Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-10-29

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δεν υπάρχουν πληροφορίες για απώλειες Εκρήξεις στο κέντρο της Βαγδάτης
  • [02] Μετέδωσε το ABC Νέο βίντεο της Αλ Κάιντα
  • [03] Δεν υπήρξαν θύματα ή ζημιές Βομβιστική επίθεση σε λεωφορεία των ΜΑΤ
  • [04] Τραυματίστηκαν 13 άτομα Δύο εκρήξεις στην Ταϊλάνδη
  • [05] Βρέθηκε πτώμα Ασιάτη στο Τικρίτ Κορυφώνεται η αγωνία για τον Ιάπωνα
  • [06] Αβεβαιότητα επικρατεί στη Μέση Ανατολή Ταξιδεύει για το Παρίσι ο Αραφάτ
  • [07] Παραμένει όμως γεμάτο το απουσιολόγιο Eπιστρέφουν Έκι, Κωνσταντίνου
  • [08] "Στο σκαμνί" ο Μπατίστ
  • [09] Εξαλλοι οι εργαζόμενοι της αυστραλιανής εταιρείας Εκπαίδευε
  • [10] Χώρισαν οι δρόμοι Τσέλσι-Μούτου
  • [11] Ή να συνεχίσει να υποφέρει Το θάνατο του Αραφάτ επιθυμεί η πλειοψηφία

    [01] Ιράκ

    Δεν υπάρχουν πληροφορίες για απώλειες Εκρήξεις στο κέντρο της Βαγδάτης

    28/10/2004 9:56:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: Reuters

    Νέες εκρήξεις συγκλόνισαν το κέντρο της Βαγδάτης αργά την Πέμπτη το απόγευμα. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι τρεις εκρήξεις, από βλήματα όλμων, σημειώθηκαν στην ανατολική όχθη του Τίγρη, ενώ το ένα βλήμα εξερράγη κοντά στα ξενοδοχεία Σέρατον και Παλαιστίνη. Ακόμα δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα πληροφορίες για τυχόν απώλειες ή υλικές ζημιές, ενώ ο αμερικανικός στρατός δήλωσε, πως δε γνωρίζει κάτι για την επίθεση. Στο ξενοδοχειακό συγκρότημα διαμένουν πολλοί ανταποκριτές ξένων μέσων ενημέρωσης, καθώς και συνεργάτες των αμερικανικών δυνάμεων.

    [02] Διεθνή

    Μετέδωσε το ABC Νέο βίντεο της Αλ Κάιντα

    29/10/2004 7:55:00 πμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Το τηλεοπτικό δίκτυο ABC μετέδωσε βίντεο, που ήρθε στην κατοχή του την περασμένη εβδομάδα και στο οποίο ένας άνδρας που μιλά αγγλικά απειλεί με νέες αιματηρές επιθέσεις της Αλ Κάιντα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οπως ανέφερε το ABC, αξιωματούχοι της αμερικανικής αντικατασκοπείας δήλωσαν ότι εξακολουθούν να μην μπορούν να πιστοποιήσουν την αυθεντικότητα της φωνής που ακούγεται στο βίντεο, που έχει πάντως όλα τα χαρακτηριστικά μίας παραγωγής της Αλ Κάιντα. Ο άνδρας που απειλεί με νέες επιθέσεις αυτοαποκαλείται "Ασάμ ο Αμερικανός", αλλά από τη φωνή του οι αρχές δεν οδηγούνται σε κάποιον από τους γνωστούς Αμερικανούς υπόπτους για συμμετοχή στο δίκτυο της Αλ Κάιντα. Ωστόσο σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο, η αμερικανική κυβέρνηση λαμβάνει σοβαρά υπόψιν την απειλή αυτή και έδωσε ήδη αντίγραφα στους 13 νυν και πρώην αξιωματούχους στους οποίους αναφέρεται ο "Ασάμ ο Αμερικανός". Μεταξύ αυτών είναι ο πρόεδρος Τζορτζ Μπους και ο αντιπρόεδρος, Ντικ Τσέινι.

    Δεν γνωρίζουν εάν είναι αυθεντικό

    Η κασέτα αυτή έφθασε στα χέρια συνεργάτη του ABC, το Σαββατοκύριακο, στο Πακιστάν και την ύπαρξή της αποκάλυψε ο Ματ Ντρατζ, που διατηρεί μία ιστοσελίδα με μεγάλη επισκεψιμότηττα.

    Το ABC ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα ήταν "ανεύθυνο" να μεταδόσει τις απειλές αυτές χωρίς να πιστοποιηθεί η αυθεντικότητα της κασέτας. Ωστόσο το βίντεο αυτό μεταδόθηκε χθες και ο εκπρόσωπος του καναλιού αιτιολόγησε την αλλαγή τακτικής λέγοντας ότι "η κυβέρνηση λαμβάνει αυτή την κασέτα πολύ σοβαρά... καθώς η CIA πιστεύει ότι η κασέτα φέρει όλες της υπογραφές ανάλογων μηνυμάτων της Αλ Κάιντα στο παρελθόν".

    [03] Εσωτερικά

    Δεν υπήρξαν θύματα ή ζημιές Βομβιστική επίθεση σε λεωφορεία των ΜΑΤ

    29/10/2004 8:30:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 29/10/2004 11:04:45 πμ)

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ

    Καλωδιακός εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη λίγο μετά τις 7 το πρωί, με στόχο λεωφορεία των ΜΑΤ, ενώ περνούσαν πάνω από τη γέφυρα της Πέτρου Ράλλη, στη διασταύρωση με την οδό Κωνσταντινουπόλεως, στον Ταύρο. Αυτό ανακοίνωσε ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Αττικής, υποστράτηγος Βασίλης Τσιατούρας, ο οποίος είναι επικεφαλής στις έρευνες, που γίνονται στο σημείο της έκρηξης. Όπως είπε ο κ. Τσιατούρας, η έκρηξη, η οποία ήταν σχετικά μικρής ισχύος, σημειώθηκε την ώρα που περνούσαν από το σημείο δύο λεωφορεία με άνδρες των ΜΑΤ και ένα μικρό κλειστού τύπου όχημα με κατεύθυνση προς τις φυλακές Κορυδαλλού, για να αναλάβουν υπηρεσία. Από την έκρηξη προκλήθηκε ζημιά μόνο στο κιγκλίδωμα της γέφυρας, ενώ τα λεωφορεία και οι επιβάτες δεν έπαθαν τίποτα. Στο σημείο της έκρηξης βρέθηκε ένα καλώδιο, μήκους 30 μέτρων, το οποίο ξεκινούσε από τη βόμβα και κατέληγε μέσα στο μικρό πάρκο, που βρίσκεται ακριβώς στην έξοδο της γέφυρας προς τη λεωφόρο Κηφισού. Όλα δείχνουν, σύμφωνα με εκτιμήσεις των διωκτικών αρχών, πως στόχος ήταν οι αστυνομικοί, ενώ η επίθεση, σύμφωνα πάντα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας, θυμίζει παλαιότερες τρομοκρατικές επιθέσεις σε λεωφορείο με Αμερικανούς στο Ρέντη και σ άλλο με αστυνομικούς, έξω από το ξενοδοχείο "Κάραβελ", αφού και τότε είχαν χρησιμοποιηθεί καλωδιακοί μηχανισμοί. Σημειώνεται ότι δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα ούτε κάποια άλλη ενέργεια για ανάληψη ευθύνης.

    [04] Διεθνή

    Τραυματίστηκαν 13 άτομα Δύο εκρήξεις στην Ταϊλάνδη

    29/10/2004 8:45:00 πμ

    Δύο βόμβες εξερράγησαν στην επαρχία Γιάλα στη νότια Ταϊλάνδη, με συνέπεια να τραυματιστούν συνολικά 13 άνθρωποι. Η πρώτη έκρηξη έγινε σε μία καφετέρια, με συνέπεια να τραυματιστούν τέσσερις άνθρωποι, εκ των οποίων ένας αστυνομικός. Ύστερα από πέντε λεπτά εξερράγη δεύτερη βόμβα, την ώρα που αστυνομικοί και πυροτεχνουργοί έκαναν έρευνες για την πρώτη έκρηξη. Από τη δεύτερη βόμβα τραυματίστηκαν τουλάχιστον εννέα άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας. Οι δύο βομβιστικές επιθέσεις έγιναν μέσα σε κλίμα έντασης που επικρατεί στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης, εξαιτίας του θανάτου 85 μουσουλμάνων διαδηλωτών, αυτή την εβδομάδα.

    [05] Ιράκ

    Βρέθηκε πτώμα Ασιάτη στο Τικρίτ Κορυφώνεται η αγωνία για τον Ιάπωνα όμηρο

    29/10/2004 9:12:00 πμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Το πτώμα ενός Ασιάτη βρέθηκε στο Τικρίτ του Ιράκ, αλλά ακόμα δεν έχει εξακριβωθεί εάν πρόκειται για τον νεαρό Ιάπωνα που απήχθη από τους ισλαμιστές αντάρτες του Ζαρκάουι, όπως μεταδίδει το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Κyodo. Η ιαπωνική κυβέρνηση ελέγχει τις πληροφορίες, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιαπωνικού υπουργείου Εξωτερικών, Χατσουχίσα Τακασίμα. Την Τετάρτη η οργάνωση του Αμπού Μουσάμπ Αλ Ζαρκάουι, είχε προειδοποιήσει ότι σε 48 ώρες θα εκτελούσε τον 24χρονο Σοσέι Κόντα εάν η κυβέρνηση του Τόκιο δεν απέσυρε τα στρατεύματά της από το Ιράκ. Η Ιαπωνία διακήρυξε όμως ότι οι στρατιώτες θα παραμείνουν στο Ιράκ.

    [06] Διεθνή

    Αβεβαιότητα επικρατεί στη Μέση Ανατολή Ταξιδεύει για το Παρίσι ο Αραφάτ

    29/10/2004 9:14:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 29/10/2004 11:51:16 πμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ, Reuters

    Στο Παρίσι κατευθύνεται, προερχόμενο από το Αμάν της Ιορδανίας, το αεροσκάφος Falcon 900, που μεταφέρει τον Γιάσερ Αραφάτ, μετά την ραγδαία επιδείνωση της υγείας του. Οι γιατροί του 75χρονου Παλαιστίνιου ηγέτης διαπίστωσαν ότι, πάσχει από δυσλειτουργία των κυττάρων του αίματος, καθώς ανίχνευσαν χαμηλή ποσότητα αιμοπεταλίων. Δεν αποκλείουν μάλιστα το ενδεχόμενο ο Αραφάτ να πάσχει από λευχαιμία. Ο ασθενής ηγέτης μεταφέρθηκε με αναπηρική καρέκλα στο γαλλικό αεριωθούμενο με προορισμό το στρατιωτικό αεροδρόμιο Βιλακουμπλέ, κοντά στο Παρίσι, όπου αναμένεται να αφιχθεί το μεσημέρι τοπική ώρα και στη συνέχεια θα μεταφερθεί στο στρατιωτικό νοσοκομείο Βαλ ντε Γκρας. "Με το θέλημα του Θεού θα επιστρέψω", δήλωσε πριν την αναχώρηση ο Αραφάτ, τον οποίο συνοδεύουν η γυναίκα του Σούχα και στενοί του συνεργάτες.

    Η Ε.Ε. εγγυάται την επιστροφή του στη Ραμάλα

    Ο Αραφάτ έφτασε στο αεροδρόμιο του Αμάν στις 9 το πρωί ώρα Ελλάδας, από το αρχηγείο του στη Ραμάλα της Δ. Όχθης, απ΄ όπου οι ισραηλινές αρχές δεν του επέτρεπαν την έξοδο για περισσότερο από 2,5 χρόνια. Στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Μάρκα τον Παλαιστίνιο ηγέτη υποδέχθηκαν ο υπουργός Εξωτερικών της Ιορδανίας Χάνι Μούλκι, Γάλλοι και Άραβες διπλωμάτες και Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι, ανάμεσά τους και ο Παλαιστίνιος υπουργός Εξωτερικών Ναμπίλ Σάατ.

    Από τη μεριά του το Ισραήλ δείχνει να θέλει να διευκολύνει την κατάσταση για τον Αραφάτ. Αργά χθες το έδωσε άδεια σε ομάδα 10 Παλαιστίνιων αξιωματούχων να μεταβούν στην ιορδανική πρωτεύουσα για να προετοιμάσουν την άφιξη του Αραφάτ. Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης Σαρόν δήλωσε, πως θα επιτραπεί η επιστροφή του στη Ραμάλα ενώ Ισραηλινοί αξιωματούχοι τόνισαν ότι, αντιμετωπίζουν το ζήτημα "ανθρωπιστικά". Εξάλλου, όπως ανακοινώθηκε από το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα η Ε.Ε. έχει αναλάβει την ευθύνη για την επιστροφή του Αραφάτ στη Ραμάλα.

    Τη μεταφορά του Αραφάτ στη γαλλική πρωτεύουσα, απ΄ όπου η Κυβέρνηση Ραφαρέν δήλωσε έτοιμη από την πρώτη στιγμή να δεχτεί τον Παλαιστίνιο ηγέτη,. έκρινε απαραίτητη η ομάδα των 15 ιατρών από την Ιορδανία, την Τυνησία και την Αίγυπτο, που παρακολουθεί από το βράδυ της Τετάρτης την εξέλιξη της υγείας του. Η παλαιστινιακή τηλεόραση μετέδωσε χθες τις πρώτες εικόνες του ηγέτη των Παλαιστινίων, ο οποίος εμφανίστηκε χωρίς την καθιερωμένη στρατιωτική περιβολή του αλλά με πιτζάμες και φανερά καταβεβλημένος να χαμογελά στις κάμερες.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Το θάνατο του Αραφάτ επιθυμεί η πλειοψηφία των Ισραηλινών

    Στο Παρίσι για νοσηλεία ο Αραφάτ

    [07] Αθλητισμός

    Παραμένει όμως γεμάτο το απουσιολόγιο Eπιστρέφουν Έκι, Κωνσταντίνου

    29/10/2004 9:50:00 πμ

    Συντάκτης: Κώστας Μητρέλης

    Κανονικά γυμνάστηκαν χθες, τόσο ο Εζέκιελ Γκονζάλες, όσο και ο Μιχάλης Κωνσταντίνου. Αμφότεροι ήταν αμφίβολοι για το σαββατιάτικο παιχνίδι με τον Πανιώνιο, ωστόσο, από ότι φαίνεται, η κατάσταση τους είναι ικανοποιητική και θα τους επιτραπεί να αγωνιστούν. Αντίθετα, ο τραυματισμός του Μάρκους Μινχ θα ταλαιπωρήσει τον Γερμανό αμυντικό για λίγο ακόμη, καθώς, αν και γυμνάστηκε και αυτός με τους συμπαίκτες του, το ιατρικό επιτελείο του Παναθηναϊκού έκρινε ότι χρειάζεται ακόμη ξεκούραση. Από την αρχική ενδεκάδα θα απουσιάσει και ο Γιάννης Γκούμας, ενώ δύσκολα θα καταφέρει να βοηθήσει την ομάδα του και ο Άγγελος Μπασινάς. Στο απουσιολόγιο παραλίγο να προστεθεί και ο πρωταγωνιστής του αγώνα με τον Ατσαλένιο, Ντουμίτρου Μίτου, ωστόσο οι ενοχλήσεις που ένιωσε δεν ήταν αρκετά σοβαρές για να κρατήσουν τον Ρουμάνο εκτός ενδεκάδας.

    Θετικές οι πρώτες εκτιμήσεις για την παρουσία του κόσμου

    Στο μεταξύ η κίνηση των εισιτηρίων κρίνεται ικανοποιητική από τους υπεύθυνους της ΠΑΕ, οι οποίοι αναμένουν περίπου 10.000 κόσμο στο γήπεδο της Λεωφόρου. Τα εισιτήρια κοστίζουν 15 ευρώ για τη θύρα 7, 20 ευρώ για τις θύρες 1, 5, 8 και 12, 40 ευρώ για τις 10 Α και 10 Γ, ενώ τα ακριβά της θύρας 3Β, 50 ευρώ. Να υπενθυμίσουμε ότι ο αγώνας θα διεξαχθεί το Σάββατο στις 8 στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

    [08] Αθλητισμός

    "Στο σκαμνί" ο Μπατίστ

    29/10/2004 10:35:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ο Αμερικανός καλαθοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, Μάικλ Μπατίστ, ως κατηγορούμενος για πρόκληση αυτοκινητιστικού ατυχήματος και εγκατάλειψη θύματος. Το θύμα νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Στο ίδιο νοσοκομείο εξάλλου νοσηλεύεται φρουρούμενος και ο παίκτης του "τριφυλλιού", ο οποίος λίγη ώρα μετά προσέκρουσε με το αυτοκίνητο του σε διαφημιστική πινακίδα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Σε φασαρίες μπήκε ο Μπατίστ

    [09] Διεθνή

    Εξαλλοι οι εργαζόμενοι της αυστραλιανής εταιρείας Εκπαίδευε απεργοσπάστες η Qantas

    29/10/2004 10:11:00 πμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Σάλος έχει προκληθεί στο εσωτερικό της αυστραλιανής αεροπορικής εταιρείας Qantas, μετά την ανακάλυψη ότι η εταιρεία εκπαίδευε μυστικά πάνω από 300 άτομα για να τα χρησιμοποιήσει ως απεργοσπάστες, σε περίπτωση που το προσωπικό της κατέβαινε σε απεργία. Η Qantas, μετά το σάλο που προκλήθηκε αναγκάστηκε να παραδεχτεί πως εκπαίδευε κρυφά προσωπικό, για να το χρησιμοποιήσει σε περίπτωση που οι αεροσυνοδοί της κατέβαιναν σε απεργία την περίοδο των διακοπών των Χριστουγέννων. Η εταιρεία υποστήριξε ότι ο ανταγωνισμός στη διεθνή αγορά των αερομεταφορών είναι τόσο μεγάλος, που θα πρέπει να είναι ανά πάσα στιγμή προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε απεργία, για να μην αναγκαστεί να διακόψει τις πτήσεις της σε περίοδο αιχμής. Το συνδικάτο των φροντιστών της Qantas δήλωσε πως θα καλέσει τα μέλη του σε απεργία τον Δεκέμβριο, σε περίπτωση που η εταιρεία μεταφέρει 400 θέσεις εργασίας στο Λονδίνο.

    [10] Champions League

    Χώρισαν οι δρόμοι Τσέλσι-Μούτου

    29/10/2004 11:09:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Παρελθόν αποτελεί εδώ και λίγη ώρα από την Τσέλσι, ο Ρουμάνος διεθνής Αντριαν Μούτου, μετά από σχετική εισήγηση του Πορτογάλου προπονητή της, Ζοσέ Μουρίνιο, σύμφωνα με ανακοίνωση των εφοπλιστών. Φαίνεται λοιπόν ότι δηλώσεις μεταμέλειας και οι προσπάθειες περί νέας αρχής του Ρουμάνου που είχε κάνει χρήση κοκαΐνης, δεν έπεισαν τον κ. Μουρίνιο ο οποίος εισηγήθηκε τη λύση του συμβολαίου του παίκτη, που η αγγλική ομάδα είχε αποκτήσει πριν ένα χρόνο από την ιταλική Πάρμα αντί 15.8 λιρών.

    Καμία ανεκτικότητα στις... ουσίες

    Πριν από λίγες μέρες ο Ζοσέ Μουρίνιο με δηλώσεις του είχε καλλιεργήσει το έδαφος, για τη λύση συμβολαίου του παίκτη, καθώς είχε τονίσει, ότι ήταν λανθασμένη η επιλογή του προκατόχου του Κλαούντιο Ρανιέρι."Όταν επενδύεις τόσα χρήματα, πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός. Ο Μούτου είχε προβλήματα συμπεριφοράς και θα έπρεπε να το γνωρίζουν στην Τσέλσι. Ήταν λάθος η απόκτηση του. Όταν πας να αγοράσεις έναν παίκτη, πρέπει να ξέρεις και για τον χαρακτήρα και την εξωγηπεδική του συμπεριφορά. Ο Μούτου ήταν μια λανθασμένη επιλογή" είχε τονίσει ο Πορτογάλος τεχνικός

    Σύμφωνα πάντως με την ανακοίνωση της λύσης της συνεργασίας των δύο πλευρών εκπρόσωπος Τύπου της Τσέλσι δήλωσε τα εξής: "Η ομάδα θέλει να δείξει πως έχει μηδενική ανεκτικότητα σε θέματα χρήσης απαγορευμένων ουσιών και για αυτό έλυσε το συμβόλαιο της με τον Αντριαν Μούτου. Το ίδιο θα κάνει και με όποιον άλλον παίκτη παραβιάσει τους σχετικούς κανονισμούς".

    [11] Διεθνή

    Ή να συνεχίσει να υποφέρει Το θάνατο του Αραφάτ επιθυμεί η πλειοψηφία των Ισραηλινών

    29/10/2004 11:26:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Το θάνατο του Παλαιστίνιου ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ εύχεται η πλειοψηφία των Ισραηλινών, σύμφωνα με δημοσκόπηση τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από το δεύτερο κανάλι της ισραηλινής τηλεόρασης. Με βάση τη δημοσκόπηση αυτή, το 47% των ερωτηθέντων εύχεται το θάνατο του Αραφάτ, ενώ το 32% δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο. Όμως σύμφωνα με τον υπεύθυνο της δημοσκόπησης, που πραγματοποίησε το ινστιτούτο Μaagar, η πλειοψηφία αυτού του 32% θέλει να παραμείνει στη ζωή ο Αραφάτ για να συνεχίσει να υποφέρει. Οι υπόλοιποι δεν έχουν γνώμη. Παρ όλα αυτά το 58% εκτιμά ότι, η ισραηλινή κυβέρνηση έπραξε σωστά να επιτρέψει στον Αραφάτ να μεταβεί στο εξωτερικό για θεραπεία, ενώ το 36% πιστεύει το αντίθετο. Εξάλλου, το 86% των Ισραηλινών πιστεύει ότι, ο Γιάσερ Αραφάτ "ενθαρρύνει την τρομοκρατία και ότι, αποτελεί εμπόδιο στην ειρήνη", ενώ μόνο ένα 6% σκέπτεται το αντίθετο. Τέλος, οι Ισραηλινοί εμφανίζονται σχετικά απαισιόδοξοι για τις εξελίξεις σε περίπτωση θανάτου του Αραφάτ.

    Το 46% προβλέπει ότι δεν θα υπάρξει πρόοδος στα πολιτικά πράγματα, εάν πεθάνει ο Αραφάτ, ενώ το 36% πιστεύει αντίθετα ότι μια τέτοια πρόοδος είναι πιθανή με νέους Παλαιστίνιους πολιτικούς ηγέτες. Η δημοσκόπηση αυτή πραγματοποιήθηκε σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 500 Ισραηλινών ενώ το περιθώριο λάθους είναι της τάξης του 4,5%.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ταξιδεύει για το Παρίσι ο Αραφάτ


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 29 October 2004 - 8:50:55 UTC