Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-11-16

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θεέ και Κύριε!!! Είδε την Παναγία στο σάντουιτς της!
  • [02] Η πρώτη Αφροαμερικανή, που γίνεται ΥΠΕΞ Η Κοντολίζα Ράις στη θέση του
  • [03] Στη δημοσιότητα βιντεοταινία με εκτέλεση γυναίκας Σβήνουν οι ελπίδες
  • [04] Ο Άγγελος επιμένει για Βέρντερ...
  • [05] Σύμφωνα με μελέτη στον Καναδά Η κατάθλιψη "μαστίζει" τις γυναίκες
  • [06] Προπηλάκισαν μέλη τηλεοπτικού συνεργείου Επεισοδιακά τα γυρίσματα του
  • [07] Φίνγκερ: "Στόχος η αυτοσυγκέντρωση"
  • [08] Μετά τις πιέσεις των ελληνικών αρχών Στην Ελλάδα ο πλοίαρχος του
  • [09] Δεύτερη ημέρα εκδηλώσεων Κόκκινα γαρύφαλλα στους ήρωες
  • [10] Προπονήθηκε ο Ριβάλντο
  • [11] Σύγχυση από τις δηλώσεις Παλαιοκρασά "Δεν αυξάνονται τα τιμολόγια της
  • [12] Ενόψει της συνόδου κορυφής στις 17 Δεκεμβρίου Διπλωματικός πυρετός
  • [13] Ντέμης-Γρανίτσας τα είπαν για το γήπεδο
  • [14] Δυο νίκες μια ήττα στο FEL

    [01] Παράξενα

    Θεέ και Κύριε!!! Είδε την Παναγία στο σάντουιτς της!

    16/11/2004 7:31:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 16/11/2004 7:45:16 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: Associated Press

    Τι άλλο θα δουν τα μάτια μαςγια την ακρίβεια τι πρόλαβαν και είδαν 100.000 επισκέπτες του ebay την περασμένη Κυριακή. Μία Αμερικανίδα, έβγαλε σε δημοπρασία ένα σάντουιτς που είχε φτιάξει πριν από δέκα χρόνια και στο οποίο, όπως υποστηρίζει, μετά την πρώτη δαγκωματιά, σχηματίστηκε η εικόνα της Παναγίας. Η αγγελία της, πρόλαβε και συγκέντρωσε το ποσό των 22.000 δολαρίων μέχρι το ebay να αντιληφθεί το περιστατικό και να κατεβάσει την καταχώριση από το site. Το γεγονός πάντως, εξόργισε την 52χρονη Diana Duyser που διαβεβαιώνει ότι το σάντουιτς της δεν εξύβριζε τα θεία.

    Ένα "θαύμα" στο ψωμί

    Η Παναγία, "εμφανίσθηκε" στο σάντουιτς της Αμερικανίδας πριν από δέκα χρόνια, μετά την πρώτη δαγκωματιά.

    Όταν η Duyser κατάλαβε το θαύμα. έβαλε το σάντουιτς σε ένα κουτάκι με βαμβάκι και το τοποθέτησε στο κομοδίνο της.

    Από τότε μέχρι σήμερα, υποστηρίζει, το ψωμί δεν έχει μουχλιάσει !

    Για την ιστορία το σάντουιτς, ήταν φτιαγμένο με τυρί και άσπρο ψωμί σε φέτες. Δεν είχε καθόλου λάδι ή βούτυρο.

    Μετά από όλα αυτά, τι άλλο να πούμε από το " ο Θεός να μας φυλάει".

    [02] Κόσμος

    Η πρώτη Αφροαμερικανή, που γίνεται ΥΠΕΞ Η Κοντολίζα Ράις στη θέση του Πάουελ

    16/11/2004 7:53:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 16/11/2004 9:44:10 μμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΒΒC- Reuters- Γαλλικό Πρακτορείο

    Την αναμενόμενη τοποθέτηση της Κοντολίζας Ράις, μέχρι σήμερα συμβούλου του Αμερικανού Προέδρου για θέματα Εθνικής Ασφάλειας, στη θέση της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, ανακοίνωσε και επίσημα ο Τζορτζ Μπους. Ο Αμερικανός Πρόεδρος αναφέρθηκε με εκθειαστικά σχόλια στα προσόντα και τη μέχρι πορεία της Ράις. Μάλιστα, ο ίδιος τόνισε, ότι κατά την προηγούμενη τετραετία στηρίχτηκε στις συμβουλές της, επωφελήθηκε από τη μεγάλη εμπειρία της και εκτίμησε τη σωστή και σταθερή κρίση της. "Είμαι ευτυχής. που αποδέχθηκε να υπηρετήσει την κυβέρνησή μου", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος Μπους. Με αυτή της την προαγωγή η Ράις κερδίζει και μια θέση στην παγκόσμια ιστορία, αφού θα είναι η πρώτη Αφροαμερικανή υπουργός Εξωτερικών. Επίσης, ο Αμερικανός Πρόεδρος ανακοίνωσε, ότι τη θέση, που κατείχε η Ράις θα καταλάβει ο μέχρι τώρα αναπληρωτής της, Στέφεν Χάντλεϊ.

    O άνθρωπος του Προέδρου

    Η Ράις είναι ένα από τα πιο έμπιστα πρόσωπα του περιβάλλοντος του Μπους, μάλιστα οι δεσμοί τους είναι τόσο στενοί, που αναλυτές δε διστάζουν να πουν, ότι η νέα ΥΠΕΞ είναι σχεδόν "μέλος της οικογένειας" του Αμερικανού Προέδρου. Εξάλλου οι απόψεις της Ράις, που θεωρείται εξαιρετικά φιλόδοξη, στα περισσότερα θέματα εξωτερικής πολιτικής, συμπίπτουν με εκείνες του Μπους.

    Η επιλογή της για μια τόσο σημαντική θέση είναι ενδεικτική των προθέσεων και των βλέψεων του Τζωρτζ Μπους στον τομέα των εξωτερικών υποθέσεων σε αυτή του τη δεύτερη τετραετία, που αναμένεται να επικεντρωθούν στη Μέση Ανατολή.

    Με την Ράις στο τιμόνι του υπουργείου Εξωτερικών, ο Μπους θα έχει ένα "δικό του άνθρωπο" στο Υπουργείο εξασφαλίζοντας ξανά τον πλήρη έλεγχό της διοίκησής του.

    Ποιός θα αντικαταστήσει τη Ράις

    Μετά από τέσσερα χρόνια στη θέση του αναπληρωτή της Κοντολίζας Ράις, ο Στέφεν Χάντλεϊ επελέγη από τον Τζορτζ Μπους να είναι αυτός που θα την αντικαταστήσει.

    Εκτός από αναπληρωτής σύμβουλος σε θέματα εθνικής ασφάλειας, ο Χάντλεϊ έχει εργαστεί ως σύμβουλος σε θέματα άμυνας του ιδίου προέδρου στην πρώτη προεκλογική του εκστρατεία και στη συνέχεια στη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου.

    Ο Χάντλεϊ κατείχε και τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας στη διάρκεια της προεδρίας του πατέρα του τωρινού Προέδρου και μετείχε στις διαπραγματεύσεις των συμφωνιών για τη μείωση των στρατηγικών όπλων (START 1 και START 2).

    Σημειώνουμε, ότι ο 57 ετών Χάντλεϊ, που κατάγεται από το Τολέδο του Οχάιο είναι απόφοιτος των Πανεπιστημίων Κορνέλ και Γέιλ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Οι εκλογές έφεραν ...Κοντολίζα

    [03] Ιράκ

    Στη δημοσιότητα βιντεοταινία με εκτέλεση γυναίκας Σβήνουν οι ελπίδες για τη Χασάν

    16/11/2004 8:06:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 16/11/2004 10:09:48 μμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: BBC, ΑΠΕ

    Την πεποίθηση, ότι η Μάργκαρετ Χασάν είναι πλέον νεκρή έχει η οικογένεια της Βρετανίδας, η οποία είχε πέσει θύμα Ιρακινών απαγωγέων στις 19 του Οκτώβρη, ενώ το Αλ Τζαζίρα γνωστοποίσε ότι έχει βιντεοταινία με την εκτέλεση μίας γυναίκας. Στην ανακοίνωση της οικογένειας της Μάργκαρετ Χάσαν, η οποία διανεμήθηκε στο Λονδίνο από το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών, τα αδέλφια της άτυχης γυναίκας αναφέρουν: "ράγισε η καρδιά μας. Συνεχίζαμε να ελπίζουμε για όσο περισσότερο καιρό μπορούσαμε, αλλά τώρα πια έχουμε αποδεχτεί, πως η Μάργκαρετ είναι πιθανώς νεκρή και ότι τα βάσανά της τελείωσαν Αυτοί, που ευθύνονται για την φρικτή αυτή πράξη δεν έχουν καμία δικαιολογία". Στο μεταξύ, ο σύζυγος της Χασάν, Ταχσίν αλ Χάσαν σε δηλώσεις του στο Αλ Τζαζίρα έκανε έκκληση στους απαγωγείς να του δώσουν πίσω τη σύζυγό του ζωντανή ή νεκρή. Αλλά και ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Τζακ Στρο, δήλωσε, ότι η Μάργκαρετ Χάσαν, ιρλανδικής καταγωγής, "είναι πολύ πιθανό να δολοφονήθηκε", προσθέτοντας, πως "οι απαγωγές και οι δολοφονίες είναι αδικαιολόγητες, αλλά είναι αηδιαστικό να διαπράττεις τέτοια εγκλήματα κατά μιας γυναίκας, που πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της εργαζόμενη για το καλό του λαού του Ιράκ".

    Βιντεοταινία με εκτέλεση γυναίκας

    Στο μεταξύ, λίγο αργότερα, το Αλ Τζαζίρα μετέδωσε, ότι έλαβε βιντεοταινία, που δείχνει έναν ένοπλο να σκοτώνει μια γυναίκα, η οποία θεωρείται, πως είναι η Χάσαν. Μάλιστα, εκπρόσωπος της βρετανικής πρεσβείας στη Βαγδάτη, δήλωσε, ότι η βιντεοταινία αυτή είναι "πιθανώς αυθεντική". "Υπάρχει μια βιντεοταινία, που φέρεται ότι δείχνει την εκτέλεση της Μάργκαρετ, πιστεύουμε ότι είναι πιθανώς αυθεντική, όμως δεν είμαστε εντελώς βέβαιοι", δήλωσε η εκπρόσωπος της βρετανικής πρεσβείας στο Ιράκ Βικτόρια Ουίτφορντ. Σύμφωνα με το Αλ τζαζίρα, η ταινία δείχνει έναν ένοπλο άνδρα να πυροβολεί μια γυναίκα, που έχει δεμένα τα μάτια. Πάντως, το κανάλι διευκρίνισε, ότι δε θα μεταδώσει την ταινία "επειδή σεβόμαστε τα αισθήματα του κόσμου".

    Η Χασάν ήταν επικεφαλή της ανθρωπιστικής οργάνωσης Care International στο Ιράκ, μέσω της οποίας προσέφερε εθελοντική εργασία τα τελευταία 25 χρόνια.

    Οι απαγωγείς της Χασάν ζητούσαν την απόσυρση των βρετανικών στρατευμάτων από το Ιράκ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Αφήστε τη Χασάν ελεύθερη"

    [04] Αθλητισμός

    Ο Άγγελος επιμένει για Βέρντερ...

    16/11/2004 8:45:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 16/11/2004 9:14:53 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Για την καριέρα του στην Βέρντερ αλλά και το γεγονός ότι δεν αγωνίζεται βασικός αφού ο προπονητής του, Τόμας Σάαφ προτιμάει τους Κλόζε και Κλάζνιτς, μίλησε στην ΕΡΑ Σπορ ο Άγγελος Χαριστέας. Στο περιθώριο δηλώσεών του για τον αγώνα της Εθνικής με το Καζαχστάν, ο πρώτος σκόρερ της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, τόνισε ότι στόχος του είναι να κερδίσει μια θέση στην ενδεκάδα της Βέρντερ, τον απόηχο των δηλώσεων Ρεχάγκελ, που είχε πει ότι αν δεν παίζει πρέπει να ζητήσει μεταγραφή, αλλά και ότι δεν θέλει να πάει δανεικός σε καμιά ομάδα είτε ελληνική, είτε του εξωτερικού.

    "Δεν πάω δανεικός"

    "Ένας ποδοσφαιριστής όταν έχει κατακτήσει με την εθνική το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, έχει κάθε δικαίωμα να θέλει να αγωνίζεται βασικός, στην ομάδα του. Από εκεί και πέρα όμως οι προπονητές αποφασίζουν, αν θα πρέπει να τους χρησιμοποιούν", ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο Άγγελος Χαριστέας, όταν ρωτήθηκε σχετικά για την μη χρησιμοποίησή του στην αρχική ενδεκάδα της Βέρντερ

    Ο Έλληνας επιθετικός στη συνέχεια αναφέρθηκε και στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τις δηλώσεις του Ρεχάγκελ, όταν σε μια συνέντευξη που είχε δώσει στην αρχή της χρονιάς, είχε πει ότι αν δεν αγωνίζεται βασικός, τότε θα πρέπει να έπαιρνε μεταγραφή, σε άλλη ομάδα.

    " Αυτό προκάλεσε αναστάτωση στην ομάδα μου", υποστήριξε, συμπληρώνοντας ότι αμέσως τόσο άνθρωποι της διοίκησης όσο και το τεχνικό επιτελείο τον συνάντησαν, για να του ξεκαθαρίσουν ότι οι ίδιοι τον θεωρούν απαραίτητο για την ομάδα και ότι δεν πρόκειται να τον πωλήσουν, αφού τον θεωρούν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της Βέρντερ.

    Ο ίδιος πάντως ακολουθεί την συμβουλή του Ότο Ρεχάγκελ, που συνεχώς του λέει να κάνει υπομονή: "Πολλές στιγμές τον συμβουλεύομαι, μιλάω συχνά μαζί του. Ο ίδιος μου συστήνει υπομονή και επιμονή", ήταν τα λόγια του, ενώ έκανε σαφές ότι αν δεν καθιερωθεί στην ενδεκάδα των πρωταθλητών της Γερμανίας, τότε θα ζητήσει μεταγραφή, αποκλείοντας κάθε σκέψη για δανεισμό του.

    "Πάντως δανεικός δεν θα πήγαινα σε καμιά ομάδα. Ούτε στην Ελλάδα, ούτε στο εξωτερικό. Σκοπός μου είναι να κερδίσω μια θέση στην ενδεκάδα. Αν δεν το κατορθώσω μια σκέψη είναι να πάρω μεταγραφή σε άλλη ομάδα στο εξωτερικό".

    Απομένει να δούμε αν η υπομονή που έχει και τα όρια της θα αποδώσει καρπούς και ο Έλληνας επιθετικός θα καταφέρει να παίξει στην ενδεκάδα της Βέρντερ, όπως επιθυμεί.

    [05] Υγεία

    Σύμφωνα με μελέτη στον Καναδά Η κατάθλιψη "μαστίζει" τις γυναίκες

    16/11/2004 8:59:00 μμ

    Συντάκτης: Βαρβάρα Τουμαζάτου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Εσείς πόσο ικανοποιημένοι είστε από τις συνθήκες που επικρατούν στο χώρο της δουλειάς σας; Τα μηνύματα που φτάνουν, πάντως, από τον Καναδά είναι αποκαρδιωτικά, καθώς μία στις πέντε εργαζόμενες γυναίκες υποφέρει από κατάθλιψη ή πανικό, με αποτέλεσμα να εγκαταλείπει τη δουλειά της. "Οι γυναίκες έχουν πολλαπλούς ρόλους σήμερα και αισθάνονται το ίδιο υπεύθυνες σε όλους τους ρόλους τους, με αποτέλεσμα να συσσωρεύουν ψυχικό βάρος", δήλωσε η ψυχοθεραπεύτρια δρ. Shirley Addison. Οι γυναίκες, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, έχουν την τάση να προσωποποιούν τα προβλήματα και να νιώθουν υπεύθυνες γι΄ αυτά, ακόμη κι αν δε φταίνε οι ίδιες. Προβληματισμό, ωστόσο, προκαλεί η διαπίστωση, ότι το 91% των γυναικών, που συμμετείχαν στην έρευνα, χρήζει περισσότερης ψυχολογικής υποστήριξης στον εργασιακό χώρο, από ειδικούς επιστήμονες.

    Τα αποτελέσματα της έρευνας

    Τα αποτελέσματα αυτά "έφερε στο φως" πρόσφατη στατιστική μελέτη, που έγινε από την εταιρεία Leger Marketing για λογαριασμό της φαρμακευτικής εταιρείας Wyeth Canada.

    Η κατάθλιψη και ο πανικός εκλαμβάνονται ως εμπόδια στην επιτυχία, σύμφωνα με το 71% των ερωτηθέντων γυναικών, ενώ μόλις το 23% θεωρεί την εγκυμοσύνη υπαίτια για την επαγγελματική στασιμότητά.

    Περισσότερο επιρρεπείς να εμφανίσουν συμπτώματα κατάθλιψης ή πανικού είναι γυναίκες, μεταξύ 35 και 55 ετών, που ζουν σε πόλη και έχουν παιδιά. Οι γυναίκες της έρευνας κατείχαν διάφορα επαγγέλματα, διαφορετικά επίπεδα μόρφωσης καθώς και εισοδήματα.

    Σύμφωνα με την μελέτη, το 59% νιώθει, πως δεν έχει κίνητρο να τελειώσει τις ανειλημμένες υποχρεώσεις, ενώ το 55% θεωρεί δύσκολο να βρει δουλειά. Μάλιστα, 3 στις 4 γυναίκες νιώθουν "ασφυκτικά" στο χώρο εργασίας, με αποτέλεσμα το 44% των γυναικών να εγκαταλείπει τη δουλειά.

    Σύμφωνα με τους ειδικούς, η κατάθλιψη προκαλείται από την πτώση ή τη μείωση κάποιων χημικών στον εγκέφαλο, όπως η σεροτονίνη και η νοραδρεναλίνη, που προκαλούν ευφορία.

    [06] Κοινωνία

    Προπηλάκισαν μέλη τηλεοπτικού συνεργείου Επεισοδιακά τα γυρίσματα του "Αρχιπελάγους"

    16/11/2004 8:55:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Επεισόδια έγιναν το απόγευμα στην περιοχή του Εχίνου, στην Ξάνθη κατά τα γυρίσματα της σειράς "Αρχιπέλαγος" η οποία προβάλλεται από τον Alpha. Περίπου 500 μουσουλμάνοι, επιτέθηκαν σε μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου, όταν κατά τη διάρκεια του γυρίσματος γυναίκες ηθοποιοί μπήκαν σε τέμενος για να προστατευθούν από τη νεροποντή. Η σειρά αναφέρεται στον έρωτα ενός χριστιανού για μια Μουσουλμάνα και ορισμένες σκηνές της, όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι του Εχίνου, τους ενόχλησαν, γιατί προσβάλλουν τη θρησκευτική τους παράδοση. Στο θέμα παρενέβη και ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο Ευάγγελος Αντώναρος ανέφερε ότι η ελληνική πολιτεία σέβεται απόλυτα την ιερότητα των χώρων λατρείας και υπογράμμισε ότι του θέματος έχουν επιληφθεί οι αρχές.

    Δυσφορία για την είσοδο γυναικών στο τέμενος

    Όλα άρχισαν όταν οι γυναίκες ηθοποιοί, μπήκαν λόγω της βροχής σε ένα από τα τρία τεμένη που υπάρχουν στον Εχίνο.

    Περίπου 500 Μουσουλμάνοι, που αντελήφθησαν το περιστατικό κινητοποιήθηκαν αμέσως.

    Επιτέθηκαν σε ηθοποιούς και κάμεραμεν τραυματίζοντας ελαφρά κάποιους από αυτούς και διέκοψαν τα γυρίσματα της τηλεοπτικής σειράς.

    Αιτία, σύμφωνα με τους ίδιους, οι προκλητικές σκηνές μέσα στο τέμενος, την περίοδο μάλιστα που οι μουσουλμάνοι γιορτάζουν το μπαϊράμι , μια από τις θρησκευτικές τους γιορτές.

    Χρειάστηκε μάλιστα η επέμβαση της αστυνομίας για να μπορέσουν οι ηθοποιοί και οι τεχνικοί να μεταφερθούν στο τμήμα του χωριού, όπου και παρέμειναν για αρκετή ώρα.

    Οι ηθοποιοί ανέφεραν ότι δεν γνώριζαν ότι απαγορεύεται να εισέρχονται γυναίκες στα τεμένη, αλλά δεν κατόρθωσαν να πείσουν το πλήθος.

    Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο εισαγγελέας Ξάνθης κ. Γιώργος Καντσίδης, ο οποίος έδωσε εντολή να επιβληθεί άμεσα η τάξη.

    Στον Εχίνο μετέβη και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ροδόπης κ. Αχμέτ Ιλχάν, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων ότι η είσοδος σε οποιοδήποτε τέμενος είναι ποινικό αδίκημα. Ζήτησε μάλιστα, να μεταφερθούν οι γυναίκες ηθοποιοί στην Ξάνθη προκειμένου να τους απαγγελθούν κατηγορίες από τον εισαγγελέα υπηρεσίας.

    Ο ιμάμης της περιοχής άγνωστο πως, κατόρθωσε να αποσπάσει τις κασέτες από τις σκηνές του σίριαλ που γυρίστηκαν και τις επεδείκνυε στο πλήθος των συγκεντρωμένων.

    Το σίριαλ "Αρχιπέλαγος" εξελίσσεται σε Ελλάδα και Τουρκία και σ' αυτό πρωταγωνιστούν μεταξύ άλλων οι ηθοποιοί Γιώργος Βογιατζής, Θανάσης Ευθυμιάδης, Νίνα Λοτσάρη, ο Τόνι Δημητρίου, ο Μιχάλης Γιαννάτος.

    Είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται τα τελευταία χρόνια τέτοιο επεισόδιο στην περιοχή της Θράκης παρά το γεγονός ότι στην περιοχή έχουν γυρισθεί πολλά σίριαλ και σκηνές ταινιών.

    [07] Αθλητισμός

    Φίνγκερ: "Στόχος η αυτοσυγκέντρωση"

    16/11/2004 9:31:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 16/11/2004 10:14:42 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Επιστροφή στα γήπεδα για τους παίκτες του ΠΑΟΚ, που μετά το διήμερο ρεπό που είχαν, ξεκίνησαν με δυο προπονήσεις την προετοιμασία τους, για τον αγώνα της Κυριακής με την Χαλκηδόνα. Ο Ρολφ Φρίνγκερ, που τις προηγούμενες ημέρες είχε μεταβεί στην Αυστρία για προσωπικούς λόγους, έδωσε από νωρίς κανονικά το παρόν στο γήπεδο, προπόνησε τους παίκτες του, ενώ αύριο περιμένει και τους διεθνείς, ελπίζοντας ότι όλοι θα γυρίσουν υγιείς από τις υποχρεώσεις τους με τις εθνικές του ομάδες. Μετά την ήττα και από τον Εργοτέλη ο "δικέφαλος του βορρά" δεν έχει πλέον περιθώρια για άλλες απώλειες βαθμών, αλλά από την άλλη πλευρά και ο αγώνας με την ομάδα της Νίκαιας δεν φαντάζει και ως ο καλύτερος, για να γίνει η νέα αρχή που όλοι περιμένουν. Ο Αυστριακός τεχνικός πάντως το ξεκαθάρισε, αν οι παίκτες του, θέλουν το "τρίποντο", θα πρέπει να σταματήσουν τα λάθη που συνεχώς κάνουν, τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά.

    Άρεσε ο Αργεντινός

    "Να σταματήσουμε να επαναλαμβάνουμε ανόητα λάθη και να δίνουμε βαθμούς στους αντιπάλους μας. Θα πρέπει από την Κυριακή να κάνουμε πράξη την επιθυμία μας για μια νίκη που θα σημάνει την ανάκαμψη της ομάδας", τόνισε πριν την έναρξη της προπόνησης ο τεχνικός της μακεδονικής ομάδας στην κάμερα της ΕΤ-3, όταν ρωτήθηκε για το τι φταίει για τις άσχημες εμφανίσεις του "δικέφαλου".

    Αναμενόμενη πάντως ήταν και η επόμενη ερώτηση, που είχε να κάνει σε σχέση με τις μεταγραφικές κινήσεις της ΠΑΕ, αφού όπως έχει τονίσει και προς την διοίκηση ο Φίνγκερ η ομάδα θέλει ενίσχυση:

    "Δεν κοιμόμαστε, έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά αλλά είναι νωρίς ακόμα. Έχουμε δρόμο και καιρό μπροστά μας και κυρίως παιχνίδια πρωταθλήματος που είναι σημαντικά για μας", υποστήριξε ο Αυστριακός, χωρίς να μπει σε ιδιαίτερες λεπτομέρειες.

    Σήμερα πάντως δοκιμάστηκε σε φιλικό παιχνίδι της β ομάδας του ΠΑΟΚ ο 19 χρόνος Αργεντινός μεσοεπιθετικός Λούκα Μογιάνο.

    Σε παιχνίδι που έγινε στην Σίνδο με την γηπεδούχο Ομόνοια, ο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε για 60 λεπτά και άφησε καλές εντυπώσεις. Το παιχνίδι έληξε ισόπαλο 1-1 και το γκολ της ομάδας του ΠΑΟΚ, πέτυχε ο νεαρός Χριστοδουλόπουλος.

    Όσον αφορά τον Νίκος Σκαρμούτσος, ο επιθετικός του ΠΑΟΚ πρόκειται να πάρει τελικά εξιτήριο την Παρασκευή, αλλά σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των θεραπόντων ιατρών θα μείνει εκτός προπονήσεων και αθλητικής δραστηριότητας, για τους προσεχείς τρεις μήνες.

    [08] Κοινωνία

    Μετά τις πιέσεις των ελληνικών αρχών Στην Ελλάδα ο πλοίαρχος του Prestige

    16/11/2004 9:54:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: ΑΠΕ

    Επιστρέφει στην Ελλάδα, με άδεια τριών μηνών από τις ισπανικές αρχές ο καπετάνιος του Prestige, Απόστολος Μάγγουρας. Ο πλοίαρχος του πετρελαιοφόρου το οποίο πριν από δυο χρόνια είχε βυθιστεί στις ακτές της βορειοδυτικής Ισπανίας, προκαλώντας τεράστια οικολογική καταστροφή, παρέμενε στη Λα Κορούνια της Ισπανίας με περιοριστικούς όρους. Η επιστροφή του αποφασίστηκε από δικαστήριο της πόλης μετά από αίτημα του υπουργείου Δικαιοσύνης.

    Επετεύχθη ο στόχος των ελληνικών αρχών

    Το δικαστήριο της Λα Κορούνια επέτρεψε την επιστροφή του Α. Μάγγουρα στην Ελλάδα για ένα τρίμηνο με την υποχρέωση να βρίσκεται στην Ισπανία όταν θα διεξαχθεί η σχετική με το ναυάγιο δίκη.

    Για την απόφαση του Δικαστηρίου, ενημέρωσε αργά το απόγευμα τον υπουργό Δικαιοσύνης, Αν. Παπαληγούρα ο Ισπανός ομόλογός του Λ. Αγκιλάρ.

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης είχε ήδη από τον περασμένο Ιούλιο επαφές και συνομιλίες με τον Ισπανό ομόλογό του, προκειμένου να επιτραπεί η επιστροφή στην Ελλάδα του πλοιάρχου.

    Στις πολύμηνες διαβουλεύσεις, συμμετείχαν πέραν του υπ. Δικαιοσύνης και τα υπουργεία Εξωτερικών και Εμπορικής Ναυτιλίας .

    [09] Κοινωνία

    Δεύτερη ημέρα εκδηλώσεων Κόκκινα γαρύφαλλα στους ήρωες

    16/11/2004 9:53:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΑΠΕ, ΝΕΤ 105.8

    Την 31η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου τίμησε απόψε η Βουλή με ειδική εκδήλωση και τηρώντας ενός λεπτού, ενώ μηνύματα απηύθυναν όλα τα κόμματα. Στο χώρο του Πολυτεχνείου προσήλθαν σήμερα, προτελευταία μέρα των εκδηλώσεων, αντιστασιακές οργανώσεις, επαγγελματικά σωματεία και πλήθος, προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα. Στεφάνι κατέθεσε νωρίς το πρωί αντιπροσωπεία της ΟΝΝΕΔ και ο υφυπουργός Παιδείας Σπύρος Ταλιαδούρος, ενώ λίγο αργότερα προσήλθαν εκπρόσωποι της ΚΝΕ με επικεφαλής το γραμματέα Θέμη Γκιώνη και το μέλος του Πολιτικού γραφείου του ΚΚΕ Δημήτρη Αρβανιτάκη, ο οποίος μάλιστα τόνισε, ότι "τα μηνύματα του Πολυτεχνείου είναι ζωντανά", προσθέτοντας, ότι "ο αγώνας συνεχίζεται από τους φτωχούς αγρότες, τη νεολαία και την εργατιά". Στεφάνια και λουλούδια στη μνήμη των νεκρών του Πολυτεχνείου κατέθεσαν μαθητές και δεκάδες εκπρόσωποι σχολείων της Αθήνας. Στο μεταξύ, στην Πολυτεχνική σχολή του Αριστοτελείου δημιουργήθηκε ένταση όταν νεαροί προπηλάκισαν, με συνθήματα και αυγά, τις Πρυτανικές Αρχές των Πανεπιστημίων Θεσσαλονίκης και Μακεδονίας, ενώ κατέθεταν στεφάνια.

    Η Βουλή τιμά την εξέγερση του Πολυτεχνείου

    Στη Βουλή, η πρόεδρος Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη , τόνισε ότι "η εξέγερση του Πολυτεχνείου υπήρξε κορυφαία αντιστασιακή πράξη της νεολαίας" και επισήμανε, ότι "από το 1974 μέχρι σήμερα χτίσαμε μέσα από δυσκολίες, συγκρούσεις και προβλήματα μια σύγχρονη δημοκρατική Ελλάδα".

    Εκ μέρους της κυβέρνησης, ο υπουργός Υγείας Νικήτας Κακλαμάνης υπογράμμισε, ότι "με το Πολυτεχνείο τιμούμε τους ήρωες του χθες και του σήμερα και καλούμαστε να ακολουθήσουμε το φωτεινό παράδειγμά τους κάνοντας τις δικές μας υπερβάσεις, που τελικό στόχο πρέπει να έχουν την ουσιαστική διακομματική συναίνεση σε μια σειρά θεμάτων. Από τα πιο απλά, όπως είναι η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, μέχρι τα πιο σύνθετα, όπως αυτά που αφορούν το σήμερα και κυρίως το αύριο του λαού και του έθνους".

    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χάρης Καστανίδης χαρακτήρισε το Πολυτεχνείο "σύμβολο ελευθερίας και δημοκρατίας", ενώ ο Νίκος Γκατζής από το ΚΚΕ είπε, ότι το Πολυτεχνείο "ζει για να έχουν οι εργαζόμενοι πραγματικές ελευθερίες".

    "Τα αιτήματα του Πολυτεχνείου έχουν και σήμερα τη δική τους σημασία, καθώς στην Ελλάδα είναι ενοχλητικές οι πιέσεις σε βάρος της κοινωνίας όπως είναι ορατές οι στρεβλώσεις σε βάρος του πολιτικού συστήματος από τη διαπλοκή, τη διάβρωση και τις εκκρεμότητες στην εξωτερική πολιτική" επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος.

    Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας

    Οι τριήμερες εκδηλώσεις θα κορυφωθούν αύριο, με την πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας .

    Ήδη από σήμερα το βράδυ έχουν τεθεί σε ισχύ τα μέτρα ασφαλείας γύρω από το Ίδρυμα καθώς και στις άλλες ανώτατες Πανεπιστημιακές σχολές , όπου βρίσκονται επί ποδός εκατοντάδες αστυνομικοί, φοιτητές, καθηγητές και εργαζόμενοι.

    Αύριο, 7.000 αστυνομικοί θα περιφρουρούν τόσο το ίδρυμα και τις σχολές του κέντρου όσο και τους δρόμους από όπου θα περάσει η καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

    Οι πύλες του Πολυτεχνείου θα ανοίξουν την Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι και θα κλείσουν στις δύο, καθώς θα αρχίσει η κεντρική εκδήλωση, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 3.30 το απόγευμα με την πορεία.

    Οπότε, από τις δύο το μεσημέρι θα διακόπτεται σταδιακά η κυκλοφορία σε όλους τους δρόμους του κέντρου, ενώ τα δρομολόγια των λεωφορείων και τρόλεϊ της περιοχής θα γίνονται από τις λεωφόρους Μεσογείων, Κηφισίας και Μιχαλακοπούλου. Η στάθμευση των οχημάτων γύρω από τους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο απαγορεύονται τις έξι το πρωί της Πέμπτης.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Δρακόντεια μέτρα για την επέτειο του Πολυτεχνείου

    Τριάντα ένα χρόνια μνήμης...

    [10] Αθλητισμός

    Προπονήθηκε ο Ριβάλντο

    16/11/2004 10:01:00 μμ

    Κανονικά στις προπονήσεις επέστρεψε από σήμερα, ο Ριβάλντο. Ο Βραζιλιάνος άσος των "ερυθρόλευκων", ξεπέρασε τις ενοχλήσεις που ένοιωθε στο γόνατο τις τελευταίες ημέρες και τέθηκε στη διάθεση του Ντούσαν Μπάγεβιτς για τον αγώνα πρωταθλήματος εναντίον του ΟΦΗ, το ερχόμενο Σάββατο. Από την προπόνηση έλειπαν οι διεθνείς, ενώ οι Μαυρογενίδης, Φιλιππάκος και Ντακόλ ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα. Η αυριανή προπόνηση θα πραγματοποιηθεί απόγευμα (18.00), προκειμένου η ομάδα να μεταβεί εν συνεχεία στο "Γ. Καραϊσκάκης", για να παρακολουθήσει τον αγώνα Ελλάδας-Καζακστάν.

    Νέο πρόστιμο από την ΟΥΕΦΑ

    Εν τω μεταξύ, σήμερα ανακοινώθηκε και το πρόγραμμα που θα ακολουθήσουν ο Ολυμπιακός και η Λα Κορούνια πριν από τον αγώνα της επόμενης Τρίτης, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League.

    Η αποστολή της Ντέπορ αναμένεται στην Αθήνα το πρωί της προσεχούς Δευτέρας.

    Το μεσημέρι (14.30) ο Ντούσαν Μπάγεβιτς θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο "Γ. Καραϊσκάκης", ενώ στις 16:15 θα ακολουθήσει (στον ίδιο χώρο) και ο ομόλογός του στη Λα Κορούνια, Χαβιέ Ιρουρέτα.

    Οι "ερυθρόλευκοι" θα προπονηθούν στις 17:00 (στο Ρέντη), ενώ οι Ισπανοί παίκτες θα ολοκληρώσουν την προετοιμασία τους λίγο αργότερα (18:15), με προπόνηση στο "Γ. Καραϊσκάκης".

    Τέλος η ΟΥΕΦΑ επέβαλλε σήμερα νέο πρόστιμο στον Ολυμπιακό, που πλέον τείνει να γίνει μόνιμος... πελάτης των Πειθαρχικών Επιτροπών της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας.

    Συγκεκριμένα, οι "ερυθρόλευκοι" τιμωρήθηκαν με συνολικό πρόστιμο 30.000 ελβετικών φράγκων (19.671 ευρώ) για τη συμπεριφορά των οπαδών τους στους δύο αγώνες εναντίον της Μονακό.

    Η ΠΑΕ Ολυμπιακός θα κληθεί να καταβάλλει 10.000 ελβετικά φράγκα για την αναμέτρηση του "Λουΐ II", και άλλα 20.000 για εκείνη του "Γ. Καραϊσκάκης", όπου εκτός των βεγγαλικών και των καπνογόνων που άναψαν οι οπαδοί της μετά την επίτευξη του γκολ, χρεώθηκε επίσης το «κομφούζιο» που επικρατούσε στις θύρες του γηπέδου.

    [11] Οικονομία

    Σύγχυση από τις δηλώσεις Παλαιοκρασά "Δεν αυξάνονται τα τιμολόγια της ΔΕΗ"

    16/11/2004 10:01:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΑΠΕ- ΝΕΤ- ΝΕΤ 105,8

    Στη διαβεβαίωση, ότι δεν τίθεται θέμα αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ πέραν αυτών που έχουν, ήδη, ανακοινωθεί, προχώρησε, ο υπουργός Ανάπτυξης, αλλά και ο πρόεδρος της ΔΕΗ. Αιτία για αυτή τη διευκρίνιση αποτέλεσε μια δήλωση πρόεδρου της Επιχείρησης Γιάννη Παλαιοκρασσά, ο οποίος σε κάποιο σημείο της ομιλίας του στο συνέδριο "Ενέργεια και Ανάπτυξη" έκανε λόγο για επανεξέταση από μηδενική βάση του συστήματος τιμολόγησης. Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε, ότι πρόκειται για παρανόηση, ενώ σε ανάλογη δήλωση προέβη και ο κ. Παλαιοκρασσάς. Στο μεταξύ, οριακό από πλευράς επάρκειας, χαρακτήρισε ο υφπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Σαλαγκούδης το σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας, επισημαίνοντας, ότι τουλάχιστον για το επόμενο 12μηνο δεν πρέπει να γίνεται σπατάλη.

    [12] Πολιτική

    Ενόψει της συνόδου κορυφής στις 17 Δεκεμβρίου Διπλωματικός πυρετός

    16/11/2004 10:37:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Τον κύκλο των συναντήσεων του με Ευρωπαίους υπουργούς Εξωτερικών, ενόψει της κρίσιμης συνόδου κορυφής στις 17 Δεκεμβρίου, στις Βρυξέλλες άνοιξε σήμερα ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών επισκεπτόμενος τη Σόφια και το Παρίσι. Στη συνάντησή του με το Γάλλο ομόλογό του, Μισέλ Μπαρνιέ, ο Πέτρος Μολυβιάτης επανέλαβε τη στήριξη της ελληνικής πλευράς στην ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας. Επίσης, στο επίκεντρο των συνομιλιών των δυο ανδρών βρέθηκε η κατάσταση στα Βαλκάνια και ιδίως στην ΠΓΔΜ καθώς και το μεσανατολικό. Από την πλευρά του, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε εξαιρετική την κατάσταση των διμερών ελληνογαλλικών σχέσεων και θετικές και εποικοδομητικές τις συνομιλίες με τον κ. Μπαρνιέ. Κατά την επισκεψή του στη Σόφια, ο κ Μολυβιάτης είχε συζητήσεις με τον Βούλγαρο υπ Εξωτερικών, Σολομόν Πασί, ο οποίος τόνισε, ότι η χώρα του συμμερίζεται τη θέση της Ελλάδας για κοινά αποδεκτή λύση στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Περιοδεία Μολυβιάτη σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες

    [13] Αθλητισμός

    Ντέμης-Γρανίτσας τα είπαν για το γήπεδο

    16/11/2004 11:02:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Το θέμα του νέου γηπέδου βρέθηκε για ακόμη μια φορά στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν σήμερα ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Ντέμης Νικολαϊδης, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ερασιτεχνικής, Γιάννη Γρανίτσα. ΠΑΕ και ερασιτεχνική ΑΕΚ, κάθισαν λοιπόν στο ίδιο τραπέζι, σε μια συνάντηση που όπως όλα δείχνουν έγινε σε καλό κλίμα, αλλά δεν κατέληξε και σε κάτι ουσιαστικό. Οι δύο πλευρές, όπως αναφέρει και η ανακοίνωση της ΠΑΕ, έθεσαν ως καταληκτική ημερομηνία για την κατασκευή του, τον Αύγουστο του 2006, αλλά όπως τονίζεται για να συμβεί αυτό, μέχρι το τέλος Νοεμβρίου θα πρέπει να έχει γίνει γνωστή η τελική θέση της Πολιτείας, ώστε να μπορέσει να κριθεί αν το υπάρχον σχέδιο ανέγερσης του Σταδίου είναι υλοποιήσιμο. Σε αντίθετη περίπτωση, όπως αναφέρεται, οι δύο διοικήσεις, θα διερευνήσουν από κοινού εναλλακτικές λύσεις.

    Σε αναμονή για την απόφαση

    Την ίδια ώρα, αισιόδοξα είμαι τα μηνύματα που έρχονται στην ΠΑΕ για την υπαγωγή της στο άρθρο 44. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η διοίκηση έχει ενημερωθεί πως η εισήγηση του δικαστή, κ.Γιώργου Καλαμίδα για την τριτανακοπή που έχει καταθέσει ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ, Πέτρος Στάθης θα είναι θετική.

    Αν όντως ισχύουν οι πληροφορίες που έχει η ΠΑΕ τότε αυτή η απόφαση θα ανοίξει το δρόμο για την υπαγωγή της ΑΕΚ στο άρθρο και την οριστική εξυγίανσή της.

    Όπως όλα δείχνουν, η επίσημη ανακοίνωση θα γνωστοποιηθεί το πρωί της Πεμπτης, αφού αύριο μεσολαβεί η αργία της 17ης Νοεμβρίου.

    Επιστροφή Γεωργέα

    Όσον αφορά τα αγωνιστικά το ιατρικό δελτίο είχε και ευχάριστα και δυσάρεστα νέα.

    Τα ευχάριστα έχουν να κάνουν με τον Γεωργέα, που όπως όλα δείχνουν, θα είναι έτοιμος νωρίτερα του αναμενόμενου χρόνου. Ο 28χρονος αμυντικός, ανεβάζει συνεχώς ρυθμούς και υπολογίζεται ότι το Σάββατο θα μπει σε φουλ πρόγραμμα μετά από τρεις μήνες.

    Τα δυσάρεστα αφορούν τον Ιβαν Ρούσεφ. Ο βούλγαρος μέσος ένιωσε ενοχλήσεις στο γόνατο στη σημερινή προπόνηση και θα εξεταστεί από τον γιατρό της ΑΕΚ για να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος.

    Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές γυμνάστηκαν κανονικά, με τον Λεωνίδα Καμπάνταη να συμμετέχει στο πρόγραμμα.

    [14] Αθλητισμός

    Δυο νίκες μια ήττα στο FEL

    16/11/2004 11:07:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Με νίκες συνέχισαν οι Ηρακλής και Ιωνικός ΝΦ Αμαλιάδας τις υποχρεώσεις τους στο κύπελλο FEL. Αντίθετα η Ολύμπια Λάρισας με τον Βαγγέλη Αλεξανδρή για πρώτη φορά στο πάγκο της, γνώρισε την ήττα από την Χαποέλ Τελ Αβίβ με 81-78. Πάντως οι Λαρισαίοι αδικούνται από το αποτέλεσμα, καθώς μετά από πολύ καιρό η απόδοσή τους κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα.

    Μίλησε ο Παυλίδης...

    Τη δεύτερη του νίκη πέτυχε σήμερα ο Ηρακλής στη FEL, καθώς επικράτησε 89-79 της φιλοξενούμενης ΚΚ Βελιγραδίου. Ο "Γηραιός" είχε ως "μπροστάρηδες" τους Χάμιλτον και Ταπούτο και με καλά ποσοστά από την περιφέρεια, κατάφερε από τα πρώτα λεπτά του αγώνα να επιβάλει το ρυθμό του.

    Παράλληλα με καλή άμυνα κατάφερε να κρατήσει τους αντίπαλους μακριά από τη ρακέτα. Στον επίλογο του αγώνα, ο Ηρακλής με πολυφωνία στην επίθεση έφτασε άνετα στη νίκη με 70-56. Κορυφαίος της αναμέτρησης ο Παυλίδης με 24 πόντους.

    Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 27-19, 45-36, 70-56, 89-79.

    ΗΡΑΚΛΗΣ: Xάμιλτον 8, Μιλόσεβιτς 7, Καλαϊτζίδης, Ηλιάδης 24 (3) Μπράιαντ 10, Ταπούτος 10 (1), Αποστολίδης 5 (1), Παπαϊωακείμ 12, Δέδας 6 (2), Λυμπάρης 5, Κούβελας 2.

    ΚΚ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ: Βόζνιακ 12 (1), Μπόζοβιτς 6, Πάνιτς 8 (1), Πέκοβιτς, Μπαράντις 10, Σιμόνοβιτς 8 (1), Μπιέλβιτς 1, Πούποβιτς 7 (1), Μίκοφ 13 (1), Μπαρκοβιτς 14.

    Με πάθος πήρε τη νίκη

    Με έναν φρενήρη ρυθμό, διαδοχικούς αιφνιδιασμούς και εντυπωσιακά καρφώματα, ο Ιωνικός ΝΦ Αμαλιάδα επικράτησε με 82-77 της βελγικής Πέπινστερ. Παρά το γεγονός πως ο Γιώργος Ζευγώλης δεν είχε στη διάθεσή του μία ακόμη φορά τον τραυματία Σάσα Ζιφά, ενώ παρελθόν αποτελεί και ο Λου Ρόου (παρακολούθησε από την εξέδρα την αναμέτρηση), οι εναπομείναντες παίκτες του έδειξαν πάθος για την τρίτη νίκη σε τέσσερις αγώνες στην Ευρώπη και στο τέλος πήραν αυτόν που ήθελαν.

    Ο Άντι Νίκιλα ήταν ο κορυφαίος του Ιωνικού με 25 πόντους και συμμετοχή στον τομέα των ριμπάουντ. Ο Ζέκεβιτς ήταν ο πρώτος σκόρερ των Βέλγων με 20 πόντους.

    Μετά από αυτή τη νίκη ο Γιώργος Ζευγώλης αναμένει στην Αμαλιάδα τα δύο νέα μεταγραφικά αποκτήματα τους Σάντι Ουάσιγκτον και Μπράντον Μπράντλεϊ, εκ των οποίων ο πρώτος θα αφιχθεί αύριο και ο δεύτερος μεθαύριο.

    Τα δεκάλεπτα: 16-21 , 41-41, 61-56, 82-77

    ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΦ ΑΜΑΛΙΑΔΑ: Κούρτοβιτς 14, Γιαννουζάκος 9, Νικολαϊδης 12, Μοσχοβίτης 7, Δορκοφίκης 8, Κουτρούλιας 3, Χάφναρ 2, Πασχάλης 2, Νίκιλα 25

    ΠΕΠΙΝΣΤΕΡ: Βαντόρπ 14, Ντουφίτ 7, Βάντεκερ 10, Ότρι 8, Μέο 5, Ζέκεβιτς 20, Σινάνοβιτς 3, Πέτροβιτς

    Έπαιξε καλά αλλά έχασε

    Την τρίτη της ήττα σε ισάριθμες αναμετρήσεις στη FEL γνώρισε απόψε η Ολύμπια Λάρισας, καθώς ηττήθηκε από τη Χαποέλ Τελ Αβίβ με 81-78 στο κλειστό της Νεάπολης. Με νέο προπονητή τον Βαγγέλη Αλεξανδρή η Ολύμπια παρουσίασε σαφώς βελτιωμένο πρόσωπο, διατηρούσε το προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος, αλλά ηττήθηκε στις λεπτομέρειες και εξαιτίας δικών της λαθών.

    Το αποτέλεσμα αδικεί τη νεοφώτιστη στην Α1 ομάδα της Λάρισας, καθώς για πρώτη φορά εφέτος απέδωσε μπάσκετ υψηλής ποιότητας και προσέφερε θέαμα στους φιλάθλους της.

    Τα δεκάλεπτα: 22-16, 33-31, 52-54, 78-81

    ΟΛΥΜΠΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ: Τριχόπουλος 1, Καράτζιος, Λιάκος, Λάππας 9 (1), Γκραντ 22 (1), Κακλαμάνος 8 (2), Μπένερμαν 8 (2), Νάκιτς 19 (3), Χαρισμίδης 7, Παπακώστας 4, Νεοφυτίδης

    ΧΑΠΟΕΛ ΤΕΛ ΑΒΙΒ: Ειταν 6 (1), Σααουσά 2, Μπέρκοβιτς 5 (1), Σέινφιλντ 27, Μακ 12, Μπλάλοκ 4, Σίμιν, Μόσισον 6, Γκιμπς 19


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 16 November 2004 - 21:54:21 UTC