Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-10-03

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ήττα με πολλά παράπονα
  • [02] Επιστροφή στις νίκες
  • [03] Άρσεναλ και Τσέλσι οδηγούν την κούρσα
  • [04] "Πράσινο" το ντέρμπι
  • [05] Στόχος το έλλειμμα να κυμανθεί στο 2,8% Αισιοδοξία Αλογοσκούφη για την
  • [06] Στο Φεστιβάλ Νεολαίας του ΣΥΝ Εντονη κριτική Κωνσταντόπουλου σε ΝΔ και
  • [07] Πέρασε μπροστά
  • [08] Με τον γνωστό Μπάρκογλου
  • [09] Μόνη πρώτη η "Μπάρτσα"
  • [10] Νίκη ενάντια στα προβλήματα

    [01] Αθλητισμός

    Ήττα με πολλά παράπονα

    3/10/2004 8:08:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 3/10/2004 8:36:21 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα γνώρισε στην Ξάνθη από την ομώνυμη ομάδα ο Ολυμπιακός. Η ακριτική ομάδα αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 18ο λεπτό, κατάφερε με έναν πρώην "ερυθρόλευκο" τον Λουτσιάνο ντε Σόουζα, σε ηγετικό ρόλο, να βγει στην αντεπίθεση και να πάρει τελικά την μεγάλη νίκη με δυο γκολ του Ζαπρόπουλου στο 49 και ένα του Λαμπριάκου στο 72΄. Πάντως το γκολ της ισοφάρισης της Ξάνθης, αμφισβητήθηκε έντονα από τους Πειραιώτες και όχι άδικα για το αν πέρασε την γραμμή του τέρματος ή όχι. Το τέρμα του Ολυμπιακού πέτυχε ο Γεωργιάδης δύο λεπτά πριν την ολοκλήρωση του πρώτου 20λεπτου της συνάντησης.

    Με τον Λουτσιάνο ηγέτη

    Ο Ολυμπιακός που μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι κυνήγησε το γκολ από την πρώτη στιγμή, και το κατάφερε τελικά μόλις στο 18΄λεπτό, όταν ο Ριβάλντο, με εμπνευσμένη κάθετη μπαλιά πάσαρε στον Οκκά, εκείνος γύρισε στον Γεωργιάδη και ο τελευταίος με πλασέ έστειλε την μπάλα να περάσει κάτω από το σώμα του Αναστασόπουλου και να καταλήξει στα δίχτυα δίνοντας προβάδισμα στους "ερυθρόλευκους" (0-1).

    Το γκολ αντί να απογοητεύσει αφύπνισε τους παίκτες της Ξάνθης, που με την σέντρα μετέφεραν το παιχνίδι στην περιοχή του Ολυμπιακού, με μπροστάρη τον Λουτσιάνο.

    Ο πρώην βραζιλιάνος άσος των "ερυθρόλευκων", πήρε προσωπικά την υπόθεση και με περίτεχνες ενέργειες οργάνωνε το παιχνίδι της ακριτικής ομάδας.

    Η Ξάνθη άρχισε να μπαίνει πιο δυνατά στο παιχνίδι και να γίνεται πιο επικίνδυνη και στο 30` άγγιξε την ισοφάριση, όμως η μπάλα από το φάουλ του Λουτσιάνο, πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Νικοπολίδη.

    Εννέα λεπτά αργότερα όμως ήταν η σειρά της ομάδας του Μπάγεβιτς να βρεθεί κοντά στο γκολ όταν ο Οκκάς βρέθηκε μόνος απέναντι στον Αναστασόπουλο, όμως το σουτ που επιχείρησε δεν ήταν τόσο καλοζυγισμένο όσο θα έπρεπε με αποτέλεσμα η μπάλα να περάσει δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι.

    Η τελευταία φάση του ημιχρόνου άνηκε και πάλι στους γηπεδούζους. Στο 43` ο Παπαδημητρίου, αφού πέρασε τον Σούρερ, σούταρε από πλάγια όμως και πάλι η μπάλα έφυγε λίγα εκατοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Νικοπολίδη.

    Ο τελευταίος ήταν ο πρωταγωνιστής του γκολ της ισοφάρισης για την Ξάνθη στο 49ο λεπτό. Μια φάση που σηκώνει πολύ συζήτηση για το ορθό της απόφασης του επόπτη.

    Πιο συγκεκριμένα, ο διεθνής γκολκίπερ μετά την κεφαλιά του Ζαπρόπουλου από το ύψος του πέναλτι φάνηκε να μπλοκάρει την μπάλα πάνω στην γραμμή, όμως στην προσπάθειά του να τη συγκρατήσει καλύτερα έπεσε προς τα πίσω δείχνοντας ότι περάσε τη γραμμή. Ο διαιτητής Μπριάκος, αφού συμβουλεύτηκε το βοηθό του έδειξε τη σέντρα και το 1-1 ήταν πλέον γεγονός.

    Άμεση ήταν η αντίδραση των παικτών του Ολυμπιακού που όλοι έπεσαν πάνω στον βοηθό και τον διαιτητή ζητώντας μη κατακύρωση του γκολ, κατίμ που τελικά δεν έγινε.

    Προσωπική άποψη, όπως δείχνει το βίντεο η μπάλα δεν πρέπει να πέρασε την γραμμή.

    Σχεδόν με τη σέντρα, ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά σε ένα δεύτερο τέρμα, όμως μετά από φάση διαρκείας στην εστία του Αναστασόπουλου, ο Οκκάς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα να χτυπήσει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του ακριτικού συγκροτήματος, ενώ στην αμέσως επόμενη αξιόλογη φάση, ο Νικοπολίδης με τα πόδια, έδιωξε ενστικτωδώς το σουτ του Λαμπριάκου διατηρώντας το 1-1.

    Στο 69`, ο Αναστασόπουλος απέκρουσε ενστικτωδώς την καρφωτή κεφαλιά του Ριβάλντο από το ύψος του πέναλτι, για να έρθει τρία λεπτά αργότερα το δεύτερο τέρμα της Ξάνθης. "Δράστης" ο Λαμπριάκος (από ελεγχόμενη θέση οφσάιντ) ο οποίος με εξαιρετικό πλασέ από πολύ μακριά "κρέμασε" τον Νικοπολίδη δίνοντας προβάδισμα ενός τέρματος στην ομάδα του, που όπως αποδείχθηκε ήταν αρκετό για να της χαρίσει και τη νίκη με 2-1.

    ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μπριάκος Θ. (ΣΔΠ Ηπείρου)

    ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: Νικοπολίδης, Βενετίδης, Λαμπριάκος, Σούρερ, Καστίγιο, Παπαδημητρίου, Γεωργάτος, Αναστασόπουλος

    ΞΑΝΘΗ: Αναστασόπουλος, Ζαπρόπουλος, Παπαδημητρίου, Σίκοφ, Παβιό, Λουτσιάνο (86` Καζάκης), Κάραμπας (65` Καλατσιμπέτα), Μπαϊκαρά (+90` Τοροσίδης), Μαχράντζε, Πρίττας, Λαμπριάκος

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Βενετίδης (65` Μάριτς), Σούρερ, Ανατολάκης, Καφές, Ριβάλντο, Στολτίδης, Γεωργάτος, Πάντος (84` Ταραλίδης), Οκκάς (62` Καστίγιο), Γεωργιάδης

    [02] Αθλητισμός

    Επιστροφή στις νίκες

    3/10/2004 8:40:00 μμ

    Χωρίς να δείξει σημεία ανάκαμψης τουλάχιστον σε ότι αφορά την αμυντική του λειτουργία, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να βγει νικητής στο πρώτο εφετινό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, με τον Αυστριακό Φίνγκλερ να κάνει ντεμπούτο στο πάγκο της ομάδας, σε αγώνα πρωταθλήματος. Ο "δικέφαλος" του Βορρά, επικράτησε 1-0 του Ηρακλή στο γήπεδο της Τούμπας, χάρη στο τέρμα του Αρμάντο Φουτσίνι στο 45ο λεπτό της συνάντησης.

    Ο "γηραιός" τις ευκαιρίες

    Ο "γηραιός" έχασε πολλές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο για ν` ανοίξει το σκορ, όμως πλήρωσε το νόμο του ποδοσφαίρου. Στο 5`, το σουτ του Μπακιρτζίογλου από καλή θέση απέκρουσε σωτήρια ο Ατματσίδης, ο οποίος τέσσερα λεπτά αργότερα μπλόκαρε την μπάλα στο σουτ του Σινιόρι και την καραμπόλα στο σώμα του Βόκολου.

    Στο 23`, ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Νεμπεγλέρα, ενώ δύο λεπτά πριν τη συμπλήρωση του 40λεπτου και στην αντεπίθεση του "γηραιού" ο Μίετσελ σούταρε, ο Ατματσίδης δεν μπόρεσε να αποκρούσει σταθερά με αποτέλεσμα τον Μουράτι να κάνει την προβολή και τον Ανδράλα να διώχνει πάνω στη γραμμή πριν καταλήξει στα δίχτυα της ομάδας του.

    Με τη συμπλήρωση του πρώτου 45λεπτου και στην πρώτη ευκαιρία του ΠΑΟΚ στον αγώνα, προέκυψε και το μοναδικό γκολ της συνάντησης. Συγκεκριμένα στην αντεπίθεση των γηπεδούχων, ο Σαλπιγγίδης πέρασε τον Αμπάρη, η μπάλα βρέθηκε μπροστά από τον Φουτσίνι, ο οποίος με προβολή από το ύψος της μεγάλης περιοχής, την έστειλε στα ανυπεράσπιστα δίχτυα της εστίας του Ηρακλή (1-0).

    Το δεύτερο ημίχρονο κύλησε με τις δύο ομάδες να αρκούνται σε ένα παιχνίδι κέντρου, το οποίο πάντως ο ΠΑΟΚ είχε την ευκαιρία να "καθαρίσει" στο 83`, όταν ο Φουτσίνι πάσαρε στον Σαλπιγγίδη, ο διεθνής επιθετικός πλάσαρε και ο Σνάουτνερ πάνω στην γραμμή έδιωξε την μπάλα. Έτσι το ματς τελείωσε 1-0 υπέρ του ΠΑΟΚ, ο οποίος διατήρησε το αήττητο της έδρας, στην πρώτη νίκη στη μετά Αναστασιάδη εποχή.

    ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σκουφίτσας Βασ. (Αθηνών)

    ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: Ουντέζε, Φουτσίνι, Εγκωμίτης

    ΠΑΟΚ: Ατματσίδης, Βόκολος, Χασιώτης, Ουντέζε, Μάρκος (64` Κούτσης), Σκαρμούτσος, Ανδράλας (60` Εγκωμίτης), Βαγγελής, Καραδήμος, Φουτσίνι (89` Γιασεμή), Σαλπιγγίδης.

    ΗΡΑΚΛΗΣ: Αμπάρης, Γκαρσία, Κατσαμπής, Σνάουτσερ, Νεμπεγλέρας, Μουράτι, Πουρσανίδης, Ιωάννου, Μίετσελ (75` Καπετάνος), Σινιόρι (75` Χολφάιν), Μπακιρτζίογλου (55` Μουζάκα).

    [03] Αθλητισμός

    Άρσεναλ και Τσέλσι οδηγούν την κούρσα

    3/10/2004 9:02:00 μμ

    Στην κορυφή της βαθμολογίας της Πρέμιερ Λιγκ, παρέμεινε η Άρσεναλ, μετά την επιβλητική της νίκη επί της συμπολίτισσας της Τσάρλτον, με 4-0. Οι παίκτες του Αρσλεν Βενγκέρ συνέχισαν έτσι το εκπληκτικό αήττητο σερί του Πρωταθλήματος που έχουν από την περυσινή περίοδο, μετά από 48 αγώνες χωρίς ήττα. Δύο γκολ πέτυχε ο Τιερί Ανρί και από ένα οι Ρέγες, Λιούνγκμπεργκ. Ο Σουηδός, ωστόσο, τραυματίστηκε στο 49ο λεπτό και ο Βενγκέρ αναγκάστηκε να τον αντικαταστήσει. Τους "κανονιέρηδες", εξακολουθεί να καταδιώκει η Τσέλσι που την Κυριακή ξεπέρασε και το εμπόδιο της Λίβερπουλ πιο εύκολα απ΄ό,τι δείχνει το τελικό 1-0. Στο "Στάμφρορντ Μπριτζ" οι γηπεδούχοι του Ζοζέ Μουρίνιο ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι, απέναντι σε μια ομάδα που δεν έκανε ούτε ευκαιρία και γενικά θύμισε πολύ την άθλια εικόνα που παρουσίασε στο ματς με τον Ολυμπιακό για το Τσάμπιονς Λιγκ. Το μοναδικό γκολ σημείωσε στο 64ο λεπτό ο Τζο Κόουλ που στο πρώτο ημίχρονο (38΄) είχε αντικαταστήσει τον τραυματία Ντιντιέ Ντρογκμπά. Απογοήτευσε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που παραχώρησε ισοπαλία στο κατάμεστο από 68.000 κόσμο "Ολντ Τράφορντ", ισοπαλία στην Μίντλεσμπρο με 1-1.

    Πρώτο γκολ για τον Γιαννακόπουλο

    Οι "μπέμπηδες" στάθηκαν τυχεροί, καθώς εννέα λεπτά πριν το τέλος του αγώνα είδαν τον Αλαν Σμιθ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της "Μπόρο" και να ισοφαρίζει το γκολ που είχε πετύχει ο Στιούαρτ Ντάουνινγκ στο 33'. .

    Στα αξιοσημείωτα της αγωνιστικής το πρώτο του γκολ που ο Στέλιος Γιαννακόπουλος στη φετινή Premier League. Δυστυχώς όμως δεν μπόρεσε να το συνδυάσει με νίκη αφού η Μπόλτον γνώρισε την ήττα με 2-1 από την Γουέστ Μπρόμιτς Άλμπιον, στο "Χόθορνς"

    Ο Έλληνας άσος μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή στο 58', στη θέση του Χένρικ Πέντερσεν, και στο 73' χρίστηκε σκόρερ, μειώνοντας το σκορ σε 2-1.

    Αποτελέσματα - Βαθμολογία

    Αρσεναλ-Τσάρλτον 4-0 (33΄ Λιούνγκμπεργκ, 48΄, 69΄ Ανρί, 70΄ Ρέγες) Μπλάκμπερν-Αστον Βίλα 2-2 (30΄ Φέργκιουσον, 63΄ Εμερτον - 25΄ Ανχελ, 80΄ Μέλμπεργκ) Εβερτον-Τότεναμ 0-1 (53΄ Παμαρό) Νόριτς-Πόρτσμουθ 2-2 (63΄ Χάκερμπι, 67΄ Τσάρλτον - 37΄ Αγεγκμπένι, 65΄ Μπέργκερ) Σαουθάμπτον-Μάντσεστερ Σίτι 0-0 Γουέστ Μπρομ-Μπόλτον 2-1 (57΄ Κανού, 65΄ Γκέρα - 73΄ Γιαννακόπουλος) Μπέρμιγχαμ-Νιούκαστλ 2-2 (23΄ Γιορκ, 57΄ Απσον - 3΄ Τζένας, 67΄ Μπατ) Τσέλσι-Λίβερπουλ 1-0 (64΄ Κόουλ) Μάντσεστερ Γ.-Μίντλεσμπρο 1-1 (81΄ Σμιθ - 33΄ Ντάουνινγκ) Κρίσταλ Πάλας-Φούλαμ 4/10

    Βαθμολογία (σε 8 αγώνες) Άρσεναλ 22 Τσέλσι 20 Έβερτον 16 Τότεναμ 13 Μάντεστερ Γ. 13 Μπόλτον 12 Νιούκαστλ 12 Τσάρλτον 11 Μίντλεσμπρο 11 Άστον Βίλα 11 Λίβερπουλ 10

    [04] Αθλητισμός

    "Πράσινο" το ντέρμπι

    3/10/2004 9:14:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Υπό το βλέμμα του Σωκράτη Κόκκαλη που είδε το παιχνίδι μαζί με τους αδελφούς, Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλου, αλλά και τον Τόμιτς στον πάγκο αλλά όχι ως προπονητής αλλά ως παίκτης ξανά, ο Παναθηναϊκός απέκλεισε από την συνέχεια του κυπέλλου, τον Ολυμπιακό επικρατώντας με 57-45 στο πλαίσιο της πρώτης ημέρας της Β΄ φάσης. Οι πρωταθλητές Ελλάδας παρουσιάστηκαν, πάντως ανέτοιμοι στο κλειστό του ΣΕΦ, επέτρεψαν στον καλύτερο του αναμενόμενου Ολυμπιακό να ελπίσει στην πρόκριση, αλλά με επιμέρους σκορ 17-2 στην τρίτη περίοδο οι "πράσινοι" επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά που τους ήθελαν να αντιμετωπίζουν την ΑΕΚ για τη δεύτερη ημέρα στο Περιστέρι. Αν και η πρώτη ιστορική επιστροφή των "ερυθρολεύκων" στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας δεν συνοδεύτηκε από το ανάλογο αποτέλεσμα, ο Ολυμπιακός έδειξε πως μπορεί να γίνει ανταγωνιστικός στο εγγύς μέλλον. Μπατίστ και Διαμαντίδης ήταν οι κορυφαίοι των νικητών με 15 και 14 πόντους αντίστοιχα. Ο Βούκσεβιτς αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού με 17 πόντους.

    "Ψυχωμένος " ο Ολυμπιακός

    Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε δυνατά (με Λάκοβιτς και Διαμαντίδη στην περιφέρεια) και με πέντε πόντους του Μπατίστ και δύο του Διαμαντίδη προηγήθηκε με 9-2 μέσα στο ΣΕΦ. Οι "πράσινοι" ξέφυγαν και με 13-6, αλλά οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και με σερί 8-0, κύριοι αρωγοί του οποίου ήταν οι Βούκσεβιτς, Ζορόσκι κατάφεραν να προσπεράσουν για πρώτη φορά με 15-13, 2 40 πριν το τέλος της πρώτης περιόδου χάρη στο έμμεσο τρίποντο του Λάζαρου Αγαδάκου.

    Ο Δημήτρης Διαμαντίδης όμως (κορυφαίος του Παναθηναϊκού στο πρώτο μέρος) με δύο συνεχόμενα καλάθια διαμόρφωσε το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου σε 17-17. Αρνητική ήταν σε αυτό το διάστημα η παρουσία του νεοαποκτηθέντα Λαβόρ Ποστέλ, ο οποίος έδειξε πως χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να προσαρμοστεί στη νέα του ομάδα και το ευρωπαϊκό μπάσκετ.

    Στη δεύτερη περίοδο και οι δύο προπονητές παρέταξαν διαφορετικές πεντάδες στο παρκέ, αναζητώντας να βρουν το κατάλληλο σχήμα που θα μπορούσε να επιβάλλει το ρυθμό του στο παιχνίδι. Όβτσινα, Μισσιακός, Σκλάβος και Καλαμπόκης πέρασαν στο παρκέ από πλευράς Ολυμπιακού, ενώ ο Ομπράντοβιτς έριξε στο παρκέ Φέμερλινγκ και Τσαρτσαρή δίνοντας ανάσες στον βετεράνο Ντάριλ Μίντλετον. Καλαϊτζής, Χατζηβρέττας και Σκεπάνοβιτς κλήθηκαν να αντικαταστήσουν τους βασικούς περιφερειακούς.

    Καμία, όμως από τις δύο ομάδες δεν μπορούσε να οικοδομήσει διαφορά και τα διαδοχικά λάθη εκατέρωθεν ήταν το βασικό χαρακτηριστικό του πρώτου μισού της δεύτερης περιόδου. Οι βασικοί επέστρεψαν στο παρκέ στο δεύτερο μισό, όταν οι Βούκσεβιτς και Ζορόσκι ανέλαβαν μία ακόμη φορά να πάρουν στους ώμους τους τον Ολυμπιακό που ξέφυγε με 5 πόντους, 27-22 περίπου δύο λεπτά πριν το ημίχρονο, το οποίο έληξε 28-24 υπέρ των γηπεδούχων.

    Με επιμέρους σκορ 17-2 από το τέλος του ημιχρόνου, ο Παναθηναϊκός πήρε τα ηνία στο προβάδισμα με 41-30 στο 25ο λεπτό. Μπατίστ, Λάκοβιτς και Χατζηβρέττας έδωσαν το έναυσμα γι αυτό το ξέσπασμα που ουσιαστικά έμελλε να κρίνει και την αναμέτρηση. Έκτοτε, ο Ολυμπιακός κυνηγούσε τον αντίπαλό του, αλλά καθώς εκτός από τον Βούκσεβιτς, δεν είχε άλλους εκφραστές στην επίθεση βρέθηκε να ακολουθεί με 38-49 στο 30΄. Για τα πρώτα τρία λεπτά της 4ης περιόδου, καμία ομάδα δεν μπόρεσε να βάλει την μπάλα στο καλάθι. Ευστοχώντας στο τρίτο του τρίποντο ο Ντούσαν Βούκσεβιτς, έσπασε το... ρόδι, 41-49. Η διαφορά υπέρ του Παναθηναϊκού άγγιξε και τους 15 πόντους, 42-57 1΄ 25΄΄ πριν τη λήξη.

    Διαιτητές: Κορομηλάς-Μαστραφτσής

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίλαν Μίνιτς): Μισσιακός 2, Γιούρκοβιτς 2, Αγαδάκος 6, Ποστέλ 4, Βούκσεβιτς 17, Ζορόσκι 7, Παπανικολόπουλος 5, Σκλάβος 2

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζέλικο Ομπράντοβιτς): Μπατίστ 15, Λάκοβιτς 9, Μίντλετον 8, Χατζηβρέττας 6, Διαμαντίδης 14, Τσαρτσαρής 2, Σκεπάνοβιτς 1, Καλαϊτζής 2

    Τα υπόλοιπα αποτελέσματα

    Ιωνικός Ν.Φ.-Ηρακλής 76-75 ΠΑΟΚ-Λάρισα 85-73 Αρης-Απόλλων 84-77 Πανελλήνιος-Μαρούσι 63-84 ΜΕΝΤ-Μακεδονικός 82-85 Πανιώνιος-Νήαρ Ηστ 89-68 Ολυμπιακός-ΠΑΟ 45-57

    [05] Οικονομία

    Στόχος το έλλειμμα να κυμανθεί στο 2,8% Αισιοδοξία Αλογοσκούφη για την οικονομία

    3/10/2004 9:09:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Βελτίωση του κλίματος όσον αφορά τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, διαπίστωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, στη διάρκεια των επαφών που πραγματοποίησε στην Ουάσινγκτον με εκπρόσωπους ξένων τραπεζών και Οίκων αξιολόγησης. Ο υπουργός Οικονομίας, που βρίσκεται στην Αμερικανική πρωτεύουσα εκπροσωπώντας τη χώρα μας στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, είχε σειρά επαφών με στόχο να προβάλλει την προσπάθεια δημοσιονομικής προσαρμογής που κάνει η Κυβέρνηση. Όπως επεσήμανε ο κ. Αλογοσκούφης τα πρώτα θετικά αποτελέσματα αντανακλώνται στην πρόσφατη έκθεση του Μοοdy's. Επιπλέον υπογράμμισε ότι η αγορά ομολόγων κινείται σε ήρεμους ρυθμούς και δεν προεξοφλεί μελλοντική υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας.

    Ενίσχυση του αναπτυξιακού δυναμικού της Ελλάδας

    Ο κ. Αλογοσκούφης στην Ουάσινγκτον συναντήθηκε με τους εκπροσώπους της Citigroup, J.P. Morgan Goldman Saachs, και Credit Swiss First Boston., προκειμένου να διαμορφώσει μία θετική εικόνα για την ελληνική οικονομία, ενώ είχε και συνάντηση με τον Έλληνα γερουσιαστή Πωλ Σαρμπάνης. Τόσο στις επαφές του με τους εκπροσώπους των πιστωτικών ιδρυμάτων όσο και στις συναντήσεις που είχε με την αντιπροσωπεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο κ. Αλογοσκούφης παρουσίασε αναλυτικά την πολιτική δημοσιονομικής εξυγίανσης που ακολουθεί η Κυβέρνηση. Κεντρικός άξονας αυτής αποτελεί ο φετινός Προϋπολογισμός που προβλέπει την μείωση του ελλείμματος στο 2,8%. Σημειώνεται ότι ο ελληνικός προϋπολογισμός θα αξιολογηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στο ΕΚΟΦΙΝ, που θα πραγματοποιηθεί στις 5 Νοεμβρίου. Μέχρι τότε οι προσπάθειες του οικονομικού επιτελείου της Κυβέρνησης θα επικεντρωθούν στην παρουσίαση των στόχων αυτών στην Οικονομική και Νομισματική Επιτροπή την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς και στη συνεδρίαση του Eurogroup στις 21 Οκτωβρίου .

    Εξάλλου, σε επαφές που πραγματοποίησε με εκπρόσωπους της Διεθνούς Τράπεζας ο Υπουργός Οικονομίας εξέφρασε τη βούληση του για αναβάθμιση της συνεργασίας, με βασικό στόχο την ενδυνάμωση του Ελληνικού Σχεδίου Αναβάθμισης των Βαλκανίων, το οποίο σήμερα ανέρχεται στα 500 εκατ.ευρώ. Επιπλέον συμφωνήθηκε η ανάγκη για αναθεώρηση του πτωχευτικού δικαίου της Ελλάδος. Επίσης, αποφασίστηκε η αποστολή δύο αντιπροσωπειών του Διεθνούς Οργανισμού στη χώρα μας, η μία για την αξιολόγηση του συστήματος των δημοσίων δαπανών και η άλλη για τον έλεγχο του φοροεισπρακτικού μηχανισμού.

    Σε ομιλία, που ο κ. Αλογοσκούφης που εκφώνησε χθες στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του ΔΝΤ, υπογράμμισε την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης για μείωση του ελλείμματος στο 2,8% του ΑΕΠ το 2005. Επεσήμανε ότι η προσπάθεια αυτή θα βασιστεί στη συγκρατημένη αύξηση των μισθών στο δημόσιο τομέα και στη μείωση των λειτουργικών δαπανών στο Δημόσιο. Υπογράμμισε ότι η οικονομική στρατηγική της Κυβέρνησης στοχεύει στην ενίσχυση του αναπτυξιακού δυναμικού της χώρας, της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής. Παράλληλα, με τη δημοσιονομική εξυγίανση, καταβάλλεται προσπάθεια για την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας με την ενίσχυση του ανταγωνισμού, τον περιορισμό των διοικητικών εμποδίων και τη μείωση των φορολογικών συντελεστών.

    Στο μεταξύ, το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών απαντώντας στις επικρίσεις του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ για τη συνέντευξη του κ. Αλογοσκούφη στο CNN, τονίζει ότι "η αξιωματική αντιπολίτευση, αφού ως κυβέρνηση τραυμάτισε την οικονομία και την αξιοπιστία της χώρας, σήμερα ζητά τα ρέστα. Όμως, ο ελληνικός λαός, που έβλεπε τα τελευταία χρόνια τους αριθμούς να ευημερούν και τον οικογενειακό του προϋπολογισμό να πάσχει, τώρα ξέρει την αλήθεια". Παράλληλα, επισημαίνει ότι "η κυβέρνηση της ΝΔ είναι αποφασισμένη να βγάλει την οικονομία από το αδιέξοδο και να αποκαταστήσει την αξιοπιστία και το κύρος της Ελλάδας".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Σε θετική τροχιά η ελληνική οικονομία

    [06] Εσωτερικά

    Στο Φεστιβάλ Νεολαίας του ΣΥΝ Εντονη κριτική Κωνσταντόπουλου σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

    3/10/2004 9:28:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Ολοκληρώθηκε απόψε με την ομιλία του προέδρου του ΣΥΝ Νίκου Κωνσταντόπουλου, το τριήμερο φεστιβάλ της νεολαίας του κόμματος στην πλατεία Πρωτομαγιάς στο Πεδίον του Άρεως. Ο κ. Κωνσταντόπουλος ξεκίνησε τη συναισθηματικά φορτισμένη ομιλία του, λέγοντας ότι είναι η τελευταία που απευθύνει ως πρόεδρος στους νέους και τις νέες του κόμματος. Παράλληλα έκανε μία αναφορά στην προσωπική του πολιτική διαδρομή κάτω από δύσκολες συνθήκες πριν από σαράντα χρόνια, επισημαίνοντας ότι "για μένα μια συγκεκριμένη πολιτική περίοδος συλλογικού προβληματισμού και κοινής δράσης ολοκλήρωσε τον ιστορικό της κύκλο. Δεν αισθάνομαι, ότι έχω να επιβεβαιώσω ή να διεκδικήσω τίποτα προσωπικά. Για σας όμως ένας νέος ιστορικός κύκλος βρίσκεται μπροστά σας με όλα τα μέτωπα ανοιχτά για τις καινούργιες ιδέες, για τις σύγχρονες προοδευτικές απαντήσεις, για την αριστερά του 21ου αιώνα". Ο πρόεδρος του ΣΥΝ άσκησε έντονη κριτική, τόσο στην κυβέρνηση, όσο και στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισημαίνοντας ότι το μεγάλο πρόβλημα σήμερα είναι η ίδια πολιτική που ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ και οι ομοιότητες που παρουσιάζουν τα δύο κόμματα.

    Εκκληση για ενότητα στο ΣΥΝ

    Για τη ΝΔ ο κ. Κωνσταντόπουλος τόνισε ότι μετά την Ολυμπιάδα θυμήθηκε πως "είναι κυβέρνηση και ότι πρέπει να κυβερνήσει έναν τόπο με μεγάλα προβλήματα κι όχι αυτόν που περιέγραφε ως αντιπολίτευση".

    Για το ΠΑΣΟΚ είπε ότι και το κόμμα αυτό "θυμήθηκε ότι πρέπει να κάνει αντιπολίτευση, αλλά χωρίς να μπορεί ακόμη να πει για ποιόν ακριβώς λόγο πρέπει να κάνει αντιπολίτευση. Για να ξανάρθουν τα ίδια ή για να αλλάξουν..."

    Μιλώντας για την απογραφή της κυβέρνησης και τις εισαγγελικές έρευνες, ο κ. Κωνσταντόπουλος είπε ότι "δυστυχώς για την κυβέρνηση όλα αυτά δεν είναι ούτε πειστικά, ούτε και πρόκειται να αποδώσουν τίποτα". Το πραγματικό πρόβλημα, κατά τον κ. Κωνσταντόπουλο, για την κυβέρνηση είναι ότι αυτή επιχειρεί μια "ήπια προσαρμογή στην πολιτική του ΠΑΣΟΚ", προβλέποντας ότι οι κινήσεις αυτές θα τη φέρουν σε δυσαρμονία με το εκλογικό σώμα που την ψήφισε.

    Αναφερόμενος στην Οικονομία , ο πρόεδρος του ΣΥΝ υπογράμμισε ότι τα πραγματικά προβλήματα οφείλονται στην πολιτική που ακολουθήθηκε τα τελευταία χρόνια και εκτίμησε ότι τα προβλήματα θα αντιμετωπιστούν μόνο με διαφορετικές πολιτικές.

    Τέλος, αναφέρθηκε στο 4ο τακτικό συνέδριο του Συνασπισμού, τονίζοντας ότι πρέπει να γίνει ένας στρατηγικός σχεδιασμός του κόμματος, αποκλείοντας το ενδεχόμενο για "άμεσες συνεργασίες" με άλλα κόμματα. Επίσης, απηύθυνε έκκληση για ενότητα, επισημαίνοντας ότι "ό σα κατακτήσαμε με την συλλογική προσπάθεια να μην τα τεμαχίσουμε σε εσωκομματικούς παραγοντισμούς κι ανταγωνισμούς επιβολής. Χρειαζόμαστε το ΣΥΝ, όχι για να επιβεβαιώσουμε τους εαυτούς μας, αλλά για να προβάλλουμε την ανάγκη μιας ριζοσπαστικής και δημοκρατικής αριστεράς".

    [07] Αθλητισμός

    Πέρασε μπροστά

    3/10/2004 9:59:00 μμ

    Με τα μηνύματα από την Ξάνθη θετικότητα και τον Ολυμπιακό στο καναβάτσο, ο Παναθηναϊκός δεν άφησε να πάει χαμένη η ευκαιρία. Μπήκε στο γήπεδο για να πάρει το αποτέλεσμα που ήθελε, έπαιξε για το αποτέλεσμα που ήθελε και τελικά έφυγε από την Θεσσαλονίκη με το τρίτο "τρίποντο" στις αποσκευές του. Το γκολ ο Δημήτρης Παπαδόπουλος στο 23ο λεπτό. Το ματς παρακολούθησαν περίπου 4.500 θεατές.

    Τραυματίας ο Παπαδόπουλος

    Ο Παναθηναϊκός είχε την πρώτη του καλή στιγμή στο 18΄ όταν το φάουλ του Μπασινά απέκρουσε πολύ δύσκολα ο Ζαφειρόπουλος, ενώ άνοιξε το σκορ πέντε λεπτά αργότερα. Ο Μιχάλης Κωνσταντίνου από δεξιά πέρασε έξοχη ασίστ στον Δημήτρη Παπαδόπουλο, ο Ζαφειρόπουλος βιάστηκε να βγει από την εστία του και ο νεαρός επιθετικός πλάσαρε και «έγραψε» το 1-0 στο 23΄.

    Γενικά ο "Παπ" ήταν μόνιμη πηγή κινδύνων για το τέρμα των γηπεδούχων, όμως στάθηκε εξαιρετικά άτυχος. Στο 29΄ τραυματίστηκε στο πόδι σε μια προσπάθεια να προλάβει τον Ζαφειρόπουλο και να φτάσει στο γκολ. Αντικαταστάθηκε από τον Μίτου, αφού ο Σουμ προτίμησε να ενισχύσει το κέντρο παρά να ρίξει στο ματς δεύτερο επιθετικό.

    Στο 44΄ ο Εζέκιελ Γκονζάλες έχασε την ευκαιρία να "καθαρίσει" το ματς όταν πέρασε και τον Ζαφειρόπουλο και έστειλε τη μπάλα προς το τέρμα, όμως πρόλαβε να απομακρύνει ο Φυτανίδης.

    Από την άλλη πλευρά, η Καλαμαριά είχε μία και μοναδική αξιόλογη φάση στα «καρέ» του Χαλκιά, όταν ο Κυργιάκος πρόλαβε τον Ουέλινγκτον και απομάκρυνε πριν ο Βραζιλιάνος πλασάρει.

    Οι "πράσινοι" κυριάρχησαν και στο Β΄ ημίχρονο χάνοντας αρκετές ευκαιρίες να φτάσουν στο δεύτερο γκολ, με πιο σημαντική το τετ-α-τετ του Μίτου με τον Ζαφειρόπουλο στο 61΄ όπου ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων πραγματοποίησε μία απόκρουση τόσο εντυπωσιακή που ανάγκασε όλους να τον χειροκροτήσουν.

    Τελικά, παρότι η Καλαμαριά έδειξε περισσότερες επιθετικές διαθέσεις στο τελευταίο 20λεπτο και πίεσε αρκετά, ο Παναθηναϊκός κράτησε το 1-0 αφού φαίνεται πως δεν ήταν... γραφτό να πετύχει άλλο γκολ. Κάτι που αποδεικνύεται κι από το -ανεπανάλληπο, εξ επαφής- δοκάρι του Μάριτς στο 86΄!

    Διαιτητής: Τσαχειλίδης (Πειραιά) Κίτρινες: Βέλα Τζούνιορ, Παπαδόπουλος, Γκούμας, Ηλιάδης

    Συνθέσεις:

    ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ: Ζαφειρόπουλος, Ροντινέλι, Φυτανίδης, Ιακώβου (46΄ Παππάς), Νίκος Παπαδόπουλος, Παρμαξίδης, Χατζί, Βέλα Τζούνιορ (68΄ Τζιακομέλι), Ουέλινγκτον, Κλέιτον (84΄ Μπρίτο)

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Χαλκιάς, Βύντρα, Γκούμας, Κυργιάκος, Μινχ, Δημήτρης Παπαδόπουλος (30΄ Μίτου), Σκάτσελ (55΄ Μάριτς), Μπασινάς, Αντριτς, Γκονζάλες (78΄ Σαπάνης), Κωνσταντίνου.

    [08] Αθλητισμός

    Με τον γνωστό Μπάρκογλου

    3/10/2004 10:29:00 μμ

    Μετά τα δυο γκολ με την Γκεντσλερμπιρλιγκί, με τα οποία καθάρισε την πρόκριση στην φάση των ομίλων στο UEFA, ο Μπάρκογλου, καθάρισε την Κυριακή και τον Ιωνικό χαρίζοντας στο Αιγάλεω, την δεύτερη νίκη στο φετινό πρωτάθλημα. Η ομάδα του Στεφάν Ντεμολ επικράτησε δύσκολα με 1-0 χάρη σε εύστοχο πέναλτι που χτύπησε στο 47ο λεπτό της αναμέτρησης ο μέσος του Σίτι και έφτασε τους 7 βαθμούς που το φέρνουν στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

    Μέτριο παιχνίδι

    Οι δύο ομάδες δεν ξεκίνησαν πολύ καλά τον αγώνα ο οποίος σχεδόν καθόλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου δεν είχε να δείξει τίποτα σπουδαίο. Οι μοναδικές καλές ευκαιρίες για τους γηπεδούχους σημειώθηκαν στο δίλεπτο 11΄-12΄ όταν ο Μπεκιάι απέκρουσε πρώτα ένα φάουλ του Μπάρκογλου και στη συνέχεια το δυνατό διαγώνιο σουτ του Νικολόπουλου. Από την πλευρά του ο Ιωνικός είχε ως βασικό στόχο να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα και να απειλήσει με αντεπιθέσεις πράγμα που πέτυχε κατά το ήμιση, αφού δεν απείλησε ουσιαστικά την εστία του Σιντιμπέ στα πρώτα 45 λεπτά.

    Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για το Αιγάλεω που κέρδισε πέναλτι στο 47΄ όταν ο Σκοπελίτης ανετράπη στην περιοχή του Ιωνικού και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα. Το πέναλτι ανέλαβε να εκτελέσει ο... συνήθης ύποπτος, Γιώργος Μπάρκογλου που δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ για την ομάδα του. Στη συνέχεια και ενώ κάποιος θα περίμενε τον Ιωνικό να ανεβάσει την απόδοσή του και να πιέσει για την ισοφάριση, το Αιγάλεω ήταν αυτό που διατηρούσε τον έλεγχο του αγώνα. Στο 53΄ ένα σουτ του Μανουσάκη απέκρουσε εύκολα ο Μπεκιάι ενώ στο 84΄ πραγματοποιήθηκε η καλύτερη ευκαιρία του Ιωνικού όταν ένα φάουλ του Μακόρ κατέληξε λίγο άουτ. Μέχρο το τέλος τίποτε δεν άλλαξε και το Αιγάλεω πήρε τη δεύτερη νίκη του.

    Διαιτητής: Κουκουλάκης (Ηράκλειο)

    Κίτρινες: Μάγγος, Τσιμπλίδης, Νικολόπουλος, Βουρεξάκης, Σιντιμπέ

    Οι συνθέσεις: Αιγάλεω: Σιντιμπέ, Παπουτσής, Αλεξόπουλος, Χλωρός (86΄ Χατζής), Εντουσέι, Μανουσάκης, Σκοπελίτης, Νικολόπουλος (78΄ Μακρής), Μπάρκογλου, Αγρίτης, Φρίζενμπιχλερ (62΄ Λιαπάκης)

    Ιωνικός: Μπεκιάι, Διαμαντής (33΄ Στεπανόφσκι), Κινγκ, Βουρεξάκης, Πουλόπουλος, Μελαμπιανάκης, Λετιέρι (50΄ Τσιμπλίδης), Διγκόζης, Μάγγος (75΄ Ζίβκοβιτς), Γαβρινόπουλος, Μακόρ.

    [09] Αθλητισμός

    Μόνη πρώτη η "Μπάρτσα"

    3/10/2004 10:44:00 μμ

    Μόνη της στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα έμεινε η Μπαρτσελόνα μετά τους αγώνες της 6ης ημέρας του ισπανικού πρωταθλήματος. Οι "μπλαουγκράνα" επικράτησαν δύσκολα της Νουμάνθια στο "Καμπ Νου" με 1-0 και προσπέρασαν στη βαθμολογία τη Βαλένθια που το Σάββατο αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τη Μπέτις στη Σεβίλη. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε στο 70΄ ο Χένρικ Λάρσον. Σπουδαία νίκη με 1-0, πέτυχε και η Ρεάλ Σοσιεδάδ επί της Ατλέτικο Μαδρίτης. Οι Βάσκοι με πρωταγωνιστή τον επιθετικό τους Ντάρκο Κοβάσεβιτς, ο οποίος πέτυχε και το γκολ της νίκης στο 40, κατάφεραν να "ξεφύγουν" έτσι από την τελευταία θέση της βαθμολογίς στην Πριμέρα Ντιβισιόν. Παράλληλα. "προσγείωσαν" απότομα και τους Μαδριλένους που φέτος αχούς βλέψεις για πολλά πράγματα

    Αποτελέσματα - Βαθμολογίες

    Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία: Ρεάλ Μπέτις-Βαλένθια 1-1 Ρεάλ Σοσιεδάδ-Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0 Αλμπαθέτε-Εσπανιόλ 1-0 Χεταφέ-Αθλέτικ Μπιλμπάο 3-1 Λεβάντε-Μαγιόρκα 2-0 Μάλαγα-Οσασούνα 2-0 Σανταντέρ-Σεβίλλη 0-0 Βιγιαρεάλ-Σαραγόσα 2-0 Μπαρτσελόνα-Νουμάνθια 1-0 Ρεάλ Μαδρίτης-Λα Κορούνια έναρξη 22:00

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 6 αγώνες) Μπαρτσελόνα 16 Βαλένθια 14 Σεβίλη 11 Μάλαγα 10 Εσπανιόλ 10 Ατλέτικο Μαδρίτης 10 Λεβάντε 10 Οσασούνα 10 Σαραγόσα 10 Ρεάλ Μαδρίτης 9-5αγ.

    [10] Αθλητισμός

    Νίκη ενάντια στα προβλήματα

    3/10/2004 11:12:00 μμ

    Η ΑΕΚ των 44 προβλημάτων είναι εδώ. Σε ένα γήπεδο που βρέθηκαν περίπου 12.000 φίλοι της, όχι μόνο για να δουν την ομάδα τους αλλά και για να διαμαρτυρηθούν για την απόρριψη της ένταξης της ΑΕΚ στο άρθρο 44, η Ένωση χάρη σε δύο γκολ που πέτυχε ο Σοάρες στο 47ο λεπτό και στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού, επικράτησε 2-0 του έτερου Ευρωπαίου Πανιωνίου και κατέκτησε τρεις πολύτιμους βαθμούς που την ανεβάζουν στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας, μαζί με το Αιγάλεω.

    Το δεύτερο ημίχρονο όλα τα λεφτά

    Στα πρώτο ημίχρονο δεν καταγράφηκε ούτε... υποψία φάσης εκατέρωθεν. Μόνη καλή φάση στο 44, όταν βολίδα του Κατσουράνη "ανησύχησε" τον Ντρόμπνι που απομάκρυνε. Λίγο αργότερα στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Μιχαηλίδης απέκρουσε εντυπωσιακά το απευθείας φάουλ του Παρόντι.

    Το δεύτερο ημίχρονο με την ΑΕΚ να έχει αφήσει τον κακό της εαυτό στα αποδυτήρια. Από την πρώτη στιγμή φάνηκε ότι ήθελε το γκολ και τη νίκη. Την ίδια ώρα ο Πανιώνιος σε κακή ημέρα δεν μπορούσε να βρει λύσεις απέναντι στην άμυνα της Ένωσης.

    Μόλις στο 48΄ έγινε η πρώτη καλή φάση όταν μετά από σέντρα του Κρασσά από δεξιά, ο Σοάρες με εντυπωσιακό άλμα σηκώθηκε πιο ψηλά απ΄όλους και με κεφαλιά "κάρφωσε" τη μπάλα στα δίχτυα του Ντρόμπνι.

    Ο ρυθμός του αγώνα βελτιώθηκε και ο Πανιώνιος εκ των πραγμάτων ήταν αναγκασμένος να βγει μπροστά, κάτι το οποίο "μαρτυρά" και η είσοδος στον αγώνα του Βαγγέλη Μάντζιου με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα. Η ΑΕΚ έφτασε πολύ κοντά στο 2-0 με κεφαλιά του Καμπάνταη στο 57΄ (απέκρουσε με το πόδι ο Ντρόμπνι)

    Στο 70΄ η Ένωση έχασε τη μεγαλύτερη δυνατή ευκαιρία να καθαρίσει το παιχνίδι. Ο Καμπάνταης κέρδισε (τραβηγμένο) πέναλτι σε σπρώξιμο από τον Γιαννόπουλο, όμως ο Νίκος Λυμπερόπουλος δεν μπόρεσε να το αξιοποιήσει στέλνοντας τη μπάλα άουτ.

    Ο Σοάρες "χτύπησε" ξανά στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων όταν μετά την πάσα του Σωτήρη Κωνσταντίνιδη πέρασε και τον Ντρόμπνι και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό 2-0

    Διαιτητής: Ζωγράφος (Αθήνας)

    Κίτρινες: Κατσουράνης, Κωστένογλου, Σοάρες, Βλτσεκ, Σπυρόπουλος, Ντρόμπνι

    Συνθέσεις:

    ΑΕΚ: Μιχαηλίδης, Κόντης (36΄ Αμπονσά), Τζιωρτζιόπουλος, Κωστένογλου, Αλβες, Κατσουράνης, Ασουνσάο, Κρασσάς (84΄ Σολάκης), Λυμπερόπουλος, Σοάρες, Καμπάνταης (82΄ Κωνσταντινίδης)

    ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Ντρόμπνι, Ντοντ, Βλτσεκ, Γιαννόπουλος, Ζίμονιτς, Παρόντι (60΄ Μάντζιος), Μάκος (46΄ Λαγωνικάκης), Ντομορό (77΄ Γουνδουλάκης), Σπυρόπουλος, Μπρέσκα, Τζιώλης.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 3 October 2004 - 20:51:17 UTC