Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-12-01

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Καλά ο Κόλιν Πάουελ δηλώνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ Ανησύχησαν για τον
  • [02] Όλα έτοιμα για τον τελικό
  • [03] Χωρίς Καπετάνο στην Κέρκυρα
  • [04] Συνεπής στους στόχους του
  • [05] Θλιβερά επεισόδια στο πόλο
  • [06] Τιμή και δόξα στον Καψή
  • [07] Σε αποτοξίνωση ο Μούτου
  • [08] Σε λειτουργία η χωματερή στους Ταγαράδες
  • [09] Νέο έντυπο Ε9
  • [10] Κράτησε την παράδοση
  • [11] Λουκέτο για τις μηνύσεις που πέφτουν σαν βροχή Κλειστά μπαρ καφετέριες
  • [12] Πανέτοιμοι οι "αιώνιοι"

    [01] Κόσμος

    Καλά ο Κόλιν Πάουελ δηλώνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ Ανησύχησαν για τον Πάουελ

    1/12/2004 7:32:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: Reuters-CNN

    Έντονη ανησυχία προκάλεσαν στις ΗΠΑ, οι πυροβολισμοί που ακούστηκαν έξω από το Προεδρικό Μέγαρο της Αϊτής, την ώρα που στο κτήριο βρισκόταν ο Κόλιν Πάουελ. Πριν από λίγο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι ο Πάουελ είναι καλά στην υγεία του, ενώ νωρίτερα αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι δεν υπάρχει κανένας τραυματίας. Μέχρι στιγμής, η εικόνα που έχουμε για τα επεισόδια, δεν είναι ακριβής. Ο Κάρλος Τσάγκας, αξιωματούχος της ειρηνευτικής αποστολής του ΟΗΕ στην Αϊτή, δήλωσε ότι οι δυνάμεις του ΟΗΕ αναγκάστηκαν να απαντήσουν στα πυρά που δέχτηκαν νωρίτερα από αγνώστους, για αδιευκρίνιστους, μέχρι στιγμής λόγους.

    [02] Champions League

    Όλα έτοιμα για τον τελικό

    1/12/2004 7:16:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Το γενικό πλάνο του φετινού τελικού του Champions League που θα διεξαχθεί στο "Κεμάλ Ατατούρκ" στις 25 Μαΐου, παρουσίασε σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία. Οι Τούρκοι, που για πρώτη φορά στην ιστορία τους αναλαμβάνουν την διοργάνωση ενός τελικού ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, στην διάρκεια της εκδήλωσης, ανακοίνωσαν τον τρόπο διάθεσης των εισιτηρίων, ενώ έδωσαν στη δημοσιότητα και το λογότυπο. Παρών στη παρουσίαση ήταν και ο Α' Αντιπρόεδρος της UEFA και συμπατριώτη τους, Σενές Ερζίκ, που εξήρε το πάθος των ομοεθνών του για το ποδόσφαιρο, βασικό αίτιο που προτιμήθηκε η χώρα.

    Μειωμένα τα εισιτήρια

    Για λόγους ασφαλείας για τον τελικό θα κυκλοφορήσουν 69.000 εισιτήρια και από αυτά τα 55.000 θα πάνε στις δύο φιναλίστ, στην UEFA και τους χορηγούς. Έτσι, για το ευρύ κοινό μένουν μόνο 14.000 εισιτήρια, εκ των οποίων τα μισά θα διατεθούν από εκδοτήρια στην Τουρκία.

    Τα υπόλοιπα 7.000 οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να τα προμηθευτούν μέσω του site της UEFA (www.uefa.com) από τις 31 Μαρτίου έως τις 15 Απριλίου.

    Επειδή όμως οι αιτήσεις αναμένεται να ξεπεράσουν κατά πολύ τον αριθμό των διαθέσιμων εισιτηρίων, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι θα γίνει κλήρωση, μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία.

    Οι τιμές τους θα κυμαίνονται από 20 έως 150 Ευρώ.

    [03] Αθλητισμός

    Χωρίς Καπετάνο στην Κέρκυρα

    1/12/2004 8:09:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Από σύνδρομο κοιλιακών ταλαιπωρείται ο Παντελής Καπετάνος και δυσυτχώς για τον Ηρακλή δεν θα μπορέσει να συνεχίσει τις καλές του εμφανίσεις στους τελευταίους αγώνες και σε εκείνον του Σαββάτου με την Κέρκυρα. Ο νεαρός παίκτης δεν προλαβαίνει να ξεπεράσει το πρόβλημα μέσα στις λίγες ημέρες που απομένουν, καθώς θα χρειαστεί, σύμφωνα με τους γιατρούς, περίπου ένα δεκαήμερο. Παρόλα αυτά ο "Γηραιός" αντιμετωπίζει και άλλα προβλήματα τραυματισμών μιας και ο Κελπέκης έχει μια εξάρθρωση στον αγκώνα και οι Λαγός και Σνάουτσερ σήμερα επέστρεψαν στο κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων και πιθανότατα θα είναι έτοιμοι μέχρι το Σάββατο.

    [04] Αθλητισμός

    Συνεπής στους στόχους του

    1/12/2004 8:16:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Την Λάτσιο αντιμετωπίζει αύριο στην 4η αγωνιστική του UEFA, το Αιγάλεω και στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν το ματς ο Ντε Μολ προτίμησε να αναφερθεί και πάλι στο πρωτάθλημα. Συνεπής λοιπόν σε αυτό που τόνισε από την αρχή της περιόδου ο Βέλγος τεχνικός επανέλαβε μια ακόμη φορά πως ακόμη δεν υπάρχουν υψηλές βλέψεις στην Ευρώπη, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι ο αγώνας με την Λάτσιο είναι άνευ σημασίας. "Εχουμε πει και στο παρελθόν πως στόχος μας είναι το πρωτάθλημα και δεν θα μπορούσαμε να έχουμε υψηλές βλέψεις στο κύπελλο UEFA. Ωστόσο, όποιοι αγωνιστούν αύριο θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για να κάνουμε καλή εμφάνιση και να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα", είπε ο Ντε Μολ και συμπλήρωσε, "Σίγουρα τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, αφού αντίπαλός μας είναι μια σπουδαία ομάδα, παρά την κρίση που διέρχεται τον τελευταίο καιρό. Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να επαναληφθεί η εμφάνιση με την Παρτιζάν, όπου πήγαμε καλά στο πρώτο ημίχρονο αλλά καταρρεύσαμε στο δεύτερο. Αύριο στόχος μας είναι να αγωνιστούμε το ίδιο καλά και στα 90 λεπτά".

    [05] Αθλητισμός

    Θλιβερά επεισόδια στο πόλο

    1/12/2004 8:31:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ντροπή και αίσχος! Μόνο έτσι μπορεί να αναφερθεί κανείς στα θλιβερά επεισόδια που συνέβησαν στο κολυμβητήριο του Παπαστράτειου ανάμεσα σε παίκτες και οπαδούς, με τραγικό απολογισμό τον τραυματισμό του "κυανέρυθρου" Ζάχου Αναστασιάδη από χτύπημα με καρέκλα στο κεφάλι. Όλα συνέβησαν 1 λεπτό και 31 δεύτερα πριν ολοκληρωθεί το δεύτερο εννιάλεπτο, όταν ο Σέρτβιτις του Ολυμπιακού, συνεπλάκη με τον Γιώργο Αφρουδάκη του Πανιωνίου. Οι υπόλοιποι παίκτες πήγαν γρήγορα να τους χωρίσουν, αντί αυτού όμως τα επεισόδια γενικεύτηκαν με αποτέλεσμα να πάρουν μέρος σε αυτά και οι οπαδοί των "ερυθρολεύκων" που υπήρχαν στις εξέδρες. Ένας θερμόαιμος πήδηξε από την θέση του και έριξε μέσα στο νερό τον προπονητή του Πανιωνίου, Αλέκο Βάσο, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα, τον μιμήθηκαν πολλοί περισσότεροι, που πετούσαν μέσα στην πισίνα, από διαφημιστικές πινακίδες μέχρι και ρούχα των παικτών.

    Τραυματίστηκε ο Αναστασίαδης

    Κατά την διάρκεια των επεισοδίων ο Ζάχος Αναστασιάδης χτυπήθηκε από κάποιον στο κεφάλι με μια καρέκλα και διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο. Η ένταση σταμάτησε μόνο μετά τις προσπάθειες των "ερυθρολεύκων" παικτών να πείσουν τους οπαδούς τους να γυρίσουν στην εξέδρα, ενώ οι παίκτες του Πανιωνίου, παρέμειναν στα αποδυτήρια, όπου διέφυγαν για να γλιτώσουν, αρκετή ώρα μετά την διακοπή του αγώνα. Αξίζει να σημειωθεί πως στο γήπεδο βρισκόταν ελάσιστη αστυνομική δύναμη που ήταν αδύνατο να παρέμβει όταν τα επεισόδια πήραν διαστάσεις.

    [06] Αθλητισμός

    Τιμή και δόξα στον Καψή

    1/12/2004 9:00:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Στην συνάντησή του με τον Γιόχαν Κρόιφ και στον σκοπό του παιχνιδιού στάθηκε ο Μιχάλης Καψής μιλώντας στην ΕΡΑ Σπορ για την συμμετοχή του στο χθεσινό φιλικό ανάμεσα στην Μικτή Κόσμου και την Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νου. Ο Έλληνας αμυντικός χαρακτήρισε μεγάλη του τιμή που έστω και για μερικές ώρες είχε προπονητή του τον θρυλικό Γιόχαν Κρόιφ και χαρακτηριστικά τόνισε, "Ήταν πολύ τιμητικό και όμορφο να βλέπεις προπονητή σου μια τόσο μεγάλη προσωπικότητα του ποδοσφαίρου, έστω και για ένα παιχνίδι. Μας είπε να ευχαριστηθούμε το παιχνίδι, να μην έχουμε άγχος και, σαν επαγγελματίες που είμαστε, να προστατέψουμε την υγεία μας". Το γήπεδο δεν ήταν κατάμεστο, όμως περίπου 40.000 θεατές που έδωσαν το "παρών" μόνο λίγοι δεν είναι για φιλική αναμέτρηση και αυτό επεσήμανε και ο Καψής. "Το γήπεδο δεν ήταν κατάμεστο. Έμαθα από τους διοργανωτές πως σκοπός τους ήταν να πουλήσουν σε πολλές χώρες του κόσμου τα τηλεοπτικά δικαιώματα ,ειδικά σε Αφρική και Ασία, αφού με αυτόν τον τρόπο θα μάζευαν περισσότερα χρήματα, κάτι που πέτυχαν. Ο κόσμος στο γήπεδο δεν ξεπερνούσε τις 40.000, αλλά για φιλικό παιχνίδι δεν ήταν και λίγοι".

    [07] Αθλητισμός

    Σε αποτοξίνωση ο Μούτου

    1/12/2004 9:10:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Στην Κλινική Σπόρτινγ Τσέινς, θα περάσει δύο εβδομάδες ο Άντριαν Μούτου, που πριν λίγο καιρό τιμωρήθηκε με επτάμηνο αποκλεισμό για χρήση κοκαΐνης. Ο 25χρονος Ρουμάνος θα δουλέψει πάνω στο πρόβλημά του με τον Τόνι Ανταμς και αυτό ήταν κάτι που ζήτησε ο ίδιος, καθώς διέκρινε πολλές ομοιότητες με εκείνον στο πρόσωπό του. "Ο Άντριαν ήθελε να συνεργαστεί με τον Τόνι, καθώς και εκείνος ήταν ένας διάσημος ποδοσφαιριστής όταν νίκησε το πρόβλημά του με τον αλκοολισμό", δήλωσε ο διευθυντής της κλινικής, Πίτερ Κέι, ο οποίος συμπλήρωσε, "Από πολλές απόψεις αυτή θα είναι η μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρα του. Είμαι σίγουρος πως θα έχει την ευκαιρία να μάθει πολύτιμα πράγματα για τον εαυτό του και να γίνει ο άνθρωπος που θέλει".

    [08] Κοινωνία

    Σε λειτουργία η χωματερή στους Ταγαράδες

    1/12/2004 8:55:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΑΠΕ, ΝΕΤ 105,8

    Μετά από την απορριπτική εισήγηση του παρέδρου Κ. Κουσούλη, στο ΣτΕ, άνοιξε η χωματερή στους Ταγαράδες Θεσσαλονίκης. Στην 7μελή σύνθεση του Ε' Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, συζητήθηκε επίσης το μεσημέρι της Τρίτης, η προσφυγή της Μητρόπολης Λαγκαδά, με την οποία τάσσεται κατά της χωροθέτησης του ΧΥΤΑ, στη θέση "Μαυροράχη 2" του δήμου Λαχανά. Ο εισηγητής της υπόθεσης, παρέδρος Κ. Κουσούλης, πρότεινε να απορριφθούν ως αβάσιμοι όλοι οι ισχυρισμοί των προσφευγόντων, με μόνη την επιφύλαξη ως προς τον ισχυρισμό τους που αφορά την σεισμικότητα της περιοχής. Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.

    Υπέρ της κατασκευής

    Η νέα χωματερή θα αντικαταστήσει την ήδη λειτουργούσα χωματερή στην περιοχή Ταγαράδων.

    Υπέρ της κατασκευής της χωματερής, παραστάθηκαν στο ΣτΕ ο Σύνδεσμος Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Μείζονος Θεσσαλονίκης και οι Δήμοι Θέρμης και Βασιλικών.

    [09] Οικονομία

    Νέο έντυπο Ε9

    1/12/2004 9:39:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Το νέο έντυπο Ε9 έδωσε την Τρίτη στη δημοσιότητα το Υπουργείο Οικονομικών. Το τετρασέλιδο έντυπο θα υποβάλλουν υποχρεωτικώς όλοι οι φορολογούμενοι ανεξάρτητα αν στο παρελθόν είχαν δηλώσει τα ακίνητά τους με το παλαιό έντυπο. Στόχος του Υπουργείου Οικονομικών είναι τα στοιχεία που θα καταγραφούν στο έντυπο για τα ακίνητα να αποτελέσουν τη βάση για τη δημιουργία ενός περιουσιολογίου. Ωστόσο, στο Υπουργείο Οικονομικών εξετάζουν τη μείωση στο φόρο μεταβίβασης ακινήτων με τις αλλαγές που θα γίνουν στη φορολογία των ακινήτων από το 2006, καθώς και την δημιουργία ενός ενιαίου φόρου κατοχής ακίνητης περιουσίας ο οποίος θα αντικαταστήσει τους φόρους που επιβάλλονται σήμερα δηλαδή το φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας όπως και τα διάφορα δημοτικά τέλη.

    Οι διατάξεις θα ισχύσουν από το 2006

    Το νομοσχέδιο με τις αλλαγές στη φορολογία των ακινήτων αναμένεται να οριστικοποιηθεί τους πρώτους μήνες του 2005, ενώ οι διατάξεις του θα ισχύσουν από το 2006.

    [10] Αθλητισμός

    Κράτησε την παράδοση

    1/12/2004 10:00:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ήταν αναμενόμενο πως ο Παναθηναϊκός δεν θα περνούσε ένα εύκολο απόγευμα απέναντι στην Ταουγκρές για την πέμπτη αγωνιστική του Γ' Ομίλου της Ευρωλίγκα, όμως οι "πράσινοι" δυσκόλεψαν τους εαυτούς τους πολύ περισσότερο. Αρχικά απέδωσαν το σύνηθες καλό μπάσκετ που παρουσιάζουν στις καλές τους ημέρες, με τον Σκεπάνοβιτς να ξεκινά βασικός και να αναλαμβάνει ρόλο ηγέτη και τον τους Λάκοβιτς και Τσαρτσαρή να βοηθούν στο σκοράρισμα, ενώ έκαναν ένα εκπληκτικό δεύτερο δεκάλεπτο που ξεκίνησε από δύο συνεχόμενα τρίποντα του Τρέισι Μάρει, χάρη στα οποία μάλιστα ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στο προβάδισμα. Στο διάστημα αυτό η διαφορά σταθεροποιήθηκε στους εννέα πόντους, όμως πριν το ημίχρονο η Ταουγκρές κατάφερε να ανακάμψει, κυρίως λόγω της έλλειψης αυτοσυγκέντρωσης των "πρασίνων" και να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Αυτό ήταν, ο αγώνας έγινε ξαφνικά ντέρμπι και από εκεί που έμοιαζε πως ο Παναθηναίκός είχε πάρει τον έλεγχο, οι Ισπανοί όμως λίγο πριν το τέλος έδειχναν πως είχαν την ψυχραιμία να πάρουν ακόμη και την νίκη. Τελικά η είσοδος του Χατζηβρέττα οδήγησε σε ένα σερί 13-4 και με το σκορ να γίνεται 85-82 υπέρ του Παναθηναϊκού. Ένα μακρινό τρίποντο του Κόνλεϊ στο τέλος σήμανε το τελικό 85-85 της κανονικής διάρκειας, όμως στην παράταση ο Σκεπάνοβιτς και πάλι έδωσε το προβάδισμα και τελικά την νίκη.

    Τα δεκάλεπτα: 16-17, 46-40, 65-68, 85-85 (κ.α.), 99-95 (παρ.). ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζέλικο Ομπράντοβιτς): Διαμαντίδης 12 (1), Σκεπάνοβιτς 24 (3), Τσαρτσαρής 12, Μπατίστ 13 (1), Λάκοβιτς 12, Χατζηβρέττας 13 (1), Μάρεϊ 6 (2), Φέμερλινγκ 1, Μίντλετον 6. ΤΑΟΥΓΚΡΕΣ: Βιντάλ 6, Ντάβιντ 22 (1), Κόνλεϊ 18 (2), Ματσιγιάουσκας 22 (2), Σκόλα 10, Πριτζιόνι 5 (1), Καλντερόν 9 (2), Χάνσεν, Μπετς 3, Γκαμπίνι.

    [11] Κοινωνία

    Λουκέτο για τις μηνύσεις που πέφτουν σαν βροχή Κλειστά μπαρ καφετέριες στη Λάρισα

    1/12/2004 10:39:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Κλειστά έμειναν σήμερα τα καφέ και τα μπαράκια της Λάρισας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το λουκέτο που βάζει ο δήμος σε καταστήματα λόγω των συνεχών παραβάσεων του ωραρίου μουσικής και της υπέρβασης του ορίου ηχορύπανσης . Στην πόλη έχουν σφραγιστεί ήδη τριάντα καταστήματα και έπεται συνέχεια με άλλα εβδομήντα, καθώς μετά την υποβολή τριών μηνύσεων το κατάστημα σφραγίζεται.

    Χωρίς καφέ και ποτό

    "Λουκέτο" σε όλες τις καφετέριες και τα μπαρ της Λάρισας, έβαλαν σήμερα οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων, αντιδρώντας στις συνεχείς μηνύσεις που τους γίνονται από το Δήμο λόγω των συνεχών παραβάσεων του ωραρίου μουσικής και της υπέρβασης του ορίου ηχορύπανσης

    Οι μηνύσεις είχαν ως αποτέλεσμα, το σφράγισμα τριάντα καταστημάτων, ενώ αναμένεται να κλείσουν άλλα 70, καθώς μετά την υποβολή τριών μηνύσεων το κατάστημα σφραγίζεται.

    Βάσει της κείμενης νομοθεσίας προβλέπεται ότι σε καταστήματα αυτού του τύπου, επιτρέπεται η μουσική μέχρι τις 10 το βράδυ κατά τους χειμερινούς μήνες και έως τις 11 το καλοκαίρι .

    Σήμερα, οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας τόσο στην Αστυνομική Διεύθυνση όσο και στο δήμο Λαρισαίων όπου συναντήθηκαν με το δήμαρχο Κων. Τζανακούλη Την ίδια ώρα, το Σωματείο Ιδιοκτητών Καφετεριών και καφέ-μπαρ Λάρισας με υπόμνημά του προς τα υπουργεία Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Δημόσιας Τάξης, ΠΕΧΩΔΕ, Υγείας, την εισαγγελία Λάρισας και το Εμπορικό Επιμελητήριο, το οποίο κοινοποιείται και στον πρωθυπουργό, ζητά να τους χορηγηθούν άδειες μουσικών οργάνων, έτσι ώστε η λειτουργία τους να συμβαδίζει με αυτό το ωράριο.

    [12] Αθλητισμός

    Πανέτοιμοι οι "αιώνιοι"

    1/12/2004 11:07:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Όπως σχεδόν πριν από κάθε αγώνα, έτσι και πολύ περισσότερο, λίγες ημέρες πριν το ντέρμπι, τα εισιτήρια του Ολυμπιακού, εξαφανίστηκαν πριν προλάβουν καν να βγουν στα εκδοτήρια. Το σκηνικό ήταν το ίδιο και πάλι με ατελείωτες ουρές στα εκδοτήρια, όμως αυτή τη φορά η διαφορά ήταν πως οι φίλοι των "ερυθρολεύκων" δεν συγκεντρώθηκαν εκεί νωρίς τα ξημερώματα, αλλά πολύ πριν από αυτά, καθώς οι ουρές άρχισαν να σχηματίζονται από τις 02:00 το πρωί. Πλέον μερικές ώρες μετά την έκδοση των εισιτηρίων δεν υπάρχουν ούτε για δείγμα, μιας και ακόμη και εκείνα που διατέθηκαν μέσω ίντερνετ εξαφανίστηκαν. Όσα έχουν απομείνει αφορούν τους κατόχους της πιστωτικής κάρτας που παρέχει η ΠΑΕ, οι οποίοι φυσικά είναι και μέλη.

    Επιστροφή Ριβάλντο, Ανατολάκη

    Κανονικά αναμένεται να βρίσκονται στον αγώνα του Σαββάτου, Ριβάντο και Ανατολάκης, αφού αμφότεροι επέστρεψαν σήμερα στις προπονήσεις και ανακούφισαν τον Μπάγεβιτς που προβληματιζόταν από το αν θα είναι σε θέση να δώσουν το "παρών". Και οι δύο προπονήθηκαν κανονικά σήμερα και έβγαλαν όλο το πρόγραμμα, κάτι που όμως δεν κατάφερε και σήμερα να κάνει ο Γκάμπριελ Σούρερ. Ο Αργεντίνος μάλλον αύριο θα συμμετάσχει στην προπόνηση και μόνο αφού συμβεί αυτό θα είναι σε θέση και στον Ολυμπιακό να γνωρίζουν αν υπολογίζεται για το ντέρμπι ή όχι. Το άλλο πρόβλημα αφορά τον Γεωργάτο, ο οποίος και σήμερα ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, λόγω ενοχλήσεων στον τετρακέφαλο και πλέον θα φανεί την Παρασκευή αν θα είναι έτοιμος.

    "Ευρωπαϊκό κοστούμι"

    Το σύστημα που παρέταξε στο Τροντχάιμ, προσανατολίζεται να κατεβάσει και στο ντέρμπι ο Ζντένεκ Σκάζνι, ο οποίος χαρακτήρισε τον αγώνα παιχνίδι σταθμό στην καριέρα του. Ο Τσέχος τεχνικός εξακολουθεί να είναι ανάμεσα σε αυτό το 3-6-1 και το 4-5-1, ωστόσο στην σημερινή προπόνηση, έδειξε πως προτιμά τους τρεις στην άμυνα και τον Παπαδόπουλο στα αριστερά. Πάντως στο σχήμα της δοκιμής στους τρεις αμυντικούς δεν ήταν ο Χένρικσεν αλλά ο Γκούμας, που είναι πολύ πιθανό να είναι βασικός και στο ντέρμπι, ενώ και ο Ηλίας Κώτσιος άφησε την θέση στον Νασίφ Μόρις. Ακόμη και αν δεν κάνει και τις δύο αυτές αλλάγές ο Σκάζνι, πρέπει να θεωρείται σίγουρο πως τουλάχιστον ένα νέο πρόσωπο στην άμυνα του Παναθηναϊκού θα υπάρχει. Εκτός από την άμυνα όμως αλλαγή στο διπλό υπήρξε και στην μεσαία γραμμή, όπου ο Σκάτσελ άφησε την θέση του στους βασικούς για τον Μάρκους Μίνχ.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 1 December 2004 - 21:52:14 UTC