Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-09-27

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι ζημιές θα ξεπεράσουν τα 25 δισ. δολάρια "Σάρωσε" ο τυφώνας Ζαν
  • [02] Αποκαλύπτει βρετανική εφημερίδα Βρέθηκε ύποπτο αίμα
  • [03] Συνεχίζεται το "σφυροκόπημα" στο Ιράκ
  • [04] Επίσκεψη Καραμανλή στη ΓΓΠΠ
  • [05] Δεν προκλήθηκε ρήγμα και διαρροή Προσάραξη πλοίου στη Σαλαμίνα
  • [06] Τουλάχιστον επτά οι νεκροί Τραγωδία με μαθητές
  • [07] Υψηλές πτήσεις για Βαλένθια, Μπαρτσελόνα
  • [08] Λογοδοτεί στη Μπεσίκτας ο Ντελ Μπόσκε
  • [09] Απεργούν οι συμβασιούχοι του Υπ. Πολιτισμού
  • [10] Πέταξε για Ρότερνταμ το "τριφύλλι"
  • [11] Παγκόσμιο ρεκόρ ο τριπλουνίστας Κιφένγκ

    [01] Διεθνή

    Οι ζημιές θα ξεπεράσουν τα 25 δισ. δολάρια "Σάρωσε" ο τυφώνας Ζαν

    27/9/2004 7:37:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, από τον φονικό τυφώνα που έπληξε τη Φλόριδα. Την Κυριακή το βράδυ, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους κήρυξε την Πολιτεία της Φλόριδας ως περιοχή θύμα "μεγάλης καταστροφής", έπειτα από το πέρασμα του κυκλώνα Ζαν, όπως ανακοινώθηκε από τον Λευκό Οίκο. Το μέτρο αυτό θα επιτρέψει να εκταμιευθούν ομοσπονδιακά κονδύλια για τις 19 περισσότερο πληγείσες κομητείες της Πολιτείας, η οποία πλήττεται για τέταρτη φορά μέσα στις τελευταίες έξι εβδομάδες από τη θεομηνία. Ο Τζορτζ Μπους είχε ανακοινώσει παρόμοια μέτρα και κατά τις προηγούμενες καταστροφές που προκήθηκαν από κυκλώνες στην ίδια Πολιτεία, στην οποία κυβερνήτης είναι ο αδελφός του Τζεμπ. Οι ζημιές στη Φλόριδα από τους κυκλώνες, εκτιμώνται πως θα ξεπεράσουν τα 25 δισ. δολάρια.

    Η ακτοφυλακή διέκοψε τις έρευνες

    Στη μικρή πόλη Μίκο , ένας άνθρωπος βρέθηκε πνιγμένος μέσα στο σπίτι του, όπου είχε αποφασίσει να παραμείνει παρά την πρόβλεψη για το πέρασμα του κυκλώνα, σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο.

    Λίγο βορειότερα στο Πάλμ Μπέι, ένας οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματός του, εξαιτίας των ισχυρότατων ανέμων, που έπνεαν στην περιοχή, με αποτέλεσμα να πέσει σε αρδευτικό κανάλι και να πνιγεί, σύμφωνα με την εφημερίδα Φλόριντα Τουντέι.

    Σύμφωνα με τα τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα, άλλα δύο άτομα είχαν την ίδια τύχη στο Φορτ Λοτερντέιλ, όταν το όχημα 4Χ4 στο οποίο επέβαιναν παρεξέκλινε της πορείας του κι έπεσε σε λίμνη, μολονότι οι άνεμοι ήσαν κατά πολύ ασθενέστεροι σε εκείνη την περιοχή.

    Στο Μαϊάμι, που δεν επλήγη σε μεγάλη κλίμακα από τον νέο κυκλώνα, ένας 70χρονος έχασε τη ζωή του από ηλεκτροπληξία, λόγω πτώσης μίας γραμμής ηλεκτρικού, ανακοίνωσε η αστυνομία. Επίσης, αγνοείται η τύχη του τολμηρού, ο οποίος αψηφώντας την κακοκαιρία ανοίχθηκε στη μανιασμένη θάλασσα του Μαϊάμι Μπιτς με την ιστιοσανίδα του κι έκτοτε φέρεται χαμένος. Η ακτοφυλακή αναγκάσθηκε να διακόψει τις έρευνες, καθώς η ένταση του ανέμου καθιστούσε απαγορευτική την πτήση ελικοπτέρου πάνω από τον ωκεανό.

    Καταστροφικές ζημιές

    Οι τέσσερις κυκλώνες που έπληξαν τη Φλόριδα τις περασμένες έξι εβδομάδες, θα ξεπεράσουν τα 25 δισ. δολάρια, εκ των οποίων τα 4 με 8 δισ. οφείλονται στον τελευταίο από αυτούς, τον κυκλώνα Ζάν, σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικευμένου οργανισμού στις οικονομικές αξιολογήσεις των καταστροφών.

    Σύμφωνα με την εταιρεία "Ρίσκ Μάνατζμεντ Σολούσιονς" μία τέτοια συγκέντρωση ζημιών δεν συμβαίνει παρά μόνο μία φορά κάθε 40 χρόνια.

    "Οι ζημιές που θα καλυφθούν από τις ασφάλειες αναμένεται να ανέλθουν στα 4 με 8 δισ. δολάρια, όμως μπορεί να ανέλθουν ακόμη περισσότερο, εάν οι οικονομικές υπερβάσεις μπορεί να είναι ακόμη περισσότερες εξαιτίας των ζημιών που είχαν προκληθεί από τους κυκλώνες Φράνσες και Τσάρλι", τονίζει η εταιρεία σε ανακοινωθέν της. Οι ζημιές που προκλήθηκαν από τους προηγούμενους κυκλώνες (Τσάρλι, Φράνσες και Άιβαν) εκτιμώνται στα 12 με 20 δισ. δολάρια, σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς.

    [02] Υγεία

    Αποκαλύπτει βρετανική εφημερίδα Βρέθηκε ύποπτο αίμα

    27/9/2004 8:58:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Σε 11 χώρες εξήγαγε η Βρετανία παράγωγα αίματος, τα οποία ενδεχομένως ήταν μολυσμένα από τη νέα παραλλαγή της νόσου Κρόισφελντ-Γιάκομπς, της επιλεγόμενης νόσου των τρελών αγελάδων, αποκαλύπτει σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα Τάιμς. Οι ποσότητες αυτές αίματος προέρχονται από δωρεές εννέα ατόμων, τα οποία εν συνεχεία πέθαναν από την συγκεκριμένη ασθένεια. Οι χώρες στις οποίες εξήχθησαν οι ποσότητες αίματος, με βάση τις συνολικές εξαγωγές αίματος, είναι η Σιγκαπούρη (3 δείγματα), η Ρωσία (23), το Ομάν (100), το Μαρόκο (100), η Αίγυπτος (144), το Σουλτανάτο του Μπρουνέι (400), η Τουρκία (840), η Ινδία (953), το Ντουμπάι (2,400), η Βραζιλία (44.864) κι η Ιρλανδία (83.500). Πέντε από αυτές τις χώρες έχουν ειδοποιηθεί ήδη από τις υγειονομικές υπηρεσίες της Βρετανίας, χωρίς να τονίζει ποιες ήταν αυτές.

    Την περασμένη εβδομάδα, περίπου 6.000 Βρετανοί, οι περισσότεροι εκ των οποίων πάσχοντες από αιμοφιλία, έλαβαν μία επιστολή με την οποία ενημερώνονται πως ενδέχεται να έχουν εκτεθεί σε κίνδυνο να μολυνθούν από τη νόσο των τρελλών αγελάδων εξαιτίας των μεταγγίσεων.

    Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, τα τελευταία εννέα χρόνια στη Βρετανία έχουν πεθάνει 141 ή 143, άνθρωποι από τη νέα παραλλαγή της νόσου των τρελλών αγελάδων, ενώ ο συνολικός αριθμός των νεκρών ανά τον κόσμο από την ασθένεια υπολογίζεται γύρω στους 150.

    [03] Ιράκ

    Συνεχίζεται το "σφυροκόπημα" στο Ιράκ

    27/9/2004 9:16:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 27/9/2004 11:12:38 πμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Τρια μέλη της Ιρακινής Εθνικής Φρουράς σκοτώθηκαν στη Μοσούλη, όταν εξερράγη παγιδευμένο αυτοκίνητο, ενώ αντάρτες επιτέθηκαν με ρουκέτες σε ακαδημία της αστυνομίας στην ανατολική Βαγδάτη. Σύμφωνα με ιατρικές πηγές στη Μοσούλη, από την έκρηξη του παγιδευμένου αυτοκινήτου τραυματίσθηκαν άλλοι πέντε Ιρακινοί. Οι ίδιες πηγές διευκρίνισαν πως δεν πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας. Το Υπ. Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν θύματα από την επίθεση με ρουκέτες εναντίον της ακαδημίας της αστυνομίας στη Βαγδάτη.

    Στην πόλη Χαν Μπάνι Σάαντ, κοντά στην Μπακούμπα, 4 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ένας τραυματίστηκε από έκρηξη βόμβας, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες και πηγές της αστυνομίας.

    Αμερικανικά αεροσκάφη είχαν πλήξει θέσεις των ανταρτών στο προάστειο Σαντρ Σίτι της ιρακινής πρωτεύουσας, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες. Γιατρός σε νοσοκομείο του Σαντρ Σίτι ανέφερε πως από την επίθεση σκοτώθηκαν μία γυναίκα και δύο άνδρες.

    "Στο νοσοκομείο έχουμε αυτή τη στιγμή 40 τραυματίες", πρόσθεσε ο γιατρός, διευκρινίζοντας ότι τρεις από αυτούς νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

    [04] Εσωτερικά

    Επίσκεψη Καραμανλή στη ΓΓΠΠ

    27/9/2004 9:52:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Τη δέσμευσή του για αναβάθμιση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας εξέφρασε το πρωί της Δευτέρας ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε στην υπηρεσία. Από την πλευρά του, ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Παναγιώτης Φούρλας, τόνισε ότι είναι η πρώτη φορά που Πρωθυπουργός επισκέπτεται την υπηρεσία και δήλωσε ότι στις 11 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη μεγάλη σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Στο μεταξύ, υποχωρούν τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τη Βόρεια και Δυτική Ελλάδα. Ωστόσο, το κύμα κακοκαιρίας προκάλεσε προβλήματα σε διάφορες περιοχές της χώρας. Στους νομούς Αχαΐας, Ημαθίας και Ιωαννίνων προκλήθηκαν περιορισμένες υλικές ζημιές, ενώ στην Κέρκυρα ένας 33χρονος Αυστριακός αγνοείται από το πρωί της Κυριακής, όταν κάνοντας σέρφινγκ στην παράλια Μυρτιώτισσα παρασύρθηκε από τα κύματα.

    Σε αυξημένη ετοιμότητα

    Όπως δήλωσε στη ΝΕΤ 105,8, ο μετεωρολόγος Δημήτρης Ζιακόπουλος εξασθενούν οι ισχυροί άνεμοι, ενώ αναμένεται και εξασθένηση των βροχών

    Σε αυξημένη ετοιμότητα πάντως παραμένει ο κρατικός μηχανισμός , μετά και από εντολή του Πρωθυπουργού, για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Έντονα καιρικά φαινόμενα

    [05] Εσωτερικά

    Δεν προκλήθηκε ρήγμα και διαρροή Προσάραξη πλοίου στη Σαλαμίνα

    27/9/2004 9:54:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Στη θέση "Μυρμίγεια" της Σαλαμίνας προσάραξε την Κυριακή το βράδυ το ιταλικό δεξαμενόπλοιο "Κρύσταλλο", με φορτίο 7.300 τόνους χημικά και πλήρωμα 15 αλλοδαπούς ναυτικούς προσπαθούσε να αγκυροβολήσει στη ράδα του λιμανιού του Πειραιά για την παραλαβή καυσίμων. Από την προσάραξη, σύμφωνα με το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, δεν προκλήθηκε ρήγμα και διαρροή του φορτίου στη θάλασσα, ενώ κανείς από το 15μελές πλήρωμα δεν έπαθε τίποτα. Δίπλα το ιταλικό δεξαμενόπλοιο βρίσκονται σκάφη του Λιμενικού Σώματος, ενώ δύτης ερευνά τα ύφαλα, προκειμένου σε λίγο να ξεκινήσουν οι εργασίες αποκόλλησης. Το "Κρύσταλλο" είχε αποπλεύσει από την Ισπανία με προορισμό το Τσεσμέ της Τουρκίας, ενώ από το λιμάνι του Πειραιά διερχόταν τράνζιτ.

    [06] Εσωτερικά

    Τουλάχιστον επτά οι νεκροί Τραγωδία με μαθητές

    27/9/2004 10:27:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 27/9/2004 11:56:07 πμ)

    Πηγή: ΝΕΤ

    Λεωφορείο του ΚΤΕΛ το οποίο μετέφερε 37 μαθητές και 4 καθηγητές από την Α τάξη του λυκείου Φαρκαδώνας Τρικάλων ανετράπη στις 9:50 στην εθνική οδό στη θέση Ασπρονέρι, κοντά στα Καμένα Βούρλα, μετά από πλαγιομετωπική σύγκρουση με νταλίκα. Σύμφωνα με τον πρώτο τραγικό απολογισμό, οι νεκροί είναι επτά, όλοι μαθητές. Επί τόπου έσπευσαν δυνάμεις της πυροσβεστικής που απεγκλώβισαν όλους τους επιβαίνοντες, ενώ ήδη μεταβαίνουν από την Αθήνα στον τόπο της τραγωδίας δύο κινητές χειρουργικές μονάδες. Οι τραυματίες, κάποιοι από τους οποίους βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, και οι σωροί των νεκρών μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Λαμίας. Άγνωστα παραμένουν τα ακριβή αίτια της σφοδρής σύγκρουσης. Το λεωφορείο μετέφερε στην Αθήνα τους μαθητές και τους συνοδούς τους για να παρακολουθήσουν τους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

    Έκκληση για αίμα

    Αυτή την ώρα, μεταφέρεται με Super Puma σε νοσοκομείο της Αθήνας, μαθητής που έχασε το ένα του χέρι.

    Στις 6:30 το πρωί ξεκίνησαν τρία λεωφορεία του ΚΤΕΛ από το Λύκειο Φαρκαδώνας με προορισμό την Αθήνα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, νταλίκα πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και συγκρούσθηκε πλαγιομετωπικά με το ένα λεωφορείο, το οποίο φέρει την πινακίδα ΤΚΗ 2100. Στη συνέχεια ανετράπησαν και τα δύο οχήματα.

    Ο Διευθυντής Τροχαίας Λαμίας, κ. Γαλανός, δήλωσε ότι πιθανότατα ο οδηγός της νταλίκας να έχασε τον έλεγχό της και ακολούθως να ξεκόλλησε το κοντέινερ.

    Το τραγικό δυστύχημα συνέβη στο 174ο χλμ της εθνικής οδού.

    Έκκληση κάνει το νοσοκομείο Λαμίας για αίμα.

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ενημερώθηκε από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και έδωσε εντολή να σπεύσουν επί τόπου οι υπουργοί Παιδείας, Υγείας και Δημόσιας Τάξης, ενώ ζήτησε από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας να διαθέσει 4 ελικόπτερα του στρατού, για να μεταφερθούν όσοι τραυματίες κριθεί αναγκαίο σε νοσοκομεία της Αθήνας.

    Στην Αθήνα, πέντε νοσοκομεία βρίσκονται σε ετοιμότητα.: τα δύο Παιδιατρικά, το ΚΑΤ, ο Ερυθρός Σταυρός και το Ιπποκράτειο, ενώ το υπουργείο Υγείας στέλνει 100 φιάλες αίματος.

    Ο οδηγός του λεωφορείου Πεσλής Δημήτρης , 21 ετών από το Μουζάκι, και ο οδηγός της νταλίκας, Παρδαλάκης Αντώνης , 60 ετών, βρίσκονται στο αστυνομικό τμήμα των Καμένων Βούρλων, στο πλαίσιο της προανάκρισης για το τροχαίο δυστύχημα.

    [07] Αθλητισμός

    Υψηλές πτήσεις για Βαλένθια, Μπαρτσελόνα

    27/9/2004 10:34:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Με νίκες συνέχισαν τις υποχρεώσεις τους στην 5η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος οι επικεφαλής και αήττητες ομάδες της πριμέρα ντιβιζιόν, Βαλένθια και Μπαρτσελόνα. Οι "νυχτερίδες" επικράτησαν με 2-0 της φιλοξενούμενης Σανταντέρ χάρις στα τέρματα των Βιθέντε, Φιόρε, ενώ οι "μπαλουγκράνα" με δύο γκολ του πρώην παίκτης της Μαγιόρκα, Καμερουνέζου Ετό και ένα του Λάρσον πέρασαν ένα ευχάριστο βράδυ στην έδρα της Μαγιόρκα. Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 5ης ημέρας: Αθλέτικ Μπιλμπάο-Ρεάλ Μαδρίτης 2-1, Ατλέτικο Μαδρίτης-Βιγιαρεάλ 1-0, Λα Κορούνια-Μπέτις 1-1, Εσπανιόλ-Μάλαγα 1-0, Νουμάνθια-Αλμπαθέτε 0-0, Οσασούνα-Χετάφε 2-1, Σαραγόσα-Λεβάντε 4-3, Βαλένθια-Σανταντέρ 2-0, Μαγιόρκα-Μπαρτσελόνα 1-3, Σεβίλη-Ρεάλ Σοσιεδάδ 2-1

    [08] Αθλητισμός

    Λογοδοτεί στη Μπεσίκτας ο Ντελ Μπόσκε

    27/9/2004 10:40:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Μετρημένες είναι οι μέρες του Ντελ Μπόσκε στον πάγκο της τουρκικής Μπεσίκτας, καθώς η νέα ήττα από την Ανκαρασπόρ με 3-2 και η χαμηλή συγκομιδή βαθμών που έχει φέρει την ομάδα στην 13η θέση της βαθμολογίας, έχουν προκαλέσει τη δυσαρέσκεια των διοικούντων της Μπεσίκτας. Αποφασίστηκε λοιπόν σήμερα να κληθεί ο Ολλανδός τεχνικός για να εξηγήσει στα στελέχη της τουρκικής ομάδας "πώς βλέπει την κατάσταση". Παρόλα αυτά σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος Κιβάντς Οκτάι "έχουμε μια πολύ σημαντική αναμέτρηση την Πέμπτη και επικεντρώνουμε την προσοχή μας σε αυτή" το μυαλό των Τούρκων είναι στον επαναληπτικό αγώνα με τη Μπόντο Γκλιμτ για τον Α΄ γύρο του Κυπέλλου UEFA.

    [09] Εσωτερικά

    Απεργούν οι συμβασιούχοι του Υπ. Πολιτισμού

    27/9/2004 10:27:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, που ξεκινούν σήμερα και τελειώνουν στις 30 Σεπτεμβρίου, καθώς και νέα 48ωρη απεργία, στις 6 και 7 Οκτωβρίου, απαντούν οι συμβασιούχοι του υπουργείου Πολιτισμού στη λήξη των συμβάσεών τους, όπως αποφάσισαν στη γενική συνέλευσή τους, την περασμένη Πέμπτη. Επίσης, οργανώνουν απεργιακές συγκεντρώσεις, ξεκινώντας από σήμερα, όπου στις 10 το πρωί θα συγκεντρωθούν στην είσοδο του Υπουργείου Πολιτισμού. Αντίστοιχες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες πόλεις και αρχαιολογικούς χώρους τις ίδιες ημέρες και ώρες.

    [10] Αθλητισμός

    Πέταξε για Ρότερνταμ το "τριφύλλι"

    27/9/2004 10:53:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    "Στόχος είναι η νίκη, αλλά και η ισοπαλία μας βολεύει". Σε αυτή τη δήλωση του Ισραηλινού τεχνικού του Παναθηναϊκού Γιτζάκ Σουμ αντικατοπτρίζεται ακριβώς η ψυχολογία της ελληνικής αποστολής λίγα λεπτά πριν την σημερινή αναχώρηση των "πρασίνων" για την Ολλανδία. Εκεί το βράδι της Τετάρτης το "τριφύλλι" θα αντιμετωπίσει την Αϊντχόβεν για την 2η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ. "Το παιχνίδι θα είναι δύσκολο και χρειάζεται να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι" επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Σουμ, που θεωρείται αμφίβολο αν θα εμπιστευτεί μία θέση στο Ρενέ Χένρικσεν. Παρόλα αυτά ο Δανός συμπεριλήφθηκε για πρώτη φορά φέτος σε αποστολή επίσημου αγώνα του Παναθηναϊκού, λόγω του πρόσφατου τραυματισμού του Μόρις στο ματς με την Ξάνθη. Στους 21 ποδοσφαιριστές, οι οποίοι αναχώρησαν το πρωί για το Αϊντχόφεν μέσω Ρότερνταμ, βρίσκεται και ο Ηλίας Κώτσιος. Εκτός αποστολής έμειναν οι Ολισαντέμπε, Σανμαρτεάν, Ντεμπά, Κοτσόλης, Τζόρβας, Οξύζογλου, Ζουτάουτας και Ραγκουέλ.

    [11] Στίβος

    Παγκόσμιο ρεκόρ ο τριπλουνίστας Κιφένγκ

    27/9/2004 11:07:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Ο Ντουάν Κιφένγκ από την Κίνα κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο τριπλούν ανδρών της κατηγορίας F12. Ο Κιφένγκ «προσγειώθηκε» στα 15 μέτρα και 30 εκατοστά, για να κατακτήσει την πρώτη θέση στον τελικό του αγωνίσματος και να σημειώσει νέο παγκόσμιο ρεκόρ. Δεύτερος ήταν ο Κουζμίντσου από την Λευκορωσία και τρίτος ο Ουκρανός Κιτσένκο.

    Η τελική κατάταξη

    1. Ντουάν Κιφένγκ (Κίνα) 15.30 παγκόσμιο ρεκόρ 2. Αλιάκσαντρ Κουζμίντσου (Λευκορωσία) 14.59 3. Ιβάν Κιτσένκο (Ουκρανία) 14.45 4. Ενρίκε Σεπέντα (Κούβα) 14.39 5. Ρουσλάν Σιβίτσκι (Λευκορωσία) 14.38 6. Χουάν Βιέντμα (Ισπανία) 13.90 7. Ιγκόρ Γκορμπένκο (Ουκρανία) 13.66 8. Φερνάντο Γκονζάλες (Κούβα) 13.14

    * Στην κατηγορία F12 οι αθλητές μπορούν να αναγνωρίσουν το σχήμα ενός χεριού με μέγιστη οπτική οξύτητα 2/60. Το οπτικό πεδίο του αθλητή είναι μικρότερο των 5 μοιρών. Όραση 2/60 σημαίνει ότι το άτομο βλέπει σε απόσταση 2 μέτρων ένα αντικείμενο, το οποίο με φυσιολογική όραση είναι ορατό από απόσταση 60 μέτρων.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 27 September 2004 - 8:51:55 UTC