Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-09-19

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μετά την απόφαση της ΙΑΕΑ Η Τεχεράνη περνάει στην αντεπίθεση
  • [02] Επιστροφή στην δράση
  • [03] Ευρωπαϊκή βδομάδα εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης "Στην πόλη χωρίς το
  • [04] Συνέντευξη Τύπου Γ. Παπανδρέου Συναίνεση για τον Πρόεδρο
  • [05] Γαλλική κυριαρχία στα -81
  • [06] "Η δημοκρατία θα υπερισχύσει" Τον Ιανουάριο οι εκλογές στο Ιράκ
  • [07] Τα πρώτα μετάλλια Δύο στα δύο η Ελλάδα
  • [08] Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στη Σαμάρα
  • [09] Απλά το φαβορί
  • [10] Σταθεροί οι Έλληνες
  • [11] Στον τελικό των 200μ. 0 Πρώτος
  • [12] Έπιασαν κορυφή οι Αυστραλοί Ποδηλάτες
  • [13] Η Γιουβέντους στην κορυφή
  • [14] Στο Γκραν Πρι Στίβου του Μονακό Έλλειψαν οι μεγάλες επιδόσεις
  • [15] Τέταρτος ο Δεληγιώργης

    [01] Διεθνή

    Μετά την απόφαση της ΙΑΕΑ Η Τεχεράνη περνάει στην αντεπίθεση

    19/9/2004 11:30:00 πμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Ειδήσεις > Διεθνή)&body='Δεν είναι σώφρον, να μας πάτε στο Συμβούλιο Ασφαλείας' διαμηνύει το Ιράν, απειλώντας ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα ακολουθήσει τη σκληρή γραμμή της Πιονγάνγκ

    Πηγή: Reuters

    Το μήνυμα της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας ήταν χθες σαφές προς την κυβέρνηση της Τεχεράνης, όσον αφορά στο πυρηνικό της πρόγραμμα. Το Ιράν θα πρέπει να σταματήσει τις διαδικασίες εμπλουτισμού ουρανίου και να επιτρέψει στους επιθεωρητές της ΙΑΕΑ να κάνουν αιφνιδιαστικούς ελέγχους στις πυρηνικές του εγκαταστάσεις. Παρά την χθεσινή πρώτη αντίδραση που έδειχνε συμμόρφωση με τις επιταγές της Υπηρεσίας, η Τεχεράνη βγήκε σήμερα στην αντεπίθεση καταγγέλλοντας ότι σε περίπτωση παραπομπής της στο Συμβούλιο Ασφαλείας θα ακολουθήσει τη Βόρεια Κορέα και θα τεθεί εκτός της Συνθήκης για τη Μη Διάδοση Πυρηνικών. Επιπλέον, απειλεί ότι θα συνεχίσει τον εμπλουτισμό ουρανίου , ξεκαθαρίζοντας ότι στόχος της δεν είναι η δημιουργία πυρηνικού οπλοστασίου αλλά η εξασφάλιση φθηνής ηλεκτρικής ενέργειας.

    "Η καλύτερη άμυνα είναι ....η επίθεση"

    Τη σχετική προειδοποίηση προς τη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας, απηύθυνε ο Χασάν Ροχανί Ιρανός αξιωματούχος αρμόδιος για το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας.

    " Δεν είναι σώφρον αυτό που πάνε να κάνουν. Αν παραπέμψουν το Ιράν στο ΣΑ θα σταματήσουμε να εφαρμόζουμε το Συμπληρωματικό Πρωτόκολλο (της Συνθήκης Μη Διάδοσης των Πυρηνικών Οπλων NPT" τόνισε χαρακτηριστικά ξεκαθαρίζοντας

    "Καμία διεθνής υπηρεσία δεν μπορεί να αναγκάσει το Ιράν να εφαρμόσει το πρωτόκολλο αυτό "

    Ο Χασάν Ροχανί, προέβλεψε μάλιστα ότι το κλίμα που θα επικρατήσει μέχρι τις 25 Νοεμβρίου, (το χρονοδιάγραμμα δηλαδή που έθεσε η ΙΑΕΑ για την πλήρη συμμόρφωση της χώρας με τις επιταγές της) θα είναι πολεμικό .

    "Είναι ένας πόλεμος, είτε θα κερδίσουμε, είτε θα χάσουμε" τόνισε χαρακτηριστικά.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Γλίτωσε" το Συμβούλιο Ασφαλείας το Ιράν

    [02] Αθλητισμός

    Επιστροφή στην δράση

    19/9/2004 12:36:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 19/9/2004 3:14:57 μμ)

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Με τον νεοφώτιστο Απόλλωνα Καλαμαριάς, που επιστρέφει στα μεγάλα σαλόνια της Α Εθνικής να υποδέχεται τον ΟΦΗ, ξεκινά στις 17:00, η σημερινή ημέρα της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Οι "Πόντιοι" δεν κρύβουν πως θέλουν να μείνουν στην κατηγορία και το μόνο που μένει είναι να το αποδείξουν και εντός των αγωνιστικών χώρων ξεκινώντας από το γήπεδό τους, όπου μπροστά σε χιλιάδες όμως αναμένεται θεατές θα υποδεχθούν τους Κρητικούς. Ο ΟΦΗ με τον Γιάννη Χατηζνικολάου στο "τιμόνι" ξεκινούν με αισιοδοξία και θέλουν να αποφύγουν τις περιπέτειες. Ο Εδουάρδο Αμορίν συμπεριέλαβε στην 18άδα τους: Μπάρκα, Φυντανίδη, Νικολόπουλο, Ροντινέλι, Παπαδόπουλο, Ιακωβου, Γενιτσαρίδη, Χατζί, Παρμαξίδη, Βέλα Τζιουνιορ, Ηλιάδη, Ρινάλντι, Κλέιτον, Ουέλιγκτον, Μπρίτο, Ορφανό, Τζικομέλι, Θαμνίδη, Ζαφειρόπουλο, Καρατζιοβαλη. Από την άλλη ο Χατζηνικολάου στην αποστολή του ΟΦΗ συμπεριέλαβε τους: Δασκαλάκη, Σηφάκη, Σταυρακάκη, Ρουμπάκη, Δερμιτζάκη, Αναστασιάδη, Κωνσταντάκη, Κολιτσιδάκη, Τόμας, Αρβανίτη, Κουνενάκη, Κουτσουρέ, Δέντσα, Ντεγιάνωφ, Ολιβέϊρα, Καζαντζή, Νουαφόρ και Τριανταφύλλου.

    Ντέρμπι Ευρωπαίων

    Στο γήπεδο του Αιγάλεω μεταφέρεται σήμερα το ενδιαφέρον των οπαδών των δύο "Ευρωπαίων" ομάδων. Αιγάλεω και ΑΕΚ αναμετρούνται (19:00) με στόχο ξεκίνημα με το δεξί και με την κάθε ομάδα να έρχεται με διαφορετική ψυχολογία. Οι γηπεδούχοι μετά την νίκη επί της Γκεντσλεμπιρλιγκί στην Ριζούπολη αλλά κυρίως την εμφάνιση έχουν πολλούς λόγους να είναι ικανοποιημένοι, σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους που η ισοπαλία στην Γκόριτσα δεν ήταν ούτε το καλύτερο, ούτε φυσικά το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ο Στεφάν Ντεμόλ δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών και αναμένεται έτσι μια ενδεκάδα ακόμη και ίδια με τον αγώνα εναντίον των Τούρκων, ενώ από την άλλη πλευρά ο Μίλεν Πέτκοφ που αντιμετώπισε ένα μικρό πρόβλημα είναι κανονικά στην διάθεση του Σάντος. Οι 18 που αποτελούν την αποστολή των γηπεδούχων είναι οι: Σιντιμπέ, Τζενάμο, Παπουτσής, Αλεξόπουλος, Ψωμάς, Εντουσέι, Φωτάκης, Τσάτσος, Λιαπάκης, Χρήστου, Σκοπελίτης, Μπάρκογλου, Μανουσάκης, Αγρίτης, Φριζενμπίχλερ, Νικολόπουλος, Χλωρός, Χατζής. Για την ΑΕΚ στην αποστολή βρίσκονται οι: Μιχαηλίδης, Χιώτης, Αμπονσά, Κωστένογλου, Άλβες, Κρασσάς, Μόρας, Σολάκης, Τζιωρτζιόπουλος, Τόσκας, Πέτκοφ, Ασουνσάο, Κατσουράνης, Σοάρες, Λυμπερόπουλος, Ρούσεφ, Τσεβάς, Μπούρμπος

    Δύσκολη πρεμιέρα για Πανιώνιο

    Με στόχο να διατηρήσει την καλή αγωνιστική εικόνα και να πετύχει ανάλογο αποτέλεσμα του αγώνα με την Ουντινέζε ο "Ευρωπαίος" Πανιώνιος, πηγαίνει στην Νίκαια, να αντιμετωπίσει την Χαλκηδόνα. Οι γηπεδούχοι έχουν δείξει πολλάκις την καλή τους κατάσταση και έχουν εντυπωσιάσει με την αγωνιστική τους ετοιμότητα ημέρες πριν την σημερινή πρεμιέρα. Τώρα όμως τα πράγματα αλλάζουν και η ομάδα του Γιώργου Παράσχου θέλει να ξεπεράσει το δύσκολο εμπόδιο των "κυανέρυθρων" που δυσκολεύει ακόμη περισσότερο, λόγω καλής ψυχολογίας των φιλοξενουμένων. Απουσίες δεν υπάρχουν για καμία από τις δύο ομάδες καθώς αυτή του Κόη για την Χαλκηδόνα, αφενός είναι αναμενόμενη, αφετέρου δε έχει βρεθεί άξιος αντικαταστάτης στο πρόσωπο του Εμπέντε. Η αποστολή των Νικαιωτών είναι: Εμπέντε, Ανδριόλας, Κατεμής, Γελαδάρης, Παππάς, Κουτσοκώστας, Σίμος, Ντάγκας, Μικές, Σωτήρχος, Χάλαρης, Αντερσον, Κορακάκης, Δήμος, Αλ Τζάχερ, Ηλιόπουλος, Ζαχαρόπουλος, Μασάδο και Ντρένοβα. Για τον Πανιώνιο οι 18 της αποστολής είναι οι : Ντρόμπνι, Ντοντ, Βλτσεκ, Γιαννόπουλος, Μέσσαρος, Ζίμονιτς, Γουνδουλάκης, Παρόντι, Λαγωνικάκης, Μάκος, Ντομορό, Τσιώλης, Μαρκορά, Σπυρόπουλος, Εξουζίδης, Ξύδης, Μπρέσκα, Κόλτσεαγκ, Μάντζιος, Τζιώλης

    Ο κακός δαίμονας, Αναστό

    Δεν υπάρχουν περιθώρια για στραβοπάτημα στον ΠΑΟΚ που στις 19:00 υποδέχεται την νεοφώτιστη Κέρκυρα του Νίκου Αναστόπουλου. Η κατάσταση στον "δικέφαλο" θυμίζει πυριτιδαποθήκη και ενδεχόμενο κακό αποτέλεσμα με την προερχόμενη από την Β' Εθνική, Κέρκυρα θα είναι το φυτίλι. Οι γηπεδούχοι, αλλά κυρίως οι οπαδοί τους φοβούνται την καλή παράδοση του Αναστόπουλου στην Τούμπα και φυσικά την κακή αγωνιστική εικόνα που έχει δείξει η ομάδα τους μέχρι σήμερα. Οι απουσίες μάλιστα είναι αρκετές και γνωστές με τους Καραδήμο, Εγκωμίτη και Μάρκο να μην είναι σε θέση να αγωνιστούν, ενώ έχει προκύψει και πρόβλημα με τον Τοχούρογλου, μάλλον περισσότερο προσωπικό, παρά αγωνιστικό. Για την Κέρκυρα αμφίβολος είναι ο Μπασάλα, σίγουρα απών όμως είναι ο Γκίμπρο.

    Με αλλαγές ενόψει Ιωνικού

    Ο Ιτζάκ Σουμ αναγνωρίζοντας μάλλον την τύχη της ομάδας του στον αγώνα με την Ρόζενμποργκ, θέλει να μην ρισκάρει και στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, έτσι σκοπεύει να αλλάξει κάποια πράγματα στην αρχική σύνθεση. Ο Λουκάς Βύντρα αναμένεται να είναι το νέο πρόσωπο στην ενδεκάδα, ο οποίος θα πάρει την θέση του στην δεξιά γραμμή της ομάδας, στέλνοντας τον Μόρις πίσω στην φυσική του θέση, στο κέντρο της άμυνας και τον Γιάννη Γκούμα, εκτός. Κα εμπρός από την άμυνα όμως θα υπάρξει αλλαγή με τον Άντριτς να παρατάσσεται δίπλα στον Άγγελο Μπασινά, εκεί δηλαδή που μπήκε ως αλλαγή με την Ρόζενμποργκ και άλλαξε την εικόνα της ομάδας. Αυτό φυσικά θα αφήσει εκτός πλάνων τον Μίτου. Δεκαοκτώ παίκτες συμπεριελήφθησαν στην αποστολή των "πρασίνων" και εκτός έμειναν οι Ολισαντέμπε, Σανμαρτεάν, Χένρικσεν, Κώτσιος, Επαλέ, Ντέμπα-Νιρέν, Ζουτάουτας, Ραγκουέλ, Κοτσόλης, Τζόρβας, Οξύζογλου.

    Στον Ιωνικό η αναμέτρηση με τον Απόλλωνα Λάρισας αποτέλεσε μια καλή δοκιμή για τον Βαγγέλη Βλάχο να καταλήξει στα συμπεράσματα για την ενδεκάδα, καθώς το μεγάλο πρόβλημα των Νικαιωτών, είναι οι τιμωρημένοι παίκτες από την περσινή περίοδο. Πουλόπουλος, Οφρυδόπουλος, Τσιμπλίδης και Μελαμπιανάκης είναι εκείνοι που δεν έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν και η άμυνα του Ιωνικού αναμένεται να αντιμετωπίσει ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα. Στην αποστολή που έβγαλε ο Βαγγέλης Βλάχος για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό συμπεριλαμβάνονται οι: Μπεκιάι, Πατσόφσκι, Διγκόζης, Στεπανόφσκι, Κινγκ, Μάγγος, Μακόρ, Βουρεξάκης, Κυριακίδης, Βόγκριτς, Κάφαλης, Γκούτμαν, Λετιέρι, Διαμαντής, Γαβριλόπουλος, Ζίφκοβιτς, Κωνσταντίνου και Ρόκας.

    Επιστροφή στο σπίτι του

    Αναμφίβολα το γεγονός της αγωνιστικής είναι η μεγάλη επιστροφή του Ολυμπιακού στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Έπειτα από πέντε χρόνια μακριά από την φυσική τους έδρα οι "ερυθρόλευκοι" θα πατήσουν στις 21:15 το χόρτο του νέου γηπέδου, που εγκαινιάστηκε στους Ολυμπιακούς και από την Εθνική Ελλάδας και τώρα ήρθε η σειρά και της Πειραϊκής ομάδας. Αντίπαλος είναι η Καλλιθέα και όπως και το 2002 που η πρεμιέρα βρήκε τις δύο ομάδες να συγκρούονται με νικητή τον Ολυμπιακό, έτσι και φέτος ο Μπάγεβιτς θέλει να ξεκινήσει με το δεξί και με μια καλύτερη εμφάνιση από εκείνης της πρεμιέρας, που δεν ήταν ωστόσο στον πάγκο της ομάδας. Το εκτός έδρας "Χ" με την Λα Κορούνια έφερε θετικό ξεκίνημα στο Τσάμπιονς Λιγκ και με λίγη προσοχή κάτι αντίστοιχο αναμένεται να συμβεί και σήμερα, χωρίς πάντως αυτό να σημαίνει πως η Καλλιθέα είναι αμελητέα ποσότητα. Με τον Τάκη Λεμονή στον πάγκο της, το σίγουρο είναι πως δεν θα πάει αμαχητί.

    Για την Καλλιθέα μάλιστα δεν υπάρχουν και απουσίες, ενώ για τον Σερβοέλληνας τεχνικό τα προβλήματα είναι γνωστά, με τους Τζόρτζεβιτς, Πατσατζόγλου να απουσιάζουν, όπως και τον Ρέζιτς και Ντακόλ. Η αποστολή των "ερυθρολεύκων" είναι: Νικοπολίδης, Γιάννου, Μαυρογενίδης, Πάντος, Βενετίδης, Ανατολάκης, Σούρερ, Βάλλας, Κωστούλας, Στολτίδης, Ταραλίδης, Καφές, Μενδρινός, Γεωργάτος, Γεωργιάδης, Καστίγιο, Ριβάλντο, Ζιοβάνι, Οκκάς. Οι 18 ποδοφαιριστές που επέλεξε ο Τάκης Λεμονής και την αποστολή της Καλλιθέας είναι οι: Σουλογάνη, Μπαρτζώκα, Πέτκοβιτς, Νταμπρόφσκι, Αγγελόπουλο, Κουλακιώτη, Σέτα, Ντραγκίσεβιτς, Σαββίδη, Ουάνγκα, Τελκίνσκι, Γκέκα, Τσίγκα, Πασά, Γκόντζο, Τζωρμπατζάκη, Οκανού, Γκεοργκίεφ. Εκτός αποστολής έμειναν οι τιμωρημένοι Καρατζάς, Κουτσοσπύρος, όπως και ο τραυματίας Κυριάκος.

    Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα

    17:00 Απόλλων Καλαμαριάς-ΟΦΗ (Καλαμαριά) 19:00 Αιγάλεω-ΑΕΚ (Αιγάλεω) -SuperSport- 19:00 Χαλκηδόνα-Πανιώνιος (Νίκαια) -Alpha- 19:00 ΠΑΟΚ-Κέρκυρα (Τούμπα) -SuperSport- 21:15 Παναθηναϊκός-Ιωνικός (Απ. Νικολαϊδη) -SuperSport- 21:15 Ολυμπιακός-Καλλιθέα (Καραϊσκάκη) -Alpha-

    [03] Εσωτερικά

    Ευρωπαϊκή βδομάδα εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης "Στην πόλη χωρίς το αυτοκίνητο μου"

    19/9/2004 2:54:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Για τρίτη συνεχή χρονιά γιορτάζεται φέτος η ευρωπαϊκή εβδομάδα εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης από 16 έως 22 Σεπτεμβρίου με κορύφωση την Ευρωπαϊκή Μέρα "Στην πόλη χωρίς το αυτοκίνητό μου" στις 22 Σεπτεμβρίου. Το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών και το υπουργείο Παιδείας, συμμετέχουν στις εκδηλώσεις με δημιουργία γκράφιτι σε λεωφορεία από μαθητές σχολείων της Αθήνας. Η εκδήλωση θα γίνει τη Δευτέρα στις 11 το πρωί στο Ζάππειο.

    Διαγωνισμός και σεμινάριο Γκράφιτι

    Η πρωτοβουλία του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες να μειώσουν τη χρήση των Ι.Χ. αυτοκινήτων, προτείνοντας εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης όπως η ευρεία χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

    Μαθητές από σχολεία της Αθήνας θα επιδοθούν σε διαγωνισμό «γκράφιτι» σε τρία λεωφορεία της; ΕΘΕΛ με θέμα : « Πιο γρήγορη και ασφαλής μετακίνηση με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Άσε την πόλη να αναπνεύσει ». Της εκδήλωσης θα προηγηθεί σεμινάριο «γκράφιτι» από τους καλλιτέχνες της ομάδας Carpe Diem, οι οποίοι και θα αναλάβουν να κάνουν «γκράφιτι» σε ένα ακόμη λεωφορείο.

    Τα τέσσερα λεωφορεία με τα «γκράφιτι» θα κυκλοφορούν στους δρόμους της Αθήνας προβάλλοντας το μήνυμα υπέρ της χρήσης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

    [04] Εσωτερικά

    Συνέντευξη Τύπου Γ. Παπανδρέου Συναίνεση για τον Πρόεδρο

    19/9/2004 3:19:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Υψηλούς τόνους κράτησε και σήμερα, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στην καθιερωμένη Συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης. Ο Γιώργος Παπανδρέου άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε ότι τρώει από τα έτοιμα, αθέτησε τις υποσχέσεις της και βαδίζει χωρίς πυξίδα. Όπως τόνισε, όπου η κυβέρνηση έχει αναλάβει πρωτοβουλίες, το έκανε με τη λογική παλαιών νοοτροπιών.

    Για το Σινούκ

    Παρά τη σκληρή κριτική, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα ο Γ. Παπανδρέου τάχθηκε υπέρ μίας συναινετικής λύσης για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

    "Η προεδρική εκλογή δεν είναι ευκαιριακή για να μπει στη λογική τακτικών" τόνισε χαρακτηριστικά.

    Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό προσωπικά επεφύλαξε για τους χειρισμούς της τραγωδίας με το Σινούκ.

    Ο Γ. Παπανδρέου κατηγόρησε, μεταξύ άλλων, τον Κώστα Καραμανλή γιατί όπως είπε, δεν θεώρησε ιδιαίτερα σοβαρή την κρίση με το σινουκ για να διακόψει μία σύσκεψη ρουτίνας που είχε.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου"

    [05] Τζούντο

    Γαλλική κυριαρχία στα -81

    19/9/2004 5:14:00 μμ

    Aκόμη ένα χρυσό μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας κατέκτησε η Γαλλία. "Δράστης" αυτή τη φορά ο Σιρίλ Γιονάρντ, ο οποίος ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στην κατηγορία των -81 κιλών, αφού στον τελικό επικράτησε σε μόλις τρία δευτερόλεπτα του Ιάπωνα Γιουτζί Κάτο. Τα χάλκινα μετάλλια στην ίδια κατηγορία "μοιράστηκαν" οι Σεμπάστιαν Γιούνγκ (Γερμανία) και Γκαμπόρ Βίντζε (Ουγγαρία).

    Η τελική κατάταξη

    1. Σιρίλ Γιονάρντ (Γαλλία) 2. Γιουτζί Κάτο (Ιαπωνία) 3. Σεμπαστιάν Γιούνγκ (Γερμανία) 3. Γκαμπόρ Βίντζε (Ουγγαρία) 5. Ανατόλι Βλασόφ (Ρωσία) 5. Μπιλ Μόργκαν (Καναδάς) 7. Ολεξάντρ Πομίνοφ (Ουκρανία) 7. Μάρλον Λόπεζ (ΗΠΑ)

    [06] Ιράκ

    "Η δημοκρατία θα υπερισχύσει" Τον Ιανουάριο οι εκλογές στο Ιράκ

    19/9/2004 5:19:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Κανονικά θα διεξαχθούν οι εκλογές στο Ιράκ, όπως έχει προγραμματισθεί τον Ιανουάριο, παρά τους φόβους ότι η βία θα μπορούσε να εμποδίσει τη διεξαγωγή τους, δήλωσε ο Ιρακινός πρωθυπουργός Ιγιάντ Αλάουι. "Θα επιμείνουμε αμετάκλητα στο χρονοδιάγραμμα των εκλογών τον Ιανουάριο. Η δημοκρατία θα υπερισχύσει και θα κερδίσει στο Ιράκ", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου έπειτα από συνομιλίες που είχε σήμερα με το Βρετανό πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ. Η ανταρτική βία και η αστάθεια σε ολόκληρο το Ιράκ έχουν εγείρει αμφιβολίες ως προς το αν οι εκλογές, που θεωρούνται κρίσιμης σημασίας για τα σχέδια των ΗΠΑ για μια νόμιμη, δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση, θα διεξαχθούν εγκαίρως. Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Αναν δήλωσε την περασμένη εβδομάδα πως δεν είναι πιθανό να διεξαχθούν "αξιόπιστες εκλογές" αν η ασφάλεια στο Ιράκ παραμείνει ως έχει. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κόλιν Πάουελ συμφώνησε αλλά προέβλεψε ότι η κατάσταση στον τομέα της ασφάλειας θα βελτιωθεί έως τότε.

    "Η Βρετανία δεν θα εγκαταλείψει το Ιράκ"

    Επίσης, ο Ιρακινός πρωθυπουργός απηύθυνε έκκληση στα Ηνωμένα Έθνη να επιταχύνουν την υποστήριξη τους προς το Ιράκ καθώς πλησιάζει η ημέρα της ψηφοφορίας.

    "Καλώ τα Ηνωμένα Έθνη να μας βοηθήσουν παρέχοντας οτιδήποτε χρειαστεί ώστε οι εκλογές να συνιστούν μία επιτυχία", είπε χαρακτηριστικά.

    Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράκ Χοσιάρ Ζεμπάρι επέκρινε τον ΟΗΕ για ανεπαρκή βοήθεια στη διοργάνωση των εκλογών.

    "Δεν κάνουν αρκετά για να μας βοηθήσουν. Έως τώρα έχουν μόνο περίπου 30 ανθρώπους στο διεθνές προσωπικό τους στη Βαγδάτη", είπε σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του BBC.

    Από την πλευρά του, ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ δήλωσε ότι η Βρετανία "δεν θα εγκαταλείψει το Ιράκ", προσθέτοντας πως δεν έλαβε αίτημα από τις ιρακινές αρχές για την αποστολή και άλλων στρατευμάτων.

    "Δεν θα εγκαταλείψουμε το Ιράκ. Οι τρομοκράτες δεν θα κερδίσουν. Θα παραμείνουμε στο Ιράκ έως ότου τελειώσει η δουλειά. Θα πολεμήσουμε και θα κερδίσουμε", δήλωσε ο Μπλερ.

    Τη διεθνή κοινότητα κάλεσε ο Βρετανός πρωθυπουργός, να ενώσει τις δυνάμεις της για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

    "Όποιες κι αν ήταν οι διαφωνίες για την πρώτη σύγκρουση στο Ιράκ (η αμερικανο-βρετανική εισβολή το Μάρτιο του 2003 για την ανατροπή του Σαντάμ Χουσέιν), στη σύγκρουση που εκτυλίσσεται αυτήν την ώρα στο Ιράκ, το διακύβευμα είναι το μέλλον της παγκόσμιας τρομοκρατίας", είπε χαρακτηριστικά.

    "Η θα κερδίσουν οι τρομοκράτες και η τρομοκρατία θα επεκταθεί ή θα κερδίσουμε εμείς, ο ιρακινός λαός και η παγκόσμια τρομοκρατία θα υποστεί μια σημαντική ήττα. Σήμερα, δεν μπορεί κανείς παρά να είναι από τη μία πλευρά, αυτήν της δημοκρατίας", τόνισε ο Μπλερ.

    Όταν ρωτήθηκε πόσο χρόνο θα παραμείνουν ακόμη τα βρετανικά στρατεύματα στο Ιράκ, ο Μπλερ είπε πως "οι Βρετανοί και οι Αμερικανοί δεν επιθυμούν να παραμείνουν περισσότερο από όσο χρειάζεται. Θα ήταν ανόητο και επικίνδυνο να δοθεί μια συγκεκριμένη ημερομηνία".

    "Δεν έχουμε λάβει από τις ιρακινές αρχές αίτημα για περισσότερα στρατεύματα", είπε ακόμη. Περίπου 8.500 βρετανοί στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί στο Ιράκ, κυρίως στο νότο της χώρας.

    [07] Κολύμβηση

    Τα πρώτα μετάλλια Δύο στα δύο η Ελλάδα

    19/9/2004 5:32:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Δύο συμμετοχές σε τελικούς δύο μετάλλια για τους Έλληνες κολυμβητές. Το πρώτο μετάλλιο για ελληνικά χρώματα και μάλιστα χρυσό, κατέκτησε ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης στα 100μ. πεταλούδα των ανδρών της κατηγορίας S13. Ο Έλληνας κολυμβητής που από τα ημιτελικά είχε δείξει ότι βρίσκεται σε πολύ καλή φόρμα πραγματοποιώντας την καλύτερη επίδοση των σειρών με 1:01.36 τερμάτισε πρώτος με επίδοση 1:01.50. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Νοτιοαφρικανός Σκορ Φίλντ με 1:01.75 και το χάλκινο ο Ρώσος Αντρέι Στρόκιν με 1:02.82. Λίγο αργότερα ο Γιάννης Κωστάκης, στον τελικό των 100μ. ελεύθερο των ανδρών στην κατηγορία S3, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

    Στα ημιτελικά είχε κάνει Πανελλήνιο Ρεκόρ

    Ο Έλληνας κολυμβητής που πέρασε με τον 2ο καλύτερο χρόνο 1:55.41 που αποτελεί και νέο Πανελλήνιο Ρεκόρ κατηγορίας. ανάλογο χρόνο πήρε την τρίτη θέση με χρόνο 1:55.79.

    Την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Τσέχος Μάρτιν Κόβαρ με 1:43.51, που αποτελεί και νέο παγκόσμιο και παραολυμπιακό ρεκόρ.

    Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε ο Κινέζος Γιαν Ντου με 1:48.00.

    [08] Ιράκ

    Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στη Σαμάρα

    19/9/2004 5:46:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ένας Ιρακινός στρατιώτης σκοτώθηκε και τρεις Αμερικανοί στρατιώτες τραυματίσθηκαν από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου κοντά στη Σαμάρα, προπύργιο των ανταρτών, ανακοίνωσε ο στρατός των ΗΠΑ. Άλλοι τρεις ιρακινοί στρατιώτες τραυματίσθηκαν όταν οι αντάρτες ανατίναξαν παγιδευμένο αυτοκίνητο ενώ αμερικανο-ιρακινή περίπολος προσέγγιζε ένα τετράπορτο σεντάν περίπου στις 3.00 μ.μ (τοπική ώρα, 2.00 μ.μ. ώρα Ελλάδας). Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε ιατρικό κέντρο των ΗΠΑ, ανέφερε η ανακοίνωση του στρατού των ΗΠΑ. Η Σαμάρα, 100 χλμ βόρεια της Βαγδάτης, βρίσκεται εδώ και πολλές εβδομάδες στα χέρια των ανταρτών, αν και αμερικανικές και ιρακινές δυνάμεις εισήλθαν στην πόλη τις τελευταίες δέκα ημέρες προκειμένου να ανακτήσουν τον έλεγχο και να διορίσουν νέα τοπική διοίκηση.

    [09] Καλαθοσφαίριση με αμαξίδιο

    Απλά το φαβορί

    19/9/2004 5:59:00 μμ

    Η χρυσή Ολυμπιονίκης το 2000 και παγκόσμια πρωταθλήτρια το 2002 ομάδα του Καναδά επιβεβαίωσε από την πρώτη μέρα του τουρνουά μπάσκετ με αμαξίδιο των γυναικών ότι είναι το φαβορί της διοργάνωσης. Οι Καναδές επικράτησαν εύκολα ενάντια στο Μεξικό με 63-34. Με ποσοστό ευστοχίας 51% στα σουτ δύο πόντων, 22 κλεψίματα και 12 λάθη λιγότερα ο Καναδάς ήταν εύκολο να πάρει διαφορά διψήφιων πόντων από το πρώτο δεκάλεπτο και να την αυξάνει όσο περνούσαν τα λεπτά. Το Μεξικό στο δεύτερο δεκάλεπτο σημείωσε μόνο έναν πόντο. Από τον Καναδά αγωνίσθηκαν και οι 12 αθλήτριες που είχαν δηλωθεί στο φύλλο αγώνα ενώ οι 10 από αυτές κατόρθωσαν να σκοράρουν. ΚΑΝΑΔΑΣ (Τίμοθι Φρικ): Κρεμπιέν, Αμποτ, Οχάμα 6, Τρίτεν 4, ΜακΝίνεϊ 5, Μπενουί 10, Γκόλντεν 2, Πετινίκι 10, Φέργκιουσον 9, Ράντκε 1, Κουτρόφσκι 2, Πιρς 14. ΜΕΞΙΚΟ (Ααρον Νταβίγια Γκαρσία): Βάσκεζ Σουάρεζ, Ροντρίγκεζ Βελάσκεζ 5, Τόρες Λόπεζ, Μοντάνο Μέγια 8, Πεναλόζα Σεράνο, Βάσκεζ Ντελγκαντίγιο 15, Καμάρα Αράνχο 4, Καλντερόν Ντουράν, Μαντριγκάλ Κρουζ, Γκούζμαν Ακόστα, Βέρα Γκαγιάρδο 2, Γκαρσία Αμαδόρ.

    [10] Ιστιοπλοΐα

    Σταθεροί οι Έλληνες

    19/9/2004 6:08:00 μμ

    Σταθερός στην 10η θέση της κλάσης 2.4 mR παρέμεινε και σήμερα ο Σταμάτης Καλλιγέρης μετά την ολοκλήρωση και της δεύτερης ημέρας της Παραολυμπιακής ρεγκάτας ιστιοπλοΐας που περιελάμβανε δυο ιστιοδρομίες. Στην πρώτη θέση πέρασε ο Αμερικανός Μπράουν που πήρε δύο πρωτιές σήμερα και έχει μόλις 8 βαθμούς ποινής ενώ ακολουθούν ο Γάλλος Σεγκιούν με 11 βαθμούς ποινής και ο Γερμανός Κρέγκερ με 12 βαθμούς ποινής. Ένα σκαλοπάτι ψηλότερα σε σχέση με χθες βρέθηκαν οι Βασίλης Χριστοφόρου, Γιώργος Δελικούρας και Νίκος Πατεράκης στο Sonar. Οι τρεις ιστιποπλόοι από την 12η θέση που ήταν χθες στη γενική πέρασαν στην 11η σήμερα μετά την ολοκλήρωση και της τέταρτης ιστιοδρομίας έχοντας 38 βαθμούς ποινής στο παθητικό τους. Και σε αυτή την κλάση το πρώτο λόγο ως αυτή τη στιγμή έχει το αμερικανικό πλήρωμα αποτελούμενο από τούς Ντούγκαν, Κρέινου, Τζόνσον με 13 βαθμούς ποινής ,ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκονται οι Αυστραλοί Ντάνρος, Μιλιγκάν και Χάρισον με 19 β.π. και τρίτοι είναι οι Ολλανδοί Έσελς, Φαν νε Φεν και Ρόσεν με τους ίδιους βαθμούς ποινής.

    [11] Στίβος

    Στον τελικό των 200μ. 0 Πρώτος

    19/9/2004 6:21:00 μμ

    Στον τελικό των 200μ. ανδρών της κατηγορίας Τ13 προκρίθηκε ο Ιωάννης Πρώτος ο οποίος τερμάτισε 3ος με χρόνο 22.71 στην 1η ημιτελική σειρά του αγωνίσματος. Ο χρόνος του Έλληνα αθλητή ήταν ο 4ος καλύτερος συνολικά στα ημιτελικά καθώς μόνο ο Νέιθαν Μέγιερ (Νότια Αφρική) που συμμετείχε στη δεύτερη σειρά ήταν πιο γρήγορος. Πρώτος ήταν ο Αντρέ Αντράντε από τη Βραζιλία με χρόνο 22.40 και δεύτερος ο Ρουαγιάλ Μίτσελ από τις ΗΠΑ με 22.45. Στην Τ46, ο Έλιοτ Μουτζάι από τη Ζιμπάμπουε με χρόνο22.04, επίδοση που αποτελεί νέο προσωπικό του ρεκόρ, προκρίθηκε με τον καλύτερο χρόνο στον τελικό της κατηγορίας. Με τον 2ο ταχύτερο χρόνο προκρίθηκε ο Χιθ Φράνσις από την Αυστραλία και με τον 3ο ο Αντόνιο Ζούζα από την Βραζιλία.

    [12] Ποδηλασία

    Έπιασαν κορυφή οι Αυστραλοί Ποδηλάτες

    19/9/2004 6:29:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 19/9/2004 7:02:16 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Οι ποδηλάτες από την Αυστραλία ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της δεύτερης ημέρας των αγωνισμάτων της ποδηλασίας πίστας. Οι Αυστραλοί κατά τη διάρκεια των πέντε σημερινών τελικών κατέκτησαν δύο χρυσά μετάλλια. Στους άλλους τρεις τελικούς τα χρυσά μετάλλια μοιράστηκαν οι αθλητές από την Ισπανία, τη Γαλλία και τη Γερμανία.

    Συναρπαστικοί τελικοί

    Ο τελικός που ξεσήκωσε στην κυριολεξία τούς περίπου πέντε χιλιάδες θεατές που και σήμερα κατέκλυσαν κάθε γωνιά του ποδηλατοδρομίου, ήταν αυτός στα 3 χλμ. ατομικής καταδίωξης ανδρών της κατηγορίας LC3 που αφορά σε αθλητές με ένα πόδι.

    Ο Γάλλος Λορέν Θιριονέ και ο Γερμανός Τόμπιας Γκραφ πάλεψεν ως ίσος προς ίσον μέχρι το τελευταίο μέτρο των 12 γύρων παίρνοντας το προβάδισμα στην κούρσα ο ένας μετά τον άλλον σε κάθε γύρο. Τελικά ο Γάλλος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο τερματίζοντας μόλις 9 εκατοστά του δευτερολέπτου νωρίτερα από τον αντίπαλό του πετυχαίνοντας ταυτόχρονα νέο παραολυμπιακό ρεκόρ με χρόνο 4.20.80.

    Τα σημερινά αποτελέσματα

    Ατομική καταδίωξη 3χλμ.

    Κατηγορία LC1

    1. Μπρούκς (Αυστραλία)

    2. Ίμπεκ (Αυστρία)

    3. Τρίμπολι (Ιταλία)

    Κατηγορία LC2

    1. Αλκάιδε (Ισπανία)

    2. Γιέζεκ (Τσεχία)

    3. Μάρτιν (ΗΠΑ)

    Κατηγορία LC3

    1.Θιριονέ (Γαλλία)

    2. Γκράφ (Γερμανία)

    3. Μάκι (Ιταλία)

    Κατηγορία LC4

    1. Τόιμπερ (Γερμανία)

    2. Μάντεζ (Ισπανία)

    3. Μπάιερ (Γερμανία)

    [13] Αθλητισμός

    Η Γιουβέντους στην κορυφή

    19/9/2004 7:07:00 μμ

    Εύκολο απόγευμα πέρασε η Γιουβέντους και η Μίλαν. Η περυσινή πρωταθλήτρια μετά από την "γκέλα" με την Λιβόρνο στην πρεμιέρα, την δεύτερη αγωνιστική ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο της Μπολόνια με 2-0. Η Γιουβέντους δεν δυσκολεύτηκε απέναντι στην νεοφώτιστη Αταλάντα με δυο γκολ του Τρεζεγκέ, ενώ η Φιορεντίνα δυο χρόνια μετά την επιστροφή της στα μεγάλα σαλόνια του καμπιονάτο, έφτασε στην πρώτη νίκη της με την Κάλιαρι. Την ίδια ώρα η Ρόμα γνώριζε βαριά ήττα από την Μεσίνα, δείχνοντας ότι θέλει ακόμα χρόνο για να βρει τον δρόμο της. Τέλος η Ίντερ σε αγώνα το Σάββατο, δεν κατάφερε να γευτεί τη χαρά της νίκης, καθώς κόλλησε στο 1-1 με την Παλέρμο.

    Αποτελέσματα-βαθμολογία

    Λέτσε-Μπρέσια 4-1 (38,72 Μποζίνοφ, 51 Μπιελάνοβιτς, 82 Τζιακομάτζι-27 Καράτσιολο)

    Ιντερ-Πάλερμο 1-1 (46 Αντριάνο-67 Τόνι)

    Μπολόνια-Μίλαν 0-2 (84 πεν. Σεφτσένκο, 90 Κακά)

    Φιορεντίνα-Κάλιαρι 2-1 (16 Μίκολι, 90 Νταϊνέλι-91 Σουαζό)

    Γιουβέντους-Αταλάντα 2-0 (14,58 Τρεζεγκέ)

    Λάτσιο-Ρετζίνα 1-1 (32 πεν. Ιντσάγκι-35 Μπονατσόλι)

    Λιβόρνο-Κιέβο 1-2 (15 Πρότι-49 Κοσάτο, 57 Σεμιόλι)

    Μεσίνα-Ρόμα 4-3 (21 πεν. Παριζί, 46 Σούλο, 74 Τζιάμπα, 78 Ζαμπάνια-35,64,68 Μοντέλα)

    Σιένα-Σαμπντόρια 2-1 (9 Βεργκάσολα, 71 Πορτανόβα-5 Φλάκι)

    Ουντινέζε-Πάρμα

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Γιουβέντους 6, Λέτσε 4, Μίλαν 4, Μεσίνα 4, Λάτσιο 4, Παλέρμο 4

    [14] Αθλητισμός

    Στο Γκραν Πρι Στίβου του Μονακό Έλλειψαν οι μεγάλες επιδόσεις

    19/9/2004 7:08:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Με την ολοκλήρωση της δεύτερης μέρας του τελικού του Γκραν Πρι Στίβου στο Μονακό, ολοκληρώθηκε η παρουσία του για φέτος, Από ελληνικής πλευράς σήμερα αγωνίστηκαν η ασημένια Ολυμπιονίκης στο τριπλούν, Χρυσοπηγή Δεβετζή, η οποία κατετάγη τέταρτη με άλμα στα 14.78μ. και η Κατερίνα Βόγγολη στη Δισκοβολία που κατετάγη 8η. Γενικά δεν έγιναν οι μεγάλες επιδόσεις, δεν έλειψαν πάντως οι συγκινήσεις.

    Επικράτησαν τα φαβορί

    Η αργυρή Ολυμπιονίκης του τριπλούν είχε καλύτερο άλμα στα 14.78μ. στην πρώτη της προσπάθεια (από τις τέσσερις που κάνουν οι αθλητές σε αυτούς τους αγώνες), ενώ οι υπόλοιπες προσπάθειές της ήταν άκυρες.

    Η Καμερουνέζα Φρανσουάζ Μπανγκό Ετόν, που είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στην Αθήνα, νίκησε και σήμερα, με επίδοση 15.01μ. Ακολούθησαν, η Ρωσίδα Τατιάνα Λεμπέντεβα με 14.96μ. και η Γιαμιλέ Αλντάμα, που αγωνίζεται με τα χρώματα του Σουδάν, με 14.92μ.

    Η Έλενα Ισινμπάγεβα δεν κατάφερε αυτή τη φορά να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ στο επί κοντώ, αφού είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στα 4.93μ. Πήρε πάντως την πρώτη θέση με άλμα στα 4.83μ.

    Μεγάλη εμφάνιση πραγματοποίησε στα 3.000μ. στιπλ ο Σαΐφ Σααέντ Σαχίν από το Κατάρ, που κατέκτησε την πρώτη θέση με χρόνο 7:56.94. Η Τζαμαϊκανή Βερόνικα Κάμπελ κέρδισε εύκολα στα 100μ. με 10.91, ενώ ο συμπατριώτης της, Ασάφα Πάουελ, μετά τη χθεσινή του νίκη στα 100μ., έκανε σήμερα το «νταμπλ», αφού επικράτησε και στα 200μ. με 20.06. Αρνητική έκπληξη της σημερινής ημέρας, η νικήτρια του τζακ-ποτ στο Γκόλντεν Λιγκ (μαζί με τον Κρίσταν Όλσον), η Τζαμαϊκανή Τονίκ Ουΐλιαμς, που έμεινε στην έκτη θέση στα 400μ. με 51.44, πολύ μακριά από τη νικήτρια, τη Μεξικανή Άννα Γκεβάρα (50.13).

    Από ελληνικής πλευράς, η Χρυσοπηγή Δεβετζή ήταν τέταρτη στο τριπλούν με ένα μόνο έγκυρο άλμα στα 14.78μ. (νικήτρια η χρυσή Ολυμπιονίκης, Φρανσουάζ Μπανγκό Ετόν από το Καμερούν με 15.01μ.) και η Κατερίνα Βόγγολη έμεινε όγδοη με 59.14μ. στη δισκοβολία, όπου νικήτρια ήταν η Βέρα Ποσπισίλοβα-Τσέχλοβα από την Τσεχία με 65.86μ.

    [15] Στίβος

    Τέταρτος ο Δεληγιώργης

    19/9/2004 7:24:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    "Άγγιξε" το μετάλλιο στον τελικό της σφαιροβολίας ανδρών της κατηγορίας F42, ωστόσο δεν κατάφερε να κρεμάσει ένα στο λαιμό του ο Αθανάσιος Δεληγιώργης. Ο Έλληνας αθλητής κατέλαβε την 4η θέση με βολή στα 12 μέτρα και 42 εκατοστά. Το χρυσό μετάλλιο και την 1η θέση κατέλαβε ο Λόμπααρντ από τη Νότια Αφρική ο οποίος πέτυχε και νέο παγκόσμιο ρεκόρ με βολή στα 13.81. Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε ο Χίλμοντσικ από τη Λευκορωσία με επίδοση 13.19 και το χάλκινο ο Κάραμ από το Ιράν.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 19 September 2004 - 16:51:47 UTC