Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-10-10

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρεμιέρα στην Γ' Εθνική
  • [02] Φωνή λαού
  • [03] Προβάδισμα πρόκρισης το Κιλκίς
  • [04] Προβάδισμα ο Παναθηναϊκός

    [01] Αθλητισμός

    Πρεμιέρα στην Γ' Εθνική

    10/10/2004 6:59:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ξεκίνησε επιτέλους το πολύπαθο πρωτάθλημα της Γ' εθνικής κατηγορίας και μάλιστα με πολύ καλές εντυπώσεις, τόσο από πλευράς προσέλευσης θεατών, όσο και επιπέδου των ομάδων. Ως επί τω πλείστων τα αποτελέσματα ήταν φυσιολογικά με τις περισσότερες από τις ομάδες που έδειχναν καλύτερα προετοιμασμένες να παίρνουν τα τρίποντα, ενώ χαρακτηριστικό της πρεμιέρας είναι πως σε 13 αγώνες υπήρξαν μόλις δύο ισοπαλίες. Από πλευράς εκπλήξεων όσο μπορεί να θεωρηθούν τέτοιες οι εκτός έδρας νίκες, ιδιαίτερα την πρώτη αγωνιστική ημέρα, ξεχώρισε ο πρώτος όμιλος. Εκεί ο Αχαρναϊκός πήρε το 0-1 στην Πάτρα απέναντι στην Θύελλα, ενώ τα Μάλλια αξιοποίησαν στο έπακρο την εμπειρία που κέρδισαν από τις αναμετρήσεις με την ΑΕΚ και με το ίδιο σκορ επικράτησαν του Ηρόδοτου στην Κρήτη. Με 1-0 έχασε και το Κερατσίνι στο Σχιστό από τον Θρασύβουλο που πέτυχε το γκολ με πέναλτι, μερικά λεπτά μετά από ένα αντίστοιχο αλλά άστοχο των γηπεδούχων. Το μεγαλύτερο σκορ του ομίλου σημειώθηκε στο Βασιλικό, όπου ο Λήλας ηττήθηκε με 2-1 από την εκπληκτική Αχαϊκή. Κατά τα άλλα ο Εθνικός επικράτησε της Μαρκό με 2-0 και ο Πάμισος της Αθηναΐδας με 1-0 στην Μεσσήνη, στα δύο μοναδικά ματς, όπου κέρδισαν οι γηπεδούχοι. Η μοναδική ισοπαλία ήταν η "λευκή" του Αγίου Δημητρίου με την Ρόδο, στο Μπραχάμι.

    Μοιρασμένη εικόνα

    Στον δεύτερο όμιλο, μπορεί να είχαμε μόνο μια εκτός έδρας νίκη, είχαμε όμως περισσότερα γκολ. Ο ΠΑΣ ταξίδεψε στο Αγρίνιο με στόχο ένα καλό αποτέλεσμα και κατάφερε ό,τι καλύτερο για πρεμιέρα, αφού επικράτησε με 3-2 του Παναιτωλικού. Με το ίδιο αποτέλεσμα νίκησε και η Λαμία την Δόξα Δράμας, ενώ το 2-0 προτίμησαν οι Λύκοι που επικράτησαν του Θερμαϊκού στο Καλοχώρι και ο Παύλος Μελάς που έκαμψε την αντίσταση της Πτολεμαϊδας. Στην Αλεξανδρούπολη η Ένωση Θράκης νίκησε 2-1 την Αναγέννηση Καρδίτσας και η άλλη Αναγέννηση του ομίλου, εκείνη της Άρτας, αναδείχτηκε ισόπαλη με 1-1 με την Καβάλα. Ρεπό για τον πρώτο όμιλο είχε το Χαϊδάρι και για τον δεύτερο ο Πανδραμαϊκός.

    Αναλυτικά τα αποτελέσματα

    1ος Ομιλος Εθνικός-Μαρκό 2-0 Πάμισος Μεσσήνης-Αθηναϊς 1-0 Θύελλα Πατρών-Αχαρναϊκός 0-1 Ηρόδοτος-Μάλλια 0-1 Λήλας Βασιλικού-Αχαϊκή 1-2 Κερατσίνι-Θρασύβουλος 0-1 Αγ. Δημήτριος-Ρόδος 0-0 Ατσαλένιος-Βύζας Μεγάρων 12/10 * Ρεπό - Χαϊδάρι 2ος Ομιλος Ένωση Θράκης-Αν. Καρδίτσας 2-1 Παναιτωλικός-ΠΑΣ Γιάννινα 2-3 Λύκοι-Θερμαϊκός 2-0 Παύλος Μελάς-Πτολεμαϊδα 2-0 Αναγεν. Αρτας-Καβάλα 1-1 Λαμία-Δόξα Δράμας 3-2 Κοζάνη-Απόλλων Λάρισας 13/10 Βέροια-Αγροτικός Αστέρας 13/10 * Ρεπό - Πανδραμαϊκός

    [02] Αθλητισμός

    Φωνή λαού

    10/10/2004 7:48:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Με κύρια συνθήματα, τα αιτήματα ίσης αντιμετώπισης και άμεσης λύσης, περίπου 15.000 φίλοι της ΑΕΚ συγκεντρώθηκαν το απόγευμα στην Πλατεία Κλαυθμώνος και κατευθύνθηκαν προς την Βουλή. Οι χιλιάδες "Ενωσίτες" κατέκλυσαν το κέντρο της πρωτεύουσας και πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία στο Σύνταγμα, καταλαμβάνοντας ολόκληρη την οδό Φιλελλήνων, την Πλατεία Συντάγματος και την οδό Σταδίου. Ασφαλώς ο λόγος που το συλλαλητήριο έλαβε αυτές τις πρωτοφανείς διαστάσεις ήταν οι πρόσφατες επαφές του Ντέμη Νικολαϊδη με τον υφυπουργό αθλητισμού, κ. Γιώργο Ορφανό που τουλάχιστον στο αρχικό τους στάδιο κατέληξαν άκαρπες, μετά την απόρριψη υπαγωγής της ομάδας στο άρθρο 44. Την ίδια ώρα ανάλογες κινητοποιήσεις πραγματοποιούνταν και σε άλλες πόλεις της χώρας, με μικρότερο αριθμό διαδηλωτών ασφαλώς, αλλά με την ίδια θέρμη και ένταση της φωνής του λαού!

    [03] Αθλητισμός

    Προβάδισμα πρόκρισης το Κιλκίς

    10/10/2004 8:01:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Προβάδισμα στην υπόθεση πρόκριση στο β` γύρο του Κυπέλλου Κυπελλούχων απέκτησε ο ΓΑΣ Κιλκίς. Το ακριτικό συγκρότημα, επικράτησε 27-23 της Βόλγκογκραντ στη Ρωσία και έτσι το μόνο που έχει να κάνει στον επαναληπτικό την επόμενη εβδομάδα είναι να διατηρήσει το προβάδισμα των τεσσάρων τερμάτων ώστε να «σφραγίσει» το «εισιτήριο» της πρόκρισης. Ο Μάξιτς σημείωσε έξι τέρματα για το Κιλκίς, ενώ από πέντε γκολ πέτυχαν οι Μεγαλοοικονόμου, Νταρλαγιάννης και Τζαμτζής.

    [04] Αθλητισμός

    Προβάδισμα ο Παναθηναϊκός

    10/10/2004 9:08:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε την κακή εμφάνιση του ΠΑΟΚ και πήρε την νίκη στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό για το κύπελλο Ελλάδας. Πλέον ο Παναθηναϊκός προκρίνεται στον τελικό ακόμη και με ήττα στον επόμενο αγώνα στην Θεσσαλονίκη, αρκεί αυτή να είναι με μικρότερη από 16 πόντους διαφοράς. Οι "πράσινοι" είχαν σε καλή ημέρα τους περιφερειακούς παίκτες του και προς το τέλος του πρώτου μέρους πήραν μια διαφορά ασφαλείας, την οποία αύξησαν στα δύο τελευταία δεκάλεπτα. Κορυφαίοι του Παναθηναϊκού ήταν οι Διαμαντίδης, Χατζηβρέττας και Σκεπάνοβιτς, ενώ ο ΠΑΟΚ εγκλωβίστηκε στην καλή άμυνα του Παναθηναϊκού πάνω στον Ταμίρ Μουλαομέροβιτς, ο οποίος δεν κατάφερε να πάρει την ομάδα στις πλάτες του.

    Τα δεκάλεπτα: 16-18, 36-32, 56-45, 75-58


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 10 October 2004 - 20:52:00 UTC