Browse through our Interesting Nodes on Academic Institutions in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-09-27

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στα 46 δολάρια η τιμή του Μπρεντ
  • [02] Πακιστανικό πλήγμα στην Αλ Κάιντα
  • [03] Τραγωδία με επτά νεκρούς μαθητές Οδύνη και ερωτήματα
  • [04] Πυρετός συσκέψεων μετά την τραγωδία "Να πέσει φως στα αίτια"
  • [05] Στοιχεία για ενδεχόμενη ποινική ευθύνη πολιτικών Έρευνα για τις
  • [06] Σάρωσαν τα μετάλλια οι Έλληνες
  • [07] Χρυσή η Ουκρανία στο 7χ7
  • [08] Μετά τις 26 Οκτωβρίου θα παραδοθούν Σύσκεψη για τις ολυμπιακές
  • [09] Ο Φρίνγκερ στην θέση του Αναστασιάδη
  • [10] Ιρανικό δίδυμο
  • [11] Τραυματίας ο Σκόουλς
  • [12] Απών ο Σεϊταρίδης στη μάχη του Λονδίνου
  • [13] Η ίδια οργάνωση κρατά ομήρους δυο δημοσιογράφους Απελευθέρωσαν Ιρανό
  • [14] Βασικό στοιχείο οι Αγώνες Νέα πνοή στον τουρισμό

    [01] Οικονομία

    Στα 46 δολάρια η τιμή του Μπρεντ

    27/9/2004 6:52:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΒΒΨ-ΑΠΕ

    "Κόκκινο" χτύπησε σήμερα η τιμή του Μπρεντ στο Λονδίνο σημειώνοντας νέο ιστορικό ρεκόρ στα 46,05 δολάρια το βαρέλι, ενώ και η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού εκτινάχθηκε στα ύψη, φτάνοντας κάποια στιγμή σε απόσταση αναπνοής από το ρεκόρ των 49,40 δολαρίων -που άγγιξε στις 20 Αυγούστου - πριν υποχωρήσει, στις 13.25 ώρα Ελλάδος, στα 49,20 δολάρια, σημειώνοντας κέρδη 32 σεντς. Ο πρόεδρος του ΟΠΕΚ Πουρνόμο Γιουσγκιαντόρο δήλωσε, σε δημοσιογράφους στη Τζακάρτα, ότι το καρτέλ δεν ευθύνεται για τα υψηλά επίπεδα των τιμών του αργού. "Δεν πρόκειται για πρόβλημα προσφοράς και ζήτησης. Η προσφορά του ΟΠΕΚ είναι αρκετή", τόνισε και ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να υπάρξει συζήτηση για αναθεώρηση των ποσοστώσεων παραγωγής πριν τον Δεκέμβριο.

    Κλίμα αβεβαιότητας διατηρεί ψηλά τις τιμές

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΠΕΚ, άλλοι είναι οι λόγοι που οδήγησαν τις τιμές στα ύψη. Από την πλευρά των ΗΠΑ, οι τυφώνες Ιβάν και Τζιν που σάρωσαν τις νότιες περιοχές των ΗΠΑ και την Καραϊβική και δημιούργησαν, μεταξύ άλλων, σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία των διυλιστηρίων στον Κόλπο του Μεξικού, με αποτέλεσμα την πτώση της παραγωγής κατά 28%, γεγονός που εντείνει τις ανησυχίες ενόψει του επερχόμενου χειμώνα.

    Από την άλλη πλευρά είναι η αβεβαιότητα για την προσφορά πετρελαίου από το Ιράκ, τη Νιγηρία και τη Ρωσία.

    Παρά το γεγονός ότι υπήρξε ροή ιρακινού αργού από το Κιρκούκ, καθώς αποκαταστάθηκαν οι βλάβες από τις δολιοφθορές της 2ας Σεπτεμβρίου, εντούτοις οι ανησυχίες παραμένουν μετά από την επίθεση με βλήματα όλμων κατά του υπουργείου Πετρελαίου της χώρας, το Σάββατο.

    Οι αντάρτες στην Νιγηρία είπαν το Σαββατοκύριακο ότι θα υποκινήσουν εξέγερση σε όλο το νότιο δέλτα της υπ αριθμόν πέντε πετρελαιοπαραγωγού χώρας παγκοσμίως, όπου βρίσκονται τα πεδία άντλησης. Η Shell έχει ήδη απομακρύνει προσωπικό από δύο πεδία άντλησης.

    "Μηνύματα" αβεβαιότητας στέλνει και η Yukos. Την προηγούμενη εβδομάδα, ο ρωσικός πετρελαϊκός κολοσσός μείωσε τις εξαγωγές αργού προς την Κίνα.

    Τέλος, οι συγκρούσεις, το Σαββατοκύριακο, στη Σαουδική Αραβία, μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και υπόπτων ως μέλη της Αλ Κάϊντα υπενθύμισε την απειλή στην σταθερότητα της Νο1 παγκοσμίως πετρελαιοπαραγωγού χώρας.

    [02] Διεθνή

    Πακιστανικό πλήγμα στην Αλ Κάιντα

    27/9/2004 4:18:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: BBC-ΑΠΕ

    Σοβαρό πλήγμα κατά της Αλ Κάιντα και της τρομοκρατίας χαρακτήρισε ο Πακιστανός Πρόεδρος Περβέζ Μουσάραφ την εξόντωση του καταζητούμενου Αμγιάντ Φαρούκι, ο οποίος σκοτώθηκε χθες σε ανταλλαγή πυρών με τις δυνάμεις ασφαλείας, στην πόλη Ναουάμπσαχ. Ο Φαρούκι, που ήταν επικηρυγμένος έναντι 330 χιλιάδων αμερικανικών δολαρίων, θεωρείται "άνθρωπος-κλειδί" στη δομή του πακιστανικού πυρήνα της Αλ Κάιντα και φέρεται αναμεμιγμένος στην απόπειρα δολοφονίας κατά του προέδρου Μουσάραφ στα τέλη του 2003, αλλά και στη βίαιη δολοφονία του Αμερικανού ανταποκριτή της Wall Street Journal Ντάνιελ Περλ, πριν από περίπου δυόμισι έτη στο Καράτσι.

    Θεωρείται ο "εγκέφαλος" σειράς αιματηρών επιθέσεων

    "Εξοντώσαμε μία από τις πολύ σημαντικές πηγές τρομοκρατικών απειλών. Δεν είχε ανάμειξη μόνο σε επιθέσεις εναντίον μου αλλά και σε τρομοκρατικές επιθέσεις σε άλλες περιοχές της χώρας. Ένας πολύ μεγάλος τρομοκράτης εξοντώθηκε", είπε ο Μουσάραφ στους δημοσιογράφους κατά την διάρκεια της επίσημης επίσκεψής του στην Ολλανδία.

    Ο Φαρούκι θεωρείται επίσης ο εγκέφαλος της αιματηρής επίθεσης αυτοκτονίας εναντίον του αμερικανικού προξενείου που σημειώθηκε στο Καράτσι το 2002. Στην συμπλοκή με τις δυνάμεις ασφαλείας, όπου ο ίδιος έπεσε νεκρός, άλλοι δύο σύντροφοί του συνελήφθησαν.

    Σύμφωνα με τον αξιωματούχο του υπουργείου Εσωτερικών, ταξίαρχο Τζάβεντ Τσίμα, σήμερα έγιναν συντονισμένες επιχειρήσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας και πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις, ενώ όπως προανήγγειλε ο ίδιος ο Μουσάραφ σύντομα οι αρχές θα έχουν στη διάθεση του πολλές χρήσιμες πληροφορίες που θα οδηγήσουν σε νέες συλλήψεις και εξοντώσεις τρομοκρατών.

    [03] Εσωτερικά

    Τραγωδία με επτά νεκρούς μαθητές Οδύνη και ερωτήματα

    27/9/2004 3:38:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 27/9/2004 6:20:45 μμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ

    Επτά νεκροί μαθητές, τρεις σοβαρά τραυματισμένοι και άλλοι 29 ελαφρύτερα, είναι o τραγικός απολογισμός του πολύνεκρου τροχαίου δυστυχήματος, που έγινε, στη νέα Εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης, στη θέση Ασπρονέρι, μεταξύ Καμένων Βούρλων και Αγίου Κωνσταντίνου λίγο πριν τις 10 το πρωί. Λεωφορείο του ΚΤΕΛ Τρικάλων, που μετέφερε τους 37 μαθητές και τους τέσσερις συνοδούς καθηγητές του Λυκείου Φαρκαδόνας Τρικάλων στην Αθήνα για να παρακολουθήσουν αγωνίσματα των Παραολυμπιακών Αγώνων συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με νταλίκα και στη συνέχεια ανετράπη. Ένας μαθητής, από τους τρεις σοβαρά τραυματισμένους, μεταφέρθηκε με ελικόπτερο Σούπερ Πούμα στο ΚΑΤ, όπου επιχειρείται αυτή την ώρα συγκόλληση άνω άκρου ενώ οι δύο μαθήτριες με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις μεταφέρθηκαν η μία σε νοσοκομείο της Αθήνας και η άλλη στη Λάρισα. Συγκεχυμένες παραμένουν οι πληροφορίες για τα ακριβή αίτια της σφοδρής σύγκρουσης, που ωστόσο εμφανίζει τραγικές ομοιότητες με το δυστύχημα των Τεμπών. Κλειστά θα παραμείνουν την Τετάρτη σε ένδειξη πένθους τα σχολεία όλης της χώρας.

    Τα ονόματα των μαθητών

    Επί τόπου στον τόπο της τραγωδίας έσπευσαν δυνάμεις της πυροσβεστικής, που απεγκλώβισαν όλους τους επιβαίνοντες, καθώς και δύο κινητές χειρουργικές μονάδες από την Αθήνα. Τραγικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στο νοσοκομείο της Λαμίας, όπου κατέφταναν οι γονείς και οι συγγενείς των μαθητών, καθώς οι πληροφορίες μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν συγκεχυμένες. Τρία λεωφορεία είχαν αναχωρήσει συνολικά με μαθητές από το Λύκειο Φαρκαδόνας ενώ περίπου σαράντα ακόμη λεωφορεία από σχολεία του νομού Τρικάλων είχαν τον ίδιο προορισμό.

    Οι σοροί των επτά μαθητών αναμένεται να μεταφερθούν στη Λάρισα προκειμένου να γίνει ιατροδικαστική εξέταση και στη συνέχεια θα αποδοθούν στις οικογένειές τους.

    Νεκροί είναι:

    Κώστας Τέλιος Αικατερίνη Λίτσιου Απόστολος Οικονομούλας Ευγενία Σαράφη Ιωάννης Καματσέλος Στεφανία Καλύβα Χρήστος Μπουραζέλης

    Οι δύο μαθήτριες με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις διακομίσθηκαν με Σούπερ Πούμα η μεν Αρετή Γεωργίου, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και η Βασιλική Κιόση στο Γενικό Κρατικό "Γ. Γεννηματάς".

    Στο ΚΑΤ, όπου επιχειρείται αυτή την ώρα συγκόλληση του άνω αριστερού άκρου, διακομίσθηκε ο Κωνσταντίνος Αμπλιανίτης. Ο 15χρονος μαθητής υπέστη ακρωτηριασμό και στα δύο άνω άκρα και σύμφωνα με πληροφορίες έχει χάσει οριστικά το δεξί. Το παιδί έφτασε στο ΚΑΤ σε άσχημη κατάσταση και υπεβλήθη σε άμεση μετάγγιση αίματος καθώς ο αιματοκρίτης είχε πέσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

    Στο νοσοκομείο Λαμίας βρίσκονται με ελαφρά τραύματα οι υπόλοιποι 29 μαθητές και συνοδοί καθηγητές, οι περισσότεροι από τους οποίους αναμένεται να πάρουν εξιτήριο μέχρι το βράδυ ενώ έχουν ήδη επιστρέψει στα σπίτια τα παιδιά, που επέβαιναν στα άλλα δύο λεωφορεία.

    Άμεση υπήρξε η κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού, καθώς τέθηκαν αμέσως σε ετοιμότητα πέντε νοσοκομεία στην Αθήνα:Τα δύο Παιδιατρικά, το ΚΑΤ, ο Ερυθρός Σταυρός και το Ιπποκράτείο, ενώ το Υπουργείο Υγείας έστειλε 100 μονάδες αίματος, μετά από έκκληση του νοσοκομείου Λαμίας. Επίσης στην περιοχή πέρα των νοσοκομειακών μονάδων που έσπευσαν, μετέβησαν και μονάδες ψυχολογικής υποστήριξης των τραυματιών και των συγγενών. Εξάλλου σε ετοιμότητα έχουν τεθεί ασθενοφόρα στην Αθήνα και την ευρύτερη περιοχή καθώς και ιπτάμενα μέσα, όπως τα ελικόπτερα Σούπερ Πούμα, που μετέφεραν τους σοβαρά τραυματίες.

    Το χρονικό της τραγωδίας

    Πρόκειται για το "πέταλο του θανάτου". Έτσι αποκαλείται πλέον το σημείο καρμανιόλα στις απότομες και στενές στροφές του Μαλλιακού Κόλπου, όπου έχουν χαθεί μέχρι σήμερα τουλάχιστον 460 άνθρωποι. Πρόκειται για μια εξαιρετικά επικίνδυνη κλειστή στροφή στο δρόμο μεταξύ Καμμένων Βούρλων και Αγίου Κωνσταντίνου σε απόσταση τριών χιλιομέτρων από τα Καμένα Βούρλα. Στο συγκεκριμένο σημείο δεν υπάρχει διαχωριστική νησίδα ανάμεσα στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας ενώ το οδόστρωμα είναι τόσο στενό έτσι ώστε μετά βίας χωρά δυο επαγγελματικά οχήματα.

    Οι πρώτες ενδείξεις δίνουν τρεις πιθανές εκδοχές για το δυστύχημα χωρίς ωστόσο να αποκλείονται και άλλα ενδεχόμενα.

    Πρώτον η νταλίκα, που πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και συγκρούστηκε με το λεωφορείο του ΚΤΕΛ μπορεί να ξέφυγε από το δρόμο λόγω προβλήματος σε κάποιο από τα ελαστικά. Δηλαδή ο 60χρονος οδηγός της Αντώνης Παρδαλάκης να έχασε τον έλεγχο του οχήματος από σκασμένο λάστιχο.

    Δεύτερη πιθανή αιτία, η οποία και συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες είναι η μετατόπιση φορτίου. Η νταλίκα μετέφερε υαλοπίνακες. Ο οδηγός πιθανόν να προσπάθησε να επαναφέρει το όχημα στην ορθή πορεία, όμως, το κοντέινερ να ξέφυγε και στη συνέχεια συγκρούσθηκε πλαγιομετωπικά με την αριστερή πλευρά του λεωφορείου με αποτέλεσμα την ανατροπή και των δύο οχημάτων. Αν ισχύει κάτι τέτοιο τότε έχουμε καρμπόν το ατύχημα των Τεμπών, πράγμα που σημαίνει ότι όσα ειπώθηκαν για τη λήψη μέτρων μετά από εκείνο το πολύνεκρο δυστύχημα, έμειναν στα λόγια.

    Τρίτη και τελευταία εκδοχή να προσπάθησε ο οδηγός της νταλίκας να κάνει προσπέραση.

    Ο οδηγός του λεωφορείου Δημήτρης Πεσλής και ο οδηγός της νταλίκας Αντώνης Παρδαλάκης κρατούνται και ανακρίνονται από το αστυνομικό τμήμα Καμένων Βούρλων.

    Το λεωφορείο του ΚΤΕΛ Τρικάλων με αριθμό κυκλοφορίας ΤΚΗ 2100 κυκλοφόρησε πριν 8 χρόνια ενώ είχε περάσει ΚΤΕΟ τον Ιούνιο 2004 και φορούσε καινούργια ελαστικά. Το όχημα διέθετε μόνο 15 ζώνες ασφαλείας, ενώ επέβαιναν σε αυτό συνολικά 37 άτομα. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία η χρήση ζωνών ασφαλείας είναι υποχρεωτική σε όλα τα λεωφορεία, που μεταφέρουν μαθητές όλων των βαθμίδων, δημοτικού, γυμνασίου και Λυκείου. Άρα προκύπτει σοβαρότατο θέμα από τον ελλιπή αριθμό ζωνών ασφαλείας.

    Τον Απρίλιο του 2004 ο Υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Λιάπης υπέγραψε νομοθετική ρύθμιση που καθιστά υποχρεωτική τη ζώνη ασφαλείας στα λεωφορεία του ΚΤΕΛ που από την περίοδο εκείνη και μετά θα έμπαιναν στην κυκλοφορία είτε αυτά είναι καινούργια είτε μεταχειρισμένα.

    Αδιευκρίνιστο παρέμενε για πολύ ώρα και η ηλικία του οδηγού του λεωφορείου Δημήτρη Πεσλή από το Μουζάκι. ΤΟ ΚΤΕΛ Τρικάλων έκανε λόγο για νεαρό ηλικίας 22 ετών, ενώ το Υπουργείο Μεταφορών αρχικά μιλούσε για άτομο ηλικίας 29 ετών. Τελικά όπως ανακοινώθηκε ο οδηγός είχε κλείσει τα 21 του χρόνια, οπότε νόμιμα οδηγούσε το λεωφορείο.

    Όσον αφορά τη μοιραία νταλίκα, είχε ταξινομηθεί στη Διεύθυνση Συγκοινωνιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χανίων. Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντινομάρχη Χανίων Γιώργο Αγοραστάκη η νταλίκα εισήχθη από την Ολλανδία τον Απρίλιο του 2004, και ταξινομήθηκε στις 8 Απριλίου του 2004, από τις υπηρεσίες των Χανίων. "Το όχημα αυτό κυκλοφόρησε πρώτη φορά στην Ολλανδία το 1999, αφού εκτελωνίσθηκε στον Πειραιά, πέρασε τον έλεγχο του ΚΤΕΟ Χανίων, και στη συνέχεια έγινε η ταξινόμηση. Πρόκειται για ρυμουλκό, μετά ρυμουλκουμένου, και σύμφωνα με τα στοιχεία του φακέλου του, ήταν σε καλή κατάσταση", δήλωσε ο κ. Αγοραστάκης.

    Τραγικές μνήμες ξύπνησαν στο Μακροχώρι Ημαθίας

    Οι κάτοικοι είναι ανάστατοι και δεν μπορούν να ξεχάσουν αυτό που έζησαν οι ίδιοι στις 13 Απριλίου του 2003, όταν στα Τέμπη οδηγός νταλίκας έχασε τον έλεγχο του οχήματος, που μετέφερε νοβοπάν, με αποτέλεσμα το φορτίο να "ξυρίσει" το λεωφορείο και να χάσουν τη ζωή τους 21 μαθητές, που επέστρεφαν από σχολική εκδρομή. Γονείς των αδικοχαμένων παιδιών από το Μακροχώρι θα μεταβούν αύριο στην Φαρκαδόνα, για να συμπαρασταθούν στους χαροκαμένους γονείς των επτά παιδιών και να παραβρεθούν στις νεκρώσιμες ακολουθίες.

    Στη Φαρκαδόνα θα μεταβεί και ο δήμαρχος Αποστόλου Παύλου, Ελευθέριος Βαλαβάνης, ο οποίος με δηλώσεις του εξέφρασε τη συμπαράσταση του στους γονείς των παιδιών, που έχασαν τη ζωή τους και που τραυματίστηκαν στο τροχαίο δυστύχημα, αλλά και στο δήμαρχο Φαρκαδώνας.

    "Ας αναλογιστούν όσοι έχουν τις ευθύνες και επιτρέπουν να κυκλοφορούν οδηγοί στους δρόμους με τέτοια συμπεριφορά και να μεταφέρουν τόσο επικίνδυνα φορτία, χωρίς να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα", τόνισε ο κ. Βαλαβάνης.

    Όσον αφορά το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών εκκρεμεί να οριστεί δικάσιμος για τις κατηγορίε,ς που απαγγέλθηκαν εναντίον του οδηγού της νταλίκας και των στελεχών της εταιρίας, της οποίας το φορτίο μετέφερε, ενώ εκκρεμεί και η εκδίκαση των αγωγών για αποζημιώσεις, που κατέθεσαν οι γονείς των μαθητών.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Να πέσει φως στα αίτια"

    Τραγωδία με μαθητές

    [04] Εσωτερικά

    Πυρετός συσκέψεων μετά την τραγωδία "Να πέσει φως στα αίτια"

    27/9/2004 4:20:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 27/9/2004 7:04:05 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Σε βαρύ πένθος έχει βυθιστεί όλη η χώρα μετά την νέα τραγωδία στην άσφαλτο με θύματα επτά μαθητές. Εντολή να υπάρξουν απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα και να προχωρήσουν ταχύτατα οι έρευνες ώστε να καταλογιστούν οι ευθύνες, όπου υπάρχουν, έδωσε ο πρωθυπουργός μετά την έκτακτη σύσκεψη που είχε με τους υπουργούς Δημόσιας Τάξης, Υγείας και Παιδείας στο Μέγαρο Μαξίμου. Με απόφαση του υπουργείου Παιδείας, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη, σε ένδειξη πένθους, ενώ ματαιώνεται το καλλιτεχνικό και ψυχαγωγικό μέρος της τελετής Λήξης των Παραολυμπιακών Αγώνων. Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου, οι κηδείες των μαθητών θα γίνουν δημοσία δαπάνη.

    Πυρετός συσκέψεων

    Λίγο μετά τις έξι το απόγευμα, ολοκληρώθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, η έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, με τους υπουργούς Παιδείας, Υγείας και Δημόσιας Τάξεως.

    Όπως δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξεως Γιώργος Βουλγαράκης, ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή να προχωρήσουν οι έρευνες ταχύτατα και όπου υπάρχουν, να αποδοθούν άμεσα οι ευθύνες.

    Νωρίτερα, οι τρεις υπουργοί που πήραν μέρος στη σύσκεψη, μετέβησαν στον τόπο της τραγωδίας, κατ εντολήν του πρωθυπουργού. Εκεί, βρέθηκε και ο υφυπουργός Μεταφορών Αναστάσιος Νεράτζης.

    Στο σημείο του δυστυχήματος, μετέβη και κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον Θανάση Τσούρα, για να συμπαρασταθεί στις οικογένειες των θυμάτων.

    Για το πολύνεκρο τροχαίο συνεδρίασε και η ομάδα κρίσης του υπουργείου Μεταφορών.

    Την ίδια ώρα, το υπουργείο Δικαιοσύνης μελετά, την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου προκειμένου να τιμωρούνται οι υπαίτιοι με αυστηρότερες ποινές σε περιπτώσεις πολύνεκρων τροχαίων, καταστροφών από σεισμούς και άλλες φυσικές καταστροφές ή πολύνεκρες τραγωδίες.

    Με αφορμή το τραγικό δυστύχημα, ο Θ. Ρουσόπουλος υπενθύμισε ότι στις 14/4 ο υπουργός Μεταφορών έδωσε εντολή για εντατικοποίηση των ελέγχων στις μετακινήσεις λεωφορείων και φορτηγών (τύπου νταλίκας) και για την αύξηση των σημείων ελέγχων.

    Στις 26/03 η υπουργός Παιδείας ζήτησε να τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας στις σχολικές εκδρομές με σεβασμό σε συγκεκριμένα μέτρα που καταγράφονταν ενώ στις 09/09, ο υπουργός Μεταφορών κατέστησε υποχρεωτική τη χρήση των ζωνών ασφαλείας σε όλα τα σχολικά λεωφορεία - και όχι μόνο στα λεωφορεία των νηπιαγωγείων και δημοτικών.

    Συλλυπητήρια

    Νωρίτερα, συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων απέστειλε σύσσωμη η πολιτειακή, πολιτική και η θρησκευτική ηγεσία.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος απέστειλε στο δήμαρχο Φαρκαδώνας συλλυπητήριο τηλεγράφημα στο οποίο τονίζει:

    "Δεχθείτε την βαθύτατη οδύνη μου για το φοβερό δυστύχημα, στο οποίο έχασαν την ζωή τους παιδιά από το δήμο σας, που ήσαν παιδιά όλων μας. Παρακαλώ να διαβιβάσετε την συντριβή και τα συλλυπητήρια όλων των Ελλήνων και μεταξύ αυτών και τα δικά μου στις οικογένειες που χτυπήθηκαν τόσο σκληρά"

    Τη συμπαράσταση της κυβέρνησης και τα συλλυπητήριά της στους συγγενείς των θυμάτων μετέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θ. Ρουσόπουλος τονίζοντας ότι "τα αίτια διερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές και θα αποδοθούν οι ευθύνες όπου προκύψουν".

    Τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και τη συμπαράσταση του στους τραυματίες εξέφρασε και ο Γιώργος Παπανδρέου.

    Συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων εξέφρασε και το ΚΚΕ χαρακτηρίζοντας καρμανιόλα το δρόμο που έγινε το δυστύχημα και τονίζοντας ότι για πάρα πολλά χρόνια αγνοήθηκαν οι προτάσεις των τοπικών φορέων που ζητούν την κατασκευή νέου ασφαλούς κλειστού αυτοκινητοδρόμου.

    Στην ανακοίνωση του, το ΚΚΕ ζητά ακόμα να ληφθούν άμεσα μέτρα για γίνει ο δρόμος πιο ασφαλής.

    Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος, σε δήλωσή του επικρίνει τις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ απο το 1990 μέχρι σήμερα γιατί, όπως υποστηρίζει, "διαχειρίστηκαν 100 τρισεκατομμύρια δραχμές από τα ευρωπαϊκά ταμεία χωρίς να εξασφαλίσουν σύγχρονες υποδομές στα οδικό δίκτυο" και διερωτάται:

    "Πόσο ανθρώπινο αίμα χρειάζεται, επιτέλους, και πόσο δημόσιο χρήμα για να χορτάσει ο Μινώταυρος ενός κρατικού και κυβερνητικού συστήματος, που δεν μπορεί επί 30 χρόνια να φτιάξει 100 χιλιόμετρα εθνικού δρόμου;"

    Τη βαθιά του θλίψη για το τραγικό δυστύχημα εξέφρασε και ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος ενώ το απόγευμα θα τηρηθεί στη μνήμη των θυμάτων ενός λεπτού σιγή σε όλες τις αγωνιστικές εγκαταστάσεις , όπου διεξάγονται οι παραολυμπιακοί αγώνες.

    Τη βαθιά της θλίψη για το τραγικό δυστύχημα εξέφρασε και η Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων "Αθήνα 2004".

    Σε ανακοίνωση της αναφέρει επίσης ότι δεν θα πραγματοποιηθεί το καλλιτεχνικό και ψυχαγωγικό μέρος της αυριανής Τελετής Λήξης.

    Για τους κατόχους εισιτηρίων που δεν επιθυμούν λόγω της τροποποίησης του προγράμματος να παρακολουθήσουν την Τελετή, προβλέπεται η είσπραξη του αντιτίμου που έχουν καταβάλλει με την επίδειξη του εισιτήριου τους. Η ακριβής διαδικασία θα ανακοινωθεί από την Οργανωτική Επιτροπή τις επόμενες μέρες.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Οδύνη και ερωτήματα

    Τραγωδία με μαθητές

    [05] Εσωτερικά

    Στοιχεία για ενδεχόμενη ποινική ευθύνη πολιτικών Έρευνα για τις προμήθειες στα εξοπλιστικά

    27/9/2004 4:48:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Δύο δικογραφίες που αφορούν τη βάση για προμήθειες εξοπλιστικών προγραμμάτων την περίοδο 1999 έως 2003 παρέδωσε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Λινό, προκειμένου να διαβιβαστούν στη Βουλή, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, κ. Παπαγγελόπουλος. Οι δικογραφίες αφορούν την προμήθεια των ραντάρ του Πυροβολικού TPQ-37, καθώς και τα αντιαεροπορικά συστήματα TOR-M1 και σχηματίστηκαν στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενήργησαν οι εισαγγελείς κ. Αθανασίου και κα Τουλουπάκη.

    Οι δύο εισαγγελείς ενημέρωσαν τον κ. Παπαγγελόπουλο ότι από το υλικό που έχουν συλλέξει -έγγραφα και καταθέσεις- κρίνουν ότι διαφαίνεται ενδεχόμενη ποινική ευθύνη πολιτικών προσώπων. Έτσι, και σύμφωνα με το νέο νόμο, οι δικογραφίες, χωρίς καμία εισαγγελική αξιολόγηση, αναμένεται να διαβιβαστούν στη Βουλή, ώστε να ελεγχθούν όλα τα στοιχεία.

    Ωστόσο, η έρευνα των εισαγγελέων συνεχίζεται σε ότι αφορά την υπόθεση των TOR -M1, καθώς οι εισαγγελείς θεωρούν ότι διαπιστώνεται αυτοτελής ποινική ευθύνη μη πολιτικών προσώπων.

    [06] Κολύμβηση

    Σάρωσαν τα μετάλλια οι Έλληνες

    27/9/2004 5:39:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 27/9/2004 7:25:44 μμ)

    Άλλο ένα χρυσό, τέσσερα ασημένια και ένα χάλκινο μετάλλιο χάρισαν στην χώρα μας οι αθλητές μας στους Παραολυμπιακούς αγώνες. Μετά τα ασημένια που κατέκτησε στα 100μ. και στα 50μ ελεύθερο των ανδρών κατηγορίας S1,ο Χρήστος Ταμπαξής, σήμερα κατάφερε να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, κερδίζοντας την πρώτη θέση αλλά και το πρώτο του χρυσό μετάλλιο στα 50μ. ύπτιο των ανδρών κατηγορίας S1, με χρόνο 1:22.20 που αποτελεί νέο Παραολυμπιακό ρεκόρ. Το παλιό ήταν δικό του, από το 2000 στο Σίδνεϊ με 1:27.18. Στην ίδια κατηγορία το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε ο Αλέξανδρος Ταξιλδάρης με 1:42.34. Το τρίτο μετάλλιο της ημέρας το χάρισε στη χώρα μας η Μαρία Καλπακίδου κατακτώντας το αργυρό μετάλλιο στα 50μ. ύπτιο κατηγορία S2, το δεύτερό της σε αυτούς τους Αγώνες, με χρόνο 1:28.30. Ακόμα ένα αργυρό κατέκτησε ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης στα 50μ. ελεύθερο των ανδρών κατηγορίας S13. Ο Έλληνας κολυμβητής ανέβηκε για τρίτη φορά σε αυτούς τους αγώνες στο βάθρο, αφού κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο με 24.97. Τέλος ο Γιώργος Καπελλάκης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 50μ. ύπτιο ανδρών S2 με χρόνο 1:11.46 βελτιώνοντας κατά πολύ το 1:17.98 που είχε. Λίγο αργότερα η Ανθή Καραγιάννη κατακτούσε το τρίτο της ασημένιο μετάλλιο στους Αγώνες της Αθήνας τερματίζοντας δεύτερη στον τελικό των 400μ. γυναικών της κατηγορίας Τ13 με χρόνο 1:00.13.

    [07] Ποδόσφαιρο 7x7

    Χρυσή η Ουκρανία στο 7χ7

    27/9/2004 5:45:00 μμ

    Η Ουκρανία ήταν η ομάδα που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ποδοσφαιρικό τουρνουά 7Χ7 των Πραολυμπιακών Αγώνων, αφού νίκησε στον μεγάλο τελικό την Βραζιλία με 1-4. Το χάλκινο μετάλλιο πήρε τελικά η Ρωσία που επικράτησε στον μικρό τελικό της Αργεντινής με 0-5.

    Δίκαια το χρυσό μετάλλιο η Ουκρανία

    Στο Σίδνεϊ, πριν τέσσερα χρόνια, οι Ουκρανοί είχαν περιοριστεί στο αργυρό μετάλλιο, αλλά σήμερα στην Αθήνα έφτασαν στο υψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου, κατακτώντας δίκαια το χρυσό μετάλλιο.

    Η Ουκρανία ξεκίνησε δυνατά και στο 2΄ έκανε το 0-1, με σουτ του Καμπάνοφ.

    Στο 19΄η Ουκρανία πέτυχε το 0-2, με αυτογκόλ του Λίμα, που στην προσπάθεια του ν΄ αποκρούσει την σέντρα του Ντούτκο, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

    Στο 29΄η Βραζιλία, με γρήγορη αντεπίθεση, βγήκε μπροστά και με σουτ του Γκιμαράεζ, μείωσε σε 1-2.

    Στο 46΄η Ουκρανία έκανε το 1-3, με σουτ του Ντούτκο.

    Στο 58΄ο Αντονιουκ είχε σουτ στο δοκάρι, για την Ουκρανία.

    Στο 61΄η Βραζιλία έμεινε με 6 παίκτες, λόγω αποβολής του Ροντρίγκεζ.

    Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Αντονιουκ, με ατομική προσπάθεια πέρασε και τον τερματοφύλακα της Βραζιλίας διαμορφώνοντας το τελικό 1-4.

    ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Φερέιρα, Ροντρίγκεζ, Λίμα, Κόστα, Μπρούτζι, Μάρκος Σίλβα, Γκιμαράεζ.

    Επαιξε και ο Ρόζα,

    ΟΥΚΡΑΝΙΑ:Ζουτσίνιν, Ντούτκο, Βακουλένκο, Καμπάνοφ, Τρούτσεφ, Σέβτσκουκ, Αντονιουκ.

    Επαιξαν και οι Πονομαριόφ και Τσουκάνοφ.

    ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παναγόπουλος (Ελλάδα).

    Πριν τον αγώνα, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή, στην μνήμη των μαθητών που σκοτώθηκαν στο τραχαίο στα Καμμένα Βούρλα κι΄ενώ έρχονταν στην Αθήνα, για να παρακολουθήσουν τους Παραολυμπιακούς.

    Η Ρωσία δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης

    Οι νικητές ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και έφτασαν δίκαια στη νίκη και το μετάλλιο. Να σημειώσουμε, ότι στο Σίδνει, η Ρωσία, είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο, αλλά φέτος αρκέστηκε στο χάλκινο.

    Στο 5΄η Ρωσία, έκανε το 0-1. Ο Τσεσμίν, έστρωσε την μπάλα στον Γκλουτσόνοκ μέσα στην περιοχή και ο τελευταίος με σουτ «άνοιξε» το σκορ.

    Δύο λεπτά αργότερα, η Ρωσία, έκανε το 0-2. Ο Λοζετσνίκοφ έκανε σέντρα, ο Κουβάεφ έπιασε το σουτ, η μπάλα κτύπησε στα πόδια των αμυντικών της Αργεντινής και κατέληξε στα δίχτυα.

    Στο 9΄ο Τσεσμίν, για λογαριασμό της Ρωσίας, είχε σουτ στο οριζόντιο δοκάρι της Αργεντινής.

    Στο 12΄ο Τσεσμίν, έδωσε την μπάλα μέσα στην περιοχή στον Καλάτσεφ και αυτός με πλασέ έκανε το 0-3.

    Στο 24΄η Ρωσία κέρδισε φάουλ, λίγο έξω από την περιοχή της Αργεντινής, ο Κουβάεφ, το εκτέλεσε πλασαριστά στον Ποτέκιν και αυτός με σουτ έκανε το 0-4.

    Στην επανάληψη, οι Ρώσοι περιορίστηκαν κυρίως σε παιχνίδι κέντρου, αλλά στο 34΄ο Ποτέκιν, με ατομική προσπάθεια και σουτ, έκανε το 0-5.

    Στο 50΄σουτ του Κόντε για την Αργεντινή, πέρασε λίγο άουτ.

    ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Ναχουελκβίν, Μορίνιγκο, Περέιρα, Χαιμέ, Χ. Σόζα, Μπαστιάς, Κόντε.

    Επαιξε και ο Κάναλς.

    ΡΩΣΙΑ: Φρολόφ, Λοζετσνίκοφ, Ποτέκιν, Καλάτσεφ, Γκλουτσόνοκ, Τσεσμίν, Κουβάεφ.

    Επαιξαν και οι : Τσούμπκο, Φατιακντίνοφ.

    ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τριτσώνης (Ελλάς).

    [08] Εσωτερικά

    Μετά τις 26 Οκτωβρίου θα παραδοθούν Σύσκεψη για τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις

    27/9/2004 6:03:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Έχουν ήδη παραληφθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού ορισμένες ολυμπιακές εγκαταστάσεις, όπως το Βασικό Κέντρο Τύπου και τα περιφερειακά στάδια, όπου διεξήχθησαν οι προκριματικοί ποδοσφαίρου, ενώ ταυτόχρονα τα 60 ολυμπιακά προπονητήρια σε όλη την Ελλάδα έχουν παραδοθεί με τον εξοπλισμό τους στους δήμους. Τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις θα τις παραλάβει το Υπουργείο Πολιτισμού μέχρι τις 26 Οκτωβρίου. Αυτό προέκυψε από τη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Πολιτισμού υπό την προεδρία της αναπληρώτριας υπουργού Φάνης Πάλλη-Πετραλιά και αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων με θέμα την ασφάλεια, τη συντήρηση και διαχείριση των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, καθώς και το βαθμό ανταπόκρισης τους στις ανάγκες των Παραολυμπιακών Αγώνων, οι οποίες κρίθηκαν απόλυτα ικανοποιητικές.

    Φύλαξη και καταγραφή

    Εξάλλου έχουν αρχίσει ήδη οι διαδικασίες για το διαγωνισμό, με τον οποίο θα αναδειχθούν οι ιδιωτικές εταιρίες ασφάλειας, που θα αναλάβουν τη φύλαξη των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, καθώς το υπουργείο Δημόσιας Τάξης έχει δηλώσει αδυναμία για τη φύλαξή τους. Σημειώνεται ότι μέχρι να αναλάβουν τη φύλαξη οι ιδιωτικές εταιρίες η Ελληνική Αστυνομία θα προστατεύει τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις.

    Η κα Πετραλιά, αμέσως μετά τη σύσκεψη δήλωσε ότι, το Υπουργείο το απασχολεί η κατάσταση, που θα παραλάβει τις εγκαταστάσεις και σημείωσε ότι, υπάρχει μία ολόκληρη διαδικασία. "Όταν εμείς παραλαμβάνουμε τις εγκαταστάσεις γίνεται μία πλήρης καταγραφή των χώρων".

    Τόνισε ότι, η καταγραφή είναι ήδη σε εξέλιξη και πως από το Μάιο έχουν ήδη συσταθεί οι επιτροπές, που θα κάνουν τις παραλαβές από την Οργανωτική Επιτροπή.

    "Κάνουμε τη διαπραγμάτευση και βλέπουμε, και λέμε αυτά θα τα κάνει η "Αθήνα 2004" τα άλλα είναι φυσιολογικές φθορές. Από εκεί και πέρα κάποιες εγκαταστάσεις δεν τις έχουμε ακόμα παραλάβει οριστικά από τους εργολάβους, επειδή ήταν όλα οριακά. Γίνονται επιμετρήσεις, πρέπει να δούμε τις τυχόν κακοτεχνίες, πρέπει να κάνουμε μία αντιπαραβολή με τις συμβατικές υποχρεώσεις του εργολάβου. Αυτά όλα θα πάρουν κάποιο χρόνο".

    Σε ερώτηση για το πόσο κοστίζει η ασφάλεια και η συντήρηση των εγκαταστάσεων, η κα Πετραλιά τόνισε ότι, το υπουργείο Πολιτισμού έχει φροντίσει να εξασφαλίσει από πριν τα χρήματα για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τέτοια ζητήματα, ενώ σε ερώτηση για το εάν εκλάπησαν κάποια πράγματα, επισήμανε ότι, "την ευθύνη όλου του κινητού εξοπλισμού μέχρι να πάει στη Μαγούλα, να τον παραλάβουμε με τα απαραίτητα πρωτόκολλα και να ``κλειδωθεί``, την έχει η ``Αθήνα 2004".

    Τέλος, η κα Πετραλιά, δήλωσε ότι, "η χώρα μας με τη διεξαγωγή των Παραολυμπιακών Αγώνων κέρδισε και το τρίτο χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο αυτού του καλοκαιριού", ενώ τόνισε ότι, οι αθλητικές εγκαταστάσεις πληρούσαν τις προϋποθέσεις για την εξυπηρέτηση των αναγκών των ατόμων με αναπηρία, που έλαβαν μέρος στους Αγώνες. Επιπλέον ανακοίνωσε την απόφαση της κυβέρνησης ότι, "όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις θα παραμείνουν προσβάσιμες για τα άτομα με αναπηρία, καθώς ο ειδικός αθλητισμός θα αποτελέσει στόχο ανάπτυξης για τη χώρα, για τα επόμενα χρόνια".

    [09] Αθλητισμός

    Ο Φρίνγκερ στην θέση του Αναστασιάδη

    27/9/2004 6:18:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 27/9/2004 6:55:23 μμ)

    Η ήττα από τον Πανιώνιο ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της δυσαρέσκειας για τον Άγγελο Αναστασιάδη. Μετά τον αποκλεισμό από την Μακάμπι και την ήττα από την Αλκμααρ για το κύπελλο UEFA, το κλίμα που είχε διαμορφωθεί στην Θεσσαλονίκη για τον Έλληνα τεχνικό, δεν ήταν και το ευνοϊκότερο. Η ήττα της Κυριακής, αποτέλεσε την αφορμή για την ανακοίνωση ενός γεγονότος, που όλοι στην Θεσσαλονίκη το ήξεραν αλλά κανείς δεν τολμούσε να το παραδεχτεί ανοικτά. Την αποπομπή του από τον πάγκο του ΠΑΟΚ και την αντικατάστασή του από τον Αυστριακό τεχνικό, με ελβετική υπηκοότητα, Ρολφ Φρίνγκερ.

    "Ευχαριστώ τους παίκτες και τον κόσμο"

    Το πρωϊ της Δευτέρας, ο Μακεδόνας τεχνικός πέρασε από τα γραφεία της ΠΑΕ και σε συνάντηση που είχε με τους διοικούντες, αποφασίστηκε να τερματιστεί η συνεργασία τους.

    Η απόλυση του, ήρθε με μια λιτή ανακοίνωση της ΠΑΕ: "H ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει ότι, μετά τα ανεπιτυχή αποτελέσματα της ομάδας και το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί, αποφάσισε να ζητήσει την παραίτηση του προπονητή κ. Αναστασιάδη Άγγελου. Το Δ.Σ. της ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα ήθελε να ευχαριστήσει τον κ. Αναστασιάδη για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσέφερε τα τελευταία χρόνια και να του ευχηθεί καλή και πετυχημένη συνέχεια στην προπονητική του καριέρα."

    Το απόγευμα ο Άγγελος Αναστασιάδης, πήγε στις εγκαταστάσεις της Νέας Ευκαρπίας, όπου έμεινε για περισσότερο από μισή ώρα στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ, για να αποχαιρετίσει με τους ποδοσφαιριστές.

    Εξερχόμενος απεύθυνε ένα μεγάλο ευχαριστώ προς τους παίκτες του και τον κόσμο, τονίζοντας ότι παραμένει στη διάθεση του ΠΑΟΚ ανά πάσα στιγμή.

    "Ένά ευχαριστώ στους παίκτες μου και σ' όλο τον κόσμο που ήταν κοντά στον ΠΑΟΚ. Κάναμε πάρα πολλά πράγματα μαζί και θέλω, να σας ευχαριστήσω. Να ξέρετε ό,τι όποτε με χρειαστεί ο ΠΑΟΚ θα είμαι εδώ", ήταν η σύντομη δήλωσή του.

    Άμεσες οι εξελίξεις

    Άμεσες ήταν οι ενέργειες για την εξεύρεση του νέου προπονητή.

    Το πρωί ειδοποιήθηκε ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής της Ελβετίας, της Γκρασχόπερς και του Απόλλων Λεμεσού Ρολφ Φρίγκελ να έρθει στην Θεσσαλονίκη για να συζητήσει με την διοίκηση του ΠΑΟΚ και να αναλάβει την ομάδα.

    Το απόγευμα ο Ρολφ Φρίνκερ, έφθασε στην συμπρωτεύουσα Αυστριακός. Μαζί του ήρθαν ο συνεργάτης του Τσέντο Μπόσνικ, όπως επίσης και ο γυμναστής Μάκης Ζαπατίνας, που θα είναι μέλη του νέου τεχνικού τιμ στην ομάδα.

    Όπως αποκαλύπτεται, ο νέος τεχνικός της ομάδας της Θεσσαλονίκης ήρθε και είδε την ομάδα στο παιχνίδι κατά της Κέρκυρας, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, παίρνοντας στοιχεία από την καινούργια του ομάδα.

    Τους τρεις άντρες υποδέχτηκε ο υπεύθυνος επικοινωνίας του ΠΑΟΚ, Σάκης Λάϊος και αμέσως κατευθύνθηκαν στα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, χωρίς να κάνουν δηλώσεις.

    Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται και η υπογραφή συμβολαίου ανάμεσα στις δύο πλευρές και αργότερα η επίσημη ανακοίνωση.

    Βοηθός προπονητή θα αναλάβει συμπατριώτης του, με τον Γιώργο Κωστίκο να κατέχει τη θέση του τεχνικού σύμβουλου. Ο παλαίμαχος άσος της ομάδας, αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Νέων. Νέος προπονητής τερματοφυλάκων ο Νίκος Μιχόπουλος, τον οποίο ο κ. Φρίνγκερ γνωρίζει από την κοινή θητεία τους στην Κύπρο.

    Το βιογραφικό του Φρίνγκερ

    Ο Φρίνγκερ, ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα το 1990 όταν και κάθισε στο πάγκο της Σαφχάουζεν. Έπειτα πήγε στην Ααράου, με την οποία κατέκτησε το 1993 το πρωτάθλημα Ελβετίας. Το 1995 ως το καλοκαίρι του 1996, ήταν στην Γερμανία, αφού ανέλαβε την Στουτγκάρδη.

    Στις 14 Αυγούστου του 1996, έγινε ομοσπονδιακός προπονητής της Ελβετίας, αλλά όχι για πολύ, αφού από τις 3 Δεκεμβρίου του 1997 κάθησε στον πάγκο της Γκρασχόπερς, με την οποία κατέκτησε ένα πρωτάθλημα την περίοδο 1997-1998. Εκεί έμεινε έως το 1999 αφού επέστρεψε στον πάγκο της Ααράου.

    Μετά από ένα σύντομο, πέρασμα τριών μηνών στην Αλ Γουάντα Σπορτ Κλαμπ, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, μετακόμισε στην Κύπρο και τον Απόλλωνα Λεμεσού. Ούτε στην Μεγαλόνησο όμως "στέριωσε", αφού μετά από τέσσερις μήνες έφυγε και από τις 30/06/2004 είναι ελεύθερος.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Υπογράφει αύριο στον ΠΑΟΚ ο Φρίνγκερ

    Χώρισαν οι δρόμοι Αναστασιάδη-ΠΑΟΚ

    [10] Aρση Βαρών σε πάγκο

    Ιρανικό δίδυμο

    27/9/2004 6:32:00 μμ

    Δύο αθλητές από το Ιράν έκλεψαν την παράσταση στην τελευταία ημέρα του Παραολυμπιακού τουρνουά Αρσης Βαρών σε πάγκο. Ο Καζέμ Ραζαμπιγκολοζέχ και ο Σεγέντ Μουσαβί κατέκτησαν τα χρυσά μετάλλια στις κατηγορίες 100 και +100κ αντίστοιχα, καταρρίπτοντας τα παγκόσμια ρεκόρ.Ο Ραζαμπιγκολοζέχ σήκωσε 242,5 κιλά βελτιώνοντας το παλιό δικό του ρεκόρ (234κ από το 2003) ενώ ο συμπατριώτης του με 250,5 κιλά κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ που ανήκε στον Αλζουαΐ Χαλίφα (Λίβανος) με 250 από τον περασμένο Δεκέμβριο. Μάλιστα στα υπερβαρέα την απονομή έκανε ο Χουσεΐν Ρεζαζαντέχ, ο Ιρανός γίγαντας με τα δύο χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Η παρουσία του ήταν η πιο ευχάριστη έκπληξη για τους νικητές, αφού η αποστολή του Ιράν είχε κρατήσει ως επτασφράγιστο μυστικό την επιστροφή του στη Νίκαια, όπου πριν από ένα μήνα κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία +105 κιλών της Άρσης Βαρών. Στην κατηγορία 100κ αγωνίστηκε και ο Παναγιώτης Δήμας που κατέκτησε τη 13η θέση μεταξύ 16 αθλητών. Ο πρωταθλητής μας σήκωσε 160 κιλά με την πρώτη προσπάθεια ενώ στη συνέχεια απέτυχε δύο φορές στα 167,5.

    Τα αποτελέσματα

    100κ ανδρών 1. Καζέμ Ραζαμπιγκολοζέχ (Ιράν) 242,5 -παγκόσμιο ρεκόρ 2. Σολομον Αμαράκουο (Νιγηρία) 235 3. Λι Μπινγκ (Κίνα) 232,5 4. Νιρούτ Σανεεμπούτρ (Ταϊλάνδη) 230 5. Μοχάμεντ Χαμάν (Αίγυπτος) 215 6. Σεργκέι Κρίβουλετς (Λευκορωσία) 215 7. Μπασάμ Αλ Χαουάλ (Σαουδ. Αραβία) 195 8. Σεργκέι Ιστόμιν (Ρωσία) 190 13. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΗΜΑΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 160

    +100κ ανδρών 1. Σεγέντ Μουσαβί (Ιράν) 250,5 -παγκόσμιο ρεκόρ 2. Φαρίς Αμπέντ (Ιράκ) 237,5 3. Ντάρεν Γκάρντινερ (Αυστραλία) 225 4. Τσάμπα Ζαβάι (Ουγγαρία) 210 5. Κιμ Μπράουνφιλντ (ΗΠΑ) 205 6. Βλαντιμίρ Μπούμπεν (Λευκορωσία) 200 7. Λέσεκ Χάλμαν (Πολωνία) 200 8. Αλί Μοχάμεντ (Κατάρ) 190

    [11] Champions League

    Τραυματίας ο Σκόουλς

    27/9/2004 6:52:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Χωρίς τον Πολ Σκόουλς θα παραταχθεί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε στο "Ολντ Τράφορντ', για τη 2η ημέρα του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο διεθνής άσος αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού στους προσαγωγούς και θα μείνει εκτός αγωνιστικών χώρων για δύο εβδομάδες, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Η απουσία του Σκόουλς ανοίγει το δρόμο για την παρθενική εμφάνιση του Γουέιν Ρούνι με τη φανέλα των "μπέμπηδων". Ο 18χρονος επιθετικός, που αποκτήθηκε από την Έβερτον στην "αυλαία" της μεταγραφικής περιόδου αντί 40 εκ. ευρώ, δεν έχει ακόμη αγωνιστεί, λόγω του τραυματισμού του στο πόδι στον προημιτελικό του EURO 2004, μεταξύ Αγγλίας και Πορτογαλίας.

    [12] Champions League

    Απών ο Σεϊταρίδης στη μάχη του Λονδίνου

    27/9/2004 7:04:00 μμ

    Παρότι θα ήθελε να συμμετάσχει πολύ στον αγώνα με την Τσέλσι ο Γιούρκας Σεϊταρίδης τελικά δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του στον μηρό και αποκλείστηκε από την αποστολή της Πόρτο. Ο Έλληνας πρωταθλητής Ευρώπης, τραυματίσθηκε στον αγώνα πρωταθλήματος με την Λεϊρία και θα αντικατασταθεί στην ομάδα των "Δράκων" από τον Ζοζέ Μποσίνγκουα.

    [13] Ιράκ

    Η ίδια οργάνωση κρατά ομήρους δυο δημοσιογράφους Απελευθέρωσαν Ιρανό διπλωμάτη

    27/9/2004 5:03:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Ειδήσεις > Ιράκ)&body=Είχε απαχθεί στις αρχές Αυγούστου από την οργάνωση 'Ισλαμικός Στρατός του Ιράκ'

    Ελεύθερος αφέθηκε νωρίτερα, ο Ιρανός διπλωμάτης Φερεϊντούν Τζαχανί, ο οποίος κρατείτο όμηρος από την οργάνωση "Ισλαμικός Στρατός του Ιράκ" εδώ και ένα μήνα. Αυτήν την ώρα βρίσκεται στην πρεσβεία του Ιράν στη Βαγδάτη. Ο Τζαχανί είχε απαχθεί στις 4 Αυγούστου στο δρόμο μεταξύ Βαγδάτης και Κερμπάλα, λίγες μέρες πριν αναλάβει τη διεύθυνση του νέου ιρανικού προξενείου. Την ευθύνη της απαγωγής του ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικός Στρατός του Ιράκ, στα χέρια της οποίας βρίσκονται επίσης δύο γάλλοι δημοσιογράφοι.

    [14] Οικονομία

    Βασικό στοιχείο οι Αγώνες Νέα πνοή στον τουρισμό

    27/9/2004 7:03:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- ΝΕΤ

    Σε αιχμή του δόρατος για την προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό εξελίσσεται ο τουρισμός. Σε εκδήλωση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, η ηγεσία του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και φορείς δεσμεύτηκαν να δουλέψουν από κοινού, ώστε να μην χαθούν τα οφέλη από την διοργάνωση των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων. Ο υπουργός, Δημήτρης Αβραμόπουλος, παρουσίασε μερικές από τις πτυχές της στρατηγικής του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, που έχει ορίζοντα δεκαετίας και βασίζεται στο δίπτυχο Τουρισμός και Αθλητισμός.

    Με ορίζοντα δεκαετίας

    Ο κ. Αβραμόπουλος έκανε λόγο για το νέο ξεκίνημα που κάνει ο τουρισμός, ζήτησε για μια ακόμη φορά τη συνδρομή όλων των εμπλεκομένων φορέων και ανακοίνωσε, ότι σύντομα θα συγκληθεί το Εθνικό Συμβούλιο Τουρισμού.

    Το πρώτο στάδιο της πολιτικής που θ' ακολουθηθεί είναι το νοικοκύρεμα του τουριστικού περιβάλλοντος και η ποιοτική αναβάθμιση. Αναφερόμενος στη διαφημιστική καμπάνια της Ελλάδας, ύψους 31 εκατομμυρίων ευρώ, ο κ. Αβραμόπουλος σημείωσε ότι ξεκινάει το Νοέμβριο, "νωρίτερα από κάθε άλλη φορά, έχοντας διασφαλισμένα κονδύλια". Μάλιστα, σήμερα αποσφραγίστηκαν οι προσφορές των εταιριών, που εκδήλωσαν την πρόθεση να αναλάβουν την υλοποίηση της καμπάνιας. Από την πλευρά τους, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς επεσήμαναν, ότι ο τουρισμός είναι η κινητήρια δύναμη για βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη και δημιουργία απασχόλησης.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 27 September 2004 - 16:51:10 UTC