Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-09-19

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εύκολη νίκη της Γερμανίας
  • [02] Στους 93 οι νεκροί στο Ιράκ το τελευταίο 48ωρο Σκληρό σφυροκόπημα της
  • [03] Με πετρελαϊκές κυρώσεις απειλείται το Σουδάν Αυστηρή προειδοποίηση στο
  • [04] Τον Οκτώβριο θα αρχίσει η δίκη Θανατική ποινή στον Σαντάμ;
  • [05] Σε περιπέτειες η "Βασίλισσα"

    [01] Καλαθοσφαίριση με αμαξίδιο

    Εύκολη νίκη της Γερμανίας

    18/9/2004 11:08:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Μόνο ένα δεκάλεπτο μπόρεσε να πιέσει η Ολλανδία τη Γερμανία όταν και προηγήθηκε με έναν πόντο (18-19). Στη συνέχεια του αγώνα τα «πάντσερ» κατόρθωσαν να ελέγξουν τα ριμπάουντ σε άμυνα και επίθεση. Έτσι οι Γερμανοί έκαναν περισσότερες επιθέσεις και στο ημίχρονο ήταν μπροστά στο σκορ με 35-27. Η διαφορά για τους τυπικά γηπεδούχους πήγε στο +14 (45-31) στο 28 της αναμέτρησης ενώ το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε στο 48-37. Η Ολλανδία δεν μπόρεσε να αντιδράσει και αυτό οφειλόταν στο ότι είχε μόνο τέσσερις παίκτες που μπορούσαν να στείλουν την μπάλα στο καλάθι. Η Γερμανία διατήρησε σταθερά το προβάδισμα και νίκησε με 63-52.

    Τα δεκάλεπτα: 18-19, 35-27, 48-37, 63-52

    ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Φριτς Βίγκμαν): Σβαρτς 20, Χάμπερκορν, Ντέρινγκ, Φίσερ 6, Χίλγκερ, Λέμαν 4, Ζερμούλι 4, Οτο 4, Ταλχάιμ 5, Κρίστινκ 11, Βολκ, Κάραμαν 9. ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Βιμ Φαν Εκ): Οστερμπαχ, Ντίτμερ, Ντε Ρούι, Σάριφ Γεμπαρί, Μπράντσεν, Ντε Γκόιντε 8, Φαν Ντερ Λίντεν 19, Τι Λαμ 7, Γιάνσενς 18, Οζτιγκελ, Φαν Μπρίγκελ, Φαν Ντερ Βερφ.

    [02] Ιράκ

    Στους 93 οι νεκροί στο Ιράκ το τελευταίο 48ωρο Σκληρό σφυροκόπημα της Φαλούτζα

    19/9/2004 9:12:00 πμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Τέσσερις νεκροί και πέντε τραυματίες, είναι ο απολογισμός της χθεσινής αμερικανικής αεροπορικής επιδρομής στη Φαλούτζα, οχυρού των Σουνιτών δυτικά της Βαγδάτης. Την Παρασκευή, η πόλη είχε σφυροκοπηθεί και πάλι από τις αμερικανικές δυνάμεις με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 49 άτομα. Τις τελευταίες δυο μέρες έχουν σκοτωθεί στο Ιράκ 93 άνθρωποι.

    [03] Διεθνή

    Με πετρελαϊκές κυρώσεις απειλείται το Σουδάν Αυστηρή προειδοποίηση στο Χαρτούμ

    19/9/2004 10:17:00 πμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Τον κίνδυνο επιβολής πετρελαϊκών κυρώσεων αντιμετωπίζει πλέον το Σουδάν, για τη γενοκτονία που διαπράττεται στην επαρχία Νταρφούρ. Το Συμβούλιο Ασφαλείας ενέκρινε ομόφωνα ψήφισμα με το οποίο καλεί τη χώρα να βοηθήσει για τον τερματισμό της βίας στην περιοχή και θέτει συγκεκριμένους όρους στην κυβέρνηση του Χαρτούμ, προκειμένου να μην επιβληθούν κυρώσεις στην πετρελαϊκή βιομηχανία της χώρας. Πιο συγκεκριμένα ζητά να αυξηθεί η παρουσία των παρατηρητών της Αφρικανικής Ένωσης στο Νταρφούρ και καλεί την κυβέρνηση να αφοπλίσει τις αραβικές πολιτοφυλακές των Τζαντζαουϊντ, οι οποίες ευθύνονται για τις δολοφονίες 50.000 ατόμων. Η κυβέρνηση του Χαρτούμ κατηγορείται ότι υποστηρίζει τις αραβικές πολιτοφυλακές, στην προσπάθειά της να καταπνίξει το κίνημα των ανταρτών στο Νταρφούρ. Στο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας, αναφέρεται επίσης ότι θα συσταθεί μία διεθνής επιτροπή που θα διερευνήσει εάν στην περιοχή διαπράττεται γενοκτονία.

    [04] Ιράκ

    Τον Οκτώβριο θα αρχίσει η δίκη Θανατική ποινή στον Σαντάμ;

    19/9/2004 10:35:00 πμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Τον επόμενο μήνα θα διεξαχθεί η δίκη του Σαντάμ Χουσείν καθώς και άλλων αξιωματούχων της κυβέρνησης του. Αυτό δήλωσε, ο Ιρακινός πρωθυπουργός Ιγιάντ Αλάουι σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC. Ο Αλάουι, που πρόκειται να συναντηθεί με τον Τζορτζ Μπους την ερχόμενη Πέμπτη, τόνισε ότι ενώ η δίκη θα αρχίσει τον επόμενο μήνα, ο Σαντάμ θα παρουσιασθεί ενώπιον του δικαστηρίου το Νοέμβριο ή το Δεκέμβριο. Όταν ρωτήθηκε σχετικά με το υπάρχει περίπτωση ο Χουσείν να εκτελεσθεί ο Ιρακινός πρωθυπουργός άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα. Όπως είπε χαρακτηριστικά, οι νέες ιρακινές αρχές έχουν επαναφέρει την ποινή του θανάτου. Ο Αλάουι απέρριψε κατηγορηματικά το σενάριο να ξεσπάσει εμφύλιος πόλεμος στο Ιράκ και απέδωσε τα αλλεπάλληλα κρούσματα βίας σε αντάρτες που υποστηρίζουν το πρώην καθεστώς αλλά και ξένους μαχητές και τρομοκράτες.

    [05] Αθλητισμός

    Σε περιπέτειες η "Βασίλισσα"

    19/9/2004 10:53:00 πμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Η Εσπανιόλ ξεκίνησε δυναμικά το πρωτάθλημα και βρίσκεται στις κορυφαίες θέσεις της βαθμολογίας, κάτι που όπως αποδείχτηκε χθες μόνο τυχαίο δεν είναι. Οι Καταλανοί επικράτησαν και της Ρεάλ Μαδρίτης, την οποία ανάγκασαν στην δεύτερη ήττα της μέσα σε λίγες ημέρες, μετά το κάζο του "Μπαγιαρίνα" από την Λεβερκούζεν. Το ματς ήταν εντυπωσιακό και αμφίρροπο, ενώ οι Μαδριλένοι έχουν την δικαιολογία πως δεν είχαν στην διάθεσή τους, τους Ζιντάν και Φίγκο. Η υπεροχή της Εσπανιόλ απέφερε ένα πέναλτι στο 28', το οποίο εκτέλεσε ο Ταμούδο, απέκρουσε όμως ο Θέζαρ, ο οποίος είχε αντικαταστήσει τον Κασίγιας στην αρχική σύνθεση. Μάλιστα το σκηνικό επαναλήφθηκε δύο φορές, καθώς ο διαιτητής έδωσε επανάληψη όμως και πάλι ο Θέζαρ απέκρουσε εντυπωσιακά.

    Είχε την ευκαιρία της

    Ο Θέζαρ γενικώς πραγματοποίησε μια πολύ καλή εμφάνιση, όμως στο 41' στην φάση του γκολ της Εσπανιόλ, δεν μπορούσε να κάνει τίποτα άλλο. Έσωσε μια κεφαλιά του Ταμούδο και στην επαναφορά της μπάλας, ο Μάξι Ροντρίγκεζ επωφελήθηκε ανοίγοντας το σκορ για τους γηπεδούχους. Η Ρεάλ πάντως στην επανάληψη, είχε την ευκαιρία της να φέρει το ματς τουλάχιστον στα ίσα και δεν τα κατάφερε. Στο 48' ο Ρομπέρτο Κάρλος κέρδισε πέναλτι που ανέλαβε να εκτελέσει ο ίδιος, ο Καμενί όμως μιμήθηκε απολύτως τον Θέζαρ και έδιωξε την μπάλα με όμορφο μπλονζόν. Η ομάδα του Καμάτσο τελείωσε τον αγώνα με εννέα παίκτες αφού στο 75' αποβλήθηκε ο Σάμουελ και λίγο αργότερα και ο Σαλγάδο, όταν χτύπησε τον Ντε Λα Πένια.

    Νέα νίκη η Οσασούνα

    Στο Μεστάγια η Βαλένθια υποδέχτηκε την ρεάλ Σοσιεδάδ και το παιχνίδι διατήρησε τον χαρακτήρα του αμφίρροπου μόνο στα πρώτα λεπτά. Οι γηπεδούχοι ήταν πολύ καλύτεροι και ο Μάρκο Ντι Βάιο, ο καλύτερος του γηπέδου, αφού οδήγησε την ομάδα του σε εύκολη νίκη. Στο 36' άνοιξε το σκορ και στο 50' διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Μια κεφαλιά του Μίστα έφερε το 3-0, ενώ Σοσιεδάδ αρκέστηκε στο γκολ της τιμής με πέναλτι του Αρτέτα στο 82'. Στο άλλο ματς του Σαββάτου η Οσασούνα συνέχισε την εξαιρετική της πορεία στις πρώτες αγωνιστικές της "Πριμέρα Ντιβιζιόν", σε έναν αγώνα όμως που μάλλον το πιο δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία. Η φιλοξενούμενη Μπέτις κατάφερε να προηγηθεί δύο φορές αλλά τελικά έχασε την νίκη χάρη σε ένα γκολ του Μιλόσεβιτς στο 82'. Το 0-1 είχε κάνει ο Μέγι στο 34' και στο 54΄είχε ισοφαρίσει ο Αλοίζι. Ο Εντού έδωσε ξανά το προβάδισμα στην Μπέτις στο 63', όμως στο 71' ο Μεγί σκόραρε για δεύτερη φορά στον αγώνα, μόνο που αυτή ήταν στο τέρμα της ομάδας του.

    ΟΙ σημερινές αναμετρήσεις

    Μαγιόρκα-Μάλαγα Σαραγόσα-Αλμπαθέτε Σεβίλλη-Λεβάντε Σανταντέρ-Βιγιαρεάλ Νουμάνθια-Χετάφε Ατλέτικο Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα Αθλέτικ Μπιλμπάο-Ντεπορτίβο


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 19 September 2004 - 8:51:24 UTC