τη βία κατά των γυναικών", παρουσιάστηκε σήμερα από το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας, αποκαλύπτοντας ένα συστηματικό μοτίβο καταπατήσεων των δικαιωμάτων των γυναικών σε ολόκληρο τον κόσμο. Από την Κολομβία μέχρι το Αφγανιστάν, όπως επίσης και σε άλλες 30 εμπόλεμες περιοχές, "η βία κατά των γυναικών είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο για τα ανθρώπινα δικαιώματα σήμερα", όπως τόνισε η γενική γραμματέας του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, Πωλίνα Γκιόκα, εκφράζοντας την έκκληση της διεθνούς οργάνωσης για ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης.

    "Διακρίσεις από τη γέννηση έως το θάνατό τους"

    Τονίζοντας τις υποχρεώσεις της χώρας μας προς επίρρωση των προσπαθειών για βελτίωση της κατάστασης που επικρατεί, ο διευθυντής του Ελληνικού Τμήματος της Αμνηστίας, Γεράσιμος Κουβαράς, επεσήμανε ότι θα "πρέπει να ασκήσουμε πιέσεις σε εκείνους που μπορούν να επιφέρουν αλλαγές".

    Όπως παρατηρήθηκε στη συνέντευξη Τύπου, η Ελλάδα θα πρέπει να στηρίξει την πλήρη υλοποίηση της απόφασης 1325 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ σχετικά με την ασφάλεια, την παροχή βοήθειας και την προστασία των γυναικών προσφύγων, καθώς επίσης να διασφαλίσει, ότι οι δυνάμεις των ειρηνευτικών επιχειρήσεων δεν θα παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα τους.

    Από την πλευρά της, η κ. Γκιόκα, υπογράμμισε ότι, "από τη γέννηση έως το θάνατό τους, σε καιρό ειρήνης όσο και πολέμου, οι γυναίκες αντιμετωπίζουν βία και διακρίσεις από την πλευρά του κράτους, της τοπικής κοινότητας και της οικογένειας".

    Παγκόσμιος αγώνας για δικαιοσύνη

    Μέσα από την παγκόσμια εκστρατεία "Να σταματήσουμε τη βία κατά των γυναικών", η Διεθνής Αμνηστία καλεί, όσους αγωνίζονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα, να ασκήσουν πιέσεις για απόδοση δικαιοσύνης, τιμωρία των ενόχων και αποκατάσταση όλων των θυμάτων.

    Τα μέλη της οργάνωσης στοχεύουν στην κατάργηση των νόμων, που αναγνωρίζουν διακρίσεις σε βάρος των γυναικών, την ανάληψη αποτελεσματικής δράσης από τα κράτη και τη διεθνή κοινότητα, για την προστασία των γυναικών από τη βία.

    Ήδη, κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, η Διεθνής Αμνηστία αποφάσισε με ενέργειές της να καταδικάσει τη βία κατά των γυναικών ως την πιο σοβαρή παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να αμφισβητήσει θρησκευτικές, κοινωνικές και πολιτισμικές συνήθειες και στερεότυπα, που υποβιβάζουν τις γυναίκες και να στηρίξει την ισότιμη συμμετοχή των γυναικών στην εξουσία και στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

    [07] Υγεία

    Αυτό το λόττο έπιασε τόπο Υπάρχει Άγγελος των νεογέννητων;

    8/12/2004 9:07:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 8/12/2004 10:29:32 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Τι να πούμε, για τα 27εκατομμύρια δολάρια που κέρδισε στο λόττο η Αμερικανίδα Ντέμπι Φάρις Τσιφέλι. Τι να πούμε για το έργο μίας γυναίκας που μαζεύει νεκρά νεογέννητα από κάδους σκουπιδιών στην πολιτεία της Καλιφόρνια και φροντίζει να τα θάβει αξιοπρεπώς για να βρει η ψυχή τους αιώνια γαλήνη. Τι να πούμε για τη γυναίκα που τρέχει από το ένα άκρο της πολιτείας στο άλλο, για να πείσει τις μητέρες που δεν θέλουν να κρατήσουν τα νεογέννητα, να κάνουν χρήση ενός νόμου που ισχύει στην Καλιφόρνια και ο οποίος υιοθετήθηκε μετά από δική της παρέμβαση. Ο νόμος 1368 της Καλιφόρνια, επιτρέπει σε μία γυναίκα που δεν θέλει το μωρό της να το αφήσει, εντός τριών ημερών, σε κάποιο νοσοκομείο, δίχως να ασκηθούν σε βάρος της διώξεις .

    Έφτιαξε τον "Κήπο των Αγγέλων"

    Το τηλεφώνημα που δέχτηκε στις 11 Νοεμβρίου η Αμερικανίδα Ντέμπι Φάρις Τσιφέλι δεν ήταν για να "ξεθάψει" από ένα κάδο σκουπιδιών ένα νεκρό νεογέννητο

    Δεν ήταν για να δεχθεί την προσφορά κάποιας φιλανθρωπικής οργάνωσης για τη στήριξη του έργου της.

    Αλλά για να εισπράξει το ποσό των 27 εκατομμυρίων δολαρίων που κέρδισε στο Λόττο, παρά το ότι στα 49 της χρόνια έχει δοκιμάσει μόλις τρεις φορές την τύχη της.

    Η είδηση δεν μπορούσε παρά να της δημιουργήσει απίστευτη χαρά και συγκίνηση.

    Συγκινημένοι και μεις που τα λεφτά έπιασαν τόπο

    Η 49χρονη Ντέμπι Φάρις Τσιφέλι, δεν είναι μία τυχαία γυναίκα.

    Είναι μία μάνα με μια αγκαλιά που χωρά μέσα της όλα τα παιδιά του κόσμου.

    Και που προσπαθεί να σώσει από το θάνατο, νεογέννητα που πετιούνται στα σκουπίδια, λίγα λεπτά αφότου βγουν από τα σπλάχνα της μάνας τους.

    Το έργο της

    Το έργο της αξιοθαύμαστο, πολυδιάστατο, για πολλούς μακάβριο.

    Από τη μια, τρέχει στα νεκροτομεία και βαφτίζει κάποιο μωρό που βρέθηκε νεκρό σε κάποιον κάδο σκουπιδιών. Προσεύχεται για αυτό και στη συνέχεια θάβει το σώμα του για να βρει τη γαλήνη.

    Από την άλλη, τρέχει από τη μία άκρη της πολιτείας στην άλλη, για να πείσει μητέρες που σκέφτονται να εγκαταλείψουν τα μωρά τους, να το κάνουν, αφήνοντας τα κάπου που θα φροντίσουν για αυτά , έξω από ένα νοσοκομείο για παράδειγμα και όχι μέσα σε έναν σκουπιδοτενεκέ.

    Με δική της παρέμβαση, εξάλλου κατάφερε να ψηφιστεί σχετικός νόμος στην Καλιφόρνια, που επιτρέπει σε μία μάνα να εγκαταλείψει το μωρό της σε κάποιο νοσοκομείο, εντός τριών ημερών , χωρίς να της ασκηθούν διώξεις.

    Πολλοί όμως δεν γνωρίζουν το νόμο αυτό, με αποτέλεσμα πολλά τέτοια μωρά να χάνουν τη ζωή τους.

    Από το 1996 που ξεκίνησε την προσπάθεια της έχει θάψει 70 αγγελούδια .

    "Και πόσα άλλα υπάρχουν στα αζήτητα" επισημαίνει

    Με αγάπη για όλα τα νεογέννητα

    Η Faris Ciffelli και ο σύζυγος της έχουν πολλές ιδέες για να αξιοποιήσουν το ποσό που τους χάρισε η τύχη.

    Σκέφτονται να χρηματοδοτήσουν προσπάθειες ενημέρωσης του κοινού και να δημιουργήσουν καταφύγιο για ανήλικες μητέρες.

    Αυτό εξάλλου θέλουν και τα αγγελούδια που δεν βρίσκονται πλέον κοντά μας

    " Αν τα παιδάκια αυτά, χορεύουν κάπου εκεί στον Παράδεισο και είναι χαρούμενα για μας, πρέπει να κάνουμε περισσότερα και θα κάνουμε " τονίζει ο Στίβ Τσιφέλι ο σύζυγός της.

    Σχετικά Links:

    Ο κήπος των Αγγέλων

    [08] Κόσμος

    Κατηγορείται για διακεκριμένη υπεξαίρεση Συνελήφθη στέλεχος της Yukos

    8/12/2004 9:44:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Στα χέρια των ρωσικών αρχών βρίσκεται η υποδιευθύντρια της νομικής υπηρεσίας της Yukos, Σβετλάνα Μπαχμίνα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Εισαγγελίας της Μόσχας, η Μπαχμίνα κατηγορείται ότι έχει υπεξαιρέσει οκτώ δισεκατομμύρια ρούβλια (περισσότερα από 280 εκατομμύρια δολάρια) από δύο θυγατρικές εταιρείες του ομίλου. Μάλιστα, η Εισαγγελία διευκρίνησε, πως η υποδιευθύντρια ανακρίθηκε σχεδόν μία ώρα, παρουσία του δικηγόρου της και τελικά συνελήφθη. Η σύλληψη της Μπαχμίνα επιβεβαιώθηκε και από εκπρόσωπο της Yukos. Σημειώνεται, πως οι δύο θυγατρικές εταιρείες, που εμπλέκονται στη δικογραφία αυτή, είναι η VNK και Tomskneft.

    [09] Αθλητισμός

    Ήττα στο φινάλε

    8/12/2004 9:54:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Την ήττα με 66-64 γνώρισε ο Παναθηναϊκός από την Ουλκέρ. Οι "πράσινοι" εναλλάσσονταν στο σκορ με τους Τούρκους σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και μάλιστα ένα λεπτό πριν το τέλος προηγήθηκαν με τρεις πόντους. Όμως κάποια λάθη στις τελευταίες φάσεις και η ευστοχία των γηπεδούχων, στέρησαν το ροζ φύλλο από τον ΠΑΟ και έδωσε τους δύο βαθμούς της νίκης στην Ουλκέρ. Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 19-17, 28-31, 46-49, 66-64.

    Θρίλερ...

    Στη δεύτερη περίοδο, οι «πράσινοι» ξεκίνησαν εφαρμόζοντας κατά γράμμα τα λεγόμενα του Ομπράντοβιτς στην άμυνα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η Ούλκερ είχε -περίπου- πέντε λεπτά να πετύχει κάποιο καλάθι. Μάλιστα, δια χειρός Λάκοβιτς, ο Παναθηναϊκός «ξέφυγε» για πρώτη φορά από την έναρξη του αγώνα, με τέσσερις πόντους (23-19, στο 14'). Η Ούλκερ πάντως κατάφερε να «αφυπνιστεί» στη συνέχεια και να πλησιάσει και πάλι τον Παναθηναϊκό, στο σκορ, αφού η λήξη του ημιχρόνου την βρήκε στο -3 (31-28).

    Στο τρίτο δεκάλεπτο, το "τριφύλλι" εκμεταλλεύτηκε την αστοχία των Τούρκων και βρέθηκε να προηγείται με τρεις στη λήξη του.

    Στην τελευταία περίοδο, ήταν η σειρά του Φέμερλινγκ να αναλάβει δράση. Ο Γερμανός, «μάζεψε» καθοριστικά ριμπάουντ στα πρώτα λεπτά του... επίλογου, ενώ κατάφερε να αποσπάσει και το 5ο φάουλ του Ζουκάουσκας, μειώνοντας τις δυνάμεις της Ούλκερ. Το παιχνίδι εξελίχτηκε σε "ρώσικη ρουλέτα" στα τελευταία λεπτά. Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με καλάθι του Μάρεϊ με 62-60 όμως η Ούλκερ απάντησε άμεσα με τρίποντο του Τζάκσον. Ο Λάκοβιτς από τη γραμμή των ελευθέρων βολών έδωσε και πάλι το προβάδισμα, αλλά 20" πριν τη λήξη ένα λέι απ του Τουντσερίν και μία εύστοχη βολή του Τζάκσον, διαμόρφωσαν το 66-64, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα. Ο Χατζηβρέττας προσπάθησε στην εκπνοή για το «σωτήριο» τρίποντο, αλλά δεν στάθηκε τυχερός. Ο Φέμερλινγκ πήρε το ριμπάουντ και ευστόχησε, αλλά το σφύριγμα της λήξης είχε ήδη ακουστεί.

    Οι συνθέσεις:

    ΟΥΛΚΕΡ: Άτσικ, Ερντογάν 21 (3), Γκόνλουμ 6, Τζάκσον 4 (1), Τουντσερί 10 (1), Πρασκεβίτσιους 2, Ζουκάουσκας 13, Γκλόβερ 4, Στομπέργκας 6.

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Φέμερλινγκ 7, Διαμαντίδης 3, Λάκοβιτς 10 (1), Μάρεϊ 11 (3), Τσαρτσαρής 4, Σκεπάνοβιτς, Αλβέρτης, Σάκοτα, Καλαϊτζής 2.

    [10] Κοινωνία

    Όταν η Παιδεία, συνδυάζεται με τον Πολιτισμό "Νίκος Γκάτσος" το 29ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών

    8/12/2004 10:32:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΝΕΤ

    Το όνομα του ποιητή της Αμοργού, Νίκου Γκάτσου, θα φέρει πλέον το 29ο Δημοτικό Σχολείο της Κυψέλης. Ο σπουδαίος Έλληνας ποιητής έζησε όλη του τη ζωή σε ένα σπίτι κοντά στο σχολείο. Στην εκδήλωση για την μετονομασία του σχολείου, οι μαθητές τραγούδησαν στίχους του, τιμώντας τη μνήμη του. Στην τελετή μετονομασίας, παρευρέθηκε η υπουργός Παιδείας, η οποία χαιρέτισε την πρωτοβουλία. "Η εκδήλωση εκφράζει ακριβώς αυτό που θέλουμε να κάνουμε. Το συνδυασμό της παιδείας και του πολιτισμού " τόνισε η Μαριέττα Γιαννάκου.

    Και όμως ο κόσμος αλλάζει

    Το υπουργείο Παιδείας, τόνισε η κα Γιαννάκου, έχει δεχθεί πολλές προτάσεις να δοθούν ονόματα σπουδαίων καλλιτεχνών και ποιητών σε σχολεία.

    Προανήγγειλε μάλιστα και νέες πρωτοβουλίες όχι μόνο από το υπουργείο της αλλά και το υπουργείο Πολιτισμού.

    "Θα υπάρξουν κοινές δράσεις που θα έχουν κυρίως ως επίκεντρο το σχολείο και πρώτ΄ απ΄όλα το δημοτικό χωρίς να σας φορτώσουμε όμως τόσα πολλά πράγματα που να μην μπορείτε να τα αντέξετε ".

    Η Μαριέττα Γιαννάκου, συγκινήθηκε όταν άκουσε το γνωστό τραγούδι για τον πρίγκιπα «Κεμάλ» να το τραγουδούν τα μικρά παιδιά.

    Και ολοκληρώνοντας την ομιλία της τόνισε « Σε σας, παιδιά, ανήκει και η αλλαγή του κόσμου και η επανάσταση από κατεστημένες αντιλήψεις και νοοτροπίες που μπορούν να κάνουν κακό. Σας εύχομαι το καλύτερο».

    [11] Παράξενα

    Χιλιάδες αγγελούδια "γλεντούν" στον Παράδεισο... Αυτό το λόττο έπιασε τόπο!

    8/12/2004 9:07:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Ειδήσεις > Παράξενα)&body=Το ποσό των 27 εκ. δολαρίων κέρδισε Αμερικανίδα που 'θάβει' και 'προσεύχεται' για νεκρά νεογέννητα που εγκαταλείφθηκαν από τους γονείς τους

    Τι να πούμε, για τα 27εκατομμύρια δολάρια που κέρδισε στο λόττο η Αμερικανίδα Ντέμπι Φάρις Τσιφέλι. Τι να πούμε για το έργο μίας γυναίκας που μαζεύει νεκρά νεογέννητα από κάδους σκουπιδιών στην πολιτεία της Καλιφόρνια και φροντίζει να τα θάβει αξιοπρεπώς για να βρει η ψυχή τους αιώνια γαλήνη. Τι να πούμε για τη γυναίκα που τρέχει από το ένα άκρο της πολιτείας στο άλλο, για να πείσει τις μητέρες που δεν θέλουν να κρατήσουν τα νεογέννητα, να κάνουν χρήση ενός νόμου που ισχύει στην Καλιφόρνια και ο οποίος υιοθετήθηκε μετά από δική της παρέμβαση. Ο νόμος 1368 της Καλιφόρνια, επιτρέπει σε μία γυναίκα που δεν θέλει το μωρό της να το αφήσει, εντός τριών ημερών, σε κάποιο νοσοκομείο, δίχως να ασκηθούν σε βάρος της διώξεις .

    Έφτιαξε τον "Κήπο των Αγγέλων"

    Το τηλεφώνημα που δέχτηκε στις 11 Νοεμβρίου η Αμερικανίδα Ντέμπι Φάρις Τσιφέλι δεν ήταν για να "ξεθάψει" από ένα κάδο σκουπιδιών ένα νεκρό νεογέννητο

    Δεν ήταν για να δεχθεί την προσφορά κάποιας φιλανθρωπικής οργάνωσης για τη στήριξη του έργου της.

    Αλλά για να εισπράξει το ποσό των 27 εκατομμυρίων δολαρίων που κέρδισε στο Λόττο, παρά το ότι στα 49 της χρόνια έχει δοκιμάσει μόλις τρεις φορές την τύχη της.

    Η είδηση δεν μπορούσε παρά να της δημιουργήσει απίστευτη χαρά και συγκίνηση.

    Συγκινημένοι και μεις που τα λεφτά έπιασαν τόπο

    Η 49χρονη Ντέμπι Φάρις Τσιφέλι, δεν είναι μία τυχαία γυναίκα.

    Είναι μία μάνα με μια αγκαλιά που χωρά μέσα της όλα τα παιδιά του κόσμου.

    Και που προσπαθεί να σώσει από το θάνατο, νεογέννητα που πετιούνται στα σκουπίδια, λίγα λεπτά αφότου βγουν από τα σπλάχνα της μάνας τους.

    Το έργο της

    Το έργο της αξιοθαύμαστο, πολυδιάστατο, για πολλούς μακάβριο.

    Από τη μια, τρέχει στα νεκροτομεία και βαφτίζει κάποιο μωρό που βρέθηκε νεκρό σε κάποιον κάδο σκουπιδιών. Προσεύχεται για αυτό και στη συνέχεια θάβει το σώμα του για να βρει τη γαλήνη.

    Από την άλλη, τρέχει από τη μία άκρη της πολιτείας στην άλλη, για να πείσει μητέρες που σκέφτονται να εγκαταλείψουν τα μωρά τους, να το κάνουν, αφήνοντας τα κάπου που θα φροντίσουν για αυτά , έξω από ένα νοσοκομείο για παράδειγμα και όχι μέσα σε έναν σκουπιδοτενεκέ.

    Με δική της παρέμβαση, εξάλλου κατάφερε να ψηφιστεί σχετικός νόμος στην Καλιφόρνια, που επιτρέπει σε μία μάνα να εγκαταλείψει το μωρό της σε κάποιο νοσοκομείο, εντός τριών ημερών , χωρίς να της ασκηθούν διώξεις.

    Πολλοί όμως δεν γνωρίζουν το νόμο αυτό, με αποτέλεσμα πολλά τέτοια μωρά να χάνουν τη ζωή τους.

    Από το 1996 που ξεκίνησε την προσπάθεια της έχει θάψει 70 αγγελούδια .

    "Και πόσα άλλα υπάρχουν στα αζήτητα" επισημαίνει

    Με αγάπη για όλα τα νεογέννητα

    Η Faris Ciffelli και ο σύζυγος της έχουν πολλές ιδέες για να αξιοποιήσουν το ποσό που τους χάρισε η τύχη.

    Σκέφτονται να χρηματοδοτήσουν προσπάθειες ενημέρωσης του κοινού και να δημιουργήσουν καταφύγιο για ανήλικες μητέρες.

    Αυτό εξάλλου θέλουν και τα αγγελούδια που δεν βρίσκονται πλέον κοντά μας

    " Αν τα παιδάκια αυτά, χορεύουν κάπου εκεί στον Παράδεισο και είναι χαρούμενα για μας, πρέπει να κάνουμε περισσότερα και θα κάνουμε " τονίζει ο Στίβ Τσιφέλι ο σύζυγός της.

    Σχετικά Links:

    Ο κήπος των Αγγέλων


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 8 December 2004 - 21:52:41 UTC