Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-10-28

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με απόφαση του ΣτΕ Διασώθηκαν τα προσφυγικά της Αλεξάνδρας
  • [02] Περι-φερειακή λύση για Ολυμπιακό
  • [03] Στην πολιτεία της Φλόριντα Θρίλερ με τα χαμένα ψηφοδέλτια
  • [04] Τραγωδία στη Βραζιλία
  • [05] Αδιευκρίνιστος ο αριθμός των τραυματιών Ισχυρή έκρηξη στο Ισλαμαμπάντ
  • [06] Αύριο το πρωί Στο Παρίσι για νοσηλεία ο Αραφάτ
  • [07] Σε φασαρίες μπήκε ο Μπατίστ

    [01] Εσωτερικά

    Με απόφαση του ΣτΕ Διασώθηκαν τα προσφυγικά της Αλεξάνδρας

    28/10/2004 7:13:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Τη διατήρηση των οκτώ προσφυγικών πολυκατοικιών της Λεωφόρου Αλεξάνδρας στην Αθήνα, αποφάσισε το Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας. Έτσι, ακυρώνεται η απόφαση του υπουργού Πολιτισμού, Ευάγγελου Βενιζέλου, που χαρακτήριζε διατηρητέες, ως ιστορικά μνημεία σύμφωνα με τον νόμο 3028/2002, μόνο δύο από τις οκτώ προσφυγικές πολυκατοικίες με αποτέλεσμα να έπρεπε να κατεδαφιστούν οι υπόλοιπες έξι. Στο ΣτΕ είχαν προσφύγει εκπρόσωποι πολιτιστικών Συλλόγων, βουλευτές, Αθηναίοι πολίτες και άλλοι, που ζητούσαν να ακυρωθεί η απόφαση του τότε υπουργού Πολιτισμού. Τα προσφυγικά της Αλεξάνδρας είχαν κατασκευαστεί σταδιακά κατά τα έτη 1922 και 1941. Οι δύο πολυκατοικίες, που είχε αρχικά αποφασιστεί να διατηρηθούν, είχαν χαρακτηριστεί ως μνημεία γιατί αποτελούν αντιπροσωπευτικά δείγματα κοινωνικής κατοικίας, που διατηρούν την μνήμη και το ρυθμό ζωής μιας εποχής συνδεδεμένης με την ιστορική μνήμη των κατοίκων των Αθηνών.

    [02] Αθλητισμός

    Περι-φερειακή λύση για Ολυμπιακό

    28/10/2004 8:07:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Κοντά στον Ολυμπιακό, κατά τα φαινόμενα, βρίσκεται ο Μάρκιου Πέρι (1981, 1.86). Ο Αμερικάνος πλέι μέικερ, συμμετείχε δοκιμαστικά στους πρι-σίζον αγώνες των Σαν Αντόνιο Σπερς, όμως τα "σπιρούνια" δεν θέλησαν να του κάνουν συμβόλαιο. Έτσι σύμφωνα με την ιστοσελίδα του εκπροσώπου του παίκτη, Μάικ Νάιντιτς, αναφέρεται πως ο παίκτης υπέγραψε στους "ερυθρόλευκους" και αναμένεται τις επόμενες μέρες στο λιμάνι. Το μόνο που απομένει είναι η επισημοποίηση από μεριάς Ολυμπιακού. Ο Πέρι είναι απόφοιτος του Σεντ Λιούς και πέρυσι αγωνίστηκε στο ΝΒDL με τη φανέλα των Ροανόκι Νταζλ με στατιστικά 15.4 πόντους, 6.6 ασσίστ και 4.3 ριμπάουντ μέσο όρο ανά αγώνα. Ο Μάρκιου Πέρι επιλέχθηκε από τον Γιόνας Καζλάουσκας για τη θέση του βασικού πλέι μέικερ.

    [03] Αμερικανικές εκλογές

    Στην πολιτεία της Φλόριντα Θρίλερ με τα χαμένα ψηφοδέλτια

    28/10/2004 8:16:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ, BBC

    Πανικός επικρατεί στην πολιτεία της Φλόριντα, εξ αιτίας, των 58.000 ψηφοδελτίων, που έχουν χαθεί από προσώπου Γης. Τα ψηφοδέλτια είχαν αποσταλεί ταχυδρομικά προς τους ψηφοφόρους της πολιτείας στην οποία η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου Αμερικανού Προέδρου έχει ήδη αρχίσει. Μέχρι στιγμής, η αστυνομική έρευνα για τα χαμένα ψηφοδέλτια δεν έχει δείξει εγκληματική ενέργεια, πάντως, οι εκπρόσωποι των αμερικανικών ταχυδρομείων λένε, ότι είναι σχεδόν απίθανο να εξαφανίστηκαν έτσι απλά. Η Φλόριντα είναι η πολιτεία-κλειδί, καθώς το 2000 είχε δώσει τη νίκη στον Τζορτζ Μπους με μόλις 537 ψήφους. Στο μεταξύ, οι χαμένοι ψήφοι έχουν πυροδοτήσει μία ατμόσφαιρα έντονης υποψίας στην Πολιτεία και πολλοί είναι οι ψηφοφόροι, που φοβούνται, ότι έχουν χαθεί οι ψήφοι τους.

    [04] Αθλητισμός

    Τραγωδία στη Βραζιλία

    28/10/2004 8:33:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Στα "μαύρα ντύθηκε" η Βραζιλία. Ένας ποδοσφαιριστής της Σάο Καετάνο, υπέστη ανακοπή μέσα στο γήπεδο και άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο που διεκομίστη μισή ώρα αργότερα. Ο άτυχος ποδοσφαιριστής έπαθε το μοιραίο επεισόδιο στη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου του αγώνα του πρωταθλήματος Βραζιλίας με τη Σάο Πάουλο. Ο 30χρονος ποδοσφαιριστής, το πλήρες όνομα του οποίου ήταν Πάουλο Σέρτζιο ντε Ολιβέιρα Σίλβα, αγωνιζόταν στη Σάο Καετάνο από το 1999.

    Μια εικόνα χίλιες λέξεις

    Τηλεοπτικά πλάνα κατέγραψαν την αγωνιώδη προσπάθεια των γιατρών που έσπευσαν να βοηθήσουν, να τον κρατήσουν στη ζωή. Ο αγώνας διεκόπη και ο πάικτης αναχώρησε για το νοσοκομείο, όμως δεν άντεξε και κατά την άφιξη του απεβίωσε. Η είδηση του θανάτου έφτασε σε στο γήπεδο λίγο αργότερα και οι Ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, συντετριμμένοι κάθισαν στο κέντρο του γηπέδου και προσευχήθηκαν για τον άτυχο συμπαίκτη τους.

    [05] Διεθνή

    Αδιευκρίνιστος ο αριθμός των τραυματιών Ισχυρή έκρηξη στο Ισλαμαμπάντ

    28/10/2004 8:39:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 28/10/2004 10:40:28 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ

    Πολλοί είναι οι τραυματίες από μια "ισχυρή" έκρηξη που έγινε στο ξενοδοχείο Μάριοτ του Ισλαμαμπάντ λίγο μετά τις 19:35 ώρα Ελλάδος. Σύμφωνα με μία δήλωση υπαλλήλου του ξενοδοχείου στο Γαλλικό Πρακτορείο, "ήταν μια ισχυρή έκρηξη στο εσωτερικό ξενοδοχείο και πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν". Εκπρόσωπος της αστυνομίας επιβεβαίωσε, ότι έγινε μια έκρηξη, δεν ήταν όμως σε θέση να διευκρινίσει την προέλευσή της ούτε την έκταση των ζημιών. Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και ένας Αμερικανός διπλωμάτης, που εκείνη την ώρα δειπνούσε με τους συνεργάτες του. Πάντως, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η ζωή του διπλωμάτη δε διατρέχει κανένα κίνδυνο, όπως ούτε και των άλλων μελών της πρεσβείας, που τραυματίστηκαν. Το ξενοδοχείο Μάριοτ είναι ένα από τα πλέον δημοφιλή στο Ισλαμαμπάντ, στο οποίο διαμένουν κυρίως επιχειρηματίες και ξένοι δημοσιογράφοι.

    [06] Διεθνή

    Αύριο το πρωί Στο Παρίσι για νοσηλεία ο Αραφάτ

    28/10/2004 9:01:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 28/10/2004 11:48:43 μμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- Γαλλικό Πρακτορείο

    Στη γαλλική πρωτεύουσα θα μεταφερθεί ο Παλαιστίνιος ηγέτης, Γιάσερ Αραφάτ, ύστερα από απόφαση των γιατρών του. Όπως δήλωσε ο συνεργάτης του, Μουνίμπ αλ Μασρί, ο Παλαιστίνιος ηγέτης θα διακομιστεί τα ξημερώματα της Παρασκευής στην Ιορδανία και στη συνέχεια, με γαλλικό αεροσκάφος, στο Παρίσι. Σύμφωνα με το ιορδανικό πρακτορείο Πέτρα, δυο Ιορδανικά ελικόπτερα το βράδυ της Πέμπτης από το Αμάν για τη Ραμάλα, προκειμένου να μεταφέρουν τον Αραφάτ στο Αμάν, απ όπου θα μεταβεί αεροπορικώς στο Παρίσι, νωρίς την Παρασκευή το πρωί. Την μεταφορά του 75χρονου ηγέτη στη γαλλική πρωτεύουσα επιβεβαίωσε και το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας. Η διάγνωση των θεραπόντων γιατρών κάνει λόγο για ανωμαλία στο αίμα του Αραφάτ, η οποία αποδίδεται σε "μόλυνση από ιό, καρκίνο ή δηλητηρίαση του αίματος". Στο μεταξύ, τις συνέπειες από την επιδείνωση της υγείας του Γιάσερ Αραφάτ εξετάζουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι του Ισραήλ, αλλά και κορυφαία στελέχη των παλαιστινιακών οργανώσεων Φατάχ και ΟΑΠ. Ευχές για ταχεία ανάρρωση έστειλαν στον Παλαιστίνιο ηγέτη ο Γάλλος πρόεδρος, Ζακ Σιράκ και ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Ρίτσαρντ Μπάουτσερ.

    Ευχές για ανάρρωση

    Στο πλευρό του Παλαιστίνιου ηγέτη βρίσκεται από σήμερα και η σύζυγός του, Σούχα, που ταξίδεψε από τη Γαλλία στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης. Στο μεταξύ, φωτογραφία, που δώθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη, δείχνει τον Αραφάτ χαμογελαστό, να ανταλλάσσει χειραψία με τους γιατρούς του.

    Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Αριέλ Σαρόν, ήρε τον τριετή αποκλεισμό του Παλαιστινίου ηγέτη στη Ραμάλα και επέτρεψε τόσο τη μεταφορά του σε νοσοκομείο του εξωτερικού, όσο και την επιστροφή του στη Δυτική Όχθη.

    Τις πλέον ειλικρινείς του ευχές απέστειλε στον Γιάσερ Αραφάτ ο Γάλλος πρόεδρος, Ζακ Σιράκ. Ο γάλλος πρόεδρος ευχήθηκε να μπορέσει "να αναλάβει και πάλι το συντομότερο δυνατό τη δραστηριότητά του στην υπηρεσία του παλαιστινιακού λαού" και τον διαβεβαίωσε για την υποστήριξη της Γαλλίας "στην αναζήτηση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης στην σύγκρουση στη Μέση Ανατολή".

    Την ελπίδα, ότι ο Παλαιστίνιος ηγέτης θα έχει "την απαραίτητη ιατρική φροντίδα που χρειάζεται για να γίνει καλά σύντομα", εξέφρασε εκ μέρους των ΗΠΑ ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Ρίτσαρντ Μπάουτσερ.

    Στο μεταξύ, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο ηγέτης της Παλαιστινιακής Αρχής, κοιμόταν το μεγαλύτερο μέρος της μέρας ενώ αρκετές φορές ζαλίστηκε και είχε τάση προς έμετο, ενώ ένας από τους θεράποντες γιατρούς του είπε, πως έχει μειωθεί πολύ ο αριθμός των αιμοπεταλίων του Παλαιστίνιου ηγέτη, αλλά δε φαίνεται να πάσχει από λευχαιμία. Μάλιστα, ο Άσραφ αλ Κούρντι πρόσθεσε, ότι "η γενική κατάσταση τη υγείας του μπορεί να θεωρηθεί καλή" .

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Πιθανή μεταφορά Αραφάτ στο εξωτερικό

    [07] Αθλητισμός

    Σε φασαρίες μπήκε ο Μπατίστ

    28/10/2004 9:07:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 28/10/2004 9:29:40 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Ο Μάικ Μπατίστ μπήκε σε μπελάδες. Ο Αμερικανός πάικτης του Παναθηναϊκού κατηγορείται για πρόκληση αυτοκινητιστικού ατυχήματος και εγκατάλειψη θύματος, Ας τα πάρουμε από την αρχή. Ο φόργουορντ των "πράσινων" τράκαρε τα ξημερώματα της Πέμπτης στη Λεωφόρο Κηφισίας με τον 27χρονο Πέτρο Στέλιο που οδηγούσε μηχανή. Ο Μπατίστ, δεν κατέβηκε να βοηθήσει το θύμα αλλά συνέχισε την πορεία του, λίγο πιο κάτω όμως τράκαρε εκ νέου με το τζιπ του σε κάτι πινακίδες και τότε έφτασαν οι αστυνομικοί. Μάλιστα στο αλκοτέστ που υπεβλήθη φάνηκε πως είχε πιει λίγο παραπάνω, καθώς το "μηχανάκι" έδειξε 0,35 με το όριο να βρίσκεται στα 0,25. Ο οδηγός της μοτοσικλέτας διεκομίσθη στον Γενικό Κρατικό και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, έχοντας όμως υποστεί και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Στο ίδιο νοσοκομείο μετεφέρθη και ο παίκτης του "τριφυλλιού" καθώς έχει χτυπήσει από το τρακάρισμα σε αρκετά σημεία του σώματος του και ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος.

    Άλλο σενάριο από τον Αμερικανό

    Ο Μπατίστ πάντως έδωσε μια άλλη πτυχή στο ατύχημα. Παραδέχτηκε ότι το έκανε όμως δήλωσε πως δεν παράτησε το αναβάτη της μοτοσικλέτας, Απλά μόλις διαπίστωσε ότι και ο ίδιος ήταν τραυματίας, ξεκίνησε για το νοσοκομείο, αλλά στη πορεία πήγε από το κτίριο που στεγαζόταν το MPC κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων και κατήγγειλε το γεγονός στους φύλακες που υπήρχαν εκεί. Η Αστυνομία πάντως που έφτασε στο σημείο του ατυχήματος δήλωσε πως υπάρχουν σημάδια εγκατάλειψης.

    Άγνωστη επιστροφή- Ουδετερότητα από τους "πράσινους"

    Όσον αφορά τον παίκτη δεν διατρέχει κάποιο άμεσο κίνδυνο, όμως υπάρχουν αρκετά σημεία που είναι χτυπημένος και είναι άγνωστος ο χρόνος που θα χρειαστεί να αποθεραπευτεί. Πάντως σίγουρο είναι πως δεν θα αγωνιστεί στο ντέρμπι του ΣΕΦ κόντρα στον Ολυμπιακό. Για το αμάξι ούτε λόγος καθώς υπέστη πολλές ζημιές.

    Η διοίκηση του Παναθηναϊκού τηρεί ουδέτερη στάση σχετικά με το περιστατικό, καθώς περιμένουν πλέον τις νομικές εξελίξεις. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Αμερικανός έχει "λευκό μητρώο" όσο καιρό αγωνίζεται στους Πρωταθλητές αλλά και πιο πριν και ποτέ δεν έχει δώσει δικαιώματα.

    Πάντως από το περιβάλλον του Παναθηναϊκού τονίζουν πως δεν πιστεύουν πως ο παίκτης ήταν μεθυσμένος και μάλιστα παραμονή ενός μεγάλου αγώνα, (το ποσοστό που βρέθηκε στο αλκοτέστ σημαίνει ότι το πολύ να είχε πιει ένα ποτήρι παραπάνω) και τον χαρακτηρίζουν ως άψογο επαγγελματία και καλό παιδί. Το πρωί πάντως εκπρόσωποι του Παναθηναϊκού επισκέφθηκαν τον παίκτη για να δουν πως έιναι αλλά και να μάθουν τι ακριβώς συνέβη.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 28 October 2004 - 20:50:34 UTC