Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-12-09

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κάντε το τεστ της αξιοπιστίας Η τιμή ...τιμή δεν έχει
  • [02] Πελάτης της Μονακό η "Ντέπορ"
  • [03] Στην κορυφή η Λυών
  • [04] Στο "παρά πέντε" η Ρεάλ
  • [05] Μαραθώνια κατάθεση Ζορμπά στην Εξεταστική Ανοίγουν οι λογαριασμοί
  • [06] Ανήκε στο Βασιλικό Ναυτικό Συνετρίβη ελικόπτερο στη Βρετανία
  • [07] Βρέθηκαν 20 ζωντανοί θαμμένοι στα ερείπια κτηρίου Θαύμα στα συντρίμμια
  • [08] Για έναν ακόμη χρόνο Παραμένει η Ιαπωνία στο Ιράκ
  • [09] Προκαλεί ή "άσπιλη αντισύλληψη"
  • [10] Νεκροί πέντε Παλαιστίνιοι Αιματηρές συμπλοκές στη Γάζα
  • [11] Τους φίμωσε για το καλό τους!
  • [12] Ξεπέρασε τον εαυτό του ο Γκρίφιν
  • [13] Ένοπλος σκόρπισε το θάνατοκαι τον πανικό Μακελειό σε συναυλία Heavy
  • [14] Ένας νεκρός και 19 τραυματίες στην Ουκρανία Νέο δυστύχημα σε
  • [15] Tα' βαλε και με... αυτοκίνητo ο Ταϊσον

    [01] Παράξενα

    Κάντε το τεστ της αξιοπιστίας Η τιμή ...τιμή δεν έχει

    9/12/2004 7:04:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πιστεύετε, ότι για να σας εμπιστευθεί κάποιος αρκεί το αθώο σας βλέμμα και ο φιλικός σας χαρακτήρας; Πλανάστε πλάνην οικτρά. Ακόμη και αν τα διαθέτετε αυτά, χρειάζεστε και κάτι ακόμη ...ένα επάγγελμα εμπιστοσύνης. Γιατί, όπως προέκυψε από τηλεφωνική έρευνα της αμερικανικής εταιρίας δημοσκοπήσεων Gallup το κατά πόσο οι γύρω μας πιστεύουν, ότι είμαστε αξιόπιστοι και ειλικρινείς εξαρτάται και από τη δουλειά, που κάνουμε. Συγκεκριμένα, οι 1015 συμμετέχοντες έδωσαν τον τίτλο των πιο ειλικρινών και ηθικών επαγγελματιών στις νοσοκόμες και στους δασκάλους του δημοτικού. Στην αντίπερα όχθη, βασιλιάδες της αναξιοπιστίας, αναδεικνύονται οι πωλητές αυτοκινήτων και οι διαφημιστές. Εξίσου, επιφυλακτικό εμφανίζεται το κοινό και με τους δημοσιογράφους και τους μηχανικούς, τους οποίους θα το σκεφτόταν πολύ για να τους εμπιστευθεί. Η έρευνα έχει περιθώριο λάθους ±3%. Δεν μπορούμε να ξέρουμε, αν συμφωνείτε ή όχι, αλλά ίσως θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε τα πορίσματα της έρευνας για να τσεκάρετε τους γύρω σας και κατά συνέπεια την ίδια της την αξιοπιστία.

    [02] Champions League

    Πελάτης της Μονακό η "Ντέπορ"

    9/12/2004 12:18:00 πμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ακόμη και αν ο Ολυμπιακός είχε στηρίξει τις ελπίδες του για πρόκριση πάνω στην Λα Κορούνια, τίποτα δεν θα γινόταν, καθώς σε ένα ακόμη παιχνίδι τους απέναντι στην Μονακό, οι Ισπανοί έχασαν με "κάτω τα χέρια". Το τελικό 0-5 αν και δεν είναι 8-3, είναι εξίσου προσβλητικό για μια ομάδα του Τσάμπιονς Λιγκ, όμως η φετινή Ντεπορτίβο σίγουρα όσο και αν το ήθελε δεν μπορούσε να αποφύγει τον διασυρμό. Στο 22 ο Σεβαντόν άνοιξε το σκορ και πριν το τέλος του πρώτου μέρους, μέσα σε δύο λεπτά οι Μονεγάσκοι έδωσαν διαστάσεςι θριάμβου στην νίκη τους. Στο 37 ο Ζιβέ και στο 39 ο Σαβιόλα έκαναν το 3-0. Στην επανάληψη η Μονακό απλώς αύξησε τον δείκτη του σκορ χωρίς μάλιστα να προσπαθήσει και ιδιαίτερα. Στο 55 ο Μαϊκόν έκανε το 4-0 και το τελικό 5-0 διαμόρφωσε ο Αντεμπαγιόρ στο 76. Πλην των γκολ το ματς δεν είχε ιδιαίτερα πολλές φάσεις και η Μονακό συνεχίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ μαζί με την Λίβερπουλ.

    ΛΑ ΚΟΡΟΥΝΙΑ: Μουνούα, Εκτορ, Ζόρζε Αντράντε, Πάμπλο Άμο, Καπντεβίλα, Βίκτορ (63΄ Λούκε), Ντούσερ (80΄ Τσανγκουί), Σκαλόνι, Φραν (63΄ Βαλερόν), Μουνίτις, Παντιάνι ΜΟΝΑΚΟ: Ρόμα, Εβρά (61΄ Ρούσο), Σκιλάτσι, Μοντεστό, Μάικον, Γκιβέ, Ζήκος, Μπερνάρντι, Σεβαντόν (83΄ Φάρνερουντ), Καλόν, Σαβιόλα (70΄ Αντεμπαγιόρ)

    [03] Champions League

    Στην κορυφή η Λυών

    9/12/2004 12:31:00 πμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Ο 4ος όμιλος ήταν ξεκαθαρισμένος όσον αφορά το θέμα πρόκριση στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Το μόνο που απέμενε ήταν το ποια ομάδα θα έπαιρνε την πρώτη θέση του ομίλου. Τελικά αυτή την κατέκτησε η Λυών μετά την ευρεία νίκη της με 5-0 επί της Σπάρτα Πράγας στη Γαλλία. Αντίθετα η Μάντσεστερ που αγωνίστηκε με αρκετές ρεζέρβες, ηττήθηκε στην Τουρκία από την Φενέρμπαχτσέ και αρκέστηκε στην 2η θέση. Οι Τούρκοι θα συνεχίσουν στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

    Καθάρισαν τα "δεύτερα"

    Καταιγιστική ήτα η Λυών στο παιχνίδι με τους Τσέχους. Παρά το γεγονός πως αγωνίστηκε με πολλούς αναπληρωματικούς, οι Γάλλοι δεν συνάντησαν ιδιαίτερα προβλήματα και έφτασαν στη νίκη με 5-0. Πρωταγωνιστής της συνάντησης ο Νίλμαρ, που πέτυχε δύο γκολ (19΄, 51΄). Το σκορ είχε ανοίξει στο 7΄ ο Εσιέν και το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσαν στο 83΄ ο Ιντανγκάρ και ο Μπεργκουνιού στις καθυστερήσεις.

    ΛΙΟΝ: Πιντεμπουά, Ρεβεγιέρ, Ντιατά, Μπερτόντ (81΄ Τρουσέ), Κλεμέν, Εσιέν, Ντιαρά (56΄ Γκόμεζ), Μπεργκουνιού, Μαλουντά (67΄ Ιντανγκάρ), Νιλμάρ, Φρο

    ΣΠΑΡΤΑ ΠΡΑΓΑΣ: Μπλάζεκ, Χόμολα, Κόβατς, Πέτρας, Λάμπαντ (28΄ Ούρμπανεκ), Πομπόρσκι, Σίμακ (65΄ Μεντούνα), Σίβοκ, Βόρισεκ, Ζελένκα, Γιουν (79΄ Πακάντα)

    Ψηλά το κεφάλι

    Κατεβάζοντας την ομάδα που αγωνίστηκε και Κύπελλο Αγγλίας, η Μάντσεστερ δεν κατάφερε να πάρει κάτι θετικό από το παιχνίδι με τους Τούρκους, πέραν βεβαίως από την πρόκριση στην επόμενη φάση. Στο κατάμεστο Σουκρού Σαράτσογκου» δεν προέβαλε αντίσταση στη Φενέρ που είχε ως μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τουντσάι, ο οποίος πέτυχε και τα τρία γκολ, όλα στο δεύτερο ημίχρονο (47΄, 62΄ και 90΄+).

    ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ: Ρουστού, Ουμίτ Οζάτ, Οντέρ, Φάμπιο Λουτσιάνο, Σερβέτ, Σελτσούκ, Σερκάν (72΄ Γιοζγκατλί), Αλεξ, Μάρκο Αουρέλιο, Τουντσάι, Μάρτσιο Νόμπρε (90΄ Σερχάτ)

    ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ.: Χάουαρντ, Μπράουν (63΄ Πικέ), Ο΄Σέι, Κριστιάνο Ρονάλντο, Φιλ Νέβιλ, Φλέτσερ, Τζεμπά-Τζεμπά, Φόρτσιουν, Μίλερ (77΄ Ιγκλς), Ρίτσαρντσον (69΄ Σπέκτορ), Μπεγιόν

    [04] Champions League

    Στο "παρά πέντε" η Ρεάλ

    9/12/2004 12:39:00 πμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Με ένα πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο η Μπάγερ Λεβερκούζεν, πήρε την νίκη με 3-0 από την Ντιναμό Κιέβου και παράλληλα εξασφάλισε και την πρόκριση, διατηρώντας την πρώτη θέση του ομίλου της. Με λίγες φάσεις και χωρίς πολύ ενδιαφέρον πέρασε το πρώτο ημίχρονο στην "Μπαιαρίνα", όμως η επανάληψη αποζημίωσε τους Γερμανούς που βρέθηκαν στο γήπεδο. Ο Χουάν που λίγες ώρες πριν το ματς ανανέωνε το συμβόλαιό του μέχρι το 2008, άνοιξε το σκορ στο 51'. Οι Ουκρανοί παρά εξακολουθούσαν να θέλουν έναν μόλις βαθμό για να περάσουν στην επόμενη φάση, ακόμη και με την Ρεάλ να προηγείται από νωρίς στο άλλο ματς και έτσι αντέδρασαν αλλά ατύχησαν, καθώς οι Γερμανοί ήταν αποφασισμένοι να μην τους χαριστούν. Αποτέλεσμα ήταν στο 77' ο Βορόνιν να κάνει το 2-0 και στο 86' ο Μπάμπιτς το 3-0, ολοκληρώνοντας το "πάρτι" της Λεβερκούζεν απέναντι στην προωθημένη Ντιναμό. ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Μπουτ, Σνάιντερ, Ζουάν, Νοβότνι, Ρόκε Ζούνιορ, Πόντε (74΄ Μπάλιτς), Ραμέλοβ, Μπάμπιτς, Βορόνιν, Φράιερ (82΄ Μπιερόφκα), Μπερμπάτοφ ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ: Σοβκόφσκι, Ροντόλφο, Σάμπλιτς, Γκάβραντσιτς, Ελ Καντουρί, Χούσιν (62΄ Φεντόροφ), Ρινκόν, Γκιοάνε, Γκούσεφ (71΄ Τσέρνατ), Βερπακόφστκις (67΄Σάτσκιχ), Κλέμπερ

    Έκανε το αναμενόμενο

    Η "Βασίλισσα" έστω και αν έφτασε στο "παρά πέντε" για να πάρει την πρόκριση, το κατάφερε δείχνοντας από νωρίς πόσο πολύ το ήθελε. Μόλις στο 9' ο Ρονάλντο άνοιξε το σκορ και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση, όμως οι Ιταλοί αντέδρασαν, χωρίς πάντως να μπορέσουν να καταφέρουν να φτάσουν στην ισοφάριση. Σε αυτό έπαιξε τον δικό της ρόλο και η ατυχία, καθώς στο 31' ο Καντελά είχε δοκάρι. Το 0-1 ήταν σκορ ημιχρόνου και στο δεύτερο μέρος οι Ισπανοί μπήκαν εξίσου αποφασισμένοι με αποτέλεσμα στο 60' ο Φίγκο να μετατρέψει σε γκολ το αμφισβητούμενο πέναλτι που υπέδειξε ο διαιτητής σε τζαρτζάρισμα του Δέλλα πάνω στον Ρονάλντο. Το τελικό 0-3 διαμόρφωσε ο Πορτογάλος με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο 82'. Έτσι η Ρεάλ ισοβαθμεί με την Λεβερκούζεν στους 11 βαθμούς αλλά περνάει ως δεύτερη και η Ντιναμό συνεχίζει στο κύπελλο UEFA. ΡΟΜΑ: Πελιτσόλι, Μεσές, Φεράρι, Δέλλας, Κουφρέ, Περότα (83΄ Ντε Μαρτίνο), Ακουϊλάνι, Καντελά, Μαντσίνι, Κόρβια, Ντελβέκιο ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Κασίγιας, Σαλγκάδο, Σάμουελ, Ελγκέρα, Ρομπέρτο Κάρλος, Φίγκο (82΄ Παβόν), Γκούτι, Μπέκαμ, Ζιντάν (86΄ Σελάδες), Ραούλ, Ρονάλντο (84΄ Όουεν)

    [05] Πολιτική

    Μαραθώνια κατάθεση Ζορμπά στην Εξεταστική Ανοίγουν οι λογαριασμοί

    9/12/2004 12:30:00 πμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Φορτισμένο ήταν και την Τετάρτη το κλίμα στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που ερευνά τα εξοπλιστικά. Ομόφωνα οι βουλευτές αποφάσισαν να ανοίξουν οι φερόμενοι ως ύποπτοι λογαριασμοί που σχετίζονται με τις αμυντικές προμήθειες, μετά και τις νέες αποκαλύψεις του γενικού γραμματέα του υπουργείου Άμυνας, Γιώργου Ζορμπά, για την υπόθεση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων. Έντονη ήταν η αντίδραση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στην πρόταση για παράταση των εργασιών της επιτροπής ως τις 20 Ιανουαρίου. Τελικά, οι εργασίες θα ολοκληρωθούν στις 14 Ιανουαρίου, πρόταση υπέρ της οποίας ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ, του ΚΚΕ και του Συνασπισμού. Η κατάθεση του κ. Ζορμπά ολοκληρώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα και θα συνεχιστεί, για τρίτη συνεχή ημέρα, την Πέμπτη.

    Ζητούν δικαστική συνδρομή

    Ομόφωνη ήταν η απόφαση της Εξεταστικής Επιτροπής για δικαστική συνδρομή, ώστε να ανοίξουν λογαριασμοί, στους οποίους φέρονται ρωσικές εταιρείες να έχουν μεταβιβάσει σε ελληνικές ποσά εκατομμυρίων δολαρίων, στο πλαίσιο των αντισταθμιστικών ωφελημάτων για τα ρωσικά εξοπλιστικά προγράμματα

    Όπως υποστήριξε ο κ. Ζορμπάς, τα 250 εκατομμύρια δολάρια που πιστώθηκαν στην εταιρεία DRUMILAN, που διαχειριζόταν την υλοποίηση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων από την προμήθεια των ρωσικών πυραύλων TOR- M1, αφορούσαν κατά πάσα πιθανότητα την προβλεπόμενη από τη σύμβαση προκαταβολή.

    Η πίστωση αυτή, εκτίμησε ο γενικός γραμματέας, στην πράξη μεταφράστηκε σε 25 εκατομμύρια δολάρια προκαταβολή από την ρωσική κατασκευάστρια εταιρεία ANTEY στην ελληνική εταιρεία DRUMILAN, για την υλοποίηση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων, εκ των οποίων μέχρι σήμερα έχει υλοποιηθεί μονάχα το 2%, ενώ η DRUMILAN έχει αναστείλει τις εργασίες της.

    Επίσης, κατά τον κ. Ζορμπά, "η τροποποίηση με την αλλαγή αντισυμβαλλομένου, (από την εταιρεία ANTEY στην ROSOBORONEXPORT) ήταν νομικώς ανεπίτρεπτη", παρά την θετική γνώμη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ενώ "κακώς έγινε αποδεκτή η εταιρεία DRUMILAN ως μέρος στη συμβατική εξέλιξη της υπόθεσης".

    Τέλος, ο κ. Ζορμπάς πρόσθεσε, ότι μετά τη διάλυση της DRUMILAN και μέχρι σήμερα δεν υπήρξε ενδιάμεση εταιρεία, μεταξύ της ROSOBORONEXPORT και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

    Κατά πλειοψηφία παράταση

    Στο μεταξύ, αντιπαράθεση προκλήθηκε μεταξύ των βουλευτών, όταν τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας ζήτησαν να παραταθεί το έργο της Επιτροπής έως τις 20 Ιανουαρίου. Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ αντέδρασαν, υποστηρίζοντας ότι η ημερομηνία συμπίπτει για προφανείς λόγους με το Συνέδριο του κόμματος και απείλησαν με αποχώρηση.

    Τελικά, η Επιτροπή αποφάσισε κατά πλειοψηφία οι καταθέσεις μαρτύρων να τελειώσουν έως τις 21 του μηνός και οι εργασίες της να ολοκληρωθούν έως τις 14 Ιανουαρίου.

    Συγκεκριμένα, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, του ΚΚΕ και του Συνασπισμού ψήφισαν υπέρ της παράτασης των εργασιών μέχρι τις 14 Ιανουαρίου, ενώ λευκό ψήφισαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Παράταση για το πόρισμα

    [06] Κόσμος

    Ανήκε στο Βασιλικό Ναυτικό Συνετρίβη ελικόπτερο στη Βρετανία

    9/12/2004 12:53:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 9/12/2004 12:59:17 πμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στη Βρετανία, περίπου 40 χιλιόμετρα από τις ακτές της Κορνουάλης, για τον εντοπισμό ενός ελικοπτέρου του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού, στο οποίο επέβαιναν τέσσερα άτομα. Εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της χώρας ανακοίνωσε το συμβάν, ωστόσο, δεν αναφέρθηκε στους λόγους που προκάλεσαν την πτώση του ελικοπτέρου. Ήδη, στην περιοχή έχουν σπεύσει πλοία και ελικόπτερα, η έρευνα, όμως, γίνεται κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, αφού εξελίσσεται σε "ανοιχτή" θάλασσα και σε πυκνό σκοτάδι.

    [07] Κόσμος

    Βρέθηκαν 20 ζωντανοί θαμμένοι στα ερείπια κτηρίου Θαύμα στα συντρίμμια

    9/12/2004 7:36:00 πμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ζωντανοί εντοπίστηκαν περίπου 20 άνθρωποι σε κτήριο στις βόρειες Φιλιππίνες, που είχε γκρεμιστεί πριν έντεκα ημέρες κατά τη διάρκεια της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε τη χώρα. Τα σωστικά συνεργεία βρήκαν τους επιζώντες στα συντρίμμια του κτηρίου στην πόλη Ρεάλ, ενώ ένας διασώστης είπε ότι στο υπόγειο του οικήματος βρέθηκαν τρία παιδιά και μία ηλικιωμένη γυναίκα η οποία ενημέρωσε το συνεργείο για τους υπόλοιπους επιζώντες. Οι καταστροφικές πλημμύρες των τελευταίων ημερών άφησαν πίσω τους εκατοντάδες θύματα, χιλιάδες άστεγους και τεράστιες καταστροφές.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Φονικός τυφώνας στις Φιλιππίνες

    Εκατοντάδες θύματα στις Φιλιππίνες

    [08] Ιράκ

    Για έναν ακόμη χρόνο Παραμένει η Ιαπωνία στο Ιράκ

    9/12/2004 7:51:00 πμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: Reuters

    Εν μέσω έντονων διαφωνιών, υπερψηφίστηκε την Πέμπτη από την ιαπωνική κυβέρνηση η απόφαση παραμονής των στρατευμάτων στο Ιράκ για ένα ακόμη χρόνο. Στην πρόταση αυτή είχαν αντιταχθεί πολλοί που ήθελαν να τερματιστεί η πιο επικίνδυνη στρατιωτική αποστολή της Ιαπωνίας από την εποχή του Β Παγκοσμίου Πολέμου. Ανώτατος αξιωματούχος της κυβέρνησης επιβεβαίωσε την υπερψήφιση της πρότασης προσθέτοντας ότι αργότερα μέσα στην ημέρα θα συναντηθεί το υπουργικό συμβούλιο προκειμένου να επικυρώσει την απόφαση. Η ιαπωνική δύναμη στο Ιράκ ανέρχεται σε περίπου 550 στρατιώτες που βρίσκονται στα βόρεια της χώρας. Παρά το γεγονός ότι η δύναμη της Ιαπωνίας απασχολείται αποκλειστικά σε ανθρωπιστικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις ανοικοδόμησης, δεν είναι λίγοι αυτοί που ισχυρίζονται ότι η αποστολή στο Ιράκ έρχεται σε αντίθεση με τις ειρηνικές αρχές του ιαπωνικού Συντάγματος.

    [09] Παράξενα

    Προκαλεί ή "άσπιλη αντισύλληψη"

    9/12/2004 9:32:00 πμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: Reuters

    Αντίθετα αποτελέσματα από τα επιθυμητά έφερε τελικά η χριστουγεννιάτικη καμπάνια μιας βρετανικής φαρμακευτικής εταιρείας που, χρησιμοποιώντας ένα λογοπαίγνιο με αναφορές στη θρησκεία, θέλησε να προωθήσει το χάπι της επόμενης ημέρας για τον οικογενειακό προγραμματισμό. Με το σλόγκαν "Άσπιλη αντισύλληψη", η εταιρεία Schering Health Care θέλησε να διαφημίσει το χάπι της επόμενης ημέρας με αφίσες στο μετρό του Λονδίνου στις οποίες αναγράφεται η ερώτηση: "Άσπιλη αντισύλληψη; Μακάρι". Η διαφημιστική καμπάνια κάνει σαφή αναφορά στην άσπιλη σύλληψη της Θεοτόκου, δόγμα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας που συνίσταται στην πίστη ότι η Παναγία συνελήφθη από τη μητέρα της με κάποιο θαύμα.

    Aποσύρει την καμπάνια η εταιρεία

    Ωστόσο, παρά την ομολογουμένως έξυπνη διαφήμιση, η εταιρεία αποφάσισε από μόνη της να την αποσύρει καθώς δέχτηκε πλήθος επιστολών από κόσμο που διαμαρτυρόταν για τις αναφορές στη θρησκεία.

    "Κάνουμε αυτό το βήμα ως υπεύθυνη εταιρεία αναγνωρίζοντας τις θρησκευτικές ανησυχίες που μας εκφράστηκαν" αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία διευκρινίζοντας ότι με το λογοπαίγνιο αυτό η διαφήμιση είχε ως στόχο να δείξει ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχει άσπιλη αντισύλληψη.

    [10] Κόσμος

    Νεκροί πέντε Παλαιστίνιοι Αιματηρές συμπλοκές στη Γάζα

    9/12/2004 10:00:00 πμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Δεν έχουν τέλος οι συμπλοκές στη Μέση Ανατολή. Την Πέμπτη πέντε Παλαιστίνιοι βρήκαν το θάνατο από τα πυρά Ισραηλινών στρατιωτών. Στο πρώτο περιστατικό οι ισραηλινές δυνάμεις εντόπισαν τρεις Παλαιστίνιους κοντά στον φράκτη που χωρίζει τη Γάζα με την Αίγυπτο και άνοιξαν πυρ εναντίον τους, τραυματίζοντάς τους θανάσιμα. Λίγο αργότερα, στα σύνορα πάλι της Γάζας με την Αίγυπτο, οι Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν δυο Παλαιστίνιους, που προσπαθούσαν να τοποθετήσουν εκρηκτικό μηχανισμό.

    [11] Παράξενα

    Τους φίμωσε για το καλό τους!

    9/12/2004 10:36:00 πμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Ένας από τους μεγαλύτερους εφιάλτες των δασκάλων που διδάσκουν σε τάξεις με μαθητές μικρής ηλικίας είναι αναμφισβήτητα η ακατάσχετη φλυαρία. Κατά καιρούς έχουν επιστρατευτεί διάφορες πρακτικές λιγότερο ή περισσότερο κλασικές για να κάνουν τους μικρούς πολυλογάδες να σωπάσουν και να παρακολουθήσουν το μάθημα. Μία απεγνωσμένη, όπως φαίνεται, δασκάλα από τη Βραζιλία επέλεξε μια κάπως ανορθόδοξη μέθοδο για να βουλώσει τα στόματα των μαθητών της η οποία, ωστόσο, την έφερε αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη. Αιτία η απόφασή της να κλείσει τα στόματα των φλύαρων μαθητών της με κολλητική ταινία. Στο άκουσμα της τιμωρίας αυτής, οι γονείς τριών 7χρονων μαθητών την μήνυσαν διαμαρτυρόμενοι για την εξαιρετικά αυστηρή μέθοδο που επέλεξε.

    Στο πλευρό της "εφευρετικής" δασκάλας βρέθηκε ο διευθυντής του σχολείου ο οποίος είπε ότι το θέμα πήρε αδικαιολόγητα μεγάλες διαστάσεις καθώς στόχος της δασκάλας ήταν να κάνει τα παιδιά να σωπάσουν με χιουμοριστικό τρόπο.

    "Είπε ότι το έκανε για αστείο και δεν πρόκειται να τη σταυρώσω", είπε χαρακτηριστικά ο διευθυντής, Εντουάρντο Μαφασόλι.

    Ωστόσο, αντίθετη γνώμη φαίνεται να έχει η αστυνομία καθώς άρχισε ήδη έρευνες για την παράξενη αυτή υπόθεση.

    [12] Αθλητισμός

    Ξεπέρασε τον εαυτό του ο Γκρίφιν

    9/12/2004 10:44:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Με τον Έντι Γκρίφιν σε δαιμονιώδη μέρα να πετυχαίνει 27 πόντους και να πετυχαίνει ρεκόρ καριέρας οδήγησε τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς στη νίκη μέσα στη Φιλαδέλφεια με 84-119 επί της τοπικής ομάδας στους αγώνες του ΝΒΑ που διεξήχθησαν τα ξημερώματα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Ασταμάτητος όμως ήταν και ο Άντρε Μίλερ των Ντένβερ, ο οποίος με 37 προσωπικούς του πόντους, επίδοση που αποτελεί φετινό ρεκόρ, ήταν ο τοπ σκόρερ των Νάγκετς στην επικράτηση του Ντένβερ με 105-11 επί των Ουίζαρντς μέσα στην Ουάσιγκτον. Σημαντική βοήθεια αντίστοιχα έδωσε με 29 πόντους ο Ρεϊ Άλεν στους Σουπερσόνικς για να κάμψουν με 96-102 την αντίσταση των "Σπιρουνιών" στο Σαν Αντόνιο. Τέλος το σερί των "Σανς" συνεχίστηκε και στην "Πόλη των Αγέλων", όπου το Φοίνιξ στάθηκε όρθιο απέναντι στους Λεϊκερς με 110-113. Στους υπόλοιπους αγώνες είχαμε τα εξής αποτελέσματα: Ατλάντα-Μέμφις 89-97, Ντιτρόιτ-Τορόντο 90-86, Νέα Ορλεάνη-Νέα Υόρκη 79-86, Μιλγουόκι-Μαϊάμι 96-101, Σικάγο-Κλίβελαντ 113-85, Γιούτα-Ορλάντο 100-106

    [13] Κόσμος

    Ένοπλος σκόρπισε το θάνατοκαι τον πανικό Μακελειό σε συναυλία Heavy Metal

    9/12/2004 10:53:00 πμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Τραγικές στιγμές έζησαν οι θεατές μιας συναυλία Heavy Metal σε μπαρ του Οχάϊο, η οποία κατέληξε σε αιματοκύλισμα. Η συναυλία του συγκροτήματος Damageplan την οποία παρακολουθούσαν περίπου 200 άτομα βρισκόταν σε εξέλιξη, τη στιγμή, που ένας άνδρας ανέβηκε ξαφνικά στη σκηνή ανοίγοντας πυρ εναντίον του κοινού. Το αποτέλεσμα ήταν να χάσουν τη ζωή τους τέσσερα άτομα μεταξύ των οποίων και ο κιθαρίστας του συγκροτήματος, Ντίμεμπαγκ Ντάρελ. Το δραματικό περιστατικό έληξε με την παρέμβαση ενός αστυνομικού, που βρισκόταν στο μπαρ και πυροβόλησε τον ένοπλο άνδρα με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα. Άγνωστα παραμένουν τα κίνητρα του δράστη.

    [14] Κόσμος

    Ένας νεκρός και 19 τραυματίες στην Ουκρανία Νέο δυστύχημα σε ανθρακωρυχείο

    9/12/2004 11:11:00 πμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: REUTERS, ΑΠΕ

    Ένας νεκρός και 19 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός έκρηξης που σημειώθηκε την Τετάρτη σε ανθρακωρυχείο στην ανατολική Ουκρανία. Σύμφωνα με τις Αρχές, η έκρηξη προκλήθηκε από διαρροή αερίου. Στο ορυχείο Γιουζνοντονμπάσκαγια βρίσκονταν 32 εργαζόμενοι την ώρα της έκρηξης και πολλοί από αυτούς νοσηλεύονται με προβλήματα που τους προκάλεσε η εισπνοή αερίου. Η Ουκρανία είναι ένας από τους σημαντικότερους προμηθευτές άνθρακα στην Ευρώπη, ωστόσο, τα παλαιά και επικίνδυνα ορυχεία της ευθύνονται για πολλούς θανάτους ανθρακωρύχων κάθε χρόνο. Τον Ιούλιο πάνω από 30 εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους σε ανάλογο δυστύχημα στην περιοχή Ντονέτσκ, ενώ περισσότεροι από 250 ανθρακωρύχοι σκοτώθηκαν τον περασμένο χρόνο.

    [15] Αθλητισμός

    Tα' βαλε και με... αυτοκίνητo ο Ταϊσον

    9/12/2004 11:39:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Σε μπελάδες μπήκε ξανά από χθες το βράδυ ο Αμερικανός πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής των βαρέων βαρών στο μποξ, Μαϊκ Ταϊσον, καθώς συνελήφθη στο Σκοτσντεϊλ της Αριζόνα από την τοπική αστυνομία. Ο "ατσαλένιος Μαϊκ" κατά τη διάρκεια νυχτερινής του εξόδου κατηγορείται ότι στις 5 Νοεμβρίου, όντας πρωταγωνιστής σε επεισόδιο έξω από ένα νυχτερινό κέντρο πήδηξε στην οροφή ενός αυτοκινήτου προκαλώντας ζημιές. Ο Ταϊσον, που εδώ και ένα χρόνο ζει στην Αριζόνα κλήθηκε να παρουσιαστεί στην Αστυνομία και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος, καθώς δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές οι συνθήκες του επεισοδίου και αν έχουν εμπλακεί και άλλα άτομα σε αυτό.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 9 December 2004 - 9:52:19 UTC